پاورپوینت (ماشین آلات راه سازی) pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت (ماشین آلات راه سازی) pdf دارای 59 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت (ماشین آلات راه سازی) pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت (ماشین آلات راه سازی)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت (ماشین آلات راه سازی)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت (ماشین آلات راه سازی) pdf :

اسلاید 1 :

غلتک :

غلتکهای (roller) زراعی برای خرد کردن کلوخه ها و متراکم سازی خاک سطحی مورد استفاده قرار می گیرند. این غلتکها مجموعه ای از صفحات فلزی ضخیم و دایره ای شکل هستند که در کنار یکدیگر قرار گرفته و حول یک محور مرکزی می چرخند.

اسلاید 2 :

واحدهای یک غلتک بر رویهم استوانه ای را بوجود می آورند که شیار دار یا دندانه دار است. هر چه طول دندانه ها یا عمق شیار غلتکها بیشتر باشد خردکردن کلوخه ها بهتر انجام شود.

اسلاید 3 :

غلتک زراعی برای خرد کردن کلوخه های درشت و سختی که با دیسک خرد نمی شوند مناسب است هر گاه غلتک زراعی با سرعت زیادی روی زمینهای کلوخه ای کشیده شود، واحدهای غلتک در اثر برخورد با کلوخه ها از زمین بلند شده و مانند پتکی روی کلوخه ها کوبیده

 می گردند این ضربات سبب ترک خوردن و شکسته شدن کلوخه ها میشود.

اسلاید 4 :

پس از خرد کردن کلوخه های سطحی می توان دیسک زد تا کلوخه های خرد شده به زیر رفته و کلوخه های درشت به سطح آیند. دو یا سه توالی غلتک زدن و دیسک زدن برای خرد کردن کلوخه های سخت ممکن است ضرورت داشته باشد.

اسلاید 5 :

از غلتکها برای کشت علوفه نیز استفاده می شود. غلتکهای مورد استفاده مورد استفاده در کشت گیاهان علوفه ای خاک را بطور سطحی خرد کرده و متراکم کمی سازند و محیط مناسبی را برای تماس بذرهای ریز با خاک ایجاد می نمایند. بعضی از ماشینهای کاشت گیاهان علوفه ای دارای دور ردیف غلتک شیاردار هستند.

اسلاید 6 :

طرز قرار گرفتند غلتکها به نحوی است که شیارهای ایجاد شده توسط غلتکهای ردیف جلوئی بوسیله غلتکهای ردیف عقبی پر می شوند.

از غلتکهای مسطح سبک (بدون شیار یا دندانه) برای فشردن زمینهای زیر کشت گندم و جو یا یونجه (در سال اول رشد) که لایه سطحی خاک آنها در اثر یخبندان بلند شده است استفاده می گردد. در زراعت سنتی ایران از ماله ایرانی برای این منظور استفاده می شود.

اسلاید 7 :

بیل مکانیکی  (power shovel) :

 

بیل مکانیکی یکی از متداولترین ماشینهای معدن روباز می باشد در مواردی که سنگهاو مواد معدنی نرم باشند   این دستگاه عمل حفر و بارگیری را تواما بر عهده دارد در مورد سنگها و مواد معدنی سخت ابتدا آتشباری انجام میگیرد و سپس از بیل مکانیکی برای بارگیری مواد استفاده میشود .

اسلاید 8 :

  • امروزه برای کار در معادن مواد نرم –به ویژه معادن زغال سنگ – بیلهای مکانیکی بزرگی ساخته شده است که ظرفیت برخی به بیش از 138 متر مکعب نیز میرسد.این ماشین از قسمتهای مختلفی مانند ارابه موتور و جرثقیل دکل بازو و صندوقه تشکیل شده است.

اسلاید 9 :

دراگلین(drag line):

وسیله ای است که  برای خاکبرداری و حفر مواد نرم در قسمتهای گود به کار میرود . شکل عمومی این دستگاه نیز شبیه بیل مکانیکی  اما صندوقه این دستگاه به دو رشته کابل متصل است که به وسیله این کابل ها میتوان آن را در قسمتهای مختلف به کار برد .

اسلاید 10 :

به طور مختصر شیوه کار این دستگاه به این صورت است که ابتدا کابلها را رها میکنند و صندوقه دستگاه را به پایین گودال میفرستند سپس به وسیله کابل دیگری آنرا روی زمین میکشند که به این ترتیب صندوقه از مواد معدنی پر میشود

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تاثیر کاربرد کود نیتروژن و دوره حضور علفهای هرز بر عملکرد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تاثیر کاربرد کود نیتروژن و دوره حضور علفهای هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم زمستانه pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاثیر کاربرد کود نیتروژن و دوره حضور علفهای هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم زمستانه pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر کاربرد کود نیتروژن و دوره حضور علفهای هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم زمستانه pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاثیر کاربرد کود نیتروژن و دوره حضور علفهای هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم زمستانه pdf :

چکیده

حضور علفهای هرز در کنار گیاهان زراعی ضرورت دقت بیشتر در انتخاب عملیات زراعی را به همراه دارد. به منظور تعیین مقدار کود نیتروژن مورد نیاز برای رسیدن به حداکثر عملکرد گندم زمستانه در حضور علفهای هرز آزمایشی در سال زراعی 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. تیمارهای مورد آزمایش مقادیر مختلف کود نیتروژن 0] (شاهد)، 150 و 300 کیلوگرم در هکتار[ و طول دوره حضور علفهای هرز ]حضور علفهای هرز در تمام طول فصل رشد (T150)، حضور تا 50 روز پس از شروع رشد بهاره (T50) و کنترل کامل علفهای هرز [(T0) بودند. طرح مورد استفاده طرح اسپلیتپلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار بود. تجزیه آماری دادههای آزمایش نشان داد که کاربرد کود نیتروژن تاثیر معنیداری بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم نداشت اما طول دوره حضور علفهای هرز بر عملکرد و تعداد سنبله در واحد سطح تاثیر معنیداری داشت. اگر چه اثرات متقابل کود نیتروژن و دوره حضور علفهای هرز تاثیر معنیداری بر عملکرد و اجزای آن نداشت، ولی مقایسه میانگینها نشان داد که بینتیمارها از نظر تعداد سنبله، تعداد دانه در سنبله و عملکرد در سطح احتمال %5 تفاوت معنی داری وجود داشت. نتایج آزمایش نشان داد که در شرایط کنترل کامل علفهای هرز با افزایش مقدار کود نیتروژن عملکرد و اجزای عملکرد گندم افزایش یافت ولی در حضور علفهای هرز با کاربرد 300 کیلوگرم نیتروژن در هکتار تعداد سنبله در واحد سطح، تعداد دانه در سنبله و عملکرد گندم شدیدا کاهش یافت.

واژههای کلیدی: دوره حضور علفهای هرز، نیتروژن، گندم.

مقدمه

رقابت علفهای هرز با گیاهان زراعی در اکوسیستمهای کشاورزی یکی از تنشهای بیولوژیکی مهم به شمار میرود که موجب کاهش شدید عملکرد میگردد و کنترل آنها میتواند تاثیر زیادی در افزایش تولید گیاه زراعی داشته باشد. آزمایشات انجام شده نشان داده است که عملیات زراعی توانایی رقابتی گیاهان زراعی و علفهای هرز را در اکوسیتمهای کشاورزی تغییر میدهند که در نتیجه آن تاثیر منفی

سومین همایش علوم علفهایهرز ایران، بهمنماه 305 1388

علفهای هرز بر روی گیاهان زراعی کاهش مییابد. نیتروژن یکی از مهمترین عناصر غذایی است که علاوه بر افزایش محصول گیاه زراعی میتواند جوانهزنی و استقرار علفهای هرز را نیز تحت تاثیر قرار دهد .(3) در مورد تاثیر کاربرد عناصر غذایی بهویژه نیتروژن بر ساختار علفهای هرز (تراکم، وزن خشک و ;) نتایج متفاوتی گزارش شده است. علفهای هرز مقدار عناصر غذایی قابل دسترس گیاه زراعی را کاهش میدهند و شرایط رشد بسیاری از گونه های علفهرز با افزایش مقدار عناصر غذایی خاک افزایش مییابد که این امر توانایی رقابتی گیاهان زراعی با علفهای هرز را کاهش میدهد. اما با کاربرد متناسب عناصر غذایی میتوان شرایط مطلوبی را برای رشد گیاه زراعی فراهم نمود و رشد و نمو علفهای هرز را تحت فشار قرار داد. .(2)

نتایج آزمایش محققان نشان داده است که افزایش طول دوره حضور علفهای هرز موجب تاثیر بیشتر علفهای هرز بر عملکرد گیاه زراعی میگردد. محبوب و همکاران (4) نیز نشان دادند که با افزایش طول دوره حضور علفهای هرز عملکرد و اجزای عملکرد گندم کاهش یافت. هدف از انجام این پژوهش نیز بررسی تاثیر مقادیر مختلف کود نیتروژن و طول دوره حضور علفهای هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم میباشد.

مواد و روشها

بهمنظور بررسی تاثیر نیتروژن و طول دوره حضور علفهای هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم، آزمایشی در سال زراعی 88-87 در مزرعه تحقیقاتی بابلان دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. تیمارهای مورد آزمایش مقادیر مختلف کود نیتروژن 0) (شاهد)، 150 و 300 کیلوگرم در هکتار) و طول دوره حضور علفهای هرز ]حضور در تمام طول فصل رشد (T150)، حضور تا 50 روز پس از شروع رشد بهاره (T50) و کنترل کامل علفهای هرز [(T0) بودند. طرح مورد استفاده طرح اسپلیتپلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار بود.

محصول سال قبل کلزا بود که بقایای آن قبل از کاشت توسط گاوآهن برگردان شخم زده شد. 200 کیلوگرم در هکتار بذر ضدعفونی شده گندم رقم سایسونز در تاریخ 26 مهرماه بهصورت دستی کشت گردید. همزمان با عملیات کاشت 200 کیلوگرم در هکتار کود فسفر نیز بکاربرده شد. پس از کاشت یکسوم کود نیتروژن مورد نیاز در کرتهای مورد نظر بکار برده شد و بلافاصله مزرعه آبیاری گردید. سایر آبیاریها نیز با توجه به نیاز گیاه در طی فصل رشد صورت گرفت. دوسوم باقیمانده کود نیتروژن مورد نیاز در مرحله به ساقهرفتن گندم مورد استفاده قرار گرفت.

پس از رسیدن گندم در مرداد ماه، به منظور تعیین عملکرد و اجزای عملکرد گندم بوتههای گندم موجود از سطح 0/5 متر مربع میانی هر کرت برداشت شده و به آزمایشگاه منتقل گردیدند. سپس صفات مربوط به عملکرد و اجزای عملکرد شامل تعداد خوشهها، تعداد دانه در هر خوشه و وزن هزاردانه تعیین گردید.

قبل از انجام تجزیههای آماری جهت همگنی دادهها در موارد لازم از تبدیل جذری x استفاده شد. تجزیه آماری دادهها با استفاده از نرم افزار MSTATC انجام گرفت و میانگینها توسط آزمون چند دامنهای دانکن در سطح احتمال 5 درصد مقایسه گردیدند.

نتایج و بحث

تجزیه آماری دادههای آزمایش نشان داد که کاربرد کود نیتروژن تاثیر معنیداری بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم نداشت اما طول دوره حضور علفهای هرز بر عملکرد و تعداد سنبله در واحد سطح تاثیر معنیداری داشت (جدول .(1 با افزایش طول دوره حضور علفهای هرز تعداد سنبله و عملکرد دانه گندم کاهش یافت (جدول 2 و .(3 تعداد سنبله در واحد سطح در تیمار کنترل کامل علفهای هرز در طول فصل رشد 602 سنبله در مترمربع بود که با تیمار حضور علفهای هرز برای مدت 50 روز تفاوت معنیداری نداشت. در شرایط حضور کامل علفهای هرز در مقایسه با عدم حضور علفهای هرز و یا حضور علفهای هرز برای مدت 50 روز تعداد سنبله در واحد سطح به ترتیب 36 و 34 درصد کاهش یافت. این دادهها دادههای محبوب و همکاران (4) را تایید مینماید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

گزارش رایگان کار عملیات نقشه برداری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  گزارش رایگان کار عملیات نقشه برداری pdf دارای 3 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارش رایگان کار عملیات نقشه برداری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش رایگان کار عملیات نقشه برداری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارش رایگان کار عملیات نقشه برداری pdf :

 

وسایل مورد تیاز : دوربین تئودولیت , سه پایه , میر , تراز میر


دوربین تئودولیت : این دوربین با توجه به این که به وسیله آن میتوان زوایای افقی و عمودی را انرازه گیری کرد در نقشه برداری از کاربرد فراوانی برخوردار است . این دوربین دارای یک پیچ برای قفل کردن آلیداد و چرخش جزئی بوده و یک پیچ برای قفل تلسکوپ و حرکت جزئی میباشد . از طریق شاغول اپتیکی دوربین را بر روی ایستگاه قرار میدهیم و سپس از طریق تراز کروی و تراز استوانه ای دوربین را تراز میکنیم . با چرخش تلسکوپ میتوانیم زاویه قائم نقاط وبا چرخش آلیداد میتوانیم زاویه افقی نقاط را در صفحه نمایش دوربین مشاهده کنیم. 

میر : شاخص مدرج چهار متری بوده که از چهار قسمت یک متری تشکیل شده  و هر متر آن به قسمت های کوچک میلی متری تقسیم شده است .     


سه پایه : سه پایه وسیله ای است که دوربین بر روی آن قرار گرفته و تراز میشود . دارای سه قسمت سر سه پایه که بر روی زمین قرار میگیرد , ساق پایه که به وسیله اهرم های آن میتوان ارتفاع دوربین را تغییر داد و صفحه افقی که دوربین بر روی آن قرار میگیرد .        

تراز میر : وسیله ای است که از آن برای تراز کردن میر استفاده میشود .
مقدمه : هدف از این کار کشیدن کروکی قسمتی از دانشگاه بوده که به وسیله دوربین تئودولیت میباشد . در این کار ما سعی در رسم کروکی به وسیله استفاده از نقاط مختلف در اطراف میدان داریم . با استفاده از دوربین تئودولیت این فواصل و زوایا را به دست آورده و در ادامه میتوانیم کروکی را رسم کنیم 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش غنی و زیبای فضای سبز در جامعه سنتی pdf :

1 چکیده :

نقش غنی و زیبای جامعه سنتی، حاصل سالها تلاش و همت محققانی چون علامه حلی و دیگر عالمان بزرگ این سرزمین بوده اند که علاوه بر دارا بودن علن الهی و آشنایی با مهندسی زمانه خود سعی بر تلفیق این علوم نموده و با تاسی از آیات ناب الهی شاهکارهای عظیمی را خلق نموده اند که می توان ادعا کرد بی نظیر هستند و ریشه در سنت و فرهنگ و مذهب و باورهای این مرز و بوم دارد تا جایی که غنا و زیبایی تار و پود معنوی آن است که طرحها و نقشهای کلی را به هم پیوند می دهد.

اصول معنوی حاکم بر معماری سنتی ایران، ریشه های عمیقی در فرهنگ و اندیشه های این مرز و بوم داراست برخورد و آمیزش عنصر ایرانی با جریانهای فرهنگ و هنر و اندیشه اسلامی ، سیمای تازه ای به هنر ایرانی بخشید. معماری ایران پس از اسلام از طراحی، ظرافت و دقت بی نظیری برخوردار شد. ارتباط و تلفیق فضاهای مختلف نسبت به هم و ایجاد معابر بزرگ و متناسب برای سهولت رفت و آمد عابران و تلفیق فضای سبز و کاشت درختان با سایه های دلپذیر و خنک در حاشیه خیابانها و جاری شدن نهرهای پرآب از زیر درختان و تلفیق زیبای آن با درختان بی اختیار انسان را به یاد آیات زیبای بهشتی می اندازد.

در ضمن برای رسیدن به یک محیط پایدار باید هر چه بیشتر به طبیعت نزدیکتر شویم و آن ممکن نیست مگر با استفاده از عناصر موجود در خود طبیعت یعنی استفاده از گونه های کمیاب در طبیعت برای احیاء آن و نیز رسیدن به یک محیط پایدار و سالم مثل استفاده از گیاهان دارویی بی خطر و حتی مفید برای سلامتی انسان.

-2کلمات کلیدی :

فضای سبز،جامعه سنتی، فضای سبز ، گیاهان دارویی ، حکمت اسلامی ، معماری سنتی

مقدمه :

قرآنکریم کتاب هدایت بشر به سوی خدای متعال است که در راستای اهداف هدایتی خود از شیوههای گوناگون برهان، موعظه، جدل به روش نیکو و اشاره های علمی استفاده کرده است. در این کتاب بیش از هزار آیه به مطالب علمی اشاره دارد که برخی در حد اعجاز علمی قرآن به شمار میآید؛ از اینرو آیات فراوانی در ارتباط با گیاهان و مسائل مربوط وجود دارد که حاکی از اهمیت این موضوع میباشد. تمام گیاهانی که از زمین میرویند از هر نظر مهم و آیت روشنی از عظمت خداوند میباشند. گیاهانی که در قرآن کریم از آنها نام برده شده هم از نظر خواص و کاربرد و هم از نظر اشاره به رویدادها و اتفاقاتی که همراه با نام این گیاهان آمده نیز از اهمیت ویژهای برخوردارند؛ چون نام این گیاهان با کلام الهی آمیخته شدهاند، به نوعی ارزشمند و مهم جلوه می کنند.(اسفندیاری ، سرور ، (1389 در کنار اهمیت به آیات قرآنی ضروری به نظر می رسد که ما برای رسیدن به محیطی پایدار از رو شهای گوناگون دیگری نیزاستفاده

کنیم، گرچه آیات قرآنی برای تمام بشریت و تمام زندگی ما از تولد تا مرگ دارای برنامه و رویکردهای بسیار مهمی است اما به دلیل نقص بشری از درک تمامی آیات قرآنی و مفهوم آن، هر آنچه که ما امروز در دست داریم از روایات معصومین و سالها تحقیق و بررسی عالمان این حوزه بوده است. پس ما ناچار به استفاده از روش های دیگری هستیم. روشهایی آسانتر و در دسترس تر و این ممکن نیست جز پناه بردن به خود طبیعت و رعایت اصول معماری سازگار با اقلیم که گامی نو در این زمینه می باشد.(نگارنده)

فرضیه :

می توان با استفاده از تجربیات آیات قرآنی مرتبط در این زمینه به محیطی آرام و سالم و پایدار دست پیدا کنیم و با تاسی از آن با استفاده از گونه های گیاهی که در آن ذکر شده و همچنین با نزدیکی به طبیعت و استفاده از گونه های گیاهی بومی ترجیحا دارویی به جای استفاده از گیاهان وارداتی باعث تثبیت خاک و مانع از فرسایش آن و نیز رسیدن به محیطی سالم و عاری از آلودگی و انواع بیماریها خواهیم بود.

روش تحقیق :

عمده ترین روش تحقیق ما بر اساس مطالعات کتابخانه ای و میدانی می باشد، و نیز به منظور آشنایی با فضای سبز و تاثیر آن بر محیط شهری و معماری برای رسیدن به یک محیط پایدار با استفاده از آیات قرآنی و نیز برای نزدیک شدن هرچه بیشتر به طبیعت سعی بر انتخاب و مطالعه گونه های گیاهی دارویی شده که نه تنها محیط بلکه تن وجان خود را سالم نگه داریم.

سوالات تحقیق :

-1 آیامی توان با استفاده از آیات قرآنی و تجربیات آن به محیطی سالم و پایدار دست یافت.

-2 آیا می توان با استفاده از تجربیات فضای سبز در معماری سنتی به معماری پایدار دست یافت. -3استفاده از گیاهان دارویی در فضای سبز چه تاثیرات مثبتی بر معماری و محیط زیست سالم دارد.

اثر محیط:

بین هر موجود زنده و پیرامون او روابطی وجود دارد، که مادرزادی شکل نگرفته اند. بیشتر اکتسابی می باشند تنها در برخی موارد واکنش انسان غریزی است. بدین معنی که جایگاه هر چیز کجاست باید انسان در ارتباط با محیط خود مفهوم اشیاء را یاد بگیرد.

(عبدی ، بیژن ، (1391

جایگاه هر چیز کجاست. به مرور زمان و افزایش تجربیات شبکه عظیمی از اطلاعات یاد اندوزی شده در ذهن ما به وجود می آید. ونهایتاً قادر به شناخت تمامی اشیاء می شویم. این شناخت به ما قدرت کنترل محیط را میدهد.(عبدی ، بیژن ، (1391

رابطه انسان ، طبیعت :

برای درک رابطه ساختمان با محیط ابتدا بایستی به دیدگاه انسان در مورد محیط و یا به طور کلی نسبت به طبیعت، نظر داشت. اساس ساختن، دست اندازی به طبیعت است. نوع این دست اندازی ارتباط بسیار نزدیک با طرز تفکر انسان در مورد طبیعت دارد. در بسیاری ازفرهنگهای شرقی، ارتباط کاملاً نزدیکی بین انسان و طبیعت وجود داشته و امروزه نیز گاهی این ارتباط به چشم می خورد. انسان خود را جزئی از طبیعت می دانسته به این دلیل در اتباط چند گانه باآن بوده است. این ارتباط به هر دو امکان ادامه زندگی می داده است. چنین ارتباطی بین طبیعت و انسان در جوامع غربی نیز وجود داشته اما بعدها جهان بینی مسیحی آن را تغییر داد. این ارتباط دوگانه از طریق مسیحیت تبدیل به ارتباط مثلث شد، بر اساس این تفکر طبیعت را خدا خلق کرده و بشر بایستی از آن استفاده کند. به این ترتیب جمعاً با خود انسان نیز یگانه به حساب می آمدند، بر اساس تثلیث غربی یک رشته از روابط دوگانه به وجود می آمدند.

خدا
انسان طبیعت
انسان خدا

طبیعت

-مانند: انسان – خدا، طبیعت – انسان، عینیت _ ذهنییت، جسم _ روح ;

ماخذ: عبدی، بیژن، 1391

در سالهای متمادی چون در سیستم مسیحیت جنبه خدایی برای خدا قائل نبود، برای انسان این امکان وجود نداشت، که به طبیعت جنبه تقدیس داده و از این راه پذیرای آن باشد. نخستین تلاشها برای توجه به طبیعت در دوره رنسانس صورت گرفت. نقش خدایی رابطه انسان، طبیعت روز به روز ضعیفتر شد. قوانین فیزیک بر طبیعت یا دست ساخته انسان به صورت یکسان عمل میکند و برای همین انسان در بسیاری از موارد مانند ساختمان، به طبیعت به عنوان مدل مراجعه میکرده است. مثلاً گفته میشود که برونلسکی3 برای ساختن گنبد کلیسای جامع فلورانس تخم مرغ را به عنوان مدل در نظر گرفته است.یا ژوزف پکستون4 در ساخت کاخ کریستال از برگهای ویکتوریا رجیا نوعی نیلوفر آبی الهام گرفته است. در فرانسه کاخ ورسای لویی چهاردهم، یک باغ ایجاد شده به دست بشر در اطراف کاخها به وجود آوردند. در انگلستان تحت تاثیر افکارات ژان ژاک روسو باغ انگلیسی به وجودآمد. محیط طبیعی را تابع قوانین هندسی نکردند. بلکه وضع موجودش را تا حدی که امکان داشت حفظ کردند، در اینصورت ساختمان و باغ مفهوم دو جزء هم ارزش را

به ذهن القا میکردند.

(سیفیان ، محمد کاظم ، (1386

– رابطه باغ و ساختمان در فرانسه و انگلستان ماخذ: عبدی، بیژن، 1391

پیوند معماری با طبیعت :

نکته حائز اهمیت در پیوند میان معماری سنتی ایران و طبیعت رعایت اصل محرمیت است. بناها همواره به گونه ای شکل گرفته اند که در ترکیب با طبیعت و استفاده از عناصر آن ، محیط طبیعی را به درون خود کشیده و همانند حجابی آن را در میان خود گرفته اند و این وجه تمایز معماری سنتی ایران با دیگر ممالک است. در معماری ارگانیک غرب که نگاه ویژه ای به طبیعت دارد و فرم و فضای معماری در بسیاری از موارد از ویژگی های توپوگرافیکی زمین تبعیت می کند ، معماری به گونه ای شاخص در طبیعت رها می گردد تا با آن پیوند برقرار کند و می توان گفت که خود را در اختیار طبیعت قرار می دهد . حال آنکه در معماری سنتی ایران اصل پیوند با طبیعت در گرو اصول ارزشی مهمتری است که ریشه در جهان بینی معمار و اجتماع دارد و به همین سبب است که در بسیاری موارد چه در بناهای عمومی و چه در بناهای خصوصی ، فضاهای طبیعی در دل فضای مصنوع جای گرفته است «باغ و حیاط ، مکمل فلات گرم و کم آب ایران، اهمیت خود را در عصر اسلام در حد صوری تصوری از فردوس حفظ می کند هشت بهشت صفوی نه تنها در نقشه سراسری بلکه در همان طرح کوشک مرکزی اش، بی اغراق آفریننده بهشتی پویاست.» (اردلان ، (1380 و به عقیده بسیاری از جمله استیرلن سرچشمه وجود نمادین اندامهای کالبدی معماری ایران در عالم مثال یا عالم ملکوت و یا بهشت موعود دیده می شود و در معماری باغها و حیاط ها و پیوند با طبیعت ، الگو برداری از عناصر باغ های بهشتی مد نظر معمار بوده است. حتی در طراحی و ساخت باغ های ایرانی شاهد دیواره های بلند در اطراف هستیم که شکل دهنده فضای محرم درون اند و در دل این فضای درونی است که عمارات و کوشک ها به گونه ای بارزتر شکل گرفته اند ، چرا که حصار بیرونی حریم امن درونی را فراهم آورده است. لذا باید عنوان کنیم در شکل گیری معماری سنتی ما اصول ارزشی مقدم بر سایر اصول ، معیارها و راهکارها قرار گرفته اند و معمار همواره در پی

یافتن پاسخ های مناسب و خلاقانه در به کارگیری اصول بوده است.

واژه باغ :

باغ از »بغ« به معنی خدا گرفته شده است . این کلمه نخستین بار در منابع مکتوب دوران سلجوقی برای اشاره به نوعی بوستان بزرگ با یک کوشک اصلی و کوشک های فرعی دیگر به کار رفته است . در دوران باستان به جای واژه باغ از کلمه پردیس استفاده می شد که به معنای باغ محصور است . واژه پردیس به معنای بهشت نیز استفاده شده است که در زبان عربی به فردوس و در زبان انگلیسی به پارادایز تبدیل شده است. خود واژه بهشت به معنای بهترین زندگی ، به شکل باغی سرسبز و زیبا مجسم شده است.(پیرنیا،(1373

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد زبان آموزی ورشد گفتار pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد زبان آموزی ورشد گفتار pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد زبان آموزی ورشد گفتار pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد زبان آموزی ورشد گفتار pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد زبان آموزی ورشد گفتار pdf :

زبان آموزی ورشد گفتار

فصل اول
زبان آموزی ورشد گفتار
1-1 : زبان آموزی
زبان آموزی ورشد گفتار در هشتاد سال گذشته مورد توجه قرار گرفته به ویژه درنیمه دوم قرن بیستم بطور دقیق تر مورد بررسی قرار گرفته است. زبان آموزی کودک به همراه توصیف وبررسی ساخت زبان وچگونگی کارکرد آن مورد توجه زبان شناسان قرار گرفته است. یافته های مربوط به زبان آموزی، مراحل فراگیری زبان، تدوین دستور زبان کودک وارائه ویژگی های همگانی زبان از نتایج مهم این بررسی ها بوده است.

یافته های زبان آموزی همچنین در بررسی چگونگی گسترش مهارت های زبانی نیز وزبان پریشی مورد توجه بوده است به علاوه یافته های یاد شده در زمینه بررسی آموزش زبان دوم وهمچنین زبان خارجی وارائه فرضیه ها وروش های آموزش زبان دوم تأثیر به سزایی داشته است. زبان آموزی هم از لحاظ نظریه های یادگیری وهم از لحاظ بررسی مراحل رشد زبانی قابل توجه است. زبان آموزی درزمانی پس از یک سالگی شروع می شود وتا پنج سالگی تقریباً به حالت ثابت نزدیک می شود. دوره زبان آموزی درحدود 5/3 به طول می انجامد.(مشکوه الدینی، 1376، ص 272) بررسی زبان

آموزی به چگونگی رشد مهارت های گفتاری وشنیداری را مشخص می سازد . از یافته های موضوع می توان درآموزش مهارت های زبان استفاده کرد. کودک تا پیش از سواد آموزی قادر است از زبان بطور مناسب دربرقراری ارتباط زبانی استفاده نماید. بعلاوه هر سخنگوی زبان علاوه برقواعد دستوری ، قواعد کاربردی زبان را نیز به تدریج می آموزد؛ یعنی از طریق تعامل با محیط واطرافیان

اصول کاربرد شناختی زبان را نیز فرامی گیرد.زبان آموزی تنها به توانایی های آوایی، واژگانی، دستوری وسبکی محدود نمی شود؛ بلکه به ویژگی های کاربردی زبان نیزشامل می گردد. البته دانش زبانی کودک ناخودآگاه است بکارگیری وقضاوت ناخود آگاه زبان توسط کودک شم زبانی نامیده می شود.
نتیجه تسلط کودک برمهارت های زبانی کسب توانایی به کارگیری زبان است . درصورتی که کودک توانایی زبان را داشته باشد نه تنها دانش ومهارت های زبانی وارتباطی خود را بکار می برد بلکه خواهد توانست درآینده نیز براین خلاقیت زبانی تکیه کند .
به نظر انسترون وبلیایف زبان آموزی برافزایش وتقویت توانش زبانی، توانش ارتباطی، خلاقیت زبانی، تفکر درباره زبان وهمچنین مهارت های آمادگی خواندن ونوشتن درآینده تأثیر می گذارد (بلیایف ، 1368 ،ص77) .
1-2 : نظریه های زبان آموزی
الف: نظریه شناخت گرایی
پیاژه، روانشناس بزرگ سویسی، به اصل شناخت دریادگیر ی کودک توجه داشت. از این رو به پدیده زبان آموزی علاقه مند نبود. او زبان را به عنوان منبعی برای داده های لازم جهت بررسی چگونگی رشد شناخت درنظر می گرفت. به نظر او زبان آموزی یک پدیده ثانویه است که دردرون شناخت طبیعی کودک از محیط خود، شکل می گیرد. از این رو پیاژه زبان آموزی را وابسته به شناخت می

دانست. وقتی زبان را به عنوان مجرایی برای ایجاد ارتباط میان کودک و محیط اجتماعی او در نظر گرفته است . پیاژه معتقد بودکه ذهن کودک برای کسب شناخت، از جهان اطراف همواره فعال است واز این لحاط ، اطلاعاتی از راه زبان توسط افراد محیط به او می رسد؛ به گسترش شناخت او چندان کمک نمی کند. او رشد زبان کودک را ناشی از رشد شناختی واجتماعی او می دانست. با این حال ، پیاژه این فرض را که تنها رشد شناختی برای رشد زبان آموزی کافی باشد انکار می کند. به عقیده او میزان مناسبی از رشد شناختی برای رشد زبانی لازم است، با این حال تنها رشد

شناختی را برای زبان آموزی کافی نمی داند ، بلکه برخی فرآیندهای دیگر را نیز ضروری می داند.( مشکوه الدینی ، 1376، ص274)
مهمترین نظریه های یادگیری مبتنی بر شناخت گرایی عبارتند از: نظریه یادگیری گشتالت گرایان ، نظریه معنا دار دیوید آزوبل، نظریه پردازش اطلاعات، نظریه شناختی پیاژه ونظریه شناختی بروند.
ب: نظریه شرطی شدگی رفتار زبانی
اسکینر، روان شناس آمریکایی، به اصل شرطی شدگی درباره زبان آموزی کودک اعتقاد داشت. وی اعتقاد داشت که برپایه رفتار گرایی همه جنبه های زبان ورفتار انسان را می توان توضیح داد. او یادگیری انسان را امری اکتسابی می داند . به اعتقاد اسکینر ذهن انسان شبیه لوح سفید یاد صفحه خالی است ووقتی زبان دراین صفحه خالی وارد می شود، یادگیری تحقق می یابد.و اساس این دیدگاه ذهن انسان فقط محرکات زبانی بیرونی را پذیرفته وهنگام یادگیری زبان مشاهده منظم رویداد های جهان خارج کودک را وارد به تولید زبان می کند. به عقیده اسکینر انسان از راه آزمایش وخظا به یادگیری زبان می پردازد. وی که آزمایشهای زیادی در خصوص یادگیری حیواناتی مثل موش، کبوتر انجام داده است این نوع یادگیری را شرطی شدن عامل نامیده وآنرا ‹‹ترتیب از راه پاسخ های ارادی ›› می داند.
در نظریه اسکینرتنها شرط لازم برای فهم چگونگی یادگیری زبان این است که بتوانیم متغیرهای حاکم وعوامل بیرونی را مشخص کنیم.

درواقع نظریه یادگیری اسکینر می کوشد یادگیری زبان را با استفاده از یک مدل محرک پاسخ، تبیین کند. به تعبیراسکینر اگر رفتار زبانی معینی بطور مکرر یک نتیجه مثبت داشته باشد به تقویت مثبت واگر نتیجه منفی داشته باشد به تقویت منفی منجر می شود. درحقیقت تقویت مثبت براثر پاداش رفتار زبانی فرد وتقویت منفی براثر تنبیه رفتار زبانی فرد شکل می گیرد. از سوی دیگر، از دیدگاه رفتار گرایان، کودک دریادگیری زبان تا حد زیادی از عامل تقلید کمک می گیرد. بسامد استفاده، کاربرد واژه ها وساخت های زبان نیز دریاد گیری از راه تقلید مؤثر است. اگر کودکی درحال یادگیری زبان، پس از کاربرد یک عنصر یا قاعده زبانی احساس کند ارتباط مؤثر زبانی برقرار شده است

، فکر می کند رفتار زبانی او مورد تأیید قرارگرفته است. این احساس مثبت باعث تقویت آن رفتار و در نتیجه یادگیری آن عنصر می شود.
به عقیده اسکینر، بر پایه فرآیند شرطی شدگی رفتار مؤثر زبانی که در نتیجه انگیزه ها و پاسخ های ناشی از محیط از جمله پدر و مادر و دیگر افراد محیط برایش پیش می آید، زبان را فرا می گیرد. به این معنی که بر اثر تقویت و شرطی شدگی رفتار زبانی از راه پاداش های مطلوبی که از

محیط خود دریافت می نماید، سرانجام عادت های زبانی ویژه مربوط به محیط خود را کسب می کند. بنابراین، به عقیده اسکینر برای توضیح فرآیند زبان آموزی لازم نیست هیچگونه ویژگی ذاتی ذهن خاص و پیچیدگی برای کودک فرض شود، بلکه برای توضیح آنها کافی است که روابط منظم

موجود میان رویدادهای جهان بیرون و گفته های کودک که به طور مثبت تقویت می شود نشان داده شود که به این ترتیب در دوره زمانی مناسب تکرار و استوار می گردد. (مشکوه الدینی، ص276)
. در فرضیه اسکینر نارسایی هایی را در فرآیند شرطی شدگی زبانی در زبان آموزی کودک می توان ملاحظه نمود.
1- تقلید: با وجود اینکه تقلید در امریادگیری زبان وجود دارد ولی می توان به نمونه های فراوانی اشاره کرد که نشان دهنده عملکرد ذهنی انسان هستند. مهمترین این شواهد از انحراف های

زبانی نظامند حاصل می شوند. یکی از این انحرافات تصمیم افراطی است که کودک طی برخی قواعد ساخت های مختلف را بر ساخت های دیگر تعمیم می دهد. مانند صورت های ‹‹سوزیدم›› و ‹‹کاریوم›› بنابراین اگر یادگیری صرفاً از راه تقلید صورت می گرفت، نباید صورت های یادشده که توسط بزرگسالان هیچگاه به کار نمی روند، تولید شود. بنابراین باید به ‹‹قاعده سازی درونی›› معتقد باشیم تا بتوانیم تعمیم های افراطی را به درستی توجیه نماییم .
2- بسامد عناصر: بسامد واژه ها وساخت هایی که در محیط یادگیری زبان به

کار می روند تا آن حدی که رفتارگرایان بر آن تأکید می کنند بر یادگیری زبان اثر نمی گذارد.
اگر بسامد عناصر زبانی در یادگیری تأثیر زیادی داشته باشد نباید واژه های پر بسامد که طبیعتاً بیشتر شنیده می شوند دچار تصمیم افراطی شوند. در مقابل، عناصر زبانی وجود دارند که از طرف بزرگسالان به طور فراوان استفاده شده و پر بسامد هستند ولی کودکان در جریان یادگیری زبان سالها طول می کشد تا آنها را یادبگیرند و استفاده نمایند. (زندی 1381، ص66)
3- تأیید: رفتارگرایان تأثیر والدین و یا اطرافیان را در یادگیری زبان به عنوان مهم ترین نوع تقویت

مطرح می کنند. از نظر آنان تأیید یک رفتار زبانی، به قابل قبول بودن آن از لحاظ دستوری وابسته است، اما تحقیقات نشان می دهد که تأیید یا عدم تأثیر اطرافیان با صحت دستوری جملات ارتباط اندکی دارد.
4- نظریه اسکینر فقط در آزمایشگاه قابل کاربرد است. تقسیم کار به تعدادی مراحل تدریجی و دادن پاداش پس از به انجام رسیدن هر مرحله، ممکن است در آزمایشگاه سیر و قابل هدایت باشد، ولی چنین تقسیمی در محیط زبان آموزی کودک به هیچ وجه روی نمی دهد.
در بالا نیز تأیید والدین این امر را تصدیق می کند. والدین ممکن است در برابر پاسخ غلط کودکان به آنان پاداش بدهند در حالی که مادر یا پدر به درستی به گفته های کودک خود توجه نمی کنند. از طرفی رفتار کودک قابل پیش بینی نیست.
5- زبان از خود نظامی قانون مند دارد. زبان، دارای ساختاری است که زبان آموزی کودک بر اساس مراحل شخصی رخ می دهد و نظامند بودن زبان جزء لاینفک هر زبانی است. اگر کودک از طریق شرطی شدن زبان را بیاموزد و در طی محرک و پاسخ به زبان آموزی بیانجامد که قوانین زبان آموزی هر کودک نسبت به کودک دیگر متفاوت باشد، در حالی که تمام کودکان در دوره خاصی از یادگیری زبان به قسمتی از زبان تسلط می شوند و این دوره از شروع تا تکامل و به پایان رسیدن آن زان مشخصی را طی می کند.
مهمترین نظریه های یادگیری مبتنی بر رفتارگرایی عبارتند از: نظریه ادوارد ترندایک و نظریه شرطی سازی عامل بی.اف اسکینر.

ج) نظریه ذاتی، ذهنی بودن زبان:
نوام پاسکی به عنوان یک فردگرا و طرفدار یادگیری ذاتی زبان، با انتقاد از نظریه اسکینر، یادگیری زبان را در انسان امری فطری می داند. هر کودک دارای نظامی ذهنی به نام دستگاه فراگیری زبان است که او را قادر می سازد درباره ساخت زبانی که در حال یادگیری است فرضیه هایی بسازد. بدین ترتیب چاسکی نظام قواعد ذهنی خود را از طریق یک فرآیند مبتنی بر تغییرات نظام مند توسعه می دهد. چاسکی معتقد است هر انسانی که زبان را فرا می گیرد، مجموعه ای از قاعده ها یا

اصول را برای تولید ساخت های گفتاری کسب می کند. او این نظام ذهنی را ‹‹توانش دستوری یا توانش زبانی›› می نامد. کودک با ذهنی متولد می شود که به مجموعه ای از ویژگی های همگانی زبان، مجهز است. چاسکی با طرح ذاتی بودن زبان، آن را ابراز زبان آموزی می داند. در مدل ذاتی بودن ذهن، زبان عبارتست از: دانشی که در ذهن قرار دارد. این دستور جهانی در ذهن شکل می گیرد و زبان آموخته شده را کنترل می کندبدین ترتیب یادگیری زبان،مجموعه ای ازپارامتر ها و فراگیری واحدهای واژگانی است.

چاسکی که خود در مکتب ساختگرا پرورش یافته بود در کتاب ساخت های نحوی خود شالوده تفکرات رفتارگرایی را متزلزل کرد. او نشان داد که زبان مادری خود را به آن نحوی که رفتارگرایان بیان می کنند یاد نمی گیرد و جنبه

خلاقه یا زایشی بودن زبان را مورد تأکید قرار داد از نظر وی خلاقیت زبان خصیصه ای طبیعی است و استعداد یادگیری زبان ذاتی ذهن بشر است. او بر نامحدود بودن جمله های زبان تأکید کرد.
به عقیده چاسکی، کودک در ذهن خود دستور زبانی را به همراه دارد و به طور ناخودآگاه گفته های اطرافیان خود رادر نظر های گفتاری جستجو می کند.کودک با ذهنی که به مجموعه ای از ویژگی های همگانی زبان مجهز است تولد می شود. و با دارا بودن چنین ذهنی با داده های زبان ذهنی است که بر آن اساس زبان ظاهر را تولید می کند و این دلایلی است که زبان را می توان بر مبنای پدیده های بیرونی توصیف کرد. کودکان درباره زبان چیزهایی می دانند که مواردی را که از طریق محیط شنیده اند نمی توانند درک کنند. کودکان به پایه تجربی، دانش بیرونی زبان را درک می کنند. در نظریه ذاتی بودن ذهن، چاسکی دستور همگانی را یک نظریه علمی می داند که بر اساس داده

های خاص درباره زبان قابل توجیه است. دانش زبانی ناخودآگاه، از برخورد توانایی زبانی که در ذهن وجود دارد. و داده زبانی که از طریق محیط کسب می شود به وجود می آید. آنچه می توان گفت این است که کودکان درباره زبان چیزهایی را می دانند که آنها را از طریق شنیدن یادگرفته اند. (cook، 1996 P. 39)
چاسکی در نظریه خود ارتباط بین هوش و محیط زبانی را با زبان آموزی کودک رد کرده است و این دو را از یکدیگر مستقل می داند و این عصر را این گونه توجیه می نماید که از لحاظ زبان آموزی و نی

ز زمان زبان آموزی بین کودکان با بهره هوشی بالا و کودکان کودن تفاوت ناشی وجود ندارد. (مشکوه الدینی،1373، ص 280)
د) دیگوتسکی و ارتباط اجتماعی
تحلیل بسیار مستدل و جالبی که دیگوتسکی از سرشت تفکر زبانی بر مبنای سنای واژه به عمل آورد: سرآغاز تلاشی است که برای درک فرآیندهای شناختی صورت گرفته است به عقیده دیگوتسکی ریشه زبان، اجتماعی است و مطالعه پیشرفت و رشد شناختی را به عنوان مرکز مراحل فهم می داند. زبان و رشد شناختی به عنوان مراحل جدا از هم بوده. و زبان و تفکر همسان نیستند، بلکه ارتباط نزدیکی با هم دارند. از نظر پیاژه گفتار خود مجوز به عنوان مرحله ای است که در سه سالکی ظاهر شده و در سن 7 سالگی از بین می رود. در حالیکه دیگوتسکی آن را به عنوان گفتاری که از خارج به داخل منتقل شده است می داند. و می گوید که این گفتار منشأ اجتماعی دارد. از نظر او زبان تجارت تاریخی، فرهنگی و اجتماعی را منعکس و وقتی آنها را منتقل می کند.
دیگوتسکی برای مراحل متوالی رشد ذهنی روش هایی را ابداع نموده است. بحث های نظری وی بر مطالعه و بررسی تشکیل مفهوم بر مبنای روش ها و پژوهش های زیر استواراست:
1- بررسی زبان خود محور که تصورات پیاژه را به طور بنیادی متحول ساخت.
2- بررسی های تأثیر متقابل رشد ذهنی و آموزش دبستانی
3- بررسی مربوط به مقایسه رشد مفاهیم علمی- که کودک در آموزشگاه فرا می گیرد.
وی در بررسی رشد عقلانی و زبان کودک، موضوع پیام را در تبدیل گفت و شنود به گفتار درونی و

تفکر دانسته و موضع خام راستون را که تفکر را با فعالیت عضله یکی می داند، رد کرده وگفتار درونی شده را ارتعاشات عضله هنجره نمی داند، بلکه آن را یک بازنمودن درونی می خواند. به اعتقاد وی، زبان پیش از آن که به عنوان یک ابزار منطقی و تحلیلی مورد استفاده قرار گیرد. در غیاب ساخته های مفهومی، نقش های دیگری را نیز ایفا می کند. او در زمینه مفاهیم خود بخودی کودکان پژوهش کرده و هوش را استعداد برخورداری از تعلیم و تربیت می داند. دیگوتسکی در تلا

ش های خود برای درک فرآیندهای شناختی دیدگاه میانجی گرانه دارد. او برای درک چگونگی رشد تفکر، مسأله را از دیدگاه تاریخی می نگرد.
دیگوتسکی پژوهشهایی را که فرض بر این بوده که تفکر و واژه عناصر مجزا و مستقل بوده و تفکر زبانی حاصل تربیت خارجی آنهاست، فعلاً می پندارد او واحد تفکر زبانی را معنای واژه می داند و معتقد است که معنای واژه تا زمانی که اندیشه قالب زبان تجسم نیافته است، پدیده تفکر به شمار می رود. زمانی معنای واژه پدیده زبان محسوب می شود که زبان با اندیشه درآمیزد. او معنای واژه را حاصل ترکیب واژه و اندیشه می داند. دیگوتسکی بازتاب امور واقع عالم را مشخصه اصلی واژگان می داند و از این رو واژه را کلید فهم ماهیت آگاهی انسان تلقی می کند. (دیگوتسکی1367، ص15و28)
به طور کلی دیگوتسکی عقیده دارد که کودکان در یادگیری زبان افراد فعال هستند. در همان مراحل اولیه که کودک قادر به استفاده از زبان نیست، حرکات کودکان نشان از پیشرفت شناختی به سوی تفکر دارد. دیگوتسکی می داند که حرکات بدنی کودک نوعی از زبان است که کودک آن را بعداً تبدیل به نوشتن می کند. این نوع نوشتن را دیگو تسکی نوشتن در هوا می داند. او اعتقاد دارد که معنی از طریق تعلل با دیگران در محیط به وجود می آید و این در حالیت که این مبنا از قبل در ذهن کودک بوده است. وقتی کودکان از زبان در موقعیت های اجتماعی استفاده می کنند (مانند بازی)، آنها زبان را وسیله ای برای کشف جهان به کار می گیرند. (فریس،2001،ص 69)
1-3 مهارت های گفتاری

کودکان نیاز دارند تا درباره احتیاجات، احساسات و افکارشان، با یکدیگر بحث کنند. مهارت گفتار در پیشرفت دیگر مهارتهای زبانی از قبیل مهارت تفکر، خواندن، نوشتن و شنیدن تأثیرگذار است. این مهارت در یادگیری واژه گان زبان به مهارت خواندن کمک می کند. هنگامی که کودکان با استفاده از مهارت گفتاری نوشته ها را می خوانند اولین مراحل نوشتار را نیز یاد می گیرند، صحبت کردن کودکان با خودشان در هنگام نوشتن می تواند کمک زیادی به یادگیری مهارت نوشتن کند.در حقیقت با خود صحبت کردن کودکان هنگام نوشتن، تجزیه و تحلیلی است به آنچه که نوشته است و خلاصه این که مهارت گفتار بر مهارت شنیدار تأثیرگذار است، چون همیشه گویندگان تمایل دارند که شنوندگان خوبی باشند. آنها معمولاً به آنچه دیگران می گویند علاقه مند هستند. مهارت گفتار می تواند به وسیله گفتگو با دیگران و برنامه های مختلف تلویزیون و رادیو پیشرفت داده شود، مطالعه بازدید از مکان هایی مثل موزه، کتابخانه ها و;، بحث و گفتگو با اعضای خانواده نیز می تواند در افزایش مهارت گفتار مؤثر باشد.
در کلاس درس، گفتگو نیاز به تشویق دارد. تحقیقات نشان می دهد که کودکان از گفتگو درباره زبان و چگونگی استفاده از آن سود نمی برد، بلکه آنها برای اینکه از زبان و مهارت گفتار سود ببرند باید دانش آموزان فعالی به عنوان استفاده کننده از زبان باشند. بازی های دوران کودکی نیز در جهت ایجاد تجارب جدید برای کودکان تأثیر بسزایی برزبان آنان دارد. همه کودکان نیازدارند تا با معلم وهمسالانشان تعامل داشته باشند . واین نوع ارتباط بین کودکان یا کودکان با معلمشان می توا

ند در افزایش مهارت گفتار دانش آموزان مؤثر باشد.
مراحل رشد گفتاری کودک
مطالعات نشان می دهد که کودکان بطور عادی نخستین واژه ای زبان مادری خود را تا حدود بین یک ونیم سالگی برزبان می آورد پس مراحل مشخص زبان آموزی را می گذارند وپس از آن درحدود 5 سالگی هسته اصلی زبان درذهن او شکل می گیرد. جملات گوناگون می توان به اصل کاربرد شناختی زبان نیز اشاره کرد واین نکته را متذکر شد که کودکان در تعامل با اطرافیان نیز درباره سبک های زبانی، وپیچیدگی های زبان آشنا می شود.
1-1-3 مرحله اول: پیش زبانی
کودک از زمان تولد تا 12 ماهگی در مرحله پیش زبانی قرار دارد. کودک دراین مرحله بیشتر با گریه وخنده کردن ارتباط خود را با اطرافیان برقرار می کند. این مرحله را مرحله غان ونون نامیده اند. ویا اصطلاحاً آن را (babbling & crying ) می نامیم. مرحله غان ونون کردن تا سن 5 ماهگی ادامه پیدا می نماید. درحدود 6 ماهگی کودک شروع به تولید صداهای نامفهوم می کند. الگوهای آهنگین معمولاً از 9 ماهگی به بعد درکودک ظاهر می شود. درحقیقت کودک از 7 ماهگی به بعد تمایل خود را برای ارتباط با دیگران نشان می دهد. نوع حرکات کودک دراین سن، مثل: خندیدن، حرکات دست ها وپاهای کودک و;. هریک برای بیان نوع خاصی از ارتباط مورد استفاده قرار می گیرد. دراین سن کودک ارتباط اجتماعی خود را با استفاده از یکی از این روش ها برقرار می نماید. همانطو رکه درقبل نیز اشاره شده بود، ویگوستکی این نوع حرکات کودک را که بیشتر با دستان خود انجام می دهد، نوشتن در هوا می داند.
به تدریج صداهایی که کودک به طور تصادفی بر زبان می راند، جای خود را به آواها و سپس کلماتی می دهدکه به اعمال، اشیاء یا رویدادها اطلاق می شود. کودک در حدود 10 تا 11 ماهگی توجه خاص خود را به برخی از امور نشان می دهد. و تا حد زیادی با آواها و تلاش ها برای تولید آواها همراه است. (زندی، 1381، ص46)
این مرحله از زبان آموزی کودک تا حد زیاد تحت تأثیر تقلید می باشد.
1-2-3 مرحله دو، گفتار تک واژه ای: (Holophrastic speech)
گفتار تک واژه ای به وسیله بچه ها بین 12 تا 18 ماهگی مورد استفاده قرار می گیرد. مثلاً برای کلمه ‹‹من آب می خواهم››. فقط از واژه ‹‹آب›› استفاده می کنند. استفاده از یک کلمه به من

ظور اشاره به یک پیام معنی دار ‹‹گفتار تک واژه ای›› (holophrase) نامیده می شود. در مرحله تک واژه ای ممکن است کلمات به صورت عام به کار روند. مثلاً وقتی کودک کلمه ‹‹سگ›› را استفاده می کند. آن را برای حیوانات چهارپا، بادم و همچنین برای گربه نیز به کار می برد. (فریس2001، ص182)
در مرحله تک واژه ای برای اینکه بتوانیم با کودک بهتر ارتباط برقرار نماییم و منظور کودک را از به زبان آوردن یکواژه خاص در یک بافت و یا موقعیت به خوبی درک نماییم لازم است که موقعیت و بافت سخن را نیز در نظر بگیریم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   106   107   108   109   110   >>   >