تحقیق در مورد کشت سیب زمینی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد کشت سیب زمینی pdf دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد کشت سیب زمینی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد کشت سیب زمینی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد کشت سیب زمینی pdf :

سیب زمینی Potatoes
طبقه بندی، مبدا” و تاریخچه
سیب زمینی (solanum tuberosum) به خانواده solanaceae تعلق داشته و قرابت نزدیکی با گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل، توتون، و تاج ریزی وحشی دارد. سیب زمینی و ذرت بزرگترین ارمغان دنیای جدید به تامین غذای نوع بشر است. تصور می شود که مبدا” سیب زمینی از کشورپرو باشد” لیکن باره ای از محققین عقیده دارند که سیب زمینی به ایالات متحده مشخص نیست. سیب زمینی بعنوان یک محصول غذائی تا قبل از هجوم مهاجرین ایرلندی در سال 1778 دارای اهمیت کمی در آمریکا بود. بهرحال این محصول بیشترین میزان اهمیت خود را در آمریکا بلافاصله پس ارسال 1846 بدست آورد. سالی که بیماری بلایت

محصول سیب زمینی ایرلند را متهدم نمود و سبب قحطی گردید. تکیه مردم ایرلند بروی سیب بعنوان یک محصول عمده غذائی و نفوذ آنها در بسط و توسعه این فرهنگ و استفاده از آن در آمریکا بدون شک علت نامیدن این محصول بنام سیب زمینی ایرلندی بجای سیب زمینی پروئی یا آمریکا جنوبی می باشد. لغت ایرلندی بعنوان یک پسوند برای سیب زمینی دارای معنی بسیار خاصی در روستاهای جنوب آمریکا است. جایی که لغت تنهای سیب

زمینی غالبا” بمعنای سیب زمینی شیرین تفهیم می گردد. در شمال آمریکا عکس این موضوع صادق است.
وسعت و اهمیت
سه قرن پیش سیب زمینی ندرتا” بعنوان یک محصول غذائی در اروپا یا آمرکا شناخته می شد. بهرحال امروزه کشت آن کره زمین را در هر دو منطقه معتدله در بر می گیرد و بعنوان مهمترین محصول غذائی در دنیا شاخص است. در ایالات متحده سیب زمینی با اختلاف زیادی مهمترین سبزی از نظر میزان تولید و مصرف می باشد. سیب زمینی بطور تجارتی و برای مصرف خانگی در کل ایلات متحده پرورش یافته واز لحاظ سطح زیر کشت و ارزش پیشتاز کلیه سبزیها است. اهمیت این محصول غذائی اصلی ممکن است بمیزان جزئی در طی سالها کاهش یافته باشد. لیکن بعنوان یک سبزی عمده باقی مانده و در حال تغییرات سریع است.

آمریکائیها سیب زمینی بیشتری مصرف می کنند لیکن کمتر از نوع تازه آن، مصرف سرانه بین سالهای 1960 و 1977 تقریبا ” 9% افزایش یافت و این زمانی بود که مردم طبقه متوسط آمریکا بطور سرانه 55 کیلو سیب زمینی در سال مصرف می کردند. بهر حال در طی همین دوره 17 ساله مصرف سیب زمینی تازه 36 درصد کاهش یافت.

این ارقام روند جدیدی را در صنعت سیب زمینی نشان می دهد. بعلت افرایش هزینه‌های کارگرو سرمایه گذاری. الویت دادن مصرف کنندگان به غذاهای راحت، توسعه و سیع فروشگاهای سریعا” عرضه کننده غذا و قیمتهای فوق العاده زیاد اخیر سیب زمینی سبب شد 60% محصول سیب زمینی در سال 1977 که برای مصرف انسان در امریکا بود به بازار تهیه فرآورده اختصاص باید که شامل سیب زمینی یخ زده کنسرو شده و آب گرفته می شود.

در حالیکه سیب زمینی (مخصوصا” برای سرخ کردن) هنوز بر بخش تهیه فرآورده غالب است. ورقه‌های آب گرفته شده و دانه ای سهم قابل توجهی از بازار را بخود اختصاص می دهد. کارخانه‌های تهیه سیب زمینی آب گرفته شده در سالهای 1972 و 1977 توسعه زیادی داشتند. در سال 1977، ورقه‌ها و دانه‌های سیب زمینی تقریبا “19% کل سیب زمینی‌های تهیه فرآورده را شامل می‌شد و وزارت کشاورزی آمریکا تخمین زده بود که این میزان به 27% در سال 1975 افزایش یابد. مصرف کنندگان می‌توانند فرآورده‌ها و محصولات جدیدتری از سیب زمینی انتظار داشته باشند.

سطح زیر کشت سیب زمینی از حدود 1215000 هکتا ردر دهه 1930 تدریجا” به 710775 هکتار در سال 1949 وسپس به حدود 550274 هکتار در سال 1977 کاهش یافت. در حالیکه در طی این زمان عملکرد تقریبا” دو برابر گردید. کل تولید آمرکا از 9305662 تن د رسال 1939 به 10915035 تن در سال 1949 و به 11110821 تن در هر سال 1959 و 14152535 تن در سال 1969، و سپس به حدود 16062292 تن در سال 1977 افزایش یافت. ارزش محصول از 236839000 دلار در سال 1939 به 512393000 در سال 1949 و سپس به 555889000 دلار در سال 1959 افزایش یافت و نوسانات افزایشی حد 11260330000 دلار در سال 1977 را داشته است.

گیاه سیب زمینی
سیب زمینی گیاهی علفی حامل غده است. این گیاه از بخشهای زیر تشکیل شده است. (الف) شاخ و برگ و ساقه، (ب) غده و استولون، و (ج) ریشه به طور کلی فقط غده مورد مصرف قرا می‌گیرد.
1-2 شاخ و برگ

ساقه‌های هوایی که ممکن است منشعب باشند، در برش عرضی عموما تو خالی و سه گوشه هستند. ساقه دارای بالهای مستقیم یا موجدار است. بخش تحتانی ساقه گرد و سفت است. برگ بالغ مرکب بوده، شامل دمبرگ با برگچه انتهایی، برگچه‌های ثانویه و گاهی برگچه ثالثه می‌باشد.
اگر ساقه مستقیما از غده بذری به وجود آید، ساقه اصلی در نظر گرفته می‌شود. انشعابات جانبی تحتانی که از ساقه اصلی حاصل شده است را ساقه‌های ثانویه می‌نامند. اگر یک ساقه ثانویه در فاصله نزدیکی به غده بذری از ساقه اصلی به وجود آید و تشکیل استولون و غده آن مشابه ساقه اصلی باشد، در این صورت ممکن است این ساقه ثانویه را به عنوان یک ساقه اصلی در نظر گرفت.

 

جدای از انشعابات جانبی، یک ساقه سیب زمینی ممکن است در طول رشد خود چندین بار تولید انشعابات انتهایی نماید)
بخش تحتانی ساقه (شامل برگهای آن ) تا محل نخستین گل، سطح اول نامیده می‌شود. فاصله بین نخستین و دومین گروه گلها سطح دوم و فاصله بین دومین و سومین گروه گلها سوم نام گرفته است. تعداد سطوح و طول ساقه در هر سطح به واریته، طول روز، ازت و غیره بستگی دارد. در وایته‌های زودرس سیب زمینی تعداد سطوح معدودتر و طول ساقه کوتاهتر است؛ در صورتی که در واریته‌های دیر رس سیب زمینی تعداد سطوح بیشتر بوده و در هر سطح ساقه‌های طویلتر دیده می‌شود. معمولا در مشاهدات و آزمایشهای روی سیب زمینی خصوصیات برگ و ساقه به شرح زیر ثبت می‌شوند:
– سبز شدن: درصد بوته‌های سبز شده،

– تراکم بوته: تعداد بوته‌ها و تعداد ساقه‌های اصلی در هر متر مربع (با استفاده ز فاصله ردیف و تعداد بوته یا ساقه در هر 10 متر طول دریف محاسبه می‌شود.
– برآورد درصدی از سطح خاک که توسط برگهای سبز پوشیده شده است.
– شاخص سطح برگ و دوام سطح برگ
– وزن شاخ و برگ (تر یا خشک) در متر مربع

– طول ساقه و برگ کل طول ساقه و برگ یا تعداد و طول در هر یک از سطوح
– رنگ برگ (مثلا در آزمایشهایی در رابطه با ازت)
– وضعیت شاخ و برگ از نظر آب
– درصدی از برگهای که دارای علامت بیماری هستند.
موقعیت برگهای مبتلا به بیماری
– مرحله بلوغ
2-2 ریشه

بوته‌های رشد یافته از بذرهای حقیقی، یک ریشه راست و باریک توسعه می‌دهند که از آن انشعابات جانبی به وجود می‌آید. بوته‌های رشد یافته از غده در گره‌های زیرزمینی و استولون، تولید ریشه‌های نابجا می‌کنند در سیب زمینی ریشه‌ها عموما کم عمق هستند (اغلب به عمق 40 تا 50 سانتی متر) اما، اگر لایه‌های غیر قابل نفوذ یا تغییر یک مرتبه خاک از نوع به نوع دیگر در پروفیل خاک وجود نداشته باشد، عمق ریشه ممکن است تا یک متر برسد.
3-2 غده

غده را می‌توان به عنوان بخشی از ساقه در نظر گرفت که برای ذخیره سازی مواد غذایی و تولید مثل سازش یافته است. گاهی در کنار برگهای ساقه غده‌های هوایی تشکیل می‌شود این امر زمانی رخ می‌دهد که تولید مواد غذایی توسط شاخ و برگ داشته باشد. ولی انتقال فرآورده‌های آسیمیلاسیون به غده‌ها متوقف شده باشد این توقف انتقال ممکن است در اثر صدمات مکانیکی یا هجوم قارچ (Rhizoctonia solani) به قسمت تحتانی ساقه ایجاد شود.

غده را می‌توان یک استولون متورم شده در نظر گرفت برگهای فلسی (ابروان چشمها) و جوانه‌ها (چشمها) در کنار برگهای فلسی ممکن است بعد از برداشت روی پوست به رنگ سبز دیده شوند هر چشم بیش از یک جوانه دارد. پوست غده دارای تعداد زیادی عدسک است. این عدسکها را نیز می‌توان به عنوان روزنه‌های غده در نظر داشت. در برش عرضی غده، بخشهای زیر قابل مشاهده است: لایه چوب پنبه ای بیرونی (پریدرم)، پارانشیم ذخیره کنند درونی، پارانشیم ذخیره کننده بیرونی آوندی فاصله بین پوست و حلقه آوندی معمولا در حدود نیم سانتی متر است،

 

ولی پوست و حلقه آوندی در محل چشمها و در محل اتصال استولون کم و بیش در تماس نزدیک هستند
پوست، وقتی انتهای استولون به صورت غده شروع به تورم می‌کند (تشکیل غده)، پوست (پریدرم) توسعه می‌یابد.
پوست یک غده بالغ تقریبا به مواد شیمیایی، گازها و مایعات نفوذ پذیر بوده، و غده را به خوبی در براب میکروارگانیسمها و تلفات آب محفظت می‌کند. عدسک به صورت یک سیستم ارتباطی بین داخل غده و محیط پیرامون آن عمل می‌کنند. این اندمکها برای تنفس غده ضروری هستند زیرا دی اکسید کربن، اکسیژن و آب از پوست به سختی صورت می‌گیرد.

اگر غده‌ها در خاک خیلی مرطوب رشد کنند، عدسکها باز شده و بسیار بزرگ می‌شوند، بدین ترتیب میکروارگانیسمهای مضر می‌توانند به راحتی وارد غده گردند. میکروارگانیسمها می‌توانند حتی پس از ضد عفونی شدن غده در عدسکها زنده بمانند

2-4 نیش
تعداد چشم در یک غده به طور قابل ملاحظه ای بسته به عواملی چون واریته، اندازه غده و شرایط رشد متغییر است. در غده “بین تیج” وجود 12 تا 15 چشم کاملا عادی است. این چشمها مانند جوانه‌های کناری روی ساقه، یک مارپیچ مخصوص حول غده وجود می‌آوردند. غلاف در برگیرنده جوانه در چشم، در واقع کنار یک برگ روی بخشی از یک ساقه واقع شده است.
در بسیاری از موارد، جوانه اصلی در بخش میانی چشم قرار می‌گیرد و در هر طرف آن جوانه ای دیگر وجود دارد که غالبا این جوانه‌ها به خوبی توسط گوشت غده تفکیک شده اند. این جوانه‌های کناری را ممکن است به عنوان پایینترین جوانه‌های جانبی یک نیش در نظر گرفت، که در اثر رشد غده از یکدیگر جدا شده ‌اند نیش اصلی نیز حامل جوانه‌های جانبی است که می‌توانند ساقه‌های جانبی یا استولون به وجود آورند. اگر این نیش قطع شود ولی بخش قائده ای آن باقی بماند. جوانه‌های کناری بخش قائده که به طور معمول استولونها را به وجود می‌آورند به صورت یک یا چند ساقه رشد خواهند کرد که همگی از همان چشم منشا گرفته اند. در مورد یک نیش که اجازه یافته است تحت نور تا رسیدن به مرحله ای پیشرفته نمو یابد جوانه‌های جانبی نیش خواهند زد به طوریکه جوانه‌های انتهایی و جانبی روی آنها نیز قابل رویت باشد.

 

نیازهای خاک :تهیه بستر بذر، کاشت و پشته بندی
خاک ورزی، تهیه بستر بذر کاشت و پشته بندی باید طوری انجام شود که سبز شدن به سرعت به وقوع پیوست، همچنین نفوذ عمیق ریشه‌ها و زه کشی خوب تامین شود. همین طور این امکان وجود داشته باشد که غده‌ها با مقدار کافی خاک پوشانده یم شوند. غده‌هایی که مقدار کافی خاک پوشیده نشده اند، سبز رنگ خواهند شد و توسط حشرات (مثل شب پره غده) یا قارچها (phytophthora inpestans) مورد هجوم واقع شده و دمای آنها ممکن است خیلی بالا رود.

لایه‌های نفوذناپذیر
سیب زمینی دارای سیستم ریشه ای ضعیف بوده و در نتیجه لایه‌های نفوذپذیر موجب می‌شوند عملکرد به مقدار زیادی کاهش یابد، عمق ریشه دهی را محدود کرده و بنابراین آب قابل استفاده در دوره‌های خشکی محدود می‌شود. در خاکهایی که دارای چنین لایه‌هایی هستند تعداد دفعات آبیاری افزایش می‌یابد. دیگر عیب فشردگی خاک و لایه‌های متراکم ممکن است آن باشد که بعد از آبیاری یا باران سنگین، خاک به مدت زیادی از آب اشباع شده، موجب از بین بردن ریشه‌ها و پوسیدگی غده‌ها می‌شود.

در اروگوئه، فلیپ کانال (مکاتبات شخصی) یک همبستگی مثبت بین عملکرد سیب زمینی و عمق افق A پیدا کرد (شکل 39). در این رابطه، شکستن لایه‌های متراکم و اجتناب از فشردگی خاک در طول عملیات خاک ورزی توصیه می‌شود.

سبز شدن و بستر بذر
در دمای بالاتر رشد نیشها سریعتر و در نتیجه دمای بالاتر خاک سبز شدن را تسریع می‌کند. اما، در دمای خاک بیش از 30c0 سبز شدن خیلی کند می‌شود. بعد از یک فصل سرد، دمای لایه‌های سطحی خاک بیش از دمای لایه‌های تحتانی است. غده بذری مسن (از نظر فیزیولوژیکی )ضعیف، به ویژه به دمای اندک حساس است.اگر دمای خاک کم است.، کاشت کم عمق ممکن است مفید باشد؛ دمای بالاتر خاک اجازه کاشت عمیقتر را می‌دهد.
دمای خاک تاثیر چشمگیری بر جوانه زدن بذر دارد.
عمق کاشت و سبز شدن

زمان بین کاشت و سبز شدن حاسترین دوره زراعت سیب زمینی است. تحت تاثیر عوامل زیر است:
کیفیت غده بذری (سن و مرحله نیش زنی)
دمای خاک
رطوبت خاک
اگر کیفیت غده بذری خوب نباشد، لازم است کاشت با دقت خاصی انجام شود. عمق کاشت و روش آماده سازی خاک بر شرایط دما و رطوبت خاک اطراف غده کاشته شده، اثر می‌گذراند. عمق کاشت باید بنابر شرایط خاک تنظیم شود. خاک لایه‌های عمیقتر نسبت به خاک سطحی با آرامی بیشتری خشک می‌شود، در شرایط خشک باید کاشت عمیقتر باشد. در شرایط گرم، کاشت میسر است؛ اگر دمای خاک بالا باشد، این عمل سودمند خواهد بود. اگر خاک مرطوب بوده و خطر خشک شدن سطح خاک، وجود نداشته باشد، کاشت عمقی ضرورتی ندارد. در شرایط سرد نیز کاشت کم عمق مفید است.

عمق کاشت و پوشاندن غده‌های در حال رشد با خاک
در یک زراعت رو به رشد باید غده‌ها توسط لایه مناسبی از خاک پوشانده شوند. این عمل به منظور محافظت غده‌ها از نور مستقیم (که موجب سبز شدن رنگ غده می‌شود)، از دماها بالا (رشد ثانویه)، واز آسیب حشرات (مثلا شب پره سیب زمینی) انجام می‌شود.

محل تشکیل استولونها به موقعیت غده مادری وابسته است. محل تشکیل غده‌های جدید به موقعیت استولونها و طول آنها بستگی دارد. طول استولونها نه تنها به نوع گیاه یا زراعت (واریته، دما، طول روز و غیره) بلکه به اندازه پشته‌ها بستگی دارد. تامین پوشش خوب برای غده‌هایی که به تازگی تشکیل شده‌اند از طریق کاشت عمقی و ایجاد پشته‌های بزرگ حاصل می‌شود. از آن جا که کاشت خیلی عمیق اغلب سبز شدن را به تاخیر می‌اندازد، ممکن است محدود ساختن عمق کاشت (مشروط به فراهمی مناسب و دمای خاک) و سپس پوشاندن غده‌های جدید با خاک، بهتر باشد.

هر چه عمق کاشت غده بذری کمتر باشد، لازم می‌شود بعدا پشته‌های بزرگتری احداث شود. پشته‌ها باید بلند و بخش فوقانی آن مسطح باشد. زمان پشته بندی به رطوبت و دمای خاک بستگی دارد. روش کنترل علفهای هرز را نیز باید در نظر گرفت. در زمان پشته بندی نباید برگهای سبز زمین را پوشانده باشد.

تهیه بستر
تهیه بستر زمانی شروع می‌شود که مقدار رطوبت خاک در حد مناسبی باشد. کلوخه‌هایی که در طی عملیات خاک ورزی به وجود آمده‌اند اغلب تا زمان برداشت در زمین باقی می‌مانند (باید از تشکیل کلوخه در طی خاک ورزی به ویژه اگر برداشت به صورت مکانیکی انجام می‌گیرد، اجتناب شود). در بعضی از خاکها و تحت شرایط معینی ایجاد بستر بذر نرم مضر است. این امر در مورد خاکهای سبکتر و جایی که بارندگی (یا آبیاری) ممکن است موجب مسدود شدن یا فرسایش شدید پشته‌ها شود، صادق است. در شرایط خشک، خرد کردن خاک مشکل است. در حالی که خاک ورزی زوی یک خاک مرطوب موجب تخریب ساختمان خاک می‌شود. خاک تلف می‌شود، باید تعداد عملیات خاک ورزی به حداقل ممکن محدود شده و باقاصله اندکی قبل از کاشت به اجرا در آید. بلافاصله بعد از کاشت غده‌ها با لایه مناسبی از خاک به لایه مناسبی از خاک مرطوب پوشیده می‌شوند.

پشته بندی و زمان آخرین خاک دادن
عموما سیب زمینی روی پشته کاشته می‌شود. مزیت پشته‌ها آن است که امکان کاشت عمیق را فراهم می‌آورند، در صورتی که می‌توان در اواخر فصل نیز به منظور پوشاندن غده‌های در حال رشد پشته‌ها را ایجاد کرد. زمان ایجاد پشته‌ها به عمق کاشت، دمای خاک، شرایط رطوبتی و روش مورد استفاده برای کنترل علفهای هرز بستگی دارد.

رطوبت و دمای خاک. اگر بعد از کاشت دمای خاک کاهش یابد ممکن است منافذ سطح خاک مسدود شود. نباید بلافاصله بعد از کاشت پشته‌های نهایی را ایجاد کرد، بلکه لازم است تا سبز شدن یا حتی زمان رسیدن گیاهان به ارتفاع 20-15 سانتی متر منتظر ماند. از طرف دیگر، اگر بعد از کاشت دمای خاک افزایش می‌یابد و انتظار می‌رود یک دوره خشکی حادث شود، بلافاصله بعد از کاشت پشته‌های نهایی پشته‌های ایجاد شوند. اگر بلافاصله بعد از کاشت پشته‌های نهایی ایجاد شوند، غده بذری در مراحل اولیه رشد خود با 14-12 سانتی متر خاک می‌شود، در صورتی که اگر پشته‌های نهایی دیرتر احداث شوند، غده بذری در ابتدا فقط با تقریبا 6 سانتی متر خاک پوشیده خواهد شد.

کنترل علفهای هرز: اگر کنترل علفهای هرز در طی چند عملیات که به تدریج به ایجاد پشته منجر می‌شود، انجام گیرد، هر عملیات جدید زمانی که علفهای هرز تازه رشد را شروع کردند، به اجرا در می‌آید. لایه‌های فوقانی پشته در ابتدا با یک هرس سبک برداشته می‌شوند و بعدا با ماشینهای پشته ساز روی شته برگدانده می‌شوند. اگر از علف کشهای تماسی (مثل پراکوت) استفاده می‌شود که صرفا علفهای هرز در حال رشد را از بین می‌برند، بعد از کاشت و پوشیده

شدن غده بذری یا حدود 6 سانتی متر خاک و قبل از سبز شدن سیب زمینی، علفهای هرز با این علف کشهای تماسی از بین برده می‌شوند. علفهای هرزی که بعدا جوانه می‌زنند را می‌توان با پشته بندی بیشتر توسط ادوات پشته ساز به صورت مکانیکی کنترل نمود. پشته نهایی در یک یا دو عملیات ساختهمی‌شود و معمولا بلافاصله قبل از بسته شدن کنوپی کامل می‌شود. اگر از علف کشهای مورد استفاده در خاک استفاده می‌شود که در خاک دارای اثر ابقایی هستند ولی علفهای هرز را که فبلا سبز شده اند. علف کشهایی که دارای اثرات ابقایی و تماسی هستند (مثل متریبوزین) یا مخلوطی از علف کشهای تماسی و علف کشهای مورد استفاده در خاک نیز قبل از احداث پشته‌های نهایی مصرف می‌شوند، ولی می‌توان آنها را پس از جوانه زدن علفهای هرز نیز به کار گرفت

 

کاشت و پشه بندی مناطق مختلف
در هلند، عمق کاشت غده‌های بذری خیلی کم است. که علت آن شرایط خنک و مرطوب هوا در زمان کاشت است. بعدا پشته ای با ارتفاع 25 سانتی متر ایجاد می‌شود. در مناطقی که دما بالاتر و شرایط خشک حاکم است. غده بذری را باید در عمق کشت کرد اغلب توصیه می‌شود که غده را در عمق 5-3 سانتی متر زیر سطح تسطیح شده خاک کشت کنند، در مناطقی که خیلی خشک هستند، حتی استفاد از عمق 10-5 سانتی متر قابل توصیه است. در هلند، سیب زمینی به صورت مکانیکی برداشت. می‌شود. از آن جا که جدا سازی مکانیکی کلوخه‌ها و غده‌ها در زمان برداشت دشوار است، از تشکیل کلوخه جلوگیری به عمل می‌آید. کاشت سطحی نیز برداشت مکانیکی را آسان می‌کند. در کشورهایی که برداشت به طور کامل مکانیکی نشده است. اجتناب از تشکیل کلوخه اهمیت کمتری داشته و کاشت کم عمق ضرورت ندارد.

 

کود دهی
سیب زمینی به مصرف کود‌های اصطبلی و کودهای شیمیایی به خوبی واکنش نشان می‌دهد. به کار گیری کود اصطبلی نه تنها موجب تامین مقادیری ازت، فسفر، و پتاسیم می‌شود، بلکه این کود بهبود خصوصایت بستر بذر و حفظ رطوبت خاک نیز می‌شود. یک زارعت سیب زمینی با عملکرد 30 تن در هکتار ممکن است در خلال رشد خود به مقدار زیر عناصر غذایی را از خاک خارج کند: 150 کیلومتر ازت، 60 کیلو گرم اکسید فسفر (P1 O5) ، 350 کیلوگرم اکسید پتاسیم (K2O)، 90 کیلو گرم اکسید کلسیم (CAO) و 30 کیلو گرم اکسید منیزیم (Mgo) چون فقط غده‌ها از مزرعه خارج می‌شوند، بخشی از مقادیر فوق عناصر در خاک باقی می‌ماند

مواد غذایی موثر بر عملکرد و کیفیت

اگر چه مصرف کود باید بر مبنای آزمونهای مربرطه، آمار مربوط به جذب مواد غذایی، شاخصی از میزان مواد غذایی مورد نیاز را به دست می‌دهند. در خاکهای معمولی نسبت N:B5o5:K2o معمولا1:1:2 است، ولی تحت شرایط زیر نسبتهای دیگری مورد نیاز است:
در خاکهای شنی آلی و خکهای پیت باید ازت کمتری داده شود.

در خاکهایی که فسفر و پتاسیم ار تثبیت می‌کنند باید این عناصر را به مقدار زیاد به کار برد. در خاکهای غنی از پتاسیم ممکن است لازم باشد مصرف این عنصر کاهش یابد.
روشن است که واکنش گیاه به کودها از مزرعه ای به مزرعه ای دیگر متفاوت خواهد بود. واکنش به عناصر غذایی در مزارع پر عملکرد بیشتر بوده و میزان مطلوب عناصر غذایی در این مزارع نسبت به خاکهای کم عملکرد بیشتر است. مقدار لازم برای زراعت سیب زمینی بسته به هدف از محصول و خاک از 100 تا 200 کیلو گرم (گاهی 300 کیلو گرم) متغییر است. مصرف مقدار زیادی ازت، رشد شاخ و برگ ار تحریک کرده و تشکیل غده را به تاخیر می‌اندازد. زارعتی که ازت بیشتری

دریافت کرده دیرتر از زراعتی که مقدار کمتری ازت دریافت کرده است. می‌رسد. اگر گیاه از خاتمه فصل رشد موجود، می‌رسد بدان معناست که مقدار مصرف ازت را باید افزایش داد. ازت بیش از حد، به ویژه اگر باعث شود که گیاه قبل از رسیدگی برداشت شود، ممکن است موجب کاهش مقدار ماده خشک، افرایش مقدار قندهای احیایی و افزایش پروتئین و نیترات شود. زراعتهایی که ازت زیادی در اختیار داشته اند، به رشد ثانویه غده حساستر هستند. غده‌هایی که به صورت نارس برداشت می‌شوند به آسانی آسیب می‌بینند و انبار کردن آنها نیز دشوار است. به زراعتهای بذری و زراعتهایی که زود برداشت می‌شوند کمتر از زارعتهای اصلی ازت داده می‌شود.

ازت به فاصل کوتاهی قبل یا در زمان کاشت مصرف می‌شود، ولی اگر خطر آبشویی (مثلا در خاکهای سبک، در شرایط آبیاری سنگین یا وقوع باران سنگین ) وجود داشته باشد، یا اگر بکارگیری مقادیر زیادی کود تحت شرایط خشک احتمالا به تخلیه رطوبت وخشکیدگی گیاه منجر می‌شود. مصرف ازت در چند نوبت بهتر است. نوبت دوم کود ازت عموما در سه هفته بعد از سبز شدن داده می‌شود. در زراعتهای فاریاب سیب زمینی تحت سیستم آبیاری بارانی، ازت به مقدار کم و با هر دفعه آبیاری به مصرف می‌رسد. این عمل تا حدود 4 هفته قبل از بین رفتن شاخ و برگ ادامه می‌یابد.

.واکنش عملکرد به این عنصر، مخصوصا اگر خاک از نظر فسفر فقیر باشد، قابل توجه است. اگر میزان مصرف ازت و پتاسیم افزایش یابد، مصرف فسفر نیز افزایش پیدا می‌کند. فسفر در نمودار اولیه گیاه و غده بندی زود هنگام نقش دارد. گزارش شده است که فسفر تعداد غده‌های تولید شده به ازای ه بوته را افزایش می‌دهد.چون ممکن است فسفر میزان آلودگی ویروسی را کاهش دهد، میزان نسبتا زیادی فسفر به زراعت سیب زمینی داده می‌شود میزان مصرف فسفر اغلب 100 کیلو گرم در هکتار است، ولی در خاکهای تثبیت کننده فسفر به مقدار خیلی زیادی فسفر نیاز است. از آن جا که فسفر به راحتی از خاک شسته نشده و سیب زمینی واکنش خوبی به این عنصر نشان می‌دهد، در خاکهایی که فسفر تثبیت نیم کنند، میتوان کل فسفر مورد نیاز در تناوب را در زارعت سیب زمینی به زمین داد. در سیب زمینی، کود فسفر یا در زمان کاشت داده می‌شود.

پتاسیم همیشه بر عملکرد موثر نیست، ولی تاثیر زیادی بر کیفیت محصول، درصد مه خشک، لکه سیا، آسیب دیدگی، سیب زمینی بعد از پختن، و کیفیت انباری دارد. سولفات پتاسیم کمتر از کلرید پتاسیم (مورات پتاسیم) مقدار ماده خشک غده را کاهش می‌دهد، زیرا یون کلرید نیز درصد ماده خشک را کاهش می‌دهد. اما، اگر مورات پتاسیم ارزانتر از سولفات پتاسیم باشد، این کود را باید مدتها قبل از کاشت مصرف کرد.
. لازم است به این عنصر، به ویژه وقتی سیب زمینی روی یک خاک سبک و اسیدی رشد می‌کند، توجه زیادی شود. مصرف مقادیر زیادی پتاسیم و ازت به فرم آمونیومی، جذب منیزیم را کاهش می‌دهد

. سیب زمینی نسبت به اسیدیته خاک متحمل است. اما در PH زیر 8/4 امکان شکست زراعت در نتیجه کمبود کلیسم وجود دارد؛ نیشها ممکن است سبز نشوند، بوته‌های کم رشد مانده و تعداد زیادی غده کوچک تولید می‌کنند با افزایش کلسیم ساختمان بهبود می‌یابد و چون محصولات دیگری که بعدا در همین مزرعه کشت می‌شوند به PH نسبتا بالا محتاج هستند، نگهداری PH خاک در یک معقول، جایز اهمیت است. بسیاری از کودها، اثر اسیدزدایی دارند. اگر از

چنین کود‌های قبل از کاشت سیب زمینی می‌تواند وقوع جرب معمولی را در این گیاه افزایش دهد، توصیه می‌شود مصرف آهک در زراعت محصول دیگری در تناوب انجام شود آهک زنی خاکهای لاتریک وقتی این خاکها PH پایین داشته و از نظر آلومینیوم و آهن غنی باشند، جذب فسفر را افزایش می‌دهد.

نحوه قرار دادن کود در خاک
قرار دادن کود در لایه‌های عمیقتر خاک مرطول یعنی محلی که ریشه‌ها وجود دارند، بیشترین اثر بخشی را دارد برعکس ازت و تا اندازه ای پتاسیم، انتقال فسفر در خاک توسط آب خیلی کند است. به همین دلیل، فسفر زمانی بیشترین اثربخشی را دارد که در ناحیه ریشه قرار داده شود و پراکندن کودهای فسفره در خاکهایی که فسفر را تثبیت می‌کنند، بی فایده است. در نقاطی که مقدار زیادی کود مصرف شده، حاصلخیزی زیاد است و تثبیتی اتفاق نمی افتد، پراکندن کودهای روش خوبی است. اگر میزان حاصلخیزی خاک و مصرف کود کم است و امکان تثبیت وجود دارد، روش جایگذاری کود در خاک مفید است.
سه روش مطمئن و سالم جایگذاری کود عبارتند از :

قرار دادن کود به صورت نوار در 5 سانتی متر کنار و 5 سانتی متر زیر غده بذری
توزیع کود در قسمت تحتانی جوی و اختلاط آن با خاک از کاشت غده‌ها
قرار دادن کود به صورت کپه‌های کوچک د ربین قطعات غده بذری در ته جویها

کود اصطبلی
در میان گیاهان زراعی، سیب زمینی بهترین واکنش را به کود اصطبلی نشان می‌دهد اگر چه عناصر پر مصرف و کم مصرف که از طریق کود اصطبلی مصرف می‌شوند در حاصلخیزی خاک نقش دارند، اغلب اثر اصلاح کنندگی مواد آلی اهمیت بیشتری دارد. هوموس ساختمانی خاکهای سنگین را بهبود می‌بخشد، در حالی که قدرت نگهداری رطوبت را در خاکها سبک را نیز افزایش می‌دهد. با به کارگیری کود اصطبلی، تاثیر ازت به عنوان یک کود معدنی ممکن است 20 درصد

افزایش یابد. استفاده از کود اصطبلی پوسیده ترجیح دارد، زیرا کود اصطبلی که تازه بوده و از نظر پوسیدگی نافص است، در اواخر رشد فعال شده و ممکن است موجب است موجب کاهش مقدار ماده خشک غده، از دست رفتن طعم سیب زمینی در رسیدگی گیاه شود (که ممکن است باعث بعد از کاشت بستر بذر به

سرعت خشک شود. میزان مصرف کود اصطبلی در حدود 15 تا 20 تن کود کاملا پوسیده در هکتار است. بسته به نوع حیوان، روش تغذیه حیوان روش تهیه کود، 10 تن کود اصطبلی می‌تواند شامل 15 کیلو گرم ازت، 6 کیلو گرم P2O5، کیلو گرم K2O، 50 کیلو گرم CaO کیلو گرم MgO، 40 گرم Cu و 50 گرم B می‌باشد.
آبیاری
زارعینی که آبیاری می‌نمایند بیشترین اطمینان را به موفقیت خود دارند. آبیاری برای زراعت سیب زمینی دیررس بسیار مهم می‌باشد و کمک به اطمینان از محصول پیش رس می‌نماید، که رسیدن آن در طول دوره‌هائی است که بارندگی نامطمئن است. در نواحی خشک آبیاری مطلقا “ضروری است.

برای رشد وتوسعه خوب سیب زمینی احتیاج زیادی به آب است. رطوبت قابل دسترس خاک یا بدبین 45 و 65 درصد نگهداری شود.زمان ایجاد ستولن وغده بحرانی ترین دوره احتیاج به رطوبت خاک است. کمبود موقتی در زمان تشکیل غده ممکن است سبب رشد ناموزون یا غده‌های بد شکل گردد. در تولید سیب زمینی هر دو سیستم آبیاری شیاری و بارانی بکار می‌رود. آبیاری یا بارندگی بیش از حد می‌تواند احتیاج به ازت را افزایش دهد.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد مبلمــان شهــری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد مبلمــان شهــری pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد مبلمــان شهــری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد مبلمــان شهــری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد مبلمــان شهــری pdf :

مبلمــان شهــری

برنامه ریزی شهری؛ پیدایش و تحول :
مقدمه :
رشد و گسترش شهرها گاه بی برنامه و تصادفی صورت می گیرد و گاه نیز همراه با برنامه ریزی و سازمان دهی هدایت می شود. در خلال انقلاب صنعتی، شهرهای قدیمی بریتانیا و شهرهای جدیدی در امریکای شمالی، رشد کالیدی سریع و قارچ گونه ای داشته اند که این منجر به ازدحام جمعیت و زاغه نشینی در این شهرها گردید. طراحی شهرها به صورت همه جانبه امری است که که کمتر تحقق پیدا می کند؛ هرچند در قرن بیستم نمونه های چندی از این گونه وجود دارد. به طور مثال، می توان به کانبرا پایتخت استرالیا و برازیلیا پایتخت برزیل اشاره کرد، که از همان آغاز حیات دارای برنامه ای همه جانبه بوده اند. فیلادلفیا (مرکز ایالت فیلادلفیا) که در دهه 1680 به دست ویلیام بن طراحی گردید، نمونه ای قدیمی از شهر برنامه ریزی شده امریکایی به شمار می آید. واشینگین دی . سی . نیز حیات خود را به عنوان پایتخت، به شکلی کاملاً برنامه ریزی شده آغاز کرد.

امروزه برنامه ریزی شهری بیشتر با توسعه و بازسازی شهرهای قدیمی تر سروکار دارد تا با طراحی کلی و همه جانب شهرهای جدید. بدین ترتیب، برنامه ریزی شهری به معنای احیا یا بازسازی شهری است. با آغاز ده 1950 ، بسیاری از شهرها (به ویژه در ایالات متحده) مجدداً رشد و توسعه یافتند. بزرگراههایی که از میان این شهرها کشیده شد، سبب تغییراتی در مناطق قدیمی مجاور آنها گردید. زاغه ها پاکستزی شد و به جای آنها مجتمعهای مسکونی مرتفع احداث گشت. بناهای اداری قدیمی نیز در مرکز شهر تحریب گردیدند تا جای خود را به برجهای اداری جدید بسپارند.

برنامه ریزی شهری را، چه به معنای طراحی شهرهای جدید و چه به معنای بازسازی شهرهای قدیمی، همواره از زمانهای دور، دولتها در دست داشته اند. از اوایل دهه 1970 با بسط و گسترش فعالیتهای اقتصادی، نوع دیگری از توسع شهری تحت عنوان روستا – شهرها در مناطق کم سکنه به وجود آمد. نمونه هایی از این مناطق عبارتند از شمال شهر دالاس ( در ایالت تگزاس)، دالانِ «اوک بروک ناپرویل» در غرب شیکاگو (واقع در ایالت ایلی نویز) و ناحیه اورانژ (در ایالت کالیفرنیا). این نقاط که قبلاً جزو مناطق حاشیه ای شهرها و جوامع حومه نشین بودند، به عرصه های صنعتی و تجاری نسبتاً بزرگی تبدیل گردیدند. در بسیاری موارد تعداد مشاغل این روستا شهرها از شهرهای قدیمی مجاور آنها بیشتر بوده است.

برنامه ریزان که از نابودی شهرها تحت تأثیر صنعتی شدن ناخرسند بودند، درنظر داشتند برای بررسی و بهبود این شهرها از طرحهای جامع استفاده کنند. نمونه ای از این طرحهای جامع، استفاده کنند. نمونه ای از این طرحهای جامع، اید «شهرصنعتی» تونی گارنیه، در 1904 میلادی است. چند سال بعد «دانیل برنهام» طرح خود را برای شیکاگو ارائه کرد. برنامه ریزی و طراحی مجدد شهرها در مقیاس کلان، همواره توأم با موفقیت نبوده است و شاید به همین لحاظ بوده که در اواخر قرن بیستم اهداف برنامه ریزان متعادل تر شده است. این برنامه ریزان به جای تلاش برای ایجاد شهر آرمانی، کار خود را به چند هدف دست یافتنی محدود کردند. (096)

معیارهای ارزیابی و انتخاب مبلمان شهری :
به وجود آوردن یک فضای شهری مطلوب به یکایک عناصر تشکیل دهنده آن بستگی دارد و کیفیت ساخت هر یک از این عناصر، چگونگی استقرار آنها در محیط و ارتباط آنها با یکدیگر نیز تأثیری مستقیم در بهبود کیفیت محیط شهری دارد. مبلمان شهری یک شهر به عنوان یکی از ملموس ترین و در دسترس ترین عناصر تشکیل دهنده فضاهای شهری از اهمیت فراوانی برخوردار است. این عناصر به لحاظ کاربردی، به طور مستقیم با شهروندان در ارتباط است و طبعاً عوامل خاصی در زمینه های طراحی، ساخت و نصب بر آنها تأثیر تأثیر خواهد داشت. عدم رعایت اصول لازم می تواند باعث بی استفاده ماندن محصول، اغتشاش و آلودگی بصری، تخریب زود هنگام و ; گردد که سلب اعتماد شهروندان در استفاده از محصولاتی از این دست را به دنبال خواهد داشت.

در این نوشتار قصد بر این است تا با بررسی نکات اساسی که در طراحی مبلمان شهری نقش دارند، آگاهیهای لازم برای خرید، نصب و حتی تولید این محصولات ارائه شود. با بررسی این نکات می توان به نقاط قوت و ضعف و قابلیتهای هر یک از این محصولات پی برد و با توجه به شرایط موجود، سفارش ساخت و یا خریدی مناسب انجام داد. همچنین این امکان وجود خواهد داشت تا معایب احتمالی یک محصول در مراحل مکان یابی و نصب و تعدیل و یا برطرف گردد.

لازم به ذکر است که سازمان زیباسازی شهر تهران با هدف اتقای کیفیت محیط شهریف پروژه ای را با عنوان «تدوین ضوابط و مشخصات فنی مبلمان شهری» به انجام رسانده است. حاصل این پروژه به صورت دفترچه های دستورالعمل در مورد هر یک از اجزای مبلمان شهری است که به زودی در اختیار مناطق مختلف شهرداری و سایر ارگانهای ذی صلاح قرار خواهد گرفت.

به طور کلی نکات مهم در طراحی را به دو گروه عمده می توان تقسیم نمود :
الف ) فیزیکی : پارامترهایی که ویژگیهای فیزیکی و ظاهری یک محصول را دربر می گیرند.
ب ) غیرفیزیکی : پارامترهایی که محتوای فیزیکی ندارند بلکه به هنگام کاربرد و استفاده از محصول مورد توجه و اهمیت قرار می گیرند. (086)
زیبایی و ترافیک آرام

ارمغان شهرداری بالتمیر :
واحد حمل و نقل شهرداری بالتمیر در آمریکا به منظور تأمین بیشتر رفاه شهروندام، مواردی نظیر بازسازی نیمکت های سطح شهر، نوسازی خطوط عابر پیاده و کنترل ترافیک شهر در واقع اضطراری را سرلوحه اقدامات خود قرار داده است.
بهترین شهر امریکا :

این عبارتی بود که در ماه ژوئن سال گذشته، پس از تعویض یا بازسازی و مرمت نیمکت های شهر بالتمیر بر روی آنها نقش بست. این اقدام از آنجا صورت گرفت که کارکنان و مدیران واحد حمل و نقل شهرداری بالتمیر، شعار «ارائه بهترین خدمات به بهترین شهر آمریکا » را دستور کار خود قرار دادند.
نوسازی خطوط عابر پیاده :

به طور معمول خطوط عابر پیاده در مناطق مرکزی شهرها می بایست در حدود چهار سال دوام آورند. این در حالی است که در بالتیمر مدت ها بود که این خطوط کمرنگ شده یا کاملاً از بین رفته بودند. به همین منظور واحد حمل و نقل شهرداری بالتمیر با شناسایی تقاطع هایی که نیاز به بازسازی داشتند، به رنگ آمیزی مجدد این خطوط و خط کشی آنها به وسیله دستگاه حرارت دهند پلاستیک اقدام کرد.

در زمان حاضر بازسازی و مرمت خطوط عابر پیاده در مرکز شهر بالتیمر، گامی دیگر در مسیر حمل و نقل شهری مطمئن به شمار می رود.
افسران ویژه مجری ترافیک :

واحد ویژه مجری ترافیک نخستین بار در سال 1990 میلادی با هشت افسر فعالیت خود را آغاز کرد. این واحد که ابتدا به منظور تسهیل رفت و آمد شهروندان در حد فاصل میان محل سکونت و کار شکل گرفت، اکنون وظایفی فراتر از آن را به عهده گرفته است.

در زمان حاضر افسران ویژه مجری ترافیک مواردی از این دست را مهم ترین وظایف خود می دانند؛ صدور قبض های پارکینگ، کنترل ترافیک در مواقع خاص همچون قطع برق، برگزاری مسابقات ورزشی، فستیوال ها، اسکورت مقامات عالی رتبه و در نهایت کنترل و توزیع ترافیک در مناطق مرکزی شهر و نظار اینها. این افسران که زیرنظر پلیس و واحد حمل و نقل شهرداری بالتیمر – تواماً – فعالیت می کنند، در مواجهه با حوادثی نظیر آتش سوزی، گروگان گیری، تیراندازی و فوریت های دیگر کنترل ترافیک شهر را به دست می گیرند.
گفتنی است خدمات ارائه شده به وسیله افسران ویژه پلیس را قادر می سازد که در شرایط حاد، به جای هدایت ترافیک ناشی از حادثه، بر روی زمان، مدیریت نیروها و عملیات و مأموریت خود متمرکز شوند. (077)

طراحی مبلمان برای خیابان :
نیمکت و صندلی خیابانی :
نشستنگاه در هر شهر، مکانی برای تمرکز برخی فعالیتهاست؛ فضایی برای میانسالان و سالخوردگان تا درد دلهای خود را در برابر آفتاب زمستانی و یا زیر سایه درختان تابستانی با یکدیگر رد و بدل کنند، جایی برای دانش آموز و دانشجوی اهل مطالعه، منظر مناسبی برای آنان که آرزوها و برنامه های زندگی مشترک آینده را مروز می کنند، موضعی استراتژیک برای مادران تا ضمن زیرنظر داشتن فرزند خود با دوست جدیدشان نیز صبحت کنند و شاید استراحتگاهی برای پاهای خسته فروشنده دوره گرد.

«می گویند که دولتمردان برای نیمکت های عمومی شهر، نمادی از اندیشه و تدبیر قائل اند و معروف است که درباره یک شهر می توان بر حسب تعداد نیمکت هایش داوری کرد. این بدان معناست که قابلیت طراحی و استفاده از این وسیله در یک محیط اجتماعی، نگرانی و مسئولیت پذیری مسئولان یک شهر را دربر برابر همشهری هایشان مشخص می کند».
تعبیه نیمکت در شهرهای امروزی، امری ضروری است؛ نیمکت در ایستگاه اتوبوس برای منتظران اتوبوس، در پارک برای رفع خستگی و لذت بردن از محیط، در سطح خیابان برای استفاده رهگذران و نیز مکانهای بسیار دیگر.

در انتخاب جایی برای نشستن، معمولاً استفاده کوتاه و یا بلندمدت مدنظر است. نشستن بلند مدت الزامات و تسهیلات خاص خود را می طلبد، مانند فرم، مدولاریته (قطعه بندی)، آرگونومی (تناسب با ویژگیهای کالبدی بدن انسان) و قطعات اضافی، برای استفاده کوتاه مدت می توان ترکیب ساده و متنوع تری را درنظر داشت؛ نیمکت های یکپارچه با گلدان، روشنایی، زباله دان یا نیمکت های دیواری و پایه کوتاه روی دیوار.

به تعبیر دیگر، نیمکت ها و صندلی های خیابانی با استفاده کوتاه مدت در دسته بدون پشتی و بلند مدت در گروه نیمکت های با پشتی قرار می گیرند.
اگر بپذیریم که هدف نهایی شهرسازی، ایجاد محیط کالبدی مناسب برای زندگی سالم، امن و آسوده شهروندان است، آن گاه آمایش، طراحی و آماده سازی فضاهای شهری متناسب و لازم برای این زندگی و الزامات آن، جایگاه عمده ای در فرآیند شهرسازی می یابد. اما فضاهای شهری موجود در کشور ما از این نظر بسیار فقیر و ناکارآمد ارزیابی شده اند. حل این

مشکل مستلزم اقدامات متعدد و گاه توأم برنامه ریزی، طراحی، اجرایی و مدیریتی است و طراحی و ساماندهی مبلمان شهری در چارچوب فضای شهری، یکی از همین اقدامات است.
ماهنامه شهرداریها با تأکید بر ضرورت برخوردی جامع و هماهنگ با تمام عناصر فضای شهری و فرآیند طراحی آن، مجموعه ای از مباحث طراحی مبلمان شهری برای خیابان را تنظیم کرده است که به تدریج در هر شماره به یکی از این عناصر خواهد پرداخت. اولین بخش از این مباحث به نیمکت و صندلی خیابانی اختصاص دارد. (105)

پر استفاده ترین و راحت ترین نیمکت ها، آنهایی هستند که دارای پشتی، جادستی، فرمی راحت و مطابق با بدن هستند. این گونه نشستنگاه ها افراد را به تأمل در نشستن و سپری کردن اوقات با آسودگی خاطر در محیط شهری تشویق می کنند. (106)

مصالحی برای ساخت نیمکت و صندلی خیابانی ترجیح دارند که نیاز به مراقبت کمتری داشته باشند. در برابر سرما، گرما، رطوبت و خشکی، کیفیت خود را از دست نمی دهند. (107)
از آنجا که در کشورهای توسعه یافته، هزینه اداره شهر از طریق مالیات شهروندان تأمین می شود، شهرداریهای ایالت انتاریو در کانادانا ملزوم به ارائه گزارش عملکرد خود در این زمینه به شهروندان شدند. (081)

هر روشی که برای تأمین روشنایی در یک محل انتخاب شود، تجهیزات و نحوه اجرای آن باید دارای این مشخصات باشند؛ مقاومت در برابر تخریب عمدی، مقاومت در برابر شرایط جوی و اقلیمی نامساعد، عدم زنگ زدگی و فرسایش، نصب آسان و بالاخره نگهداری آسان. (093)
برنامه ریزی و طراحی مجدد شهرها در مقیاس کلان، همواره توأم با موفقیت نبوده است و شاید به همین لحاظ بوده که در اواخر قرن بیستم اهداف برنامه ریزان متعادل تر شده است. (097)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد اختلاف در جریان تئوریهای ارتباطات جمعی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد اختلاف در جریان تئوریهای ارتباطات جمعی pdf دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد اختلاف در جریان تئوریهای ارتباطات جمعی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد اختلاف در جریان تئوریهای ارتباطات جمعی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد اختلاف در جریان تئوریهای ارتباطات جمعی pdf :

اختلاف در جریان تئوریهای ارتباطات جمعی

نوشته: رومینیک ال . لاسورسا
نظریه ارتباطات توده ای می تواند اختلاف جنبه های مربوط به فرایندها و اثرات ارتباطات توده ای را به ما بگوید. با این حال همانطور که سالومن ولیبلر در اثر خود در مورد نژاد بیان کرده اند. در حالیکه مطالعات زیادی در مورد رسانه و یک قوم انجام گرفته، مسأله تفاوت نژادها را نیز در برگرفته و تنها برخی از این مطالعات بر اساس تئوری می باشند. آنها معتقدند برای حل مشکل باید مقوله تئوری رسانه ای را کمتر در نظر گرفت تا مبحث های اساسی در مورد رسانه و قومیت مورد توجه قرار

گیرد. در صورتیکه براملت – سالومون و لیبلر فقط در زمینه اختلافات نژادی صحبت می کردند، این محتمل است که برخی از مباحث می توانند در زمینه سایر ابعاد اختلافات مافوق نژادی باشند. سایر جنبه های اختلاف چه هستند؟ پاسخ این سئوال آسان نیست. همانطور که وینگوله و چنس می گویند: «نشان واحدی برای تشخیص اینکه چه چیزی اختلافات را ایجاد می‌کند، وجود ندارد اما درباره برخی عناصر اصلی موافقت هایی وجود دارد. پژوهشگران در تحقیقاتشان مشخصاتی را که

بیانگر اختلافات هستند را تعیین می کنند که این مشخصات به طور کلی عبارتند از: سن، موقعیت ثانوی، نژاد، جنس، ایدئولوژی سیاسی، قومیت، اصالت، تعیین موقعیت مذهبی و جنسی. آنها همچنین مشخصات دیگری را که بویژه به تواناییهای متعددی که اجیر شده اند، مربوط می شوند. تعیین کرده اند. سایر محققان ویژگیهای دیگری را قائل شده و آنها را بسط داده اند. بنابراین، مادامیکه فهرست قطعی از تفاوتهای مربوط به مشخصات وجود نداشته باشد، بهیچ وجه عنوان کردن حداقل مشخصات عمده که به طور معمول بوسیله محققان تعیین می‌شوند، ممکن نمی

گردد. اثبات این نکته که بیشتر تحقیقات پیرامون ارتباطات توده ای که در مشخصات مربوط به هم اختلافاتی دارند، بر اساس تئوری کار نمی کنند، وظیفه خطیری است. هدف علم تشریح پدیده ها و پیشگویی آنهاست. این بواسطه تئوری محقق می شود. تحقیقی که فقط پدیده ها را توصیف می کند – تحقیق توصیفی – ممکن است در کارهایش مفید باشند و آن ممکن است یک قدم اولیه مهم در تئوری فشار باشد اما توصیفات نمی توانند به تشریح یا پیشگویی هر چیزی بپردازند. به عنوان مثال، «تئوری کاشت» که بر این فرض مهم که دنیای تلویزیون با دنیای واقعی با روشهای معینی در ابعاد مهمی تفاوت دارند، استوار است. یکی از اینها، گروههای اجتماعی معینی هستند که در تلویزیون نمایندگانی داشته و این گروهها به طور برجسته‌ای در ابعاد ویژه ای به تصویر کشیده می شوند. بنابراین نخستین قدم مهم در توسعه تئوری کاشت تشریح این مسأله است که چگونه میان دنیای واقعی و دنیای تلویزیون تفاوت گذاشته می‌شود.
با وجود این، برخی دیگر از مطالعات در زمینه ارتباطات توده ای، محتوای رسانه را بدون ایجاد ارتباط با تئوری در جهت خودشان به کار برده اند. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده اند که اتاقهای خبر از لحاظ قومی و نژادی تفاوتی ندارند. اگر در همین جا توقف کنیم، خواهیم دید که این به سختی آنچه را که وجود دارد توصیف می کنند. یک تئوری ممکن است هدفش این باشد که چه عواملی منجر به اختلاف در اتاق خبر می شود یا چه تأثیراتی به عنوان نتیجه در اختلافات اتاق اخبار اتفاق می افتد یا برخی دیگر از توصیفات یا پیشگوییهای مربوط به اختلافات اتاق اخبار را تشکیل می دهد. اگر ما بخواهیم که ارتباط اختلافات در ارتباط توده ای را بفهمیم، ما فقط به توضیحات نیاز نداریم بلکه به تئوریها نیز نیازمندیم.
ادعای براملت سالومون و لیبلر مبنی بر اینکه «تئوری بیشتر در حوزه ابتدائیش بیشتر اغفال کننده است» توسط دیگران حمایت شده است. مادامیکه به نظر رسد چنین مرافعه ای وجود دارد که تئوریهای ارتباطات جمعی به طور مستقیم و به خصوص با مسائل اختلاف سروکار ندارند، به هیچ وجه این تئوریها با چنین مسائلی عملی نمی شوند. به عبارت دیگر، مادامیکه خود تئوریها امکان مطرح شدن در قالب اصطلاحات مربوط به اختلاف را نداشته باشند، آنها می توانند به منظور عنوان کردن مسائل مهم مورد اختلاف به کار برده شوند.

هدف این مقاله این است که نشان دهد چگونه تئوریهای برجسته ارتباطات جمعی می توانند به منظور افزایش دانش ما در زمینه مسائل مورد اختلاف به کار برده شوند. در این مقاله، ارتباط این تئوریها به مسائل مورد اختلاف بیان می شود و نمونه هایی به منظور نشان دادن اینکه چگونه مسائل مورد اختلاف در جریان تئوری ارتباطات جمعی عنوان می شوند، ارائه می گردند. براملت سالومون و لیبلر در این حوزه پیشقدم بوده اند که نقش تئوری مهم ارتباطات جمعی را که مسائل

نژادی را عنوان کرده اند، مشخص و مطرح کرده اند. آنها می گویند که کارشان باید در جریان تئوری رسانه ای برای آموزگاران که می خواهند نمونه هایی از تحقیقاتی را که در برگیرنده مسائل نژادی است به دانش آموزانشان نمایش دهند و می خواهند دانش آموزانشان را زمانیکه به وارسی و

ریشه سئوالات می پردازند. به کاوش و به کار بردن تئوریهای مربوط تشویق کنند، یاری بخش باشد. تئوریهایی که آنها مشخص کرده اند، تئوری ادراکی – گزینشی، تئوری اصالت اجتماعی، تئوری اشت، تئوری برجسته سازی، تئوری قالب سازی و تئوری فرهنگی می باشند. این مقاله سعی دارد که به منظور بسط دادن کار براملت سالومون و لیبلر، بوسیله اظهار عقیده در مورد اینکه چگونه نژاد و دیگر اندیشه های مورد اختلاف می توانند مباحثی در این تئوری یا سایر تئوریهای معمول که در جریان تئوریهای ارتباطات جمعی آموخته می شوند، در برداشته باشند.

– ادراک:
همچنانکه براملت سالومون و لیبلر در تحقیق پیرامون ارتباطات جمعی مشاهده کرده اند، ثابت شده است که اشخاص از میان پیامهایی که دریافت می کنند، درست به گزینش می زنند. بطوریکه برداشت آنها از یک پیام ممکن است کاملاً با منظور و هدف فرستنده پیام متفاوت باشد. براملت سالومون و لیبلر نمونه هایی از تحقیقاتی را نشان می دهند که چطور اشخاص از پیامهای بین نژادی موجود در کارتونها و برنامه های تلویزیون را به صورتهای متفاوت تفسیر می کنند. یک راه کاوش کردن در این موضوع مهم، بیشتر از طریق امتحان کردن عوامل روان شناسی است که بر روی ادراک تأثیر می گذارند. این شامل فرضیاتی است که بر تجربیات گذشته، انتظارات فرهنگی و نگرشها بنا شده اند.

فرضیاتی که مبتنی بر تجربیات می باشند. تجربیات ناشی از گذشته ما، منجر می شوند که ما فرضیاتی را در زمینه حال و آینده بسازیم. از این رو، برخوردهای دوستانه با سگی که دمش را تکان می دهد و حبس شده است منجر می شود که در برخوردهای دیگر نیز ما همان انتظار را داشته باشیم. تجربیات مجدد این فرضیات را تقویت می کنند. همچنانکه شرام ملاحظه کرده که وقتی دو نفر تجربیات مشترکی دارند، می توانند ارتباط مؤثرتری برقرار نمایند. او اصلاح «حوزه تجربی» را مطرح ساخته و مشاهده کرده که حوزه تجربی سهولت برقراری ارتباط میان افرادیکه دارای حوزه تجربی مشترکی هستند، تأثیر می گذارد. از نظر شرام، ارتباطات فراتر از این است که فقط یک پیام از فرستنده به گیرنده منتقل شود. اینچنین الگوهای انتقال در ارتباطات منجر می شوند که ما فکر کنیم. کار ارتباط گر به عنوان فرستنده پیام کار آسانی است. ولی ارتباطات انسانی چیزی بیشتر از یک مبادله معنایی ساده است.

زمانیکه ارتباطات نه تنها به عنوان یک انتقال یک طرفه در نظر گرفته شود بلکه یک مقوله دوسویه به حساب آید و زمانیکه فرستنده و گیرنده پیام مدلهای مرجعی خود را مشترک بدانند ارتباط میان آنها مؤثرتر خواهد بود. مفهوم ضمنی این است که شما اگر مخاطب را به خوبی بشناسید، نمی‌توانید با او به خوبی ارتباط برقرار کنید. نکته مهم این است که اشخاص با گذشته‌های متفاوت نمی توانند به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. زیرا که ادراک آنها بر فرضیات متفاوتی بنیان گذاشته شده است. این مقوله ها منجر خواهد شد تا در مورد اهمیت تفاوتها در اتاق خبر و سایر مسائل مورد اختلاف که مربوط به این موضوع است، بحث شود.

– انتظارات فرهنگی

 

تا اندازه ای، انتظارات فرهنگی یک شکل ساده از تجربیات گذشته است و از آنجائیکه در فرایند ارتباطات اهمیت دارند، بهای جداگانه ای به آنها داده شده است. در تحقیقی که توسط «باگبی» انجام شده است. به طور قاطع اثر انتظارات فرهنگی بر ادراک ثابت شده است. در این تحقیق نشان داده شده است که چگونه شهروندان مکزیکی و آمریکایی به دلیل آشناییشان با موضوعات مسلط در فرهنگشان، درک متفاوتی از پدیده ها را دارند. به معنای دیگر، اشخاص بیشتر به چیزهایی که باب میلشان است و روشنتر و آشناتر برای آنهاست، توجه نشان می دهند.

نمونه دیگر در زمینه تلاشهای شرکت جنرال موتورز به منظور فروش شورلت نووا در مکزیک می باشد. کارکنان جنرال تومورز به ظاهر فکر می کردند که می توانند محصولات خود را با به کارگیری راهبردهای موفق بازاریابی به فرهنگ دیگری منتقل کنند. اگرچه در آن زمان شورلت در ایالات متحده آمریکا مورد پسند عامه مردم بود و لیکن این ماشین در مکزیک چندان به فروش نرسید. شاید علت این امر به مفهوم واژه «نووا» در زبان اسیانیولی مربوط باشد که آمده است. فروش یک ماشین با این عنوان که اشاره دارد بر اینکه از آنجائیکه سرعت شورلت نووا زیاد نیست پس خرید آن یک تصمیم عاقلانه نمی باشد. از دانشجویان خود سئوال کنید که چرا یک ماشین با عنوان چوی لمون را خریداری می کنند؟

به تازگی، یک شرکت سازنده کفش در زمانیکه تلاش می کرد تا برای اجناسش بازاریابی کند، با مشکلی مواجه شد و آن مشکل این بود که به زنان لقب کابوس داده شد بدون اینکه این مطلب را درک کند که این کلمه بر بختک که در خواب به زنان حمله می کند. اشاره دارد.

– نگرشها
نگرشها ممکن است به گونه های نیرومندی بر ادراک ما اثر گذارند. استدلال خوبی در مقاله‌ای تحت عنوان «آنها یک بازی را مشاهده می کنند» توسط «هاستروفت» و «کانتریل» دیده می‌شود. در این مقاله آورده شده است که از هر دو گروه، طرفداران دو تیم که بر سر اهمیت تیمها و بازی فوتبال بحث می کردند، خواسته شد تا گزارشهایی را پیرامون آنچه که اتفاق افتاده است، ارائه دهند.
این همان نوع اثری است که ما بعد از یک بحث و زمانیکه از طرفداران دو تیم خواسته می‌شود که اثراتشان را در مورد یک اینکه چه کسی در بحث راجع به بازی پیروز می شود، بیان کنند، مشاهده می کنیم. نمونه دیگر، روزنامه ها هستند که تلاش می کنند تا جمعیت دقیقی از افرادیکه به اجماع سیاسی در مورد روزنامه دست یافته‌اند را به منظور نشان دادن میزان محبوبیتشان در نزد افرادیکه در موضع دفاعی نسبت به روزنامه قرار دارند، تخمین زنند.

یک میلیون نفر در راهپیمایی بودند یا نیم میلیون نفر به جواب این سئوال بستگی دارد به اینکه از چه کسی سئوال را بپرسند. سردبیران روزنامه پر نفوذ «ال فورت» در مونترای و مکزیک زمانی به این سئوال پاسخ دادند که اداره حزب سیاسی و سایر اقتدارات سیاسی به عنوان مثال پلیس به طور مرتب تخمینهایی در مورد تعداد جمعیتی که برای اجماع سیاسی گرد آمده بودند، می‌زد. روزنامه تصمیم گرفت که به منظور هر چه بیشتر شدن درجه اعتماد تخمین ها در زمینه اینکه کدام نگرشها ممکن است بیشتر، ادراکات را تحت تأثیر قرار دهند، تصاویر و صفحات خیالی را در جهت دستیابی به اندازه گیری صحیح به کار برند. در دو مطالعه ای که پیرامون ادراکات انتخابی بوسیله براملت سالومون و لیبلر انجام شده است، اظهار کرده اند که تصاویر نژادی که در برنامه های تلویزیون پخش می شوند، اغلب نمونه هایی هستند که بیانگر چگونگی تأثیر نگرشها بر ادراکات می باشند.
غیر از اثرات ناشی از ادراک انتخابی بر روی تواناییهای ما در مشاهده کردن و گزارش دادن، روزنامه نگاران و دیگر دست اندرکاران ارتباطات جمعی با سایر فرایندهای روان شناسی از قبیل نمایش انتخابی، توجه انتخابی و دریافت انتخابی مواجه شده اند. ما تمایل داریم که خودمان را در معرض

پیامهایی قرار دهیم که به طور محتمل با آنها موافقیم، به آنها با دقت بیشتری توجه می کنیم و آن پیامها را در ذهن خود نگه می داریم. زمانیکه بخواهیم کتب درسی در کشور مختلف را بر حسب اینکه چگونه آنها برخوردهای میان روملت را مورد بحث قرار داده اند، با یکدیگر مقایسه کنیم. در اینجاست که توانایی ذهن انتخابی به منصه ظهور می رسد. به عنوان مثال، این مسأله که به

تازگی رهبران کره جنوبی، ژاپن را به عیب پوشی کردن بی رحمیهایی که در جنگ جهانی دوم مرتکب شده است. نمونه دیگر، جنگ میان مکزیک و آمریکاست که به نظر می رسد اغلب آمریکاییها آن را به خوبی به یاد نمی آورند. در صورتیکه مکزیک، تهاجم آمریکاییها به این کشور به آسانی به دست فراموشی سپرده نمی شود.
این نمونه ها به این واقعیت اشاره دارند که ادراکات ما – تک تک چیزهایی که می بینیم – می توانند بوسیله تجربیات، فرهنگمان و نگرشهایمان تحت تأثیر قرار گیرند. اگر ما از این مسأله آگاه باشیم، بعید به نظر می رسد که تلاش کنیم تا جلوی جمع آوری اطلاعات و گزارش آن به دیگران را بگیریم.

– معناشناسی
هنگامیکه تواناییهایمان را درک کردیم، می توانیم تواناییهایمان را به عنوان زنجیره های مهمی در برقراری ارتباط، به کار گیریم. ما همچنین از تواناییهایمان برای استفاده از زبان در برقراری ارتباط استفاده می کنیم. از این رو، اندیشه های خودمان را در قالب علائمی که مخاطب نمان بتوانند آن را به گونه ای درک کنند که ما قصد داشتیم، کدگذاری کنیم. این حوزه در معانی است و اگرچه ما گاهی اوقات در این حوزه با گفتن این جمله که «این فقط یک معنی است» و سعی در کوچک شمردن اهمیت مبحث فوق داریم و لیکن به طور صریحی مشکلات بسیاری در این حوزه برای ارتباط گر درست می شود:

همچنان که علائم عمومی نشان می دهند، کلماتی که در دسترس بوده اند و ما برای برقراری ارتباط از آنها استفاده کرده ایم بر آن کلماتی اشاره دارد که در فرهنگ ما مهم پنداشته می شوند. یک نمونه کلاسیک در این زمینه، آمریکاییان بومی هستند و در مناطق نزدیک به قطب شمال زندگی می کنند، لغات مختلفی را برای توصیف برف به کار می برند. کسانیکه زمستان را در نزدیکی نورشاپل به سر می برند واژه «مه یخی» را آموخته اند. چنین واژه ای را مردمی که در شمال

تگزاس یا فلوریدا به سر می برند، کمتر می شناسند و به کار می برند. در ایالات متحده آمریکا، ما کلمه « uncle » را برای توصیف برادر پدر یا مادر (یک نسبت خونی دارند) و اغلب همسر پدرمان یا خواهر مادرمان (ارتباط از طریق ازدواج) این مسأله در فرهنگ آمریکایی به هیچ وجه مهم نیست.

با این وجود، در برخی از فرهنگها، این قبیل تفاوتها، مهم پنداشته می شوند. در نتیجه، کاربران زبان در این فرهنگها لغات مختلفی را برای تعریف دو نوع مختلف از تعریفی که برای واژه « uncle » شد، دارند. از این رو ما می توانیم لغاتی را که به آسانی در دسترس ما قرار دارند، به عنوان نشانه ای

که در فرهنگمان نیز مهم پنداشته می شود، به کار میگیریم. اینطور نیست که ما نتوانیم در مورد واژه ای چیزی بگوییم، درست در همین وقت ما کلمات آسانتری را به منظور توصیف آنها ایجاد می نماییم. من می توانم در مورد همسر یا خواهر مادرم صحبت کنم تا مطمئن شوم که شما درک کرده اید که من در مورد « uncle » از طریق ازدواج صحبت کرده ام.

این امر فقط زمان و کار بیشتری را می طلبد. اگر ما با توجه به اهمیت واژه ها در فرهنگمان، واژه ای را بسازیم که در برقراری ارتباط سهل تر به ما کمک کند، یک امتیاز محسوب می شود. این یک موقعیت مناسب به منظور مطرح کردن موضوع جنسی بودن زبان است. در مقوله جنسی، مردم در مورد «تعویض زنان» صحبت می کردند نه در مورد «تعویض شوهران». سالهاست که واژه‌های « Policeman »، « Fireman » و « Chairman » به طور عادی به کار می رفت که مخصوص مردان بوده، اما در حال حاضر کتابهای واژه شناسی به ما می گویند که به جای واژه های فوق از واژه های « Police officers »، « Firefighter » و « Chair persons » استفاده کنیم که شامل مرد و زن می شوند.

گاهی اوقات، دانشجویان می گویند که این قبیل تجربیات فقط به عنوان اینکه پیروی از سیاست مد روز بوده است. یک نفر ممکن است پیشنهاد دهد که آنها می پندارند که چرا باید واژه « Politically » را برای اصلاح آنچه که در دست است به کار گیرند و به طور صریح آنها چه مقصودی از به کار بردن این واژه دارند. شاید پاسخ آن فقط در همان معناشناسی باشد؟ اغلب اهمیت معناشناسی در ارتباط با مسائل مورد اختلاف که مربوط به استفاده از زمان می باشند، مشخص می گردد. یک نوع از سوء استفاده های زبانی عبارت است از اصطلاحی که بدان « undo idetification » می گویند که به عنوان خصوصی سازی شناخته شده است.
یک نوع از خصوصی سازی، کیشه سازی است – بدون اخ

تلاف بین اعضاء یک طبقه – شاید به طور ذاتی تلاش شود که چیزها طبقه بندی شوند. اما این ممکن است منجر به گمراهی ما شود، زمانیکه ما با همه افراد گروه به طور یکسانی رفتار می کنیم. نوع دیگری از بد به کار بردن زبانی در معنارشناسی « ارزیابی واژه های دو پهلو » نامیده می شوند که عبارت است از اینکه کدام یک از دو معنی بهتر درک می شوند. یک نمونه متداول این مسأله، زمانی است که سردبیر می گوید: «هر دو بُعد گزارش را پیدا کنید». که اشاره بر این دارد که فقط دو بعد در گزارش وجود دارد. زمانی نیز ممکن است سه، چهار یا ابعاد بیشتری داشته

باشد. یک نمونه مناسب به اختلافاتی که از یک کتاب باستان شناسی با عنوان «چلیس و تیغ» نشأت گرفته است، مربوط می شود که در این کتاب سئوالی در زمینه اینکه آیا همه جوامع پیش از تاریخ دارای رئیس بوده اند یا خیر؟ (این نقش به وسیله مردان ایفا می شود)؟ مطرح شده است.
توافقی عمومی میان باستان شناسان قرن 19 و 20 وجود دارد، مبنی بر اینکه هیچ گونه مدرکی را که نشاندهنده این باشد که جوامع پیش از تاریخ توسط زنان ریاست می شده است، وجود ندارد. هم اکنون چنین فکر می کنند که اگر آنها توسط زنان ریاست نمی شدند، پس آنها باید توسط رؤسای مرد ریاست می شدند. اگرچه کشفیات اخیر مشخص کرده است که برخی از جوامع پیش از تاریخ نه به ریاست مردان و نه به ریاست زنان اداره می شده است، بلکه آنها مساوات طلب بوده اند.

 

– نگرشها و رفتارها
زنجیر دیگر ارتباط گران وسایل ارتباط جمعی در مواجه با مشکلات، ثبات نگرش – رفتار می باشد. هنگامیکه نگرشها بر روی ادراکات تأثیر می گذارند، سئوال مهم دیگری مطرح می شود و آن عبارت است از اینکه نگرشها چگونه بر رفتار اثر می گذارند. مبحث برجسته ای راجع به این سئوال پیشینه علوم وجود دارد. چندین سال، به سادگی به نظر می رسید که نگرشها منجر به رفتارها می شوند از این رو روان شناسان اجتماعی وقت زیادی را برای مطالعه پیرامون نگرشها صرف کردند (زمانیکه می توانیم به آسانی از مردم راجع به نگرشهایشان بپرسیم، چرا اقدام به مشاهده رفتارها که به سختی انجام می گیرد، بنماییم).

زمانیکه محققان سرانجام به واقعیتها از طریق آزمودن پرسشها دست می یابند آنها اغلب از یافته های خود تعجب می کنند، چرا که آنچه که مردم می گویند با آنچه که انجام می دهند، تفاوت دارد. در یک مطالعه آشکار کننده و زیرکانه، خطر این استنباط را که چطور ممکن است مردم بر اساس آنچه که می گویند، عمل کنند، شرح می دهد.

«لاپیر» نشان می دهد که مردم به ضرورت، آنچه را که می گویند، انجام نمی دهند. سال 1930 زمانی است که در آمریکا تعصب و تنفر نسبت به آسیاییها به نسبت امروز بیشتر بود، لاپیر 251 نفر پرسشگر را به هتلها و رستورانهای اطراف ایالات متحد آمریکا فرستاد تا از آنها بپرسند که آیا شما افرادی با نژاد چینی را به عنوان میهمان در مؤسسه خود می پذیرند؟ او از 128 نفر آنها پاسخ را دریافت کرد. در این زمینه 91 درصد هتلها و 92 درصد رستورانها گفتند که آنها حاضر نیستند به

چینیها جا دهند. اگر چه، شش ماه پیش از آن، لاپیر با یک گروه از زوجهای چینی جوان به اطراف ایالت متحده آمریکا سفر کرده و مشاهده کرده بود که چینیها سعی دارند تا خدماتی را از همان 251 مرکز دریافت دارند. زوج ها فقط در یک مورد از خدمات مذکور، منع شده بودند. می‌توان برای این تناقض قابل ملاحظه میان نگرشهای آشکار و رفتار واقعی به شماری از دلایل امکان پذیر اندیشید. درجه اطمینان مطلقی وجود ندارد. به عنوان مثال، همان کسانیکه خدمات را فراهم کرده بودند اغلب کسانی بودند که به پرسشنامه ها پاسخ داده بودند.

اغلب تصور می کردند که در یک پرسشنامه غیر شخصی، تظاهر به تعصب نژادی داشتن در برخورد با چنین مشتریهایی، آسان تر است. حتی اگر یک نفر دوست دارد که از دادن خدمات امتناع ورزد، دیگری ممکن است که روشهای دیگری را فراهم کند، منصفانه از منع کردن شخص بپرهیزد یا حتی به مواجهه با مخالفین اقدام کند. اگر چه نتیجه این مطالعه به طور واضح بر این امر دلالت دارد که تناقض نگرش – رفتار نه تنها امکان پذیر نیست، بلکه در شرایط معینی محتمل الوقوع می باشد. از آن پس روزنامه نگاران نیز که آنقدر به حرف مردم اعتماد داشتند، در یافته های خود به چنین استنباطهای واضح و روشنی دست یافتند.

حتی دیگر روزنامه نگاران به شدت به آراء و تحقیقاتی که پیرامون واقعیت در مورد اینکه مردم چه فکر می کنند، چه احساسی دارند و چه نوع رفتاری دارند، وابسته شده اند. هنگامیکه پرسشنامه ها ویژگیهای مطلوب جامعه را مطرح ساخته باشند، در اینصورت احتمال می رود که اشخاص پاسخ دهنده درک کنند که پاسخهای ویژه ای می تواد باعث شوند که نگاه بهتری نسبت به آنها داشته باشند. آنها احتمال دارد که بیشتر پاسخهایی را ارائه دهند که با آنچه که در واقعیت می اندیشند، احساس می کنند و عمل می نمایند، تفاوت داشته باشد.

بنابراین در یک تحقیق پیمایشی، اکثر مردم خواهند گفت که آنها در انتخابات گذشته رأی دادند (که بر اساس رأی گیری درست انجام شده بود). به این خاطر که رأی دادن به عنوان یک وظیفه اجتماعی به حساب می آید. مطالعه لاپیر و دیگران نشان می دهد که ممکن است برای شخص گفتن اینکه او روش معینی را حتی اگر به عنوان «سیاستهای نادرست» درک شده باشند، انجام خواهد دارد. به نسبت از رفتار کردن به همان روش در عالم واقع، آسان باشد. رفتارها در حقیقت آشکاتر از بیان کلمات عمل می نمایند.

محرکهای گروهی
اگر مردم در خلأ زندگی می کنند، دیگر مطلوبیت اجتماعی لزومی ندارد. با وجود این، انسان، حیوان اجتماعی است و از این روست که محرکهای گروهی به طرق مهمی بر ما اثر می‌گذارند. موضوع مهم در اینجا عبارت است از اینکه قواعد کلی و طویلی در زمینه نقش محرکهای گروهی در ایجاد و تحت تأثیر قرار دادن نمونه ها، قدرت گروههای فشار در قضاوت شخصی و به کارگیری ارتباطات گروهی میان فردی به منظور افزایش دادن اثر رسانه ها، وجود دارند. به طور دقیق، در زمینه محرکهای گروهی به ندرت در زمینه مسائل مربوط به اختلافات بحث می شود. این موضوع هنوز هم آنقدر مهم است که سایر مقوله ها به طور خاصی به آن مربوط هستند.

مطالعاتی که پیرامون محرکهای گروهی انجام شده است، مشتمل بر یک مشخص انفرادی (در اقلیت) در مواجهه با یک گروه (در اکثریت) که در وضعیت مختلفی به سر می برند، می باشد. یک نمونه مناسب محرکهای گروهی هستند که نقش خود را در واکنشهای مختلفی که سیاهان آمریکایی و سفیدپوستان به رأی هیئت منصفه دادگاه در محاکمه به قتل رسیدن «اُ.جی. سیمسون» داشتند، ایفا نمودند. روزنامه نگاران از قبل می دانستند زمانیکه رأی دادگاه اعلام شود، گروههای محرک قادر خواهند بود با توجه به جایگاهشان در اماکن مختلف، واکنشهای مردم را مشاهده و نگاه دارند.

در یک مورد، یک شبکه تلویزیونی دوربینهایش را در یک خوابگاه دانشجویی در دانشکده ای که به طور برجسته ای دانشجویان آن سیاه پوست و دانشکده دیگری که به طور برجسته ای سفیدپوست بودند، نصب کرد. واکنشهایی که از این دو گروه از دانشجویان ظاهر شد، اختلاف قابل ملاحظه ای را در برداشت. هنگامیکه تعدادی از سیاهان متقاعد شدند که سیمسون گناهکار است،

واکنششان نسبت به دانشجویان سیاهی که به طور یکپارچه‌ای رأی بی گناهی سیمسون را تجلیل می کردند. تفاوت داشت. احتمال دارد که دست کم تعدادی از افرادیکه در آن اتاق هستند آن احساس را نداشته باشند. محرکهای گروهی بر احساسات خفه شده افراد مستولی می شود و احساساتشان را هر چه قویتر نسبت به آنچه که در واقع می باشند، نمایان می سازند. همچنین در میان دانشجویان سفید پوست که فکر می کردند رأی بی گناهی صحیح می باشد، به طور محتمل تعداد کمی را شامل می‌شده است. اما دوباره واکنشهای فشار آور و محرکی که توسط محرکهای گروهی ایجاد شده باشد، موردی را نشان نداد.

تمایل خوی گرفتن به سکوت زمانی روی می دهد که شخصی مشاهده کند که در میان گروه از جایگاه عامه پسندی برخوردار نیست در این زمان است که ما در مورد نظریه مارپیچ سکوت بحث می نماییم. وابستگی محرک گروهی به احساسات اعضاء به عنوان یک جزء در یک گروه اقلیت یا اکثریت به آسانی دیده می شود. با این وجود، حدود این وابستگی محرکهای گروهی که از سوی استادان اعمال می شوند و احساسات دانشجویان را متأثر می سازند. به یقین می تواند از یک استاد به استاد دیگر تغییر یابند. این امکان پذیر است. به عنوان مثال، می توان دانشجویان را در وضعیتی قرار دهیم که شرایط عادی که اکثر مواقع یا اغلب با آن رو به رو بودند، تغییر کند. بنابراین آنها می توانند شرایط محرکهای گروهی را از جنبه ای دیگر تجربه کند.

– نظریه اشاعه نوآوریها
نظریه اشاعه نوآوریها به عنوان فرایند اشاعه افکار و ابزار جدید در یک نظام اجتماعی در قالب چند مرحله قابل پیش بینی مطرح می شود. در این نظریه بر اصل متفاوت بودن افراد از یکدیگر تأکید می شود.
اندیشه « رهبران افکار در حوزه اندیشه های کاتز » منعکس شده است و عبارت است از کسانیکه افرادی را که شباهت زیادی به خودشان دارند را تحت تأثیر قرار می دهند. این طور به نظر می رسد که ما با کسانیکه شباهت زیادی به خودشان دارند را تحت تأثیر قرار می دهند. این طور به نظر می رسد که ما با کسانیکه شباهت زیادی با ما دارند، احساس راحتی بیشتری کرده و از این رو

احتمال دارد که ما اندیشه های جدید را از افراد مختلف فراگیریم. رهبران افکار اغلب تمایل دارند که در آموزش اشیاء و افکار ناآشنا، نقش خودشان را بیشتر از رسانه های جمعی نشان دهند. بدین مفهوم که آموزش به عنوان فرایندی در جهت شناخته شدن نوآوریها مورد توجه واقع می شود. به طور یقین اندیشه اشاعه نوآوریها، تقویت ناهمگونیها را مطرح می کند.

– نظریه برجسته سازی

مک کابز وشاو، تئوری برجسته سازی را مطرح کرده اند که از طریق آن، پوشش خبری رسانه ها بر اساس برجسته کردن برخی مسائل و نادیده گرفتن سایر مسائل استوار می باشد و موجب می شود تا برخی مسائل بیشتر برجسته شوند. در این تئوری، بر حوزه روزنامه نگاری کشوری (روزنامه نگاری عمومی) و اینکه چگونه تکنیک برجسته ساز می تواند به منظور آشکار کردن مسائلی که مردم جامعه آن را واقعیت می دانند، مورد استفاده واقع می شود و ما باید تمام تلاش خود را برای بهتر پوشش دادن این مسائل به کار گیریم.
روش تصمیم گیری از روش تصمیم گیری سنتی بالا به پایین تفاوت دارد و هنوز هم سردبیران بر سر این موضوع به توافق نرسیده اند. برخی از سردبیران روزنامه نگاری عمومی را به عنوان نوعی تصاحب مسئولیت آنها به حساب می آوردند، اما نیازی به هیچ یک از این افکار نیست. سردبیران هنوز عقیده دارند که بدست آوردن اطلاعاتی در مورد اینکه مخاطبانشان چه می‌خواهند، می تواند در تصمیم گیری در زمینه مقالات سودمند باشند و از این طریق اعتبار مقالات حفظ شود. تصور اینکه چرا یک سردبیر فقط به سودی که از این قبیل اطلاعات می برد فکر می‌کند، دشوار است.

– نظریه شکاف آگاهی

تیکنور، دوفوهو و اولین، نظریه شکاف آگاهی را به این صورت مطرح کردند: وقتی ریزش اطلاعات رسانه های جمعی به نظام اجتماعی افزایش می یابد، بخشهایی از جمعیت با پایگاه اجتماعی اقتصادی بالاتر، سریع تر از بخش هایی با پایگاه پایین تر این اطلاعات را کسب می کنند، به طوریکه شکاف در آگاهی میان این بخشها به جای اینکه کاهش یابد، افزایش پیدا می کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق ساختار گلخانه pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق ساختار گلخانه pdf دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق ساختار گلخانه pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق ساختار گلخانه pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق ساختار گلخانه pdf :

ساختار گلخانه
یک گلخانه، وسیله ای برای تغییر محیط اطراف گیاهان، جهت بهبود شرایط رشد فراهم می کند.گلخانه ها در چند مورد قابل استفاده اند. بعضی از گلخانه ها برای عملیات سالیانه مورد استفاده قرار می گیرند، درحالیکه بعضی از آنها فقط برای پرورش گیاهان در فصلهای بهار و پاییز ساخته می شوند. در بعضی از شرایط آب و هوایی، برای پرورش تعدادی از گیاهان درتابستان (مانند گوجه فرنگی)، که در شرایط بیرون قابل کشت نیستند، گلخانه مورد نیاز می باشد.
ملاحظات کلی:
یکی از اولین تصمیماتی که باید اتخاذ شود، این است که گلخانه به صورت یک واحد جداگانه، در تماس باساختمان های موجود و یا بصورت بخشی از ساختمانهای جدید ساخته شود. گلخانه های متصل به هم معمولاً هزینه های ساخت و گرمایش کمتری داشته و دسترسی آسانتری دارند، اما گیاهان نورکمتری دریافت می کنند. گلخانه های متصل به هم باید رو به جنوب ساخته شوند. جهات غرب، شرق و شمال مطلوبیت کمتری دارند. خصوصیات ساختمانهای موجود ممکن است انتخاب محل را برای گلخانه های متصل محدود نماید.
یک گلخانه مستقل می تواند در محلی دورتر از ساختمانهای موجود ساخته شود. گیاهان در چنین گلخانه ای نور خورشید را از همه جهات دریافت می کنند. این گلخانه ها از لحاظ ساخت و سیستم حرارتی بسیار گران هستند و هزینه های فوق العاده ای برای خطوط آب و برق لازم دارند. هر گلخانه باید در محلی ساخته شود که دارای زهکشی مناسبی باشد.
یک گلخانه می تواند در هراندازه ای ساخته شود اما کوچکترین گلخانه ای که می توان در نظر گرفت چیزی در حدود 200 فوت مربع است (18.4 متر مربع ). گلخانه های کوچکتر به نسبت از لحاظ ساخت و عملکرد بسیار گران هستند .
ساختمان گلخانه:
هزینه ساخت گلخانه به طور کلی به اندازه و ماده پوشش دهنده آن بستگی دارد. ساخت گلخانه با پوشش شیشه ای و قاب فلزی معمولاً بیشترین هزینه را داراست. پوشش های دیگر مانند فایبرگلاس، اکریلیک و پلی کربنات دارای هزینه متوسطی می باشند. پوشش پلی اتیلن با قاب چوبی دارای کمترین هزینه است. تجهیزات حرارتی و تهویه نیز هزینه ای با توجه به ساختمان گلخانه و اندازه آن دارند. ساخت گلخانه های خورشیدی نیز امکان پذیر است اما به مهندسی خاصی نیازمند می باشد. اسکلت یا قاب گلخانه از فلز یا چوب ساخته می شود. فضای بین لایه های پوشش را می توان برای کمک به مقاومت در برابر وزش باد خالی از هوا نمود. گلخانه با اسکلت چوبی به آسانی ساخته می شود و انتخاب مناسبی برای سازنده است .
گرمایش:
محیط گلخانه معمولاً به وسیله هوای داغ، آب داغ یا بخار گرم می شود. گاهی اوقات گرما به صورت تکمیلی توسط گرمکن های الکتریکی تامین می شود. انتخاب منبع حرارتی باید با توجه به هزینه اولیه تجهیزات و هزینه عملیاتی انجام گیرد. گرمکن های الکتریکی هزینه اولیه کمی داشته اما معمولاً هزینه عملیاتی بسیار بالایی دارند. گرمایش به وسیله آب داغ یا بخار از لحاظ هزینه نصب گران است؛ اما هزینه عملیاتی کمی دارد. گرمایش به وسیله هوای داغ با استفاده از گاز طبیعی یا نفت به عنوان سوخت به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. زغال سنگ و چوب هم می تواند به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد. البته هر کدام به مدیریت دقیقی نیازمند است.
باید توجه داشت که هرنوع گرمکن احتراقی برای جلوگیری از انباشت گازهای نامطلوب، که موجب از بین رفتن گیاهان می شود، دریچه ای به خارج گلخانه داشته باشد.
بهترین گرمایش در حالتی انجام می شود که از کف صورت گیرد؛ چرا که به طور طبیعی هوای گرم به سمت بالا می رود. گیاهان اغلب دارای دمای مخصوص متوسطی برای رشد ایده آل می باشند. در جدول زیر محدوده های دمایی توصیه شده برای چندین محصول متداول گلخانه ای آمده است. دمای شبانه دارای بیشترین اهمیت است. با این وجود دمای روزانه بالا می تواند موجب از بین رفتن محصولات گلخانه شود.
دمای روزانه و شبانه توصیه شده برای چند محصول متداول گلخانه ای
محصول دمای شبانه ( F) دمای روزانه ( F)
گوجه فرنگی 66-60 80-70
کاهو 55 78-70
خیار 65 80
فلفل 62 80-70
گل داودی 63-62 80-75
گل شمعدانی 60-55 75-70

تهویه و سرمایش:
کار گرمایش گلخانه کار نسبتاً ساده ای است اما سرمایش آن بسیار مشکلتر می باشد. به علاوه درگلخانه های کوچکتر کار گرمایش و سرمایش دشوارتر است. یک گلخانه برای کاهش حرارت در تابستان و نیز در روزهای زمستانی آفتابی به تهویه توسط هوای تازه نیازمند است. همچنین کار تهویه برای کاهش رطوبت بیش از حد و نیز تأمین دی اکسید کربن از هوای خارج مورد استفاده قرار می گیرد.
کنترل ها:
اغلب دارندگان گلخانه های کوچک می دانند که وسایل کنترل اتوماتیک دارای ارزش زیادی هستند. ترموستاتها، رطوبت سنج ه، زمان سنج ها و یا کنترلهای کامپیوتری می توانند با هم ترکیب شده تا مدیریت دقیقی از دما و رطوبت (حتی هنگامی که مالک حضور ندارد) به دست دهند. آبیاری و روشنایی را هم می توان به صورت اتوماتیک کنترل نمود. سیستم های کنترل را می توان شخصاً سرهم نمود و یا اینکه به صورت پکیج خریداری کرد.
برنامه ریزی و ساخت یک گلخانه:
قبل از آغاز کار ساخت گلخانه یک برنامه ریزی دقیق بسیار مهم است. اصولاً ساخت یک گلخانه به هزینه و زمان زیادی نیازمند نمی باشد. انتخاب نهایی برای نوع گلخانه به فضای مورد نیاز رشد، معماری مربوطه، محل های موجود و هزینه های آن وابسته است. همچنین یک گلخانه باید محیط مناسبی برای رشد گیاهان فراهم نماید .
موقعیت:
موقعیت گلخانه باید به صورتی باشد که بیشترین مقدار نور را دریافت نماید. اولین انتخاب برای موقعیت گلخانه به صورت نمای جنوبی یا جنوب شرقی می باشد. نور تمام روز بهترین شرایط را برای گیاه فراهم می کند. البته نور تابیده شده ازجانب شرق، به هنگام صبح، برای گیاهان کافی می باشد. نور صبح بیشترین مطلوبیت را داراست، زیرا که به گیاهان اجازه داده می شود که فرایند تولید غذا را زودتر آغاز نمایند؛ واین موضوع منجر به حداکثر رشد می شود.
بالطبع انتخابهای بعدی، نمای جنوب غربی و نمای غربی می باشد؛ چرا که دریافت نور دیرتر صورت می گیرد. نمای شمالی کمترین مطلوبیت را دارد و فقط برای گیاهانی که نور کمی احتیاج دارند، مناسب می باشد .
درختان برگ ریز مانند افرا و بلوط می توانند به طور مؤثری از نور شدید بعد ازظهر تابستانی با ایجاد سایه بکاهند. البته باید توجه داشت که درختان در هنگام صبح، بر روی گلخانه سایه نیاندازند. این درختان در زمستان اجازه می‌دهند که نور کافی به گلخانه برسد؛ چرا که در پاییز برگهای خود را از دست می دهند.
انواع گلخانه:
یک گلخانه خانگی می تواند در تماس با ساختمان موجود و یا به صورت یک سازه ساده ساخته شود. محل انتخابی برای گلخانه و سلیقه شخصی می تواند در انتخاب نوع گلخانه موردنظر قرار گیرد. البته هر نوع گلخانه ای معایب و مزایای مختص به خود را دارد. نمونه ای از گلخانه های متداول در ادامه آمده است.
مجموعه خوبی از مواد ساختمانی و اسکلت گلخانه های تجاری در دسترس می باشد. اسکلت گلخانه معمولاً از چوب، فولاد گالوانیزه یا آلومینیم ساخته می شود. لوله های پلاستیکی به عنوان اسکلت گلخانه، معمولاً در برابر بار وارده از طرف برف و باد ناپایدار می باشند. اسکلت گلخانه را می توان با شیشه، فایبرگلاس سخت، پلاستیک دوجداره محکم و یا ورق پلاستیکی پوشانید.
انواع پیکربندی اسکلت های گلخانه:
انواع پیکربندی اسکلت های گلخانه، از ساده گرفته تا پیچیده، به ابتکار طراح و مهندس مربوطه وابسته است. در ادامه چند نوع پیکربندی متداول آمده است.
انواع پیکربندی اسکلت های گلخانه:
فونداسیون وکف سازی:
در یک گلخانه، فونداسیون دائمی برای مواد ورقه ای شیشه ای، فایبر گلاس و پلاستیک سخت دو جداره باید فراهم شده باشد. سازنده برای ساخت فونداسیون باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشد. اغلب گلخانه ها به یک فونداسیون بتون ریزی شده، همانند ساختمانهای مسکونی، نیازمند هستند.
کف دائمی برای گلخانه توصیه نمی شود چونکه رطوبت را نگه می دارد و بواسطه آمیختگی خاک و شاخ و برگها منجر به لغزندگی می شود. ساخت یک گردشگاه سیمانی، شنی یا سنگی به عرض24 تا 36 اینچ برای دسترسی آسان به گیاهان توصیه می شود. مابقی کف باید توسط چند اینچ شن، جهت زهکشی آب اضافی پوشانیده شود.
گرمایش:
گرمایش مورد نیاز یک گلخانه به دمای مطلوب برای رشد گیاهان، موقعیت و ساختمان گلخانه و کل مساحت خارجی در معرض هوای بیرون وابسته است. با اینکه 25% گرمایش مورد نیاز روزانه می تواند به وسیله تابش خورشید تأمین شود؛ اما یک گلخانه عایق به مقدار زیادی گرمایش در یک شب زمستانی نیازمند می باشد. سیستم گرمایشی باید به گونه ای باشد که دمای مطلوب روزانه و شبانه را تأمین نماید.
گلخانه با گرمکن خورشیدی، در طول دوره بحران انرژی مورد پسند عوام قرار گرفته است. البته استفاده از این سیستم معمولاً اقتصادی نمی باشد. به علاوه مجموعه های خورشیدی اختصاصی و سیستم های ذخیره گرما به فضای زیادی نیازمند هستند. با این وجود مالکان گلخانه می توانند روشهای جمع آوری گرما را مورد آزمایش قرار دهند. یک روش این است که تانکهایی را برای جذب گرما با رنگ سیاه، رنگ کرده و جهت نگهداری حرارت آنها را پر از آب نمود. از آنجا که دمای هوای گلخانه باید در دمای مناسب رشد گیاهان ثابت بماند، گلخانه به خودی خود نمی تواند ذخیره کننده خوب گرما باشد.
سیستم های حرارتی را می توان توسط الکتریسیته، گاز طبیعی، نفت و یا چوب به کار گرفت. گرما می تواند به وسیله جریان اجباری هوای داغ، تشعشع، آب داغ و یا بخار در محیط گلخانه توزیع گردد. انتخاب سیستم حرارتی و نوع سوخت مصرفی به مواردی از جمله، دسترسی محلی، احتیاجات گرمایی گیاهان، هزینه و سلیقه شخصی وابسته است. برای تأمین اهداف ایمنی و جلوگیری از تماس گیاهان با گازهای مضر، تمام محصولات احتراق حاصل از سوزاندن گاز، نفت و چوب را باید به خارج گلخانه هدایت نمود. همچنین برای تأمین اکسیژن موردنیاز مشعلها جهت احتراق کامل، باید از دریچه های واصل به هوای تازه استفاده نمود. کنترلهای ایمنی مانند پیلوت های اطمینان و شیر قطع جریان گاز، باید به اندازه نیاز مورد استفاده قرار گیرد. چراغهای قابل حمل با سوخت نفت سفید که در خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد، برای گرمایش گلخانه پرخطر است؛ چونکه بعضی از گیاهان به گازهای تشکیل شده ناشی از احتراق سوختها بسیار حساس می باشند.
گردش هو ا:
نصب فن های گردش هوا در گلخانه سرمایه گذاری خوبی است. در طول زمستان، هنگامی که گلخانه باید گرم شود، گلخانه به گردش هوا نیازمند است؛ تا بدان وسیله دمای یکنواختی در داخل گلخانه تأمین گردد. بدون فن های اختلاط هوا، هوای گرم به بالای گلخانه رفته و هوای سرد در کف گلخانه و در اطراف گیاهان باقی می ماند.
برای گلخانه های کوچک (کمتر از 60 فوت درازا)، فن ها را به صورت قطری در گوشه های مقابل هم و کمی خارج از گوشه نصب می کنند. هدف از این کار ایجاد یک الگوی دایره ای (بیضی) برای جابجایی هوا می باشد. فن ها باید به طور مداوم در طول زمستان به کار گرفته شوند. اما این فن ها را در تابستان، هنگامی که گلخانه به تجدید هوا (تهویه) نیازمند است، باید خاموش کرد.
تجدید هوا (تهویه):
تجدید هوا، معاوضه هوای داخل با هوای بیرون برای کنترل دما، بیرون بردن رطوبت و غنی سازی دی اکسید کربن می باشد. چندین سیستم تهویه متفاوت را می توان برای تجدید هوای گلخانه مورد استفاده قرار داد.
تهویه طبیعی هو با استفاده از دریچه های سقفی که بر روی دیواره های کناری گلخانه نصب شده اند، صورت می گیرد. هوای گرم با استفاده از جریانهای جابجایی بالا رفته و از طریق دریچه ها خارج می گردد؛ و به این ترتیب موجب دریافت هوای سرد از همه طرف می شود.
تهویه مکانیکی هوا با استفاده از فن های خروجی، که هوا را از یک گوشه گلخانه به خارج می رانند درحالیکه هوای بیرون از گوشه دیگر گلخانه وارد می شود، صورت می گیرد. اندازه فن های خروجی باید به نحوی باشد که، کل حجم هوای داخل گلخانه را در یک دقیقه تعویض نماید.کل حجم هوا در یک گلخانه متوسط یا بزرگ (برحسب فوت مکعب) را می توان با حاصلضرب مساحت کف در عدد 8 (میانگین ارتفاع) محاسبه نمود . اندازه فن خروجی یک گلخانه کوچک، (حجم آن کمتر از 5000 فوت مکعب) از حاصلضرب مساحت کف در عدد 12 به دست می آید .
احتیاجات تجدید هوا با شرایط آب وهوایی و فصلهای مختلف متغیر خواهد بود. در تابستان باید، 1 تا 1.5 برابر حجم هوای گلخانه در هر دقیقه تعویض شود. البته گلخانه های کوچکتر به مقدار بیشتری تعویض هوا احتیاج دارند. در زمستان، اختلاط 20 تا 30 درصد از حجم هوای داخل با هوای بیرون در هر دقیقه، بدون سرد شدن محیط گیاهان، کافی خواهد بود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد محیط زیست از دیدگاه قرآن(دابه،ا00رض و…) pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد محیط زیست از دیدگاه قرآن(دابه،ا00رض و…) pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد محیط زیست از دیدگاه قرآن(دابه،ا00رض و…) pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد محیط زیست از دیدگاه قرآن(دابه،ا00رض و…) pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد محیط زیست از دیدگاه قرآن(دابه،ا00رض و…) pdf :

عنوان تحقیق:
محیط زیست از دیدگاه قرآن(دابه،ارض و;)

دابه
; وهنگامی که عذاب آن نازل شود جنبنده ای را از زمین برای آن خارج می کنیم ومی گوییم مردم به آیات ما یقین ندارند.
(نمل.82)
هیچ جنبنده وپرنده ای در زمین نیست که بوسیله بال های خود پرواز کند مگر اینکه ملت هایی همانند شما می باشند.

(انعام.38)
هیچ جنبنده ای در زمین نیست مگر اینکه رزق و روزی او بر خدا خواهدبود.
(هود.6)
; و اگر خدا مردم را در دنیا به علت ظلم شان مواخذه و مجازات نماید، هیچ جنبنده ای را بر روی زمین نخواهد گذارد ولی اجل آنان را تا یک زمان معلومی به تاخیر می اندازد;
(النحل.61)
; و خدا می باشد که هر جنبنده ای را از آب آفریده است

(نور.45)
; و چه بسا جنبنده گانی که نمی توانند رزق و روزی خود را حمل نمایند.خداست که به ایشان و شما رزق و روزی می دهد.
(عنکبوت.60)

ماء
همان خدایی که زمین را برای شما فرش قرارداده و آسمان را نهاده است و از آسمان آبی فروفرستاده و بوسیله آن میوه جاتی آفرید که رزق شما باشند.

(بقره.22)
;وآن خدایی است که آب را از آسمان نازل کرده بعدا بوسیله آن هرچیزی را بیرون آورده.
(انعام .99)
;و خدا آبی را از آسمان بر شما فرومی ریزد تا شما را به واسطه آن پاک کند.
(انفال.11)
خداست که آب را از آسمان نازل کرد و می کند و در هر دره و رودخانه ای سیلابی به اندازه ظرفیتش جاری می شود .

(رعد.17)
;و خداوند همان کسی است که آسمان ها و زمین را آفریده است آبی از آسمان نازل کرده و میوه جات را بوسیله آن بیرون آورده.
(ابراهیم.32)
خداوند آن کسی است که آبی از آسمان فرستاده و می فرستد که بعضی از آن برای آشامیدن شماست و آن اشجار و گیاهانی حیوانات شما در آن می چرند از آن آب می آشامند;

(نحل .10)
;و خداوند آبی را از زمین فرستاد و می فرستدو بعدا زمین را پس از مردن آن زنده می کند.
(نحل.65)
یا محمد آیا ندیدی که خدا آب را از آسمان نازل کرد و می کند و زمین بوسیله آن آب سرسبز و خرم می گردد;

(حج .63)
; و آبی را به اندازه معلومی از آسمان نازل کردیم و آن رادر منابع زمین ساکن نمودیم;
(مومنون.18)
آبی را ازآسمانم نازل کرده و می گوییم که پاک کننده است.
(فرقان.45)
آیا ندیدی که خدا آب را از آسمان نازل کرده و می کند و میوه جاتی را با رنگ های گوناگون بوسیله آن ایجاد کرده و می کند;

(فاطر.17)
یا محمد آیا نمی بینی که خدا آب را از آسمان نازل کرده وآن را در زمین به صورت چشمه در آورده;
(زمر.21)
;و از ابر های متراکم باران فروفرستادیم .
(نبا.14)
ما شما را نخست از خاک آفریدیم آنگاه از آب نطفه آنگاه از خون بسته آنگاه از پاره گوشت تمام و ناتمام در این انتقال و تحولات و قدرت خود را بر شما آشکار سازیم.
( حج . 5)
آیا ندیدید که ما آب را به سوی زمین بی آب و گیاه می بریم تا حاصلی که مردم و چهارپایان از آن بخواهند می رویا نیم.

( سجده.27)
;و از جمله آیات قدرت الهی آنکه زمین رابنگری که مطیع و مستعدکه چون ما بر آن آب باران فروآوریم گیاه بر آورد اهتزاز و نشاط می یابد.
(فصلت. 39)
;و در زمین چشمه ها جاری ساختیم تا آب آسمان زمین با هم به طوفانی که مقرر بود اجتماع یافت.

(قمر.12)
پس با این معجزه بزرگ باز چنان سخت دل شدید که دلهایتان چون سنگ یا سخت تر از آن شد چه آن که از پاره ای سنگ ها نهرها بجوشد و برخی دیگر سنگ ها بشکافد و باز آبی از آن بیرون آید و پاره ای از ترس خدا فرود آید واین که خدا از کردار شما غافل نیست. (بقره .74 )
تراب
;واز جمله آیات و قدرت نمایی خدا این است که شما را از خاک آفریده.

(روم .20)
رفیق با ایمان و فقیر در گفت وگو به او گفت آیا به خدایی که نخست از خاک و بعد از نطفه تو را آفرید و آنگاه مردی کامل و آراسته ساخت کافر شدی؟
(کهف .37)
;واگر تو را جای تعجب به کار منکران است عجب قول منکران معاد است که می گویند آیا ما چون خاک شدیم باز از نو خلق خواهیم شد

.
(رعد . 5 )
;و ما شما را از خاک آفریدیم آنگاه از آب نطفه آنگاه از خون بسته انگاه از پاره گوشت تمام و ناتمام در این انتقال تحولات قدرت خود را بر شما سازیم.
(حج .5)

ارض
همان خدایی که زمین را برای شما فرش قرار داده و آسمان را بنا نهاده است و از آسمان آبی فروفرستاده و به وسیله آن میوه جاتی آفریده که;
(بقره .22)
حتما در خلقت آسمان ها و زمین و گردش شب و روز و کشتی هایی که در دریا برای منفعت مرم در جریانند و آن آبی که خدا از آسمان نازل و زمین را بعد از آن که مرده باشد به وسیله آن آب زنده می کند و از هر نوع جنبنده ای در آن پراکنده می نماید;
(بقره .164)
;و خدا آن خدایی است که آسمان ها و زمین را به حق آفریده است.
(انعام . 73)
حتما پروردگار شما آن خدایی است که آسمان ها و زمین را در مدت شش روز آفرید سپس به عرش پرداخت . تا ریکی شب را روز می پوشاند و با شتاب در پی آن است خدا آفتاب و ماهتاب را آفرید و ستا رگان مطیع و مسخر امر خدا می باشند آگاه باشید که آفرینش و فرما روایی به خدا اختصاص دارد .

(اعراف.54)
;و خدا آن کسی است که جمیع آنچه در زمین می باشد برای شما آفرید سپس به آسمان ها پرداخت و آنها را هفت آسمان قرار داد و خداست که به هر چیزی دانا می باشد.
(بقره . 29 )
ای مردم از خوراکی هایی که در زمین هستند و حلال و پاک می باشند بخورید و از گام های شیطانی پیروی نکنید

.
(بقره .168)
ای افرادی که ایمان آوردید از اشیاء پاکیزه ای که فراهم کرده اید و از آنچه که از زمین برای شما خارج کردیم انفاق و بخشش;
(بقره .267)
حقا که در خلقت آسمان ها و زمین و آمد و رفت شب و روز یقینا برای افرادخردمند نشانه و علائمی خواهد بود.
(آل عمران.190)
حتما افرادی که کافر شدند اگر جمیع آنچه در زمین است و همانند آن از آنان باشد تا در عوض نجات خویشتن از عذاب روز قیامت بپردازند از ایشان قبول نخواهد شد و دچار عذاب دردناک خواهند شد.

(مائده .36 )
بگو در زمین گردش کنید سپس بگردید آخر و عاقبت تکذیب کنندگان چگونه خواهد شد.
(انعام . 11)
هیچ جنبنده و پرنده ای در زمین نیست که به وسیله بال های خود پرواز کند مگر این که ملت هایی همانند شما می باشند;
(انعام . 38)
;و در زمین قطعاتی وجود دارد که مجاور یکدیگرند و باغ هایی از انگور و زراعت و نخل در زمین وجود دارد که در یک پایه و دو پایه می رویند.

(رعد . 4 )
همه آن ها که در آسمان و زمین هستند از روی اطاعت و اکراه برای خدا سجده و خضوع و خشوع می- نمایند و سایه شان نیز هر صبح و عصر برای خدا سجده خواهند کرد.
(رعد .15)
;و مبادا در حال تکبر در زمین راه رویم زیرا حتی تواین قدرت را نداری که قلب زمین را شکاف دهی و;

(اسراء.37)
ما آنچه را که بر روی زمین است برای زمین زینت قراردادیم تا بشر را مورد آزمایش قراردهیم و;
(کهف . 7)
آنچه که در آسمان و زمین است به ذات مقدس خدا اختصاص دارد و آن کسانی که نزد او هستند از پرستش او استکبار نمی ورزند و خسته نمی شوند.
(انبیاء.19)
آیا ندیدی و نمی بینی که خدای توانا آنچه در زمین است برای شما تسخیر و مطیع کرده است و کشتی ها را برای شما مسخر نموده تا به فرمان اودراقیانوس و آسمان را (یعنی این کراتی که در فضای لایتنا هی وجود دارند) نگاه میدارد که به جز به اجازه او در زمین سقوط نمی کنند.

(حج . 65)
;وآبی به اندازه معلومی از آسمان نازل کردیم و آن را در منابع زمین ساکن نمودیم و قطعا ما برای از بین بردن آن قدرت داریم.
(مومنون.18)
آگاه باشد که آنچه در آسمان ها و زمین است به خدا اختصاص دارند خدا از آنچه شما به آن آگاه هستید آگاه است و;
(نور .64)
;و در زمین آنچه را بای شما آفرید به انواع گوناگون و اشکال رنگارنگ در آورد با آنکه همه از یک خاک سر بر آورده اند در این کار هم آیت الهیت بر مردم هوشیار پدیدار است.
(نحل.13)
;و در زمین کوه هایی استوار افکند تا شما را بجنباند و رود ها و راه ها را قرار داد تا شما راه خود را پیدا کنید.
(نحل.15)
;و در زمین کوه هایی استوار قرار دادیم تا مبادا زمین مردم را بجنباند و در آن راه هایی فراخ پدید آوردیم.

(انبیاء.31 )
;و آسمان آبی به اندازه معین فرواوردیم و آن را در زمین جای دادیم و ما برای از بین بردن آن مسلما توانایم.
(مومنون.18)
مگر ندیده ای که خدا از آسمان آبی فرواورد پس آن را به چشمه هایی که در طبقات زیرین زمین است راه داد آنگاه به وسیله آن کشتزاری را که رنگ خای آن گوناگون است بیرون می آورد پس خشک می گردد آن گاه آن را زرد می بینی پس خاشاکش می گرداند;
(لقمان.10)
اوست که آسمان و زمین را در شش هنگام آفرید آنگاه بر عرش استیلا یافت.
(حدید. 4)
;ودر زمین قطعاتی است کنار هم و باغ هایی از انگور و کشتزارها و درختان خرما چه از یک ریشه و چه از غیر یک ریشه که با یک آب سیراب می گردند و با این برخی از آنان را در میوه و برخی دیگر را برتری می دهیم.
(رعد.4)
اوست آن کسی که آنچه در زمین است همه را برای شما آفریده است;
(بقره.29)

;و آیا به شما نگفته ام که من نهفته آسمان و زمین را می دانم;
(بقره.33)
مگر ندانستی که فرمان روایی آسمان و زمین از آن خداست;
(بقره.107)
;و زمین را پس از مردنش زنده می کند.
(بقره. 167)
او پدید آورنده آسمان و زمین است و چون به کاری اراده فرماید فقط میگوید ” موجود باش” پس فورا موجود می شود.
(بقره.117)
;و گفتند :”خداوند فرزندی برای خود اختیار کرده است” او منزه است بلکه هر چه در آسمان ها و زمین است از آن اوست و همه فرمان پذیر اویند.
(بقره.116)

راستی که در آفرینش آسمان ها و زمین و در پی پدید آمدن شب و روز و کشتی هایی که در دریا روانند با آنچه به مردم سود می رسانند و همچنین آبی که خدا از آسمان فروفرستاده و با آن زمین را پس از مردنش زنده گردانیده ودرآن هر گونه جنبنده ای پراکنده کرده و نیز در گردانیدن بادها و ابری که میان آسمان و زمین آرمیده است برای گروهی که می اندیشند واقعا نشانه هایی گویا وجود دارد.

(بقره.164)
ای مردم از آنچه در زمین است حلال و پاکیزه را بخورید و از گام های شیطانی پیروی مکنید که او دشمن آشکار شما است.
(بقره.168)
;و چون برگردد یا ریاستی یابد کوشش می کند که در زمین فساد نماید و کشت ونسل را نابود سازد و خداوند تباه کاری را دوست ندارد.
(بقره.205)

ای کسانی که ایمان آورده اید از چیزهای پاکیزه ای که به دست آورده اید و از آنچه برای شما از زمین برآوریم انفاق کنید و در پی ناپاک آن که از آن انفاق نماید در حالی که آن را اگر بر خودتان می دادند جز با چشم پوشی و بی میلی نسبت به آن نما گرفتید و بدانید که خداوند بی نیاز و ستوده است.

(بقره.267)
این صدقات برای آن دسته از نیازمندانی است که در راه خدا فرومانده نمی توانند برای تامین هزینه زندگی در زمین سفر کنند. از شدت خویشتن داری فرد بی اطلاع آنان را توانگر می پندارد . با اصرار چیزی از مردم نمی خواهد و هر سالی به آنان انفاق کنید قطعا خداوند از آن آگاه است.

(بقره.273)
آنچه در آسمانها وآنچه در زمین است از آن خداست و اگر آنچه در دل های خود دارید آشکار یا پنهان کنید خداوند شما را به آن محاسبه می کند آنگاه هر که را بخواهد می بخشد و هر که را بخواهد عذاب می کند و خداوند بر هر چیزی تواناست. (بقره.284)
در حقیقت هیچ چیزنه در زمین و نه در آسمان بر خدا پوشیده نمی ماند.

(آل عمران.5)
بگو:”اگر آنچه در سینه های شماست نهان دارید یا آشکارش کنید خدا آن را می داند و نیز آنچه را در آسمان ها و آنچه را در زمین است می داند و خدا بر هر چیزی تواناست.
(آل عمران.29)
آیا جز دین خدا را می جویند ؟ با آنکه هر که در آسمان ها و زمین است خواه و ناخواه سر به فرمان اوست و به سوی اوست باز گردانیده می شوند .

(آل عمران.83)
;و آنچه در آسمان ها و زمین است از آن خداست و همه کارها به سوی او بازگردانیده می شود.
(آل عمران.109)
قطعا پیش از شما سنت هایی بوده و سپری شده است پس در زمین بگردید و بنگرید که فرجام تکذیب کنندگان چگونه بوده است؟
(آل عمران.127)
ای کسانی آورده اید همچون کسانی نباشید که کفر ورزیدند و بر برادرانشان هنگامی که به سفر رفته و یا جهاد گر شدند و کشته شدند گفتند :”اگر نزد ما مانده بودند نمی مردند و کشته نمی شدند شما چنین نمی گویید تا خدا آن را در دل هایشان حسرتی قرار دهد و خداست که زنده می کند و می میراند و خداست که به آنچه می کنید بیناست.
(آل عمران.156)

 

;و کسانی که به آنچه خدا از فضل خود به آنان عطا کرده بخل می ورزند هرگز تصور نکنند که آن بخل برای آنان خوب است بلکه برای شان بد است به زودی آنچه که به آن بخل ورزیده اند روز قیامت طوق گردانشان می شود. میراث آسمان ها و زمین از آن خداست و خدا به آنچه می کنید آگاه است.

(آل عمران.180)
مسلما در آفرینش آسمان ها و زمین و در پی یکدیگر آمدن شب و روز برای خردمندان نشانه هایی قانع کننده است.
(آل عمران.189)
همانان که خدا را در همه احوال ایستاده و نشسته و به پهلو آرمیده یاد می کنند و در آفرینش آسمان ها و زمین می اندیشند که پروردگارا این ها را بیهوده نیا فریده ای منزهی تو! پس ما را از عذاب آتش دوزخ در امان بدار.

(آل عمران.191)
کسانی که بر خویشتن ستمکار بوده اند وقتی فرشتگان جانشان را می گیرند می گویند:”در چه حالی بودید” پاسخ می دهند:”ما درزمین ازمستضعفان بودیم” می گویند:”مگرزمین خداوسیع نبود تا درآن مهاجرت کنید”پس آنان جایگاهشان دوزخ است و دوزخ بد سرانجامی است.
(نساء.97)
;و هر که در راه خدا هجرت کند درزمین اقامتگاه های فراوانی و گشایش ها خواهد یافت و هر کس به قصد مهاجرت در راه خدا و پیامبر او از خانه اش به درآید سپس مرگش در رسد پاداش او قطعا بر خداست و خدا آمرزنده مهربان است.
(نساء.100)
;و چون در زمین سفر کردید اگر بیم داشتید که آنان که کفر ورزیده اند به شما آزار برسانند گناهی بر شما نیست که نماز را کوتاه کنید پس چرا که کافران پیوسته برای شما دشمنی آشکارند.
(نساء.101)
;و به زمین گفته شد آب خود را فرو ببر و به آسمان هم گفته شدباران را قطع کن و آب فرونشست و کار تمام شد;
(هود.44)

شجره
و نیز درختی را ایجاد نمودیم که طور سینا می روید و روغن ونا خورش برای خورندگان می رویاند.
(مومنون.10)

سماء
;و به زمین گفته شد آب خود را فرو ببر وبه آسمان گفته شدهم باران خود را قطع کنو آب فرونشست و کار تمام شد;
(هود.44)
خدای توانا آسمان را در مدت دو روز به صورت هفت اسمان آفرید و امر لوازم هر آسانی را مقدرو به آن وحی کرد وآسمان دنیا را به وسیله چراغ هایی (ستارگان) زینت بخشیدیم این است آن خدایی که عزتمند و داناست.

(فصلت.12)
;و خدااز آسمان باران را فرستاد تا زمین را پس از مرگ زنده کرد البته در این کارآیت و قدرت وحکمت الهی بر آنان که سخن حق بشنوند پدیداراست.
(نحل.65)
ما در آسمان کاخ های بلند برافراشتیم و بر چشم بینایان عالم آن کاخ ها را به زیب و زیور بیاراستیم .
(حجر.16)
;وما بادهای آبستن کن رحم طبیعت را فرستادیم هم باران را ازآسمان فرو آوردیم تا با آن آب شما و نباتات و حیوانات شما را سیراب گردانیم و گر نه شما نمی توانستید آب هایی برای وقت حاجت خود در هر جای زمین از کوه و دره و بیابان صحرا منبع ساخته جاری سازید.

(حجر.22)
خدا از آسمان آبی نازل کرد که در هر رودی به قدر وسعت و ظرفیتش سیل آب جاری شد و بر روی سیل کنی بر آمد چنان چه نیز که برای تجمل و زینت (طلاو نقره) یا برای اساس و ظروف (آهن و مس) در آتش ذوب کنند مثل آب کفی برآورد خدا به مثل این (آب و فلزاتو کف روی آنها)برای حق و باطل مثل میزند که (باطل چون)آن کف به زودی نابود می شود و اما آن آب و فلز که به خیر و منفعت مردم است مدتی در زمین درنگ می کند فرا مثل ها را برای فهم به این روشنی بیان می کند.

(رعد.17)
; وآسمان راسقفی محفوظ وطاقی محکم آفریدیم واین کافران غافل ازمشاهده آن اعراض می کنند.
(انبیاء.32)
; و کاخ آسمان رفیع را به قدرت خود برافراشتیم که برهرکارعالم مقتدریم.
(ذاریات.47)
;وما برای شما آب را (و آب علم و معرفت را)به قدرمعین ازآسمان رحمت نازل در زمین ساختیم و محققا بر نابود ساختن آن قادریم.
(مومنون.18)

چکیده
قرآن نور هدایت و آیات آن روشنگر راه زندگی است. این تحقیق با استفاده از ترجمه این آیات نورانی با موضوع محیط زیست از دیدگاه قرآن انجام گرفته. آیات قرآن مجید همیشه و برای همه چیزمواردی را تذکر داده که آدمی با تامل در آن ها می تواند سعادت دنیا و آخرت را به دست آورد

. خدا در قرآن از فرو فرستادن آب پاک از آسمان از استوار کردن کوه ها و ازرویانیدن گیاهان روی زمین وحتی ازپدید آوردن جانوران نیز سخن گفته است که در این تحقیق موارد مهم و ترجمه آیات که در آن ها کلمات”ارض سماء ماء دابه تراب” وجود داشته و به صورت دستوری و امری برای انسان نازل شده است نوشته شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >