مقاله در مورد شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد pdf دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد pdf :

شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد

مقدمه
شرکت برق منطقه ای خراسان که حدود 13 شرکت زیر مجموعه آن می باشد در سال 1371 فعالیت جدید خود را شروع کرد و در سال 1373 و بنام شرکت توزیع رسماً از برق منطقه ای بعلت اینکه فعالیت بهتری ارائه دهد جدا گردید با شناخت تقریبی این شرکت به تاریخچه شرکت برق می پردازم.

روشنائی برق در ایران را می توان از سال 1313 به بعد مورد بررسی قرار داد در این سال دولت برای رسیدگی به مسئله برق تهران کمیسیونی را تشکیل داد این کمیسیون پس از بررسی به این نتیجه رسید که پایتخت به 6000 کیلو وات برق نیاز دارد بر این اساس کارخانه ای به ظرفیت 6000 کیلووات از خارج خریداری گردید در اوایل کار هیچگونه استقبالی از نیروی حاصله از کارخانه دیده نمی شد حتی تا آنجائیکه برای کسانیکه تقاضای اشتراک می کردند بطور مجانی یک کنتور جایزه می داد ولی بمرور مردم متوجه نعمت و استفاده بهینه روشنائی برق شدند و تا به امروز که هیچ کاری بدون نیروی برق میسر نمی باشد منتقدان بر این باورند که هرچند مجموع انرژی مصرفی جهان نسبت به سالها قبل تغییر قابل ملاحظه ای نکرده با وجود این تولید نیروی برق در جهان همچنان از رشد چشمگیری برخوردار بوده است علیرغم تلاش ها مداوم در برخی کشورها برای سازماندهی به مدیریت صنعت برق انرژی همچنان رشد یابنده ترین بخش انرژی باقی خواهد ماند و علیرغم رکود اقتصادی حاکم برجهان تقاضا برای انرژی تاکنون از روند فزاینده ای برخوردار بوده است و کارشناسان بر این عقیده اند که این روند در آینده نیز همچنان ادامه خواهد یافت با وجود چنین شرایطی طبیعتاً تأمین سوخت برای تولید برق اهمیت و ادامه خواهد یافت و در این راستا ذغال سنگ بعنوان اولین و گاز طبیعی بعنوان دومین منبع سوخت مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است.
در حال حاضر بعد از پیروزی انقلا اسلامی می توان گفت یکی از فعالترین شرکتهائی که وظیفه خطیر خود را بخوبی انجام داده شرکت برق است که می توان خدماتش را به 5 دسته تقسیم نمود که عبارتند از :
1) تولید
بازسازی واحدهای آسیب دیده نیروگاهها در طول جنگ تحمیلی 2210 مگاوات جمع کل قدرت نیروگاههائی که برای نخستین بار در طول سالهای برنامه اول به بهره برداری رسیده اند 4536 مگاوات
کاهش میزان خاموشیها از 3/4 درصد نیاز مصرف در سال 67 2/0 درصد نیاز مصرف در سال 72
2) شبکه توزیع و انتقال
بازسازی کلیه تاسیسات صدمه دیده شبکه های انتقال و توزیع نیرو ناشی از جنگ تحمیلی
افزایش تعداد مشترکان از 8/8 میلیون مشترک در سال 67 به بیش از 11 میلیون در سال 72 ، افزایش طول خطوط انتقال و فوق توزیع نیرو دار از 40182 کیلومتر در سال 67 به 50418 کیلومتر در سال 72
3) اصلاح ساختار صنعت برق

حرکت در جهت ادغام بخشهای ستادی صنعت برق که دارای فعالیت یکسان هستند فعال کردن بخشهای اضافی و دفترهای شرکتهای برق و ایجاد توان و قالبت های جدید پیمانکار و مشاوره ای
4) ساخت داخل
تأسیس شرکت نصب نیرو برای نصب نیروگاههای حرارتی در داخل کشور فعال کردن توان و فعالیتهای شرکتهای پراکنده کشور برای ساخت برجهای انتقال نیرو استاندارد کردن تجهیزات مورد استفاده در صنعت برق بمنظور ایجاد زمینه ساخت داخل.
5) صنایع

در طی سال 70 تا 72 از سوی شرکتهای ایرانی از قبیل کشورسازی ایران – مقره سازی – ترانسفور سازی که میزان حدود 5/2 میلیون دلار کار به کشورهای مختلف صادر میگردد.

سیستم حسابداری شرکت برق منطقه ای :
سیستم حسابداری شرکتهای برق منطقه ای تحت عنوان روش متحدالشکل حسابداری برای شرکتهای برق از سال 1346 تدوین و مورد عمل بوده است این سیستم با تغییرات محدود هم اکنون نیز در شرکتها و سازمانهای برق که در تولید، انتقال و توزیع برق فعالیت آنها گسترش دارد و کارآمد است هم اکنون بعلت گسترش حیطه فعالیت و سهولت در انجام امور این شرکت کامپیوتر را به خدمت گرفته که لازم است که شناخت دقیق نسبت به هویت حسابها مشخص و روشهای مناسب متحدالشکل جهت تشکیل حسابها بکار گرفته شود.
واحدهای اجرائی مستقیم ثبت اسناد حسابداری در کامپیوتر عبارتند از 1- واحد مالی مستقر در سطح استان 2- واحد کنترل 3- واحد رابط 4- مرکز خدمات ماشینی
تعاریف و ضروریات سیستم عبارتند از :
1- واحدهای اجرایی سیستم ثبت اسناد حسابداری در کامپیوتر
1-1 واحدهای مالی مستقر در سطح استان
برابر سیاستهای اخیر شرکت برق خراسان مبنی بر ایجاد عدم تمرکز، بالطبع در جهت ایجاد استقلال واحدهای اجرایی، خدماتی، بوجود آوردن واحدهای پشتیبانی شامل ادارات مالی، اداری، تدارکاتی خدماتی اجتناب ناپذیر گردید. در این راستا تعداد قابل توجهی واحد مالی بوجود آمد که ضمن حفظ ارتباط کامل با امور مالی در حوزه ستادی شرکت، عهده دار ارائه خدماتی مالی به واحدهای اجرایی شدند. این واحدها ضمن ایفای نقش امور مالی در حوزه عملیاتی خود بلحاظ حفظ ارتباط با مالی مرکز و فراهم نمودن امکانات لازم برای اعمال کنترل امور مالی بر کارهای خود و پاسخگویی های ضروری مبادرت به نگهداری دفاتر روزنامه کل و معین نموده و همه ماهه ضمن تنظیم اسناد هزینه و درآمد و انجام پرداختهای مربوط نسبت به ثبت اسناد در دفاتر مذکور، تهیه موازنه (تراز آزمایشی) و ارسال آن به امور مالی و دریافت وجوه پرداختی، عملیات جاری را تداوم می بخشند.
با توجه به مطالب فوق اولین واحدی که در تهیه اطلاعات پایه نقش فعال دارند واحدهای مالی ذکر شده می باشند.
2-1 واحد کنترل به قسمت های زیر تقسیم می شود.
1-2-1 قسمت ممیزی : به منظور ایجاد هماهنگی بین واحدهای مالی د سطح استان و نظارت کامل بر آنان، برق خراسان مبادرت به ایجاد قسمتی به نام ممیزی نموده است که حافظ ارتباط بین امور مالی و واحدهای ذکر شده می باشد. بالطبع کلیه مدارک مالی تهیه شده در واحدهای مذکور جهت بررسی و کنترل نهایی به این قسمت ارسال که پس از تأیید جهت بازپرداخت آماده می گردد. در بخش نظارت و کنترل، ممیزین ضمن رسیدگی به اسناد و تشخیص بازپرداخت هزینه ها از واحدها بازدید بعمل آورده و در محل نسبت به کنترل و هماهنگ نمودن نحوه گردش عملیات و ثبت اسناد در دفاتر اقدام می نمایند. در همین رابطه در روش ثبت اسناد حسابداری در کامپیوتر لزوماً «حفظ ارتباط قبلی و اعمال نظارت ضروری بوده و پیگیری مسائل تا حصول نتیجه به عهده پرسنل قسمت ممیزی خواهد بود.
2-2-1 قسمت حسابداری درآمد و تاسیسات
با توجه به ایجاد گستردگی و تفویض اختیار به واحدهای مالی و اداری، این قسمت ب

وجود آمد تا در فرم جدیدی فعالیت نماید. بنابراین این حسابداری تاسیسات جریان اجرایی کار را به واحدهای مالی و اداری منتقل نموده تا فارغ از کار اجرایی محور فعالیت را در ساخت زیر بنا نهد.
الف) کنترل دستور کار پروژه ها بمنظور ایجاد امکانات لازم در جهت نگهداری حساب و طبقه بندی آنها برای نقل به حساب 101 توسط مرکز خدمات ماشینی.
ب) ایجاد هماهنگی، نظارت و کنترل مستمر بر رعایت فرمول صدور دستور کار، تا از ای

جاد رویه های مختلف و در نتیجه اشتباه در حسابهای جلوگیری شود.
ج) ایجاد هماهنگی و کنترل در نحوه رسیدگی به حساب پروژه ها، تعیین کسور و اضافات و تحویل و تحول آنها.
د) ایجاد هماهنگی و ارتباط با انبارها و مرکز خدمات ماشینی در تنظیم لیست کنترل انبار ارسال جهت کنترل با کاردکس انبار – رسیدگی به مغایرات و انجام اصلاحات مناسب و کنترل شده بمنظور تهیه لیست گردش انبار.
ه) ایجاد هماهنگی و ارتباط در تنظیم بموقع لیست گردش کارگاههای مختلف.
3-1 واحد رابط
با توجه به گستردگی وسعت استان خراسان و بالا بودن حجم کارهای انجام شده توسط شرکت برق در سالهای اخیر و همچنین تعدد برنامه های آتی، تعداد واحدهای مالی در برق خراسان نسبتاً بالا بوده و از طرفی چون هماهنگی در ارائه اطلاعات به مرکز خدمات ماشینی به لحاظ دریافت گزارشات یکنواخت و همگون اجتناب ناپذیر می باشد بالطبع کانالیزه نمودن اطلاعات و رساندن آن از یک کانال معین به کامپیوتر نتیجه مطلوبتری را عاید خواهد ساخت. به همین منظور وجود واحدی که رابطه بین امور مالی و کامپیوتر را ایجاد و حفظ نماید ضروری بوده و بدین خاطر (واحد رابط) زیر نظر امور مالی در حوزه ستادی تشکیل و از ابتدای کار در جریان امر قرار گرفته است.
4-1 مرکز خدمات ماشینی ( کامپیوتر)
عملیات ماشینی بر اساس اطلاعات مالی در قالب اسناد حسابداری که توسط واحدهای مالی تهیه و از طریق واحد رابط به مرکز خدمات ماشینی ارائه می شود برنامه ریزی شده و می توان آنرا به 4 مرحله ذیل تقسیم نمود.
1-4-1 انتقال اسناد حسابداری به کامپیوتر و تهیه پرونده حسابداری
2-4-1 انتقال کدهای جداول تبدیل
3-4-1 تهیه گزارشات مالی شامل دفاتر روزنامه، کل، معین و تراز کل و معین
4-4-1 تهیه گزارشات لازم جهت تجزیه و تحلیل حسابهای مالی
2- اصل استقلال واحدهای مالی :
در اجرای این سیستم با توجه به سیاست عدم تمرکز شرکت ضروری بنظر می رسد که هریک از واحدهای مالی مستقر در سطح استان بعنوان دهندگان اطلاعات اولیه سیستم بطور مستقل عمل نموده و گزارشات حاصل از اطلاعات آنان نیز بطور جداگانه ای تهیه و در اختیارشان قرار گیرد.
2- ارسال اطلاعات سیستم
داده های به سیستم در قالب اسناد حسابداری بوده که از طریق واحدهای مالی با توجه به دستورالعملهای مالی تهیه و از کانالها اشاره شده در فصول دیگر این دستورالعمل جهت تهیه گزارشات ارسال میگردد.

خصوصیات سند (پایه اطلاعات سیستم ) : اسنادیکه جهت این سیستم طراحی شده ضمن اینکه کلیه خصوصیات یک سند حسابداری را دارا می باشد (دارای دستور به مبلغ ، شرح و ;. و موازنه) به گونه ای طرح ریزی شده که اطلاعات مندرج در آن قابل استفاده برای کامپیوتر نیز باشد.
3- دوره گردش :
در این سیستم دوره مالی شرکت به دوره های کوچکتری تقسیم شده که در حال حاضر هریک از این دوره ها یک ماه می باشد و به نام دوره گردش نامگذاری می گردد. از ضروریات می باشد ک

ه طبق جدول زمان بندی کلیه اتفاقات مالی در هر دوره گردش، دقیقا ً در همان گردش ثبت و در گزارشات مالی همان دوره درج می گردد.
4- ارتباط گزارشات سیسان با دفاتر قانونی شرکت :
هریک از واحدهای مالی بعنوان اولین عامل اجرایی دارای گزارشات دفتر روزنامه با دفاتر قانونی شرکت برابری داشته و در واقع ترازنامه ای که برای حوزه ستادی تهیه می شود همان تراز نامه قانونی شرکت خواهد بود.

گردش عملیات مستقیم :
گردش عملیات سیستم ثبت اسناد حسابداری در واحدهای مالی و حوزه ستادی گردش فوق را به مراحل زیر منقسم نموده است.
1) صدور اسناد داخلی 2) ارسال اسناد با ضمائم به امور مالی (ممیزی)
3) رسیدگی به اسناد و بازپرداخت 4) جمع آوری اسناد و ارسال به کامپیوتر
5) بررسی لیستهای اولیه کنترل و رفع اشتباهات
6) کنترل لیستهای نهائی دوره گردش
7) کنترل گزارشات دفاتر روزنامه، کل، معین ، ترازنامه

1) صدور اسناد داخلی :
در هر واحد مالی پس از انجام هزینه ها مبادرت به صدور اسناد هزینه می گردد! در این رابطه طبق مقررات و موازین حسابداری نسبت به جمع آوری مدارک مثبته اقدام و سپس عمل پرداخت انجام می گیرد.
2) ارسال اسناد با ضمائم به امور مالی . (ارسال اسناد به مرکز)
در این مرحله ابتدا از مجموعه اسناد داخلی خلاصه ای تهیه شده و سندی که اصطلاحاً سند مادر نامیده می شود جهت ثبت دفاتر قانونی شرکت تنظیم می گردد سند مادر پس از درج کلیه اطلاعات در صورتی که هدف بازپرداخت و یا برگشت از تنخواه از طریق مرکز باشد به نحو ذیل عمل می گردد.
3) مرحله رسیدگی و باز پرداخت
قسمت ممیزی پس از رسیدگی کامل و رفع اشکالات احتمالی و صدور چک و سایر تشریفات، اسناد را جهت ثبت در دفاتر قانونی شرکت و نگهداری ضمائم در بایگانی به دفترداری ارسال می نماید و اداره دفتر داری نسبت به ثبت اسناد مادر در دفاتر قانونی روزنامه و کل اقدام خواهد نم

ود.
4) مرحله جمع آوری اسناد و ارسال به کامپیوتر
واحد رابط با مراجعه روزمره به بایگانی امور مالی نسخه ای از اسناد داخلی واحدها و نسخه ای ثبت شده از سند مادر را جمع آوری نموده و در فرم ارتباط امور مالی با مرکز خدمات ماشینی به تفکیک هر واحد مالی ثبت نموده و به همراه اسناد دریافتی از بایگانی به مرکز خدمات ماشینی ارسال می نماید.

5) مرحله بررسی لیستهای کنترل اولیه
پس از آن که اسناد به کامپیوتر ارسال شد. برابر برنامه زمان بندی اعلام شده، کامپیوتر مبادرت به تهیه لیست کنترل اولیه می نماید. لیستها به همراه اسناد مربوطه به واحد رابط جهت کنترل و اعلام اشکالات ارسال می گردد. واحد رابط با توجه به اسناد لیستها را کنترل و چنانچه پیام خاصی در لیستها وجود داشته باشد و یا به اشکالات، خاصی برخورد نماید موارد تصحیح شده را در فرم های کدگذاری درج و مجدداً به کامپیوتر ارسال می نماید. هدف خدمات ماشینی پس از دریافت فرم های کدگذاری نسبت به پانچ و تهیه لیستی برای موارد اعلام شده اقدام و جهت کنترل مجدد به واحد رابط ارسال می دارد و این عمل تا رفع کامل اشکالات ادامه می یابد.
6) مرحله کنترل لیستهای نهایی دوره گردش
پس از اعلام صحت عملیات مرحله قبلی از جانب واحد رابط، مرکز خدمات ماشینی مبادرت به تهیه لیستهای نهائی دوره مربوط می نماید. لیستها پس از آماده شدن به لحاظ و تأیید به واحد رابط تحویل می گردد. واحد رابط ضمن کنترل چنانچه با اشکالات یا مغایراتی در لیست مواجه گردد موارد را به مرکز خدمات ماشینی اطلاع داده و تا حصول اطمینان از صحت عملیات در لیست های نهائی به این عمل ادامه خواهد داد.
7) مرحله کنترل گزارشات دفاتر و ترازهای ماهانه
پس از اعلام صحت لیستهای نهائی از طرف واحد رابط، مرکز خدمات ماشینی نسبت به تهیه گزارشات دفاتر روزنامه، کل، معین و تراز کل و معین اقدام می نماید.

واحد رابطه با دریافت این گزارشات از مرکز خدمات ماشینی و ارسال یک نسخه از آن به واحدهای مالی جهت کنترل ثبت تمامی اقشار و عدم وجود اقلام غیر متعارف در گزارشات و نگهداری به این مرحله پایان می دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

گزارش کاراموزی تعمیر و بازسازی موتور های بنزینی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  گزارش کاراموزی تعمیر و بازسازی موتور های بنزینی pdf دارای 166 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارش کاراموزی تعمیر و بازسازی موتور های بنزینی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کاراموزی تعمیر و بازسازی موتور های بنزینی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارش کاراموزی تعمیر و بازسازی موتور های بنزینی pdf :

گزارش کاراموزی تعمیر و بازسازی موتور های بنزینی

مقدمه :
احتراق عبارت است از سوختن مخلوط سوخت و هوا در اطاقک احتراق و تبدیل آن به انرژی. این انرژی تولید شده ناشی از احتراق توسط پیستون و شاتون و میل لنگ به انرژی مکانیکی چرخشی تبدیل می شود تمامی این عملیات داخل محیطی که موتور نام دارد صورت می گیرد ( همچنین به عبارتی دگر در وسیلع ای که انرژی را از حالتی یا نوعی به حالت و نوع دیگر تبدیل می کند موتور نام دارد . ) بطورکل دو نوع موتور

1- بنزینی
2- دیزیلی
وجود دارد که ساختمان و عملکرد آنها با هم متفاوت بوده و دارای تفاوت های عمده ای از لحاظ نوع سوخت مصرفی ، نحوه احتراق ماده سوختنی ، نحوه مخلوط کردن سوخت و هوا مقدار نیرو و قدرت تولیدی و … می باشند احتراق در موتور بنزینی نیاز ضد ایجاد جرقه در داخل محفظه احتراق زمانی که مخلوط سوخت و هوای داخل آن به حد کافی فشرده شده اند می باشد این جرقه نیز به نوبه خود نیازمند قسمتهای مختلفی از قبیل باطری ، دینام . کوئل ، دلکو ، شمع می باشد همچنین در این موتورها ( موتور بنزینی) جهت مخلوط کردن هوا و

بخار بنزین به یک دستگاه کاربراتور نام دارد نیاز داریم . اما نحوه احتراق در موتو دیزل به این شکل است که ابتدا تنها هوا در داخل سیلندر تا حد زیادی متراکم می شود بطوری که دمای آن تا حد بسیار زیادی بالا می رود وقتی که هوا کاملا فشرده شد سوخت توسط انژکتو ر با فشار زیاد بصورت ذرات بسیار ریزی داخل محفظه احتراق پاشیده می شود و دمای بسیار زیادی هوای داخل سیلندر را باعث احتراق سوخت می شود پس در موتور های انوع دوم به شمع و سایر قسمتهاییی که در بالا ذکر شد برای تولید جرقه نیازی نیست همچنین کاربراتور

نیز در نوع دوم حذف می شود و یک انژکتور به همراه بارل و پلانجرجای تمامی این قسمتها را می گیرد .
پس از توضیحات کوتاهی که در مورد این موتو ارائه کدم با توجه به اینکه نوع موتورهای که در دوره کارآموزی مورد تعمیرقرار گرفتند از نوع اول ، یعنی بنزینی بود پس در این جزوه به تعمیر و بازسازی موتورهای بنزینی می پردازیم .

بطور کلی پیاده کردن قطعات موتور ممکن است بعلل مختلفی از قبیل شکستگی رینگها ، چسبیدن یاتاقاهای میل لنگ چسبیدن رینگ های پیستون ، کاهش کمپرس سیلندر ، سائیدگی رینگ های پیستون و سیلندر های موتور که به مرور بر اثر کارکرد کوتور پیش می آید . در اینصورت لازم است که قطعات موتور باز شده و تعمیر و تعویض گردند .
• مراحل کلی تعمیر موتور
• باز کردن قطعات موتور

باز کردن قطعات موتور :
پس از باز کردن موتور از رو شاسی اتومبیل و قرار دادن آن بر روی پایه مخصوص و یا بر روی میز کارک محسمتها زیر نیز بایستی بترتیب از موتور جدا گردد .
1- دینام یا آلترناتور را با باز کردن پیچ های آن ( معمولا سه عدد می باشد ) از موتو جدا نمود .
2- پیچ های استارت را باز و آنرا بیرون آورد .

3- در اغلب موتورها ،
4- واتر پمپ را بیرون آورد ( سعی گردد که واشر آن سالم از جای خود کنده شود ).
5- صفحه کلاچ و خورشیدی کلاچ (چدنی کلاچ ) را با بازکردن پیچ های اطراف آن از موتور جدا کرد .
6- پیچ های اطراف سینی جلو را باز ،

7- سینی و واشر آنرا در آورد . لازم بیاد آوری است که قبل از باز کردن پیچ های اطراف سینی ،
8- بایستی پیچ بزرگ سر میل لنگ را بوسیله دو پیچ گوشتی بزرگ یا بزرگ تایرلیور بیرون آورد (برای جلوگیری از حرکت میل لنگ ،
9- میتوان با قراردادن پیچ گوشتی روی دندانه های چرخ دندانه های چرخ دندانه های چرخ دندانه دار فلایویل ،
10- از حرکت آن جلوگیری بعمل آورد ).

توجه :
موقع باز کردن قطعات موتور ، باید دقت بیشتری شده و محل قطعهو طرز قرار گرفتن آنرا بخاطر سپرده یا یادداشت نمود تا در موقع بستن موتور ، کار بسهولت انجام گیرد . حتی بعضی نکات لازم را روی بر چچسب نوشته و به قطعه چسباند .

11- پس از جدا نمودن سینی جل و ،
12- لازم است که بعلامت های تایمینگ روی چرخ دنده ها ی میل لنگ و میل سوپاپ توجه نموده و از بودن آنها مطمئن شد . در غیر اینصورت باید روی هر دنده علامت گذاشـت.
سپس پیچ و واشر قفلی (واشر بر گردان ) سر چرخ دنده میل سوپاپ را باز کرده و با اهرم اگر در مکانیزم سوپاپ ها از زنجیر استفاده شده باشد . ابتدا خار زنجیر را بیرون کشیده و سپس زنجیر را در آورد . چرخ دنده میل سوپاپ نیز بایستی بروش فوق از موتور جدا گردد . ( در صورت وجود زنجیر سفت کن باید با باز کردن دو پیچ آنرا در آورده و زنجیر را آزاد نمود . )
در بیشتر موتورها ، چرخ دنده سر میل لنگ بوسیله خار ، خیلی محکم روی محور میل لنگ قرار گرفته و رد آوردن آن ضروری نیست .

13- بلک موتور را روی پایه میچر خانند تا کارتر روغن رو سمت بالا قرار گیرد . سپس بستهای پایه را سفت کرده و پپچ های اطراف کارتر ( سینی روغن ) را باز می کنند .
14- اویل پمپ در محفظه کارتر قرار گرفته و بوسیله دو پیچ به بلوک موتور بسته شده است که با باز کردن پیچ ها ،15- اویل پمپ از موتور جدا می شود .

16- در این حالت بلوک موتور را بر روی پایه میگردانند تا پیستون ها در وضعیت افقی قرار گیرند . حالا ضمن باز کردن پیچ های شاتون ها ،17- پیستون ها را نیز از پهلو خارج می کنند . برای این کار فلایویل را می چرخانند تا کپه های شاتون ها در حالتی قرار گیرند که باز کردن مهره های آنها به آسانی انجام شود . برای باز کردن مهده های شاتون ها بایستی از آچار بوکس یا آچا رینگ مناسب استفاده نموده و از بکار بردن آچار دوسر ( تخت ) خود داری نمود . در غیر این صورت گوشه های مهره ها سائید شده و نه تنها باز کردن چنین مهره هایی مشکل خواهد بود بلکه موقع بستن موتور باید آنها را عوض نمود .

ترتیب باز کردن مهره ها یا پیچ های شاتون دبدین شرح است که ابتدا هر کدام را چند رزوه شل نمود و بنوبت باز می کنند و بعد کپه یاتاقان متحرک ( سر بزرگ شاتون ) را بیرون می آورند . در صورتیکه پس از باز کردن مهره ها کپه به آسانی از شاتون جدا نشود ، با ضربه چکش فیبری یا قسمت چوبی چکش معمولی می توان پیچ ها را عقب زده و کپه پائینی شاتون را بیرون کشید و اگر باز هم کپه جدا نشد با زدن ضربه خفیف به دو طرف ، آنرا از شاتون جدا نمود . سپس با فشار دادن شاتون بسمت خارج پیستون شماره یک را بیرون کشیده و کپه پائین را روی شاتون می بندد و بهمین ترتیب بقیه شاتون ها را جدا کرده و پیستون ها را بیرون می آورند و بترتی روی میز کار قرار می دهند .

توجــه : در موقع بستن کپه به شاتون باید دقت شود که شماره های روی کپه و شاتون د یک قسمت قرار گرفته و زبانه ( چاک ) پوسته یاتاق ها نیز روی هم قرار گیرد .
در صورتیکه شماره های فوق الذکر روی کپه های شاتون نوشته نشده باشد بایستی به وسیله سوهان سه گوش ، علامت گذاری نمود تا موقع بستن مشکلی پیش نیاید . ضمناً باید معلوم شود که سمت شماره دار شاتون یا سوراخ پا شش روغن در کدام طرف موتور قرار گرفته است . ( زیرا اگر اشتباه بسته شود ، موقع کارکدن موتور ، عمل روغنکاری دیواره های سیلندر ها و رینگ های پیستون و بوشها گجن پین مختل خواهد شد) .

معمولاً روی پیستون ها شماره های 1 و 2و 3 و …… و همچنین فلش ، کلمه فرانت (1) یا علامت های دیگری که جهت قرار گرفتن پیستون را به سمت جلو موتور نشان می دهد حک شده است .
10 – قبل از جدا نمودن میل سوپاپ از موتور ، بایستی ابتدا میل تایپ ها و تایپ ها را بیرون اورد ( در موتور هائی که سوپاپ ها در بلوک سیلندر قرار گرفته اند . سوپاپ ها نیز باید پیاده گردد ) . سپس شافت اویل پمپ و میل وسط دلکو را که معمولاً حرکت خود را از میل سوپاپ می گیرند نیز از موتو جدا ساخت .
قبل از باز کردن صفحه نگهدارنده باید روی بلوک موتور و صفحه هر دو را علامت گذاشت تا در موقع بستن اشکالی پیش نیاید . حالا با باز کردن دو پیچ ، صفحه نگهدارنده میل سوپاپ (2) را با چرخ دنده سر ان بیرون آورد ( لازم به توضیح است که چرخ دنده میل سوپاپ را موقتا روی میل سوپاپ بسته و پس از در آوردن میل سوپاپ مجدداً باز می کنند ) . این عمل بایستی

خیلی به آرامی و با چرخانیدن میل سوپاپ و رد کردن بادامک ها از داخل بوشها میل سوپاپ انجام گیرد . اگر در این عمل دقت کافی نشود ، بوش های میل سوپاپ صدمه خواهد دید .
11-واشر های برگردان پیچ های فلایویل را تخت کرده و پیچ های فلایویل را که معمولاً پنج عد هستند شل نموده و باز می کنند . سپس بارد کردن خارروی فلنج میل لنگ فلایویل از موتور جدا می شود .

12-بلوک موتور را روی پایه موتور می گردانند تا میل لنگ موتور در سمت بالا قرار گیرد . سپس پیچ های ثابت را نیز بهمان ترتیب باز کردن پیچ ها شاتون ها باز نموده ، کپه های ثابت را با پیچ های مربوط در می آورند . در حین کار ممکن است که کپه آخری بعلت وجود کاسه نمد عقب میل لنگ مشکل تر از بقیه جدا شود . لذا لازم به ذکر است که با ضربه های چکش فیبری یا تکه چوب سفت آنرا شل نموده و از بلوک جدا نمود. سپس میل لگ را با آرامی از روی بلوک بلند کرده و روی میز کار یا تشت مخصوص شستشو قرار می دهند .
توجه شود که میل لنگ در جائی گذاشته شود که احتمال افتادن نداشته و یا ضربه سختی به آن وارد نشود و یا اینکه لنگ ها و ثابت های میل لنگ با جسم سختی تماس پیدا نگرده و خراشی بر ندارد . سپس کپه های ثابت سیلندر را با پیچ های مربوطه روی بلوک موتور می بندند .

توجــه : اغلب روی کپه های ثابت سیلندر ، شماره آنها حک شده و موقع بستن باید دقت شود که کپه ها در جای خود بسته شده و حتی پیچ ها نیز جابجا نشده باشد .

2- آزمایش قطعات موتور :
کلیه قطعات موتور را پس از باز کردن با نفت شسته و بدقت بازدید نموده و قسمتی که بیش از اندازه سائیده شده باشد باید تعمیر یا تعویض گردد .
1- زنجیر و چرخ دنده ها ی موتور را بازدید نموده ،2- در صورتیکه دو پهلوی یک دندانه ها عوض شده و یا قسمت مقعر دندانه ها خوردگی داشته باشد ،3- باید چرخ دندانه ها عوض شود .
زنجیر را بازدید نموده و خالصی آن را حول محورهای اتصال بررسی می کنند در این صورت نبایستی بیش از اندازه خلاصی داشته باشد ، همچنین با اندازه گیری دقیق طول زنجیر کار کرده و مقایسه آن با طول زنجیر نو ، می توان فهمید که زنجیر بیش از اندازه سائیده شده و باید عوض شود . زنجیر سفت کن را نیز بازدید نموده و در صورتیکه عیبی مشاهده شود باید تعویض گردد.

اگر ارتباط میل لنگ و میل سوپاپ فقط بوسیله چرخ دنده باشد ، بایستی دنده ها بازدید شده ، چنانچه دندانه ها خوردگی یا خلاصی بیش از اندازه (1) داشته باشد باید تعویض نمود .
4- ساقه سوپاپ ها ،5- گاید( گیت ) سوپاس ها ،6- سیت و نشیمن سوپاپها ،7- انگشتی و سر سیلندر ها باید بازدید شود )- پیستونها ،9- سیلندرها ،10- گجن پین ها ،11- شاتون ها ،12- لنگ های میل لنگ را با میکرومتر داخلی و میکرومتر خارجی اندازه گیری نموده و با اندازه های استاندارد آنها که در کتابچه تعمیرات هر موتونر نوشته شده مقایسه می نمایند .
13- بازدیددندانه های چرخ دنده0فلایویل ( چرخ لنگر ) و تعویض آن در صورت سائیدگی تعداد زیادی از دندانه ها و همچنین بازدید سطحی از فلایول که صفحه کلاچ روی آن بسته می

شود . اگر این سطح فلایول بیش از اندازه خط افتادگی ( پله کردن ) داشته باشد . بایستی بوسیله تراشکار تا حد مجاز تراشیده شده و صاف گردد . بوش و یاا بولبرینگ روی فلایول یا روی فلنج میل لنگ را بازدید نموده و در صورتیکه سائیده و یالقی بیش از اندازه داشته باشد و بایستی تعویض شود ( خلاصی بین انتهای شافت کلاچ و بوش ).

14- تاپت ها و میل تاپت ها،
15- با دامک های میل سوپاپ ،
16- بوشهای میل سوپاپ،
17- تکیه گاههای میل سوپاپ نیز بازدید گردد

یادآوری : در صورتیکه قطعات نو موتور در دسترس باشد ، قطعات کار کرده را می توان با آنها مقایسه نموده و میزان سائیدگی آنها را مشخص نمود .
تشخیص قطعات معیوب و لزوم تعمیر یا تعویض آن از مهمترین قسمت تعمیر موتور است زیرا اگر از تعمیر قسمت معیوب صرف نظر شود ، کار به درستی انجام نشده و موتور پس از کار کردن مجدداً احتیاج به تعمیر خواهد داشت و این خود هزینه زیادی را در بر می گیرد ، همچنین تعویض قطعاتی که احتیاج به تعمیر یا تعویض ندرند باعث تخحمل هزینه اضافی و بی مورد خواهد بود . بنابراین تشخیص موققع تعمیر و آشنائی به عمر مفید قطعات موتور ، اهمیت زیادی دارد . به طور کلی تعمیرات موتور را می توان بدو دسته تقسیم نمود .
1- تعمیرا اتفاقی 2- تعمیرات ادواری

تعمیرات اتفاقی همانطوریکه از اسم آن پیدا است قابل پیش بینی نبوده و در اثر بی اطلاعی یا سهل انگاری یا بطور تصادفی پیش می آید ( یخ زدن موتور ، بی آب و بی روغن کارکردن موتور ، عیب فنی موتور و یا عیب هائی که دراثر تصادف اتوموبیل پیش می آید .)
تعمیرات ادواری که به طور معمول وسیله تولید کنندگان موتور اتومبیل ها پسش بینی شده و در مدت عمر مفید موتور باید انجام شود . موقع تعمیر قسمتهای مختلفه در کتابچه نگهداری اتومبیل ها به صورت جدول نوشته می شود .
در این جا فرض شده که موتور با اندازه کافی کار کرده و فرسوده شده و باید تعمیر اساسی گردد . لذا پس از پیاده کردن موتور ، بلوک سیلندر ، میل لنگ ، میل سوپاپ ، سر سیلندر شاتون ها ، فلایویل ( در صورت لزوم ) به کارگاه تراشکاری فرستاده می شود .
3- خلاصه کراهائی که در کارگاه تراشکاری انجام می شود .
1- اندازه گیری ثابت ها و لنگ های میل لنگ با میکرومتر خارجی و قطر اصلی سیلندرها ، با میکرومترداخلی و یا ساعت داخل سنج و تعیین اندازه پوسته یا تاقان های ( آندرسایز ) و اندازه پیستونهای ( اورسایز ).
2- سنگ زدن میل لنگ روی دستگاه میل لنگ تراش .
3-تراش سیلندرها روی دستگاه سیلندر تراش ، در صورتیکه موتور ، بوش های سیلندر داشته باشد ( اعم از بوش یا بوش خشک ) فقط بوش های آنها تعویض می شوند .
4- آزمایش خمیدگی یا پیچیدگی شاتون ها به وسیله دستگاه مخصوص کج گیری شاتون انجام می شود .
5- تراش ثابت های موتور به وسیله دستگاه ثابت تراش .
6- تراش دو سرشاتون ( سر بزرگ و سر کوچک ) یا سنگ زدن آنها بوسیله دستگاه شاتون تراش .
7- تعویض بوش های میل سوپاپ .

8- سنگ زدن کف سرر سیلندر و سطح فوقانی بلوک سیلندر بوسیله ماشین سنگ کف زنی ( سنگ کف )
9- بازدید و تشخیص ترک های موئی بلوک ،10- سیلندر ها ،11- سر سیلندر ،12- میل لنگ و هم چنین کجی میل لنگ ( کج گیری میل لنگ )
13- تعویض بوش های سر کوچک شاتون ( بوش گجن پین )
14- فیت کردن یاتاقان های ثابت و متحرک و همچنین پولیش سیلندرها و فیت کردن پیستونها و سیلندر ها و شماره گذاری آنها .
15- تراش سطح فلایویل در صورت نیاز .

یادآوری : کارهای فوق پس از بازدید و آزمایش کامل و اندازه گیری دقیق در صورت نیاز انجام می گردد . زیرا ممکن است که بکلیه کارهای فوق الذکر نیازی نبوده و فقط چند قلم از آنها انجام شود .

پس از اتمام کارهای مربوط به تراشکاری ، عموماً تعمیر کارها با همان توصیه های ت
راشکار موتور را جمع می کنند . البته این کار در صورتی صحیح است که تراشکار فردی کاملاً با تجربه بوده و تعمیر کار به صحت و دقت کار او اطمینان داشته باشد و گرنه مسئولیت تعمیر موتور بعهده تعمیر کر است . لذا تعمیر کار باید کلیه خلاصی ( لقی ) های موتور را طبق استاندارد و دستور کارخانه سازنده آزمایش کرده و در صورت مشاهده هر گونه اشتباه نسبت به رفع آن اقدام نموده و در صورتیکه نیاز دوباره ققطعه معیوب را به کارگاه تراشکاری برگرداند .

4- کارهائی که در فاصله زمان بازکردن موتور و اتمام کارهائی می توان انجام داد .
1- بازدید و تعمیر سرسیلندر و سوپاپ ها و آب بندی آنها .
2- ً واتر پمپ و رادیاتور ( در صورتتی گرفتگی یا سوراخ شدن لوله های رادیاتور بایستی توسط رادیاتور ساز تعمیر گردد .
3-بازدید و تعمیر اویل پمپ .

4 بازدید و تعمیر کاربراتور و پمپ سوخت رسانی .
5- ً و ً دینام و استارت ، شارژ کردن باتری (توسط باتری ساز ) .
6- تعویض کاسه نمد جلو میل لنگ ( روی سینی جلو قرار گرفته است ) .
7-تعویض بوش فلایویل ( در صورت نیاز ).
8- بازدید و تعمیر دلکو ، آزمایش کوئیل و وایر ها ، تمیز کردن شمع ها وفیلر گذاری آنها

5 – تهیه صورت قطعات مورد نیاز
در تهیه صورت ریز قطعات مرود نیاز اولاً باید شماره سریال موتور و مدل و سال تولید اتومبیل قید شود . همچنین شماره قطعه که در کتابچه لوازم یدکی موتور نوشته شده در جلو اسم قطعه ذکر گردد . از تهیه قطعات یدکی طبق نمونه که بیشتر بین تعمیر کارها مرسوم است حتی الامکان خودداری نموده و روش صحیح را بتدریج جایگزین ان نمود ، البته در مورد خرید یک یا چند قلم معدود ،از روی قطعه نمونه ، شاید اشکالی پیش نیاید ولی در تعمیر گاه های بزرگ که روزانه چندین موتور پیاده شده و جمع می شود خرید قطعات موتور بصورت فوق امکان پذیر نبوده و یا خالی از اشکال نخواهد بود .

6- شستشوی قطعات موتور پس از برگشت از تراشکاری
پس از انجام تراشکاری و تحویل قطعات موتور ،‌( سر سیلندر ، میل لنگ ، بلوک موتور ، شاتون ها ،‌پیستون ها ، میل سوپاپ ، فلایویل ) آنها را داخل تشت بزرگی قرار داده و با نفت و هوای فشرده که با پیستوله انجام می شود ، قطعات فوق را کاملا شستشو داد .

توجه شود که تمامی براده ها ی آهن که در حین تراشکاری به وجود آمده بایستی شسته شده و باز گردد برای اطمینان باید دهانه پیستوله را در یک سر مجرای روغن قار داده و یکی از انگشتان دست چپ را روی انتهای دیگر مجرا گذاشت تا جریان هوای فشرده کاملاً احساس گردد همچنین مجاری آب اطراف سیلندرها و سرسیلندر نیز کاملاً شسته و تمیز گردد حالا قطعات شسته شده را برداشته و روی میز قرار می دهند و سپس با پارچه تمیز ( کرباس ، ململ) خشک می نمایند .

7- کلیات مربوط به بازدید قسمتهای موتور
پس از شستشوی قسمتهای موتور و خشک کردن آنها بایستی کلیه قطعات تراشکاری شده و یا تعویض شده بازدید گردد . همچنین خلاصی ( لقی ) قسمتهای موتور کنترل شده و با ارقام مندرج در کتا راهنمای تعمیرات موتور اتومبیل مقایسه و تطبیقق داده شود ، در صورتیکه کتاب راهنما در دسترس نباشد می توان ارقام مربوط به مشخصات فنی موتور را از تراشکار با تجربه پرسیده و یادداشت نمود . لازم به یادآوری است که هر تعمیر کاری ، بایستی ارقام مربوط به مشخصات فنی موتور را که به طور تجربی بدست آمده و بین تعمیر کاران معمول است

در دفترچه ای یادداشت کرده و در صورت لزوم از آنها استافده نماید . در این فصل سعی شده که خلاصی های لازم موتور به طور میانگین ذکر شود هم چنین در جدول های 1و 2 مقدار سفتی پیچهای موتور با تورک متتر ( آچار مدرج ) نسبت به بزرگی و کوچکی آن ( قدرت موتور ) و نسبت به قطر و جنس پیچ به طور نمونه ذکر شده است .

8- بازدید فشار کپی و فشار یاتاقانی سر بزرگ شاتون
شاتون شماره یک را انتخاب کرده و 1س از تمیز کردن ، آنرا به گیره روی میز کار بسته ( لازم به تذکر است که بین دودها نه گیره ، ورق آلومینیوم یا هر فلز نرمی که بتواند فشار گیره را تحمل کرده و از صدمه زدن به قطعه جلوگیری کپه شاتون ، پوسته های یاتاقان آن را بیرون آورده و مجدداً با آچار رینگ و بعداً با آچار مدرج با اندازه لازم ( به جدول های 1و2 مراجعه شود .) سفت می کنند .

در این حالت یکی از پیچ های شاتون را تا آخر باز کرده و با نازک ترین تیغه فیلر فاصله محل بستن کپه پائین به شاتون را آزمایش می کنند . اگر دو لبه طوری روی هم قرار گرفته باشند که امکان ورود نازک ترین تیغه (یک هزارم اینچ ) نیز نباشد عمل تراش صحیح بوده در غیر این صورت بایستی دوباره به تراشکاری برگردانیده شود . در صورت صحیح بودن ، پیچ دومی را نیز بازکرده و پوسته های یاتاقان را داخل شاتون قرار داده و دوباره پیچ های شاتون را ابتدا با آچار رینگ و سپس با آچار مدرج می بندند .

حالا یکی از پیچ ها را باز کرده و فاصله دو له کپه شاتون را بوسیله فیلر بهمان روش فوق اندازه می گیرند این کار به آزمایش فشار یاتاقان معروف است و این فاصله بایستی 001/0 – 0025/0 اینچ باشد . در صورتیکه فاصله بیش ا 0025/0 اینچ شد بایستی پوسته های یاتاقان ها را بیرون آورده و لبه آنها را روی سنگ مخصوص با مقداری روغن رقیق سائیده و پس از تمیز کردن مجددا داخل شاتون قرار داده و فشار یاتاقان را آزمایش نمود تا خلاصی لازم بدست آید .

در بعضی از کارگاه ها بعوض سائیدن روی سنگ ، یا سوهان خیلی نرم لبه یاتاقان را سوهان می زنند .
توجـه : موقع سائیدن یا سوهان زدن لبه پوسته یاتاقان ها بای دقت نمود که بیش از اندازه سائیده نشود . ضمنا پوسته یاتاقان ها را طوری با دست نگهداشت تا لبه آن کاملا گونیا روی سنگ قرار گیرد . ضمنا به علت نرم بودن جنس پوسته یاتاقان ها باید دقت نمود که هنگام در آوردن و جا زدن پوسته ها روی آنها خط نیفتاد .
اگر در حین آزمایش ، فاصله دو لبه کمتر از 001 / 0 اینچ باشد . بایستی پوسته های یاتاقان ها را عوض نمود . این آزمایش را باید بقیه شاتون ها نیز عمل نمود .

9- آزمایش خلاصی یاتاقان های متحرک :
فلنج میل لنگ را به گیره روی میز کار بسته و برای اطمینان انتهای دیگر آنرا روی پایه چوبی قرار می دهند .
برای اندازه گیری صحیح خلاصی یاتاقان ها اصولا بایستی از پلاستی گیج (1) استفاده شود .
ودر صورت عدم دسترسی به آن می توان صفحات کاغذی را به ضخامت های متفاوت (001/0 ، 0015/0 ، 002/0، 0025/0 ، 003/0، اینچ ) انتخاب کرده و پس از اندازه گیری با میکرومتر ،‌اندازه آنها را روی کاغذ ها یادداشت نمود . بعد باندازه سه بر چهار در نیم اینچ (5/19 *7/12 میلیمتر ) از هر کدام را در صورت لزوم بریده و بین لنگ های ، میل لنگ و پوسته ها قرار داده و خلاصی هر یک از یاتاقان ها را بشرح زیر مشخص نمود:

ابتداء ثابت ها و لنگ های میل لنگ را با پارچه تمیز نموده ، سپس پیچ های شاتون شماره یک را باز کرده و پوسته یاتاقان ها را بیرون آورده و با پارچه پوسته یاتاقان ها و سر بزرگ شاتون را تمیز نموده و پوسته ها را در جای خود قرار می دهند . حالا یک قطره روغن موتور بوسیله روغندان روی لنگ متحرک شماره یک میل لنگ متحرک شماره یک میل لنگ ریخته و کاغذی به ضخامت 001/0 اینچ ( 025/0 میلیمتر ) را بطریقه فوق بریده و روی قطره روغن می چسبانند و شاتون را روی میل لنگ بسته و پیچ های انرا با آچار مدرج باندازه لازم ( به جدول 1 و 2 مراجعه شود )‌سفت می نمایند و حالا شاتون را به آرامی حرکت می دهند در صورت سفت بودن ، خلاصی یاتاقان درست بوده و در غیر این صورت پیچ های آنرا باز کرده و کاغذ 015/0 اینچ (03/.0 میلیمتر) را بروش فوق قرار داده و آزمایش می کنند و در صورت شل بودن . ازکاغذ 002/0 اینچ 05/0 میلیمتر)

استفاده می کنند تا بالاخره مقدار خلاصی یاتاقان متحرک معلوم گردد .
مقدار خلاصی یاتاقان ها متحرک معمولا بین 001/0 – 002/0 اینچ (025/0 –05/0 میلیمتر)
بوده و در صورت زیاد بودن می توان لبه بودن میتوان لبه دو پوسته یاتاقان ها را روی سنگ سائیده و خلاصی آنرا کم نمود . ور این عمل را بایستی در مورد بقیه یاتاقان های متحرک نیز بتریب شماره آنها انجام داد .

روش دیگری که برای آزمایش خلاصی یاتاقان های متحرک دراغلب تراکاری ها مرسوم است بدین شدرح است که سر بزرگ شاتون ها و پوسته یاتاقان های آنها و همچنینثابت و متحرک میل لنگ را با پارچه تمیز کرده و شاتوه ها را با پوسته های یاتاقان ها روی میل لنگ بترتیب شماره ،‌بدون قرار دادن کاغذ یا پلاستی گیج با آچار بوکس بسته و با آچار مدرج سفت می کنند . در این حالت سفتی یا آنهالقی یاتاقان ها با حرکت دادن شاتون ها معلوم میگردد .

10- آزمایش فشار کپی و فشار یاتاقانی یاتاقان های ثابت
بلوک موتور را روی میز قرار داده و یا به پایه مخصوص ، طوری می بندند تا کپه های ثابت در سمت بالا قرار گیرد . حالا بهمان ترتیبی که برای آزمایش فشار کپی های شاتون ها گفته شد از کپه ثابت شماره یک شروع می کنند . لذا اول پیچ های کپه ها را باز کرده و پوسته یاتاقان ها را بیرون می آوردند. حالا کپه ثابت شماره یک را در جای خود قرار داده و هر دو پیچ را باندازه معینی با آچار مدرج سفت می کنند ( به جدول های 1و2 مراجعه شود ) در این حالت یکی از پیچ ها را باز کرده و با نازکترین تیغه فیلر ، فاصله لبه کپه را بازدید می کنند در صورتیکه فیلر نتواند داخل شود عمل تراش صحیح بوده و در غیر این صورت باید دوباره به کارگاه تراشکاری برگردانده شو.د . در صورت درست بودن فشار کپی ، هر دو پیچ را باز کرده و

پوسته های یاتاقان مربوط را در جای خود قرار داده و با آچار مدرج پیچ ها را سفت می نمایند سپس یکی از پیچ ها را باز کرده و بهمان روش فوق ، فاصله دو لبهکپه را اندازه میگیرند در این حالت فاصله دو لبه بایستی بین 001/0-004/0 اینچ (025/0-1/0میلیمتر ) باشد و در صورت کم یا زیاد بودن باید بهمان روشی که قبلاً گفته شده عمل نمود .

11- آزمایش خلاصی یاتاقان های ثابت
پس از آزمایش فشار کپی و فشار یاتاقانی ، پیچ های کپه های ثابت را باز کرده و کپه ها را با پیچ های مربوط در آورده و در یک سمت موتور قرار می دهند . سپس میل لنگ را روی میز گذاشته و کلیه یاتاقان های ثابت و متحرک آنرا با پارچه ، کاملاً تمیز می نمایند . حالا میل لنگ را به آرامی بدون اینکه پوسته های یاتاقان ها از جای خود تکان بخورد روی بلوک موتور قرار داده و کپه ها را روی ثابت ها گذارده و پیچ های آنها را باستثنای ثابت شماره یک ابتدا با دست سپس با آچار رینگ تا آخر سفت می کنند .

حالا به همان روشی که برای آزمایش خلاصی شاتون ها گفته شد از کاغذی به ضخامت 001/0 اینچ ، به اندازه یک در نیم اینچ ( 25*5/12میلیمتر ) بریده و یک قطره روغن، روی ثابت میل لنگ ریخته و کاغذ را روی آن قرار می دهند . کپه را در جای خود گذاشته و پیچ های آنرا به اندازه معین سفت می کنند سپس میل لنگ را به آرامی می چرخانند ، در صورتیکه میل لنگ کاملاً سفت بوده یا بسختی حرکت نماید اندازه خلاصی یاتاققان صحیح می باشد و اگر لق بوده و یا راحت بگرد باید از کاغذ ضخیم تری (0015/0اینچ ) استفاده نمود . این آزمایش را باید آنقدر ادامه داد تا خلاصی یاتاقان ثابت مشخص شود اسن خلاصی معمولاً بین 001/0-003/0 اینچ می باشد در صورت کم بودن خلاصی باید پوسته یاتاقان ها عوض شود ، اگر خلاصی بیش از حد مجاز باشد می توان با سائیدن لبه پوسته یاتاقان ها روی سنگ یا ب وسیله سوهان نرم خلاصی را به یاتاقان ثابت داد . بهمین ترتیب بایستی خلاصی بقیه یاتاقان های ثابت اندازه گیری شود .

 

یادآوری :
1- توجه شود که کلیه پیچ ها در جای خود بسته شده و جابجا نشوند .
2- توجه شود که کپه ها درست در محل خود بسته شوند لذا باید به شماره حک شده روی کپه ها بیشتردقت نمود .
3- توجه شود که کاغذهای اندازه گیری پس از هر آزمایش از روی میل لنگ برداشته شود .
12- آزمایش بازی طولی میل لنگ

میل لنگ موتور ها ، حرکت طولی مختصری داشته که بنام بازی طولی میل لنگ گفته می شود این بازی بوسیله واشرهای بغل یاتاقانی کنتترل می گردند .
بدین معنی که پس از آزمایش خلاصی یاتاقان های ثابت ، کپه ای که بایستی واشر های بغل یاتاقانی روی آن سوار شود باز کرده سففت نمود .
توجه شود که موقع قرار دادن واشر ها ، رویه ای که دارای مواد یاتاقانی است ، باید در سمت بیروئن کپه ثاببت قرار گیرند .
حالا بوسیله پیچ گوشتی بزرگ ، میل لنگ را بیک سمتت حرکت داده و بازی طولی میل لنگ را بوسیله فیلر اندازه می گیرند و این بازی معمولاً بین 002/0- 006/0 اینچ (05/0-15/0میلیمتتر ) می باشد .

بازی طولی میل لنگ را هم چنین می توان بوسیله میکرومتر ساعتی نیز اندازه گرفت بدین ترتیب که پایه میکرومتر ساعتی را روی بلوک موتور ( سمت فلنج میل لنگ ) بسته و نوک میکرومتر ساعتی را روی فلنج میل لنگ قرار می دهند ، در این حالت میل لنگ را بوسیله پیچ گوشتی حرکت داده و انحراف قربه میکرومتر ساعتتی ، مقدار بازی وطلی میل لنگ را نشان خواهد داد .

13- آزمایش سیلندرها موتور
برای این کار بلوک موتور را بر می گردانند تا سیلندرها در سمت بالا قرار گیرند سپس هر یک از سیلندرهای موتور را با پارچه تمیز نموده و بوسیله میکرومتر داخلی یا ساعت سیلندر ، قطر سیلندر را در جاهای مختلف اندازه گیری می نمایند واضح است که پس از تراش و پولیش سیلندر یا تعویض بوش سیلندر نبایستی اختلاف قطری مشاهده شود در صورت مشاهده اختلاف قطر ، بلوک سیلندر باید دوباره به کارگاه تراشکاری بر گردانیده شده تا عیب بر طرف گردد.

14- آزمایش خلاصی پیستون و سیلندر
پس از تمیز کردن پیستون و سیلندر شماره 1 (پیستونها در کارگاه تراشکار ی شماره گذاریمی شود ) ، فیلر بلند مخصوص اندازه گیری خلاصی سیلندر و پیستون (عرض این فیلر معمولا سه بر هشت یا یک بردو اینچ می باشد ) را با یک دست داخل سیلندر قرار میدهند .

سپس با دست دیگر از گجن بین گرفته و پیستون را داخل سیلندر می نمایند ؛( فیلر بایستی بفاصله 90 درجه از محور گجن بین گیرد ، زیرا بزرگترین قطر قطر پیستون در این محل می باشد ) . با حرکت پیستون داخل سیلندر ، میزان خلاصی آن معلوم می شود . مقدار این خلاصی بین 001/0 – 002/0 اینچ (025/0 – 05/0 میلیمتر ) می باشد . هم چنین می توان آزمای فوق را بوسیله نیرو سنج فنری که به فیلر بسته می شود انجام داد . در این حالت پیستون را ثبت نگهداشته و با نیرو سنج فیلر را بیرون می کشند . اگر فیلر ببه آسانی کشیده

شود ، خلاصی بیشتر بوده و در غی اینصورت اندازه خلاصی صحیح است . مقدار نیروی لازم 5 – 10 پوند (1) می باشد روش سوم ، اندازه گیری بوسیله میکرومتر میباشد بدین نحو که به وسیله میکرومتر خارجی (1) قطر پیستون را اندازه گرفته و بوسیله ساعت داخل سنج قطر سیلندر را تعیین می کنند . اختلاف حاصل از این دو اندازه گیری ، مقدار خلاصی پیستون و سیلندر را مشخص می کند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق میتوکندری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق میتوکندری pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق میتوکندری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق میتوکندری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق میتوکندری pdf :

اولین گزارشات در ارتباط با ساختارهای درون سلولی شبه میتوکندری به 150 سال پیش برمی‌گردد. واژه میتوکندری که از دو کلمه یونانی mitos بمعنی نخ یا رشته و chondros به معنی گرانول منشا گرفته است؛ برای اولین بار صد سال پیش مورد استفاده قرار گرفت. عملکرد اصلی این ارگانل کروی یا میله‌ای شکل که صدها عدد از آن در یک سلول وجود دارد، فسفریلاسیون اکسیداتیو است؛ بعبارت دیگر اکسیداسیون سوبستراها به Co2 و آب و فراهم کردن ترکیب پرانرژی ATP برای سلولها؛ و به همین دلیل است که میتوکندری را نیروگاه یا موتورخانه سلول نیز می‌نامند. بیماریهای دژنراتیو بسیار زیادی تا به امروز با نارسایی‌ها و اختلالات میتوکندری مرتبط شده‌اند. این بیماریها می‌توانند در اثر موتاسیون در DNA میتوکندری و یا DNA هسته ایجاد شوند. اولین بیماریهای میتوکندریایی که در سطح ملکولی درک شدند؛ در یک بیمار CPEO (فلج مزمن پیشرونده عضلات چشمی خارجی) و KSS (سندرمkearns-sayre) گزارش شدند

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد حب القرآن، قرب الرحمن pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد حب القرآن، قرب الرحمن pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد حب القرآن، قرب الرحمن pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد حب القرآن، قرب الرحمن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد حب القرآن، قرب الرحمن pdf :

آیهالکرسی1 :
الله لا اله الا هو الحی القیوم لا تاخذه سنه ولا نوم له ما فی السموات وما فی الارض من ذا الذی یشفع عنده الا باذنه یعلم ما بین ایدیهم وما خلفهم ولا یحیطون بشئی من علمه الا بما شاء وسع کرسیه السموات والارض ولا یوده حفظهما وهو العلی العظیم

سید آیات:
پیامبر اکرم صلی الله علیه واله آیه الکرسی را با عظمت ترین وسید آیات قران کریم دانسته است.

ائمه معصومین علیهم السلام در روایات به طور گسترده ودرزمانها ومکانهای گوناگون به تلاوت آن سفارش کرده اندوآن را همواره مانند تابلوی زیبائی فراروی انسان قرار داده اند .

با اندکی دقت وآشنائی نسبت به فضیلت، خاصیت، آثار فراوان، گسترده ومتنوع این آیه شریفه، احساس شوق ورغبت در انسان زنده می شود ومصمم می گردد تاخود را هرچه بیشتر از برکت

وفضیلت آن بهره مند سازد وگاهی هم بادیدن آثار موثر، مشکل گشا، اعجاز آفرین وفوق العاده آیه الکرسی، ناراحت می شود وباحسرت یاد می کند که : چرا ما باوجود این چراغ پر فروغ، به بیراهه می رفتیم واز آن برای سعادت خویش وحل مشکلات روحی، معنوی، دنیائی، آخرتی، کلی وجزئی استفاده نکردیم وبهره مند نشدیم؟ چرا باآن دیر آشنا ومانوس گشتیم؟

امیدواریم این گفتار گامی باشد- هرچند کوچک- درراه آشنائی وبهره مندی ونزدیکی با فضیلت، آثار، خاصیت وموارد استفاده وکاربرد آیه الکرسی، این شریف ترین وباعظمت ترین آیه قران کریم.

نام یک آیه:
آیه الکرسی نام یک آیه است که با الله لا اله الا هو الحی القیوم آغاز وبا هو العلی العظیم پایان می یابد ودو آیه بعد از آن جزء آیه الکرسی نمی باشد، هر چند در برخی از مواردبه خواندن آنها همراه آیه الکرسی تاکید شده است.

درروایت آمده است که: آیه الکرسی پنجاه کلمه ودر هر کلمه پنجاه برکت است ودر آیه یادشده تا علی العظیم، پنجاه کلمه می باشد. همچنین استفاده از تعبیر آیه الکرسی به جای آیات الکرسی، روشن می سازد که تنها یک آیه منظور بوده است واز سوی دیگر لفظ الکرسی نیز فقط در آیه اول آمده است، به علاوه آن که در مواردی که منظور، خواندن هر سه آیه بوده است.
گفته اند:
آیه الکرسی ودو آیه بعد از آن را بخوانید. بنابراین آیه الکرسی تنها یک آیه است ودر بین آیات، دارای نام مخصوص به خود می باشد.

فضیلت وعظمت:
رسول اکرم صلی الله علیه واله به علی علیه السلام فرمودند: «قران کلامی برتر وبزرگ است وسوره بقره، سید قران وآیه الکرسی سید بقره است.». سپس فرمودند: «آیه الکرسی از گنجینه ای در زیر عرش به من عطاشده است وقبل از من به هیچ پیغمبری چنین عطائی نشده است.»

آیه الکرسی در همه جا:
دستور به خواندن، نوشتن وبهره مندی از این آیه در بسیاری از مناسبتهای مکانی وزمانی می تواند فضیلت آن را نمایان وروشن سازد وکمک می کند تا انسان در هر موقعیت وزمانی از برکت ورحمت این آیه شریفه استفاده ببرد. ازاین روی برخی از موارد کاربرد واستفاده این آیه را برمی شماریم.

به این امید که با عمل به آنها نور ورحمت نصیب خویش سازیم . هر چند که به یقین می توان اظهار کرد که اهمیت، عظمت وموارد آیه الکرسی، بیش از آن است که بتوان دراین مجال ازآن سخن به میان آورد.

سه مرتبه در هر شب:
حضرت علی علیه السلام فرمودند: برمسلمان لازم است که شب را به پایان نیاورد مگر آنکه آیه الکرسی را بخواند واگر می دانستید که آیه الکرسی چیست ودرآن چیست، هرگز آن را رها نمی کردید

. پیامبر به من فرمود: «آیه الکرسی» از گنجینه ای درزیر عرش به من عطاشده است وقبل ازمن به هیچ پیغمبری چنین عطائی نشده است.» سپس حضرت فرمود: «از وقتی این مطلب را از پیامبر صلی الله علیه واله شنیدم، در تمام شبها آن را خواندم وهرگز آن را ترک نکردم .» سپس فرمودند: «هر شب در سه وقت آیه الکرسی را می خوانم.»2

وقت خوابیدن:
حضرت علی علیه السلام فرمودند: پیامبرصلی الله علیه واله مرا خواست وفرمود: آنگاه که به بستر خواب رفتی بسیار استغفار کن وصلوات بفرست وزیاد قل هو الله احد(سوره توحید) را بخوان که نور قران است وبرتو باد به قرائت آیه الکرسی که در هر حرف آن هزار برکت وهزار رحمت است.3

درپی وضو گرفتن:
امام باقرعلیه السلام فرمودند: هر کسی در پی وضو گرفتن، آیه الکرسی بخواند، خداوند ثواب چهل سال عبادت به وی عطا کندو…..4

برآورده شدن حاجت:
همواره انسان برای انجام کاری در پس اسباب می رود واز آن نتیجه می خواهد وبرای رسیدن به مقصد ومقصود، تلاش وکوشش می کند ودر آرزوی اهداف بلند می باشد. در دین به ما دستور داده اند که: قبل از انجام هر کاری به خداوند توجه کنیم وازاو خیر، سلامت وسعادت بخواهیم وبا کمک خواهی از خداوند، کاری را آغاز وبه انجام برسانیم، زیرا دراین صورت است که کار وکوشش، نتایج

درخشان نصیب انسان می سازد. پس بنابراین، از آداب انجام کار این است که انسان چشم به اسباب ندوزد وخودرا از غفلت نجات دهد وبایاد ودرخواست خیر وصلاح از خداوند، وارد کارشود. ازجمله اینکه: قبل از تعقیب حاجتها، آیه الکرسی بخواند، زیرا که ابزار بسیار قدرتمندی است. دررساندن انسان به هدف، نتیجه ومقصود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله زندگی از دیدگاه بزرگان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله زندگی از دیدگاه بزرگان pdf دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله زندگی از دیدگاه بزرگان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله زندگی از دیدگاه بزرگان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله زندگی از دیدگاه بزرگان pdf :

زندگی از دیدگاه بزرگان
سخنان بزرگان : آزادی دریایی متلاطم و طوفانی است. انسانهای ترسو آرامش استبداد را بر این طوفان ترجیح می دهند.

کنفوسیوس :
مرد آزاده و گرانمایه را دست کم نگیرید. مرد آزاده همیشه پایبند حق و عدالت است ولی فرومایه در بند منافع شخصی است. مرد آزاده هوشمند همیشه سخنی برای گفتن دارد اما این بدان معنی نیست که هر هوشمندی آدم ارجمندی است. بزرگ مرد دلیر است اما همه دلیران افراد شریف نیستند. مرد آزاده به مقتضای زمان و مکان حرکت میکند اما خود را زیر دست نمی سازد، مرد عامی فرمانبر و زیر دست است

اما موافق زمان و مکان حرکت نمی کند. هنگا می که انسان بزرگ را می شناسیم که در زندگی موفق زیسته است روح او را در کالبد خویش می دهیم و با او زندگی می کنیم و این ما را حیاتی دوباره می بخشد. لزومی ندارد حقیقت همیشه ساده و برای ما قابل مهم باشد ممکن است حقیقتی هم در جهان یافت شود که ما آن را ندانسته یا دانستن آن برای ما دشوار باشد. تحقیر طبیعت جایز نیست. طبیعت همواره صادق و متین و جدی است و همیشه راه صواب می پیماید و خطا و اشتباه از بشر سر می رند طبیعت با مردم نادان و ناتوان در جنگ است و اسرار خود را جز با مردم دانا و توانا و پاکدامن در میان نمی نهد.

ویکتور هوگو :
حقایق به نیروی اوهام از بین نمی روند اگر چند روزی در پس پرده بمانند. وابستگی به زنجیرها آسان تر از وابستگی خود ما به اوهام و خرافات است.
نهرو :
به خاطر بسپاریم که تنها راه خوشبختی این نیست که متوقع حق شناسی از دیگران باشیم بلکه خوبیهایی که به آنها می کنیم باید فقط به منظور تامین مسرت باطنی خودمان باشد. دو نفر از پنجره شهر به بیرون می نگریستند یکی گل و لای را می دید و دیگری ستاره های درخشنده را.

شکسپیر :
دنیا جای آسایش است، جای آزمایش است . باید اعتراف کنیم که منبا بدبختی ما دنیایی است که در سینه داریم نه دنیایی که کل را احاطه کرده است، غالبا آرزو می کنیم که از بدبختی و فلاکت در امان باشیم در عین حال با پای خود به طرف ورطه بدبختی می رویم. علم به دنیا نیامدن بهتر از تعلیم نیافتن و نادان ماندن است. زیرا جهالت ریشه همه بدبختی هاست. بسیار کسان هستند که به یک اندیشه عالی می رسند اما مهم این است که چگونه آن اندیشه را به کار بندند و در باره آن مجدداً بیندیشند.

حضرت علی (ع) :
هر کس به نفس زنده است، به مرگ بمیرد. و هر کس به اخلاص و صدق زنده است هرگز نمیرد. خودستایی تولید نفرت و انزجار می کند زیرا از طرفی علامت دروغگویی و از طرف دیگر ناشی از حماقت و ناتوانی است ، کسی که پیوسته از صفتی دم می زند بطور قطع فاقد آن صفت است . درپیشگاه خداوند متعال هیچ خدمتی با ارزش تروشایسته تر ازدستگیری نیازمندان و دفع آلام از دردمندان نیست. کسانی که عزت نفس ندارند درد ذلت و اهانت را درک نکنند .

لیکن صاحبان نفس شریف با یک سخن کوتاه و یا یک کلمه ملول و متاثر می شوند . شما قادر نیستید با پول خود جز جمعی قلیل دوست تهیه نمائید ولی می توانید با رفتار نیک و محبت و خدمت به خلق دنیایی را فریفته و یار خود سازید .

بهترین دوست کسی است که وقتی او را یاد کردی یاریت کند و وقتی او را از یاد بردی تو را به یاد آورد.
دیل کارنگی :
یک راه بیشتر برای خوشبختی وجود ندارد آن هم کاستن نگرانی در باره چیزهایی که مافوق قدرت ما قرار گرفته اند.
مترلینگ:

هدف زندگی تقدس است نه علم. ولی تقدس نمی تواند بدون کمک علم از عهده پرداختن و رهبری زندگی بر آید. هدف علم آن است که در راه رسیدن به تقدس به آدمی کمک می کند. وقتی احساس می کنید که دیگر هیچ دوستی برایتان نمانده است به قفسه کتابهایتان سری بزنیدآنجا دوستان صادق و همیشگی شما انتظارتان را می کشند.

تولستوی:
زندگی چیست؟ بیداری که تنها یک لحظه طول می کشد و دوباره به خواب می پیوندد. دوران شگفت انگیز و کوتاهی که تولد و مرگ را از هم جدا می سازد جرقه ای است که در ظلمت می درخشد و ناپدید می گردد. خرابی کار یک مملکت از دو چیز است . 1- نداشتن مردمان عالم ولایق . 2- نبودن آنها در سر کارهای مملکتی.

هنر یک موج سیال در قالب نگنجیدنی است، هرگز در صدد تعریف هنر بر نیایید.هنر جهان پسند همواره ملاک ثابت و معتبری با خویشتن دارد و آن ملاک ثابت و معتبر معرفت دینی و روحانی است . هنر خوب زیستن درست همانند آفرینش هنر است باید فرا گرفت و با هوشیاری بی وقفه به کار برد. زندگی بی ثمر همچون مرگ است. نیکی را به نیکی پاداش بده و اگر قدرت جبران نداری نیکوکار را به نیکی یادنما و همواره سپاسگزار باش .

ادیسون:
من به هیچ وجه اجازه نمی دهم تحت هیچ نوع شرایطی مایوس شوم، سه چیز لازم برای رسیدن به یک هدف با ارزش عبارت است از کار، استقامت و عقل سلیم . آن که بیش از اندازه محتاط است بسیار کار انجام می دهد.

حضرت محمد (ص) :
در آن موقع که لقمه های چرب و شیرین به دهان می گذارید و بر بستر نرم آرام می گیرید ، آیا ممکن است نمای رعب آور و هولناک گروهی مستمند را در مقابل چشم خود مجسم نمائید .

گرانبها ترین متاعها عقل است ، بزرگترین دردها احمق بودن و گرامی ترین پیشه ها حسن خلق می باشد. هر کس که این سه خصلت دروی باشد منافق بوده آنکه دروغ گوید . آنکه در وعده خلاف کند و پیمان بشکند . آنکه در امانت خیانت کند . نا امیدی نخستین گامی است که شخص به سوی گور بر می دارد . مقصرترین مردم کسانی هستند که روح مایوس دارند .
انیشتن:
آدم تنها در بهشت هم باشد به او خوش نمی گذرد اما کسی که به کتاب یا به تحقیق علاقه مند است هنگامی که به مطالعه یا به تفکر در باره محتوای آن کتاب مشغول است. جهنم تنهایی برای او بهترین بهشت خواهد بود.

بزرگ مرد ریشه نیکنامی را در وجود خود می جوید و آدم فرومایه از بیرون. ساعتی در خود نگر تا کیستی.
شیخ سعدی شیرازی :
بهترین دوره های زندگانی روزگار پیری است . در آن هنگام که انسان آخرین مراحل حیات را طی می کند و می تواند بر صفحات عمر مرور کرده و نتیجه اعمال گذشته و یادگار شیرین ایام جوانی را که در ادوار مختلف زندگی در روح خود ذخیره کرده بیاد بیاورد که در راه سعادت ابنائ نوع خود قدمی برداشته از نظر بگذراند .

ارشمیدس:
نادانی هر کس به دو چیز دانسته شود . اول خبر دهد و بگوید چیزی که از او نپرسیده اند . دوم با سخن گفتن زیادتر از حد ضرورت.
افلاطون:
بدبختی این حسن را دارد که دوستان حقیقی را به ما می شناساند. فضایل کوچک در نزد عوام جلب تحسین می کند و فضایل متوسط باعث تحیر ایشان میشود و فضایل عالیه را اصلاً نمی فهمند. لیکن وقتی که یک مرد غلام مرد دیگر شد نصف فضایل و تقوای او از دست رفته است. سینه ای که خالی از یاد و ذکر خدا باشد چون محکمه ای است که قاضی در آن وجود ندارد.

شاندل:
کسی که اراده قوی نداشته باشد و به زودی در مقابل مشکلاتی که اطراف هر کاری را احاطه کرده است مغلوب شود نمی تواند به موفقیت و پیشرفت خود امیدوار باشد. من حقیقت مطلق را نمی دانم، اما در برابرجهل و نادانی خویش متواضعانه سر فرود می آورم و افتخار و پاداش من در همین است. جبران خلیل جبران بسیاری از نظریه ها به شیشه پنجره می مانند از پشتشان حقیقت را می بینیم اما در عین حال ما را از حقیقت جدا می کند. جبران خلیل جبران کسانی که حقیقت را درک کرده اند با افرادی که حقیقت را دوست می دارند برابر نیستند.

لرد آویبوری:
اکنون من عقیده پیدا کرده ام تا وقتی که تغییری بزرگ در اساس ساختمان روحی و طرز فکر جامعه بشری روی ندهد هیچ پیشرفت بزرگ و عمده ای در سرنوشت او حاصل نخواهد شد. دنیای امروز به کسی حق حیات می دهد که بتواند روی پای خودش بایستد و مردم در برابر اراده این و آن سر تعظیم فرود نیاورد. یکی از بزرگترین مسرات دنیا این است که گروهی دوستان در جایی جمع شوند و ساعات فراغت را به سخنان شیرین و دلپذیر بگذرانند. معاشرت بر دانایی می افزاید ولی تنهایی مکتب نبوغ است.
رجان استوارت :
برای ترقی در زندگی نباید انتظار رسیدن آسانسور را کشید بلکه باید راه پلکان را پیش گرفت و پله پله بالا رفت.
مارک اورال جرات :

جسارت بدون تحقل خطرناک است و تحقل بدون جسارت بی ثمر. اگر یک فکر سلیم اراده ما را راهنمایی نکند کوشش و اقدام ما به درد نمی خورد.
گوستاو لوبون :
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است و الا هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند .
الکسیس کارل:
یک انسان واقعاً دیندار باید بداند که ادیان دیگر هم راههایی هستند که به حقیقت می پیوندند. ما باید همیشه به دیده احترام به ادیان دیگر بنگریم.
آرزو دارم که تا آخرین رمق وجود من ثمر بخش باشد و هنگامی بمیرم که از من هیچ خدمتی نباشد.
رادها کرشینان :

الماس را جز در قمر زمین نمی توان پیدا کرد و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان یافت .
جمال الدین اسد آبادی :
عاقبت حقیقت پیروز خواهد شد اما گاهی اتفاق می افتد که دروغ ما مدت زیادی رایج می مانند و دوام پیدا می کنند وقتی که دروغ کار خود را به پایان رساند خواهد پوسید و حقیقت با عظمت خود پیروز خواهد شد .بزرگترین عامل پیروز شدن در کارها کمتر محبت کردن است. هر چه بیشتر حرف بزنیم زودتر دستمان رو میشود و وقتی دستمان رو شد میدان فعالیت و آزادی اقدامات در برابرمان تنگ میشود. میدان پول در آوردن با میدان جنگ تفاوت زیادی ندارد.
اپیکتوس :

دنیا مانند یک تماشاخانه است، هر کس رل خود را بازی می کند و سپس مخفی می شود.
خواجه عبدالله انصاری :
تا تو طالب دنیا باشی دنیا بر تو سلطان بود و چون از وی رو بگردانی، تو بروی مسط باشی.
شیخ ابوالحسن خرقانی :
در حیرتم که وجود ناچیز خود را در مقابل عظمت کاینات و این دنیای بزرگی که در آن زندگی می کنیم به چه تشبیه کنیم .

نیوتن :
دنیا یک صحنه بازی است و همه بازیگر آن هستند و به نوبت می آیند و می روند و نقش خود را به دیگری می سپارند.
امرسون :
رستگاری رستگار کسی است که چنگالش به خون مظلوم و زبانش به حال و آبروی مردم آلوده نباشد.
ابو سعید ابوالخیر:
زندگی مانند هنر شاعری و نقاشی است که به تمامی باید ظهور و تجلی یابد، فکر بدون عمل مرگ است، در زندگی عزم و اراده است که موفقیت می آورد نه اندیشه ها.
وقت تو عزیزترین چیزهاست، پس آن را به عزیزترین چیزها مشغول کن.
اقبال لاهوری:
زندگی امروز ما کشتزاری است که زندگی فردا از آنجا می روید.

لاکار :
زندگی راهپیمایی به سوی مرگ است و مردن دخول در حیات جاودانی.
نیکول:
زیاد زیستن تقریبا آرزوی همه می باشد ولی خوب زیستن آرمان یک عده معدود.
هیوز:
آنچه ما آن را به نام مرگ می خوانیم یک زندگی است که هنوز نتوانسته ایم چگونگی آن را بفهمیم. بدون مرگ زندگی ارزشی ندارد. بر اثر ترس از مرگ است که زندگی در نظر ما اینقدر لذت بخش و خواستنی جلوه می کند.
برنارد شاو:
تجربه بهترین درس زندگی است. ولی افسوس که برای آن بهای سنگینی باید پرداخت. من می خواهم کاملاً شبیه یک درخت باشم. می خواهم همواره نمو کنم، از بالا میوه هایی داشته باشم و از پایین با استحکام روح ریشه خود را در اعماق زمین فرو برم تا بتوانم به زندگانی عملی خود رشد و نیرو بدهم.
کار لایل:
از عجایب زندگی یکی این است که وقتی مرگ ما را در می یابد که آماده شده ایم تا از یک زندگی شیرین برخوردار باشیم
بتهوون:
در اعماق روح خود نغمه ای که گاهی نشاط آور و غالباً غم انگیز است می شنویم. این نغمه مداوم ندای حیات درونی ماست.
لامارتین:
اگر فعلاً در آسایش و غنا هستی برای ایام پیری و ناتوانی ذخیره کن . آفتاب صبح تمام روز پایدار نیست .

بنیامین فرانکلین :
سکوت اگر مردم به همان اندازه که در سخن گفتن توانا هستند در اختیار سکوت توانا بودند اوضاع جهان بسی بهتر از این بود که هست. کار مرد نابغه ای که بخواهد در کارها کامیاب شود یک در صد الهام غیبی دارد و نود و نه در صد محتاج جان کندن و عرق ریختن است. من مشهور نشدم مگر به واسطه کار و کوشش، اگر از عملی خسته می شدم تفریح و رفع خستگی خود را در اشتغال به عملی دیگر جستجو می کردم.
اسپینوزا:
آدم پر حرف تخم می پاشد و آدم خاموش درو می کند.
اقلیدس:
بدترین روزگار وقتی است که نادانان یاوه ببافند و دانایان خاموش ننشینند.

داوید ساکفلر:
عظمت واقعی در این نیست که هرگز شکست نخوریم بلکه در آن است که هر بار شکست خوردیم دوباره به پا خیزیم.
آندره ژیر:
انسان می تواند ضربان تقدیر را با آماده ساختن از پیش سبکتر سازد. هرگز بر آن مباش که حوادث و اتفاقات را تغییر دهی بلکه بکوش تا خود را با آنها آنچنانکه هستند منطبق سازی. اگر با شکست ها و بدبختی ها شجاعانه رو به رو شوی میتوانی در دنیای پر آشوب با امنیت خاطر زندگی کنی.
دیو جانس :
وقتی با دوستان خود صحبت می کنم در اثنای سخن چیزهای تازه ای برایمان کشف میشوئ که اگر تنها فکر می کردیم هیچ وقت به آن نمی رسیدیم.
گیبون :
طبیعت همه آدمیان از روی طبیعت و سرشت باهم نزدیک و خویش اند، لیکن به وسیله تربیت و تعلیم از هم جدا می شوند و سرنوشت و طرز زندگیشان را تغییر می دهند. از این رو پیوسته نسبت به یکدیگر تفاوت بسیار پیدا می کنند و از هم دور می شوند.
گوته :
لذت و رنجی که ما از اشیا درک می کنیم، از آنها نیست; بلکه احوال نفس ماست و برتری آن است که انسان در مراتب کمال فکر کند.
آندره مالرو:
دانش را فرا گیرید حال اگر به فرمانروایی رسیدید سر بلند خواهید بود و اگر از مردم عادی بودید زندگی شرافتمندانه خواهید داشت.
ابن عبدالله:
من علم را به خاطر رسیدن به هدفی فرا نمی گیرم بلکه از آن رو به دانش روآورده ام که نادانی زشت است و غفلت از حقایق برای خردمند نیکو نیست  
جاحظ:
تمام دانشمندان علم را قادر مطلق نمی دانند چون علم نمی تواند همه چیز را حساب کند و اندازه بگیرد. علم نمی تواند اعتماد، زیبایی یا خوشحالی را تعریف کند و طبعاً هدف زندگی را هم نمی شناسند و قادر نیستند بطور صحیح وجود یا عدم وجود خدا را ثابت کنند. درک ما از جهان به وسیله حواس ناقص و ابراز غیر دقیق ما است. تعبیرها از جهان نسبی و شکل غلطی از آن در ذهن ما مصور است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   81   82   83   84   85   >>   >