مقاله در مورد تابع متناوب pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد تابع متناوب pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد تابع متناوب pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد تابع متناوب pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد تابع متناوب pdf :

تابع متناوب

ممکن است فرمول ها در سایت نمایش داده نشود یا به هم ریخته باشد ولی در مقاله اصلی صحیح است
تعریف:
تابع f را متناوب گوئیم هرگاه وجود داشته باشد به طوری که:

کوچکترین مقدار مثبت t را در صورت وجود با T نشان داده و به آن دوره تناوب اصلی تابع گوئیم ( و و t بستگی به x ندارد) به عبارت دیگر در تابع متناوب دوره تناوب عبارت است از کوچکترین مقدار مثبت که وقتی به متغیر اضافه شود مقدار تابع فرق نکند.

دوره‌ تناوب روی نمودار: قسمتی از نمودار که بر اساس آن بتوان قسمتهای دیگر را رسم کرد.(الگویی از یک نمودار می‌باشد)
دوره تناوب اساسی (اصلی) تابع زیر را حساب کنید.
مثال 1 :

مثال 2 :

مثال 3 :
مثال 4: دوره تناوب اصلی تابع را پیدا کنید.

قرارداد:
هرجا صحبت از دوره تناوب می کنیم منظور دوره تناوب اصلی یا کوچکترین دوره تناوب تابع است.
نکته 1: تابع ثابت متناوب است و هر عدد حقیقی می تواند دوره تناوب آن باشد ولی کوچکترین دوره تناوب (دوره تناوب اصلی) ندارد.
نکته 2: در توابع ثابتی که به طور متوالی و منظم ناپیوسته هستند فاصله دو نقطه انفصال متوالی دوره تناوب اصلی تابع است.
مثال 5 :

مثال 6 :

مثال 7:
نکته 3:ممکن است مجموع، تفاضل و… دو تابع که هیچکدام متناوب نیستند متناوب باشد.
مثال 8: توابع هیچکدام متناوب نمی باشند ولی متناوب است، و می‌باشد.
نکته 4:
اگر دوره تناوب تابع برابر باشد آنگاه دوره تناوب تابع برابر است.
نتیجه: دوره تناوب برابر و دوره تناوب برابر خواهد بود.
نکته 5:

هرگاه عبارت داده شده به صورت مجمع دو یا چند تابع متناوب باشد ابتدا دوره تناوب هریک را بدست آورده سپس بین آنها کوچکترین مضرب مشترک می گیریم (ک.م.م)
مثال 9: دوره تناوب تابع با ضابطه کدام است؟
1) 2) 3) 4)
توجه:
در تعیین ک.م.م کسرها باید بین صورتها ک.م.م. و بین مخرج ها ب.م.م بگیریم نسبت آنها جواب مسئله است.
مثال 10: دوره تناوب تابع کدام است؟
1)2 2)3 3)5 4)6
نکته 6:
در بدست آوردن دوره تناوب بهتر است در صورت امکان آن را با اعمال مثلثاتی به صورت ساده تری تبدیل کرد سپس دوره تناوب شکل ساده شده را بدست می آوریم.
مثال 11 :
بطور کلی برای نکته 5 و 6 داریم:
نکته 7: اگر تابع f متناوب و با دوره تناوب و تابع g متناوب با دوره تناوب بوده و عدد ثابت T وجود داشته باشد بطوری که ( آنگاه T یک دوره تناوب برای هر دو تابع f و g و در نتیجه یک دوره تناوب برای توابع و و و می‌باشد.
مثال 12: دوره تناوب را بدست آورید:

نکته 8:
اگر باشد ظاهراً به نظر می رسد دوره تناوب باشد ولی اگر عوامل کسر را بر تقسیم کنیم آنگاه که در این صورت دوره تناوب خواهد شد.
مثال 13: دوره تناوب اصلی تابع کدام است؟
1) 2) 3) 4)

نکته9: برای تعیین دوره تناوب اصلی توابع به فرمولهای از فرمولهای تبدیل حاصل ضرب به حاصل جمع استفاده می کنیم.
مثال 14: دوره تناوب اصلی تابع را بدست آورید:

نکته 10:
دوره تناوب هر یک از سه تابع و و برابر است با

نکته 11:
دوره تناوب توابع بصورت ( و ) مساوی با است.
مثال 15: دوره تناوب برابر است.

نکته 12:
قضیه- تابع مرکب fog را در نظر می گیریم اگر g متناوب و با دوره تناوب T باشد آنگاه fog نیز متناوب بوده و دوره تناوب آن T یا است.
به عبارت ساده تر: اگر از یک تابع مرکب، سینوس یا تانژانت یا کتانژا

نت یا Arc sin و Arc cos و Arc cot و Arc tan یا ریشه و یا لگاریتم گرفته شود دوره تناوب آن تغییر نخواهد کرد.
دوره تناوب زیر را حساب کنید:
:مثال 16
مثال 17:
مثال 18 :
مثال 19:
مثال 20 :
نکته 13: (مثال 20)
وقتی Sin و Cos با هم و یا tg و cotg با هم طرح می شوند باید دقت کنید که ممکن است دوره تناوب از آنچه به نظر می رسد کوچکتر باشد. (کوچکتر ممکن است زمانی اتفاق بیافتد که تابع f زوج باشد).
نکته 14:
اگر تابع f متناوب باشد آنگاه نیز متناوب و دارای دوره تناوب و یا است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پاورپوینت مخابرات سیار (GSM) pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت مخابرات سیار (GSM) pdf دارای 24 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت مخابرات سیار (GSM) pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت مخابرات سیار (GSM)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت مخابرات سیار (GSM)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت مخابرات سیار (GSM) pdf :

اسلاید 1 :

مبانی GSM وارتباطات بی سیم  :

Gsm مخخف کلمه  Global system for mobile communication  وبرای سیستم ارتباطات سیار کاربرد دارد.برای ورود به بحثهای بیشتربرروی شبکه بی سیم وارایه این پروژه ترجیح مـی دهم مفاهیمی را درابتدا توضیح دهم شاید بتوان ازاین طریق به فهم مـشترکی در مورد این شبکه ها  با خواننده گرامی برسم

اسلاید 2 :

اهمیت  (GSM) :

بدون شک در10 سال گذشته دو نوع فن آوری بیــش ازموارد دیگردرزندگی ما دخیل بوده اند.که عبارتند از اینترنت و دستگاههای اتصال بدون ســیم (موبایل یا همراه). با وجود افت و خیزهای تجارت مبتنی براینترنت ، اینترنت ( و به خصوص وب ) ، دائـما زندگی ما را دستخوش تغییراتی نموده اند. فنآوری مزبورروی روش برقراری ارتباط ،خرید ، کار و بازی ما اثر می گذارد. جالب تراینکه بسیاری از ما حتی از فکر جدا شدن تلفن همراه یا سایر دستـاوردهای دیجیــتالی شخصی مبتنی براتصلات بدون سیم نظیر pda ها به هر دلیل ، بر خود می لـرزیم .با توجـه به  اهمیت حضور آنها در زندگی ما ، طبیعی به نظرمی رسد که این دو فن آوری در حال حاضردر وضعیت همگرا قرار دارند ، این امر در حالیست که دستگاههای همراه تبدیل به با زوهای بی سـیم شده اند که همانند اینترنت سیمی خدمات اطلاعات مورد نیاز را به گونه ای در اختیار ما قرار می دهندکه به آن عادت کرده ایم .با توجه به اینکه دستگاه های اطلاعاتی همراه ، به یک نیاز و نه یک پدیده نوظهور در تجارت و فضای اجتماعی امروز تبدیل شده اند، توسعه گران ، در چالش استفاده از این سخت افزارهـا و زیر بنای ماورایی آن ، تامین تقاضای روز افزون پیشبرد داده ها و برنامه های کاربردی از طریـق دستگاه های همراه،با مشکل مواجه شده اند.

اسلاید 3 :

سیر تکاملی پیشرفت،چگونه به این جارسیدیم ؟

دراین جا یک ثبــت لحظه ای خلاصه شده ازروندهای اخیر در فن آوری اطلاع رسانی را ملاحظه می نماییم.

قبل از دهه 1980 واواخر دهه 1980

اوایل دهه  1990 عصر مشتری/خادم

اواخر دهه 1990,تراکنشهای چند ردیفی (Multitier) و مبتنی بر اینترنت

اوایل دهه  2000

اسلاید 4 :

دستگاه های بی سیم همراه:

اگر بخواهیم حتی در زمانی که پشت میز کار خـود نیستیم ، ارتباط ما همچنان بــرقرار باشد، هیچ کمبودی از نظر انتخاب سیستم بین تلفن های همراه ،دستیاران دیجیتالی شخصـی (PDA)  و فراخوان (Pager) های هوشمند وجود ندارد. ولی برخی افراد به هنگام انتخاب هر سـه مورد و قرار دادن آن روی کمبربند خود دچار مشکل می شوند. هرروز شاهد همگرایی هر چه بیشتر سیستمهای مزبور درون دستگاههای منفرد و چند کاره هستیم  مــثلا مواردی ازقبیل ماجـول تلفن همــراه Stringer Windows با قدرت CE وازاین قبیل محصولات مایکروسافت.

اسلاید 5 :

سیستم WAP چیست ؟

l

lWAP مخفف سه کلمه Wireless Application Protocol است و « پروتکل کاربردی بی سیم » ترجمه می شود. WAP-Protocol به تکنولـوژی های دیگری که امــروزه در زمینه اینترنت از آن استفاده می شـود، شباهت زیادی دارد. تفاوت عمده آن این اســت که WAP بـــرای پهنای باند کوتاه و دستگاههایی که توانایی صفحه نمایشگر آنها مـحدود است، طراحی و ساخته شده است. گوشیهای موبایل به خاطر نوع ساختشان، قادر نـیستند صفحات معمولی وب را نمایش دهند، زیرا صفحه نـمایشگر آنها برای کار با اطلاعات HTML بسیـار کوچک اســت. به همین دلیل زبان برنامه نویسی WML که مخفـــف Wireless Markup Language است، به وجــود آمد که با آن محتویات صفحات وب می تواننــد برروی نمایشگرهای کوچک مانند گوشی موبایل نشان داده شوند. در این سیستم، صفحات بر مبـنای زبان WML به تصویر در می آیند.WML یک زبان توصـیفی خلاصه شـده و فشرده اســت که از روی HTML نسخه برداری شده و از همین روست کـه فراگیری آن نسبتاً آسان است. با ایــن حال، صفحات HTML امروزی نمی توانند توسط WAP نمایش داده شوند.زیرا WML به طور اخــص برای نمایشگرهای کوچک طراحی شده واز این رو، صفحات WML فقط توسط نمایشگر مناسب این زبان شناخته می شوند.

اسلاید 6 :

چگونه می توان از سیستم WAP استفاده کرد؟

بــرای این کار دستگاهی مـورد نیاز است که قابلیت کار با سیستم WAP را داشته باشد و بتوان با آن صفحات WAP را فراخـوانی کرد. این دستگاهها شامل تلفن های موبایل، دستگاههای مناسب با وینــدوز است. مهم این است که دستگاه مربوطه از طریق یک نمایشگر WAP ( که شبیه به نمایــشگر اینترنت است ) قابل دسترس باشد. در حال حاضر تلفن های موبایل مجهز به سیستم WAP ، خود مجهز به این نمایشگرهـای کوچک ( Micro Browser ) هستند، درحالی که بـرای PDA هـا اغلب بایــد این Micro Browser مناسب را از اینترنت download کرد.یک نمایشگر اینترنت، با وجود خویشاوندی بین HTML و WML نمی تواند به منظور فراخوانی صفحات WAP مـورد استفاده قرار بگیرد. بــرای اینکه به توان خدمات WAP را فراخوانی کرد، یک اتصال اطلاعـات به WAP-Gateway ایــجاد می شود. نصب این اتصال شبیه به نصب ISP(Internet Service provider ) است. پس از نصب اتصال، درست مانند اینترنت، می توان روی منوها کلیک کرد و صفحه را بالا و پایین برد. قابـلیت ارسال عکس و گرافیک نیز دراین سیستم وجود دارد، هرچند که قابلیت نمایش، به نوع گوشی بستگی دارد. شما می توانید با WAP ، درســت همانند قرار گیری دراینترنت، بر روی نمایشگر موبایل خود، اطلاعات مختلفی را ببینید و به صورت فعال کار کنید. آیا می توان بدون موبایل مجهز به سیستم WAP ، صفحات WML را مشاهده کردپاسخ به این سوال مثبت است .برای این کار می توانید از سایت www.wap.mag.de ، صفحاتی را که کار با یک موبایل را شبیه سازی می کند، download کنید. بـا نمایشگرهای صفحات وب امروزی مانند Internet Explorer یا Netscape ، صفحات WAP قابل مشاهده نیستند.

اسلاید 7 :

استفاده های خانگی از GSM :

شرکت مایکروسـافت در نظر دارد که در بازار GSMدر منازل شخصی  وارد شــود. در این شبکه، تلـویزیون، دستگاههای صوتی و حتی وسایل آشپزخانه با اینترنت در ارتباط خواهند بود. با کــمک این شرکت، مشتریان از این پس می توانند کامپیوترهای خود را در خانه و به همـراه اینترنت به صورت شبکه در بیاورند. شرکتهایی مانند اَپل و HP سالهاست که محصولات مشابهی در اختـیار استفاده کنندگان قرارمی دهند. هزینه شبکه های رادیویی درسالهای اخــیر به صورت چشمگیری کاهش یافته اسـت و طبق گفته مدیر تولید شبکه مایکروسافت، با وجود تلاش برای استفاده آسانتر از این محصولات، در حال حاضر استفاده از محصولات شبکه ای، هنوز بسیار مشکل است. به همین دلیل، شرکت مایـکروسافت روی مخابرات  سیارمحلی کار می کند. طبق استاندارد 80211b که در سپتامبر 1999 تایید شده است، دراین شبکه های بی سیم، 1 مگا بیت اطلاعات در ثانیه در فاصله 900متری انتقال داده می شود. این شرکت به خاطر افزایش افراد استفاده کننده قصد دارد که استفاده ازمحصولات شبکه ای را آسان کند و میزان تقاضای کامپیوترهای خانگی را بالا ببرد. همچنین برنامه های جــذاب مایکروسافت، حمایت کننده این موضوع هستند که وسایلی مانند تلویزیون، دستگاههای صوتی و حتی دستگاههای آشپزخانه با اینترنت در ارتباط باشند.

اسلاید 8 :

امنیت در GSM :

در جهان امـروز یک میلیاردابزارارتباطی بدون سیم وجود دارد واین میزان مـدام هم روبه افزایش است. اکثراین ابزارها را موبایل ها و PDAs ها تشکیل می دهند.اما جالب است بدانید که همه این ابزارها در معرض ریسک های گوناگون مربوط به داده ها (data security) قراردارند.هکرها که معرف حضورهمه هستند !!؟ به عــنوان نمونه یکی ازابزارهای هکرهای پیـچیده استفاده ازابزارهای موسوم به sniffer است که با آنها “جـــریان های داده هــای بدون سیم” (wireless data flows) را استراق سمع می کنند.همه ایـن عوامل دست  به دست هم داده اند کـه مهمترین دقدقه کارشناسان فن آوری های شبکه های بی سیم را معطوف به امنیـت کند، درادامه برای روشن شدن مطلب ضرورت پروتکلـهای امنیتی که درمخابرات  سیار مـورد استفاده قرار می گیرد آورده می شود. تقـــریبا تردیدی نــیست که هر مؤسسه ای که نتواند برنامه ریزی خاصی برای استفاده اینترنـت و WWW برای خــودش داشته باشد در نهایت ازبین می رود. به هر حال، در محتوای هــمین مقالات، به طور واضح نسبت به خطرات امنیت اطلاعات و آنچه که باید انجـام شود، هشدار داده می شود.واضح اسـت این مساله در مورد مخابرات سیارازاهمیت بیشتری برخوردار است، داده های مختلفی برای یـک مؤسسه وجود دارد تا بتواند خـود را بر روی اینترنت عرضه کند. اما به طور کلی، الگوی قابل قبـولی در این مورد وجود دارد.

l

اسلاید 9 :

SSL:

SSL مسیر انتقال بین مشتری و پردازشگر را جهت معامله مسیر می کند. تأمین، مرحله دوم سطح تقاضا می باشد، و تقاضا کنترلی بر بخش خدمات، در درخواست گزارش خاص ندارد. امنیت تمام گزارش ها عموما بدیــن شیوه تأمین می شوند. SSL مجرای ارتباطی بین دو مشارکت کننده تأیید شده می باشد. پروتکل SSL پروتکل امنیتی است که محرمانه بودن استفاده از اینترنت را فراهم می کند. این پروتکل به مشتری/ پردازشگر امکان می دهد درخواست هایش را به روشی مرتب نماید که استراق سمع نشود. هر پردازشگر دارای یک جفت کلید عمومی/ خصوصی است و با این کلیدهای عمومی/ مخفی شده همیشه تأیید می شـوند. مشتریان نیز می توانند (به طور اختیاری) اگر بخواهند یک جفت کلید عمومی/ خــصوصی تأیید شده داشته باشند. SSL برای انتقال نامه و پذیرش آن به پروتکل حمل و نقل مطمئنی مانند TCP/IP، نیــاز دارد. پروتکل SSL، پروتکل درخواستی غیر مستقل، و یک پروتکل سطح بالا اسـت مانندHTTP، FTP، TELNET، که آشکارا در سطح بالایی از دیگر پروتکل ها قرار می گیرد. یـک در ارتباط WWW پردازشگر/ مشتری، پروتکل SSL،به صورت پروتکل دستی، به مشتری اجـــازه می دهد تا پردازشگر را تأیید نماید.

اسلاید 10 :

پروتکل دستیSSL :

.1ایجاد کنفرانس بین مشتری و پردازشگر

.2 مشتری پیغامی را برای پردازشگرمی فرستد. مخفی ماندن پیغام باید از طرف مشتری صورت پذیر.

.3 پردازشگر با پیغامی پاسخ می دهد. این پیام شامل یک سری ارتباط است که هر کدام به پردازشگر      متصل، و همچنین گواهی کلید عمومی و مرزهای پردازشگر می باشد.

 مشتری حالا یک کلید اصلی را به وجود می آورد، و از یک رمز انتخاب شده از رمزهای کددار پردازشگر استفاده می کند.

  1. پردازشگر دو قسمت کلید اصلی را دریافت می کند، از قسمت مخفی و آشکار شده توسط کلید مخفی و کلید اصلی استفاده می شود. با استفاده از روش مشابه چون مشتری، پردازشگر نیز دو کلید ایجاد میکند که شبیه کلید مشتری است. یکی از این کلیدها، کلید “نوشتن پردازشگر” نامیده می شود و شبیه کلید “خواندن – مشتری” است. این دو کلید همچنین کلیدهای اصلی ذخیره شده هستند. حالا پردازشگر در انتظار اتمام پیام از طرف مشتری است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد دین در زندگی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد دین در زندگی pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد دین در زندگی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد دین در زندگی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد دین در زندگی pdf :

دین در زندگی

تعریف دین، کار بسیار دشواری است و تعریف مشخصی از دین وجود ندارد که همه دینداران و بیدینان بتوانند بر روی آن توافق نظر داشته باشند ولی نزدیک ترین تعریف به دین می‌تواند این باشد:
دین، باور به موضوعات ایزدی، فراطبیعی است که به نیایش و پرستش می‌‌انجامد و بر ایمان مبتنی است. به خود آن پرستش یا نمودهای نهادینه یا فرهنگی آن پرستش یا آمیزه‌ای از این دو نیز دین

می‌گویند. به زبانی دیگر دین آن چیزی است که انسان را به‌حقیقت پیوند ‌می‌زند. هر دینی در نهایت دارای دو جز‌ء اساسی است که بر آنها بنا شده است: آموزش و روش .
واژه‌های دیگری مانند کیش و مذهب گاه به همان معنی دین و گاه به معنی زیرشاخه‌هایی از یک دین بکار میروند.
از بزرگ‌ترین دینهای جهان می‌توان از دینهای ابراهیمی نام برد. دینهای ابراهیمی که همه از یک ریشه و منطقه خاور میانه سرچشمه می‌گیرند عبارت‌اند از اسلام، مسیحیت و یهودیت. دین‌های بابی و بهائی نیز ادیان نوینی هستند ولی در ادیان سامی ریشه دارند.
از دینهای بزرگ دیگر در جهان می‌توان از بوداگرایی، هندوگرایی و آیین کنفوسیوسگرایی

نام برد. ادیان لزوماً خدامحور نیستند ولی به نظر میرسد تمام ادیان معتقد به ماوراء طبیعت باشند.
دینهای کهن فراوان دیگری نیز وجود دارد مانند زرتشتی‌گری، مانی‌گری، مهرپرستی و جز اینها.

ریشه‌شناسی واژه دین
واژهای دین از واژه اوستایی دَئِنا ریشه می‌گیرد. خود واژه دئنا به ریشه کارواژه «دا» به معنی اندیشیدن و شناختن میرسد. در اوستا واژه دئنا به معنی دین و نیز نیروی ایزدی بازشناسی نیک از بد گزارش شده است. در زبان اوستایی و نیز پارسی میانه به همکردها (ترکیب ها)یی گوناگونی از این واژه بر میخوریم مانند: دین آگاهی، دین بُرداری (نمایش دینی)، دینکرد (کردار دینی)، دین یشت (نام شانزدهمین یَشت از یشتهای بیست و یک گانه اوستا) و جز اینها.
البته نظریه دیگری نیز می گوید که از واژه دئنا گرفته شده است که به معنای وجدان استزرین کوب در کتاب قلمروی وجدان در مورد دین بحثی می کند که دین در اصل همان وجدان انسان ها است.
اهمیت دین
پیوند دین و انسان، پیوندی دیرین و پایدار بوده، اما این رابطه، در گذر زمان چه در وجه فردی دین و چه در بعد اجتماعی آن، همواره دستخوش تغییرات چشمگیری شده است. هرچند دین نقش و عملکردی همواره یکسان نداشته، اما از نخستین جوامع انسانی تا امروز، عنصری اساسی و بنیادین از هر اجتماع انسانی را تشکیل داده و یکی از اصلی‌ترین محورهای صف بندی‌ها و دسته بندی‌ها در درون جوامع یا تمایز ملل از یکدیگر بوده است. در جهان امروز نیز، به رغم همه اختلاف نظرها، مجادلات و مبارزات، مباحث و تفسیرهای متفاوتی که از ماهیت و وظایف دین به دست داده شده، به نظر نمی‌رسد که از اهمیت و میزان گسترش و حضور آن در حوزه‌های خصوصی و عمومی زندگی بشری کاسته شده باشد.

مذهب، عامل احساس هویت
بر اساس پژوهشی که موسسه بین المللی نظرسنجی گالوپ، انجام داده، پس از ملیت، مذهب، دومین عامل احساس هویت در جهان به شمار می‌رود. اما دین چیست و آیا با وجود آیین‌ها و مذاهب گوناگونی که هر یک قصد دارند پیروان خود را به شکلی ویژه به مقصدی خاص رهنمون شوند، می‌توان تعریفی واحد از آن ارایه کرد؟ ارایه تعریفی جامع و مانع از مفهومی به گستردگی دین، چه از منظری درون دینی و چه از چشم اندازی برون دینی، دشوار به نظر می‌‌رسد. با این همه در تعریفی حداقلی، شاید دین مجموعه‌ای از آموزه‌هایی باشد که در ذات خود معطوف به “امر

قدسی” اند. از سوی دیگر، مشکل تنها ارایه تعریفی فراگیر و مقبول از مفهوم دین نیست. آنچه در عمل مشاهده شده، آن است که در بسیاری از موارد، ادیان به رغم آموزه هایشان در مورد وحدت و مهربانی، خود یکی از عوامل جدایی، تفرقه و جنگ و دشمنی بوده اند. بسیاری از پژوهشگران در پاسخ به این سوال که در چنین وضعیتی، رسالت و نقش دین را چگونه باید تبیین کرد؟ می‌گویند که آنچه باید بیش از هر چیز دیگر مورد توجه قرار گیرد، ذات و جوهره ادیان و صبغه معنوی و فرهنگی

آنهاست. فارغ از چنین مباحثی، به نظر می‌‌رسد که در جهان امروز، در این نکته نمی‌توان تردید کرد که نقش و اهمیت سیاسی و اجتماعی دین از چند دهه پیش به این سو، به صورت فزاینده‌ای افزایش یافته است. در این اقبال مجدد، به نظر می‌‌رسد که برداشت‌های بنیادگرایانه از دین، با سرعت بیشتری گسترش یافته‌اند و اکنون به عنصری مهم در مناسبات و معادلات سیاسی و اجتماعی بدل شده اند.

در جهان امروز، به همان اندازه که دین مهم است و عاملی هویت بخش به شمار می‌رود، رهبران و مراجع دینی نیز، از موقعیت و اهمیتی قابل توجه برخوردارند. بر اساس پژوهش موسسه گالوپ مردم جهان امروز بیش از هر مرجع دیگری، به رهبران و مراجع مذهبی اعتماد دارند. قدرت یابی مجدد دین، به عنوان عاملی تعیین کننده در حوزه زندگی عمومی، پیامدهایی ویژه نیز به همراه خواهد داشت و از جمله می‌تواند به گسترش و تعمیق اختلاف‌ها در برداشت‌ها و تفسیرهای پیروان ادیان و مراجع مذهبی بینجامد.

یونگ :مذهب به معنای احترام از روی وجدان و با کمال توجه به عوامل غیر عقلانی روان و سرنوشت فرد یا به عنوان رعایت دقیق و به حساب آوردن برخی عوامل نادیدنی و غیر قابل کنترل , یک نگرش غریزی خاص انسان است .
جایگاه دین در زندگی امروز
انقلا بها و جنبش های سیاسی همیشه برای مقابله با بی عدالتی ظلم و ستم به وجود آمده اند .در ایران تا قبل از ظهور اسلام اگر فردی در طبقه اجتماعی خاصی متولد می شد تا آخر عمر علی رغم داشتن توانایی استعداد و لیاقت نمی توانست از یک سطح اجتماعی به سطحی دیگر آزادانه حرکت کند و حق پیشرفت و ترقی از او گرفته می شد .

با ظهور اسلام و سر دادن شعار برابری و آزادی و شکسته شدن مرزهای طبقاتی ایرانیان با آغوش باز اسلام را پذیرفتند. اسلام نقش آگاه کردن توده ها را بر عهده داشت و مردم با گوش سپردن به فرامین اسلام و درک روح آنها به مبارزه و اصلاح حکومت های زمانه خود می پرداختند .در طول تاریخ معاصر نیز اعتقادات مردم نقش اساسی در شکل گیری نهضت های مختلف داشت از جمله مشروطه یا نهضت جنگل;.اما پس از انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت اسلامی دین در کنار حکومت قرار گرفت و نقش خود را به عنوان منتقد از دست داد.آزادی و امنیت فردی مردم به بهانه حفظ و مصلحت دین و نظام از آنها گرفته می شود و هر انتقادی از حکومت مخالفت با دین تلقی می گردد !! امروزه دین بیشتر تبدیل به ابزاری برای زسیدن به قدرت س

یاسی شده است (البته مبارزه با دین هم امتیازات خاص خودش را دارد.)
دانشجویان که باید پل ارتباطی بین روشنفکران ونخبگان با جامعه باشند در بن بست فکری به سر می برند و به پوچ گرایی روی آورده اند و یا اکثرآ بدون این که به شناخت درستی از دین برسند به مبارزه با آن می پردازند.
در این میان رسالت روشنفکران دینی سنگین تر از گذشته است زیرا بجز آشکار ساختن حقیقت دین و مبارزه با سو ءاستفاده از احساسات دینی مردم باید با دانشجویان و توده مردم ارتباط صحیحی برقرار کنند و تحلیل درستی از دین و دینداری و نقش دین در زندگی امروز ارائه دهند.
نقش دین در زندگی بشر

 

دین چه ثمراتی برای زندگی انسان دارد؟
در اینکه نیروی عقل و تفکر و اندیشه برای تدبیرهای جزئی و محدود زندگی ضروری و مفید است بحثی نیست انسان در زندگی همواره مواجه با مسائلی است از قبیل: انتخاب دوست، انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب همسر، انتخاب شغل، مسافرت، معاشرت، تفریح، فعالیتهای نیکوکارانه، مبارزه با کژیها و ناراستیها و بدون شک در همه اینها نیازمند به تفکر و اندیشه و تدبیر است و هر چه بیشتر و بهتر بیندیشد موفقیت بیشتری کسب می کند، و احیانا نیازمند به استمداد از تفکر و تجربه دیگران می شود (اصل مشورت) در همه این موارد جزئی، انسان طرح تهیه می کند و آن را به مرحله اجرا در می آورد.
در دایره کلی و وسیع چطور؟ آیا انسان قادر است طرحی کلی برای همه مسائل زندگی شخصی خود که همه را در بر گیرد و منطبق بر همه مصالح زندگی او باشد بریزد؟ یا قدرت طرح ریزی فکری فردی، در حدود مسائل جزئی و محدود است و احاطه بر مجموع مصالح زندگی که سعادت همه جانبه را در برگیرد از عهده نیروی عقل بیرون است؟
می دانیم که برخی فیلسوفان به چنین خودکفائی معتقد بوده اند، مدعی شده اند که راه سعادت و شقاوت را کشف کرده ایم و با اعتماد به عقل و اراده، خویشتن را خوشبخت می سازیم.
اما از طرف دیگر می دانیم که در جهان دو فیلسوف یافت نمی شوند که در پیدا کردن این راه، وحدت نظر داشته باشند خود سعادت که غایت اصلی و نهائی است و در ابتدا مفهومی واضح و بدیهی به نظر می رسد یکی از ابهام آمیزترین مفاهیم است. اینکه سعادت چیست؟ و با چه چیزهائی محقق می شود؟ شقاوت چیست؟ و عوامل آن کدام است؟

هنوز به صورت یک مجهول مطرح است او ناشناخته باقی مانده است چرا؟ چون هنوز که هنوز است خود بشر و استعدادها و امکاناتش ناشناخته است مگر ممکن است خود بشر ناشناخته بماند و سعادتش که چیست و با چه میسر می شود شناخته گردد؟! بالاتر اینکه، انسان موجودی اجتماعی است زندگی اجتماعی هزارها مسئله و مشکل برایش به وجود می آورد که باید همه آنها را حل کند و تکلیفش را در مقابل همه آنها روشن نماید، وچون موجودی است اجتماعی، سعادتش، آرمانهایش، ملاکهای خیر و شرش راه و روشش، انتخاب وسیله اش، با سعادتها و آرمانها و ملاکهای خیر و شرها و راه و روش ها و انتخاب وسیله های دیگران آمیخته است، نمی تواند راه خود را مستقل از دیگران برگزیند، سعادت خود را باید در شاهراهی جستجو کند که جامعه را به سعادت و کمال برساند.
واگر مساله حیات ابدی و جاودانگی روح، و تجربه نداشتن عقل نسبت به جهان بعد از دنیا را در نظر بگیریم مساله بسی مشکلتر می شود. اینجاست که نیاز به یک مکتب و ایدولوژ

 

 

ی، ضرورت خود را می نمایاند، یعنی نیاز به یک تئوری کلی، یک طرح جامع و هماهنگ و منسجم که هدف اصلی، کمال انسان و تامین سعادت همگانی است، و در آن، خطوط اصلی و روشها، بایدها و نبایدها، خوبها و بدها، هدفها و وسیله ها، نیازها و دردها و درمانها، مسؤولیتها و تکلیفها مشخص شده باشد و منبع الهام تکلیفها و مسؤولیتها برای همه افراد بوده باشد.
انسان از بدو پیدایش، لااقل از دوره ای که رشد و توسعه زندگی اجتماعی منجر به یک سلسله اختلافات شده است. نیازمند به ایدئولوژی و به اصطلاح قرآن کریم، شریعت بوده است هر چه زمان گذشته و انسان رشد کرده و تکامل یافته است، این نیاز شدیدتر شده است.
آنچه بشر امروزو به طریق اولی بشر فردا را وحدت و جهت می بخشد و آرمان مشترک می دهد و ملاک خیر و شر و باید و نباید برایش می گردد، یک فلسفه زندگی انتخابی آگاهانه آرمان خیز مجهز به منطق، و به عبارت دیگر یک ایدئولوژی جامع و کامل است.
بشر امروز بیشتر از بشر دیروز نیازمند به چنین فلسفه زندگی است، فلسفه ای که قادر باشد به او دلبستگی و حقایقی ماوراء فرد و منافع فرد بدهد، امروز دیگر جای تردید نیست که مکتب و ایدئولوژی، از ضروریات حیات اجتماعی است. اینچنین مکتبی را چه کسی قادر است طرح و پی ریزی کند؟ بدون شک عقل یک فرد قادر نیست آیا عقل جمع قادر است؟ آیا انسان می تواند با استفاده از مجموع تجارب و معلومات گذشته و حال خود چنین طرحی بریزد؟ اگر انسان را بالاترین مجهول برای خودش بدانیم، به طریق اولی جامعه انسانی و سعادت اجتماعی مجهولتر است

پس چه باید کرد؟
اینجا است که اگر دیدی راستین درباره هستی و خلقت داشته باشیم، نظام هستی را نظامی متعادل بدانیم، خلاء و پوچی را از هستی نفی نمائیم، باید اعتراف کنیم که دستگاه عظیم خلقت این نیاز بزرگ را، این بزرگترین نیازها را، مهمل نگذاشته و از افقی مافوق افق عقل انسان، یع

نی افق وحی، خطوط اصلی این شاهراه را مشخص کرده است (اصل نبوت) کار عقل و علم، حرکت در درون این خطوط اصلی است.
دین تأمین کننده خواسته‏های بشر
دین تأمین کننده خواسته‏های بشر است و جانشین هم ندارد، زمانی خیال می‏کردند اگر تمدن پیشرفت کرد دیگر جائی‏ برای دین نیست، امروز دیگر معلوم شده که پیشرفت علم و تمدن نیازی را که بشر به دین برای یک زندگی خوب دارد رفع نمی‏کند بشر هم از لحاظ شخصی‏ احتیاج به دین دارد و هم از لحاظ اجتماعی نیازمند دین است، همین قدر که‏ ابدیت به فکر بشر می‏آید، به جهان دیگر پیوند پیدا می‏کند، این قدرت‏ فکری و تصوری در او احساسات و تمایلات ابدیت خواهی به وجود می‏آورد. پیدایش این گونه تصورات وسیع و گسترده و پیدایش اینگونه تمایلات و خواسته‏های عظیم و پهناور در انسان با ساختمان بدنی و جسمانی محدود و فانی‏ شونده انسان به هیچوجه جور نمی‏آید.
یعنی وقتی که از یک طرف آن تصورات‏ و تمایلات عظیم را در خود احساس می‏کند و از طرف دیگر به ساختمان محدود و فانی شونده و زودگذر مادی خود مینگرد می‏بیند اشتهای لقمه‏ای در او پیدا شده که به اصطلاح برای دهانش خیلی بزرگ است، آرزوی کلاهی را پیدا کرده‏ است که نه تنها برای سر او بلکه، برای سر چرخ و فلک هم گشاد است، اینجا است که یک عدم تعادل عجیب و ناراحت کننده‏ای میان آرزوها و خواسته‏ها از یک طرف و میان استعداد جسمانی خود از طرف دیگر می‏بیند، تصور محرومیت از ابدیت او را خرد می‏کند، غبطه می‏برد به حال حیوانات‏ که حدود فکرشان با حدود استعداد جسمانی شان منطبق است، در باره بقاء و ابدیت فکر نمی‏کنند تا آرزویش در دلشان پیدا شود و از تصوررسیدن به آن آرزو و از تصور فنا و نیستی رنج ببرند.
راستی هم اگر بنا بشود انسان فانی شونده باشد عدم تعادل و عدم تناسب‏ عجیبی میان افکار و تمایلات روحیش از یک طرف و میان استعداد و توانائیش از طرف دیگر وجود دارد، این سئوال پیش می‏آید که اگر بنا است این موجود مات وفات شود این تفکرات و تصورات و تمایلات وسیع و پهناور چقدر بیهوده و موذی و خردکننده است. بسیاری از تلاشهای بشر برای جاوید ماندن نام و عنوان و یادگارهایش بعد از خودش، مولود همین احساس و آرزو است، ولی البته به صورت

غیر منطقی، خیال می‏کند اگر کاری کند که نامش، مجسمه‏اش، یادگارهایش، آثارش، سرگذشتهایش بعد از خودش جاوید بماند خودش جاوید مانده است، و خود را از چنگال فنا و نیستی نجات داده است، بسیاری از جنایتها را بشر برای رسیدن به این نوع جاودانه شدن انجام می‏دهد، اما کیست که در همان وقت نداند که این تلاشها بیهوده است، من که نیست و نابود باشم، شهرت و نام من چه لذتی می‏تواند برای من داشته باشد؟! لذت از شهرت و افتخار و نام و عنوان فرع بر بقا. و حیات خود من‏ است.
تنها چیزی که این احساس و این احتیاج را به صورت کامل و مطمئن تأمین‏ می‏کند احساسات و عقائد مذهبی و پرستش است. ویکتور هوگو نویسنده معروف‏ فرانسوی است، در یکی از خ

طابه‏های خیلی عالی‏اش می‏گوید: راستی‏ اگر انسان اینطور فکر کند که عدم است و بعد از این زندگی نیستی مطلق‏ است، دیگر اصلا برای او زندگی ارزشی نخواهد داشت، آن چیزی که زندگی را برای انسان گوارا و لذت بخش می‏سازد، کار او را مفرح می‏سازد، به دل او حرارت و گرمی می‏بخشد، افق دید انسان را خیلی وسیع می‏کند، همان چیزی‏ است که دین به انسان می‏دهد، یعنی اعتقاد به جهان ابدیت، اعتقاد به‏ خلود، اعتقاد به بقاء بشر، اعتقاد به اینکه تو ای بشر! فانی نیستی و باقی خواهی بود، تو از این جهان بزرگتری، این جهان برای تو یک آشیان‏ کوچک و موقتی است، این جهان فقط یک گاهواره است، برای دوران کودکی‏ تو است، دوران بیشتر دوران دیگری است.
از تولستوی حکیم معروف روسی می‏پرسند ایمان چیست. آنرا برای ما تعریف کن. می‏گوید: ایمان همان چیزی است که انسان با آن زندگی می‏کند، سرمایه زندگی است. واقعا عجب جمله ساده و پر مغزی است. ایمان همان چیزی است که بشر با آن زندگی می‏کند شما این جمله را مقایسه‏ کنید با طرز تفکر یک عده سبک مغز بی‏خبر و بی‏اطلاع که خیال می‏کنند دین‏ برای بشر ” سربار ” است، بی دینی نوعی آزادی و سبکباری است!
اینها خیال می‏کنند، پا بند نبودن بهر چیزی نامش آزادی است، بنابراین پا بند نبودن به عقل و انسانیت و اخلاق و شرافت چون بالاخره هر چه هست پا بند نبودن است، سبکباری و آزادی است. اما این حکیم عالیقدر روسی چقدر خوب ارزش ” سرمایه های معنوی را درک کرده است، او نمی‏گوید ایمان ” سربار است می‏گوید: سرمایه است.
ناصر خسرو خطاب بفرزندش می‏گوید:
زد دنیا روی زی دین کردم ایراک *** مرا، بی‏دین، جهان، چه بود و زندان

مرا پورا ز دین ملکی است در دل *** که آن هرگز نخواهد گشت ویران
دین پشتوانه اخلاق و قانون
رکن اساسی در اجتماعات بشری اخلاق است و قانون، اجتماع قانون و اخلاق‏ می‏خواهد و پشتوانه قانون و اخلاق هم فقط و فقط دین است. اینکه می‏گویند اخلاق بدون پایه دینی هم استحکامی خواهد داشت، هرگز باور نکنید، درست مثل اسکناس بدون پشتوانه است که اعتباری ندارد، مثل اعلامیه حقوق بشر است که فرنگیان منتشر کردند و می‏کنند و خودشان هم‏ قبل از دیگران علیه آن قیام کرده و می‏کنند، چرا؟ چون متکی به ایمانی که‏ از عمق وجدان بشر برخاسته باشد نیست.

ژرژ بیدو که زمانی خودش رهبر سوسیالیستهای فرانسه بود وقتی که خواستند به الجزایر استقلال بدهند آمد جزو سازمان‏های آدم کشی ها قرار گرفت، که‏ چرا بهاینها استقلال می‏دهید! بلی اینها هستند امضاء کنندگان اعلامیه حقوق بشر و. قانون هم همینطور است، آزادی چطور؟ آزادی هم همینطور است، تمام‏ مقدساتی که اجتماع بشر دارد: عدالت، مساوات، آزادی، انسانیت و همدردی، هرچه که به فکر شما برسد، تا پای دین در میان نباشد حقیقت‏ پیدا نمی‏کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پاورپوینت پروژه عناصر و جزییات pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت پروژه عناصر و جزییات pdf دارای 110 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت پروژه عناصر و جزییات pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت پروژه عناصر و جزییات pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت پروژه عناصر و جزییات pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت پروژه عناصر و جزییات pdf :

اسلاید 1 :

مقدمه
امروزه اتلاف انر‍ژی یکی از مهمترین مسایل کشورهای جهان است با وجود اینکه برخی از کشورها از جمله کشور عزیزمان از نظر منابع انرژی بسیار غنی می باشند ،‌اما با توجه به اینکه این منابع محدود و پایان پذیر هستند ،‌استفاده نامناسب از آن می تواند صدمات جبران ناپذیری را به چرخه اقتصاد وارد نماید.

  • 1 . در این خصوص بخش ساختمان با داشتن سهم حدود 35 درصدی در مصرف انر‍ژی یکی از صنایعی است که سهم بالایی را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

اسلاید 2 :

  • 2 . چندی است که بهینه سازی انرژی در بخش ساختمان مورد توجه دولت محترم جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است و در این راستا سازمانهای ذیربط اقدامات متعددی را در جهت کاهش اتلاف انرژی و تشویق مصرف کنندگان به استفاده از مصالح ساختمانی مناسب به عمل آورده اند .
  • 3 . شایان ذکر است که 30 درصد از اتلاف انرژی ساختمان از طریق پنجره ها صورت می گیرد که این مسئله استفاده از پنجره و شیشه های عایق را ضروری می نماید. نتایج پژوهشهای انجام شده نشان می دهد که توسعه یافتگی ، با عوارض جدید و ناخواسته ای برای ساکنین مناطق شهری و روستایی همراه است که فرار از آن امکان پذیر نمی باشد. وجود این عوارض از قبیل (آلودگی صوتی ، آلودگی هوا و بوی نامطبوع ، مصرف زیاد آب و برق و گاز و استفاده از مواد شوینده جهت نظافت عمومی ) اجتناب ناپذیر است . بنابراین باید با امکانات پیشرفته و پدیده های جدید از این عوارض جلوگیری کرد و هزینه های خانوار را کاهش داد.
  • 4 . وجود پنجره های دوجداره UPVC می تواند بخش قابل ملاحظه ای از این عوامل نامطلوب را کاهش دهد .

اسلاید 3 :

تاریخچه

  • 1 . ساخت درب و پنجره های UPVC‌در سالهای 1960 در اروپا آغاز گردید . با پیشرفت تکنولو‍ژی و افزایش هزینه تولید درب و پنجره های چوبی ، آهنی و آلومینیومی ، استفاده از درب و پنجره های پی وی سی افزایش روز افزون یافته است. سهولت ایجاد تنوع در طرح و رنگ ، استقامت فیزیکی و یا برابری در برابر شرایط جوی متناوب و همچنین قابلیت بازیافت پی وی سی به  کار رفته در درب و پنجره ، موجب تحولات عمده ای در این صنعت گردیده است.
  • 2 . به کار گیری شیشه های دوجداره خاصیت عایق بودن در مقابل صدا و حرارت را در پنجره های پی وی سی افزایش داده است. بر اساس آمارهای موجود در سال 2005 بیش از 70 درصد سهم بازار درب و پنجره در کشورهای اروپایی متعلق به پنجره های UPVC می باشد، همچنین سایر کشورهای جهان نیز با توجه به مزایای بسیار زیاد این نوع از پنجره ها به سمت استفاده هر چه بیشتر از آنها حرکت می کنند.
  • 3 . در ایران اولین بار در اواخر دهه 50 واحد تولید پروفیل و ساخت درب و پنجره پی وی سی احداث گردید. با اینکه در سالهای بعد واحدهای تولیدی دیگری در این زمینه احداث گردیده است ، لیکن به دلایل مختلف واحدهای موجود از تکنولوژی پیشرفته کنونی برخوردار نبوده و حجم عمده پروفیل مصرفی واحدهای مونتاژ از منابع خارجی تامین گردیده است.
  • 4 . با توجه به نیاز کشور به واحدهای مسکونی ، تجاری و اداری و اهمیت به کارگیری مصالح مناسب و همچنین تاثیر بسیار زیاد پنجره های UPVC با شیشه دوجداره در کاهش مصرف انرژی و عوارض خاص ، هم اینک ایجاد واحدهای تولید پروفیل UPVC و ساخت درب و پنجره UPVC و شیشه های دوجداره و سه جداره مورد توجه قرار گرفته است.

اسلاید 4 :

شیشه دو جداره 

  • عدم استفاده از شیشه های دوجداره در درب و پنجره های UPVC می تواند بسیاری از خواص پیش گفته را مختل سازد ، لذا به منظور دستیابی به تمامی مزایای مذکور استفاده از شیشه های چند جداره در این نوع از پنجره ها نه یک انتخاب ، بلکه یک الزام است.

اسلاید 5 :

مواد اولیه شیشه دوجداره :

  • _ شیشه جام در انواع مختلف ، که از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه می گردد.
  • _اسپیسر
  • _دسیکانت یا مواد جاذب رطوبت به عنوان مثال سیلیکاژل
  • _چسب بوتیل
  • _چسب دو جزئی پلی سولفاید
  • _ گاز آرگون

اسلاید 6 :

فرایند تولید شیشه دوجداره :

  • در ابتدا جامهای شیشه به وسیله دستگاه حمل روی رگهای دستگاه حمل اتوماتیک قرار می گیرد .به تعدادی که اپراتور مشخص می کند به میز برش اتوماتیک انتقال می یابد . اندازه شیشه های مورد نظر توسط نرم افزار بهینه سازی جهت به حداقل رساندن ضایعات توسط دستگاه ، طراحی و سپس برش داده می شود. شیشه ها پس از جداسازی به خط تولید شیشه دوجداره منتقل می شود، ابتدا شیشه ها با آب سختی گیری شده ، به طور کامل شسته و پس از کنترل کیفی به مرحله بعدی منتقل می گردد.
  • به موازات مراحل مذکور فرمهای مابین دوجدار شیشه (Spaser) توسط دستگاه خم کن (Bending) بر اساس اندازه شیشه ، خم و برش داده می شود و داخل اسپیسر از مواد رطوبتگیر پر می شود و سپس دو لبه فرم توسط دستگاه بوتیل چسب زده می شود که به منشور درزگیری و قرار گرفتن اسپیسر مابین دو شیشه و چسبیدن آنها به یکدیگر می باشد. فریمها جهت نصب روی شیشه انتقال می یابند ، شیشه ها پس از نصب فریم به دستگاه پرس منتقل شده و همزمان گاز آرگون به صورت اتوماتیک به داخل شیشه دوجداره تزریق می شود. سپس توسط رباط محیط شیشه دوجداره با چسب پلی سولفاید به منظور درزبندی ثانویه پر می شود و جهت نصب بر روی درب و پنجره ها تحویل مسئول نصب می گردد.

اسلاید 7 :

مزایای اصلی

  • _1سبکی وزن و مقاومت بسیار بالا
  • 2_ صرفه جویی در مصرف انرژی (50 درصد)و رعایت مبحث 19 مقررات ملی ساختمان
  • 3_ عدم نیاز به رنگ آمیزی (مادام العمر(

اسلاید 8 :

  • 4_ کاهش آلودگی صوتی (70 درصد(
  • 5_ نظافت آسان (به دلیل سطح صاف و صیقلی(
  • 6_ عدم نفوذ آب باران ، برف و حتی شستشو (100 درصد(
  • 7_ یراق آلات مخصوص و ایمن در برابر سرقت
  • 8_ عایق در برابر نفوذ گرد و خاک و دود (100 درصد (
  • 9_ قابلیت تعویض پنجره های قدیمی ، بدون تخریب
  • 10_ ضد خوردگی و پوسیدگی (100 درصد(
  • 11_ رسوب ناپذیر
  • 12_ امکان بازشدن پنجره در حد تهویه
  • 13_ تنوع در ارائه شیشه (ساده ، رفلکس ، لمینت ، ضد گلوله ، طرح بین دوجدار و ;.)
  • 14_ جلوگیری از تشکیل قطرات آب روی سطح شیشه

اسلاید 9 :

  • 15_ قابلیت استفاده از روکشهای رنگی
  • 16_ تنوع در طرح و نوع بازشوها
  • 17_ سهولت در نصب
  • 18_ غیر قابل اشتعال(به دلیل وجود مواد Stabilizer heat )
  • 19_ عدم نیاز به سرویس های مکرر
  • 20_ حفاظت از محیط زیست از طریق بازیافت و استفاده در صنایع دیگر
  • _21 تقویت مضاعف با استفاده از پروفیل گالوانیزه در داخل پروفیل UPVC
  • 22_ مقاوم در برابر باد و طوفانهای شدید
  • 23_ هوابندی کامل
  • _24 کاهش آلودگی محیط زندگی و هزینه های مربوطه (مواد شوینده ، آب ، برق ، استهلاک لوازم منزل و(…
  • 25_ کاهش هزینه تاسیسات سرمایشی و گرمایشی در ساختمان(به میزان پنج درصد سرمایه گذاری برای سیستم UPVC ، چهل درصد هزینه تاسیسات مربوط کاسته می شود. )

اسلاید 10 :

  • 26_ کاهش تابش سرد
  • 27_ عدم تغییر شکل (تا  62-  و 90+ )
  • 28_ مقاوم در برابر اشعه ماورای بنفش UV و حذف اثرات مخرب آن(به دلیل وجود دی اکسید تیتانیوم(
  • 29_ سرعت نصب بالا
  • 30_ امکان ایجاد شبکه بین جداره های شیشه در طرحها ، رنگها و سایزهای مختلف
  • 31_ عدم امکان رشد باکتری ها (به دلیل عدم وجود خلل و فرج بر خلاف چوب(
  • 32_ عدم امکان لانه گزینی حشرات
  • 33_ طراحی کانال تخلیه آب جهت موارد خاص(از قبیل شستشو(
  • 34_ استحکام مکانیکی بسیار بالا در برابر تنشهای کششی ، پیچشی ، خمشی و ضربه به دلیل توخالی بودن شبکه های پروفیل و خاصیت الاستیسیته UPVC
  • 35_ ضریب انبساط خطی بسیار پایین نسبت به آهن و آلومینیوم
  • 36_ مقاوم در برابر مواد شیمیایی ( اسید – باز – روغن های صنعتی -مواد ضدعفونی کننده و آزمایشگاهی)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله آزمون نتاج در گاو شیری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله آزمون نتاج در گاو شیری pdf دارای 46 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آزمون نتاج در گاو شیری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آزمون نتاج در گاو شیری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آزمون نتاج در گاو شیری pdf :

«فصل اوّل» «آزمون نتاج در گاوهای شیری»
«مقدمه»
در حال حاضر تعداد زیادی گاو اصیل (هلشتاین) در کشور وجود دارد این تعداد زیاد گاو که به صورت گله های مختلف و در مکان ها و شرایط متفاوت نگهداری می شوند، بسته به شرایطی که در آن قرار دارند و به خصوص شرایط مدیریتی گله ها از نظرات مختلف از قبیل سطح و کیفیّت تغذیه، بهداشت، آب و هوا، استرس های وارده بر آنها و مسایل دیگر، سطوح مختلف و متغیری از تولید را ارائه می دهند که این سطح تولیدی در اکثر موارد، در حدّی غیرقابل قبول و نامطلوب قرار داشته و مناسب نمی باشد. این میزان نامطلوب تولیدات دامهای

اصیل موجود در کشور، تکافوی نیاز روزافزون جامعه به تولیدات پروتئین حیوانی را نمی دهد و به همین دلیل، لزوم افزایش و بهبود سطح تولید در گله های موجود، احساس می شود که این افزایش با ارتقاءِ ژنتیکی گله های موجود و افزایش پیشرفت ژنتیکی در گله ها امکان پذیر خواهد بود. این امر مهم مستلزم استفاده از گاوهای نر برتر از لحاظ ژنتیکی، در تلقیح گاوهای ماده است. درکشور ما متأسفانه به علت عدم مطالعه و بررسی گاوهای نر و عدم شناسایی و ارزیابی ژنتیکی گاوهای نر موجود، مجبوریم که برای ارتقاءِ ژنتیکی گله های گاو

شیری، و افزایش پیشرفت ژنتیکی از اسپرمهای گاوهای خارجی استفاده کنیم که تهیه اسپرم از خارج کشور و واردات آن، مستلزم صرف هزینه های هنگفت است و علاوه به آن مشکلات متعددی که در اثر خرید اسپرم از خارج کشور به وجود می آید، از نکات مهمّی است که لزوم مطالعه و بررسی گاوهای نر موجود در کشور و ارزیابی ژنتیکی آنها را روشن می کند، در این زمینه، عدم وجود اطلاعات مفید، نیاز و اهمیّت بحث در این مورد را بیشتر بیان می کند که مطالعه، بررسی و تلاش اساتید، دانشجویان و پژوهشگران این رشته را می طلبد.
هرگونه پیشرفت اصلاح گرهای حیوان، در گرو بکارگیری روشهای اصلاح نژاد و انتخاب است که بستگی به توانایی ایشان در شناسایی و آمیزش دادن حیواناتی دارد که برای یک هدف ویژه توارث برتری دارند. توارث برتر، از روی شایستگی فنوتیپی فرد مشخص می شود، یا بستگی به، توانایی آن فرد در تلاقی با دیگر افراد برای تولید نتاج نسل F1 برتر دارد. در هر صورت

، اگر قرار باشد پیشرفتی صورت گیرد این حیوانات برتر هستند که، باید نسل آینده را تولید کنند. برای انتخاب این حیوانات برتر، یکی از روشهای مورد استفاده انجام آزمون نتاج است.
«انتخاب بر اساس آزمون نتاج»

انتخاب بر اساس آزمون نتاج بدین معنی است که اصلاح گر تصمیم می گیرد که پدر و مادر را بر اساس میانگین شایستگی نتاجشان، در مقایسه با متوسط شایستگی نتاج دیگر پدر و مادرهای هم دوره، نگهداری یا حذف کند. آزمون نتاج می تواند، در انتخاب برای هر دو صفت کمّی و کیفی مورد استفاده قرار گیرد. برای صفات کیفی، کارآمدترین کاربرد آزمون نتاج در زمان انتخاب، تعیین هموزیگوت یا هتروزیگوت بودن فردی است که فنوتیپ غالب دارد. در صفات کمّی آزمون نتاج می تواند برای پیش بینی دقیقتر P.B.V یک حیوان برای صفت کمّی به کار رود. اصول درگیر در آزمون نتاج آن است که هر نتاج یک دوم از توارتش را از هر یک از والدینش دریافت می کند، و این یک دوم، ارزش ارثی والدش است. با افزایش تعداد نتاج آزمون شده

برای یک والد مشخص و محاسبه میانگین این نتاج، می توان یک برآورد قابل تکرار از ارزش ارثی والد (معمولاً یک نر) بر اساس این خویشاوندی به دست آورد. با افزایش تعداد نتاج از یک والد بخصوص، تخمین نوع ژنهایی که والد داراست بهتر انجام می شود. نتاج مختلف یک والد به این دلیل که، اولاً- احتمال اینکه دو فرزند از لحاظ ژنتیکی، به طور دقیق ژنهای یکسانی داشته باشند خیلی کم می باشد و ثانیاً- به علت تفاوتهای محیطی موجود، با یکدیگر فرق خواهند داشت، خیلی بعید است که دو فرزند در سراسر زندگیشان محیط یکسانی داشت

ه باشند. اگر تعدادی از افراد تا آنجا که امکان دارد در یک محیط استاندارد مقایسه شوند، میانگین تفاوتهای موجود میان افراد که به محیط مربوط می شود کاهش می یابد، اگرچه این تفاوتها بطور کامل حذف نمی شوند.

آزمون نتاج برای مقایسه توان تولیدی دو یا چند والد انجام می شود. معمولاً پدرها بیشتر از مادرها مورد آزمون نتاج قرار می گیرند، چون نرها معمولاً در یک فصل یا سال معین، تعداد نتاج بیشتری تولید می کنند. آزمونهای نتاجی که به طور خیلی دقیق انجام می گیرند دقت بیشتر P.B.V والدینی را که مقایسه می شوند تأمین می کنند.
برای انجام آزمون نتاج دقیقتر، چند احتیاط اولیه باید انجام گیرد بعضی از آنها به شرح ذیل می باشد:

(1)- در یک آزمون نتاج مشخص، نرها و ماده های آمیزش یافته باید به طور تصادفی انتخاب شوند، جفت گیری ماده های برتر با یک نر معین باعث می شود که P.B.V آن نر بیش از مقدار واقعی برآورد شود. (2)- جیره ها و عملیات خوراک دادن را استاندارد کنید. حیوانات را با جیره یکسان و به طریقه یکسان خوراک دهید، خورانیدن جیره های مختلف به بعضی از گروه های والد، مقادیر متفاوت جیره یا تغذیه یک گروه در مرتع و گروه دیگری در محل پرواربندی محصور آزمون نتاج را اریب خواهد کرد. (3)- تمام نتاج یک نر منحصر به فرد را در یک اصطبل تغذیه نکنید، بعضی از اصطبلها برای توان تولیدی، بیشتر یا کمتر مطلوب می باشد و این امر منتهی به افزایش تغییرات محیطی در میان گروه های مختلف نری می شود. اگر نتاج یک والد منحصر به

فرد در یک اصبل تغذیه شوند و چند گروه نتاج به همین طریق تغذیه شوند، اصطبلها می توانند میان گروههای مختلف نری در فواصل منظم برای کاستن اثرات اصطبل به نوبت تعویض شوند. (4)- تا آنجایی که ممکن است گروههای مختلف والد را که در محیط یا مکان تقریباً یکسانی پرورش یافته اند مقایسه کنید. (5)- در صورتی که ممکن باشد گروه های والدی را که در طی یک سال یا فصل از سال متولد شده اند مقایسه کنید. (6)- در صورت امکان بیماریهای یک والد ویژه را در آزمون وارد کنید و در صورتی که امکان دارد، برتر یا پست تر بودن آنها را

نیز در آزمون وارد کنید، این عمل خطای متدلی و محیطی را برای هر گروه نری تعدیل می کند. (7)- تعداد زیادتر نتاج آزمون شده برای هر والد در داخل محدوده تعیین شده، برآورد P.B.V آن والد را دقیقتر می کند. این به این علت است که اثرات محیطی و خطاهای تفرق مندلی تعدیل می یابند و برآورد بهتری را از نوع ژنهایی که یک والد دارا می باشند به دست می دهد. اما اصلاح گر ممکن است برای آزمون نتاج و مقایسه بیشتر والدین بخواهد که تعداد نتاج کمتری را برای هر والد آزمون کند. آزمونهای نتاج در مقایسه با انتخاب فردی، در سطوح پاینیتر

وراثت پذیری نسبتاً دقیقتر هستند. در آزمون نتاج حداقل پنج و یا بیشتر از نتاج لازم است تا همان دقت انتخابی را که از یک رکورد توان تولیدی خود فرد به دست می آید، فراهم آورد. اگر یک درجه بالاتری از دقت مورد نیاز باشد، تعداد نتاج بیشتری باید در آزمون وارد شوند. آزمونهای نتاجی که به طور مناسبی طرح شد ه اند بسیاری از خطاهای محیطی میان گروههای مختلف نتاج را برطرف خواهند کرد. اگرچه به طور دقیق نتیجه گرفته شده که آزمون نتاج در بعضی اوقات در پیشگویی P.B.V والد نسبت به توان تولیدی خود والد دقیقتر است اما آزمون نتاج به طور شدیدی، فاصله نسل را طولانی می کند، که ممکن است مقدار پیشرفت انجام گرفته در انتخاب برای اثرات افزایشی ژن در طی یک دوره چند ساله را کمتر کند. این حالت

اتفاق می افتد به دلیل اینکه، پیش از آنکه انتخاب بتواند انجام شود نتاج باید به اندازه کافی بزرگ شوند تا فنوتیپ آنها بتواند مورد اندازه گیری قرار گیرد. برای مفید بودن آزمون نتاج باید تعداد کافی نتاج برای هر والد مورد آزمون قرار گیرد و همچنین تعداد نرهای بیشتری باید مورد مقایسه قرار گیرند تا یک یا چند حیوان برتر پیدا شوند. آزمون نتاج ماده یک والد ژنوتیپ آن والد را تغییر نمی دهد، بلکه چگونگی رتبه نتاج یک والد در مقایسه با نتاج سایر والدین است که اهمیّت دارد. آزمونهای نتاج، بی معنی هستند مگر اینکه انتخاب در میان والدین آزمون شده

اعمال شود. پیشرفت ژنتیکی برای هر دوره آزمون و انتخاب، بستگی به سهم والدین آزمون نتاج شده مورد انتخاب در تولید مثل دارد. تفاوتها در میان میانگین های نتاج احتمالاً به طور مأیوس کننده ای کوچک خواهند بود. البته آزمون نتاج کردن چند والد، هزینه آزمون کردن را افزایش می دهد و این کار تحت شرایط عملی میسر نمی باشد، اما وقتی که حیوانی آزمون نتاج کامل می شود و معلوم می شود که ارزش ارثی برتری دارد، این والد باید برای اصلاح نژاد مورد استفاده قرار گیرد، تا زمانی که یک جایگزین برتر شناسایی شود.

«آزمون نتاج در گاوهای شیری»
چندین نکته مهم وجود دارند که انجام آزمون نتاج گاوهای نر شیری را توجیه می کنند. تولید شیر یک صفت محدود به جنس است و بنابراین ارزش ارثی حیوانات نر بایستی از روی عملکرد بستگان نزدیک و نتاج آنها تخمین زده شود. پذیرش سریع تلقیح مصنوعی و پیشرفت تکنیکهای انجماد و ذخیره منی گاو، استفاده از گاوهای نر پروف شده برجسته را پس از شناسایی آنها تا حد زیادی گسترش داده است. پروف کردن گاوهای نر از طریق جفت گیری طبیعی در یک یا دو گله برنامه اصلی مورد استفاده برای آزمون نتاج بود. با این وجود، اغلب گله ها برای انجام یک برنامه تست نتاج مؤثر، جهت تأمین گاوهای نر آینده، برای بهبود گله خیلی کوچک هستند. حتی در مورد یک گله دارای صد گاو ماده، امکانات لازم برای یک برنامه تست نتاج موثر خیلی محدود می باشد. در گله های انفرادی با این اندازه، رکوردهای حدود 10 (ده) دختر برای آزمون نتاج مطلوب می باشد هنگامی که تمام دختران در یک گله می باشند، تجربه

نشان داده است که حداقل سه گاو ماده بایستی برای تأمین یک دختر با رکورد رضایت بخش جهت استفاده در آزمون نتاج آبستن شده باشند. بنابراین برای تست یک گاو نر جوان، در هر سال تعدادی 30 (سی) جفت گیری موفق با حیوانات ماده مورد نیاز می باشد. این بدین معنی است که 30% از گله 100 رأسی برای آزمون یک گاو نر در هر سال باید استفاده شود. متأسفانه هنگامی که یک گاو نر در یک زمان تست شود، انتخاب مقایسه ای وجود نخواهد داشت. اگر گاو نر بطور مطلوب با گاوهای نر قبلی مقایسه نشود، بایستی آن گاو نر کنار گذاشته شود و این عمل مجدداً شروع شود. بیشتر گله های انفرادی (شخصی) نمی توانند گاوهای نر را بحد کافی پروف کنند تا پیشرفت یکنواخت و در محدوده وسیع تضمین گردد. د

ر نتیجه اغلب آزمونهای نتاج گاوهای نر شیری در حال حاضر اقدامی مشترک و تعاونی است که در آن سازمانهای اصلاحی و چندین گله سهیم هستند. برنامه های آزمون نتاج طراحی شده توأم با تلقیح مصنوعی و تست تولید، فرصتهای استثنایی جهت بهبود دقت ارزیابی گاوهای نر «نژاد» شیری فراهم آورده است استفاده از یک گاو نر در چندین گله تحت شرایط مدیریتی متغیر، آزمون قطعی یا بحرانی (اسید Acid test) از قدرت انتقال گاو نر فراهم می آورد. برخی از مزایای چنین برنمه ای عبارتند از: (1)- یک آزمون نتاج می تواند در سنین اولیه

به دست آید و طی آن با اطمینان بیشتری چگونگی تولید دختران آینده این گاو نر مشخص می گردد. (2)- خطرات پروف کردن گاو نر در بین چندین گله منتشر و پخش شده و بطور کلی برای این صفت تعداد دختران حاصل از گاوهای نر ضعیف تر و بدتر کاهش داده می شود. (3)- از آنجا که دختران گاو نر در چندین گله پراکنده شده اند، احتمال اینکه گرایشات به یک گله خاص شرایط محیطی خاص، یا اثرات متقابل محیط و ژنوتیپ بر روی پروف کردن تأثیر نابجا بگذارند کمتر می گردد. برخی از محدودیتهای عمده این چنین برنامه ای عبارتند از: 1- هزینه نگهداری گاوهای نری که منتظر نتایج آزمون نتاج هستند ممکن است خیلی زیاد باشند. 2- برای موفقیت یک برنامه آزمون نتاج، دقیق و بی نقص، آموزش و همکاری پرورش دهندگان عضو ضروری است.

هزینه و مقدار از زمان صرف شده در هر برنامه تست نتاج خیلی زیاد خواهد بود، با این وجود استفاده از گاوهای نر برجسته پروف شده در تلقیح مصنوعی با در نظر گرفتن اینکه هیچ راه میان بُر اقتصادی برای بدست آوردن چنین گاوهای نری در حال حاضر موجود نیست، بهترین فرصت را برای پیشرفت آینده فراهم می آورد.
«برنامه های آزمون نتاج»

کوشش های عمده در آزمون نتاج تعاونی گاوهای نر شیری در حال حاضر شامل جفتگیری بهترین گاوهای ماده با بهترین گاوهای نر پروف شده در تلقیح مصنوعی برای بدست آوردن گاوهای نر جوان، جهت انجام تست نتاج می باشد. از اینچنین گاوهای نری که، با استفاده از شجره انتخاب شده اند در سن تقریباً یک سالگی، نمونه گیری به عمل می آید تا دخترهای کافی جهت یک تست نتاج به دست آید. در سازمان یک برنامه تست نتاج تعاونی برای استفاده مؤثر از منابع موجود چندین سئوال مهم بایستی در نظر گرفته شود:
1) چه تعداد گاو ماده تست تولید شده در واحد اصلاحی یا جامعه موجود خواهد بود؟
2) چه تعداد گاو نر انتخاب شده از روی شجره بایستی در هر سال نمونه برداری شود؟

3) چه تعداد دختر منت شده (رکورد گیری شده) در هر گاو نر بایستی برای آزمون نتاج اولیه مورد بررسی قرار گیرند؟
4) چه نسبتی از حیوانات ماده بایستی با گاوهای نر انتخاب شده از روی شجره تلقیح شوند؟

اندازه واحد اصلاحی عامل عمده ای در ایجاد محدودیتها در سرعت (میزان) پیشرفت ژنتیکی مورد انتظار می باشد. با افزایش تعداد حیوانات و گله ها در واحد اصلاحی، پیشرفت ژنتیکی مورد انتظار افزایش می یابد ولی این افزایش به میزان کاهنده ای صورت می گیرد. هنگامی که انتخاب فقط برای تولید شیر صورت میگیرد، نشان داده اند که پیشرفت ژنتیکی سالیانه بالقوه در یک واحد متشکل از 20 هزار گاو ماده تست شده، 50% بیشتر از یک واحد 2000 رأسی است. تعیین تعداد گاوهای نری که از روی شجره انتخاب شده اند برای نمونه گیری و تعداد نتاج تست شده برای هر گاو نر بایستی بطور همزمان انجام شود. احتیاجات منی مرکز تلقیح مصنوعی و تعداد گاوهای نر پروف شده لازم، برای جلوگیری از همخونی، در یک

سیستم اصلاحی (تولید مثلی) بسته در نظر گرفته شوند. برای تعیین نسبتی از جامعه که با گاوهای نر جوان تلقیح می شوند و نسبت آنها به گاوهای نر پروژنی تست شده نیز بایستی تصمیم گرفت. دقت آزمون نتاج، با افزایش تعداد نتاج تست شده افزایش می یابد. با این وجود بایک تعداد مشخص حیوان ماده برای تلقیح با گاوهای نر جوان، هرچه تعداد گاوهای نر جوان نمونه برداری شده بیشتر باشد، دقت آزمون آنها کمتر می گردد. بایستی بین دقت ارزیابی هر گاو نر جوان و شدت انتخاب موجود در بین گاوهای نر بعد از اینکه نتایج تست نتاج در دسترس قرار گیرند یک تعادلی جستجو گردد. این امر را می توان با ارائه فرمول تغییر ژنتیکی روشن تر نمود:

PS= برتریت ژنتیکی گاو نر پروف شده حاصل از برنامه تست نتاج.
Rg= همبستگی بین ارزش ارثی افرادی که تست نتاج شده اند (G) و متوط فرزندان ( )، rG با افزایش تعداد نتاج در هر تست افزایش می یابد ولی هنگامیکه اندازه جامعه ثابت گردید، با افزایش n، i کاهش می یابد. تعادل بین n بیشتری ارزش را برای IPS یک واحد یا منبع اصلاحی دارای اندازه مشخص فراهم می آورد. در شرایط ایده آل چنین تعادلی بین منابع را می توان مستقیماً محاسبه نمود. (Longholz , skjervold) نشان داده اند که حدود 50% حیوانات ماده تست شده در جمعیت های بزرگ می توانند با گاوهای نر جوان تلقیح شوند. در

جوامع بزرگ این امر نیاز به نمونه برداری تعداد خیلی زیادی از گاوهای نر انتخاب شده از روی شجره در هر سال به منظور استفاده مؤثر از این جفتگیری دارد. هزینه نگهداری این تعداد زیاد گاو نر از هنگام نمونه برداری تا تست نتاج در دسترس قرار گیرد می تواند یک مانع باشد (Robertson) دریافت که نمونه برداری به میزان حداقل 4 تا 5 برابر گاوهای نر جوان مورد نیاز برای استفاده در آینده عملاً محدودیت کمتری به دنبال دارد. برای واحدهای بزرگی که سرمایه گذاری برای نگهداری گاوهای نر جوان امکان پذیر است نسبت آزمایشی بالاتر 1 به 1 یا 1 به 10 به ما به پیشرفت ژنتیکی ایده آل، نزدیکتر خواهد بود. برخی از نکات کلیدی در منابع اختصاصی برای پروژنی در تست جدول 1-10 تشریح شده است. برای بدست آوردن یک دختر

یا یک رکورد کامل I آبستنی لازم می باشد- 1200 دختر تست شده نمایانگر تلقیح 7200 گاو ماده در جمعیت تست شده با گاوهای نر جوان انتخاب شده از روی شجره می باشد. فرض شده است که 80% گاوهای نر در هنگامیکه اطلاعات پروژنی تست در دسترس قرار گرفت قابل استفاده و سودمند خواهند بود. هنگامیکه گاوهای نر کمتری نمونه برداری شوند. دقت ارزیابی آنها با تعداد زیاد دختران در هر گاو نر افزایش می یابد. در مقابل نمونه برداری گاوهای نر کمتر شده انتخاب برای گاو نر مورد نیاز برای تأمین نیازهای مرکز نگهداری گاوهای نر

تخمی را کاهش می دهد. بالاترین میزان برتریت ژنتیکی دو گاو نر پروژنی تست شده انتخاب شده از نظر عددی هنگامی بدست می آید که 60 گاو نر هر یک با 20 دختر نمونه برداری شده باشند. با این وجود هنگامیکه 30 گاو نر با 40 فرزند به ازای هر یک داشته باشیم کاهش اندکی در میزان برتریت ژنتیکی انتظار می رود. هزینه نگهداری 2 تا 3 برابر گاو نر منتظر برای تست نتاج، تصمیم عملی به سوی نمونه برداری 30 یا 40 دختر نسبت به دختر متمایل می کند. بیشتر مراکز تلقیح مصنوعی حداقل 50 دختر تست شده را برای تأمین یک تست نتاج دقیقتر بررسی کنند بطوریکه تکرارپذیری این تست بقدر کافی بالا باشد تا از آن گاو نر بدون ریسک بیمورد در حد وسیعی استفاده گردد.
«روش های بیان تست نتاج»

چندین طرح برای بیان نتایج آزمون نتاج پیشنهاد شده است. برای شیر، تولید دوره شیردهی استاندارد شده با 305 روز، دو بار شیردوشی در روز (2x) و بر اساس معادل بلوغ (ME) یک واحد اندازه گیری اساسی می باشد. متوسط دختران بر اساس 305 روز، 2X، ME ساده تریو روش ارزیابی است. اگر تعداد دختران زیاد باشند، تمامی دختران بدون انتخاب شامل شوند و سطوح تغذیه و مدیریت برای دخترهای آینده یکسان باشد، این متوسط می تواند یک ارزیابی قابل اطمینان باشد. از آنجا که در متوسط دختران شایستگی مادرانی که با آن گاو نر جفت گیری کرده اند در نظر گرفته نمی شود، مقایسه دختر- مادر توسط اصلاح کنندگان اولیه ترجیح داده شد. USDA درسال 1935 خلاصه کردن پروژنی تست با استفاده از مقایسه مادر- دختر را شروع نموده برای تشریح این مسئله، ذیلاً یک مقایسه دختر- مادر را برای یک گاو نر بر اساس 305 روز، 2x، ME را ارائه می کنیم.

281 66/3 7668 متوسط دختران 41
251 52/3 36/7 متوسط مادران 41
30+ 14/0+ 532+ تفاوت
متوسط تولید دختران با متوسط مادران مقایسه می شود تا تفاوت دختر- مادر به دست آید. متأسفانه تفاوت دختر- مادر مرسوم می تواند تا حد زیادی تحت تأثیر تغییرات در مدیریت گله قرار می گیرد، در بسیاری از موارد تفات دختران مقایسه شد. یا مادران شان مستقیم گرایش مدیریت مدیریت سالانه را در گله منعکس می کند. بطور کلی تفاوت دختر- مادر هنگامی اثر گاو نر را منعکس می کند که شرایط برای دختران و مادرانشان یکسان باشد ولی نمی توان تضمین کرد که شرایط *** دختران و مادرانشان یکسان بادش. بیشتر مادران رکوردهایشان 2 یا 3 سال قبل از دخترانشان به دست آمده است برای اغلب گله ها فقط حدود یک سوم مادران رکوردهایی همزمان با دخترانشان بدست می دهند. وضعیت گله بسته به دامدار، موجودی خوراک، آب و هوا و شرایط اقتصادی بقدری متغیر است که تأمین شرایط یکسان برای دختران و مادران را عملاً غیرممکن می سازد. با شناسایی پتانسیل اثرات چنین تغییرات محیطی بر روی مقایسه دختر- مادر مقایسه هم گله ای ها (HMC) USDA- DHIA در سال 1962 به مورد اجراء گذاشته شد. دختران یک گاو نر با حیوان دیگر از همان نژاد که در همان گله، همان فصل و همان سال که دختران مربوط به آنها گاو نر زایمان کرده اند مقایسه شده اند. پیشرفت ژنتیکی در تولید شیر بعد از استاندارد HMC از طریق افزایش دقت پروف و توسعه برنامه های ارزیابی گاو نر تا حدود زیاد تسریع گردید. با این وجود استفاده از منی منجمد نیز برخی از فرضیات نهفته در HMC را بی ارزش نمود. مهمترین آنها عبارت بودند از:
1) مادران هم گله ایها و پدران هم گله ایها درگیر در خلاصه نتایج پروژنی تست مربوط به یک گاو نر، نمونه هایی تصادفی از یک نژاد بودند.
2) هیچ گونه گرایش ژنتیکی در گله وجود نداشته باشد.
3) هیچ گونه دست *** تفریقی در بین دختران یک گاو نر در مقایسه با هم گله ایهایشان وجود نداشته باشد.
مقایسه اصلاح شده و همدوره ها، این روش گردآوری (تلفیق) در سال 1974 به جای روش HMC و برای غلبه بر بی اعتباری فرضیات فوق مورد استفاده قرار گرفت. افزایش دقت ارزیابی گاو نر توسط روش MCC نیاز به پیچیدگی بیشتری در محاسبات داشت. محاسبه MCC یک گاو نر خاص، کاری غیرممکن می باشد با این وجود اجزای MCC و اختلافشان بایستی توسط کسیکه با استفاده و تغییر ارزیابی گاو نر سروکار دارد که کاملاً درک شود. اطلاعات فصل در مورد سابقه تئوری و روش های محاسبه در گزارش ویژه (1976) USDA موجود می باشد.

برای MCC متوسط همدوره ها رکوردهایی که در حین یک فاصله زمانی 5 ماهه شروع گردید را در بر می گیرد و آن شامل حیواناتی است که در دو ماه قبل از زایمان آن دختر خاص، ماه زایمان آن دختر خاص، و دو ماه بعد از زایمان آن دختر زایمان کرده اند. این حیوانات بایستی یک نوع غذا دریافت کرده باشند، استرس های آب و هوایی یکسانی را تجربه کرده باشند و توسط همان پرسنلی دوشیده شوند که دختران آن گاو نر خاص دوشیده می شوند. برای اینکه مقایسه همدوره ها مؤثر واقع شود دختران آن گاو نر و همدورهای آنها بایستی

(opportunity) یکسانی داشته باشند. تمامی رکوردها با پایه 305 روز، دو بار دوشش و معادل بلوغ استاندارد شده و اصطلاح modifie cortemporary نشان می دهد که متوسطی که رکورد یک دختر با آن مقایسه شده است با استفاده از رکوردهای حیوانات همدوره محاسبه شده است. MCC از دو گروه همدوره استفاده می کند:
(1)- اولین شیردهی ها (MCI)- (2) دومین شیردهی و شیردهی های بعدی (MCL)

تمامی رکوردها بر اساس 305 روز، 2x و ME استاندارد شده اند. دختران شکم اوّل با MCI و دختران شکم دوم و شکمهای بعدی با MCL مقایسه می شوند. مقایسه دخترهای گاو نر با حیواناتی که دارای سن یکسان هستند، اثر شدید نواقص احتمالی فاکتورهای تنظیم کننده سن را کاهش می دهد. بعلاوه انتخاب برای افزایش تولید در بین حیوانات شیرده عمدتاً هنگامی که اولین شیردهی کامل شود و قبل از شیردهی دوم اتفاق می افتد. استفاده از دو گروه همدوره اجازه مقایساتی را در حیواناتی می دهد که درجات قابل مقایسه ای از مدیریت (culling) را تجربه کرده اند. نتایج MCC به صورت تفاوت پیش بینی شده بیان می شوند که PD عبارتست از تخمینی از متوسط برتریت یا عدم برتریت چندین دختر آینده یک گاو نر در هنگامیکه این دختران انتخاب نشده اند و تولیداتشان را در شرایط گله متوسط آن نژاد نشان می دهند بیان PD از MCC به صورت زیر است:

R= تکرار پذیری، نشان دهنده دقت ارزیابی و یک عامل رگرسیون است.
D-MCA= تفاوت بین رکورد دختر و MCI یا MCL
SMC : PD پدران همدوره های اصلاح شده، GA= متوسط گروهی مقادیر ایندکس شجره برای گاوهای نر خلاصه شده. یک پیشرفت عمده در MCC، استفاده از یک اساس ژنتیکی است که بر اساس تمامی PDها بیان شوند تا اثر شدید گرایشات ژنتیکی در مقایسه گاوهای نر در هر زمان به حدّاقل برسد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >