مقاله سرمایه و نقش آن در رشد اقتصادی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله سرمایه و نقش آن در رشد اقتصادی pdf دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سرمایه و نقش آن در رشد اقتصادی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سرمایه و نقش آن در رشد اقتصادی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سرمایه و نقش آن در رشد اقتصادی pdf :

سرمایه و نقش آن در رشد اقتصادی

الف)نقش سرمایه در رشد اقتصادی:
به زعم اکثر علمای توسعه نقش سرمایه در فرآیند رشد اقتصادی اساسی و اصلی می باشد به علت اینکه با افزایش جمعیت و افزایش نیروی کار نیاز به سرمایه و سرمایه گذاری اجتناب ناپذیر می باشد و به نظر عده ای دیگر از نظریه پردازان نقش سرمایه در تولید به نیست که آنرا مهمترین عامل رشد اقتصادی معرفی نمود زیرا کشور‌هایی با سرمایه کم هم گامهای بلندی در مسیر رشد اقتصادی به داشته اند.

نکته دیگر در اقتصاد کلان تقسیم بندی مخارج صرف شده به دو دسته مصرفی و سرمایه ای می باشد مثلا مخارجی که جهت غذا، بهداشت، تعلیم و تربیت، آموزش و ; صرف می شده هزینه های مصرفی یا جاری می باشند و مخارج سرمایه ای مخارجی هستند که کالاهای سرمایه ای بوجود می آورند.

ب:منابع تأمین سرمایه:
اگر تولید ناخالص ملی کشور نسبت به سال قبل تغییر ننماید جهت جایگزینی سرمایه مستهلک شده و ابقاء تولید ناخالص ملی به میزان سال قبل باز هم نیاز به مقداری سرمایه گذاری می باشد به عبارت دیگر نیاز به تشکیل سرمایه به عنوان فاکتور مهم اقتصادی برای هر کشور از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد.

منابع تأمین سرمایه یا داخلی است یا خارجی و منابع تأمین سرمایه داخلی عبارتند از :
1-سپس اندازه های مشخصی: برای تشکیل سرمایه یا باید مقداری از عوامل تولید مثل نیروی کار بیکار، بکار گرفته شوند یا تعدادی از مردم بخشی از در آمدشان پس انداز نمایند که غالبا یکی از منابع مهم تأمین وجوه تشکیل سرمایه در فرآیند توسعه بهره گیری از پس اندازهای شخصی می باشد شایان ذکر است در کشورهایی که از پتانسیلهای بخش خصوصی بیشتر استفاده نموده اند مورد فوق از اهمیت بیشتری برخودار می باشد.

2-انواع بیمه: گسترش صنعت بیمه در کشورهای توسعه یافته باعث شده که منابع مالی عظیمی در اختیار شرکتهای بیمه قرار گیرد و از این منابع در بخشهای مختلف اقتصادی سرمایه گذاری می شود، صنعت بیمه در این کشورها به گسترده می باشد که به عنوان (بانکها و مؤسسات اعتباری محسوب می شود

3-سود توزیع نشده و ذخیره استهلاک سرمایه شرکتها یکی دیگر از منابع تأمین سرمایه داخلی می باشد سود توزیع نشده بخشی از سود شرکت می باشد که بین سهامداران توزیع نمی شده و در سرمایه گذاری آنها از آن استفاده می شده و ذخیره استهلاک سرمایه شرکتها بخشی از درآمد شرکت می باشد که در شرکت باقی می ماند، نقش دو عامل از پیش گفته شده در سرمایه گذاری و فعالیتهای اقتصادی کشورهای یافته قوی اما در کشورهای در حال توسعه ضعیف است و دلایل این اختلاف در ساختار اقصاد می باشند مالیاتهای مختلف از دیگر منابع تامین سرمایه دولتها محسوب می شود.

در کشورهای توسعه یافته نقش دولت در تأمین سرمایه مالی در چارچوب ” تعادل در بودجه سالانه“ می باشد، و بعضا در کشورهای جهان سود دولت با سرمایه گذاری گسترده و تأمین منابع آن از طریق کسری بودجه می باشد که از آثار منفی آن تورم می باشد به همین دلیل چنین سیاستی را توسعه مبتنی به تورم می نامند.

4-یکی دیگر از منابع تامین مالی سرمایه صادرات می باشد که با توجه به وضعیت اقلیمی ممکن است کشور محصولات کشاورزی، صنعتی، معدنی، نفتی،; صادر نماید.
منابع خارجی تأمین سرمایه عبارتند از:
1-یکی از نامناسب ترین روشهای تامسن سرمایه از منابع خارجی گرفتن وام از خارج می باشد که استفاده از آن ممکن استقلال سیاسی تحت تاثیر قرار دهد، جهت بالا بردن بهره آن در صورت عدم بکارگیری معقول باعث افزایش میزان بدهی ها می شود، به دلیل ممکن است بخشی از این وام در سیستم بانکی کشور باقی مانده و سرمایه گذاری نشود، و از طرفی وام دهندگان در زمان پرداخت وام در جهت استفاده از وام ابراز می دارند که مجموع این عوامل باعث می شده که بهره گیری از این نوع وام با محدودیت جدی مواجه می شود.

2-سرمایه گذاری خارجی: یکی دیگر از روشهای تامین سرمایه از منابع خارجی سرمایه گذاری خارجی می باشد که به نظر می رسد در مقایسه به اخذ وام خارجی از مزیت بهتری برخوردار باشد بدلیل اینکه از طذیق سرمایه گذاری خارجی انتقال تکنولوژی، مدیریت و دانش فنی متخصصین نیز به داخل کشور سرمایه پذیر متقل می شود. البته بهضی از نظریه پردازان اقتصادی سوسیالیستی نظیر فورتادو در نظریه وابستگی اعتقاد دارد که شرکتهای چند ملیتی در شروع عملیات خود در کوتاه مدت با انتقال ماشین آلات و سرمایه اقدام می نمایند و در بلند مدت باعث کاهش سرمایه و ارز در کشورهای سرمایه پذیر می شوند.
ج-معیارهای سرمایه گذاری:
با عنایت محدودیت سرمایه در هر کشور جهت تخصیص منابع بایستی طرحهای مختلف الویت بندی نموده و از معیارهای ذیل بهره گرفت.
1-معیار نسبت سرمایه به تولید: یعنی از ارزیابی و انتخاب طرحها در سطح سرمایه گذاران بایستی تولید در آمد حاصل از طرح با مخارج سرمایه ای مورد نیاز مقایسه شود اگر در آمد حاصل از برای طرح بیشتر از هزینه های آن باشد در اولویت قرار می گیرد.

2-معیار هزینه و منفعت:معیار هزینه منفعت بر اساس این معیار تمامی درآمدها و هزینه های طرح های مختلف به ارزش فعلی تبدیل و مقایسه می شوند.
برگرفته از کتاب مبانی توسعه اقتصادی- فصل پنجم- تألیف دکتر محمود

نقد مقاله:
در مقاله مورد بررسی اهمیت سرمایه در رشد اقتصادی و منابع تأمین سرمایه و معیارهای سرمایه گذاری بصورت طبقه بندی و مطرح شده است اما به نظر می رسد فاکتورهای مطرح شد کلی و جنبه توریک دارد زیرا در زمان کنونی محیطهای اقتصادی متلاطم و برنامه ریزی های اقتصادی بایستی منعطف برده و حالت کلیشه ای نداشته باشند.

برنامه جهانی برای مبارزه با پول شویی
پول شویی از نظر اصلاحی فرآیندی است که منافع غیر قانونی را صورتی قانونی می بخشد بی آنکه سبب شناسایی مجرمانی شده که از این منافع برخوردار می شوند.
معمولا قاچاقچیان مواد مخدر، اختلاص کنندگان و مقامات دولتی به دو دلیل عمده نیاز به پول شویی دارند. که از پول شویی بجا می ماند آنها می باشد و خطر اینکه از این پولها بادآورده مصادره شده زیاد می باشد. پول شویی فرآیند سه مرحله ای است که عبارتند از
1- جابجایی: یعنی قطع پیوند مستقیم پول با منشاء آن که تخلفات و جرایم می باشد.

2-مخفی کاری: یعنی مبدل کردن منشاء پول برای بی اثر کردنردگیری آن.
3-ادغام :یعنی تحویل دوباره پول به تبهکاران بنحوی که منشاء جغرافیایی و حرفه ای دارنده آن پوشیده باقی بماند.
با توجه به آثار زیان بار فرآیند پول شویی به اقتصاد و قدرت گرفتن جرایم سازمان یافته و فساد اجتماعی سازمان ملل متحد از طریق مبارزه با پول شویی سهمی مهم در مبارزه با جرایم سازمان یافته به عهده دارد، تحولات شبکه مالی و بانکی بین المللی در چند دهه اخیر کار کشف، جریمه بستن و مسدود کردن درامد و دارایی نا مشروع را دشوارتر کرده‌است این‌تحولات عبارتند‌از:‌استفاده گسترده از دلار در مبادلات، ارتباطات

مالی بین المللی، بازار سیاه ،روند عمومی جهت حذف مستردات مالی و;
پول شویی در تشمیلات اقتصادی پنهانی و زیر زمینی قرار دارد و در این فضای آلوده رشد می کند و بدین ترتیب ثروت زیادی را نصیب عاملان آن می کند.
هدف برنامه جهانی برای مبارزه با پول شویی این است که مرکزی باشد برای پژوهش تخصصی درباره پول شویی و اقدامات ضد پول شویی، این برنامه در پی آن است که داده ها و اطلاعاتی فراهم آورد تا با تدوین و اجرای این گونه سیاست ها عاملی و بین المللی کمک کند و از طرفی دولتها و توده های مردم آمار زیان بار پول شویی برای ثبات سیاسی، اقتصادی آگاه سازد.
برگرفته از نشریه سرمایه شماره تابستان 1382

نقد مقاله:
قدر مسلم برنامه مبارزه با پول شویی در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته با کشورهای جهان سومی تفاوت دارد زیرا کشورهای توسعه یافته با توجه به بافت اقتصادی و شفافیت قوانین می توانند با این پدیده مبارزه مؤثر داشته باشند در حالی که کشورهای جهان سوم به دلیل اقتصاد بیمار، عدم شفافیت قوانین و مقررات مالی و استفاده از اقتصادی نمی توانند با پول شویی مبارزه منطقی و حساب شده ای بعمل آورند به نظر می رسد که در مقاله مورد بررسی علیرغم نکات مثبت آن به این تقسیم بندی التفاتی نشده است.

نقش سیاستهای پولی در توسعه اقتصادی
سیاست پولی به آن دسته از سیاستهایی اطلاق می شود که توسط مقامات پولی (بان مرکزی) در مورد مسایل پولی کشور اختیار می شود که فاکتورهایی نظیر کنترل مؤسسات مالی و پولی، خرید و فروش اوراق بهادار، حفظ نرخ بهره و کنترل سطح عمومی قیمت می باشد.

سیاستهای پولی در کشورهای در حال توسعه نقش مهمی در کنترل تورم و حفظ تعادل در تراز پرداختها دارد یکی از اهداف اصلی سیاستهای پولی در کشورهای در حال توسعه غالبا شعبات این بانکها در مناطق کثیری وجود دارد و مناطق روستایی نمی توانند از این بانکها استفاده کنند که این امر باعث رونق کار نزولخوران در مناطق روستایی شده که با تحمیل بهره بالا عمدا دست رنج وام گیرنده مشابه را به یغما می برند. در این میان بانک مرکزی با پستی با برنامه ریزی منسجم ضمن تامین منابع مالی مناطق روستایی باعث گسستن زنجیره نزولخوران گردد.

یکی از موانع توسعه اقتصادی در کشورهای در حال توسعه بالا بردن نرخ بهره می باشد که بانک مرکزی بایستی از طریق سیاستهای پولی نرخ بهره را کاهش داده و باعث تشویق سرمیاه گذاری در پروژه های اقتصادی را فراهم آورد، در این شرایط نرخ بهره باید کمتر از بازدهی نهایی سرمایه باشد و این نرخ پایین بهره باعث عرضه ارزان پول می باشد و نتیجتا وام گیرنده گان جهت دریافت وام ترقیب می کند همین نکته در جذب سرمایه گذاری خارجی نیز بایستی لحاظ گردد و نرخ بهره کشور میزبان کمتر از نرخ بهره سرمایه گذار مهمان باشد البته این سیاست آثار منفی نیز ممکن است بدنبال داشته باشد نظیر رونق سفته بازی و واسطه گری، عدم استقبال از اوراق بهادار و پس انداز نکردن بدلیل نرخ پایین بهره را می توان برشمرد.

بانک مرکزی می تواند از سیاستهای نرخ بهره تبعیضی استفاده کند بدین صورت که پروه های مدلل و با توجیه اقتصادی را با نرخ بهره کمتر پشتیبانی مالی نماید و طرحهای غیر مدل را با نرخ بهره بالا محدود نماید.
سیساست پول ارزان اگر با سیاستهای کنترلی همراه نباشد تورم زا بوده و کنترل و تثبیت قیمتها برای سیاست نرخ بهره نازل اجتناب ناپذیر می باشد.

سیاست پولی یکی از فاکتورهای مهم اثرگذار در تعادل بین عرضه و تقتضتی پول می باشد و عدم تعادل بین تقاضا و عرضه پول به ظطح عمومی قیمتها اثر می گذارد، کمبود عرضه پول باعث رکود و مازاد عرضه پول تورم را به دنبال خواهد داشت. زمانی که اقتصاد در روند توسعه قرار می گیرد، تقاضا برای پول به دلیل افزایش حجم معاملات در بخشهای مختلف اقتصادی افزایش می یابد این امر افزایش قیمتها را به دنبال دارد که با افزایش عرضه پول نسبت به تقاضا می توان از تورم قیمت ها جلوگیری نموده و این مازاد عرضه پول امکان دارد در فعالیتهای واسطه گری و سفته بازی قرار گیرد که موجب تورم می شود. بنابراین در یک اقتصاد در حال توسعه عرضه پول بایستی کنترل گردد بدون آنکه به روند تولید و سرمایه گذاری اثر منفی داشته باشد.

در کشورهای در حال توسعه به دلیل فقدان بازار سازمان یافته پول، نگهداری بخشی از سپرده بانک مرکزی و ;، بجای تخصیص اعتبار در طرحهای مولد نقدینگی خود را صرف داراییهایی مانند طلا و ارز خارجی می کنند که از سود بیشتری برخوردار شوند.
برگرفته از کتاب رشد و توسعه فصل 42 دکتر قره باغیان

نقد مقاله:
در مقاله مورد بررسی تجزیه و تحلیل خصوصیات سیسات پولی در کشورهای در حال توسعه با بر شمردن فاکتورهایی نظیر ایجاد و گشترش مؤسسات مالی، سیاست مناسب تعیین نرخ بهره، مدیریت تخصیص اعتبار، تعدیلات مناسب بین عرضه و تقاضای پول و کنترل اعتبار، که موارد اشاره شده از نکات مثبت این مقاله می باشد و به نظر می رسد مشکل عدم توسعه یافتگی روستها تنها نبودن شعبات بانکها و مؤسسات اعتباری نمی باشد، بلکه مهمترین عامل توسعه نیافتگی تقسیم زمینها بین دهقانان در قطعات کوچک می باشد که برنامه ریزی جهت افزایش راندمان تولیدات کشاورزی را با شکست مواجه می نماید و در وضعیت موجود کشاورزان فقط در حد معینی می توانند از زحمات خود بهره مند شوند.

 

نقش سیاستهای مالی در توسعه اقتصادی
سیاست مالی بدین مفهوم که با استفاده از مالیات، اوراق قرضه عمومی و مخارج دولتی و ; به توسعه اقتصادی آقای آدام اسمیت یکی از نظریه پردازان مکتب کلاسیک اعتقاد به دخالت دولت در اقتصاد نداشت و به زعم او در دولت فقط بایستی در امور مربوط به امنیت داخلی، حفاظت از مرزها و اخذ مالیات دخالت نماید و کینز در نقطه مقابل او در مواردی دخالت دولت در امور اقتصادی تجویز می نمود و اعتقاد داشت که سیاستهای مالی بایستی در کاهش پس انداز ها و افزایش میل نهایی به مصرف موثر باشد

که این نسخه در کشورهای توسعه یافته مثمر ثمر واقع می شده اما در کشورهای در حال توسعه به دلیل نیاز شدید به سرمایه این سیاست مالی کاربردی ندارد و دولتها بایستی با اتخاذ سیاستهای مالی موجب افزایش پس انداز در جامعه را فراهم آورند.

اهداف سیاست مالی
1-افزایش نرخ سرمایه گذاری: یکی از اهداف مهم سیاستهای مالی شتاب بخشیدن به سرمایه گذاری در دو بخش عمومی و خصوصی می باشد و دولت با تشویق وترغیب مردم به پس انداز می تواند با بکارگیری این پس انداز ها در غالب سرمایه و سرمایه گذاری در پروژه های مدلل به توسعه اقتصادی کمک کند. و یکی دیگر از حربه های دولت در افزایش سرمایه و جلوگیری از مصرفهای تجملی و سرمایه گذاری غیر مولد استفاده از مالیات می باشد و یکی از معیارهای عمده دولت در افزایش حجم سرمایه اعمال انواع مالیات می باشد.

یکی دیگر از منابع تأمین کمبود سرمایه در کشورهای جهان سوم استفاده از سرمایه های خارجی می باشد که این سرمایه ها بصورت کمکهای بلاعوض و سرمایه گذاری مشترک می باشد و در صورتی به توسعه اقتصادی کمک می کند که صرف سرمایه گذاری در پروژه های مفید و مولد اقتصادی شود.

جهت افزایش میل نهایی پس انداز و بهره گیری از این وجوه در پروژه های مولد روشهای ذیل وجود دارد:
1-کنترل فیزیکی مستقیم
2-افزایش نرخ مالیاتهای موجود
3-سیاست کسری بودجه
4-اعمال مالیاتهای جدید
5-دریافت اضافی از بنگاه های اقتصادی دولتی
6-قرضه عمومی که تورم زا نباشد که از بین روشهای اشاره شده کنترل فیزیکی مستقیم به عنوان مکمل سیاستهای مالی در جهت جلوگیری از مصرف تجملی و سرمایه گذاری در طرحهای غیر مولد را می توان بر شمرد از میان تمام این سیاستها، مالیات مؤثر ترین امر برای جمع آوری پس انداز مالی اجباری می باشد.

2-تشویق سرمایه گذاری مطلوب اجتماعی: با عنایت به اینکه سرمایه گذاری اقتصادی و اجتماعی درمراحل اولیه توسعه اقتصادی به علت بازده باند مدت آنها برای بخش خصوصی جاذبه ای ندارد و دولت بایستی این سرمایه گذاری ها را انجام دهد و ضمن افزایش امکانات فرصتهای شغلی را نیز برای بیکاران بوجود آورد.
کشورهای در حال توسعه بدلیل اتکا آنها به صدور محصولات کشاورزی و مواد اولیه با نوسانات و بحرانهای بین المللی مخصوصا در مراحل اولیه توسعه آسیب پذیر می باشند و دولتها از طریق سیاستهای بین المللی مخصوصا در مراحل اولیه توسعه آسیب پذیر می باشند و دولتها از طریق سیاستهای مالی ضد نوسان ضروری می باشند به نحوی که در زمان رکود اقتصادی سیاست کسری بودجه و در زمان تورم قیمتها سیاست مازاد بودجه را اعمال نمایند. برای مؤثر شدن ابزارهای مالی برای مقابله با فشارهای تورمی باید با سیاست های پولی حمایت شود.

سیاستهای مالی از طریق ابزارهایی که در اختیار دارد می تواند از روند دوقطبی شدن جامعه بدین مفهوم که در یک طرفی درصد کمی از درآمدهای خیلی بالایی برخوردار شوند و در طرف دیگر اکثریت مردم با فقر و تنگدستی دست به گریبات می باشند جلوگیری نماید و این شکاف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از بین ببرد به این مفهوم که از طریق سیاستهای مالی در جهت توزیع مجدد در آمد ها اقدام می نماید و با کاهش درآمدهای بالا اعمال می گردد و با هدایت سرمایه گذاری ما به بخش های مولد اقتصادی باعث توزیع عادلانه در آمد در جامعه می شود. اگرچه در کشورهای در حال توسعه نظیر کشورهای خودمان موانع زیادی نظیر فشارهای سیاسی، فقدان روحیه جمعی و فردگرایی و ; در اصول مالیات از بزرگ وجود دارد.

در بررسی و تجزیه و تحلیل نقش مالیاتها در تسعه اقتصادی می توان به موارد ذیل اشاره نمود
-مالیاتها حربه مؤثری هستند برای مقابله با تقاضای اضافی برای کالاهای مصرفی که در نتیجه توسعه اقتصادی ایجاد می شوند.
-مالیاتها نباید صرفا در جهت کسب در آمدهای بالاتر عمل کند، بلکه بایستی یکی از اهداف اصلی آن ایجاد انگیزه های لازم برای افزایش پس انداز و سرمایه گذاری باشد.

-در یک کشور در حال توسعه، مالیاتها مهمترین و مؤثر ترین وسیله جهت انتقال منابع به بخش دولتی و هوایت آنها به طرحهای مولد می باشد.
-مالیاتها بایستی روند سرمایه گذاری در اقتصاد را اصلاح نمایند.
همچنانکه گفته شد یکی دیگر ار اهداف وصول مالیاتها کاهش شکاف بین در آمد طبقات ثروتمند و فقیر است به عبارت دیگر یکی از اهداف عمده توسعه اقتصادی رفاه اجتماعی می باشد.
برگرفته از کتاب رشد و توسعه فصل 43 دکتر قره باغیان

نقد مقاله:
از مباحث مقاله مورد بررسی بخش مالیاتها و اهمیت زیاد این فاکتور به زعم نگارنده از نکات مثبت آن به شمار می رود و به نظر می رسد که یکی از عوامل عمده ضعف پس انداز تشکیل سرمایه و سرمایه گذاری طرحهای مولد اقتصادی نبودن بازار سرمایه کار می باشد که از کارکردهای مهم بازار سرمایه این است که سرمایه های غیر کارآآن به بخشهای تولیدی و اقتصادی کشور منتقل می نماید، در جامعه از یکسو گروهی از مردم هستند که دارای پس انداز می باشند و علاقه مند می باشند که سرمایه های خود را در مکان مناسبی بکار گیرند

از طرفی اگر در جماعه نهاد یا افرادی (بازار سرمایه) وجود داشته باشد که توانایی بازده مناسب از این پس انداز ها را داشته باشد. موضوع کمبود سرمایه که از مشکلات عمده کشورهای در حال توسعه می باشند تسهیل می شود و این موضوع در مقاله مورد توجه قرار نگرفته است.

شاخصهای بهره وری
تعریف فنی و اصلاحی بهره وری عبارتست از رابطه بین ستاد و نهادهای به کار رفته برای تولید آن ستاد جهت اندازه گیری بهره وری از مراحل زیر استفاده می شود.
الف)اندازه گیری ستاد
ب)شناسایی انواع نهادها
ج)اندازه گیری نهادها
-تولید ناخالص داخلی (GDP) اقتصادی کشور
-ارزش افزوده یک صنعت یا یک شرکت خاص
-واحدهای تولید شده در یک کارخانه با خط تولید
که این معیار را می توان بر اساس واحدهای فیزیکی یا مالی و قیمتهای ثابت و جاری ارزیابی قرار داد.
مقیاسهای فیزیکی مقدار و تعدادی را نشان می دهند و مقیاسهای مالی قیمت کالا و خدوماتی را نشان می دهند که با جمع بستن ارزش کالا و خدمات به حسب واحد پولی و نسبت بهره وری ارزش بدست می آید.

یکی از مشکلات استفاده از ارزش پولی این است که نوسانات پولی به روی آنها اثر می‌گذارد جهت‌کاهش این اثر‌گذاری لازم است که شاخص قیمت جاری را به شاخص
قیمت ثابت تقسیم نمائیم.

انداره گیری نهاد
نهادها معمولا به دو صورت نیروی کار و سرمایه می باشند. جهت اندازه گیری نهادها نیروی کار را بر اساس ساعات کار کارگران شاغل در تولید و سرمایه عبارتست از ماشین آلات، ساختمان ها و دیگر تجهیزات و بعضا موجودی انبار منظور از سرمایه به کار رفته که ترجیحا سرمایه های فیزیکی است تا سرمایه های مالی عظیم سهام و اوراق بهادار و نکته قابل توجه تفاوت قیمتها نیز در زمانهای مختلف بایستی مد نظر قرار داد.

اندازه گیری بهره وری
بهره وری نیروی کار عبارتست از نسبت مقدار ستاده به مقدار کار مصرف شده. نکته قابل توجه اینکه در بهره وری نیروی کار صرفا مربوط به نیروی کار نمی باشد بلکه به اینده سرمایه گذاری در ماشین آلات و تجهیزات، سطح تکنولوژی، اثر بخشی سیستمها، مهارتها و سایر عوامل می باشند در خصوص بهره وری سرمایه نکات ذیل قابل توجه می باشد.

بهره وری سرمایه عبارتست از مقیاس بهره وری سرمایه به دلیل عدم در اختیار بودن اطلاعات مربوط به سرمایه و اختلاف نظر نظریه پردازان معمول نمی باشد.

بهره وری عامل کل (TFP)
بهره وری عامل کل هم به نمای کار و هم به نهادهای سرمایه در مخرج کسر توجه دارد و عبارتست از ستاده تولید شده به ازای هر واحد ار نهاد های مرکب و سرمایه به عبارت دیگر مخرج کسر میانگین وزنی نهاد نیروی کار و نهاد سرمایه می باشد.
بهره گیری از عامل کل میزان اثر بخشی و کار آیی است که استفاده از منابع کار و سرمایه ای تولید ستاده را نشان می دهد.

جهت محاسبه شاخص های بهره وری موارد ذیل بایستی مورد توجه قرار گیرد.
-شاخص بهره وری در سطح فردی فیزیکی می باشد
-شاخص بهره وری در سطح شرکت بهره وری ارزش افزوده می باشد
-شاخص بهره وری در سطح صنعت عبارتست از میزان ارزش افزوده کل به تعداد کل شاغلان در صنعت مورد نظر. بهره وری بخشهای مختلف اقتصادی بهره وری اقتصاد را تشکیل می دهد.
-بهره وری اقتصاد از طریق نسبت تولیدی ناخالص داخلی (GDP) به ازای هر کارگر اندازه گیری می کنند.

-شاخصهای بهره وری از طریق مقایسه با برخی معیارها نظیر سطوح و نرخهای رشد ارزیابی می نمائید.
-رشد بهره وری عبارتست از تغییر سطح بهره وری از یک دوره زمانی (ماه، سال و غیره) و دوره زمانی دیگر
-هم سطح بهره وری و هم رشد بهره وری از شاخصهای مهم به شمار می رود زیر در حالی که سطح بهره وری استفاده درست از منابع و بازدهی بالا را نشان می دهد، رشد بالای بهره وری نشان دهنده پویایی و رو به رشد بودن یک صنعت یا یک شرکت مشخص می نماید.

-باید مقایسه بهره وری در سطح بین المللی بایستی دو فاکتور را مد نظر قرار داد الف-نرخ تبدیل پولهای رایج کشورها (نرخ ارز) ب- اختلاف سطوح قیمتها در کشورها اما تجربه نشان داده است که بهره گیری از دو عامل فوق گمراه کننده است و استفاده از روش دو برابری قدرت خرید ضروری به نظر می رسد.
برگرفته از فصل دوم کتاب مفاهیم اساسی بهره وری- ترجمه معاونت اقتصادی و برنامه ریزی بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی
نقد مقاله

با عنایت به اینکه مفاهیم بهره وری و شاخص های بهره وری در اقتصاد امروز از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد بنظر می رسد که مقاله مورد بررسی با بیان ساده شاخصهای بهره وری را در سطح خرد و کلان با مثالهای ساده تبیین نموده است و اگر موارد اشاره شده با بهره وری در اقتصاد ایران بصورت عملیات مقایسه مس شد نکات ضعف و قوت این مقوله در بخشهای اقتصادی کشور ما قابل بررسی بود.

فرآیند بهره وری
بهره وری مفهومی چند بعدی دارد که می توان آن یک متغییر اقتصادی، مالی و اجتماعی دانست، عوامل بسیاری از تکنولوژی کار گرفته تا تلرانس پرسنل در تعیین متغییر نقش ایفا می نماید.
منابع رشد بهره وری: عوامل تشکیل دهنده بهره وری که از طریق نسبت ستاده به نیروی کار محاسبه مس گردد شامل متغییر های زیر می باشد.

ماشین الات و تجهیزات که در اختیار کارکنان می باشد.
میزان کارآیی نیروی کار و کیفیت نهادها در فرآیند تولید که به وسیله بهره وری عامل کل (TFP) قابل اندازه گیری می باشد.
شرکت سرمایه : افزایش میزان سرمایه به کار گرفته شده در ازای هر کارگر باعث افزایش راندمان تولید نیروی شاغل در کار می شود، البته این امر بدان معنا نمی باشد که افزایش سرمایه گذاری موجب افزایش بهره وری بصورت دایم باشد زیرا در فرآیند افزایش سرمایه گذاری باعث افزایش بهره وری (ستاده) نمی گردد.

تجربه کشورهای پیشرفته نشان می دهد که رشد و توسعه یافتگی اقتصادی در گرو بهبودی عوامل کل می باشد نه صرفا توسعه فیزیکی نهادهای بکار گرفته شد در تولید کیفیت نیروی کار، کیفیت سرمایه و سیستمها نهادهای کیفی می باشند که نقش کلیدی در بهبود بهره وری ایفا می نماید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مروری بر رایانش ابری در موبایل pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مروری بر رایانش ابری در موبایل pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مروری بر رایانش ابری در موبایل pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مروری بر رایانش ابری در موبایل pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مروری بر رایانش ابری در موبایل pdf :

چکیده :
محاسبات ابری موبایل (MCC) در دسترس بودن خدمات محاسبات ابری در یک محیط تلفن همراه است. با ارائه خدمات مطلوب برای کاربران تلفن همراه MCC شامل عناصر شبکه های تلفن همراه و محاسبات ابری. در محاسبات ابری همراه، تمام داده ها و ماژول محاسبات پیچیده را می توان در ابرها پردازش و دستگاه های تلفن همراه لازم نیست در یک پیکربندی قدرتمند مانند سرعت CPU، حافظه و غیره داشته باشد . با این حال ، دستگاه های تلفن همراه با مبارزات زیادی در منابع خود مواجه هستند (به عنوان مثال ، عمر باتری، ذخیره سازی، و پهنای باند) و ارتباطات (به عنوان مثال، حفظ حریم خصوصی، تحرک و امنیت). این چالش ها تاثیر زیادی در بهبود کیفیت خدمات می گذارد. در این مقاله، ما به بحث اجمالی در خصوص تکنولوژی محاسبات ابری تلفن همراه ،همراه با معماری، برنامه های کاربردی، ویژگی های اصلی، مسائل امنیتی، مزایا و محدودیت و راه حل های احتمالی می پردازیم .

کلمات کلیدی : رایانش ابری موبایل (MCC)، محیط موبایل، شبکه های تلفن همراه.

1 مقدمه :

در طول چند سال گذشته، پیشرفت در زمینه محاسبات و برنامه های کاربردی محاسبات ابری همراه (MCC) به عنوان یک تکنولوژی بالقوه برای خدمات تلفن همراه معرفی گردید. این شبکه ها ترکیبی از محاسبات تلفن همراه، محاسبات ابری و شبکه های بی سیم با کیفیت بالا ، کاربران تلفن همراه، و ارائه دهندگان محاسبات ابری 1]، MCC .[2 و یک پلت فرم جدید برای ترکیب دستگاه های تلفن همراه و محاسبات ابری برای ایجاد یک زیرساخت های جدید است. همچنین در خارج از دستگاه تلفن همراه یک زیرساخت ذخیره سازی داده ها و پردازش داده ها رخ می دهد .[3] در این معماری، ابر انجام

کارهای سنگین از وظایف محاسبات فشرده و ذخیره مقادیر زیادی از داده ها انجام می دهد. ظهور سریع محاسبات تلفن همراه [4] (MC) یک روند قدرتمند در توسعه فن آوری اطلاعات را بوجود آورده است. با این حال، دستگاه های تلفن همراه در محاسبات با مشکلات در منابع خود (به عنوان مثال، عمر باتری، ذخیره سازی، و پهنای باند) و ارتباطات (به عنوان مثال، تحرک و امنیت) روبرو هستند .[5]

محاسبات ابری همراه با توجه به مدل کاربرد اصلی در عصر اینترنت به موضوع پژوهش قابل توجهی از جوامع علمی و صنعتی تبدیل شده است. بنابراین، برنامه های مختلف بر اساس محاسبات ابری همراه توسعه یافته و به کاربران خدماتی

زذتل خغ1سکطغکطکسغپه

تغزت شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

همچون، نقشه های گوگل، Gmail و سیستم های ناوبری برای موبایل، جستجوی صوتی، و همچنین برنامه های مختلف بر روی یک پلت فرم آندروید، AppleandMotoBlur رسانده است. با مطالعه و تحقیقات بر روی نرم افزار افزایشی محاسبات تلفن همراه مشهود است ، که بازار مصرف کننده وسرمایه گذاری برای برنامه های کاربردی مبتنی بر ابر های مختلف تلفن همراه حدود 9,5 میلیارد دلار است .[6] هدف اصلی در پشت ابر رایانه ارائه خدمات مختلف از جمله، نرم افزار و ظرفیت پردازش آن بر روی اینترنت، افزایش ذخیره سازی، کاهش هزینه، سیستم ها و ارائه خدمات تکنولوژی زیر بنایی و فراهم کردن انعطاف پذیری و تحرک اطلاعات در مقاصد مختلف است.

Fig-1: Mobile Cloud Computing

برنامه های کاربردی ابر موبایل ،قدرت محاسباتی و ذخیره سازی داده ها راه را از تلفن های همراه و به ابرفراهم می کند. [Aepona [7در توصیف محاسبات ابری همراه به عنوان یک پارامتر جدید، قدرتمند و متمرکز واقع در ابرها برای برنامه های کاربردی موبایل ، پردازش داده ها و ذخیره سازی از دستگاه تلفن همراه به سیستم عامل از طریق اینترنت انجام می شود. همه این برنامه ها متمرکز شده و سپس در طول اتصال بی سیم بر اساس یک مشتری و یا مرورگر وب در دستگاه های تلفن همراه قابل دسترسی است. روش دیگر، محاسبات ابری همراه می تواند به عنوان ترکیبی از وب تلفن همراه و محاسبات ابری 8]، [9، که از محبوب ترین ابزار برای کاربران تلفن همراه برای دسترسی به برنامه ها و خدمات در اینترنت تعریف شده است را شامل شود.

2 معماری cloud computing

معماری کلی از MCC را می توان در شکل .2 مشاهده نمود . معماری اصلی MCC از اجزای نشان داده تشکیل شده است: کاربران تلفن همراه، اپراتور تلفن همراه، ارائه دهندگان خدمات اینترنت (ISP)، ارائه دهندگان خدمات ابر..[10]

زذتل خغ1سکطغکطکسغپه

زغزت شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

Fig-2: Architecture of Mobile Cloud Computing

دستگاه های تلفن همراه و شبکه های تلفن همراه با کمک از ایستگاه های پایه، نقاط دسترسی و / یا ماهواره ای می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کند.اطلاعات منتقل شده از دستگاه های تلفن همراه در واحد پردازنده مرکزی، سرور و پایگاه داده در سمت ارائه دهنده شبکه تلفن همراه اداره می شود. در اینجا، اپراتورهای شبکه تلفن همراه می تواند خدمات ارزنده را به کاربران تلفن همراه به عنوان مجوز، ورود و خروج را ارائه دهند. و داده های مشترکین در پایگاه داده ذخیره شود. درخواست های مشترکین تلفن همراه برای استفاده کردن از ابر بوسیله اینترنت و کنترل پردازش ابر برای رفتن به سرویس های ابر مربوط بررسی می شود. تلفن همراه بستری برای استفاده از مزایای محاسبات ابری فراهم می کند اثربخشی. چهار مدل معماری برای شناسایی ابر عبارتند از:

21 ابر خصوصی

معماری محاسبات ابری یک سازمان خصوصی که ممکن است توسط سازمان یا شخص ثالث اداره شود.

×

22 انجمن ابر

زیرساخت ابر سازمان های مختلف برای پشتیبانی از یک جامعه خاص ، باید با برخی از نگرانی جمعی مانند ملزومات امنیتی، سیاست، چشم انداز و ملاحظات انطباق داشته باشد.

23 ابر های عمومی

زیرساخت های ابر برای عموم مردم و یا یک گروه صنعتی بزرگ ساخته شده است .این ممکن است توسط یک سازمان فروش خدمات ابر کنترل شود

24 ترکیبی ابر

ذغزت زذتل خغ1سکطغکطکسغپه
شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

معماری ابر هیبرید مانند اشخاص منحصر به فرد است که ممکن است ترکیبی از دو یا چند ابر باشد ، اما توسط فن آوری استاندارد و یا اختصاصی متصل می شود. جزئیات توضیحات معماری ابر می تواند در زمینه های مختلف متفاوت باشد .بنابراین چهار لایه معماری ، [11]برای مقایسه محاسبات ابری با محاسبات شبکه . [12] توصیف معماری برای ایجاد ابرهای بازار محور و [13]معماری حال حاضر برای خدمات کسب و کار تحویل وب است.

.3 برنامه های کاربردی رایانش ابری موبایل

در حال حاضر تعداد زیادی از برنامه [14]در زمینه های مختلف و طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی ابر بالقوه تلفن همراه برای محاسبات ابری همراه شناخته شده است . این برنامه ها شامل بررسی در مناطق مختلف از جمله پردازش زبان طبیعی، پردازش تصویر، به اشتراک گذاری GPS، به اشتراک گذاری دسترسی به اینترنت، برنامه های کاربردی داده های حسگر، محاسبات جمعیت، پرس و جو و جستجو های چند رسانه ای می باشد.

31 پردازش تصویر

در [14]، آزمایش با یک برنامه در حال اجرا به رسمیت شناختن شخصیت های نوری OCR) GOCR) و در مجموعه ای از دستگاه های مختلف تلفن همراه مورد بررسی قرار می گیرد. اگر زبان نوشته شده است در هر جسم از موزه برای کاربر بازدید از موزه خارجی قابل درک نباشد او می تواند تصویری از جسم و زبان نوشته شده را با استفاده از محاسبات ابری تلفن همراه را درک کنید.

32 پردازش زبان طبیعی

ترجمه زبان یک نرم افزار ممکن است همراه محاسبات ابری باشد. یک نامزد مناسب برای پردازش زبان از جملات و پاراگراف های مختلف می تواند به طور مستقل ترجمه شود، و این تجربه ایی است در [14] بررسی با استفاده از محاسبات ابر. .[Pangloss-LITE [16

33 اشتراک گذاری GPS / اینترنت داده

یک گروه از دستگاه های تلفن همراه است که از طریق شبکه محلی و یا شبکه های نظیر به نظیر داده ها می تواند در کنار یکدیگر می باشد. این سریع ترین و همچنین ارزان ترین راه می باشد. .[17]

34 نرم افزار داده های حسگر

در حال حاضر، تقریبا در هر روز سنسورهای دستگاه تلفن همراه که برای خواندن داده ساخته شده است استفاده می شود که برخی از سنسورهای مانند GPS، شتاب سنج، حسگر حرارتی، سنسور نور، ساعت و قطب نما ممکن است به منظور جمع آوری اطلاعات با ارزش در وضعیت های مختلف متفاوت باشد.

35 چند رسانه ای جستجو

تلفن های همراه ممکن است انواع مختلف محتوای چند رسانه ای از قبیل فیلم ها، عکس ها، و موسیقی ذخیره کنید که برای نشان دادن یک سرویس شناسایی موسیقی در یک پایگاه داده برای تلفن های همراه است . در ابر تلفن همراه، جستجو در محتویات گوشی می تواند به راحتی اجرا شود.

36 شبکه های اجتماعی

اشتراک گذاری محتوای کاربر مختلف با دوستان در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک یک راه محبوب است که ما می توانیم تعامل برقرار کنیم

4 مشخصات رایانش ابری موبایل

ویژگی های عمده ای از محاسبات ابر تلفن همراه به شرح زیر است:

41 انعطاف پذیری / الاستیسیته

کاربران می توانند به سرعت منابع محاسباتی ارائه بدون تعامل انسان در دسترس داشته باشند .توانمندی ها کاربر می تواند

زذتل خغ1سکطغکطکسغپه

غغزت شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

سرعت و الاستیکی مشروط، در برخی موارد به صورت پویا را داشته باشد.

42 مقیاس پذیری از زیرساخت

در سرور فیزیکی گره های جدید می تواند اضافه و یا از شبکه با تغییرات محدود به زیرساخت های راه اندازی و نرم افزار کاهش یابد.

43 دسترسی گسترده به شبکه

قابلیت و توانایی کاربر در دسترسی به شبکه می تواند از طریق مکانیسم های استاندارد که ترویج استفاده توسط سیستم عامل ناهمگن مانند تلفن همراه، لپ تاپ ها، و PDA ها و غیره می باشد دیده شود

44 استقلال محل سکونت

محل سکونت استقلال یکی دیگر از مشخصه های محاسبات ابری همراه است .استقلال محل های مختلف که در آن مشتری به طور کلی هیچ کنترلی و یا دانش بیش از محل دقیق این منابع ندارد.ممکن است قادر به تعیین محل در یک سطح بالاتری از انتزاع از کشور، ایالت، یا مرکز داده باشد.

45 قابلیت اطمینان

از طریق استفاده از قابلیت اطمینان چند سایت در کنار یکدیگر می تواند باعث بهبود ی ابر رایانه شایسته تر برای برنامه های کاربردی بازیابی و تداوم کسب و کارشود.

46 صرفه جوییهای مقیاس و هزینه اثربخشی

به منظور استفاده از اقتصاد مقیاس پیاده سازی ابر تلفن همراه، بدون در نظر گرفتن مدل استقرار، تمایل به عنوان بزرگ امکان پذیر است .تعداد زیادی از استقرار ابر تلفن همراه

ممکن است نزدیک به ایستگاه برق ارزان و املاک و کم قیمت واقعی، برای هزینه های پایین تر قرار گرفته شوند.

5 امنیت رایانش ابری موبایل

امنیت ابر رایانه، تلفن همراه و برنامه های کاربردی از مسائل کلیدی هستند و هنوز هم با برخی از چالش های عظیمی [18]مواجه هستند .حریم خصوصی کاربر و یکپارچگی داده ها یا برنامه های کاربردی یکی از مسائل کلیدی در تامین امنیت محاسبات ابری می باشد .این ترکیبی از محاسبات ابری و شبکه های تلفن همراه است که برای مسائل امنیتی مربوط هستند و سپس به دو دسته تقسیم می شوند: ابر امنیت و امنیت کاربر شبکه تلفن همراه .[19-22]

51 امنیت کاربران شبکه موبایل

تعداد زیادی از آسیب پذیری های امنیتی و تهدید مانند کدهای مخرب به دستگاه های مختلف مانند تلفن همراه گوشی های هوشمند ، رایانه جیبی، لپ تاپ و غیره اتفاق می افتد. برخی از برنامه های کاربردی دستگاه های تلفن همراه می تواند به عنوان مسائل خصوصی برای کاربران [21] باشد . دو مسئله عمده مربوط به امنیت مشترک وجود دارد.

511 امنیت برای برنامه های کاربردی موبایل

ساده ترین راه برای پیدا کردن تهدیدات امنیتی نصب و در اجرا نرم افزار های امنیتی و آنتی ویروس در دستگاه های تلفن همراه خواهد بود با .این دستگاه برای محافظت از این تهدیدات و برای پیدا کردن و تشخیص تهدید و مکانیزم های امنیتی در ابر به روش های متعددی توسعه یافته اند .قبل از استفاده از یک برنامه خاص بر روی تلفن همراه اول از طریق برخی از ارزیابی بررسی خواهد شد و اگر مخرب تشخیص داده نشود، فایل ها را به کاربر دستگاه های تلفن همراه فرستاده می شود

زذتل خغ1سکطغکطکسغپه

هغزت شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

512 حفظ حریم شخصی کاربران

با ارائه اطلاعات خصوصی محل فعلی و اطلاعات مهم کاربر و با استفاده از مکان خدمات (LBS) که توسط سیستم موقعیت یابی جهانی دستگاه (GPS) استفاده می شود رابط کاربری ایجاد می گردد. تهدید های مختلف برای افشای اطلاعات خصوصی می تواند با انتخاب و تجزیه و تحلیل نیازهای شرکت کاهش یابد و در صورت تشخیص تهدید توسط شبکه ابر نرم افزار ضد ویروس اجرا و یا اطلاعات به صورت محلی منتقل شود.

52 ایمن اطلاعات بر روی ابر

برای ذخیره سازی مقدار زیادی از داده ها و یا برنامه های کاربردی افراد و شرکت ها ممکن است از ابر بیشترین استفاده شود با این حال، صداقت، احراز هویت، و حقوق دیجیتال از داده ها و یا برنامه در طول فرآیند برای اطمینان استفاده می شود.

521 صداقت

کاربران ابر تلفن همراه باید از یکپارچگی اطلاعات خود و ذخیره در شبکه ابر اطمینان حاصل کنند. دسترسی به همه باید تصدیق و تأیید شده باشد. به منظور حفظ یکپارچگی اطلاعات فرد آنرا بر روی ابر ذخیره می کنند . به عنوان مثال، کل اطلاعات ذخیره شده توسط هر فرد و یا شرکت در شبکه ابر برجسب نیاز ، به روز رسانی و یا حذف اطلاعات می شود.

522 احراز هویت

برای تضمین دسترسی به داده ها مناسب برای محیط های تلفن همراه با استفاده از محاسبات ابری تعداد زیادی از مکانیسم های تأیید هویت مطرح شده است. برخی با استفاده از استانداردهای باز و پشتیبانی از ادغام روش های تأیید هویت مختلف. مانند نشان دادن استفاده از دسترسی یا ورود در شناسه و رمز یا پین، درخواست احراز هویت و غیره.

523 مدیریت حقوق دیجیتال

محتواهای دیجیتالی مختلف مانند تصویر، صوتی، تصویری، و برنامه های کتاب های الکترونیکی روز به روز محبوب تر می شود. راه حل های متعدد برای محافظت از این مطالب برای جلو گیری از دسترسی غیر قانونی به عنوان ارائه رمزگذاری و رمزگشایی کلید مطرح شده است. قبل از دسترسی به چنین محتواهای دیجیتالی در برنامه نویسی دستگاه های تلفن همراه و یا پلت فرم رمزگشایی باید انجام شود.

زذتل خغ1سکطغکطکسغپه

شغزت شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

Fig-3: Mobile Cloud Computing Security Architecture Overview×

6 مزایای Mobile Cloud Computing

راه های بسیاری برای ارتباط وجود دارد، و ابر رایانه قابل حمل به عنوان یک راه حل امیدوار کننده برای محاسبات تلفن

همراه شناخته شده است. استفاده از تحکیم هر دو محاسبات و محاسبات ابری همراه با ترکیب،جهت خدمات مطلوب و مزایا فراهم شده است .[23] این مزایا عبارتند از:

حهزت زذتل خغ1سکطغکطکسغپه
شAلع ,لاهلاکغهعطکل y,هق ذصستص

61 توسعه عمر باتری

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مفاهیمپایه فنآوریاطلاعات pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مفا‌هیم‌پا‌یه فن‌آوری‌اطلا‌عات pdf دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مفا‌هیم‌پا‌یه فن‌آوری‌اطلا‌عات pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مفا‌هیم‌پا‌یه فن‌آوری‌اطلا‌عات pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مفا‌هیم‌پا‌یه فن‌آوری‌اطلا‌عات pdf :

مفا‌هیم‌پا‌یه فن‌آوری‌اطلا‌عات

فهمیدن مفا‌هیم پا‌یه ‌سخت‌افزار. نرم‌افزار و فن‌آوری اطلا‌عات

کا‌مپیو‌تر در زبان‌فا‌رسی به‌را‌یا‌نه‌تر‌جمه‌ شده ‌است و در‌نگاه‌ اول به‌دو‌قسمت سخت‌افزار و نرم‌افزار تقسیم‌ می‌شود
‌ 1-سخت‌افزار :منظور وسا‌یل جا‌نبی، قطعا‌ت فیزیکی ، مدار‌ها ،دیود‌ها،

2-نرم‌افزار : منظور‌بر‌نا‌مه‌هایی است که ‌سخت‌افزار‌را‌به‌کار‌می‌اندازد.

در‌یک‌ نگاه مقد‌ما‌تی به‌سخت‌افزار, می‌توان‌ آن‌را شا‌مل 5 قسمت ‌دانست:

1-Main Memory “ حا‌فظه اصلی “
2- secondary Memory “ حا‌فظه‌جا‌نبی “
سخت‌افزار 3-Input Devices “ دستگاه‌های ورودی “
4-Centeral Processing Unit “ وا‌حد پردا‌زشگر‌مر‌کزی “

5-Output Devices “ دستگاه‌های خروجی”

را‌بطه‌ بین‌ آنها‌را‌ می‌توان‌ با نمو‌دار‌زیرنشان‌داد:

data
یا داده‌ها چنین مسیری را طی می‌کنند:
داده‌ها از طریق دستگاه‌های ورودی به‌منظور پر‌دازش وارد می‌شوند و در حا‌فظه اصلی قرار می‌گیرند اگر قرار است داده‌ها به‌مدت طو‌لا‌نی در سیستم بما‌ند تا نو‌بت پر‌دازش آن بر‌سد در حا‌فظه جا‌نبی ذ‌خیره می‌شود.سپس وقتی نو‌بت پر‌دازش ‌آن رسید وارد حا‌فظه اصلی شده و از طریق پردازشگر، مورد پردازش قرار می‌گیرد. نتیجه وارد حا‌فظه اصلی شده و در صورتیکه لازم با‌شد مد‌تی در سیستم بما‌ند تا نو‌بت نما‌یش آن در خروجی بر‌سد در حا‌فظه جا‌نبی ذخیره می‌شود..وقتی نو‌بت نما‌یش آن رسید به حا‌فظه اصلی منتقل شده و در خروجی نما‌یش داده می‌شود.

مقا‌یسه کار کامپیوتر با بدن انسان:

انسان با حواس پنج‌گانه اطلا‌عات را دریا‌فت می‌نما‌ید.(دستگاه ورودی)
آنرا در حا‌فظه خود ذخیره می‌نماید.(حا‌فظه اصلی)
اگر بخوا‌هد آنرا در مدت طو‌لا‌نی نگاه دارد در دفتر‌چه یاد‌داشت می‌نویسد(حا‌فظه جا‌نبی)
موقع استفا‌ده از دفتر‌چه یاد‌داشت، مجددا‍ً در حا‌فظه می‌آورد.

مغز آنرا تجزیه و تحلیل می‌کند و تصمیم منا‌سب می‌گیرد.(واحد پر‌دازش مرکزی)
تصمیم مغز به اعضا ء بدن انسان ابلاغ می‌شود و انسان عکس‌العمل نشان می‌دهد..
(دستگاه خروجی)
دو اصطلاح داده و اطلا‌عات را در علم کامپیوتر زیاد می‌شنویم:

data یا داده:به کاراکتر‌ها ، علایم ، اشکا‌لی می‌گویند که هیچ معنی خا‌صی به مخا‌طب خود ارائه نمی‌دهد مثل عدد 021

information یا اطلا‌عا‌ت : به داده‌ای گفته می‌شود که دارای توصیف ، معنای تعریف شده‌ای با‌شد مثلاً کد بین شهری تهران = 021
فن‌آوری اطلا‌عات technology” “ information
تمام جنبه‌های مدیریت و پردازش اطلا‌عات مخصوصاً در داخل یک سازمان یا کمپانی موضوع وسیع it را تشکیل می‌دهد.. مرکزیت مدیریت اطلا‌عات با کامپیو‌ترها‌ست. به‌همین دلیل در مفا‌هیم پایه فن‌آوری اطلا‌عات کامپیوتر را نیز مطا‌لعه می‌کنیم.

انفورما‌تیک: واژه‌ای فرانسوی است که از ترکیب دو کلمه انفور‌ما‌سیون و اتو‌ماتیک به‌وجود آمده اسنت. در مورد کاربرد این واژه اتفاق نظر کامل نیست. ولی در کشور‌های غربی بیشتر به‌معنی “ علوم آگاهی “ یا “ علوم کاربردی کامپیوتر”‌ به‌کار می‌رود. و معادل آمریکایی آن IT است.

فن‌اوری اطلا‌عات، با طیفی از تعا‌بیر گسترده مواجه است که گاهی حوزه به‌کارگیری آن بسار جزئی است و گاهی به‌صورت ها له‌ای کلیه فعا‌لیت‌های بشری را در بر می‌گیرد.

تعا‌ریف رایج از انفور‌ماتیک در ایران:

انفورما‌تیک از تقا‌طع سه تکنو‌لژی ، کامپیو‌تر اطلا‌عات ، ارتبا‌طات بهره‌گیری می‌کند.
هدف از به‌کار بردن فن انفورما‌تیک آماده ساختن و پرورش حجمی از اطلا‌عات است، به‌طوریکه این اطلا‌عات در جای درست و در زمان درست و در اختیار افراد مناسب قرار گیرد.

چهار تکنو‌لژی اصلی و اولیه جهان صنعتی برای تو‌لید کا‌لا و ارائه خدمات عبارت است از:
مواد اولیه، کارگر ، انرژی ، انفورماتیک. تکنو‌لژی چهارم در واقع از سه تکنولژی اول خلق شده و برای کمک به‌آنها استفاده می‌شود.

-انجمن انفور‌ماتیک ایران واژه انفورما‌تیک را” خود‌کاری آگا‌ها‌نه “ تعریف کرده است
-خود‌کاری : جمع‌آوری ، دسته‌بندی ، ذخیره‌سازی، دست‌یابی و استخراج اطلا‌عات به‌طوریکه حد‌اقل نیروی انسا‌نی ممکن به‌کار گر‌فته‌شود.

1-micro computer
2 – computer mini
3-main frame
دسته‌بندی کامپیو‌تر‌ها -4super computer
5-network
6-laptops

1-micro computer یا pc personal computer “ “ یا کامپیو‌تر شخصی : تمام تجهیزات در اختیار یک ‌نفر است و روی یک میز جا می‌گیرد.
2-mini computer : از pc بزرگتر است سریع‌ترکار می‌کند مقدار بیشتری داده را ذخیره می‌کند.معمولاً بیش از یک کاربر به‌صورت همز‌مان از آن استفا‌ده می‌کنند.
3main frame -: ظرف یک ثانیه مساله‌ ای راحل می‌کند که سا‌عت‌ها وقت یک mini computer را می‌گیرد یا حتی روز‌ها وقتmicro computer را می‌گیردگا‌هی چند صد کاربرهم‌زمان دارد.
4-super computer : توان محا‌سباتی بسیار با‌لا‌یی دارند. معمو‌لاًبرای علوم پیچیده مثل نجوم “ محا‌سبات نجو‌می”وعلوم فضا‌یی و تحقیق در مسا‌ئل ژنتیک یا محا‌سبات هسته‌ای به‌کارمی‌روند.تعداد کار‌بران آنها پا‌را‌متر‌مهمی در تقسیم‌بندی نیست ولی اخیراً سو‌پر‌کامپیو‌تر‌ها‌یی سا‌خته‌شده است که در هر ثا‌نیه 200 میلیارد دستور‌العمل را انجام می‌دهد.
5- Network : گروهی از کامپیو‌تر‌ها شامل 2 یا بیشتر سیستم‌های کامپیو‌تری که‌به یکدیگر متصل شده‌اند.

انواع اتصا‌لا‌ت: تو‌پو‌لژی شبکه:

Fs : “File server “ : معمو‌لاً داده‌ها و نرم‌افزار‌ها روی آن قرار می‌گیرد و بقیه کامپیو‌تر‌ها با دستر‌سی به‌آن از داده‌ها و نرم‌افزار‌ها استفا‌ده می‌کنند.
در روشBus : یک کابل به‌عنوان Bus ، کل مسیر شبکه را طی می‌کند. هر کامپیو‌تر به‌طور مستقیم یا توسط یک کابل جا‌نبی به‌باس متصل است.
در روش ستاره‌ای : Fs در مر‌کز و کامپیو‌تر‌ها در اطراف آن هستند.
در روش حلقوی : کامپیو‌تر‌ها با یک کابل به‌یکدیگر متصل می‌شوند. هر یک می‌تواند File server اصلی با‌شد. اگر یک کامپیو‌تر خراب شد کل شبکه از کار می‌افتد.

6-کا‌مپیو‌تر کیفی : “ laptops”
یک کامپیو‌تر کوچک قابل حمل‌و نقل و به‌اندازه‌ای کوچک است که در کیف جا می‌گیرد و گا‌هی به‌آن Network computer می‌گو‌یند.

یک کامپیو‌تر شخصی بسیار کوچک که وزن آن از 6 پو‌ند کمتر است. جدا از وزن آن یک کامپیو‌تر شخصی است که صفحه نمایش آن از فن‌آوری دیگری استفا‌ده می‌کند.این فن‌آوری Flat –panel-technologies گفته ‌می‌شود که صفحه نمایش غیر‌حجم و سبک وزن تو‌لید می‌کند جنس آن از کریستال ما‌یع یا “liquid crystal Display” است . کیفیت آنها بسیار با یکدیگر متفا‌وت است. بیشتر آنها به تفکیک VGA محدود می‌شوند تصا‌ویر بسیار Sharp تو‌لید می‌کند ولی به‌سرعت تصویر عوض نمی‌شود از نظر توا‌نا‌یی همان فدرت Pc معمو‌لی را دار‌ند Cpu ، حا‌فظه ، دیسک ما‌نند Pc معمو‌لی است ولی قرار دادن آنها در یک بسته‌کو‌چک بسیار گران تمام می‌شود قیمت آنها دو برابر Pc معمولی است آنها با با‌طری کار می‌کنند احتیاج به اتصال به‌برق ندارند ولی پس از چند سا‌عت باید شارژ شوند.

تر‌مینال : شامل Keyboard، Monitor است و ارتباط شما را با کامپیو‌تر بر‌قرار می‌کند

تقسیم‌بندی‌تر‌مینال‌ها

1- Intelligent Terminal : دستگا‌هی که شامل حافظه اصلی و یک Cpu است .
2- Smart terminal : توان پردازش دارد ولی نه به‌اندازه تر‌مینال با‌هو‌ش
3- terminal Dumb : تر‌مینال معمو‌ لی
در شبکه ترمینال یک Pc یا Workstation است که به Main frame وصل شده است Pc معمولاً یک برنامه Emulator تر‌مینال را اجرا می‌کند و frame Main فکر می‌کند که آن مانند هر تر‌مینال دیگر است.

انواع تر‌مینال‌های با‌هوش “Intelligent”

Vt100 “Video terminal 100”
Vt200
Tn3270 Vt100
‏‏اولین تر‌مینالی است که یک پر‌دازشگر همه‌منظوره را برای کنترل کدها‌ی جدید Ansi ‏ ‏‏به‌کار‌برد این کنترل کد‌ها به‌وسیله Dec در سال 1978 معرفی شد که‌به‌سرعت مشهور شد و کنترل کد‌های آن عملاً استا‌ندارد شد مخصو‌صاً IBM آنرا پذیرفت.

Intelligent terminal : “تر‌مینالی شامل مانیتور و صفحه کلید “ که شامل قدرت پردازش است . ترمینال با‌هوش شامل حا‌فظه و یک پردازنده برای انجام نمایش خاص است. بر‌عکس تر‌مینال گنگ توان پر‌دازش ندارد و با‌یستی کاملاً متکی به‌کا‌مپیو‌تر مرکزی باشد.
Smart terminal : کمی توان پردازش دارد ولی نه‌به‌اندازه ترمینال با‌هوش ، آنها مدار‌های منطقی برای انجام عملیات نمایش مثل چشمک‌زدن و پر‌رنگ نشان‌دادن دارند.

Dumb terminal : اصلاً توان پردازش‌ندارند.
پایانه گنگ : وسایلی (شامل یک صفحه نمایش و یک صفحه‌کلید) بودند که‌به‌سادگی ورودی را از کار‌بر پذیرفتند و نتا‌یج را نمایش می‌دهند در‌این حالت تمام عملیات پر‌دازش و نگهداری داده‌ها توسط کامپیو‌تر Server انجام‌می‌شود.
پا‌یا‌نه هو‌شمند : کا‌ربران شبکه از پا‌یا‌نه هو‌شمند استفا‌ده می‌کنند پایا‌نه‌های هو‌شمند کامپیو‌تر‌هایی از نوع ‍‍Pc هستند که‌خود نیز‌دارای قا‌بلیت پردازش و نگهداری اطلا‌عات به‌صورت “ محلی “ هستند.

اجزاء اصلی یک 1-اجزاء داخل Case
کامپیو‌تر شخصی 2- اجزاء خارج Case

اجزاء داخل Case : پر‌دازشگر، حافظه , Rom) (Ram Mother board , کارت گرافیکی , کارت شبکه , کارت صو‌تی : Hard diskاجزاء خارج Case Keyboard , Mouse : , Monitor

1-عمودی روی سطح میز قرار می‌گیرد: Tower unit
Case 2-افقی روی سطح میز قرار می‌گیرد: unit Desktop

در بعضی کتا‌بها : واحد کنترل Cpu=AlU+
AlU:arithmetic and logic unit
: control unit واحد کنترل

واحد کنترل: هر دستور کامپیو‌تری از حافظه خارج می‌شود پس از تشخیص نوع، دستور ، مدارات خاصی شروع به‌کار می‌کنند تا دستور مورد نظر اجرا شود واحد کنترل تشخیص می‌دهد که چه مداراتی باید کار کنند تا عمل خواسته شده اجرا شود.

Cpu : داخل Case است .

پردا‌زشگر اصلی: ریز‌پر‌دازنده‌های معروف تو‌سط شر‌کت Intel سا‌خته‌شده‌است. انواع ریز‌پر‌دازنده‌ها که‌تو‌سط Intel سا‌خته‌شده .

کا‌مپیو‌تر‌های XT : technology Extended 8086 8088
80186

کامپیو‌تر‌های AT : technology advanced 80286
80386
80486
80586

آدرس از Cpu به‌حا‌فظه‌اصلی RAM روی یک مجمو‌عه از سیم‌ها به‌نام bus address فر‌ستاده‌ می‌شود.محتوای حا‌فظه به CPU طی مجموعه سیم‌های دیگری به‌نام data bus منتقل می‌شود.
بعد از پر‌دازشگر 486 کا‌مپیو‌تر‌های Pentium به‌بازار ارائه‌شدکه به سرعت تکامل یا‌فت. :
pentium pro که 33 میلیون ترانزیستور دارد و در سال 1993 ارائه‌شد.
II pentium که 5 .7 میلیون ترانز‌یستور دارد و با سر‌عت‌ها‌یی بین 266-233 مگا‌هر‌تز و 333-300 مگا‌هر‌تز و 32 کیلو‌بایت cache سطح 1 و 512 کیلو‌بایت cache سطح 2 ارائه شد.
III pentium : 70 دستور‌العمل جدید برای امکا‌نات چند‌رسا‌نه‌ای و سه‌بعدی دارد.
pentium IV : که 144 دستور‌العمل جدید برای محا‌سبات اعشاری با‌دقت بسیار بالا و14 تا 15 گیگا‌هرتز سرعت دارد.

حا‌فظه : اطلا‌عات در حا‌فظه به‌صورت 0و1 ذخیره می‌شود. 0 یا 1 بیت گفته‌ می‌شود واحد‌های بزرگتر از بیت :
بایت، کیلو‌بایت، مگا‌با‌یت ، گیگا‌با‌یت ، ترا‌با‌یت است.
به‌صورت زیر:
1 بایت = 8 بیت
1 کیلو‌بایت= 210 بایت = 1024 بایت
1 مگا‌بایت = 220 بایت = 1024*1024 بایت
1 گیگا‌بایت = 230 بایت = 1024*1024*1024 بایت
1 ترا‌بایت = 240 با‌یت = 1024*1024*1024*1024 بایت

1-Integer
2-Floating point
اطلا‌عا‌ت در حا‌فظه 3-کا‌را‌کتر
4- اطلا‌عا‌ت صو‌تی
5-اطلا‌عا‌ت تصو‌یر‌ی

کا‌را‌کتر : جدول AscII یا EBCDIC

اطلا‌عا‌ت صو‌تی : با ذخیره مختصا‌ت نقا‌ط

اطلا‌عا‌ت تصویری : صفحه تصویر به‌نقاط یا pixel تقسیم می‌شود.
مثلاً 800*600 هر نقطه بایت (100 ) یا 3 بیت
برای 8 رنگ مطرح می‌شود.
کا‌مپیو‌تر‌های Digital تمام اطلا‌عا‌ت را عددی ذخیره می‌کنند.
یک دستور‌العمل در ماشین معمو‌لاً

31 12 11 7 6 0
سلسله مراتب حافظه را می‌توان چنین نما‌یش داد:
محوطه موقت حافظه
محو‌طه دائمی حا‌فظه

Ram : حا‌فظه با دست‌یابی مستقیم Random Access Memory
Rom : حا‌فظه تنها خواند‌نی Read only Memory
اطلا‌عا‌تی که در Ram ذخیره می‌شود به‌هر تر‌تیبی می‌تواند دست‌یابی شود و نو‌شته‌شود یا پاک‌شود.
اطلا‌عا‌تی که در Rom ذخیره می‌شود نیز دست‌یا‌بی مستقیم است و این اطلا‌عات دائمی است نمی‌تواند پاک شود یا دوباره‌نویسی شود.

1- static Ram
انواع Ram 2-Dynamic Ram

در DRAM مدار برای یک بیت شامل یک ترا‌نز‌یستو‌ر که‌به‌صورت سویچ عمل می‌کند. و یک capacitor (خا‌زن) و یک دستگاه است که می‌تواند شا‌رژ (charge) را ذخیره نما‌ید.
بیت 1 در DRAM با یک خازن شارژ شده ذخیره می‌شود.
بیت 0 در DRAM با یک خا‌زن شارژ نشده ذخیره می‌شود.

برای ذخیره بیت 1 در DRAM ، ترانز‌یستور در آن مکان روشن می‌شود معنی‌اش آن است که سویچ بسته است و اجازه می‌دهد جریان به‌داخل خازن برود و آنرا شارژ کند آنگاه ترانزیستور خا‌مو‌ش می‌شود معنی‌اش آن است که سویچ باز است و خازن را شارژ شده نگاه می‌دارد.
ذخیره صفر، شارژ از خازن خارج می‌شود در حا‌لیکه ترانزیستور روی on است و سپس ترانزیستور خا‌موش می‌شود برای خواندن یک مقدار در یک bit location DRAM، یک کا‌شف مدار (detector circuit) معین می‌کند که‌ آیا شارژ در خازن هست یا خیر.

در SRAM ، مدار برای یک بیت شامل جند‌ین ترانزیستور‌است که مداوم اطلا‌عات ذخیره‌شده را refreshمی‌کند . کا‌مپیو‌تر اطلا‌عات را در SRAM سریع‌تر از DRAM باز‌یا‌بی می‌کند ولی مدار‌های داخل SRAM توان بیشتری مصرف می‌کنند مدار یک SRAM bit بزرگتر است بنا‌بر‌این یک SRAM chip بیت‌هایی کمتر از یک DRAM chip با همان اندازه ذخیره می‌کنند.به‌همین‌ دلیل SRAM وقتی استفا‌ده می‌شود که سر‌عت دست‌یابی مهم‌تر از اندازه حا‌فظه یا مصرف توان است.
زمانی‌که cpu صرف خوا‌ندن یا‌نو‌شتن یک بیت در حا‌فظه می‌کند برای کا‌رایی کامپیو‌تر مهم است این زمان، زمان دست‌یا‌بی نام دارد. زمان دست‌یا‌بی DRAM فعلی بین 60 و 80 نا‌نو‌ثا‌نیه ( بیلو‌نیم ثا‌نیه) است.

زمان دست‌یا‌بی SRAM ، 4 مر‌تبه سریع‌تر از DRAM است .
حافظه داخلی هر ماشین به واحد‌های قا‌بل آدرس بیت یا word تقسیم می‌شود.

وقتی کامپیو‌تر یک دستور خواندن را اجرا می‌کند قسمتی از دستور‌العمل مشخص می‌کند چه آدرسی در حا‌فظه مورد دست‌یابی قرار می‌گیرد. آدرس از CPU به‌حا‌فظه‌اصلی (RAM) روی یک مجموعه از سیم‌ها به‌نام address bus فر‌ستا‌ده می‌شود مدار‌های کنتر‌لی این آدرس را به‌کار می‌گیرند تا بیت‌ها را در مکان مشخص RAM انتخاب کنند. محتوای‌آنها به CPUطی مجموعه سیم‌های دیگری به‌نام data bus بر‌گر‌دا‌نده‌ می‌شود.

 

ROM : نوعی دیگر از حا‌فظه داخلی برای ذخیره مجموعه پایه از دستور‌العمل‌هاست که این (Basic input –output system) Bios گفته‌می‌شود و آن چیزی است که‌ کا‌مپیو‌تر وقتی روشن می‌شود ابتدا به‌آن نیاز دارد. اطلا‌عات به‌صورت دائمی روی chip های کا‌مپیو‌تر در شکل مدار‌های hard wired الکترونیکی ذخیره می‌شود.

ثبات: سا‌ختمان حا‌فظه اصلی زا دارد و برای اجرای دستورات ماشین به‌کار گر‌فته‌ می‌شود.

Cache: حتی با bus سریع و عریض انتقال اطلا‌عات از Memory card بهCpu بیشتر از زمان پردازش CPU روی Data زمان می‌برد.
cache برای آن است که Data ئی که بیشتر مورد نیاز CPU است آماده نگاه دارد. مقدار کمی از حا‌فظه به‌عنوان Primary یا سطح 1 درست در کتار CPU است میزان این حا‌فظه بین 2 کیلو‌بایت و 64 کیلو‌بایت است.

 

ثا‌نو‌یه یا سطح 2 : روی Memory card در کنار CPU است این Cache ارتبا‌ط مستقیم با Cpu دارد یک ic اختصا‌صی روی Mother board که کنترل‌کننده L2 است کار‌برد Cache سطح 2 به‌وسیله CPU را مر‌تب می‌کند بر طبق CPU ، اندازه Cache سطح 2 از 256 کیلو‌بایت تا 2 مگا‌با‌یت است. در بیشتر سیستم‌ها اطلا‌عات مورد نیاز CPU از طریق Cache ، 95 % تا مین می‌شود. که در انتظار CPU برای آوردن data از Main memory بسیار موثر است .
– بعضی سیستم‌های ارزان‌قیمت ، همه را به‌صورت Cache سطح 2 ، اجرا می‌کنند، بسیاری از CPU ها با کا‌را‌یی با‌لا Cache سطح 2 را در داخل خود CPU ایجاد می‌کنند اندازه Cache سطح 2 و این‌که آیا Onboard ( روی CPU ) است فا‌کتور اصلی کا‌را‌یی CPU است.


ثبات: آنها سلول‌های حا‌فظه هستند که در CPU سا‌خته شده‌اند و شامل اطلا‌عات خاص مورد نیاز CPU هستند مخصو‌صاً ALU .

حا‌فظه جا‌نبی: حا‌فظه‌جانبی به‌فرم‌مغنا‌طیسی یا نوری یا تر‌کیبی از مغنا‌طیس و نور به‌نام Magneto-optical تقسیم‌بندی می‌شود.
یک حا‌فظه مغنا‌طیسی مواد و مکا‌نیسمی شبیه آنجه برای Audio tape مورد استفا‌ده قرار می‌گیرد استفاده‌می‌کند.
حا‌فظه نوری از لیزر برای ذخیره و بار‌یا‌بی از یک دیسک پلا‌ستیکی استفا‌ده می‌کند حا‌فظه مغنا‌طیسی- نوری از حا‌فظه نوری و تکنو‌لژی باز‌یا‌بی همراه با یک Magnetic media استفا‌ده می‌کند.

 

الف-نوار‌مغنا‌طیسی شکلی از حا‌فظه مغنا‌طیسی کامپیو‌تر است ولی به‌جای ذخیره یک سیگنال پیو‌سته مشا‌به Analogo audio tape از نقا‌ط گسسته‌ای استفا‌ده می‌کند که مغنا‌طیس شده‌اند یا نشده‌اند مطا‌بق با 1 و صفر سیستم‌های کا‌مپیو‌تری معمو‌لاً نوار مغنا‌طیسی را با تشکیلا‌ت ما‌شینی مشا‌به نوار‌های آنا‌لو‌گ “ نوار‌ ویدئو” به‌کار می‌گیرند “ شکل ظا‌هر ما‌نند نوار ضبط صوت”.

 

ب-دیسک مغنا‌طیسی: از یک دیسک‌گردان همراه با مواد مغنا‌‌طیسی استفا‌ده می‌کنند همان‌طور که دیسک می‌چرخد، یک لمس‌کننده الکترو‌مغنا‌طیسی حساس که‌به‌نام نوک خوا‌ندن-نو‌شتن مو‌سوم است روی سطح دیسک جستجو می‌کند و نقاط مغنا‌‌طیسی خواندن و نو‌شتن روی شیا‌ر‌های دایره‌ای متحد‌المر‌کز قرار می‌گیرد. دیسک مغنا‌طیسی در فرم Hard یا Flappy دسته‌بند‌ی می‌شود این تقسیم‌بندی بر‌اساس انعطا‌فی است که‌مواد سا‌زنده دارند.
– یک دیسک‌ فلو‌پی ، از پلا‌ستیک انعطا‌ف‌پذیری سا‌خته‌شده‌است که قطعا‌ت کوچک مواد مغنا‌طیسی روی سطح آن تعبیه‌می‌شود. نوک خواندن و نوشتن در حالیکه فلو‌پی را جستجو‌می‌کند ، سطح دیسک را لمس می‌کند.” ظر‌فیت 14مگا‌با‌یت “
– یک Hard Disk از فلز سخت و انعطا‌ف‌نا‌پذیری تشکیل شده که نوک خواندن-نوشتن روی سطح آن پر‌واز می‌کند، روی با‌لشی از هوا که از فر‌سو‌د‌گی و سائید‌گی جلو‌گیری‌می‌کند.

 

ج-حا‌فظه‌نوری: از لیزر استفا‌ده می‌کند تا یک دیسک‌گردان باز تا‌بنده را جستجو کند که حضور یا عدم‌حضور چا‌له‌های غیر بازتا‌بنده 1 یا صفر را نشان می‌دهد این همان تکنو‌لژی است که در دیسک فشرده (CD) audio به‌کارمی‌رود .

چون محتوای آن به‌طور دائم ذخیره می‌شود به‌نام CD-RAM ) ) نا‌میده‌می‌شود. نوعی از CD که‌به‌نام دیسک فشرده قابل ثبت نا‌میده‌می‌شود(CD-R) از رنگی استفا‌ده می‌کند که وقتی یک لیزر قوی‌تر آنرا زخمی کرد به‌تا‌ریکی بر‌می‌گرددو بنا‌بر‌این می‌توان اطلا‌عا‌تی را به‌وسیله‌کامپیو‌تر به‌صورت دائم روی‌آن ثبت کرد.
Disk Digital versatile یا DVD:Digital video disk

ظا‌هر DVD شبیه CD-Rom است و تنها تفا‌وت‌آنها در ظر‌فیت با‌لا‌ی آنها می‌با‌شد ظر‌فیت دیسک‌های DVD تا 39 گیگا‌با‌یت است.برای ضبط اطلا‌عات بر روی CD ، سخت‌افزاری به‌نام CD-Writer یا CD-BURNER لازم است این وسیله ، اطلا‌عات را به‌صورت حفره‌های کو‌چکی که‌توسط اشعه لیزر بر روی سطح CD شنا‌سایی می‌شوند کد‌بندی می‌کند.

 

دیسک‌های نوری-مغنا‌طیسی: “ Mo” اطلا‌عات را روی یک دیسک با کمک پرتو‌لیزر و یک نوک نوشتن مغناطیسی می‌نو‌یسند. برای نوشتن اطلا‌عات روی دیسک لیزر روی یک نقطه از سطح دیسک متمرکز می‌شود کمی‌آنرا گرم‌می‌کند. این با‌عث می‌شود نوک نوشتن مغنا‌طیسی ، ما‌هیت فیزیکی نقاط کوچک مواد مغنا‌طیسی را تغییر دهد.(واقعاً به کریستال تبدیل کند) این کریستا‌ل‌های کو‌چک بر‌اساس اصل و ذاتشان نور را به‌صورت مختلفی بر‌می‌گر‌دا‌نند. با ردیف کردن کریستا‌ل‌ها در یک مسیر صفر ذخیره می‌شود و با ردیف کردن کریستا‌ل‌ها در مسیر مخا‌لف 1 ذخیره می‌شود برای خواندن اطلا‌عات از دیسک به طریقی مشا‌به یک CD-ROM استا‌ندارد یک لیزر کم‌قدرت تا‌با‌نیده‌می‌شود. امتیاز دیسک‌های MO بر CD-ROM این است که آنها هم می‌توانند بخوانند و هم می‌توانند بنویسند بنا‌بر‌این گران‌تر از CD-ROM هستند.

EOD “Erasable Optical Disk CD-RW
Zip-Disk : شکل ظاهر آن مانند دیسکت است برخی از این دیسکت‌ها از فن‌آوری مغنا‌طیس و برخی دیگر از فن‌آوری لیزر استفا‌ده می‌کنند عمو‌می‌ترین این وسایل، ZIP-derive هستند که به Port موازی کامپیو‌تر ( همان port که چاپگر نیز به‌آن وصل می‌شود) و ظرفیتی معادل 100 تا 250 مگا‌بایت را روی دیسک‌های قابل جا‌بجایی ارائه می‌کنند.

ظر‌فیت
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هارد‌دیسک 12 تا 40 گیگا‌با‌یت
دیسکت 14 مگا‌با‌یت
CD 650 مگا‌با‌یت

DVD 5.2 گیگا‌بایت
ZIP 250 مگا‌با‌یت
نوار 4 تا 100 گیگا‌با‌یت

وقتی کامپیو‌تر روشن می‌شود:
-کامپیو‌تر data را از Read-only memory ، Load می‌کند.
– سپس یک Power-on self test (post) انجام‌می‌دهد تا مطمئن شود که تمام اجزای اصلی درست کار می‌کنند به‌عنوان قسمتی از این تست Memory controller تمام آدرس حا‌فظه را بررسی می‌کند با یک عملیا‌ت سریع مطمئن می‌شود که هیچ error در chif حا‌فظه نیست.
Read/write به‌این معنی است که‌اطلا‌عات در یک بیت نو‌شته می‌شود سپس از آن بیت خوانده می‌شود.

– کامپیو‌تر (B IOS) basic input/output system را از ROM فرا می‌خواند BIOS بیشتر اطلا‌عات پایه در مورد حافظه ، ترتیب boot ، security ، plug and play
“auto device recognition” و چند قلم داده دیگر را Load می‌کند.

– کامپیو‌تر سیستم عامل را از Hard به داخل RAM می‌آورد معمو‌لاً قسمت‌های بحرانی سیستم عا‌مل در RAM تا زمانی که کامپیو‌تر روشن است آورده می‌شود.
وقتی یک application را باز می‌کنید آن به‌ داخل RAM می‌آید .برای حفا‌ظت از RAM بیشتر application ها ، تنها قسمت اصلی برنامه را ابتدا در حا‌فظه می‌آورند. سپس سایر قسمت‌ها را load می‌کند.

-پس از اینکه application ، load شد هر فایلی که برای استفا‌ده open است به‌داخل RAM ، load می‌شود.
-وقتی شما یک فا‌یل را ذخیره می‌کنید و Application را Close می‌کنید فا‌یل روی دیسک مشخص نو‌شته‌ می‌شود و سپس Application ازRAM پاک می‌شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله کف در بتون pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله کف در بتون pdf دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کف در بتون pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کف در بتون pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کف در بتون pdf :

کف در بتون
یکی از ویژگیهای لازم برای بتون ، مقاومت در برابر یخ زدن های مکرر است . تجربه نشان داده است که حباب های هوا به طور شگفت انگیزی دوام بتون در معرض یخ زدگی و آب شدن های مکرر را بهبود می بخشد . این امر اهمیت بیشتری پیدا می کند اگر بخواهند که برای اجتناب از یخ زدن از مواد شیمیایی چون کلرور سدیم یا کلسیم استفاده شود . بنابراین برای استفاده از بتن در نقاطی چون کف گاراژهای عمومی ، پیاده روها و سنگفرش اطراف بزرگ راهها در مناطق سرد و یخبندان وجود هوا در بتون اهمیت بسیار زیادی دارد . علاوه بر این وجود هوای کافی دربتون باعث افزایش کارآیی بتون تازه شده و نیز آب انداختن بتن را کاهش داده یا از بین می برد .

مکانیزم کار :
چگونگی تاثیر هوا برای مقاومت در برابر یخ زدگی به این صورت است که اگر هوا در بتون بصورت حباب های ریز درآید و به طور یکنواخت در همه نقاط خمیر سیمان تازه توزیع شود در آن صورت حباب ها به صورت حفره های کوچکی در داخل بتن در می آیند که این ویژگی مهم را دارند که قابل انبساط و انقباش هستند ( چون هوای داخل حباب ها رفتار یک گاز را دارند ) و در نتیجه در اثر یخ زدن ها و آب شدن های مکرر این حباب ها هستند که منبسط یا منقبض می شوند . بنابراین انبساط و انقباض تاثیر مخربی روی بتن نخواهد گذاشت بعلاوهن محبوس بودن هوا در حباب باعث می شود که هوا در داخل حفره های بتن باقی بماند .

برای آنکه حباب داشته باشیم می بایستی از مواد فعال سطحی استفاده شود ( به بحث مواد فعال سطحی مراجعه شود ) چون ذرات سیمان در خمیر سیمان تازه معمولا دارای بار مثبت می باشند از این رو در تکنولوژی بتن معمولا از مواد فعال سطحی انیونی استفاده می شود .

اگر در خمیر سیمان تازه که متشکل از ذرات سیمان و آب می باشد ماده فعال سطحی موجود نباشد چون ذرات سیمان باردار هستند از این رو هیدروفیل بوده و تمایل به جذب آب دارند ولی این مولکولهای آب در مواقع یخبندان با انبساط و انقباض خود باعث تخریب بتن می گردند .

اما اگر در خمیر سیمان تازه مولکول های فعال سطحی آنیونی باشد سرمنفی این مولکول ها تمایل دارند که روی سطح ذرات سیمان جذب شده و در نتیجه بارالکتریکی سیمان را خنثی کرده و به صورت بدون بار در می آورد چنین ذرات بدون باری هیدروفوب (آب گریز) هستند و در نتیجه آب تمایلی به تر کردن ذرات سیمان ندارند اما هوا تمایل به پناه دادن ذرات هیدروفوب دارد و از این رو هوا آب را کنار زده و در اطراف ذرات سیمان جمع می شود . وجود ماده فعال سطحی و هوا در اطراف ذرات سیمان موقعیت مناسبی است که در اثر عوامل مساعد کننده چون هم زدن مکانیکی ، حباب هوا تشکیل شود . بنابراین بعد از افزودن مواد فعال سطحی به خمیر سیمان در خلل و فرج بتن بجای آب حباب هوا جایگزین می شود با این تفاوت مهم که انقباض و انبساط آب باعث تخریب می شود ولی انقباض و انبساط حباب هوا اثر تخریبی روی بتن ندارد .
برای آنکه بتن در برابر یخ زدن مقاومت خوبی داشته باشد لازم است که :

1- حباب ها کوچک بوده و به طور یکنواخت در همه جای بتن پخش شده باشند .
2- در هر میلی متر مکعب از بتن سطح حباب ها برابر 6/23 میلی متر مربع باشند
تعداد و توزیع اندازه حباب ها در بتن تابع عوامل زیر است :
1 – مقدار و نوع ماده شیمیایی که به عنوان حباب زا به کار می رود .
2 – طبیعت ، مقدار شکل و اندازه اجزاء سیمان و نیز ناخالصی های موجود در آن

3 – شدت و طول مدت هم زدن
4 – درجه حرارت

5 – نیروهای فیزیکی اعمال شده
6 – نسبت سیمان و آب بکاربرده شده در بتن
7 – اثر مواد شیمایی دیگر که به عنوان افزودنی به بتن اضافه می شود .

8 – کیفیت آب مورد استفاده
از طرف دیگر هوای محبوس شده در بتن ، استحکام بتن را کاهش می دهد و این کاهش استحکام در بتن هایی که در صد سیمان موجود در بتن زیاد است بیشتر است و بعلاوه کاهش استحکام بتن متناسب با مقدار هوای محبوس در آن است .

ماده اصلی که به عنوان ماده افزودنی حباب زا مصرف می شود سولفانات الکیل بنزن است که برای بسیاری از سیمان ها مناسب است . علاوه بر آن از انواع مختلف پاک کننده (دترژانت ها) و نمک های اسیدهای چرب برای تولید حباب در بتن می توان استفاده کرد هر چند که روغن های نباتی رزین های مصنوعی یا طبیعی دیگر ترکیبات آلی هم استفاده می شوند که معمولا به مقدار کم حدود کمتر از یک درصد به سیال اضافه می شوند .

البته با آزمایش باید معلوم شود که ماده حباب زا می تواند هم به اندازه کافی مقاومت بتن را در برابر یخ زدگی بالا ببرد و هم تاثیر منفی قابل توجهی روی ویژگیهای اساسی بتن نداشته باشد .

همانگونه که قبلا توضیح داده شد وجود هوای زیاد در بتن باعث کاهش استحکام ان می شود بنابراین ممکن است موارد پیش آید که نیاز به کنترل و کاهش مقدار هوای محبوس شود . در این صورت برای کاهش هوا در بتن از فسفات تری بوتیل و یا مواد مشابه آن به عنوان ضد کف استفاده می شود .
کف و آینده
علاوه بر کاربردهای معمول کف ، تحقیقاتی در جریان است که ممکن است منجر به استفاده از کف برای موارد جدیدی در آینده شود .
هدف از این تحقیق ان است که امکان استفاده از کف برای کاهش شدت تخریب انفجارها مورد بررسی قرار گیرد . در این عکس 4/2 کیلوگرم از ماده بسیار منفجره C4 را با 23 مترمکعب از یک کف با دانسیته 5 گرم در لیتر پوشانیده اند . محقق مربوطه ادعا کرده است که کف توانسته است 90% از شدت تخریب انفجار را کاهش دهد یعنی 90% از انرژی انفجاری توسط کف گرفته شده است . قسمتی از انرژی جذب شده صرف تبخیر قطرات ریز آب حاصله شده است .

ادعا شده است که کف می تواند در رابطه با انفجار نقش دیگری هم بازی کند و آن اینکه از پخش شدن قطعات و تکه های ناشی از انفجار جلوگیری ک ند و همچون یک تله قطعات انفجاری را در شبکه خود به دام اندازد .
مرگ کف
با توجه به بحث های گذشته می توان گفت که مقدمه مرگ کف ، ناپایداری کف است اما شاید بهتر باشد که عوامل ناپایداری کف را به دو دسته تقسیم کنیم :
1 – عواملی که در پایداری کف اختلال فراهم می کنند .

2 – عواملی که از تشکیل کف جلوگیری می کنند موسوم به ضد کف
در صفحات قبل دیدیم که عوامل زیادی در پایداری کف موثر هستند ، حال اگر این عوامل حاکم نباشند می توان نتیجه گرفت که پایداری کف دچار اختلال خواهد شد . مثلا دیدیم که افزایش ویسکوزیته آب باعث پایدار شدن کف می شود چون بالا بودن ویسکوزیته تخلیه آب کف را کاهش می دهد اما اگر ویسکوزیته آب کاهش یابد (مثلا با افزایش دما ) چون تخلیه آب کف تشدید می شود مرگ کف زودتر فرا خواهد رسید .

در عمل برای ناپایدار کردن کف روش های زیر مرسوم است :
1 – استفاده از هم زن ها برای پاره کردن سلول های کف
2 – استفاده از آب یا بخار که با اسپری کردن قطرات مایع یا بخار روی کف ، ساختمان آن را در هم می شکنند .
3 – استفاده از جت هوا یا گاز دیگری برای سوراخ کردن دیواره سلولهای کف
4 – استفاده از شوک صوتی یا گرمایی (افزایش ناگهانی دما)

روش های بالا خیلی موثر نیستند و ممکن است نتوانند انتظار نهایی را برآورده سازند ولی در شرایطی که به خاطر نگرانی از کیفیت محصول نهایی استفاده از مواد شیمیایی ممنوع است بناچار باید از روشهای فوق استفاده کرد .
ضد کف
یک آشپز ماهر بخوبی می داند که وقتی یک محلول جوشان دارد چگونه از سررفتن آن جلوگیری کند . در این مواقع او یک قاشق روغن (نباتی یا جانوری) به محلول می افزاید . این کار باعث می شود که از کف کردن محلول جلوگیری شود و انی مثالی است از چگونگی طرز کار ضد کف ها . قبل از آن که روش شیمیایی جلوگیری از کف کردن را شرح دهیم به این نکته اشاره کنم که همیشه پیشگیری ارزانتر از درمان است . بنابراین مهندس متخصص در کار خود سعی می کند که تولید کف در محلول ا با اعمال موارد زیر به حداقل برساند .
1 – هم زدن در فصل مشترک گاز –مایع را به حداقل ممکن برسانید .

2 – از ایجاد گرادیان زیاد خلاء و یا فشار جلوگری کنید .
3 – از تلاطم در سطح مایع جلوگیری کنید . بنابراین بجای اینکه خوراک ورودی بصورت آبشار یا دوشی مانند روی سطح مایع بریزد سعی کنید حتی المقدور خوراک ورودی را در نزدیکترین نقطه به سطح مایع و حتی در عمق مایع وارد کنید .

4 – غلظت موادی که تمایل به کف کنندگی دارند را در حداقل ممکن نگه دارید .
اگر با رعایت موارد فوق هنوز در محیط مشکل کف دارید بناچار باید سراغ ضد کف بروید . اما ضد کف ها چگونه کار می کنند ؟ و چه ویژگیهایی باید داشته باشند ؟
این مواد همیشه غیر محلول و معمولا مایع هستند هرچند که ذرات جامد آب گریز چون تفلون و یا مواد واکسی هم نیز کار ضد کف را می کنند .
واضح است هر ماده ای فقط به خاطر غیر محلول بودن نمی تواند حتما ضد کف باشد بلکه علاوه بر غیر محلول بودن بایستی شرایط اضافی دیگری هم داشته باشد برای اینکه این شرایط اضافی را بدانیم لازم است که مکانیزم کار ضد کف هارا بشناسیم .

مکانیزم ضد کف
همانطور که می دانید کف روی محلول می ایستد . پس برای اینکه یک ماده غیر محلول به عنوان ضد کف مفید باشد می بایستی دارای دانسیته کمتر از محلول کف کننده باشد تا بتواند روی سطح محلول با کف وارد عمل شود . این ویژگی هنوز کافی نیست چون هر چند ماده جامد غیرمحلول سبکتر از محلول در اثر هم زدن یا حرکت براونی به سطح مایع می آید ولی ممکن است که ماده ضد کف با لایه ای نازک (فیلمی) از محلول پوشیده شده باشد و این مطلوب نیست و شایسته این است که ماده ضد کف به صورت تر نشده روی سطح محلول قرار گیرد . برای ارضای این شرط می بایستی در رابطه زیر صفر یا مقدار مثبتی باشد .

یعنی کشش سطحی ماده ضد کف می بایستی از مجموع کشش سطحی محلول و کشش فصل مشترک کمتر باشد .
بزبان ساده تر ، این شرط مستلزم آن است که ماده ضد کف دارای کشش سطحی نسبتا کمی باشد کمتر از آنکه توسط محلول کف کننده تر شود .
ویژگی دیگری که باید ماده ضد کف داشته باشد این است که بتواند روی محلول را بپوشاند یا بهتر بگوییم در سطح محلول انتشار یابد تا از ایجاد حباب جلوگیری کند . برای ارضای این شرط می بایستی ضریب انتشار ضد کف روی محلول مثبت باشد .

اما ارضای همزمان دو شرط و مشکل است چون :

اما اگر کشش فصل مشترک بین محلول و ضد کف به اندازه کافی کوچک باشد در ان صورت ضد کف می تواند تر نشده روی سطح محلول آمده و سپس سطح محلول را بپوشاند (منتشر شود ) .
بعضی از محققین ادعا می کنند که تر نشدن ذرات ضد کف موثر تر از شرط انتشار در پارگی فیلم کف نقش دارد اما این ادعا همیشه صادق نیست چون وقتی بخار استن به عنوان کف شکن به کار می رود حتما بایستی شرط انتشار صادق باشد تا روی سطح حبابها منتشر شده و باعث پارگی فیلم کف شود .

برای توجه دادن خواننده به اهمیت و محدودیت شرط یاد شده این نکته را متذکر می شوم که هیدروکربن های مایع دارای کش سطحی کم حدود N/m 30-25 می باشند . برای چنین محلولهایی با چنین کشش سطحی کم نیاز به ضد کف هایی است که دارای کشش سطحی کمتر از باشد ( برای ارضای شرط ) اما محلول هایی که تا این حد کشش سطحی کم داشته باشند معمولا فرار هستند از این رو در بسیاری از مواقع کاربردی ندارند .

گونه ای از پلیمرها مثل پلی دی متیل سیل اکسان وجود دارند که هم فرار نیستند و هم دارای کشش سطحی خیلی کم هستند . این گونه از پلیمرها یکی از مهمترین ضد کف های موجود در بازار هستند . اکنون با این دانسته ها در مورد مکانیزم کار ضد کف ها زمان آن فرا رسیده است که ببینیم چگونه می توان با کف نامطلوب مبارزه کرد .
مبارزه با کف نامطلوب
در یک محلول مائی (آبی) که کف نامطلوب تولید می شود معمولا مقداری مواد آلی وجود دارد اثبات این امر مشکل نیست . اگر کشش سطحی محلول را اندازه بگیریم متوجه می شویم که کشش سطحی محلول کمتر از کشش سطحی آب خالص در آن دماست .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

گزارش کارآموزی تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  گزارش کارآموزی تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری pdf دارای 69 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارش کارآموزی تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کارآموزی تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارش کارآموزی تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری pdf :

مقدمه
امروزه با توسعه صنایع کوچک و بزرگ در کشور، فرصت های شغلی زیادی برای مهندسین برق فراهم شده است و اگر می بینیم که با این وجود بعضی از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند، به دلیل این است که این افراد یا فقط در تهران دنبال کار می گردند و یا در دوران تحصیل به جای یادگیری عمیق دروس و در نتیجه کسب توانایی های لازم، تنها واحدهای درسی خود را گذرانده اند.
همچنین یک مهندس خوب باید، کارآفرین باشد یعنی به دنبال استخدام در موسسه یا وزارتخانه ای نباشد بلکه به یاری آگاهی های خود، نیازهای فنی و صنعتی کشور را یافته و با طراحی سیستم ها و مدارهای خاصی این نیازها را برطرف سازد. کاری که بعضی از فارغ التحصیلان ما انجام داده و خوشبختانه موفق نیز بوده اند.”
دکتر کمره ای نیز در این زمینه می گوید:
“اگر یک فارغ التحصیل برق دارای توانایی های لازم باشد، با مشکل بیکاری روبرو نخواهد شد. در حقیقت امروزه مشکل اصلی این است که بیشتر فارغ التحصیلان توانمند و با استعداد این رشته به خارج از کشور مهاجرت می کنند و ما اکنون با کمبود نیروهای کارآمد در این رشته روبرو هستیم.”
یکی از اساتید مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در مورد فرصت های شغلی فارغ التحصیلان این رشته می گوید:
“طبق نظر کارشناسان و متخصصان انرژی در کشور، با توجه به نیاز فزاینده به انرژی در جهان کنونی و همچنین نرخ رشد انرژی الکتریکی در کشور، سالانه باید حدود 1500 مگاوات به ظرفیت تولید کشور افزوده شود که این نیاز به احداث نیروگاههای جدید و همچنین فارغ التحصیلان متخصص برق و قدرت دارد.

صفحه یک
آشنایی با محل کار آموزی :
کارگاه (الکتریکی جواد) واقع در ابهر خیابان ولیعصر کوچه یخچال ، که این کارگاه در زمینه تعمیر دستگاههای صوتی و تصویری از قبیل تلویزیون ، رادیو و ضبط و غیره فعالیت دارد.

بررسی شانسی منبع تغذیه
شکل(1) زیر قطعات منبع تغذیه را روی شاسی تلویزیون نشان می دهد. طرح مدار چاپی منبع تغذیه مطابق شکل (2) است.

شکل (1) : قطعات منبع تغذیه

شکل (2) : طرح مدار چاپی منبع تغذیه
در شکل (3) نیز مدار کامل منبع تغذیه رسم شده است. برای بررسی، مدار منبع تغذیه را به دو بخش کلی به شرح زیر تقسیم بندی می کنیم.
الف- بخش شاسی غیر ایزوله که قبل از ترانسفورماتور را تشکیل می دهد.
ب- بخش شاسی ایزوله که از ثانویه ترانسفورماتور به بعد را تشکیل می دهد.

شکل (3) بخش شاسی غیر ایزوله که قبل از ترانسفورماتور را تشکیل می دهد.

شکل 4: بخش شاسی ایزوله که از ثانویه ترانسفورماتور به بعد را تشکیل می دهد.

شکل 5: قطعات مشکوک در صورت بروز عیب در شاسی

شکل 6: قطعات مشکوک به عیب ناشی از نویز
شاسی ایزوله بخشی از برد مدار چاپی است که بعد از ثانویه ترانسفورماتور تغذیه قرار دارد.
شاسی غیر ایزوله بخشی از شاسی است که برق 220 ولت به آن اتصال دارد. این بخش قبل از ترانسفورماتور تغذیه قرار دارد.
معایب مربوط به شاسی غیر ایروزله
* عدم وجود ولتاژ در خروجی منبع تغذیه
– سوختن فیوز SI601 : در صورتی که خروجی منبع تغذیه ، ولتاژ نداشته باشد ، ابتدا از وجود برق در پریز و سالم بودن سیم رابط اطمینان حاصل کنید . سپس فیوز SI601 را کنترل کنید . شکل 7 فیوز SI601 را در نقشه ی مدار منبع تغذیه نشان می دهد .

شکل 7
در صورت سوختن فیوز SI601 ممکن است پل دیود D621 یا خازن C601 یا خازن صافی C626 معیوب و اتصال کوتاه شده باشد.
شکل 8 محل دیود D621 و خازن های C601 و C626 را در نقشه مدار نشان می دهد.

شکل 8
اتصال کوتاه شدن این قطعات باعث عبور جریان زیاد از مدار می شود و فیوز را می سوزاند.
– سوختن فیوز SI624 : اگر این فیوز سوخته باشد ممکن است یکی از المان های موجود در مدار بعد از فیوز معیوب اتصال کوتاه شده باشد. این عیب سبب عبور جریان زیاد از فیوز می شود و آن را می سوزاند.
شکل 9 محل این فیوز را در نقشه مدار نشان می دهد.

شکل 9

قطعات معیوب احتمالی در این حالت عبارتند از:
– سوختن ترانزیستور سوئیچ : اگر این ترانزیستور بسوزد معمولاً درین – سورس آن اتصال کوتاه می شود . در این حالت ممکن است خازن C646 اتصال کوتاه شده باشد . همچنین امکان دارد یکی از قطعات D647 و C648 , C647 , R646 که در هنگام قطع ترانزیستور T644 عمل می کنند معیوب شده باشد . شکل 10 جای این قطعات را در نقشه مدار منبع تغذیه نشان می دهد .

شکل 10
اتصال کوتاه شدن دیود D682 در بخش ثانویه ترانسفورماتور نیز می تواند سبب جریان کشیدن و سوختن ترانزیستور T644 شود . شکل 11 دیود D682 را در نقشه نشان می دهد .
شکل 11
فیوزها سالم هستند و ولتاژ تغذیه وجود ندارد
– اگر فیوز ها سالم باشند باید به بررسی ولتاژ راه انداز تراشه 631 یا ولتاژ پایه 6 تراشه بپردازید.
شکل 12 مسیر تهیه ولتاژ راه انداز را نشان می دهد.

شکل 12
ممکن است ولتاژ راه انداز کمتر از 9 ولتا باشد ، در این صورت مدار منبع تغذیه راه اندازی نمی شود . علت کم بودن ولتاژ راه انداز تغذیه ، معیوب بودن مقاومت R633 یا خازن C633 است . شکل 13 محل مقاومت R633 و خازن C633 را نشان می دهد . افزایش مقاومت R633 سبب افزایش افت ولتاژ در دو سر آن می شود و ولتاژ راه انداز را کاهش می دهد .

شکل 13
– اگر ولتاژ راه انداز روی پایه 6 تراشه 631 تقریباً برابر 9 ولت باشد ، باید مسیر تهیه ولتاژ تغذیه دائم تراشه بررسی شود . در این حالت لازم است دیود D653 ، سیم پیچ L653 یا ترانزیستور سویئچ T644 مورد آزمایش قرار گیرد.زیرا اگر ترانزیستور T644 یا دیود D653 قطع باشد ، تغذیه دائم تراشه برقرا نمی شود و مدار منبع تغذیه کار نمی کند. شکل 14 مسیر تهیه ولتاژ تغذیه دائم تراشه را نشان می دهد .

شکل 14
– اگر ولتاژ راه انداز روی پایه 6 تراشه از 12+ ولت بیشتر باشد و در محدوده بالای 12 ولت تغییر کند ، لازم است دیود D661 و مقاومت R652 , 664 و پتانسیومتر R654 و مقاومت R651 و خازن های C652, C661 , C664 آزمایش شوند . شکل 15 قطعاتی را که باید مورد آزمایش قرار گیرند نشان می دهد.

شکل 15
– اگر ولتاژ راه انداز روی پایه 6 تراشه بین 5 تا 10 ولت تغییر کند باید قطعاتی که در مسیر تغذیه پایه های 7 و 11 ترانسفورماتور قرار دارند بررسی شوند. در این حالت لازم است صحت کار دیودهای D691 , D671 , D682 و خازن C632 و مقاومت های R632 , R634 آزمایش شوند . شکل 16 این قطعات را در نقشه مدار تلوزیون نشان می دهد.

شکل 16

معیوب بودن تراشه 631:
اگر تراشه 631 معیوب باشد در پایه شماره 5 پالسی وجود ندارد . برای اطمینان از سالم یا معیوب بودن تراشه پس از اطمینان از سالم بودن ترانزیستور T644 و سایر قطعات در مسیر تغذیه تراشه ، یا اتصال اسیلوسکوپ به پایه شماره 5 تراشه موج پایه ی 5 را بررسی می کنیم. در صورت موجود بودن پالس ، تراشه 631 سالم است . نبود پالس دلیل بر معیوب بودن تراشه است. شکل 17 اتصال اسکوپ به پایه 5 تراشه را نشان می دهد .

شکل 17
مراحل عیب یابی
اکنون می توانیم با استفاده از مطالب بیان شده در ارتباط با عیب یابی منبع تغذیه مراحل عیب یابی را بیان کنیم . در شکل 18 فلوچارت مورد نظر آمده است.

شکل 18

معیوب بودن قطعات در بخش ثانویه ترانسفورماتور تغذیه
ولتاژهای دریافتی از ثانویه ی ترانسفورماتور شامل ولتاژهای +H=5v , +E=8.5v , B’,B”=12v , +M=16.5v , +A=124v است شکل 19 ثانویه ترانسفورماتور و ولتاژ های دریافت شده از آن را نشان می دهد.

شکل 19
نبود هر یک از این ولتاژها به علت وجود معایبی در قطعه یا قطعات مشخصی است در اینجا به بررسی رابطه بین هر عیب با قطعه مورد نظر می پردازیم.

عدم وجود ولتاژ +A :
عدم وجود ولتاژ +A می تواند ناشی از معیوب بودن L682 یا D682 باشد شکل 20 این قطعات را نشان می دهد .
قطع شدن ولتاژ +A موجب از کار افتادن تقویت کننده خروجی افقی می شود و چون تغذیه بخش خروجی عمودی از افقی تهیه می شود لذا بخش عمودی هم از کار می افتد . در این صورت نور و تصویر نداریم ولی صدا سالم است.

شکل 20
عدم وجود ولتاژ +M :
در صورت معیوب بودن دیود D671 ، ولتاژ +M قطع می شود . عدم وجود ولتاژ +M سبب می شود که ولتاژی B”,B’ نیز وجود نداشته باشد. در این حالت میکروکنترلر کار نمی کند و صدا و تصویر به وجود نمی آید . شکل 21 دیود D671 و مدار تهیه ولتاژ B” , B’ را نشان می دهد.

شکل 21
عدم وجود ولتاژ +E
در صورت معیوب شدن دیود D691 ولتاژ +E وجود نخواهد داشت . با قطع ولتاژ +E ولتاژ +H نیز ساخته نمی شود . در این حالت میکروکنترلر و بخش افقی و عمودی از کار می افتند و تصویر و نور به وجود نمی آید. شکل 22 دیود D691 و مدار تهیه ولتاژ +E و +H را نشان می دهد .

شکل 22

معیوب بودن تراشه 676:
اگر تراشه 676 معیوب باشد ولتاژ B” , B’ تهیه نمی شود و تلوزیون در حالت آماده به کار قرار می گیرد. شکل 23 نقشه مدار تراشه 676 را نشان می دهد .

شکل 23
معیوب بودن تراشه 686: اگر تراشه 686 معیوب باشد ولتاژ +H تهیه نمی شود . در این حالت میکرو کنترلر از کار می افتد و تلوزیون هیچ دستوری را نمی پذیرد . شکل 24 نقشه مدار تراشه 686 را نشان می دهد.

شکل 24

معایب بخش عمودی
بخش عمودی سبب می شود شعاع الکترونی روی صفحه تصویر در جهت عمودی طوری حرکت کند که تصویر در جهت عمودی باز شود . معایب بخش عمودی به شرح زیر است:
معیوب بودن نوسان ساز عمودی:
در صورتی که مدار اسیلاتور عمودی در تراشه 2260 معیوب باشد ، پالس عمودی در خروجی نوسان ساز بوجود نمی آید در این حالت طبقه ی تقویت کننده خروجی عمودی از کار می افتد و تصویر به صورت یک خط افقی در می آید . شکل 25 نقشه مدار تراشه 2260 را نشان می دهد.

شکل 25
در شکل 26 عیب ظار شده روی صفحه تصویر تلوزیون را که در اثر کار نکردن اسیلاتور عمودی ایجاد می شود ، مشاهده می کنید.

شکل 26
معیوب شدن تقویت کننده خروجی عمودی
چنانچه تراشه 411 معیوب شود جریان مصرفی عمودی قطع می شود و ولتاژ +D بالا می رود . در این حالت مدار محافظ لامپ تصویر عمل می کند و تلوزیون را به حالت Stand by می برد . شکل 27 مدار تراشه 411 را نشان می دهد.

شکل 27
اتصال کوتاه شدن خازن C433 شکل 28 خازن C433 را در نقشه مدار نشان می دهد. اگر خازن اتصال کوتاه شود ، جریان غیر مجاز از سیم پیچ های بلوک عمودی عبور می کند در این حالت افت ولتاژ در دو سر مقاومت R432 بالا می رود و ترانزیستور T551 که مربوط به مدار محافظ است عمل می کند. هادی شدن این ترانزیستور تلوزیون را به حالت Stand by می برد

شکل 28
شکل 29 مقاومت R432 و مدار محافظ را در نقشه ی مدار نشان می دهد . در صورت عمل نکردن مدار محافظ ، حوزه ی مغناطیسی شدیدی درگردن لامپ تصویر ایجاد می شود . اگر مدت اتصال کوتاه طولانی شود این میدان مغناطیسی شدید می تواند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >