مقاله برنامه ریزی روستایی و مدیریت زمیندرRural planning and land

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله برنامه ریزی روستایی و مدیریت زمیندرRural planning and land management pdf دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله برنامه ریزی روستایی و مدیریت زمیندرRural planning and land management pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله برنامه ریزی روستایی و مدیریت زمیندرRural planning and land management pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله برنامه ریزی روستایی و مدیریت زمیندرRural planning and land management pdf :

فصل های قبلی برنامه های روستایی را از دیدگاه بودن برنامه ریزی شده ای بررسی کردند اما در هر فصل مشخص است که بسیاری از موضوعات از طریق اندازه گیری برنامه ریزی ها تأثیر می پذیرند، برای مثال سیاست جنگلداری طولانی مدت در فصل 3، سیاست برقراری در فصل 4 و سیاست انتقال روستایی در فصل 6، هدف این کتاب بررسی تمام حدود و سیاستهای برنامه ریزی روستایی نیست، زیرا این اهداف در هر جایی به طور کامل بررسی شده اند، اما در عوض برای فراهم آوردن یک حالت موقتی در مورد این مناطق است در جائیکه جغرافیدانان روستا بسار فعال بوده اند، نه تنها به عنوان محقق بلکه به عنوان کسانی که تغییرات سیاسی را به وجود می آورند یا از طریق کمیته هایی که در دولت تشکیل می دهند یا بسیار ساده تر به عنوان کارمندان دولتی.
با این وجود جداسازی اثرات واضح برنامه های مناطق روستایی بسیار مشکل است، زیرا اندازه های برنامه ریزی روستایی بسیار پراکنده است و از هیچ منبعی یا مرجع قانونی منشأ نمی پذیرد و نیز به این دلیل است که در اکثر موارد آنها به صورت دوجانبه ای دربرگیرنده یا متناقض هستند.
علی رغم این مطالب مشخص کردن تعدادی از مضامین اساسی در تنظیم روستایی ممکن است. برای مثال دیوید سون و دیبرلی (1977) برنامه ریزی روستایی را به دو فعالیت تقسیم کردند: (برنامه ریزی برای توسعه کشاورزی)، زمین زراعی و اوقات فراغت و منابع (برنامه ریزی برای حمایت از منابع، حیات وحش و مناظر). دیگر اهداف برنامه ریزی روستایی در طول 40 سال گذشته در جدول 1-9 نشان داده شده است و از این جدول می توان به این نتیجه رسید که سه نقش اصلی برای برنامه ریزی روستایی می تواند تعریف شود: یک نقش توسعه دادن منبع، یک نقش راه حل تضادها، و یک مدیریت زمین، نقش احیاء و حفاظت از زمین. ارتباط این نقش ها اکنون مورد بررسی قرار گرفته است. این بررسی قبل از اینکه به صورت جزیی در ادامه این فصل مورد بحث قرار گیرد. بصورت سرمقاله در اول فصل 9 آمده است.

نقش های برنامه ریزی روستایی Rural planning roles
اگرچه هدف کلی برنامه ریزی روستایی باید خلق موقعیت هایی باشد که تحت آن شرایط فعالیت های روستایی بتوانند به وجود بیایند و مبانی حفاظت شوند، علائق و توجهات دیگری نیز وجود دارند که بعضی فعالیت ها را بیشتر از سایرین انعکاس می دهند، و اینکه شانس هر کدام از سه نقش را که در بالا آمده است در طول 40 سال گذشته به حالت نوسان قرار می دهد.
با این وجود بیشتر این دوره نقش رشد منابع دائمی بوده است. مخصوصاً در متن سایت کشاورزی، در جائیکه بریتانیا و ایالات متحده حجم گسترده ای از نقش حمایت از مزارع و سطح تولید و درآمد زیاد از مزارع را پایه ریزی کرده اند.
با این وجود در اواخر این دهه، تقریباً ارتباط با سایتهای توسعه کشاورزی مورد سئوال قرار گرفته است، مانند اثرات جانبی پیشرفت کشاورزی و یک کاهش در دیگر مناطق و اقتصاد روستایی به مرحله ی ظهور رسیده است. علاوه بر این مشخص است که سیاستهای حمایتی به سمت جائی سوق داده می شوند که نیاز کمتری به وجود آنهاست و در ایالات متحده تخمین زده شده است که تقریباً نیم 2 بیلیون دلار در نقص پرداخت در سال 1978 خرج شده است و به 10 درصد از کشاورزان که بیشترین تولید کننده ها بوده اند پرداخت شده است. اگرچه سیاست های حمایت از کشاورزی هنوز سهم بزرگی از بودجه را به خود اختصاص داده است، برنامه هایی برای اجرا و پیشرفت اجتماعی نیز مهم ترین قسمت پیشرفت منابع روستایی است، مخصوصاً در مناطق دورافتاده و اکثر مناطق بلند، در جاهایی که کشاورزی پرهزینه است، نمی توان اقتصاد روستایی را فراهم آورد.
اقتصاد گسترده تر روستایی یکی از مهمترین نگرانی ها است و دومین نقش را در برنامه ریزی روستایی دارد و آن را نقش نزاع برانگیز راه حل می نامند. سال های زیادی هسته ی اصلی مشکل مناطق حومه ای بود و هنوز هم هست که به وسیله ی یک گروه کنترل می شود، کشاورزانی که طوری کار می کنند که اغلب با علائق دیگر اعضاء جامعه در ستیز هستند اکثریت بزرگی از جمعیت جای شگفتی نیست که این افراد خودشان را در زمینه فشار گروه هایی قرار داده اند که یا با موارد شخصی منازعه دارند یا یک نقش مهم را در فرمول سیاسی بازی می کنند. اما در سال های اخیر این نزاع بیشتر شده است و دیگر به همان سادگی گذشته بین زمین های زراعی و مناطق شهری نیست، اما بین یک گروه قدرتمند علیه دیگری است، و از یک سیستم با ارزش علیه دیگری است.
علاوه بر این دولتها این برنامه را از طریق وزیران تقطیع اراضی (تقسیم اراضی) و آژانس های دولتی انجام دادند. بنابراین سیاست های آنها به سمت دسترسی به اهداف مخصوص در کشاورزی، جنگلداری احیاء و حفاظت از طبیعت است. یک راه حل که اغلب در این بخش پیشنهاد می شود مسئله احیاء یک وزارت کارهای روستایی است. اما هر دو مورد، دولت محافظه کار و گروه مخالف کارگری این نظریه را در سال 1980 نپذیرفتند، اگرچه حزب کارگر یک کمیته اولیه را برای بررسی اثر سیاست های دولت بر زمین های اطراف روستا پیشنهاد داده است.
یک مشکل این است که هر وزارت روستایی با مشکلی مواجه است که هیچ موافقتی در مورد نوع محیط روستایی وجود ندارد که ما بخواهیم طراحان روستایی آن را فراهم آورد، اگرچه تماسهای زیادی با کمیته برقرار شده است که آیا موافقت حاصل می شود یا نه. با این وجود یک مطلب اصلی وجود دارد و این است که به نظر رضایت حاصل آمده است، و یک *** روستایی ** دارد که تاکنون مدیریت است و به اینکه راه های را ارائه دهد ** را بیشتر می کند. زیرا برانگیختن علاقه در دولتمردان به ** می رسد به توجه مضاعفی در رسیدن به سطح ریشه های گیاهی با ارتقاء سیاست های زمین وجود دارد.
برای این مسائل از نیاز برای احیاء هیأت و محافظت از مراتع حفاظت شده منشأ می گیرد، مخصوصاً در پارک های ملی و این روش برای گنجاندن ** توافق مدیریت در کشاورزی و جنگلداری توسعه داده باشد و کاملترین معنای خود را در مفاهیم چندگانه در مورد استفاده از زمین و رشد روستایی را با استفاده از کمیته اقتصاد روستایی به دست آورده است.
در ادامه ی این فصل سه نقش دیگ و *** و با توجه مخصوص به مناسبت خود مسأله، پاسخ سیاست که آن و موثر بودن این پاسخ مخصوصاً از دیدگاه جغرافیای روستایی شرح خواهیم داد.
نقش های رشد منابع- سیاست کشاورزی
این زمینه با توجه به مسأله ی سیاست کشاورزی بی نهایت از نظر تعداد متغیرهای مربوط پیچیده و متغیر است. از نظر عمومی توافق بر این است که سیاست های کشاورزی مورد نیاز هستند و در واقع از نظر اخلاقی در هر کشور پیشرفته در جهان (OECD) به علت عوامل زیرین پذیرفته شده است. اول از همه نیاز برای غلبه بر نوسازی هایی که در هوا وجود دارد و این کمبود ** آن حس می شود و نیز اطمینان طولانی مدت از وضع ثابت هوا مورد نیاز است. در ثانی، یک نیاز برای مدیریت قابل مقایسه محصول در یک مکان نسبت به مکان دیگر برای مثال شیر در مناطق معتدل و برعکس نیاز برای اختصاص کمک در بنیه مالی به مناطق حاشیه ای احساس می شود.
سوم اینکه یک نیاز برای تولید کشاورزی بیشتر و بنابراین ملی احساس می شود زیرا بخش کشاورزی اگرچه مستقیماً افراد کمتر و کمتری را استخدام می کند برای درصد بالاتری از GNP *** می شود و حداقل 10 درصد از نیروهای کاری را بطور غیرمستقیم استخدام می کند و علاوه بر این *** در مهمترین مورد در اکثر بودجه های ** قرار دارد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق تفاله چغندر pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق تفاله چغندر pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق تفاله چغندر pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق تفاله چغندر pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق تفاله چغندر pdf :

امروزه استفاده از تولیدات کارخانه های قند در جهان به صورت وسییع و چشمگیری مورد توجه صنایع پلاستیک و داروئی غذایی قرار گرفته است و با مطالعات مداومی که انجام شده همه ساله تولیدات نوینی به بازار صنعت عرضه میگردد بطوریکه عنوان SUCROHIMIE در مقابل PETROCHIMIE صورت حقیقت به خود گرفته است.
در کاخانجات قند اعم از چغندری و نیشکری سه محصول جنبی تولید می شود که این محصولات جنبی در صنایع دیگر و مصارف دیگر مورد استفاده قرار می گیرد .
در حال حاضر در ایران معمولا تمامی تفاله چغندر ومقدار ملاس به عنوان خوراک دام و قسمت مهمی از ملاس تولیدی از چغندر در قندگیری از ملاس مورد استفاده مجدد قرار گرفته و از پس آب آن استفاده مجدد نمی شود . مقدار کمی از ملاس نیز در کارخانه الکل سازی به اتانول تبدیل می شود . مقداری از باگاس یا تفاله نیشکر در صنعت کاغذ سازی استفاده می شود و مقدار بیشتری از آن بعنوان سوخت در کوره بخار مورد استفاده واقع می شود .
در فن قند سازی خشک کردن مواد اهمیت شایان توجهی دارد زیرا پس از بکار گرفتن مواد تر در کارخانه ی قند فراورده های کارخانه باید بصورت خشک به بازار فروش عرضه شود . دست کم دو فرآورده ی اصلی کارخانه یعنی شکر وتفاله تر چغندر باید خشک شود . شکر همیشه بصورت خشک و تفاله ی چغندر گاهی بصورت تر ولی بیشتر بصورت تفاله ی خشک بفروش میرسد . افزوده بر دو فرآورده فوق بخشی از ملاس (پاشیره ) همراه با تفاله ی چغندر خشک می شود و برگ و سرچغندر خوراک سبز دام و گل اضافی و دیگر مواد نیز خشک شده با بازار هرضه می گردد . بخش بزرگی از فرآورده هائی که در کارخانه ی قند به بازار عرضه میشود باید خشک شده باشد .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله عکاسی در شب pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله عکاسی در شب pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله عکاسی در شب pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عکاسی در شب pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله عکاسی در شب pdf :

عکاسی در شب

نور در عکاسی
نور ماهیت عکاسی است. بدون نور عکاسی وجود نخواهد داشت. نور ابزار عکاسان است. کلمه photography از کلمه باستانی یونانی photos و graph تشکیل شده که نور نگاری معنی می دهد. برای همراه شدن با زبان نور، عکاس باید کاملا با کیفیت و رفتار نور آشنا باشد. برای تسلط بر این رسانه، عکاس روش کنترل تصویر نهایی را می آموزد. مدیریت این مدیوم نیاز به دانش، مهارت و هنروری دارد. در ابتدا نور می تواند موضوعی پیچیده و گیج کننده به نظر آید. به هر حال، با افزایش آگاهی و تمرین های عملی می توان از پیچیدگی آن کاست.

دیدن نور
به منظور مدیریت نور ابتدا باید از حضورش آگاه باشیم. توجه بیشتر ما به کادر و ترکیب بندی تصویر، ما را از توجه به نور موضوع و پس زمینه اش باز می دارد. ما به طور طبیعی نور را موضوعی عادی فرض می کنیم. گاهی اوقات این موضوع باعث می شود دیدن نور را فراموش کنیم. وقتی نور بر روی موضوعی می افتد، تون های مختلفی را به وجود می آورد که ما آنها را در سه گروه عمده و مهم دسته بندی می کنیم: روشن(high light)، میانی(mid tone)، تیره(shadows). هر یک از مقوله ها می توانند به وسیله روشنایی شان( چه مقدار تیره، چه مقدار روشن) و پراکندگی شان درون قاب بیان شوند. این سه تون توسط موقعیت دوربین، منبع نور و موضوع به عکاس دیکته می شود.

بررسی نور
تفاوت اصلی بین عکاسی در استودیو و خارج از آن این است که درون استودیو نور محیط وجود ندارد. در نهایت، عکاسان درون استودیو کار را بدون وجود هیچ نوری آغاز می کنند و مجبورند موضوع و تاثیر نوری که بر روی آن خواهد افتاد را تجسم کنند. عکاسان درون استودیو مجبورند یک موضوع را طوری نورپردازی کنند تا همان گونه که هست دیده شود. این کار نیاز به مهارت، دید خوب، سازمان دهی و انضباط دارد. یک عکس خوب استودیویی زمان گیر است و نیاز به صبر و بردباری دارد.

 

درک طبیعت نور
برای بهترین استفاده از منابع نور مصنوعی، در ابتدا ما باید از این نکته آگاه باشیم که نور درون طبیعت چگونه کنش و واکنش انجام می دهد. دیدن نور مستقیم خورشید، نور تلطیف شده خورشید از میان ابرها و دیگر انواع نور، اهمیت درک دو منبع نور مصنوعی درون استودیو را بیشتر می کند. Spot light همانند نوری است که ما هنگام مشاهده نور مستقیم خورشید می بینیم. Flood light همانند نوری است که ما در روزهای ابری می بینیم، نور پخش شده لطیف با سایه های ملایم و کنتراست کم.
اساسا برای درک کامل، نور به وسیله مشخصه های ویژه اش بررسی می شود:

– منبع source
– شدت intensity
– کیفیت quality
– رنگ color
– راستا direction
– کنتراست contrast

عکاسی در شب
عکاسی در شب می تواند بسیار سرگرم کننده و جالب باشد. عکاسی در غروب یک روز گرم تابستان و یا در یک شب زمستانی که نورها در دوردست سوسو میزند بسیار جالب است و راه مناسبی برای محک زدن توانائیهای یک دوربین می باشد. تمام چیزی که برای این کار لازم است یک سه پایه خوب و حوصله فراوان می باشد.

برای عکس برداری در شب به برنامه ریزی بیشتری نسبت به روز نیاز دارید. عکس گرفتن در شب زمان بیشتری می گیرد و به تنظیمات بیشتری روی دوربین نیاز دارد. به علاوه، باید موضوع مناسبی نیز در دسترس باشد. عکاس باید ترکیب بندی تصویر با نور موجود را بداند و تعیین نماید که کدام بخش از ترکیب روشنتر است و دوربین را در چه زاویه ای قرار دهد که احساس و حالت مناسبی را القا نماید.

عکاسی در شب با دوربین اتوماتیک

در حالی که بیشتر عکس هایی که در شب گرفته می شود با استفاده از دوربین های حرفه ای است که قابلیت کنترل زمان باز ماندن شاتر در آنها وجود دارد، ولی در بعضی از دوربین های اتوماتیک دیجیتال نیز مد “عکاسی در شب” وجود دارد که در صورتی که عکاس تنظیمات مناسبی را روی دوربین اعمال نماید می توان عکسهای خوبی در شب گرفت.

در بیشتر مواقع مد عکاسی در شب در دوربین های اتوماتیک برای عکاسی از کسانی است که در مقابل یک صحنه تاریک (مثلا نمای یک شهر در شب) ایستاده اند. در این حالت دوربین بطور اتوماتیک فلاش می زند و بعد از زدن فلاش برای ثبت منظره پشت برای چند لحظه شاتر باز می ماند. بهمین خاطر اندکی قرمزی چشم در این حالت ایجاد می گردد. برای عکاسی از منظره شب باید فلاش خاموش شود. در مد منظره شب وقتی که فلاش خاموش باشد، بسته به مدل دوربین، ممکن است زمان عکس برداری افزایش یافته و بین 2 تا 8 ثانیه شود. در این نوع دوربین ها، هر چند دوربین بیشتر در سرعت شاتر و دیافراگم از پیش تعیین شده کار می کند، ولی ممکن است کنترلهای دیگری در اختیار کاربر قرار داده شده باشد.

کنترل فوکوس
سیستم فوکوس خودکار در بیشتر دوربین های اتوماتیک در شرایط نور کم دچار مشکل می باشد. در چنین شرایطی بعضی مدلها (نه همه) بطور پیش فرض تنظیم فاصله را در حالت بینهایت قرار می دهند. بهر حال، اگر دوربین مد منظره Landscape دارد (که به معنی تنظیم فاصله بینهایت است) میتوان از آن در مد عکاسی در شب استفاده نمود تا به فوکوس درستی دست یافت.

کنترل نور
این حقیقت که دروبین های اتوماتیک سرعت شاتر را که عامل اساسی در زمان نوردهی و عکاسی در شب است، بطور خودکار تعیین می کنند یک مشکل اساسی در عکاسی در شب با دوربین های اتوماتیک می باشد. به علاوه دوربین های اتوماتیک بخاطر عدم دقت سیستم اندازه گیری نورشان در شرایط نور کم، معمولا زمان لازم برای عکاسی در شب را کمتر از زمان لازم تخمین می زنند. بخاطر همین معمولا عکس آنها همانطور که در تصویر زیر مشاهده می شود کاملا تاریک میشود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق طیف سنجی نشری قوس و جرقه pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق طیف سنجی نشری قوس و جرقه pdf دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق طیف سنجی نشری قوس و جرقه pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق طیف سنجی نشری قوس و جرقه pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق طیف سنجی نشری قوس و جرقه pdf :

طیف سنجی نشری قوس و جرقه
در منابع قوس و جرقه تقریباً امکان برانگیختن همه عناصر پایدار در جدول تناوبی وجود دارد.
تخلیه قوس و جرقه به عنوان منابع برانگیختگی از دهه 1920 برای طیف سنجی نشری وکیفی و کمی استفاده شده است. بسیاری از پیشرفت های نوین برانگیختگی قوس و جرقه در طی سالهای جنگ، دهه 1940 به ویژه در پروژه منهتان اتفاق افتاد.
در منبع قوس dc ، 70 تا 80 عنصر برانگیخته می شود. کاربرد اصلی قوس، برای تجزیه کیفی و نیمه کمی است، زیرا دقت اندازه گیری های کمی چندان مطلوب نیست. منبع جرقه ‌ ولتاژ بالا، پر انرژی تر از قوس است؛ حتی گازهای نادر و هالوژن ها در تخلیه الکتریکی جرقه می‌توانند برانگیخته شوند. دقت جرقه بیشتر از قوس dc است و برای اندازه گیری های کمی برتری دارد.
منابع برانگیختگی قوس
در این بخش مشخصه ها، مزایا و محدودیت های انواع گوناگونی از تخلیه های قوس نظیر قوس dc ، قوس ac ، قوس با اتمسفر کنترل شده و قوس پایدار شده با گاز مورد توجه قرار می‌گیرند.
قوس که در تجزیه طیف شیمیایی به کار می رود، تخلیه دی الکتریکی بین دو یا چند الکترود هدایت کننده است. یکی از الکترودها ،‌حاوی پودر نمونه، مخلوط جامد یا پس مانده محلول است. شدت نشر در کل زمان قوس زنی که سوزاندن نامیده می شود، به صورت فوتوگرافیکی یا الکترونیکی انتگرال گیری می شود. قوس می تواند در هوا یا اتمسفری از گاز بی اثر آزادسوز باشد، یا به وسیله گاز پایدار شود. قوس های آزادسوز بیشتر برای تجزیه های طیف شیمیایی به کار گرفته می شوند. سه نوع قوس مورد استفاده قرار می گیرد: قوس dc ، قوس ac و قوس نوبتی یا تک جهتی.
قوس های dc آزاد سوز
معمولی ترین نوع قوس بکار گرفته شده در تجزیه طیف شیمیایی قوس dc است؛ که بطور مرسوم با آشکارپذیری و دقت کم مشخص می شود. گر چه در تخلیه قوس، یونش اساساً وجود دارد اما خطوط نشری اتم های خنثی برتری دارند. در واقع خطوط اتم خنثی، اغلب خطوط قوس نامیده می شوند؛ یا به عنوان خطوط نوع (I) در نامگذاری طیف بینی خوانده می شوند. بنابراین خط آرگون (I) ، خط آرگون خنثی است.
قوس dc از تخلیه پیوسته 1 تا 30 آمپری بین یک جفت الکترود فلزی یا گرافیتی حاصل میشود. دیاگرام ساده شده مدار الکتریکی در شکل 9-1 نشان داده شده است.
قوس بیشتر مقاومت منفی از خود نشان می دهد، چون افزایش جریان قوس منجر به افت ولتاژ در گاف و کاهش در مقاومت قوس خواهد شد.
با افزایش یافتن رسانایی قوس، جریان باید بدون محدودیت افزایش یابد. کنترل صحیح جریان به سوزاندن یکنواخت کمک می کند و شدت های نشر تکرارپذیری ایجاد می‌شود. برای تنظیم بهتر جریان ولتاژ اعمال شده باید بزرگتر از افت ولتاژی باشد که در دو سر قوس اتفاق می افتد.
معمولی ترین ماده الکترود، گرافیت است. گرچه گاهگاهی خود نمونه های فلزی به شکل مناسب درآورده شده و به عنوان الکترود استفاده می شوند. گرافیت ارزان و باخلوص بالا در دسترس است، همچنین در برابر حمله بیشتر واکنش گرها مقاوم و نیز ماده ای دیرگداز است.
اغلب نمونه هایی که باید تجزیه شوند جامدند، پودرها، تراشه ها و براده های متداول‌اند. به طور کلی نمونه ها با تبخیر از الکترود فنجانی شکل (الکترود پایینی ) که شبیه یکی از الکترودهایی است که در تصویر 9-3 نشان داده شده اند وارد قوس می شوند.
برای ایجاد قوس یا الکترودها لحظه ای به هم برخورد می کنند یا مولد جرقه ای با جریان الکتریکی پایین امکان یونش اولیه را مهیا می سازد. با یونش گرمایی مواد موجود در گاف‌ و تأمین الکترونها و یونها از الکترودها ، قوس برقرار می شود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مطالعه پارامتری و ایزوترمی جذب مس از فاضلاب توسط جاذب پود

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مطالعه پارامتری و ایزوترمی جذب مس از فاضلاب توسط جاذب پودر استخوان شتر pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مطالعه پارامتری و ایزوترمی جذب مس از فاضلاب توسط جاذب پودر استخوان شتر pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مطالعه پارامتری و ایزوترمی جذب مس از فاضلاب توسط جاذب پودر استخوان شتر pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مطالعه پارامتری و ایزوترمی جذب مس از فاضلاب توسط جاذب پودر استخوان شتر pdf :

مقدمه

رها شدن یون های فلزی محلول (که در گروه آلودگی های غیرآلی جای می گیرند) به منابع آب، از جمله بزرگترین مشکلات محیط زیست محسوب می شود . صنایعی مانند معدن کاری، کانه آرایی، تولید کاغذ و تولید آفت کش ها از جمله مهمترین تولیدکنندگان فلزات سنگین هستند. حضور این فلزات که به صورت محلول در پساب بسیار نامطلوب بوده چرا که مدت زمان ماندگاری آن ها در طبیعت بالاست. همچنین فلزات سنگین تمایل بسیار زیادی به جمع شدن در بافت موجودات زنده داشته و سبب انواع ناتوانی ها و بیماری ها می گردد .(1) اگر مس بیش از حد نیاز به بدن برسد، با ایجاد اختلال در جذب آهن و روی، باعث کم خونی و فقر آهن، استفراغ، درد معده و شکم، تهوع، آسیب به کبد و کلیه، سرطان و حتی مرگ می شود و بر باروری تأثیر منفی می گذارد. بنابراین غلظت مس در

پسابها باید در حد قابل قبول باشد .(2)

با توجه به موارد فوق، به دلیل مصارف فراوان مس در دنیای امروز و وجود آلودگی های اجتناب ناپذیر ناشی از آن در منابع آب و فاضلاب های صنعتی، اندیشیدن تدابیری جهت حذف مس از فاضلابها ضروری است .(3) سازمان بهداشت جهانی بیشینه غلظت قابل قبول مس در آب آشامیدنی را 1/5 میلی گرم در لیتر توصیه کرده است .(2) حد مجاز آلاینده مس در تخلیه به آبهای سطحی 1 میلی گرم در لیتر و در مصارف کشاورزی و آبیاری 0/2 میلی گرم در لیتر توصیه گردیده است 4)و.(5

روشهای مختلفی نظیر اکسیداسیون- احیاء، ترسیب و جذب سطحی برای جداسازی یون مس از محلول های آبی وجود دارد. از بین این روشها، جذب سطحی به دلیل برخورداری از قابلیت بازیابی جاذب به کار رفته و درنتیجه صرفه اقتصادی، بیشتر مورد توجه است 3)و.(6 گولین و همکاران در سال 2009 جذب مس از محلولهای آبی با نانو ذرات مگنتیت متصل به کیتوزان و نانو ذرات مگنتیت پوشیده شده با اپی کلروهیدرین را مورد بررسی قرارداده اند .( 7) عسگری و همکاران در سال 2010 به بررسی تاثیر خاکستر استخوان گاو در حذف رنگ متیلن بلو از فاضلاب سنتتیک پرداختند ( .(8 محققین اظهار داشته اند که کارها و مطالعات گسترده ای بر روی پودر استخوان باید انجام

شود تا در خصوص کاربردی شدن این جاذب در صنعت آب و فاضلاب بتوان قضاوت نمود.

مطالعه پارامتری و ایزوترمی جذب مس ;

در سال های اخیر جاذب خاکستر استخوان به دلیل ارزان بودن نسبت به کربن فعال، عدم نیاز به مرحله ی فعال سازی، مقاومت فیزیکی بالاتر نسبت به کربن فعال، دسترسی آسان به مواد اولیه مورد نیاز و توانایی حذف انواع مختلف آلاینده ها کاربرد زیادی پیدا کرده است .(9) به دلیل اینکه خاکستر استخوان در ساختار خود دارای کربن (%7-8) و ترکیبات معدنی به صورت فسفات و کربنات کلسیم (% 75-80) است این خاصیت سبب شده خاکستر استخوان علاوه بر مزایای کربن فعال توانایی حذف طیف وسیعی از آلاینده ها را داشته باشد .(10)

بر اساس آخرین جستجوها، تاکنون حذف مس از فاضلاب توسط پودر استخوان شتر انجام نشده است. بنابراین، هدف اصلی از این تحقیق حذف مس توسط جاذب پودر استخوان شتر می باشد. تاثیر پارامترهای غلظت اولیه آلاینده، زمان تماس، pH محلول و دوز جاذب مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین

بررسی ایزوترم های جذب مس توسط پودر استخوان شتر از دیگر اهداف این مطالعه بود.

روش کار

محلول استوک یون مس (1000 mg/L) با استفاده از سولفات مس تهیه شد. پودر استخوان شتر در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از کوره الکتریکی در دمای400 درجه ی سانتیگراد و زمان 2 ساعت تهیه گردید. جهت آسیاب کردن استخوان از آون و برای یکنواخت سازی از الک ASTM با مش 30 استفاده شده است.

این مطالعه یک مطالعه تجربی است که به منظور بررسی پتانسیل پودر استخوان شتر در حذف مس بصورت ناپیوسته انجام شد. در این مطالعه متغیرهای اساسی مانند (12-2 ) pH، زمان تماس (5-80 min)، مقدار جاذب (0/05-0/7 mg/L) و غلظت اولیه مس (25-100 mg/L) ارزیابی گردید . همه آزمایشات در شیکر- انکوباتور (شرکت پارس ایران ) با دمای ثابت 24 œC و میزان اختلاط 100 rpm انجام شد . همه آزمایشات سه بار تکرار و میانگین آن ها گزارش شده است. در این مطالعه، داده ها بر اساس راندمان حذف مس گزارش شده است. راندمان حذف مس از رابطه 1 بدست آمد:

59

مجله علمی پژوهشی پژوهان

معادله :1

Curemoval (%) C0CCe 100
e

که در این معادله C0 و Ce به ترتیب غلظت های اولیه و نهایی مس در محلول می باشد. همچنین در این مطالعه بعد از تعیین زمان تماس مناسب، دوز جاذب و pH بهینه جذب مشخصه-های مرتبط با ایزوترم جذب آلاینده مورد نظر بر روی جاذب تعیین گردید. میزان انطباق داده های تجربی تعادل جذب با مدل های جذب لانگمویر (معادله (2 و فروندلیج (معادله (3 بررسی شد .(11)

معادله :2

Ce 1 Ce qe Qmaxb Qmax

معادله :3

log qe log K 1n logCe

در این معادلات Qmax ظرفیت جذب یک لایهای (mg/g)، qe جذب تعادلی (mg/g)، Ce غلظت باقیمانده مس (mg/L) و b،
K و n ثابت ایزوترم ها می باشند.

غلظت مس در نمونه ها به روش ارائه شده در کتاب استاندارد متد (12) و با استفاده از دستگاه جذب اتمی Varian) AA240، استرالیا) اندازه گیری گردید. برای تعیین pH نقطه بار صفر 150 (pHzpc) میلی لیتر از محلول 0/1 مولار کلریدسدیم در بشر 250 میلی لیتر قرار داده شد و pH آنها بین 2 تا 12 با استفاده از سود یا هیدروکلراید 0/1 نرمال تنظیم گردید. سپس 0,5 گرم از جاذب به محلول اضافه شد . پس از گذشت 24 ساعت، pH نهایی اندازه گیری شد و در برابر pH اولیه رسم شد (شکل .( 1 نقطه تلاقی منحنی pH نهایی و اولیه به عنوان pHzpc در نظر گرفته شده است. سطح ویژه و حجم کل روزنه های جاذب با تکنیک جذب نیتروژن (Micrometetics/Gemini-2372) تعیین گردید. تجزیه تحلیل داده های آزمایشگاهی به کمک نرم افزار Excel انجام گرفت.

دوره 12، شماره 3، بهار 1393

شکلpH :1 اولیه در مقابل pH نهایی محلول در حضور جاذب پودر استخوان شتر

نتایج

در جدول 1 مشخصات فیزیکی جاذب تهیه شده از استخوان شتر آورده شده است. بر اساس محاسبات انجام شده با نرم افزار Belsorp و با استفاده از ایزوترم BET و میزان جذب گاز نیتروژن، سطح ویژه پودر استخوان شتر 89/8 m2/g به دست آمد.

جدول :1 مشخصات فیزیکی جاذب تهیه شده از استخوان شتر

پارامتر واحد مقدار

BET m2/g 89/8

pHzpc – 7/4

عدد یدی mg/g 134/41

حجم کل روزنه ای cm3/g 0/41

قطر متوسط روزنه ای nm 11/06

اندازه ذرات mm 1/1 -2

60

بهمن رماوندی و همکاران مطالعه پارامتری و ایزوترمی جذب مس ;

تأثیر pH فاضلاب بر حذف مس: نتایج حاصل از تاثیر

pH در حذف مس در شکل 2 نشان داده شده است . متغیرهای دیگر مانند دوز جاذب، زمان تماس و دما ثابت در نظر گرفته شدند. همانطور که در شکل 2 ملاحظه می گردد حداقل درصد حذف مس در pH برابر 2 و %6/6 بود. با افزایش pH، درصد حذف مس از محلول توسط جاذب پودر استخوان شتر افزایش یافت و در pH برابر 8 حداکثر مقدار حذف یعنی %99/4 بدست آمد.

شکل :2 تاثیر pH محلول بر حذف مس توسط جاذب پودر استخوان شتر (دوز جاذب: 0/3 mg/L، غلظت مس: (70 mg/L

تأثیر دوز جاذب بر حذف مس: جهت تعیین دوز موثر جاذب که یکی از پارامترهای بسیار مهم در فرآیند جذب می باشد یک سری آزمایش های جذب در زمان تماس 20 دقیقه و pH=8 با مقادیر مختلف دوز جاذب انجام شد . جهت انجام این آزمایش ها محلول های با غلظت اولیه مس 75 میلی گرم در لیتر تهیه شد. نتایج در شکل 3 ارائه شده است.

شکل : 3 تاثیر مقدار جاذب بر حذف مس توسط جاذب پودر استخوان شتر 8 :pH)، غلظت مس: (70 mg/L

تأثیر زمان تماس و غلظت اولیه آلاینده بر حذف مس: از آنجا که زمان تماس و غلظت فلز سنگین، دو پارامتر بسیار مؤثر بر شدت حذف مس هستند (13) ، حذف مس در غلظت های 25، 75 و 100 میلی گرم در لیتر و زمان تماس 5 تا80 دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. غلظت جاذب و pH به ترتیب 0/3 میلی گرم در لیتر و 8 در نظر گرفته شد. همان طور که در شکل 4 مشاهده می گردد، حداکثر جذب در کلیه غلظت های به کار رفته، در 20 دقیقه حاصل شده است.

شکل :4 تأثیر زمان تماس بر میزان حذف مس (دوز جاذب: 0/3 mg/L، pH محلول: (8

61

مجله علمی پژوهشی پژوهان

ایزوترم جذب: ارائه موفق دینامیک جداسازی آلاینده از محلول بستگی به توصیف مناسب جداسازی تعادلی بین دو فاز دارد .(14) ثابت های ایزوترم جذب می تواند مشخصات سطحی جاذب، کشش جاذب و آلاینده به یکدیگر و همچنین ظرفیت جذب آلاینده را مشخص کند. بنابراین، ایزوترم های جذب با ارائه این اطلاعات مهم، برای طراحی و بهینه نمودن فرایند جذب می تواند مفید باشد. در این مطالعه دو ایزوترم معروف فروندلیچ و لانگمویر برای توصیف نتایج آزمایشگاهی جذب مس توسط پودر استخوان شتر مورد مطالعه قرار گرفت. اطلاعات مربوط به این دو ایزوترم در جدول 2 آمده است. با توجه به مقدار ضریب همبستگی (R2)، مشخص است که داده های جذب مس توسط پودر استخوان شتر از ایزوترم فروندلیچ پیروی

می نماید.

جدول :2 نتایج ایزوترم لانگمویر و فروندلیچ برای حذف مس

توسط پودر استخوان شتر

ایزوترم پارامتر مقدار
معادله Y=5.825X+0.0134
لانگمویر Qmax 74/63 mg/g
KL 0/0023 L/mg
R2 0/848
RL 0/231 -0/895
فروندلیچ معادله Y=0.761X-0.0304
KF 0/97 mg/g (L/mg)1/n
1/n 0/761
R2 0/985

بحث و نتیجه گیری

محدودیت سطح و حجم حفره های ذرات پودر استخوان شتر در مقایسه با کربن فعال (14) بیانگر این نکته است که جذب فیزیکی و گیر افتادن آلاینده در حفره ها، مکانیزم غالب حذف مس توسط پودر استخوان شتر نبوده بلکه احتمالاً دانسیته بالای گروههای عاملی در حذف آلاینده مورد مطالعه موثر است. از آنجا که pH محلول آبی به سطح جذب کننده و همچنین درجه یونیزاسیون و تعیین نوع آلاینده های مختلف تاثیر می گذارد،

بدلیل گروه های عامل متفاوت بر روی سطح جاذب که در pH

دوره 12، شماره 3، بهار 1393

های مختلف می توانند به عنوان سایت های فعال برای فلز باقی بمانند، اثر pH بر روی جذب خیلی وسیع می باشد. اثر pH محلول در حذف مس توسط پودر استخوان شتر در محدوده -2 12 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی pHZPC نشان داد، pHZPC جاذب پودر استخوان شتر در محدوده 7/4 می باشد که در بالاتر از این نقطه، سطح جاذب مورد نظر دارای بار منفی و در پایی ن تر از آن، دارای بار مثبت می باشد .(15) نتایج بدست آمده با یافته های سایر محققین 15)، (16 شباهت دارد. از آنجایی که در pH بالاتر از 7/4، سطح جاذب دارای بار

الکتریکی منفی است،

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   106   107   108   109   110   >>   >