سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله بررسی وضعیت مدیریت کیفیت جامع در بیمارستانهای دولتی و خصوص

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی وضعیت مدیریت کیفیت جامع در بیمارستانهای دولتی و خصوصی شهر ای?م pdf دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی وضعیت مدیریت کیفیت جامع در بیمارستانهای دولتی و خصوصی شهر ای?م pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی وضعیت مدیریت کیفیت جامع در بیمارستانهای دولتی و خصوصی شهر ای?م pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی وضعیت مدیریت کیفیت جامع در بیمارستانهای دولتی و خصوصی شهر ای?م pdf :

 

 

 

چکیده

 

هدف از این پژوهش، بررسی وضعیت مدیریت کیفیت جامع در بیمارستانهای شهر ایم بوده است. حجم نمونه از فرمول جامعـه محـدود و از روش نمونهگیری تصادفی ساده برابر با 259 نفر برآورد شده است. ابـزار گـردآوری اطعـات در ایـن پـژوهش پرسشـنامه اسـتاندارد تالیـب و همکاران (2012) بوده که روایی آن توسط متخصصان مدیریت تایید شده و پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 0/97 بدست آمده است. همچنین در این تحقیق برای گردآوری اطعات، پیشینه و مبانی نظری از روش کتابخانهای و دادههای آماری از روش میـدانی اسـتفاده شـده است. این پژوهش بر اساس هدف یک تحقیق کاربردی و همچنین بر اساس چگـونگی بدسـت آوردن دادههـای مـورد نیـاز، از نـوع تحقیقـات توصیفی- پیمایشی میباشد. برای تجزیه و تحلیل دادههای پرسشنامه از شاخصهای آماری نظیر فراوانی، جداول و نمـودارهـا در بخـش آمـار توصیفی و از آزمونهای کلوموگروف-اسمیرنوف، دوجملهای، آزمون میانگین یک جامعه و تحلیل عاملی تأییدی موجود در بستههای نرمافزاری SPSS در بخش آمار استنباطی استفاده گردید. نتایج نشان از وضعیت خوب بیمارستانهای ایم بـه لحـاظ برخـورداری از مـدیریت کیفیـت جامع دارد.

 

 

 

واژههای کلیدی: کیفیت، مدیریت کیفیت جامع، بهبود مستمر، مدلهای کیفیت، بیمارستان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه

 

توسعه همه جانبه منابع خدماتی در سه دهه گذشته، از بعد کیفیتی که همیشه به دنبال ویژگیهای تکنیکی و فنی بـوده اسـت بـه رضایت مشتری از طریق تأمین حداکثر انتظارتشان تغییر یافت. جنبش مدیریت کیفیت جامع در صنایع تولیدی شروع شد، چرا که سنجش عملکرد کیفیتی و تعهد به تولید محصول با کیفیب عالی در آن جا آسان تر بود، اما هـدف مـدیریت کیفیـت جـامع، ایجـاد تحول فرهنگی و سازمانی است و به نیروی مردم به پیش رانده میشود، در نهایت به کار گروهـی، افـزایش روحیـه، بهبـود فرهنـگ سازمانی و نیز سوددهی میانجامد. بنابراین مفهوم مدیریت کیفیت جامع، هم برای بخش خدمات و هم بـرای بخـش تولیـدی مهـم است (الوانی، .(1382 کیفیت، مشریان دائمی برای سازمان فراهم میآورد که کـمتـر دسـتخوش نوسـانات بـازار مـیشـوند. TQM، اشخاص با قابلیت را جذب سازمان می کند. همچنین، به دلیل وجود ارتباط بین کیفیت و بهره وری، بهبـود کیفیـت افـزایش تولیـد محصوت، کاهش هزینه ، حقوق بهتر و ارتقاء به مقام های مناسب تر و افزایش روحیه می انجامد و باخره این که تحول فرهنگی که هدف مدیریت کیفیت جامع است به بخش خدمات کمک میکند تا به نیازهای مشتری به شکل بهتری توجه کنـد و بـدین ترتیـب جایگاه سازمان در میان مشتریان مستحکم میگردد. (ریاحی،.(1381 یکی از صنایعی که سـریعاً در حـال رشـد مـی باشـد صـنعت بهداشت و درمان می باشد (آندالیف، .(2011 بخش بهداشت خدمات خود را ساختار دهـی مجـدد نمـوده اسـت تـا بتوانـد خـدمات بهتری را به مشتریان عرضه نماید (ویلیافر، 1994 ؛ چو1 و همکاران، .(2004 مدیریت کیفیت جامع فلسفهای است با هـدف بهبـود عملکرد مؤسسات. مدیریت کیفیت جامع در جهان به عنوان یک تمرکز استراتژیک قلمـداد مـیشـود کـه مزایـای زیـادی را ایجـاد می کند مثل بهبود ر ضایت مشتریان، توجه بیشتر به کارکنـان، انگیـزش بـاتر کارکنـان، کـاهش صـدمات و بهبـود کلـی عملکـرد (جوران2، .(1996 مدیریت کیفیت جامع راه حل بالقوه ای است برای بهبود کارایی و اثربخشی بخش بهداشت و درمان و روز بـه روز به اهمیت آن به عنوان یک عامل موفقیت در عملیات بیمارستانهای دولتی افزوده می شود (اورابها3 و همکاران، .(2011 بسیاری از بیمارستان ها به منظور بهبود کیفیت خدمات خود و همچنین کاهش هزینه هـا بـه مـدیریت کیفیـت جـامع روی آوردهانـد (یانـگ، 2003؛ هاک، .(2005 از طرفی نیز، افزایش مستمر هزینههای بهداشت و درمان در کشور و نگرانیهای ناشی از آن ایجاب میکنـد که برای کاهش نسبی یا کنترل معقول آن کاری صورت پذیرد. تنها اندیشه و ابتکاری که میتوانـد از فشـارهای وارده بـر اقتصـاد، دولت و جامعه بکاهد، به کارگیری مدیریت کیفیت فراگیر میباشد (طبیبی و همکاران،.( 2002 طبیبی اذعان میدارد که مـدیریت کیفیت فراگیر یک رویکرد عقنی است که بر مسؤولیت جمعی، اختیار مشارکتی، بهبود مداوم و اهـداف طـرحهـای انعطـافپـذیر تأکید مینماید. از دیدگاه پیرمن نیز، اجرای مدیریت کیفیت فراگیر در خدمات بهداشتی و درمانی به عنوان یک اسـتراتژی بسـیار مهم میباشد که با اجرای آن میتوان در هزینهها صرفهجویی نمود و در ساختار سازمانی نیز تغییرات زم را ایجاد کرد. با توجه به مطالب ذکر شده و اهمیت روزافزون مدیریت کیفیت جامع و تامین انتظارات مشتری از طریق ارائه خدمات با کیفیت، سؤالی که بـه ذهن متبادر میشود، این است که وضعیت و عملکرد مدیریت کیفیت جامع در بیمارستانهای شهر ایم چگونه است؟

 

 

1 Cho 2 Juran× 3 Oarabha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مبانی نظری پژوهش کیفیت4

 

بنا به گفته ریوز و بندر (1994) هیچ تعریف واحد، جامع و همه جانبهای از کیفیت وجـود نـدارد. مفهـوم کیفیـت در طـول تـاریخ تکامل پیدا کرده است. بسته به دیدگاههایی که کیفیت را تعریف میکنند، جنبههای مختلفی از کیفیت میتوانند تعریف شوند مثل مسائل تعریفی (فلسـفی)، سـود و رقابـت (اقتصـادی)، رضـایت مشـتریان (بازاریـابی) و فرآینـدهـای سـاخت (مـدیریت عملیـات) (گاروین5،.(1984 گاروین در 1984، 5 دیدگاه اصلی را برای تعریف کیفیت مطرح میکنـد کـه شـامل-1 رویکـرد مـافوق فلسـفی -2رویکرد مبتنی بر محصول اقتصادی، -3رویکرد مبتنی بر کاربر اقتصادی، بازاریابی و مدیریت عملیات -4رویکرد مبتنی بر تولید و -5رویکرد مبتنی بر ارزش مدیریت عملیات میباشد. ریوز و بندر در سال 1994، 4 تعریف اولیه برای کیفیت ارائه مـی-دهند. آنها کیفیت را در 4 قسمت، -1برتری، -2 ارزش، -3 انطباق با مشخصات و -4 برطرف کردن نیاز مشـتریان یـا بیشـتر از نیاز مشتریان تعریف کردند.

 

تعریفی از کیفیت که در دهه 1980 مورد استقبال قرار گرفت، تعریف ” کیفیت مطابق با مشخصات ” بود که توسط فیل کراشبای ارائه شد، ولی اشکال تعریف این بود که ممکن است” مشخصات “آن چیزی نباشد که مشـتری مـیخواهـد یـا مایـل اسـت آن را بپذیرد. تعریف بسیار بهتر، تعریف جوزف جوزان است که با عنوان ” کیفیت مناسب “برای مصرف ارائه شد؛ در این تعریف، مناسب بودن را مشتری تعریف میکند. نوریاکی کانو و همکارانش نیز یک مدل دو بعدی کیفیت پیشنهاد کردند. از نظر آنها کیفیـت دو بعد دارد: “کیفیتی که باید باشد “و” کیفیت جذاب”. آنها بعد دوم را ویژگیهایی معرفی کردند که مشتری بـه آنهـا عقـهمنـد است، اما خواسته او نبوده، زیرا به آنها فکر نکرده است (فارسیجانی،.(1386 تعاریف جدید کیفیت به کیفیت بعنوان یـک گـرایش اجتماعی اشاره میکند. در این دیدگاه جامع در رابطه با کیفیت، به اهمیت کیفیت زندگی اشـاره شـده اسـت. در تعـاریف سـنتی کیفیت، بر ابعاد مادی و مربوط به ثروت تاکید بیشتری میشد. همچنین در رویکرد جدید، یک دید متعادل در رابطـه بـا کیفیـت بیان شده است. این دید متعادل پیشنهاد میکند که کیفیت زندگی یک مسأله مادی نیست و اینکه برای سمت فردی، عمومی و اجتماعی به عنوان یک مهم، پول نمیتواند همه چیز را اندازهگیری کند. بعبارت دیگر، رویکرد همه جانبه نسبت به کیفیت بـرای شرکت، هم داخلی و هم خارجی است. در حالیکه تعاریف سنتی کیفیت،”تناسب با استفاده” و ” انطباق با الزامات”، کـافی بودنـد، تعاریف جدید کیفیت در برگیرندهی مسائل اجتماعی از قبیل مسئولیت اجتماعی میباشد (همان منبع).

 

بطورکلی درباره کیفیت تعاریف گوناگونی توسط صاحب نظران ارائه شده است اهم آنها عبارتند از:

 

 

4 Quality 5 Garvin

 

 

 

-کیفیت عبارت است از گام نهادن در چرخه بهبود مداوم.

 

-کیفیت زمانی بدست میآید که فرآیندها و فعالیتهای سازمانی در جهت برآورده کردن مداوم نیازها و توقعات مشتریهـا طراحـی و اجرا شوند.

 

-کیفیت انجام دادن کارهای درست با روش صحیح در اولین بار و انجام دادن بهتر کارها در دفعات بعد است.

 

-کیفیت عبارت است از مجموعه خصوصیات، تواناییها و ویژگیهایی که یک محصول یا خدمت باید واجد آن باشد و باخره اینکـه کیفیت یعنی درجه انطباق محصول یا خدمت با انتظارات و توقعات مشتریها.

 

پس از ارائه تعریفی از کیفیت، در ادامه به تبیین و تشریح مدیریت کیفیت جامع میپردازیم.

 

مدیریت کیفیت جامع6

 

امروزه پرداختن به کیفیت کاها و خدمات در کلیه زمینهها در زمره اولویتهای اساسی هر سـازمان پیشـرو مـیباشـد. در بخـش بهداشت و درمان به لحاظ اهمیت نوع خدمات و سر و کار داشتن با سمت و جان انسانها، اعـتی کیفیـت و تضـمین آن بـرای نظام بهداشت، درمان و مردم به طور فزآینده و مداوم مورد توجه قرار گرفته است (طبیبی7،.(2002 برای کیفیت تعاریف متعددی ارائه شده است. انجمن اعتباربخشی خدمات بهداشتی آمریکا ابعاد کیفیت را به شرح زیر ذکر کرده اسـت: – 1مناسـب بـودن، -2 دسترسـی، -3تـداوم، -4 مـؤثر بـودن، -5کـارآیی، -6بـازدهی، -7احتـرام و توجـه، 8 -ایمنـی و -9بـه موقـع بـودن خـدمت (مئی8،.(1999 تعریفی که از مدیریت کیفیت جامع، از سوی »جان اوکلند«9 در یکی از جزوات وزارت تجارت و صنعت انگلستان آمده است، عبارت است از: مدیریت کیفیت جامع به طور کلی، راه مدیریت بهبود اثربخشی، انعطاف و رقابت در مؤسسات تولیدی و خدماتی است که تمام واحدها، فعالیتها و افراد سازمان را در کلیه سطوح در بر میگیرد (اوکلنـد،.(1991 همچنـین »مـونر«10 و »فائر(1992) «11 بیان کردند: مدیریت کیفیت جامع یک روش سیستماتیک تایید شده برای برنامهریزی و مدیریت فعالیتهاسـت که در هر نوع سازمان کاربرد دارد. در مقاله ای که در مورد مدیریت کیفیت جامع و صنعت مواد غذایی در کتـاب مـدیریت کیفیـت فراگیر حاجی شریف(1995) 12 به رشته تحریر در آمده، چند تعریف از مدیریت کیفیت جامع ذکر شده که عبارتاند از:

  1. مدیریت کیفیت جامع، یک اصل، یک رشته مفاهیم و مجموعه روشهایی که برای انجام بهبود مستمر سازمانها است؛

 

  1. مدیریت کیفیت جامع، سیستم فرآیند بهبود پیگیر برای بهبود کیفیت در هر کاری است که انجام میدهیم؛
  2. مدیریت کیفیت جامع هم به مشتریان داخلی و هم به مشتریان خارجی مرتبط است.

 

مدیریت کیفیت فراگیر را نیز می توان این گونه تعریف کرد: مدیریت کیفیت فراگیر، یعنی اقدام هوشمندانه، آرام و مستمر که تأثیر همافزایی در جهت تأمین اهداف سازمان دارد که در نهایت منجر بـه رضـایت مشـتری، افـزایش کـارایی و تشـدید رقابـت در بـازار

 

 

 

6 Total Quality Management (TQM) 7 Tabibi 8 Lameei 9 Okland 10 Munro 11 Faure

12 Hajisharif

 

 

 

می شود (حاجی شریف، » .(1995آنتونی(2002) 13« نیز بیان کرد که مدیریت کیفیت جامع منجر به افزایش مشـارکت کارکنـان، بهبود روابط، افزایش تولید، بهبود کیفیت و کاهش دوباره کاری، افزایش رضایت مشتری، کاهش هزینههای ناشی از کیفیت ضعیف و بهبود مزیت رقابتی میشود.

 

در تجزیه لغت مدیریت کیفیت جامع با سه کلمه زیر سر و کار داریم: جامع: نشاندهنده همهگیر بودن آن است؛

 

کیفیت: درجه تطابق کای تولید شده یا خدمت ارائهشده با نیاز مشتری را بیان میکند؛ مدیریت: فن، هنر یا روش اداره کردن، کنترل کردن، هدایت کردن و;است (جعفری14 و همکاران، .(2004

 

به طور کلی میتوان گفت مدیریت کیفیت جامع یک سیستم مدیریتی یا مجموعهای از اصول و نحوه عملیات است که پایه و اساس بهبود تدریجی و پیوسته سازمان است و در راستای آن تمام اعضای سیستم درگیر شده و تش میکنند و هدف آن جلب رضـایت مشتریان چه در حال حاضر و چه در آینده است که این تعریف از سوی وزارت دفاع امریکا بیان شده است.

 

مدیریت کیفیت جامع یک فلسفه سازمانی و یک متدولوژی حل مساله است که بر بهبود مستمر و سیستماتیک کیفیت محصوت، فرآیندها و خدمات متمرکز میباشد (کویز15،.(2001 بسیاری از مطالعات مدیریت کیفیت جامع را به دو گروه سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم نمودهاند (سمسان و همکاران16،.(1999 فعالیتهای سخت افزاری عبارت از کنترل فرآیندهای آماری، توسعه کمی وظایف و عملکردها و سایر ابزارهای اندازهگیری است کهعموماً کمی و ابزارگرا هستند. فعالیتهـای نـرمافـزاری مـدیریت کیفیـت جامع بیشترین ارتباط را با مدیریت منابع انسانی دارد و مرتبط با نیروی انسانی است (هو و همکـاران17،.(2001 محققـانی چـون عباس و یعقوب (2006) مدیریت کیفیت جامع را در اجزایی چون تعهد مدیریت عالی، تمرکز بر مشتری، برنامهریزی اسـتراتژیک، مدیریت منابع انسانی، ارتباط با عرضه کننده، بهبود مستمر، سیستم کیفیت اطعات، طراحی خدمات و مسئولیت اجتماعی تعریف نمودهاند. از طرف دیگر مطالعه ادبیات موجود درباره مدیریت کیفیت جامع، نشانگر این موضوع است کـه مـدیریت کیفیـت جـامع دارای هفت فعالیت اصلی شامل رهبری، برنامهریزی استراتژیک، مشتری مداری، رویکرد واقع گرایانه بـه تصـمیمگیـری، مـدیریت منابع انسانی، مدیریت فرآیند و مدیریت تأمین کنندگان میباشد که در تحقیقات مختلف مدنظر قـرار گرفتـه اسـت. پیـادهسـازی مدیریت کیفیت جامع یکی از موارد پیچیدهای است که برای سازمانها اتفاق میافتد و پیچیدگی آن به علت تغییراتی است که در فرهنگ سازمانی و کارکنان به وجود میآید (کانجی و بارکر18،.(1990 به نظر بیچ19 سازمانها، فعالیتهای ارتقـاء کیفیـت را بـه منظور افزایش رضایت مشتریها، افزایش حفظ مشتری،کاهش شکایات مشتری، جـذب مشـتریهـای جدیـد، افـزایش اثربخشـی سازمانی، کاهش هزینههای ضایعات و دوبارهکاری، بهبود سوددهی، به دست آوردن سهم بیشتری از بازار و پیشی گـرفتن از رقبـا، آغاز میکنند (بیچ،.(1994 مدیریت جامع کیفیت با تمرکز بر مشتریها، تمرکز بر فرآیندها و سیستمها، تأکید بـر ارتقـاء مسـتمر خدمات، توانمندسازی کارکنان، ترویج کار تیمی و همکاری و ایجاد یک دیدگاه استراتژیک در مدیران و کارکنـان زمینـه را بـرای اصحات اساسی و پاسخگویی به نیازها و انتظارات جامعه فراهم میسازد. برای اجرای مدیریت جامع کیفیت یک روش یـا نسـخه

 

 

 

 

13 Antony 14 Jafari 15 Koys

 

16 Samson et al 17 Ho et al 18 Kanji & Barker 19 Biech

 

 

 

واحد و حاضر و آمادهای وجود ندارد که بتوان مطابق آن در همه سازمانها عمل کرد، بلکه باید هر سازمانی خود راه خـود را پیـدا کند و بر اساس شرایط موجود و تجربیات و یادگیری نسبت به اجرای مدیریت جامع کیفیت اقدام نماید (مئی،.(2003

 

از نظر پدهی20 عناصر کلیدی مدیریت جامع کیفیت شامل -1اخقیات، -2یکپارچگی، -3اعتمـاد، -4آمـوزش، -5کـارتیمی، -6رهبری، -7بازشناخت و -8ارتباطات میباشند (پدهی،.(2005

 

به نظر سالیس21 مؤسسات آموزشی، موجودات ثابتی نیستند.آنها فقط تا زمانی ادامه حیـات خواهنـد داد کـه هـدف مفیـدی را برآورده کنند. آنها و محیط اطرافشان به طور مستمر در حال تغییر هستند. همه سازمانها دارای یک چرخه حیات هستند. حیات سازمانی یا چرخه رشد، چهار مرحله اصلی دارد که عبارتند از: تشکیل، رشد، بلوغ و مرحلهای که در آن یا سـازمان بـه انحطـاط و تباهی کشانده میشود یا راه نوسازی و احیاء مجدد را پیش میگیرد. چرخه حیات سازمانی برای مؤسسات آموزشی نیز مثـل سـایر سازمانها میباشد. هر یک از مراحل این چرخه چالشهای خاص خود را دارد و عدم پاسخگویی به آنها میتواند به خـاص خـود را دارد و عدم پاسخگویی به آنها میتواند به فاجعه منجر شود. مدیریت جامع کیفیت با داشتن عناصری چون برنامهریزی استراتژیک و مشارکت کارکنان در ارتقای مستمر، ابزار مواجهه با چالشهای هر مرحله را ارائه میدهد (سالیس،.(2002

 

کریچ22 مدیریت جامع کیفیت را یک سیستم مدیریتی کامل میداند که اصول این مدیریت را باید در تمام سیستم به کار برد. وی معتقد است که نمیتوان بخشهای کمی از آن اصول را به کار برد و یا آنها را در برخی از بخشهای سازمان به کـار بـرد و امیـد موفقیت داشت (کریچ،.(1995 به نظر معی (1382) اجرای مدیریت جامع کیفیت یک الگوی شش مرحلهای شامل آگاهی، کسب دانش و مهارتها، برنامهریزی دراز مدت (استراتژیک)، برنامهریزی تفصیلی، اجرا و ارزشـیابی دارد (مئـی،.

(2003 از آنجـایی کـه مدیران ارشد موتور حرکت مدیریت جامع کیفیت میباشند و حمایت، هدایت، رهبری و مربـیگـری آن را بایـد بـر عهـده گیرنـد، بنابراین آموزش مدیران ارشد اولین و اساسیترین گام در مراحل اجرایی مدیریت جامع کیفیت میباشد. تا زمانی که مدیران ارشد، استراتژی مدیریت جامع کیفیت را آگاهانه انتخاب نکنند، نسبت به آن احساس مالکیت ننمایند و برای اجرای آن انرژی زم را به سازمان تزریق نکنند، سازمان آمادگی زم را برای اجرای مدیریت جامع کیفیت پیدا نخواهد کرد

(مئی،.(1999 مدیریت کیفیـت فراگیر از بهترین انتخابهایی است که میتواند زمینهساز طراحی و استقرار سیستم کیفیـت باشـد (سـلمانزاده و ملکـی23،.(2001 مدیریت کیفیت فراگیر، فرآیندی متمرکز بر مشتریان، کیفیت محور، مبتنی بر حقایق و متکی بر تیمهاست که بـرای دسـتیابی بـه اهداف راهبردی سازمان، از طریق ارزیابی مستمر فرآیندها و توسط مدیریت ارشد رهبری میشود (ریاحی24،.(2005 به نظر برگر و سودمان( 1991) 25، موسسات بهداشتی درمانی برای بقاء خود زم است کیفیتگرایی را در هر سـطح از عملیـات مـدنظر داشـته باشند.در سالیان اخیر عواملی مانند فشار دولتها و سازمانهای جهانی و انتظار عمومی برای ارتقاء کیفیت مراقبت و کاهش هزینـه، کمبود منابع مالی، پیچیدگی سیستمها و سازمانهای بهداشتی و درمانی، اهمیت کارایی و اثربخشی سازمانهای بهداشتی، فرآینـد تخصصگرایی و تقویت جایگاه مشتری، سبب شدهاند که ورود سیستمهای مدیریت کیفیت به بخش بهداشت و درمان بـا اسـتقبال زیادی روبرو شود

(کندی26 و همکاران،.(1999 استقرار مدیریت کیفیت اگر به درستی انجام شود منافع بسیاری برای سازمانهـای بهداشتی درمانی در بر خواهد داشت. مطالعات موجود نشان میدهد که استقرار مدیریت کیفیت فراگیر منجر به بهبـود فرآینـدهای

 

20 Padhi 21 Sallis 22 Creech

23 Salmanzadeh & Maleki 24 Riahi 25 Berger & Sudman 26 Kennedy

 

مشکلزا، ایجاد تغییرات فرهنگی، بهبود فعالیتهـای گروهـی و تـرویج مشـتریگرایـی و فرآینـدگرایی شـده اسـت (حمیـدی27 و طبیبی،.(2004 پیش نیاز استقرار مدیریت کیفیت، ارزیابی سازمان به منظور شناسـایی زمینـههـای بهبـود، نقـاط قـوت سـازمان و برنامههای اصحی است (رضایتمند و

قاسمی28،.(2006 در این زمینه، الگوهای تعالی سازمانی، ابزارهایی مفید به شـمار مـیرونـد که مسیر فعالیت مدیران را بهبود عملکرد، شناسایی و تعیین می کنند (جلوداری ممقـانی،.(1385

الگـوی بنیـاد اروپـایی مـدیریت کیفیت29 به عنوان الگوی تعالی سازمانی شامل 9 معیار در دو دسته توانمندساز و نتایج است و نشاندهنده مزیـت هـای پایـداری است که یک سازمان متعالی باید به آنها دست یابد. این الگو که از سال 1382 در زیر مجموعههای وزارت صنایع و معادن و از سـال 1385 در موسسات بخش عمومی و خدماتی اجرا میشود (قویدل30،(2007، به عنوان یک چهارچوب مرجع برای استقرار مدیریت کیفیت در سازمان، ارزیابی سـازمان و بـه عنـوان معیـار جـایزه

مـدیریت کیفیـت ملـی مـورد اسـتفاده قـرار مـیگیـرد (امیـری و سکاکی31،.( 2005 پنج معیار توانمندساز این الگو شامل رهبری، خط مشی و راهبرد، کارکنان، منابع و مشارکتها و فرآیندها مـی-باشند که در ادامه توضیح داده میشوند. در حوزه رهبری، رهبران آرمان و ماموریت سازمان را تدوین و دستیابی به آنهـا را تسـهیل میکنند، ارزشها و سیستمهای موردنظر برای موفقیت پایدار سازمان

را ایجاد و با عمل و رفتار مناسب خود آنها را اجرا میکننـد و قادرند جهتگیری سازمان را متحول و کارکنان را به پیروی از آن ترغیب کنند. در حوزه خط مشی و راهبرد، سازمانهـای متعـالی ماموریت و آرمان خود را از طریق ایجاد و تدوین راهبرد متمرکز بر منافع ذینفعان و با در نظر گـرفتن محیطـی کـه

در آن فعالیـت میکنند به اجرا در میآورند. در حوزه کارکنان، سازمانهای متعالی تمامی توان بالقوه کارکنان خود را در سطوح فـردی، گروهـی و سازمانی اداره کرده، توسعه بخشیده و از آن بهره میگیرند. در حوزه شرکاء و منابع، سـازمانهـای متعـالی، همکـاریهـای تجـاری بیرونی، تامین کنندگان و منابع داخلی خود را به منظور پشتیبانی از خط مشی و راهبرد و اجرای اثربخش برنامههـا مـدیریت مـی-کنند. در حوزه فرآیندها، سازمانهای متعالی فرآیندهای خود را به منظور کسب رضایت کامل و ایجاد ارزش فزاینده برای مشـتریان و سایر ذی نفعان طراحی و مدیریت کرده و بهبود میبخشند (امیری و سکاکی،.(2005

 

پیشینه پژوهش

 

قائدامینی اسدآبادی و همکاران (1390) به بررسی وجود زمینههای اجرائی مدیریت کیفیت جامع در بیمارستانهای صـحرائی در سال 1390 پرداختند. مدیریت کیفیت جامع یکی از جدیدترین نظریههای مدیریت و بهبود روشهای سنتی انجـام کـار و موجـب تضمین کیفیت خدمات مراقبت سمت وکاهش هزینهها است. بیمارستانهای صحرائی با توجه به شرایط بحرانی و اهداف خاصی برپائی

خود، نیازمند استقرار کاملتر و بهینه مدیریت کیفیت جامع هستند. هدف این مطالعه توصـیفی، تحلیلـی و مقطعـی مقالـه بررسی وجود زمینههای اجرائی مدیریت کیفیت جامع در بیمارستانهای صحرائی متخب در سال 1390بوده است. بیمارستانهای صحرائی زمینه های اجرای TQM را ندارند. بنابراین تش در جهت ایجاد زمینههای زم برای استقرار این سیستم جهـت بهبـود مستمر کیفیت

در بیمارستانهای صحرائی ضروری است. اکرامی و همکاران (1391) مطالعهای با عنوان ” میزان آمادگی دانشـگاه علوم پزشکی مشهد برای اجرای مدیریت کیفیت جامع درآموزش علوم پزشکی ” انجام دادند که نتایج نشان داد که آمادگی بـرای اجرای TQM به مفهوم کلی و در هریک از نشانههای 8 گانه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیش از حد متوسط ونسبتاً بـا بـود. نشانه به کارگیری TQM در کردار مدیران، باترین و تخصیص منابع، پایین ترین رتبه از نظر میانگین در میـان8 نشـانه بـود. بـه

27 Hamidi 28 Rezayatmand & Ghasemi 29 European Foundation for Quality Management (EFQM) 30 Ghavidel 31 Amiri & Sakaki

کارگیریTQM در گفتار مدیران، اعطای پاداش به کارکنان، تشهای منسجم و هماهنگ تـیم مـدیریت، زمـان اختصـاص یافتـه جهت نشرTQM تدوین برنامه های روشن و مشارکت کارکنان در رتبههای دوم تـا هفـتم قـراردارد. مظفـری و همکـاران ( (1391 تحقیقی با عنوان “الگوی استقرار مدیریت کیفیت فراگیر در مراکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی ایران” انجام دادند. طبـق الگو، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی با ساختار نیمه متمرکز، در سطوح ملی، منطقـهای و اسـتانی دیـده خواهـد شـد. انتزاع وظایف حاکمیتی و اعتباربخشی از وظایف تصدیگری محور الگو میباشد. ایجاد رکن هماهنگی اورژانس بیمارستانی و پـیش بیمارستانی، ایجاد مرکز پیام مشترک با پلیس، آتشنشانی و جمعیت هل احمر، دو شاخه کردن خدمات اورژانس، ایجاد گروههای کیفیت، شورای منطقهای و شورای عالی کیفیت، واحد هماهنگ کننده کیفیت، واحد نظارت، مراکز ثبت داده، واحد آمـار و اطـع رسانی، واحد ارتباط با بیمار و معاونت آموزشی و پژوهشی رهنمودهای

اساسی این الگو هستند. استقرار الگو میتوانـد بـه افـزایش موفقیت استقرار مدیریت کیفیت فراگیر، ایجاد زمینه خودارزیابی، رضایتمندی بیمـاران، افـزایش رضـایت و توانمنـدی کارکنـان، استقرار نظام اعتباربخشی، استقرار رویکرد مبتنی بر شواهد و مشارکت بیشتر بخش خصوصی بیانجامـد. سـلیمانی و محمـدی نیـز (1388) معتقدند، موضوع کیفیت به عنوان یکی از معیارهای مهم برای

سازمانها و شرکتها جهت ادامه حیات و تـوان رقابـت در بازارکامً مشخص است. چرا که در طول تاریخ، مشخص شده که معامله و مبادله یک خدمت معـین بـه دلیـل قیمـت و کیفیـت مناسب آن صورت میگیرد. در دهههای اخیر نیز، مدیریت کیفیت جامع که از همان ابتدا از صنعت الهام گرفته شده بود، در زمینه مدیریت کیفیت در سازمانها مطرح شد، و به عنوان یک پارادایم مدیریت به وسیله بسیاری از سازمانها در سراسرجهان پذیرفتـه شده است. ایده مدیریت کیفیت جامع کل عملیات

سازمان را در بر دارد و شرایط بهتـری را بـرای ارزیـابی، الزامـات کیفیـت یـک خدمت، یکپارچهسازی کیفیت، و ارزیابی کیفیت جهت تامین رضایت کارکنان و مشتریان را فراهم میآورد. ضرورت نیـروی کـار و لزوم عملکرد مناسب و پایدار، سازمانها را بر آن داشته است تا روش مدیریت کیفیت جـامع را در سـازمان تعریـف کـرده، تحقـق بخشیده و ادامه دهند. جانسون ابود ادئوتی(2011) 32 در پژوهش

خود بـا عنـوان فاکتورهـای مـدیریت جـامع کیفیـت: مطالعـه تجربی در بیمارستانهای دولتی ایالت کوارا33 دریافت که نگرش پرسنل پزشکی (کارکنان) در تمام سطوح ارائه خدمات بهداشـتی به بیماران و بوروکراسی مرتبط با عملکرد نهادهای بهداشت عمومی مغایر با ارائه سمت با کیفیت است. بـر اسـاس پـژوهشهـای انجام شده معلوم شده که سازمانهای مراقبتهای بهداشتی که مدیریت کیفیت فراگیر را به طور موفقیت آمیزی اجرا نمودهاند، به عوامل مؤثر و تأثیرگذاری توجه داشتند که منافع بلندمدت آنان را تضمین نموده است. از جمله این عوامل، تعهد رهبـری، نیـروی کار توانمند و فعال، تنظیم برنامهها، فرآیندها، ساختارها و سیستم عملیاتی در راستای تقویت کیفیـت، فرهنـگسـازی سـازمانی و آموزش را میتوان نام برد (مارک گراهام34 و همکاران ،.(1994 کارن پارسلی 35به شش عامل مؤثر دیگری که در تعیین کیفیـت خدمات بهداشتی درمانی و مدیریت جامع آن دخیل است اشاره میکند. دسترسی به خدمات36، اعتماد و اطمینان به مـورد نیـاز بودن37، کارآیی38، مقبولیت اجتماعی39، عدالت40، اثربخشـی و اقتصـادی بـودن41شـش عامـل مـؤثر از دیـدگاه او مـیباشـند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق ترس از امتحان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق ترس از امتحان pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق ترس از امتحان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق ترس از امتحان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق ترس از امتحان pdf :

ترس از امتحان
مقدمه
• آیا تاکنون از خود پرسیده‌اید که چرا از امتحان می‌ترسید؟
• آیا تابحال به صورت عمیق به این موضوع فکر کرده‌اید که چه عواملی در ترس و اضطراب نسبت به امتحان مؤثر بوده‌اند؟
• آیا در زندگی تحصیلی راههایی برای کاهش این نوع اضطراب یافته‌اید؟
بدون تردید ترس از امتحان بین دانش آموزان و دانشجویان تقریبا همه گیر و رایج است و می‌توان گفت مهمترین علت این موضوع ، نتیجه‌ای است که از امتحان بدست می‌آید. نتیجه‌ای که مدرک قبولی یا مردودی محسوب گردیده و باعث ارتقاء ، تهدید ، تشویق و یا تنبیه می‌گردد. گاهی اوقات این نتیجه می‌تواند سرنوشت را نیز رقم زند. به همین علت هر چه نتیجه ، حساسیت و اهمیت بیشتری داشته باشد، به همان نسبت می‌تواند اضطراب و ترس از امتحان گردد، که برخی از آنها عبارتند از:
1. ترس از فراموش کردن مطالب خوانده شده.
2. سختگیری مدرسین در طی سال تحصیلی.
3. انتظار بیش از حد والدین.
4. عدم وجود خود باوری در فرد.
5. نامشخص بودن سؤالات.
اکنون که برخی از عوامل ایجاد کننده ترس از امتحان مشخص شدند، لازم است عوامل کاهش دهنده این نوع ترس را نیز بدانیم. در خصوص روشهای کاهش ترس از امتحان نظرات مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها به شرح زیر می‌باشند:
ایجاد محیطی آرام و به دور از تشنج
علاوه بر تلاش والدین برای ایجاد چنین محیطی برای مطالعه فرزندان ، فرزندان نیز بایستی کوشش نمایند.
تنظیم برنامه خواب و استراحت
برخی با این تصور که هنگام امتحانات برای مطالعه بیشتر اصلا نباید خوابید و یا خیلی کم خوابید ، خود باعث خستگی ذهنی و در نتیجه فراموشی بیشتر در مطالب خوانده شده می‌گردند. کاهش زمان خواب در حد متعادل مطلوب است، اما افراط در آن هرگز مفید نخواهد بود.
پرهیز از کاهش تغذیه
افراط و تفریط در تغذیه اثرات نامطلوبی در بر خواهد داشت. بایستی با خواب و استراحت کافی و نیز تغذیه مناسب ، از لحاظ روحی و جسمی ، خود را آماده امتحان کرد.
آماده شدن برای امتحان
داشتن برنامه ریزی صحیح جهت مطالعه در طول سال تحصیلی و رعایت روشهای صحیح مطالعه.

1. مطالب درسی را بتدریج و در طول زمان مرور کنید، نه اینکه در آخرین دقایق قبل از امتحان به مطالعه فشرده بپردازید.
2. از یادداشتهای خود ، یادداشتهای فشرده‌ای بردارید، تا بازسازی ذهنی ، رمز گردانی و مرور مطالب برایتان مفید واقع شود.
3. سعی کنید به نوع آزمون پی ببرید، تا بتوانید مطالعه خود را متناسب با آن پیش ببرید.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله داروهای ضد درد pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله داروهای ضد درد pdf دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله داروهای ضد درد pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله داروهای ضد درد pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله داروهای ضد درد pdf :

داروهای ضد درد

Analgesics
درد یک حالت حسی و نمایانگر اختلال در بدن می باشد. درد را می توان از دو طریق عضوی تحت تاثیر قرار داد . نخست می توان از راه محیطی حساسیت گیرنده های مربوطه را به قدری کاهش داد که تحریک پذیری آنها توسط موجهای درد کاهش یافته و یا از بین برود که نتیجه این عمل کاهش و یا از بین رفتن احساس درد می باشد . همچنین می توان برای القاء آنالژزی موجهای درد را که به تالاموس وارد شده و بر روی قشرهای حساس مغز اثر می نمایند تضعیف نموده و یا از بین برد. با سنتز و کشف آنالژزیک های جدید تقسیم بندی ضد درد

ها به ترکیبات غیر مخدر و ترکیبات مخدر دیگر رایج نبوده و امروزه آنها را از نظر قدرت اثر به دو گروه عمده ضد دردهای ضعیف و ضد دردهای قوی الاثر تقسیم می نمایند . گروه اول را ترکیباتی تشکیل می دهند که جهت مداوای دردهای ساده و متوسط مناسب بوده و اکثر آنها دارای اثر تب بر (آنتی پیرتیک ) ، ضد التهابی ( آنتی فلوژستیک ) و ضد روماتیسمی نیز می باشند. دردهای بسیار شدید مانند دردهای ناشی از اعمال جراحی ، دردهای سرطانی ، کولیک های کلیوی و صفراوی را نمی توان با ترکیبات گروه اول تسکین داد و بدین منظور از ضد دردهای قوی که اکثراً جزو ترکیبات مخدر هستند استفاده بعمل می آید.

الف ـ دارو های ضد درد ضعیف و متوسط الاثر : مشتقات اسید سالیسیلیک ، مشتقات پاراهیدروکسی آنیلین (پاراآمینو فنل ها ) ، مشتقات پیرازول ، مشتقات اسید آنترا نیلیک و مشتقات فنیل آلکانوئیک اسید ها و ترکیبات وابسته گروههای اصلی ضد دردهای ضعیف و متوسط الاثر را تشکیل می دهند. طیف درمانی این داروها وسیع تراز مشتقات مرفین بوده بر خلاف ضد دردهای مخدر حتی در مصارف طویل المدت نیز ایجاد اعتیاد نمی نمایند. ضد دردهائی از این گروه که در سنتز و آزاد شدن پروستاگلاندین ها دخالت نموده و قادر به ورود به سیستم اعصاب مرکزی باشند، دارای اثر پائین آورنده حرارت بدن که در اثر آزاد شدن موضعی پروستاگلاندین ها توسط پیروژن های میکرواورگانیسم ها افزایش یافته است نیز می باشند. این ترکیبات که به دارو های تب بر ( Antipyretics ) معروف هستند اثری بر بوی محرارت معمولی بدن ندارند.

1 ـ مشتقات اسید سالیسیلیک : اسید سالیسیلیک خود به علت اثر التهاب آور آن بر روی مخاط معده به عنوان یک داروی ضد درد قابل استفاده نبوده ولی مشتقاتش مانند اسید استیل سالیسیلیک (آسپیرین ) ، سالیسیل آمید . اتوکسی بیزآمیدوژنتیزیک اسید دارو های ضد درد خوبی را نمایانگر می باشند.
اسید استیل سالیسیلیک : در سال 1898 دانشمندی به نام Hoffmann که سعی می کرد یک مشتق سالیسیلات با قابلیت تحمل بهتر و سمیت کمتر از اسید سالیسیلیک به دست آورد موفق به سنتز اسید استیل سالیسیلیک در کارخانه بایر آلمان شد . این ترکیب امروز نیز یکی از مهمترین داروها ئی است که از لحاظ کمی در دنیا بیش از مواد داروئی دیگر تهیه و مصرف می شود. اثر آنتی پیرتیکی و آنالژزیکی آسپیرین مانند اسید سالیسیلیک است ولی قابلیت تحمل آن بهتر می باشد و می توان از مخلوط کردن آن با کربنات منیزیوم و یا

هیردوکسید آلومینیم از التهابات مخاط معده که توسط مشتقات اسید سالیسیلیک بوجود می آیند، جلوگیری نموده و یا خطر التهاب را کاهش داد.
برای ایجاد اثر داروئی ، اسید سالیسیلیک که در اثر هیدولیز آسپیرین در بده بوجود می آید به تنهایی مسئول نبوده و اثر ، بیشتر از تمامی مولکول آسپیرین می باشد. آسپیرین در بعضی افراد ایجاد واکنشهای حساسیتی مانند آسم و کهیر می نماید . با وجود اینکه سمیت این دارو کمتر از سالیسیلات سدیم و اسید سالیسیلیک است ولی مسمومیتهائی با آسپیرین نیز گزارش شده است. مقادیر 30 ـ 40 گرم از آسپیرین کشنده می باشد.

مشخصات : آسپیرین از پودر متبلور سفید و یا بلورهای بیرنگ تقریباً بدون بو و ترش مزه ای که در اتا نول خیلی خوب ، در اتر و کلروفرم خوب و در آب به دشواری حل می گردند تشکیل شده است. نقطه ذوب آسپیرین 136 ـ 140 درجه می باشد. آسپیرین در هوای خشک پایدار بوده ولی توسط رطوبت به آهستگی هیدرولیز شده و بوی اسید استیک از آن به مشام می رسد، این ترکیب همچنین توسط آب جوش ، هیدرکسید ها و کربنات های قلیائی هیدرولیز می شود.
سنتز : از استیله کردن اسید سالیسیلیک توسط حرارت با استانیدرید در مجاورت کمی اسید سولفوریک به عنوان کاتالیزور آسپیرین بدست می آید:

روش های شناسایی : علاوه بر روش های فیزیکی و فیزیکو شیمیائی مانند IR، GC، HPLC . TLCو می توان از روش های شیمیائی زیر نیز استفاده نمود.
الف ـ آسپیرین در اثر حرارت با آب جوش هیرولیز شده و اسید سالیسیلیک ایجاد شده با یون های Fe3+ ایجاد رنگ بنفش می نماید.
ب ـ در اثر حرارت آن با سود 6 نرمال و سپس اسیدی نمودن محلول سرد شده توسط اسید سولفوریک 6 نرمال رسوب سفید بلوری از اسید سالیسیلیک ایجاد می شود که پس از شستشو و خشک کردن ، نقطه ذوب آ‎ن را اندازه گیری می نمایند (نقطه ذوب اسید سالیسیلیک 156 ـ 160 درجه است .) .

ج ـ چنانچه به حاصل صافی عمل هیدرولیز فوق کمی اتانول و اسید سولفوریک غلیظ اضافه نمایند. بوی اتیل استات ایجاد می شود (استر از اسید استیک ایجاد شده در واکنش ب و الکل اتیلیک ) .

تعیین مقدار : آسپیرین را می توان با محلول سود یک دهم نرمال در مجاورت معرف فنل فتالئین تیتر نمود . طبق فارماکوپه آمریکا می توان ابتدا آسپیرین را با مقدار مشخصی محلول سود نیم نرمال حرارت داده و پس از مدتی اضافی سود را با اسید سولفوریک نیم نرمال تیتر نموده و از مقدار سود مصرفی به مقدار آسپیرین پی برد.
ناخالصیها : همان طور که ذکر شد آسپیرین به راحتی هیرولیز شده و از آن اسید سالیسیلیک بوجود می آید. اسید سالیسیلیک از ناخالصیهای مهم است و می توان با یون های آهن سه ظرفیتی وجود و یا عدم وجود آنرا در آسپیرین مشخص نمود

حداکثر مقدار مجاز اسید سالیسیلیک در آسپیرین پنج در ده هزار است . از مقایسه رنگ محلول اتانولی این غلظت از اسید سالیسیلیک که به آن محلول آمونیم فری سولفات اضافه شده است با رنگ محلول اتانولی آسپیرین محتوی آمونیم فری سولفات . به مقدار بیشتر از این ناخالصی پی میبرند.

موارد استفاده ک از اسید استیل سالیسیلیک اکثراً برای برطرف نمودن درد و تب و نیز در حالات حاد و مزمن عوارض روماتیسمی استفاده بعمل می آید. برای استفاده موفقیت آمیز دردرمان عوارض روماتیسمی بایستی مقادیر اولیه زیاد که بتوانند مقدار آسپیرین خون را به 30 میلی گرم در 100 میلی لیتر پلاسما برسانند مصرف نمود. در این حالت عوارض جانبی مانند سرگیجه ‚ سر درد و صوت کشیدن در گوشها نادر نیستند. در استفاده طویل المدت از آسپیرین امکان مداخله در سنتز پروترومبین در کبد و آمادگی بیشتر برای خونریزی وجود داشته و همچنین به علت اثر بر روی مخاط معده ‚ خونریزیهای محدود ( در سطح میکرو ) بوجود می آیند . در سالهای گذشته از غلظت های پائین آسپیرین برای پیشگیری و معالجه ترومبوز نیز استفاده به عمل آمده است.

اثر آسپیرین احتمالا به دلیل متضاد بودن آن با برادی کینین و یا وقفه در سنتز و آزاد شدن پروستاگلاندین ها می باشد. احتمال داده می شود که اثر ضد درد آن مربوط به تاثیر محیطی روی منشاء و محل پیدایش درد و ایجاد اتساع عروق است. کما اینکه اثر ضد تب آن نیز به احتمال قوی مربوط به اتساع عروق و ازدیاد اتلاف حرارتی از راه پوست می باشد . شواهدی تجربی نیز در دست است که آسپیرین با تاثیر بر مرکز عصبی تنظیم حرارت در هیپوتالاموس اثر ضد تب خود را اعمال می نماید.

وابسته به اندازه ذرات و فرمولاسیون ‚ آسپیرین در معده و یا قسمتهای فوقانی روده باریک بسرعت جذب شده و دو ساعت پس از مصرف مقدار آن در سطح خون به حداکثر خواهد رسید. در ابتدا مقدار آسپیرین تغییر نیافته در خون بر اسید سالیسیلیک برتری دارد ولی پس از مدت کوتاهی قسمت عمده آن در خون هیدرولیز شده گروه استیل را از دست می دهد. دفع آسپیرین عمدتاً از راه کلیه ها انجام می گیرد و سرعت دفع بستگی به PH ادرار دارد به صوری که با ادرار قلیائی حدود هشتاد و پنج درصد یک واحد به صورت سالیسیلات آزاد و بقیه آن به صورت فرمهای مزدوج در مدت کوتاهی دفع می گردند. در صورتی که با ادرار اسیدی به علت جذب مجدد اسید سالیسیلیک آزاد . عمل طولانی تر است و فقط حدود ده درصد یک دوز به صورت آزاد و قسمت عمده آن به صورت فرمهای مزدوج شده (گلوکورنید ، سولفات و غیره ) دفع می شوند. مقدار کمی از سالیسیلات نیز در کبد به اسید ژنتیزیک اکسیده شده سپس به شکل مزدوج دفع می گردد .

سالیسیل آمید : سالیسیل آمید در سال 1834 کشف و در سال 1890 تجویز آن به عنوان یکی از مشتقات اسید سالیسیلیک با قابلیت تحمل خوب توصیه گردید ولی در ابتدا نتوانست در دارو سازی جائی برای خود باز کند تا اینکه در سال 1946 در آمریکا مجدداً مورد توجه قرار گرفته و وارد بازار داروئی شد. این دارو دارای اثر ضد درد و ضد تب خوبی می باشد. ، ولی اثر ضد عوارض روماتیسم آن کم است و علت آنرا می توان احتمالا در ناتوانی سالیسیل آمید به ایجاد کمپلکس شلات ( Chelate ) جستجو نمود .

اتز آمید : اثر ضد درد این ترکیب که اتیل اتر از سالیسیل آمید است دو برابر سالیسیل آمید بوده و اثر تب بر آن نیز بهتر از سالیسیل آمید می باشد. دفع این ترکیب آهسته بوده و واحد مصرفی پس از 48 ساعت کاملا از بدن دفع می گردد.

اسید ژنتیزیک : این ترکیب یک آنتی اکسیدان قوی با موارد استفاده متعدد می باشد. ملح سدیم آن دارای سمیت و نیز اثر ضد درد و تب بر کمتر از سدیم سالیسیلات است و از آن گاهی در درمان عوارض روماتیسمی استفاده می شود. اثر آن احتمالا ممانعت از عمل آنزیم هیالورونیداز است.
2ـ مشتقات پارا ـ هیدروکسی آنیلین (پارا آمینو فنل ها )

اثر ضد درد مشتقات آنیلین در سال 1886 توسط هپ ( Hepp ) و کاهن ( Cahn ) کشف شد . این دو دانشمند با علم به اثر سمی آنیلین که همان ایجاد مت هموگلوبین و ممانعت از انتقال اکسیژن است برای از بین بردن سمیت آن اقدام به تحقیق در باره ترکیبات دیگری از این گروه نموده و در سال 1887 موفق به کشف اثر تب بر و ضد درد استانیلید گردیدند . استانیلید در ابتدا مورد استفاده فراوان قرار می گرفت، ولی چون این ترکیب نیز در بدن هیدولیز شده و از آن مشتقات سمی مانند آنیلین به وجود می آیند دیگر بندرت از آن استفاده می شود. سایر مشتقات مهم آنیلین که سنتز و تحت آزمایشات فارماکولوژیکی قرار گرفته اند در جدول زیر ذکر گردیده اند. به طور کلی هر نوع استخلافی بر روی گروه آمین که باعث کاهش قدرت بازی این گروه شود یک کاهش فعالیت فیزیولوژیکی ترکیب را نیز به همراه خواهد داشت.م یک نوع از این استخلاف استیله کرده است که در اثر ان استانیلید ایجاد می شود.

استانیلید که بهترین نمونه کاهش قدرت بازی گروه آمین توسط استیله شدن است در دوزهای زیاد سمی و در دوزهای کم بدون اثر ضد درد قابل ملاحظه ای می باشد. نمونه دیگر فرمانیلید است که علاوه بر عوارض جانبی قوی به راحتی هیدولیز می گردد. همولوگهای بزرگتر از استانیلید نیز به علت بدی حلالیت دارای اثر ضعیف می باشند. چنانچه این استخلاف توسط اسید های عطری انجام گیرد ، نمی توان ترکیبات بدست آمده را به دلائل مختلف به عنوان داروی ضد درد مورد استفاده قرار داد. به عنوان مثال بنز آنیلید فاقد اثر ضد درد بوده ، سالیسیل آنیلید دارای اثر ضد قارچ واگزالژین دارای سمیت زیاد می باشد. آنیلین های هیدروکسیل دار در مواضع اورتو‚ متاوپارا که به نام آمینو فنل ها معروف هستند ‚ به علت سمیت کمتر مورد توجه بیشتری می باشند. پارا آمینو فنل یک متابولیت آنیلین است که سمیت آن کمتر از دن ایزومر دیگر می باشد . با وجود اینکه این ترکیب دارای اثر ضد درد و تب بر قوی است ولی به دلیل سمی بودن مصرف آن به عنوان دارو مجاز نیست .

با استیله نمودن گروه آمین پارا ـ آمینو فنل ‚ جسمی به نام انـاستیل ـ پارا ـ آمینو فنل (استامینوفن ) ایجاد می شود که یک داروی مسکن و تب بر نسبتاً خوب می باشد . راه دیگر برای کاهش سمیت پارا ـ آمینو فنل اتری کردن گروه هیدروکسیل فنلی می باشد.

از مهمترین ترکیباتی ک بدین روش بدست آمده اند می توان آنیزیدین وفنتیدین را نام برد که اتیل و متیل اتر از پاراآمینو فنل می باشند . با استیله کردن گروه آمین و اتری کردن گروه هیوگسیل فنلی یکی از مهمترین مشتقات داروئی پارا ـ آمینو فنل به نام فناستین که اتیل اتر از آن استیل پارا آمینو فنل می باشد سنتز و معرفی گردید . همولوگ های متیل و پروپیل اتر ازآن ـ استیل ـ پارا آمینو فنل به علت واکنش های جانبی شدید مانند ایجاد تهوع . دیورز و غیره مصرف داروئی ندارند.

فناستین : این ترکیب از بلورهای براق بیرنگ و یا پودر متبلور سفید تلخ مزه که در اتانول و کلروفرم بخوبی حل شده و در آب و اتر نامحلول می باشند‚ تشکیل شده است. نقطه ذوب فناستین 134 ـ 137 درجه می باشد. در اثر حرارت فناستین با اسید های معدنی رقیق گروه آمید و در اثر حرارت با اسید های معدنی غلیظ گروه آمید و گروه اتوکسی تجزیه می گردند.
سنتز : پارا – نیتروفنل را د ر محیط اسیدی با اتانول و یا قلیائی بادی اتیل سولفات تبدیل به پارا ـ نیتروفنتیدین نموده سپس گروه نیترو را توسط براده آهن در محیط اسیدی احیاء می نمایند. از حرارت دادن 4 اتوکسی آنیلین بدست آمده با استانیدرید و یا اسید استیک گلاسیال ، فناستین بدست می آید:

3 ـ مشتقات پیرازول (5 ـ پیرازولون ها و 3 و 5 ـ پیرازولیدین دی اون ها )
با وجود اینکه مدتهای زیادی از ورود مشتقات پیرازولون به بازار داروئی گذشته است هنوز هم بعضی از این ترکیبات جزو مهمترین داروهای ضد درد ‚ ضد تب و ضد التهابی می باشند.
پیرازولون ها در طبیعت وجود نداشته و همگی از راه سنتز بدست می آیند . اولین ترکیب از این گروه داروئی بنام فنازون است که در سال 1883 توسط دانشمندی به نام کنور ( Knorr ) سنتز شد. این دانشمند قصد داشت ترکیباتی از کینولین که شبیه کینین باشند سنتز نماید ولی ماده ای که او از ترکیب استیل استیک استربافنیل هیدرازین بدست آورد با فرمولی که او تصور نموده بود مغایرت داشت. اما این ماده (فنازون ) و ترکیبات مشابه آن در آزمایشات فارماکولوژیکی اثرات ضد درد‚ ضد تب و ضد التهابی خوبی را نشان دادند مهمترین آنالژزیک ها و

آنتی فلوژیستیکهای این گروه که اکثراً جزو داروهای رسمی می باشند عبارتند از 5 پیرازولون ها مانند فنازون ‚ آمینوئ فنازون دی پیرون ‚ پروپی فنازون ‚ ایزوپروپیل آمینو فنازون ‚ ایزو پروپیل آمینو فنازون ‚ نیفنازون ‚ مورازون و 3 ‚5 پیرازولیدین دی اونها مانند فنیل بوتازون ‚ اوکسی فن بوتازون ‚ فنوپیرازون ‚ موفبو تازون و سولفین پیرازون.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله زندگی نامه ناصر خسرو pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله زندگی نامه ناصر خسرو pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله زندگی نامه ناصر خسرو pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله زندگی نامه ناصر خسرو pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله زندگی نامه ناصر خسرو pdf :

زندگی نامه ناصر خسرو شاعر قرن پنجم هجری به سال 394 ه.ق در قبادیان از نواحی بلخ زاده شد وی دوران جوانی را به خوش و کامرانی گذراند و در دربار محمود و مسعود غزنوی و مدتی بعد در دربار چغزی بیگ سلجوقی دیوانی کرد در حدود چهل سالگی تحولی در اندیشه ی او روی داد و به تعبیر فرد او از خواب چهل ساله بیدار شد. در جستجوی موفقیت از شهری به شهری دیگر رفت و با صاحبان مذاهب گوناگون به گفت و گو پرداخت و سرانجام به قاهره رسید و با تبلیغ « موید فی الدین» مقرب خاص خلیفه فاطمی مستنصر به مذهب اسماعیلی گروید و از سوی خلیفه لقب « حجت خراسان » یافت. و مأمور تبلیغ مذهب اسماعیلی در شهر خراسان گردید و پیش از این او پیرو مذهب حنفی بود. آن گاه به بلخ بازگشت و به تبلیغ پرداخت اما نقیهان اهل سنت با او به مخالفت پرداختند و سرانجام به یمگان پناهنده شد و سال ها در آن دره محصور بود تا آن که به سال 481 یا 471 ه.ق در گذشت.فلسفه: دیوان ناصر سرشار از موضوعات حکمی و فلسفی است. مشرب فلسفی او حکمت قدیم مخصوصاً فلسفه مشایی – نو افلاطونی است با تمایل به شیوه تفکر عرفا. وی دین و فلسفه را با یکدیگر پیوند می دهد اما در عین حال در عقاید و احکام دین استوار است وی به عقل کلی و نفس کلی معتقد است و به طور کلی منظومه فکری او در قصیده « دو گوهری» (ق 37) در بیان جان و خرد یا نفس و عقل گسترده است

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق CPU سی پی یو pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق CPU سی پی یو pdf دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق CPU سی پی یو pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق CPU سی پی یو pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق CPU سی پی یو pdf :

بخشی از فهرست تحقیق CPU سی پی یو pdf

مقدمه 2
مراحل ساخت پردازنده 3
شرکت های تولید کننده پردازنده 9
تاریخچه ریزپردازنده ها 9
درون یک پردازنده 12
ریجستر و Cache 15
دستورالعمل های ریزپردازنده 16
نسل های پردازنده ها 20
موارد موثر بر روی کارایی یک پردازنده 21
بررسی انواع پردازنده پنتیوم 23
پردازشگر های بیتی 26
مقایسه پردازنده های 32 بیتی با 64 بیتی 27
نکاتی در مورد تراشه های 64 بیتی 30
ویژگی هایLGA775 و سوکت Prescott 31

سی پی یو یا به عبارتی واحد پردازشگر مرکزی در حکم مغز و اداره کننده ی کامپیوتر است و مسئولیت انجام محاسبات ریاضی داخلی کامپیوتر و فرمان دادن به دیگر اجزا را به عهده دارد. تمام کامپیوترها اعم از کامپیوترهای شخصی ، کامپیوترهای دستی و ... دارای ریزپردازنده می باشند. نوع ریزپردازنده استفاده شده در یک کامپیوتر می تواند متفاوت باشد ولی تمام آنها عملیات یکسانی را انجام خواهند داد.
سی پی یو محاسبات داخلی کامپیوتر را به وسیله ی دو عدد 0 و 1 ( صفر و یک ) انجام میدهد. کلیه ی قطعات داخل کامپیوتر برای انجام کارها و محاسبات خود نیازمند این قطعه ی کوچک هستند که این ارتباط را از طریق خطوطی با نامIRQ ( در خواست وقفه ) برقرار میکنند. ساختمان داخلی سی پی یوها نیز متشکل از ترانزیستور های بسیار ریز است که به تعداد بسیار زیاد و دقت بسیار بیشتر در کنار هم قرار داده شده اند. برای مثال یک سی پی یو متعلق به کمپانی اینتل با سرعت 3.4 گیگا هرتز متشکل از 125 میلیون ترانزیستور کنار هم قرار داده شده است که سایز هر کدام از انها 90 نانو متر معادل 0.09 میکرون است! رقمهایی اعجاب انگیر که حاکی از پیچیده و اسیب پذیر بودن ساختار این قطعه دارند.
مراحل ساخت پردازنده
1: ماده اولیه
امروزه همه می دانند که ماده اولیه پردازنده ها همچون دیگر مدارات مجتمع الکترونیکی، سیلیکون است.در واقع سیلیکون همان ماده سازنده شیشه است که از شن استخراج می شود. البته عناصر بسیار دیگری هد در این فرایند به کار برده می شوند و لیکن از نظر درصد وزنی، سهم مجموع این عناصر نسبت به سیلیکون به کار رفته در محصول نهایی بسیار جزئی است.
آلمینیوم یکی از موارد دیگری است که در فرایند تولید پردازنده های مدرن، مس به تدریج جایگزین آلمینیوم می شود. علاوه بر آنکه فلز مس دارای ضریب هدایت الکتریکی بیشتری نسبت به آلمینیوم است،دلیل مهم تری هم برای استفاده از مس در طراحی پردازنده های مدرن امروزی وجود دارد. یکی از بزرگ ترین مسائلی که در طراحی پردازنده ها ی امروزی مطرح است، موضوع نیاز به ساختارهای فیزیکی ظریف تر است. به یاد دارید که اندازه ها در پردازنده های امروزی در حد چند ده نانو متر هستند. پس از آنجایی که با استفاده از فلز مس، می توان اتصالات ظریف تری ایجاد کرد، این فلز جایگزین آلومینوم شده است.
2: آماده سازی
فرایندهای تولید قطعات الکترونیکی از یک جهت با بسیاری از فرایندهای تولید دیگر متفاوت است. در فرایندهای تولید قطعات الکترونیک، درجه خلوص مواد اولیه مورد نیاز در حد بسیار بالایی اهمیت بسیار زیادی دارند.
اهمیت این موضوع در حدی است که از اصطلاح electronic grade برای اشاره به درجه خلوص بسیار بالایی مواد استفاده می شود.
به همین دلیل مرحله مهمی به نام آماده سازی در تمامی فرایندهای تولید قطعات الکترونیک وجود دارد. در این مرحله درجه خلوص موارد اولیه به روش های گوناگون و در مراحل متعدد افزایش داده می شود تا در نهایت به مقدار خلوص مورد نظر برسد. درجه خلوص مواد اولیه مورد نیاز در این صنعت به اندازه ای بالاست که توسط واحدهایی مانند ppm به معنی چند اتم نا خالصی در یک میلیون اتم ماده اولیه،بیان می شوند.
آخرین مرحله خالص سازی ماده سیلیکون،به این صورت انجام می شود که یک بلور خالص سیلیکون درون ظرف سیلیکون مذاب خالص شده قرار داده می شود، تا بلور باز هم خالص تری در این ظرف رشد کند ( همان طور که بلورهای نبات در درون محلول اشباع شده به دور یک ریسمان نازک رشد می کنند ) . در واقع به این ترتیب، ماده سیلیکون مورد نیاز به صورت یک شمش تک کریستالی تهیه می شود ( یعنی تمام یک شمش بیست سانتی متری سیلیکون، یک بلور پیوسته و بدون نقض باید باشد!). این روش در صنعت تولید چیپ به روش cz معروف است. تهیه چنین شمش تک بلوری سیلیکون آن قدر اهمیت دارد که یکی از تحقیقات اخیر اینتل و دیگر شرکت های تولید کننده پردازنده، معطوف تولید شمش های سی سانتی متری سیلیکون تک بلوری بوده است. در حالی که خط تولید شمش های بیست سانتی متری سیلیکون هزینه ای معادل 5/1 میلیارد دلار در بر دارد، شرکت های تولید کننده پردازنده ، برای بدست آوردن خط تولید شمش های تک بلوری سیلیکون سی سانتی متری، 5/3 میلیارد دلار هزینه می کنند. موضوع جالب توجه در این مورد ان است که تغییر اندازه شمش های تک بلوری ، تاکنون سریع تر از یک بار در هر ده سال نبوده است. پس از آنکه یک بلور سیلیکونی غول آسا به شکل یک استوانه تهیه گشت، گام بعدی ورقه ورقه بریدن این بلور است. هر ورقه نازک از این سیلیکون، یک ویفر نامیده می شود که اساس ساختار پردازنده ها را تشکیل می دهد. در واقع تمام مدارات یا ترانزیستورهای لازم،بر روی این ویفر تولید می شوند. هر چه این ورقه ها نازک تر باشند،عمل برش بدون آسیب دیدن ویفر مشل تر خواهد شد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   31   32   33   34   35   >>   >