مقاله موانع نو آوری در نظام آموزش و پرورش pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله موانع نو آوری در نظام آموزش و پرورش pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله موانع نو آوری در نظام آموزش و پرورش pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله موانع نو آوری در نظام آموزش و پرورش pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله موانع نو آوری در نظام آموزش و پرورش pdf :

موانع نو آوری در نظام آموزش و پرورش
مقدمه :
یا”نوآوری” در ذات “هستی” موج میزند؟آیا انسان، نوآوری را می بیند ؟ وغرق در نوآوری می شود؟ یابه زعم او،جهان ،جهان کهنه ای است ؟پس یک نتیجه نادرست می توانداین باشد،همیشه جهان یک جور بوده است وبس وزندگی تکرار ،تکرار است.نو هم ،کهنه ای بیش نیست.ما دوست داریم ،که به کهنه ،رنگ ولباس نو بپوشانیم!! این نگرش اشتباه نیز وجود دارد، که تغییر وتحول ونوآوری در

زندگی وسازمان ها ،ویژه جماعتی خاص است.ما با تغییر ونوآوری ،کاری نداریم.ژاپن ،آلمان وبعضی از کشورها که سرشان درد میکند ،بدنبال نوآوری هستند!! وهر چیز نویی که آمد وبه دردمان خورد ،می خریم ومصرف میکنیم!! البته با “نگرش نادرست مصرف گرایی” این نگرش، کاملا سازگار است .ولی با”نگرش تولیدی”و”استقلال” همسویی ندارد. رود وجوی و آبشار واقیانوس چه پیامی می دهد؟ پیام نو شدن .با اینهمه شواهد ومدارک در طبیعت ، دوست داریم ،همه چیز را ثابت وکهنه ببینیم چرا؟وقتی کوهی را می بینیم ،بنظر همان کوه چند سال پیش است.ثبات بینی ذهنی، یک اشکال ذهنی است. همین افراد دربیرون سازمان با همین ذهن ،به ادارات وسازمان ها ونهادها و;میروند یاخیر؟ وشاید تصور کنند،که خیلی تغییر کرده اند. تغییر مو ولباس وخانه دکور وسفر ومدرک و; نشان از تغییر ونوآوری دارد!! البته گروهی هم بسوی “نور” وتکامل می روند. این با بررسی معین می شود.بهر حال، ذهن subjective مهم بودن ذهن رادر شناخت هستی به ما گوشزد میکند.

پس ما به ذهن mind در سازمان دهی تعلیم وتربیت ،اهمیت وافر قائلیم.همه اش عینی ومحسوس ومرئی ودیدنی ومشهود ووافعی هم نیست!! از این دنیای بسته تربیتی ،باید خارج شد. ذهنی وعینی به هستی نگاه کردن ، هردو مقوله باهم درست است. ذهنی ومعقول ودرونی وفطری ونظری هم هست ،عینی نیز هست .باید مراقب بود درجهان ذهن یا دنیای عین ،غرق نشویم.زیرا بخشی از حقایق هستی را به قطع نخواهیم دید.!!شناخت حقایق ، دیدن روز وشب وسلامت وبیماری وخوشحالی وغم وزمستان وبهار وحیات وممات!! یعنی دیدن جهان هستی متفاوت باهم.ولی قبول کنیم که هر لحظه وهرثانیه وهردقیقه ،دنیا وعمر،دنیا وعمر دیگری است.بعضی خوب می بینند وبعضی نمی بینند وبعضی تاب دیدن حقایق راندارند.

هر نفس نو می شود دنیا وما بی خبر ازنو شدن اندر بقاء
عمر همچون جوی نونو میرسد مستمری می نماید در جسد
مرترا هر لحظه مرگ ورجعتست مصطفی فرمود دنیا سا عتست

(مولوی)
شادی های انسان هم نو می شود.نوع غم خوردن انسان هم، نو می شود. ممکن است دیگران از شما بپرسند،چرا مثل سابق با احساس نیستی؟ مثل قبل گریه نمیکنی؟ مثل قبل نمی خندی؟ او دوست دارد،جهان را ثابت ببیند. ولی شما باید،جهان بهتری را لمس کنید ودر یک جا متوقف نباشید.
شادی هر روز از نوعی دگر فکرت هر روز را دیگر اثر
قرن ها بگذشت واین قرن نویست ماه آن ماهست وآب آن آب نیست(مولوی)
پس بپذیریم که دنیا وعمر انسان وهیجان وعواطف واحساس وفکر ونگرش اودر حال نوشدن است و نوآوری مقوله ای بسیار ناب می باشد.اما در بعضی افراد ، احـساس زودترنو میشودبعضی خیال شان، زودترجدید میشود ودسته ای اندیشه ونگرش “نوآورانه” پیدا میکنند.وارد دنیای آموزش وتربیت بشویم.سازمان آ-پ با نیروی انسانی خود ،نوآوری را بهمراه می آورد.چگونه؟ نو آوری با جا به جا نمودن نیروی انسانی درکارهای تازه تر ومتناسب با استعداد وتوانایی افراد. انگیزه سازی، یک نوع نوآوری در مشاغل است. “تشکیل گروههای نوآور” در شاخه معاونت،خود کمکی به نوآوری است.
دادن مساله به این افراد ودر خواست تدوین طرح های نو.پرسش از راههای حل مساله دریک جلسه یک ساعته بصورت بالبداهه وبدون انتقادبستر سازنو آوری در این جلسات است..تجارب پیشین را درکار تازه بکاربردن، خود نوآوری است. مطالعه زندگی گیاهان و حیوانات والگو گیری از طبیعت خداداد خود راهی برای نوآوری می تواند باشد. گاهی باید هضم نمود طبیعت وزندگی موجودات هستی را وگاه باید پروار نمود وزمانی باید در ژرفا شنا کرد تاحقیقت از روی” نوآوری” ها روشن شود.ارتباط سازی بین یک مساله ویک موضوع مورد نظر معاونت ،خود ممکن است، نوآوری را بدنبال آورد.هرکسی یک چیز تازه می گوید و ممکن است که مطالب “نو” منجر به تولید اندیشه”نو” شود.

پس نوآوری ،نیاز به راه وروش دارد.نیاز به فکر وتمرین وورزش دارد. نونمودن درون راباید باور نمود.نو نمودن احساس تا خیال تا اندیش ورزی.

افرادنوجو وکهنه خواه دو انسان متفاوت ودو اثر گذار گوناگون هستند.یکی ایستادن را هرسال زمزمه میکند ویکی خلاقیت را در برنامه خوددارد.

پس،دو ارزش را بدنبال می آورند.پس باید پاداش” نوآوری” خود رابگیرد. ضعف های یکی دیگر راباید شناخت وبرای تغییر اوبرنامه داشت.مقایسه منطقی ،سازمان را به پویائی می برد.فرد نوآور را با انگیزه میکند. فرد غیر نوآور راهم به تلاش وا می دارد.افراد کهنه جو ،تغییر رادوست ندارند.

دست به تغییر جزئی ترین اشیاء خانه خود نیز نمیزند و همیشه از یک مسیر ثابت میرود وبر می گردد.افرادی هستند که می خواهند با دیگران”همنوا” باشند ونمی توانند نظر جدید بدهند وآن را اثبات نمایند.در حرف ومثل زدن ونوع راه رفتن هم کهنه خواه هستند.

موضوع ، نیاز وضرورت سازمان آ-پ به نوآوری وابتکار وابداع وخلاقیت است.بایک جمع بندی می توان گفت:
1- در هستی ،نوآوری موج می زند.
2- برخی جهان را ثابت وتکراری می دانند.
3- ذهن در پرداخت وشناخت هستی ،نقش مهمی دارد.
4- نوع احساس وخیال انسان هم نو میشود.
5- جابه جا نمودن نیروها ومتناسب با استعداد وبالبداهه پاسخ دادن درجلسات وجا به جائی تجارب وارتباط بین موضوع والگوگیری از طبیعت خودراههایی برای نوآوری است.
6- تشکیل گروههای نوآور در هر معاونت وکنترل منظقی افراد، آنها را به نوآوری تشویق می کند.
موانع نو اوری در نظام آموزش و پرورش
وقتی نامی از نوآوری ،شکوفایی وخلاقیت می شنویم ذهنمان به جاهای مختلف سرک می کشد به گذشته ، به آینده وبه هر جایی که بشود وبتوان نوآوری وخلاقیتی درآن سراغ گرفت یا زمینه های بروز آن را تقویت کرد ; بی گمان آموزش وپرورش ونظام آموزشی هرکشور زمینه ساز نو آوری وشکوفایی است باید دید آیا آموزش وپروش سرزمین ما می تواند در پرورش خلاقیت ، شکوفایی ونوآوری نقشی تعیین کننده داشته باشد یانه؟

از آغار آموزش وپرورش نوین درکشورما نزدیک به صدسال می گذرد دراین یک قرن فراز وفرودهای بی شماری بر این دستگاه فرهنگ ساز رفته که بیان برخی از آنها تولید یاس می کند قصد ندارم درابن نوشتار ناامیدی تزریق کنم اما می کوشم با دوری از تعصب نظرم رابی کم وکاست بگویم تا از دایره انصاف گامی بیرون ننهاده باشم .

1- نقش کتاب های درسی دانش آموزان درخلاقیت
اگر کتابهای درسی دیگر کشورها را تورقی کرده باشیم درمی یابیم آنچه به عنوان محتوای درسی به دانش آموزان عرضه می شود دارای چگالی کم وحجم متناسبی است به شکلی که محتوای کمی را بامثالها ، نمونه ها ، جداول وشکل هایی به دانش آموزان عرضه کرده اند در این موارد معلم با آزادی نسبتا زیادمی تواند بر کارهای خلاقانه دانش آموزان تاکید کند ، به آزمایش بپردازد ، گردش علمی ترتیب دهد و.. درحالی که کتابهای درسی کشور ما حجم زیادی را در صفحاتی نسبتا زیاد

درخود جای داده اند ومعلم مجبوراست همین محتوا را درساعاتی محدودتر به دانش آموزان تدریس کند ، باقی ماجرا معلوم است دراین زمینه نمی شود از معلم انتظار داشت دانش آموز را به نوآوری وادارد ، آنها را به گردش علمی ببرد وآزمایش های کتاب را بیشتر از حفظ متون کتابها مورد اهمیت واجرا قرار دهد. جالب آن که باآمدن هر وزیر تازه واردی به این وزارتخانه صحبت کاهش متون درسی وصفحات کتابها مطرح می شود وکارشناسان تالیف کتابهای درسی که حیاتشان را دراطاعت از اوامر ملوکانه وزیر می بینند دست به کاهش محتوا می زنند آن هم کاهش مثالها واشکال نه کم کردن محتوا درنتیجه اگر چه به ظاهر محتوا کم شده اما نه تنها از وظیفه معلمان کاسته نشده که بر مسئولیت وگرفتای آنان نیز افزوده شده است .
از سویی دیگر مسئولان آموزشی وغیر آموزشی ما براساس شنیده ها وتوصیه دیگران همواره بر تدریس فعال ودرگیر کردن دانش آموزان درتدریس پای می فشارند کسی نیست بپرسد وقتی کتابی تدوین فعال ندارد چگونه می توان تدریس فعال راانتظار داشت ؟
2- معلم وجایگاه او
برای داشتن آموزش وپرورشی فعال وپویا که بتواند شکوفایی ونوآوری را به دانش آموزان بیاموزد ویادست کم دراین مسیر راه بپیماید باید به جایگاه معلمان درنظام تعلیم وتربیت واهمیتی که برای آنان قائل می شوند توجه کرد چراکه همه عناصر آموزش وپرورش ( کتاب، مدرسه ، قوانین ومقررات ، ابزارهای آموزشی و..) بی روحند وتنها معلم است که ذی روح است اگر قرار است «مشکل آموزش وپرورش ومعلمان یک بار وبرای همیشه حل شود » ونمی شود نمی توان انتظار داشت معلمان با وعده ووعید درمحیطی آرام وبی دغدغه برای نوآوری فرزندان این مرز وبوم تلاش کنند معلمان از تفاوت هراسی ندارند تبعیض روح وجانشان را آزرده است بدون داشتن معلمانی شاداب واثرگذار نمی توان به شادابی وبالندگی دانش آموزان ایمان پیداکرد در این صورت است که مسئولان ومعلمان می کوشند بااقدامات صوری وشکلی پوسته آموزش وپرورش را با هر زحمت و قیمتی حفظ کنند نمی دانم گزارش های رنگی، مصور وجذاب مسئولان آموزشی وغیر آموزشی را دیده ویاخوانده اید یانه؟ بادیدن این گزارش ها فکر می کنید درمدینه فاضله ای هستید که همه چیز مطابق اسلوب اصلی اش درحال انجام است ولی وقتی به درون سیستم وواقعیت موجود آن می روی تفاوت را باهمه وجودت می بینی به بچه هایتان نگاه کنید نمراتشان را جمع بزنید ومعدل بگیرید ، میزان فهمیدن وخلاقیتشان رانیز بسنجید روخوانی شان را از کتاب بیازمایید و…. نتیجه رامقایسه کنید چه

می بینید ؟ خب وقتی سیستمی بیمار می شود اجزای سیستم خودشان را براساس بیماری هماهنگ می کنند معلم می داند دانش آموزان ضعف پایه ای دارند ، می داند از مدیر خواسته اند واواز معلمان می خواهد دانش آموزان قبول شوند ،می داند بامقررات موجود واستفاده از تبصره

های متعدد دانش آموز قبول می شود ـ نه این که او نخواهد قبول شود ــ می داندملاک نمره ارزشیابی پایان سال خودش هم به همین نمراتی است که می دهد وخیلی می داند های دیگری که می دانم می داند خب باحسابی معمولی به این نتیجه می رسد که خلاف جریان آب شنانکند متن کتاب رابه سئوال و جواب تبدیل می کند وبه دانش آموزان به جای تدریس و نوآوری وایجاد زمینه

های آن سئوال وجواب وجزوه می گوید نمرات دانش آموزان بالامی رود اولیا از مدیر ، مدیر

ازمعاونانش ومعاونان از معلمان تشکر می کنند! واین روند ادامه می یابد….. جالب تر آن که مسئولان بالادستی نیز باتشویق تعداد نمره های ثبت شده دردفتر والبته ترسیم نمودار ومقایسه آن(مقایسه نابرابر دروس متفاوت مثلا” ریاضی وفارسی دردبستان ودین وزندگی وفیزیک دردبیرستان!) مدیران را مورد تقدیـــــــــــــر قرار می دهند وبراین آتش شعله ور نفت بی حساب می ریزند تا بعد که چه نتیجه ای حادث شود! خانواده ها سرمست از نمره فرزندانشان از مدرسه واولیای آن تشکر می کنند!! بچه ها قبول می شوند وباارائه کارنامه جوایز ارزنده ای از محل کار پدر ومادرشان می گیرند و…..پایان داستان کمی تراژیک است زیرا خانواده از فرزندش انتظار دارد روخوانی صحیح از زبان وخط مادری اش داشته باشد ، مطابق پایه تحصیلی سواد وآگاهی کسب کرده و بتواند ازپس مشکلات زندگی اش برآید ، درست تصمیم بگیرد ، ولی ….
نگاهی به مدارس غیر انتفاعی نیز می اندازیم خانواده ها برای فرار از این مشکلات ممکن است به مدارس غیر انتفاعی روبیاورند دراین مدارس نیز شوربختانه وضع به همین منوال است والدین ،خروجی این مدارس رابراساس نمرات دانش آموزان مورد سنجش قرار می دهند آنجانیز آسمان همین رنگ است اگر ازدرون به این مجموعه ها نگاه کنیم بیشتر به واقعیاتش پی خواهیم برد.
3- تفاوت دربرداشت از مفهوم تربیت
تربیت یاپرورش رابه گونه های مختلف تعریف کرده اندیکی از این تعاریف چنین است:
تربیت عبارت است از ایجاد شرایط مناسب برای بروز وظهور وشکوفایی استعدادهای دانش آموزان.

دراین تعریف برشکوفاکردن و به ظهور رساندن استعدادهای دانش آموزان تاکیدی نشده است زیرا استعداد هر دانش آموزی درزمینه خاصی است ونمی شوداز همه به یک اندازه انتظار رشد وپرورش ذهنی وشکوفایی داشت درحالی که برخی تعریف ها حتی دربین مسئولان آموزشی وپرورشی بر این نکته تاکید دارندکه تربیت یعنی ایجاد شرایطی برای شکوفاکردن استعدادهای دانش آموزان ! گو این که قرار است باهر وسیله وشیوه ای دانش آموزان به مسیری بروند که ممکن است استعداد ویادست کم علاقه ای در آن زمینه نداشته باشند باید باردیگر وبه قول معروف « یک بار برای همیشه » باز تعریفی از مفهوم تربیت وآموزش ارائه گردد ومسئولان وتصمیم گیران را بااین مفهوم آشناسازد ، آنگاه از مدیران ومعلمان بخواهیم مطابق این تعریف نسل نوپای مارا درمسیر خلاقیت وشکوفایی قرار دهند

4- نگاه مسئولان به آموزش وپرورش
درنگاه واقعی بیشتر مسولان تصمیم سازوتصمیم گیر ، آموزش وپروش نهادی مصرفی ، عیالوار وهزینه بر است نگاه به این مجموعه بااین زیربنای فکری همین وضعی را ایجاد می کند که می بینیم ومی بینید باید نگاه مسئولان نسبت به آموزش وپروش وتاثیرش بر آینده این مرز وبوم تغییر کند حال چه کسی مسئول ایجاد این تغییر است نمی دانم؛ نمی خواهم آموزش وپروش قبل وبعد از انقلاب

راباهمدیگر مقایسه کنم اما زمانی اسامی وزرای آموزش وپرورش قبل از انقلاب را بررسی می کردم درآن شرایط که خروجی دانشگاههای ما در تحصیلات تکمیلی بسیار کمتر از این زمان بود همه وزرای آموزش وپرورش دکترا داشته اند به اسامی وزرای بعد از انقلاب نگاه می کنم جز یکی دونفر بقیه تحصیلاتی درحد کارشناسی داشته اند وبرخی تنها افتخارشان دراین وزارت فخیمه آن بوده ک

ه روزگاری دانش آموزش بوده اند یا یکی دوسال به صورت حق التدریسی درس داده اند وبعد به هردلیل ..رهاکرده اند وعطای معلمی رابه لقایش بخشیده اند! یا باکمال افتخار می گویند مااز آمورزش وپروش اطلاعات زیادی داریم چراکه دوفرزندمان درحال تحصیلند واز نزدیک می دانیم در آموزش وپرورش چه خبر است!! با این نگاه نمی شود انتظار معجزه داشت انصاف بدهید که وزرای آموزش وپرورش بعد از انقلاب درمقایسه با سایر وزرا از جایگاه واقتدار لازم برخوردار نبوده اند اگر مصداق ونمونه ای خلاف آن دارید ارائه نمایید.

5- فضای فیزیکی مدارس
نمی دانم می توانید کلاس درس مدارس کشورمان را درذهنتان تصور کنید یانه ؟ بیشتر به غسالخانه ای می مانند که هیچ جاذبه ای دانش آموز رادلگرم به نشستن وگوش دادن به درس نمی کند وقتی دانش آموز فضای فیزیکی مدرسه را نمی تواند تحمل کند وقتی حداقل های لازم برای بیشتر دانش آموزان درمدارس ما وجود نداردباید انتظاراتمان را با امکاناتمان هماهنگ کنیم ممکن است بپرسید پس این افتخار آفرینان ما درالمپیادهای علمی از کجا آمده اند ودرکدام مدارس درس خوانده اند ؟ پاسخ معلوم است اولا” دانش آموزان عزیز وگرانقدر ما که برای ایران زمین مدال کسب می کنند پس از آزمونهای متعدد وازبین خیل عظیمی از دانش آموزان مستعد انتخاب می شوند وبعد از گذراندن دوره های فشرده شبانه روزی به میدان مسابقات گام می گذارند نمی دانم دیگر کشورها چه می کنند ولی می توانم بگویم اگر مثلا ژاپن در المپیاد کامپیوتر دوم می شود ضریب نفوذ کامپیوتر درجامعه واستفاده همگانی مردم نیز درهمین جایگاه است ولی وقتی ما در این المپیاد صاحب مدالی می شویم و می خواهیم آن مدال را به گردن جامعه بیاویزیم سرگردان می شویم .نکته دیگر آن است که پیداکرن چند دانش آموز خلاق ازبین 16میلیون دانش آموز کار دشواری نیست، هست؟
آموزش وپرورش درکشورما بیش از هر وزارت خانه دیگر دچار سیاست زدگی شده است باتغییر هر نماینده مجلس وعوض شدن کابینه، مدیران سازمانها ، ادارات وحتی مدارس تغییر می کنند درکتابهای درسی مطابق سیاست جاری تغییرات بنیادی ایجاد می شود ، بخشی از قوانین ومقررات دستخوش تغییر می شوند و… دراین شرایط هرکس روزگارش را به روز مره گی می گذراند ومی داند که نمی شود برنامه های بلند مدت وحتی میان مدت داشت باید کاری کنند تامسئولان را خوش بیاید چه برسر تربیت می آید مهم نیست;..
راه کارهای رفع موانع نوآوری در آموزش و پرورش
1- برنامه ریزی برای توجه بیشتر به روش های نو و جدید: مدیران سطوح مختلف آموزش و پرورش برای توسعه نوآوری باید به خلاقیت و ابتکار کارکنان اهمیت قایل شوندو با تشویق ایده های جدید و نو ، زمینه های نو آوری را فراهم نمایند.

2- تفویض اختیار به سطوح پایین : برای بهره گیری از توان تفکر افراد ، برنامه ریزی ، خلاقیت و سازندگی در آموزش و پرورش ، مدیران باید بسیاری از امور را به سطح پایین تر تفویض نمایند.
3- دادن اختیارات بیشتر به شوراهای منطقه ای : از آن جا که هر منطقه از نیازها ، شرایط و امکانات خاصی برخوردار است ، تفویض امور آموزشی به مناطق ، می تواند ضمن رعایت تناسب ، شرایط نوآوری را فراهم نماید.

4- دادن اختیارات بیشتر به شوراهای مدارس: از آن جا که شوراهای مدارس نقش بسزایی در توسعه مشارکت و ارایه ایده و نظرات کارکنان و دانش آموزان در مدارس ، لذا در تقویت نوآوری با اهمیت است.

5- آموزش شیوه های جدید آموزش و پرورش و روش های خلاق : آشنایی با روش های جدید آموزش کشورهای پیشرفته و نیز تکنیک های خلاقیت موجب توسعه نوآوری مِیشود.
6- انتخاب مدیرانی که در زمینه مدیریت آموزشی و تعلیم و تربیت ، آموزش های دانشگاهی دارند.
سازمان های یادگیرنده خلاقیت و نوآوری

سازمان یادگیرنده سازمانی است که در آن یادگیری ، نیاز همیشگی کلیه کارکنان تلقی شده و در آن ضمن تاکید بر « آموختن، چگونه آموختن » و جذب و توزیع دانش نو ، به خلق و تولید اطلاعات و دانش جدید و مورد نیاز، پرداخته می شود و تمامی این دانش ها، در رفتار و عملکردهامتجلی می گردد، تا از این راه ضمن نهادینه سازی آموزش و یادگیری در کلیه سطوح سازمانی ، زمینه لازم را برای اصلاح مستمر ساختارها و فرآیندها و در نتیجه ، افزایش کارآیی و اثربخشی سازمان ، فراهم آورد.

 

خصوصیات سازمان یادگیرنده
وجود رهبران با بینش : رهبری در سازمان های یادگیرنده بر خلاف وظایف مدیران در سازمان های سنتی ،بر کارهای ظریف تر و مهم تری ، متمرکز است . در یک سازمان گیرنده ، نقش رهبران با تصمیم گیران ، به کلی متفاوت است .
رهبر در این جا طراح ، آموزگار و کارگزار است . این نقش ها ، مهارت های جدیدی را می طلبند: توانایی ایجاد چشم اندازی مشترک برای آینده ، توانایی رو کردن الگوهای ذهنی رایج و رودررو شدن با آن ها ، توانایی و ترویج الگوهای فکری که توجه آن بیشتر به سازمان باشد. خلاصه رهبران سازمان های یادگیرنده مسئول تاسیس سازمان هایی هستند که افراد آن پیوسته بر توانایی خود برای شکل بخشیدن به آینده خویش می افزایند.
بنابراین بدون وجود یک رهبر متعهد به یادگیری ، سازمان هرگز راهی برای موفقیت نخواهد یافت .
وجود برنامه و نظام سنجش : سازمان های یادگیرنده برای سنجش میزان یادگیری سازمانی، دارای برنامه و نظام سنجش هستند.
3- اطلاعات : در سازمان های یادگیرنده ، اطلاعات در تمامی سطوح سازمانی ، به طورروان ، جریان دارد، سازمان های یادگیرنده در پی یافتن و انتقال دانش و تعدیل و اصلاح رفتارشان برای بازتاباندن دانش و بینش های نوین حرفه ای هستند.
4- اقدام : سازمان های یادگیری برای بکارگیری آموخته در عمل ، توجه زیادی می نمایند . برای رسیدن به هدف های سازمانی ، پافشاری کرده و در قبال آن احساس مسئولیت می نمایند.
5- ابتکار و نوآوری : سازمان های یادگیرنده ، سازمان های خلاق و نوآور هستند . در چنین سازمانی اعضای سازمان به ایجاد و پرورش و توسعه روش های نوین انجام کار، و سرانجام خطرپذیری تشویق می شوند.
تعریف « مدرسه یادگیرنده»
مدرسه ای است که یادگیری همه اعضایش را ، اعم از کادر مدیریتی ، آموزشی ، پشتیبانی ، شاگردان و والدین تسهیل می کند و خود را به طور مستمر دگرگون می سازد.
ویژگی های مدرسه یادگیرنده

ویژگیهای اصلی یک مدرسه یادگیرنده عبارتند از
• ارتقای سطح کیفی آموزش

• یادگیری گروهی ترغیب می شود
• آزمایش، تشویق و شکست تا حد زیاد تحمل میشود
• افراد (معلمان، کارکنان، دانش آموزان و والدین برای پإیرش مسئولیت تشویق و ترغیب میشوند
• خلاقیت و نوآوری ترغیب و تشویق میشود
• کنترل در مدرسه یادگیرنده در جهت سازندگی و پیشرفت مدرسه است

• ساختارها و ترکیبات آن تواناساز است.
شرایط ایجاد مدرسه یادگیرنده
تحقق اهداف مدرسه یادگیرنده مستلزم تمهید اقدامات زیر است:
• تحلیل نقش و جایگاه یادگیری در اثر بخشی مدرسه
• تدوین یک طرح اجرایی روشن و عملی برای استقرار مدرسه یادگیرنده

• حمایت یادگیری
• بالا بردن مهارتهای یادگیری همه کارکنان و سایر افراد ذی ربط در مدرسه
• تحلیل مشاغل و نقش ها در مدرسه
• رهبری منسجم و نوآور
با توجه به مطالب گفته شده، می توان گفت مدرسه یادگیرنده، مدرسه ای است که با تاکید بر توسعه ظرفیتهای یادگیری به گونه ای مستمر، خلاقیت و نوآوری را در مدرسه ترویج و تقویت می نماید.
استراتژیهای مدیریتی موثر در خلاقیت و نوآوری آموزشگاه
مدیریت خلاقیت و نوآوری ، یکی از مهم ترین اجزا و بخش های مدیریت در سازمان آموزشی است که با استفاده از استراتژی ها، روش ها و راه کارهای مدیریتی ، نظیر مدیریت کیفیت فراگیر ، نظام مدیریت مشارکتی ، نظام پیشنهادات سازمانی ، برنامه های آموزش خلاقیت و ;خلاقیت و نوآوری منابع انسانی را فعال و شکوفا می نماید.
مهم ترین استراتژی های مدیریتی موثر در خلاقیت و نوآوری آموزشگاه
– مدیریت کیفیت فراگیر ( جامع)
امروزه توجه به کیفیت در آموزش و پرورش به دلایل مختلف از قبیل : کاهش روزافزون بودجه، پایین بودن سطح دانش و مهارت دانش آموختگان و پافشاری مردم و دولت ها برای بهسازی گسترده نظام های آموزشی، از اهمیت خاصی برخوردار گردیده است و موجب شکل گیری نوعی مدیریت که به مدیریت فراگیر شهرت دارد، شده است.

مدیریت کیفیت جامع ، ایجاد سیستمی در مدیریت است که ضامن انجام یافتن کارها به طور صحیح، مداوم و در همه سطوح یک سازمان است . برای این منظور مدیر موسسه باید به دو پرسش اساسی زیر پاسخ دهد.

کارهای صحیحی که باید انجام شود چیست ؟
روش های صحیح انجام یافتن آن ها چیست ؟

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله معرفی جوش آرگون pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله معرفی جوش آرگون pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله معرفی جوش آرگون pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله معرفی جوش آرگون pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله معرفی جوش آرگون pdf :

در جوش آرگون یا تیگ(TIG) برای ایجاد قوس جوشکاری از الکترود تنگستن استفاده می شود که این الکترود برخلاف دیگر فرایندهای جوشکاری حین عملیات جوشکاری مصرف نمی شود.

حین جوشکاری گاز خنثی هوا را از ناحیه جوشکاری بیرون رانده و از اکسیده شدن الکترود جلوگیری می کند. در جوشکاری تیگ الکترود فقط برای ایجاد قوس بکار برده می شود و خود الکترود در جوش مصرف نمی شود در حالیکه در جوش قوس فلزی الکترود در جوش مصرف می شود. در این نوع جوشکاری از سیم جوش(Filler metal)بعنوان فلز پرکننده استفاده می شود.و سیم جوش شبیه جوشکاری با اشعه اکسی استیلن(MIG/MAG)در جوش تغذیه می شود. در بین صنعتکاران ایرانی این جوش با نام جوش آلومینیوم شناخته می شود. نامهای تجارتی هلی آرک یا هلی ولد نیز به دلیل معروفیت نام این سازندگان در خصوص ماشینهای جوش تیگ باعث شده بعضا این نوع جوشکاری با نام سازندگان هم شناخته شود. نام جدید این فرایند G.T.A.W و نام آلمانی آن WIGمی باشد.

همانطور که از نام این فرایند پیداست گاز محافظ آرگون میباشد که ترکیب این گاز با هلیم بیشتر کاربرد دارد.
علت استفاده از هلیم این است که هلیم باعث افزایش توان قوس می شود و به همین دلیل سرعت جوشکاری را میتوان بالا برد و همینطور باعث خروج بهتر گازها از محدوده جوش میشود.

کاربرد این جوش عموما در جوشکاری موارد زیر است
1- فلزات رنگین از قبیل آلومینیوم;نیکل;مس و برنج(مس و روی) است.

2- جوشکاری پاس ریشه در لوله ها و مخازن
3- ورقهای نازک(زیر1mm)
مزایای TIG
1- بعلت اینکه تزریق فلز پرکننده از خارج قوس صورت میگیرد.اغتشاش در جریان قوس پدید نمی آید.در نتیجه کیفیت فلز جوش بالاتر است.
2- بدلیل عدم وجود سرباره و دود و جرقه ,منطقه قوس و حوضچه مذاب بوضوح قابل رویت است.

3- امکان جوشکاری فلزات رنگین و ورقهای نازک با دقت بسیار زیاد.
انواع الکترودها در TIG
1- الکترود تنگستن خالص (سبز رنگ)برای جوش آلومینیوم استفاده می شود و حین جوشکاری پت پت می کند.
2- الکترود تنگستن توریم دار که دو نوع دارد الف-1% توریوم دار که قرمز رنگ است ب-2% توریم دار که زرد رنگ می باشد.
3- الکترود تنگستن زیرکونیم دار که علامت مشخصه آن رنگ سفید است.

 

4- الکترود تنگستن لانتان دار که مشکی رنگ است.
5- الکترود تنگستن سزیم دار که طلایی رنگ است.
این دو نوع آخر جدیدا در بازار آمده اند.چند نکته در مورد مزایای تنگستن
1- افزایش عمر الکترود
2- سهولت در خروج الکترونها در جریان DC

3- ثبات و پایداری قوس را بیشتر می کند

4- شروع قوس راحت تر است.

نوع قطبیت مناسب در جوشکاریTIG

جریان DCEN برای جوشکاری چدن-مس-برنج-تیتانیوم-انواع فولادها

جریان ACبرای جوشکاری آلومینیوم و منیزیوم و ترکیبات آن
+ نوشته شده در چهارشنبه بیست و هشتم اردیبهشت 1384ساعت 3:22 توسط | 2 نظر
جوشکاری فولادهای ضد زنگ و ضد خوردگی

خصلت اصلی فولادهای استنلس مقاومت در برابر زنگ خوردگی است (داشتن کرم بیش از 12% موید همین مطلب است).نیکل موجود در این فولادها حتی به مقدار زیاد هم نمیتواند به تنهایی مقاومت در برابر خوردگی را زیاد کند.ولی با حضور کرم میتواند تا حد زیادی این وظیفه را بخوبی انجام دهد.مزیت اصلی نیکل تسهیل ایجاد فاز آستنیت و بهبود خاصیت مقاوم به ضربه فولادهای کرم نیکل دار است. مولیبدن شرائط خنثی سازی این فولاد را تثبیت می کند و عموما عامل افزایش مقاومت به خوردگی موضعی(Pitting) است.

به منظور اطمینان از تشکیل کاربیدهای پایدار که باعث افزایش مقاومت به خوردگی بین دانه ای میشود افزودن Ti و Nb به انواع معینی از فولادهای کرم-نیکل دار ضروری است.
1-فولادهای ضد زنگ کرم و کربن عناصر اصلی اینگونه از فولادها را تشکیل میدهد. هر چند که مقدار کربن کمتر از 04/0درصد است تاثیر کرم بر استحکام کششی حتی در مقادیر 13 و 17و 20درصد بسیار ناچیز است.

در حالیکه در مقادیر زیادتر کربن با عملیات حرارتی مناسب امکان دستیابی به استحکام کششی منایب و عملیات مکانیکی مورد نظر فراهم میشود. با توجه به ریزساختار فولادهای کرم دار را به شرح زیر میتوان دسته بندی کرد:
الف-فولادهای کرم دار-فریتی(12 تا 18 درصد کرم -1/0درصد کربن)
ب- فولادهای کرم دار-نیمه فریتی(12 تا 14 درصد کرم -08/0 تا 12/0 درصد کربن)
ج-فولادهای کرم دار-مارتنزیتی(12 تا 18 درصد کرم و بیش از 3/0 درصد کربن)
د- فولادهای کرم دار-قابل عملیات حرارتی(12 تا 18 درصد کرم -15/0 تا 20/0 درصد کربن)
این دسته بندی را در مورد جوش پذیری نیز میتوان تکرار کرد.

تحت شرایط حرارتی نامناسب فولادهای فریتی(گروه الف) تمایل به تشکیل دانه های درشت نشان میدهند. انرژی حرارتی ناشی از جوشکاری منجر به رشد دانه بندی میشود که نمیتوان آنرا با پس گرمایش برطرف نمود.در نتیجه کاربید رسوب میکند و در مرز دانه های فریت باعث شکنندگی و کاهش شىیى مقاومت به ضربه فلؤ جوش میشود.

برای غلبه بر این حالت باید از الکترود آستنیتی تثبیت شده با 19 درصد کرم و 9 درصد نیکل استفاده نمود.فلز جوشی که بدین ترتیب حاصل میشود دارای خاصیت آستنیتی و مقاومت به ضربه بالا است.فلز جوشی که بدین طریق حاصل میشود از نظر مقاومت به خوردگی مطابق فولددهای ضدزنگ فریتی میباشد اما از نظر ظاهر با فلز مبنا تفاوت رنگ دارد.در صورتیکه اجبار در یکرنگی باشد باید از فیلر متال مشابه( مثلا 18 درصد کرم به همراه کمی Ti)استفاده شود.Tiدر مقادیر جزیی نقش موثر در ریز دانه کردن فلز جوش دارد.

بعلت رابطه گریز ناپذیر بین رشد دانه ها با از دست رفتن استحکام ضربه ای چاره ای جز کاستن از تنش های حرارتی ناشی از عملیات جوشکاری وجود ندارد و برای نیل به این منظور تمهیداتی نظیر الکترود با قطر کم و سرعت جوشکاری بیشتر و پیش گرمایش 200تا 300 درجه سانتیگراد باید به کار رود.
پس گرمایش در حدود 700 تا 800 درجه سانتیگراد خاصیت استحکام به ضربه فلز جوش را بهبود میدهد.

همچنین آنیلینگ(Annealing)به مدت کم نیز باعث تجمع کاربید شده و تا حدی شکنندگی فلز جوش را جبران میکند و همینطور به تنش گیری نیز کمک میکند. ولی هرگز باعث رفع کامل درشت دانگی HAZنمیشود.
اقدامات مشابهی حین جوشکاری فولادهای نیمه فریتی و کوئنچ تمر شده با 12 تا 14 درصد کربن (دسته ب ) نیز ضروری است. میدانیم که سرد کردن سریع باعث تشکیل فاز شکننده مارتنزیتی میشود لذا ضرورت دارد که درجه حرارت قطعه حین انجام جوش بالا نگهداشته شود.

قطعه کار ابتدا 300 تا 350 درجه پیش گرم میشود.درجه حرارت بین پاسی(Inter pass) 300 درجه مناسب است و از این کمتر نباید شود.ضمنا قطعه کار باید بلافاصله در دمای 700 تا 760 درجه پس گرم شود.این سیکل حرارتی در مجموع باعث ایجاد فلز جوشی با ساختار یکنواخت و چقرمه در کل طول درز جوش مسشود و خطر شکنندگی و رشد دانه ها را تا حدود زیادی مرتفع میکند.

فولادهای کرم دار مارتنزیتی (دسته ج)معمولا قابل جوش نیستند و صرفا به منظور تعمیر و اصلاح عیوب جوشکاری بر روی آنها انجام میپذیرد. برای جوشکاری فولادهای کرم دار با 12 تا 14 درصد کرم مقدار کربن در فیلر متال نباید از 25/0درصد تجاوز کند.این نوع فولاد در هوا سخت میشود.از اینرو هیچ اقدام پیشگیرانه موثری به منظور غلبه بر سخت شده HAZوجود ندارد.اما با اعمال پیش گرم زیاد که با پس گرم بلافاصله قطعه همراه باشد میتوان تاحدودی مشکل را برطرف کرد و سختی نامطلوب را در حد پایینی نگاه داشت.دمای پس گرم 750 تا 800 توصیه میشود و کمتر از این دما ممکن است باعث تاثسر منفی در مقاومت به خوردگی شود.

آنیلینگ در حرارتی بین650 تا 650 درجه ممکن است باعث رسوب کاربید و بروز خوردگی بین دانه ای شود.
2-فولادهای مقاوم به خوردگی فولادهای آستنیتی مقاوم به خوردگی کرم-نیکل دار عموما دارای خواش جوشکاری مطلوبی هستند(جوش پذیرند). اما خصوصیاتی چند از این فلزات باید مدنظر قرار گیرد.
الف-ضریب هدایت حرارتی کم.

ب- ضریب انبساط حرارتی زیاد.
ج-سرشت انجماد اولیه این نوع فولادها که تاثیر مهم و تعیین کننده ای بر مکانیزم وقوع ترگ گرم در آنها دارد.وجود مقدار مشخصی از فریت در فلز جوش بیانگر مقاومت ـن به ترک گرم است.

به کمک نمودار شفلر-دولانگ امکان تعیین ریز ساختار بر اساس ترکیبات فلز جوش ممکن است.
نمودار شفلر-دولانگ کمکی عملی در تعیین مقدار تقریبی فریت(فریت دلتا)و سرشت ریز ساختار تشکیل شده حین جوشکاری فولادهای آلیازی غیر همجنس اراوه میدهد.علاوه بر این برآوردی کلی از تاثیرات مقادیر کم فریت بر مقاومت به ترک گرم فلز جوش آستنیتی را مقدور میسازد.تجربه ثابت کرده که روشهای متفاوت تعیین درصد فریت عملا مساله ساز است و طبق توافق جهانی به جای درصد فریت تعداد فریت را مبنا و ماخذ محاسبات قرار میدهند

دوستانیکه احتمالا از مطالب مربوط به نمودار شفلر آنچنان برداشت منسجم و دقیقی نداشتند کاملا حق دارند و پیشنهاد میکنم به کتب و منابع معتبر برای فهم بهتر مطلب مراجعه کنند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله عدالت و فضیلت آن pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله عدالت و فضیلت آن pdf دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله عدالت و فضیلت آن pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عدالت و فضیلت آن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله عدالت و فضیلت آن pdf :

عدالت و فضیلت آن
و مخفی نماند که ضد ظلم به این معنی، عدالت به معنی اخص است؛ و آن عبارت است از باز داشتن خود از ستم به مردمان، و دفع ظلم دیگران به قدر امکان از ایشان . و نگاه داشتن هر کسی را برحق خود.
و همچنان که اشاره به آن شده، غالباً مراد از عدالتی که در اخبار و آیات ذکر می شود، این معنی است و شرافت این صفت از حیز وصف بیرون ، و فضیلت آن از حد شرح و بیان افزون است. تاجی است و هاج ، که تارک مبارک هر پادشاهی به آن مزین گشت، به منصب والای ظل اللهی سرافراز می گردد. و خلعتی است پر قیمت، که قامت هر سلطانی به آن آراسته شد، از میان همه خلایق به مرتبه جلیله عالم پناهی ممتاز می شود. و در ((دارالضرب)) عنایت پروردگار، این سکه مبارکه را به نام نامی هر نامداری زدند، تا قیام قیامت نام نیک او زینت بخش صفحه روزگار و در دفتر خانه ((مکرمت)) آفریدگار، این ((توقیع وقیع)) را به اسم ((سامی)) هر کامکاری رقم کردند، ابدالدهر ، اسم همایون او ((دره التاج)) تارک سلاطین ذوی الاقتدار است.
و چگونه شرافت صفتی را بیان توان نمود که انتظام نظام بنی نوع انسان که اشرف انواع ((اکوان)) است به آن منوط، و قوام سلسله هستی بنی آدم که افضل ابنای عالم است به آن مربوط. چه حضرت خداوند متعال، و پادشاه لم یزل و لایزال – عزشأنه و عظم سلطانه – چون به معماری قدرت کامله ، و سرکاری حکمت شامله، در ((مرز و بوم)) عالم امکان، شهرستان هستی را بنا نهاد، و به محصلی امر ((کن)) صحرانشینان بادیه عدم را به آنجا کوچانید، هر طایفه را در جهتی، و هر قومی را در محلی جای داد. و در محله بالا، هفت گنبد لاجوردی ((سموات سبع)) را افراشته، خیل افلاکیان را در آنجا مقام فرمود. و در محله سفلی، خانه هفت طبقه ارضین را بنا کرده، فرقه خاکیان را در آنجا سکنی داده؛ و به جهت بنی نوع انسان که با هر دو طایفه آشنا و مربوط و با هر دو فرقه منسوب و مخلوط است، محله وسطی را تعیین و در آنجا از ((عناصر اربع))، درهای چهار باغ گذارد صحن و ساحت ربع مسکون. و چهار جوی دریاچه ((سبعه ابحر)) را طرح ریخته، آدم ابوالبشر را با ایل و ((الوس)) به انجا فرستاد، و جمله مادیات را به خدمت ایشان امور ساخت. خورشید درخشان را به رتبه خوان سالاری سرافراز ، و ماه تابان را به مصنب مشعلداری ممتاز. ابر آزادی را راویه سقایی بر دوش نهاد، و بادبهاری را جاروب فراشی به دست داد.
ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری
و این طایفه را چون جامه حیاتشان تار و پود شهوات بافته، و تار حیاتشان به رشته طول امل تافته است، و این معنی هر یکی را در تحصیل مراد به ارتکاب صد گونه فساد ((داعی)) و از تحریفشان از جاده مستقیم انصاف ((ساعی)) است، از این جهت ناپاکان بی باک را بر مال (عجزه)، چشم طمع باز، و اقویا را به گریبان ضعفا دست تعدی دراز می گردد. و به این سبب امر معیشت تباه و دست از دامن مقصود که تعمیر خانه آخرت است کوتاه می شود. لهذا ناچار است از سرکرده مطاعی ، و فرمانده لازم الاتباعی، که فقرا و زیردستان در کنف حمایتش از شر اشرار ایمن و محفوظ ، و سر سفره عدالتش از نعمت آسودگی بهره مند و محفوظ باشند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق بیمه pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق بیمه pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق بیمه pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق بیمه pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق بیمه pdf :

یمه از زبان هندی ( اردو ) گرفته شده است و معنی لغوی آن ضمانت است . در اصطلاح نیز ضمانت مخصوصی است از جان یا مال که در حقوق جدید دنیا رواج یافته است . در بیمه اشخاص با پرداخت وجهی مسئولیت کالا یا سرمایه یا جان خود را بعهده دیگری میگذارند و بیمه کننده در هنگام زیان باید زیان و خسارت وارده را بپردازد .
تعریف متداول بیمه بدین شرح است : بیمه عملی است که به موجب آن بیمه گر در مقابل دریافت عوض بنام (( حق بیمه یا وجه اشتراک )) و بموجب مقررات خاص خسارات را جبران مینماید بدین ترتیب بیمه موجد نوعی اطمینان در مقابل مخاطره محتمل الوقوع تلقی میگردد.
در این مقاله اختصاراً به سوابق بیمه ، بیمه در قوانین ایران ، اقسام بیمه ، موارد فسخ و بطلان بیمه اشاراتی خواهیم داشت .
الف . سوابق بیمه
در عهد عتیق بیمه شناخته نبود ( قرن چهارم تا هفتم میلادی ) در رم باستان صاحبان کشتی و متصدیان حمل و نقل دریائی متعهد میشدند که خسارات ناشی از عملیات جنگی دشمن و طوفان را بپردازند . به لحاظ خطرات اساسی که متوجه مال التجاره های دریائی بود ، بیمه دریائی به عنوان نخستین نوع بیمه ایجاد گردید . این بیمه در حال حاضر نیز پر اهمیت ترین نوع بیمه است . بدین ترتیب ایجاد بیمه دریائی مربوط به قرون وسطی و انواع دیگر بیمه مربوط به قرن نوزدهم است . این مطلب که در کدام کشور برای اولین با بیمه بوجود آمده است ، محل اختلاف است . عده ای معتقدند که بیمه برای اولین بار در فلاندر (ناحیه ای در شمال کشور بلژیک ) پدید آمد و به سال 1310 میلادی شخصی بنام کنت دوبتون بنا به درخواست اهالی شهر بروژ دفتر بیمه تاًسیس نمود . به نظرعده ای نیز بیمه از ابداعات ایتالیائی ها و اسپانیولی ها در قرن 24 میلادی بوده است . بهرحال میدانیم که اولین بیمه نامه بدست آمده در سالهای 1247و1370 میلادی در شهرهای ((ژن )) و ((بروگ )) تنظیم شده است .
در ایران نیز پاره ای قراردادهای شبیه بیمه متقابل بحری در میان اقوام ساحل نشین خلیج فارس قبل از اسلام معمول بوده است . با ظهور اسلام به دو قاعده حقوقی اسلامی برخورد مینمائیم که با قراردادهای بیمه امروزی شاهت دارند . –1عقد عمری، به شرح ماده 47 قانون مدنی: ((عمری حق انتفاعی است که بموجب عقدی از طرف مالک برای شخص بمدت عمر خود یا عمر منتفع و یا عمر شخص ثالثی بر قرار شده باشد)). با اندکی دقت در این تاًسیس نوعی تاًمین را باز می یابیم 2ـ ضمان جریره . استاد شهید مرتضی مطهری ضما ن جریره را بسیار نزدیک به بیمه دانسته اند .در ضمان جریره دو نفر با یکدیگر قراردادی را منعقد مینمایند و یکی از این دو متعهد میشود در صورتیکه از روی اشتباه مرتکب عملی گردیده که مستوجب پرداخت دیه به شخص ثالث باشد طرف دیگر آن دیه را بپردازد .
در قانون مجازات اسلامی مصوب 24/9/61 مفصلا در خصوص عاقله ومسئولیت وی در پرداخت دیه جنایتهای خطائی بحث شده است . پرداخت دیه توسط عاقله را به
گونه ای میتوان نوعی بیمه تلقی نمود .
اما بیمه متعارف در ایران با تاًسیس شرکت سهامی بیمه ایران در 1314 استقرار یافت و با صدور اولین بیمه نامه آنش سوزی کار خود را آغاز نمود . پیش از تاریخ مذکور دو موسسه روسی معروف به ((نادژوا )) و (( کافکازمر کوری )) برای نخستین بار در ایران به بیمه گری پرداخته بودند .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله امکان سنجی کاربرد حفاری زیرتعادل در میدان نفتی پارسی با تو

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله امکان سنجی کاربرد حفاری زیرتعادل در میدان نفتی پارسی با توجه به هرزروی گل حفاری pdf دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله امکان سنجی کاربرد حفاری زیرتعادل در میدان نفتی پارسی با توجه به هرزروی گل حفاری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله امکان سنجی کاربرد حفاری زیرتعادل در میدان نفتی پارسی با توجه به هرزروی گل حفاری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله امکان سنجی کاربرد حفاری زیرتعادل در میدان نفتی پارسی با توجه به هرزروی گل حفاری pdf :

چکیده

سازند آسماری مهمترین سنگ مخزن نفت در میدان پارسی است که بر اساس مشخصههای پتروفیزیکی به 7 زون و 2 زیرزون تقسیم شده است. در مطالعه حاضر هرزروی سیال حفاری در حین عملیات حفاری در 44 حلقه چاه مورد بررسی قرار گرفت و تلاش شده تا الگوی کلی از هرزروی سیال حفاری با مشخص شدن نقاط حداکثر و متوسط و حداقل هرزروی در مخزن آسماری میدان نفتی پارسی ارائه گردد. در ادامه این تحقیق، ویژگیهایی از قبیل وزن گل حفاری، فشار پمپها و با موجود بودن نمودارهای تصویرگر ، به بررسی وجود شکستگیهای طبیعی در مخزن و تاثیر هر کدام از این پارامترها بر میزان هرزروی در 2 حلقه چاه از نقاطی که متوسط تا حداکثر هرزروی اتفاق افتاده، پرداخته شده است. و در ادامه با توجه به بررسی عوامل ایجاد کننده نقاط متوسط تا حداکثر هرزروی، نقاط مناسب این میدان برای انجام حفاری زیرتعادل بروی 1 حلقه چاه مشخص میگردد.

در نهایت خواهیم دید که حتی با وجود ثابت بودن وزن گل حفاری، پارامترهایی همچون فشار پمپها و وجود تراکم شکستگیهای فراوان در سنگ مخزن این میدان در شدت هرزرویهای اتفاق افتاده در سنگ مخزن تاثیر گذار بوده و نیز حفاری به روش زیرتعادلی در نقاط خاص این میدان برای کاهش آسیبهای ناشی از هرزرویهای بالای گل حفاری کارساز بوده است.

کلمات کلیدی

سازند آسماری، هرزروی سیال حفاری، الگوی هرزروی، حفاری زیرتعادل

-1 مقدمه

هرزروی ناشی از وارد شدن حجم قابل توجهی از سیال حفـاری بـه درون سازندی است که حفاری میشود. هرزروی گل زمانی رخ میدهد که تراوایـی سازند به اندازه کافی زیاد باشد یا حفرهها و شکسـتگیهای موجـود در سـازند چنان بزرگ هستند که بوسیله مواد جامد موجـود در گـل مسـدود نمیشـوند. هرزروی ممکن است از مقدار کم تا خیلی زیاد متغیر باشد. هرزروی علاوه بـر تحمیل هزینه اضافی جهت تهیه و جـایگزینی مجـدد گـل در حـین عملیـات حفاری باعث وارد شدن صدمات جدی به یک مخـزن میگـردد. از آنجـا کـه اغلب مخازن ایران از نوع کربناته با شکسـتگیهای فـراوان هسـتند، کـاربرد حفاری بالای تعادل در این مخازن باعث ایجاد مشکلات عدیـده ای از جملـه

×
هرزروی گل میگردد. با توجه به اینکه هزینه اولیه تجهیزات حفاری زیرتعادل نسبت به حفاری بالای تعادل بیشتر است لذا، تجزیه و تحلیـل مناسـب یـک مخزن به منظور توجیه کاربرد یا عدم کاربرد حفاری زیرتعادل اجتنـاب ناپـذیر میباشد .[1]

-2 الگوی هرزروی گل در سنگ مخزن آسماری میدان نفتی پارسی

برای تهیه یک الگوی هرزروی مناسـب در قسـمتهای مخزنـی میـدان پارسی، بررسی میزان هرزروی گل در سازند آسماری ضروری میباشد. بـرای انجام مطالعه برروی هرزرویها لازم است تک تک چاههای حفر شـده مـورد توجه قرار گیرد که با توجه به وجود محدودیتها، از تعداد کـل 82 چـاه حفـر

شده در این میدان 44 حلقه چاه و بر اساس تقسیم بندی کل میدان به شـش منطقه شامل:

-1 دماغه شرقی میدان -2 کوهانک شرقی میدان (شامل یال شمالی و جنوبی)

-3 مرکز میدان (شامل یال شمالی و جنوبی) -4 کوهانک غربی میدان (شامل یال شمالی و جنوبی) -5 دماغه غربی میدان -6 خط رالراس میدان

همانند (شکل (1 مورد بررسی قرار گرفته است.

(شکل :(1 تقسیم بندی مناطق مختلف میدان

با جمعآوری دادههای مربوط به مقدار هرزروی در حین حفاری از این 44 حلقه چاه، یک الگو همانند (شکل (2 حاصل میشود.

(شکل :(2 الگوی کل هرزروی گل در سنگ مخزن آسماری میدان پارسی

با توجه به (شکل (2 مقدار کل هرزروی گل در سـنگ مخـزن آسـماری ایـن میدان از صفر تا بیش از 14000 بشکه متغیر است. با توجه بـه شـکل مـذکور میدان پارسی به سه منطقه دارای هرزروی تقسیم می شود:

-1 مناطق فاقد هرزروی تا مناطق دارای هرزروی اندک تا پایین (با رنگ سبز تا زرد مشخص شده است).

-2 مناطق دارای هرزروی متوسط (با رنگ قرمز مشخص شده است).

-3 مناطق دارای هرزروی بالا و بسیار بالا (با رنگ سیاه مشخص شده است). پس مشاهده شد نواحی دارای هرزروی متوسط تـا بسـیار بـالا عمـدتا در قسمتهای میانی میدان واقع در یال شمالی و در کوهانک شرقی میدان واقـع بروی یال جنوبی و بروی دماغـه شـرقی و نـدرتا در سـایر نقـاط ایـن میـدان

پراکنده شدهاند.

-3 بررسی هرزروی در سنگ مخزن آسماری میدان نفتی پارسی

با اسـتخراج اطلاعـات هـرزروی در اعمـاق مختلـف مخـزن آسـماری از گزارشات روزانه حفاری و با استفاده از فرمول زیر، میـانگین هـرزروی در هـر یک از زونها توسط فرمول (1-3) محاسبه شده است:
(1-3) (L1×Z1)+ (L2×Z2) + AV LOSS =
Z 1+Z2 +

= AV.LOSS میانگین هرزروی و = L میزان هرزروی در عمق مشخص و = Z عمق وقوع هرزروی و = Z 1 + Z2 مجموع ضخامتهایی که هرزروی در آنها رخ داده است.
حال با انتخاب 2 حلقه چاه در نقاطی که شدت هرزروی متوسط تا بالایی داشتند، به بررسی عوامل موثری همچون: وزن سیال حفاری، فشار پمپها و وجود شکستگیهای طبیعی در سنگ مخزن (با توجه به وجود نمودارهای تصویرگر [2] (OBMI-UBI بروی هرزروی پرداخته میشود.

-1-3 بررسی علل هرزروی در چاه شماره 75
اطلاعات (جدول (1 از گزارشهای روزانه حفاری تهیه شده است .[3]

(جدول :(1 خلاصهای از اطلاعات هرزروی سیال حفاری در زونهای چاه شماره 75 از سنگ مخزن آسماری میدان نفتی پارسی

PR#75

Pump M.Los Depth Avg.
Av. s
Mw Thic
Loss
Pres PCF To From knes
sure Gpm BPH BPH
(m) (m) s (m)
)Psi)
500 300 55.5 6 2386 2348

500 300 555 74 4_6 2434 2386 835

500 300 555 16_30 2458 2434

8_30 2463 2458

750 280 555 151 4_16 2490 2463 555

750 280 555 4_6 2496 2490

از آنجایی که در زیرزون 2-1 فشار پمپ افزایش یافته است، پس میتوان گفت علت اصلی بیش از دو برابر شدن شدت هرزروی در این زیرزون همـین پارامتر است. پس برای کاهش هرزروی در این چاه، کاهش فشار میتوانـد در کاهش شدت هرزروی موثر باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >