سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله رایگان ادواردو آنیلی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله رایگان ادواردو آنیلی pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله رایگان ادواردو آنیلی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله رایگان ادواردو آنیلی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله رایگان ادواردو آنیلی pdf :

ادواردو آنیلی (EDOARDO AGNELLI) در 6 ژوئن 1954درنیویورک به دنیا آمد؛ پدرش سناتور جیووانی آنیلی ثروتمندترین مرد ایتالیا و مالک کارخانجات اتومبیل سازی فیات، فراری ،لامبورگینی ،لانچیا ،آلفارمو، ایوکو، به همراه چندین کارخانه تولید قطعات صنعتی، چند بانک خصوصی، شرکتهای طراحی مد ولباس، روزنامه های پرتیراژ لاستامپا و کوریره دلاسرا ، باشگاه اتومبیل رانی فراری وباشگاه فوتبال یوونتوس می باشد.
علاوه بر اینها چندین شرکت ساختمان سازی، راه سازی، تولید لوازم پزشکی وهلیکوپتر سازی هم وجود دارد که خانواده آنیلی جزء سهامداران اصلی آنها می باشند.
ادواردو در کنار پدر، مادر، خواهر و خواهرزاده هایش
میزان ثروت ونفوذ خانواده آنیلی به حدی است که رسانه های ایتالیا از آنها به عنوان خاندان پادشاهی ایتالیا نام می برند که کارشناسان اقتصادی نیز درآمد سالانه خانواده آنیلی را بالغ بر 60 میلیارد دلار تخمین می زنند که 3 برابر درآمد نفتی جمهوری اسلامی ایران است.
ادواردو تحصیلات مقدماتی را در ایتالیا طی کرد و بعد به کالج آتلانتیک درانگلستان رفت و پس از آن در رشته ادیان وفلسفه شرق از دانشگاه پرینستون ایالات متحده با اخذ درجه دکتری فارغ التحصیل شد .
او از همان دوران جوانی علاقه ای به اداره ثروت عظیم خانوادگی به روش پدرش نداشت و فقط چند سال مسئولیت اداره باشگاه فوتبال یوونتوس را به عهده داشت که پس از مدتی وی را ازکار برکنار کردند و عمویش جای وی را گرفت.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله ناهنجاری های قامتی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ناهنجاری های قامتی pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ناهنجاری های قامتی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ناهنجاری های قامتی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ناهنجاری های قامتی pdf :

ناهنجاری های قامتی

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مسایل بهداشتی، تامین نیازهای جسمی‌دانش آموزان است که سلامت آنها را تامین می‌کند. بررسی و تحقیقات نشان‌دهنده وجود تغییر شکل‌های بدنی در بین دانش‌آموزان است. این تغییر شکل‌ها که اغلب شدید نیست با تمرین حرکات ساده قابل اصلاح خواهد بود.

داشتن وضعیت صحیح بدنی به تنهایی هر چند برای سالم بودن کافی نیست اما بخشی از سلامت کلی فرد را شامل می‌شود. والدین و مربیانی که دستیابی به وضعیت صحیح بدن و عوامل موثر بر آن را می‌شناسند، به خوبی می‌توانند در سلامت زندگی روزمره دانش‌آموزان سهیم شوند بنابراین در یک برنامه صحیح آموزش بهداشتی نباید آموزش دستیابی به وضعیت صحیح بدن را از یاد برد. در عین حال برای آنکه دانش آموزان به همکاری لازم علاقه نشان دهند، در امر آموزش نباید سختگیری شود. پیشگیری از اختلال مهم‌تر از درمان پس از ابتلا است. پیشگیری نیز تا حد زیادی به آموزش اصول صحیح و حفظ وضعیت‌های صحیح بستگی دارد.

علل مساعدکننده و به وجود آورنده تغییر وضعیت ستون فقرات در سنین مدرسه به‌طور عمده عبارتنداز: ضعف‌های عضلانی، بیماری‌های دوران مدرسه، استاندارد نبودن ارتفاع میز و صندلی‌های مدارس، یکسان نبودن قد دانش‌آموزان، در وضعیت‌های غلط قرار گرفتن در سر کلاس، پیشرفت بیماری‌ها و عوارضی که از دوران پیش از مدرسه شروع شده است.
کیفوز: کیفوز، تغییر شکل واضح، کاهش میزان بازشدگی قفسه سینه دردم، ناتوانی در صاف ایستادن به مدت طولانی، گرد بودن شانه‌ها (به هم نزدیک می‌شوند) تنگی نفس و خستگی زودرس

اسکولیوز: اسکولیوز انحراف طرفی ستون فقرات، پایین افتادگی یک شانه، تنگی نفس، قوز دنده‌ای در اثر چرخش مهره‌ها، ناتوانی در چرخش به طرف مخالف، تغییر شکل و خم شدن به طرفین به صورت قرینه نیست.
لازم به ذکر است که تغییر شکل‌های فوق هرچه سریع‌تر تشخیص داده شوند و تمرین‌های مربوطه هرچه زودتر انجام شوند، بهبودی سریع‌تر و بیشتر خواهد بود.
اسکولیوز عادتی یا مدرسه‌ای
این اسکولیوز در کودکانی که در سنین مدرسه هستند بر اثر قرار گرفتن در وضعیت‌های غلط و عادت به آن ایجاد می‌شود. اسکولیوز اغلب پیش از 14 سالگی ایجاد می‌شود و اگر اصلاح نشود در سنین بالا نیز پایدار می‌ماند. به عنوان مثال نشستن به صورت غلط ، همچنین وضعیت بچه‌های راست دست که موقع نوشتن اغلب به سمت راست خم می‌شوند و بر عکس. در این اسکولیوز انحراف جانبی ستون فقرات در حد متوسط است وضعف عضلانی هم کاملا مشهود است. نشستن طولانی‌مدت پشت میز تحریر موجب می‌شود که فشارزیادی روی مهره‌ها وارد شود. قرار گرفتن در چنین وضعیت‌هایی به مدت طولانی اگر با ضعف عضلانی همراه باشد دانش‌آموز را وادار می‌کند که با تکیه دادن روی یک طرف (تکیه یک‌طرفه) نشستن را برای خود راحت و قابل تحمل کند. در نتیجه عادت بد قرار گرفتن و وضعیت غلط موجب پیشرفت اسکولیوزها در کودکانی که هنوز به مدرسه نرفته اند نیز مشاهده می‌شود. البته کودکانی نیز وجود دارند که این تغییر شکل‌ها در دوران مدرسه در آنها شروع شده و پیشرفت کرده است اما این احتمال نیز وجود دارد که بچه‌هایی که در دوران مدرسه به وضعیت معیوب عادت می‌کنند از قبل دارای مهره‌های تغییر شکل یافته بوده‌اند.
نشستن روی نیمکت‌هایی که نامناسب هستند و همچنین حمل روزانه کیف و کتاب به‌طور مداوم با یک دست بدون شک در شکل‌گیری اسکولیوز دخالت دارند. بنابراین معلم و مربی بهداشت باید رشد و تکامل دانش‌آموزان را کنترل کنند و به‌طریقه نشستن آنها هنگام گوش دادن به درس ، توجه کافی داشته باشند.
کیفوز در سنین مدرسه

تعدادی از کودکان در سنین مدرسه دچار کوژ پشتی می‌شوند.آنچه مسلم است ضعف عضلات پشت و فقدان توانایی کودکان در نگهداری ستون مهره‌ها به یک وضعیت خاص و صحیح یکی از علل عمده این تغییر شکل محسوب می‌شود. بیماری‌هایی نیز در سنین نوجوانی و جوانی وجود دارند که می‌توانند تغییر شکل فوق را ایجاد کنند. یکی دیگر از علل کیفوز در سنین دبستان نامناسب بودن ارتفاع میز و صندلی با قد دانش آموز است. این امر موجب اتخاذ وضعیت غلط (به صورت تحمیلی) از سوی دانش‌آموز و ایجاد کوژ پشتی می‌شود. همچنین دانش‌آموزان بلند قد در هنگام صحبت با سایر همکلاسی‌های خود مجبورند که سر خود را پایین بگیرند و با آنها صحبت کنند. تکرار این حالات موجب شروع و پیشرفت تغییر شکل می‌شود.

همچنین بچه‌هایی که خجالتی هستند و هنگام حرف زدن و راه رفتن همیشه سرشان روبه پایین است و یا دختران به هنگام بلوغ و رشد سینه‌ها برای پوشیده نگهداشتن این امر شانه‌ها را به هم نزدیک می‌کنند و حالت قوز به خود می‌گیرند، بیشتر دارای کیفوز هستند.

مربیان بهداشت می‌توانند خیلی از تغییر شکل‌ها را در ساعات تفریح و یا در سرکلاس شناسایی کنند و فرد را برای مراجعه به پزشک راهنمایی نمایند و یا به کمک مربی تربیت بدنی با انجام چند تست و حرکات خیلی ساده پس از شناسایی این تغییر شکل‌ها و با دادن ورزش‌های اصلاحی می‌توان ورزش‌های مناسب (حرکات اصلاحی) آنها را بهبود بخشید. به عبارت دیگر با شناخت تغییر شکل‌ها با دادن ورزش‌های اصلاحی می‌توان ورزش‌های متنوع و اصلاحی را جایگزین ورزش‌های معمولی کرد.

حرکات اصلاحی ساده برای رفع ناهنجاری‌های ستون مهره‌ها
• آویزان شدن از بار فیکس می‌تواند در بهبود انعطاف‌پذیری مفید باشد.
• شنای کرال سینه در اصلاح تغییر شکل کیفوز بسیار موثر است.
• حفظ وضعیت صحیح در ایستادن ، نشستن و خوابیدن ضروری است و به اصلاح کمک می‌کند.
• برای رفع گردی شانه‌ها فرد می‌تواند حرکت عقب بردن کتف‌ها را انجام دهد.
• طریل کردن تنه در حالت نشسته (افزایش ارتفاع تنه)

• انجام تمرینات تنفسی همراه با سایر تمرینات اصلاحی لازم است.
• بالا کشیدن شانه‌ها به خصوص سمت مبتلا و تقویت عضلات همان طرف
• بهتر است دانش آموز مبتلا جلوی آینه قدی نشسته و وضعیت صحیح نشستن را تمرین کند. به این صورت که فرد در حالی که روی صندلی نشسته است، تنه خود را به سمت بالا می‌کشد. این عمل نه تنها به انعطاف‌پذیری ستون مهره‌ها کمک می‌کند بلکه در اصلاح تغییر شکل و بهبود قدرت عمل عضلات نیز موثر است. کودک مبتلا می‌تواند راه رفتن را جلوی آینه قدی تمرین کند و وضعیت بدنی خود را مشاهده کند. در هنگام راه رفتن شانه‌ها باید در یک سطح باشند.

وقتی صحبت از درد مفاصل می شود، شاید اصلا” وضعیت صحیح بدن و ناهنجاری قامتی به ذهن ما خطور نکند، اما عدم قرار گرفتن اسکلت و ساختار قامتی بدن در وضعیت های صحیح آن موجب بروز ناهنجاری قامتی و ایجاد درد در مفاصل می شود. در این مطلب به بررسی ناهنجاری قامتی و وضعیت های صحیح بدن می پردازیم. شما می توانید بر اساس تصاویر و توضیحات قرار گرفته در این مطلب وضعیت ساختار قامتی خود را بررسی کنید.

 

ایستادن را آزمایش کنید
در کنار یک آیینه ی تمام قد، به پهلو بایستید. اگر بتوانید از دو آیینه استفاده کنید، بهتر است. این دو آیینه را با زاویه ای نسبت یه یکدیگر قرار دهید تا بتوانید هنگام ایستادن در کنار آیینه، نمای نسبتا” کاملی از خود را ببینید.

تنفس عمیق انجام دهید. هنگام عمل بازدم، بدنتان را راحت بگیرید و هر گونه فشار درونی را از آن خارج کنید. وضعیت مشخصی از ایستادن را که پس از سپری کردن یک روز دشوار به خود می گیرید، در آیینه نمایش دهید. نواحی اصلی بدن را به عنوان سلسله بلوک هایی در نظر بگیرید که روی یکدیگر قرار گرفته اند، یک بلوک را برای سر، یکی را برای تنه، یکی برای لگن و برای هر زانو و پا، یک بلوک دیگر را در نظر بگیرید. از نحوه ی قرار گیری “بلوک ها” روی یکدیگر و ارتباط آن ها با همدیگر آگاهی یابید. سپس راستای قرار گیری” بلوک های” بدنتان را از جلو و پهلو بررسی کنید.

زانو های خود را بررسی کنید
A )زانو ها بطور بسیار مناسب، باید در آرامش کامل قرار داشته و نسبتا صاف باشند. آن ها نباید قفل شده و سفت گرفته شوند. تصویر A
B)آن ها نباید قفل شده و سفت گرفته شده اند یا به عقب متمایل شده باشند. تصویرb
(Cآن ها نباید بیش از حد به جلو خم شده باشند. تصویر C

نکته: اگر زانوهای شما قفل و سفت شده یا به جلو خم شده اند، آن ها را حرکت داده و جابه جا کنید تا بدون اینکه قفل شوند، صاف شده و در وضعیت مناسب قرار گیرند. توجه داشته باشید که آیا این حالت بر کج شدن لگن شما به جلو یا عقب تاثیر می گذارد یا نه؟

کمر، شکم و لگنتان را بررسی کنید
A) کمر شما بطور بسیار مناسب باید انحنای اندکی به جلو داشته باشد؛ شکمتان صاف بوده و حتی در حالتی که عضله های آن آرامش دارند، باید کشیدگی خود را حفظ کند؛ لگن را یک سطل پر از آب فرض کنید که قسمت جلویی و عقبی آن در یک راستا قرار گرفته اند تا آب از آن بیرون نریزد. تصویر A

B) نباید انحنا و قوس کمر شما افزایش یافته و انحنای کمر به جلو زیادتر شود،نباید شکم شما به جلو برآمده شود، نباید باسن به عقب برآمده شود، نباید “سطل” لگنتان تمایل داشته باشد به جلو خم شود و آب به جلو بریزد. تصویر B
C )نباید انحنا و قوس کمر شما کاهش یافته و انحنای کمر به ظاهر از بین رفته و کمرتان صاف یا حتی گرد شود طوریکه به نظر برسد که به جلو قوس برداشته است، نباید باسن صافی داشته باشید، نباید “سطل” لگنتان تمایل داشته باشد تا به عقب کج شود و آب به عقب بریزد. تصویرC

تنه و قفسه ی سینه ی خود را بررسی کنید
A) قفسه ی سینه ی شما به طور بسیار مناسب باید تا اندازه ای صاف و کشیده بوده و در وضعیتی باشد که احساس آرامش کنید؛ باید احساس کنید بین قسمت بالایی لگن و قسمت پایینی دنده های شما هوا وجود دارد؛ قسمت بالایی کمرتان باید تا اندازه ای صاف بوده (یا اندکی به جلو قوس داشته باشد) تا تنه ی شما در وضعیت صاف قرار گیرد. تصویر A

B) نباید قفسه ی سینه ی شما به داخل فرو رفته، استخوان جناغ به کف زمین متمایل شده و دنده ها به یکدیگر فشرده شده باشند، نباید به نظر برسد قفسه ی سینه عملا” روی لگنتان قرار گرفته و بین آن ها فاصله ای وجود ندارد،نباید به نظر برسد قسمت بالایی بدنتان به طور مشخص به جلو قوس بر داشته و قد شما از آنچه که باید باشد، کوتاه تر به نظر برسد. تصویر B

C) نبایدقفسه ی سینه به بالا برآمده شده و حجم آن افزایش یافته باشد،نباید با استفاده کردن از عضله ها، شانه ها را بالا نگه دارید، اگر فکر می کنید یکی از حالت های زیر رخ داده است، به اثر های موقعیت قرار گیری قفسه ی سینه ی خود برای وضعیت و فشار وارد شده بر بلوک های گردن، سر، لگن و کمر توجه کنید. تصویرC

سر و گردن خود را بررسی کنید
A )سر شما به طور بسیار مناسب باید در راستای قفسه ی سینه و تا اندازه ای در موقعیت مرکزی آن، در بالای قفسه ی سینه قرار داشته باشد، گردن باید با اندکی انحنا به جلو، در وضعیت صاف و کشیده قرار داشته باشد، عضله های ناحیه ی گلو پشت گردن و بالای شانه ها باید راحت و آزاد به نظر برسند. تصویر A

B)نباید به نظر برسد گردنتان به جلو و پایین آویزان شده و از قسمت پایین به جلو خم شده است؛ نباید هنگام ایستادن یا راه رفتن تمایل داشته باشید به پایین و به زمین نگاه کنید.تصویر B

C)نباید به نظر برسد سر شما تحت فشار قرار گرفته ، به جلو نگاه داشته شده تا جایی که در اثر آن، شانه و گردنتان به جلو برآمده شده باشد؛ نباید عضله های گلو و بالای شانه هایتان سفت به نظر برسند. تصویر C

راستای قرار گیری کلی بدنتان در بین سر، قفسه ی سینه و لگن و فاصله ی بین پاهایتان را بررسی کنید.
A)لگن، قفسه ی سینه و سر شما به طور بسیار مناسب، باید در راستای عمودی و صاف روی یکدیگر قرار گرفته، در راستای قرار گیری پاها باشند. تصویر A
B)نباید لگن شما به جلو متمایل شده و جلو تر از راستای قرارگیری پاهایتان قرار گرفته و شکمتان برآمده شده باشد. تصویر B
C)نبایدقفسه ی سینه ی شما به بالا و جلو متمایل شده و جلوتر از راستای قرارگیری پاها و لگنتان قرار گرفته باشد.تصویر C
D)نباید سر شما به جلو متمایل شده و جلوتر از راستای قفسه ی سینه و لگنتان قرار گرفته شود. تصویر D

نحوه ی قرارگیری پاها و حفظ تعادلتان را بررسی کنید.
A) پاهای شما به طور بسیار مناسب باید به اندازه ای، بین دو اندازه ی “فاصله ی بین شانه ها” و “فاصله ی دو طرف لگن از هم” باز باشند، یعنی: پاهای شما نباید بیشتر از عرض شانه هایتان باز باشد. پاهای شما نباید کمتر از عرض لگنتان باز باشد.باید بتوانید خطی صاف را از هر پای خود به زانو و لگن همان طرف رسم کنید.تصویر A

B) آیا تمایل دارید پاهایتان را به یکدیگر نزدیک تر کنید؟ (این وضعیت به این دلیل که بدن باید برای حفض تعادل خود بیشتر کار کند، موجب می شود تا فشار وارد بر عضله ها افزایش یابد.) تصویر B

C) آیا پاها و زانوهایتان تمایل دارند به دو طرف متمایل شده و از یکدیگر فاصله بگیرند؟ (این وضعیت مو جب می شود بر رباط های پاها و زانوها فشار وارد شود؛ دراین حالت هیچ خط صافی در راستای پاها، زانوها و لگن وجود ندارد.) تصویر C

تمایل بدن برای کج شدن به یک سمت را بررسی کنید
متمایل شدن بدن هنگام ایستادن روی یک پا، عادتی طبیعی است که موجب کاهش خستگی و فشار وارد بر عضله های بدن می شود. از تمایل مداوم که برای منتقل کردن وزن روی یک پا وجود دارد، آگاه شوید. هنگام نشستن و قرار دادن یک پا روی پای دیگر، اگر عادت داشته باشید که وزن را فقط به یک سمت منحرف و به یک طرف بدن فشار وارد کنید، موجب می شود تا ساختار و چهارچوب بدن به یک سمت کج شده و تعادل شما از بین برود.

اگر علاقه مند هستید وزنتان را به یک پا منتقل کنید، مطمئن شوید این کار به طور متناوب برای هر دو پای خود انجام می دهید، یعنی اگر برای مدت 5 دقیقه به سمت چپ منحرف شده و وزنتان را به پای چپ منتقل می کنید، پس از آن باید برای همین مدت زمان، وزنتان را به سمت راست منتقل کنید. در ضمن از منتقل کردن وزن به صورت عادتی، به یک پا و کج شدن هنگام ایستادن آگاه شوید.
به عنوان مثال، هنگامی که وزنتان را روی پای چپ منتقل کردید و پای راست را جلو آورده اید، اگر به پایین نگاه کنید باید بتوانید ببینید که سمت چپ بدن روی پای چپ در وضعیت متعادل قرار گرفته است. اگر متوجه شدید قسمت چپ لگن به خارج پای چپ منتقل شده و قسمت راست لگن به پایین کج شده است، بیش از اندازه به یک سمت منحرف شده اید.
در تصویر زیر کج شدن فرد به صورت متعادل و صحیح، نمایش داده شده است.

در تصویر زیر کج شدن بدن به صورت نامتعادل و غلط، نمایش داده شده است.

کوله پشتی باعث ایجاد مشکلات قامتی در دانش آموزان می‌شود
با وجودیکه همه ساله در روزهای آغازین سال تحصیلی هشدارهای زیادی در رابطه با کوله پشتی سالم وجود دارد در حالیکه طرح کشوری “کوله پشتی سالم”عامل مهمی در جلوگیری از خرید و فروش این دست کیف ها و در نهایت ممانعت از ناراحتی های اسکلتی است.
تقریبا 10 روز به پایان ماه تابستان باقی مانده است و بازار خرید لوازم التحریر به وی‍ژه خرید کیف داغ است.
بسیاری از والدین ترجیح می دهند که نوع کوله پشتی را برای فرزند خود خریداری کنند چون تصور آنها اینگونه است که چون این کیف از دو بند تشکیل شده است به راحتی در دو طرف شانه قرار گرفته و فشاری به بدن وارد نمی کند.
اما در این بین کیف هایی هستند که علاوه بر کوله پشتی بودن دارای دو چرخ هستند که دانش آموز در زمان سنگین بودن وسایل خود می تواند آن را بر روی زمین بکشد و به این طریق آسیب کمتری را به بدن خود وارد کند، بسیاری از متخصصان طب فیزیکی بر این عقیده هستند که این دست کیف ها بهترین نوعی است که دانش آموزان به وی‍ژه آنهایی که وسایل زیادی را با خود حمل می کنند می توانند از آن استفاده کنند.
در حال حاضر و با تحقیقات انجام گرفته در وزارت بهداشت به علت سنگینی بیش از اندازه بسیاری از این کیف ها، تعداد زیادی از دانش آموزان با ناهنجاری های قامتی و اسکلتی مواجهه بوده و این امر مشکلات فراوانی از جمله درد مزمن در نواحی شانه و گردن را برای آنان به ارمغان آورده است.
با توجه به این مسئله و با درنظرگیری سلامت دانش آموزان وزارت بهداشت نیز در یک اقدام جدی به تدوین برنامه جامع ” کوله پشتی سلامت” پرداخت.
بهزاد دماری رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت از محاسبه هنجار وزن کوله‌پشتی دانش‌آموزان ایرانی خبر داد و گفت: این برنامه جهت اجرا به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ می‌شود.
وی با اشاره به مطالعه انجام شده توسط پژوهشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، گفت: هنجار وزن کوله‌پشتی دانش‌آموزان ایرانی در این مطالعه محاسبه شد.
بر اساس نتایج به دست آمده از این گزارش، حداکثر وزن مجاز برای کوله‌پشتی دانش‌آموزان 10 درصد وزن بدن آنها توصیه می‌شود، بنابراین وزن‌های بیشتر کوله‌پشتی‌ها در دانش‌آموزان علاوه بر آنکه به بروز تغییرات منفی در سیستم قلبی – عروقی و تنفسی منجر می‌شود، افزایش معنی‌دار دردهای شانه، پشت و کمر را به دنبال خواهد داشت.
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در آستانه بازگشایی مدارس به دانش‌آموزان و والدین آنها توصیه کرد که از جاسازی وسایل سنگین و غیرضروری در کوله پشتی خودداری کنند.
وی با اشاره به تدوین برنامه “کوله‌ پشتی سالم” در وزارت بهداشت جهت جلوگیری از بروز مشکلات در ستون فقرات و ایجاد دردهای مزمن و حاد پشت و کمر در دانش‌آموزان، گفت: طی جلسه‌ای با مسوولان وزارت آموزش و پرورش در مورد مقدمات این کار صحبت شده است. در مجموع این برنامه پس از طی مراحل تصویب در وزارت بهداشت، جهت اجرا در مدارس سراسر کشور، به زودی به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ می‌شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پاورپوینت تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها pdf دارای 258 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها pdf

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها pdf

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها pdf :

اسلاید 1 :

 

اهداف کلی فصل اول

1- آشنایی با مفهوم سیستم ،ترکیب و نحو عملکرد و طبقه بندی و خواص سیستمها

2- آشنایی با نظریه عمومی سیستمها

3- آشنایی با نگرش سیستمی

اسلاید 2 :

 

هدفهای رفتاری فصل اول

1- سه خصلت اساسی سیستمها را بر شمارید

2- اجزاءسیستم را نام برده و هر یک را در دو سطر توضیح دهید

3- اجزاءمختلف سیستم در یک موسسه آموزشی را مشخص کنید

4- سیستم باز و بسته را مقایسه کنید

5- آنتروپی منفی و گونه های مختلف آن را شرح دهید و نحوه عملکرد آنتروپی را در سیستم های باز و بسته شرح دهید

6- سیستم های اصلی و فرعی را با ذکر مثال توضیح دهید

اسلاید 3 :

سیستم چیست ؟

    سیستم مجموعه ای است که از اجزاءبه هم وابسته که وابستگی حاکم بر اجزای خود کلیت جدید را احراز کرده و از نظم و سازمان خاصی پیروی می نماید و در جهت تحقق هدف معینی که دلیل وجودی آن است فعالیت می کند

 

اسلاید 4 :

ترکیب سیستم

اجزاءچهار گانه سیستم

1- درونداد(input) : آنچه بنحوی وارد سیستم می شود و سبب تحرک سیستم می شود

2- فرایند تبدیل(process) :جریان تغییر و تبدیل آنچه وارد سیستم می شود

3- برونداد(output) : آنچه از تغییر و تبدیل از سیستم (به شکل کالایا خدمات )خارج می شود

4- بازخورد (feed back) : فرایندی دورانی که قسمتی از ستاده به عنوان اطلاعات به درونداد پس خورانده می شود

اسلاید 5 :

محیط سیستم

  • هر سیستم در محیطی قرار دارد . محیط سیستم شامل کلیه متغیرهایی است که می تواند در وضع سیستم مؤثر باشند و یا از سیستم تأثیر پذیرند عوامل محیطی در بر گیرنده عواملی همچون عوامل طبیعی ،فرهنگی ایدئولوژی ،اجتماعی ،سیاسی ،اقتصادی و غیره هستند

اسلاید 6 :

طبقه بندی سیستم ها

 سیستم های اصلی و فرعی

          سیستم های اصلی : که در بر گیرنده مجموعه ای از سیستم ها فرعی می باشد

         سیستم های فرعی : که جزئی از یک سیستم بزرگتر بوده و جهت تحقق هدفهای سیستم اصلی فعالیت می کند

اسلاید 7 :

سیستم های باز و بسته

سیستم بسته : سیستمی ساده است که با محیط خود ارتباط برقرار نمی کند و در بر خورد با محیط سازمان خود را از دست می دهد

سیستم باز : سیستمی است که با محیط خود در ارتباط است

اسلاید 8 :

آنتروپی

  در هر سیستم عواملی وجود دارند که بر خلاف جهت نظم سیستم عمل می کنند و مختل کننده انتظام سیستم هستند این عوامل را آنتروپی می نامند

اسلاید 9 :

انواع آنتروپی

 1- آنتروپی مثبت : عملکردش در خلاف جهت نظم سیستم است

2- آنتروپی منفی : عملکرش خلاف جهت آنتروپی مثبت است و برای ایجاد تغییرات تعدیلاتی در جهت اصلاح انحرافات به منظور بقاء سیستم  در محیط عمل می کند

اسلاید 10 :

خواص سیستم های باز

1- کلیت و جامعیت وجودی    8- گرایش به فنا

2- سلسله مراتب                 9- گرایش به تکامل

3- همبستگی بین اجزاء        10- گرایش به تعادل یا خود 

4- تناسب بین اجزاء                  نگهداری

5- گردش دایره وار

6- خاصیت تولید مثل

7- همپایانی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی سموم سیانو باکتریایی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی سموم سیانو باکتریایی pdf دارای 97 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی سموم سیانو باکتریایی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب

چکیده    
مقدمه    
فصل اول: انواع سیانوباکترها و ویژگیهای بیولوژیکی، ظاهری و بلومهای سمی آنها    
1-1- تاریخچه    
1-2- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیکی سیانوباکترها    
1-3- بلومهای سمی (شکوفایی) سیانوباکترها    
1-4- مهمترین راسته‎های جلبک‎های سبز ‎- آبی    
1-5- تقسیم‎بندی سیانوباکترها از لحاظ شکل ظاهری    
1-5-1- سیانوباکترهای رشته‎ای    
1-5-2- سیانوباکترهای کلنی    
فصل دوم: طبقه‎بندی سموم سیانوباکتریایی    
2-1- طبقه‎بندی سموم سیانوباکتریایی براساس مکانیسم عمل    
2-1-1- نوروتوکسین‎ها    
2-1-2- هپاتوتوکسین‎ها    
2-1-3- درماتو توکسین‎ها    
2-2-  انواع سیانوتوکسین‎ها    
2-2-1- نودولارین‎ها    
2-2-2- ساکسی توکسین‎ها    
2-2-3- آناتوکسین a و هوموآناتوکسین a   
2-2-4- آناتوکسین ‎a (S)   
2-2-5- ‎Cylindrospermopsin    
2-2-6- میکروسیس تین    
2-2-6-1- دوام و پایدار میکروسیس‎تین در سلولها    
2-2-6-2- خارج‏شدن‎سم‏هپتاپپتید(میکروسیس‎تین‎درطی‎تجزیه ‎Microcystis aeruginosa   
2-3- طبقه‎بندی سیانوتوکسین‎ها براساس ساختمان شیمیایی    
2-3-1- پپتیدهای حلقوی    
2-3-2- آلکالوئیدها    
2-3-2-1- آلکالوئیدهای سیتوتوکسیک   
2-3-2-2- آلالوئیدهای درماتوتوکسیک    
2-3-3- سموم لیپوپلی ساکاریدها ‎(LPS)   
فصل سوم: اثرات مضر سموم سیانوباکترها    
3-1- آزمایش سلامت انسان    
3-1-1- قرار گرفتن در معرض اثرات حاد و غیرمزمن    
3-1-2- قرار گرفتن در معرض اثرات مزمن    
3-2- ارزیابی خطر    
3-3- اثر بر ماهیان    
3-4- اثر بر موجودات آبزی    
3-5- تولید ترکیبات بیواکتیو   
3-6- صدمه از راه تماس تفریحی    
3-7- مسمومیت حیوانی    
3-8- اثر بر زئوپلانکتونها    
3-9- اثر بر باکتریهای آبزی    
فصل چهارم: روشهای کنترل و جلوگیری از شکوفایی    
4-1- انعقاد یا چسبیدن، معلق بودن هوای محلول و جذب سطحی کربن فعال    
4-2- کلرزنی    
4-3- فیلتراسیون سریع و فیلتراسیون کندشنی    
4-4- فرآیندهای غشایی    
4-5- دما    
4-6- اسیدیته ‎(PH)   
4-7- کاهش فسفر و ازت    
4-8- سولفات مس    
4-9- سیمازین    
4-10- ازن‎دار کربن    
4-10-1- میکروسیس‎تینها و نودولارین    
4-10-2- آناتوکسین a، آناتوکسین ‎S(a) و ساکسی توکسین    
4-11- نور    
4-12- کنترل بیولوژیک   
4-12-1- تغذیه توسط زئوپلانکتونها    
4-12-2- کپور نقره‎ای    

 
فهرست جدول‎ا
 4-1- جدول تأثیر ازن در از بین بردن میکروسیس تین ‎LR در صورت وجود یا عدم وجود مواد آلی    
4-2- جدول تأثیر ازن در از بین بردن ‎Microcystis aeruginosa   

 
چکیده
سیانوباکترها (جلبک‎های سبز ‎- آبی) جزء پروکاریوت‎ها محسوب می‎شوند. این فیتوپلانکتون‎ها معمولاً در آب‎های شیرین و لب شور یافت می‎شوند و از لحاظ شکل ظاهری به دو گروه رشته‎ای و کلنی تقسیم می‎شوند.
سیانوباکترها در هنگام بلوم (شکوفایی)، سمومی را تولید می‎کنند که سلامت آب آشامیدنی را به مخاطره می‎اندازند و اثرات مضری بر روی موجودات زنده دارند. این سموم عبارتند از: میکروسیس‎تین‎ها، نودولارین‎ها، ساکسی توکسین‎ها، آناتوکسین ‎a، آناتوکسین ‎S(a) و ‎Cylindrospermopsin. این سموم از نظر ساختمانی متفاوتند و محدوده عصبی را شامل می‎شود. وجود سیانوباکترها و سموم آنها در مخازن آبی مورد استفاده برای آشامیدن به علت عدم مدیریت صحیح منابع و مخازن آبی است.
روش‎های تیمار آبی که در این پروژه مورد بحث قرار گرفته‎اند عبارتند از: کلرزنی، فیلتراسیون سریع یا کند، به ویژه استفاده از ازن و غیره، از موثرترین روش‎ها در از بین بردن سیانوباکترها هستند.
 
مقدمه
بعضی از جلبک‎های سبز ‎- آبی سمومی تولید می‎کنند که وجود این سموم و افزایش آنها در آب آشامیدنی باعث ایجاد اثرات حاد و مزمن می‎گردد و ممکن است حیات موجودات زنده آبزی و دیگر موجوداتی را که از این آب آلوده استفاده می‎کنند، تهدید کنند.
فعالیت‎های انسانی مانند ورود فاضلابهای شهری، صنعتی و کشاورزی که حاوی عناصر غذایی فراوانی هستند باعث شکوفایی این جلبک‎ها می‎گردد و در نتیجه اکسیژن آب کاهش می‎یابد و آب رنگ و بوی نامطبوع پیدا می‎کند و سبب افزایش مرگ و میر موجودات زنده و یا افزایش بیماریهای حاد و مزمن می‎شود. مدیریت صحیح منابع آبی می‎تواند از لوم این جلبک‎ها جلوگیری کند.
با ارزیابی این سموم در منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و کنترل آنها می‎توان میزان آلودگی منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و کنترل آنها می‎توان میزان آلودگی منابع آبی به سموم سیانوباکترها را تا حد قابل ملاحظه‎ای کاهش داد و سلامت و بقاء موجودات زنده را تضمین کرد.
پژوهش‎ها و مطالعات فراوانی در زمینه روشهای کنترل این سموم صورت گرفه است و این روشها تا حد قابل ملاحظه‎ای در کاهش سموم سیانوباکترها مؤثر واقع شده‎اند. این روشها عبارتند از کنترل یا مبارزه بیولوژیک و یا افزودن مواد شیمیایی به منابع آب.
البته سیانوباکترها در بعضی از نقاط دنیا به علت اینکه شرایط مناسبی فراهماست تجمع زیستی پیدا کرده‎اند.
 
فصل اول
انواع سیانوباکترها (جلبک‎های سبز ‎- ویژگیهای بیولوژیکی، ظاهری و ‎بلومهای سمی آنها)

جلبک‎های سبز ‎- آبی دارای 150 جنس و 2000 گونه هستند که در حال حاضر کمتر از 40 گونه سمی تشخیص داده شده‎اند. جلبک‎های سبز ‎- آبی با بیش از 3 میلیون سال قدمت از قدیمی‎ترین موجودات بوده که سالانه با بلوم خود سبب مرگ و میر بسیاری از آبزیان و احشام می‎گردند.
1-1-  تاریخچه
سیانوفیت‎ها یا جلبک‎های سبز ‎- آبی در واقع همان سیانوباکترها هستند که تا سال 1978 این میکروارگانیسم‎ها جزء جلبک‎ها محسوب می‎شدند تا اینکه در سال 1978 دانشمندی به نام ‎Stanier و همکارانش بررسی علمی بسیار منطقی روی این میکروارگانیسم‎ها انجام دادند و ثابت نمودند که سیانوفیت‎ها نه تنها فاقد هسته و غشاء هسته می‎باشند، بلکه از نظر ضریب رسوبگذاری میتوکندری ‎SRNA شانزده می‎باشند که شباهت بسیار زیاد بین آنها و باکتریهاست.
منابع فارسی
1- اسماعیلی ساری. ع، 1381، «آلاینده‎ها، بهداشت و استاندارد در محیط زیست»، انتشارات نقش مهر، ص 453 تا 459، 463 تا 473، 476 تا 481.
2- اسماعیلی ساری. ع، 1379، ‌«باکتریها، جلبک‎ها، قارچها و بی‎مهرگان آب شیرین»، مؤسسه تحقیقات شیلات ایران، ص 33 تا 35.
3- اسماعیلی ساری. ع، 1379، «‌مبانی مدیریت کیفی آب در آبزی پروری»، مؤسسه تحقیقات شیلات ایران، ص 133 تا 146، 111، 113.
4- اسماعیلی ساری. ع، 1383، «هیدروشیمی بنیان آ‌بزی پروری»، انتشارات اصلانی، ص 221 تا 227، 231 تا 235.
5- عرفان منش. م، افیونی. م، 1381، ‌«آلودگی  محیط زیست، آب، خاک و هوا»‌، انتشارات ارکان، ص 108.
 
فهرست منابع غیرفارسی
1. Betina, C., Hitzfeld, B., Stefan, J., Hoger, S., Daniel, R., Dietrich, D., 2000 Feb, Cianobateial toxins, University of knostans, Germany, Environ Health Perspect 108 (suppl1): 133-122.
2. Falconer, I., 1999, Anverview of problems caused by toxic blue-green aglae (cyanobacteria) in drinking water. Environ Toxical 14 5-12.
3. Gillroy, D.J., Kauffman, K.W., Hall, R.A., Haung, X., Chu, F.S.2000 may, Assessing potential health risks from microcystin toxins in blue-grean algae dietary supplements. Environ Health Perspect, 108 (5): 435-9.
4. Hitzfeld, B., Fischer, W., Eriksson, J., Mikhailov, A., Dietrich, D., 1999, Immunochemical detection of microcystin-LR in tissues and cells of rainbow trout. Toxical Sci 48:33.
5. Hitzfeld, B., Fischer, W., Erikson, J., Mikhal, A., Tencalla, F., Dietrich, D., 1999, toxins of cyanobacteria in fish, Naunyn – Schmiedeberg’s Arch Pharmacol 359: R159.
6. Hoger, S., Dietrich, D., Hitzfeld, B., 1999, Effect of ozonation in drinking water treatment on the removal of cyanobacterial toxins, Toxical Sci 48:33.
7. Morri, R.J., Williams, D.F., Luu, H.A., Holmes, C.F., Anderson, R.J.,Calvert, S.E., 2000 Feb, The adsorption of microcystin-LR by natural clay particles, Toxicon, 38(2): 303-8.
8. Thebault, L., Lesne K, Boutin, J.P., 1995, Cyanobacteria, their toxins and health risks, Med Trop, 55(4): 375-80.
9. Schaeffer, D.J., Malpas, P.B., Barton, L.L., 1999 Sep, Risk assesment of microcystin in dietary Aphanizomenon flos-aquae. Ecotoxical Envion Saf, 44(1): 73-80.
10. Watanabe, M.F., Tsuji, K., Watanabe, ., Harada, K., Suzuki, M., 1992, Rlease of heptapeptide toxin (microcystin) during the decomposition process of Microcystis aeruginosa, Nat Toxin, 1(1): 48-53.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی انواع جوشکاری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی انواع جوشکاری pdf دارای 52 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی انواع جوشکاری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 


بخشی از فهرست مطالب پروژه بررسی انواع جوشکاری pdf

مقدمه

تاریخچه هپکو

جوشکاری با قوس الکتریکی دستی

جوشکاری قوس با الکترود تنگستن و گاز محافظ

جوشکاری با قوس الکتریکی تحت پوشش گازهای محافظ

سایر فرایند های جوشکاری

جوشکاری با قوس الکتریکی دستی

جوشکاری قوس با الکترود تنگستن و گاز محافظ

جوشکاری با قوس الکتریکی تحت پوشش گازهای محافظ

سایر فرایند های جوشکاری

آزمونهای غیر مخرب

دستور کار تستهای غیر مخرب

آزمونهای مخرب و غیرمخرب

 


برتریهای آزمون غیرمخرب


شناسایی نقصهایی که آشکارشدن آنها به شکست فاجعه بارقطعه منجرمیشودوازنظراقتصادی نیزپرهزینه وشامل خطرات جانی است ازبرتریهای روشن ومشخص کاربرد منطقی آزمون غیرمخرب است باوجوداین استفاده ازاین روشهای آزمون برتریهایی رابدنبال خواهد داشت .
اجرای هرنوع سیستم بازرسی هزینه ای رادربردارداماغالبا"استفاده موثرازروشهای بازرسی مناسب سبب صرفه جویی مالی قابل توجهی خواهدشدنه تنهانوع بازرسی بلکه مراحلی که طی آن بازرسی انجام میشوداهمیت دارند. کاربردروش آزمون غیرمخرب برای بازرسی قطعات ریختگی وآهنگری کوچک پس ازاتمام کلیه عملیات ماشینکاری نوعی اسراف خواهد بود دراینحالت بهتراست قطعات راپیش ازشروع ماشینکاری پرهزینه بررسی کنند وآنهایی راکه ترکهای غیرقابل قبول دارند رد کنند. باید تاکید شود که تمام ترکهای آشکارشده دراین مرحله سبب ردقطعه نخواهد شد برخی ازناهمواریهای سطحی درحدی هستندکه درمرحله ماشینکاری ازبین میروند .
درحالیکه بازرسی کنترل کیفیت دقیق میتواند سبب صرفه جویی مالی شود وازشکست فاجعه بارقطعه درحین کارجلوگیری کند لیکن تحمل سیستمهای بازرسی متعدد ویاخیلی حساس ممکن است ازنظراقتصادی وزمانی نوعی اسراف بشمارآید بازرسی بیش ازحد ممکن است به افزایش کارکرد فراورده ویااعتبارآن منجرنشود

2
بازرسی باموادنفوذکننده
روش بازرسی با مواد نفوذ کننده برای آشکارسازی نقصهایی که سبب شکستن سطح کارشده اند بکارمیرود اساس این روش مبتنی برجذب مویینه مایع به درون نقص است وبدین ترتیب پس از ظهور تمام شکستگیهای سطحی با چشم دیده میشود. برای دیدن بهترنقص مایع نفوذکننده رایا بوسیله رنگ روشن ودیرپایی رنگ می کنند ویا آن رابه ماده فلوئورسانس آغشته می سازند درحالت نخست معمولا"رنگ بکاررفته قرمزاستودرحالت دوم برای دیدن نقص قطعه رازیرنورفرابنفش قرارمیدهند.
امروزه بازرسی باموادنفوذ کننده رنگی روش صنعتی مهمی است وبرای تعیین نقصهایی مانند ترک وجدالایگی ورویهم افتادگی ومنطقه های تخلخل سطحی دربسیاریقطعات بکارمیرود این روش تقریبا"برای همه قطعات قابل استفاده است اعم ازاینکه قطعه بزرگ یاکوچک باشد شکل ساده یا پیچیده ای داشته باشد این روش برای بازرسی فراورده های ریختگی وکارشده فلزات آهنی یاغیرآهنی وهمچنین سرامیکها  شیشه آلات وقطعات پلیمری بکارمیرود.
  1- اصول بازرسی باموادنفوذکننده        
روش بازرسی با مواد نفوذ کننده پنج مرحله اساسی دارد که عبارتند از:
1-    آماده سازی سطح
2-    کاربرد مواد نفوذ کننده
3-    زدودن مواد اضافی
4-    ظهور
5-    مشاهده وبازرسی

2- مشخصه های ماده نفوذ کننده  
  
 مایع نفوذ کننده باید مشخصه هایی برای موثرواقع شدن سیستم بازرسی داشته باشد مشخصه های مختلف مورد نظر درزیربیان شده اند وفرمول ماده نفوذ کننده شامل ترکیب متوازنی ازبسیاری پارامترهاست

1-    نفوذ
2-    قوام
3-    شارندگی
4-    انحلال پذیری
5-    پایداری
6-    شستشوپذیری
7-    مشخصه های حالت خشک
8-    دیدپذیری

3- سیستم قابل شستشو با آب
                        
این سیستم بااستفاده ازماده نفوذ کننده فلوئورسان یارنگ مرئی بگونه ای طراحی شده که میتوان ماده نفوذ کننده رابلافاصله بوسیله شستن با آب ازروی سطح قطعه زدود. بنابراین این فرآیندسریع وموثراست تحت کنترل درآوردن عمل شستشو  هنگامیکه از پاشش آب برای زدودن مواداضافی استفاده میشود فوق العاده اهمیت دارد سیستم خوب شامل شرایط بهینه ای از فرایندمانندفشارودمای آب مدت چرخه شستشو ووضعیت سطح قطعه کار و مشخصه های زدایش ذاتی ماده نفوذ کننده است . 

4- سیستم مایع معلق
 
هنگامیکه آشکارسازی نقصهای بسیارریز لازم باشد معمولا"ازنفوذ کننده های بسیارحساسی که قابل شستشوباآب نیستند استفاده میشود این مواد بنیان روغنی دارندوپس ازکاربردبه فرایند دیگری نیازمندند ماده معلق را پس ازجذب کامل ماده نفوذ کننده به درون نقصها به کار می برند. برتری عمده این سیستم حل پذیر کردن مایع نفوذ کننده اضافی درآب و درنتیجه شستشو کردن آن است چنانچه فرایند به دقت کنترل شود مایع نفوذکننده درون ترکهاتحت تاثیرقرارنمیگیرد تشخیص نقصهای ریزی که غالبا"به سبب شسته شدن مواد نفوذ کننده ممکن نیست با استفاده ازاین سیستم محتملتراست .
5- کاربرد مواد نفوذکننده

درعمل مواد نفوذ کننده را بوسیله یکی ازروشهای متداول بر روی سطح قطعه بکارمیبرند روش برگزیده به اندازه وشکل وتعدادقطعات موردبازرسی بستگی دارد. معمولا"برای بررسی چندین قطعه کوچک بهتراست ازروش فروبردن کامل به درون مخزن حاوی مایع نفوذ کننده استفاده میشود قطعات راباید پیش از غوطه  وری کاملا"خشک کرد زیراآب یاحلالهای تمیزکننده بجا مانده باآلوده شدن به ماده نفوذ کننده ازنفوذ آن جلوگیری میکنند درحین غوطه وری قطعه باید دقت شود که حبابهای هوا ایجاد نشود وتمام سطوح مورد بازرسی کاملا" خیس باشد معمولا" قطعات به مدت معینی درمایع فرو میبرند وسپس بیرون میاورند درخلال این مرحله باید دقت شود که ماده نفوذ کننده از تمام منافذ خارج شده باشد قطعاتی را که آثارنفوذ کننده برروی سطح شان وجود دارد پش ازخشک کردن دوباره باید غوطه ور ساخت.
6 – ظهور     
یکی ازمراحل حساس درفرایندبازرسی ظهوراست خطاهای مرزی را که ممکن است به عللی دیده نشود بااستفاده ازماده ظهورمناسب به آسانی میتوان رویت کرد افزون برآن زمان بازرسی بااستفاده ازاین موادبا تسریع درنمایش نقصها کاهش میابد برای دستیابی به شرایط بهینه موادظهور راباماده نفوذکننده خاصی بکارمیبرند بنابراین کاربردماده ظهوری که باماده نفوذکننده خاص سازگاراست به استفاده ازهمان نفوذکننده خاص بایدمحدود شود زیرا بطورکلی ممکن است کاربرد آن با مواد نفوذکننده دیگر ناموثر باشد. عملا"ماده ظهور ترکیب بهینه ای از مشخصه های زیر است:
1-    جذب
2-    کاربرد
3-    محو زمینه
4-    مشخصات فیزیکی
5-    مشخصات شیمیایی    
7- برتریها و محدودیتها   

فرایند بازرسی بامایع نفوذکننده آسان است زیرا شامل هیچ نوع سیستم الکترونیکی نیست وتجهیزات موردنیاز ارزانترازدیگرتجهیزات سیستمهای آزمون غیرمخرب است این روش برای بازرسی همه نوع مواد بجز مواد متخلخل بکارمیرود ودرپاره ای از موارد حساسیت آن بیش از بازرسی بوسیله ذرات مغناطیسی است محدودیت عمده وروشن سیستم مذکور درآشکارسازی تنها نقصهای سطحی است آشکارسازی نقصهای زیرسطحی به روشهای بازرسی دیگرنیازدارد. ناهمواریهای سطحی وتخلخل موادازعوامل دیگرعدم کارایی این سیستم است.
8- گستره کاربرد  

گستره کاربرد آزمون مایع نفوذکننده بسیارگسترده است این سیستم درصنایع هواپیمایی هم بوسیله سازندگان برای کنترل کیفیت قطعات تولیدی وهم بوسیله استفاده کنندگان درحال تعمیرات منظم وبررسیهای ایمنی بکارمیرود. نمونه قطعاتی که بوسیله این سیستم کنترل میشودعبارتنداز: 1- دیسکها وپره های روتورتوربین 2- چرخهای هواپیما 3- ریختگیها 4- قطعات آهنگری شده واتصالات جوشی وبسیاری ازقطعات موتورازجمله پیستونها وسرسیلندرها راپیش از سوارکردن درمعرض این گونه بازرسی کنترل کیفی قرارمیدهند این روش برای بازرسیهای منظم درحین کاربرای یافتن ترکهای ناشی ازخستگی درکفی لکوموتیوهای راه آهن وگردونه های ریلداربه کار میرود .

3
بازرسی  بوسیله  مغناطیس کردن ذرات

بازرسی به روش مغناطیس کردن ذرات روشی حساس برای تعیین محل نقصهای سطحی وبرخی نقصهای زیرسطحی درموارد فرومغناطیس است پارامترهای اصلی این روش مبتنی برمفهومهای نسبتا" ساده ای است دراصل وقتی قطعه فرومغناطیس مغناطیده میشود ناپیوستگیهای مغناطیسی ( تقریبا") عمود برجهت میدان (( میدان نشت)) قویی را بوجود می آورد این میدان نشت درسطح وبالای قطعه مغناطیده قرارداردوآنرابااستفاده ازذرات ریز مغناطیسی میتوان مشاهده کرد . کاربردذرات خشک ویاترمعلق درمایع برروی سطح قطعه باعث تجمع ذرات مغناطیسی درمحل ناپیوستگی میشود پل مغناطیسی که به این روش تشکیل میشود محل اندازه و شکل ناپیوستگی را تعیین می کند .

1-    مغناطیدگی

جهت شارش جریان درهرمدارالکترومغناطیس جهت میدان مغناطیسی را تعیین میکند ازجریان برق میتوان برای ایجاد میدان مغناطیسی طولی درقطعات استفاده کرد وقتی جریان ازمیان پیچه ای که یک یاچند دور پیرامون قطعه ای پیچیده شده است می گذرد میدان مغناطیسی طولی درقطعه کاربوجود می آید کارایی ترک یابی به موقعیت ترک نسبت به میدان مغناطیسی القایی بستگی دارد وموقعی که ترک عمود برمیدان است به حداکثرمی رسد .
به طورکلی برای نشان دادن همه ترکهاقطعه باید بیش ازیکبارمغناطیده شود نخست با القای مغناطیدگی دایره ای برای  نشان دادن نقصهای  طولی انجام میدهند سپس قطعه راقبل ازمغناطیده کردن دوباره دردرون پیچه برای القای مغناطیدگی طولی وتعیین نقصهای عرضی مغناطیس زدایی می کنند ضرورت اجرای مغناطیدگی دومرحله ای با استفاده ازروش (میدان نوساندار) ازمیان میرود.

2 – حساسیتها

بازرسی به وسیله ذرات مغناطیسی روش بسیارحساسی است اماچندین عامل براین حساسیت تاثیر گذارندکه عامل مهم آن موقعیت ناپیوستگی نسبت به میدان مغناطیسی القایی است واگرترک برمیدان عمودباشد حساسیت بالاتر است عاملهای مهم دیگر عبارتند از: اندازه – شکل ومشخصه های کلی ذرات مغناطیسی بکاررفته و همچنین سیال حامل برای این ذرات .
قدرت میدان مغناطیسی نیز عاملی است که برحساسیت اثرمی گذارد وباافزایش قدرت میدان حساسیت نیزبیشتراست اما برای این تاثیر متقابل حدی وجود دارد به گونه ای که ذرات درمیدان های بسیارقوی به سطحهای بدون ترک قطعه نیز همانندقسمتهای ترک دارجذب می شود شکل واقعی قطعات نیز برحساسیت اثرمیگذاردوقدرت میدان بهینه هرقطعه با شکل خاصی درعمل ازطریق سعی وخطا تعیین میشود دربهترین شرایط امکان آشکارسازی ترکهایی به پهنای حداقل 3 00 / میلیمتر وجوددارد وقتی برای مغناطیدگی ازجریان DC استفاده شود نقصهای زیرسطحی را درعمق 3 تا7 میلی مترمیتوان آشکارساخت بامغناطیدگی AC   آشکارسازی نقصهای زیرسطحی قابل تردید است مگرآنکه تا عمق 1 میلی متری قرارداشته باشد.

3 – ذرات مغناطیسی

ذرات مغناطیسی بکاررفته دربازرسی ازهرگونه ماده فرومغناطیس باپسماند پایین میتوان ساخت ومعمولا"بصورت گرد بسیارریزی ازاکسیدهای فلزی یافلزاتند این ذرات را برحسب روش بکاررفته بررفته برروی قطعه به دوگروه خشک یا ترتقسیم می کنند ذرات خشک را به صورت معلق درهوا یاگازوذرات تررابه صورت معلق درمایع بکارمی برند بازرسی با گرد خشک رابه وسیله تجهیزات مغناطنده قابل حمل به طورموثرانجام می دهند این روش درتشخیص نقصها بخصوص اگرسطح قطعه اندکی زبرباشد بخوبی عمل میکند .
معمولا"ازذرات تردرتجهیزات ثابت مجهزبه حمام بدون مشکل جابجایی استفاده میشود معمولا"حامل مایع یکی ازتقطیرات سبک نفتی مانند نفت سفید است اماازآب هم استفاده میشود غالبا" ذرات دررنگهای سیاه وقرمز ویابه صورت گردفلوئورسان آبی- سبزیازرد- سبزعرضه می کنند دربازرسی بوسیله ذرات تر امکان دستیابی به حساسیتهای خیلی بالا بخصوص هنگام استفاده ازگرد فلوئورسان وانجام آزمون درزیرنورفرابنفش وجود دارد.

4 - کاربردها

کاربردهای صنعتی اصلی بازرسی به وسیله ذرات مغناطیسی عبارتنداز: الف) بازرسی فرایندی ب) بازرسی نهایی ج) بازرسی دریافتی د) تعمیرات جزیی وکلی
هرچنددربازرسی فرایندی نقصهادرحین فرایندتولید بسیارسریع نمایان می شوند اما دربازرسی نهایی تضمین بیشتری برای بی نقص بودن قطعات وجوددارد .
درحین بازرسی دریافتی هم قطعات خریداری شده نیمه تمام وهم مواداولیه برای تشخیص نقصها ی اولیه آزمون می شوند بازرسی میلگردها وتسمه ها وشمش های آهنگری وریختگیهای ماسه ای وارده بااین روش انجام میشود .
درصنایع حمل ونقل براساس برنامه های منظم تعمیرات کلی موجود قطعات حساس رابرای شناسایی ترکها بازرسی می کنند.  میل لنگها  - قابها- چرخ لنگرها
پره های توربین بخار واتصال دهنده ها نمونه ای ازقطعات آسیب پذیر به شکست ناشی ازخستگی اند وبنابراین به بازرسی منظم نیازدارند.   

دستور کاراپراتوری تست آلتراسونیک ( ( U.T

توضیح آنکه تست آلتراسونیک ازسری تست های غیرمخرب N.D.T می باشد واپراتوراین دستگاه تکنسین آزمایشگاه می باشد که دوره آموزشی راگذرانده است .
1-    قبل ازکاربادستگاه آلتراسونیک دستگاه قبلا" باید شارز گردد (حداکثر14ساعت ) ودرزمان تست ازحالت دشارز ازدستگاه استفاده نموده ضمنا"با دکمه مخصوص رجکشن بودن دستگاه راباید امتحان نمود.
2-    با توجه به ضخامت وابعاد وسطوح قطعه یا جوش موردنظر که قبلا" سنگ زده شده یا ماشینکاری گردیده پراب مورد نظر (ترانسدیوسر زاویه ای یا فرمال مخصوص ) را انتخاب نمود .
3-    پس ازروشن نمودن دستگاه آلتراسونیک (بادکمه(ON-OFF  توسط پراب انتخاب شده وبه کمک تست بلوکهای بین المللی v2-v1 دستگاه رابا توجه به ضخامت موردتست کالیبره نمود.
4-    با توجه به ضخامت قطعه برد دستگاه را بادکمه مخصوص باید تنظیم کرد (حداکثر برد 5 متر)
5-    با توجه به ضخامت قطعه دسی بل (مقدارانرزی صوتی مورد تست ) دستگاه راتنظیم نمود.
6-    کلیه سطوح مورد نظر رابه کمک پراب باید جاروب و اسکن کرد ضمنا" به هنگام اسکن کردن باید مایع کوپلنت (مایع واسطه ) روی تمام سطح آغشته زده شده که عملا" تمامی انرزی صوتی حاصل ازپراب به داخل قطعه نفوذ وعبورکند.
7-    ضمن اسکن کردن اگرپیکهای حاصله (موج سینوسی ) بر روی صفحه مانیتوردستگاه پیک و موج عیب یا عیوب داخلی قطعه کار یا خطوط داخلی جوش گردید موارد یادداشت و درپایان تست نقاط معیوب بر روی قطعه علامت گذاری می شود.
8-    محاسبات زیاضی جهت تعیین ابعاد عیوب موقعیت آن ومقایسه با استاندارد مورد نظر انجام می گیرد .
9-    پس ازپایان تست دستگاه آلتراسونیک را خاموش کرده و درصورت لزوم عمل شارز باطریهای دستگاه انجام می گیرد. 

دستور کار اپراتوری تست مایعات نافذ((P-T 

تست مایعات نافذ نیز ازسری تست های آزمایشات غیر مخرب (N-D-T) است که شامل سه نوع اسپری الف – اسپری تمیز کننده ((CLEANER   
                            ب – اسپری نفوذ کننده ((PENETRANT      
                            ج – اسپری ظهور کننده ((DEVELOPER
 1- تمیز کاری اولیه  سطوح قطعه جوش یا مواد خام توسط اسپری تمیزکننده که سطوح مورد نظر بایستی از هر نوع چربی وآلودگی و... پاک گردد.

2- پاشش مایع نافذ (مایع قرمز رنگ ) توسط اسپری نفوذ کننده به سطوح تمیز کاری شده.

3-) پس از گذشت مدت زمان مناسب و نفوذ کامل مایع نافذ به عمق و زیر سطوح مورد نظر و به کمک پارچه مخصوص(عاری ازپرز ) که مایع تمیز کننده به اندازه کافی و لازم به آن اسپری شده تمیز گردد به طوری که ظاهر قطعه و جوش کاملا تمیز به نظر آمده و عاری از هرگونه رنگ قرمز باشد.

4-به کمک اسپره ظهور کننده سطوح تمیز شده را کاملا با مواد مخصوص آن پوشش داده به طوری که سطوح مذکور را کاملا به رنگ سفید یکنواخت به نظر آید.

5-پس از خشک شدن مواد اسپره نفوذ کننده در سطوح قطعات و در صورت وجود عیب سطحی ریز و میکروسکوپی عیوب به صورت نقاط و خطوط و اشکال قرمز رنگ در زمینه سفید به نظر آمده و مشخص می گردد.


تذکر:
در صورت عدم عیوب سطحی  رنگ سطوح قطعات فقط سفید رنگ است و نقاط قرمز رنگ مشاهده نمی شود (این حالت نشانه سالم بودن و بدون عیب بودن قطعه می باشد).

6-    به کمک اسپری تمیز کننده و پارچه بایستی کلیه سطوح مورد  نظر تست PT تمیز گردد.
 
دستور کاراپراتوری دستگاه تست ذرات مغناطیس
دستگاه پراد (M.T)

این آزمایش ازسری تست های غیر مخرب N.D.T می باشد
در این دستور کارروش تست به کمک دستگاه پراد و محلو لهای ذرات معلق (شامل سوسپانسیون مخصوص وخمیر مربوطه ) که توضیح آن به صورت ذیل آورده شده است :
1-    تمیز کاری اولیه سطوح قطعات یا مواد یا جوش .

2-    روشن نمودن دستگاه اصلی (ترانس ) وتنظیم کلید آمپر برروی عدد A900 وچرخاندن دکمه انتخاب حالت بر روی یک ( عدد یک حالت مغناطیس شدن )

3-    قرار دادن الکترودهای دستگاه بر روی ناحیه مورد تست و فرمان دادن و ایجاد شوک مغناطیسی توسط دکمه فرمان مخصوص .

4-    پاشش محلول ذرات مغناطیس توسط اسپری مربوطه .

5-    همزمان با پاشش ذرات لامپ مخصوص ماوراء بنفش ((U.V را که قبلا" روشن شده و گرم گردیده بر روی ناحیه مورد تست که به آن القا مغناطیسی شده شده است می تابانیم .

6-    بازرسی چشمی ناحیه مورد تست از نظر وجود یا عدم وجود عیوب زیر سطحی ویا سطحی که به صورت خطوط شکسته (به رنگ شبرنگ مانند ) بر روی سطوح مورد تست ظاهر می گردد.

7-    پس از انجام تست برگرداندن دکمه انتخاب حالت از روی عدد 1 به عدد  2جهت مغناطیس زدایی قطعات مورد تست ( پس ماند یا هیسترزیس مغناطیس).

8-    خاموش نمودن دستگاه اصلی پراد ولامپ ماوراء بنفش .

9-    توسط ابزارمخصوص (آشکارساز) بایستی میزان نفوذ میدان مغناطیسی دستگاه مورد ارزیابی و چک قرار گیرد .

آزمونهای مخرب  

آزمایشات مخرب بر روی نمونه هایی که از جوش درآورده یا با شرایطی مشابه جوش در قطعه کار تهیه شده است انجام میگیرد و همانطور که از اسم این آزمایشات بر می آید نمونه ها پس از آزمایش قابل استفاده مجدد نیستند 

انواع آزمایشهای مخرب 

1-    آزمایش کشش
2-    آزمایش خمش 
3-    آزمایش ضربه 
4-    آزمایش سختی 
5-    آزمایش اچ کردن                                 

آزمایش کشش:  

یکی از آزمایشات مکانیکی است که به طور وسیع برای تعیین خواص مکانیکی اجسام و جوش به کار گرفته می شود از این آزمایشات می توان استحکام کششی – نقطه تسلیم – مدول الاستیسیته – و انعطاف پذیری را نتیجه گرفت .
آزمایشات کشش به دو دسته تقسیم می شوند :
1-    آزمایش کشش عرضی : نمونه کششی از جوش سر به سر یا لب به لب به طریقی بریده می شود تا جوش در وسط و عمود بر طول نمونه قرار داشته باشد معمولا" استحکام کششی عرضی از این آزمایش به دست می آید 
2-    آزمایش کشش طولی : نمونه کششی در سرتاسر جوش و از مغز آن تهیه می شود انجام چنین آزمایشی داشتن میزان کافی مقطع جوش برای تهیه نمونه کششی لازمست . هدف از انجام آزمایش تعیین مناسب بودن الکترود یا سیم جوش برای کار مورد نظر و بررسی کیفیت فلز رسوب داده شده در موضع اتصال است .

آزمایش مقاومت برشی :

محاسبه مقاومت برش اتصال جوش یا لحیم شده (بیشتر برای قطعات لحیم شده ) از طریق نمونه های عرضی و طولی و اعمال نیروی کششی تا مرحله گسیخته شدن به دست می آید  خارج قسمت ماکزیمم نیروی اعمال شده بر طول اتصال ( دو برابر پهنا در نمونه عرضی و دو برابر طول زائده در نمونه طولی ) برابر مقاومت برشی اتصال است . 

آزمایش خمش :

یکی از آزمایشات ارزان و ساده برای نشان دادن بعضی مشخصات اتصال جوش داده شده و فلز جوش آزمایش خمش است که می توان آنرا با دستگاه کشش و پرس ساده ویا حتی چکش انجام داد این آزمایش ممکن است برای پیدا کردن انعطاف پذیری منطقه جوش و نفوذ جوش و ساختار کریستالی ومقاومت و حتی تشخیص بعضی عیوب در جوش انجام داد .
آزمایشات خمش به صورتهای مختلف خمش انجام می شود که عبارتند از :
1-    آزمایش خمش انتهای آزاد : این آزمایش برای محاسبه انعطاف پذیری فلز جوش انجام می شود .
2-    آزمایش خمش هدایت شده : در این آزمایش نمونه های تهیه شده در گیره یا فک مخصوص قرار گرفته و نیرو از طریق سمبه با ابعاد مشخص بر روی نمونه اعمال می شود تا به صورت U در آید .
خمش هدایت شده خود نیز به صورت خمش ریشه ای – خمش رویی – خمش طولی – خمش کناره ای و خمش با شکاف انجام می شود .           

جوشکاری با قوس الکترود دستی
Manual   Metal  Arc  (M.M.A)
********************************
مقدمه :
در امریکا این روش به ( Shield  metal  arc welding(SMAW
معروف است که اساس روش این جوش قوس الکتریکی با پوشش الکترود است .
در جوش کاری با قوس الکتریکی دستی که گاهی تحت عنوان stick welding
نامیده می شودحرارت شدید حاصل از قوس الکتریکی موجب ذوب فلز و تشکیل جوش می گردد .
این نوع جوشکاری یکی از قدیمی ترین و متداول ترین فرایندهای جوشکاری است اگر چه اغلب برای اتصال آهن و فولادهای کم کربن مورد استفاده قرار می گیرد برای تعمیرات نیز مناسب می باشد زیرا دستگاههای جوشکاری مورد استفاده نسبتا" ارزان بوده به راحتی راه اندازی و مورد استفاده قرار می گیرد .

چگونگی کار این فرایند :

جوشکاری با قوس الکتریکی محافظت شده یکی از فرایندهای متداول جوشکاری با قوس الکتریکی می باشد وسایل عمده جوشکاری با قوس الکتریکی متشکل از یک منبع انرزی الکتریکی – دو کابل یکی کابل الکترود و دیگری کابل برگشت
انبر الکترود گیر و یک الکترود پوشش دار می باشد شدت جریان حاصل از ماشین جوشکاری برای ایجاد قوس الکتریکی بین نوک الکترود و قطعه کار مورد استفاده قرار می گیرد و در نتیجه قطعه کار قسمتی از مدار جوشکاری محسوب می شود . جوشکاری با تماس دادن نوک الکترود به قطعه کار و حفظ فاصله به اندازه مغزی الکترود مصرفی شروع می شود این عمل موجب تشکیل قوس و تولید حرارت تا 5550 درجه خواهد شد . حرارت شدید حاصل از قوس الکتریکی قطعه کار را ذوب کرده و همچنین موجب ذوب مغزی الکترود مصرفی می شود مغزی الکترود ذوب شده تشکیل فلز جوش را می دهد و بر اثر تجزیه روپوش شیمیایی گاز محافظتی تشکیل داده و ناحیه مذاب را محافظت می کند .
منظور از حفاظت توده ای از گازهای تولید شده هستند که دراثر ذوب روپوش الکترود در اطراف قوس الکتریکی تشکیل می شود گاز محافظ حوضچه مذاب را از عوامل جوی مانند اکسیزن و نیتروزن محافظت می کند
بخشی از گازهای محافظ تولید شده بر اثر سوختن روپوش شیمیایی در نواحی قوس الکتریکی یونیزه می شود که موجب افزایش قابلیت هدایت الکتریکی و استقرار قوس می گردد به منظور بهبود کیفیت جوش برخی از الکترودها دارای مواد مخصوص مانند اکسید زدا می باشند که موجب تصفیه فلز جوش می شوند ویا دارای مواد آلیازی هستند که ترکیبات فلز جوش را تغییر می دهند . چنانچه نحوه جوشکاری به طور دقیق انجام شود استحکام جوش حاصله به اندازه فلز مبنا ویا قوی تر از آن خواهد شد. 

ولتاژو شدت جریان جوشکاری :
ولتاز جوشکاری مقدار فشار الکتریکی است که موجب انتقال شدت جریان از طریق کابل ها و فاصله هوایی بین الکترود و قطعه کار برای ایجاد قوس الکتریکی جوشکاری می شود شدت جریان جوشکاری به وسیله آمپر اندازه گیری می شود که فقط در هنگام تشکیل قوس الکتریکی و ضمن جوشکاری وجود دارد .
ولتاز قوس الکتریکی و ولتاز مدار باز دو نوع از انواع ولتازهای جوشکاری هستند . ولتاز قوس الکتریکی را گاهی ولتاز مدار بسته یا ولتاز کار می نامند .
ولتاز قوس الکتریکی ولتازی است که در مدار جوشکاری وقتی که قوس ایجاد شده و عمل جوشکاری انجام گیرد ظاهر می شود ولتاز قوس معمولا" بین 15تا40 ولت می باشد که با کوتاه و بلند شدن طول قوس مقدار آن تغییر می کند
مقدار واقعی ولتاز قوس بستگی به ولتاژ مدار باز دارد و مقدار ولتاژی است که ماشین جوش تولید می کند زمانی که دستگاه روشن است ولی  کاری انجام نمی دهد ولتاز مدار باز بین50 تا100ولت می باشد اینکه ولتاز مدار باز چگونه و در کجا تنظیم شود بستگی به اندازه و نوع ماشین جوش دارد .

طول قوس :
درهر مدارالکتریکی رابطه ای بین ولتاز شدت جریان و مقاومت وجود دارد . درمدارجوشکاری با قوس الکتریکی این رابطه بین ولتاز قوس – شدت جریان جوشکاری (آمپر) ومقدارفاصله هوایی (مقاومت) که قوس الکتریکی باید عبور کند وجود دارد که این فاصله هوایی را طول قوس می گویند بدون اینکه قوس قطع شود می توان طول قوس را اندکی کوتاه با بلند کرد عملا" مقدارطول قوس واقعی درالکترودهای روتیلی با قطرالکترود مصرفی برابر است .
حرارت حاصل از طول قوس کوتاه موجب سوختن و تولید جرقه های اضافی وهمچنین موجب خوردگی کناره های جوش درفلز مبنا خواهد شد این گونه اشکالها را می توان با افزایش سرعت جوشکاری و حرکت نوسانی کمتر کاهش داد.
طول قوس بلند هم اشکالهای متعددی دارد ونتایج حاصل از این قوس عبارتنداز:
نفوذ کمتر واکسید شدن توسط عوامل جوی و کاهش تمرکز حرارتی قوس ناپایداراست.وبا حرکت نوسانی نرم و آهسته می توان اشکالها را به حداقل رسانید.
طول قوس واقعی حاصل از ایجاد قوس به وسیله الکترودهای پوشش دار اندکی بلند تر از مقداری است که به طور ظاهر به نظر می رسد می باشد زیرا مغزی فلزی الکترود سریع ترازپوشش آن ذوب گردیده وسپس اندکی درداخل پوشش شیمیایی وارد می شود فاصله طول قوس از سطح بلندتر از مقداری است که لبه های روپوش الکترود دارد . 
قطبها :

فهمیدن قطبها یا اتصال کابل های جوشکاری به مثبت و منفی دستگاه جوشکاری در جریان برق DC دارای اهمیت ویزه ای است .
در یک مدار الکتریکی DCجهت جریان برق فقط از یک طرف است جابجایی کابل های جوشکاری قطب را تغییر داده و در نتیجه جهت جریان تغییر یافته و تاثیر قابل توجهی که در توزیع حرارت بین قطعه کار و کابل جوشکاری حادث می گردد شرایط جدیدی را در ناحیه جوشکاری به وجود می آورد در جوشکاری با جریان برق AC تعیین قطب مفهومی ندارد زیرا جهت جریان به طور متناوب تغییر می کند.
قطب معکوس :                         قطب مستقیم :
1-    الکترود مثبت                      1- الکترود منفی   
2-    نفوذ عمیق                          2- نفوذ کم 
3-    سرعت جوشکاری متوسط        3- سرعت زیاد                
4-    مقدارجوش متوسط                 4- مقدار جوش زیاد     

انتخاب قطب مستقیم و معکوس بستگی به نوع الکترود مصرفی دارد درجوشکاری با جریان برق مستقیم قطب مستقیم ((DCSPانبر منفی است خصوصیات برق مستقیم و قطب مستقیم نفوذ می باشد که در آن الکترود سریعا"ذوب وحوضچه مذاب پهن و نفوذ نسبتا"کم عمق می باشد از جریان مستقیم در مواردی که سرعت سریع جوشکاری و نرخ رسوب بیشتر مورد نظر باشد استفاده می شود .
در جریان مستقیم قطب معکوس (DCRP)انبر الکترود مثبت است قوس حاصل از قطب معکوس قوس داغ شناخته شده و نسبت به جریان برق مستقیم قطب مستقیم حوضچه باریک و عمیقی ایجاد می کند و در مواردی مانند جوشکاری اسکلتها و جوشکاری چند پاسه استفاده می شود .
اشکالات جوشکاری با قوس الکتریکی :
یکی از اشکالهای جوشکاری با قوس الکتریکی توسط جریان برق مستقیم انحراف قوس ((ARC BLOW انحراف قوس تمایل آن به یک سمت ویا سرگردانی قوس به علت نیروهای مغناطیسی است گاهی به علت شدت انحراف مواد مذاب ناحیه جوش از حوضچه مذاب پاشیده می شود اشکال انحراف قوس به علت نیروهای مغناطیسی مخصوص جریان برق DCاست ولی انحراف به وسیله شرایط جوی می تواند در هر دو نوع جریان برق یعنی AC وDCاتفاق بیفتد.

پارامترهای جوشکاری با قوس الکتریکی :

رنج حدود جریان : 30 تا400آمپر    
حدود ضخامت : 2میلی متر به بالا   
حدود رسوب جوش : KG/H6- 1                                                               
نوع اتصال : همه نوع   
وضعیت : همه وضعیت ها (بستگی به جنس پوشش الکترود دارد )   
دستیابی به مکان جوش : خوب
قابلیت جابجایی : خوب
مواد مصرفی : میله های فلزی 1.5تا 8 میلی متر با پوشش 1تا 5 میلی متر ضخامت شعاعی

خصوصیا ت الکترودهای جوش دستی :
پایداری قوس – عمق نفوذ – مقدار نفوذ- مقدار رسوب جوش در صنعت جوشکاری که بستگی به ترکیب پوشش آن دارد وبر اساس استاندارد BS639الکترودهای فولادی طبقه بندی می شود .
کاربرد :
کارهای ساختمانی و فلزی – کشتی سازی – تعمیر و تقویت واحدهای ساخته شده
فواید کلی :
هزینه تجهیزات کم و مورد استفاده در مکانهای دوراز دسترس ...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >