تحقیق مدیریت خرید و انبارداری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق مدیریت خرید و انبارداری pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق مدیریت خرید و انبارداری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق مدیریت خرید و انبارداری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق مدیریت خرید و انبارداری pdf :


مدیران در سازمان در پی آن هستند که با حداقل امکانات، حداکثر استفاده و مطلوبیت را از آن سازمان خود نمایند. یکی از ابعاد بسیار مهم یک سازمان در حال حاضر شیوه بکارگیری از دارائیهای موسسه است و همچنین می‎دانیم که قسمت عمده‎ای از دارائیهای موسسات در موجودیهای انبار آن نهفته و انباشته شده است و مدیریتهای مالی، تدارکات و انبار در پی آن هستند تا بهترین ترکیبی که متضمن حداکثر سود یا حداقل هزینه برای موسسه باشد را معین بنمایند.
سازمانها به علت عدم دسترسی به اطلاعات درست و به موقع از میزان و نوع موجودی‎های انبار قادر به تهیه و تدارک مایحتاج با صرفه کامل نیستند و آنگاه دچار مشکلاتی در این زمینه خواهند شد. و در جستجوی متخصصان انبارداری نیز غالباً به افراد بدون آمادگی و معلومات برخورد می‎نمایند و چون تکامل در این زمینه بدون کاربرد روشهای نوین و فنون پیشرفته علمی نخواهد بود لزوم این افراد مطلع و حرفه‎ای هر چه بیشتر از پیش مشهود می‎شود.
برگزاری دوره‎های ضمن خدمت برای کارکنان یکی از اصولی‎ترین فعالیتهایی است که برای بالا بردن بهره وری در سازمانها صورت می‎گیرد.

دفتر مطالعات و آموزش نیروی انسانی

هدفهای دوره :
از فراگیران انتظارمیرود پس از طی دوره:
- وظایف مربوط به حسابداری انبار، انبارداری و مأمور خرید را بدانند.
- جایگاه حسابداری در سازمان را بدانند.
- فعالیتهای مالی مربوط به انبارداری و خرید را از هم باز شناسند و بتوانند در دفاتر ثبت نمایند .
- اطلاعات لازم در مورد سیاست خرید و اتخاذ قیمتها را کسب نمایند و در کار خود بکار بندند.
- با مقررات و آئین نامه‎های خرید و انبادارای در دانشگاه آزاداسلامی آشنا شوند.

شرایط شرکت کنندگان :
کلیه کارکنان رسمی و آزمایشی شاغل در تدارکات، کارپردازی و انبارداری واحدهای دانشگاهی که حداقل دارای مدرک تحصیلی دیپلم متوسطه باشند.

معیارهای ارزیابی از شرکت کنندگان :
الف) حضور منظم در کلاس
ب) مشارکت در فعالیت‎های یادگیری
ج) موفقیت در آزمون پایان دوره

مدت: 34 ساعت معادل 2 واحد درسی
کد شناسه: 1402- ویرایش دوم
(نکته: دوره فوق در ویرایش اول تحت عنوان کارپردازی و انبارداری ارایه شده بود.)


جدول زمان بندی دوره مدیریت خرید و انبارداری
ردیف نام درس مدت به ساعت
1 حسابداری مقدماتی 16
2 انبارداری 10
3 سیستم خرید کالا 4
5 آشنایی با آیین نامه معاملات دانشگاه 4
جمع 34


عنوانها و سرفصلها

حسابداری مقدماتی
- جایگاه حسابداری در سازمان
تعریف حسابداری
تعریف فعالیت‎های مالی
- بدهکار و بستانکار
- تعریف دارایی‎ها
- تعریف بدهی‎ها
- سود و زیان
تعریف سود و زیان
محاسبه سود و زیان یک دوره (درآمد- هزینه)
- شکل صورت سود و زیان
- رابطه صورت سود و زیان
- ثبت فعالیت‎های مالی در دفاتر
- دفترروزنامه
تعریف دفتر روزنامه
علل و موجبات استفاده از دفتر روزنامه
شکل دفتر روزنامه عمومی
ثبت معاملات در دفتر روزنامه
- دفترکل
شکل دفترکل
نقل اعداد از دفتر روزنامه به دفترکل
اشکال مختلف دفترکل
- حسابداری خرید و فروش کالا
روش نگهداری حساب کالا
معایب نگهداری حساب کالا
حسابداری خرید کالا
هزینه حمل کالای خریداری شده
برگشت از خرید
انواع تخفیف (تخفیف تجارتی- تخفیف نقدی - تخفیف موجب توافق خاص- تخفیف به علت نقص یا عیب کالا)
- حسابداری اسناد
انبارداری
- جایگاه انبار در سازمان
تعریف انبار
انواع موجودی انبارها
سیستم انبارداری و مزایای وجود آن
وظایف مدیر انبار
وظایف متصدی انبار
- طبقه بندی کالا
شیوه‎های طبقه بندی کالا
انواع طبقه بندی کردن کالا
تعریف و فواید و مزایای کد گذاری
انواع روشهای کد گذاری
- سیستم انبارداری
تعریف سیستم اطلاعاتی انبار و نتایج اجرای آن
کارت انبار و کاربرد آن

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله راهبردهای توسعه پایدار در بخش آموزش و پرورش و آموزش عالی p

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله راهبردهای توسعه پایدار در بخش آموزش و پرورش و آموزش عالی pdf دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله راهبردهای توسعه پایدار در بخش آموزش و پرورش و آموزش عالی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله راهبردهای توسعه پایدار در بخش آموزش و پرورش و آموزش عالی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله راهبردهای توسعه پایدار در بخش آموزش و پرورش و آموزش عالی pdf :

در برنامه‌های توسعه کشور ما نیروی انسانی جایگاهی ویژه و نقشی محوری دارد و سهمی به‌سزا در توسعه پایدار ایفا می‌کند. آموزش و پرورش متولیان اصلی تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در میان سایر بخش‌ها، موقعیتی خاص و مأموریتی ویژه در برنامه‌های بلندمدت توسعه دارند. از این رو، تدوین و تنظیم برنامه‌های پنج‌ساله در این دو بخش از حساسیت بالایی برخوردار است. مجموعه حاضر سند ملی توسعه آموزش و پروش و همچنین آموزش عالی نام دارد و در تهیه آن، چشم‌انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قانون برنامه چهارم و قانون اهداف وظایف و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش و همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان مهم‌ترین اسناد فرابخشی برای تعیین سیاست‌ها و تشخیص اولویت‌ها مورد توجه قرار گرفته است.
در این بررسی به تعداد دانش‌آموزان و همچنین تعداد دانشجویان در پایان برنامه سوم توسعه و وظایف و تکالیف برنامه چهارم، تهدیدها و محدودیت‌های آن اشاره شده است

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

گزارش کاراموزی اسانس گیری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  گزارش کاراموزی اسانس گیری pdf دارای 100 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارش کاراموزی اسانس گیری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کاراموزی اسانس گیری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارش کاراموزی اسانس گیری pdf :

مقدمه :
استفاده روز افزون مردم از گیاهان دارویی و همچنین تمایل شرکتهای تولید کننده مواد دارویی به داروهای دارای منشاء گیاهی را می توان به دلایل زیر دانست :
تهیه برخی از مواد موثره فعال که در صنایع دارویی از اهمیت بسیار برخوردارند ، به طور مصنوعی امکان پذیر نبوده و تنها به صورت طبیعی از گیاهان مورد نظر قابل استخراج اند . این دسته از مواد یا به طور کلی ساختمان شیمیایی ناشناخته دارند و یا به دلیل داشتن ساختمان شیمیایی بسیار پیچیده تهیه آنها به صورت مصنوعی در صنایع داروسازی مشکل و مستلزم هزینه بسیار گران است ( نظیر گلیکوزیدهای قلبی موجود در گل انگشتانه ، آلکالوئیدهای موجود در پروانش ، آلکالوئیدهای موجود در ارگوت و;.) .

برخی از مواد طبیعی گیاهی ، چون سولانین ها به صورت قابل استفاده نیستند . یعنی ، در صورت استفاده مستقیم فاقد ارزش دارویی می باشند . ولی اگر در صنایع دارویی تحت تأثیر برخی فرایندهای شیمیایی قرار گیرند و در واقع به صورتی “نیمه طبیعی – نیمه مصنوعی ” در آیند به موادی فعال و قابل استفاده خواهند شد .
مواد موثره گیاهان پس از تأثیر فرایند های شیمیایی از بو ، طعم و مزه مطلوبتری نیز برخوردار خواهند گردید .

مواد دارویی مصنوعی ( شیمیایی ) البته به طور سریع اثر می بخشند ، و دارای یک تأثیر مشخص نیز می باشند ( ممکن است صرفاً مسکن باشند یا فقط تب بر و یا ;.) ولی اکثر آنها عوارض جانبی نامطلوبی بر بدن انسان بر جای می گذارند . در حالی که مواد دارویی حاصله از گیاهان با آنکه به تدریج تأثیر می بخشند ، ولی دارای اثرات مفید جانبی چندی می باشند و از این رو فواید جامعی از نظر دوام سلامت بدن دارند .

مواد موثره گیاهان بخصوص عطریات و اسانس ها موارد استفاده متعدد و متفاوتی در صنایع لوازم آرایش ، صنایع مواد شیمیایی خانگی ( نظیر : شامپو ، صابون ، عطر ، ادوکلن ، خوشبو کننده های هوا و امثال آنها ) دارند ، به طوری که بدون حضور مواد موثره مذکور ساخت و تهیه بسیاری از محصولات صنایع شیمیایی یاد شده امکان پذیر نخواهد بود ( ساخت و تهیه بسیاری از اسانس ها به طریق شیمیایی امکان پذیر نمی باشد ) .

استفاده از مواد موثره گیاهان دارویی در صنایع غذایی روزافزون می باشد . اگر چه استفاده از مواد مذکور در صنایع غذایی از قدیم الیام معمول بوده ولی اکنون در صنایع نوپای نوشابه سازی ، کنسرو سازی ، شیرینی سازی و امثال هم از مواد موثره گیاهان دارویی جهت بهتر شدن طعم و رنگ و بوی محصولات در سطح دقیق تر و حساب شده تری استفاده می گردد .
مواد موثره دارویی گیاهان ادویه ای ( زیره سبز ، تلخون ، گشنیز و;) علاوه بر آنکه طعم و مزه مواد غذایی را بهتر می کند ، اشتها آور نیز هست و سبب هضم مواد غذایی و سلامت کار دستگاه گوارش می گردد . مواد موثره ادویه گاه اثرات شفا بخش دیگری علاوه بر خاصیت اصلی شناخته شده خود به همراه دارند .
در زمانهای گذشته ، مجموعه گیاهان دارویی مورد استفاده روز ، به عنوان منبع اصلی مواد شفا بخش به طور وسیعی توسط مردم مورد

استفاده قرار می گرفت . تا آنکه پس از به بازار آمدن داروهای شیمیایی استفاده از مواد طبیعی مذکور به طور چشمگیری کاهش یافت . ولی در سالهای اخیر ، آشنایی علمی و بنیادی انسان با خواص و آثار مفید مواد دارویی طبیعی ، مجدداً موجبات استفاده روز افزون از آنها را فراهم آورده است . به همین دلیل در عموم کشورهای پیشرفته مراکز تحقیقاتی خاص گیاهان دارویی تاسیس گشته است که این مراکز تحقیقاتی ، هر روزه مواد موثره متعددی را در گیاهان به همراه اثرات مطلوب آنها شناسایی و معرفی می کنند و نتایج حاصله را به صورت مقالات مفیدی منتشر می سازند .

رازیانه :
در کتب طب سنتی با نام « رازیانج» نامبرده شده است . در ایران در مناطق مختلفه «رازیانه» و « بادیان» سبز گفته می شود. به لغت رومی کهن « شمار» و به عربی « شَمَر» می نامند. به فرانسوی Fenouil : و Fenouil officinal و Aneth و Anis doux و به انگلیسی Fennel می گویند. گیاهی است از خانواده :
Umbelliferae نام علمی آن Foeniculum vulgare Mill. و مترادف های آن : Foeniculum capillaceum Gilib. و F. officinale All. و Anethum foeniclum L. از طرف گیاه شناسان مختلفه نام گذاری شده است. بین اسامی فوق نام F. vulgare مربوط به «رازیانه تلخ» است که به فرانسوی : Aneth و Fenouil گویند و برگهایش به عنوان ادویه با غذا نیز مصرف می شود، و نام F. officinale مربوط به رازیانه شیرین است که به فرانسوی : Finouil doux گویند.
توضیح- در اسناد گیاه شناسی آمریکائی نام علمی رازیانه :

F. vulgare Gaertn. آمده است ولی سایر گیاه شناسان ایرانی و هندی و غیره نام : F. vulgare Mill. را نام اصلی ذکر می کنند.
مشخصات
رازیانه گیاهی است علفی یکساله و دوساله که ارتفاع آن تا 5/1 متر می رسد. ساقه آن دارای شیارهای طولی و موازی است. برگهای آن با بریدگی عمیق بطوری که برگ تبدیل به نخ ها می شود شبیه برگ شود. دمبرگ ها در نزدیک ساقه حالت غلاف پیدا می کند. گل های آن زرد و بدون طبق بصورت چتر گروهی در انتهای شاخه گل دهنده ظاهر می شود. میوه آن کوچک بطول 6-12 میلیمتر و عرض 2-3میلی متر که طرفین آن ضخیم است. بوته رازیانه ظاهرا از دور شبیه بوته شود است ولی عطر گیاه و ارتفاع بیشتر و ریشه ضخیم تر، آن را از شود کاملا متمایز می سازد. تکثیر رازیانه از طریق کاشت بذر آن در بهار انجام می گیرد. ممکن است ابتدا بذر را در خزانه بکارند و پس از این که گیاه چند برگه شد به زمین اصلی منتقل نمایند. گاهی نیز مستقیما در زمین اصلی می کارند. زمین آفتاب گیر و بازهکش خوب را دوس دارد و به آبیاری زیاد در فصل گرما احتیاج دارد.

برگ رازیانه را پس از رشد کامل گیاه و بلافاصله قبل از آغاز ظهور گل ها و یا در شروع باز شدن اولین گل برداشت می کنند یعنی درحدود ماه خرداد. تخم رازیانه را که مهمترین قسمت داروئی آن است، وقتی که میوه ها زردرنگ شد می چینند و برای این کار سر شاخه های میوه دار را ظرف 4-3 هفته بتدریج که میرسند می چینند و تخم آنرا می گیرند. ریشه رازیانه را که ضخیم و مخروطی شکل به رنگ سفید و معطر است، پس از خارج کردن از زمین خوب شسته تمیز کرده قطعه قطعه نموده و خشک می کنند.
رازیانه در اروپا و آسیا بخصوص در مناطق با آب و هوای مدیترانه ای انتشار دارد. در ایران در مناطق شمالی ایران در دامنه های البرز در ارتفاعات 750 متری و در شمال هرزویل در مسیر رودخانه بطور خودرو دیده می شود.

ترکیبات شیمیایی
از نظر ترکیبات شیمیائی تخم آن دارای یک اسانس روغنی فرار است که قسمت عمده آن آنتول (38) در حدود (60درصد) است و به علاوه اسانس رازیانه دارای قند، لعاب، مقدار کمی تانن، روغن ثابت لیماراز(376م) و همچنین مواد فنچون (240) و فلاندرن(510) و لیمونن(277) و دیپنتن(211م) و کامفن(100) و پینن(533) و متیل چاویکول(428) و انیسیک اسید(43) و تیموهایدورکینون(665) و انیستون(41) و بالاخره ویتامین A می باشد [ روا 799].

بررسی شیمیایی دیگری نشان می دهد که از اسانس رازیانه برداشت شده است در کشور پرتقال مواد زیر بدست آمده است :
دی-آلفا-فلاندرن(510 م) و دیپنتن(211 م) و فنچون (240 ) و استراگول (232) و انیس آلدئید(40) و انیسیک اسید(43) و بالاخره مقدار قابل ملاحظه ای آنتول(38) و از برگهای آن مواد فینکولارین و یک کوئرستین-3-آرابینوزید(567) و فلومبوید فلاونوئید(447) بدست آورده اند.
در هر یکصد گرم برگ خام تازه رازیانه که به عنوان ادویه با غذا خورده می شود مواد زیر وجود دارد.
آب 90 گرم-پروتئین 8/2 گرم-چربی 4/0 گرم-هیدرات کربن 5/4 گرم- کلسیم 100 میلی گرم-فسفر 51 میلی گرم-آهن 7/2 میلی گرم-پتاسیم 397 میلی گرم- ویتامین A 3500 واحد بین المللی- ویتامین C 31 میلی گرم.
خواص-کاربرد
بطور کلی تخم رازیانه، معطر، محرک و مقوی معده و بادشکن و قاعده آور است [ چیو 724-روا 799 ]. برگهای آن مدر و ریشه آن ملین و مسهل است ( والنزوئلا 813) و روغن تخم آن کرم کش و ضد انگل است . در چین از جوشانده تهیه شده از تمام گیاه بعنوان ضد قی و آشفتگی استفاده می شود و برای معالجه فتق و برای ازدیاد بینایی چشم مفید است . برای ازدیاد ترشح شیر خیلی موثر است و دم کرده 4-10 گرم تخم رازیانه در 3- 4 فنجان آب جوش می تواند خیلی مفید باشد . باری رفع سرفه و آسم چند گرم تخم را در یک فنجان آب جوش ریخته مدت 15 دقیقه دم می کنند بعد به آن عسل می افزایند و می خورند خیلی مسکن و موثر است .

رازیانج از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی نسبتاً خیلی گرم و خشک است . تخم آن گرمتر از برگ آن و ریشه آن گرمتر از سایر اعضای گیاه است . خواص آن در مجموع باز کننده گرفتگی ها و انسداد مجاری سینه و کبد و طحال و کلیه و مثانه و برای تسکین دردهای آنها که از سردی باشد مفید است . مقوی بینایی چشم و معده و محلل بادها و اخلاط غلیظ و ازذیاد کننده ترشح شیر خصوصاً تازه آن مدر و قاعده آور است .

خوردن دم کرده تخم آن با گل گاوزبان برای خفقان موثر است و دم کرده تخم آن با پر سیاوشان و انجیر برای سرفه و تنگی نفس و سخت نفس کشیدن و دم کرده تنهای تخم آن و یا با گیاهان و داروهای گیاهی مناسب دیگر برای تحلیل بادها و درد پهلو ولگن خاصره و رفع بلغم ترش و رفع اسهال مزمن و دم کرده تخم آن با زیره سبز برای رفع اسهال و تقویت معده و با عسل و سکنجبین برای تب های کهنه مفید است . دم کرده تخم آن با شراب برای گزیدگی جانوران سمی مانند عقرب و زنبور مفید است .
مالیدن گرد آن بر شکم اطفال برای رفع نفخ مفید است . عصاره برگ تازه آن برای افزایش بینایی چشم مفید است . بخور برگ تازه آن که در آتش اندازندنیز برای چشم بسیار مفید است .
اگر آب برگ تازه رازیانه را جوش دهند تا دو سه جوش بخورد و کف آنرا با عسل و سکنجبین یا به تنهایی و فقط با عسل در چشم بکشند برای قطع آب آمدن از چشم و تقویت روشنایی و بینایی چشم نافع است .

رازیانه برای گرم مزاجان مضر است از این نظر باید با صندل و یا سکنجبین خورده شود و بطئی الهضم است و معده را سست می کند مقدار خوراک از تخم آن 5-10 گرم و از ریشه آن در دم کرده ها 10 – 15 گرم است جانشین تخم رازیانه از نظر خواص دارویی تخم کرفس است .
دم کرده ریشه رازیانه ( اگر تازه باشد بیشتر از خشک آن موثر است ) به اندازه محتوی یک قاشق سوپخوری برای یک لیوان کوچک آب بعنوان مدر بسیار مفید است مدت دم کردن از یک ربع ساعت تجاوز نکند .

تهیه چهار تخمه بادشکن یا بزور کاسرالریاح اربعه – تخم انیسون ، زیره کرمانی ، تخم گشنیز ، تخم رازیانه به مقدار مساوی از هر یک بگیرند و مخلوط کنند و از 10 – 20 گرم این مخلوط را در 1000 گرم آب جوش دم کنند و صاف کرده برای تحریک معده و بعنوان باد شکن و ضد نفخ بتدریج بیاشامند .
گرد باد شکن – انیسون سائیده 1/0 گرم ، رازیانه سائیده 1/0 گرم ، زعفران سائیده 05/0 گرم ، گرد منیزی کلسینه 4/0 گرم ، قند سائیده 4/0 گرم مخلوط کنند و دو قسمت نمایند و برای دفع قولنج باد و نفخ و ضعف یک قسمت را بخورند و قسمت دیگر را پس از یک ساعت بخورند .
در فرانسه دم کرده مدری در موارد سنگ مثانه مصرف می کنند به این ترتیب که ابتدا یک مشت کاکل ذرت را در یک لیتر آب جوشانده و سپس در این جوشانده دو قاشق قهوه خوری تخم رازیانه ریخته و دم می کنند . پس از دم کردن می گذارند که سرد شود و 2 – 3 فنجان از این دم کرده را در روز می خورند اثرات مفیدی دارد .

بررسی تأثیر پرتوهای فرابنفش بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه رازیانه ( Foeniculum vulgare Mill ) در مراحل مختلف رویشی
چکیده :
با توجه به سوراخ شدن لایه ازن و افزایش پرتوهای فرابنفش و نظر به اثرات زیانبار این پرتوها بر گیاهان ، در بررسی حاضر به مطالعه تأثیر پرتوهای فرابنفش حاصل از لامپ 40 وات uv بر کمیت و کیفیت اسانس اندامهای مختلف گیاه رازیانه در مراحل مختلف رویشی و در شرایط مزرعه ای پرداخته شد .
گیاه رازیانه از تیره چتریان و از جمله گیاهان دارویی ارزنده ای است که در صنایع داروسازی ، عطر سازی ، صنایع آرایشی و بهداشتی و صنایع غذلیی کاربرد وسیعی دارد . بذر این گیاه دارای مقدار زیادی اسانس است که خواص دارویی گیاه را به آن نسبت می دهند .

اسانس بذر ، گل ، برگ در زمان قبل از گلدهی و زمان گلدهی و نیز ساقه در سه مرحله قبل از گلدهی و زمان رسیدن بذر گیاهان شاهد و پرتو دهی شده به روش تقطیر با آب و بخار ( روش Kaiser ) استخراج گردید و به کمک دستگاه GC و GC/MS مورد تجزیه و شناساسس قرار گرفت .
مقدار اسانس در برگ ، ساقه ، گل و بذر گیاه در اغلب موارد کاهش یافت و ترکیبهای تشکیل دهنده آنها دستخوش تغییر شد . میزان ترانس آنتول که مهمترین و عمده ترین ترکیب اسانس این گیاه می باشد ، در بذر و گل گیاهان تحت تیمار کاهش یافته و در ساقه با وجود میزان کم اسانس در این اندام ، ترکیب مذکور افزایش یافته است و در برگ ، در مرحله قبل گلدهی کاهش و در زمان گلدهی افزایش داشته است .

استراگول ، فنچون و لیمونن که از دیگر ترکیبهای عمده اسانس گیاه می باشند در اکثر موارد تحت تأثیر پرتوهای فرابنفش افزایش یافتند . نتایج نشان دادند که گیاه رازیانه نسبت به پرتوهای فرابنفش حساس است .
واژه های کلیدی : رازیانه ، پرتوهای فرابنفش ، آنتول و ترکیبهای اسانس .
مقدمه :
در نتیجه فعالیتهای بشر محیط بیوسفر تغییر یافته است . افزایش در غلظت کلروفلوئورکرنها (CFCs ) ، متان و نیتروزاکسیدها در اتمسفر موجب تخریب لایه ازن (O3 ) استراتوسفر شده و به افزایش نفوذ پرتوهای فرابنفش B خورشیدی و رسیدن آن به سطح زمین منجر گردیده است .

پرتوهای UV-B باعث تغییرات زیادی در گیاهان می گردند از جمله بر رشد گیاه ، ریخت شناسی ، ساختار تشریحی آن و بر فرایند های فیزیولوژیکی و به ویژه فتوسنتز اثر می گذارند. همچنین باعث تغییراتی در پراکنش زیر توده گیاه، ترکیبهای شیمیایی آن و فنولوژی گیاه می گردند. تحریک سنتز زنگدانه های جاذب uv نیز از اثرات دیگر پرتوهای uv بر گیاهان است reviewed by Caldwell)، 1995) .

در پاسخ گیاهان به این پرتوها، ساز و کارهای مختلفی درگیر می باشند که شامل افزایش گیرنده های نوری UV-B ( Ballar، 1991 و 1995 ) تشکیل رادیکالهای آزاد، (Panagopoulos ، 1990 و Bjom ، 1994 ) و تخریب DNA باشد (Page و Hays ، 1991 و Quaite ، 1992 ) .
تجمع ترکیبهای فنلی جاذب uv در پاسخ گیاه به پرتوهای بالای خورشیدی مشاهده شده است (Tevini و Day 1993 و Veit 1996 ). این ترکیبها گیاه را در برابر گیاه را در برابر پرتوهای UV-B محافظت می کنند (Ormrod ، 1995 و Ruber ، 1996) .
پرتوهای فرابنفش باعث افزایش تولید اسانس در گیاه نعنا گردیده اند (مجد، رضایی و مهرپور ، 1377) میزان اسانس در گیاه ریحان نیز تحت تأثیر این پرتوها افزایش یافته است (مجد رضایی و میرزاتونی، 1377 ). در هر دو گیاه نوع و میزان ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس دستخوش تغییر شده اند.
رازیانه گیاهی است علفی و چند ساله از تیره چتریان که ارتفاعی حدود 1 تا 5/1 متر دارد. نام علمی آن Foeniculum valgare mill. می باشد. این گیاه یکی از قدیمیترین و ارزنده ترین گیاهان دارویی است که در تغذیه و صنعت نیز از آن استفاده فراوان بعمل می آید. کلیه اندامهای آن حاوی اسانس بوده و مورد استفاده قرار می گیرند. برگ خام گیاه قبل از ظهور گل به عنوان سبزی و چاشنی غذا بکار می رود و جوشانده آن برای تقویت چشم مفید است. مهمترین بخش گیاه میوه یا بذر آن است که به عنوان باد شکن، ضد اسپاسم، نیرو دهنده، آرامش بخش و زیاد کننده ترشحات شیر بکار می رود. اسانس میوه گیاه، علاوه بر صنایع داروسازی در صنایع عطر سازی، آرایشی و بهداشتی و نیز صنایع غذایی و نوشابه سازی کاربرد دارد.
بیشتر تحقیقات انجام شده به بررسی اثرات سطوح افزایش یافته UV-B بر گیاه تحت شرایط کنترل شده (اتاقکهای رشد و گلخانه ها) پرداخته اند که پاسخهای اکوسیستم را تحت شرایط واقعی مزرعه ای نشان نمی دهند. زیرا شدت اثرات پرتوهای V-B در شرایط کنترل شده کمتر است (Caldwell ، 1994).
در ارتباط با اثر این پرتوها بر گیاهان عالی بیشتر گیاهان زراعی و برخی درختان مورد مطالعه قرار گرفته اند . گیاهان دارویی از جمله گیاهانی هستند که بشر از آنها استفاده های فراوان می ببرد، ولی کمتر از آنها حفاظت نموده و به بقای آنها توجه کرده است. با بی توجهی به تأثیر تغییراتی که در محیط زیست بوجود آمده بر این دسته از گیاهان، شاید در آینده با از بین رفتن برخی گونه ها و یا تحولات نامطلوب در آنها مواجه شویم.

در این پژوهش رازیانه را که یک گیاه دارویی با ارزش و نیز دارای ترکیبهای اسانسی متنوعی است در شرایط مزرعه ای تحت تأثیر پرتوهای فرابنفش قرار دادیم و تغییرات ساختار تشریحی و تغییرات اسانس آن را در مراحل رویشی و زایشی مورد بررسی و مقایسه با گیاهان طبیعی قرار دادیم.
مواد روشها
کشت گیاهان: بذرهای رازیانه Foeniculum valgar Mill.Sep sp vulgare در سال 1375 در ایستگاه تحقیقاتی البرز واقع در 5 کیلومتری جنوب شهرستانی کرج (1320 متر بیش از سطح دریا، 25 درجه و 48 دقیقه شمالی و 51 درجه شرقی) در کرتهایی به ابعاد 6×3 متر کشت شدند.هر کرت 6 ردیف به فاصله 50 سانتیمتر از یکدیگر داشت در هر ردیف فاصله گیاهان از یکدیگر 40 سانتیمتر بود ابیاری هفته ای یکبار صورت پذیرفت.

پروتودهی گیاهان: سه عدد چهار پایه چوبی به طول 2 متر و به عرض 120 سانتیمتر را در وسط کرتهای آماده شده قرار دادیم . سطح زیر چهار پایه 2 متر مربع و فاصله لامپها از راس گیاه حدود 30 سانتیمتر بود. هر پایه حامل دو لامپ فرا بنفش 40 وات در کلیه کرتها پرتودهی به طور همزمان در 24/2/78 به مدت 12 ساعت در روز آغاز گردید و پرتودهی در سه مرحله از رشد گیاه انجام شد. در مرحله اول زمان قبل از گلدهی گیاه به مدت 12 روز پرتودهی (24/2/78 تا 5/3/78 ) (کرت 1)، مرجله دوم پرتودهی تا زمان گلدهی گیاه به مدت 27 روز ادامه داشت (24/2/78 تا 19/3/78) (کرت 2) و مرحله سوم که پرتودهی تا زمان رسیدگی کامل بذر به مدت 130 روز (از 24/2/78 تا 28/6/78) ادامه یافت. (کرت 3).
در پایان هر مرحله برداشت از نمونه های شاهد و تحت تیمار به طور همزمان و به منظور اسانس گیری صورت گرفت، تنها در مرحله سوم علاوه بر بذرها و ساقه گیاهان کرت 3 و شاهد از بذرها و ساقه گیاهان کرتهای 1 و 2 نیز برای اسانس گیری برداشت شد.

استخراج و شناسایی اسانس: برای استخراج اسانس ، پس از تفکیک برگ، ساقه، گل و بذر گیاه جهت یکسان بودن شرایط پس از خشک شدن آنها در دمای معمولی اتاق و در سایه، اسانس هر یک از اندامها به طور جداگانه و به مدت 4 ساعت به کمک تقطیر با آب و بخار اب (دستگاه Kaiser) استخراج گردید. اسانس حاصل به کمک یک میلی لیتر دی اتیل اتر جداسازی و به کمک سولفات سدیم اب گیری گردید.درصد اسانس حاصل بر اساس وزن خشک گیاه محاسبه شد. برای تشخیص ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس خالص، به دستگاه GC (کروماتوگرافی گازی) و GC/MS (کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی) تزریق گردید.

مشخصات دستگاه مورد استفاده: دستگاه گاز کروماتوگرافی واریان 3400 متصل به دستگاه طیف سنج جرمی (Saturn ll) ، ستون DBl به طول 60 متر، قطر 250 میکرومتر ، ضخامت لایه فاز ساکن 25/0 میکرومتر است.
دستگاه تله یونی Ion trap با گاز حامل هلیوم می باشد، فشار گاز سر ستون 3 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و انرژی یونیزاسیون معادل 70 الکترون ولت .
برنامه حرارتی ستون : دما 250-50 درجه سانتیگراد با افزایش دمای 4 درجه سانتیگراد در دقیقه، درجه حرارت محفظه تزریق و آشکار ساز به ترتیب 250 و 265 درجه سانتیگراد تنظیم شد.

شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده: شناسایی طیف ها به کمک شاخصهای بازداری آنها با تزریق هیدروکربنهای نرمال (C7-C25) تحت شرایط یکسان با تزریق اسانسها صورت گرفته است و با مقادیری که در منابع مختلف منتشر گردیده بود مقایسه شد. علاوه بر اندیسهای بازداری کواتس، زمان بازداری ترکیبها نیز مورد توجه قرار گرفت و بررسی طیف های جرمی نیز جهت شناسایی ترکیبها انجام گرفت و شناسایی های صورت گرفته با استفاده از اطلاعات موجود در کتابخانه ترپنوئیدها در کامپیوتر GC/MS تایید گردید . درصد نسبی هر کدام از ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها با توجه به سطح زیر منحنی آن در طیف کروماتوگرام بدست آمده است.

نتایج و بحث
بررسی تغییرات کمی اسانسها: بر اساس جدول شماره 1 میزان درصد اسانس اندامهای مختلف گیاه تحت تأثیر رپتوهای فرابنفش در اغلب موارد کاهش یافته است.تنها در بذر گیاهانی که به مدت 12 روز در زمان قبل از گلدهی گیاه پرتودهیشدند افزایش میزان اسانس نسبت به گیاهان شاهد مشاهده گردید.
با توجه به کلیه تغییرات مشاهده شده در جدول 2، فعالترین زمان از نظر تولید اسانس را می توان مربوط به زمان گلدهی گیاه دانست. همچنین حساس ترین مرحله نسبت به پرتوهای UV مرحله قبل از گلدهی به نظر می رسد ، چرا که سبب بیشترین تغییرات

جدول شماره 1- درصد اسانس اندامهای مختلف گیاهان شاهد و تیمار شده
میزان اسانس

زمان برگ (%) ساقه (%)
گل (%) بذر (%)
شاهد تیمار شاهد تیمار شاهد تیمار شاهد تیمار
قبل از گلدهی 12 روز پرتودهی 20/1 74/0 42/0 18/0 – – 5/2 97/2
زمان گلدهی 27 روز پرتودهی 08/1 05/1 47/0 32/0 8/2 09/1 5/2 41/2
زمان بذردهی 130 روز پرتودهی – – 26/0 17/0 – – 5/2 33/2

در مقدار درصد اسانس گیاه شده است، اختلاف بین درصد اسانس برگ گیاهان شاهد (20/1% و برگ گیاهان تیمار شده (74/0 % ) در این مرحله بیشتر از زمان گلدهی است . همین طور اختلاف بین درصد اسانس ساقه گیاهان شاهد و تیمار شده نیز در مرحله قبل از گلدهی بیشتر از زمان گلدهی و زمان رسیدن بذر است.

با تابش پرتوهای فرابنفش میزان اسانس در اغلب اندامهای گیاه کاهش یافت که با نتایجی که از درصد اسانس دو گیاه نعنا و ریحان تحت تابش این پرتوها بدست آمده است مغایرت دارد( مجد رضائی، مهرپور و میرزاتونی 1377) . دلیل مغایرت نتایج می تواند ناشی از پاسخهای متفاوت گیاهان مختلف به پرتوهای فرابنفش و یا مربوط به محل سنتز و نگهداری اسانس در هر گیاه باشد. در تیره نعنا کرکها حاوی مقادیر زیادی اسانس می باشند.در رازیانه اسانس در مجاری ترشحی وجود دارد و این گیاه فاقد کرک می باشد. نوع ترکیبهای اسانس و

محل سنتز آنها نیز می تواند بر میزان اسانس تاثیربگذارد. سنتز ترکیبها در اندامکهایی که بیشتر تحت تأثیر پرتوهای uv قرار می گیرند مانند کلروپلاستها بیشتر دستخوش تغییر می گردند. همچنین میزان جذب پرتوهای uv توسط ترکیبهای مختلف متفاوت است که می تواند در ایجاد تغییرات تأثیر بگذارد.بخش عمده اسانس رازیانه را ترکیبهایی که ماهیت فنلی دارند مانند آنتول و استراگول تشکیل می دهد. این احتمال وجود دارد که کاهش درصد اسانس، مربوط به تغییر مسیر پیش سازهای ساخت ترکیبهای اسانس باشد، یعنی اسیدهای آمینه اروماتیک که پیش ساز مشترک ترکیبهای فنلی اسانس و فلاونوئیدها هستند بیشتر به سمت سنتز ترکیبهای جاذب uv فلاونوئیدها هدایت شوند.

بررسی تغییرات کیفی اسانسها: به کمک دستگاههای GC و GC/MS ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسهای حاصل از بذر ، گل، برگ (در دو مرحله رویشی) و ساقه (در سه مرحله رویشی)، در هر گروه گیاهان شاهد و تیمار دیده مورد شناسایی قرار گرفت.

از انجا که برای شناسایی ترکیبها از ستون DBI استفاده شده است پیک هایی که توسط این ستون برای 3 ترکیب لیمونن ، 1 و 8 سینئول و الفا فلاندرن بدست آمده است بسیار نزدیک بوده که به درستی قابل تفکیک نبودند، بنابراین میزان این سه ترکیب همراه با هم گزارش گردیده اند که در کلیه جداول با عنوان limonene +1,8-Cineole مشخص گردیده است. در اینجا به بررسی تغییرات اسانسها می پردازیم.

بذر: با توجه به جداول شماره 3 از مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس بذر کلیه کرتها چنین بر می آید که پرتودهی تا زمان گلدهی گیاه (27 روز پرتودهی) باعث افزایش تعداد ترکیبها در اسانس بذر گیاه شده است و اکثر ترکیبهای آن نیز در مقایسه با سایر کرتها بیشترین درصد را نشان می دهند.
تابش پرتوهای uv باعث کاهش ترانس انتول در اسانس حاصل از بذر گردیده و بیشترین درصد آنتول با 06/84% مربوط به شاهد بوده و پس از آن بذر کرت 1 با 12 روز پرتودهی در زمان قبل گلدهی درصدی معادل 72/83% را نشان داده، کمترین درصد آنتول (83/72 %) مربوط به اسانس بذر کرت 2 با 27 روز پرتودهی تا زمان گلدهی گیاه می باشد. میزان درصد آنتول در کرت 3 با 130 روز پرتودهی تا زمان رسیدن بذر 14/75 % بوده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد موقعیتی برای انجام طرح درجة صلاحیت در سیستم مدیریت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد موقعیتی برای انجام طرح درجة صلاحیت در سیستم مدیریت مرکزی نسل آینده pdf دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد موقعیتی برای انجام طرح درجة صلاحیت در سیستم مدیریت مرکزی نسل آینده pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد موقعیتی برای انجام طرح درجة صلاحیت در سیستم مدیریت مرکزی نسل آینده pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد موقعیتی برای انجام طرح درجة صلاحیت در سیستم مدیریت مرکزی نسل آینده pdf :

موقعیتی برای انجام طرح درجه صلاحیت در سیستم مدیریت مرکزی نسل آینده

اخیراً ، درجات صلاحیت مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است . بسیاری از سازمان ها و فروشنده های مرکزی مدیریت نرم افزاری بشری از درجات صلاحیت صحبت می کنند و ؛ هر چند تعداد انگشت شماری از کمپانی ها توانسته اند پیش قدمی در شایستگی را در سطح یک شرکت ، با موقعیت انجام دهند . یکی از شایع‌ترین مشکلات در این امر ، نبود تعریفی مشخص از برنامه و هیأت اجرایی به منظور تحولی در ابعاد وسیع می باشد . همانند تمامی تحولات ابتکاری در ابعاد

وسیع، ‌تعیین یک درجه شایستگی موفق در قدم اول نیازمند طراحی و پشتیبانی از طرح مورد نظر در یک بازه زمانی مشخص می باشد . درجات صلاحیتی که تعیین کننده شاخص‌ترین تغییرات هستند به طور اصولی در حیطه متغیری از تحصیلات مرکزی انسانی و مراحل مدیریتی اجرا می شوند . اجرای طرح درجات شایستگی به طور صحیح ، یک وسیله فوق العاده برای برقراری ارتباط با انتظارات اجرایی در آینده ، فراهم می کند ، که استانداردهای معمول را بدین وسیله ترویج کرده و مراحل موردنظر را کامل می کند .

عنوان طرح درجات شایستگی اغلب منجر به تحریک برای آغاز بحثی در باب اینکه دقیقاً یک درجه شایستگی چگونه باید تعریف ، اندازه گیری ، کمیت سنجی و نگهداری شود . این بحث خارج از توان این مقاله است .ما اینگونه می پذیریم که هر سازمانی یک طرح مختص به خود شامل ویژگی هایی همانند مهارتها ، توانایی ها ، دانش ، طرز فکرها و رفتارها را ارائه می دهد تا با موفقیت بتواند طرح کاری مختص به امروز و آینده را اجرا کند . این مقاله در جستجوی موقعیت های انجام یک نمونه از طرح شایستگی با استفاده از انواع مختلفی از مشتقات «eHR» می باشد که سیستم مرکزی مدیریت نسل آینده را می سازد .

فرض می کنیم که شما مجری ارشد HR در تشکیلاتی فرضی متشکل از 500 سازمان می باشید . تصور کنید که سازمان شما میزان قابل توجهی زمان و هزینه بابت کار با یک مدیریت در سطوح بالا برای ایجاد طراحی جدید از صلاحیت ، صرف کرده است. به نظر می رسد که تیم مدیریت اجرایی و CEO به خوبی در مسیر قرار گرفته اند و در حال پشتیبانی از یک طرح ابتکاری تعیین صلاحیت برای

حمایت از دیدگاه و استراتژی (راهبرد) سازمان می باشند . به عنوان مجری ارشد HR ، شما موظف به تحویل یک پشتیبانی ادامه دار متشکل از مهارت می باشید که دربرگیرنده طرح صلاحیت موردنیاز برای اجرای نقشه کاری موردنظر سازمان می باشد . شما ، همچنین مسدول ساختن فرهنگ می باشید که قادر به ارزیابی و اجر نهادن به اجراها و نتایج حاصل از آن باشد . یک هدف کلیدی این است که الگوی جدید طرح صلاحیت را پیوسته در میان تحصیلات مرکزی انسان امروز و آینده و پروژه های مدیریتی ، انجام دهیم . به عنوان بخشی از طرح صلاحیت ، شاخه ای از CEO شما بدین منظور اختصاص دارد که نمونه طرح جدید صلاحیت به طور پیوسته در تمام عوامل اجرایی مربوط به مدیریت مرکزی انجام شود و باید از طریق شما انجام این کار ضمانت شود .

در Utopia ، مدیر HRIS قبلاً سیستم مدیریت مرکزی جدیدی را که به سرعت و به آسانی اجرای طرح جدید صلاحیت را پشتیبانی می کند ، ارزیابی و انتخاب کرده و آن را به انجام رسانده است . نمونه طرح صلاحیت در محلی نگهداری می شود و به ندرت در دسترس تمامی عوامل اجرایی مربوط مجاز داخلی و خارجی قرار می گیرد . سیستم مدیریت مرکزی دربرگیرنده یک هسته HRMS و طراحی کاملاً سازمان یافته ، موازنه ، مدیریت فروش ، بخش استخدام ، یادگیری و عوامل اجرایی مدیریت می‌باشد.
متأسفانه ، سیستم مدیریت مرکزی کامل انجام شده نسل بعد در حال حاضر به صورت یک ب

سته بندی نرم افزاری و خدماتی در حال حاضر موجود نمی باشد . هیچ یک ازفروشندگان نرم افزار یک بسته بندی کامل از تولیداتی که دارای خاصیت «درجه یک» باشند برای حیطه عوامل مدیریت مرکزی که ممکن است نیازمند دسترسی به الگویی جدید از طرح صلاحیت باشند ، موجود نمی

باشد . همانند بسیاری از سازمان‌های بزرگ ، شما یک هسته پشتیبانی HRMS و تعدادی از مشتقات «درجه یک» را کامل کرده اند . برخی از عوامل مشتقات eHR به وسیله HRMS انجام می‌شوند و الباقی عوامل اداری مجزا هستند که متقاضی کاهش واردات و نگهداری اطلاعات می‌باشند . شما همچنین فعالانه طرح های تولید آینده فروشنده هسته HRMS را در مقابل تولیدات آماده جاری ارزیابی می کنید با استفاده از چندین فروشنده مشتقات اجرایی ناشی از eHR «درجه یک» برای آشنایی با نیازمندیهای آینده ، در مدت ارائه فروشنده ، شما متوجه شده اید که بسیاری از عوامل جدید مشتقات eHR نیازمند دسترسی به الگوی درجه صلاحیت می باشند ، هم برای

پشتیبانی طرح درجه صلاحیت و هم برای انتقال قابلیت هایی که بوسیله فروشنده ها شرح داده می شود . سومین توانایی پشتیبانی شما شامل هیأت های کاری و فروشندگان دارای کارمند ، همچنین متقاضی دسترسی به الگوی درجه صلاحیت برای انتقال کاندیدهای از قبل نشان داده شده در میان عوامل تکنولوژی استخدام می باشند .
قسمت مرتبط با CEO شما برای ضمانت اینکه الگوی جدید درجه صلاحیت به طور پیوسته برای ه

مه عوامل مربوطه مرکزی در زمان جاری و‌آینده انجام می شود به طور ناگهانی کاملاً‌ به مصداق یک موقعیت استثنایی به نظر می رسد . وقتی شما از فروشندگان نرم افزار سوال می پرسید که چه کاری از دست آنها در جهت کمک به شما ، بر می آید ، تعدادی از آنها پاسخ می دهند که آنها در نظر دارند از استانداردهایی پشتیبانی کنند که توسط نظام HR-XML توسعه پیدا کرده باشند . اگر شما از سایت اینترنتی www.hr.xml.org دیدن کنید ، متوجه می شوید که فروشندگان پیشرو از موقعیت شما با استفاده از نظام گروه کاری درجه صلاحیت HR-xml ، نیز مطلع هستند . این گروه کاری دربرگیرنده چیزی بالای صد سازمان با شراکت مساعی می‌باشد که روی یک پروژه برای مرور و شرح مشکلات «درجه صلاحیت» و برای تولید یا بیشتر از یک طرح کار می کنند که تبادل درجه صلاحیت و اطلاعات مربوطه را ممکن می سازد . خبر خوشحال کننده این است که فروشنده هسته HRMS و بسیاری از فروشندگان مشتقات «درجه یک» eHR که شما در حال حاضر مشغول ارزیابی آنها هستید در این نظام شرکت دارند و خبر ناخوشایند این است که مشخص نیست که چه موقع استانداردها قطعیت داده می شوند و دقیقاً چه موقع هر فروشنده‌ای نرم افزار را برای پشتیبانی استاندارد درجه صلاحیت ، تحویل می دهد .
برای دریافت تصویری بهتر از موقعیتی که شما با آن روبرو هستید ، اجازه بدهید تا نگاهی کوتاه

بر تعدادی از سازمانهای مدیریت مرکزی شما و عوامل مربوطه داشته باشیم .

فرایند طراحی سازمانی
در عرض چند سال گذشته ، سازمان شما یک طرح «درجه یک» موفق را به اتمام رساند . طرح پایه گذاری شده بر مبنای PC به عنوان یک طرح حوزه ای مجزا انجام شد و در حال حاضر به وسیله HRMS شما انجام نمی شود . در این تاریخ ،‌این طرح فقط برای تشخیص و توسعه جانشین ها برای جایگاه های اجرایی ارشد خود شما بوده است . عامل موردنظر جانشینها و شکاف هایی که بر اساس اجرا و طرح های درجه صلاحیت پایه گذاری شده است . طرح از این قرار است که توانایی

های عامل جدید را برای افزودن شانس موقعیت طرح موردنظر برای موقعیت اجرایی ارشد به کار می بندند و در آخر طرح کاری را به گروه وسیع تری از مدیران سازمان پیشنهاد می‌کنند . طرح های مؤثر بر یکدیگر به مدیران این اجازه را می دهند تا مهارتهای متعلق به خودشان و ارزیابی درجه صلاحیت را با تقاضای دیگر مشاغل در سازمان مقایسه کنند بدین منظور که بتوانند ، یک مسیر کاری را فعالانه طرح کنند . عامل موردنظر همچنین برای تشخیص و اداره شکافها و مراحل مختلف درجه صلاحیت در حین انجام مرحله تحصیل و فراگیری استفاده می شود . نمونه جدید درجه

صلاحیت احتیاج است تا برای عامل طرح کاری و جانشینی نیز انجام شود . امکان این هست که احتیاج باشد تا عامل موردنظر بوسیله یکی از عوامل مدیریتی اجرایی «درجه یک» که شما در حال حاضر ، مشغول ارزیابی آن هستید نیز ، انجام شود .

پروژه طراحی حقوق پرداختی :
نمونه طرح جدید درجه صلاحیت در طول مرحله ارزیابی شغل موردنظر برای کمک به مشخص کردن درجه و یا ارزش مشاغل استفاده می شود . استاندارد درجه صلاحیت که بوسیله نظام HR-xml توسعه یافته است ممکن است از طریق رسم کردن مهارتهای هم ارز در میان سایر نمونه های درجه صلاحیت سازمانها ، کار را آسانتر سازد . این روش همچنین ممکن است در تقاضای حقوق

اطلاعات نقشه‌برداری طبق قانون پرداخت ، مناسب باشد . سازمان شما همچنین درنظر دارد یک برنامه که بر پایه‌ درجه صلاحیت پرداخت می شود را به انجام رساند و شما در حال ارزیابی عوامل «درجه یک» برای پشتیبانی از پروژه حقوق سالیانه می باشید . الگوی درجه صلاحیت همچنین نیاز دارد تا به وسیله عامل مدیریتی اجرایی جدید به منظور ثبت هر گونه تغییرات در رابطه با حقوق هایی که ممکن است متسحق دریافت پاداش باشند ،انجام شود .

 

پروژه استخدام و کادر کارمندی
عوامل زیادی بوسیله شرکت کنندگان در پروژه استخدام و کادر کارمندان ، متقاضی دسترسی به الگوی جدید درجه صلاحیت سازمان شما هستند که در برگیرنده بردهای شغلی و فروشندگان کارمندی می باشد . به علاوه ، سیستم جدید مدیریتی فروش که CFO شما در حال حاضر ، مشغول ارزیابی آن می باشد ممکن است همچنین نیاز به کامل شدن توسط نمونه درجه صلاحیت داشته باشد .

هیأتهای شغلی و فروشندگان کارمندی
مهارتهای مختلف و تعریفهای درجه صلاحیت و استفاده از گستره متنوعی از مهارتها ممکن ا

ست برای طرح درجه صلاحیت شما فرصتی را برای شما به وسیله استخدام و فروشندگان کارمندی اینجاد کند . هر یک از فروشندگان ، شیوه مخصوص به خودشان را با مهارت در رابطه با طبقه بندی جایگاه ها و یا صنعت دارند و سیاست خاص خودشان را استفاده می کنند . برای پیشتیبانی از طرح درجه صلاحیت شما ، ممکن است رسم الگوی جدید درجه صلاحیت برای طبقه بندی هایی که بوسیله فروشندگان کارمندی و استخدامی شما استفاده می شود ، لازم باشد .

شما اخیراً انجام یک عامل استخدام «درجه یک» جدید را انجام داده اید و در مرحله تکمیل نرم افزار جدید با HRMS هستید . نرم افزار جدید این امکان را می دهد تا شما از سایت کاری داخلی ، برای کارمندان در جهت تقاضای شغل آزاد ،‌استفاده کنید و از سایت کاری با مسئولیت محدود برای متقاضیان خارجی . فروشنده نرم افزار استخدام شما ، هیأت مشاغل و فروشندگان کارمندی به شما خواهند گفت که در آینده ، ارزیابی مهارتها و درجه صلاحیت متقاضیان به صورت on-line ، به آسانی انجام می شود . با استفاده از تکنولوژی این اجازه به متقاضیان داده می شود تا فعالانه گردهم آیی و ارزیابی های on-line که این امکان را می‌دهد تا متقاضیان قبل از مصاحبه به صورت رو در رو ، مشاهده شوند . از جایی که تعدادی هیأت های شغلی موجود و فروشندگان کارمندی در نظام HR-xml شرکت می کنند تا بتوانند برای تعویض اطلاعات مربوط به درجه صلاحیت را در سطح استاندارد توسعه دهند ، و این کار با ایجاد طراحی بین الگوی جدید درجه صلاحیت و انواع مختلفی از طبقه بندی ، ممکن است آسان تر شود .

پروژه ایجاد کار مربوطه :

همانند اکثریت سازمانهای «Fortune» ، یونیت های مختلف کاری اغلب شغل مورد احتیاج برای اجرای طرح های کاری شان را از متغیری از فروشنده ها انتخاب می کند. پروژه ایجاد کار در خارج از HR . کادر کارمندی انجام می شود به طور جاری هیچگونه برنامه‌ مدیریتی مرکزی برای فروشنده وجود ندارد . ایجاد خدمات برای بیش از 50% از خریدهای کل سالانه سازمان شما ، هنوز قابل کنترل نمی باشند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی چگونگی اجرای ارزشیابی کیفی _ توصیفی در مدارس ابتدایی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی چگونگی اجرای ارزشیابی کیفی _ توصیفی در مدارس ابتدایی خراسان رضوی pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی چگونگی اجرای ارزشیابی کیفی _ توصیفی در مدارس ابتدایی خراسان رضوی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی چگونگی اجرای ارزشیابی کیفی _ توصیفی در مدارس ابتدایی خراسان رضوی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی چگونگی اجرای ارزشیابی کیفی _ توصیفی در مدارس ابتدایی خراسان رضوی pdf :

چکیده

یکی از نوآوریهای آموزشی در دهه حاضر در نظام آموزشی کشور، طرح ارزشیابی توصیفی میباشد. این طرح هماکنون در پایههای اول و دوم و سوم مدارس ابتدایی سراسر کشور در حال اجرا میباشد. هدف کلی این تحقیق بررسی چگونگی اجرای ارزشیابی کیفی توصیفی در مدارس ابتدایی خراسان رضوی میباشد و با هدف بررسی چگونگی اجرای فهرست وارسی، مقیاس درجه بندی رفتار، واقعه نگاری، آزمونهای عملکردی، پوشهکار و میزان توجه معلّمان به رشد همهجانبه دانشآموزان در ارزشیابی توصیفی انجام گرفته است. روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی و زمینهیابی میباشد. برای جمعآوری اطلاعات از فهرست وارسی محققساخته استفاده گردیده است. روایی محتوایی آن توسط صاحبنظران تایید و پایایی آن از طریق بازآزمایی 0/94 به دست آمد. جامعهی آماری شامل کلیه معلّمان پایه اول و دوم و سوم نواحی 3 و 7 مشهد و قوچان در سال تحصیلی 1389- 90 بود، که 1004 نفر است. از این تعداد، 230نفر معلّم به عنوان نمونه و با استفاده فرمول تعیین حجم نمونه و از طریق نمونهگیری طبقه ای _ تصادفی انتخاب گردید.

جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، درصد، واریانس، انحـراف معیـار و فراوانـی) و آمـار اسـتنباطی (آزمـون t یـک نمونهای، آزمون t مستقل، آزمون تحلیل واریانس یک راهه (ANOVA) و آزمون تعقیبی بنفرونی) استفاده شد. در تجزیه و تحلیل نهایی نتایج این تحقیق بیانگر آن است که میانگین چگونگی اجرای فهرسـت وارسـی، مقیـاس درجـهبنـدی رفتـار، واقعـه نگـاری، آزمـون هـای عملکردی، پوشه کار و میزان توجه معلّمان به رشد همه جانبه دانش آموزان بالاتر از حد متوسط می باشـد. همچنـین در کـل معلمـان زن عملکرد بهتری نسبت به معلمان مرد داشته اند و معلمان پایه سوم عملکرد بهتری نسبت به معلمان پایـه دوم داشـتهانـد و معلمـان دیـپلم عملکرد بهتری نسبت به معلمان فوقدیپلم و لیسانس داشتهاند.

کلمات کلیدی: ارزشیابی توصیفی، فهرست وارسی، مقیاس درجهبندی رفتار، واقعه نگاری، آزمونهای عملکردی، پوشه کار.

-1 مقدمه

در یکی دو دههی اخیر، شاهد نوآوریهای مهمی در حوزهی تعلیم و تربیت کشورمان بودهایم. هر چند اکثر این نوآوریها با برنامهریزی دقیق و برخاسته از اشراف بر مسائل و مشکلات آموزش و پرورش و با هدف متعالی بهبود کیفیت آموزش و پرورش بوده است، اما در برخی از موارد، در حد یک تغییر باقی مانده و تحولی به دنبال نداشته است. یکی از این نوآوریها، »ارزشیابی توصیفی« است.

در ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تاکید بر ارزشیابی تکوینی و غالب بودن این نوع ارزشیابی آن هم به صورت کمی، مشکلاتی را به وجود آورده است که عمدهترین آن عدم تحقق کامل اهداف آموزش و پرورش و همچنین اثراتی چون مدرکگرایی، اضطراب، تقلب، محدود کردن خلاقیت دانشآموزان، نگرش منفی نسبت به مدرسه و; است .(1) از سوی دیگر توجه افراطی به اجرای ارزشیابی پایانی در مدارس، اجرای ارزشیابی تکوینی را که به بررسی فرایند یادگیری دانش آموزان میپردازد، بسیار محدود کرده است. از این رو، شورای عالی آموزش و پرورش برای حل مشکلات جاری در زمینه ارزشیابی تراکمی و تکوینی در نشستهای کارشناسی تصمیم گرفت که مقیاسهای کمی (0-20) به مقیاسهای کیفی و رتبهای تغییر یابد و در مدارس از ابزارهای سنجش فرایند یادگیری مانند پوشهکار، مشاهده رفتار

; استفاده شود. پیرو این تصمیم و به منظور تحقق بخشیدن به اهداف مذکور، طرح ارزشیابی کیفی توصیفی به صورت آزمایشی در مهرماه سال تحصیلی 82-83 در برخی مناطق آموزش و پرورش کشور به اجرا درآمد .(2)

در دویست و نود و ششمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش در مورخه 82/6/12 هدفهایی برای طرح آزمایشی ارزشیابی توصیفی پیشرفت تحصیلی دانشآموزان دورهی ابتدایی تصویب شد که یکی از آنها اصلاح روند آموزش _ یادگیری در کلاس درس بود. افزایش ماندگاری ذهنی (دوام و پایداری یادگیری)، توجه به هدفهای سطوح بالاتر حوزه و یا حیطه شناختی، تعمیق یادگیری از طریق افزایش درگیری با تکالیف یادگیری، افزایش علاقه به یادگیری، توجه به هدفهای حیطه غیرشناختی و ; از جمله خرده هدفها بودهاند. راهکارهای مورد توجه در طرح ارزشیابی توصیفی برای رسیدن به هدفهای فوق، عبارتاند از: ارزشیابی تکوینی، ارزشیابی عملکردی، بازخورد و کارنامه توصیفی .(3)

در پی تغییرات نظام آموزش و پرورش، روشهای ارزشیابی نیز دچار دگرگونی شده است و از ارزشیابی کمی و نتیجهمدار در دیدگاه رفتارگرایی به ارزشیابی کیفی، مستمر و توصیفی و فرایندمدار در دیدگاه سازندهگرایی تغییر کرده است. سازندهگرایی یکی از دیدگاه های یادگیری است که به یادگیری همچون فرایندی پویا مینگرد. در این فرایند یادگیرندگان فعالند و به سبب تعامل با محیط اطراف، دانش مورد نیاز خود را میسازند .(4)
بررسی نظام ارزشیابی کشورهای مختلف جهان نشان میدهد استفاده از کارنامه توصیفی امری رایج و دارای سابقهای طولانی است. در کشور فرانسه روش نمرهگذاری استفاده از طیف با عبارات توصیفی: بالاتر از استاندارد، مطابق استاندارد، ناسازگار با استاندارد و ; میباشد. در آلمان شش مقوله و یا طیف و در ژاپن استفاده از پنج مفهوم همراه با جملات توصیفی است. خلاصه اینکه در بسیاری از کشورهای مختلف جهان، کارنامه فقط نمرات خام را شامل نگردیده

تمامی فعالیتها و مهارتها و نگرش کودک، توصیف و ارزشیابی میشود. ارائه نمره صرف ضمن ایجاد رقابت و اضطراب،فیادگیری و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان را تحتالشعاع قرار داده و با ایجاد افسردگی، بخش زیادی از منابع

استعدادهای بالقوه انسانی و اقتصادی را تلف مینماید. برخورد معلّمان و والدین و ارزش بیش از حد قائل شدن به امتحان و تکرار بیهوده آن و استفاده ابزاری از آن باعث ایجاد دلسردی از تعلیم و تربیت شده است و امتحان با این سبک و سیاق، نقطه پایان یادگیری و نوعی رهایی از درس و تحصیل محسوب میشود .(5)

مطالعات بینالمللی در زمینهی ارزشیابی نشان میدهد که کشورهای بسیاری در نظام آموزشی و نظام ارزشیابی خود، دست به اصلاحات زدهاند. در کشورهای اروپای شرقی گرایش به ارزشیابی جدید- که بر اساس تعریف استانداردهای ملی و گذر از ارزشیابی دانش محور به ارزشیابی قابلیت محور است – دیده میشود .(6)

هدف ارزشیابی کیفی توصیفی بهبود کیفیت یادگیری و ارتقاء سطح بهداشت روانی محیط یاددهی _ یادگیری است. در این طرح تأکید بیشتر بر ارزشیابی فرایندی (تکوینی) و ارزشیابی عملکرد و بازخورد مستمر و اصلاحی معلّم

ٍ

به دانشآموز است و به ارزشیابی پایانی کمتر توجه میشود. اصل محوری این رویکرد »ارزشیابی برای یادگیری« است نه »ارزشیابی از یادگیری )« اصل محوری ارزشیابی سنتی). ممکن است تصور شود که ارزشیابی توصیفی صرفاً ابزار جمعآوری اطلاعات، پوشهکار، فهرست وارسی یا حتّی کارنامهی توصیفی است، زیرا یکی از ویژگی های مهم ارزشیابی کیفی توصیفی تنوعبخشی به ابزارهای جمعآوری اطلاعات است. با آن که این ویژگی بسیار مهم و قابل توجه است، ولی ویژگی محوری آن محسوب نمیشود. روح ارزشیابی کیفی، ویژگی تکوینی آن و پویایی و رشد دهندگی و همراهی و همیاری با یادگیری است. امّا متأسفانه ملاحظه میشود که نگرشها در این الگو به خطا به سوی ابزارها نشانه رفته است و هر جا نامی از ارزشیابی توصیفی به میان میآید، ابزارهای آن مطرح و نمایانده میشود، زیرا بازدیدکنندگان از کلاسها، مستقیم به سراغ پوشه و چک لیستها میروند در حالی که باید ارزشیابی توصیفی را در فضا و جوّ کلاس مشاهده کرد. حتّی در مورد ابزارهای جمعآوری اطلاعات آیا این ابزارها به طور درست و به جا به کار گرفته میشود و
از آن در جهت اهداف ارزشیابی توصیفی به کار گرفته میشود .(7)

به گفته فرانک1 با اینکه ما در زمینه طراحی و تولید روش ها و فنون جدید و برنامههای درسی نو، شاهد تلاشهای بسیاری را از ناحیه پژوهشگران تعلیم و تربیت هستیم ولی در خصوص چگونگی کاربست و اشاعه این اندیشههای جدید اطلاعات اندکی داریم. ولکوت2 نیز توجه به مسایل انسانی و زمینهسازی فرهنگی برای تحقق نوآوریهای آموزشی تاکید نموده است .(8)

یکی از چالشهای مهم و اساسی برای توسعه نوآوریهای آموزشی، تبیین نشدن دقیق و عمیق نوآوری برای کارگزاران و افراد ذینفع است. ارزشیابی توصیفی یکی از نوآوریهای آموزشی است که در دهه 80 مورد عنایت سیاستگذاران نظام آموزشی و گروه زیادی از مدیران و معلّمان دوره ابتدایی قرار گرفت، به رغم استقبال خوب از این رویکرد مانند هر نوآوری دیگری با چالش هایی روبه شد. اگر ما از وضعیّت موجود اجرای ارزشیابی کیفی در مدارس و کیفیت اجرای طرح و مشکلات موجود مطلع نشویم و ظرایف آن را در اجرا مورد ملاحظه قرار ندهیم، آسیبهای جدّی زیادی نتایج کوتاه و بلند مدت آن را تهدید کندمی. مثلاً اگر اطلاعات مربوط به وضعیّت یادگیری دانشآموزان به دقّت و صحت ثبت نشوند، شائبه دخالت نظر آموزگار بر ارزشیابی وی نزد مخاطبانآن قوّت میگیرد و منشاء اختلافات و پیامدهای نامطلوب ناخواسته میشود و همچنین احتمال دارد رأی مدرسه در مورد ارتقای ایشان نیز تحتالشعاع نظرات برخی افراد دیگر قرار گیرد و یا اعلام وضعیّت دانشآموزان در هر یک از درجات چهارگانه نباید فقط موجب طبقهبندی دانشآموزان در گروهی خاص باشد و هیچ تلاش و کوششی جهت پیشرفت آنها به گروههای بالاتر صورت نگیرد .(7)

تحقیقی با عنوان »بررسی رابطه میزان آگاهی معلمان زن از رویکرد ارزشیابی توصیفی و عملکرد آنها در ارزشیابی توصیفی پایه اول ابتدایی مدارس ناحیه یک شیراز در سال تحصیلی«88-89 توسط محمدحسن حسینی انجام شده است. برای انجام این پژوهش از روش همبستگی استفاده شده است. پرسش اصلی این تحقیق عبارت است از: میزان آگاهی معلمان از رویکرد ارزشیابی توصیفی در پایه اول ابتدایی مدارس ناحیه یک شیراز به چه میزانی است؟ و رابطهی این آگاهی با عملکرد معلمان در اجراء که شامل تهیه و تنظیم دفتر کلاسی و مدیریت پوشهکار، تکمیل فرم عملکرد دانش آموز و نحوه اجراء است، به چه میزان است؟ ابزار مورد استفاده در این پژوهش، برای بررسی رابطهی بین متغیرها (آگاهی و عملکرد) شامل دو پرسشنامه محققساخته بود که یکی میزان آگاهی معلمان از رویکرد ارزشیابی توصیفی و دیگری عملکرد آنان را میسنجید. با استفاده از آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون فرضیهها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش، رابطهی معنادار بین میزان آگاهی معلمان و عملکرد معلمان در اجرای ارزشیابی توصیفی را نشان داد، به این معنا که هرچه میزان آگاهی معلمان از رویکرد ارزشیابی توصیفی بیشتر باشد عملکرد آنها نیز بالاتر است.

1 – Frank 2 – Wolcott

َ

تحقیقی با عنوان »تأثیر ارزشیابی توصیفی در بهبود کیفیت فرآیند یاددهی _ یادگیری دانشآموزان مقطع ابتدایی شهر تهران از دیدگاه معلمان سال تحصیلی « 88-89 توسط کبری حسن زاده انجام شده است. روش پژوهش توصیفی پیمایشی است و از پرسشنامه محققساخته استفاده شد. در نهایت یافتههای پژوهش نشان میدهد که ارزشیابی توصیفی در سطح اطمینان %95 کارآمدی زیادی در بهبود کیفیت فرآیند یاددهی ـ یادگیری دانشآموزان دارد و همچنین تجزیه وتحلیل سؤالات پژوهش نشان میدهند، که ارزشیابی توصیفی درسطح اطمینان %95 به میزان نسبتاً زیادی در خلاقیت و نوآوری، رشد و شکوفایی استعدادهای نهفته دانشآموزان، ایجاد فرصتهای یادگیری، بالا

بردن انگیزه و تشویق برای یادگیری و همچنین در روابط اجتماعی دانش آموزان تأثیرگزار است.
تحقیقی با عنوان »ارزشیابی اجرای برنامه ارزشیابی کیفی توصیفی پایه اول ابتدایی دبستانهای سمنان و مهدیشهر در سال تحصیلی «87-88 توسط هاجر حامدی انجام شده است. روش پژوهش کیفی از نوع ارزشیابی بوده و نمونهگیری به صورت هدفمند انجام شده است. ابزار پژوهش: مشاهده، مصاحبه و بررسی اسناد بود و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی (جدولهای فراوانی ونمودارها) انجام شد. نتایج بدست آمده از پرسشهای پژوهش عبارتند از: -1 در مورد تحقق اهداف (از 15 نفر) 9 نفر اهداف را محقق دانسته و6 نفر تحقق اهداف را به آینده موکول کردند. -2 نظر مصاحبه شوندگان 14)نفر) درباره کلیت برنامه مثبت بود 11 )نفر نظر مثبت و3 نفر نظر منفی). -3 مشکلات برنامه ارزشیابی کیفی توصیفی دراین سوال خود را نشان دادند به خصوص در موارد: امکانات انسانی (جمعیت کلاس، سواد والدین)، امکانات کالبدی (چک لیستها، مساحت کلاس) و امکانات پشتیبانی (معلم راهنما، کلاسهای ضمن خدمت و کیفیت برگزاری کلاسها). درباره سوالهای 5 و4 پژوهش نیز میتوان گفت: بزرگترین دستاورد برنامه، افزایش بهداشت روانی در محیط یاددهی یادگیری و بزرگترین چالش آن عدم آگاهی معلمان و جمعیت زیاد دانشآموزان در کلاسهای درس بود.
تحقیقی با عنوان »بررسی چالشها و چشماندازهای طرح ارزشیابی توصیفی از دیدگاه مدیران، معلمان و کارشناسان مدارس ابتدایی استان چهارمحال و بختیاری« توسط مهین نادری انجام شده است. این پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی بوده است. ابزار اندازهگیری شامل: – 1 اسناد و مدارک شامل کلیه گزارشها، آیین نامهها و مدارک مربوط به روند اجرایی طرح ارزشیابی توصیفی که جمعآوری و به آن استناد شده است. -2 مصاحبه در این پژوهش از مصاحبه برای بهرهگیری از نظرات و تجارب مجریان در زمینه اجرای طرح ارزشیابی توصیفی به منظور ساختن پرسشنامه و تکمیل دادهها استفاده شده است. – 3 پرسشنامه محققساخته که شامل چهار مؤلفه و 74 سؤال بسته پاسخ و چهار سوال باز پاسخ بود. نتایج نشان داد که مجریان طرح ارزشیابی توصیفی در استان چهارمحال و بختیاری اجرای طرح مذکور را با توجه به چهار مؤلفه (قوت، ضعف، فرصت و تهدید) بالاتر از سطح متوسط ارزیابی میکنند. در مولفه قوت بیشترین میانگین پاسخ مربوط به »افزایش دانش و آگاهی در دانشآموزان« ، در مولفه ضعف بیشترین میانگین پاسخ مربوط به »کافی نبودن میزان آمادگی مجریان برای پذیرش طرح ارزشیابی توصیفی«، در مولفه فرصت بیشترین میانگین پاسخ مربوط به »امکان افزایش دقت در انجام کارها« و در مولفه تهدید بیشترین میانگین پاسخ مربوط به »امکان کافی نبودن سطح بسترسازی فرهنگی جهت پذیرش طرح ارزشیابی توصیفی« بوده است.

تحقیقی با عنوان »ارزشیابی اجرای آزمایشی ارزشیابی توصیفی در مدارس ابتدایی برخی از مناطق آموزشی کشور «(1384-85) توسط ایرج خوشخلق و حسنپاشا شریفی انجام شده است. روش این تحقیق از نوع تحقیقات پیمایشی

نیز شبهآزمایشی است. روشهای گردآوری دادهها شامل فرم مصاحبه نیمه ساختیافته؛ آزمونهای سنجش پیشرفت تحصیلی (یادآوری آموختهها) و کاربست آموختهها (دوام و ماندگاری یادگیری)؛ چک لیست مشاهده رفتار دانش آموز

معلم؛ پرسشنامه نگرشسنج؛ فرمهای تحلیل محتوا، پرسشنامه نظرخواهی و فرم مصاحبه بالینی بوده است. برای تحلیل آماری دادهها از آزمون یومن ویتنی؛ آزمون تحلیل واریانس دو طرفه، آزمون تعقیبی مقایسه میانگینها و آزمون یک متغیره کالموگروف اسمیرونف استفاده شد. نتایج ارزشیابی نشان داد که طرح ارزشیابی توصیفی در تحقق برخی از اهداف پیشبینی شده از سوی شورای عالی موفق و در بسیاری از موارد ناموفق بوده است. در طول سه سال اجرای آزمایشی ارزشیابی توصیفی، دومین هدف کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش یعنی ارتقای سطح بهداشت

ُ

روانی از طریق افزایش بهداشت روانی محیط یاددهی-یادگیری کاملاً تحقق یافته است. اما دیگر اهداف پیشبینی شده مهم یا کاملاً تحقق نیافتهاند یا زمینههای تحقق آنها هنوز فراهم نشده است، از جمله این اهداف میتوان به مواردی چون: -1 بهبود نگرش دانش آموزان نسبت به یادگیری، -2 افزایش ماندگاری ذهنی (دوام و پایداری یادگیری)، -3 توجه به اهداف سطوح بالاتر حیطه شناختی، -4 تعمیق یادگیری، -5 افزایش فرصت یادگیری از طریق مشارکت والدین در امر یاددهی و یادگیری، – 6 کاهش حساسیت والدین نسبت به نمره، -7 ایجاد فرصت اصلاح برای دانش آموزان و معلم برای رفع کاستیهای فرآیند یادگیری، -8 استفاده از بازخوردهای فرآیندی در مسیر بهبود یادگیری، -9 به کارگیری انواع ابزارهای متفاوت سنجش توصیفی اشاره کرد. پیشنهاد میشود که اجرای آزمایشی ارزشیابی توصیفی در صورت رعایت برخی شرایط و انجام دادن اصلاحات زیربنایی که در گزارش ارزشیابی به آنها اشاره شده است، به مدت دو سال تحصیلی در پایههای چهارم و پنجم ابتدایی بدون افزایش حجم نمونه دانشآموزی

مشمول طرح تمدید گردید ( .(9
تحقیقی با عنوان »گزارش اجرایی آزمایش طرح ارزشیابی توصیفی در مدارس منتخب کشور، درسال تحصیلی «(83-82) توسط حسنی، احمدی و دیگران در سال 1383 انجام شده است. در این گزارش ضمن برشمردن فعّالیت های انجام شده برای اجرای آزمایشی طرح ارزشیابی توصیفی، به بررسی دیدگاه مجریان طرح نسبت به نقاط ضعف و قوّت آن پرداخته شده است. بر اساس این گزارش برخی از نقاط قوّت و پیامدهای مثبت طرح به شرح زیر اعلام شده است. -1توجّه به حیطههای عاطفی و رفتاری -2 کاهش اضطراب امتحان -3توجّه به ارزشیابی مستمر -4 کاهش و هدف فشار برای کسب نمره (به ویژه بیست) -5 افزایش علاقه به یادگیری -6 تنوع ابزارهای جمع آوری اطلاعات – 7 افزایش تعامل اولیاء با مدرسه -8 افزایش بهداشت روانی محیط یادگیری – 9 کاهش پدیده تقلب -10 ارزش یافتن فعّالیت دانشآموزان. ضعفها: -1 وقتگیر بودن کار ارزشیابی به دلیل تنوع ابزارها -2افزایش کار معلّم -3 شلوغ بودن کلاسها -4مورد توجّه قرار گرفتن مدرکهای بالاتر از انتظار به جای نمره بیست -5 عدم وجود

آییننامه اجرایی -6عدم آموزش کافی معلّمان و اولیاء -7 تبدیل شدن معلّم به ارزشیاب .(10)
تحقیقی با عنوان »ارزشیابی پوشهکار: یک تحقیق کیفی از تمرین خودارزشیابی پوشه کار در کلاس زبان انگلیسی متوسطه عربستان سعودی« توسط الابدالوهاب شریف1 در دانشگاه اهایو آمریکا(2002) 2 انجام شد. این تحقیق مورد مطالعه کیفی اکتشافی به معرفی خودارزشیابی پوشهکار به عنوان یک روش ارزشیابی درس زبان انگلیسی در کلاس مدرسه متوسطه مانارات الشرقیاه در استان شرقی عربستان سعودی می پردازد. هدف از این مطالعه این بود که تا واکنشهای دانشآموزان و معلمان زبان انگلیسی و مدیران مدرسه نسبت به استفاده از یک روش ارزشیابی غیربومی (غربی) بررسی کند. روش تحقیق از نوع تحقیق کیفی است. تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که اکثر دانشآموزان از خود ارزشیابی پوشه کار لذت میبردند. بیشتر دانشآموزان فرایند منعکس ساختن یادگیری خودشان را یاد گرفتند تا نشان دهند که فرد مفیدی هستند. مصاحبه با دو نفر از معلمان زبان انگلیسی و سه نفر از مدیران مدرسه نشان داد که این افراد تاکید کردند که خودارزشیابی پوشهکار به عنوان یک نوع از انواع ارزشیابی شایسته است که مورد توجه آیندگان قرار گیرد. دو نمونه پوشه کار و اطلاعات حاصل مصاحبه نشان داد که روش خودارزشیابی، دانش آموزان را به اتخاذ الگوهای تفکر انتقادی و اشتیاق به یادگیری تشویق میکند .(11)

مرکوفر3 در سال 1995 پس از انجام دادن تحقیق با عنوان »نقش ارزشیابی مستمر در پیشرفت تحصیلی دانشآموزان« بیان نمود که چنانچه آزمونهای تکوینی یا سایر آزمونها بتوانند بازخوردهای لازم را در اختیار دانشآموزان قرار دهند، عملکرد آنها بهتر و پیشرفت تحصیلی بیشتر برای آنان حاصل میشود.

1 – Alabdelwahab sharif 2 – USA –The ohio state university 3 – Merkuffer

ِ

فونچ1 و همکاران در سال 1994 عملکرد دانشجویان رشته دبیری را در دو گروه آزمایشی و کنترل برای »تاثیر ارزشیابی تکوینی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان« مورد بررسی قرار دادند. نتایج تحقیق نشان داد که گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل که مورد ارزشیابی تکوینی قرار نگرفته بودند، عملکردی بهتر نشان دادهاند .(12)

مقالهای تحت عنوان »ارزش دادن به دانشآموزان: ارزشیابی متفکرانه« توسط جیم پارلونز2 و کدی اسمید3 (1993) ارائه شده است. این مقاله درباره مفهوم ارزشیابی برای معلمان و دانشآموزان، دلایلی برای ارزشیابی از دانشآموزان، و روشهای ارزشیابی که معلمان ممکن است استفاده کنند، بحث میکند. ابتدا سه قانون از ارزشیابی ارائه شده است: دانشآموزان میبایست معیارهایی برای قضاوت کارهای خوب و بد بدانند؛ هر دانش آموز میبایست یک فرصت داشته باشد تا در یک نوع از ارزشیابیها موفق شود؛ و دانشآموزان میبایست یک بازخورد فوری دریافت کنند. بعد به دنبال پنج دلیل برای انجام دادن ارزشیابی ارائه شده است: -1 برای تشخیص مشکلات دانشآموزان و سطوح مهارتی آنها. -2 برای جمعآوری شواهد برای کارت گزارش. -3 برای تشویق دانش آموزان به خود _ بهبودی (خودپیشرفتی). -4 برای گزارش به والدین جهت پیشرفت دانشآموزان. – 5 برای گفتن به دانشآموزان که چه مقدار تا به حال میدانند. بعد، ارزشیابی مستمر مداوم توصیه شده است و دانشآموزان را مطمئن سازند که تکالیف درسی مهم هستند و آنها را تشویق کنند که کارهای مدرسه را جدی بگیرند. همچنین مشکلات ناشی از ارزشیابی مداوم مطرح شده است. بخش بعد روشهایی از ارزشیابی ارائه شده است: -1 سنجش دانش و فهم از طریق کارهای دانشآموزی و دیدن بازی ها و آهنگ ها. -2 سنجش از طریق استفاده از مهارتهای سخنرانی و نمایشی دانشآموزان در برنامههای کاری مانند شخصیت های تاریخی و ادبی. -3 ارزشیابی سطوح بالای مهارتهای تفکر از طریق پوشههای کار دانشآموزان و نشریات دانش آموزی یا مقالههای روزنامه. -4 ارزشیابی تفکر انتقادی بوسیله اجازه دادن به دانشآموزان تا معلم بشوند و در مورد هدف ها تصمیمگیری کنند. بعد مقالات، کنفرانسها و نمایشها بوسیله روشهای ارزشیابی دیگر بررسی میشوند. در نتیجه این نظرات آگاهی از ارزشیابی توسعه مییابد .(13)

-2 روش تحقیق

روش تحقیق توصیفی از نوع زمینهیابی یا پیمایشی میباشد. جامعه آماری شامل کلیّه معلمان پایه اول و دوم و سوم (فقط شهر) ابتدایی استان خراسان رضوی در سال تحصیلی 1389-90 بود. به دلیل گستردگی استان دو ناحیه 3 و 7 مشهد از نواحی هفتگانه مشهد بعنوان مرکز استان با بافت فرهنگی متفاوت به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند و شهرستان قوچان بعنوان یکی از شهرهای استان انتخاب شد. این جامعه شامل 1004 نفر بود. در این تحقیق از روش نمونهگیری طبقهای _ تصادفی متناسب با جنسیت و ناحیه آموزش و پرورش استفاده شده است که برای تعیین حجم نمونه از فرمولn=z2 S2/ d2 استفاده شد و در نهایت حجم آن 230 نفر بدست آمد.
در ابتدا پرسشگران طرح برای هر ناحیه آموزش و پرورش تعیین شدند و مجوز لازم جهت اجرای پرسشنامه در مدارس از حراست آموزش و پرورش خراسان رضوی اخذ گردید. سپس سه جلسه توجیهی جهت درک آنها از محتوای چک لیست و چگونگی اجرای چک لیست و نحوه مشاهدات آنها از طریق بررسی ابزارهای ارزشیابی توصیفی مورد استفاده در کلاس معلمان و مصاحبه با معلم و دانش آموز برگزار گردید و آموزشهای لازم به آنها داده شد. پرسشگران با توجه به حجم نمونه و طبقات آن به مدارس مراجعه و در حدود 228 چک لیست را پر کردند و تجزیه و تحلیل بر اساس 228 نمونه انجام شد.
روش گردآوری دادهها در این پژوهش فهرست وارسی مشاهده از ابزارهای ارزشیابی توصیفی و پاسخ پرسشگران طرح به تعدادی از سوالات پرسشنامه از طریق مصاحبه با معلم و دانشآموزان و یا مشاهده آنها بر اساس مستندات موجود است. چون در این زمینه فهرست وارسی و پرسشنامه استاندارد شده یا اجرا شده توسط دیگران موجود نبود،

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >