تحقیق ایثار pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق ایثار pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق ایثار pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق ایثار pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق ایثار pdf :

- آنان در حق برادران خود به هنگام سختی و آسانی نیکوکاراند در حال ، عسر و سختی ایثار به نفس می کنند ، خداوند متعال آنها را اینچنین توصیف فرموده است :
یوثرون علی انفسهم و لو کان بهم خصاصه
دیگران را بر خود ترجیج می دهند و هرچند خود به آن محتاج باشند .
ایثار در لغت به معنی بذل کردن ، عطا کردن ، دیگری را بر خود ترجیح دادن ، قوت لازم خود را به دیگری بخشیدن ، مقدم داشتن دیگران و ترویج دادن آنان بر خود در کل امور است .
شخص ایثارگر دوست دارد دیگران را در نعمت باشند هر چند خودش در محرومیت بسر ببرد و حتی حاضر است آنچه دارد در اختیار دیگران بگذارد و از منافع خود چشم بپوشد ، این حالت والا را ایثار می گویند که یکی از مهمترین صفات برجسته انسانی است .
قرآن کریم یکی از جلوه های بارز ایثار را در سوره دهر در مورد حضرت علی و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسین اینگونه بیان می فرماید :
و یطعمن الطعام علی حبه مسکینا و یتیما و اسیرا
و غذای خود را با اینکه به آن علاقه و نیاز دارند به مسکین و یتیم و اسیر می دهند .
طبق نقل عامه و خاصه وقتی امام حسن و امام حسین بیمار شدند پیامبر با جمعی از یاران به عیادتشان آمدند و به حضرت علی فرموند : ای ابوالحسن ، خوب بود نذری برای شفای فرزندان خود می کردی ، حضرت علی نذر کردند که اگر شفا یابند سه روز روزه بگیرند ، حضرت فاطمه ، امام حسن و امام حسین و فضه نیز گفتند ما هم نذر می کنیم روزه بگیریم .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی کارآئی روشهای پردازش رقومی تصاویر ماهوارهای به منظور

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی کارآئی روشهای پردازش رقومی تصاویر ماهوارهای به منظور تهیه نقشه و شناسائی فرسایش خاک pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی کارآئی روشهای پردازش رقومی تصاویر ماهوارهای به منظور تهیه نقشه و شناسائی فرسایش خاک pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی کارآئی روشهای پردازش رقومی تصاویر ماهوارهای به منظور تهیه نقشه و شناسائی فرسایش خاک pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی کارآئی روشهای پردازش رقومی تصاویر ماهوارهای به منظور تهیه نقشه و شناسائی فرسایش خاک pdf :

مقدمه

زمین به عنوان یکی از منابع قابل دسترس بشر برای ادامه حیات، پدیدهای پویا و در حال تغییر است. جهت دادن این تغییرات به سمت و سوی مطلوب انسانها همیشه و در همه حال ممکن نیست.
فرسایش خاک یکی از همین تغییرات طبیعی است که امروزه به علت استفاده نابخردانه از اراضی توسط انسانها از وضعیت کند و طبیعی خود خارج شده و حالتی سریع و تشدید شونده یافته است. تأثیرات مستقیم فرسایش خاک بر زندگی انسانها به اشکال مختلفی خودنمایی میکند. از دسترس خارج شدن اراضی جنگلی، مرتعی و زراعی و کاهش بازده آنها، تشدید امکان بروز سیل، زمین لغزه و انباشتگی از رسوبات و در نهایت برگشتناپذیری برخی از این صدمات نمونهای از این تاثیرات نامطلوب است. جلوگیری از بروز این مسائل تنها با اعمال و اجرای اصول آبخیزداری و حفاظت خاک مقدور میگردد. اولین گام در حفاظت از خاکها، شناخت وضعیت فرسایش خاک در عرصه مورد نظر است. رسیدن به این شناخت برای عرصههای وسیع به ویژه با روش متداول و قدیمی مطالعات میدانی بسیار مشکل بوده و همین عامل دسترسی به این مهم را تاکنون میسر نساخته است. پژوهش و بررسی راه کارهای دیگری برای دستیابی هر چه سریعتر به شناخت وضعیت فرسایش خاک، مهمترین نیاز آبخیزداری است.

با عنایت به مطالعات انجام شده در سایر کشورها استفاده از دادههای سنجش از دور، برای نیل به این هدف بسیار مناسب میباشد.

همزمان با پیشرفتهای سریع فنآوریهای هواـ فضا و علوم کامپیوتر در عصر حاضر، کیفیت و دقت دادههای سنجش از دور نیز روز به روز در حال ترقی است. پرتاب ماهوارههای مختلف

منابع زمینی و هواشناسی با سنجندهها و اهداف گوناگون که در طول موجهای مختلف و با قدرت تفکیک فضائی، رادیومتری، طیفی و زمانی متفاوت از زمین تصویر تهیه میکنند؛ حجم عظیمی از اطلاعات و تصاویر را در اختیار کاربران قرار داده است. این عوامل نیز به نوبه خود باعث پیشرفت تکنیک های پردازش تصاویر1 شده است و محققین را به استفاده بهینه از این اطلاعات تشویق نموده است.

استفاده از پردازش رقومی تصاویر بعنوان یک ابزار کمکی از دهه 1970 در نقشهبرداری خاک آغاز شد. بیشتر تحقیقات انجام شده به کمک تصاویر ماهوارهایی در زمینه فرسایش خاک در قالب طرحهای نقشهبرداری خاک انجام شده است. همچنین بیشتر مطالعات انجام شده در مورد فرسایش خاک که در آنها از GIS استفاده شده است با معادله جهانی فرسایش (USLE) و سایر مدلهای ارزیابی فرسایش (مانند PSIAC ، EPM،(…

سرو کار دارد.

ماتیو و همکاران (1973)، از تصاویر چند طیفی هوائی برای بررسی کلاسههای مختلف فرسایش، در سریهای خاک استفاده کردند و در این بررسی از تکنیک ها و مدلهای کامپیوتری استفاده نمودند. نتایج حاصله با نقشههای تهیه شده از

1 . Image Processing

Spot- XS
رئوفی و همکاران: بررسی کارآئی روشهای پردازش رقومی تصاویر ماهوارهای ; 799

عکسهای هوائی 6000 :1 مقایسه شد و نتایج بسیار رضایت بخشی بدست آمد.

کامینسکی و همکاران (1979) از تصاویر سنجنده MSS و

تکنیکهای پردازش تصویر برای نقشهبرداری خاک استفاده کردند و مناطقی با فرسایش متوسط و شدید را شناسائی کردند، که تقریبا دارای همبستگی 100% با کلاسهای طیفی بودند. (یعنی با افزایش و یا کاهش شدت فرسایش، شدت بازتابش طیفی افزایش یا کاهش مییابد.

سابرت و همکاران (1979) با استفاده از یک طبقهبندی نظارت نشده، یک نقشه از پوشش زمین تهیه کردند و آن را در تعیین محدودههای شدیدا فرسایش یافته در اراضی کشت شده در آمریکا، بسیار مفید ارزیابی کردند. این محققین پس از بررسیهای مختلف به این نتیجه رسیدند که حتی اگر تصور شود که خاکها ازمواد مادری متفاوتی منشاء گرفته اند و یا انتشار جغرافیائی گستردهای دارند، باز هم ممکن است که خصوصیات و مشخصات ثابت فرسایش (مثل اشکال فرسایش) باعث انعکاس طیفی مشابهی در خاکها شود. کانیهای رسی، بافت خاک، آهن، رطوبت خاک و مواد آلی فاکتورهای مهمی هستند که میزان انعکاس طیفی خاک را کنترل میکنند.

گارلند (1981) در آفریقای جنوبی از عکسهای هوائی مادون قرمز سیاه و سفید و عکسهای هوائی پانکروماتیک با مقیاس 20000:1 به منظور شناسائی عوارض فرسایش خطی مثل گالیها استفاده نمود نتایج حاصل از این بررسی نشان میدهدکه برای برخی از کاربردها، عکسهای مادون قرمز، اطلاعات استخراج شده از عکسها را افزایش میدهد. همچنین استفاده از عکسهای پانکروماتیک نتایج بهتری نسبت به عکسهای مادون قرمز و عکسهای مرکب میدهد. هر چند که این اختلاف جزئی است.

اسپانر (1983)، دادههای MSS و یک مدل رقومی ارتفاع (DEM) را در یک محیط GIS با هم ترکیب کرد. این روش، امکان طبقهبندی لندسکیپ بر اساس پستی و بلندی (شیب و ارتفاع) و تشخیص دقیق باغهای میوه و پوشش گیاهی طبیعی را امکان پذیر نمود، که این امکان با پردازش تنهای دادههای لندست امکان پذیر نیست. به کمک مدل رقومی ارتفاع (DEM)

سه پارامتر از شش پارامتر USLE را میتوان تعیین کرد (طول شیب، درجه شیب و پوشش ).

بوکو و والنزولا (1988) با استفاده از تصاویر Spot، TM و GIS به بررسی فرسایش خندقی در منطقه مکزیکو پرداختند.
این محققین در نهایت با بررسیهای انجام شده به این نتیجه رسیدند که مناطق فرسایش یافته بدون نیاز به بارزسازی، مقدماتی مانند نسبتگیری، قابل طبقهبندی هستند. همچنین نه قدرت تفکیک مکانی بالای Spot و نه قدرت تکفیک TM

اجازه تشخیص بهتر مناطق فرسایش یافته را نمیدهد. ضمنا با استفاده از تصاویر Spot طبقهبندی بهتری بین کلاسهای مختلف فرسایش یافته میتوان انجام داد. (2)

هیکی و همکاران (1994) تلاش نمودند تا مشکل مدل USLE در محاسبه فاکتور LS را از طریق GIS حل کنند. آنها پس از تهیه مدل رقومی ارتفاعی (DEM) توانستند در محیط

GIS این فاکتور را محاسبه کنند.

جاگر (1994)، در تحقیق خود در منطقهای در آلمان با استفاده از مدل USLE و قابلیتهای GIS، نسبت به محاسبه و برآورد میزان هدر رفت خاک اقدام کرد. در این تحقیق وی از مدل رقومی ارتفاع (DEM) برای محاسبه فاکتور LS در مدل

USLE استفاده نمود.

سوری و هوفیرکا (1994) برای شناسائی فرسایش آبی تلفیقی از سنجش از دور و GIS را در اسلواکی بکار بردند. در این تحقیق، کلاسهای بدست آمده از طبقهبندی نظارت نشده

دادههای و پتانسیل فرسایش و رسوب از نظر

توپوگرافی که از دادههای DTM بدست آمده بود، با هم مقایسه شدند. این بررسی نشان میدهد که ترکیب کلاسهای طیفی خاک و دادههای DTM یک روش مفید و امید بخش برای شناسائی، نقشهبرداری و تفسیر توزیع مکانی خاکهای فرسایش یافته، میباشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله چکیده ای از زندگی معلم شهید دکتر علی شریعتی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله چکیده ای از زندگی معلم شهید دکتر علی شریعتی pdf دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله چکیده ای از زندگی معلم شهید دکتر علی شریعتی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله چکیده ای از زندگی معلم شهید دکتر علی شریعتی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله چکیده ای از زندگی معلم شهید دکتر علی شریعتی pdf :

معلم شهید د کتر علی شریعتی
انسان حق طلب و آزاد اندیش و متعهدی که انگار نیم قرن زودتر از موعد مقرر پا بدین سرانهاده بود !
روح والایی که کمتر کسی نائل به درک آن شد .
همانگونه که خود در « هبوط در کویرش » می گوید : مرا کسی نساخت . خدا ساخت. نه آنچنان که کسی می خواست .
که من کسی نداشتم ، کسم خدا بود ، کس بی کسان . او بود که مرا ساخت آنچنان که خودش خواست . نه از من پرسید و نه از آن « منِ دیگرم »
وقتی می خواستند کار دل را در سینه ام ، آغاز کنند . آشنائی دلسوز و دلشناس نداشتم تا برود و بگردد و از خزانه دل های خوب ، بهترین را برگزیند .
آری .......
علی شریعتی با اسامی مستعار علی مزنیانی ، علی علوی ، متفّکر و اندیشمند و ادیبی که اجدادش همه عالمان دین و حکمت بودند .
در آذرماه 1312 از پدری دانشمند و مادری روستایی وابسته به خاندادی نیمه مالک نیمه عالم به دنیا آمد . اهل مزینان سبزوار ،
جدّ بزرگش ، آخوند حکیم ، در فلسفه از اصحاب حاجی ملاهادی اسرار فیلسوف معروف بود و فلسفه را نزد دائیش علامه بهمن آبادی که به خواهش ناصر الدین شاه قاجار در مدرسه سپهسالار حوزه فسلفه قدیم را اداره می کرد فرا گرفته بود و آخوند ملا محمد کاظم خراسانی - صاحب کفایه و پیشوای معروف انقلاب مشروطیت - حکمت را در سفرعتبات از وی آموخته بود .
وی مبنای فکری ، اخلاقی خویش را در مکتب پدرش گرفته بود .
استاد محمد تقی شریعتی مفسّر و سخنور دانشمند اسلامی ، یکی از رهبران متفکر و روش بین معاصر است که در راه آزادی و بیداری و رهبری فکری نسل جدید و بخصوص شناساندن حقایق درخشان اسلام و مبارزه با خرافات و ارتجاع که با مذهب در آمیخته است در سی سال اخیر کوشش هایی پر ثمر و خستگی ناپذیر داشته با تأسیس « کانون نشر حقایق اسلامی » پس از شهریور سیصد و بیست در ارشاد فکری و ایمانیِ روشنفکران مذهبی و تحصیل کرده های اجتماع ما آثار عمیق به جای نهاده است .
دکتر علی شریعتی تحصیلات خود را در مشهد طی کرده است .
در سال 1331« انجمن اسلامی دانش آموزان و دانشجویان »‌را تأسیس کرد .
و در مدت هشت سال جلسات هفتگی آن را که سخنرانی و بحث و تحقیق در مسائل فکری و مکاتبِ فلسفی و اجتماعی بود برعهده داشت .
و نمونه ای از آن تحت عنوان « مکتب واسطه یا تاریخ تکامل فلسفه (چاپ خراسان- مشهد 1332 ) به صورت رساله ای جداگانه یا مقالاتی در مطبوعات منتشر گردید.
در سال 1335 « انجمن دبی » یی را پایه گذاشت که در آن نویسندگان و شاعران جوان و نواندیش خراسان شرکت می کردند و در این انجمن بود که شعر و ادب نو نخستین بار در محیط راکد و در برابر تعصب شدید ادبی محیط قامت افراشت و دکتر شریعتی در قبال حملات تند و دشمنانه مدافعان سنت های کهن ادبی با ارائه آثار شعری نو خویش و دفاع فنی و علمی از این بدعت مشروع در مذهب شعر و ادب ، درهای بسته محیط ادبی خراسان را برای ورود نسیم تازه ای که میان «یوش »‌و «تهران» از سال ها پیش وزیدن گرفته بود گشود .
در سالهای میان 38-1334 ضمن کوشش های فکری و اجتماعی و ادبی ، مقالات علمی و تفسیر های سیاسی در روزنامه خراسان به طور مداوم و احیاناً دیگر مطبوعات می نوشت و کتابهای « تاریخ تکامل فلسفه » ترجمه نمونه های عالی اخلاقی و خداپرست سوسیالیست ابوذر غفاری « ترجمه و نگارش » و « اخلاق» و رساله تاین بی و تاریخ در نقد و ادب اثر مندور با مقدمه و حواشی مترجم از کارهای این ایام اوست .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله وب درمانی و کتاب درمانی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله وب درمانی و کتاب درمانی pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله وب درمانی و کتاب درمانی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله وب درمانی و کتاب درمانی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله وب درمانی و کتاب درمانی pdf :

وب درمانی و کتاب درمانی

چکیده
این مقاله به بررسی اجمالی کتاب درمانی ، وب درمانی و اهمیت مطالعه کتاب و منابع وب در درمان مشکلات جسمی، روحی و روانی می پردازد. این مقاله پیشنهاد می کند که وب درمانی به عنوان جایگزین یا مکمل کتاب درمانی و سایر فنون روان درمانی به کار گرفته شود.

کلیدواژه: روان درمانی، کتاب درمانی، کتاب، اینترنت درمانی، وب درمانی، وب، کتابخانه بیمارستانی

کتاب درمانی
کتاب درمانی به عنوان برابرنهاده واژه Bibliotherapy انتخاب شده است. واژه Bibliotherapy از دو واژه Biblio به معنای کتاب و Therapy به معنای درمان و شفا مشتق شده است و قدمتی چون تاریخ کتاب دارد. کتاب درمانی به مفهوم امروزی در قرن 19 و 20 شکل گرفته است. البته واژه کتاب درمانی نخستین بار توسط ساموئل کروترز در سال 1916 به کار گرفته شد. کتاب درمانی یعنی استفاده از کتاب و مواد خواندنی سودمند به منظور حل مشکلات جسمی، روحی و روانی.

کتاب درمانی یعنی استفاده از مواد خواندنی برگزیده به عنوان مکمل درمان در پزشکی و روانشناسی بالینی و نیز راهنمایی در حل مشکلات شخصی به وسیله مطالعه هدفدار. امروزه در کشورهای پیشرفته کتاب درمانی به وفور و به طور مؤثری در محیط های اجتماعی همچون بیمارستان ها، مدارس، زندان ها، دارالتأدیب ها، ندامتگاه ها، مراکز بازپروری و مراکز مشاوره برای درمان اختلالات شایع روانی نظیر افسردگی استفاده می شود (بلوچ زراعتکار، 1383).

از دهه 1950 با تأسیس کتابخانه های بیمارستانی در بیمارستان ها و مراکز درمانی در ایالات متحده آمریکا و برخی از کشورهای اروپای غربی، کتابداران کتابخانه های بیمارستانی با مشاوره روانشناسان، روانپزشکان و روانکاوان کتاب هایی امیدبخش و نشاط آور را در اختیار بیماران مختلف قرار می دهند تا امید به زندگی آنها را افزایش داده و روند درمان جسمی و روحی آنها را بهبود بخشند.
کتابداران کتابخانه های بیمارستانی با گردآوری مجموعه ای از کتاب ها و خواندنی های مفید برای بیماران و فراهم کردن امکان دسترسی آسان به واسطه گرداندن کتاب های متنوع بر روی کتاب بر یا چرخ کتاب در تمام بخش ها و اتاق های بیمارستان موجب می شوند که بیماران با خواندن این کتاب ها احساس آرامش و لذت پیدا کرده، سرگرم شوند و دردهای جسمانی و روانی آنها تسکین یابد. در کتاب درمانی معمولاً از کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خواندنی، رمان، داستان و قصه استفاده می‌شود. در واقع، داستان، ابزاری برای کمک به کودکان، نوجوانان، بیماران و سایر افراد برای مقابله با مشکلات جسمی، روحی و روانی خود است. بسیاری از روانشناسان و روانپزشکان خواندن کتاب را به عنوان بخشی از فرایند درمان بیمار توصیه می کنند.

وب درمانی
امروزه منابع موجود در وب به منظور درمان و رشد فکری و شخصی مورد استفاده قرار می گیرند. هدف وب درمانی به کارگیری منابع موجود در وب برای حفظ سلامت روانی، تندرستی و سلامتی است.
وب درمانی به عنوان برابرنهاده واژه Webotherapy انتخاب شده است. واژه Webotherapy از دو واژه Web به معنای وب و Therapy به معنای درمان و شفا مشتق شده است (نوروزی، 2006). واژه انگلیسی Webotherapy نخستین بار توسط نوروزی (2006) در یادداشت سردبیر مجله وب شناسی به کار برده شده است. وب درمانی یعنی مطالعه منابع الکترونیکی موجود در وب به منظور ارتقای سطح دانش، حل مشکلات و مسائل جسمی، روحی و روانی. قابل ذکر است که ایده وب درمانی بر گرفته از کتاب درمانی است. منابع موجود در وب (اعم از صفحه های وب، وبنوشت ها ، مجله های دسترسی آزاد ، کتاب های الکترونیکی ، روزنامه های الکترونیکی و غیره) می توانند به حل مشکلات افراد کمک کنند. مطالعه مواد خواندنی موجود در وب می تواند بهبودبخش و آرام بخش مشکلات فردی باشد. استفاده از خواندنی های گزینشی و متناسب با مشکلات و سن افراد به منظور حفظ سلامت و بهداشت روانی نوعی وب درمانی است. بدون شک مطالعه خواندنی های سودمند و مناسب برای روان آدمی مفید است. وب درمانی نوعی خودیاری است که افراد با مطالعه و راهنمایی گرفتن از منابع ارزشمند موجود در وب مشکلات عاطفی، روانی یا جسمانی خود را برطرف کرده و یا ناراحتی های خود را تسکین می بخشند.

همان طور که تغذیه جسم جزو مهمترین مسائل روزمره است، مطالعه نیز ضروری است. در واقع، مطالعه غذای روح است. مهم این نیست که این غذای روح در کتابخانه سنتی یافت می شود یا در محیط وب. مهم آن است که فرد بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را در کوتاه ترین زمان ممکن به دست آورد. به عبارت دیگر، مهم اطلاعات هستند و نه قالب ارائه آنها. البته باید بین محتوای منابع و اهداف درمانی تناسب وجود داشته باشد. آنچه بر اهمیت وب درمانی می‌افزاید این واقعیت است که اینترنت و وب امروزه جزو مکمل‌های روان درمانی و کتاب-درمانی بوده و پژوهش های انجام شده توسط پژوهشگران غربی بر اهمیت آثار درمانی وب اشاره دارند. از جمله مزایای عمده وب درمانی، سهولت دسترسی به وب، گستردگی آن و عدم تعلق به یک رویکرد درمانی خاص است. در واقع، هر رویکرد روان درمانی می‌تواند از روش وب درمانی استفاده کرده و قواعد روانشناختی خود را تحت عنوان وب درمانی به مراجعان ارائه نماید. وب می تواند به تغذیه روحی و تأمین بهداشت روانی افراد فارغ از جنس، سن و مذهب کمک کند و حائز اهمیت زیادی است. وب درمانی می‌تواند به تداوم روند روان درمانی و کتاب درمانی در خارج از محیط کلینیک و بدون نیاز به حضور مداوم درمانگر یا مشاور کمک کند.

در غرب امروزه از وب درمانی و اینترنت درمانی به عنوان یکی از مؤثرترین روش ها برای درمان ناسازگاری ها و پریشانی های روانی، افسردگی، پرخاشگری، پیشگیری از اختلالات عاطفی، کاهش انحرافات اخلاقی و اجتماعی استفاده می شود. به دیگر سخن، وب درمانی می-تواند از ساده ترین و مؤثرترین روش ها برای درمان بسیاری از پریشانی های روانی باشد و حتی می توان از وب درمانی برای ایجاد انگیزه و تغییر نگرش افراد و تقویت احساس اعتماد به نفس، خودشناسی و عزت نفس آنان بهره گرفت.

وب درمانی در مورد افراد از سنین مختلف کاربردهای گسترده ای دارد و می تواند برای برقراری تندرستی، بهداشت و سلامت روانی افراد به کار رود. همچنین در مورد افرادی که در شرایطی چون افسردگی، عاشقان دل شکسته، دوری از وطن، بزهکاری، ناسازگاری اجتماعی، پرخاشگری، ضعف اعتماد به نفس، انواع ترس، ترس از جامعه، ترس از سخنرانی در برابر جمع، ناراحتی قلبی، الکلیسم، اعتیاد، سوء استفاده کنندگان مواد مخدر، افراد دچار ناتوانی یادگیری، خانواده های مبتلا به بدکاری، افراد سالخورده، افراد دچار مشکلات جسمانی، اندوه، بازماندگان اموات، افراد مورد خشونت قرار گرفته، افراد مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته، بچه های طلاق و بی سرپرست قرار دارند می توان از وب درمانی استفاده کرد.

اهداف و فواید وب درمانی
وب درمانی می تواند ناجی بسیاری از افراد برای رهایی از مشکلات شخصی باشد. مهمترین مزایای وب درمانی عبارتند از:
– توسعه خودشناسی و دیگرشناسی
– افزایش بهداشت روانی و سلامت روحی
– ایجاد اعتماد به نفس و افزایش عزت نفس
– افزایش میزان احترام به خویشتن و دیگران
– بهبود آگاهی افراد نسبت به مشکلات یا بیماری خود
– کاهش انزوای اجتماعی افراد
– تقویت مهارت های برقراری ارتباط و روابط اجتماعی با سایر افراد
– افزایش آگاهی و بینش واقعی افراد و وسعت ذهن
– کاهش مشکلات عاطفی و تنش های روانی
– تخلیه هیجان ها و احساس های منفی
– تحول فکری از طریق تأمل و تفکر درباره رفتارها و نگرش ها
– برطرف کردن مشکلات ارتباطی بین افراد خانواده
– بالا بردن قدرت رویارویی فرد با مشکلات

پیشینه پژوهش در ایران
در کشورهای غربی صدها مقاله و کتاب در مورد کتاب درمانی نگاشته شده است که در اینجا مجال ذکر آنها نیست و هدف این مقاله از طرح مباحث کتاب درمانی ارائه مقدماتی برای بیان مبحث وب درمانی است. مبحث کتاب درمانی در ادبیات علمی ایران مهجور مانده است. تعداد کتاب ها و مقاله هایی که در مورد این موضوع نگاشته شده است بیانگر پایین بودن سطح توجه جامعه ایران (اعم از پزشکان، روانشناسان، روانپزشکان، روانکاوان و کتابداران) به کتاب به عنوان یک ابزار درمان است. در این جا به برخی از پژوهش های پیشین اشاره می شود.

دکتر مصطفی تبریزی (1374) به عنوان یکی از پیشگامان در مقاله ای با عنوان “کتاب-درمانی” به بحث تاریخچه و اهداف کتاب درمانی پرداخته و می نویسد “کتاب درمانی در کشور ما برای اولین بار در یک سمینار علمی مطرح می شود”. قابل ذکر است که دکتر تبریزی در سال 1372 نیز کتابی با عنوان “کتاب درمانی” به رشته تحریر در آورده است. در نتیجه، شاید بتوان گفت که وی یکی از پیشگامان “کتاب درمانی” در حوزه روانشناسی در ایران است. عمادخراسانی (1379) نیز در کتاب خود اشاره ای به کتاب درمانی نموده است. عباس آریا و مصطفی تبریزی (1382) نیز کتابی با عنوان “کتاب درمانی” به رشته تحریر در آورده اند.

امین دهقان و پریرخ (1382) در پژوهشی با عنوان ” تحلیل محتوای کتاب های داستانی مناسب کودکان در گروه سنی ب با رویکرد کتاب درمانی” به تحلیل داستان های مناسب کودکان و سنجش میزان تأثیر آنها در کاهش یا حل چهار مشکل روانشناختی پرخاشگری، اعتماد به نفس پایین، ترس و اندوه پرداخته اند. یافته های پژوهش آنها نشان می دهند سهم داستان های تألیف و ترجمه شده به طور مساوی 230 عنوان، داستان های واقعی 76 و داستان-های غیرواقعی 384 عنوان است. در مورد مشخصه های دیگر مانند نویسنده، ناشر و سال نشر، پراکندگی زیادی در جامعه وجود دارد. نتایج این پژوهش همچنین نشان می دهد که داستان های مناسب کودکان در بیشتر موارد با هدف کاهش یا درمان مشکلات روانشناختی نوشته نمی شوند و به نظر می رسد رشد و شکوفایی استعدادها، آموزش و سرگرمی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. از مجموع 460 داستان مناسب این پژوهش، 14 درصد از داستان ها برای تقویت اعتماد به نفس، 8 درصد برای کاهش پرخاشگری، در حدود 8 درصد برای کاهش ترس و 4 درصد برای کاهش اندوه کودکان می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تالش pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تالش pdf دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تالش pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تالش pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تالش pdf :

سرزمین تالش در شمال ایران ، و بخش شمالی استان گیلان قرار دارد که در آن قومی همنام با این سرزمین یعنی تالشها زندگی می کنند و مرکز آن شهر هشت پر است .
در گذشته ای بسیار نزدیک تالش را بیشتر به عنوان مردمانی کوه نشین و دامدار می‌شناختند تا کشاورز و جلگه نشین . ا مروزه با افزایش ارتباطات و گرایش مردم منطقه به جلگه نشینی و کشت شالی جامعه کوه نشین و دامدار تالش محدود به مناطق کوهستانی است .
کوچ نشینی در تالش عبارت است از حرکت از یک نقطه جغرافیایی کوهستان به نقطه ای دیگر که در هنگام تغییرات محیط در دو یا سه مرحله در فصول گرما و سرما به ترتیب کوچ صعودی (از قشلاق به ییلاق ) و کوچ نزولی (از ییلاق به قشلاق ) صورت می گیرد .
جنگلها و مراتع گیلان به دلیل برخورداری از بارندگی و رطوبت بالا از تنوع زیادی برخوردار است ، به عبارتی دیگر فلور منطقه ای خزری که استان گیلان نیز جزئی از آن است – از غنی ترین و متنوع ترین جوامع گیاهی در ایران است .



جغرافیای تالش
به موازات سواحل دریا از حدود شهر سالیان جمهوری آذربایجان تا شهر بندر انزلی در ایران و به موازات کوههای مرتفع تالش بطول تقریبی 300 کیلومتر ، جلگه تالش با اقلیم مربوط به خود – بارندگی ، و پوشش گیاهی از جغرافیای اقتصادی – جمعیتی و ا قلیمی خاص برخوردار است و پراکندگی جمعیت در جلکه بسیار بیشتر از کوهستان می باشد . آب و هوای گرم و مرطوب در بهار و تابستان و بارش باران و برف در پاییز و زمستان از خصوصیات آب وهوایی منطقه است – عرض بین کوه و دریا در این منطقه جغرافیایی در تالش شمالی (جمهوری آذربایجان ) با توجه به اتصال دشت مغان و سیع و در برخی نقاط مانند آستارا – ویزنه ، لمر و شیر آباد (تالش شمالی بخش ایران ) بسیار کم عرض میباشد .

جمعیت
جمعیت تالش دارای بافت مخصوص و ویژه ای است ، این جمعیت با تراکم نسبی 70 نفر در هر کیلومتر مربع کم تراکم ترین و وسیعترین شهرستان استان گیلان با 25% کل استان میباشد . کل جمعیت تالش بر طبق آمار نامه استان گیلان 1371- برنامه و بودجه استان گیلان ص 36 – بالغ بر 257000 بوده که با احتساب رشد متوسط 2% در حال حاضر بیش از 300.000 نفر خواهد بود . تقسیم جمعیت بر اساس نسبت محلی قوم تالش به ترتیب ، ایل – تیره – طایفه – کوچ ، می باشد .
مذهب
بنا به اسناد و آثار مکشوفه باستانی از منطقه و مقابر مورد کاوش در تالش و اعتقادات گذشته قبل از اسلام تالشیها دارای دین زرتشتی شاخه ای از آن ما نند میترائیسم بودند که به نوعی با توتم پرستی عجین گردیده بود چنانکه مجسمه گاوهای سفالی کوهان دار که از این منطقه بدست آمد گویای قداست این حیوان در گذشه می باشد . آب که مایه حیات و خورشید که مایه زندگی بخشی بوده دارای ارج و احترام بوده و گورستانها در تالش قبل از اسلام در دره های مشرف به آب و شرق یعنی تابشگاه آفتاب بود ، اما باز بنا به منابع تاریخی از جمله تاریخ طبری در قرن اول تالشیها به اسلام تسلیم شدند منتهی این تسلیم همراه با حفظ سنتهای موجود قبلی و عرف قومی و محلی بود و حکومتهای اسلامی نیز به دلیل وضعیت اقلیمی منطقه و مشکلات مربوط به تصرف تالش آنچنان توجهی نسبت به تبلیغات مذهبی نداشتند اما رفته رفته این امنیت موجب شد تا تالش و گیلان مأمنی برای حضور مردان مذهبی باشد ، وجود زیارتگاههای فراوان ، سادات و مشایخ مبین این سخن است . در تالش جنوبی مانند شاندرمن و ماسال و فومن مذهب تشیع و در تالش شمالی و مرکزی مانند عنبران و کرگانرود ، اسالم و پره سر مذهب تسنن ، شافعی اکثریت نسبی دارند اما در مقاطع مختلف تاریخی تغییرات مذهبی وجود داشته است . از ابتدای رواج طریقه قادریه در اوایل قرن هفتم رواج طریقه قادریه در تالش به اوج خود رسید و در پایان قرن هفتم از طریق ارادت به شیخ صفی الدین اردبیلی عرفان صفویه به وسیله نسل خلفای صفوی در تالش رواج یافت . در اواخر قرن هشتم و ا و اوایل قرن نهم هجری رواج طریقه دیگری به نام نقشبندی در منطقه آغاز شد . ترویج این طریقه در سه مقطع انجام و به اوج خود رسید ، ابتدا اوایل قرن دهم از طریق ازبکها از هندوستان به خانات شمالی تالش منتقل شد ، سپس در اوایل قرن دوازدهم به وسیله خلفایی که به منطقه وارد شدند این طریقه تبلیغ شد و به نام این خلفا مناطقی نیز نامگذاری شده است .
مانند خلیفه آباد و خلیفه کری . اما مهمترین دوره اوج ترویج طریقه نقشبندی زمانی بود که علمایی از تالش برای تحصیل مذهبی به کردستان رفته و سپس به تالش برگشتند . آنها در آن زمان به عنوان نخبگان مذهبی که امورات مذهبی و اجتماعی مردم نظیر عقد و طاق و حل دعاوی و مراسم مذهبی و . . . را انجام می دادند دارای قدرت زیادی شدند و طریقه خود را نیز ترویج نمودند از جمله آنها میتوان از سید شهاب صفوی (تالش) جد شرفی ها ، فرج اله افندی اسالمی ، حاج شیخ افندی عنبرانی و عبدالکریم اسالمی کله سرائی برای نمونه نام برد . اعتقادات مذهبی مردم تالش بسیار قوی و مردم این منطقه به ارکان اساسی دین از جمله نماز اهمیت فوق العاده ای می دهند . زیارتگاهها در تالش از احترام فراوانی برخوردار بوده و نذر و نذورات خود از اعتقادات بسیار محکم اهالی است .
از زیارتگاهها مهم تالش میتوان از شاه گرد آو در اسالم – بزرکوه در تالشدولاب و شاه میلرزان در تالش شمالی نام برد .
زبان
زبان جامعه کوچ نشین تالش جدای از زبان کل تالشان یعنی همان زبانی که بنام این قوم و دیار ، گویش تالشی نامیده میشود نیست . زیرا بر اساس شواهد موجود آغاز و درخشش تمدنهای گذشته در تالش در عرصه کوهستان بوده و جلگه نشینان مهاجرانی هستند که در اثر الفت با زمین از کوچ نشینی دست کشیده و در نهایت به آبادانی جلگه مشغول شده اند ک در زبان تالشی به آن ها گیلنج ها (گیلانی ها ) و در مقابل به اهالی کوهستان کوئج ها (کوه نشینان ) گفته میشود . زبان تالشی به دلیل احاطه سرزمین در یک حصار طبیعی کمتر در زبانهای دیگر مستحیل گردیده و سینه به سینه به نسل قرن حاضر منتقل شده است . این زبان از زبانهای نوعی پهلوی و زبانی ایرانی است که متکلم آ ن میتواند تمام حوائج زندگی خود را به آن بیان نماید.

پیشینه تاریخی
پیشینه تاریخی سرزمین تالش به زمانهای بسیار قبل از اسلام میرسد . آثار باستانی بدست آمده از کوهستانهای تالش توسط دمرگان فرانسوی در آق اولر و اطراف آن و تپه ها و مناطقی تاریخی و گورهای باستانی در پارگام ، وسکه ، میانرود ، آق مسجد و . . . نشانهای تمدن قبل از اسلام و هزاره های اول و دوم ق .م هستند . و همینطور آثاری از وجود جوش کوره دیده شده که مبین ساخت مصنوعات بدست آمده در گورها در همان محل می باشد .
آثار گیلان تقریباً متأثر از هند آسیای میانه می باشد که این مهم می تواند از عصر آهن (1500-1400 ق .م ) که دقیقاً انطباق دارد با مهاجرت اقوام آریایی به داخل فلات ایران و طبیعتاً گیلان .
کاوشها و مطالعات باستانشناسان بیانگر این مطلبند که تالش در اواخر عصر مفرغ و یا به اعتباری آغاز عصر آهن وارد مرحله عظیمی از استقرارهای متعدد و ثروتی سرشار گردید و این دوره عصر شکوفایی تمدن گیلان نیز قلمداد میشود.
اما یکسری بناها نیز مربوط به تمدن بعد از اسلام است . از جمله مسجد عبدالهی – (سفید مسجد ) ، ایسبیه مزگت که گویا مربوط به عهد سلجوقیان باشد که به تازگی سازمان میراث فرهنگی مرمت آن را شروع نموده و در کف این مسجد تاریخی سفالهای فیروزه ای و استخوان مرده در دنیاچال حکایت می کند و قلعه صلصال لیسار و برخی بناهای دیگر که حفاظت و حراست از آنها باید مد نظر و نقطه توجه سازمانهای ذیربط قرار گیرد .

فرهنگ قومی
قوم تالش نیز مانند سایر ملل و ا قوام دنیا در اقلیم مشخص با بافت جمعیتی معلوم و حوزه جغرافیایی اش دارای فرهنگی ویژه خود است . اگر ژاپنی ها توانستند از ویژگیها و نقاط مثبت فرهنگ سامورائی خود استفاده کره و با تبدیل شمشیرها به تکنیک و تعهد و روحیه جنگ جویی به روح سازندگی جایی برای سخن گفتن در عرصه پیشرفت داشته باشند . یقیناً ما نیز خواهیم توانست از نقاط مثبت فرهنگی خود در جهت اعتلای فرهنگی و اجتماعی خود بهره مند گردیم و این بهره مندی در وهله نخست مستلزم شناخت شاخصهای فرهنگی مان ، است .این شاخص ها نقاط به پشت برجسته تر فرهنگی هر قوم است . شاخص هایی مانند ادبیات ایلی (شامل اشعار محلی و نورزونامه ها و تصنیف ها ) اسطوره ها یا افسانه های قوم – ضرب المثل های محلی و موسیقی و باورها و اعتقادات مردمی و بازیهای محلی .

همسر گزینی وعروسی:
در مقوله همسر گزینی و ازدواج و جشن و عروسی دو زوج در جامعه کوچ نشین لازم است گفته آید که کمتر از سه دهه پیش الگوهای تقریباً مشترک فرهنگی و تا حدود بسیار روشهای متجانسی در بین کوه نشینان و جلگه نشینان وجود داشت و شکاف کمتری از نظر شیوه های همسر گزینی و مراسم جشن و عروسی نسبت به امروز دیده می شد . اگر فرهنگ را متشکل از دو جزء مادی و معنوی آن بگیریم دراین صورت با رشد و یا پس ماندگی اجزاء مادی یک تمدن یا قوم ، فرهنگ معنوی آن نیز دچار تحول یا رکود خواهد شد و بدین سان می توان گفت که فرهنگ ها با سطح معیشت و زندگی اعضای یک جامعه در ارتباط مستقیم هستند . جامعه تالش را نیز در وضعیت فعلی میتوان به دو گروه فرهنگی جامعه کوچ نشین و دامدار و جامعه جلگه نشین و همسو با فرهنگ شهرنشینی و تأثیر پذیر از فرهنگ عمومی کشور تقسیم کرد . جامعه کوچ نشین یک نظام پدرسالاری با نقش آمرانه پر در شئون خانوادگی و سرنوشت فرزندان بوده و فرزندان خود را مکلف به رعایت صلاحدید پدر خانوده در کلیه امورات از جمله ازدواج دانسته و از تصمیمات آنان پیروی می کنند . گرچه با تحصیل فرزندان کوچ نشین در طی یکی ، دو دهه اخیر و آشنایی آنان با جامعه باز شهری ، خود این فرزندان نیز در انتخاب همسر آینده شان دخیل می‌شوند ، لیکن توجه خود را به نظرات رئیس خانوار تا حد امکان معطوف می دارند .


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >