مقاله دختران فراری و … pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله دختران فراری و … pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله دختران فراری و … pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دختران فراری و … pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله دختران فراری و … pdf :

دختران فراری و ;

دهه انفجار آسیب های اجتماعی
دخترانی که اقدام به ترک منزل ( فرار از منزل) کرده اند؛ افزایش آسیب های اجتماعی. نمود خود را در پدیده ترک منزل و خانواده در دختران و زنان نشان می دهد. آمار این دختران رو به افزونی است. ضرورت درک و توجه به مشکلات این قشر از افراد در معرض آسیب موجب شد که سازمان بهزیستی در سال 78 اقدام به تاسیس مراکز مداخله در بحران های اجتماعی به منظور حمایت از دختران و زنان در معرض آسیب و آسیب دیده نماید. امروزه تعداد این مراکز در کل کشور به 42 مرکز رسیده است و خدمات تخصصی در جهت حل بحران های روانی – اجتماعی ارایه می دهد. با این حال افزایش بیش از حد مراجعان این مراکز؛ پذیرش های متعدد وجود اختلالات جسمانی و روانی در تعداد قابل توجهی از مراجعان. عدم همکاری فرد و خانواده همچنین نبود امکانات لازم در جهت ساماندهی این مراجعان؛ کار کرد بهینه این مراکز را با دشواری مواجه کرده است.

براساس پژوهش های انجام شده آمار این دختران در سال 78 نسبت به سال 65 حدود 20 برابر شده است و متوسط سن دختران در سال 78 به 16 سال و در سال 79 به 7/14 سال رسیده است؛ در 6 ماهه اخیر در استان خراسام حدود 900 دختر خانواده شام را تنرک کرده اند. حدود 89 درصد افراد دستگیر شده بنا به گزارش نیروی انتظامی از برگشتن به خانه و نزد خانواده خودداری می کنند. در سال 80 حدود 230 نوجوان از خانه فرار کرده اند. آمار دقیقی از تعداد افرادی که اقدام به ترک خانواده کرده اند وجود ندارد و در مراکز سازمان بهزیستی شاید درصد بسیار کمی مورد پذیرش قرار گیرند. اکثریت این دختران در مدت زمانی کوتاه مورد آسیب قرار گرفته و به عنوان زن خیابانی و یا در مراکز بهره کشی جنسی ( خانه های فساد) زندگی می کنند. تعدادی هم توسط باندها و قاچاقچیان انسان به کشورهای حاشیه خلیج فارس- پاکستان و … فرستاده می شوند.

تعداد محدودی از این ؟؟؟ نزد خانواده بازگردانده شده و یا با مشکلات فراوان و شرایط سخت به دور از خانواده زندگی می کنند؛ ناامنی اجتماعی و افزایش بزهکاران در سطح اجتماع موجب می شود که بسیاری از این دختران در همان روز اول بعد از ترک خانواده و محل زندگی شان مورد تجاوز جنسی قرار گیرند. سوء رفتار جسمی و جنسی – سوء مصرف و وابستگی به مواد مخدر ؛ قاچاق مواد؛ سرقت؛ معاونت در جرایم متعدد و ضریب بالای مرگ و میر به دلایل متعدد و ضریب بالای مرگ و میر به دلایل متعدد پی آمدهای حاصل از این پدیده است. بالا بودن بیماری های مقاربتی و همچنینی آلودگی به ویریوس HIV در این دختران سلامت جسمانی و روانی آنها را در مخاطره قرار دهد. تعداد قابل توجهی از این دختران که معلول خانواده های آسیب دیده و آسیب زا هستند به دلی روابط به اصطلاح نامشروع راهی زندان و محکومیت های خاص آن می شوند. تحمل شلاق؛ توهین؛ تحقیر از حداقل فشارهای جسمانی و روانی است که این افراد تجربه می کنند. موارد متعددی از بارداری های ناخواسته سقط جنین؛ داشتن فرزندان به اصطلاح نامشروع و … جزء دیگری از پیامدهای این پدیده دردناک است.

اکثر این دختران به دلیل محکومیت و مسائل متعدد در صورت وجود خانواده از حداقل حمایت آنها محروم می شوند. عدم حمایت عاطفی – اجتماعی و ضعف حمایتهای دولت در این میان آسیب پذیری این دختران را دو چندان می کند. سرنوشت اکثر آنها مثل هم رقم می خورد. دوری از خانه و خانواده شروع آوارگی و دربه دری؛ اسارت در چنگال باندهای تبهکار؛ بروز بیماری های جسمی و روانی و … هر از گاهی دستگیری و تحمل حبس با اعمال شاقه. این وضعیت پیش آمده برای دختران و زنان در معرض آسیب؛ آسیب دیده جامعه مان است. گذشته از مسائل فوق اثرات منفی انگ دختر فراری هر گونه تعدی؛ تجاوز؛ تمسخر؛ بی توجهی؛ مزاحمت؛ خسونت و سوء رفتار نسبت به این دختران را توجهی پذیر می سازد.

نیم نگاهی به مشکلات این قشر نشان دهنده بی توجهی به این لایه های پر پر شده است. آینده این فرزندان ایران در خطر است. باید هر چه سریع تر در جهت حل اساسی مشکلات ساختاری اقدام کرد. زنان خیابانی؛ همچون سایر آسیب های اجتماعی پدیده زنان خیابانی؛ تنها به دلیل مشکلاتی مشابه دختران در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی بلکه به دلیل میزان مخاطرات و آسیب های جسمانی – روانی ضرورت توجه ویژه یی را می طلبد. متاسفانه آمار دقیقی از این زنان وجود ندارد. با این حال با توجه به گستردگی آسیب های اجتماعی به نظر می رسد؛ حدود 400 هزار زن خیابانی در کل کشور وجود داشته باشد که بیش از نیمی از آنها در استان تهران زندگی می کنند. زنان خیابانی به زنانی گفته می شود که به منظور تامین نیازهای زندگی شان از طریق عرضه خود به سیلی از متقاضیان زندگی می گذرانند. غالب این زنان محصول خانواده آسیب پذیر و آسیب دیده اجتماعی – اقتصادی متفاوت در بین این زنان وجود دارد.

غالب آنها به دلیل فقر؛ بی پناهی؛ نبود حمایت خانوادگی؛ طلاق؛ بیکاری؛ سرپرست خانوار بودن و ناتوانی در تامین هزینه مسکن و نیازهای ضروری زندگی و دلایل متعدد دیگر مورد بهره کشی جنسی قرار می گیرند. در میان این زنان؛ افرادی به ناچار و تعدادی به دلیل شرایط خاص پذیریای وضعیت فوق هستند. تعدادی از زنان خیابانی به دلیل اختلال روانی دچار بی مبالاتی جنسی هستند. با توجه به تقاضای بالا برای پذیرش این زنان در سطح جامعه فعالیت و شیوه زندگی آنها پس از مدتی بنا به ملاحظات متعدد و تجربیات کافی پیچیده تر می شود. ارتباط آنها یا در سطح حضور ثانوی در زندگی یک مرد یا به صورت یک ارتباط بی هویت و عاری از صمیمیت عاطفی در روابط با مردان متعدد در طول روز خود را نشان می دهد.

از آجایی که سب زندگی این زنان بر خلاف هنجارها و ارزشهای موجود درجامعه است و حضور آنها در قالب خاصی جلوه قانونی ندارد. وضعیت آنها با درجاتی از نگرش های منفی در سطح اجتماعی و به لحاظ نوع شیوه زندگی شان که از نظر قانونی جرم تلقی می شود. دایماً زندگی شان با مخطرات متعدد همراه است. خشونت سوء رفتار جسمی و جنسی با این زنان بسیار متداول بوده است. جلوه هی خشونت در شدیدترین شکل خود در قالب قتل با انگیزه های مختلف نسبت به این زنان اعمال می شود. انگیزه های قتل یا گاهی به صورت یک رفتار واکنشی یا در قالب بی وفایی یک زن در رابطه با مردی یا در قالب رفتارهای جنون آمیز برخی از افرادی که دچار اختلالات روانی از جمله اختلال شخصت ضد اجتماعی هستند و یا در قالب قتل های زنجیره ای با انگیزه های به اصطلاح اصلاح گرایانه و ارزشی و ; صورت می گرد. در هر صورت جلوه های خشونت موجی ‌از نگرانی را در خصوص امنیت جانی و روانی این زنان ایجاد کرده است.

ارایه نگراش های تیره از این زنان و فاسد انگاشتن آنها بستر مناسبی برای بروز تجغاوز به حقوق انسانی این زنان و در نهایت قتل با شیوه های متحجرانه و غیرانسانی را تسهیل بخشیده است. غالب افرادی که به دلایل مختلف اقدام به قتل این زنان می کنند. جامعه سالم بانگرشه های انسانی و بردبارانه توأم با بسط عشق و صمیمیت و درک نیازهای زیستی روانی – اجتماعی ایجاد می شود. دورنمای چنین جامعه ای کاهش آسیب هی روانی، اجتماعی، رشد منطق انسانی و ایمان به شکوفایی و آفرینندگی آسمان است.

بهره کشی جنسی (خانه های به اصطلاح فساد)
ما در کشوری زندگی می کنیم که روز به روز آمار فروپاشی خانواده ها افزایش می یابد. تورم، افزایش فقر ، فقدان مسکن، بیکاری، سوء رفتار جسمی و حسی اعضای خانواده از کودکان وابستگی والدین به مواد مخدر، مشکلات اخلاقی و عدم بلوغ عاطفی والدین و دهها عوامل دیگر امکان حداقل آرامش و وصابت از زندگی خانوادگی را از فرزندان در خانواده ها سبل کرده است. در چنین شرایطی یا دختران و زبان به انطباق با محیط آسیب زا تن داده و یا خانواده را با هدف نامعلومی ترک می کنند. از آنجاییکه مراکز حماتی از این دختران و زنان بسیار محدود بوده و حتی آگاهی اجتماعی از این مراکز محددتر لذا در چنین شرایطی افراد در معرض آسیب در کوتاه ترین مدت مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و مسیر زندگی شان بسیار متفاوت می شود.

در چنین شرایطی نداشتن شغل و عدم پوشش حداقل درآمد برای تأمین نیازهای ضروری (مسکن، خوراک، پوشاک و .. )ترس از قانون به دلیل محاکمه شدن بخاطر فرار از منزل یا محکومیت به دلیل ولگردی که پیامد هر دو آن تحمل زندان و ; می باشد. همچنین عدم پذیرش خانواده و بستگان فرد حتی گاهی تهدید جانی آنها به استرس زا بدن شرایط می افزاید. در چنین شرایطی دختران و زنان به سمت حضور در خانه هایی که حداقل از تیررس اعضای خانواده و بستگان و مأموران نیروی انتظامی دور بوده سوق داده می شود. حضور دختران و زنن در چنین محیط هایی در نهیت ضرورتی برای بهره مندی از حداقل زیستن می باشد.

نبود شرایط مناسب برای جونان که امکان حل نیازهای غریزی شان را در فضای یک زندگی مشترک می توانستند میسر سازند موجب شده است که سمت و سوی این غرایز ابعاد انحرافی پیدا کند. وقتی گفته می شود که حدود 6 میلیون نفر از مردم کشورمان بیکار هستند در واقع می توان به اینتجه رسید که برای این تعدد از جوانان امکان شغل، مسکن مناسب، تهیه نیازهای ضروری، ازدواج و ; میسر نمی باشد. از آنجایی که رشد و شکوفایی انسانها در بستر ارضا نیازهای زیستی روانی – اجتماعی می باشد. بی توجهی به این مهم به افزایش آسیب های اجتماعی منجر شده است.

گسترش روزافزون پدیده زنان خیابانی و خانه های به اصطلاح از یک سو نشان دهنده آسیب پذیری این قشر عظیم و از سویی دیگر نشاندهنده تقاضای زیاد برای پذیرش این مکان ها و افراد می باشد.
افزایش روزافزون خانه های به اصطلاح فساد از یک سو به دلیل افزایش آسیب پذیری افراد و خانواده ها و از سویی دگیر به دلیل تقاضای بالای مشتریان این مکانها که عمدتاً جوانان اند می باشد. اعتراف صریح گردانندگان این خانه ها که گاهی زنان آسیب دیده اجتماعی و نیازمند حمایت می باشند و دختران و زنانی که بنا به دلایل متعدد در این خانه ها حضور دارند نشان دهنده بی توجهی مسئولان به عوامل سبب شناسی می باشد.

به اعتقاد نگارنده قربانیان بهره کشی جنسی بار غرایز سرگردان یک جامعه را به دوش می کشند به نظر می رسد که آنها در شرایط فعلی جامعه مان با حضورشان به کاهش هزاران تجاوز جنسی اعضای خانواده نسبت به هم و دیگران کمک میک نند. آنها قربانیان پنهان ساختار معیوب اجتماعی هستند. سلامت جسمانی و روانی این قربانیان به دلیل بارداری های ناخواسته، سقط جنین های متعدد در فضاهای غیر بهداشتی و زیر نظر افراد غیر متخصص و داشتن فرزندان به اصطلاح نامشروع در خطر است.

تعدد روابط جنسی با قربانیان در خانه های بهره کشی ضریب بیماریهای مقاربتی و آلودگی به ویروس HIV را در این قربانیان بسیار بالا برده است. ضرورت توجه به این مهم بسیار اساسی است چرا که نه تنها هر زن قربانی با مردهای متعدد بلکه مردها هم با زنان متعدد رابطه دارند. از آنجایی که غالب مشتریان این زنان علاوه بر جوانان مجرد مردان متأهل هستند آلودگی یک مرد می تواند آسیب پذیری همسر او را بسیار بالا ببرد و بحران غیر قابل حلی را در میحط خانواده ایجاد کند. لذا ضروری است که تغییر نگرش در این میان صورت گیرد تا امکان سیاست های اصولی و انسان مدارانه میسر شود. بدیهی است که در سایه حل عوامل ساختاری این پدیده ها با کاهش خانه های بهره کشی جنسی و حضور فعال و سرزنده قربانی رد عرصه های مختلف جامعه مان خواهیم بود.

تغییر گفتمان از خانه فساد و انسانهای فاسد به خانه های بهره کشی جنسی و انسانهای آسیب دیده اجتماعی حداقل نقش رسانه ها است. تلاش خانواده مطبوعات در ارایه واقعیت های ملموس پدیده های اجتماعی و تغییر نگرش افراد در جهت ساختن جامعه سالم تلاشی ستودنی است. بطور قطع چنین حرکتهای بزرگی فرصت قابل دسترسی را برای مسئولان در جهت توجه به حقوق بشر و انطباق قوانین کشور با اعلامیه جهانی دراین خصوص میسر خواهد ساخت در چنین شرایطی جامعه ما مسیر رشد و ترقی را براحتی سپری خواهد کرد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق حقوق کودک در اسلام pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق حقوق کودک در اسلام pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق حقوق کودک در اسلام pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق حقوق کودک در اسلام pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق حقوق کودک در اسلام pdf :

قبل از ظهور اسلام ، کودکان در وضعیت بسیار بدی به سر می بردند ، از حقوق عادی محروم و دستخوش اراده پدرانشان بودند. اگر پدران می خواستند آنها را نگه می داشتند و اگرنه ، برای رهایی از نفقه و هزینه زندگی آنها را می فروختند و یا می کشتند.
با آمدن اسلام ، این عادت ناپسند شدیدا مورد مقابله قرار گرفت و اسلام عالیترین توجه را به کودک نمود ، آیاتی که نسبت به حقوق کودک در اسلام وجود دارد و روایات موجود همه حکایات بر اهمیت اسلام به کودکان و حقوق ایشان دارد.اسلام ، پدران را از کشتن فرزندان به خاطر ترس از کمبود هزینه منع کرد . چنانکه خداوند در قرآن کریم می فرماید:
فرزندان خود را از ترس کمی روزی نکشید ، ما به شما و آنها روزی می دهیم زیرا قتل آنها اشتباه و گناه بزرگی است.
رسول گرامی اسلام (ص) می فرماید: به کودکان خود محبت کنید و نسبت به آنها ترحم نمایید. وقتی به آنها وعده دادید، وفا کنید زیرا آنها جز اینکه شما را روزی دهنده خود می بینند تصور دیگری ندارند.
امام سجاد (ع) می فرماید: و اما حق فرزند تو این است که بدانی او از تو و پیوسته به تو در خیر و شر امر دنیاست و تو مسئول او از لحاظ نیک ادب کردن و راهنمایی به پروردگارش و کمک به طاعت او هستی. پس عمل تو درباره او ، عمل کسی باشد که می داند در احسان به او پاداش ، و در مسامحه و بدی نسبت به او کیفر می بیند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد مقاله ترجمه شده سیستم پارک کردن اتوماتیک خودرودرام

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد مقاله ترجمه شده سیستم پارک کردن اتوماتیک خودرودراموزشی pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد مقاله ترجمه شده سیستم پارک کردن اتوماتیک خودرودراموزشی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد مقاله ترجمه شده سیستم پارک کردن اتوماتیک خودرودراموزشی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد مقاله ترجمه شده سیستم پارک کردن اتوماتیک خودرودراموزشی pdf :

مقاله ترجمه شده سیستم پارک کردن اتوماتیک خودرو-اموزشی

آر. جِی. اوئنتاریو و ام. پاسکیر

چکیده
این مقاله قسمتی از یک مطالعه انجام شده در مرکز هوش محاسباتی در NTU را معرفی میکند که برای ایجاد تکنولوژی های جدید برای مسیریابی، هدایت، و کنترل ماشین های هوشمند انجام شده است. یکی از اهداف آن دادن توانایی حرکت اتوماتیک به ماشین ها در انواع مختلف جاده ها و شناسایی مانورهایی مانند پارک معکوس و موازی، گردش های سه فرمانه، و غیره است. یک روش برای انجام اینکار اینست که یک سیستم خود-آموزشی طراحی کنیم که از مهارت انسان ها برای حرکت اتوماتیک یک سیستم کنترل ماشین است. یک ساختار عصبی-فازی جدید با نام شبکه عصبی فازی GenSoYager ایجاد و با شبیه ساز حرکت ماشین برای اهداف آموزش و آزمایش ترکیب شده است. GenSoYagerFNN تاکنون اثبات کرده است که از شبکه های آموزشی دیگر در شناسایی محل پارک و انجام مانورهای پارک معکوس، بهتر است. راهکار توصیف شده نیز با استفاده از یک ماشین مدل کنترل شونده با ریز پردازنده اعتباریابی شده است.

1- مقدمه
رشد چشمگیر در تکنولوژی حرکت اتوماتیک در جامعه موتوری کردن امروزی در قرن گذشته به اوج خود رسیده است، که امنیت آن بیشتر از یک مسئله الزامی است. چون خطاهای انسانی علت اصلی در اغلب تصادفات ترافیک است، بنابراین ایجاد تکنولوژی های in-car برای نمایش، اجتناب و راهنمایی به حیطه تحقیقاتی اصلی تبدیل شده است، و هدف آن کاهش مسئولیت راننده انسانی، افزایش ظرفیت ترافیک، و فراهم سازی عملیات ماشینی ایمن است. گروه ما در مرکز هوش محاسباتی در NTU مدتهای طولانی بر روی این موضوع، و خصوصاً درک سیستم های حرکت خودکار برای ماشین های جاده ای مطالعه کرده است.
این مقاله جدیدترین سیستم ما با نام شبکه عصبی فازی Yager خود-سازماندهی کلی (GenSoYagerFNN) و کاربرد آن در حرکت اتوماتیک یک ماشین بر روی جاده و شناسایی مانورهایی مانند پارک معکوس و گردش سه فرمانه را توصیف میکند. راهکار ما از طراحی یک سیستم خود-آموزشی تشکیل شده است که میتواند از مهارت انسانی برای استخراج اتوماتیک قوانین عینی برای کنترل ماشین استفاده کند. فرضیه ما به این صورت است که رانندگی یک فرآیند تصمیم گیری مداوم است که می توان آنرا به یک سری قوانین مربوط به ورودی حسی برای کنترل خروجی تجزیه کرد. یک سیستم کنترل فازی برای مدلسازی ابهام ذاتی اطلاعات موجود (سرعت، فاصله، متغیرهای محیط دینامیک) انتخاب می گردد. سپس

این سیستم فازی قانون-مبنا در بالای یک ساختار شبکه عصبی قرار داده می شود، که توانایی یادگیری، یادآوری، استنباط و سازگاری با داده های آموزشی را فراهم می سازد. شبکه عصبی فازی برآیند، یا سیستم عصبی-فازی، دارای قابلیت هر دو تکنیک (یعنی جنبه یادگیری و قابلیت های بهینه سازی و همچنین ساختار پیوندگرا، توانایی استدلال انسانی و راحتی ترکیب دانش فنی) است. در همان زمان، اشکالات و نقایص هر راهکار کاهش داده می شود: مسئله طراحی برای سیستم فازی قانون-مبنا (انتخاب عملکردهای عضویت، شناسایی قوانین فازی) و ماهیت جعبه سیاه شبکه (ظرفیت لایه های میانی).

استنباط در GenSoYagerFNN پس از طرح استدلال Yager مدلسازی می گردد، که تفاوت های ورودی ها را با گزینه های قبلی قوانین برای استنباط درجه تفاوت با قانون گزینه بعدی محاسبه میکند، و بنابراین به خروجی می رسد. مزیت اصلی آن نسبت به قانون محاسباتی استنباط (CRI) قدیمی اینست که وقتی که ورودی دقیقاً با گزینه قبلی مطابقت دارد، خروجی برآیند نیز با گزینه بعدی کاملاً مطابقت خواهد داشت. از لحاظ شهودی، قانون استنباط Yager به استدلال انسانی نزدیک تر است، و بصورت مهمتر از تکنیک های موجود پدیدار می گردد. در واقع تاکنون اثبات شده است که GenSoYagerFNN از شبکه های آموزشی دیگر در شناسایی محل های پارک و اجرای مانورهای پارک معکوس، بهتر است. و در آخر اینکه، باید بگوییم که با اینکه مطالعه گزارش شده بصورت شبیه سازی انجام شده است، اما این راهکار بتازگی با استفاده از یک ماشین مدل کنترل شونده توسط ریز پردازنده نیز تأیید شده است.
2- شبکه عصبی فازی GenSoYager
GenSoYagerFNNپیشنهاد بر مبنای ساختار پیوندگرای داخلی دیگری با نام شبکه عصبی فازی خود-سازماندهی کلی (GenSoFNN) است و قادر است که بصورت اتوماتیک قوانین فازی را از روی داده های آموزشی عددی موجود ایجاد کند و یک سری قوانین سازگار را توسط اطمینان از این مسئله حفظ کند که هر برچسب فازی در ابعاد ورودی/خروجی بصورت مختص فقط توسط یک دسته (سری فازی) نشان داده می شود. هر سری فازی ورودی می تواند به گزینه های قبلی بیش از یک قانون فازی کمک کند. GenSoYagerFNN قابلیت مقاومت نویز قوی توسط استفاده از یک تکنیک دسته بندی جدید با نام دسته بندی افزایشی مجزاذ (DIC) دارد. در این چارچوب، داده های نویزی/ساختگی که دارای رابطه ضعیفی با داده های معتبر یا واقعی دارند، دسته های مجزایی برای آنها ایجاد می گردد. همچنین، DIC نیازمند هیچ دانش قبلی در مورد تعداد دسته های دامنه مسئله نیست. این ویژگی ها همان دلیلی هستند که GenSoYagerFNN نسبت به راهکار های دیگر استنباط Yager انتخاب شد.
دوره آموزشی GenSoYagerFNN شامل سه مرحله است: خود-سازماندهی، طرح ریزی قوانین، و یادگیری پارامترها، که همه آنها در یک سری منفرد از داده های آموزشی رخ میدهند و امکان استفاده آنلاین از سیستم را فراهم می سازد. یادگیری انتشار-عقبی معروف بر مبنای نزول شیب منفی در مرحله آخر برای تنظیم پارامترهای شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. GenSoYagerFNN از پنج لایه گره تشکیل شده است (شکل 1)، که هر کدام از آنها دارای روابط “گنجایش ورودی” متناهی و “گنجایش خروجی” متناهی است. تعداد گره ها در هر لایه توسط nI نشان داده می شود، که . هر یک از گره های ورودی در لایه دارای یک ورودی منفرد است. تعداد خصوصیات ورودی سری داده های استفاده شده برای آموزش شبکه، تعداد گره های ورودی n1 را تعیین می کند، که بصورت بردار نشان داده میشود. همچنین، هر یک از گره های خروجی (که ) خروجی منفرد را محاسبه میکند، و همه خروجی ها با توجه به X بصورت بردار نشان داده می شوند.
GenSoYagerFNN از طرح آموزشی نظارتی برای فرمولبندی اتوماتیک قوانین فازی از داده های آموزشی و برای تنظیم پارامترهای سیستم استفاده میکند. بردار نشاندهنده خروجی های مطلوب شبکه است. قبل از آموزش، GenSoYagerFNNفقط دارای گره لایه 1 و لایه 5 است. لایه های منفی که شامل گره های گزینه ورودی هستند (لایه 2)، گره های قانون (لایه 3) و گره های گزینه خروجی (لایه 4) بصورت پیشرفت های آموزشی ایجاد و تنظیم می گردند. اثرات قابل آموزش شبکه (ضمیمه شده در بلوک های مستطیلی شکل 1) را می توان در لایه های 2 و 5 پیدا کرد، که بترتیب سری فازی ورودی و خروجی را توصیف میکنند. اثرات روابط شبکه باقیمانده با هم متحد هستند. گره های ورودی در لایه 1 ممکن است دارای تعداد گزینه های ورودی متفاوتی باشد. برای گره ورودی ، تعداد گره های گزینه ورودی بصورت شنان داده می شود و تعداد کلی گره های لایه 2 بصورت است. هر گره در لایه 3 یک گره قانون است، و بنابراین و n3 تعداد کلی قوانین فازی در GenSoFNN است. هر گره خروجی در لایه 5 میتواند دارای تعداد گزینه های خروجی متفاوتی باشد، و بنابراین تعداد کلی گره های لایه 4 بصورت نشان داده میشود.

شکل 1 – ساختار GenSoYagerFNN

3- طرح استدلال Yager

استنباط فازی قانون قیاس استثنائی متعارف را توسعه میدهد، که بیان میکند که قضیه Y بصورت B است را می توان از قضیه های زیر استنباط کرد:

قضیه مربوط به متغیر فازی مشترک است و در فضای فرآورده متقاطع توسط توزیع احتمال مانند معادله 1 توصیف می گردد:

دو تعبیر ممکن بر مبنای مدلهای رابط و مفهوم-مبنا برای رابطه فازی R وجود دارد. طرح قانون ترکیبی استنباط (CRI) از راهکار اول استفاده می کند، درحالیکه قانون Yager استنباط از راهکار دیگر استفاده میکند. در نتیجه، تابع عضویت برای R با استفاده معادله 2 یا معادله 3 محاسبه می گردد، که با انتقال منطقی مطابقت دارد که به دو شیوه مختلف تعبیر می گردد. قانون-T و کونورم-T بترتیب نشاندهنده تعاریف کلی عملگرهای سری فازی رابط و انفصالی هستند، که معمول ترین آنها عملگرهای min و max هستند.

می توان مشاهده کرد که معادله 3 با بیانیه مطابقت دارد که در منطق جدید با برابر است. مدل مفهوم-مبنا از رابطه فازی (یعنی راهکار دوم) دقیقاً مفهوم مرکزی است که اساس طرحاستدلال Yager بکار گرفته شده توسط GenSoYagerFNN پیشنهادی است.
4- عملیات GenSoYagerFNN
GenSoYagerFNN پیشنهادی از 5 لایه نورون تشکیل شده است، که عملیات آنها در بخش های بعدی توضیح داده می شود.
لایه فازی سازی – این لایه از گره های ورودی تشکیل شده است که بصورت فازی ساز های منفرد عمل میکنند که فازی سازی ورودی های دارای مقدار مطلق را انجام میدهد که برای شبکه معرفی شده است. موتور استنباط Yager برای استفاده از ورودی های فازی شده و محاسبه خروجی های فازی شده مناسب، به فازی سازی نیاز دارد.
لایه گزینه قبلی – ورودی های فازی شده از لایه 1 با برچسب های ورودی مطابق مقایسه می گردند که گزینه های قبلی قوانین فازی را در GenSoYagerFNN تشکیل میدهند. اشتقاق پیش نیاز در لایه 2 سنجش عدم تناجس را محاسبه میکند، که ضرورتاً حالت منفی مقادیر عضویت ورودی ها با توجه به سری های فازی ورودی است.

لایه قانون – گره های لایه 3 قوانین فازی را در GenSoYagerFNN مدلسازی میکند. هر گره درجه موفقیت ورودی های جاری (یعنی شباهت کلی) را با توجه به گزینه های قبلی قانون فازی محاسبه میکند که آنرا نشان میدهد.
لایه گزینه بعدی – لایه 4 از گره های گزینه خروجی تشکیل شده است که نشاندهنده سری فازی های خروجی بعدی قوانین در لایه 3 است. هر گره گزینه خروجی را می توان با قوانین فازی چندگانه مرتبط ساخت که نشاندهنده اینست که آنها ممکن است دارای گزینه های بعدی یکسانی باشند. همانطور که گفته شد، GenSoYagerFNN از مدل مفهوم-مبنا استفاده میکند و بنابراین نتیجه گیری های قوانین موازی بصورت مرتبط در این لایه با هم ترکیب می گردند.
لایه غیر فازی سازی – لایه 5 شامل گره های خروجی است که مسئول غیر فازی سازی نتیجه گیری های فازی اشتقاقی است و آنها را بصورت خروجی های جدید معرفی میکند. تجمع با استفاده از مرکز میانگین گیری (COA) اصلاح شده برای تولید خروجی نهایی اعمال می گردد.
5- سیستم پارک اتوماتیک
یک شبیه ساز رانندگی سه بعدی (شکل 2) ساخته شد تا داده های رانندگی را از رانندگان انسانی جمع آوری کند. این داده ها ابتدا برای آموزش کنترل گر ماشین و سپس برای اندازه گیری قابلیت رانندگی آن استفاده می گردد. اطلاعات فیدبک شامل داده های حسی مانند فاصله از موانع و موقعیت ماشین با توجه به پروفایل مسیر/جاده جاری و سیگنال های کنترل متشکل از شتاب، ترمز و نسبت چرخ دنده ها است.

شکل 2 – شبیه ساز رانندگی اتوماتیک ماشین

 

از GenSoYagerFNN برای مدلسازی و کپی برداری مهارت رانندگی انسان برای انجام مانورهای پارک معکوس استفاده شد. میتوان گفت که سری قوانین فازی ایجاد شده توسط GenSoYagerFNN تقریباً با دانش ما در مورد فرآیند رانندگی ماشین برابر است. در نتیجه، کارایی آن با استفاده از شبیه ساز ماشین و همچنین ماشین مدل کنترل شونده توسط ریز پردازنده مورد بررسی قرار گرفت.
پارک معکوس یک مانور معمول است که بسرعت و همراه با افزایش ترافیک شهری و فضای پاک محدود، متداول شده است. در راهکار ما، فرآیند پارک کردن در سه مرحله مجزا انجام می شود. ابتدا ماشین کنترل شونده توسط GenSoYagerFNN مسیر را دنبال میکند تا اینکه یک محل پارک خالی با اندازه مناسب پیدا میکند. سپس ماشین به جلو حرکت میکند و فاصله مناسبی را با توجه به دیوار تنظیم میکند. اینکار برای داشتن یک موقعیت مناسب برای انجام پارک معکوس است. در آخر، ماشین مانور پارک معکوس را بصورت درست انجام میدهد. این مرحله از هر سه شبکه آموزشی مستقل برای هدایت فرمان، ترمز، و شتاب استفاده میکند. ممکن است تنظیماتی برای حرکت مکرر ماشین به سمت عقب و جلو لازم باشد تا اینکه موقعیت پارک مناسب ایجاد می گردد. مثال نوعی از یک مانور موفقیت آمیز در شکل 3 نشان داده شده است.

 

شکل 3 – پارک معکوس با استفاده از GenSoYagerFNN

شکل 4 –قدرت تحریک قانون کنترل گرهای ماشین
مطالعه قدرت تحریک قانون برای تحلیل توانایی شبکه برای حفظ سازگاری مبنای قانون انجام شد. خصوصاً نسبت قوانین استفاده شده با تعداد کلی قوانین در شبکه مقایسه شد. به حداقل رساندن تعداد قوانین در شبکه برای اطمینان از کارایی خوب ضروری است، و در هنگام استفاده از بعنوان مثال، یک سیستم کنترل ترکیبی با توان ذخیره سازی محدود، ضروری می گردد. یک مبنای قانون سازگار توسط گسترش وسیع قوانین تحریک شده نسبت به تعداد کلی قوانین برای همه موقعیت های پارک موجود، به بهترین شکل نشان داده میشود. نتایج آزمایشی برای قدرت تحریک قانون در سراسر فرآیند پارک معکوس در شکل 4 بصورت خلاصه بیان شده است.
برای شبکه هدایت فرمان، 45 قانون در حین فرآیند آموزش ایجاد شد. دو قانون مهم (قوانین 27 و 28) و چهار قانون کمکی با قدرت تحریک کمتر شناسایی شده است. برای شبکه شتاب (TPS)، 112 قانون در حین آموزش ایجاد شد. چهار قانون (قوانین 36، 65، 66 و 112) و سپس سه قانون کمکی (قوانین 57، 65، 71 و 107) وجود دارد که از بقیه مهمتر هستند. تغییر مهمی در توزیع قدرت تحریک قانون در هدایت فرمان و سیستم های TPS مشاهده شد، که بر پیچیدگی بالای هر دو سیستم تأکید دارد. این نتایج پیش بینی می گردند چون در یک پارک معکوس ماهرانه، ماشین باید سرعت و هدایت فرمان خود را مکررا در گردش های زیاد کنترل کند تا از برخورد با موانع اطراف خود خودداری کند.

سیستم ترمز تغییر کوچک تری را در مقایسه با TPS یا سیستم هدایت فرمان نشان میدهد. فقط دو قانون ضروری شناسایی شده است (قوانین 4 و 46). این مسئله عمدتاً بخاطر خصوصیات ترمز در سیستم پارک کردن است. معمولاً ترمز برای مدت زمان نسبتاً کوتاهی اعمال می گردد و در بقیه زمان ها بصورت غیرفعال باقی می ماند. نتیجه گیری های مشابهی برای سیستم شناسایی محل پارک اعمال می گردد، که فقط 3 قانون (قوانین 4، 5 و 6) از 13 قانون وجود دارد که اغلب تحریک میگردند. همچنین، 3 قانون (قوانین 1، 2 و 3) حذف می گردند که نشاندهنده قوانین کم اهمیت یا ضعیفی هستند که ممکن است به بروز خطا در هنگام اجرا کمک کنند.
ساختار مبنای قانون نهایی ایجاد شده توسط فرآیند آموزش در شکل 5 بصورت خلاصه بیان شده است. ردیف سوم تعداد برچسب های ورودی (= دسته ها) را در هر بعد ورودی (ویژگی) بدست آمده از آموزش نشان میدهد.

شکل 5 – ساختار GenSoYagerFNN برای نمونه مانور پارک معکوس

 

در اینجا برای توضیح دریافت شهودی و راحتی تعبیر قوانین فازی ایجاد شده توسط GenSoYagerFNN، تحلیل مبنای قانون سیستم شناسایی پارک کردن معرفی می گردد. 13 قانون ایجاد شده در سیستم شناسایی وجود دارد، که با 13 برچسب ورودی و 3 برچسب خروجی مرتبط هستند. در این سیستم، ورودی های GenSoYagerFNN شامل 3 ویژگی هستند: فاصله چپ-جلو (حسگر طرف چپ-جلو)، فاصله چپ-وسط (حسگر طرف چپ-وسط)، و فاصله چپ-عقب (حسگر طرف چپ-عقب). فاصله چپ-جلو دارای 5 سری فازی است، درحالیکه فاصله چپ-وسط و فاصله چپ-عقب بترتیب دارای 5 و 3 سری فازی هستند. سری گزینه های فازی استخراج شده از سیستم شناسایی پارک بشرح زیر است:
ورودی “فاصله چپ-جلو” =
{خیلی کوتاه، کوتاه، متوسط، بلند، خیلی بلند}
ورودی “فاصله چپ-وسط” =
{خیلی کوتاه، کوتاه، متوسط، بلند، خیلی بلند}
ورودی “فاصله چپ-عقب” =
{خیلی کوتاه، کوتاه، متوسط، بلند، خیلی بلند}

خروجی “شناسایی” =
{خاموش، نیمه فعال، روشن}

همانطور که از روی شکل 4 میتوان دید، قوانین فازی که برای سیستم شناسایی پارک بیشتر تحریک می شوند، قوانین 4، 5 و 6 هستند. با در نظر گرفتن قانون 4، قانون فازی مطابق استخراج شده از مبنای قانون سیستم شناسایی را میتوان بصورت زیر تنظیم کرد:
اگر فاصله چپ-جلو متوسط باشد و
فاصله چپ-وسط متوسط باشد و

فاصله چپ-عقب متوسط باشد
پس شناسایی روشن خواهد بود

نتیجه گیری بالا نشان میدهد که محل پارک مناسب شناسایی می گردد و بنابراین ماشین متوقف می گردد و تنظیم پارک کردن انجام می شود. قوانین فازی استخراج شده برای فرآیند شناخت انسانی شهودی هستند، و همانطور که توسط نتایج اثبات می گردد، قانون 4 (که بیشتر از بقیه تحریک می گردد) با دانش انسانی شناسایی محل پارک در فرآیند پارک معکوس مطابقت دارد.

شکل 6 – مؤلفه های کیفیت مانور

 

عملکرد GenSoYagerFNN در مانور پارک معکوس نیز از دیدگاه کیفیت پارک کردن بررسی شد، همانطور که توسط موقعیت نهایی ماشین در محل پارک تعیین شده است. منطقه محل پارک طوری طراحی می گردد که یک ماشین پارک شده بصورت ایده آل هم از لحاظ عرض و هم از لحاظ عرض منطقه در مرکز قرار می گیرد. 8 فاصله در نظر گرفته شده (f1, f2, l1, l2, r1, r2, b1 و b2) در شکل 6 نشان داده شده اند، که L طول و W عرض منطقه پارک است. کیفیت کامل زمانی بدست می آید که ماشین در مرکز قرار گرفته باشد و بنابراین زمانی می باشد که مقادیر پارامتر طوری هستند که و . مقادیر بهینه برای طول ماشین و عرض آن در معادله 4 بیان شده است.

وقتی که ماشین در منطقه پارک قرار دارد، حداقل سه مقدار فاصله برای شناسایی صحیح موقعیت و جهت گیری آن مورد نیاز است (بعنوان مثال، دو مقدار فاصله ا

ز یک طرف یکسان برای شناسایی جهت گیری آن به علاوه افست از آن طرف. با یک مقدار فاصله دیگر از طرف دیگر همسایه با طرف قبلی، اطلاعات دقیق موقعیت را میتوان بدست آورد. در این آزمایش، فقط از سه حسگر l2، b1 و b2 استفاده شده است و کیفیت پارک را میتوان به شکل انحراف استاندارد (بعنوان مثال در معادله 5) بیان کرد.

در این آزمایش، منطقه پارکی با طول 40 و عرض 25 در کنار جاده ای با عرض 37 قرار داده شد (شکل 7). ابعاد ماشین است.

شکل 7 – ابعاد ماشین و منطقه محل پارک

شکل 8 – سنحش کیفیت در GenSoYagerFNN

شکل 9 – نصب آزمایشی با ماشین مدل کنترل شونده توسط ریز پردازنده و محل پارک آن

این آزمایش از سه سری موقعیت و جهت گیری اولیه تشکیل شده است، که برای پارک کردن در طرف چپ طراحی شده اند. در این مورد، هیچ شناسایی محل پارک (مرحله 1) یا تنظیم مستقیم (مرحله 2) شامل در آن وجود ندارد. این آزمایش فقط بر مانور پارک معکوس واقعی (مرحله 3) تمرکز میکند. از دو شبکه برای کنترل ماشین با نام شبکه های و استفاده شد. نتایج آزمایش بصورت خلاصه در شکل 8 نشان داده شده است.
6- نتیجه گیری
این مقاله ساختار کلی، اصول کاری، و دوره آموزشی GenSoYagerFNN را معرفی میکند. آموزش شامل مراحل خود-سازماندهی (دسته بندی)، ایجاد قانون و یادگیری پارامتر (با استفاده از انتشار-عقبی) می باشد و در یک سری منفرد از داده های آموزشی رخ میدهد. اینکار به شبکه GenSoFNN اجازه میدهد تا یادگیری آنلاین را انجام دهد و حتی برای (بعضی) کاربردهای فوری نیز مناسب است.
طرح استنباط Yager استفاده شده توسط GenSoYagerFNN مدل مفهوم-مبنا را از رابطه فازی اتخاذ میکند، که خروجی نهایی را بر مبنای سطح عدم توافق (و نه بر مبنای توافق) محاسبه میکند. از لحاظ درک شهودی، این به استدلال انسانی نزدیک تر است چون وقتی که ورودی دقیقاً با گزینه قبلی مطابقت دارد، خروجی برآیند نیز دقیقاً با گزینه بعدی مطابقت خواهد داشت.
ترکیب GenSoYagerFNNبا یک شبیه ساز رانندگی ماشین، توانایی آن بعنوان یک سیستم کنترل خود-آموزشی و قابل اطمینان را اثبات میکند، که منجر به درک یک سیستم پارک و رانندگی هوشمند اتوماتیک می گردد. آزمایشات در مورد مانور پارک معکوس در طرف چپ نشان داده است که GenSoYagerFNN در کنترل ماشین نسبت به هدف آن، بدون کمک یک راننده انسانی بصورت مؤثر عمل کرده است. آزمایشات جاری قابلیت این راهکار برای یک ماشین مدل کنترل شونده توسط ریز پردازنده را اثبات میکند، که در شکل 9 نشان داده شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نیازهای اجتماعی نوجوانان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نیازهای اجتماعی نوجوانان pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نیازهای اجتماعی نوجوانان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نیازهای اجتماعی نوجوانان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نیازهای اجتماعی نوجوانان pdf :

نیازهای اجتماعی نوجوانان

چنان که اشاره شد نوجوانان به جلب محبت و دوستی همتایان بیش از هر چیزی اهمیت می دهند ؛ می کوشند افراد گروه مورد علاقه شان آنان را بپذیرند یا به اصطلاح قبول داشته باشند. به این جهت غالباً مانند آنان آرایش می نمایند، لباس می پوشند و رفتار می کنند. آنچه برایشان مهم است سازگاری و هماهنگی با رفتار گروه همتایان است. جلب رضایت پدر و مادران گاهی در درجه دوم اهمیت قرار می گیرد.

 

بر اثر بیداری جنسی ، نوجوانان برای جلب نظر جنس مخالف و ابراز شخصیت نه تنها به حفظ ظاهرشان می پردازند بلکه در رفتار افراد خانواده و در وضع منزلشان نیز اظهار نظر می کنند. همچنین از مقام و منزلت منسوبان و نزدیکان و موفقیتهایشان احساس غرور و سربلندی می کنند .
جامعه ستیزی و بزه کاری

نخستین پدیده های جامعه ستیزی یا رفتار ضد اجتماعی از دوره نوباوگی در کودکان آشکار می شوند پدر و مادران یا معلمانی که بیش از توان و استعداد کودکان انتظار دارند ، یا آنکه آزادی و ابتکارشان را محدود می سازند و مقررات خشک و سختی را به آنان تحمیل می کنند روح پرخاشگری و عصیان را در آنان تقویت می کنند . در این حالت است که کودک کینه پدر و مادر را به دل می گیرد و نه تنها نسبت به مقررات خانواده بلکه به قراردادها و مقامهای اجتماعی نیز بد بین و خرده گیر می شود و در همین دوره کودکی است که پایه های جامعه ستیزی و بزه کاری نوجوانان ریخته می شود.

اینکه بعضی ها اظهار می کنند نوجوانی دوره بزه کاری و رفتارهای ضد اجتماعی است موضوعی قابل بحث است. این نظر را نمی توان درباره همه نوجوانان نعمیم داد. دلیل افزایش بزه کاری در این

دوره شاید آن باشد که چون نفوذ پدر و مادران در نوجوانان کاهش می یابد و نو جوانان به کامجویی و لذت طلبی گرایش دارند دسته هایی بوجود می آورند و رفتارهایی مبنی بر جامعه ستیزی پیشه می کنند. رفتارهای ضد اجتماعی نوجوانان بستگی به نوع محرومیت و جامعه آنان دارد . نوجوانان بزه کار شهری به انواع دزدی ، حتی سرقت اتومبیل ، پخش و مصرف مواد مخدر و جز آن دست می زنند. اگر پدر و مادران نتوانند در رفتار و کردار نوجوانان نظارت کنند و آنان را افرادی سازگار و جامعه پذیر سازند، جامعه از راه قانون آنان را تنبیه خواهد کرد.

در این دوره نوجوانان بهتر از دوره های پیش می توانند آن گونه احساسات و خواستهایی را که قبلا با مخالفت والدینشان روبرو می شد ابراز دارند و به مرحله اجرا در آورند . بیشتر آنان ارزشها و میراث فرهنگی خودشان را قبول دارند ، چنان که می کوشند درباره آنها معلومات لازم را کسب کنند و آرزومندند که با تامین آینده اطمینان بخش ، کار ثابت و انتخاب همسر ، خانه و خانواده أی تشکیل دهند . بعضی از آنان در این زمینه موفقیتهای چشمگیری به دست می آورند و برخی به

واسطه دوستان نامطلوب ، کجرویهای مستمر و اعتیادهای بنیان کن ، آینده و احیاناً سلامتشان را از دست می دهند . برخی دیگر در حد وسط قرار می گیرند. مختصر آنکه دوره بحرانی نوجوانی نقطه عطفی در زندگی هر کس به شمار می رود نوجوانان را باید با هوشیاری کامل و شیوه های خردمندانه راهنمایی و یاری کرد ، و گر نه هر نوع بی احتیاطی و سهل انگاری برای آنان ، خانواده شان و جامعه زیان بار خواهد بود.

رشد شخصیت نوجوانان
شخصیت عبارت از مجموعه گرایشها و حالتهای رفتاری است که کم و بیش وضع ثابتی دارند و فرد در قبال اوضاع ، مسایل و رویدادهای محیط خود احساسات ، نگرشها و واکنشهای خاصی نشان می دهد. حالت های رفتاری یا به اصطلاح شخصیت ، از راه تقلید و تایید همگان حاصل می شود این حالتها گاهی صفات شخصیت نیز نامیده شده اند و بسیاری از آنها در سن ده سالگی تجلی

می کنند. بر اساس صفات و رفتارهای خاص کودکان در ده سالگی می توان پیش بینی نمود که در بزرگسالی دارای چه شخصیتی خواهند بود. شک نیست که فرد در سراسر زندگانی خویش همواره دستخوش دگرگونی های واقع می شود اما صفات اصلی شخصیت و ویژگی های رفتاری او از کودکی یا آغاز نوجوانی طرح ریزی می شوند. اگر جامعه پیوسته در فرد نمایان می گردند و تنها موقعی تغی

یر می کنند که در نحوه پاداش و معیارهای اجتماعی دگرگونی های فراوانی پدید آمده باشند.
نوجوان باید خود را آماده تحصیل دانش و هنر کند با همسالان و بزرگسالان پیوندهای نیکو و جامعه پسند برقرار سازد ، احساس مسئولیت کند و برای احراز شغل یا حرفه شرایط لازم را در خود به وجود آورد. هر چند نوجوان در دوره های کودکی تا حدودی راه و روش انجام دادن خواستهای خود را آموخته است با وجود این باید در نوجوانی طرز صحیح مقابله با خواهشهای نوظهور و مسائل پیچیده دیگری را که جامعه از او انتظار دارد فرا گیرد. آداب و رسوم و فرهنگ هر ملتی دگرگونیهای ویژه و

رفتارهای متفاوتی در نوجوانان پدید می آورند. نباید از نظر دوست داشت که این دگرگونی ها ناگهانی و بی مقدمه حاصل نمی شوند ، بلکه پیوستگی دارند و به مرور رخ می دهند. البته مسائلی مانند آشفتگی و نابسامانی خانوادگی ، خواستهای ناجور مشکلات جنسی ، نداشتن هدف و فلسفه زندگی غالباً موجب اختلال و بی نظمی در شخصیت نوجوانان می شوند. ناکامی های پی در پی و فشارهای روانی ممکن است سبب تغییر شخصیت شوند یا آنکه در نوجوانان رفتارهای نابهنجار ، مانند بزه کاری ، پرخاشگری و جامعه ستیزی به وجود آورند.
نقش و پایگاه اجتماعی نوجوان

نقش عبارت از انجام دادن رفتارهایی است که با انتظارات و فرهنگ هر ملتی تطبیق می کند و به مقام خاصی در جامعه تعلق دارد. پایگاه یا مقام نیز به موقعیتی گفته می شود که شامل یک رشته مزایا و تعهدات باشد. برای مثال عنوان معلمی ، پزشکی یا پدری پایگاههایی را در جامعه مشخص می سازند به طور خلاصه نقش به رفتار افرادی که در جامعه دارای مقام و موقعیتی هستند اطلاق می شود. به سخن دیگر نقش رفتار ویژه أی است که مردم از دارنده یک پایگاه یا

مقام انتظار دارند. بی شک هر مقامی با رفتار خاصی به کردار آنان صحه می گذارد و به آنها پاداش می دهد . بدیهی است که رفتار مدیران و مسئولان یک سازمان با رفتار دربانها و پیشخدمتهای آن سازمان تفاوت دارد. بر این اساس همانطور که از پدران انتظار نمی رود مانند کودکان رفتار کنند از مادر بزرگها نیز انتظار نمی رود که رفتاری همچون دختران نوجوان داشته باشند. به همین سان نوجوانان نیز نباید مانند بچه های خردسال یا نوآموزان رفتار کنند ، بلکه باید پایگاه و موقعیت خودشان را باز شناسند . زیرا اینان وظایف جداگانه ای دارند و از مزایای مخصوصی برخوردارند.

نوجوانان نیز نباید مانند بزرگسالان رفتار کنند یعنی همان گونه که از نوجوانان 13 یا 14 ساله انتظار ندارند روزی 8 ساعت بازی کند نباید از او انتظار داشت که هر روز 8 ساعت به وظیفه یا مسئولیت ثابتی بپردازد رفتار مخصوص کار یا شغلی را باید مانند رفتار خاص امور دیگر آموخت البته این گونه رفتارها از روی نمونه و الگوی معینی انجام می شوند. جامعه معمولاً سر پیچی از انجام الگوهای رفتاری را محکوم می سازد و احترام و عمل به آنها را تایید و تشویق می کند .

انسان وقتی به سن معینی می رسد بی هیچ کوشش و درد سری به نوعی پایگاه اجتماعی نایل می شود کودکی و نوجوانی از همین موارد است. وظیفه کودکی و نوجوانی مانند رفتارهای دیگری که افراد جامعه انتظار آنها را دارند اموری هستند آموختنی ، اما بسیاری از مقامهای اجتماعی فقط از راه کوشش و فعالیتهای شخصی به دست می آیند مانند پزشکی ، قضاوت ، دبیری و مهندسی . باید توجه داشت که پایگاه یا اسنادی است و یا اکتسابی. پایگاه اکتسابی به شرایط لازم مانند کسب معلومات یا فن و مهارت خاصی نیاز دارد اما پایگاه اسنادی بر اثر وضع خاص یا زمان مشخصی احراز می گردد، مانند مقام مادری یا پدری، باری پایگاه ، خواه اسنادی باشد و خواه اکتسابی ، رفتارهای مربوط به آن باید آموخت و صادقانه انجام داد.

ارتباط نقش با رشد در نوجوانی
هر چند در جامعه و فرهنگ ایرانی اغلب نوجوانان پسر و دختر 12 تا 16 سالگی از نظر تولید و قوای عقلی به حد پختگی و رشد طبیعی رسیده اند اما از آنان رفتار مخصوصی را انتظار دارند که به رفتار کودکان و بزرگسالان شباهتی ندارد یعنی از یک سو این گونه نوجوانان را همسنگ بزرگسالان نمی دانند و به آنان اجازه نمی دهند که از مقام و موقعیت بزرگسالان استفاده کنند ، از سوی دیگر آنان را به چشم کودک نیز نمی نگرند و از آنان انتظار رفتار کودکانه را ندارند. در ضمن مجاز نیستند

که از مزایای دوران کودکی برخوردار باشند. نوجوان باید به مدرسه برود و به تحصیل دانش و هنر بپردازد اما بزرگسالان حق ندارد در نظام سیاسی و اجتماعی فعالیتهای قانونی و مجاز داشته باشد. البته در بسیاری از روستاهای ایران و یا شهرک های عقب افتاده که الگوهای رفتاری خاصی دارند موضوع فرق می کند به ویژه در امر زناشویی. انتظار جامعه از نوجوانان آن است که خود را از نظر عاطفی ، اجتماعی و کارآمدی برای قبول مسئولیت در روزگار بزرگسالی آماده سازد . در حقیقت رشد نوجوانان بیشتر دارای جنبه شناختی است که در زمینه مسایل عاطفی و هیجانی ، روابط با افراد مهارتهای ابزاری و مانند آن دور می زند و آنان را برای تشکیل خانواده ، تقبل وظایف و نقشهایی در آینده مهیا می سازد.

در این دوره جنبه های مختلف رشد شخصیت پیشرفت بیشتری دارند که هم نمودار صفات ویژه نوجوانان هستند و هم پایه و اساس شخصیت آنان در بزرگسالی به شمار می روند . نوجوانان به ویژه احساس اندیشه و نگرشهای دیگران را ارزیابی می کنند و می خواهند بدانند برای مقابله با افراد مختلف چه رفتاری را پیشه کنند تا توفیق یابند.
در نوجوانی دوستی ها استحکام می یابند و به شکلهای مختلفی نمایان می شوند رفاقت ، صمیمیت ، احساس تعلق به گروه ،

زنده دلی ، فعالیت و جنب و جوش و توجه به جنس مخالف از ویژگیهای خاص این مرحله است. مهارت نوجوانان در بیشتر زمینه ها افزایش می یابد. برخی از آنان در کسب معلومات به سرعت پیشرفت می کنند و به مفاهیم ذهنی و انتزاعی دست می یابند. بر اثر تجربه و معلومات سطح فکر آنان بالا می رود ، می توانند در مباحثه شرکت کنند سئوالهای منطقی نمایند و قادر به تجرید و تعمیم مفاهیم هستند. گروهی از نوجوانان به دین و خداپرستی اعتقاد شدید پیدا می کنند ، در

حالی که گروهی دیگر به سبب آموزشهای نادرست سخت از آن روی گردان می شوند. برخی از آنان شکاک و خرده گیر هستند و برخی دیگر متعصب و بی اراده و دسته ای از نوجوانان به مسائلی جنسی التهاب و شیفتگی فراوان نشان می دهند در صورتی که دسته ای دیگر با ترس و اضطراب به آنها می نگرند. بسیاری از نوجوانان در امر درون سازی و جامعه پذیری با کمترین رنج و ناراحتی توفیق حاصل می کنند و اغلب این سئوال را مطرح می کنند که منظور از زندگی چیست و تعهدات و قراردادهای اجتماعی تا چه حدودی ارزشمندند.

رشد نوجوانان به طور کلی به استعدادهای زیستی ، یادگیری و تجربه های اجتماعی آنان بستگی دارد که یک رشته فعالیتهای شناختی و هیجانی را در بر می گیرد. مقتضیات فرهنگی ، راه و رسم جامعه ، رفتار بزرگسالان و همتایان از عوامل مهم موجودیت و تکوین شخصیت آنان به شمار می

روند. میان کنش یا داد و ستد همه این عوامل سبب می شود که نوجوانان در برابر مسائل مختلف چه واکنشهایی نشان دهند و چگونه مشکلاتشان را حل کنند. نوجوان علاوه بر اینکه قادر است به توقعات جامعه و دوستان و همتایان پاسخ مطلوب بدهد می داند چه اموری نیز موجب تنبیه و تشویق می شوند . یعنی او به مهارتهای شناختی دست یافته است و اینک از راه درون سازی به رفتار خود تسلط دارد و می تواند بیندیشد و ارزشیابی کند.

رشد هیجانی یا عاطفی
یکی از ویژگی های مهم رشد نوجوانان در این مرحله سازش یافتن با احساسهای جدیدی است که در نتیجه دگرگونی های بدنی پدید آمده اند. این احساسها بیشتر حالت برانگیختگی دارند. حتی پسران و دخترانی که به پدر و مادرشان علاقه دارند غالباً با سوء ظن ، بی اعتمادی خشم و برافروختگی واکنش نشان می دهند و با توقع زیاد و افسردگی خاطر شکایت دارند که بزرگترها آنها را درک نمی کنند و با آنان رفتار منصفانه ندارند. این دسته از نوجوانان بسیار حساس و زود رنجند

. به این سبب هنگام خشم و ترس و عشق و دلدادگی تسلط خود را از دست می دهند یا به اصطلاح معروف خود را می بازند . ناکامی ها و شکست های نوجوانان بیشتر بر اثر کشاکش با پدر و مادران و همتایان پدید می آیند که محصول ناآگاهی و بی تجربگی آنان در مقابله با این گونه رویدادهاست. حساسیت نوجوانان به حدی است که حتی دختران و پسرانی که رشد روانی کندتری دارند اکثرا « عوضی یا پرت از مرحله » می نامند .

برخورد و کشاکش نوجوانان با پدر و مادر معمولاً پیرامون طرز لباس ، انتخاب دوستان ، گذراندن وقت ، ترتیب و تنظیم اتاق ، وسایل کار و بی توجهی به رعایت احترام بزرگترها دور می زند و در اغلب موارد در برابر این خواستها و انتظارها ایستادگی می کنند و آرزو دارد هر چه زودتر از دست آنان رهایی یابد . گاهی هم نوجوان مانند کودکان رفتار می کند ، اما اگر بزرگترها بخواهند با او همچون کودک رفتار کنند سخت ایستادگی می کند. با این همه ، گرچه نوجوان موجودی سرکش و پرخاشگر است و غالبا مجبور است بنا به خواست و اراده پدر و مادر رفتار کند ، اما کمتر مایل به جدایی از خانواده خویش است .

دختر نوجوان برای اینکه آزادی خود را بدست آورد و از دست و پای تحکم آمیز مادر خلاصی یابد ، ضمن اظهار وجود ممکن است به انتقاد از لباس و آرایش مادر و نظم و ترتیب خانه بپردازد و از نگرانی ها و دلواپسی های بیش از حد او خرده گیری کند. اما با وجود انتقادهایی که از مادر می کند ناگزیر است در بسیاری از کارها رضایت و موافقت او را جلب کند . دختر نوجوان درباره کودکان خانواده دارای احساس و عواطف متفاوتی است . گاهی از رفتار نسنجیده و ناپخته آنان به شدت انتقاد می کند و زمانی نسبت به آنان بسیار مهربان و پر گذشت می شود . اما پسر نوجوان برای به دست آوردن آزادی و ناوابستگی غالباً با پدر در درگیری پیدا می کند . کشاکش و اختلاف موقعی پدید می آید که پسر نتواند خواستها و انتظارهای پدر را انجام دهد و اگر در این باره احساس ناشایستگی کند احتمال دارد از هر کوششی دست بکشد

. زیرا متهم شدن به تنبلی و بی توجهی کم زیان تر از شهرت به بیعرضگی است . پدر دانا و فهمیده به فرزند خود آزادی عمل می دهد و او را به واسطه اشتباههایش سرزنش نمی کند . اگر پدر قادر به درک فرزند خود نباشد و نتواند به روح آزاد منشی و آزاد اندیشی او یاری کند ممکن است نوجوان مجبور شود برای ابراز شایستگی بیش از توان خود تلاش کند و در نتیجه به سلامت بدنی و روانیش صدمه وارد شود . عشق و علاقه مادر به پسر نوجوان ، با وجود اختلاف نظر پسر با پدر ، از ارزش بسیار بالایی برخوردار است ، زیرا موجب نگرش مثبت و مساعد او نسبت به زندگی خواهد شد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد اداب و رسوم خراسان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد اداب و رسوم خراسان pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد اداب و رسوم خراسان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد اداب و رسوم خراسان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد اداب و رسوم خراسان pdf :

اداب و رسوم خراسان

نهبندان پارچه بافی
پارچه بافی در تمام نقاط استان خراسان انجام میشود. بافت پارچه هایی برای تهیه و دوخت انواع البسه مردانه و زنانه ، بافت حوله- جابندو;از وظایف سنگینی است که برعهده زنان می باشد. فرتی farati و کرباس دو اصطلاح عمومی است که به محصولات أین کارگاهها اطلاق میشود امروزه با رواج استفاده از پارچه های ارزان قیمت و رنگارنگ کارگاهها ی پارچه بافی نیز از کار افتاده اند. کارگاههای کوچک چوبی که در گوشه اتاق نشیمن همه خانه های روستایی هنوز جای خالی اش بچشم می خورد و با در مناطق دور افتاده هنوز برای بافت حوله مورد استفاده قرار می گیرد

شمال خراسان بافت نوارهای تزیینی
به عمل بافت نوارهای تزئینی در شمال خراسان مداخل بافی با جهره بافی میگویند کارگاه بافت مداخل از جنس چوب ساخته میشود. هریک از نخهای تار به یک صفحه چهار گوش از جنس پوست و یا امروزه نگاتیو عکسهای رادیولوژی وصل شده استو بافنده تا تغییر وضعیت هریک از صفحه ها به نقش پردازی بر روی نوار مبادرت می ورزد.

قوچان پوستین دوزی
زندگی دامداری و کوچ نشینی همراه با سردی هوا در شمال خراسان سبب رواج استفاده از پوستین و در نتیجه پوستین دوزی شده است.
قوچان پوستین دوزی

هوای سرد و دام فراوان قوچان أین صنعت دستی را بوجود آورده است، پوستین دوزی یک صنعت سنتی و قدیمی است. پوستین های قوچان در میان دامداران شمال خراسان معروف است. پوستین دوزی از مشاغلی است که افراد خاصی به آن مبادرت می ورزند که اجدادشان برای آنها به ارث گذاشته اند ، مرکز اصلی و مهم آن قوچان است. استفاده از پوستین در اکثر شهرهای شمالی خراسان در فصول سرد رایج است. در حال حاضر در قوچان یک نفر به أین حرفه اشتغالف دارد که اجدادش یکی دو نسل قبل از او از أین راه امرار معاش می کردند. کار تهیه پوست که جزو مراحل اولیه می باشد بر عهده خود پوستین دوز است.
گناباد نمد مالی

یکی از صنایع دستی است که در حال حاضر در روستای بیمورق که بطور اجمال مورد پژوهش قرار گرفته تهیه می گردد. عمده کار نمد مال این روستا تهیه و مالیدن نمد چوپانی است که در زمستان از آن استفاده می کنند. مواد اولیه نمد مالی پشم گوسفندان می باشد که آنرا از دامداران می خرند پس از تهیه پشم آنرا با کما ن حلاجی که خود نمد مالان در اختیار دارند حلاجی می کنند تا آماده کار شود .
سبد بافی

از صنایع دستی دیگر سبد بافی است که در یکی از روستاهای دیگری که بطور اجمال مورد پژوهش قرار کرفته معمول می باشد خانیک از روستا های مناطق سردسیر و ییلاقی گناباد می باشد که در طول این تحقیق برآن نگاهی انداخته شده است. سبد بافی در این روستا بعنوان یک منبع درآمد برای برخی از اهالی میباشد که در حال حاضر بندرت دیده می شود. مواد اولیه سبد بافی چوبهای نازک و طویل درخت بید می باشد که از آن وسایل زیر را بدست می آورند .
سرخس نجاری

یکی از فنون و صنایعی که در گذشته در بعضی از روستاها و شهر سرخس رایج بوده است. نجاری سنتی با روش و وسایل ابتدایی بوده است که در حال حاضر در روستاها بجز بزنگان و شهر سرخس و آن هم با فنون و روشهای جدید، در سایر روستاهای مورد پژوهش ازبین رفته و اثری از آن دیده نمی شود. نجاران سنتی ، ساختن در بهای خانه، پنجره ها ، کمد ، صندوقچه جهت لباسها ، دسته بیل و کلنگ ، میخ زدن و تراشیدن چوب جهت سقف خانه ها را در گذشته برعهده داشته اند، که در بعضی از روستاها مثل قره قیطان ، اسلام قلعه بخاری محلی وجود نداشته و کارهای نجاریشان را نجاران دوره گرد انجام می داده اند.
نیشابو قالی بافی

یکی از معمولترین صنایع دستی که در گذشته به وفور در کلیه مناطق بررسی شده رایج بوده قالی بافی است. قالی بافی که در گذشته رایج بوده با قالی بافی امروزی تفاوت داشته است . در زمانهای قبل دستگاههای قالی بافی بصورت افقی و بر روی زمین دایر می شده که متشکل از دو تیر چوب بوده و در فاصله ای

معین به چهار میخ آهنی بلندکه در چهار نقطه متقابل به زمین کوبیده می شد می بستند. مواد اولیه : در کلیه مناطق مواد اولیه این نوع قالی بافی را از پشم گوسفندان تهیه می نمودند پشم را بعد از چیدن از بدن حیوانات شستشو می دادند و بعد با رنگهای گیاهی آنرا رنگ می زدند و بوسیله جلک و چرخ به نخ تبدیل می کردند و بدون اینکه نقشه ای بکار ببرند می بافتند. ابزاری که در قالی بافی گذشته و حال مورد استفاده قرار می گیرد پاکی وسیله ای جهت بریدن

رنگ یا نخ در موقع بافتن – افه یا به اصطلاح استاد استوک جهت ضربه زدن بر لبه قالی – قیچی یا مقراض. امروزه قالی بافی در تمام مناطق بوسیله دستگاههای آهنی عمودی انجام می گیرد که بر اساس نقشه ای از قبل در بازار شهر تهیه می کنند می بافند.

فردوس آهنگری
این حرفه که در گذشته وظیفه تامین ابزار فلزی را برعهده داشت اکنون نیز به دلیل کاربرد برخی صنایع سنتی در شهرستان به حیات خویش ادامه می دهد . کارگاههای آهنگری سنتی در شهر فردس بصورت محدود وجود دارد. جوانان به این حرفه علاقه چندانی ندارند اما به لحاظ اینکه کوبیدن پتک بر روی آهن گداخته به نیروی فراوانی محتاج است هر استاد کار از نیروی یک جوان در این عمل بهره می گیرد . ابزار مورد نیاز آهنگر عبارتند از: دم آهنگری یا دستگاه : از دوصفح چوبی با پرده های پوستی ویک محل بعنوان کوره تشکیل یافته ااست. این سیستم که در گذشته ( تا حدود 30 سال پیش ) کاربد داشته است. جهت دم دادن نیاز به یک نیروی انسانی دارد. با حرکت دم ، بادبه محل کوره هدایت می شود و زغال سنگ را می گذارد تا حرارت کافی جهت گداختن آهن تامین شود. امروزه اهنگرها از دم برقی استفاده می کنند

بیرجند قالیبافی
قالی شهرستان بیرجند نیز از شهرت جهانی برخورداغر است و نقشهای ، زیبای قالی آن زبانزد خاص و عام است ولی متاسفانه نقشهای زیبا و مشکل قبلی از رونق افتاده و جز معدود افرادی که اکثراً کارهای سفارشی انجام می دهند، بقیه نقشهای جدید و ساده را به سفارش تجار قالی انجام میدهند
پارچه بافی

برای درست کردن دار و بافتن پارچه ابتدا کلاف نخ تار را می جوشانند تا سفت شود و نان خشک در آب جوش می ریزند و نخها را مشت می کنند تا ضخیم شود. نخ کلاف را داخل نورد می گذارند تا خشک شود. بعد بوسیله چرخ دوک ریسی نخها را بدور ماسوره می پیچانند و بعد چهار تا چوب در یک زمین بزرگ می کوبند و نخها را بصورت مستطیل بدور این چهار چوب می پیچانند، سپس نخها را یک تار ، یک تار از داخل تیغ و گله تیغ عبور می دهند و دستگاه را وصل می کنند و بعد نخ را بوسیله ماسوره که در داخل سبچ است از داخل تارها عبور می دهند و با شانه هر ردیف نخ را می کوبند سپس بوسیله پوشال تارها را بصورت زیگزاگ بالا و پایین می برند تا تارها بدور نخها بپیچند .

پلاس بافی
پلاس بافی اکثراً با موی بز انجام می گیرد ولی در روستای خور نوع دیگر پلاس بافی با روگ (تکه پارچه) انجام می گیرد. برای بافت پلاس ابتدا دار پلاس را بوسیله میخ سر پا می کنند، سپس شتها را از دور سر کار و کون کار می گذرانند و بعد بخاطر اینکه تارها به همدیگر نرسد و بهم نخورد روی چوب کار را گل می کنند. سپس به وسیله ماسوره و نخ پلاس را می بافند. برای بافت پلاس با روگ ابتدا چند ردیف شتها را می چینند که به آن ساده گویند بعد به وسیله تکه های پارچه که به آن روگ گویند شروع به بافتن پلاس می نمایند .

ریسندگی با جلگ
جلک یک چوب چهار پر است که نخها را بدور پره ها می پیچند و با چرخاندن جلک پشم را تبدیل به نخ می نمایند. جلک ریسی را بیشتر چوپانان بدنبال گله خود و پیرمردان از کار افتاده در میدان ده انجام می دهند .
حصیر بافی

برای بافت حصیر ابتدا نخها را به لنگر وصل می نمایند، سپس یک نی در روی دستگاه می گذارند ولنگرها را به صورت زیگزاگ از روی نی عبور می دهند سپس نی دیگری در روی دستگاه می گذارند و دوباره لنگرها را از دور آن عبور می دهند که با عبور نخ لنگر از دور ، نیها بهم متصل شده و حصیر درست می شود. نی های اضافی و بلند را با چاقو می برند و وقتی حصیر بافته می شود با قیچی کناره حصیر را راست می برند و بعد با پارچه و نخ وسوزن کنارهای حصیر را می دوزند .

نمدمالی
نمد مالی از جمله فنونی است که سابق در بیرجند و بعضی از روستاها رایج بوده است ولی در حال حاضر فقط در بعضی از روستا ها کم وبیش به این کار می پردازند. از جمله این روستاها روستای سلم آباد در نزدیکی سر بیشه است. اکثر مردم این روستا در گذشته نمد مال بوده اند و در حال حاضر هم چندین دستگاه نمد مالی در این روستا فعال است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   36   37   38   39   40   >>   >