آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی pdf :

در اجرای تبصره سه قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب آذرماه 1379 مجلس محترم شورای اسلامی، بدینوسیله آیین نامه اجرایی ماده مذکور را مشتمل بر 5 فصل، 95 ماده، 54 تبصره و 46 بند به شرح ذیل تصویب می نماید.

فصل اول بهداشت فردی
ماده 1: کلیه متصدیان و کارگران و اشخاصی که در مراکز تهیه، تولید و توزیع و نگهداری و فروش و وسایط نقلیه حامل مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی اشتغال دارند، موظفند دوره ویژه بهداشت عمومی را به ترتیبی که معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و اعلام می نماید گذرانده و گواهینامه معتبر آن را دریافت دارند.
تبصره 1: مدیریت و یا تصدی و اشتغال به کار در هر یک از کارگاه ها و کارخانجات و مراکز و اماکن و وسایط نقلیه موضوع این آیین نامه بدون داشتن گواهینامه معتبر موضوع ماده 1 ممنوع است.
تبصره 2: استخدام یا بکارگیری اشخاص فاقد گواهینامه معتبر مندرج در ماده 1 این آئین نامه در هر یک از کارگاه ها و کارخانجات و اماکن و مراکز و وسایط نقلیه مذکور ممنوع است.
تبصره 3: اشخاصی مانند صندوقدار، باغبان، نگهبان، راننده و نظایر آنها که در اماکن موضوع این آیین نامه شاغل بوده لیکن با مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی ارتباط مستقیم ندارند از شمول ماده 1 فوق و تبصره های 1 و 2 مستثنی می باشند.

ماده 2: کلیه متصدیان، مدیران، کارگران و اشخاصی که مشمول ماده 1 این آئین نامه می باشند موظفند کارت معاینه پزشکی معتبر در محل کار خود داشته و هنگام مراجعه بازرسین بهداشت ارائه نمایند.
تبصره 1: کارفرمایان موظفند هنگام استخدام اشخاص گواهینامه معتبر ماده 1 و کارت معاینه پزشکی آنان را ملاحظه و ضمن اطمینان از اعتبار آن در محل کسب نگهداری نمایند.
تبصره 2: کارت معاینه پزشکی منحصراً از طرف مراکز بهداشت شهرستان یا مراکز بهداشتی درمانی شهرک و روستائی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر خواهد شد. مدت اعتبار کارت فوق برای پرندگان، اغذیه، ساندویچ، بستنی و آبمیوه فروشان و قنادان و شاغل مشابه و نیز کارگران کارگاه ها و کارخانجات تولید مواد غذایی و بهداشتی فاسد شدنی 6 ماه و برای سایر مشاغل موضوع این آئین نامه حداکثر یک سال می باشد.

ماده 3:
متصدیان و کارگران اماکن و مراکز و کارگاه ها و کارخانجات و وسایط نقلیه موضوع این آئین نامه موظفند رعایت کامل بهداشت فردی و نظافت عمومی محل کار خود را نموده و به دستوراتی از طرف بازرسین بهداشت داده می شود عمل نمایند.

ماده 4: کلیه اشخاصی که در اماکن و مراکز و وسایط نقلیه موضوع این آئین نامه کار می کنند باید ملبس به لباس کار و روپوش تمیز و به رنگ روشن باشند.
تبصره 1: کلیه تهیه کنندگان مواد غذایی نظیر آشپزان، نانوایان و مشاغل مشابه و نیز کارگران کارگاه ها و کارخانجات تولید مواد غذایی و بهداشتی که با این مواد ارتباط مستقیم دارند ملزم به پوشیدن روپوش سفید و کلاه و اشخاصی مانند شاغلین و فروشندگان اغذیه و ساندویچ، آبمیوه، بستنی، شیرینی جات، کله و پاچه، جگرکی و مشابه آنها علاوه بر روپوش و کلاه ملزم به استفاده از دستکش در حین کار می باشند.
تبصره 2: در رستوران ها و چایخانه های سنتی افرادی که در امر پذیرایی شرکت داشته و با غذا سر و کار دارند ملزم به پوشیدن روپوش و کلاه سفید بوده و سایر افراد می توانند از لباس های محلی استفاده کنند.
ماده 5: متصدیان اماکن و مراکز و کارگاه ها و کارخانجات موضوع این آئین نامه موظفند برای هر یک از شاغلین خود جایگاه محفوظ و مناسبی به منظور حفظ لباس و سایر وسایل در محل تهیه نمایند.

ماده 6: متصدیان مراکز و اماکن و کارگاه ها و کارخانجات و وسایط نقلیه موضوع این آئین نامه موظفند از ورود و دخالت افراد متفرقه به امور تولید و تهیه و طبخ و حمل و نقل و توزیع و فروش مواد غذائی جلوگیری نمایند.

ماده 7: متصدیان مراکز و اماکن و کارگاه ها و کارخانجات و وسایط نقلیه موضوع این آئین نامه موظفند به تناسب تعداد کارگران خود به ازاء هر کارگر حداقل 5/2 متر مربع اطاق استراحت مطابق با موازین بهداشتی تهیه نمایند.
تبصره: در هر حال مساحت اطاق استراحت نباید کمتر از 5/7 مترمربع و ارتفاع سقف آن نباید کمتر از 8/2 متر باشد.

ماده 8: متصدیان کارگاه ها و کارخانجات مواد غذایی و بهداشتی موضوع این آئین نامه موظفند در صورت لزوم آشپزخانه، انبار مواد غذایی اولیه و سالن غذاخوری با فضای کافی به تناسب تعداد کارگران و شاغلین با شرایط کاملاً بهداشتی مطابق ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محل کارگاه یا کارخانه ایجاد نمایند.

ماده 9: هر کارگر موظف به داشتت کلیه وسایل نظافت، شستشو و استحمام اختصاصی می باشد.

ماده 10: اشخاصی که به نحوی از انحاء با طبخ و تهیه و توزیع مواد غذایی سر و کار دارند، در حین کار شخصاً حق دریافت بهای کالای فروخته شده را از مشتری نخواهند داشت.
تبصره: شاغلین محلهائی مانند میوه و سبزی فروشی، عطاری، سقط فروشی، بقالی و فروشندگان مواد غذایی بسته بندی شده، همچنین فروشندگان آن گروه از مواد غذایی که بدون شستشو یا پخت و پز به مصرف نمی رسند از شمول این ماده مستثنی می باشند.

ماده 11: جعبه کمک های اولیه با مواد و وسایل مورد نیاز در محل مناسب نصب گردد.

ماده 12: کارگران کارگاه ها و کارخانجات و اماکنی که با پخت و فرآوری مواد غذایی سر و کار دارند همچنین کارگران کشتارگاه ها و محل هایی مانند آنها موظفند هر روز قبل از شروع و بعد از خاتمه کار استحمام نمایند.

ماده 13: استعمال دخانیات توسط متصدیان و کارگران مشمول این آئین نامه در حین کار ممنوع است.

ماده 14: فروش و عرضه سیگار در کارگاه ها و کارخانجات و اماکن عمومی و مراکز و محل های موضوع این آئین نامه ممنوع است.
تبصره 1: اماکن و مراکز و محل هایی که دارای مجوز و عاملیت عرضه دخانیات هستند از شمول ماده 14 مستثنی می باشند.
تبصره 2: فروش سیگار به افراد کمتر از 18 سال در اماکن و مراکز موضوع این آئین نامه ممنوع است.

ماده 15: مصرف هرگونه محصولات دخانیاتی در محوطه های عمومی کارگاه ها، کارخانجات و اماکن و مراکز و محل های موضوع این آئین نامه ممنوع است.
تبصره 1: متصدیان، مسئولین و یا کارفرمایان محل های موضوع این آئین نامه مسئول اجرای مفاد ماده 15 بوده و موظفند ضمن نصب تابلوهای هشدار دهنده در نقاط مناسب و در معرض دیده از مصرف دخانیات جلوگیری کنند.
تبصره 2: متصدیان، مسئولین و یا کارفرمایان موضوع تبصره 1 می توانند محل مشخصی را که کاملاً از محلهای معمولی و عمومی جدا باشد جهت افرادی که می خواهند دخانیات مصرف کنند در نظر بگیرند.

فصل دوم
شرایط ساختمانی و بهداشتی مراکز تهیه، تولید، توزیع، نگهداری و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی

ماده 16: کف ساختمان باید دارای شرایط زیر باشد:
الف) از جنس مقاوم، صاف، بدون درز و شکاف و قابل شستشو باشد.
ب) دارای کف شور به تعداد مورد نیاز، مجهز به شترگلو بوده و نصب توری ریز روی آن الزامیست.
ت) دارای شیب مناسب به طرف کف شور فاضلاب رو باشد.
ماده 17: ساختمان دیوار از کف تا سقف از مصالح مقاوم بوده و طوری باشد که از ورود حشرات و جوندگان جلوگیری به عمل آورد.
تبصره 1: سطح دیوارها باید صاف، بدون درز و شکاف و به رنگ روشن باشد.

ماده 18: پوشش دیوارها باید متناسب با احتیاجات و لوازم مربوط به نوع کار و بر حسب مشاغل مختلف، به شرح تبصره های ذیل باشد.
تبصره 1: پوشش بدنه دیوار کارگاه های تهیه مواد غذایی، آشپزخانه، آبدارخانهانبار مواد غذایی، میوه و سبزی فروشی، حمام، مستراح، دستشویی، رختشویخانه باید از کف تا زیر سقف و در مورد کارگاه ها و کارخانجات تولیدی مواد غذایی تا ارتفاع حداقل چهارمتر کاشی، سنگ یا سرامیک و دیوار کارخانجات از ارتفاع چهار متر به بالا می تواند از سیمان صاف و صیقلی به رنگ روشن باشد.
تبصره 2: پوشش بدنه دیوار انبارهای بزرگ مانند انبارهای عمومی و امثال آنها و بنکداری ها می تواند از مصالح دیگر مانند سنگ و سیمان صاف و صیقل و به رنگ روشن باشد.
تبصره 3: سطح دیوار سالن های پذیرایی تا ارتفاع حداقل 120 سانتیمتر از کف با سنگ های صیقلی یا سرامیک و یا کاشی و از ارتفاع 120 سانتیمتری تا زیر سقف با رنگ روشن قابل شستشو پوشیده شود.
تبصره 4: پوشش بدنه دیوارهای مراکز تهیه و فروش مواد غذایی از قبیل کبابی، جگرکی، کله و پاچه، سیراب و شیردان، ساندویچ و اغذیه، پیتزا، مرغ کنتاکی، قهوه خانه و نظایر آنها باید بر حسب نوع به شرح زیر باشد.
بند 1: چنانچه محل طبخ در مراکز فوق الذکر از سالن پذیرایی جداسازی شده باشد قسمت طبخ مشمول تبصره 1 و قسمت پذیرایی مشمول تبصره 3 ماده 18 فوق الذکر می باشد.

بند 2: چنانچه محل طبخ از سالن پذیرایی جدا نشده باشد کلیه دیوارهای مراکز مذکور مشمول تبصره 1 ماده 18 می باشد.
تبصره 5: سطح بدنه دیوارهای مراکز فروش انواع شیرینی، خشکبار و آجیل، خواربار فروشی، لبنیات فروشی، انواع نان فروشی و عطاری تا ارتفاع 120 سانتیمتر با سنگ یا کاشی و یا سرامیک و از ارتفاع 120 سانتیمتر تا زیر سقف با رنگ روشن قابل شستشو پوشیده شود.
تبصره 6: پوشش بدنه دیوارهای مراکز فروش انواع گوشت و فرآورده های گوشتی (قصابی، مرغ و ماهی، سوسیس و کالباس و مواد پروتئینی) باید از کف تا زیر سقف کاشی یا سرامیک با سطح صاف با سنگ صیقلی باشد.

تبصره 7: پوشش بدنه دیوارهای نانوائی های سنتی و کارگاه های پخت انواه نان های ماشینی و ساندویچی و فانتزی و انبار آرد و شکر آنها باید از کف تا زیر سقف از جنس کاشی یا سرامیک با سطح صاف یا سنگ صیقلی باشد.
تبصره 8: سطح بدنه دیوارهای سالن آرایشگاه ها از کف تا زیر سقف با رنگ روغنی قابل شستشو پوشیده شود. بدیهی است پوشش بدنه دیوارهای دستشویی، سرشویی و مستراح در آرایشگاه ها باید از کف تا زیر سقف با کاشی یا سرامیک صاف و یا سنگ صیقلی باشد.
تبصره 9: پوشش سطح دیوار سالن های پذیرایی در رستوران ها و چایخانه های سنتی باید ضمن دارا بودن طرح و حالت سنتی از کف تا زیر سقف از مصالح مقاوم، صاف، بدون فرو رفتگی و شکاف و قابل شستشو باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تربیت اولیه آن حضرت علی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تربیت اولیه آن حضرت علی pdf دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تربیت اولیه آن حضرت علی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تربیت اولیه آن حضرت علی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تربیت اولیه آن حضرت علی pdf :

تربیت اولیه آن حضرت علی

و قد علمتم موضعى من رسول الله (ص) بالقرابه القریبه و المنزله الخصیصه،و ضعنى فى حجره و انا ولید،یضمنى الى صدره و یکنفنى فى فراشه;
(نهج البلاغه خطبه قاصعه)

ابوطالب پدر على علیه السلام در میان قریش بسیار بزرگ و محترم بود،او در تربیت فرزندان خود دقت وافى نموده و آنها را با تقوى و با فضیلت بار میآورد و از کودکى فنون سوارى و کشتى و تیر اندازى را برسم عرب بآنها تعلیم میداد.

چون پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلم در کودکى از داشتن پدر محروم شده بود لذا آنجناب تحت کفالت جد خود عبدالمطلب قرار گرفته بود و پس از فوت عبدالمطلب فرزندش ابوطالب برادر زاده خود را در دامن پر عطوفت خود بزرگ نمود.

فاطمه بنت اسد مادر على علیه السلام و زوجه ابوطالب نیز براى نبى اکرم صلى الله علیه و آله و سلم مانند مادرى مهربان دلسوزى کامل داشت بطوریکه در هنگام فوت فاطمه رسول اکرم صلى الله علیه و آله نیز مانند على علیه السلام بسیار متأثر و متألم بود و شخصا بر جنازه او نماز گزارد و پیراهن خود را بر وى پوشانید.
چون نبى گرامى در خانه عموى خود ابوطالب بزرگ شد بپاس احترام و بمنظور تشکر و قدردانى از فداکاریهاى عموى خود در صدد بود که بنحوى ازانحاء و بنا بوظیفه حقشناسى کمک و مساعدتى بعموى مهربان خود نموده باشد.

اتفاقا در آنموقع که على علیه السلام وارد ششمین سال زندگانى خود شده بود قحطى عظیمى در مکه پدیدار شد و چون ابوطالب مرد عیالمند بوده و اداره هزینه یک خانواده پر جمعیت در سال قحطى خالى از اشکال نبود لذا پیغمبر صلى الله علیه و آله و سلم على علیه السلام را که دوران رضاع و کودکى را گذرانیده و در سن شش سالگى بود جهت تکفل معاش از پدرش ابوطالب گرفته و بدین بهانه او را تحت تربیت و قیمومت خود قرار داد و بهمان ترتیب که پیغمبر صلى الله علیه و آله و سلم در پناه عم خود ابوطالب و زوجه وى فاطمه زندگى میکرد پیغمبر و زوجه‏اش خدیجه نیز براى على علیه السلام بمنزله پدر و مادر مهربانى بودند.

ابن صباغ در فصول المهمه و مرحوم مجلسى در بحار الانوار مى‏نویسند که سالى در مکه قحطى شد و رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم بعم خود عباس بن عبد المطلب که توانگر و مالدار بود فرمود که برادرت ابوطالب عیالمند است و پریشانحال و قوم و خویش براى کمک و مساعدت از همه سزاوارتر است بیا بنزد او برویم و بارى از دوش او برداریم و هر یک از ما یکى از پسران او را براى تأمین معاشش بخانه خود ببریم و امور زندگى را بر ابوطالب سهل و آسان گردانیم،عباس گفت بلى بخدا این فضل کریم وصله رحم است پس ابوطالب را ملاقات کردند و او را از تصمیم خود آگاه ساختند ابوطالب گفت طالب و عقیل را (در روایت دیگر گفت عقیل را) براى من بگذارید و هر چه میخواهید بکنید،عباس جعفر را برد و حمزه طالب را و نبى اکرم صلى الله علیه و آله و سلم نیز على علیه السلام را بهمراه خود برد. (1)

نکته‏اى که تذکر آن در اینجا لازم است اینست که على علیه السلام در میان اولاد ابوطالب با سایرین قابل قیاس نبوده است هنگامیکه پیغمبر صلى الله علیه و آله على علیه السلام را از نزد پدرش بخانه خود برد علاوه بر عنوان قرابت و موضوع‏تکفل،یک جاذبه قوى و شدیدى بین آندو برقرار بود که گوئى ذره‏اى بود بخورشید پیوست و یا قطره‏اى بود که در دریا محو گردید و باین حسن انتخابى که رسول گرامى بعمل آورده بود میل وافر و کمال اشتیاق را داشت زیرا.
على را قدر پیغمبر شناسد بلى قدر گهر زرگر شناسد

البته مربى و معلمى مانند پیغمبر صلى الله علیه و آله و سلم که آیه علمه شدید القوى (2) در شأن او نازل شده و خود در مکتب ربوبى (چنانکه فرماید ادبنى ربى فاحسن تأدیبى) تأدیب و تربیت شده است شاگرد و متعلمى هم چون على لازم دارد.

على علیه السلام از کودکى سر گرم عواطف محمدى بوده و یک الفت و علاقه بى نظیرى به پیغمبر داشت که رشته محکم آن بهیچوجه قابل گسیختن نبود.
على علیه السلام سایه صفت دنبال پیغمبر صلى الله علیه و آله و سلم میرفت و تحت تربیت و تأدیب مستقیم آنحضرت قرار میگرفت و در تمام شئون پیرو عقاید و عادات او بود بطوریکه در اندک مدتى تمام حرکات و سکنات و اخلاق و عادات او را فرا گرفت.

دوره زندگانى آدمى بچند مرحله تقسیم میشود و انسان در هر مرحله باقتضاى سن خود اعمالى را انجام میدهد،دوران طفولیت با اشتغال باعمال و حرکات خاصى ملازمه دارد ولى على علیه السلام بر خلاف عموم اطفال هرگز دنبال بازیهاى کودکانه نرفته و از چنین اعمالى احتراز میجست بلکه از همان کودکى در فکر عظمت بود و رفتار و کردارش از ابتداى طفولیت نمایشگر یک تکامل معنوى و نمونه یک عظمت خدائى بود.

على علیه السلام تا سن هشت سالگى تحت کفالت پیغمبر صلى الله علیه و آله و سلم بود و آنگاه به منزل پدرش مراجعت نمود ولى این بازگشت او را از مصاحبت پیغمبر صلى الله علیه و آله و سلم مانع نشده و بلکه یک صورت تشریفاتى ظاهرى داشت و اکثر اوقات على علیه السلام در خدمت رسول اکرم صلى الله علیه و آله و سلم‏سپرى میشد آنحضرت نیز مهربانیها و محبت‏هاى ابوطالب را که در زوایاى قلبش انباشته بود در دل على منعکس میساخت و فضائل اخلاقى و ملکات نفسانى خود را سرمشق تربیت او قرار میداد و بدین ترتیب دوران کودکى و ایام طفولیت على علیه السلام تا سن ده سالگى (بعثت پیغمبر صلى الله علیه و آله و سلم) در پناه و حمایت آنحضرت برگزار گردید و همین تعلیم و تربیت مقدماتى موجب شد که على علیه السلام پیش از همه دعوت پیغمبر صلى الله علیه و آله و سلم را پذیرفت و تا پایان عمر آماده جانبازى و فداکارى در راه حق و حقیقت گردید.

حقیقت عبادت تعظیم و طاعت خدا و چشم پوشى از غیر اوست،بزرگترین فضیلت نفس ستایش مقام الوهیت و تقرب جستن بساحت قدس ربوبى است،عبادت اگر با شرایط خاص خود انجام شود مقام بسیار بزرگ و افتخار آمیزى است چنانکه از پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله بوسیله کلمه عبد تجلیل شده و قبل از عنوان رسالت عبودیت او قید گردیده است:
اشهد ان محمدا عبده و رسوله.

براى سیر مراتب کمال بهترین وسیله پیشرفت،تهذیب و تزکیه نفس است که راه عملى آن با عبادت حقیقى صورت میگیرد.انجام عبادت تنها براى رفع تکلیف نیست بلکه وسیله نمو عقل،و موجب تعدیل و تنظیم قواى وجودى است که نفس را از آلودگیهاى مادى باز میدارد،بهترین وجه عبادت انجام امرى است که بدون ریا و سمعه بوده و صرفا براى خدا باشد و در این شرایط است که صفت تقوى ظهور میکند و بدون آن انجام عبادات مقبول نیفتد.

تقوى و ورع انحراف از جهان مادى و فانى بوده و توجه بعالم روحانیت و بقاء است و ایمانیکه بزیور تقوى آراسته شود ایمان حقیقى است و در اثر اخلاص در عبادات،شخص را بمرحله یقین میرساند.

با توجه بنکات معروضه،على علیه السلام در ایمان و تقوى و زهد و عبادت و یقین منحصر بفرد بود در اینمورد پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله فرمود:لو ان السموات و الارض وضعتا فى کفه و وضع ایمان على فى کفه لرجح ایمان على (1) .

یعنى اگر آسمانها و زمین در یک کفه ترازو و ایمان على در کفه دیگر گذاشته شوند بطور حتم ایمان على بر آنها فزونى میکند.
على علیه السلام با عشق و حب قلبى خدا را عبادت میکرد زیرا عبادت او براى رفع تکلیف نبود بلکه او محب حقیقى بود و جز جمال دلرباى حقیقت چیزى در نظرش جلوه‏گر نمیشد.
على علیه السلام در تقواى دینى و عبادت چنان کوشا بود که پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله در پاسخ کسانى که از تندى على علیه السلام در نزد وى گله میکردند فرمود:على را ملامت نکنید زیرا او شیفته خدا است (2) !

على علیه السلام هنگامیکه مناجات میکرد و مشغول نماز میشد گوشش نمى‏شنید و چشمش نمیدید و زمین و آسمان،دنیا و مافیها از خاطرش فراموش میشد و با تمام وجود توجه خود را بمبدأ حقیقت معطوف میداشت چنانکه مشهور است در یکى از جنگها پیکان تیرى بپایش فرو رفته و بقدرى دردناک بود که نمیتوانستند آنرا بیرون بیاورند وقتیکه بنماز ایستاد بیرون کشیدند و او متوجه نشد!

على علیه السلام هنگام وضو گرفتن سراپا میلرزید و لرزش خفیفى وجود مبارکش را فرا میگرفت و چون در محراب عبادت میایستاد رعشه بر اندامش میافتاد و از خوف عظمت الهى اشگ چشمانش بر محاسن شریفش جارى میشد،سجده‏هاى او طولانى بود و سجده‏گاهش همیشه از اشگ چشم مرطوب !شاعر گوید،
هو البکاء فى المحراب لیلا هو الضحاک اذا اشتد الضراب

یعنى او در محراب عبادت بشدت گریان و در شدت جنگ خندان بود.ابو درداء که یکى از اصحاب پیغمبر صلى الله علیه و آله است گوید در شب تاریکى‏از نخلستانى عبور میکردم آواز کسى را شنیدم که با خدا مناجات میکرد چون نزدیک شدم دیدم على علیه السلام است و من خود را در پشت درخت مخفى کردم و دیدم که او با خوف و خشیت تمام با آهنگ حزین مناجات میکرد و از ترس آتش سوزان جهنم گریه مینمود و بخدا پناه برده و طلب عفو و بخشش مینمود و آنقدر گریه کرد که بى حس و حرکت افتاد!گفتم شاید خوابش برده است نزدیکش رفتم چون چوب خشگى افتاده بود او را تکان دادم حرکت نکرد گفتم حتما از دنیا رفته است شتابان بمنزلش رفتم و خبر مرگ او را بحضرت زهرا علیها السلام رسانیدم فرمود مگر او را چگونه دیدى؟من شرح ما وقع گفتم،فاطمه علیها السلام گفت او نمرده بلکه از خوف خدا غش نموده است (3) .

على علیه السلام علاوه از نمازهاى واجبى نوافل را نیز انجام میداد و هیچوقت نماز شب آنحضرت ترک نمیشد حتى در موقع جنگ نیز از آن غفلت نمى‏نمود،در لیله الهریر نزدیکى‏هاى صبح بافق مینگریست ابن عباس پرسید مگر از آنسو نگرانى داراى آیا گروهى از دشمنان در آنجا کمین کرده‏اند؟فرمود نه میخواهم ببینم وقت نماز رسیده است یا نه!
حضرت على بن الحسین علیهما السلام که از کثرت عبادت و سجده‏هاى طولانى بکلمه سجاد و زین العابدین ملقب شده بود در برابر سؤال دیگران که چرا اینقدر مشقت و رنج بر خود روا میدارى فرمود:

و من یقدر على عباده جدى على بن ابى طالب؟
کیست که بتواند مثل جدم على علیه السلام عبادت کند؟
ابن ابى الحدید بنحو دیگرى این مطلب را بیان کرده و مینویسد بعلى بن الحسین علیهما السلام که در مراسم عبادت بنهایت رسیده بود عرض کردند که عبادت تو نسبت بعبادت جدت بچه میزان است؟فرمود عبادت من نسبت بعبادت جدم مانند عبادت جدم نسبت بعبادت رسول خدا صلى الله علیه و آله است (4) .
از ام سعید کنیز آنحضرت پرسیدند که على علیه السلام در ماه رمضان بیشتر عبادت میکند یا در سایر ماه‏ها؟

کنیز گفت على علیه السلام هر شب با خداى خود به راز و نیاز مشغول است و براى او رمضان و دیگر اوقات یکسان است.
وقتى که آنحضرت را پس از ضربت خوردن از مسجد بخانه مى‏بردند نگاهى بمحل طلیعه فجر افکند و فرمود اى صبح تو شاهد باش که على را فقط اکنون(بحکم اجبار) دراز کشیده مى‏بینى!
ابن ابى الحدید گوید عبادت على علیه السلام بیشتر از عبادت همه کس بود زیرا او اغلب روزها روزه دار بود و تمام شبها مشغول نماز حتى هنگام جنگ نیز نمازش ترک نمیشد،او عالمى بود با عمل که نوافل و ادعیه و تهجد را بمردم آموخت.
على علیه السلام موقع نماز در برابر مبدأء وجود با دل پاک و توجه تام میایستاد و براز و نیاز مشغول میشد عبادت و پرستش او مانند اشخاص دیگر نبود زیرا هر کسى بنا بهدف خاصى که دارد خدا را عبادت میکند چنانکه خود آنحضرت فرماید:

ان قوما عبدوا الله رغبه فتلک عباده التجار،و ان قوما عبدوا الله رهبه فتلک عباده العبید،و ان قوما عبدوا الله شکرا فتلک عباده الاحرار (5) .
یعنى گروهى از مردم خدا را از روى میل و رغبت(بامید نعمتهاى بهشت) بندگى کردند پس این نوع عبادت عبادت تاجران است،عده اى هم از ترس(آتش دوزخ) خدا را عبادت کردند این هم عبادت بندگان است و گروهى دیگر خدا را براى سپاسگزارى عبادت کردند و این عبادت آزادگان است .
و خود آنحضرت به پیشگاه خداى تعالى عرض میکند:

الهى ما عبدتک طمعا للجنه و لا خوفا من النار بل وجدتک مستحقا للعباده.
خدایا من ترا بطمع بهشت و یا از ترس جهنم عبادت نمیکنم بلکه ترا مستحق‏و سزاوار پرستش یافتم.
هر فردى حتى هر ذیر وحى بنا بغریزه حب ذات همیشه در صدد دفع ضرر و جلب منفعت است و تنها على علیه السلام بود که عبادت را بدون جلب نفع(بهشت) و دفع ضرر(دوزخ) صرفا براى خداوند بجا میآورد!و اینگونه خلوص در عبادت از یقین او سرچشمه میگرفت یقینى که بالاتر از آنرا نمیتوان پیدا نمود زیرا آنجناب بمرحله نهائى یقین رسیده بود چنانکه خود فرماید:لو کشف الغطاء ما ازددت یقینا!اگر پرده برداشته شود من چیزى بیقین خود نمیافزایم!

على علیه السلام خود را مانند موجى در اقیانوس حقیقت مستغرق ساخته بود و تمام فکر و ذکر و حرکات و سکنات او همه از حقیقت خواهى وى حکایت میکرد.
على علیه السلام در تزکیه و تهذیب نفس،و سیر مراتب کمالیه وجود یگانه و بى‏نظیر و لوح ضمیرش چون جام جهان نما بود،او به هر چه نگاه میکرد خدا را میدید چنانکه فرمود:
ما رایت شیئا الا رایت الله قبله و معه و بعده.

چیزى را ندیدم جز اینکه خدا را پیش از آن و با آن و پس از آن مشاهده کردم.
على علیه السلام میفرمود:لم اعبد ربا لم اره.عبادت نکردم بخدائى که او را ندیدم!پرسیدند چگونه خدا را دیدى؟فرمود با چشم دل و بصیرت،نه باغ دیده ظاهرى.
بچشم ظاهر اگر رخصت تماشا نیست نه بسته است کسى شاهراه دل‏ها را

على علیه السلام در مقابل عظمت خدا و مبدء هستى خود را ملزم بخضوع و خشوع میدید و دعاها و مناجاتهاى او روشنگر این مطلب است.
دعاى کمیل که بیکى از اصحاب خود(کمیل بن زیاد) تعلیم فرموده است یکى از شاهکارهاى روح بلند و ایمان قوى و یقین ثابت آنحضرت است که در فقرات آن معانى عالى و بدیع در قالب الفاظى شیوا و عباراتى کاملا رسا ریخته شده است،گاهى در برابر رحمت واسعه حق سر تا پا امید گشته و زمانى قدرت و جبروت خدا چنان بیم و هراسى در دل او افکنده است که بى اختیار بحال تضرع و خشوع افتاده‏است.همچنین دعاى صباح و نیایشهاى دیگر وى که هر یک حاوى مراتب سوز و گداز بیم و امید،توجه و خلوص او میباشد.

وقتى ضرار بن ضمره بر معاویه وارد شد معاویه گفت على را برایم وصف کن!ضرار پس از آنکه شمه‏اى از خصوصیات اخلاقى آنحضرت را براى معاویه بیان نمود گفت شبها بیدارى او بیشتر و خوابش کم بود در اوقات شب و روز تلاوت قرآن میکرد و جانش را در راه خدا میداد و در پیشگاه کبریائى او اشک میریخت و خود را از ما مستور نمیداشت و کیسه‏هاى طلا از ما ذخیره نمى‏نمود،براى نزدیکانش ملاطفت و بر جفا کاران تند خوئى نمیکرد،موقعیکه شب پرده ظلمت و تاریکى میافکند و ستارگان رو بافول مینهادند او را میدیدى که در محراب عبادت دست

بریش خود گرفته و چون شخص مار گزیده بخود مى‏پیچید و مانند فرد اندوهگینى(از خوف خدا) گریه میکرد و میگفت اى دنیا!آیا خود را بمن جلوه داده و مرا مشتاق خود میسازى؟هیهات مرا بتو نیازى نیست و ترا سه طلاق داده‏ام که دیگر مرا بر تو رجوعى نیست!سپس میفرمود آه از کمى توشه و دورى سفر و سختى راه!معاویه گریه کرد و گفت اى ضرار بس است بخدا سوگند که على چنین بود خدا رحمت کند ابو الحسن را! (6) .

عبادت على علیه السلام منحصر بنماز و روزه و انجام سایر فرایض مذهبى نبود بلکه تمام حرکات و سکنات او عبادت بود زیرا در حدیث آمده است که(انما الاعمال بالنیات) و چون نیت آنجناب در تمام حرکات و سکناتش ابتغاء مرضات الله بود لذا تمام اعمال و اقوال او در همه حال عبادت خدا محسوب میشود و این خود یکى از موجبات تفوق و فضیلت وى بر همگان میباشد .
شجاعت و هیبت على علیه السلام
انا وضعت فى الصغیر بکلاکل العرب و کسرت نواجم قرون و ربیعه و مضر.
(نهج البلاغه خطبه قاصعه)

صفت شجاعت یکى از ارکان اصلى فضائل نفسانى است و عبارت است از عدم تزلزل نفس در امور خطیره و هولناک،و مظهر تام و مصداق حقیقى آن وجود على علیه السلام بود.
اگر چه در فصول پیشین ضمن شرح خدمات نظامى آنجناب چه در غزوات رسول اکرم صلى الله علیه و آله و چه در جنگهاى دوران خلافتش (جنگهاى جمل و صفین و نهروان) شمه‏اى از هیبت و شجاعت او نگارش گردید لیکن هر چه در اینمورد گفته و نوشته شود اندکى از بسیار و یکى از هزار بیشتر نخواهد بود.

بنا بنقل مورخین رنگ على (ع) گندمگون،چشمان مبارکش درشت و جذاب،ابروانش پیوسته و پر پشت،دندانهایش محکم و سفید و چون مروارید بود.دست و بازو و ساعد بى نهایت قوى و گوشت آن پیچیده و محکم و در تمام عرب بسطبرى بازو و محکمى عضلات مشهور بود چنانکه گوئى گوشت و پوست و استخوان آنرا کوبیده و آنگاه دست بازو و ساعد ساخته‏اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد عایقکاری رطوبتی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد عایقکاری رطوبتی pdf دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد عایقکاری رطوبتی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد عایقکاری رطوبتی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد عایقکاری رطوبتی pdf :

عایقکاری رطوبتی

مقدمه
یکی از مشکلات اساسی که در اکثر سازه ها به چشم می خورد مشکل نم و رطوبت می باشد که در بعضی مواقع خسارات جبران ناپذیری را به سازه ها و ساختمان وارد می نماید و یکی از راهکارهای مقابله با آن عایقکاری رطوبتی می باشد.
در ایران با توجه به اقلیم و آب و هوا و نیز وجود منابع عظیم نفتی، متداولترین عایق رطوبتی قیر و گونی می باشد که با پیشرفت تکنولوژی این روش جای خود را به عایقهای پیش ساخته داده است.

عایق رطوبتی پیش ساخته محصولی است مرکب از تیشو (فلت الیاف شیشه مسلح) و پلی استر و قیری که با پلیمرهای مخصوص اصلاح شده است. عایق عبارتست از ساختاری مرکب از دو لایه تیشو و پلی استر که توسط قیر اصلاح شده با پلیمرهای S.B.S و A.P.P اشباع و آغشته شده اند، این محصول بدلیل خاصیت الاستیکی و مقاومت در برابر نور و آب بعنوان پوشش دهنده سطوح خارجی ساختمانها یا عایق کاری سرویس های بهداشتی، تونل ها، استخرها و حوضچه های ذخیره آب کاربرد دارد.

معایب عایق قیر و گونی:
1- پوسیدگی این عایق به مرور زمان
2- پارگی بر اثر نشتهای احتمالی ساختمان

3- عمر مفید عایق به طور متوسط کمتر از 10 سال بوده و ترمیم متناوب آن با مشکلات اجرایی زیاد و هزینه های قابل توجه همراه است
4- آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد
مزایای عایقهای رطوبتی پیش ساخته:

1- سبک بودن به مقدار حدود 4 کیلوگرم بر متر مربع
2- مقاوم در گرمای 120+ درجه و سرمای تا 5 – درجه
3- دچار پوسیدگی و شکنندگی نمی شوند

4- دارای قابلیت انعطاف کامل می باشند
5- بعلت دارا بودن لایه پلی استر در مقابل فشارهای احتمالی از انبساط و انقباض ساختمان مقاوم می باشد
6- عایق با روکش آلومینیوم حدود 85% از نور و حرارت را منعکس می کند

نگهداری

رولهای عایق باید در هوای خشک و در انبار سقف با حداقل دمای +5 درجه و حداکثر 35 درجه سانتیگراد نگهداری شوند مدت نگهداری عایق رطوبتی از تاریخ تولید تا نصب نباید بیشتر از شش ماه باشد. تولید کننده می‏تواند بر حسب نوع محصول زمان ذخیره‏سازی را به نحوی که کمتر از سه ماه و بیشتر از 12 ماه نباید به طور اختصاصی روی اتیکت خود اعلام نماید .

رولها باید روی یکی از قاعده‏های خود نگهداری شود و هیچگاه دو رول روی هم قرار نگیرد و طوری کنار هم قرار دهید که جریان هوا بتواند از بین آنها عبور کند و برای آزمایشگر امکان نمونه برداری از هر بخش انبار وجود داشته باشد.

تاریخچه و بازار تولید در گذشته

سالها پیش متفکری که جلوتر از زمان خود می اندیشید صنعت عایق را در سالهای 1350 وارد ایران کرد در آن دوران بازار گسترده ای برای عایقهای رطوبتی و حرارتی وجود نداشت با این حال شرکت پشم شیشه ایران را برای تولید محصولات مذکور تجهیز نمود و بتدریج برای بازار آن زمان تولید نیاز کرد به نحوی که در رقابت بین ایزو گام (عایق رطوبتی) و آسفالت جایگاه عایق رطوبتی( ایزوگام) را هر روز باز تر نمود به نحوی که همگان بر این باور شدند که ایزوگام نام اصلی کالاست و نه نام تجاری آن ، و هنوز هم بسیاری از مصرف کنندگان ، عایق رطوبتی را فقط با نام ایزو گام می شناسند

سالهای بعد از1357 بانی این صنعت در فشار از هم پاشیدگی افکار عمومی نسبت به آموزه های قبلیشان قرار گرفت تا اینکه کاسه صبر او لبریز شد و کارخانه را به کارکنان آن زمان وا گذار و ترک دیار کرد و در این ایام هیچ تحولی در تولیدات کارخانه بوجود نیامد کما اینکه آنچه را هم که داشتند به تدریج از دست دادند با پیدایش بازار جدید برای عایق که همزمان با رشد صنعت ساختمان بود کارخانجات دیگری نیز به تولیدکنندگان ایزوگام اضافه شدند ولی چون میدانستند مصرف کنندگان بدنبال ایزوگام هستند نام کارخانه خود را با واژه های “گام” و یا “ایزوگام” مزین کردند و بالاخره حجم بازار عایق در سالهای 1374 و 1375 به اوج خود رسید بازار سیاه عایق بدلیل برتری نیاز نسبت به حجم تولید بوجود آمد

. در دوران بازار سیاه عایق رطوبتی به منظور جلوگیری از تضییع حقوق مصرف کنندگان ، موسسه ملـــی استانداردها در جهت اجــــباری کردن تولیــــد عایق رطوبتی استاندارد گام برداشت و در صدور پروانه های استاندارد برای کالاهای غیر استاندارد ضربه دیگری به پیکره بیجان این صنعت وارد نمود. تا اینکه موج دوم اجرای استاندارد فراگیر شد و از بین 70 کارخانه که توانسته بودند پروانه استاندارد بگیرند فقط حدود 30 کارخانه باقی ماندند و بیشتر آنها هم کارخانجاتی بودند که به سمت پایین ترین نوع استاندارد یعنی استاندارد نوع oپناه برده اند.

 

در سالهای 70 تا 1373 اولین جزوات استاندارد عایق تدوین شد ولی تولید کنندگان اصلا آماده جذب و هضم این استانداردها نبودند چون خطوط تولید آنها ایرانیزه شده بود
در پس پرده استاندارد نمودن عایق رطوبتی خبرها به بیرون درز کرد و قبل از تدوین استاندارد عده ای مشغول ساخت دستگاه های آزمایش عایق . توضیح اینکه تولید کنندگان به هیچ وجه به تمامی این تجهیزات آزمایشگاهی ایرانیزه شده به ارزش حدود 15 تا 20 میلیون تومان نیاز نداشتند و حتی هیچ وقت کاربرد آنرا نیز یاد نگرفتند شدند

ماجرای ایرانی کردن مواد اولیه عایق رطوبتی در تمام ابعاد ادامه یافت و هر روز کیفیت این کالا را در تولید انبوه تقلیل داد
ماجرای ایرانی کردن مواد اولیه عایق رطوبتی در تمام ابعاد ادامه یافت و هر روز کیفیت این کالا را در تولید انبوه تقلیل دادلذا وقت آن رسیده تا تولید کنندگان عایق خانه تکانی کرده صنعت عایق رطوبتی را ارتقا اساسی دهند. ولی تا دسترسی به این برنامه در دراز مدت توصیه میشود:
1) قیر 70/60 که هیچ وقت در تولید عایق مناسب نبوده از لیست مصرف مواد اولیه عایق رطوبتی حذف و بجای آن از قیر 200/180 که یکی از اصلی تر ین قیر های تولید عایق رطوبتی در جهان است استفاده شود

2)توضیح اینکه شکنندگی قیر 100/40 برابر 10 – ولی همین پارامتر در قیر 100/30 برابر 0 است.

فصل اول
کلیات و شناخت طرح
شرکت ایزوگام سامان دلیجان در سال 1384 در اداره صنایع استان مرکزی به ثبت رسید . این شرکت با نام تجاری ((ایزوگام سامان دلیجان )) شروع به فعالیت کرد . نوع فعالیت این شرکت تولید عایق رطوبتی ((ایزوگام ))
می‌باشد.

این شرکت واقع در استان مرکزی – شهرستان دلیجان – شهرک صنعتی بو علی می‌باشد.
همچنین دفتر مرکزی این شرکت در شهرستان دلیجان – چهار راه فلسطین – خیابان شهید رجایی قرار دارد.
سوابق تجربی و علمی سهامداران و مدیران اجرایی

درصدهریک نسبت به کل مبلغ کل مبلغ اسمی هر سهام تعداد سهام نام و نام خانوادگی ردیف
30
40
30
000/000/300
000/000/400
000/000/300 1000

1000
1000 000/300
000/400
000/300 هاشم صفری

سبحان کیانی
مهرداد طیبی 1
2
3
100
000/000/000/1 000/100 جمع
جدول زیر نشان دهنده مشخصات سهامداران و میزان سرمایه هر یک به صورت درصد می باشد که تعداد سهام هر کدام در جدول زیر ذکر شده است.
سوابق علمی و تجربی مدیران

در این شرکت با توجه به تولیدی بدون طرح که نیاز به مدیریت تخصصی دارد اعضا با توجه به سوابق تحصیلی و تجربی که در گذشته داشته اند برای هر یک از پست‌ها‌ی مدیریتی انتخاب شده اند . که نام تحصیلات و سوابق آنها در جدول (2) نشان داده شده است.
سوابق تجربی نوع تخصص رشته تحصیلی درجه تحصیلات سمت نام و نام خانوادگی ردیف
15سال مالی مدیریت مالی لیسانس رئیس هیئت‌مدیره حسین محمدی 1

20سال بازرگانی بازرگانی لیسانس مدیر عامل سبحان کیانی 2
15سال حسابداری حسابداری فوق دیپلم مدیر فروش هاشم صفری 3

10سال حسابداری حسابداری فوق دیپلم مدیر تولید کاظم پور حسین 4

جدول (2) سوابق علمی و تجربی مدیران

مجوز ها‌ی قانونی
این شرکت دارای جئواز تاسیس – پروانه بهره برداری و مکمل بهره برداری و همچنین دارای استاندارد ملی ایران و گواهینامه ایزو 9001 می‌باشد.
مشخصات و ظرفیت تولیدی ماشین آلات
جدول زیر نشان دهنده نام و مشخصات ماشین آلات مورد استفاده در این شرکت مثلا ظرفیت‌های مختلف تولیدی و; می‌باشد.

تولیدات در ظرفیت عادی تولیدات در ظرفیت عملی تولیدات در ظرفبت اسمی محل خرید نام ماشین‌ آلات نوع تولید ردیف
1700
1500
2000
جمهوری اسلامی ایران اتوماتیک عایق رطوبتی ساختمان 1
جدول (3) : نام و مشخصات ماشین آلات

نیروی‌های انسانی مورد نیاز واحدهای مختلف طرح
نیروی انسانی مورد نیاز طرح به دو قسمت تقسیم می‌شود : 1- پرسنل قبل از بهره برداری تجاری 2- پرسنل بعد از بهره برداری تجاری
مجموعه هزینه پرسنل قبل از بهره برداری تجاری که شامل 20 نفر می باشد
000/000/80 ریال شده است .میزان هزینه ها ( حقوق و مزایا ) پرسنل بعد از بهره برداری تجاری در جدول (4) مشاهده می‌شود.
حقوق و مزایای ماهیانه حقوق و مزایای ماهیانه کل حقوق و مزایای ماهیانه هر یک تعداد سمت محل خدمت ردیف
15 000/400/5

15 000/000/10
15 000/000/36 000/400/5
000/000/10
000/000/36 000/800/1

000/000/2
000/800/1 3
5
20 منشی

مالی
تولید اداری
اداری
تولیدی 1
2
3
000/000/635/1
000/840/300
000/840/935/1 000/000/109 جمع حقوق و مزایا
سهم بیمه‌ی کار فرما
جمع کل حقوق و مزایای سالیانه

جدول (4)
مواد اولیه اصلی و بسته بندی
مشخصات مواد اولیه مورد نیاز برای تولید 2000 متر ایزوگام در جدول زیر نشان داده شده است .

جمع کل

هزینه های داخلی
قیمت کل

نرخ هر واحد
درصد ضایعات
محل تامین میزان مورد نیازدر ظرفیت مورد انتظار نام ومشخصات مواد اصلی ردیف
000/900
000/600/2
000/000/12
000/000/3
000/100/1
000/31 000/000/1

000/200
000/200/1
000/200
000/100
1000 000/000/8

000/400/2
000/800/10
000/800/2
000/000/1

000/30 000/000/1
200/1
000/30
400/1
000/5
150 1
1
1
1
1
1
پالایشگاه
شرکت های داخلی
شرکت های داخلی
شرکت های داخلی
شرکت های داخلی
شرکت های داخلی 8تن
2000تن
360تن
2000متر
200کیلو
200کیلو
قیر70-60
تیشو
فویل
پلی استر
پوشال
پودر تالک 1
2
3
4
5
6

جدول (5) مشخصات مواد اولیه

نکته : هزینه‌های داخلی شامل بیمه – حمل و نقل و عوارض می‌باشد.
مراحل و روش تولید
برای تولید ایزوگام ابتدا قیر 70-60 و مقداری مواد افزودنی دیگر شامل پوشال و ; را داخل بونزا ریخته و حرارت می‌دهند تا کاملا ذوب شوند.
سپس مواد ذوب شده از بونزا وارد خط تولید می‌گردد.

بعد تیشو و پلی استر که بر روی هم قرار دارد وارد تشت مواد مذاب می‌شود و این مواد به تیشو و پلی استر چسبیده می شود.
در مرحله بعد تیشو و پلی استر که آغشته به مواد مذاب می‌شود از بین دو غلطک عبور داده می شود تا کاملا دارای ضخامت یکسان شود. در مرحله بعدی ایزوگام تولید شده وارد آب می‌شود تا کمی سرد شود.

در مرحله بعدی یطرف ایزوگام را یک لایه نایلون قرار می‌دهند و طرف دیگر ایزوگام را پودر تالک می‌زنند تا هنگامی که ایزوگام را می‌خواهند به صورت رول در بیاورند لایه های ایزوگام به همدیگر چسبیده نشوند.

همچنین اگر خواسته شود ایزوگام فویل دار تولید شود پس از اینکه نایلون در یکطرف ایزوگام قرار داده شد ، در طرف دیگر ایزوگام به جای آنکه پودر تالک استفاده شود یک لایه فویل روی ایزوگام قرار می‌گیرد که این فویل خود باعث جلوگیری از به هم چسبیدگی لایه‌های ایزوگام می‌گردد.
در مرحله بعدی که مرحله بسته بندی می باشد . ابتدا ایزوگام تولید شده در هر 10 متر بریده می‌شود بعد روی یک لوله پیچیده می شود تا به صورت رول در بیاید. سپس رول های تولید شده با نایلون هایی که اتکت شرکت روی آن قرار دارد بسته بندی می‌شود. و وارد انبار می‌شود تا در صورت نیاز بار گیری شود.
مشخصات اولیه مواد مصرفی

قیر : قیر مصرفی در ایزوگام قیر منظور از (70-60) قیر درجه نفوذ قیر می باشد.
طریقه آزمایش به این صورت است که سوزنی به وزن 100 گرم از ارتفاع مشخصی به درون قیر رها می‌شود میزان نفوذ سوزن در 5 ثانیه درجه نفوذ قیر را مشخص می‌کند . که هر یک میلی متر نفوذ درون قیر ، 10 درجه نفوذ را بالا می‌برد .

پلی استر: پلی استر ها موادی‌هستند که از الیاف بدست می‌آیند . البته الیاف استفاده شده الیاف مصنوعی می‌باشد . برای تولید پلی استر پنبه های مصنوعی تولید شده توسط غلطک های سوزنی به هم بافته می‌شود. و به صورت پلی استر در می‌آید . البته ضخامت پلی استر ها متفاوت می‌باشد.
فویل : ورق هایی هستند که جنس آنها از آلومینیوم است و ضخامت کمی دارند و به راحتی حالت می گیرند. این ورق ها روی سطح ایزوگام قرار می گیرد و خاصیت انعکاس نور دارد و در هنگامی که هوا بسیار گرم است باعث جلوگیری از روان شدن و به اصطلاح شل شدن قیر در نتیجه خرابی ایزوگام می‌شود.
پودر تالک:که از آسیاب سنگ تالک به دست می‌آید و مانع چسبیدن لایه های رول ایزوگام می گردد.

تیشو: تیشو موادی هستند شبیه به پشم شیشه و بیشتر خاصیت آنها را دارا می‌باشند. تیشو در وا‍‍ژه نامه عایق های رطوبتی یک فلت از الیاف شیشه معدنی است که این فلت معمولا با نسخ‌های شیشه تقویت می‌شود.
پوشال: پوشال ها مواد پلاستیکی هستند که رشته رشته شده‌اند.
برنامه‌ی تولیدات
جدول (6) نشان دهنده برنامه تولید و افزایش تولیدات در سال های آینده می باشد.

ملاحضات برنامه افزایش تولید تا ظرفیت اسمی
ظرفیت اسمی طبق موافقت اصولی
واحد

نام تولیدات

ردیف

سال پنجم سال چهارم سال سوم سال دوم سال اول

000/000/1
00/800
000/600
000/400
000/200
000/000/1
متر
عایق رطوبتی
1
جدول (6)

فصل دوم
بررسی های فنی طرح: محل اجرای این طرح ( شهرستان دلیجان ) از نظر دسترسی به راههای ارتباطی در موقعیت خوبی می‌باشد .
به خاطر اینکه شهرک صنعتی که این کارخانه در آن قرار دارد در فاصله 5 کیلومتری با اتوبان اصفهان تهران قرار دارد.
لنابراین از نظر دسترسی به بازار های فروش هم در وضعیت مساعدی می‌باشد.
این طرح از نظر دسترسسی به مواد اولیه نیز در وضعیت خوبی می باشد. به خاطر اینکه قیر که ماده اصلی تولید ایزوگام می باشد از پالایشگاه اراک یا اصفهان که با این شهر فاصله کمی دارند تامین می‌شود.
پلی استر: پوشال و پودر مصرفی در ایزوگام نیز از کارخانه های خود شهرستان تامین می‌شود.
تیشو مصرفی در ایزوگام نیز از کارخانه تولید تیشو قزوین که تنها تولید کننده تیشو در ایران می باشد تامین می گردد. فویل مصرفی در ایزوگام نیز از شهرستان ساوه تامین می شود که در همین استان قرار دارد.

هزینه های سرمایه گذاری طرح :
هزینه های ثابت:
درصد نسبت به کل مبلغ(ریال) سرمایه گذاری ثابت ردیف
000/000/600
000/000/300
000/000/500
000/000/900
000/000/200
000/000/50
000/000/520
000/900/69
000/000/20
زمین
تسطیح و محوطه سازی
ساختمان (اداری و رفاهی)
ماشین آلات وتجهیزات
تاسیسات
ابزار آلات و وسایل آزمایشگاه

وسایل نقلیه
وسایل اداری و کارگاهی
هزینه های پیش بینی نشده
1
2
3
4
5
6
7
8
9

000/900/159/3 جمع
جدول (7)
زمین :
این زمین در فاصله 6 کیلومتری با شهر قرار دارد و دارای سند می‌باشد و قیمت این زمین 000/000/600 ریال می‌باشد.
مساحت این زمین نیز در 5000 متر مربع می‌باشد.
جدول (8) زمین مورد نظر را تشریح می‌کند.
قیمت کل قیمت هر متر مربع متراژ مورد نیاز شرح عملیات
000/500/112
000/100/142
000/000/5
000/500/1
000/250/1
000/150
000/500/37 500/22
500/28
000/5
000/3
000/5
000/3
000/15 000/5
000/5
000/1
500
250
50
2500 تسطیح و خاکبرداری
دیوار کشی
خیابان گشی
جدول بندی
فضای سبز
پارکینگ
روشنایی محوطه
000/000/300 جمع
جدول (8)

مشخصات زمین
مبلغ کل بهای کل بهای هر متر مربع نحوه خرید یا واگذاری متراژ خریداری شده متراژ مورد نیاز تاریخ ردیف

باقیمانده پرداخت شده

000/000/420
000/000/180
000/000/600
000/120

30 نقد و بقیه اقساط
000/5
000/6
20/10/83
1
جدول (9)مشخصات زمین
ساختمانها:
این کارخانه دارای یک ساختمان تولیدی و یک ساختمان اداری –رفاهی و یک ساختمان انبار مواد اولیه و تولیدی می‌باشد.
همچنین یک ساختمان برای قسمت برق و یک ساختمان نگهبانی نیز دارد،
که متراژ و هزینه هر کدام را در جدول (10) نشان داده ایم.
هزینه کل هزینه هر متر مربع مصالح مورد نیاز متراژ تعداد نوع ساختمان ردیف
000/000/600
000/000/500
000/000/500
000/000/480
000/000/480
000/000/10
000/000/60 000/600
000/500/2
000/500/2
000/600
000/600
000/200
000/000/1 سیمان-گچ-آجر-آهن-سنگ و ;. 1000
200
200
800
800
50
60
1
1
1
1
1
1
1 ساختمان تولیدی
ساختمان اداری
ساختمان رفاهی
انبار مواد اولیه
انبار تولید
ساختمان برق
ساختمان نگهبانی 1
2
3
4
5
6
7
مشخصات ماشین آلات
در جدول زیر مشخصات ماشین آلات و قیمت آنان ذکر شده است.
جمع کل‌هزینه ها هزینه های داخلی قیمت (ریال) تعداد کشور سازنده نام ماشین آلات ردیف

000/000/920

000/000/200

000/000/900
1
ایران
دستگاه تولید عایق اتوماتیک
1
جدول (11)
تاسیسات :
در این قسمت کل تاسیساتی که یک کارخانه نیاز دارد مثل آب و برق و سوخت و;. همراه با هزینه های آنها مثل حق انشعاب برق و آب ، کابل کشی و سایر تجهیزات محاسبه می‌شود که در جدل (12) آمده است.
جمع کل هزینه حمل ونقل هزینه کل هزینه هر واحد مصرف سالیانه تعداد/مقدار/واحد شرح تاسیسات ردیف
000/000/250

000/000/20

000/500/10

000/000/40

000/000/7 000/000/30

000/000/5

000/500

000/000/5

000/000/1

000/000/220

000/000/15

000/000/10

000/000/35

000/000/6 000/000/220

000/000/15

000/000/5

000/000/35

000/000/2 1

1

2

1

3 انشعاب برق همراه با وسایل

انشعاب آب همراه وسایل و تجهیزات

سیم اطفای حریق

سوخت

تهویه 1

2

3

4

5

وسایل فنی و آزمایشگاهی
هزینه وسایل آزمایشگاهی که شامل وسایل زیر جمعا 000/000/20 شده است.
وسایل : دستگاه اندازه گیری کشش –دستگاه اندازه گیری جرم-دستگاه اندازه گیری ضخامت –دستگاه اندازه گیری مقاومت طولی وعرضی –دستگاه اندازه گیری دمای انعطاف پذیری
وسایل نقلیه
این شرکت دارای 2 دستگاه لیفتراک می‌باشد و همچنین دارای یک دستگاه وانت مزدا نیز می‌باشد . لازم به ذکر است تریلی های حمل ، بعهده خریدار می‌باشد و شرکت هیچگونه تریلی حملی ندارد.
استفاده از لودر –بولدزر و کامیون در صورت نیاز به صورت اجاره ای می‌باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله امیر المومنین در قرآن کریم pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله امیر المومنین در قرآن کریم pdf دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله امیر المومنین در قرآن کریم pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله امیر المومنین در قرآن کریم pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله امیر المومنین در قرآن کریم pdf :

مقدمه

ابعاد شخصیت والاى امیرالمؤمنین على علیه السلام آن چنان گسترده و فراگیر است که هیچ کس را توان آن نیست که در اندیشه رسیدن به عمق آن باشد و به گفته رسول گرامى اسلام: جز خدا و محمد هیچ کس على را آن چنان که بایسته است نشناخته وبه گفته خود مولا: هیچ پرنده اى قدرت پرواز بر قله عظمت او را ندارد.
این است که مى بینیم در طول تاریخ، هزاران کس درباره آن بزرگوار گفته اند و نوشته اند و آثار هنرى آفریده اند، ولى همگى به ناتوانى خود اعتراف کرده اند و هیچ کدام جز گوشه اى از شایستگى هاى آن امام عظیم را ننموده اند.

کارهاى بزرگى صورت گرفته ولى هنوز هم میدان براى انجام کارهاى بزرگتر باز است و دنیاى امروز که تشنه حق و عدالت و در آرزوى پى ریزى شهرى ناکجاآباد است، بیش از هر زمان دیگرى نیازمند آگاهى هاى لازم در زمینه شخصیت امام وآشنایى با اندیشه هاى تابناک آن بزرگوار است و بر شیعیان و رهروان راه اوست که کارى کارستان کنند و چهره ملکوتى و آرمانهاى والاى او رابه جهان امروز بشناسانند و در این راه از ابزار و وسایل ارتباطى شگفت آور روز بهره ببرند.

عشق به على عشق به همه خوبى هاست و محبت او مطمئن ترین راه تقرب به خدا و رسیدن به کمالات انسانى است و به همین جهت است که پیامبر اسلام پیوسته و در هر فرصتى محبت على را توصیه مى کرد و امت اسلامى را به سوى او رهنمون مى شد و آثار و نتایج سودمند محبت آن یگانه را در دنیا و آخرت برمى شمرد واین تأکید و تکرار نه از جهت علایق شخصى، بلکه به فرمان خداوند بود و رسول خدا مأمور رساندن این پیام ها بود و حتى گاهى از ترس حرف مردم در رساندن برخى از این پیام ها اندکى درنگ مى کرد وبلافاصله مورد خطاب الهى قرار مى گرفت و از او خواسته مى شد که درنگ نکند، یک نمونه آن، آیه مربوط به غدیر خم است که خداوند به پیامبرش گوشزد مى کند که اگر پیام الهى در مورد وصایت على را نرساند، گویا که رسالت خود را ابلاغ نکرده است وسپس اطمینان مى دهد که او را از مردم حفظ خواهد کرد.

علىّ بن ابى طالب(ع) ولىّ خدا و محبّ خدا و محبوب خدا بود،این است که مى بینیم در جاى جاى قرآن از على وفضیلت هاى او یاد شده است و با نگاهى به کتاب هاى تفسیرى وحدیثى و کتاب هاى خاصى که تحت عنوان «مناقب» نوشته شده، حضور گسترده على را در آیات قرانى به روشنى درمى یابیم و مى بینیم که آیات بسیارى از قرآن کریم به وجود آن حضرت تفسیر و تأویل شده است و این تفسیر و تأویل تنها از سوى دانشمندان شیعه نقل نشده بلکه دانشمندان اهل سنت نیز در این کوى سبق برده اند و روایات مربوط به این مطلب را به طور گسترده و با اسناد فراوان و با عشق و علاقه ذکر کرده اند و گاهى در این باره کتاب هاى مستقلى نوشته اند و آیات مربوط به امیرالمؤمنین را گردآورى کرده اند و این، علاوه بر کتاب هاى بسیارى است که تحت عنوان «مناقب» تألیف نموده اند و در آنها فصل مشبعى را راجع به آیات مربوط به على آورده اند.

از جمله کتاب هایى که به طور مستقل در خصوص آیات نازل شده درباره على (ع) از طرف علماى اهل سنت تألیف شده است، مى توان از کتاب هاى زیر یاد کرد:
ـ ما اُنزل من القرآن فى امیرالمؤمنین ;
تألیف: ابوالحسن احمدبن محمدبن میمون قزوینى ;
ـ ما نزل من القرآن فى امیرالمؤمنین ;

تألیف ابوالفرج اصفهانى (علىّ بن الحسین) متوفى سال 356 ;
ـ ما انزل من القرآن فى على ;
تألیف: حسین بن حکم بن مسلم حبرى متوفى سال 286 ;

ـ ما نزل من القرآن فى على ـ یا ـ المنتزع من القرآن العزیز فى مناقب مولانا امیرالمؤمنین ;
تألیف: ابونعیم اصفهانى (احمدبن عبدالله بن اسحاق) متوفى سال 430 ;
ـ ما نزل من القران فى على ـ یا ـ نزول القرآن فى شأن امیرالمؤمنین ;
تألیف: ابوبکر محمدبن مؤمن شیرازى از علماى قرن چهارم ;

ـ ما نزل من القرآن فى على ;
تألیف: ابوالحامد مظفربن ابى بکراحمد حنفى رازى آقسرائى متوفى 631 ;
ـ ما نزل من القرآن فى على ;
تألیف: عبدالعزیز بن یحیى بن احمد جلودى متوفى سال 332;

ـ الآیات النازله فى اهل البیت ;
تألیف: ابومحمد ابن فحّام حسن بن محمد مقرى شافعى متوفى سال 458 ;
ـ ابانه ما فى التنزیل من مناقب آل الرسول ;
تألیف: احمدبن حسن بن على، ابوالعباس طوسى متوفى سال 384 ;
ـ مانزل من القرآن فى امیرالمؤمنین ;

تألیف: ابوبکر بن مردویه ;
ـ مانزل من القرآن فى على ;
تألیف: هارون بن عمر بن عبدالعزیز مجاشعى
ـ شواهد التنزیل لقواعد التفضیل (کتاب حاضر).
در میان این کتاب ها، کتاب شواهد التنزیل تألیف حافظ کبیر ابوالقاسم عبیدالله بن عبدالله بن احمد معروف به حاکم حسکانى نیشابورى از علماى قرن پنجم هجرى(زنده در سال 470) که درباره اهل بیت پیامبر عموما و امیرالمؤمنین خصوصا تألیف شده است، نظم و ترتیب جالبى دارد وهمه روایات آن با ذکر سند است و گاهى براى یک حدیث چندین سند آورده است. در این کتاب 210 آیه را به ترتیب سوره هاى قرآن آورده و در ذیل هر کدام روایاتى را از مشایخ خود نقل کرده است، مجموع این روایات که در تفسیر آن آیات آمده بیش از 1200 روایت است.

مؤلف کتاب ابوالقاسم حاکم حسکانى از محدثان و حافظان بزرگ اهل سنت و اهل نیشابور بود و به گفته شاگردش عبدالغافر او پیرو مذهب ابوحنیفه بود شرح حال او در بسیارى از کتب تراجم آمده است، از جمله ذهبى او را ضمن طبقه 14 محدثان آورده و از او به عنوان شیخ متقن که عنایت تمامى به علم حدیث داشت یاد کرده است.

کتاب شواهد التنزیل با تحقیق و تعلیقات سودمند محقق مفضال شیخ محمد باقر محمودى در بیروت در یک مجلد و در ایران در دو مجلد به اضافه یک جلد فهرست چاپ شده و نگارنده سالهاست که با آن مأنوس است و در تفسیرى که به نام «تفسیر کوثر» در دست تألیف دارد، در آیات مربوط به ولایت از آن بهره جسته است.

مدت ها بود که با خود مى اندیشیدم که این کتاب را به فارسى ترجمه کنم و آن را به هموطنانى که شیفته امیرالمؤمنین هستند، تقدیم کنم ولى به این کار موفق نمى شدم، با اعلام سال جارى به عنوان سال امیرالمؤمنین، این فکر در من تقویت شد و علاقه بیشترى به ترجمه این کتاب پیدا کردم; ولى در عین حال کار نوشتن تفسیر مرا از آن باز مى داشت تا اینکه روزى در این باره به قرآن تفأل کردم و این آیه در بالاى صفحه سمت راست قرآن قرار داشت:
وَ هُدُوا اِلَى الطَّیِّبِ مِنَ الْقَوْلِ وَ هُدُوا اِلى صِراطِ الْحَمیدِ

«و به سوى سخن پاکیزه هدایت شدند و به سوى راه خداوند شایسته ستایش هدایت شدند.»
گویا که قرآن با من سخن مى گفت و مرا به این کار تشویق مى کرد، تردیدها از میان رفت و دیگر درنگ روا نبود، براى انجام این کار مدتى نوشتن تفسیر را متوقف کردم و به ترجمه کتاب پرداختم.
شیوه ما در ترجمه این کتاب چنین بود که سندهاى روایات را نیاوردیم چون براى عموم سودى نداشت و اهل تحقیق هم در صورت نیاز به متن عربى مراجعه مى کنند، همچنین روایاتى را که متن آنها تکرارى بود ولى با سندهاى دیگر هم نقل شده بود; نیاوردیم و به یکى از آنها بسنده کردیم ولى تذکر دادیم که این روایت با سندهاى دیگر هم نقل شده است; البته اگر میان آن روایات تفاوت هاى مهمى بود همه را آوردیم. همچنین پاورقى هاى محقق محترم آقاى محمودى را به همان دلیلى که در بالا گفتیم، ترجمه نکردیم و فقط در مواردى با استفاده از این پاورقى ها برخى از روایات متن را، در پاورقى به کتاب هاى دیگر نیز ارجاع دادیم. ضمناً براى تتمیم فایده، متن عربى روایات را هم آوردیم. البته در شماره آیات و گاهى در متن آیات اشتباهاتى بود که تصحیح کردیم.
امید است که رهروان راه آن امام بزرگوار این اثر را مورد توجه قرار دهند و با مطالعه آن بر نورانیت دل هاى خود بیفزایند و از تماشاى سیماى تابناک امام على در آیینه قرآن لذت ببرند.

فصل اول:
در کثرت خصایص امیرالمؤمنین به نقل از سخن پیشینیان از جمله عبدالله بن عباس دانشمند امت رضى الله عنه که ابوالطفیل ما را از آن خبر داده است:

1 ـ عن ابن عباس قال: لقد کانت لعلىّ بن ابى طالب علیه السلام ثمانیه عشر منقبه لو لم یکن له إلاّ واحده منهنّ لنجا بها. و قال جدّی ـ رحمه الله ـ لقد کان علىّ بن ابى طالب ثمانیه عشر منقبه لو لم یکن إلاّ واحده لنجا بها، ولقد کانت له ثلاثه عشر منقبه لم تکن لأحد من هذه الأمه.

ابن عباس گفت: براى علىّ بن ابى طالب(ع) هیجده منقبت وجود دارد که اگر فقط یکى از آنها بود به وسیله آن نجات پیدا مى کرد. و جدّ من رحمه الله گفت: براى علىّ بن ابى طالب(ع) هیجده منقبت وجود دارد که اگر فقط یکى از آنها بود به وسیله آن نجات پیدا مى کرد و براى او سیزده منقبت است که هیچ یک از این امت آنها را نداشت.
2 ـ عن مجاهد و عبدالله بن شدّاد قالا: ذکر علىّ عند ابن عباس فقال: لقد کانت لعلىّ ثمانیه، عشر منقبه، و أنّ خمساً منها لو لم یکن له إِلاّ واحده منها کان نجا بها، و إِنّ ثلاثه عشر منها ما کانت لأحد فی هذه الأمّه.

مجاهد و عبدالله بن شداد گفتند: نزد عبدالله بن عباس سخن از على به میان آمد او گفت: علىّ بن ابى طالب(ع) هیجده منقبت دارد که پنج تا از آنها به گونه اى است که اگر جز یکى از آنها نبود به وسیله آن نجات مى یافت و سیزده تاى آن در هیچ یک از این امت وجود ندارد.
3 ـ عن ابن عباس قال: لقد کان لعلىّ ثمانیه عشره منقبه لو کان واحده منها لرجل من هذه الأمه لنجا بها، ولقد کانت له اثنا عشر منقبه ما کانت لأحد من هذه الأمّه.
ابن عباس گفت: براى علىّ بن ابى طالب(ع) هیجده منقبت بود که اگر یکى از آنها براى کسى از این امت بود به وسیله آن نجات مى یافت و دوازده منقبت براى او بود که هیچ یک از این امت آن را نداشت.

سخن مجاهد بن جبر از بزرگان تابعین و مفسرین درباره او:
4 ـ قال مجاهد: إِنّ لعلىّ علیه السلام سبعین منقبه ما کانت لأحد من أصحاب النبىّ صلى الله علیه وسلم مثلها و ما من شیء من مناقبهم إلاّ وقد شرکهم فیها.
مجاهد گفت: براى على(ع) هفتاد منقبت بود که هیچ یک از اصحاب پیامبر(ص) مانند آنها را نداشت و آنان هیچ منقبتى نداشتند مگر اینکه على با آنان شریک بود.
سخن سلیمان بن طرخان تیمى عابد از زهاد تابعین درباره وى:
5 ـ محمّد بن المعتمر، عن أبیه عن جدّه قال کان لعلىّ بن ابى طالب عشرون و مائه منقبه لم یشترک معه فیها أحد من أصحاب محمد صلى الله علیه و آله وسلم وقد اشترک فی مناقب الناس.

محمد بن معمتر از جدش نقل مى کند که گفت: براى علىّ بن ابى طالب(ع) یکصدوبیست منقبت بود که کسى از اصحاب محمد(ص) با او در آنها شرکت نداشت ولى او در مناقب مردم شرکت داشت.
سخن بعضى از صحابه در تفضیل على(ع):
6 ـ عن أبی الطفیل: عن بعض أصحاب النبی صلى الله علیه وآله وسلم قال لقد سبق لعلىّ بن ابى طالب علیه السلام من المناقب ما لو أن واحده منها قسمت بین الخلق وَسِعَتْهم خیراً.
ابوالطفیل از بعضى از اصحاب پیامبر نقل مى کند که گفت:براى علىّ بن ابى طالب (ع) منقبت هایى فراهم شده که اگر یکى از آنها را میان مردم تقسیم کنند، از لحاظ نیکى همه را در بر مى گیرد.

سخن احمد بن حنبل بغدادى پیشواى اهل حدیث:
7 ـ عن محمد بن منصور قال: سمعت أحمد بن حنبل یقول ما جاء لأحد من أصحاب رسول الله من الفضائل أکثر ممّا لعلىّ بن ابى طالب.
محمد بن منصور گفت از احمد بن حنبل شنیدم که گفت: براى هیچ یک از اصحاب پیامبر خدا(ص) فضایلى بیشتر از آنچه براى علىّ بن ابى طالب آمده ، نقل نشده است.
8 ـ همین مضمون با سند دیگرى هم نقل شده است.

9 ـ حمدان الوراق یقول: سمعت أحمد بن حنبل یقول: ما روی لأحد من أصحاب رسول الله صلى الله علیه وآله وسلم من الفضائل الصحاح ما روی لعلىّ بن ابى طالب.
حمدان وراق گفت: از احمد بن حنبل شنیدم که گفت: براى هیچ یک از اصحاب پیامبر خدا(ص) از فضائل صحیح آنچه براى علىّ بن ابى طالب(ع) روایت شده، نقل نشده است.
این روایت را یزید بن هارون از فطر نیز نقل کرده است.

10 ـ قال ابوالطفیل: کان بعض أصحاب النبی صلى الله علیه وسلم یقول: لقد کان لعلىّ بن ابى طالب علیه السلام من السوابق ما لو أن سابقه منها قسمت بین الخلائق لأوسعتهم خیراً.
ابوالطفیل گفت: بعضى از اصحاب پیامبر(ص) مى گفت: براى علىّ بن ابى طالب (ع) سابقه هایى بود که اگر یکى از آنها را میان مردم تقسیم مى کردند، از لحاظ خیر همه آنها را فرا مى گرفت.
این روایت را محمد بن عیسى نیز از فطر نقل کرده و نام آن صحابى را هم بیان کرده است:
11 ـ عن ابن عباس قال: لقد سبقت لعلىّ من السوابق ما لو أنّ واحدهً منها قسمت بین جمیع الخلائق لأوسعتهم خیراً.
ابن عباس گفت: براى علىّ بن ابى طالب سابقه هایى بود که اگر یکى از آنها میان خلایق تقسیم مى شد همه آنها را خیر فرامى گرفت.
سخن عبدالله بن عمر بن خطاب در تفضیل على(ع)

12 ـ خلف بن خلیفه قال: سمعت أبا هارون العبدى قال: کنت جالساً مع ابن عمر، إِذ جاء نافع بن الأزرق فقال: والله إِنی لأبغض علیاً. قال: أبغضک الله تبغض رجلاً سابقه من سوابقه خیر من الدنیا و ما فیها.
خلف بن خلیفه گفت: از ابو هارون عبدى شنیدم گفت: با ابن عمر نشسته بودم که نافع بن ازرق آمد و گفت: به خدا قسم که على را دشمن مى دارم، او گفت: خدا تو را دشمن بدارد، کسى را دشمن مى دارى که فضیلتى از فضایل او از دنیا و آنچه در آن است بهتر است.
سخن عکرمه غلام ابن عباس در تفضیل على(ع)

13 ـ عن عکرمه عن ابن عباس قال: ما فی القرآن آیه: (الذین آمنوا و عملوا الصالحات) إلاّ و علی أمیرها و شریفها، و ما من أصحاب محمّد رجل إلاّ وقد عاتبه الله و ما ذکر علیّاً إلاّ بخیر.
ثم قال عکرمه: إنی لأعلم أنّ لعلی منقبه لو حدّثت بها لنفذت أقطار السماوات و الأرض. أو قال: الأرض.

عکرمه از ابن عباس نقل مى کند که گفت: در قرآن آیه اى به این تعبیر «الذین آمنوا و عملوا الصالحات = کسانى که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام داده اند» وجود ندارد مگر اینکه على امیر آن و شریف آن است و از اصحاب محمد(ص) کسى نیست مگر اینکه خداوند او را مورد عتاب قرار داده اما على را جز به نیکى یاد نکرده است.
آنگاه عکرمه مى گوید: همانا من مى دانم که براى على منقبتى است که اگر آن را حدیث کنم از اطراف آسمانها و زمین نفوذ مى کند. یا گفت: زمین.
سخن غلام عایشه در تفضیل على(ع)

14 ـ عبدالرحمان قاضی الری قال: قلت لأبی عبدالرحمان ـ مکاتب کان لعائشه ـ: حدّثنا بمناقب علی. قال: ما أحدّثک و هی أکثر من أن تحصى.
عبدالله بن عبدالرحمان قاضى رى گفت: به ابو عبدالرحمان غلام عایشه گفتم: از مناقب على به من حدیث کن، گفت: چه حدیث کنم در حالى که آن بیشتر از آن است که شمارش شود.
حدیث مزبور در مسند مالک بن حریرث از مسند کبیر نیز نقل شده است.

فصل دوم
در پیشى گرفتن او به تلاوت و یگانگى او در حفظ قرآن

15 ـ عن أبی عبدالرحمان السلمی قال: ما رأیت أحداً کان أقرأ للقرآن من علی.
قال عاصم: و کان أبوعبدالرحمان قد قرأ على علىّ علیه السلام.
ابوعبدالرحمان سلمى گفت: کسى را ندیدم که از على قارى تر بر قرآن باشد. عاصم مى گوید: ابوعبدالرحمان قرآن را نزد على قرائت کرده بود.
16 ـ عن ابن عباس قال: دعا عبدالرحمان بن عوف نفراً من أصحاب رسول الله صلى الله علیه و آله وسلم فحضرت الصلاه فقدّموا علىّ بن ابى طالب لأنه کان أقرأهم.
ابن عباس گفت: عبدالرحمان بن عوف، جمعى از اصحاب رسول خدا(ص) را دعوت کرد پس وقت نماز رسید، علىّ بن ابى طالب(ع) را پیشاپیش خود قرار دادند; چون او از همه آنها قارى تر بود.

17 ـ عن أبی عبدالرحمان السلمی قال: ما رأیت أحداً أقرأ من علی علیه السلام.
ابو عبدالرحمان سلمى گفت: کسى را قارى تر از على(ع) ندیدم.
18 ـ یحیى بن آدم قال: قلت لأبی بکربن عیّاش: یقولون أنّ علیاً لم یقرأ القرآن!! قال: أبطل من قال هذا. یحیى بن آدم گفت: به ابوبکر بن عیاش گفتم: مى گویند که على قرآن نمى خواند! گفت: هرکس چنین گفته سخن باطل گفته است.
19 ـ مضمون حدیث 17 باسند دیگرى نیز نقل شده است.

20 ـ عن عبدالله بن مسعود قال: أفرض أهل المدینه و أقرأهاعلىّ بن ابى طالب علیه السلام.
عبدالله مسعود گفت: عالم ترین اهل مدینه به فرائض و قارى ترین آنها علىّ بن ابى طالب است.
21 ـ عن عبدالله بن عباس قال: قال عمربن الخطّاب: أعلمنا بالقضاء و أقرأنا للقرآن علىّ بن ابى طالب.
ابن عباس گفت: عمر بن خطاب مى گفت: آگاهترین ما به قضاوت و قارى ترین ما به قرآن، علىّ بن ابى طالب(ع) است.

22 ـ عن علىّ بن رباح قال: جمع القرآن على عهد رسول الله صلى الله علیه وآله وسلم علی و أُبىّ.
علىّ بن ریاح گفت: قرآن در عهد پیامبر خدا(ص) توسط على و ابىّ جمع آورى شد.

فصل سوم
در پیشى گرفتن او به دیگران در جمع آورى قرآن

22 ـ عن ابن سیرین إن أبابکر لما بویع جلس علیّ فی بیته فأتاه رجل فقال: إن علیاً قد کرهک. فأرسل إلیه فقال: أکرهتنی؟ فقال: والله ما کرهتک غیر أن رسول الله صلى الله علیه و آله وسلم قبض ولم یجمع القرآن فکرهت أن یزاد فیه فآلیت بیمین أن لا أخرج إلاّ إلى الصلاه حتى أجمعه. فقال: نعم ما رأیت.
ابن سیرین گفت: وقتى با ابوبکر بیعت کردند، على در خانه اش نشست، پس مردى نزد او آمد و گفت: على از تو ناراحت است، او على را پیش خود خواند و گفت: آیا از من ناراحتى؟ گفت: به خدا قسم از تو ناراحت نیستم جز اینکه پیامبر خدا از دنیا رفته و قرآن جمع آورى نشده، نخواستم چیزى بر آن افزوده گردد، پس قسم خوردم که از خانه بیرون نیایم جز براى نماز تا وقتى که آن را جمع آورى کنم. گفت: چه فکر خوبى!

23 ـ السدى عن عبد خیر، عن علی علیه السلام أنه رأى من الناس طیره عند وفاه رسول الله صلى الله علیه و آله وسلم فأقسم أن لایضع على ظهره رداءً حتى یجمع القرآن; فجلس فی بیته حتى جمع القرآن، فهو أول مصحف جمع فیه القرآن، جمعه من قلبه، و کان عند آل جعفر.
سدّى از عبد خیر نقل مى کند که وقتى علىّ بن ابى طالب(ع) وضعیت بد مردم را به هنگام وفات رسول خدا(ص) ملاحظه کرد، سوگند خورد که عبا بر دوش نگیرد تا وقتى که قرآن را جمع آورى کند، پس در خانه اش نشست تا قرآن را جمع آورى کرد و آن نخستین مصحفى است که قرآن در آن جمع آورى شده است. او آن را از قلب خود جمع آورى کرد و نزد خاندان جعفر بود.
24 ـ عن عکرمه قال: لما بویع لأبی بکر; تخلف علىّ فى بیته فلقیه عمر فقال: تخلف عن بیعه أبی بکر؟! فقال: إِنى آلیت یمیناً حین قبض رسول الله صلى الله علیه و آله وسلم أن لا أرتدی برداء ألا إِلى الصلاه المکتوبه حتى أجمع القرآن فإنی خشیت أن ینقلب القرآن.
عکرمه گفت: وقتى با ابوبکر بیعت کردند، على تخلف کرد و در خانه اش نشست، عمر با او ملاقات کرد و گفت: آیا از بیعت با ابوبکر تخلف مى کنى؟ او گفت: وقتى پیامبر از دنیا رفت سوگند خوردم که عبا بر دوش نگیرم مگر براى نماز واجب تا وقتى که قرآن را جمع آورى کنم، چون ترسیدم که قرآن تغییر پیدا کند.
25 ـ عن یمان قال: لما قبض النبی أقسم علی ـ أو حلف ـ أن لا یضع رداءه على ظهره حتى یجمع القرآن بین اللوحین، فلم یضع رداءه على ظهره حتى جمع القرآن.
یمان گفت: چون پیامبر(ص) از دنیا رفت، على سوگند خورد که عبا بر دوش نگیرد تا قرآن را میان دو لوح جمع آورى کند، پس عبا بر دوش نگرفت تا قرآن را جمع آورى کرد.
26 ـ عن محمد بن سیرین قال: نبّئت أنّ أبابکر لقى علیاً رضی الله عنه فقال: أکرهت أمارتی؟ قال: لا ولکن آلیت على یمین أن لا أرتدی ردای إلاّ إِلى الصلاه حتى أجمع القرآن قال: فکتبه على تنزیله، فلو أصبت ذلک الکتاب کان فیه علم کثیر. قال محمد بن سیرین فسألت عکرمه فلم یعرفه.
محمد بن سیرین گفت: به من خبر داده شده که ابوبکر با على ملاقات کرد و گفت: آیا از امارت من ناراحت هستى؟ گفت: نه ولى سوگند خورده ام عبا بر دوش نگیرم مگر براى نماز تا وقتى که قرآن را جمع آورى کنم. مى گوید: پس قرآن را مطابق نزول آن نوشت، اگر آن کتاب را به دست مى آوردم در آن علم فراوانى بود. محمد بن سیرین مى گوید: آن را از عکرمه پرسیدم از آن آگاهى نداشت.
27 ـ عن محمد بن سیرین قال: لما مات النبی صلى الله علیه وآله وسلم جلس علی فی بیته فلم یخرج فقیل لأبی بکر: إِن علیاً لایخرج من البیت کأنه کره أمارتک. فأرسل إِلیه فقال: أکرهت إمارتى؟ فقال: ما کرهت إمارتک ولکنی أرى القرآن یزاد فیه فحلفت أن لا أرتدی برداء إلا للجمعه حتى أجمعه. قال ابن سیرین: فنبئت أنه کتب المنسوخ و کتب الناسخ فی أثره.

محمد بن سیرین گفت: وقتى پیامبر از دنیا رفت، على در خانه اش نشست و بیرون نیامد. به ابوبکر گفته شد که على از خانه بیرون نمى آید گویا که از امارت تو ناراحت است. ابوبکر کسى پیش او فرستاد که آیا از امارت من ناراحتى؟ على گفت: من از امارت تو ناراحت نیستم ولى مى بینم که بر قرآن افزوده مى شود، پس سوگند خوردم که عبا بر دوش نگیرم مگر براى نماز جمعه تا آن را جمع آورى کنم.

ابن سیرین مى گوید: به من خبر داده شده که على در آنجا منسوخ را نوشته و پشت سر آن ناسخ را آورده است.

فصل چهارم
یگانگى او در شناخت قرآن و معانى آن و یگانگى او در آگاهى از نزول قرآن
و آنچه در آن است

 

28 ـ عن أنس قال: قال النبی صلى الله علیه وآله و سلم: علىّ یعلّم الناس بعدی من تأویل القرآن ما لایعلمون أو قال:یخبرهم.
رواه جماعه عن عبدالکریم.
انس بن مالک گفت: پیامبر فرمود: على پس از من به مردم تأویل قرآن و آنچه را که نمى دانند یاد مى دهد. یا گفت: به آنان خبر مى دهد.
این روایت را جماعتى از عبدالکریم نقل کرده است.
سخن عبدالله بن عمر در یگانگى على در علم قرآن:

29 ـ قال ابن عمر: علىّ أعلم الناس بما أنزل الله على محمّد.
ابن عمر گفت: على آگاهترین مردم است به آنچه خدا بر محمد نازل کرده است.
سخن على(ع):
30 ـ عن علقمه بن قیس قال: قال علی: سلونی یا أهل الکوفه قبل أن لا تسألونی فوالذى نفسی بیده ما نزلت آیه إلا و أنا أعلم بها أین نزلت و فیمن نزلت، فی سهل أم فی مسیر أم فی مقام.

علقمه بن قیس گفت: على(ع) مى گفت: اى اهل کوفه از من بپرسید پیش از آنکه نتوانید از من بپرسید، سوگند به کسى که جانم در دست اوست، آیه اى نازل نشده مگر اینکه من مى دانم که کجا نازل شده و درباره چه کسى نازل شده، در بیابان یا کوه یا در راه یا در اقامتگاه نازل شده است. این روایت را ابوالطفیل نیز از او نقل کرده است.
31 ـ عن أبی الطفیل قال: شهدت علیاً و هو یخطب ویقول: سلونی فوالله لاتسألونی عن شیء یکون إِلى یوم القیامه إِلاّ حدثتکم به وسلونی عن کتاب الله فوالله ما منه آیه إلاّ و أنا أعلم أین نزلت بلیل أو بنهار أو بسهل نزلت أو فی جبل.

ابوالطفیل گفت: على(ع) را دیدم در حالى که خطبه مى خواند و مى گفت : از من بپرسید که سوگند به خدا از من از چیزى که تا روز قیامت حادث مى شود نمى پرسید، مگر اینکه شما را از آن خبر مى دهم و از من از کتاب خدا سؤال کنید که سوگند به خدا آیه اى نیست، مگر اینکه من مى دانم که کجا نازل شده در شب یا روز در بیابان یا کوه نازل شده است.
32 ـ عن أبی عبد الرحمان السلمی قال: ما رأیت أحداً أقرأ من علىّ بن ابى طالب، وکان یقول سلونی فوالله لا تسألونی عن شیء من کتاب الله إلا أحدّثکم بلیل نزلت أم بنهار، أو فی سهل أوفی جبل.

ابوعبدالرحمان سلمى گفت: کسى را قارى تر از علىّ بن ابى طالب ندیدم، او مى گفت: از من بپرسید که به خدا سوگند چیزى از کتاب خدا را از من نمى پرسید، مگر اینکه به شما خبر مى دهم که در شب یا روز در بیابان یا کوه نازل شده است.
این روایت را فرزند شهیدش حسین(ع) نیز از او نقل کرده است:

33 ـ الحسین، عن أبیه علی قال: ما فی القرآن آیه إلاّ وقد قرأتها على رسول الله صلى الله علیه و آله و سلم و علّمنی معناها.
حسین بن على از پدرش نقل مى کند که گفت: در قرآن آیه اى نیست مگر اینکه آن را بر رسول خدا خوانده ام و او معناى آن را به من یاد داده است.
34 ـ عن الحسین عن ابیه علی علیه السلام قال: ما دخل نوم عینی ولا غمض رأسی على عهد محمد صلى الله علیه و آله وسلم حتّى علمت ذلک الیوم ما نزل به جبرئیل من حلال أو حرام أو سنّه أو کتاب أو أمر أو نهی وفیمن نزل.

حسین بن على از پدرش نقل مى کند که گفت: در عهد رسول الله هیچ وقت خواب بر من غلبه نکرد، مگر اینکه دانستم که در این روز جبرئیل چه چیزى را از حلال و حرام یا سنت یا کتاب یا امر و یا نهى نازل کرده و درباره چه کسى نازل کرده است.
35 ـ عن زید بن علی عن أبیه: عن جدّه عن علی علیه السلام قال: ما دخل عینی غمض ولا رأسی حتّى علمت ما نزل به جبرائیل من حلال و حرام و أمر و نهی أو سنه أو کتاب أو فیما نزل و فیمن نزل.

زید بن على از پدرانش نقل مى کند که علىّ بن ابى طالب(ع) گفت: هرگز خواب بر چشم و سر من داخل نشد، مگر اینکه دانستم جبرئیل چه چیزى را از حلال و حرام و امر و نهى یا سنت و کتاب نازل کرده و درباره چه چیزى و چه کسى نازل شده است.
36 ـ عن ابى فاخته عن علیّ قال: کان لی لسان سؤول و قلب عقول، وما نزلت آیه إلاّ وقد علمت فیم نزلت و على من نزلت و بم أنزلت.
ابوفاخته از على نقل مى کند که گفت: براى من زبانى پرسش کننده و قلبى درک کننده بود و هیچ آیه اى نازل نشد، مگر اینکه دانستم درباره چه چیزى و بر چه کسى و با چه چیزى نازل شده است.

آن را علقمه بن قیس نیز از وى نقل کرده است.
37 ـ عن علقمه بن قیس قال: قال علی: سلونی یا أهل الکوفه قبل أن لا تسألونی فوالذی نفسی بیده ما نزلت آیه إلا وأنا أعلم أین نزلت و فیمن نزلت أفی سهل أم فی جبل أم فی مسیر أم فی مقام.

علقمه بن قیس گفت: على(ع) مى گفت: اى اهل کوفه از من بپرسید پیش از آنکه نتوانید از من بپرسید، سوگند به کسى که جانم در دست اوست، آیه اى نازل نشد، مگر اینکه من مى دانستم کجا نازل شده و درباره چه کسى نازل شده آیا در بیابان یا کوه یا در راه یا در اقامتگاه نازل شده است.
38 ـ عن سلیمان الأحمسی عن أبیه: عن علیّ علیه السلام قال: والله ما نزلت آیه إلاّ وقد علمت فیما نزلت و أین نزلت و على من نزلت إنّ ربّی تعالى وهب لی قلباً عقولاً ولساناً طلقاً.
سلیمان احمسى از پدرش نقل مى کند که على گفت: به خدا سوگند آیه اى نازل نشده، مگراینکه من دانستم در چه چیزى نازل شده و در کجا نازل شده و براى چه کسى نازل شده است. همانا پروردگارم بر من قلبى درک کننده و زبانى گویا داده است.

39 ـ عن عباد بن عبدالله قال: قال علیّ: ما نزلت فی القرآن آیه إلاّ وقد علمت أین نزلت وفی من نزلت وفی أی شیء نزلت، وفی سهل نزلت أم فی جبل.
عباد بن عبدالله گفت: على(ع) مى گفت: در قرآن آیه اى نازل نشده است، مگر اینکه من مى دانم کجا نازل شده و درباره چه کسى نازل شده و درباره چه چیزى نازل شده و در بیابان یا کوه نازل شده است.

40 ـ عن عائشه قالت: علی أعلم أصحاب محمد بما أنزل على محمّد(ص).
عایشه گفت: على آگاهترین فرد از اصحاب محمد(ص) است نسبت به آنچه بر محمد(ص) نازل شده است.
41 ـ سلیم بن قیس الهلالی قال: سمعت علیاً یقول: ما نزلت على رسول الله صلى الله علیه و آله و سلم آیه من القرآن إلاّ أقرأنیها ـ أو أملاها ـ علیّ فأکتبها بخطّى و علّمنى تأویلها و تفسیرهاو ناسخها و منسوخها و محکمها و متشابهها ودعا الله لی أن یعلمنی فهمها و حفظها، فلم أنس منه حرفاً واحداً. فی حدیث طویلل أختصرته.

سلیم بن قیس هلالى گفت: شنیدم که على مى گفت: براى پیامبر(ص) آیه اى از قرآن نازل نشد، مگر اینکه مرا به خواندن آن وادار کرد یا آن را املا نمود و من با خط خود آن را نوشتم و تأویل و تفسیر و ناسخ و منسوخ و محکم و متشابه آن را به من یاد داد و از خدا خواست که فهم و حفظ آن را به من یاد دهد و من یک حرف از آن را فراموش نکردم. حدیث طولانى بود و من آن را به طور مختصر ذکر کردم.

42 ـ عن الشعبی قال: ما کان أحد من هذه الأمّه أعلم بما بین اللوحین و بما أنزل على محمّد من علىّ.
شعبى گفت: در میان این امت کسى آگاهتر از على نسبت به آنچه میان دو لوح است و آنچه بر محمد(ص) نازل شده، نبود.
43 ـ عن عامر الشعبی قال: ما أحد أعلم بما بین اللوحین من کتاب الله تعالى ـ بعد نبىّ الله ـ من علىّ بن ابى طالب.

عامر شعبى گفت: پس از پیامبر، کسى آگاهتر از علىّ بن ابى طالب نسبت به کتاب خدا که میان دو لوح است، نبود.

44 ـ عن عبدالملمک بن أبی سلیمان، قال: قلت لعطاء: أکان فی أصحاب محمّد أحد أعلم من علىّ؟ قال: لا والله لا أعلمه.
عبدالملک بن ابى سلیمان گفت: به عطاء گفتم: آیا در میان اصحاب محمد(ص) کسى دانشمندتر از على وجود داشت؟ گفت: نه به خدا سوگند که کسى را نمى شناسم.
45 ـ همین مضمون با سند دیگرى نیز نقل شده است.

46 ـ سمعت ابن شبرمه یقول: ما کان أحد یصعد على المنبر فیقول: سلونی عمّا بین اللوحین إلاّ علىّ بن ابى طالب.
ابن شبرمه گفت: هیچ کس به منبر نمى رفت که بگوید از من درباره آنچه میان دو لوح است بپرسید، جز علىّ بن ابى طالب.
47 ـ 48 ـ همین مضمون با دو طریق دیگر نیز نقل شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد نکاتی اصولی و لازم جهت برنامه ریزی ورزشی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد نکاتی اصولی و لازم جهت برنامه ریزی ورزشی pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد نکاتی اصولی و لازم جهت برنامه ریزی ورزشی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد نکاتی اصولی و لازم جهت برنامه ریزی ورزشی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد نکاتی اصولی و لازم جهت برنامه ریزی ورزشی pdf :

نکاتی اصولی و لازم جهت برنامه ریزی ورزشی

نکاتی در مورد تمرین های استقامتی
• بدون در نظر گرفتن برنامه تناسب اندام باید در ورزش های هفته ای خود انواع مختلف تمرین های قدرتی را بگنجانید. اینگونه تمرینات برای حفظ سلامت فرد از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. در همین سایت مقالاتی وجود دارند که بیشتر بر روی فواید اینگونه تمرینات متمرکز هستند. در صورت تمایل می توانید مرور کوتاهی بر روی آنها داشته باشید.

• از نگرش “یا همه چیز یا هیچ چیز” استفاده نکنید. حتی میزان کمی ورزش و نرمش خیلی بهتر از انجام ندادن آن است. بنابراین حتی اگر فقط می توانید به طور هفتگی تنها یکی از تمرین های مقاومتی را انجام دهید، باز هم می توانید از فواید آن بهرمند شوید.
• اگر خانم هستید نباید این تصور غلط را در ذهن خود پرورش دهید که ورزش های قدرتی به درد خانم ها نمی خورند. مطمئن باشید که با انجام این تمرینات بدن شما پر حجم نخواهد شد. انجام این حرکات بسیار آسان می باشد؛ با کمی کمک از جانب یک مربی حرفه ای به راحتی می توانید با نحوه صحیح انجام تمرینات آشنا شوید.
• مقدار وزنه ها را به درستی انتخاب کنید. اندازه وزنه ها باید طوری انتخاب شود

که پس از 10 تا 12 تکرار فشار محسوسی را در عضلات ایجاد نماید.
• باید سعی کنید که حرکات را به درستی انجام دهید. اگر احساس می کنید مقدار وزنه ها آنقدر زیاد است که شما را از انجام دادن صحیح حرکات باز میدارد، باید از تعداد وزنه ها کم کنید تا بتوانید حرکت را به درستی انجام دهید. یک حرکت صحیح تاثیر بیشتری از چندین حرکت ا

شتباه دارد.
• وقتی که حرکت خاصی را کار می کنید، ذهن خود را بر روی ماهیچه ای که تحت تمرین قرار می گیرد، مترکز کنید و اجازه ندهید که سایر ماهیچه های دیگر در این تمرین شرکت کنند.
• مدت زمان استراحت میان دو ست تمرین از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. برای ماهیچه آوردن و حجیم تر شدن عضلات وقفه میان دو تمرین باید طولانی تر گردد. برای داشتن عضلاتی نازک تر و مقاوم تر، استراحت میان دو ست تمرین را باید حتی الامکان به کوتاه ترین میزان کاهش پیدا کند.
• تعداد تکرار تمرین های قدرتی بستگی به هدف شما از بدن سازی دارد. اگر میخواهید عضلاتی تنومند، حجیم و بزرگ تر داشته باشید، باید این تمرینات را به صورت هر چند وقت یکبار انجام دهید، اما اگر می خواهید عضلات شما شکل بگیرند و تناسب پیدا کنند، باید این نوع تمرینات رابه صورت مداوم تکرار کنید.
• بهتر است از برنامه ورزشی تناوبی استفاده کنید به این صورت که هر هفته مقدار تمرین ها را افزایش دهید. به این ترتیب که در یک دوره زمان بندی شده 4 ماهه هر هفته به میزان مناسب مقدار تمرین ها را افزایش دهید. با وزنه های سبک تر و ست های بیشتر شروع کنید، هر هفته مقدار وزنه ها را به میزان مناسب بیشتر کنید و تعداد دفعات تکرار را نیز به مثابه آن کاهش دهید.
نکاتی در مورد پیاده روی
• دست های خود را از آرنج خم کنید. این امر سبب می شود که دست ها راحت تر تاب بخورند که در نتیجه به شما کمک می کند تا پاهای خود را سریعتر حرکت دهید.
• گام های خود را کوتاهتر و سریعتر بردارید. از گام های بلند و غیر حرفه ای خودداری کنید.
• هنگام گام برداشتن باید به پاشنه تا پنجه فکر کنید. ابتدا پاشنه را از روی زمین بردارید و در آخر پنجه ها را از روی زمین بلند کنید.

• ماهیچه های شکم را منقبض کرده و آنها را تو نگه دارید.
• از انواع پیاده روی های تاکتیکی استفاده کنید، به این ترتیب که ابتدا یک مسافت معین را به تندی بپیمایید و سپس سرعت خود را کم کنید و ادامه مسیر را به آرمی طی نمایید.
نکاتی پیرامون ورزش و نرمش

• کفش های ورزشی خود را به طور مکرر تعویض کنید. به طور تقریبی می توان گفت که پس از پیمودن 250 تا 500 کیلومتر باید آنها را تعویض نمایید.
• بالا رفتن از پله ها نمی تواند جایگزین مناسبی برای دویدن باشد.
• تمرین هایی را انتخاب کنید که از انجام دادن آنها لذت می برید. اگر از کاری که انجام می دهید لذت ببرید احتمال اینکه آنرا به صورت مکرر انجام دهی، افزایش پیدا می کند.
• برای جلوگیری از ایجاد یکنواختی باید هر 4 تا 6 هفته در برنامه ورزشی خود تغییراتی را ایجاد نمایید.
• سعی کنید که در طی تمرینات تمام نقاط بدن خود را تحت تمرین قرار دهید، از جمله: تمرین های قلبی عروقی، تمرین های قدرتی (هم برای نیم تنه بالایی و هم برای نیم تنه پایینی)، تمرینات روتین، حرکات کششی.
• شدت تمرین های خود را اندازه گیری کنید. برای انجام این کار روش های متعددی وجود دارد: ضربان قلب، اندازه گیری میزان جنب و جوش و تحرک، تست گفتگو.
• در صورت امکان هر جایی که می توانستید به جای استفاده از آسانسور از پلکان استفاده کنید.
• تمرین های کششی یکی از مهمترین بخش تناسب اندام را به خود اختصاص می دهند. همیشه این نوع تمرینات را در برنامه ورزشی خود بگنجانید و نسبت به انجام آنها بی توجهی نکنید. برای بدست آوردن بهترین نتیجه بهتر است حرکات کششی را پیش از شروع سایر تمرین ها بگنجانید و آنها را دو مرتبه پس از اتمام تمرینات نیز تکرار کنید. اگر نمی توانید این کار را انجام دهید، آنوقت فقط پس از اتمام تمرینات این گونه حرکات را مجدداً تکرار کنید.
• اگر می خواهید پیش از شروع تمرینات حرکات کششی را انجام دهید، بهتر است این کار را 5 دقیقه پس از اینکه بدن خود را گرم کردید انجام دهید. در آن زمان ماهیچه های شما از انعطاف پذیری بالاتری برخردار هستند.
• زمانیکه با دستگاه مشغول تمرین هستید، برای حفظ تعادل خود بیش از اندازه به دستگاه های بدنسازی تکیه ندهید، این مر سبب می شود که کالری کمتری بسوزانید.
نکاتی در مورد رژیم غذایی و کاهش وزن
• ورزش کردن به تنهایی کافی نسیت. در کنار آن باید از رژیم های سالم غذایی نیز استفاده کنید.
• لیستی از تمام فوایدی که ورزش کردن می تواند برای شما با خود به همراه داشته باشد، تهیه کنید: راحت تر خوابیدن، احساس سلامتی و قدرت بیشتر کردن، جلوگیری از بروز اضطراب و افسردگی. سپس آنرا در محلی نصب کنید که هر روز صبح آنرا مشاهده کنید، این امر می تواند خود به عنوان انگیزه خوبی برای شما قلمداد شود و به این ترتیب هیچ وقت فراموش نمی کنید که چرا باید ورزش کنید.
• هر روز صبحانه را به طور کامل میل کنید، افرادیکه صبحانه می خورند در طول روز کالری بیشتری نسبت به افرادیکه وعده غذایی صبح را حذف می کنند، مصرف می نمایند.
• کالری خود را با خوردن نوشیدنی ها هدر ندهید. به جای آن از نوشیدنی های کم کالری یا بدون کالری استفاده کنید. در این میان آب بهترین انتخاب است.
• برای خوردن هر وعده غذایی حداقل 20 دقیقه وقت بگذارید. این مدت درست همان مقدار زمانی است که مغز شما نیاز دارد تا احساس سیری کند.

• در زمان تهیه غذاهای کم کالری و کم چربی می توانید تا جایی که مایلید از ادویه و چاشنی های مختلف استفاده کنید، با این کار هم طعم غذاها را بهتر میکنید و هم احساس رضایت بیشتری به شما دست می دهد.
• میزان مصرف کافئین را به حداقل برسانید. کافئین زیاد می تواند فرایند سوزاندن چربی های ذخیره شده را کند تر کند.

• روزانه 800 گرم آب بنوشید. این میزان آب با انجام فعالیت های شدید بدنی افزایش پیدا کرده و حداقل تا 1200 گرم در روز افزایش پیدا میکند.
• مقدار آبی را که به طور روزانه باید مصرف کنید در داخل یک ظرف بریزید تا تکلیف خودتان را معین کرده باشید و بدانید که تا چه حد باید آب مصرف کنید.
نکاتی در مورد دویدن
• اگر تصمیم به دویدن گرفته اید، باید به مدت 3 ماه، حداقل 3 روز در هفته، 30 دقیقه پیاده روی کنید تا آماده دویدن شوید.
• در زمان دویدن تحرک بیش از اندازه از خود نشان ندهید، بالا نپرید، اجازه ندهید پاها جلوتر از زانوها قرار بگیرند، نیم تنه بالایی بدن را ثابت نگه دارید چرا که در زمان دویدن بدن از ران به پایین حرکت می کند و از نیم تنه بالایی تها برای حفظ تعادل استفاده میکند.
• از بینی نفس بکشید و از دهان خارج کنید.
• از کفش هایی استفاده کنید که مخصوص دویدن هستند و در آنها احساس راحتی می کنید تا بعداً باعث ایجاد تاول در پاها نشوند.
• زمانیکه در هوای سرد می دوید، حتماً باید از کلاه استفاده کنید، چرا که میزان زیادی از گرما از طریق سر بیرون می رود.
• کفش های خود را پس از پیمودن 400 الی 500 کیلومتر عوض کنید.
نکاتی در مورد تعطیلات
• زودتر از زمان موعود برنامه ریزی کنید. پیش از اینکه تعطیلی خاصی از راه برسد برنامه غذایی خود را تدوین کنید و برنامه های ورزش مورد نظر را در آنها بگنجانید. برنامه های دیگر خود را نیز ارزیابی کنید و ببینید به طور کلی چه مقدار زمان برایتان باقی خواهد ماند که بتوانید به ورزش و تمرین بپردازید.
• برنامه ورزشی خود را زمانبندی کنید. تمام موارد را در تقویم خود وارد کنید و برای انجام دادنشان وقت بگذارید. مانند کلیه کارهای دیگری که باید انجام دهید به آنها اهمیت بدهید.
• زمانی که مهمانی می روید سعی کنید از غذاهای سالم تر استفاده کنید، مانند: سالاد سبزیجات، میوه، مرغ و ; و بعد سراغ غذاهای ناسالم اما خوشمزه بروید؛ زمانیکه شکمتان با خوردن غذاهای سالم پر شده باشد دیگر نمی توانید در مصرف اینگونه غذاها زیاده روی کنید. در عین حال حس رضایت از خوردن غذا هم به شما دست می دهد.
• میزان کالری روزانه خود را با خوردن نوشیدنی های الکلی هدر ندهید. یک لیوان نوشید

 

نی الکلی حاوی 150 تا 200 کالری می باشد. کافی است 2-3 لیوان از آنرا بنوشید تا به اندازه یک وعده کامل غذایی کالری به بدن خود وارد کنید.
• زمانیکه برای خرید بیرون می روید، دنبال نزدکترین جای پارک نباشید. کمی دورتر پارک کنید تا مقداری پیاده روی هم کرده باشید.
• برنامه رژیم غذایی خود را به تعویق نیندازید، و منتطر شروع یک روز تازه نباشید. اگر برنامه شما طوری است که نمی توانید به طور مکرر ورزش کنید این کار را هر زمان که وقت داشتید انجام دهید. می توانید مقدار و فراوانی آن را متناسب با برنامه های روزانه خود کم و زیاد کنید. اگر برنامه تناسب اندام خود را به نصف کاهش دهید، خیلی بهتر از آن است که آنرا به طور کلی قطع کنید.
• روزی که قرار است به مهمانی بروید، رژیم غذایی روزانه خود را رعایت کنید. اگر مهمانی شام است، صبحانه را کامل بخورید و نهار و میان وعده ها را نیز مانند سایر روزها مصرف کنید. چون در طول روز معده شما خالی نبوده اشتهای زیادی ندارید و دیگر پرخوری نمی کنید، اما از سوی دیگر اگر تمام روز، خود را گرسنه نگه دارید و همه کالری ها را برای مهمانی نگه دارید آنوقت زمانیکه وارد مهمانی بشوید آنقدر گرسنه هستید که نمی توانید جلوی خود تان را بگرید و به طور حتم پرخوری خواهید کرد.
• در روزهایی که احساس میکنید انگیزه تان برای ورزش کردن کاهش پیدا کرده و وقت کافی هم برای انجام این کار ندارید، خودتان را مجاب کنید که برای 10 دقیقه ورزش کنید. زمانیکه شروع به ورزش کنید، این احتمال وجود دارد که به طور ناخودآگاه تشویق شده و بیشتر ورزش کنید. حتی اگر همان 10 دقیقه را هم انجام بدهید، خیلی بهتر از این است که 0 دقیقه ورزش کرده باشید.
• زمانیکه با غذاهای مختلف روبرو می شوید، این احتمال وجود دارد که تمایل داشته باشید تمام آنها را تست کنید. به جای اینکه یک برش بزرگ کیک شکلاتی بخورید بهتر است یک قاشق از انواع دسر ها و پیش غذا بخورید. با این کار می توانید از طعم انواع غذاها لذت ببرید و در عین حال پرخوری هم نکرده باشید.
• در خانه ورزش کنید. اگر قرار نباشد که برای ورزش کردن بلند شوید، حاضر شوید و تا محل مورد نظر بروید، احتمال انجام آن افزایش پیدا خواهد کرد. به علاوه اگر در منزل ورزش کنید وقتتان تلف نمی شود، پول پارکینگ نباید بدهید، و دیگر لازم نیست که برای استفاده از دستگاهها صبر کنید. ورزش کردن در خانه نیازمند تجهیزات زیادی نیست. حتی بدون وجود هیچ گونه امکان

اتی هم می توانید این کار را انجام دهید و کاری است که هیچ هزینه ای را با خود به همراه ندارد.
• زمانیکه کارهای خانه را انجام می دهید و یا خرید می روید، میان وعده های سالم با خود همراه ببرید تا در صورت گرسنگی از آنها استفاده کنید. با این کار دیگر تمایل پیدا نمی کنید که چیزی از مغازه یا رستوران ها فست فود خریداری کنید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   101   102   103   104   105   >>   >