مقاله تربت کربلا از منظر فقها pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تربت کربلا از منظر فقها pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تربت کربلا از منظر فقها pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تربت کربلا از منظر فقها pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تربت کربلا از منظر فقها pdf :

تربت کربلا از منظر فقها :

افزون بر آثار وجودی و برکات انقلاب امام حسین (ع) درهر چه منتسب به ایشان است آثار و ثمراتزیادی نهفته شده از جمله در تربت آن حضرت که در اینجا از دیدگاه فقها به آن می پردازیم .
فقیهان بزرگ شیعه همواره در کتب فتوای و استدلالی خویش مطالبی را در باره تربت امام حسین (ع) مورد توجه قرار داده اند 

1 – حرمت اهانت :

تربت سید الشهدا در میان تمامی خاکها از امتیاز و برتری برخوردار است زیرا با خون خدا (ثار ا;) آمیخته و عجین شده است . از این رو جای شگفتی نیست که خداوند ارزش و عظمتی زیاد بدان بدهد تا آنجا که شفای درد دردمندان محل سجود عاشقان و عارفان موجب در امان ماندن جان مسافران سبب آمرزش مردگان و برکت زندگی نوزادان قرار گیرد .
از این رو بدیهی است که منظر فقه اهانت به آن حرام و هر کاری که از ان بی احترامی انتزاع شود جایز نیست .

روایات در این باره بسیار است در کتاب شریف جامع احادیث الشیعه با بی را با نام ” حرمه التوهین بتربه قبرالحسین و ماور عقوبه من رهنها ” منعقد کرده است . و در آن حدیث طولانی را گزارش کرده مبنی بر این که شخصی به جهت بی احترامی به تربت سید الشهدا گرفتار عذاب و آتش الهی شده است .
فقها نیز فتوا برحرمت اهانت بر تربت سید الشهدا داده اند فقیهانی که بر عروه حاشیه دارند این مسئله را پذیرفته و بر آن حاشیه زده اند .

2 – استجاب برداشتن کام نوزادان :

روایات فراوانی ار ائمه (علیهم السلام ) گزارش شده مبنی بر این که کام نوزادان را درابتدای تولد با تربت سید الشهدا تبرک کنید از جمله ” عن الحسین بن ابی العلاء قال سمعت ابا عبدالله (ع) یقول : حنکوا اولادکم بتربته الحسین فانها امان – حسین پسر ابی علا می گوید شنیدم امام صادق (ع) می فرمود : کام فرزندانتان را با تربت سید الشهدا بردارید زیرا تربت آن حضرت سبب درامان بودن است ”
صاحب وسائل الشیعه نیز بابی را تحت عنوان ” استجاب الستشفاء بتربه الحسین (ع) ; و تحنیک الولاد ; ” گشود و درآن چهار روایت آورده است .
دیگر فقها از جمله شیخ انصالری نیز یکی از مستحبات درباره اولاد را تحنیک با آب فرات وتربت سید الشهدا می داند .

3 – سجده بر تربت سید الشهدا (ع) و تهیه تسبیح :
بی شک با ارزش ترین اعمال زندگی انسانها عبادت و پرستش معبود با فضیلت ترین عبادات نماز و از بهترین اجزا و افعال نماز سجده است و از سوئی محبوب ترین سجده آن است که با تربت سید الشهدا باشد مبنای این مطلب روایات بسیاری است که در کتاب های حدیثی گزارش شده است . از جمله شیخ حر عاملی بابی را بعنوان ” استجاب السجود علی تربه الحسین (ع) ; ” گشود و چهار حدیث در آن آورده است از جمله ” محمد بن علی بن الحسین قال قال الصادق (ع) السجود علی طین قبر الحسین ینور الی الارضین السبعه “

شیخ صدوق می گوید امام صادق فرموده است : سجده بر تربت حسین (ع) تا زمین هفتم را نورانی می کند . ”
استجاب سجده بر تربت امام حسین (ع) داده اند فقهانی که بر عروه حاشیه دارند در این مسئله حاشیه نزده اند و آن را پذیرفته اند .
بهترین وسیله یاد خدا ذکر و یاد زبانی حضرت حق است . درروایات تاکید شده اگر این ذکر زبانی همراه با تسبیح تهیه شده از تربت سید الشهدا باشد – از ثواب و معنویت بیشتری برخوردار است . در کتاب جامع احادیث الشیعه با بی را تحت عنوان ” استجاب اتخاذ السبحه خصوصا من تربت الحسین و التبیح بها ودارتها ” و من کانت معه سبحه من طین فبر الحسین (ع) کتب مسبحا وان لم یسبح بها شیخ صدوق می گوید : “امام صادق فرموده است هر کس با او تسبیحی از خاک قبر امام حسین (ع) باشد جزو تسبیح گویان نوشته می شود هرچند تسبیح نگوید .

4 – استشفا به تربت سید الشهدا :
روایات وارده در این مورد فراوان است در کتاب جامع احادیث الشیعه بابی را با نام ” باب الستشفاء بتربته الحسین (ع) و التبرک بها و تقبیلها و جواز الکلها الاستشفاء ” منعقد و شش روایت منعقد و شش روایت را نقل کرده است از جمله : ” عن محمد بن سلیمان البصری عن ابیه عن ابی عبد الله (ع) قال فی طین قبر الحسین (ع) الشفاء من کل داء و هو الدواء الا کبر محمد پسر سلیمان بصری از پدرش نقل می کند امام صادق (ع) فرموده : خاک قبر امام حسین (ع) شفای هر دردی است و بزرگترین دارو همان است .

فقها با این که خوردن خاک هر چند ناچیز را حرام می دانند در مورد تربت سید الشهدا فتوا به جواز داده اند .
محقق حلی دراین باره فرموده است ” خوردن خاک هر چند اندک حلال نیست مگر تربت سید الشهدا پس خوردن آن به قصد استشفا جایز است .

5 – مخلوط کردن با حنوط :
یکی از احکام و واجبات در مراسم بعد از مرگ عبارت است از : حنوط .
روایاتی وارد شده بر این که حنوط با تربت سید الشهدا مخلوط شود . شیخ حر عاملی بابی را تحت عنوان ” استحباب وضع التربه الحسینه مع المیت فی الحنوط ; ) منعقد کرده و روایاتی را گزارش کرده از جمله : ” محمد بن عبد الله بن جعفر الحمیری – قال کتبت الی الفقیه (ع) اسئله عن طین القبر یوضع مع المیت فی القبر هل یجوز ذلک ام لاء فأ جاب و قرئت التواضع و منه نسخت ) توضع مع المیت فی قبره و یخلط ان شاء الله جعفر حمیری م یگوید : طی نامه ای از فقیه (امام زمان ) پرسیدم : خاک قبر امام حسین را همراه با مرده در قبر می گذارند آیا جایز است ؟ آن حضرت پاسخ داد (من خودم پاسخ را با مهر شریف خواندم و از آن نسخه برداری کردم با میت در قبر:

بی تردید قبریکی از مکان های پر از وحشت و ترس است و در این مکان انسان ها نیازمند به انیس و مونس و امید است که از جمله چیزهایی که می تواند امید و مونس مرده در قبر باشد نوشتن آیات و شهادتین بر کفن میت و یا گذاشتن تربت همراه با میت در قبر باشد صاحب عروه در مقام بیان استجاب تکفین میت می فرماید : ” بهتر این است که دعاهای مذکور (قرآن جوشن کبیر حدیث سلسله الذهب ) با تربت قبر سید الشهدا نوشته شود ” .

همچنین شیخ حر عاملی بابی را تحت عنوان ” استجاب وضع التربه الحسینه مع المیت فی الحنوط و الکفن و فی القبر ” منعقد کرده و از جمله روایات آن باب عبارتست از : ( ; ان الارض لا تقبل هذاه لانها کانت تعذب الله اجعلوا فی قبرها شیئا من تربه الحسین (ع) ففعل ذلک بها تسترها الله تعالی امام صادق (ع) می فرماید : همانا زمین این زن را نمی پزیرد ( زنی که زنا کار بوده و فرزندانش را می کشت ) زیرا زمین خلق خدا را به عذاب الهی گرفتار می کند در قبر آن زن مقداری از تربت امام حسین (ع) را در آن بگذارید سپس این کار را کردند خداوند بوسیله زمین زن را پوشاند .

7 – استحباب خوردن تربت در عصر عاشورا و افطار با تربت در عید فطر :
در فرهنگ و معارف شیعی روز عاشورا از اهمیت فراوانی برخوردار است و آداب و احکامی دارد از جمله گفته شده زیارت سید الشهدا خوانده شود و آشامیدن آب و خوردن غذا ترک شود تا بعد از ظهر سپس مقداری از تربت سید الشهدا خورده شود . شیخ طوسی در این باره می نویسد :” چون روز عاشورا رسید از خوردن غذا و نوشیدن آب خودداری کن تا بعد ازظهر سپس اندکی از تربت سید الشهدا تناول کن ” .
شیخ حر عاملی بابی را تحت عنوان ” استحباب الفطار یوم الفطر علی تمر و توبه حسینیه ” منعقد نموده و در آن روایاتی گزارش شده است از جمله ” علی بن محمد النوفلی قال قلت لابی الحسین (ع) انی افطرت یوم الفطر علی طین و تمر فقال جمعه برکه و سنه : علی پسر محمد نوفلی می گوید : محضر امام رضا (ع) عرض کردم همانا روز عید فطر با تربت سید الشهدا و خرما افطار کردم . پس آن حضرت فرمود : برکت و سنت (استحباب ) را همراه کرده ای ” .

شیخ طوسی هم در کتاب مصباح خوردن مقداری تربت سید الشهدا (ع) را در عصر عاشورا و عید فطر و عید قربان جایز دانسته است .

8 – همراهی تربت برای امام از خطر :

در جامع احادیث الشیعه بابی را بعنوان ” استحباب تربه الحسین (ع) للامان و دفع اانحراف ” منعقد کرده و در آن روایاتی را که مربوط به این مدعا است گزارش کرده : از جمله : ” عن الصادق (ع ) : ; اذا اراد احدکم ان یکون امنا من کل خوف فلیا خذالسبحه من تربته ; ثم یضعها فی جیبه فان فعل ذلک فی الغداه فلا یزال فی امان الله حتی العشاء و ان فعل ذلک فی العشاء فلا یزال فی امان الله حتی الغداه : امام صادق (ع) می فرماید : .. هر گاه شخصی از شما بخواهد از هر گونه ترس و وحشت بدور باشد از تربت سید الشهدا تسبیح درست کند ; سپس آن را در جیب خود قرار دهد اگر این کار در صبح انجام گیرد تا شب در امان است و اگر در شب این کار انجام گیرد تا صبح در امان است .

9 – همراهی تربت با اثاثیه :

همان گونه که مستحب است مقداری از تربت سید الشهدا همراه مسافر باشد همچنین روایاتی دلالت دارد که قرار دادن مقداری از تربت سید الشهدا در میان اثاثیه سفارش و تاکید شده است در کتاب جامع احادیث روایتی از محمد پسر عیسی یقطینی آمده است که می گوید ( امام رضا برایم مقداری لباس فرستاد ; در میان لباسها مقداری خاک دیدم از مامور پرسیدم : این خاک ها چیست ؟ گفت : امام رضا هیچ گاه اثاث را به جایی نمی فرستند مگر اینکه در آن مقداری از خاک قبر امام حسین (ع) قرار می دهد . سپس فرستاده آن حضرت گفت : امام رضا (ع) می فرماید : این خاک موجب حفظ اثاث است انشا الله .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تغییر و بهبود سازمان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تغییر و بهبود سازمان pdf دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تغییر و بهبود سازمان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تغییر و بهبود سازمان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تغییر و بهبود سازمان pdf :

مدیریت تغییر و بهبود سازمان
مدیران امروزی در محیطی پرابهام، پویا و متحول کار می¬کنند. یکی از بارزترین خصوصیات عصر حاضر، تغییرات و تحولات شگرف و مداوم در طرز تفکر، ایدئولوژی، ارزش¬های اجتماعی، روش¬های انجام کار و بسیاری از پدیده‌های دیگر زندگی است. علوم مختلف در چند دهه اخیر بیش از هر دوران دیگر در طول تاریخ بشر، پیشرفت کرده است. فناوری به‏طورمداوم و باشتابی بی¬مانند در حال تحول و پیشرفت است و ارتباطات جدید، امکان هرگونه تماس را از هر نقطه جهان به نقطه دیگر در کوتاه¬ترین مدت و با کمترین هزینه میسر ساخته است. در دنیای کنونی، بر اثر پیشرفت فناوری، طبیعت و محتوای کار به گونه¬ای تغییر کرده است که نه تنها کالا و خدمتی که قبلا توسط نیروی انسانی تولید می¬شد امروزه

توسط دستگاه، تولید می¬شود، بلکه عمل تصمیم¬گیری که تاکنون توسط انسان انجام می‌شده است، درحال حاضرتا حد زیادی توسط دستگاه انجام می-شود. استفاده از انواع رایانه‌های پیشرفته و نیروی کار رایانه¬ای در سازمان-ها و محیط¬های کار، نمونه¬هایی از اینگونه تغییرات به شمار می¬آیند. آثاری که دستگاه-های پردازش الکترونیکی و نیروی کار رایانه¬ای در عملکرد سازمان¬ها و زندگی بشر امروز و آینده خواهند گذاشت، به تنهایی آنچنان زیاد و عظیم است که برخی از نویسندگان بزرگ در تاریخ تمدن انسان را بعد از انقلاب کشاورزی و انقلاب صنعتی،” انقلاب الکترونیکی” خوانده¬اند.

کثرت تغییراتی که سازمان¬ها و افراد با آنها روبه رو هستند، از چنان فشار و نیرویی برخوردار است که همچون سیلی خروشان، هر نوع مقاومتی را در هم کوبیده و همه را با خود به جلو می¬برد. به بیان دیگر، وسعت و تنوع نیروی تغییری که بر پیکر سازمان¬های امروزی وارد می¬آید آنقدر زیاد است که برای آنها چاره¬ای جز انطباق با این تغییرات باقی نمی¬گذارد.
تعدادی از نویسندگان مدیریت، نیروها و فشارهای تغییررا تحت چهارعنوان زیر طبقه بندی و خلاصه ک

رده¬اند:
1 تغییر فناوری: در حال حاضر، آهنگ تغییر فناوری سریع¬تر ازهرزمان دیگری است.
2 علم و دانش: به سبب وسعت دامنه علم، رشته¬های جدیدی ازعلوم موجود منشعب شده و در صحنه علم ظاهر شده¬اند.
3 کهنگی محصول و خدمت: محصولات، برنامه¬ها و روش¬های ارائه خدمات، تحت تاثیر تغییرات فناوری و پیشرفت علم و دانش، کهنه و منسوخ می¬شوند.
4 تغییر اجتماعی: انتظارات و ارزش¬های فکری کارکنان نسبت به نسل¬های گذشته تغییر کرده است.

عوامل بالا گوشه¬ای از تغییرات بی¬شماری است که مدیران امروز با آنها مواجه¬اند. لازم به تاکید است که این تغییرات با چنان سرعت فزاینده¬ای حادث می¬شوند و آنچنان متعدد و متنوعند که گاه نظام¬های اجتماعی و اداری قادر به همگامی و انطباق با آنها نیستند. به همین دلیل، امروزه بزرگ¬ترین مسئله¬ای که هر سازمان با آن رو به روست، مسئله تحول و دگرگونیست. از این روست که مدیریت تغییر یکی از مهم¬ترین مباحث علم مدیریت به شمار می¬رود.

از طرف دیگر، قبول تحول و تحقق بخشیدن به آن از مهم¬ترین لازمه¬های بقا و رشد هر سازمان است، زیرا هر سازمانی، نظامی فرعی از یک نظام اجتماعی و یک نظام بزرگتر جهانی است و هنگامی که مجموع یک نظام در حال تحول و پیشرفت است، نظام¬های فرعی نیز ناگزیر باید خود را با تحولاتی که در نظام بزرگتر پدید آمده است، همگام و هماهنگ کنند، با توجه به مطلب فوق می¬توان گفت که مدیران امروزی با دو مسئله اساسی رو به رو هستند.

مسئله اول این است که چگونه سازمان خود را در جهتی توسعه دهند که بهتر بتواند با تغییرات و تحولات محیط هماهنگ شود، مسئله دوم اینکه چگونه انرژی و منابع انسانی سازمان را در جهتی هدایت کنند که ضمن تحقق اهداف سازمان و انجام ماموریت¬های سیستم، نیازهای کارکنان نیز تامین شود. در چند دهه اخیر، مدیران روز به روز بیشتر متوجه این حقیقت شده¬اند که کوشش¬های پراکنده و جزء به جزء برای حل مسائل پیچیده سازمانی، کافی نیست. امروزه برنامه¬ریزی همه جانبه و وسیع¬تری لازم است، به نحوی که راهبردهای هماهنگ شده¬ای را برای پرورش فضای سازمانی، روش کار، روابط افراد، نظام¬های ارتباطی و اطلاعاتی در برداشته باشد و با شرایط و الزامات قابل پیش¬¬بینی و غیرقابل پیش¬بینی سال¬های آینده منطبق و سازگار باشد. به سبب این نیاز است که بهبود سازمان یا به عبارت دیگر، مساعی سیستماتیک برای تغییر برنامه¬ریزی شده، پای به عرصه وجود نهاده و امروزه از اهمیتی ویژه در علم مدیریت برخوردار است.

معنی و مفهوم بهبود سازمان
اصلاح بهبود سازمان به نوعی تجدید نظر اصولی در سازمان دلالت دارد، تجدید نظری که بر نظام¬های ارزشی، اعتقادات و طرز تفکر موجود در داخل سازمان به گونه¬ای اثر گذارد که سازمان بتواند خود را با شتاب فزاینده تغییر، بهتر منطبق و هماهنگ کند، این اصطلاح چنان که از معنی ظاهری آن پیداست، به بهبود و پرورش توانایی¬های سازمان توجه دارد.

تا حدی که سازمان بتواند به سطح مطلوبی از عملکرد و ایفای نقش برسد و این سطح را حفظ کند. بهبود سازمان، جریان مداوم مشکل¬گشایی است و انجام آن مستلزم همکاری اعضای سازمان و کارشناسان علوم رفتاری است. از دید بهبود سازمان، حتی سازمان¬هایی هم که در حال حاضر در سطح رضایت بخش عمل می¬کنند، جایی برای بهبود وپیشرفت بیشتر دارند. بهبود سازمان، فرایندی از تغییر برنامه ریزی شده¬است که بیشتر در اطراف تغییر”فرهنگ سازمانی” دور می¬زند. تغییر برنامه¬ریزی شده علاوه بر ساختار سازمان، فرایندهای حساس اطلاعاتی، تصمیم گیری، برنامه¬ریزی و ارتباطات را نیز در بر می-گیرد. همچنین انتقال از یک فرهنگ سازمانی مقاوم در برابر تغییر به فرهنگی که برنامه ریزی برای مقابله و تطبیق با تغییرات را تشویق کند نیز از جمله مواردی است که بهبود سازمان به آن توجه دارد.

اهداف برنامه¬های بهبود سازمان
به طور کلی در فعالیت¬های بهبود سازمان اهداف زیر دنبال می¬شود:
1 پرورش نظامی مستعد برای رشد و خود سازی

2 افزایش سلامت و اثربخشی سازمان اعم ازکل سازمان یا قسمتی از سازمان و یا نظام¬های موقت مانند کمیته¬ها و امثال آنها.
3 ایجاد فضایی که در آن رقابت ناسالم بین گروه¬ها و واحدهای سازمان کاهش یافته و همکاری و اشتراک مساعی بین آنها افزایش یابد.
4 ایجاد فضایی که در آن برخوردها و تضادها تحت کنترل درآید و بخوبی اداره شود.

5 ایجاد فضایی که در آن تصمیم گیری بیشتر براساس اطلاعات صورت گیرد، نه بر اساس نقش سازمانی یا سمت.
6 ادغام و یکسان¬سازی اهداف فردی با اهداف سازمانی.
7 تغییر فرهنگ گروهی و سازمانی به گونه-ای که مقاومت در برابر تغییر را به حداقل برساند و برنامه¬ریزی و آینده نگری را تشویق کند.
8 پرورش دادن گروه¬های کارامد
9 آموزش و پرورش افراد به ویژه مدیران و افرادی که دارای مشاغل حساس هستند.

10 ایجاد فضایی که در آن کارکنان بتوانند عقاید و ایده¬های خود را آزادانه ابراز کنند و در حل مسائل گروهی و سازمانی مشارکت داشته باشند.
11 ایجاد نظام تشویق پاداش که هم به تامین اهداف و ماموریت¬های سازمان توجه داشته باشد و هم به پیشرفت و رشد شخصی کارکنان
12 کمک به مدیران در پیاده کردن روشی که مدیریت برمبنای هدف اعمال شود نه مدیریت بر اساس عملکرد گذشته و هدف¬های نامرتبط با وظایف و مسئولیت¬ها.

13 ایجاد روحیه خود هدایتی و خود نظمی درافراد و گروه¬ها.
سرعت بخشی به برنامه های بهبود سازمان

سازمانها در سالهای‌ اخیر برای‌ ورود به‌ بازارهای‌ جدید با چالشهای‌ تازه‌ای‌ مواجه‌ شده‌اند.
سازمانهای‌ امروز نیازمند نوآوری‌ هستند تا زمان‌ چرخه‌ بهبود سازمان‌ را در بیشتر جنبه‌های‌ عملیاتی‌ خود کاهش‌ دهند.
در حال‌ حاضر مبنای‌ بیشتر تصمیمهای‌ مربوط‌ به‌ بهبود عملکرد سازمان‌ شعار «سریعتر، بهتر و ارزانتر» است.
سرعت‌بخشی‌ به‌ فرآیند بهبود سازمان‌ نشان‌دهنده‌ پذیرش‌ واقعیتهای‌ جهانی‌ کسب‌ و کار از طرف‌ سازمانهاست.

بهبود سازمان‌ یک‌ جریان‌ پیوسته‌ حل‌ مشکل‌ است‌ و انجام‌ آن‌ مستلزم‌ همکاری‌ اعضای‌ سازمان‌ و کارشناسان‌ علوم‌ رفتاری‌ است.
بهبود سازمان‌ یعنی‌ تحول‌ در طرز تفکر و رفتار گروه‌ها و سازمانها نسبت‌ به‌ کارهایی‌ که‌ انجام‌ می‌دهند و محیط‌ پویایی‌ که‌ با آن‌ روبه‌رو هستند.
امروزه‌ فرق‌ بین‌ سازمانهای‌ بازنده‌ و برنده‌ در داشتن‌ استراتژی‌ دقیق‌ نیست‌ بلکه‌ در اجرای‌ سریع‌ آن‌ است.
توضیحاتی پیرامون برنامه بهبود و تغییر سازمان
مقدمه‌
‌در سالهای‌ اخیر سازمانها برای‌ افزایش‌ درآمد، کاهش‌ هزینه‌های‌ عملیاتی‌ و سرمایه‌گذاری‌ در جهت‌ توسعه‌ محصول‌ و ورود به‌ بازارهای‌ جدید با چالشهای‌ تازه‌ای‌ مواجه‌ شده‌اند. رقابت‌ جهانی‌ شدید و بی‌رحم‌ شده‌ است. در اجرای‌ برنامه‌ها و انجام‌ فعالیتها سرعت، حرف‌ اول‌ را می‌زند. دیگر سازمانها برای‌ انتخاب‌ استراتژی‌ نمی‌توانند وقت‌ زیادی‌ صرف‌ کنند و همه‌ کارکنان‌ آنها در جهت‌ نیل‌ به‌ هدفهای‌ استراتژیک‌ سازمان‌ درگیر هستند. در نتیجه، سازمانها نیازمند نوآوریهایی‌ از قبیل‌ مهندسی‌ همزمان، تولید ناب‌ و تحویل‌ به‌موقع‌ هستند تا زمان‌ چرخه‌ بهبود سازمان‌ را در بیشتر جنبه‌های‌ عملیاتی‌ خود کاهش‌ دهند. در حال‌ حاضر مبنای‌ بیشتر تصمیمات‌ مربوط‌ به‌ بهبود عملکرد سازمان‌ شعار «سریعتر، بهتر و ارزانتر» است.

‌متخصصان‌ بهبود سازمان‌ پنجاه‌ سال‌ است‌ که‌ برنامه‌های‌ تغییر سازمانی‌ را طراحی‌ و اجرا می‌کنند. آنها دانش‌ و مهارتهایی‌ را به‌وجود آورده‌اند که‌ برای‌ رهبران‌ سازمانهایی‌ که‌ به‌اجرای‌ تغییر سازمانی‌ نیاز داشتند، اثبات‌ کردند که‌ این‌ دانش‌ و مهارتها ارزشمند هستند. چرخه‌ بهبود سازمان‌ (شناخت، طراحی، استقرار، ارزیابی‌ و ارتقأ) متدولوژی‌ اثبات‌ شده‌ای‌ برای‌ اجرای‌ تغییر محسوب‌ می‌شود. باوجود این، برنامه‌های‌ بهبود سازمان‌ در خلأ انجام‌ نمی‌شود و فشارهایی‌ که‌ بر سایر جنبه‌های‌ سازمان‌ تاثیر می‌گذارد برانجام‌ بهبود سازمانی‌ نیز تاثیر می‌گذارد. سازمانها با به‌کارگیری‌ افراد کمتر و صرف‌ زمان‌ کوتاه‌تری‌ می‌توانند در برنامه‌های‌ تغییر مشارکت‌ کنند. اکنون‌ موقع‌ آن‌ فرا رسیده‌ است‌ که‌ زمان‌ چرخه‌ طراحی‌ و اجرای‌ تغییر سازمانی‌ کاهش‌ یابد.

‌سرعت‌بخشی‌ به‌ فرایند بهبود سازمان‌ نشان‌دهنده‌ پذیرش‌ واقعیتهای‌ جهانی‌ کسب‌ و کار از طرف‌ سازمانها است. این‌ واقعیتها سازمانها را با شرایط‌ جدیدی‌ مواجه‌ ساخته‌ که‌ نیازمند اجرای‌ برنامه‌های‌ بهبود سازمان، به‌طور سریع‌تر، بهتر و ارزان‌تر هستند. منظور از مفهوم‌ «سریع‌تر» این‌ است‌ که‌ مراحل‌ چرخه‌ بهبود سازمان‌ فشرده‌ می‌شود و به‌جای‌ اینکه‌ این‌ مراحل‌ یکی‌یکی‌ به‌ ترتیب‌ اجرا گردد، برخی‌ از مراحل‌ به‌صورت‌ همزمان‌ و موازی‌ اجرا می‌شود؛ عبارت‌ «بهتر» بدین‌ معنی‌ است‌ که‌ برنامه‌های‌ جدیدتر بهبود سازمان‌ ارزش‌ بیشتری‌ ایجاد می‌کنند و نسبت‌ به‌ استراتژی، نگرش‌ کامل‌تری‌ ارائه‌ می‌کنند؛ عبارت‌ «ارزان‌تر» به‌معنی‌ صرف‌ زمان‌ کمتر جهت‌ اجرای‌ تغییر مورد نیاز و در نتیجه‌ افزایش‌ بازده‌ سرمایه‌گذاری‌ است[5].

‌هدف‌ این‌ مقاله‌ بررسی‌ مفهوم‌ «سرعت‌بخشی‌ به‌ چرخه‌ بهبود سازمان» است. در این‌ راستا، ابتدا مفهوم‌ بهبود سازمانی‌ تشریح‌ می‌شود، سپس‌ از رویدادهایی‌ صحبت‌ خواهد شد که‌ سازمانها را ملزم‌ به‌ تسریع‌ فرایند بهبود سازمانی‌ می‌کند. در ادامه‌ به‌ تواناییهای‌ متخصصان‌ بهبود سازمان‌ اشاره‌ خواهد شد که‌ این‌ تواناییها در ایجاد ارزش‌ برای‌ سازمانها مهم‌ هستند و در نهایت‌ مفهوم‌ ایجاد ارزش‌ و مراحل‌ مختلف‌ چرخه‌ بهبود سازمان‌ تشریح‌ خواهد شد.

1 – مفهوم‌ بهبود سازمان‌
‌واژه‌ بهبود سازمان‌ بر یک‌ نوع‌ تجدیدنظر اصولی‌ در آموزش‌ و پرورش‌ توجه‌ دارد؛ تجدیدنظری‌ که‌ بر نظامهای‌ ارزشی، اعتقادات‌ و طرزتفکر موجود در داخل‌ سازمان‌ به‌گونه‌ای‌ اثر گذارد که‌ سازمان‌ را قادر سازند تا خود را با سرعت‌ فزاینده‌ تغییر، بهتر منطبق‌ و هماهنگ‌ سازد. این‌ واژه‌ به‌ بهبود و پرورش‌ تواناییهای‌ یک‌ سازمان‌ توجه‌ دارد تا حدی‌ که‌ سازمان‌ بتواند به‌ سطح‌ مطلوبی‌ از عملکرد و ایفای‌ نقش‌ برسد و این‌ سطح‌ را حفظ‌ کند. بهبود سازمان‌ یک‌ جریان‌ مداوم‌ مشکل‌گشایی‌ است‌ و انجام‌ آن‌ مستلزم‌ همکاری‌ اعضای‌ سازمان‌ و کارشناسان‌ علوم‌ رفتاری‌ است. از دید بهبود سازمان‌ حتی‌ سازمانهایی‌ که‌ در حال‌ حاضر در سطح‌ رضایت‌بخش‌ عمل‌ می‌کنند، جایی‌ برای‌ بهبود و پیشرفت‌ بیشتر دارند.

‌بهبود سازمان‌ یعنی‌ تحول‌ و دگرگونی‌ در طرز تفکر و رفتار گروه‌ها و سازمانها نسبت‌ به‌ کارهایی‌ که‌ انجام‌ می‌دهند، جایی‌ که‌ در آن‌ کار می‌کنند و محیط‌ پویایی‌ که‌ با آن‌ روبه‌رو هستند. شالوده‌ بهبود سازمان‌ اصولاً‌ براساس‌ علوم‌ رفتاری‌ کاربردی‌ بنیان‌ نهاده‌ شده‌ است‌ و چنین‌ فرض‌ می‌شود که‌ انسان‌ قادر و علاقه‌مند به‌ یادگیری‌ و رشد است‌ و می‌خواهد که‌ کار برایش‌ معنی‌ و مفهوم‌ داشته‌ باشد و ناسازگاری‌ و تضاد بین‌ نیازهای‌ افراد و گروهها و سازمانها امری‌ است‌ طبیعی‌ و اجتناب‌ناپذیر. در بهبود سازمان‌ سعی‌ می‌شود که‌ با بهره‌گیری‌ از فنون‌ مشکل‌گشایی، رقابتهای‌ ناسالم‌ و ناسازگاری‌ و برخورد بین‌ افراد و گروهها و سازمانها از بین‌ برود و فضایی‌ آکنده‌ از تفاهم، اعتماد و همکاری‌ جایگزین‌ آن‌ گردد. به‌عبارت‌ دیگر، در بهبود سازمان‌ سعی‌ می‌شود که‌ برای‌ حل‌ مسائل‌ و مشکلات‌ کار، از حداکثر توانائیهای‌ کارکنان‌ و منابع‌ سازمان‌ استفاده‌ به‌عمل‌ آید.

‌بهبود سازمان‌ دانشی‌ است‌ که‌ براساس‌ علوم‌ رفتاری‌ کاربردی‌ پی‌ریزی‌ شده، به‌ مجموع‌ و کل‌ سازمان‌ نظر دارد، با همکاری‌ و مشارکت‌ مدیریت‌ عالی‌ سازمان‌ به‌مورد اجرا گذاشته‌ می‌شود، به‌ توسعه‌ و تغییر و بهسازی‌ نظامها و نظامهای‌ فرعی‌ تاکید می‌ورزد، فعالیتهایش‌ در اطراف‌ هدفها و ماموریتهای‌ کوتاه‌مدت‌ و میان‌ مدت‌ تمرکز دارد، و هدف‌ نهایی‌ آن‌ افزایش‌ سلامت‌ و در جه‌ کفایت‌ و اثربخشی‌ سازمانی‌ است[1].
2 – روندهای‌ تسریع‌

‌حداقل‌ سه‌ روند عمده‌ای‌ وجود دارد که‌ سازمانها را ناگزیر به‌ تسریع‌ چرخه‌ بهبود سازمانی‌ می‌کند. این‌ روندها عبارتند از[2]:
O سریع‌شدن‌ آهنگ‌ تغییرات‌ کسب‌ و کار؛
O درگیرشدن‌ کل‌ سیستم‌ سازمانی‌ در برنامه‌های‌ بهبود سازمان؛
O استراتژی‌ محورشدن‌ برنامه‌های‌ بهبود سازمان.
‌این‌ سه‌ روند در شکل‌ شماره‌ (1) به‌عنوان‌ پیکان‌هایی‌ که‌ سازمانها را ملزم‌ به‌ تسریع‌ چرخه‌ بهبود سازمان‌ می‌کند، نشان‌ داده‌ شده‌ است.
شکل‌ 1 : چرخه‌ بهبود سازمان‌

1-2 آهنگ‌ تغییرات‌ کسب‌ وکار: باتوجه‌ به‌ جهانی‌شدن‌ فعالیتهای‌ اقتصادی‌ و پیچیده‌تر شدن‌ هرچه‌ بیشتر اقتصاد جهان، سرعت‌ انجام‌ فعالیتها به‌عنوان‌ عامل‌ تعیین‌کننده‌ موفقیت‌ سازمانها محسوب‌ می‌شود. امروزه‌ فرق‌ بین‌ سازمانهای‌ بازنده‌ و برنده‌ در داشتن‌ استراتژی‌ دقیق‌ و درست‌ نیست‌ بلکه‌ در اجرای‌ سریع‌ استراتژی‌ است. به‌بیان‌ دیگر، سازمانهایی‌ که‌ به‌طور اثربخش‌ با واقعیتهای‌ موجود کسب‌ و کار برخورد کنند و استراتژی‌ خود را سریع‌تر به‌اجرا درآورند، در بازار مزیتهایی‌ به‌دست‌ خواهند آورد ولی‌ سازمانهایی‌ که‌ هیچ‌ اقدامی‌ نکنند تا آینده‌ به‌طور صحیح‌ پیش‌بینی‌ شود و آنها استراتژی‌ مناسبی‌ را انتخاب‌ کنند، بدون‌ شک‌ شکست‌ خواهند خورد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله کا تحقیق در مورد کاخ گلستان (مرمت) pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله کا تحقیق در مورد کاخ گلستان (مرمت) pdf دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کا تحقیق در مورد کاخ گلستان (مرمت) pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کا تحقیق در مورد کاخ گلستان (مرمت) pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کا تحقیق در مورد کاخ گلستان (مرمت) pdf :

کاخ گلستان
هر اثر هنری حاوی پیام های انسانی و هنری است. این پیام ها با مطالعه تاریخی اثر هنری مشخص خواهند شد. در حیطه عملکرد یک اثر تاریخی آمیزه ای از عقاید و فرهنگ ها تجسم پیدا می کند. بنابراین توجه به این نکته ضروری است که یک بنای تاریخی قبل از آنکه معرف صورت مسئله فنی- ساختمانی باشد، در بر گیرنده یک سلسله روش های تفکر و کردار است و به نوعی بازگو کننده راه و رسم زندگی مردم عصر خود می باشد.

از این دیدگاه, نیاز به مرمت بنا امری است که با خود بنا به وجود می آید و با گذشت زمان, یعنی به علت تغییر شرایط اولیه ساختمان و تغییر پذیری شرایط کاربرد و بهره وری از بنا، مرمت به شــکل های تازه ای مطــــرح می گردد. توجه به این نکته ضروری است که مرمت روندی است که بایدا ویژگی خاص خود را حفظ کند.
کاخ گلستـان از قدیمی ترین بناهای تاریخی تهران است و تنها بخش بباقی مانده از ارگ تاریخی تهران و در حقیقت قلب این ارگ قدیمی است. ارگ در زمان

صفویه (903-1113 ش.) ساخته شده است. در حـــال حاضر کاخ گلستان حاصل چهارصد سال ساخت و بازسازی می باشد و در آن آثار متنوع معماری از دوره زندیه (1139) تا پهلوی(1304-1357) به چشم می خورد. این مجموعه علاوه بر برخورداری از معماری جالب و تزئینات چشم گیر معماری , اشیاء و آثار نفیس و منحصر به فردی را در خود جای داده است.

مجموعه کاخ گلستان در زمان قاجار و پهلوی دو روند کاملا متفاوت را پشت سر گذاشته است. دوره اول دوره وحدت و استمرار در معماری بناها،‌ و دوره ی دوم دوره تخریب و انهدام بناها می باشد.

مرمت این بنا
دفتر فنی سازمان حفاظت آثار باستانی متولی بناهای تاریخی و از جمله کاخ گلستان بود. این دفتردر اوایل انقلاب عملیات مرمتی و حفاظتی را به صورت موردی و حفاظتی روی بناهای کاخ گلستان انجام می داد. در سال 1366 سازمان میراث فرهنگی کشور تاسیس شد و نگاهداری کاخ گلستان از نظارت بیوتات وزارت امور اقتصادی و دارایی خارج گردید و به میراث فرهنگی سپرده شد.

از این تاریخ به بعد, امور مرمت بناهای تاریخی از جــمله کاخ گلستان انسجام بیشتری یافت و ببرسی های جامع تری برای شناخت عوامل تخریب بناها صورت گرفت. این برسی ها نشان می دهد که مهمترین عواملی که باعث تخریب و تغییر بناهای کاخ گلستان گردیده به شرح ذیل می باشد:
1- عامل محیطی:

الف: رطوبت. وجود چاه های فاضلاب,‌ آب های زیرزمینی و قدرت جذب مصالح به کار رفته در بناهای کاخ گلستان سبب نفوذ آب به پی دیــوارها می شد. همچنین به دلیل نامناسب بودن پوشش بام ها و تعویض نکردن بموقع ناودان ها رطوبت از سقف بناها نیز نفوذ می کرد و این دو عامــل سبب شد به بخش هایی از این مجموعه در گذشته آسیب وارد آید.

ب: آلودگی هوا. قرار گرفتن این مجموعه در مرکز شهر و تاثیر اسید سولفوریک موجود در هوا باعث فرسایش شدید بخش هایی گردیده است.
ج: فرسایش . تغییر خواص مصالح سنتی به کار رفته در بناهای مجموعه کاخ گلستان به دلیل گذشت زمان.

2- عامل انسانی:
تخریب به وسیله مردم و حکام وقت که از آن جمله می توان آسیب به تزئینات اصلی عمارت بادگیر را نام بردکه شرح آن بعداَ خواهد آمد. همچنین دخل و تصرف و ساخت و سازهای ناهمگون با معماری مجموعه. عکس شماره 1 نشان دهنده یکی از این معماری های ناهمــگون م باشد.
ساخت و ساز نا همگون با معماری مجموعه

با توجه به محدودیت ها و با اتکاء به امکانات موجود ‌و روش های مرمتی سعی در نگاهداری و مرمت و تزریق کاربری جدید و متناسب با مجموعه گردیده است. اهم این اقدامات به شرح زیر است :
1- مرمت تالار الماس و تبدیل آن به مـوزه آثار و اشــیاء دوره فتحعلی شــاه قاجار(1156-1213)
در این مجموعه ارسی ها, آئینه کاری ها و گچ بری ها مرمت گردیده است. عکس های زیر نمای خارجی تالار الماس قبل و بعد از مرمت را نشان می دهد.
تالار الماس قبل از مرمت

تالار الماس بعد از مرمت
2 – سازی حوض مقابل ایوان تخت مرمر که شامل یک آب نمای طویل و مستطیل شکل و یک آب نمای بیضی شکل می باشد. بازسازی این دو آب نما از زمستان سال 1373 آغاز و تا پایان 1374 ادامه داشت.

آب نما به هنگام مرمت

آب نما بعد از مرمت
در گذشته در مقابل تالار آئینه آب نمایی به طول تقریبی صد متر قرار داشته که در سال 1381 بخشی از آن مجددا بازسازی گردیده است.

آب نمای مقابل تالار آئینه قبل از مرمت

آب نمای مقابل تالار آئینه بعد از مرمت
3- گوشواره های شرقی و غربی ایوان تخت مرمر و نقاشی های ترســیم شده بر بدنه این بناها مربوط به پادشاهی فتحعلی شاه قاجار (1156- 1213 ه. ق)

گوشوار شرقی بعد از مرمت

گوشوار غربی بعد از مرمت
به این بناها, به دلایلی که ذکر شد, در زمان پهلوی و انقلاب آسیب های جدی وارد آمد. مرمت این دو گوشوار از سال 1374 آغاز شد و تا سال 1377 ادامه یافت. عکس های این دو گوشوار قبل و بعد از مرمت.
4- مرمت عمارت چادر خانه:
در ضلع جنوبی مجموعه, بنایی قدیمی وجود دارد که به

گوشوار غربی بعد از مرمت
چادر خانه مـعروف اسـت. به نظر می رسد که این بنا هم زمان با تالار الماس و بادگیر ساخته شده باشد. این بنا در سال 1377 مرمت گردید. کارهای مرمتی شامل تعمیر سنگ های کف, دفع رطوبت و گچ کاری و نقاشی و نور پردازی می باشد. این بنا در حال حاضر به عنوان نمایشگاه موقت و سالن سخن رانی مورد استفاده قرار می گیرد.

چادر خانه بعد از مرمت
چادر خانه بعد از مرمت
چادر خانه بعد از مرمتمجموعه زیر تالار عاج و تبدیل آن به موزه آثار نقاشان اروپایی
حوض خانه قبل از مرمت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پاورپوینت سرنوشت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت سرنوشت pdf دارای 92 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت سرنوشت pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت سرنوشت pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت سرنوشت pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت سرنوشت pdf :

اسلاید 1 :

سر نو شت

نیمی از چهره اش زرد و نیمی دیگر سرخ و نیلگون، پوستش خشک و چروکیده شده بود.

دلم به حالش سوخت;از رنگ و رویش کاملا معلوم بود که آخرین روزهای عمرش را سپری می کند. کوچک ترین لرزش و تکانی کافی بود تا نقش زمین شود.

امیدی به ماندنش نبود;سرنوشت آخرین سطرهای زندگی را برایش می نوشت. تا پلک برهم زدم از زندگی دل کند و رقصان مقابل پاهایم افتاد!

                                           فصل پاییز و ریزش برگ ها بود.

 

اسلاید 2 :

کمی خود مونی با داستانهای آموزنده

شامل :

1 –  نحوی استارت زدن

2 –  چگونگی علاقه و تشویق به انجام کار

3 – تعین هدف و نکاتی در مورد هدف گذاری

4 – نحوی مقابله  با موانع و  مشکلات

5 – برنامه ریزی و استراتژی

 

اسلاید 3 :

نحوی استارت زدن

یادگیری :

1- از طریق تکرار به روش  نوشتن

2- از طریق تکرار به روش بیان کردن

مثال خاطره ای و خاستن و فکر کردن راجع به یک موضوع :

یادگیری از دوران ابتدایی مدرسه به همراه توضیحات و قصد خرید یک ماشین و یا قصد رفتن به مسافرت و یا انجام کاری در آینده

 

اسلاید 4 :

چگونگی علاقه و تشویق به انجام

    تنها استارت زدن مهم نیست بلکه علاقه به کاری که میخواهیم انجام بدهیم میتواند یکی از دلایل مهم برای پیشرفت کار ما باشد .

به دنبال کسی باشید که شما را برای انجام هدفتان تشویق میکند  .

اسلاید 5 :

هـــدف

مهم نیست که مردم در رابطه با شما و کار شما چی فکر میکنند مهم اینکه ،  به هدفی که دارید برسید ;.  !!!!!

اسلاید 6 :

6 نکته مهم در هدف گذاری

uمطمئن شوید که هدف شما خواسته قلبی شما است نه چیزهایی که شنیده اید

uهدف اصلی شما با سایر اهداف شما تداخلی نداشته باشد

uتوسعه اهداف در 6 بخش صورت بگیرد: خانه و خانواده ، اخلاق و اعتقادات، فرهنگ و جامعه، کسب و کار و درآمد، تندرستی و سلامتی، آموزش و آگاهی

uهدف خود را با یک جمله مثبت انگیزه بخش در جایی که همیشه در معرض دید شما باشد بنویسید

uیک هدف باید جامع و پرجزییات باشد

uیک هدف باید متعالی باشد

اسلاید 7 :

به این داستان توجه کنید :

       در روزگار قدیم، پادشاهى سنگ بزرگى را که در یک جاده اصلى قرار داد. سپس در گوشه‌اى قایم شد تا ببیند چه کسى آن را از جلوى مسیر بر می‌دارد. برخى از بازرگانان ثروتمند با کالسکه‌هاى خود به کنار سنگ رسیدند، آن را دور زدند و به راه خود ادامه دادند. بسیارى از آن‌ها نیز به شاه بد و بیراه گفتند که چرا دستور نداده جاده را باز کنند. امّا هیچیک از آنان کارى به سنگ نداشتند!

        سپس یک مرد روستایى با بار سبزیجات به نزدیک سنگ رسید. بارش را زمین گذاشت و شانه‌اش را زیر سنگ قرار داد و سعى کرد که سنگ را به کنار جاده هل دهد. او بعد از زور زدن‌ها و عرق ریختن‌هاى زیاد بالاخره موفق شد. هنگامى که سراغ بار سبزیجاتش رفت تا آن‌ها را بر دوش بگیرد و به راهش ادامه دهد متوجه شد کیسه‌اى زیر آن سنگ در زمین فرو رفته است. کیسه را باز کرد پر از سکه‌هاى طلا بود و یادداشتى از جانب شاه که این سکه‌ها مال کسى است که سنگ را از جاده کنار بزند

آن مرد روستایى چیزى را می‌دانست که بسیارى از ما نمی‌دانیم! هر مانعى = فرصتی

اسلاید 8 :

برنامه ریزی و استراتژی  کاری

    روزی مرد کوری روی پله‌های ساختمانی نشسته و کلاه و تابلویی را در کنار پایش قرار داده بود روی تابلو خوانده میشد: من کور هستم لطفا کمک کنید. روزنامه نگارخلاقی از کنار او میگذشت نگاهی به او انداخت فقط چند سکه د ر داخل کلاه بود. او چند سکه داخل کلاه انداخت و بدون اینکه از مرد کور اجازه بگیرد تابلوی او را برداشت ان را برگرداند و اعلان دیگری روی ان نوشت و تابلو را کنار پای او گذاشت و انجا را ترک کرد. عصر انروز روز نامه نگار به ان محل برگشت و متوجه شد که کلاه مرد کور پر از سکه و اسکناس شده است مرد کور از صدای قدمهای او خبرنگار را شناخت و خواست اگر او همان کسی است که ان تابلو را نوشته بگوید ،که بر روی ان چه نوشته است؟ روزنامه نگار جواب داد: چیز خاص و مهمی نبود، من فقط نوشته شما را به شکل دیگری نوشتم و لبخندی زد و به راه خود ادامه داد. مرد کور هیچوقت ندانست که او چه نوشته است ولی روی تابلوی او خوانده می شد:” امروز بهار است، ولی من نمیتوانم آنرا ببینم !!!!!“

 

اسلاید 9 :

uرییس خود باشید ، تصمیمات را خودتان بگیرید ، و موفقیت را تجربه کنید. اگر با این ایده موافقید ، آیا تحمل ماهها فکر کردن ، کار کردن ، سختی کشیدن ، و فشار روانی را دارید؟

uاین مجموعه به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که آیا از عهده ایجاد و گرداندن یک صنعت، و یا ارائه یک خدمت برمی آیید یا نه!

اسلاید 10 :

خیلی ها این کار را کرده اند! پس شما هم
می توانید ! چاره کار چیست ؟

  • ایده ای را ایجاد کنید و آن را رویش دهید.
  • توانایی وتعهد خود را آزمایش کنید.
  • سایر افراد را با خود همراه کنید و از آنها کمک بگیرید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد نظارت و کنترل در مدیریت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد نظارت و کنترل در مدیریت pdf دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد نظارت و کنترل در مدیریت pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد نظارت و کنترل در مدیریت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد نظارت و کنترل در مدیریت pdf :

نظارت و کنترل در مدیریت

نظارت و کنترل یکی از ارکان مدیریت به شمار می آید و مدیر به عنوان یکی از وظایف اصلی خود باید شیوه ها، امکانات و عملیات گوناگون تشکیلات را زیر پوشش نظارتی قرار می دهد تا حرکت دستگاه ها به انحراف و امکانات موجود به هرز نرود.

مدیر در حیطه نظارت، کلیه فعالیت ها را با برنامه و اهداف تعیین شده می سنجد و در صورت تطابق شیوه ها و مقدار و نوع فعالیت ها با برنامه، سلامت دستگاه مربوطه اعلان می شود ولی در صورت عدم تطابق عملیات واحدها و افراد با اهداف و برنامه، مدیر باید از « اصل مدیریت» استفاده کند و با هدایت های مناسب انحراف را اصلاح و خسارت ها را جبران نماید.
نگرشی بر مدیریت اسلامی ( سال / )

برنامه ریزی و نظارت با یکدیگر پیوند نزدیک دارند، پاره ای نویسندگان مدیریت می اندیشند که این وظایف را نمی توان از یکدیگر جدا کرد. با این همه برنامه ریزی و نظارت مانند دو تیغه قیچی است. با نبودن هدف ها و برنامه ها، نظارت ممکن نیست زیرا هر گونه کارکرد باید با نظارت و ضابطه های معین سنجیده شود.
نظارت وظیفه هر مدیر، از ریاست عالی تا سرپرستان و مدیران پایه است. پاره ای از

مدیران به ویژه در رده های پایین فراموش می کنند که مسئولیت ابتدایی کاربرد نظارت به عهده مدیران اجرایی طرح ها و برنامه ها می باشد. گاهی به سبب قدرت و اختیارات مدیران رده بالا و مسئولیت های پدید آمده از آن درباره وظایف نظارتی مدیران مالی به اندازه ای پافشاری و تأکید می شود که گمان می رود که نیازی به کاربرد نظارت در رده های پایین نباشد. با آنکه دیدگاه نظارت در میان مدیران گوناگون متفاوت است، همه مدیران مسئولیت اجرای طرح و برنامه را بعهده دارند و از این رو نظارت وظیفه بنیادی هر مدیر در هر رده مدیریت است.

اصول مدیریت
در یک جمله کوتاه، نظارت را اینگونه می توان تعریف کرد:« کوششی که مدیر در جهت تطبیق عملیات با برنامه انجام می دهد تا میزان صحت و سقم فعالیت ها را بدست آورد نظارت گفته می شود.»
در نظارت مسائل زیر مورد توجه قرار می گیرد:
1ـ نظارت، عملیات و برنامه را با یکدیگر تطبیق می کند.

2ـ نظارت ، میزان سلامت و یا بیماری دستگاه و فعالیت ها را مشخص می سازد.
3ـ نظارت، توان واحدهای مختلف را در انجام کارها بیان می دارد.
4ـ نظارت، مقدار و پیشرفت عملیات و فاصله آنرا تا هدف روشن می نماید.
5ـ نظارت، لزوم هدایت خواهی و ظرفیت هدایت پذیری را بدست می آورد.
نگرشی بر مدیریت اسلامی ( سال )

حال به شرح فراگرد اساسی نظارت از دیدگاه نویسندگان کتاب اصول مدیریت می‌پردازم.
نظام ها و اصول فنی نظارت و کنترل در مورد پول نقد، جریان ها، روش های اداری، روحیه کارکنان، کیفیت فرآورده و تولید یا هر چیز دیگر از نظر بنیادی همانند و یکسان است. این فراگرد در هر جا و درباره هر چیز در بر گیرنده سه مرحله است:

1ـ تعیین و برقراری استانداردها و معیارها.
2ـ سنجش عملکرد در برابر این معیارها.
3ـ تصحیح انحراف از معیارها، طرح ها و برنامه ها.

1ـ از آنجا که طرح ها و برنامه ها مقیاس نظارت مدیریت را تشکیل می دهند نخستین پایه فراگرد نظارت بگونه منطقی تهیه طرح ها و برنامه ها است. با این همه چون طرح ها از نظر جزئیات و میزان پیچیدگی با یکدیگر متفاوتند و از آنجا که مدیران بگونه معمول نمی توانند همه چیز را بازنگری کنند، از این رو معیارهای ویژه ای آماده و برقرار شده است. معیارها از نظر تعریف، ضابطه های عملکرد بشمار می آیند. معیارها نقاط گزینش شده ای در سراسر برنامه های اجرایی طرح ها هستند که در آنجا عملکردها اندازه گیری می شود و با چنین سنجشی مدیران بی آنکه هر سه مرحله اجرایی طرح را زیر نظر داشته باشند بر آن نظارت می کنند.

معیارها چند گونه اند: از جمله بهترین آن ها هدف های در خور دستیابی یا هدف هایی است که در مدیریت بر پایه هدف درباره آن صحبت می شود.
2ـ سنجش عملکرد در برابر معیارها: با آنکه همیشه عملی نیست ولی چنین سنجشی باید همواره بر پایه آینده نگری انجام شود تا انحراف های احتمالی پیش از روی دادن آشکار و با اقدام های بسزا از پیش آمدن آن جلوگیری شود. مدیر آینده نگر آگاه می‌تواند دور شدن احتمالی از معیارها را بهنگام پیش بینی کند و در صورت نداشتن چنین توانایی بهر روی انحراف ها باید هر چه زودتر آشکار شود. هرگاه معیارهای متناسب وضع شود و وسائلی برای باز شناسی دقیق کار زیر دستان در دست باشد ارزش یابی عملکرد حقیقی یا مورد انتظار آسان است. اما فعالیت های زیادی هست که یافتن معیارهای دقیق درباره آن ها شدنی نیست. یا دشوار است و نیز سنجش بسیاری از کارها بسیار مشکل است.

شاید برقراری معیارهای کار ساعتی برای گونه های تولید انبوه در زمینه تولید کاری ساده باشد و نیز اندازه گیری عملکرد با چنین معیارهایی نیز به همین سادگی انجام پذیرد ولی اندازه گیری عملکرد در جاهایی که برابر روال معمول انجام می گیرد به سبب دشواری در استانداردها کاری بسیار دشوار خواهد بود.

افزون بر این در کارهایی که کمتر زمینه فنی دارند نه تنها برقراری معیار بلکه ارزشیابی نیز کاری دشوار است. برای نمونه بازنگری کار معاونت مالی یا مدیر روابط صنعتی ساده نیست زیرا هنوز معیار های روشنی در این زمینه برقرار نشده است. بالادستان چنین مدیرانی بیشتر به استانداردهای مبهمی چون سلامت مالی امور بازرگانی به نظر اتحادیه های کارگیری، نبودن اعتصاب، تعهد و وفاداری به عهده از سوی زیردستان، رضایت وابستگان بازرگانی و کامیابی کلی اداره یا سازمان( بیشتر با سنجش متمی یا عدم شکست) اتکا دارند. سنجش های مدیران بالا نیز به همین اندازه مبهم است. در همین حال اگر مشارکت یک واحد سازمانی در انجام دادن وظایف در حدی معقول و بدور از اشتباههای بسیار جدی انجام گردد و در صورتیکه اقدام های در خور سنجش نشان دهنده مدیریتی سالم و معقول باشد. یک ارزشیابی عمومی بسنده می نماید. نکته مهم این است همینکه کارها از خط تولید و گردآوری قطعات خارج و از آن دور می‌شوند نظارت بر آن ها پیچیده تر و دارای اهمیت بیشتری می شود.

3ـ اگر در ساخت سازمانی یک سازمان معیارهایی باشد که وظایف پایگاه های شغلی را نشان دهد و اگر کارکرد بر پایه این معیارها سنجیده شود، راست و درست کردن انحراف ها آسانتر می شود زیرا در غیر اینصورت مدیر بگونه دقیق می داند در چه جاهایی در مأموریت و مسئولیت فرد یا وظیفه های گروه باید اقدام اصلاحی بکار برده شود.
تصحیح انحراف ها بمنزله نقطه ای است که از آنجا بازنگری و نظارت بنام بخشی از تمامی نظام مدیریت دیده می شود و به سایر وظایف مدیریت پیوند می خورد. مدیران می توانند با تجدید نظر در برنامه ها و طرح ها یا دگرگونی و بسامان آوردن هدف هایشان انحراف ها را اصلاح کنند.

همچنین مدیران می توانند از راه تجدید نظر در مأموریت ها و وظایف، دور شدن از وظایف بنیادی سازمان را تصحیح کنند. کار بسامان آوردن و درست کردن انحراف ها همچنین می تواند با افزایش شمار کارکنان، گزینش و آموزش زیر دستان به گونه ای بهتر یا در نهایت با تجدید نیروی انسانی و بر کنار کردن شماری از کارکنان انجام پذیرد.
همچنین ممکن است کار بهسازی با هدایت و رهبری بهتر، از راه دادن توضیحات لازم درباره شغل یا بهره گیری از متون رهبری اثر بخش تر صورت پذیرد.
اصول مدیریت (سال 13 )

هم اکنون نظارت را از دید کتاب نگرشی بر مدیریت توضیح می دهم.
نظارت بر یک سازمان را می توان با شیوه ها و وسائل گوناگون و از راه های مختلف انجام داد و برای هر کدام از این شیوه های نظارتی نامها و تقسیم بندی های متناسبی را انتخاب کرد که در جای خود چنین برخورد تحقیقی و تکمیلی لازم می باشد. ولی ما در اینجا بخاطر احتراز از تطویل، تنها نظارت را از جهت چگونگی و شیوه مورد بحث قرار می دهیم که در این تقسیم بندی نظارت بر دو نوع تقسیم می گردد:

1ـ نظارت مستقیم: آنست که مدیر بدون هیچ گونه واسطه ای بر کار دستگاه ها و نوع فعالیت ها ناظر باشد. از ریزترین تا درشتترین مسائل را کنترل کند و شخصاً مراحل گوناگون نظارت را بپیماید. این نوع نظارت طبعاً سوالاتی را در پیرامون خود بوجود می آورد که طرح چند سؤال مهمتر و پاسخ گویی به آن لازم به نظر می رسد.
ـ آیا مدیر در تشکیلاتی وسیع و گسترده قادر به چنین نظارتی هست؟

ـ آیا اینگونه نظارت کردن از وظایف مدیریت بشمار می آید؟
ـ آیا چنین نظارتی تا چه مقدار در موفقیت و یا ناکامی مدیر مؤثر خواهد بود؟

آنچه که در پاسخ این پرسش ها می توان گفت اینست که:
اولاًـ در سازمان های گسترده چنین نظارتی امکان ندارد و مدیر هرگز قادر به اعمال این نوع نظارت نیست.
ثانیاً: آنچه که از حد قدرت مدیر خارج باشد و یا هر گونه حرکتی که به مطلوب و
مقصود ضربه وارد نماید، انجام آن برای مدیر جایز نیست.
ثالثاً: افتادن در دست انداز جزئیات، مدیر را از مسائلی کلی و اصولی باز می دارد و در نتیجه به موفقیت او لطمه وارد می کند.
اسلام نظارت مستقیم را به آن مفهومی که مدیر بخواهد در جزئی ترین مسائل تشکیلاتی شخصاً ناظر باشد هرگز نمی پسندد و از چنین نظارتی مدیران سازمان های خود را شدیداً برحذر می دارد، زیرا این آئین آسمانی را اعتقاد بر این است که هر چه مدیر به کارهای فرعی و جزئی مشغول شود از کارهای اصلی و کلی که بمنزله ریشه های جریانات هستند غافل می ماند.
“ قال علی (ع): من اشتغل بغیر المهم ضیع الاهم”(1)“ غرر الحکم”
علی (ع) فرمود: کسیکه خود را به کارهای غیر مهم مشغول سازد، کارهای مهمتر را ضایع کرده است.
مدیر باید در نظارت همانند دیگر مسائل مدیریت، از اصل “ رعایت اهم و مهم” پیروی کند چون بغیر از اینکه چنین شیوه ای به مصلحت سازمان نمی باشد، قدرت استعدادها و ظرفیت ذهنها محدود است و مدیر نباید انبار ذهن خود را جایگاه یک سلسله مسائل جزئی گرداند.
“ قال علی(ع): ان رایک لایتسع لکل شیء ففرغه للمهم” “ غرر الحکم”
حضرت علی (ع) فرمود: اندیشه تو برای همه کارها گنجایش ندارد پس آنرا برای مطالب مهم فارغ نگه دار.
امیر مؤمنان حضرت علی (ع) در بیان دیگری می فرماید:
“ لاقربه بالنوافل اذا اضرت بالفرائض” “ نهج البلاغه، حکمت 35”
انجام اعمال مستحبی که به واجبات زیان بزند موجب تقرب خداوند نخواهد بود.

2ـ نظارت غیر مستقیم:( مستقیم با واسطه) آنست که مدیر از طریق عوامل و دستگاه های مختلف که بمنزله چشم های او می باشند، کار نظارت بر سازمان را انجام می دهد، او با یک یا چند واسطه که از هر جهت مورد اعتمادش هستند گزارش های مثبت و منفی را می گیرد و در یک جمع بندی کلی وظائف نظارتی خویش را یا مستقیماً و یا از طریق عوامل فعال در سیستم نظارت اعلان می دارد و این موج نظارتی بطور مداوم همانند رودی که از فکر و اندیشه مدیر سرچشمه می گیرد به —– سازمان و درون واحدهای آن جریان پیدا می کند.
اینگونه نظارت، ذهن مدیر را از جزئیات پر نمی کند و او را بطرف انجام« تکلیف مالایطاق» نمی کشاند و فرصت لازم را برای انجام مسئولیتهای دیگر مدیریت، باقی می گذارد و در نتیجه زمینه های ناکامی را از بین برده و موفقیت و پیروزی را به ارمغان می آورد.

در مورد چنین نظارتی علی (ع) به مالک اشتر می فرمایند:
“ ثم تفقد اعمالهم و ابعث العیون من اهل الصدق و الوفاء علیهم فان تعاهدک فی السر لامور هم حدوه علی اتعمال الامانه و الرفق بالنرعیه”
“ نهج البلاغه، نامه 53”

پس ای مالک! در کارهای کارمندان کاوش کن و چشم هایی را به عنوان بازرس که دارای خصوصیت صداقت و وفاداری هستند بر آنان بگمار، چون بازرسی کارهای آنان در پنهانی وادارشان می کند تا نسبت به امانت داری در برخورد با مردم به نرمی و محبت رفتار نمایند.

در نظام حکومتی اسلام، مدیریت جامعه بر عهده حاکم اسلامی نهاده شده است و او تنها مسئول نظارت بر امور کارکنان دولت نیست هر چند در برابر کارکنان دستگاه های واسطه بر حکومت مسئولیتی ویژه دارد و بر همین اساس که خدمتگزار مردم هستند مراقبت و نظارت بیشتری لازم دارند، ولی به یک معنی، کلیه اقشاری که حتی کارمند دولت نیستند باید زیر پوشش نظارت مدیریت جامع قرار بگیرند، زیرا همه مردم بمنزله فرزندان و عائله دولت بشمار می آیند و مدیر و حاکم جامعه باید بر زندگی آنان نظارت داشته باشد تنگناهای زندگی آن ها را بدست آورد و برای گشایش هر یک از آن ها برنامه ریزی کند. مولای متقیان حضرت علی (ع) می فرماید حاکم باید برای اطلاع از مردم بویژه طبقه محروم جامعه دستگاه خاص نظارتی داشته باشد تا از مشکلات زندگی آنان کسب آگاهی نماید.

( نهج البلاغه، نامه 53)“ ففرغ لا ولیک ثقتک من اهل الخشیه و التواضع فلیرفع الیک امورهم”
ای مالک! از معتمدان خویش کسیکه خدا ترس و فروتن باشد، برای نظارت بر زندگی محرومان برگزین تا امورشان را به تو گزارش دهند.
“ ابن ابی الحدید می گوید: امیر مومنان خود خانه ای به نام« بیت القصص» داشت که مردم شکایت خود را به آن خانه می بردند.
نگرشی بر مدیریت اسلامی(سال )

هم اکنون به بررسی نظارت و اعمال آن در اسلام از دیدگاه کتاب نگرشی بر مدیریت اسلامی می پردازم.

اسلام و اعمال نظارت:
اسلام برای اعمال نظارت بر سازمان ها و تشکیلاتش شیوه های مخصوصی دارد که به غیر از مکتب انبیاء در هیچ سیستم و نظامی نمی تواند وجود داشته باشد، زیرا بخش عمده نظارت، بر محور ایمان بغیب می گردد و پیامبران بزرگ الهی در سیستم نظارتی خود نیروهای معنوی و ناظران بظاهر غایب جهان خلقت را، شاهد بر کارهای ریز و درشت انسان می گیرند و در واقع انسان را به حوزه ایمان به غیب می برند تا نظارتی جامع و کامل را در تمام ابعاد زندگی او حاکم گردانند، چنانکه قرآن کریم یکی از خصوصیات پرهیز گاران را همین ایمان به غیب می داند و می گوید:
“ ذلک الکتاب لاریب فیه هدی للمتقین الذین یومنون بالغیب . . . . . ”
( بقره، آیه 120)
این قرآن بدن هیچ شکی هدایتگر پرهیزکاران است آنانکه به جهان غیب ایمان آورند.
با این توضیح کوتاه راه های اعمال نظارت را در نظام اسلامی بطور فشرده فهرست می‌کنیم:
1ـ خدا و فرشتگان 2ـ نفس لوامه
3ـ نظارت همگانی 4ـ مدیران
5ـ ارزشیابی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   66   67   68   69   70   >>   >