مقاله در مورد شبکه های محلی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد شبکه های محلی pdf دارای 61 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد شبکه های محلی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد شبکه های محلی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد شبکه های محلی pdf :

شبکه های محلی

Local Area Networks
LANs
انتقال داده ها
Data Transmission

کابل بندی شبکه:

در ادامه مبحث شبکه به نحوه کابل بندی شبکه می رسیم همانطور که می دانید در شبکه های سیمی باید اجزای شبکه توسط کابل ها با یکدیگر مرتبط شوند اما برای کابل بندی مثلاً شبکه های LAN روشهای متفاوتی هست. در بعضی شبکه ها از یک نوع کابل استفاده می شود و در بعضی دیگر از چندین نوع کابل استفاده می شود. آنچه مبرهن است آنستکه چگونگی کابل بندی شبکه بسته به نوع توپولوژی شبکه و پروتوکول آن متفاوت است.

1- Unshieleded Twisted Pair (UTP) Cabling
در دو نوع متفاوت است: Shielded حفاظ دار Unshielded بدون حفاظ UTP از محبوبیت بیشتر و همچنین عمومیت بیشتری برخوردار است. و می توان آنرا بهترین انتخاب برای یک شبکه مثلاً مدرسه ای در نظر گرفت. کیفیت این نوع کابل از لحاظ کیفیت می تواند بین یک کابل بندی با کیفیت تلفنی تا یک کابل بندی با سرعت زیاد تغییر کند. این کابل درون حفاظش چهار جفت سیم دارد. که دو تا دو تا به هم پیچیده شده اند و قابل تشخیص از یکدیگر هستند. هر چه این ها به هم محکمتر پیچیده شده باشند سرعت تبادل اطلاعات در آنها بیشتر و همچنین از لحاظ قیمت هم گرانتر هستند.
EIA/TIA (Electronic Industry Associaton/Telecommunication Industry Association)
پنج نوع متفاوت از این نوع سیم ها عرضه کرده است که دارای استاندارد مناسبی هستند.
نوع 1 فقط جهت انتقال صدا یا سیم تلفن
نوع 2 برای localtalk و سرعت انتقال اطلاعات 4 mbps
نوع 3 ethernet برای تبادل 10 mbps

نوع 4 برای تبادل 20 مگابایت و 16 مگابایت برای token ring
نوع 5 برای تبادل 100 مگابایت از نوع fast Ethernet
برای خرید هر کدامی را که مورد نیاز شماست و توانایی پرداخت آن را دارید انتخاب کنید. اکثراً از نوع 3 و 5 بیشتر استفاده می شود. این دو نوع در حداکثر 100 م

تر باید استفاده شوند.
Unshielded Twisted Pair Connector
کانکتور استاندارد این نوع RJ-45 می باشد. یک کانکتور پلاستیکی برای شبکه به سوکت تلفن منتهی کمی بزرگتر می باشد. RJ برای Registered Jack می باشد.
Shielded Twisted Pair (STP) Cabling
برای محیط های الکتریکی استعداد خوبی دارد که البته به دلیل پوشش سنگینی که روی این کابل قرار دارد کمی سنگین و گاهی بزرگ به نظر می رسد. که بیشتر برای شبکه هی token ring استفاده می شود.
Coaxial Cable Connectors
بیشترین استفاده این کانکتور با کابلهای هم محور می باشد که در BNC Bayone Neill Concelman استفاده می شود. آداپتورهای متفاوتی برای این نوع می باشد. که شامل T-connector barrel connector و terminator می باشد. کانکتورها در شبکه ضعیف ترین قسمت ها می باشند. که برای بهتر شدن وضعیت کابلها و همچنین کاهش پیچش آنها از کانکتور BNC استفاده کنید تا سیم ها در هم بپیچند.
Fiber Optic Cable
شامل یک هسته شیشه ای هست که با لایه های محافظ پوشیده شده است. کاری که این کابلها انجام می دهند آنست که نور را به جای سیگنال های الکتریکی منتقل می کنند. بنابراین مشکلاتی که گاهاً در تبادل اطلاعات از طریق الکتریسیته بوجود می آمد مرتفع می شوند. بنابراین بهترین جایگاه استفاده از این فیبرها در مکانهایی است که منابع تولید الکتریسیته فراوان است و

بنابراین دیگر با مشکلی مواجه نخواهیم شد. از جمله مزیت های دیگری که دارند آنستکه این کابلها نسبت به کابلهای هم محور و پیچ خورده در مسافت های طولانی کیفیت بهتری دارند. و همچنین سرعت تبادل اطلاعات نیز افزایش می یابد. از لحاظ پهنای باند هم برای تبادل اطلاعات ویدئویی قابلیت فراوانی دارند. همچنین از لحاظ قیمت هم تفاوت چندانی با سیم کشی مسی ندارند. گرچه

یک مقدار این نوع کابل بندی از لحاظ نصب سخت تر است.
این فیبرها با لایه عموماً تفلون یا PVC پوشیده می شوند. عمومی ترین متصل کننده این فیبرها ST Connector می باشد. نوع جدید دیگری از این اتصال کننده نوع SC می باشد.
Wireless LANs
می دانیم تمامی شبکه ها نیازی به سیم کشی ندارند چرا که بعضی از آنها بدون سیم کار می کنند. حتماً شبکه های موبایل را دیده اید؟ اما من بیشتر در مورد شبکه های LAN بیسیم صحبت می کنم که از فرکانس های رادیویی برای ایجاد ارتباط استفاده می کنند. هر کدام از اجزای شبکه یک رسیور دریافت کننده و یک فرستنده دارد برای تبادل اطلاعات. برای فواصل دور ممکن است این شبکه ها از امواج مایکرویو یا تکنولوژی تلفنی یا حتی ماهواره ها استفاده کنند. البته این شبکه ها از لحاظ سرعت به پای شبکه های کابلی نمی رسند و یا حتی از لحاظ امنیتی هم در درجه پایین تری قرار دارند مخصوصاً در برابر تولید کنندگان الکتریسیته و یا وسایل الکتریکی.
شبکه های کامپیوتری
شبکه به دو یا چند کامپیوتر گفته می شود که به وسیله کابل یا خطوط تلفن بهم متصل شده و قادر به ارتباط با یکدیگر و استفاده از منابع یکدیگر مثل داده ها برنامه ها و یا سایر منابع سخت افزاری مثل چاپگر می باشند تا یک دهه پیش دلایل اصلی برای اتصال کامپیوترها این بود که چند کامپیوتر ارزان قیمت با حداقل امکانات بتوانند از یک کامپیوتر پر قدرت مرکزی خدمات دهنده به طور مشترک بهره گیرند و همه کامپیوترها بتوانند از یک چاپگر مرکزی استفاده کنند و همچنین همگی از یک نسخه نرم افزار گران قیمت که در کامپیوتر مرکزی وجود داشت به طور اشتراکی بهره گیرند و لذا هدف اصلی اشتراک در منابع و صرفه جویی در هزینه ها بود.
هدف شبکه های کامپیوتری امروزی بیشتر به اشتراک گذاشتن اطلاعات و ایجاد امکان کار گروهی است و لذا علاوه بر صرفه جویی در هزینه در وقت نیز صرفه جویی شده و حس یگانگی گروهی را در مسیر اهداف مشخص در سازمان بوجود می آورد.
طبقه بندی شبکه ها
می توان به طور کلی شبکه ها را به دو دسته تقسیم کرد:
1- شبکه محلی یا LAN
شبکه محلی که در ناحیه ای کوچک مثل ساختمان یک اداره کار می کند و وسیله ارتباطی این شبکه عمدتاً کابلهای اتصال دهنده است.
2- شبکه های پوشش وسیع یا WAN
شبکه های پوشش وسیع یا WAN که ناحیه ای بزرگ مثل شعبه های یک بانک را در سطح کشور پوشش می دهد خطوط تلفنی Leased Line وسیله ارتباطی این شبکه ها معمولاً معمولی یا خطوط و یا ارتباطات ماهواره ای می باشد اساس کارکرد این دو نوع شبکه یکی است و تفاوت فقط در گسترش آنها می باشد.
موارد مورد نیاز جهت ایجاد شبکه های کامپیوتری:
– کامپیوتر
– واسط انتقال سیم، کارت شبکه و مودم،‌ خطوط تلفن
– سیستم عامل شبکه
کامپیوترهای بکار گرفته شده در شبکه بسته به نوع کاری که لازم است انجام دهن

د و همچنین بسته به نوع ارتباط و سیستم عامل شبکه متفاوت هستند به هر کامپیوتر در شبکه یک گره یا Node گفته می شود و هر نود دارای نام و نشانی شبکه ای منحصر به فرد است که آن را از سایر متصل به شبکه متمایز می سازد نرم افزار شبکه براساس اطلاعات عرضه شده از طرف کار بر نحوه عملکرد هر گره را در شبکه معین می کند و اسم شبکه را برای کمک ب

ه کاربران در تعیین هویت گره فراهم می سازد.
هر کدام از وسایل موجود در شبکه دارای یک یا چند رابط بنام درگاه است کابلهای شبکه به درگاههای کارت شبکه وصل می شوند وظیفه اصلی کابل علاوه بر فراهم ساختن اتصال هر دو گره روی شبکه انتقال داده ها در امن ترین حالت ممکن است در ارتباطات به صورت wan مثل برقراری با اینترنت از خط تلفن.
سیستم عامل شبکه
Operating System
نرم افزاری است که به کامپیوتر امکان استفاده از منابع نرم افزاری و سخت افزاری را داده و عملیات سیستم را تحت کنترل دارد سیستم عاملهای Dos , windows 3.1 کامپیوتر امکان استفاده از منابع خودش را می دهد و سیستم عاملهای Windows 95 , window NT , Netware به کامپیوتر امکان استفاده و به اشتراک گذاشتن منابع دیگر کامپیوترهای روی شبکه را می دهد بهر حال سیستم عامل شبکه کلیه عملیات سیستم را تحت نظر داشته و کنترل می کند.
انواع شبکه از نظر مبنای کارکرد
شبکه های آزاد یا همتا به همتا Peer to peer
در این شبکه همه کامپیوترها هم ارزش بوده و از منابع یکدیگر استفاده می کنند و کنترل یکسانی بر شبکه دارند در واقع در این نوع شبکه ببیند و به آن دسترسی پیدا کند Windows NT,OS/2 و Windowd 95 هر کامپیوتر می تواند کامپیوتر دیگری را در شبکه مثل خودش سیستم عامل این شبکه می تواند باشد.
مزایای این شبکه
– شبکه کتکی به یک کامپیوتر نیست یعنی اگر یکی از کامپیوترها از کار بیفتد یا خاموش باشد شبکه به کار خودش ادامه می دهد.
– استفاده از منابع هر یک از کامپیوترهای شبکه توسط دیگر کامپیوترها امکان پذیر نیست.
– راه اندازی این یکه ها ساده و هزینه راه اندازی و کار این شبکه ها کم بوده و نیازی به نیروی متخصص ندارد.
– این شبکه ها نیازی به کامپیوتر سرویسگر ندارند.

معایب این شبکه
– مدیریت متمرکز روی شبکه وجود ندارد.
– داده ها در شبکه پراکنده هستند و هماهنگی بین آنها دشوار می باشد و لذا احتمال خطا بالا می رود.
– بدلیل غیر متمرکز بودن اطلاعات مسائل حفاظتی نیز پیچیده تر و مشک

ل تر می باشد.
شبکه های سرویس دهنده – سرویس گیرنده
Server base
در این نوع شبکه یک کامپیوتر به نام سرویس دهنده تقریباً همه نیازهای ذخیره ای کل سیستم را به عهده می گیرد و معمولاً باید از سایر کامپیوترهای شبکه قدرتمند باشد و فضای ذخیره بالاتر و سرعت بیشتری داشته باشد کامپیوترهایی که به سرویس دهنده متصل می شود سرویس گیرنده نام دارند.
این کامپیوترها ایستگاههای کاری یا گره هایی هستند که کاربران با آنها می توانند از خدمات و قدرت Server بهره بگیرند در این نوع شبکه ها ارزش کامپیوترها متفاوت می باشد.
Server ها مسئول ایمنی سیستم هستند و لذا بسته به نوع سیستم عامل شبکه هر کاربر باید یک اسم شناسایی و یک کلمه عبور داشته باشد تا بتواند به شبکه دسترسی پیدا کند.
نکته قابل توجه این است که در این شبکه ها گره ها هر یک مستقلاً نیاز به یک سیستم عامل از نوع Server دارند.
مزایای این شبکه
امنیت بالا
مدیریت متمرکز اطلاعات باعث پائین آمدن احتمال خطا می شود
امکان تشکیل شبکه های بزرگ
معایب این شبکه
هزینه بالا برای راه اندازی
احتیاج به نیروی متخصص
احتیاج به یک کامپیوتر پرقدرت مرکزی که کار دیگری را نمی تواند انجام دهد
عدم امکان استفاده از منابع سایر کامپیوترها و یا دشوار بودن این مسئله
در صورت از کار افتادن Server کل شبکه از کار می افتد.
قراردادهای ارتباطی
پروتوکل مجموعه ای از قوانین است که همه وسایل ارتباطی و گره ها از آن تبعیت می کنند پروتوکلها فرمت زمان بندی تصحیح خطا و ترتیب اجرا را کنترل می کنند به عبارت دیگر قرارداد ارتباطی زبانی است که کامپیوترها در شبکه توافق می کنند که به آن زبان صحبت کنند تا بفهمند از پروتوکلهای معروف می توان از TCP /IP , TPX/SPX منظور یکدیگر را نام برد ممکن است در ارتباط بین شبکه های کامپیوتری بعضی دارای پروتوکل متفاوتی با بقیه شبکه باشند لذا در این جا نیاز به مترجم Gateway می باشد که ارتباط زبانی بین شبکه ها را میسر می سازد.
LAN Local area Network

LAN : اجتماعی از چند کامپیوتر که با Connection قوی به هم متصل اند و از نظر فیزیکی با هم رابطه نزدیکی داشته باشند، LAN گوئیم. اگر دو کامپیوتر با modem به هم وصل باشند چون در واقع اطلاعات یکی از PC ها باید به مخابرات برود WAN نامیده می شود.
LAN ها به دو دسته تقسیم می شوند که می توانیم با استفاده از oprating system های LAN , microsoft را ایجاد کنیم.
نوع اول (peer-to-peer) work-groop است که در آن هر کامپیوتر باید vsername و password خودش در داخل خودش تعریف شود، بعبارتی user ها مشترک نیست. اگر تعداد

node ها کمتر از ده تا باشد معمولاً از این نوع استفاده می شود. نوع دوم Client-Server ها هستند. کامپیوترها دارای یک username هستند و همه از آن استفاده می کنند در واقع process , Domain بقیه را هم انجام می دهد.
در Domain یک کامپیوتر مرکزی یک Server وجود دارد که اطلاعاتی که باید میان کامپیوترها مشترک باشد، در این Server قرار می گیرد.
از جمله فواید استفاده از Client-Server می توانیم به مدیریت متمرکز که باعث امنیت و سرعت در شبکه می شود اشاره کنیم و همینطور یکجا تعریف کردن password , vsername است.
حال خود Client-Server ها به دو دسته تقسیم می شوند:
در نوع اول سیستم عامل تمام کامپیوترها از سیستم عامل Server استفاده می کند و همچنین در هیچ نوری اعمال محاسباتی انجام نمی شود، بهمین دلیل به این کامپیوترها diskless گفته می شوند، و در حقیقت محاسبات در mainframe انجام می شود.
در نوع دوم اما برخی از محاسبات در node ها انجام می شود ولی مدیریت توسط Server انجام می شود. در شبکه هایی که تعداد نودها بیشتر از ده عدد است معمولاً شبکه بصورت Client-Server بسته می شود. که این به دلیل بالا بردن امنیت اطلاعات و همینطور جلوگیری از افزایش password , username است.
توپولوژی شبکه های محلی
منظور از توپولوژی (topology) چگونگی وصل شدن اجزاء شبکه بهم می باشد.
بطور کلی توپولوژی را می توانیم به دو دسته تقسیم کنیم:
– توپولوژی فیزیکال (physical topology)
– در این توپولوژی در حقیقت بیان می شود که یک شبکه چگونه بهم متصل شده و شکل ظاهری آن چگونه است.
– توپولوژی منطقی (logical topology)
این توپولوژی به چگونگی عبور اطلاعات از node ها می پردازد.
توپولوژی های فیزیکی و منطقی ممکن است به چند فرم ایجاد شود که رایج ترین و مهمترین آنها عبارتند از:
– توپولوژی باس (گذرگاه)
– توپولوژی رینگ (حلقه)
– توپولوژی استار (ستاره)
– توپولوژی مش
– توپولوژی باس
ساده ترین روش توپولوژی روش متصل شدن bus است. در bus به تعداد کامپیوترها، T-connector وجود دارد و حتماً دو عدد ترمیناتور وجود دارد که ترمیناتور media را خالی می کند. در حقیقت یک مقاومت است که جلوی عبور پکت را می گیرد و نمی گذارد جریان الکتریسیته عبور کند.
اگر در جایی قطعی یا خرابی کابل یا قطع شدن کابل صورت گیرد، شبکه مختل می شود.
از جمله معایب باس عبارتند از:
1- سرعت بیشتر از 10 مگابیت در ثانیه نمی تواند داشته باشد حال آنکه این سرعت کمی در شبکه است.

2- برای 15 سال پیش که اطلاعات k2 بود روش خوبی برای متصل شدن شبکه بود ولی الآن این روش مناسب نیست.
3- باس برای تعداد کامپیوترهای کمتر از 10 عدد استفاده می شود.
در حقیقت باس یک روش ارزان و بی دردسر برای کامپیوترهای کم است. طول کابل coaxial نباید به صد متر برسد.
توپولوژی استار

در این توپولوژی از دستگاهی بنام HUB استفاده می شود. Packet تقویت می شود یعنی رِله می شود و دیگر از آن سو نیازی به حذف نیست. حداکثر طول کابل در استار می تواند صد متر باشد ولی در واقع هفتاد متر بیشتر نمی تواند باشد. اگر چند نود با فاصله های زیاد به هم وصل شوند چندین HUB در میان هر دو نود، می گذارند. چون اطلاعات مدام رله می شوند و توسط HUB مشکلی پیش نمی آید. در حقیقت HUB مثل T-connector است که در star مثل T-C وظیفه تقسیم را انجام می دهد.
توپولوژی مش
در این توپولوژی همه ی اجزاء چه کامپیوتر باشد و چه سوئیچ با هم ارتباط دارند. این توپولوژی بیشتر در جاهایی استفاده می شود که احتمال می دهند ارتباط قطع می شود مثل اینترنت. برای n تا کامپیوتر در شبکه به n-1 کارت شبکه نیاز است چه سوئیچ باشد چه نباشد.
در این روش بخش های مختلف توسط bridge , router بهم وصل می شوند.
در واقع router دارای تفاوت های بسیاری با سوئیچ است. سوئیچ در یک شبکه ارتباط بین نودها را برقرار می کند اما router اگر IP های اول هم با فرق کنند باز هم به هم ربط می دهد.
نحوه ایجاد شبکه های امن کامپیوتری و خواص آن ها
اشتباه بزرگی که اکثر افراد مرتکب می شود این است که برای سیستم خود یک خط مشی و یا Base Line بوجود نمی آورند.
اگر بتوان بصورت بلادرنگ حافظه فضای دیسک و سایر منابع را مورد کنترل قرار داد و وضعیت آنها را چک نمود در صورت باز بودن یک port و یا اشکال بوجود آمدن، می توان اقدامات مؤثری را قبل از آنکه مشکل جدی بوجود آورد انجام داد. همچنین ایجاد نسخه پشتیبان از فایلها و تهیه گزارشهای دورها ی از وضعیت سیستم اقدامات مفید دیگری است که می توان انجام داد. ابزاری که مدیریت سیستم را در تشخیص تغییرات یاری می نماید به اسم trip wire شناخته می شود.
نرم افزارهای گمراه کننده (Spofing soft ware) :
معنای لغوی Spofing کلاه برداری است ابزارهایی وجود دارند که با شبیه سازی یک سری از سرویسها، مهاجم را گمراه نموده و از ورود او به شبکه جلوگیری می نماید.
برای ایجاد شبکه های امن باید اطلاعات را رمزگذاری کرد. زمانی که رمزگذاری در لایه فیزیکی انجام می شود، واحد رمزی را باید بین هر کامپیوتر و رسانه فیزیکی قرار داد. هر بیتی که کامپیوتر را ترک می کند، رمزگذاری و هر بیتی که وارد کامپیوتر می شود، رمزگشائی می شود. برای ایمن نگه داشتن شبکه نه تنها باید اطلاعات را از چشم نامحرمان حفظ کرد، بلکه باید از جعل اطلاعات و گم شدن آنها جلوگیری بعمل آورد.

به همین دلیل برای جلوگیری از جعل شدن و یا با خبر شدن سارقین و محرمانه ماندن خبر نیز از الگوریتمهای مختلف رمزنگاری و پروتکل های SSI و … می توان استفاده کرد. در برخی از مواقع الگوهای ترافیک نیز خود جزء اطلاعات سری محسوب می شوند. (از طریق آدرس های مبدأ، مقصد قابل استنتاج است). مثلاً اگر در زمان جنگ، دشمن متوجه شود حجم ترافیک پنتاگون واقع در واشنگتن بطور ناگهانی کاهش چشمگیر یافته است و به اندازه همین مقدار به ترافیک East Podunk (پودانک شرقی) افزوده شده است، لازم نیست که دشمن بهره هوشی 20

0 داشته باشد تا دریابد که یک امر غیر عادی در جریان است. مطالعه طول و فرکانس پیام توسط دشمن را، «تحلیل ترافیک» می گویند که با درج مقدار زیادی ترافیک ساختگی می تواند بسیار مشکل تر شود.
نامه های الکترونیکی و دیگر اطلاعاتی که به صورت الکترونیک ارسال می شوند مثل کارت پستالهای دیجیتال هستند و هر کسی می تواند به متن درون آن پی ببرد. سیستم های رمزنگاری ایمن می کوشند تا امنیت این نوع مبادلات را تضمین کنند.
فرستادن نامه از طریق پست ممکن است چند روز طول بکشد ولی در عوض دارای امنیت است. برخلاف این روش پست الکترونیک به طرز اعجاب آوری سریع است و به همان نسبت هم میزان امنیت آن پایین می آید. یک راهکار برای افزایش ایمنی این گونه مبادلات رمز کردن آنهاست یعنی اینکه با استفاده از نرم افزارهای مخصوص آنها را در هم بریزیم تا برای افراد غیر مجاز قابل خواندن نباشد. از دهه هشتاد میلادی تاکنون با گسترش الگوریتم های پیچیده و سخت افزارهای کامپیوتری قدرتمند سیستم های رمزنگاری بسیار قوی در اختیار میلیون ها نفر در سرتاسر جهان قرار گرفتند. پیشرفت های فن آوری های جدید سیستم های رمزی را به ما عرضه خواهند کرد که در برابر قوی ترین و پیشرفته ترین حملات هم مقاومت می کنند.
از آنجا که اینترانت ها عمدتاً حاوی اطلاعات یک سازمان یا شرکت هستند امری بدیهی است که از عمومی بودن و نفوذ کردن در آنها به طریقی جلوگیری کنیم طبق تعریف اینترانت ها نباید لزوماً دسترسی به اینترنت یا دیگر شبکه ها را فراهم کنند با ایجاد این امکان یک سازمان ریسک پذیری خود را بالا برده است. بدین طریق امکان انتقال ویروس افزایش پیدا می کند. همچنین در هنگام استفاده از مودم ها اتصال به دیگر شبکه ها و … ممکن است نقطه ضعف هایی در امنیت دیده شود. بنابراین بسیار مهم است که طرح بسیار محکمی برای امنیت بریزیم. مشخص ترین دشمن خارجی hacker ها هستند اشخاصی که از نظر تکنیکی در سطح بالایی می باشند، یک hacker ممکن است به اینترنت سازمان فقط به خاطر سرگرمی یا با دید یک پیروزی نفوذ کند. یا ممکن است رقبای سازمان یا شرکت شخصی را برای نفوذ در اینترنت سازمان به کار گرفته باشند که این شخص hacker نامیده می شود در زیر چند روش برای مراقبت از داده های شخصی ارائه می دهیم:
الف) از حفاظت کلمه عبور (password) برای محدود کردن دسترسی به کامپیوتر برنامه ها و فایل های خود بهره بگیرد.
ب) وصله های نرم افزاری (patch) موجود در پایگاه وب میکروسافت برای غیر فعال کردن regwize و guid را از طریق آن پایگاه (www.microsoft.com) دریافت کنید.

ج) اطلاعات محرمانه خود را از طریق پیام های E-MAIL رمزی نشده ارسال نکنید.
د) از رمزنگاری (ENCRYPTION) که اطلاعات را به یک حالت غیر فعال خواندن تبدیل می کند برای حل جلوگیری از فاش شدن نامه های E-MAIL و اسناد خود توسط افراد غیر مجاز بهره بگیرید.
تعدادی از ویروس ها کاری جز تکثیر و اشغال فضا انجام نمی دهند اگر چیزی داده ها را صدمه زند یا دسترسی به آن را جلوگیری کند یک تخلف امنیتی رخ داده است. ویروس ها نگرانی بزرگی برای تمام سیستم ها می باشند. ویروس ها از طریق شبکه و یا فایل های انتقال داده شده از برنامه های نرم افزاری و نرم افزارهای رایگان و حتی از نرم افزارهای تهیه شده به سیستم وارد می

شوند. ویروس یاب ها و حافظه های ویروسی دو نوع وسیله هستند که می توانند جهت حفاظت سیستم مورد استفاده قرار گیرند. یک حافظه ویروسی نوعی برنامه است که از زمان راه اندازی تا خاموش نمودن سیستم در حافظه در تمام مدت در حال اجرا خواهد بود. یک حافظه ویروس برنامه ها را قبل از اینکه اجرا شوند جهت شناسایی ویروس و جلوگیری از تکثیر آن و یا هر نوع صدمه دیگر مورد مطالعه و بررسی قرار می دهد.
ساختار Client/Server :
Client :
در این مدل نیاز به خطوط ارتباطی پر ظرفیتی نمی باشد و نیز امکانات سرور اصلی لازم نیست جامع باشد. نمونه کاربردهایی را که این محیط دارد بیشتر در زمینه های درخواست اطلاعات براساس فرمهای از پیش ساخته شده می باشد. صفحه های نمایش داده شده در این روش دارای سرعت بالایی می باشد.
Server :
در این مدل معمولاً جهت کاربردهایی استفاده می شود که نیاز Client مشخص نیست و Client می تواند انتخابهای گوناگونی را داشته باشد. لذا در محیطهایی که نیاز به جستجوی اطلاعات بانکهای اطلاعاتی مطرح می گردد. و تنوع گزارشها می تواند زیاد باشد بکار گرفته می شود. در این مدل سعی می شود براساس انتخابهایی که در اختیار کاربر قرار داده می شود ساختار درخواست شکل بگیرد و بعداً درخواست به سمت Server فرستاده شود در این مدل نیاز به سرویسهای پرقدرت تر و کانالهای با پهنای باند بیشتر می باشد. در صورتی که صفحه های HTML در اختیار کاربر مناسب طراحی شده باشند نیاز به خطوط ارتباطی با پهنای باند و سرور پرقدرت کاهش می یابد.
در این سیستم ها Server با ذخیره داده ها که توسط Client ها بصورت اشتراکی مورد استفاده قرار می گیرد، به ارائه خدمات به کامپیوترهای متصل به خویش می پردازد. سیستم های Client و Server ارتباط بسیار نزدیکی به شبکه های توزیع شده دارند. وقتی نیاز به فرآیندهای محاسباتی باشد و داده ها و برنامه ها می توانند از کارگزار به Client ارسال شوند، با انجام محاسبات در Client ، بار کاری Server که با یکدیگر نیز ارتباط دارند، تشکیل شوند. این Server ها می توانند از بانک های اطلاعاتی نیز پشتیبانی نمایند که به دلیل اشتراک مفاهیم آن با معماری (Tine-
ساختار Tier – 3:
ساختارهای Tire-3 ، ساختارهای سه سطحی هستند ه در شب ه های امپیوتری امروزه دارای سه لایه زیر هستند:

– لایه Presentation یا لایه ارائه، لایه ای است ه با مرورگرهای اربران و یا در ل امپیوترهای اربران نهایی درگیر است. ن است در برگیرنده سیستم های عامل متفاوتی ه ارتران از آن ها استفاده می نمایند باشد، لذا بزرگترین مسئله این لایه مسئله استقلال از
Platform ها است. یعنی اربرهایی ه براساس الگوی سه لایه ارائه می شوند باید برای platform های متفاوت قابل استفاده باشند.
این لایه از نظر فنی وظیفه ارسال و دریافت اطلاعات از لایه میانی را دارد.
– لایه منطق تجاری (Business logic) ، در این لایه Server های متعددی به پردازش تقاضای اربران از قبیل درخواست های (web Server) web ، درخواست های email ، درخواستهای مرتبط با تجارت ال ترونی و موارد مشابه می پردازد و در ل منطق تجاری سایت ها و اربردهای توزیع شده را مدل می نمایند.
– لایه داده، این لایه وظیفه ارتباط لایه فوقانی را با پایگاه داده ای اعم از رابطه ای یا غیر رابطه ای برخوردار است و در این حین بار بسیاری از پردازشها در لایه های بالایی توزیع شده و از میان رفته است.
ساختار peer To peer :
دو Protocol Stack را که از یک استاندارد پیروی کرده باشند و مشابه هم باشند را peer To peer گویند.
سایت کامپیوتری:
مجموعه ای از سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری که به یکدیگر توسط یکی از پروتکل های شبکه به هم وصل شده اند و می توانند از اطلاعات یکدیگر استفاده کنند و همچنین امکان این را داشته باشند افراد مختلف بتوانند از امکانات شبکه به اندازه ای که مدیر شبکه برای آنها تعیین کرده به طور مشترک استفاده نمایند.
یک سایت اطلاع رسانی جامع باید از نظر اطلاعات، سخت افزار، نرم افزار، کاربران، محیط و سایر تجهیزات از جامعیت کلی برخوردار باشد. به این مفهوم که تمامی موارد بالا در آن تأمین شده و هیچ جز اضافی در سیستم وجود نداشته باشد همچنین تمامی اجزا آن با یکدیگر سازگاری داشته و هر یک از توان عملیاتی بالایی برخوردار باشد.
سایت جامع اطلاع رسانی دارای مزایای زیر می باشد:
1- بازدهی و کیفیت مطلوب کل سایت
2- امکان مدیریت بهتر سایت

3- امکان توسعه ساده تر و با هزینه کمتر
4- کاهش احتمال خرابی و افزایش تحمل خرابی در سایت

5- افزایش سرعت در شبکه و ارائه خدمات و سرویسهای اطلاع رسانی
6- استفاده بهتر از منابع سایت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پرتال سازمانی با شیرپوینت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

پرتال سازمانی با شیرپوینت pdf دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پرتال سازمانی با شیرپوینت pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

بخشی از فهرست پرتال سازمانی با شیرپوینت pdf

 فصل اول :قابلیت های شیرپوینت
   شیر پوینت و اتوماسیون اداری
     1- دیدگاه فرایند محور
     2- بستر Enterprise 2.0
     3- بستر همکاری تیمی
     4- پورتال
 فصل دوم شیرپوینت چیست؟
   چگونه اولین مجموعه سایت را در شیرپوینت ایجاد کنیم ؟
   چگونه میتوانیم سایتهای خود را سفارشی کنیم ؟
   شیرپوینت چه امکانات سودمندی را برای همکاری تیمی در اختیار ما قرار میدهد ؟
 فصل سوم Sites
   Sites
     انواع مختلف سایت در سازمان
     ایجاد سایت
 فصل چهارم Lists
   انواع لیست
 فصل 5-Library
 فصل ششم:Work Fokow

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها: آثار اقتصادی و تامین هد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها: آثار اقتصادی و تامین هدفهای گزارشگری مالی pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها: آثار اقتصادی و تامین هدفهای گزارشگری مالی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها: آثار اقتصادی و تامین هدفهای گزارشگری مالی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله استاندارد حسابداری سرمایه گذاریها: آثار اقتصادی و تامین هدفهای گزارشگری مالی pdf :

استانداردهای حسابداری ایران عمدتاً با استانداردهای بین‌المللی مطابقت دارد، از جمله موارد مطابقت کامل، استاندارد حسابداری شماره 15 تحت عنوان<حسابداری سرمایه‌گذاریها>ست که با استاندارد بین‌المللی شماره 25 مغایرتی ندارد. براساس استاندارد حسابداری شماره 15، سود سهمی موجب تغییر در مبلغ دفتری سرمایه‌گذاری نمی‌شود. طبق همان استاندارد سرمایه‌گذاریهای کوتاهمدت سریع‌المعامله در بازار را می‌توان در صورتهای مالی به ارزش بازار منعکس کرد و سود یا زیان حاصل از تغییرات قیمت آنها را در طی دوره به حساب درامد یا هزینه دوره منظور نمود. از طرف دیگر براساس استاندارد حسابداری شماره 3 تحت عنوان <درامد عملیاتی>، سود حاصل از سرمایه‌گذاریهایی که به‌ روش ارزش ویژه ثبت نشده است، در زمان احراز حق دریافت توسط سهامدار، شناسایی می‌شود.
این مقاله به ارائه مسائل، اشکالات یا ابهاماتی می‌پردازد که در مورد موضوعات بالا و کاربرد آنها وجود دارد

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله ترجمه شده ساختارهای دارای دیوارهای نازک pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ترجمه شده ساختارهای دارای دیوارهای نازک pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ترجمه شده ساختارهای دارای دیوارهای نازک pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ترجمه شده ساختارهای دارای دیوارهای نازک pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ترجمه شده ساختارهای دارای دیوارهای نازک pdf :

مقاله ترجمه شده ساختارهای دارای دیوارهای نازک pdf

توان مقاومتی جانبی دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار شده
جیان-گئو نی، لی ژو، جیان-شنگ فان، یی-لونگ مو
چکیده
سیستم دیوار برشی صفحات فولادی در تعدادی از ساختمان ها بعنوان یک سیستم ابتکاری مقاومتی نیروی جانبی بکار برده شده است. دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار شده در مقایسه با دیوارهای برشی صفحات فولادی غیرمستحکم، دارای استحکام و جذب انرژی بالاتری در حین بارگذاری دینامیک، مثلاً در حین بارگذاری زمین لرزه ای، هستند. البته درها و پنجره ها بخاطر شرایط عملکردی مختلف ساختار، اغلب در دیوارهای برشی صفحات فولادی قرار داده می شوند. این درها و پنجره ها ممکن است تأثیر منفی بر روی توان کلی دیوار برشی داشته باشند که نیاز به استحکام بیشتر را ایجاب کند. بنابراین، یک برنامه تحقیقات آزمایشی آماده شد تا رفتار زمین لرزه های دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار شده، با درو پنجره یا بدون در و پنجره، را بررسی کند. قدرت، استحکام، شکل پذیری، و جذب انرژی بر اساس نتایج تست های بارگذاری دوره ای وارونه بر روی سه نمونه ارزیابی شدند. دو تا از دیوارهای آزمایشی دارای در و پنجره بودند، درحالیکه دیوار دیگر بدون در و پنجره بود. نتایج برنامه آزمایشی نشان داد که دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار شده رفتار زمین لرزه ای

رضایتمندانه ای نشان میدهند، و همانطور که پیش بینی می شد، خصویات قدرت و استحکام دیوارها در دیوارهای دارای در و پنجره کمتر بود. علاوه بر این برنامه آزمایشی، یک مطالعه تحلیلی که از مدل عنصر متناهی ترکیبی ستون-بدنه (FE) از دیوار یک طبقه با ستون های مرزی استفاده میکرد، انجام شده است تا عوامل مهم تأثیرگذار بر روی کاهش قدرت برشی دیوارهای مهار شده دارای در و پنجره تعیین کند. بعلاوه، تحلیل پارامتری و محاسبات گسترده انجام می شوند تا فرمول ساده شده ای برای تعیین ضریب کاهش قدرت برشی ایجاد گردد. همچنین، مدل های FE الاستو-پلاستیک پیچیده از سه نمونه برای بررسی کامل رفتار مقاومتی نیروی جانبی دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار شده ایجاد شده اند. سازگاری خوبی بین نتایج آزمایشی و عددی مشاهده می شود. و سرانجام اینکه، یک روش طراحی برای محاسبه توان مقاومت جانبی، بر اساس تحلیل مدل FE و برنامه آزمایشی، پیشنهاد می گردد که برای تکنیک طراحی معمول برای دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار شده مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی: دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار شده، تحقیقات آزمایشی، دیوارهای دارای در و پنجره، ضریب کاهش قدرت برشی، مکانیزم شکست، توان مقاومت جانبی
1- مقدمه
سیستم دیوارهای برشی صفحات فولادی (SPWS) در تعدادی از ساختمان ها در آمریکای شمالی و ژاپن بعنوان یک سیستم ابتکاری مقاومت نیروی جانبی مورد استفاده قرار گرفته است. سیستم های SPWS، در مراحل اولیه توسعه خود، بمنظور اهداف تحلیل و طراحی مانند شاه تیرهای صفحات متمایل عمودی مورد استفاده قرار می گرفتند. این راهکارهای طراحی خیلی محافظه کارانه و سنتی بودند. در این راهکار از کمانش صفحات فولادی توسط انتخاب صفحه ضخیم به انداره مناسب جلوگیری میشد. و این بخاطر این حقیقت بود که اطلاعاتی در مورد رفتار پس از کمانش صفحات فولادی نازک وجود نداشت.
بخاطر حجم زیادی فولاد مصرفی و افزایش هزینه، سیستم های SPWS ضخیم بتدریج با سیستم های SPWS نازک جایگزین شدند. سیستم های SPWS نازک توسط محققان زیادی مورد مطالعه قرار گرفته اند. این مطالعه تحقیقاتی شامل تست مدل ها و مدل های تحلیلی از جمله، تحلیلی عنصر متناهی غیرخطی می باشد. پیشنهادات طراحی هم وجود داشت. پی برده شده بود که قدرت افزایشی پس از کمانش، را می توان در سیستم های SPWS نازک بکار برد وقتی که میدان کششی ایجاد می گردد. البته این قدرت پس از کمانش فقط در ستون های مرزی بکار برده می شود، که با قدرت کافی برای مقاومت در برابر نیروهای ساختمانی طراحی می شوند که بخاطر عملکرد میدان کششی صفحات فولادی نازک ایجاد می گردند. در این حالت، سیستم SPWS نازک، قدرت بالا و شکل پذیری خوبی در برابر جذب انرژی وابسته نشان میدهد.

 

علاوه بر این تحقیقات، یک مدل نواری هم پیشنهاد شد و در نتیجه برای محاسبه قدرت سیستم های SPWS مهار نشده بکار برده شد. این مدل سپس برای ایجاد اساس روش طراح یاتخاذ شده در کد طراحی کانادایی (CAN/CSA 2001)، استاندارد نمایندگی مدیریت اضطراری فدرال FEMA 450 (FEMA 2003)، و دستورالعمل های طراحی زمین لرزه ای ساختمان فولادی مؤسسه آمریکایی (AISC 2005) استفاده شد.
البته، کدهای طراحی ذکر شده نیازمند این بودند که SPWS فقط در برابر بارهای افقی مقاومت داشته باشد، درحالیکه ستون های مرزی سیستم SPWS در مقابل بارهای عمودی مقاومت می کردند. برای سازگار بودن با این شرایط، توالی ساخت میدان، ابتدا ستون های اسکلت اصلی و عناصر تیرهای پابرجا، و سپس دیوارهای برشی فولادی نصب می گردند یا با عناصر اسکلت اصلی متصل می گردند. البته این توالی ممکن است منجر به استحکام جانبی غیرکافی اسکلت اصلی و مدت زمان ساخت طولانی تری گردد. در نتیجه، میتوان از پشت بندهای SPWS در توالی صحیح استفاده کرد تا از کمانش اولیه صفحات مشروط به بار عمودی جلوگیری شود. همچنین، حلقه های پسماند جایگزینی-بار اثر فشرده سازی مهمی را بعلت کمانش اولیه صفحات فولادی مهار نشده با کاهش وابسته در توان مصرف انرژی نشان میدهند، درحالیکه SPWS های مهار شده خصوصیات مقاومت زمین لرزه ای بهتری را از خود نشان میدهند. در اوایل دهه 1970، تاکاناشی و همکارانش، یک سری آزمایشات بر روی دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار شده انجام دادند.

آنها پی بردند که قدرت های برشی نمونه ها را میتوان بخوبی توسط معیار بازده von Mises برای حالت برشی خالص پیش بینی کرد. با این وجود، از آن زمان، رفتار مقاومتی نیروی جانبی سیستم های SPWS مهار شده بطور جامع مورد بررسی قرار نگرفته است. درک کامل و روش طراحی عملی برای دیوارهای برشی صفحات فولادی مهارشده هنوز هم وجود ندارد.
علاوه بر SPWS های مستحکم، سیستم های دارای در و پنجره، ایجاب شده توسط شرایط مورد نیاز عملکردی ساختارها، بتدریج توجه افرادی را در سالهای اخیر به خود جلب کرده اند. سه نوع شکل در و پنجره برای دیوارهای برشی صفحات فولادی در مقالات ذکر شده است، همانطور که در بترتیب در شکل های 1 (a)-(c) نشان داده شده است. ابتدا دیوارهای برشی صفحات فولادی سوراخ دار پیشنهاد شد و رابرتز و صبوری قمی آنها را بصورت آزمایشی مورد مطالعه قرار دادند. محققان یک سری آزمایشات بارگذاری دوره ای شبه-استاتیک بر روی دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار نشده با در و پنجره های دایره ای در مرکز انجام دادند. بر اساس این تحقیقات، آنها پیشنهاد کردند که استحکام و قدرت نهایی یک دیوار

سوراخ دار را میتوان با اعمال یک عامل کاهش خطی برای قدرت و استحکام یک دیوار بدون سوراخ و مستحکم مشابه، بصورت محافظه کارانه ای تقریب زنی کرد. ویان و برونو مطالعه تحلیلی و آزمایشی بر روی SPWS های سوراخ دار مهار نشده انجام دادند که در شکل 1 (a) نشان داده شده است. پوربا و برونو هم تحلیل عددی دیگری بر اساس نتایج آزمایشی SPWS ها انجام دادند و عامل کاهش دقیق تری را نسبت به عامل پیشنهاد شده توسط رابرتز و صبوری قمی برای محاسبه قدرت دیوار سوراخ دار پیشنهاد کردند که شامل پیشنهادات طراحی و ملاحظات در مورد نسبت سوراخ دار بودن یک دیوار بود. شکل 1 (b)، SPWS های مهار نشده دارای در و پنجره را نشان میدهد، که در آنها، یک ستون داخلی اسکلت فولادی

اصلی را به سیستم SPWS در امتداد لبه در یا پنجره متصل می سازد. لی، مطالعات آزمایشی و عددی برای بررسی رفتار مقاومت نیروی جانبی این سیستم SPWS مهار نشده دارای در و پنجره انجام داد. چوی و پارک، تحقیقات آزمایشی و تئوری در مورد سیستم SPWS دارای پنجره بدون ستون های داخلی انجام دادند، همانطور که در شکل 1 (c) نشان داده شده است، تا مکانیزم شکست را تعیین کند. آنها سپس روش تحلیلی برای توان مقاومت جانبی SPWS های مهار نشده پیشنهاد کردند.
شکل 1 (d) ، SPWS های دارای پنجره های کوچک را نشان میدهد، همانطور که در این مقاله مورد مطالعه قرار گرفته است. این دیوارها مشابه دیوارهای استفاده شده در هتل کنفرانس بین المللی مالی تیانجین در تیانجین چین هستند. مهارکننده های افقی و عمودی برای جلوگیری از کمانش نیمه کامل صفحات فولادی و تقویت پنجره ها در نظر گرفته شد

ه است.
بخاطر عدم وجود تحقیقات تئوری و آزمایشی در مورد SPWS های دارای پنجره در مقالات، با مهاربندی و بدون مهاربندی، یک برنامه تحقیقاتی جامع ایجاد شد. این برنامه شامل یک برنامه آزمایشی، شبیه سازی های عناصر محدود با جزئیات کامل و مطالعات تئوری عملی بمنظور اهداف طراحی بود. هدف اصلی این تحقیق اینست که یک روش محاسباتی برای تعیین توان مقاومت جانبی SPWS ها برای راهکار طراحی معمول، با استفاده از ضریب کاهش قدرت برشی دیوارهای مهار شده دارای پنجره ایجاد کند.
2 برنامه آزمایشی
21 واحدهای آزمایش
نمونه های اصلی واحدهای آزمایش برنامه آزمایشی در سه طبقه هتل کنفرانس مالی بین المللی تیانجین در تیانجین چین واقع است. سه دیوار برشی صفحات فولادی نمونه برای تست های مدل مقیاس 1/5 بر اساس تنظیمات کلی آنها انتخاب شدند. اولین نمونه آزمایش با استفاده از یک SPWS دارای پنجره تنظیم می گردد و SPWS-1 نامیده می شود. نمونه آزمایشی دوم که یک SPWS بدون پنجره است، SPWS-2 نامیده می شود. نمونه آزمایشی سوم یک SPWS دارای دو پنجره و یک ستون داخلی است و SPWS-3 نامیده می شود.
ابعاد کلی هر یک از این سه نمونه آزمایشی با هم یکسان هستند همانطور که در شکل 2 نشان داده شده است. ضخامت هر صفحه SPWS در هر مورد، 4 میلیمتر است. ستون

های مرزی، ستون های لوله فولادی پر شده با بتن (CFST) هستند. یک تیر فولادی سنگین دارای شکل I با ابعاد 20 × 20 × 80 × 300، در بالای صفحه بالایی قرار داده شد تا از کمانش موضعی پایانی جلوگیری شود در جاییکه که چکش بار افقی را ایجاد میکرد و انتقال یکسان بار به صفحات دیواری و ستون ها را فراهم می کرد. پایین نمونه های آزمایشی به تیر I-شکل فولادی سفتی با ابعاد 40 × 30 × 800 × 990 متصل شدند، که با اتصال به زمان مهار شده بود. نیمه صفحه پایینی و صفحه بالایی برای شبیه سازی شرایط مرزی در راهکار طراحی معمول طراحی شده بودند. موقعیت و ابعاد پنجره ها در شکل 3 نشان داده شده است. بخش U-شکل با مهار بندی 3 × 12 × 24 به هر دو طرف صفحات دیواری جوش شدند تا از کمانش ناکامل صفحات دیواری تحت بار جلوگیری شود و استحکام بیشتری در پنجره ها بوجود بیاید. بخش های مستطیلی، 14 × 30، به یک طرف صفحات دیواری در پایین هر پنجره جوش شدند تا عملکرد محدودیت جانبی ایجاد شده بوسیله قطعه های بتنی ساختار واقعی شبیه سازی شود. تصاویر نسبت های نمونه های آزمایشی واقعی در شکل 4 نشان داده شده است.

خصوصیات مصالحی فولاد و بتن در جدول 1 نشان داده شده است.
22 نقص هندسی اولیه
شکل 5 تغییر شکل خارج از صفحه اندازه گیری شده اولیه را برای نیمه-صفحه پایینی، و صفحات دیواری SPWS سطح های اول و دوم و تیرهای سه نمونه آزمایشی را نشان میدهد، که تغییر شکل خارج از صفحه شمالی مثبت است، درحالیکه تغییر شکل خارج از صفحه بطرف جنوب منفی است. حداکثر تغییر شکل خارج از صفحه اولیه صفحات دیواری بترتیب 16 میلیمتر، 12 میلیمتر و 9 میلیمتر است، درحالیکه حداکثر تغییر شکل تیرهای فولادی بترتیب 18 میلیمتر، 9 میلیمتر و 11 میلیمتر است. از پارامتر بدون بعد برای بررسی تأثیر تغییر شکل خارج از صفحه اولیه استفاده می شود:

که اندازه تغییر شکل خارج از صفحه اولیه، عرض صفحه، و h ارتفاع صفحه است. بنابراین، حداکثر این سه نمونه را میتوان بترتیب به اندازه 0018، 0012، و 0011 محاسبه کرد. مطالعه انجام شده توسط بهبهانی فرد، تا حدودی بر روی استحکام جانبی تأثیر می گذارد، اما تأثیر اصلی بر روی توان مقاومت جانبی سیستم SPSW ندارد زمانیکه کمتر از 0034 است. چون مطالعه حاضر عمدتاً بر روی ارزیابی تئوری توان مقاومت جانبی تمرکز دارد، نتیجه گیری می شود که تأثیر تغییر شکل هندسی اولیه ممکن است نادیده گرفته شود.
23 برنامه بارگذاری و نصب آزمایش
هر نمونه آزمایشی با صفحه موازی با محور شرقی-غربی، در جهت شمالی صفحه و روبروی جهت جنوب قرار داده شد. بارهای عمودی ابتدا در بالای ستون های CFST توسط دو جک هیدرولیک عمودی برای هر سه واحدئ اعمال شدند که نشاندهنده عملکرد بار جاذبه بود. برای SPSW-1 و SPSW-2، هر دو مقدار دو بار عمودی 500kN بود، درحالیکه برای SPSW-3، بارهای ایجاد شده توسط جک های هیدرولیک غربی و شرقی بترتیب 400 و 800kN بود، و شاه تیر دارای استحکام بالا در بالای ستون داخلی و ستون شرقی قرار داده شد تا بار عمودی ایجاد شده توسط جک هیدرولیک شرقی بطور برابر برای ستون داخلی و ستون شرقی اعمال گردد. سپس بارهای افقی نشاندهنده عملکرد زمین لرزه توسط سیستم محرک

اعمال شدند که به بالای تیر در یک طرف و دیوار واکنشی از طرف دیگر نتصب شده بود. دو نگهدارنده مثلثی بعنوان دستگا های پشتیبانی جانبی برای جلوگیری از تغییر شکل خارج از صفحه جهانی نمونه ها طراحی شده بودند. نمونه ها از طریق یک تیر مستحکم به یک زیرزمین آزمایشگاهی مهار شده بودند. نصب تست معمول در شکل 6 نشان داده شده است.
بارهای افقی با استفاده از طرح کنترل-بار و سپس طرح کنترل-جایگزینی تحمیل شدند. راهکار هدایتی با جزئیات کامل بشرح زیر می باشد: (1) بارهای افقی در سه سطح با استفاده از یک طرح کنترل-بار قبل از آماده سازی نمونه ها و یکبار تکرار در هر نقطه کنترل اعمال شدند؛ و (2) بارهای افقی با استفاده از طرح کنترل-جایگزینی پس از آماده سازی نمونه ها تحمیل شدند که زمانیکه خمش مشاهده می شد و دوبار در هر نقطه کنترل تکرار میشد قابل شناسایی بودند. وقتی که بار جانبی به کمتر از 85 درصد حداکثر مقدار بار افت پیدا کرد، میتوان آزمایش را متوقف کرد.
24 تجهیزات
شکل 7 مرتب سازی تجهیزات مختلف بکار برده شده برای اندازه گیری جایگزینی ها و کشیدگی ها را نشان میدهد. تجهیزات بکار برده شده و همچنین تنظیمات SP

SW1، SPSW-2 و SPSW-3 با هم مشابه بودند. S1 و S2 سلول های بار دیجیتال شرکت MTS با دامنه کاری 250- میلیمتر تا 250 میلیمتر است، و برای نشان دادن بارهای ورودی افقی مورد استفاده قرار گرفتند، درحالیکه S3 و S4 سلول های بار دیجیتال شرکت تجهیزات هیدرولیک Chengdu Servo با دامنه کار بالایی 66kN هستند، و برای بارهای عمودی مورد استفاده قرار گرفتند. پنج LVDT، D1 تا D5، که بصورت افقی قرار داده شده بودند، برای بدست آوردن جایگزینی جانبی هر سطح استفاده شدند. دو LVDT، D6 و D7، برای از بین بردن خطای ایجاد شده بوسیله هر صفحه پایینی و شیب تیر مستحکم استفاده شدند. دو جفت LVDT بصورت مورب قرار داده شدند تا تغییر شکل برشی صفحات سطح اول و سوم را اندازه گیری کنند. چهار LVDT بصورت عمودی برای صفحات دیواری قرار داده شدند تا تغییر شکل های خارج از صفحه را اندازه گیری کنند. بعلاوه، تعدادی از روزت های فشاری برای اندازه گیری فشارهای برشی صفحات فولادی قرار داده شدند، و اندازه گیرهای فشاری در محل های مختلف برای اندازه گیری سطح پیشروی تغییرشکل پذیری ستون ها، تیرها و پشت بندها قرار داده شدند.

3- نتایج آزمایشی
31 الگوی شکست
شکل 27 (a)-(c) حالت های شکست جهانی سه نمونه را نشان میدهد. می توان مشاهده کرد که برای SPSW-2، کمانش بصورت مورب در کل ارتفاع نمونه گسترش پیدا کرده است. پنجره های SPSW-1، که توسط پشت بندها مستحکم شده است، نشان داد که توزیع کمانش جهانی و کمانش آن نسبت به SPSW-2 کم اهمیت تر بود. ستون داخلی در نمونه SPSw-3 از پیشروی کمانش جهانی بصورت مؤثرتری در مقایسه با پنجره های مهارشده در نمونه آزمایشی SPSW-1 جلوگیری می کرد، و کمانش موضعی فقط بصورت موضعی در هر صفحه طبقه دیده میشود.

شکل 8 الگوهای شکست معمول در سه نمونه آزمایشی را نشان میدهد. شکستگی صفحات فولادی در پنجره های سطح 1 در SPSW-1 و SPSW-3 رخ داد. خمش خارج از صفحه ستون غربی و شکست میدان کششی در مرحله بعدی بارگذاری برای SPSW-2 مشاهده شد.
تغییر شکل خارج از صفحه کمی قبل از خم شدن در هر سه نمونه مشاهده شد، که اثبات میکرد که اصول طراحی دیوارهای برشی صفحات فولادی مهار شده برای هر سه نمونه رعایت شده است.
32 بار جانبی در مقابل واکنش های جایگزینی بالا
بار جانبی اعمال شده در مقابل واکنش جایگزینی بالای نمونه آزمایشی اندازه گیری شده در شکل 28 برای هر سه نمونه نشان داده شده است. میتوان

مشاهده کرد که رفتار زمین لرزه ای رضایتمندانه پیش بینی شده در سیستم های SPSW توسط نتایج آزمایش تأیید می شد. توان مقاومت جانبی و استحکام جانبی SPSW-1 بترتیب کمتر از توان SPSW-2 و SPSW-3 بود، که اثبات میکرد که توان مقاومت جانبی و استحکام جانبی را میتوان توسط پنجره های داخل دیوار کاهش داد و توسط اضافه سازی ستون های داخلی افزایش داد. بعلاوه، اثر فشرده سازی حلقه های پسماند SPSW-3 تا حد زیادی کمتر از SPSW-1 بود، که اثبات میکرد که استفاده از ستون داخلی میتواند استحکام کلی دیوار را افزایش دهد و منجر به توان مصرف انرژی بالاتری در سیستم گردد.
البته باید توجه داشت که فضاهای خالی هم در منطقه مبنای ستون CFST با کمانش فشرده سازی مشاهده شده برای ستون شرقی SPSW-1 وجود داشت. این را می توان در مرحله بعدی بارگذاری برای کاهش سریع قدرت سیستم محاسبه کرد.
33 باز برشی در مقابل واکنش های تغییر شکل برشی
مطابق مطالعه تحقیقاتی انجام شده توسط پارک، بار جانبی عمدتاً توسط صفحه دیواری سیستم SPSW تحمل میکند. بنابراین، برای تحلیل کیفی، باید بصورت تقریبی مشاهده کرد که صفحه دیواری کل بار برشی افقی معادل با بار جانبی را تحمل میکند، و برای SPSW-3 صفحه دیواری داری پنجره و بدون پنجره در هر دو طرف ستون داخلی، نصف بار برشی افقی ترتیبی بعلت اثر تقویتی زیاد پشت بندها را تحمل میکند. زاویه برشی از معادله 2 محاسبه می گردد تا تغییر شکل برشی صفحات دیواری را نشان دهد، که معرف های و در شکل 9 نشان داده شده اند.

شکل 10 بار برشی را در مقابل واکنش های زاویه برشی صفحات دیواری سطح سوم نمونه ها را نشان میدهد. چندین مشاهده مهم را میتوان از روی شکل 10 بدست آورد. اول اینکه، میتوان مشاهده کرد که استحکام برشی SPSW-1 کمتر از SPSW-2 بود، که اثبات میکند که پنجره تأثیر منفی بر روی استحکام برشی صفحه دیواری داشت. دوم اینکه، چون رفتار کمانش فشرده سازی صفحه فولادی SPSW-1 علاوه بر پنجره مهمتر از صفحه فولادی تقویت شده توسط پشت بندهای نزدیک پنجره بود، و تغییر شکل برشی صفحه دیواری وقتی که بار از غرب (بجای شرق) اعمال شد خیکی کمتر بود، و تغییر شکل برشی صفحه زمانیکه بار از شرق اعمال می شد پیوسته ادامه پیدا می کرد. سوم اینکه، تغییر شکل برشی صفحه دیواری SPSW-2 بدون پنجره، زمانی که بار از شرق یا غرب اعمال می شد، بعلت تقارن هندسی نمونه ها، با هم مشابه بود. و در آخر اینکه، تغییر شکل برشی صفحه دیواری SPSW-3 دارای پنجره، در مقایسه با تغییر شکل صفحه بدون پنجره بیشتر بود. این مسئله اثبات میکند که اثر کاهشی بر روی استحکام برشی در صفحه دیواری بخاطر پنجره، توسط تقویت پنجره ها با پشت بند کاملاً جبران نمی شود.

34 توان تغییر شکل و قدرت
مطابق روش نشان داده شده در شکل 11، نقاط نهایی و خمیدگی از بار جانبی در مقابل منحنی های اسکلتی جایگزینی بالا تعیین می شود که در شکل 12 نشان داده شده است. جدول 2 لیست بارهای مشخصه اندازه گیری شده و جایگزینی ها برای هر یک از نمونه های آزمایشی را نشان میدهد. عامل شکل پذیری بعنوان نسبت جایگزینی نهایی به جایگزینی خمشی بیان می شود و در جدول 2 هم نشان داده شده است.
4- ضریب کاهش قدرت برشی صفحات دیواری مهار شده دارای پنجره
41 مدل عنصر محدود و تعریف مبنا
مطابق بحث بیان شده در بالا، پنجره تأثیر مخالف و مهمی بر روی قدرت برشی صفحات دیواری دارد. یک صفحه دیواری یک طبقه دارای ستون های مرزی بعنوان مثال عددی مبنا انتخاب شده است، همانطور که در شکل 13 نشان داده شده است. بر اساس این مثال مبنا، تحلیل پارامتری را می توانیم انجام دهیم تا تأثیر پارامترهای مختلف بر روی قدرت کاهش یافته صفحات دیواری مهار شده دارای پنجره را بررسی کنیم، بطوریکه فرمول ساده سازی شده را بتوانیم در آخر از آن بگیریم. شکل 13 همچنین مدل FE تیر-بدنه غیرخطی مثال عددی مبنا را با استفاده از بسته FE عمومی ANSYS 12.0 نشان میدهد. در این مدل، عناصر BEAM188 برای شبیه سازی ستون فولادی و عناصر SHELL188 برای شبیه سازی صفحات فولادی بکار برده می شوند. مهم است که بگوییم که پشت بندها مدلسازی نشده اند که دلیل آن را بعداً توضیح میدهیم. یک مدل الاستو-پلاستیک کامل برای تعریف روابط فشار-تغییرشکل یک محوری مصالح فولاد انتخاب می گردد و از معیار خمیدگی von Mises استفاده می شود. ضریب کشسانی و برای مصالح فولادی در سراسر تحلیل بکار می رود.
استحکام محوری صفحات دیواری در مقایسه با ستون های مرزی کم می باشد، بنابراین فقط سهم کمی از بارهای افقی را تحمل می کنند، که بر اساس آن، فرض می شود که ستون های مرزی کل بارهای عمودی را تحمل کنند و صفحات دیواری هم در حالت برشی خالص هستند. شکل 14 تأثیر ستون های مرزی بر روی قدرت برشی صفحات دیواری دارای پنجره را نشان میدهد. نتایج بدست آمده در شکل های 14 (a) و 14 (b) بترتیب بر اساس مدل FE صفحه دیواری یک طبقه دارای پنجره و ستون های مرزی است که در شکل 13 نشان داده شده است، و صفحه دیواری دارای پنجره با پشتیبانی چهار طرفه در حالت برشی خالص است. می توان مشاهده کرد که اثر ضریب ستون های مرزی تأثیر قابل توجهی بر روی قدرت

برشی صفحه دیواری دارای پنجره دارد. برای صفحه دیواری دارای پنجره و بدون ستون های مرزی، می توان به توان بارگذاری برشی رسید، وقتی که صفحه فولادی نزدیک پنجره خم می شود بطوریکه قدرت صفحه فولادی را نمی توان بطور کامل بدست آورد. البته، برای صفحات دیواری دارای پنجره و ستون های مرزی، توان بارگذاری برشی را می توان پیوسته افزایش داد تا اینکه تقریباً کل صفحه فولادی تحت برش خم می شود، که نشان میدهد که ستون های مرزی می توانند توان بارگذاری برشی صفحه دیواری را تحت بارهای جانبی افزایش دهند، همانطور که در شکل 14 (c) نشان داده شده است.
همچنین، از یک طرف، استحکام خمشی تیر فولادی در مقایسه با استحکام صفحه دیواری برای سیستم SPSW واقعی خیلی بیشتر است و قطعه های بتنی بین طبقات محدودیت قوی برای صفحه دیواری ایجاد میکند، و از طرف دیگر، اثر بازدارنده ستون ها مرزی، قدرت برشی صفحه دیواری دارای پنجره را کاملاً توسعه می دهد. این بدین خاطر است که تیر فولادی مدلسازی نشده است، که تأثیر آن فقط توسط محدود کردن چرخش بال

 

ای دیوار و پایین دیوار شبیه سازی می گردد، که با ستون مرزی متفاوت است، که هیچ درجه چرخشی محدودی ندارد تا اطمینان حاصل شود که ستون مرزی هیچ بار برشی را تحمل نمی کند، و فقط بعنوان محدودتی برای صفحات دیواری عمل میکند. شرط محدودکننده و حالت بار مدل FE هم در شکل 13 نشان داده شده است.
بر اساس AISC341-05، دامنه خصوصیات هندسی صفحه دیواری و ستون مرزی بعنوان نسبت عرض صفحه به ارتفاع آن بصورت و ستون مرزی استحکام خمشی به اندازه انتخاب شده اند. همچنین، دامنه خصوصیات هندسی در پنجره بعنوان نسبت پنجره (تعریف بعداً بیان خواهد شد)، نسبت عرض پنجره به ارتفاع آن ، نسبت عرض ارتفاع پنجره به عرض آن و محل اختیاری پنجره انتخاب شده است، بطوریکه تحلیل جامعی بر روی پنجره انجام می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مکانیزاسیون سد pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مکانیزاسیون سد pdf دارای 155 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مکانیزاسیون سد pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه مکانیزاسیون سد pdf

مقدمه

جدول 6 : فهرست چاههای موجود در شبکه ابیاری

جمع

ماه

تبخیر و تعرق پتانسیل

باران مؤثر(Re)

فصل چهارم

فصل پنجم : محاسبه تعداد ماشین الات مورد نیاز

ساعت     400 = 10 ×

برای کشیدن این گاو اهن ا ز5 تراکتور 110 اسب بخار استفاده می کنیم

ریسک :‌

با توجه به اینکه زمین را دو دفعه ریسک می زنیم پس نیاز به  4 = 2 × 2  عدد ریسک داریم

قدرت در موتور

نوع عملیات

جدول 12 : ضرائب گیاهی ماهانه الگوی زراعی برای محصولات مختلف منطقه طرح

Mar

ماه

نوع محصول

Mar

ماه

نوع محصول

Mar

ماه

نوع محصول

Mar

ماه

نوع محصول

Mar

ماه

نوع محصول

Mar

درصد الگوی زراعی

ماه

نوع محصول

 


به نام خدا
مقدمه:
همانطور که می دانیم جمعیت جهان رو به رشد می باشد و نیاز به مواد غذایی و سایر نیازمندی های زندگی که به نحوی با محصولات کشاورزی وابستگی دارند افزایش یافته است. طبق امارهای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد تا پایان سال 2050 میلادی جمعیت جهان به 10 میلیارد نفر خواهد رسید و با توجه به این فرایند رشد جمعیت جهان تامین نیازهای غذایی این جمعیت جز با تکیه بر روش های پیشرفته کشاورزی و کشاورزی دقیق حاصل نمی گردد. به همین دلیل می باید پارامتر های افزایش و توسعه تولیدات کشاورزی را مورد بررسی قرار داد تا بتوان با بهره وری از کلیه مکانات ، سطح تولید را بالا برد.
امروزه کشوارهای صنعتی دنیا ، مانند امریکا از کلیه روشهای جدید در زمینه کشاورزی نظیر سیستم مکان یابی جهانی GPS  و سایر تکنولوژی های ماهواره ای کاشت محصولات کشاورزی میزان بهره وری از زمین های کشاورزی را به حداکثر ممکن رسانده اند. و در این بین چنانچه کشورهای توسعه نیافته و جهان سوم همانند ایران خود را به این تکنیک های جدید روز مجهز نسازند دچار مشکلات عدیده ای خواهند شد.
یکی از عوامل تولید بیشتر محصولات کشاورزی ازدیاد سطح زیر کشت است این عامل با تسطیح اراضی ناهموار ، احیای زمین های بایر ، احداث و ساخت سد ، ابگیر ها و اجرای طرحهای ابخیز داری برای ذخیره سازی نزولات جوی می تواند تا حدود زیادی در تولید محصولات زراعی و دامی موثر باشد. و این کار جز با کاربرد ماشین های کشاورزی میسر نخواهد بود.
در هر صورت توجه به مقوله کشاورزی و مکانیزاسیون کشاورزی می تواند ما را در شکوفایی بیشتر تولیدات کشاورزی کمک نماید که امید است در اینده نزدیک مسئولان امر کشاورزی به اهمیت ان پی برند...
پروژه حاضر طرح مکانیزه سد شهید یعقوبی است که جه دستیابی به تولید بیشتر و تامین نیازهای غذایی منطقه تهیه شده است. این پروژه بر اساس روش های جدید تولید و بهره گیری از مکانیزاسیون و مدیریت کشاورزی و تحلیل های مهندسی می باشد.
در این پروژه اقلیم شناسی منطقه وضعیت آب و هوایی الگوی کشت جدول زمانی و ماشین های کشاورزی و در نهایت محاسبه هزینه های مختلف طرح مورد بررسی قرار گرفته است.
جا دارد که در اینجا از زحمات راهنمایی های جناب آقای مهندس مدرس ?ضوی استاد محترم درس مکانیزاسیون کشاورزی ، مهندس مجتبی مجتبوی ریاست محترم سازمان آب منطقه ای خراسان ، مهندس ساسانیان مسئول پروژه سد شهید یعقوبی ، مهندس طاهری مسئول سازه های هیدرولیکی سازمان آب و … تشکر و قدردانی گردد. در پایان امید داریم که پروژه حاضر بتواند تا حدودی پاسخگوی مشکلات کشاورزی منطقه باشد. تنظیم کنندگان این طرح از راهنمایی تمامی دانشجویان و صاحب نظران امر ماشین های کشاورزی استقبال می کنند.
 موقعیت جغرافیایی و راه دسترسی به محل اراضی
اراضی مورد مطالعه و محدوده اجرای پروژه سد شهید یعقوبی در ناحیه مرکزی استان خراسان و در جنوب شرقی شهرستان تربت حیدریه قرار دارد. اراضی تحت پوشش شبکه آبیاری در مختصات جغرافیایی 35 درجه و 5 دقیقه تا 35 درجه و 10 دقیقه عرض شمالی و 59 درجه و 15 دقیقه تا 59 درجه و 28 دقیقه طول جغرافیایی شرقی دارد و ارتفاع متوسط اراضی از سطح دریا حدود 1150 متر است.
روستاهای ملک آباد ، احمد آباد ، محمد آباد ، کت ، سنگان ، باسفر و عباس آبادفراموشان در داخل اراضی پایاب سد قرار داشته و جزء روستاهای حقابه بر رودخانه می باشند.
در نقشه شماره 1 موقعیت کلی اراضی و شبکه آبیاری نسبت به محل سد و شهر تربت حیدریه نشان داده شده است. اراضی کشاورزی محدوده مطالعاتی ، در دو طرف مسیر طبیعی رودخانه کال سالار قرار دارند و دارای شیب جانبی به سمت این رودخانه می باشند. همچنین شیب عمومی منطقه حدود 13 در هزار بوده و جهت کلی آن شمالی جنوبی است.
شرایط اقلیمی منطقه طرح:
بطور کلی رشد و عملکرد محصولات زراعی گیاهان خودرو در یک منطقه تابعی از کلیه خواص محیطی و اثر متقابل آنها می باشد. بنابر این خصوصیات جوی به شدت بر نوع موجودات زنده اعم از گیاهان و جانواران که می توانند در آن منطقه رشد نمایند تأثیر می گذارند. اقلیم و مجموعه عوامل محیطی در تعیین گونه و ارقام زراعی مناسب کشت هر منطقه و نیز در تعیین عملکرد حاصل از گیاهان نقش مهمی را بر عهده دارد. از مهمترین این عوامل می توان به درجه حرارت و میزان نوسانات آن در طی دوره رشد ، آب موجود در محیط رشد گیاه و رطوبت موجود در محیط رشد ریشه گیاه اشاره نمود.
ذیلاً به مهمترین عوامل اقلیمی در محل اراضی بطور مختصر اشاره شده است:
-    درجه حرارت:
با توجه به بررسی های انجام شده متوسط درجه حرارت سالانه در محل اراضی در حدود 5/15 درجه سانتی گراد است. متوسط درجه حرارت درطول دوره بارندگی منطقه حدود 9 درجه سانتی گراد و در طول دوره فصل زراعی حدود 19 درجه سانتی گراد برآورد شده است.
در بین ماههای مختلف سال دی ماه با متوسط 2/3 درجه سانتی گرادوتیرماه بامتوسط درجه حرارت 8/27 درجه سانتی گراد به ترتیب سردترین وگرمترین ماههای سال هستند.
بدین ترتیب می توان مشاهده کرد که فصل مرطوب منطقه با کاهش درجه حرارت همراه بوده و فصل زراعی خشک است. ازاینرو کشت و کار گیاهان زراعی تابستانه بدون آبیاری عملاً ناممکن است.
تعداد روزهای یخبندان در طول سال حدود 95 روز می باشد که از اواخر آبان شروع شده و در حدود اواخر اسفند پایان می یابد بیشترین تعداد روزهای یخبندان در دی ماه مشاهده شده است. با توجه به این مطالب شروع فصل زراعی هر دوره آبیاری را می توان از اواخر اسفند ماه در نظر گرفت.
-    رطوبت نسبی:
میانگین رطوبت نسبی سالانه بر اساس اطلاعات موجود ایستگاه ملک آباد حدود 50 درصد برآورد شده است. دوره مرطوب سال ازحدودمهرماه تااواخر فروردین ماه ادامه دارد. در این دوره متوسط رطوبت نسبی ماهانه بین 60 تا 70 درصد می باشد. در ماههای خشک سال متوسط رطوبت نسبی حدود 40 تا 50 درصد است. متوسط حداکثر رطوبت نسبی ماهانه حدود 80 درصد و متوسط حداقل رطوبت حدود 30 درصد می باشد.
-    سرعت وزش باد:
حرکت هوا یا وزش باد از جنبه های مختلف تنش مکانیکی بر بافت های نگهدارنده و استحکامی گیاه و همچنین تغییر میکروکلیمای سطح اندام سبزینه دار که محل خروج بخار آب از گیاه می باشند اهمیت دارد. نوع اول که غالباً در سرعت های زیاد باد اتفاق می افتد باعث شکنندگی ساقه ، ورس ، ریزش دانه و اندامهای اقتصادی گیاه و در نهایت موجب از بین رفتن گیاه می شود. تاثیر نوع دوم وزش باد باعث افزایش نیاز آبی گیاه می شود. بنحوی که در محاسبه تبخیر و تعرق پتانسیل نیز دخالت داده می شود.
بطور کلی جهت جریان باد غالب در منطقه تربت حیدریه در ماههای نوامبر و دسامبر ، جنوبی و در ماه فوریه شمالی و در بقیه ماههای سال ، شمال شرقی می باشد. قسمت اعظم باد در فصول بهار و تابستان می وزد و در فصل پائیز و زمستان درصد بادهای آرام زیاد می باشد. برای تعیین سرعت باد از آمار ایستگاه تربت حیدریه استفاده شده که نتایج بشرح جدول 1 می باشد. با توجه به جدول سرعت متوسط سالانه وزش باد در منطقه برابر 9/1 متر در ثانیه است که در ماههای مختلف سال تغییر زیادی در آن مشاهده نمی شود.
-    بارندگی:
بهترین عاملی که بطور مستقیم در تامین نیاز آبی گیاهان دخالت دارد بارندگی می باشد نزولات جوی در محل اراضی کشاورزی عمدتاً شامل باران است. اراضی پایاب رودخانه کال سالار و سد شهید یعقوبی دارای اقلیم خشک و سرد می باشد. زمستان های نسبتاً سرد و همراه با بارندگی و تابستان های گرم و خشک از خصوصیات بارزاقلیمی این منطقه است. متوسط بارندگی سالانه دراراضی دشت حدود 260 میلی متر در سال برآورد شده است که بخش اعظم آن در زمستان نازل می شود.
سهم بارش زمستانه از کل سال در این منطقه کمی بیش از 50 درصد است و حدود 45 درصد از بارندگی نیز در فصول پاییز و بهار روی می دهد. فصل بارندگی و مرطوب منطقه از حدود اواخر آبانماه شروع شده و در اوایل خرداد ماه بارندگی پایان می یابد. مقدار بارندگی در فصل تابستان بسیار ناچیز است. دوره بارندگی منطقه همزمان با کاهش نسبتاً زیاد درجه حرارت است که عملاً عملیات زراعی را متوقف کرده و رشد گیاهان را با مشکل مواجه می سازد.
به این دلیل می توان گفت که بارش های جوی در منطقه بجز در مورد غلات و مراحل اولیه رشد برخی گیاهان صیفی نقش عمده ای در تامین آب مورد نیاز گیاهان ایفا نمی کند.
-    تبخیر و تعرق:
متوسط مقدار سالانه تبخیر و تعرق پتانسیل در اراضی دشت معادل 1523 میلی متر برآورد گردیده است. مقدار ماهانه تبخیر و تعرق پتانسیل بین حداقل 35 میلی متر در ماه آذر تا حداکثر 242 میلی متر در ماه تیر متغیر است. در جدول 1 خلاصه پارامتر های اقلیمی منطقه بر اساس داده های ایستگاه ملک آباد تربت حیدریه فهرست و ارائه شده است.
 
 

-    ساعت آفتابی:
با توجه به اینکه خورشید منبع اصلی انرژی جهت انجام کلیه اعمال حیاتی می باشد این عامل از لحاظ تولید مواد گیاهی مهمترین نقش را در ادامه حیات دارد. در واقع کشاورزی و مدیریتی که برای تولید محصولات زراعی اعمال می گردد در راستای استفاده بهتر و بیشتر از این انرژی است.
وجود نور با شدت زیاد در عرض های جغرافیایی مناطق مختلف ایران و از جمله محدوده مورد مطالعه سد شهید یعقوبی ضرورت تامین مورد نیاز برای رشد تولید گیاهان است که در حال حاضر محدود کننده ترین عامل رشدی در منطقه می باشد. شکل 2 تغییرات ساعت آفتابی واقعی به حداکثر ساعت آفتابی ممکنه ( ) را در عرض جغرافیایی منطقه را نشان می دهد.
 
 
 بررسی روند رشد جمعیت در محدوده سد شهید یعقوبی
چنانچه می دانیم پیش بینی جمعیت شهری و روستایی در شرایط متحول کنونی امری بس دشوار است. زیرا از یک سو فقر اطلاعات اماری از اوضاع اقتصادی اجتماعی ، مهاجرت ها و وقایع حیاتی (موالید و مرگ و میر) شناخت آماری وضع موجود را دشوار نموده و از سوی دیگر روند گذشته جمعیت دچار تغییرات اساسی شده است. لذا در برسی حاضر سعی شده که آمار کارشناسانه بر مبنای شناخت پتانسیل های رشد اقتصادی اجتماعی شهر و روستا در مناطق مورد مطالعه جمعیت آینده ، پیش بینی گردد.
جمعیت شهر تربت حیدریه در سالهای 55-54-1335 و همچنین سال 1360 بشرح جدول شماره 3 می باشد. آخرین آمار دریافت شده از بانک استان جمعیت شهر تربت حیدریه را در سال 1363 حدود 67242 نفر نشان می دهد ولذا نرخ رشد در فاصله سال های 1355 تا 1363 نزدیک 67/5 درصد بوده است. بطوریکه ملاحظه می گردد افزایش جمعیت شهر تربت حیدریه در سال های اخیر از روند بالایی برخوردار بوده است.
 که از جمله مهمترین دلائل آن را می توان فقر شدید و عدم سرمایه گذاری در فعالیت های اشتغال زا و کمبود آن در مناطق روستایی و گسترش بسیاری از رشته های شغلی کاذب (دست فروشی و …) در مناطق شهری (نزدیک تر ین آن تربت حیدریه می باشد) نام برد.
پیش بینی جمعیت شهر تربت حیدریه:
پیش بینی جمعیت شهر تربت حیدریه در حالتی که دولت در انجام برنامه های توسعه و عمران روستایی با موفقیت همراه بوده و امکانات بهداشتی ، خدماتی و آموزشی روستاها متناسب با افزایش جمعیت روستایی توسعه یابد و از طرفی هماهنگ با این وضع نرخ رشد جمعیت و توسعه امکانات شهری از روند آهسته و ملایمی برخوردار باشد تا سال 1383 در مقاطع زمانی 5 ساله به شرح جدول شماره 4 نشان داده شده است.
جمعیت روستایی منطقه تربت حیدریه
بررسی های اولیه روی جمعیت کل کشور نشان می دهد که بمدت 20 سال (1335 تا 1355) جمعیت روستایی از 69 درصد در سال 1335 به 53 درصد در سال 1355 تقلیل پیدا کرده است. که بنظر می رسد این روند در سالهای پس از پیروزی انقلاب هماهنگ با تحولات ناشی از آن سریعتر شده ، بنحویکه در بسیاری از استانها جمعیت شهری بر روستایی فزونی یافته است.
استان خراسان از این تحول دور نمانده ، بطوریکه جمعیت روستایی آن از 2/71% در سال 1345 به 9/61% در سال 1355 تقلیل یافته است.
از آنجائیکه فقر و محرومیت شدید روستاها از یکطرف و جاذبه های جمعیتی شهر ها از طرف دیگر از انگیزه های اصلی مهاجرت روستائیان می باشد ، چنین تصور می شود که روند فوق همچنان ادامه یابد. بدیهی است چنین وضعی بر کلیه روستاهای استان حاکم نمی باشد ، به نحوی که تعدد اندکی از روستا ها با توجه به برتری نسبی وضع آب و خاک نه تنها مهاجر فرست نبوده بلکه تحت تاثیر عوامل خاصی حکایت از مهاجر پذیری مختصری می نماید.
از این جمله اند تعدای از روستاهای مناطق مورد مطالعه که بعلت قرار گرفتن در مسیر رودخانه کال سالار و همچنین توسعه نسبی عمران روستایی در سال های اخیر بعضاً مهاجر پذیری اندکی داشته اند. محاسبات پیش بینی جمعیت روستایی با توجه به ملاحظات فوق ، پتانسیل های اقتصادی مناطق مورد مطالعه و روند گذشته مهاجرت انجام گرفته است.
 مضافاً بر اینکه بر طبق سیاست های کلی دولت در جهت توسعه و عمران مناطق روستایی (که طبعاً موجب کاهش مهاجرت خواهد شد) دو فرض متفاوت در نظر گرفته شده است که این مهندسین با توجه به آنچه که در بالا ذکر شد فرض دوم را که حاکی از جمعیت بیشتری است برای آینده جمعیت مناطق روستایی منطقی تر تشخیص می دهد (جدول شماره 5).

منابع آب موجود در منطقه:
جمع آوری داده های مربوط به منابع آب موجو سطحی و زیر زمینی اراضی واقع در محدوده طرح با هدف تعیین مقدار و زمان آب در دسترس زارعین انجام گرفته است. بدین منظور ابتدا اراضی حقابه بر واقع در محدوده طرح شناسایی شده و سپس بر اساس تقاضای تامین آب مازاد بر حقابه بری در روستاهای مذکور محدوده اراضی تحت پوشش شبکه انتخاب گردیده اند.
از مجموعه مطالعات ، بررسی ها و اطلاعات جمع آوری شده در مورد اراضی حقابه بر ، مالکیت ها ، منابع آب زیر زمینی و پراکندگی اراضی متقاضی تامین آب از شبکه آبیاری 6200 هکتار از اراضی دشت پایاب به منظور اجرای طرح در نظر گرفته شده اند. این اراضی در دو طرف رودخانه کال سالار قرار دارند.
اراضی تحت پوشش شبکه در ساحل راست رودخانه 5030 هکتار مساحت داشته و 4030 هکتار از این اراضی متعلق به خرده مالکین روستا های ملک آباد ، احمد آباد و محمد آباد بوده و شرکت کشت و صنعت آستان قدس رضوی نیز متقاضی تامین آب مورد نیاز 1000 هکتار از اراضی خود در این محدوده می باشد. اراضی تحت پوشش شبکه در ساحل چپ رودخانه 1170 هکتار وسعت داشته و اراضی حقابه بر روستای سنگان در بالادست جاده خواف-تربت حیدریه را در بر می گیرد.
اراضی کشاورزی روستاهای کت در ساحل راست و عمیدی ، باسفر ، نصر آباد ، جنت آباد در ساحل چپ جزء‌ اراضی حقابه بر رودخانه هستند که حقابه آنها در نزدیکترین نقطه ممکن به انهار سنتی آنان از شبکه آبیاری تامین خواهد شد.
محدودیت منابع آب در دسترس یکی از عوامل اصلی عدم توسعه و بهبود شرایط کشاورزی در منطقه می باشد. در شرایط حاضر کشاورزی بر اساس امکان استفاده حداکثر از منابع آب شامل بارندگی ، آبهای سطحی و آب زیرزمینی پایه ریزی شده است.
 محدود بودن منابع آب سطحی و زیر زمینی سبب شده است که بخش عمده ای از اراضی بصورت کشت دیم مورد استفاده قرار گیرند.
 توزیع زمانی بارندگی و محدود بودن بارندگی به فصول زمستان و بهار نیز سبب شده است که اراضی دیم منطقه عمدتاً تحت کشت غلات قرار گیرند. کشت آبی محصولات زراعی نیز بر پایه استفاده از جریان طبیعی رودخانه و منابع آب زیر زمینی استوار می باشد.
رودخانه کال سالار دارای آورد متوسط 5/45 میلیون متر مکعب در سال می باشد. تغییرات سالانه و ماهانه آورد رودخانه نسبتاً شدید است. حداقل و حداکثر دبی مشاهده شده در دوره آماری حدود 22 تا 62 میلیون متر مکعب می باشد. تغییرات ماهانه دبی رودخانه نیز بین 4/0 متر مکعب در ماه مرداد تا حداکثر 7/2 متر مکعب در ماه اسفند می باشد.
مهمترین منبع تامین آبهای سطحی منطقه رودخانه مذبور می باشد. انحراف آب رودخانه کال سالار بصورت ابتدائی انجام گرفته و آب پس از انحراف توسط انهار سنتی موجود در سراسر دشت توزیع می گردد. انهار سنتی موجود طول زیادی داشته و از ابعاد هیدرولیکی و ساختمان صحیح فنی پیروی نمی نمایند. لذا دارای راندمان کمی بوده و تلفات آب در آنها نسبتاً زیاد است. شدت سیلاب های بهاره ، تخریب آبگیرهای موقت و نیاز به لایروبی مکرر انهار سنتی از دیگر مشکلات استفاده از آب سطحی رودخانه      می باشند.
منابع آب زیر زمینی منطقه ، چاههای عمیق هستند. در محدوده تحت پوشش شبکه تعداد 13 حلقه چاه وجود دارد که 2 حلقه چاه آن مربوط به روستای سنگان در ساحل شرقی رودخانه و 11 حلقه دیگر مربوط به ساحل غربی رودخانه می باشند. آب استحصالی از این چاه ها بصورت تلفیق با شبکه آبیاری در نظر گرفته شده است. چاههای موجود در مزرعه نمونه آستان قدس رضوی و همچنین چاههای روستای کت در این شبکه در نظر گرفته نشده اند. در جدول 6 اسامی و میزان دبی تعدادی از چاههایی که در اراضی تحت پوشش شبکه قرار دارند ارائه گردیده است.
 
جدول 6 : فهرست چاههای موجود در شبکه آبیاری
ردیف     نام چاه     دبی    1/S
1    چاه شماره 1 ملک آباد    40
2    چاه شماره 9 ملک آباد    45
3    چاه شماره 1 احمد آباد    70
4    چاه شماره 2 احمد آباد    65
5    چاه شماره 4 احمد آباد    60
6    چاه شماره 5 احمد آباد    65
7    چاه شماره 7 احمد آباد    35
8    چاه کشاورزی احمد آباد    75
9    چاه شماره 1 محمد آباد    85
10    چاه شماره 2 محمد آباد    45
11    چاه شماره 3 محمد آباد    45
12    چاه شماره 5 سنگان    45
13    چاه پایین روستای سنگان    40
جمع    715

میزان آب استحصال از چاههای مذکور با توجه به دوره کارکرد سالانه موتور پمپ ها و تعداد ساعات کار در شبانه روز تغییر می نماید. در هر حال بررسی های انجام شده نشان می دهد ساعت کار مجاز قید شده در پروانه های بهره برداری از چاهها معادل 3500 ساعت در سال می باشد. با اینحال زارعین بطور معمول حدود 300 روز از سال از پمپ ها بهره برداری کرده و بطور متوسط 22 ساعت در روز پمپ ها مشغول بکار می- باشند.
با توجه به مطالب فوق و دبی چاههای محدوده طرح میزان آب قابل برداشت از چاههای عمیق واقع در محدوده شبکه ، معادل 5/11 میلیون متر مکعب در سال می- باشد.
بررسی های انجام شده نشان می دهد که از 6300 هکتار اراضی تحت پوشش شبکه 1000 هکتار متعلق به مزرعه نمونه آستان قدس رضوی است که در حال حاضر به واسطه عدم تامین آب کافی تحت کشت قرار ندارند. اراضی باقیمانده که سطحی معادل 5300 هکتار را تشکیل می دهد ، از دو منبع آب سطحی و زیر زمینی آبیاری می شوند.
میزان حقابه اراضی مذکور از رودخانه معادل 5/8 میلیون متر مکعب بر آورد شده است که با در نظر گرفتن 5/11 میلیون متر مکعب آب استحصالی از چاهها جمع کل آب قابل دسترس زارعین معادل 20 میلیون متر مکعب در سال می باشد. بدین ترتیب بنظر می رسد که سهم متوسط هر هکتار از اراضی حدود 3800 متر مکعب در سال خواهد بود.
بنابر این می توان گفت که با وجود مناسب بودن کیفیت اراضی دشت پایاب ، بدلیل کمبود آب و توزیع زمانی نامناسب دسترسی به آن کشت محصولات پردرآمد در منطقه رشد کافی نداشته و محصولات زراعی موجود با کمبود آب نسبتاً شدیدی نیز مواجه هستند.
غالبیت کشت غلات در منطقه و ناچیز بودن سطوح زیر کشت محصولات تابستانه و صیفی جات مؤید این نظر می باشد.
منابع خاک
مطالعات خاکشناسی نیمه تفصیلی در محدوده طرح توسط موسسه تحقیقات خاک و آب در سطحی معادل 6200 هکتار انجام شده است. اراضی مطالعه شده بخشی از اراضی روستاهای ملک آباد ، احمد آباد ، محمد آباد ، سنگان ، باسفر و اراضی متعلق به مزرعه نمونه آستان قدس رضوی را در بر می گیرد.
بخش هایی از اراضی واقع در محدوده شبکه آبیاری نیز در داخل اراضی مطالعه شده قرار نمی گیرند. با این حال مشاهدات صحرایی و نتایج مطالعات خاکشناسی نشان می دهند که تغییرات کیفی خاکهای دشت مورد مطالعه چندان قابل توجه نبوده و اراضی واقع در شبکه که در مطالعات خاکشناسی منظور نشده اند تقریباً کیفیتی مشابه با سایر اراضی دارا می باشند. نقشه شماره 3 محدوده مورد مطالعه خاکشناسی را نشان می دهد.
مشروح نتایج بدست آمده از مطالعات خاکشناسی بهمراه نقشه تعیین استعداد اراضی از نظر کشاورزی و آبیاری در نشریه شماره 37 موسسه تحقیقات خاک و آب موجود می باشد. در هر حال به منظور آشنایی با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاکهای دشت خلاصه ای از نتایج مطالعات مذبور بشرح زیر ارائه گردیده اند.
لازم به ذکر است که اراضی تحت کلاس II A به وسعت 1100 هکتار ، بخشی از اراضی تحت کلاس II AT  در زیر دست جاده خواف در ساحل چپ و بخشی از اراضی تحت کلاس II S  در ساحل راست در محدوده شبکه آبیاری قرار نمی گیرند.
 
 
طبقه بندی اراضی به منظور تعیین ارزش و استعداد اراضی از نظر آبیاری و کشاورزی و تعیین محدودیت های آن بر اساس راهنمای طبقه بندی اراضی ایران انجام گردیده است.
در این روش عواملی از قبیل: قابلیت نفوذ ، بافت خاک سطحی ، عمق موثر خاک ، میزان شوری و قلیائیت و همچنین شیب و پستی و بلندی ، فرسایش ، سطح آب زیرزمینی و آب ایستادگی در نظر گرفته شده و در این طبقه بندی اراضی به 6 کلاس تقسیم می شوند:
اراضی کلاس یک تا سه ، مناسب برای زراعت های آبی و اراضی کلاس چهار در شرایط بخصوصی مناسب آبیاری و زراعت بوده و اراضی کلاس پنج اراضی هستند که در وضعیت فعلی ، قابلیت کشت آنها تعیین نشده است و برای آبیاری دارای محدودیت های زیادی می باشد و اراضی کلاس شش که به هیچ وجه قابل آبیاری و کشاورزی نیستند.
به استثنای اراضی درجه یک که هیچگونه اشکال و محدودیت زراعی ندارد ، دیگر کلاسها بسته به نوع محدودیتی که دارا می باشند به چند تحت کلاس طبقه بندی می شوند که علائم هر یک به شرح زیر است:
A- معرف محدودیت خإک از نظر شوری و قلیائیت.
S- معرف محدودیت خاک از قبیل : قابلیت نفوذ ، بافت خاک سطحی ، میزان سنگریزه در سطح و عمق خاک ، عمق موثر خاک.
T - معرف محدودیت خاک از نظر وضع پستی و بلندی ، شیب و فرسایش.
 -Wمعرف محدودیت خاک از نظر وضع زهکشی ، سیل گیری ، آب ایستادگی و سطح آب زیرزمینی.
خصوصیات کلاسها و تحت کلاسهای اراضی مورد مطالعه باین شرح است:
اراضی درجه I : اراضی قابل کشت و مرغوب بدون هیچگونه محدودیت و اشکال برای زراعت های آبی است. مساحت آن 1700 هکتار و 27 درصد کل اراضی مطالعه شده است.
اراضی درجه II : اراضی قابل کشت و مناسب برای آبیاری با کمی اشکال و محدودیت جهت زراعت آبی است. این اراضی برای آبیاری و کشاورزی مناسب ولی بعلت داشتن محدودیت های کم ، ارزش زراعی و بازدهی محصول آنها در شرایط مساوی کمتر از اذاضی درجه I می باشد. مساحت آن 4500 هکتار و 73 درصد کل اراضی می باشد.
تحت کلاسهای این اراضی عبارتند از:
II A : اراضی کمی شور که قابلیت هدایت الکتریکی آن 4-8 میلی موس بر سانتی متر است که کمی قلیائی نیز می باشد. مساحت آن 1100 هکتار و 18 درصد کل اراضی می باشد.
II S : اراضی با عمق متوسط (عمق خاک 80-50 سانتی متر) که مساحت آن 2600 هکتار و 42 درصد کل اراضی است.
II AT : اراضی کمی شور که قابلیت هدایت الکتریکی آن 4-8 میلی موس بر سانتی متر و کمی قلیایی با شیب و پستی و بلندی کم می باشد. مساحت آن 800 هکتار و 13 درصد کل اراضی می باشد. دسته بندی اراضی منطقه بر اساس خاک در جدول 7 آمده است.
جدول 7: دسته بندی اراضی منطقه بر اساس کلاس خاک
شرح     هکتار    کلاس و تحت کلاس    شماره
اراضی با قابلیت نفوذ متوسط و بافت خاک سطحی متوسط که شیب کلی آن ملایم (2-0 درصد) و بدون پستی و بلندی و فرسایش است.    1700    I    1
اراضی با قابلیت نفوذ متوسط و بافت خاک سطحی متوسط که شیب کلی آن ملایم (2-0 درصد) و بدون پستی و بلندی و فرسایش است.    1100    II A    2
اراضی با قابلیت نفوذ و بافت خاک سطحی متوسط که دارای عمق خاک متوسط (بین 80-50 سانتی متر) است. شیب کلی آن ملایم (2-0 درصد) و بدون پستی و بلندی و فرسایش است.    2600    IIS    3
اراضی با قابلیت نفوذ و بافت خاک سطحی متوسط که کمی شور و قلیایی بوده و شیب کلی آن (5-2 درصد) و شیب جانبی ملایم و بدون پستی و بلندی و فرسایش است.    800    II AT    4
جمع    6200       

دلایل انتخاب محصولات:
الف) گندم و جو
گندم محصولی استراتژیک و یکی از مهمترین منابع تأمین مواد غذایی در ایران به شمار می آید.
جو نیز گرچه بصورت مستقیم مورد تغذیه افراد قرار نمی گیرد ولی یکی از منابع مهم علوفه ای برای دام بوده و در تولید پروتئین حیوانی و لبنیات نقش عمده ای دارد.
نیاز آبی گندم و جو تا حد زیادی با رژیم آبی رودخانه انطباق دارد این مسأله باعث خواهد شد همزمان با آورد رودخانه آب ذخیره شده در سد نیز به مصرف برسد و لذا نیاز به ذخیره آب زیاد در پشت سد نبوده و در نتیجه ارتفاع سد کاهش یافته و پی آمد آن هزینه های احداث سد نیز تقلیل می یابد.
با توجه به فصل رشد گندم و جو نیاز آبی آنها نسبت به محصولات بهاره کمتر است این امر موجب افزایش سطح زیر کشت آنها با توجه به رژیم آبی رودخانه شده و از طرف دیگر درآمد حاصل از مصرف هر واحد آب افزایش خواهد یافت.
-عدم نیاز به مراقبت ویژه و تحمل زیاد آنها به تنش های محیطی از جمله درجه حرارت و شوری آب.
-آشنایی کشاورزان به تکنیک های تولید: در حال حاضر کشت این محصولات در منطقه رایج بوده و کشت آنها از سابقه طولانی برخوردار است.
-علاوه بر تولید محصول دانه (به عنوان محصول اصلی) در حد زیادی نیز کاه تولید می نماید که می تواند برای تغذیه دام موجود در منطقه استفاده شود.
با توجه به ویژگی خاص که در محصول دانه گندم وجود دارد آنان را می توان با حداقل امکانات در مدت زیادی نگهداری نمود. بدون آنکه خطر فساد محصول وجود داشته باشد.
ب) پنبه:
پنبه یکی از محصولات استراتژیک و مورد حمایت از سوی دول جمهوری اسلامی است و علاوه بر اینکه در هنگام کشت موجب اشتغال در منطقه می شود در بخش صنعت نیز نقش مهمی در اشتغال و فعالیت کارخانجات نساجی دارد.
پنبه محصولی دومنظور است. و علاوه بر الیاف ، دانه آن نیز ماده اولیه کارخانجات روغن کشی است و لذا از این جنبه نیز اهمیت اقتصادی مهمی در سطح کشور دارد.
پنبه محصول وجینی است و لذا در هنگام داشت آن به دلیل کنترل علف های هرز در مراحل رشد آن جمعیت این گیاهان کاهش خواهد یافت.
آشنایی نسبی کشاورزان با نحوه کاشت ، داشت و برداشت آن بطوری که کاشت این محصول نیز از قدمت زیادی در منطقه برخوردار است.
مقاومت خاص پنبه به شوری آب و خاک: بطوری که این محصول قادر است تا 7.7 EC  میلی موس بر سانتی متر را در محیط خاک تحمل نماید.
ج) یونجه:
یونجه از مهمرین گیاهان علوفه ای با کیفیت عالی است. و با کشت محصول در اکوسیستم زراعی ارزش افزوده قابل توجهی از سوی تولیدات دامی و همچنین بهبود کیفیت خاک زراعی حاصل خواهد شد.
یونجه از گیاهان بومی ایران بوده و دامنه سازگاری آن از نظر شرایط آب و هوایی بسیار وسیع است. و حتی قادر است دوره های کوتاه خشکی را نیز بخوبی تحمل نماید.
یونجه از جمله گیاهان علوفه ای است که محصول آن از نظر کمی کیفی قابل توجه است. و با توجه به نیاز علوفه ای که در منطقه وجود دارد ضرورت کشت آن در منطقه طرح احساس می شود.
رشد یونجه در اراضی زیر کشت آن باعث حاصلخیزی خاک از طریق تثبیت ازت و گذاشت بقایای زیاد و مواد آلی در خاک می شود.
یونجه گیاهی چند ساله است و در هر سال نیز چندین مرتبه برداشت می شود و با توجه به سایه اندازی که دارد می تواند با علف های هرز سمج رقابت نماید و جمعیت آنها را کاهش دهد.
کشت یونجه در منطقه از قدیم الایام رواج داشته و هم اکنون نیز بخش زیادی از نیاز علوفه ای منطقه را تامین می نماید.
د) نخود:
نخود گیاهی است یکساله به ارتفاع 20 الی 60 سانتی

 

بخشی از منابع و مراجع پروژه مکانیزاسیون سد pdf :
1 شفیعی ، سید احمد () اصول ماشین های کشاورزی ، دانشگاه تهران ، تهران
2 شفیعی ، سید احمد () ماشین های خاکورزی ، نشر دانشگاهی تهران.
3 بهروزی لار ، منصور () مدیریت تراکتور و ماشین های کشاورزی ، دانشگاه تهران ، تهران.
4 کوچکی ، عوض () فیزیولوژی گیاهان زراعی ، جهاد دانشگاهی مشهد.
5 کوچکی ، عوض () زراعت در مناطق خشک و نیمه خشک جهاد دانشگاهی مشهد.
6 مجموعه اطلاعات کشاورزی (آب و خاک و زراعت) ،() سازمان ترویج کشاورزی وزارت کشاورزی.
7 مدرس رضوی ، مجتبی () جزوه درس مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد.
8 خزاعی ،‌حمید رضا () جزوه درسی زراعت غلات ، دانشگاه فردوسی مشهد.
9 علی زاده ، امین () آبیاری در زمین های کوچک جهاد دانشگاهی مشهد.
10 منصوری راد ، داوود () تراکتور و ماشین های کشاورزی (ج 1و2). دانشگاه بوعلی سینا ، همدان.
11 کوچکی ، عوض () تولید محصولات زراعی جهاد دانشگاهی ، مشهد.
12 سلطانی ، غلامرضا - نجغی ، بهروز (1373) اقتصاد کشاورزی ، نشر دانشگاهی ، تهران.
13. Bowers.W.1976,Mechinery Management. Fundamental Machinery operation , U.S.A
14.Hunt ,D.(1973) Farm and machinery management, 6th edition lowa state university press U.S.A.
15. http://www.ces.purdue.edu

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   106   107   108   109   110   >>   >