مقاله شیوه های ساخت و تزئین قلمدان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله شیوه های ساخت و تزئین قلمدان pdf دارای 90 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شیوه های ساخت و تزئین قلمدان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شیوه های ساخت و تزئین قلمدان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شیوه های ساخت و تزئین قلمدان pdf :

بخش اول
مقدمه
در مقوله هنرشناسی اولین سوالی که مطرح می شود این است که هنر چیست ؟!
البته مسلم است که نمی توان تعریف مانع و جامعی که دربرگیرنده تمامیت این واژه باشد ارائه نمود و علت اصلی عدم توانمندی ، همان تنوع و تکثری است که در سرتاسر این واژه سایه افکنده است. تنوع سلیقه ها و تکثر نظرها و عقاید از سویی و رفع نیازهای مادی و معنوی از سوی دیگر باعث گردید که هنر در قالبها، گونه ها ، شیوه ها و سبک های بیشماری به منحصه ی ظهور برسد که هرکدام به گونه ای ، دربرگیرنده بخشی از آمالها ، آرزوها و گاهاً خواسته های درونی خالقان و آفرینندگان آن می باشد.

با تکامل اندیشه های اجتماعی ـ زیستی انسان ، هنر نیز به رشد بالنده ای دست یافت که توانست خود را به تدریج از دیواره غارها بیرون کشد و در فضایی قرار گیرد که جنبه کاربردی تری را از خود به نمایش می گذاشت .

نیازها باعث ابدا شده بود و ابداعات نیز آراسته به سلیقه ، ذوق ، استعداد و در نهایت هنر بود.
هنری که روز به روز همگام با تکامل انسان به کمال ذاتی خود نزدیکتر می شد و همسان با این تکامل، تقسیم پذیری آن به شاخه های گوناگون و متفاوت نیز به وقوع پیوست . شاخه هایی که در عین وحدانیت هنری بودنشان هرکدام برای خود دارای سبک و سیاقی مشخص و هدفی معین وسازنده و ارزشی در خور توجه بود. این ارزشهای هنری که در قالبهای گوناگونی ظهور پیدا کرده بود، زمانی به اوج خود رسید که زندگی گروهی به زندگی قبیله ای مبدل گشت و سپس قومیت گرایی و ملیت های متعددی پا به عرصه حضور گذاشتند که هریک از اینها سابقه ی هنری خویش را سند معتبری در جهت عینیت بخشیدن به پیشینه تاریخی خود و سبقت از دیگر ملل، مطرح می کردند.

با بررسی سابقه هنری اقوام و ملل مختلف به وضوح می توان دریافت که هنر با تمامی کمی ها و کاستی های خود در سرزمینهای دور و نزدیکی چون بین النهرین ، مصر ، هند ، یونان ، رم باستان ، خاور دور، ایران و بسیاری از نقاط دیگر به مرحله ظهور رسیده است و در همین سرزمینها بوده که از خود آثاری ارزشمند و گرانبها به جای گذاشته است.

قلمدان و هنر قلمدان سازی یکی از همین آثار ارزشمند و ارزنده است که امروزه دیگر از آن سخنی به میان نمی آید و کمتر کسی پیدا می شود که به ساخت آن ، رغبتی نشان دهد و این در حالی است که این هنر زیبا و ظریف سالیانی نه چندان دور از این ، مورد استفاده ی دانش پژوهان و دانش دوستان و اصحاب ذوق و هنر و قلم قرار می گرفته است و در راه تشویق و ترغیب دانش اندوزی و فراگیری علم و ادب رسالت مهم و ارزشمندی را ایفا می کرده است.
اگرچه در این زمان از آن همه ظرافت و اهمیت و ارزش کمتر اثری باقی مانده است ولی امید می رود با یاری اندیشمندان هنر دوست و هنرمندان اندیشمند ، غبار فراموشی و غربت از وجود چنین هنرهایی زدوده شود.

در این مجموعه سعی شده است ضمن بزرگداشت مقام والای مجموعه هنرهای اصیل سنتی یادمانی از هنر ارزشمند قلمدان سازی شود تا شاید بدین وسیله ضمن شناسایی فنون قلمدان سازی که نزد بسیاری گمنام و ناشناخته مانده است، گامی گرچه کوچک و ناچیز نیز در راه اعتلای نام این هنر ارزشمند که زمانی مایه فخر و مباهات فرهنگ این مرزو بوم بوده است برداشته شود.

بخش دوم
واژه شناسی
« قلمدان قوطی کوچک دراز مقوایی یا چوبی یا فلزی است که در قدیم ، قلم ، قلمتراش ، قیچی قط زن و دوات را در آن می گذاشتند . »
این شا ید سلیس ترین تعریفی باشد که می توان از واژه ی «قلمدان » به لحاظ مفهوم کاربردی آن ارائه داد. در سایر فرهنگهای لغت نیز ، تعریفی نزدیک به آنچه نقل شد، آمده است. و با این تعریف از قلمدان به عنوان وسیله ای « جهت نگهداری » نام برده اند.

« قلمدان » در میان واژه های اروپایی معادل مشخصی ندارد ولیکن به لحاظ نوعیت ساخت شاید بتوان با پاره ای ملاحظات ، واژه ی انگلیسی lacquer و نیز واژه ی فرانسوی papier – mache را بدان اطلاق کرد. ا لبته ذکر این نکته ضروری است که واژه های مذکور هردو به یک فن اشاره داشته و در واقع هردو از یک منظر به «قلمدان و قلمدانسازی» نگریسته اند.

Lacquer که در فرهنگ لغت به معنای لاک و جلا ـ لاک و الکل زدن آمده است به همان هنر « لاکی » اشاره دارد که در قدیم برای ساخت و پرداخت جلاهای روغنی ، قلمدانها ، رحل ها ی قرآن و حتی قابهای آینه و نیز دیگر اشیاء مربوط به صنایع دستی ایرانی ، از آن استفاده می شده است و papier -mache «پاپیه ماشه » نیز که اساساً واژه ای فرانسوی است و در فرهنگ لغت به معنای کاغذ فشرده آمده است به همان معنا و مفهومی اشاره می کند که واژه ی انگلیسی lacquer آن را در بر می گرفت با این تفاوت که «پاپیه ماشه » اصطلاحی است که امروزه به جای واژه ی «لاکی» به کاربرده می شود و در واقع کاربردی امروزی دارد . اما

به لحاظ دستوری «قلمدان » واژه ای مرکب است که از ترکیب کلمه قلم « pen » و پسوند « دان » به وجود آمده است که این ترکیب از جمله ترکیبات فرجی است و این بدان معناست که مرکب فرجی در حکم مفرد است و باید که مانند یک کلمه تلفظ شود و جدا نویسی آن به هنگام کتابت جایز و مطلوب نیست و بایستی آن را متصل به هم و به صورت تک کلمه ای نوشت .

 

بخش سوم
تاریخچه
قلمدان ـ چونان بسیاری از هنرهای پیشین ـ تاریخ تولد معین و روشنی ندارد . در میان کتبی که در آنان از قلمدان سخن به میان آمده است کمتر می توان مطلبی را در زمینه ی تعیین زمانی دقیق جهت ظهور این هنر بدیع پیدا کرد. اما آنگونه که مسلم است و از قرآین پیداست هنر قلمدان سازی از دیرباز در ایران زمین به گونه های خاص خود مرسوم بوده است به نحوی که از این ابزار به نیات و جهات خاصی از جمله تشویق و ترغیب به آموختن سواد و گسترش دایره ی دانش اندوزی ، نگهداری ابزار الات مربوط به کتابت ، هدیه دادن به افرادی که یا مورد لطف و علاقه هدیه دهنده و یا باید به نوعی از آنان تقدیر و تشکر می شد و مواردی دیگر مورد استفاده قرار می گرفته است.

در اثر تحقیقات و تفحصات قابل توجهی که در این زمینه صورت پذیرفته است محققان توانسته اند، قلمدانهایی را بیابند که مربوط به دوران پیش از اسلام است. با این تحقیق مسلم شده است که در دوران ساسانیان پیش از آنکه اسلام ظهور پیدا کند قلمدان سازی نیز رواج داشته است. قلمدانهای آن زمان بیشتر از موادی چون فولاد و مفرغ بوده و به صورت مشبک و غیر مشبک ساخته می شده است و به جهت زیبایی هرچه بیشتر بدنه و رویه آن را ، نقره کوبی و گاهاً طلاکاری می کردند.

با اوج گیری هنر فلزکاری در عهد سلجوقیان هنر قلمدان سازی نیز پا به پای آن رشد کرد. اما این رشد تنها به خاطر بالندگی هنر فلز کاری نبود بلکه تا اندازه ی بسیار زیادی باید آن را مرهون تشویق رجال و بزرگان کشور و همچنین دستان توانا و سحر آمیز هنرمندان آن زمان دانست ، چه که همین دو عامل باعث گردید که این هنر ارزنده رشد صعودی خود را با عزتی خاص در عصر تیموریان ادامه داده و همچنان راه ترقی و پیشرفت خود را بهتر از پیش بپیماید.
این رشد و بالندگی بدان درجه از تعالی رسید که امروزه برخی از قلمدانهای برنجی و پولادین عهد سلجوقیان و تیموریان در ارزنده ترین موزه های جهان با دقت و وسواسی خاص نگهداری و محافظت می شود تا مبادا گزندی بر این گوهرهای هنری ارزشمند وارد آید. البته این پایان دوران افتخار آمیز هنر قلمدان سازی در ایران نیست.

بلکه با روی کار آمدن دوران صفویه ، صنعت ساخت قلمدان دچار تحول و دگرگونی عظیمی گردید چه که در این دوران بود که هنرمندان به اهمیت استفاده از کاغذ در ساخت ابزاری چون قلمدان پی بردند و توانستند با استفاده از این روش، مشکل عظیم قلمدانهای دوران پیشین را که همان سنگینی قلمدانها بر حکم فلزی بودنشان بود را از بین ببرند و باعث رونق و پیشرفت سریع و غیر قابل تصور این هنر شوند.

قلمدانهایی که از این پس به وسیله کاغذ ساخته شد به علت سبکی وزن و نیز به دلیل نقش و نگارهای بسیار بدیع و زیبایی که در روی آنها به کار رفته بود، پیش از هرزمانی دیگر نظر هنردوستان و هنرپژوهان و نیز دانش طلبان و ادب دوستان را به خود جلب کرد.

بیشترین تزئینات قلمدانهایی که به وسیله ی مقوا ساخته شده بود را نقشهای گل و بلبل، تصاویر انسان ، جانواران و مناظر و درختان و طبیعت تشکیل می داد که هریک از این نقشها دارای ظرافت و دل انگیزی منحصر به فردی می باشند که در نوع خود بی نظیرند، و درست در همان زمان بود که به واسطه ی جلوگیری از آسیب هایی که ممکن بود بعدها به این نقشها و نگارها وارد آید، سرتاسر قلمدان را به روغنی به نام روغن کمان آغشته می کردند، و بدین خاطر چنین قلمدانهایی را قلمدانهای روغنی نیز می نامیدند.

تکامل و تزئینات هنر قلمدان سازی بدان پایه از شکوه و ارزش و اهمیت خود رسید که دیگر از حکم ابزاری برای نگهداری قلمها و دواتها خارج شد و به وسیله ای کاملاً هنری و نفیس مبدل گشته که به تدریج توجه جهانگردان و سیاحان خارجی را به خود جلب کرد تا آنجا که بسیاری از جهانگردان از بردن قلمدانهای ایرانی به عنوان ارمغانی ارزشمند دربازگشت به کشورشان غفلت نمی ورزیدند.

در عصر قاجار، روند تکامل قلمدان سازی به اوج خودرسید، ولی در واقع باید این دوره را علی رغم پیشرفتهایی که در قلمدان سازی به وقوع پیوست دوره ی توقف و ایست این هنر دانست . چه که از این پس به علت تغییرات سیاسی و بروز برخی نابسامانی های اجتماعی ، اقتصادی و نیز ظهور تکنولوژیهای اولیه ای چون صنعت چاپ، سقوط تدریجی و در عین حال تاثر انگیز ارزش و مقام و اهمیت این هنر بدیع آغاز گردید و تا بدان جا ادامه یافت که به جز نامی و هراز گاهی یادی دیگر هیچ از آن باقی نماند. رشد روزافزون تکنولوژی و به عرصه آمدن ماشینهای چاپ و تحریر همه و همه باعث گردید که سرانجام در اواخر دوران قاجاریه شغل فروزان هنر قلمدان سازی آخرین نفسهای حیات ارزشمند خویش را بکشد و بعد از چندین قرن زندگانی با شکوه و سراسر تغییر و تحول و تکامل به ناگاه سر به زمین فراموشی گذاشت و اندک اندک چونان بسیاری از هنرهای دیگر، شمع وجودش به خاموشی گرایید و چونان نام و رسم صاحبانش، برای همیشه به تاریخ کهن هنرهای ملی این سرزمین پیوست.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نجوم و اخترفیزیک pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نجوم و اخترفیزیک pdf دارای 68 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نجوم و اخترفیزیک pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نجوم و اخترفیزیک pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نجوم و اخترفیزیک pdf :

آشنایی با کیهان شناسی
کیهانشناسی علم بررسی تاریخ کیهان به عنوان یک کل است و هم ساختار و هم تکامل آن را بررسی می کند. در کیهانشناسی فرض می شود که در فاصله های بسیار زیاد، کیهان از هر مکانی که به آن نگاه شود یک شکل و متقارن به نظر می رسد، و در هر جهتی که به آن نگاه شود هم به یک شکل می باشد ( به بیان ریاضی تر، کیهان ایزوتروپیک است.) این فرضیات، اصول کیهانشناسی نامیده شده اند

جست‌وجوی اجرامی شگفت انگیزتر از سیاهچاله‌ها


دانشمندان وجود دسته‌ای جدید از سیاهچاله‌ها را پیش بینی کرده‌اند که به دلیل سرعت بسیار زیاد چرخش به دور خود افق رویداد ندارند.




به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سیاهچاله‌ها هم پیش از این در دسته اجرامی بسیار ناشناخته و رازآمیز قرار داشتند. تصوری که از این اجرام وجود دارد، این گونه است که جسمی بسیار کوچک جرمی معادل جرم چندین خورشید را در نقطه‌ای فشرده کرده است.


اما موضوع این خبر کشف جرمی شگفت انگیزتر از سیاهچاله‌ها است.


نظریه «تکینگی بدون پوشش» (naked singularity) حاکی از آن است که سیاهچاله آنقدر سریع به دور خود می‌گردد که در نهایت با فقدان افق رویداد مواجه می‌شود.


سیاهچاله‌ها زمانی شکل می‌گیرند که ماده‌ ستاره‌ای بزرگ بر روی خود فرو بریزد و در این حین، فشار لازم به طرف خارج برای خنثی کردن نیروی گرانشی که به طرف داخل وارد می‌شود، وجود نداشته باشد. از این رو فشار گرانش به سایر نیروهای داخلی غلبه می‌کند و سیاهچاله تا بینهایت در خود فرو می‌ریزد.


در این صورت نیروی گرانشی به قدری زیاد می‌شود که حتی نور نیز نمی‌تواند از آن بگریزد. در نهایت سیاهچاله در پوششی تاریک از خودش احاطه می‌شود که ما آن را افق رویداد می‌نامیم. اجرام و تابش‌ها هنگام رد شدن از افق رویداد ناگزیر به سمت سیاهچاله کشیده می‌شوند. به همین دلیل ما آن ها را نمی‌بینیم و سیاه می‌نامیم.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست pdf :

با افزایش رشد اقتصادی همواره صدمات و ضایعاتی متوجه محیط زیست می‌شود. در نگاه اول مفهوم توسعه پایدار همان افزایش سطح استاندارد زندگی همراه با حفظ محیط زیست است. با توجه به این امر اساسی ترین ابزار جهت ورود و حضور مباحث مرتبط با محیط زیست در بخش انرژی، تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست کشورمان می‌باشد.
مبنا و پایه اصلی این تحقیق گزارش، «استراتژی زیست محیطی در بخش انرژی: سوخت برای اندیشه» بود که توسط بانک جهانی در سال به تصویب رسید. اهداف اصلی استراتژیک این سند عبارتند از:
الف ـ تسهیل بهره گیری مؤثرتر و جایگزینی سوخت‌های سنتی.
ب ـحفاظت از سلامت شهروندان در مقابل آلودگی هوا ناشی از احتراق سوخت ها.
ج ـ ارتقاء توسعه پایدار زیست محیطی منابع انرژی.
د ـ کاهش اثرات منفی ناشی از مصرف انرژی در گرمایش جهانی.
چ ـ توانایی در ضوابط پایش و الزام‌های زیست محیطی.

برای تنظیم استراتژی‌های فوق از سه کلید اساسی بهره گرفته شد ـ همکاری در تدوین سیاست ـ مدیریت دانش و سرمایه گذاری هدفمند. همچنین در این سند تأکید شده است که مسایل منطقه ای، محلی و جهانی فرصت‌های بسیار مغتنمی برای کشورهای در حال توسعه هستند که مسایل زیست محیطی را در تمام سطوح به حضور بیاورند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله دکتر محمد مصدق pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله دکتر محمد مصدق pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله دکتر محمد مصدق pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دکتر محمد مصدق pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله دکتر محمد مصدق pdf :

دکتر محمد مصدق در سال 1261 هجری شمسی در تهران، در یک خانواده اشرافی بدنیا آمد. پدر او میرزا هدایت الله معروف به ” وزیر دفتر ” از رجال عصر ناصری و مادرش ملک تاج خانم نجم السلطنه فرزند عبدالمجید میرزا فرمانفرما و نوهً عباس میرزا ولیعهد و نایت السلطنه ایران بود. میرزا هدایت الله که مدت مدیدی در سمت ” رئیس دفتر استیفاء ” امور مربوط به وزارت مالیه را در زمان سلطنت ناصرالدین شاه به عهده داشت، لقب مستوفی الممالکی را بعد از پسر عمویش میرزا یوسف مستوفی الممالک از آن خود می دانست، ولی میرزا یوسف در زمان حیات خود لقب مستوفی الممالک را برای پسر خردسالش میرزا حسن گرفت و میرزا هدایت الله بعنوان اعتراض از سمت خود استعفا نمود. بعد از مرگ میرزا یوسف، ناصرالدین شاه میرزا هدایت الله را به کفالت امور مالیه و سرپرستی میرزا حسن منصوب کرد.

میرزا هدایت الله سه پسر داشت که محمد کوچکترین آنها بود. هنگام مرگ میرزا هدایت الله در سال 1271 شمسی محمد ده ساله بود، ولی ناصرالدین شاه علاوه بر اعطای شغل و لقب میرزا هدایت الله به پسر ارشد او میرزا حسین خان، به دو پسر دیگر او هم القابی داد، و محمد را ” مصدق السلطنه ” نامید. دکتر مصدق در خاطرات خود از دوران کودکیش می نویسد: ” چون مادرم پس از فوت پدر با برادرم میرزا حسین وزیر دفتر اختلاف پیدا کرد، با میرزا فضل الله خان وکیل الملک منشی باشی ولیعهد مظفرالدین شاه ازدواج نمود و مرا هم با خود به تبریز برد. در آن موقع من در حدود دوازده سال داشتم.

محمد خان مصدق السلطنه پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در تبریز همراه پدر خوانده اش، که بعد از جلوس مظفرالدین شاه بر تخت سلطنت به سمت منشی مخصوص شاه تعیین شده بود، به تهران آمد.
مصدق السلطنه با وجود سن کم در نخستین سالهای خدمت در مقام مستوفی گری خراسان کاملا در کار خود مسلط شد و توجه و علاقه عموم را به طرف خود جلب نمود. در باره خدمات او در خراسان افضل الملک در کتاب افضل التواریخ چنین می نویسد: ” میرزا محمد خان مصدق السلطنه را امروز از طرف شغل مستوفی و محاسب خراسان گویند، لیکن رتبه و حسب و نسب و استعدا و هوش و فضل و حسابدانی این طفل یک شبه ره صد ساله می رود. این جوان بقدری آداب دان و قاعده پرداز است که هیچ مزیدی بر آن متصور نیست.

گفتار و رفتار و پذیرائی و احتراماتش در حق مردم به طوری است که خود او از متانت و بزرگی خارج نمی شود، ولی بدون تزویر و ریا با کمال خفض جناح کمال ادب را درباره مردمان بجای می آورد و نهایت مرتبه انسانیت و خوش خلقی و تواضع را سرمشق خود قرار داده است”. مصدق السلطنه بعد از مراجعت به تهران در اولین انتخابات دوره مشروطیت نامزد وکالت شد. او به نمایندگی از طبقه اعیان و اشراف اصفهان در اولین دوره تقنینیه انتخاب گردید؛ ولی اعتبار نامه او بدلیل این که سن او به سی سال تمام نرسیده بود رد شد.

مصدق السلطنه در سال 1287 شمسی برای ادامه تحصیلات خود به فرانسه رفت و پس از خاتمه تحصیل در مدرسه علوم سیاسی پاریس به سویس رفت و در این مرحله به اخذ درجه دکترای حقوق نائل آمد. مراجعت مصدق به ایران با آغاز جنگ جهانی اول مصادف بود. بعد از مراجعت به ایران مصدق السلطنه با سوابقی که در امور مالیه و مستوفی گری خراسان داشت به خدمت در وزارت مالیه دعوت شد. دکتر مصدق قریب چهارده ماه در کابینه های مختلف این سمت را حفظ می کند تا اینکه سرانجام در حکومت صمصام السلطنه به علت اختلاف با وزیر وقت مالیه مشار الملک از معاونت وزارت مالیه استعفا می دهد و هنگام تشکیل کابینه دوم وثوق الدوله مجدداً عازم اروپا می شود.

دکتر مصدق در خاطرات خود از دوران اقامت در سویس که آنرا ” وطن ثانوی
” خود می خواند می نویسد: ” در آنجا بودم که قرارداد وثوق الدوله بین ایران و انگلیس منعقد گردید;. تصمیم گرفتم در سویس اقامت کنم و به کار تجارت پردازم. مقدار قلیلی هم کالا که در ایران کمیاب شده بود خریده و به ایران فرستادم؛ و بعد چنین صلاح دیدم که با پسر و دختر بزرگم که ده سال بود وطن خود را ندیده بودند به ایران بیایم و بعد از تصفیه کارهایم از ایران مهاجرت نمایم.
این بود که همان راهی که رفته بودم به قصد مراجعت به ایران حرکت نمودم;” دکتر مصدق سپس شرح مفصلی از جریان مسافرت خود از طریق قفقاز به ایران داده و از آن جمله می نویسد چون کمونیستها بر این منطقه مسلط شده بودند، به او توصیه کرده بودند که دستهایش را با دوده سیاه کند تا کسی او را سرمایه دار نداند! دکتر مصدق اضافه می کند ” به دستور ژنران قنسول ایران در تفلیس اتومبیلی تهیه نمودند که با پرداخت چهل هزار مناتت مرا به پتروسکی برساند و از آنجا از طریق دریا وارد مشهد سر بابلسر فعلی شویم.

ولی چند ساعتی قبل از حرکت خبر رسید که کمونیستها دربند را تصرف کرده اند که از این طریق نیز مایوس شدم و چون ناامنی در تفلیس رو به شدت می گذاشت از همان خطی که آمده بودم به سویس مراجعت کردم.
بعد از مراجعت دکتر مصدق به سویس، مشیرالدوله که به جای وثوق الدوله به نخست وزیری انتخاب شده بود، تلگرافی بعنوان مصدق السلطنه به سویس فرستاد و او را برای تصدی وزارت عدلیه به ایران دعوت کرد. دکتر مصدق تصمیم گرفت از راه بنادر جنوب به ایران مراجعت کند. در مراجعت دکتر مصدق به ایران از طریق بندر بوشهر، پس از ورود به شیراز بر حسب تقاضای محترمین فارس و والیگری استانداری فارس منصوب شد و تا کودتای سوم اسفند 1299 در این مقام ماند و برای ایجاد امنیت و جلوگیری از تعدی قدمهای موثری برداشت.

با وقوع کودتای سید ضیا و رضا خان، دکتر مصدق تنها شخصیت سیاسی ایران بود که دولت کودتا را به رسمیت نشناخت و از مقام خود مستعفی گشت. پس از استعفا از فارس عازم تهران شد. ولی بنا به دعوت سران بختیاری به آن دیار رفت تا کابینه سید ضیا پس از 100 روز ساقط گردید.
با سقوط کابینه ضیا، وقتی قوام السلطنه به نخست وزیری رسید، دکتر مصدق را به وزارت مالیه دارائی انتخاب نمود که با قبول شرایطی همکاری خود را با دولت جدید پذیرفت.
با سقوط دوت قوام السلطنه و روی کار آمدن مجدد مشیرالدوله وقتی از مصدق خواسته شد که با سمت والی آذربایجان با دوت همکاری کند، با این شرط که ارتشیان تحت امر او در منطقه باشند، قبول کرد. از اواخر بهمن 1300 با اواسط سال 1301 این ماموریت را پذیرفت، ولی در اواخر کار بخاطر سرپیچی فرمانده قشون آذربایجان از اوامرش بدستور رضا خان سردار سپه، وزیر جنگ وقت، از این سمت مستعفی گشت و به تهران مراجعت کرد.

در خرداد ماه 1302 دکتر مصدق در کابینه مشیرالدوله به سمت وزیر خارجه انتخاب شد و با خواسته انگلیسیها برای دو ملیون لیره که مدعی بودند برای ایجاد پلیس جنوب خرج کرده اند بشدت مخالفت نمود و آب پاکی را بر دست وزیر مختار انگلستان ریخت. پس از استعفای مشیرالدوله، سردار سپه به نخست وزیری رسید و دکتر مصدق از همکاری با این دولت خودداری ورزید. دکتر مصق در دوره پنجم و ششم مجلس شواری ملی به وکالت مردم تهران انتخاب و در همین زمان که با صحنه سازی سلطنت خاندان قاجار منقرض و رضا خان سردار سپه و نخست وزیر فعلی به مقام پادشاهی رسید، او قاطعانه با این انتخاب به مخالفت برخاست. زمانیکه عمر مجلس ششم به پایان رسید و رضا شاه با دیکتاتوری مطلق فاتحه حکومت مشروطه و دمکراسی را خواند، دکتر مصدق طی سالیان دراز خانه نشین شد و در اواخر سلطنت پهلوی اول که همه رجال سابق یا از بین رفته بودند و یا دست بیعت به حکومت داده بودند، مصدق به زندان افتاد ولی پس از چند ماه آزاد شد و تحت نظر در ملک خود در احمد آباد مجبور به سکوت شد. رضا شاه در سال 1320 پس از اشغال ایران بوسیله قوای روس و انگلیس، از سلطنت برکنار گشت و به آفریقای جنوبی تبعید گشت و دکتر مصدق به تهران برگشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله طراحی کاشت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله طراحی کاشت pdf دارای 60 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله طراحی کاشت pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طراحی کاشت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله طراحی کاشت pdf :

طراحی کاشت

مقدمه
طراحی کاشت یک فرآیند، یک هنر و یک علم محسوب می گردد. در تشخیص ویژگیهای هنر زیبا، اصول طراحی باید با سختیهای علم ترکیب گردد. این فرآیند، فرآیند طرح ریزی پیش از کاشت می باشد، این دو به یکدیگر وابسته بوده از یکدیگر جدایی ناپذیرند. مهارت، بینش و شکیبایی لازمه این فرآیند به شمار می آیند. هنگام طراحی یک باغ، به عنوان معمار منظر، متخصص علوم باغبانی و طراح منظر با استفاده از روندی روش مند، ایده ها را به واقعیت پیوند دهید. هر یک از افراد ملرزم به آشنایی با این روش، در کار با گیاهان به عنوان منابع نامحدود طراحی می باشند.

طراحی کاشت مستلزم تبدیل مفهوم یا انگاره ای انتزاعی و ترکیب آن با نیازهای محیطی سایت جهت ایجاد پلان کاشتی زیبا، کاربردی و مناسب می باشد. اما کار در این مرحله پایان نمی یابد. یک طرح خوب باید با استقرار صحیح و نگهداری با کیفیت مطلوب نیز ادامه یابد.

چگونگی این کار می تواند توفیق یابد؟ هدف اصلی این کتاب شرح گام به گام فرآیند طراحی کاشت می باشد. هر یک از مراحل این فرآیند در طراحی کلی یک باغ به خوبی مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین طراحی باغ شامل مفاهیم بسیاری در زمینه طراحی فضایی، تغییر فرم طبیعی زمین و ساخت سازه های سخت می باشد. این کتاب فرآیند طراحی را شرح داده، بر فنون و شیوه های طراحی متمرکز گشته و آنها را در طراحی با گیاهان به کار می برد. این فرآیند زمینه مناسبی را ایجاد می کند که از طریق آن شما به تدریج قادر به طراحی و ایجاد منظر می گردید.

فرآیند طراحی کاشت
فرآیند طراحی کاشت به هشت گام زیر تقسیم می گردد :
1 ) بررسی پیشینه های تاریخی : بررسی باغهای به جا مانده از زمانهای گذشته و دیگر مکانها به ما در فهم تکامل تدریجی فرمهای خاص طراحی، یادگیری اسامی و منشاء گیاهان و درک سازگاری آنها با محیط های دیگر کمک می کند.

2 ) تجزیه و تحلیل محیط: این مرحله از فراینده طراحی همراه با کاوشهای طرح انجام می شود و شامل تجزیه وتحلیل روابط محیطی می باشد. رابطه محیطی وابستگی طبعیی گیاه می باشد که در نتیجه عمل متقابل گیاه با ویژگیهای فیزیکی سایت مانند نور، خاک، رطوبت و باد حاصل می گردد.
3 ) کاوش در ایده های طراحی : این برسی شامل سه مرحله در طراحی منظر می باشد که بر نوع پلان تاقیر می گذارد:
* مفهوم یا انگار طرح ، ایده ای می باشد که فرم باغ از آن گرفته می شود.

* برنامه طرح، به روشهای مختلف استفاده از باغ گفته می شود.
* تجزیه و تحلیل طرح برسی فرصتها و محدودیتهای سایت می باشد زیرا آنها برر مفهوم و برنامه طرح تاثیر می گذارند.
4 ) آفرینش ادبیات طرح: در این مرحله از فرآینده طراحی با وارد ساختن عناصر باغ، به طرح فرم فیزیکی و سه بعدی داده می شود.
5 ) ترکیب طرح کاشت: تسلط کامل بر ترکیب و ساخت طرح جهت ترکیب کردن مفاهیم انتزاعی طرح با نیازمندیهای باغیبانی گیاهان در این مرحله ضروری می باشد.
6 ) ایجاد یک پالت گیاهی: معمار منظر با انتخاب تعدادی از گیاهان منظری را ایجاد می کند همانگونه که یک هنرمند نقاشی با استفاده از تعدادی رنگ یک نقاشی زیبا خلق می کند، به این فرآیند توسعه پالت گیاهی گفته می شود.
7 ) کاشت گیاهان در باغ: کاشت گیاهان در باغ طرح را به واقعیت تبدیل می کند. این مرحله نتیجه موفقیت آمیز و پاداش کلیه مراحل پیشین فرآیند طراحی محسوب می گردد.

8 ) نگهداری از باغ: مرحله نهایی در فرایند کاشت نگهداری صحیح از باغ جدید می باشد.
نگهداری کلیدی برای موفقیت طرح کاشت به شمار می آید.
هر یک از این مراحل در بخشی از این کتاب منحصراً برسی خواهند شد.

گیاهان جذلب و تماشایی هستند. آنها هدایایی مجذوب کننده ای از جانب طبیعت جهت لذت بردن انسانها می باشند. ترکیبات هنری آنها بی شمار می باشد و موجب سر گرمی، آرامش و شگفتی انسان می گردند. به اعتقاد من، طراحی کاشت بیان خارجی عشقی درونی به گیاهان می باشد. شما به عنوان طراحان کاشت باید بینش، شکیبایی و مهارت لازم را هنگام یاد گیری خواندن و درک منظر در کلیه فرمهای بسیار گوناگون آن جهت ایجاد محیط های با دوام، زیبا و ماندگار کسب نمائید.

ترکیب طرح کاشت
ترکیب کاشت، فرایند ترکیب کردن گیاهان مختلف در یک واحد یکپارچه و منسجم می باشد تا کنون مفهوم ثابت و عناصر باغ نیز معرفی شده اند مرحله بعد برسی ویژگیهای اختصاصی گیاه جهت تشخیص تاثیر آنها بر طرح کلی می باشد. پیش از انتخاب گیاهی خاص عناصر باغ – توده های درختچه کوچه باغ، توده ها، بستر های کاشت- به ترتیبی از رنگ ، فرم، بافت، خط و توده تبدیل می شوند.

اگر چه ترکیب کاشت غالباً با سایر هنرها- نقاشی، مجسمه سازی، بافندگی، موسیقی مقایسه می گردد، اما شاید این هنر، پویاترین فرم هنری محسوب گردد زیرا نتایج حاصله از آن کاری هنری و سه بعدی است که از نقاط دید بسیاری مشاهده می گردد، در این هنر از مواد و مصالحی استفاده می شود که پیوسته در حال تغییرند. هدف اصلی، سازماندهی این عناصر در واحدی منظم از طریق بر قراری تعادل میان تناسب و مقیاس با بافت، فرم، تکرار و توالی می باشد. این عمل بیان هنری و فیزیکی مفهوم طراحی با استفاده از گیاهان به عنوان واسطه می باشد. به این مرحله از فرآند غالباً توسعه طرح اطلاق می گردد. کار انجام شده در فصول 2، 3 و 4 سبب ایجاد اساسی فیزیکی و مفهومی پایدار در ایجاد ترکیب می گردد.

گیاهان طرح را تقویت تصور و اهمیت آن می افزایند همانگونه که نیازهای کاربردی را بر آورده می سازند. مهارت، قدرت تصور و بینش و صبر در اقدام جهت ترکیب رنگ، فرم، بافت، خط و توده احجام لازم و ضروری میباشند. قدرت تصور به شما اجازه می دهد تا طرح کاشت را در آینده 10 سال، 50 سال، 100 سال پس از طرح ابتدایی – تصور کنید. صبر یک حسن به شمار می آید. شما نباید در رشد و بلوغ ترکیبی گیاهی عجله کنید.

پنج عنصر بنیادین در ترکیب کاشت
پنج اصل بنیادین در ترکیب طرح کاشت به قرار زیر است:
1 ) خط
2 ) فرم
3 ) توده
4 ) بافت
5 ) رنگ

این عناصر اولیه طراحی، ظواهر فیزیکی گیاه می باشند. هر یک از گیاهان دارای این عناصر می باشند. خط، اساس فرم گیاه به شمار می آید فرم، شمای کلی یا «نمای سایه روشن» گیاه می باشد . توده، حجم سه بعدی گیاهان به شمار می آید لغت بافت از مصدر لاتین «بافتن» گرفته شده است و به ویژگیهای سطح گیاهان اطلاق می گردد رنگ ، انعکاس پر توهای مختلف نور بر یک جسم می باشد. بدون نور، رنگ مفهومی ندارد. پالت رنگهای گیاهی تقریباً مانند خود گیاهان بسیار متنوع می باشد.

عناصر طرحی تحت تاثیر مستقیم اجزای ترکیب و اصلی طرح می باشند. یک جز ترکیب طرح، بخش انتزاعی ترکیب مانند تعادل، تاکید یا تکرار و یک ویژگی نا محسوس به شمار می آید.

اجزا ترکیب شبیه به اجزای یک دستور العمل پخت غذا می باشند – بود یا نبود یکی از اجزا سبب تغییر در نتیجه و محصول نهایی می گردد. اهمیت هر یک از آنها متفاوت می باشد، در حقیقت اهمیت آنها به اصول ترکیب و به هدف نهایی طرح مرتبط می باشد. به طور مثال تاکید بر فرم غالباً بر جسته تر از تاکید بر رنگ می باشد، توالی بافتی نیز جالب توجه تر از توالی خطوط است.

اجزای اصلی زیر به گونه ای که به طرح کاشت مرتبط می باشند، تعریف می گردند:
* تعادل نتیجه قرار گیری یک شی (گیاه) یا اشیائی در امتداد محور واقعی یا فرضی یک ترکیب منظر می باشد. هنگامی که توده ای در هر طرف محور به طور یکسان توزیع گردد، گفته می شود که ترکیب در حالت تعادل قرار دارد. تعادل نیرو های رقیب را جخت ایجاد ثبات یا سکون، تساوی یا تعدیل می بخشد. یک گیاه منفرد در یک صفحه در مرکز توجه قرار می گیرد. دو گیاه مشابه در یک صفحه سبب تقسیم جذابیت به طور مساوی و بر قراری تعادل می گردند. در طراحی کاشت، تعادل سبب تقویت محور، تاکید بر گردش درفضا وتاکید بر نقاط انتقال می گردد.

* تاکید سبب تشخیص مهم ترین جسم از کم اهمیت ترین جسم می گردد. تاکید از طریق افزایش برتری عناصر خاص وتابع قرار دادن عناصر جزئی حاصل می گردد. ترکیب کاشت از طریق اتخاب گونه های گیاهی و استقرار گیاه بر سلسله مراتب، فضای عمومی و خصوصی یا فرم معماری تاکید می کند.
* تناسب به اندازه واقعی یک جسم یا اندازه نسبی آن در مقایسه با جسمی دیگر اطلاق می گردد. هنگام قرار گرفتن دو جسم در کنار یکدیگر، تناسب به وجود می آید. تناسب مطلق، اندازه یا مقیاس یک جسم می باشد. به اندازه مشاهده یا ادراک شده یک جسم نسبت به جسمی دیگر در فضا، تناسب نسبی گفته می شود.

* تکرار ، شامل فرآیند تکرار فرم، بافت، رنگ مشابه یا یکسان در طرح، می باشد. تکرار از قرار دادن اشیا مشابه درکنار یکدیگر و قادر ساختن ذهن در فهم ترکیب حاصل می گردد. درجات متنوعی از تکرار وجود دارد: تکرار کامل و یا مطلق، تکرار جزئی و نسبی؛ تکرار سبب ایجاد یکنواختی یا تحریک بیننده می گردد. تکرار یک فرم گیاهی موجب ایجاد دیوار ها، راهروها یا کفهای معماری می شود. تکرار خط نیز سبب حرکت می شود. تکرار رنگ باعث می شود فضایی کوچک، بزرگ به نظر رسد.

* ضرب آهنگ، نواخت یا ریتم، به تکرار الگویی یک عنصر طراحی در فواصل منظم یا نا منظم گفته می شود. ریتم به عنوان یک ابزار طراحی، موجب ایجاد توالی حرکتی یا الگو در باغ می گردد. ریتم فرم، رنگ یا بافت بر اهمیت ترکیب گیاهی می افزاید.

* مقیاس، ادراک اندازه جسم نسبت به بدن انسان یا جسمی دیگر می باشد.
طرح باغ باید هم دارای مقیاس مطلق و هم مقیاس نسبی باشد. مقیاس انسان یا مطلق به ارتباط میان بیننده و منظر اطلاق می گردد. این بدان معناست که اندازه طرح با امدازه بدن انسان مطابق می باشد. منظره ای که به خوبی طراحی شده است به بیننده اجازه می دهد تا درآن آزادانه و بدون فکر کردن درباره مقیاس، احساس ناراحتی یا گم شدن در باغ، حرکت کند. انتظارات بسیاری در این رابطه وجود دارد – به طور مثال، باغ کودکان غالباً برای مقیاس بدن کودک طراحی شده و مانع از ورود بزرگسالان می گردد. یا برای ایجاد تاثیر تماشایی و نمایشی مقیاس، اجسام بسیار بزرگی طراحی می گردند تا بیننده احساس کوچک بودن کرده و در منظره غوطه ور شود.

مقیاس نسبی اندازه ظاهری یک شی یا فضا را که به وسیله اندازه واقعی اجزای آن ایجاد شده است، مشخص می نماید. مقیاس یک بخش نسبت به بخش دیگر و هر یک از اجزا نسبت به کل مهم می باشد. اگر مقیاس ناهماهنگ باشد، انسجام ترکیب از بین می رود. ثبات مقیاس سبب ایجاد انسجام و هماهنگی می گردد. اگر مقیاس توده و فرمهای گیاهی پیوسته در حال تغییر باشد، طرح پراکنده شده و بیننده گیج می شود. ارتفاع درخت باید در مقیاسی متناسب با اندازه باغ باشد. حجم کلی درختچه ها بایدمتناسب با اندازه بستر کاشت و باغچه ها باشد .

فاصله نیز به مقیاس تاثیر گذار است. مجموعه ای از اجسامبا اندازه ای مشخص در منظر، به عنوان نقطه عطفی جهت مشخص نمودن فاصله بیننده تا بخشهای مختلف منظر عمل می کند . اگر فاصله کم باشد، بیننده تنوع، بافت و جزئیات بیشتری راتشخیص می دهد. از فاصله دور جزئیات دیده نمی شوند و تنها ترتیب و آرامش توده بسیار مهم می باشد.

توالی ، طرح را به گونه ای که توجه بیننده به مسیری معین م مشخص جلب گردد، سامان می دهد و توالی تغییر، حرکت یا انتقال یکنواخت طرح می باشدکه به یک مسیر یا به یک مقصد دلخواه منتهی می گردد (تصویر12- 5) و سبب اتصال عناصر طراحی می گرددزیرا حرکت از یک بخش از ترکیب به بخش دیگر از طریق تغییر در فرم، رنگ، بافت، موفقعیت یا اندازه گیاه حاصل می شود. توالی با تغییر یکی از اجزای طرح ایجاد می گردد- البته تغییر کلیه نه تنها سبب ایجاد توالی نمی گرددبلکه بی نظمی نیز حاصل می شود. در طرح کاشت، توالی بر انتقال یا حرکت از یک گیاه به گیاهی دیگر تمرکز دارد.

توالی ایجاد شده از طریق تکرار، دو یا بیش از دوفرم، بافت یا رنگ متضاد می باشد. تکرار یک عنصر در فواصل منظم به وسیله ورود عنصری متضاد شکسته مسی شود. این تغییر در کل ترکیب ادامه می یابد و بسیار موزون می باشد. موفقیت این توالی به تکرار یکی از عناصر شکسته با تجزیه شده در فواصل منظم به وسیله عنصری متضاد وابسته می باشد.

سادگی، رعایت اعتدال و محدودیت و مناسبت در طرح می باشد. این ویژگیها سبب پایداری کار معماران و معماران منظر بزرگ می گردد.(تصویر13 . 5)
تقارن، همانندی اندازه، فرم و آرایش اجزا در سمتهای مخالفیک صفحه، خط یا نقطه می باشد. طرح متقارن، نظم وکنترل را ایجاد کرده و سبب سازماندهی منظر از طریق تعادل و تکرار می گردد.(تصویر 14 . 5) عدم متقارن به آسانی و هنگامی که عناصر باغ در اطراف یک صفحه، خط یا نقطه متقارن یا یکسان نمی باشند، ایجاد می گردد.تقارن ابزاری جهت سازماندهیترکیب به شمار می آید و براساس تعادل و توالی حرکت در اطراف محوری فرضی شکل می گیرد.(تصویر 15 . 5)

تنوع، به گوناگونی ویژگیهای طرح در یک ترکیب گفته می شود. تنوع، تغییر یا تضاد میان یکیا دواصل طراحی- خط، فرم، بافت یا رنگ- سبب جلب توجه بازدید کننده می گردد. (تصویر 16 . 5)

میزان تنوع لازم و مناسب در یک طرح به پیچیدگی اصول آن بستگی دارد. تنوع، مخالف تکرار می باشد. اگر دراستفاده از تنوع اغراق شود، انسجام ترکیب از بین می رود. تنوعی که همراه با تکرار مناسب طرح ریزی گردد؛ سبب حفظ انسجام می گردد.

هماهنگی و انسجام یا وحدت،نتیجه استفاده درست از اصول واجرای طراحی می باشد. ترکیب، وابسته به طرز تفکر شخص است. «جان بروکس» به عنوان طراح منظر در این باره می گوید: «درک طرح، بیان علایق و بیزاریهایفردیاز ترکیبی خاص می باشد،زیراما همگی به گونه ای متفاوت از یکدیگر نسبت به رنگها، الگوها، اشکال و بافتها واکنش نشان می دهیم.» اما راهکارهایی اساسی جهت تفکر درهنگام شروع کار وجود دارد. مباحث زیر بر هر یک از اصول منحصر به فرد طراحی و روابط آنها با اجزای موجود در ترکیب گیاهی تمرکز دارد. به خاطر داشته باشید که آنها ابزارهایی تا پایان کارو رسیدن به هدف می باشند. اصول طراحی بسیار به یکدیگر مرتبط بوده و بررسی آنها بهصورت جداگانه،صرفاً با هدف مطالعه، انجام می گیرد.

خط، فرم و توده
خط، فرم و توده به یکدیگر وابسته می باشند. خط سبب ایجاد فرم می گردد، گروه هایی از فرم نیز توده ایجادمی کنند. توده گروهی از فرمها به صورت سه بعدی می باشد. فرم و توده واحدهای ساختاری محسوب می گردند که براساس آنها خط، بافت و رنگ مشخص می گردند. توده از تعدادی فرم تشکیل می شود، فرم نیز از خط یا میر ساخته شده و هر دو نیز به وابسته سایه روشن با کران نمای گیاه مشخص می گردند. آنها همگی به یکدیگر وابسته می باشند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >