مقاله پروژه ساخت ساختمان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله پروژه ساخت ساختمان pdf دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پروژه ساخت ساختمان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پروژه ساخت ساختمان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پروژه ساخت ساختمان pdf :

فصل اول- تئوری ها
1- بتن
بتن ماده بسیار سخت و سنگ مانندی است که از ترکیب مقدار معین و حساب شده ای سیمان, شن, ماسه, و سیمان افزوده شد, سیمان و آب باهم وارد فعل و انفعالات شیمیایی حرارت زا می گردند. در اثر این فعل و انفعالات ماده ژله مانند و چسبنده ای بوجود می آید که مصالح مختلف داخل بتن را به هم پیوند داده و به صورت ماده سختی در می آورد. همچنین در اثر این فعل و انفعالات مقدار کمی بلور سیمان نیز در مخلوط بوجود می آید.

در مرحله گرفتن و سخت شدن بتن, ژله سیمان به مرور زمان غلیظ تر شده و حجمش کاهش می یابد و در تمام جرم آن بلورهایی بوجود می آید که ماده سختی را ایجاد می کند. آب مهمترین نقش را در گرفتن و سخت شدن بتن دارد. آب اضافی باعث حل شدن ژله گردیده و مقداری از آن نیز متعاقبا وارد فعل و انفعالات شیمیایی با ذرات غیر فعال تر ( از نظر ترکیب شیمیایی غیر فعال تر) سیمان می شود. قسمت دیگری از این آب با هوایی که در مخلوط محبوس گردیده فضاهای کوچک و میکروسکوپی را اشغال می کند, که بعدا در اثر, تبخیر هوا و آب باهم آزاد شده و نتیجتا این فضاها خالی می مانند.

به همین دلیل آب زیادی چون باعث بوجود آمدن خلل و فرج اضافی در بتن می گردد. مقاومت بتن را کاهش می دهد. مقدار آب لازم جهت انجام فعل و انفعالات شیمیایی در بتن فقط حدود بیست درصد وزن سیمان می باشد. اما برای اینکه بتوان بتن را براحتی ریخته و کوبید با توجه به نوع کار باید نسبت آب به سیمان بزرگتر از 2/0 باشد, ولو اینکه این آب اضافی مقاومت بتن را کاهش دهد. اخیرا برای جلوگیری از کاهش مقاومت بتن در اثر وجود آب اضافی و افزایش مقاومت آن در مقابل سایش (در دالهای بتنی پیاده رو)، پس از ریختن بتن و کوبیدن آن، آب زیادی را با قرار دادن فیلترهای در روی سطح بتن و با ایجاد خلا از داخل بتن کشیده (آبی که در ابتدا برای روانی بتن لازم بوده ولی از نظر فعل و انفعالاتی شمیائی لازم نمی باشد و باعث کاهش مقاومت بتن می شود) و به خارج هدایت می کنند. امروزه با استفاده از مواد روان کننده می توان آب بتن را تا سرحد امکان کاهش و در نتیجه مقاومت آن را در عین حفظ قابلیت روانی افزایش داد.

نگهداری صحیح از بتن اهمیت بسیار زیادی در مقاوت و رفتار بعدی آن تحت تاثیر بار دارد. اگر بتن زودتر از موقع معینی خشک شود. امکان دارد که مقاومتش 30 درصد و یا بیشتر کاهش یابد، همچنین اگر درجه حرارت بتن تازه تا زیر 4 درجه سانتیگراد پایئن رود، مقاومت آن ممکن است به همان میزان (منظور 30 درصد یا بیشتر) کاهش یابد. اگر بتن تازه یخ بزند مقاومتش تا 50 درصد کاهش خواهد یافت. آزمایشهای متعدد نشان داده که یخ زدن بتنی که 70% مقاومتش (منظور مقاومت 28 روزه می باشد) را به دست آورده ضرری ندارد و این بتن بعد از گرم شدن مقاومت کاملش را به دست خواهد آورد.

مقاومت فشاری بتن مانند سنگهای طبیعی بسیار زیاد است به همین دلیل این ماده برای استفاده در ساختمان عضو هایی که عمدتا تحت فشار قرار دارد مانند ستونها و قوسها بسیار مناسب می باشد. از طرف دیگر بتن مانند سنگ های طبیعی نسبتا شکننده بوده و مقاومت کششی آن بسیار کم است. این موضوع باعث می شود که نتوان از این ماده به طور اقتصادی در عضوهائی که تحت اثر کشش خالص قرار دارند (مثل کلاف ها) و یا عضو هایی که در بعضی از قسمت های مقطع شان کشش وجود دارد (مثل تیرها و یا دیگر عضوهای خمشی) استفاده کرد. چون مقاوت کششی بتن غیر مسطح کم است، نتیجه می شود که بتن غیر مسلح در خمش، برش و پیچش ضعیف می باشد. علاوه بر اینکه مقاومت کششی بتن پائین است، روی آن هم نمی توان حساب کرد.زیرا ممکن است در اثر یک ضربه ناگهانی ناشی از انقباض ( انقباضی ناشی از خشک شدن و یا گرفتن بتن) یا تغییر درجه حرارت این مقاومت کششی (در اثر بوجود آمدن ترک) بکلی از بین برود.

2-1 بتن مسلح
دیدیم که کاربرد بتن غیر مسطح معمولا درغضوهایی است که به طور عمده تحت فشار قرار دارند، مانند فونداسیون های حجیم، سدها، دیوارهای حائل وزنی، وغیره. در بیشتر انواع سازه ها تنش های کششی نسبتا بزرگی همیشه وجود دارند. برای تحمل این تنش های کششی (که بتن به تنهایی قادر به تحمل آن نیست) در موقع ریختن بتن فولادهایی به شکل سیم یا میله در داخل آن کار می گذارند.

عمل کارگذاردن فولاد در ناحیه کششی یک عضو بتنی به منظور افزایش مقاومت آن (در اثر افزایش مقاومت ناحیه کششی عضو) تحت اثر بارهای وارده، را عمل مسطح کردن بتن می نامند. عضو مرکب بتنی- فولادی که به این ترتیب بوجود می آید راعضو بتن مسلح یا بتن آرمه می نامند. بتن مسلح ماده مرکبی است که دارای مجموعه خواص خوب هر یک از دو عنصر تشکیل دهنده اش یعنی بتن و فولاد را می باشد. مهمترین خواص بتن مسلح عبارتند از:

1- مقاومت زیاد به آتش سوزی ومواد سوزا
2- مقاومت زیادفشاری
3- قیمت ارزان و شکل پذیری عالی
4- مقاومت کششی بالا

کلیه این خواص است که کاربرد بسیار وسیع و تقریبا نامحدودی را برای بتن مسلح در انواع ساختمانها از پل و سد گرفته تا منابع آب وغیره بوجود آورده است بتن مسلح در عین استحکام و دوام زیاد دارای شکل پذیری بسیار عالی نیز می باشد و می توان آن را به شکلها واندازه های بسیار متنوع از ستون ساده مربع مستطیل گرفته تا گنبد و یا پوسته های منحنی بسیار پیچیده در آورد.

3-1 مصالح:
از آنجایی که بتن مسلح ماده مرکبی است برای شناخت خواص فیزیکی و مکانیکی آن ابتدا باید خواص فیزیکی و مکانیکی عناصر تشکیل دهنده اش یعنی بتن وفولاد را مورد بررسی قرار داد. همانطور که قبلا گفته شد بر خلاف فولاد، بتن خود یک ماده مرکب است.که از عناصر ساده تری چون سیمان، شن و ماسه، آب وبعضی از مواد اضافی دیگر تشکیل شده است. بنابراین برای پی بردن به رفتار و خواص بتن باید عناصر موجود در آن را شناخته و مورد بررسی بیشر قرار داد.

1-3-1 سیمان
هر ماده ای که بتواند دانه های مجزا را بهم اتصال داده و ایجاد یک جسم یکپارچه کند را، سیمان می نامند. بدلیل اینکه سیمان مصرفی در پروژه از نوع پرتلند می باشد. از ذکر بقیه انواع سیمان خودداری می کنیم.
موادی چون پلاستر پارس، ca so4, 1/2 H4o و آهک آب دیده، ca (OH2) از پر مصرف ترین و ارزان ترین انواع سیمان های غیر هیدرولیکی می باشند.

سیمان پرتلند:
تمام سیمانهای پرتلند از دو ماده خام که یکی از نظر کلسیم ودیگری از نظر سیلیس غنی است. ساخته می شوند معمولا این دو ماده به ترتیب گچ یا آهک وخاک رس یا سنگ رس می باشند. خاک رس و سنگ رس معمولا دارای ترکیبات آلومینیوم و آهن به مقدار زیاد می باشند. رنگ خاکستری سیمان پرتلند معمولی در اثر وجود ترکیبات آهن است. بنابراین برای ساخت سمیان پرتلند سفید لازم است که از مواد خامی استفاده شود که عمدتا عاری از ترکیبات آهن باشد.

در حال حاضر دو روش برای آماده کردن و مخلوط کردن مواد خام جهت انتقال به کوره دوار وجود دارد، روشن تر و روش خشک. در روش تر مواد خام خرد شده دارای دانه های ریز را به صورت معلق در آب نگاه می دارند تا تشکیل دوغاب دهد. سپس این دوغاب را صاف کرده و ذرات بیش از اندازه بزرگ آن را جدا می کنند. در این حال مخلوط را قبل از پمپ کردن به کوره دوار در مخازن ذخیره بهم می زنند.

کوره متشکل از یک استوانه فولادی می باشد که داخل آن با مواد نسوز پوشانده شده است. این استوانه حول محوری که با افق زاویه مختصری دارد به طور پیوسته به آرامی می چرخد. مواد وارد قسمت انتهایی بلند تر کوره دوار شده و به تدریج به طرف گرمترین قسمت که در انتهای پایین تر کوره جایی که مشعل قرار دارد رانده می شوند. به تدریج که درجه حرارت مخلوط در حین پایین رفتن ار کوره بالا می رود، تغییرات متوالی صورت می گیرد.

ابتدا آب در اثر حرارت باقی مانده در گازهایی که در حال خروج از کوره هستند (مربوط به سوخت) بخار می شود. سپس در حالی که مخلوط به تدریج به طرف نواحی گرمتر رانده می شود.ترکیبات آهکی به اکسید کلسیم و گاز دی اکسید کربن تجزیه می شود. سرانجام، در درجه حرارت حدود c 145 در ناحیه مشعل، اکسید کلسیم، با مواد سیلیسی موجود در مخلوط ترکیب شده و ایجاد سیلیکات های کلسیم را می نماید.

همچنین با مواد دیگری که ممکن است در مخلوط باشند نیز ترکیب می شود. همانطور که قبلا گفته شد، معمول ترین این مواد ترکیبات آلومینیوم و آهن هستند که وقتی با اکسید کلسیم ترکیب شوند، تولید کلسیم آلومینات و کلسیم آلومینو فرات را می کنند. بعضی از ترکیبات بوجود آمده به صورت مذاب می باشند، بنابراین کلینکر سیمان دارای بلورهای است که مربوط به حالت مایعی می باشند و پس از سرد شدن سخت می گردند. کلینکر قرمز داغ از کوره به خنک کننده ها و از آنجا به دپو فرستاده می شود. سپس مواد را از دپو به آسیابهای نرم کننده می فرستند تا به صورت پودر سیمان در آید. در مرحله نرم کردن مقدار از پیش تعیین شده ای سولفات کلسیم (معمولا بین 4 تا 7 درصد وزن) به صورت جیپس به پودر حاصل جهت کنترل زمان گرفتن محصول (سیمان) اضافه می گردد.
در صنعت شیمی سیمان معمولا رسم به این است که اکسیدهای مختلف را با علائم اختصاری نشان می دهند. مثلا c نشان دهنده s cao نشان دهنده sio2 (سلیس)، و a نشان دهنده AL2 o3 (اکسید آلومینیوم) می باشد. به همین ترتیب Fe2 o3 .H2o (اکسید فریک) و so3 به ترتیب به صورت های F,H و Soybean نشان داده می شوند. در جدول (1-1) ترکیبات اصلی موجود در سیمان پرتلند و فرمول شیمیایی آنها نشان داده شده اند.

 

با اصلاح و تغییر مقدار ترکیبات مختلف موجود در سیمان می توان، انواع متفاوتی از سیمانهای پرتلند را تولید کرد که دارای مشخصات مختلفی ا زنظر میزان سخت شدن، میزان آزاد کردن حرارت، میزان مقاومت نسبت به آبهای سولفاته و غیره باشند. طبق مشخصات 150c ASTM5 نوع سیمان پرتلند وجود دارد (که در ایران نیز تولید می شود) طبق مشخصات 150c ASTM 5 نوع سیمان پرتلند و جود دارد. (که در ایران نیز تولید می شود). این 5 نوع سیمان به شرح زیر می باشد.

1- سیمان تیپ I یا سیمان پرتلند معمولی سرعت سخت شدن این سیمان متوسط می باشد. این سیمان برای اکثر کارها مناسب است بنابراین از تمام انواع سیمانهای هیدرولیکی مورد استفاده بیشتری دارد.
2- سیمان تیپ II حرارت ایجاد شده در اثر هیدراته شدن این سیمان متوسط و میزان مقاومت آن نسبت به سولفات ها نیز متوسط می باشد.
3- سیمان تیپ III با سیمان زودگیر این سیمان از نظر ترکیب شیمیای تقریبا مشابه سمیان پرتلند معمولی است، اما دانه های آن به صورت نرم تری آسیاب شده اند این امر باعث کم شدن زمان گرفتن سیمان نمی شود، و بتن های که با این نوع سیمان ساخته می شوند از نظر زمان سفت شدن وقابلیت کار کردن مشابه بتن هایی هستند که از سیمان پرتلند معمولی ساخته شده اند. اما نرمی دانه ها باعث می شود که سرعت هیدراته شدن آن در سنین کم افزایش یابد، و این باعث زیاد شدن سرعت افزایش مقاومت و سختی در سنین اولیه (نسبت به سیمان معمولی) می گردد.

این خاصیت در مواقعی که بتن باید در سنین کم دارای مقاومت زیادی باشد بسیار مفید است بتن مصرفی در پروژه از نوع پرتلند تیپ II می باشد.
4- سیمان تیپ IV، سیمان کم حرارت. این سیمان دارای مقدار کمتری تری کلسیم سیلیکات و مقدار بیشتری دی کلسیم سیلیکات نسبت به سیمان پرتلند معمولی است به این ترتیب این سیمان با سرعت کمتری نسبت به سیمان معمولی هیدارته شده و نتیجتا با سرعت حرارت ایجاد می کند.
5- سیمان تیپ v ، یا سیمان ضد سولفاته چوت تری کلسیم آلومینات نسبت به سولفات ها حساس است مقدار c3a سیمان ضد سولفات طبق مشخصات استاندارد باید محدود مشخصی باشد (که کمتر از سیمان پرتلند معمولی است).

از خیلی جهات دیگر سیمان ضد سولفات شبیه سیمان معمولی است، فقط مقدار سیمان موجود در بتن باید از حد معینی کمتر باشد تا بتواند به نحو رضایتبخش در مقابل سولفات هها مقاومت می کند. مقاومت این نوع سیمان در مقابل اسیدها، خیلی بیشتر از سیمان پرتلند معمولی نمی باشد.

2-3-1 آب مصرفی در بتن :
معمولا، اگر آب مصرفی برای آشامیدن مناسب باشد، برای ساختن بتن نیز به اندازه کافی مناسب خواهد بود. (البته این موضوع همیشه صحیح نیست، مثلا آبی که محتوی شکر است برای آشامیدن مناسب باشد، ولی ممکن است برای ساختن بتن مناسب نباشد) با همه اینها، مزه، بو، و یا منبع تهیه آب نباید به تنهایی دلیل رد کردن یک آب باشد.آبهای باتلاق و مرداب، آبهای معادن، بعضی از پس آبهای صنعتی، و آب دریا در بعضی از شرایط خاص برای ساخت بتن مورد استفاده قرار گرفته است.

ناخالصی های موجود در آب، وقتی که از حد معینی بیشتر باشد، ممکن است به شدت، روی زمان گرفتن بتن، مقاومت بتن و پایداری حجمی آن اثر بگذارد وهمچنین ممکن است باعث زنگ زدن فولاد گردد.ناخالصی هایی که ممکن است اثرات سوء در بتن داشته باشند (به شرطی که مقدار آنها از حد معینی بزرگتر باشد) عبارتند از: اسید های آلی، شکرها و مواد قندی، سولفات ها و کلرورها معمولا، اگر کل مواد جامد حل شده در آبی کمتر از ppm 2000 (قسمت در میلیون) باشد، آن آب برای ساخت بتن مناسب می باشد، مواد جامد آب لوله کشی بیشتر شهرها کمتر از مقدار ذکر شده است.

3-3-1 مصالح سنگی برای بتن
مصالح سنگی بتن یا سنگدانه معمولا حدود (70%) از حجم بتن را تشکیل می دهند و بسیاری از ویژگیهای فیزیکی, شیمیایی و مکانیکی بتن به سنگدانه ها ارتباط دارد. از این رو نقش سنگدانه در بتن از نقطه نظر ویژگیها, طرح اختلاط و مسائل اقتصادی حائز اهمیت می باشد. سنگدانه ها ممکن است از منابع طبیعی به صورت رودخانه های (گرد گوشه) یا خرد شده (تیز گوشه) یا مخلوطی از این دو نوع باشند.

مصالح سنگی به دو دسته ریزدانه, یا ماسه, و درشت دانه, یا شن, گروه بندی می شوند. اندازه ریز دانه ها از صفر تا 76/4 میلیمتر و اندازه درشت دانه ها از 76/4 میلیمتر شروع شده و بسته به نوع بتن حداکثر درشتی دانه ها ممکن است 5/9, 7/12, 05/19, 1/38, 8/50 میلیمتر و بیشتر باشد و در سازه های جسیم مانند سدها ممکن است درشتی دانه ها تا 254 میلیمتر نیز برسد.
وزن ویژه شن و ماسه بسته به نوع سنگ متغیر بوده و به سه دسته سبک, معمولی و سنگین تقسیم بندی می شود.

انطباق با مشخصات و استانداردها
مصالح سنگی باید از نظر ویژگیهای شیمیایی, فیزیکی و مکانیکی, اندازه و شکل, دانه بندی, آزمایش سنگ نگاری Petrography, مقدار کل رطوبت محتوی, رطوبت سطحی, مشخصه های ظاهری و رنگ (بتن نما) با نقشه ها و مشخصات و سایر مدارک پیمان منطبق باشد. نمونه های شن و ماسه مصرفی باید قبل از مصرف آزمایش شده و با ذکر محل معدن به تصویب دستگاه نظارت برسد. چنانچه در حین اجرای عملیات بتن بنا به دلایلی محل معدن مصالح سنگی تغییر پیدا کند. نمونه های مواد سنگی معدن جدید باید مجددا مورد آزمایش قرار گرفته و به تایید دستگاه نظارت برسد.

ویژگیها و حداقل حدود قابل قبول
مصالح سنگی بتن باید سخت, تمیز, بادوام, عاری از پوسیدگی و فاقد لایه های ورم کننده یا منقبض شونده به هنگام مجاورت با هوا, مواد شیمیایی مضر برای بتن و آرماتورها, لایه های سست, کلوخه های رسی و ذرات میکا باشد. مواد سنگی سست, ورقه ورقه, پهن و نازک یا دراز, ناپایدار در برابر هوازدگی, عوامل شیمیایی معین و واکنش زای قلیایی را نباید در بتن به مصرف رساند. جنس شن و ماسه باید از سنگهای سیلیسی, سیلیکاتی یا آهکی سخت باشد.
دانه بندی شن و ماسه برای بتن و بتن مسلح, باید مطابق جدوال (الف) و (ب) باشد. حداکثر رس و لای و ذرات ریزتر از 75 میکرون در ماسه طبیعی, و یا ماسه حاصله از شن طبیعی, نباید از (3%) و در ماسه شکست به دست آمده از سنگ, از 10% و در شن از 1% وزنی تجاوز کند. برای کنترل کارگاهی ارقام مزبور, به یک شیشه استوانه ای شکل, یک خط کش مدرج و مقداری آن و نمک با غلظت 1% نیاز است. برای ساختن آن می توان یک قاشق چایخوری نمک طعام را در نیم لیتر آب تمیز حل کرد) روش آزمایش به این ترتیب است.

ابتدا ماسه مورد آزمایش را به قدری درون ظرف شیشه ای بریزید که ارتفاع آن به 50 میلیمتر برسد, سپس آنقدر آب نمک بیفزایید تا مجموع ارتفاع ماسه و آب نمک به 75 میلیمتر برسد. آنگاه محتویات ظرف را به خوبی تکان داده و بگذارید به مدت 3 ساعت آرام و بی حرکت بماند و ذرات رس و لای روی ماسه ته نشین گردد. ارتفاع این ذرات نباید بیش از 3 میلیمتر باشد. در این آزمایش هر میلیمتر ارتفاع ذرات ریز, معادل 1% وزنی ماسه است.

روش سریع برای تشخیص مناسب بودن ماسه وارده به کارگاه کف مال کردن آن است, چنانچه ذرات گل به دست بچسبد باید از تخلیه آن جلوگیری شود.
ضریب نرمی ماسه استخراج شده از یک معدن نباید در حین اجرای کار به میزانی بیش از 2% تغییر نماید و این ضریب نرمی نباید از 3/2 و از 1/3 بیشتر باشد. شن و ماسه باید فاقد ناخالصیهای آلی و ذرات گرد وخاک و پوشش رسی باشد, زیرا مواد سبب جلوگیری از چسبیدن آنها به خمیر سیمان می شوند. به طور کلی شن و ماسه مصرفی باید از مندرجات آیین نامه بتن ایران تطابق داشته باشند. حدود قابل قبول برای مواد زیان آور ماسه و شن در جدول پ و ت درج شده است.

حمل و نقل و نگهداری
بارگیری, حمل و تخلیه مواد سنگی بتن و انبار کردن آنها باید به نحوی باشد که مواد خارجی و زیان آور در آنها نفوذ نکنند و دانه ریز و درشت از یکدیگر جدا نشوند. مصالح سنگی باید دور از پوشش گیاهی و مواد آلوده کننده نگهداری شود. شن و ماسه باید به طور جداگانه انبار شوند و در مواقعی که درشتی دانه های شن از 1/38 میلیمتر تجاوزکند, این دانه ها نیز باید در دو گروه انباشته گردند تا امکان جدا شدگی دانه ها به حداقل برسد.

هنگامی که بزرگترین اندازه سنگدانه 1/38 میلیمتر باشد مرز جدایی دو نوع سنگدانه 05/19 میلیمتر و وقتی که بزرگترین 8/50 یا 5/64 میلیمتر باشد مرز جدایی 4/25 میلیمتر خواهد بود. دیوارهای تقسیم مصالح سنگی باید به قسمتی محکم باشد که هنگام خالی شدن یک قسمت و پر بودن بخش دیگر, رانش سنگدانه ها آنها را خراب نکند, به هنگام بارش و یخبندان باید روی شن و ماسه را با برزنت یا ورقه های پلاستیکی مناسب پوشانده و در گرمای شدید برای آنها سایبان ایجاد کرد تا زیاده از حد داغ نشوند. توده های شن و ماسه نباید به شکل مخروطهای بلندی در آیند, زیرا این عمل سبب جدا شدگی دانه ریز و درشت می شود, بلکه باید آنها را در لایه هایی به ضخامت یکسان انبار نمو و جابجا کردن آنها را به صورت افقی انجام داد. به هنگام وزش باد باید از جدا شدن ذرات ریز در حین تخلیه جلوگیری شود. محل دپو باید چنان آماده گردد که همواره تخلیه یکنواخت آب مازاد امکانپذیر باشد. برای دستیابی به رطوبت یکنواخت برای مصالح سنگی در کارگاه باید حداقل این مصالح دوازده ساعت در محل باقیمانده و سپس به مصرف برسند.

سیلوی ذخیره مواد سنگی حتی المقدور باید به شکل مربع یا دایره بوده و شیب قسمتهای پایین آن کمتر از 50 درجه باشد. ریختن مصالح سنگی به داخل سیلو باید به صورت قائم انجام شود تا از برخورد مواد سنگی با کناره های سیلو جلوگیری به عمل آید, زیرا این عمل سبب چدا شدگی دانه ها می شود.
پر بودن سیلوی مواد سنگی باعث کاهش شکسته شدن مصالح سنگی و حفظ دانه بندی مصالح خواهد شد. در موقع خالی کردن سنگدانه ها از بلندی به داخل سیلو باید از نردبان مواد سنگی استفاده کرد. در صورت شکسته شدن مواد سنگی در حین جابه چا کردن باید قبل از ساختن بتن آنها را مجددا دانه بندی کرد.

1-4 نگهداری
سخت شدن بتن در اثر خشک شدن آب نیست، بلکه به علت عکس العمل شیمیایی بین سیمان و آب می باشد. از دست رفتن زودرس آب بتن، جلوی هیدارته شدن آن را می گیرد. بتنی که خیلی سریع خشک شود، دارای سطح غبار گرفته و ساختمان داخلی ضعیفی می گردد. بعلاوه تا موقعی که بتن به طور اشباع شده نگاهداری شود، زیاد منقبض نخواهد شد، انقباض و تنش های ناشی از آن فقط موقعی بوجود می آید که ، بتن رطوبت داخلی اش را انقباض و تنش های ناشی از آن فقط موقعی بوجود می آید که، بتن رطوبت داخلی اش را از دست بدهد. بنابراین نگهداری، وجلوگیری از خشک شدن بتن، برای مدت زمان معینی بعد از ریختن آن، در کاهش و تقلیل ترکهای انقباضی نقش حساسی دارد، زیرا باعث کاهش تنش های ناشی از انقباض در بتن نابالغ می گردد. در طول دوره نگهداری مقاومت کششی بتن به اندازه لازم بالا می رود، بنابراین چنین بتنی می تواند تنش های ناشی از خشک شدن های بعدی را تحمل کند.
برای نگهداری بتن سه طریقه موجود است.

1- مرطوب نگهداشتن بتن در درجه حرارتهای عادی
2- بخار دادن به بتن تحت فشار عادی هوا (یک اتمسفر)، در درجه حرارتهای بین 80 تا 90 درجه سانتیگراد و رطوبت است. در این طریقه بتن مقاومت 28 روزه اش را در عرض 12 ساعت به دست می آورد. در این پروژه از روش اول استفاده می گردد.

5-1 کارایی بتن
بتن کارا بتنی است که بتوان به راحتی آن را ساخت, حمل نموده, در قالب مورد نظر ریخت و متراکم نمود, بدون اینکه در یکنواختی آن در طول مراحل فوق تغییری حاصل شود. کارایی بتن بستگی به عوامل زیر داشته و پیمانکار ملزم به رعایت آن می باشد.
1- اسلامپ
کارایی به میزان اسلامپ و روانی بتن ساخته شده, بستگی دارد. میزان اسلامپ بر اساس روش مندرج در استاندارد کنترل می شود.

2-مصالح مصرفی
3- مواد افزودنی
4- درجه حرارت
عدم رعایت درجه حرارت تعیین شده برای مخلوط بتن به هنگام ساخت, باعث بروز اشکالاتی در امر ریختن بتن و نهایتا تغییرات جدی در ویژگیهای آن خواهد شد.
5- پایایی (دوام) بتن
بتنی که در ساخت و نگهداری آن تمامی مشخصات فنی رعایت شود, دارای پایایی زیاد در برابر شرایط محیطی معین باشد. عواملی مهمی که باید برای دستیابی به بتن پایا به آن توجه شود به قرار زیر است.
1- نسبت آب به سیمان
از خصوصیاتی مهمی که در دوام بتن اثر می گذارد میزان آب در مخلوط بتن است بسته به شرایط محیطی و عملکرد سازه باید نسبت آب به سیمان در مشخصات فنی خصوصی قید شود.

2- حداقل مقدار سیمان
انتخاب نسبت صحیح آب به سیمان, تراکم کافی و عمل آوردن مناسب می تواند دوام بتن را بهبود بخشد.
3- بتن با حباب هوا
هنگامی که بتن در برابر شرایط یخ زدن قرار دارد یا برای آب شدن یخهای مجاور آن از نمکهای یخ زدا استفاده می شود, برای بالا بردن دوام بتن باید از مواد حباب ساز استفاده شود.
4- بتن مقاوم در برابر حملات شیمیایی
بتنی که با شرایط کاملا مناسب و خوب ساخته نشده باشد چنانچه در مجاورت آبها یا خاکهای آلوده به مواد شیمیایی مهاجم و خورنده قرار گیرد از پایایی آن به شدت کاسته می شود از این رو شناخت عوامل کاهش دهنده این اثرات الزامی است.
بتن مقاوم در برابر سایش
بتن مقاوم در برابر سایش بتنی است که بتواند به نحوی در برابر اثرات فرسایشی عبور و مرور, تردد ماشین آلات, ضربه, سریدن مواد و یا اسباب و لوازم بر روی آن مقاومت نماید.

6-1 خواص بتن تازه
خواص بتن تازه قسمت عمده ای از کیفیت کلی بتن می باشند. مواد مصرفی در بتن و نسبت های مخلوط باید طوری انتخاب شود که نه تنها بتن مقاومت لازم را به دست آورد، بلکه در موقعی که هنوز تازه است بشود آن را به آسانی حمل و نقل، ریخته، کوبیده و صاف کرد همچنین خواص بتن تازه از نظر اینکه روی کیفیت و ظاهر تمام شده سازه و قیمت آن اثر می گذارند، مهم هستند.
خواص بتن تازه در علم جریان و تغییر شکل بتن تازه مورد بررسی قرار می گیرند.

علم جریان و تغییر شکل بتن تازه عکسل العمل و رفتار توده ای از بتن تازه را تحت تاثیر نیروهای وارد مورد بررسی قرار می دهد. فهم رفتار بتن تازه تحت تاثیر نیروهای وارده حداقل به اندازه اطلاع از مشخصات فیزیکی و مکانیکی بتن شخت شده، با اهمیت است.
ثبات یا میزان روانی بتن جزئی از قابلیت کار کردن می باشد و تا حدودی با میزان تری مخلوط ارتباط دارد. با همه اینها نباید فرض شود که هر چه مخلوط تر تر باشد بیشتر قابل کار کردن است. اگر مخلوط خیلی تر باشد، ممکن است جدایی اتفاق افتاده که نتیجه آن، کرمو شدن بتن و شیردهی بیش از حد وتشکیل رگه های ماسه ای در سطح تماس بتن با قالب می باشد. بتن و شیرده دهی بیش از حد و تشیکل رگه ها ماسه ای در سطح تماس با قالب می باشد.

از طرف دیگر اگر مخلوط خیلی خشک باشد، ممکن است ریختن و کوبیدن آن خیلی دشوار شده و در اثر کمبود چسبندگی و خمیریت خمیر بتن جدایی اتفاق افتد.
ثبات بتن عموما توسط آزمایش اسلامپ اندازه گیری می شود. هر چه اسلامپ بتن بشتر باشد، مخلوط بتن تر تر و یا مایع تر می باشد. بتنی که دارای اسلامپ بین صفر تا یک است از نظر درجه ثبات یا درجه تری به عنوان خشک بتنی که دارای اسلامپ 1 تا 2 است به عنوان سفت، بین 2 تا 5 به عنوان متوسط، و 5 تا 7 به عنوان تر طبقه بندی می شود.
تمایل بتن به جدایی با افزایش اسلامپ، اندازه بزرگترین دانه ومقدار دانه ها، و کاهش مقدار سیمان، افزایش زیادی پیدا می کند. برای اندازه گیری میزان جدایی هیچ آزمایشی استانداردی وجود ندارد.

شیره دهی که گاهی به نام افزایش آب نیز نامیده می شود با جدایی ارتباط نزدیک دارد. در حین نشست مواد جامد موجود در بتن، آب تمایل دارد که به طرف سطح صعود کند. مقداری از این آب زیر میله های فولادی افقی و دانه های بزرگتر گیر می کند. آبی که به سطح رویی می رسد، خمیر سیمان را حل کرده و ممکن است باعث جمع شدن یک لایه کف یا خمیر روی سطح شود. کف یاخمیره یک لایه ضعیف و بی دوام از موادی است که، تشکیل شده از خمیر حل شده سیمان و ذرات ریز دانه ها که توسط آب به سطح آورده شده است. همچنین شیره دهی بیش از حد ممکن است باعث ایجاد رگه های ماسه در سطوحی که با قالب تماس دارد، شود. با کاهش مقدار آب موجود، افزایش سیمان، استفاده از ماسه هایی که دارای مقدار کافی ذرات نرم هستند، و یا افزودن بعضی از مواد اضافی نرم مانند یک پوزلان، می توان مقدار شیره دهی را به حداقل رساند. محبوس کردن هوا در بتن نیز در کاهش شیره دهی موثر است. مشخصات شیره دهی یک مخلوط بتن را می توان با انجام آزمایش شیره دهی ارزیابی کرد. در این آزمایش مقدار نسبی آب موجود درمخلوط که روی سطح بتنی جمع شده که در داخل یک محفظه استوانه ای با ظرفیت حدود نیم فوت مکعب قرار دارد، را، اندازه گیری می کنند. آبی که روی سطح جمع شده را کشیده و در فواصل منظم زمانی اندازه گیری می کنند، تا شیره دهی متوقف گردد. این حالت معمولا حدود 2 تا 4 ساعت بعد از مخلوط کردن بتن پیش می آید.

در طول مدت شیره دهی سطح رویی بتن نشست می کند. این رفتار که به نام انقباض خمیری یا نشست بتن مرسوم است. در دیوارها و ستونهای ساختمان خیلی چشمگیر است. مقداری از این کاهش حجم ممکن است در اثر نشت شیره بتن از قالب و یا به علت جذب آب توسط قالب، جذب آب توسط دانه ها، و ترکیب آب با سیمان باشد. مثل شیره دهی، این نشست فقط در چند ساعت اولیه بعد از مخلوط کردن بتن بوجود می آید.

با وجودی که معمولا بتن را بلافاصله بعد از ریختن با لرزاندن متراکم می کنند، ممکن است برای بهتر شدن چسبندگی و پیوستگی بین دانه ها و خمیره و همچنین مدت زمانی بتن وفولاد، به طور عمده بتنی که قبلا متراکم شده را دو مرتبه پس از گذشت مدت زمانی بلرزانند. این لرزاندن مجدد باید بین یک تا دو ساعت بعد از ریختن بتن انجام شود. آبهای مربوط به شیره دهی که زیر دانه های درشت و یا آرماتور ها جمع شده است. در حین لررزاندن مجدد خارج شده، نتیجتا پیوستگی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. نتایج آزمایشگاهی نشان داده اند که مقاوت فشاری بتنی که دو مرتبه لرزانده شده باشد حدود ده تا 15 درصد بزرگتر از بتنی با همان مشخصات است که فقط یک بار در حین متراکم کردن اولیه لرزانده شده باشد. لرزاندن اولیه باید روی بتنی که هنوز خمیری است و قبل از اینکه به حد لرزاندنش برسد، انجام شود.

اگر سطح بتنی قبل از اینکه بتن بعدی روی آن ریخته شود، خیلی سخت گردد، در محل تماس این دو بتن درز سرد بوجود می آید، بتنی که به حد تنهایی گرفتن خود برسد، به عنوان بتن کاملا سخت شده در نظر گرفته می شود. باید به این موضوع اشاره کرد که زمان گرفتن سیمان که قبلا مورد بررسی قرار گرفت، به طور کامل تعیین کننده زمان گرفتن بتن نمی باشد. این زمان گرفتن تا حد زیادی تابع نسبتهای مخلوط است. با وجود این زمان گرفتن بتن با تغییر نوع سیمان ممکن است به نحوه قابل ملاحظه ای تغییر کند.

7-1 خواص بتن سخت شده
به طور تقریبا نسبی در درس بتن I بحث شده است به همین دلیل از ذکر تئوریها خود داری می کنم.

فصل دوم:گزازشهای رویت ها و تجربیات عملی کارگاهی
1-2 کلیات:
سازه یک ساختمان 7 طبقه پفکی شکل است که دارای دو طبقه زیر زمین با کاربری پارکینگ و 5 طبقه روی همکف می باشد. سیستم سازه, بتن مسلح kg/m3 400 می باشد. کارفرما شهرداری مشهد می باشد. و مهندسین مشاور تجیر کار مشاوره و بعد از انجام مناقصه شرکت توس امکان به عنوان پیمانکار برگزیده شده است. تاریخ عقد قرار داد 13/12/83 می باشد. مبلغ قرار داد 20332304252 ریال می باشد مدت پروژه 21 ماه برآورده شده است که در گزارشات هفتگی میزان پیشرفت پروژه به طور کلی ذکر شده است. نوع اسکلت بتنی می باشد و نوع نما از سنگ تراورتن می باشد. سطح زیر بنای سازه 7250 متر مربع می باشد که تا روز اتمام دوره کار آموزی سه طبقه بالای همکف احداث گردیده است

1-1-2 کادر نیروی انسانی:
کادر اجرایی مستقر شامل مهتدس ناظر مقیم, مهندس اجرایی, سرپرست کارگاه می باشند.
مهندس ناظر: نماینده شرکت مشاوره تجیر می باشد.
سرپرست گارگاه: که بعلت وسعت پروژه بیشتر به انجام کارهای اداری و شرکت در جلسات می پردازد.
مهندس اجرایی که کار نظارت بر اجرای کارهای ساختمانی را بر عهده دارد.
و یک نفر معمار تجربی که در حقیقت سرپرستی کارگران را بر عهده دارد. در جدول زیر به تفکیک، عوامل کارگری و مهندسی مستقر در کارگاه به طور کامل ذکر شده است.
2-1-2 ماشین آلات و تجهیزات:
به طور کلی در جدول زیر ماشین آلات موجود ذکر شده است.
علاوه بر اینها حدود 400 تن میلگرد خریداری شده است که در کنار کارگاه نگه داری می گردد و مقدار قالب نیز خریداری شده است.
3-1-2 وضعیت بهداشتی و ایمنی و استقرار:

دارای سه سرویس بهداشتی مناسب دارای شرایط خوب می باشد و یک اتاق استراحت و ناهار خوری برای کارگردان مهیا شده است. یک کانکس برای مشاور و یک اتاق برای دفتر فنی و یک اتاق دیگر برای کادر فنی می باشد. تمامی کارگران ملزم به استفاده از کلاه ایمنی و پوتین می باشند که همگی از طرف پیمانکار با الزام کارفرما تهیه شده است

2-2 شرح عملیات (در دوره کار آموزی)
به طور کلی فعالیت ها شامل سه عنوان کلی بتن ریزی, قالب بندی, آرماتوربندی می باشد. البته در پیشرفت پروژه عملیات دیگری نیز مثل اتصالات چدنی, حفر چاه ارت عایق بندی آجر چینی انجام گرفته است که به شرح می پردازم:
1-2-2 قالبندی:
سیستم قالبندی از نوع فلزی و اتصالات آن بینگوه ایّ می باشد. قالبندی بر اساس نقشه های دقیقی انجام می گیرد این نقشه ها توسط مشاور, تهیه و به پیمانکار ابلاغ می گردد. قالب ها ابتدا بسته شده و به صورت مثلا ستون, یا تکه های بزرگتری که سرعت قالبندی را افزایش دهند تهیه شده و توسط تاور به موقعیت حمل می گردد. قالب ها قبل از بتن ریزی چرب و کاملا تمیز می گردد. قالب ها شامل گوه قالب ها 50,30,25,20 سانتی متری صاف, قالب های گوشه دار و ; می باشند. در قالبندی دال ها و پوترها از داربست هایی برای محافظت از ریزش و بعنوان پایه استفاده می گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله میل لنگ pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله میل لنگ pdf دارای 35 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله میل لنگ pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله میل لنگ pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله میل لنگ pdf :

میل لنگ

فهرست:
میل لنگ
مقدمه
ساختمان میل لنگ
انواع میل لنگ
سایر متعلقات
شاتون
ساختمان یاتاقان
اجزای شاتون
بررسی نقش میل لنگ ها در موتورهای دیزلی چند زمانه
طرز کار موتورها
زمان تنفس
زمان تراکم
زمان قدرت
زمان تخلیه
برررسی مشکلات قلبسازان میل لنگ در ایران
بازسازی انواع میل ینگ خودروهای سبک و سنگین و محورهای صنعتی با تکنولوژی پیشرفته
فلایول های آلومینیومی میل لنگ های سبک شده
گشتاوری میل لنگ
تأثیر روانکاری بر میل لنگ ها
موتورهای شعاعی و میل لنگها
کاربرد میل لنگ در اتومبیل ها
طرح ابتکاری مخترع جوان ایرانی برای افزایش سرعت و قدرت موتورها
پرسهای میل لنگ
خودرو جدید دیزلى با سوخت گیاهى وارد بازار اروپا شد

میل لنگ
ریشه لغوی
میل لنگ یک کلمه فارسی است و بیانگر میله‌ای است که از حالت ضخیم خارج شده است. معنای کاربردی میل لنگ عبارتست از یکی از قطعات موتور که باعث می شود قدرت چرخشی تولید شود.

مقدمه
برای آنکه تصوری از شکل فضایی میل لنگ داشته باشید. یک فیلتر دستی را تصور کنید. که قسمت دستگیره آن همان لنگ و طرفین آن (که در یک راستا قرار داند) تکیه گاههای میل لنگ می‌باشند.

تعداد لنگ‌های میل لنگ متناسب با تعداد سیلندرهای یک موتور است. بدین شکل که پیستون قرار گرفته در داخل هر سیلندر به یکی از لنگهای میل لنگ متصل می‌گردد.

البته این حالت در موتورهای پیستونی که سیلندرهای آنها به شکل ردیفی قرار گرفته‌اند صادق است. <br><br>در موتورهای پیستونی V شکل (موتورهای خورجینی) تعداد لنگ‌های میل لنگ معمولا 2/1 تعداد سیلندرهای موتور است. و به هر لنگ دو پیستون متصل می‌گردد.

هدف از استفاده از میل لنگ در موتور اینست که حرکت دورانی تولید گردد. برای مثال همان فیلتر دستی را در نظر بگیرید. در حالیکه که دستگیره فیلتر با استفاده از دست چرخانده می‌شود.

در این حالت دستگیره یک مسیر دایره‌ای شکل طی می‌کند. در حالیکه نوک‌ متر در سر جایش در محل ایجاد سوراخ باقی مانده است و تنها در آنجا چرخش می‌کند (دستگیره بر روی محیط دایره سیر می‌کند و نوک متر در مرکز دایره قرار دارد.).

<br><br>در موتورهای پیستونی می‌توان نیروی پیستون را به نیروی دست تشبیه کرد که باعث به حرکت در آوردن قسمت لنگ می‌شود (البته اینکار به کمک شاتون انجام می‌پذیرد).

هر چند که حرکت پیستون به شکل رفت و برگشتی است، لیکن به علت چرخش قسمت لنگ در میان سر بزرگ شاتون این حرکت به شکل چرخشی در می‌آید و در نهایت ما چرخش مطلوب خوبی را از سر میل لنگ می‌گیریم که می‌توان آنرا به نوک فیلتر تشبیه کرد.

ساختمان میل لنگ
اغلب میل لنگ‌ها از جنس فولاد با کربن متوسط یا آلیاژ فولاد در ترکیب با فلزات کروم و نیکل و به رویش آهنگری ساخته می‌شود.

البته در تعداد معدودی از موتورهای چند سیلندره که با دورهای بالا کار می‌کند میل لنگ را با استفاده از روش ریخته گری می‌سازند که در مواد آن نسبتا مقادیر زیادی از کربن و مس را بکار می‌برند.

اجزای میل لنگ از محورهای اصلی ، لنگ‌ها یا محورهای اصلی لنگ ، بازوهای لنگ ، و وزنه‌های تعادل تشکیل شده است.

لنگ‌ها
لنگ‌ها قسمت‌هایی از میل لنگ می‌باشند که بر روی خط محور اصلی میل لنگ قرار نگرفته‌اند (مثل دستگیره چتر) و انتهای بزگ شاتون به آنها متصل می‌گردد.

تعداد لنگ‌ها در موتورهای ردیفی برابر با تعداد سیلندرهای و در موتورهای V شکل نصف تعداد سیلندرها است.

محورهای اصلی
محورهایی از میل لنگ می‌باشد که با خط محوری اصلی میل لنگ هم مرکز می‌باشند این محورها در محفظه میل لنگ درون یا تاقانون‌های ثابت قرار گرفته و با اتکا به آنها می‌چرخند هر یاتاقان ثابت از دو نیمه یا تاقان تشکیل شده است.

که نیمه بالایی آن که نیمه ثابت نامیده می‌شود. با بدنه موتور و در محفظه میل لنگ بصورت یکپارچه ریخته گری شده است و نیمه پایینی بوسیله دو عدد پیچ و مهره در نیمه بالایی متصل می‌گردد.

غالبا تعداد محورهای اصلی میل لنگ در موتورهای مختلف (حتی با تعداد سیلندرهای برابر) فرق می‌کند.

بازوهای لنگ
قسمت‌هایی از میل لنگ می‌باشند که محورهای اصلی میل لنگ را به لنگ‌ها وصل می‌کنند البته بازوهای لنگ با وزنه‌های تعادل (که در پی خواهد آمد) بصورت یکپارچه هستند.

وزنه‌های تعادل
در وزنه‌های تعادل به منظور ایجاد تعادل در برابر نیروهای پیستون و شاتون استفاده می‌شود وزنه‌های تعادل در مقابل لنگ‌ها قرار می‌گیرند.

انواع میل لنگ
میل لنگ‌ها را می‌توان براساس تعداد لنگهایشان یا محورهای اصلی و غیره طبقه بندی کرد اما اصولا برای میل لنگ‌ها طبقه بندی خاصی وجود ندارد و تفاوت‌های آنان و به نحوه استفاده و هدف از ساخت آنها بر می‌گردد آنچنانکه اندازه میل لنگ ، تعداد محورهای اصلی، تعدا لنگها و طرز قرار گرفتن لنگ‌ها بر روی میل لنگ همگی به نوع ، اندازه و دور موتور ، موتور مورد نظر بستگی دارد.

سایر متعلقات
به قسمت جلو میل لنگ چرخ دنده‌ای متصل است که معمولا چرخ دنده ، میل بادامک و یا سایر چرخ دنده‌های مورد لزوم را به حرکت در می‌آورد.

در جلو این چرخ دنده یک پولی قرار می‌گیرد که برای به حرکت در آوردن ژنراتور (یا آلترناتور) و پمپ آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. و در انتهای پشتی میل لنگ صفحه‌ای وجود دارد که فلایویل را بوسیله پیچ بر روی آن نصب می‌کنند.

شاتون

میل لنگ چیست؟
میل لنگ میله است که به تعداد سیلندر دارای لنگ میباشد که حرکت خطی به دورانی و دورانی به خطی تبدیل می کند
در موتور خودروها یا در پمپ‌های پیستونی به میله‌ای که پیستون را به میل‌لنگ متصل می‌کند شاتون می‌گویند.

میان شاتون و میل‌لنگ یک یاتاقان قرار دارد تا حرکت عمودی پیستون را به حرکت دورانی میل‌لنگ تبدیل کند.
در بیشتر خودروهای درونسوز شاتون را از جنس فولاد می سازند.

ساختمان یاتاقان
شاتون قطعه‌ای است که پیستون را به میل لنگ متصل می‌کند. این قطعه تا حد امکان سبک ساخته می‌شود. ولی در عین حال به اندازه لازم سخت و محکم می‌باشد.

برای تامین شرایط فوق معمولا شاتون را از جنس فولاد می‌سازند این استحکام برای شاتون ضروری است چرا که می‌بایست ضربات ناشی از احتراق را تحمل کند (نیرویی که در زمان قدرت روی پیستون وارد می‌شود،) بوسیله شاتون به میل لنگ منتقل می‌گردد.

اجزای شاتون
شاتون دارای دو سر و یک ساقه می‌باشد. چنانچه مقطع عرضی ساقه شاتون را در نظر بگیریم به شکل حرف (I) در زبان انگلیسی می‌باشد. یعنی در میان فرو رفته و در کناره‌ها برجسته می‌باشد (اگر از روبرو به یک تیر آهن که به حالت افقی قرار گرفته است نگاه کنید، می‌توانید بصورت تقریبی سطح مقطع ساقه شاتون را ببینید.).

سرهای شاتون با یکدیگر اختلاف اندازه دارند، بدین شکل که شاتون دارای یک سر کوچک در بالا (جایی که به پیستون متصل می‌شود) و یک سر بزرگ در پایین (محل اتصال شاتون به میل سنگ) می‌باشد. سر کوچک شاتون به صورت یکپارچه است. لیکن سر بزرگ آن بصورت دو تکه ساخته می‌شود که با کمک پیچ و مهره به هم متصل می‌شوند.

سر کوچک شاتون تشکیل یک یاتاقان را می‌دهد که انگشتی پیستون از داخل آن می‌گذرد در داخل این یاتاقان معمولا یک (بوش به آستریهای قابل تعویض گفته می‌شود که در سطوح داخلی در معرض سایش نصب می‌شوند) از جنس مس یا برنج قرار می‌دهند که در تماس با پین پیستون می‌باشد.

سر بزرگ شاتون به شکل یک یاتاقان دو تکه است که متحرک نیز می‌باشد (یعنی لنگ میل لنگ در داخل این یاتاقان دارای چرخش می‌باشد) و لنگ میل لنگ را در بر می‌گیرد. نیمه بالایی این یاتاقان با ساقه شاتون به شکل یکپارچه ریخته گری می‌شود.

و نیمه پایینی آن که کپه یاتاقان خوانده می‌شود بوسیله دو عدد پیچ و مهره به نیمه بالایی متصل می‌گردد.

در داخل سر بزرگ شاتون نیز می‌بایست بوش قرار داده می‌شود لیکن چون خود یاتاقان شاتون دو تکه است این بوش نیز به صورت دو عدد نیم بوش در داخل نیمه بالایی و نیمه پایینی سر بزرگ شاتون جاگذاری می‌شوند.

این بوش بین لنگ میل لنگ و انتهای بزرگ شاتون قرار می‌گیرد. و هدف از استفاده از آن کاهش سایش و فرسودگی بر اثر اصطکاک است.

بررسی نقش میل لنگ ها در موتورهای دیزلی چند زمانه
محاسبه تنش مکانیکی اجزاء شاهین در پاتیل حمل مذاب مس، به کمک روش اجزای محدود

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله پروژه شرکت پارس نخ pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله پروژه شرکت پارس نخ pdf دارای 78 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پروژه شرکت پارس نخ pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پروژه شرکت پارس نخ pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پروژه شرکت پارس نخ pdf :

پروژه شرکت پارس نخ

مقدمه:
فشارهای فزاینده موجود در محیط و آگاهی های محیطی نیاز به مطالعه تعاملات بین بخش های اقتصادی با محیط را الزامی کرده است . حسابهای ملی سنتی (تولید ملی خالص یا ناخالص یا داخلی)بر اندازه گیری رشد و عملکرد اقتصادی تأکید دارد. به منظور ارزشیابی جامع تری از دوام و توسعه لازم است که حوزه حسابداری مالی گسترده تر گردد تا استفاده از منابع طبیعی و همچنین زیان های موجود در فرایند تولید را شامل می شود.

هدف این مقاله اندازه گیری دارائی های طبیعی و محاسبه هزینه ها و درآمدهای محیطی است. این مقاله با پذیرش سیستم های مدیریت محیطی و سیستم های اطلاعاتی حسابداری سبز به بررسی تعاملات بین محیط و عملکرد اقتصاد شرکتها می پردازد. علاوه بر این، این مقاله امکان ایجاد تعامل بین محیط و عملکرد اقتصادی شرکتها را با پذیرش سیستم های مدیریت محیطی و سیستم های اطلاعاتی حسابداری سبز، مورد بررسی قرار می گیرد.

تئوری حسابداری مالی دارایی های مشهود و غیرمشهود را به اقل بهای تمام شده تاریخی و ارزش فعلی شناسایی و ثبت می کند اما این تئوری استفاده از منابع طبیعی و محیطی و همچنین کاهش درآمد ناشی از افت سرمایه طبیعی را مورد ارزیابی قرار نمی دهد. به علاوه تا امروز بسیاری از منابع مثل آب و هوا را به عنوان کالای مجاز در نظر گرفتند. که هرگز در صورت مالی، نامی از آنها برده نمی شود. در عملیات حسابداری های تولید و توزیع محصولات یا ارائه خدمات مستلزم استفاده از مواد مستقیم، نیروی کار مستقیم ، هزینه های سربار تولید، هزینه های اداری و فروش و همچنین هزینه های تحقیق و توسعه است.

 

تاریخچه شرکت:
گروه صنعتی نیکو (سهامی خاص) مشتمل بر کارخانجات تولیدی پارس نخ – گریس – نابریس و بازرگانی آذین نسج و مرکز تحقیقات فیزیک نساجی و پروژه های در دست ساخت نیکو بافت، بژار، ابهرنسج و برزنت بروجرد با سطح اشتغال حدود 700 نفر (در حال حاضر50% آن را افراد با تحصیلات دانشگاهی تشکیل داده اند) به شرح ذیل می باشد:
کارخانه تولیدی صنعتی پارس نخ

این کارخانه با مساحت 2500 مترمربع واقع در شهرستان ابهر(کیلومتر 9 جاده ترانزیت ابهر – تاکستان) جدیدترین واحد تولیدی گروه می باشد که در سال 1376 تأسیس شده است. این کارخانه دارای دو سالن الیاف سازی و منسوج نبافته می باشد. سالن الیاف سازی از حدود سه سال قبل به تولید الیاف هایژنیک(بهداشتی) پلی پروپیلن و پلی استر با ظرفیت تولید 19000 تن در سال و سالن منسوج نبافته به تولید منسوج نبافته هایژنیک با ظرفیت 7000 تن در سال پرداخته استو ضمن تامین 95% منسوج نبافته هایژنیک مورد نیاز صنایع

بهداشتی داخلی به جهت رعایت اصول و ضوابط استانداردهای بین المللی ، بهبود مستمر کیفیت ، قابلیت انعطاف در تولید انواع سفارشها در کوتاهترین زمان ممکن و جلب اعتماد خریداران با انجام به موقع تعهدات خود موفق به صادرات فراگیر و مستمر گردیده است که ارزش ارزی ان در سال 1380 به رقم ده میلیون دلار رسید و پیش بینی می گردد با اهتمام پرسنل تلاشگرو متخصص این شرکت در سال 1381 استمرار و ارتقاء ایم امر قطعیت یابد.

این شرکت که مجهز به گواهی بین المللی ایزو9002 (ISO 9002) و علامت استاندارد تشویقی جهت محصولات خود می باشد. در ضمن منتخب واحد تولیدی نمونه کشور و صادرکننده نمونه استان زنجان در سال 1379 می باشد.
این شرکت با عضویت در انجمنهای تخصصی داخلی (انجمن های صنایع نساجی ایران و صنایع بهداشتی و سلولزی) و بین المللی(کارولینای شمالی)، حضور در شبکه جهانی اینترنت از طریق 6 وب سایت اختصاصی و مستقل، اتصال به 9 وب سایت بین المللی، تهیه CD های اطلاعاتی مربوط به محصولات و سوابق شرکت و برگزاری دوره های آموزشی داخلی بازاریابی و صادرات برای پرسنل موجبات انتقل دانش روز، ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و صنعت، تضمین بقاء صنایع پایین دست و نهایتاً این بخش از صنعت کشور را فراهم آورده است.

در ضمن طرح توسعه پارس نخ با هدف تولید الیاف تکنیکی در تائی(Bicomponent) و توخالی(Hoilow) با بکارگیری دانش و فن آوری جدید در دست مطالعه و اجرا می باشد.
شرکت گل ریس از 248 پرسنل تشکیل شده که 11 نفر خانم و مابقی مرد می باشند که از نظر تحصیلات – نفر دارای مدرک فوق لیسانس ، 1 نفر لیسانس، 20 نفر فوق دیپلم، 123 نفر دیپلم و 87 نفر زیر دیپلم هستند.

کارخانه تولیدی و صنعتی نابریس
این کارخانه با مساحت 11000 مترمربع واقع در استان قزوین می باشد که در سال 1372 تأسیس شده است. این کارخانه حدود 5 سال، در زمینه ریسندگی الیاف کوتاه فعالیت دارد. ظرفیت تولید سالانه این کارخانه ، حدود 2500 تن نخ یک لا و چندلا در سال می باشد.
شرکت نابریس دارای گواهینامه ایزو 9002 (ISO 9002) می باشد.
این شرکت از 160 پرسنل تشکیل شده که 7 نفر خانم و مابقی مرد می باشند که از نظر تحصیلات 5 نفر دارای مدرک فوق لیسانس، 20 نفر لیسانس، 5 نفر فوق دیپلم ، 90 نفر دیپلم و 40 نفر زیر دیپلم هستند.
شرکت مهندسی و بازرگانی نیکونسج

این شرکت واقع در استان تهران (بلوار میرداماد – شماره 139) می باشد که با دارابودن ارتباط تکنیکی و علمی با معتبرترین شرکتهای سازنده ماشین آلات کمپانیهای نساجی اروپایی، پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران حدود 30 خط تولید ریسندگی راه اندازی و ماشین آلات و تجهیزات آنها را تأمین نموده است. همچنین خدمات مختلف مشاوره ، نصب، صادرات و واردات و سایر امور بازرگانی را ب دست اندرکاران صنعت نساجی ارائه می نماید.

مرکز تحقیقات فیزیک نساجی
این مرکز واقع در تهران (بلوار میرداماد- شماره 139) می باشد که حدود 10 سال پیش با اندیشه ارتقاء فرهنگ کنترل کیفیت و ارائه خدمات آزمایشگاهی و مشاوره ای به صنعت نساجی کشور تأسیس شد. این مرکز مجهز به مدرنترین وسایل آزمایشگاهی بوده و با دارابودن کادر مجرب متخصص، کلیه ازمونهای مربوط به انواع الیاف ، نخ و پارچه را در کوتاهترین زمان و با بالاترین سطح دقت انجام می دهد.

گروه صنعتی نیکو پس از اجرا و بهره برداری بیش از 35 طرح تولیدی در بخش نساجی طی 20 سال گذشته و با بکارگیری تجربه ، فن آوری و نیروی متخصص و متعهد در این صنعت درصدد اجرای چهار طرح تولیدی دیگر با نامهای بژار(بازیافت ضایعات نرم و سخت نساجی)، برزنت بروجرد و نیکویافت(بازیافت انواع ضایعات پلیمری شامل پلی استر، پلیپروپیلن و پلی اتیلن) و ابهرنسج در شهرستانهای ابهر و بروجرد می باشند.
در ذیل توضیحاتی در ارتباط با این پروژه ها ذکر می شود:

پروژه بژار
این کارخانه با مساحت 20000 مترمربع واقع در شهرستان ابهر ( کیلومتر 9 جاده ترنزیت ابهر- تاکستان) می باشد. این طرح برای حلاجی پنبه (بازیافت پنبه از ضایعات نرم و سخت کارخانه گل ریس) با ظرفیت 1350 تن و ریسندگی نخ پنبه ای با استفاده از پنبه های بازیافتی به ظرفیت 1850 تن در سال طراحی گردیده است.
این شرکت از 21 پرسنل مرد تشکیل شده که از نظر تحصیلات 1 نفر دارای مدرک لیسانس، 11 نفر دیپلم و 9 نفر زیر دیپلم هستند.
پروژه نیکویافت

این کارخانه با مساحت 2000 مترمربع واقع در شهرستان ابهر (کیلومتر 9 جاده ترانزیت ابهر- تاکستان) می باشد که بازیافت ضایعات پلیمری شامل پلی استر و پلی پروپیلن کارخانه پارس نخ تأسیس شده است.این شرکت از 22 پرسنل تشکیل شده که از نظر تحصیلات 2 نفر دارای مدرک لیسانس، 1 نفر فوق دیپلم ، 8 نفر دیپلم و 11 نفر زیر دیپلم هستند.
پروژه ابهرنسج:

این کارخانه با مساحت 6600 مترمربع واقع در شهرستان ابهر (کیلومتر9 جاده ترانزیت ابهر- تاکستان) می باشد. محصول تولیدی مورد نظر در این طرح صنعتی انواع نخهای کشش پذیر (Elastomeric) می باشد که در مصارف مختلف علی الخصوص تولید پارچه های کشی و البته ورزشی و چسبان، جوراب بافی، تریکوهای تاری و پودی، البسه زیر، لباس خواب و ; کاربرد دارد. این طرح با ظرفیت تولید 150 تن در سال جهت تولید انواع نخ کشی ریسیده شده در نمرات مختلف به روش تولید نخ دوجزئی با فیلامنتالاستیک مرکزی طراحی گردیده است. این شرکت از 4 پرسنل مرد تشکیل شده که همگی دارای مدرک دیپلم می باشند.
کلیات :

1 . 1 ) با توجه به اهمیت خاصی که سازمان و تشکیلات شرکت در تحقق اهداف و سیاستها و همچنین تنش آن در هماهنگی با تیمهای اطلاعاتی موردنظر دارد، لذا بدین منظور طرح سازمان و تشکیلات کلی شرکت در مراحل اول کار مشاوران قرار گرفت و همزمان با مفروضات کلی سیستم، ساخت سازمانی شرکت به مسئولیت شرکت ارائه گردید.
2 . 1 ) کلیه موارد یاد شده در این بخش با فرض حجم مشخص از عملیات در سطح شرکت طرح گردیده و در صورت کاهش یا افزایش نامعقول حجم فعالیت ها و تغییر در نیازهای اطلاعاتی مدیریت، انجام برخی تعدیلات در سازمان و تشکیلات کلی شرکت به طور اعم و سازمان امور مالی آن به طور اخص ضروری است.

2 ) اهداف و اصول کلی :
هدف از تدوین این بخش بیان مفروضات کلی در طرح سازمان و تشکیلات کلی شرکت، ارائه ساخت سازمانی پیشنهادی و مشخصات سازمان امور مالی به ترتیبی که ضمن مشخص نمودن رئوس وظایف واحدهای تشکیل دهنده امور مالی و ارتباط آنها با یکدیگر و سایر قسمتها مشخص شده و در عین حال اعمال کنترلهای داخلی را به نحو مطلوب میسر سازد.
این بخش علاوه بر موارد مذکور، ایجاد مبانی آموزشی، سنجش کارآیی و همچنین نمره ارتباط افراد را دربر خواهد داشت.

3 ) اجزاء بخش سازمان :
1 . 3 ) ساخت سازمانی :
ساخت سازمانی جهت مشخص نمودن چارچوب اصلی و نحوه ارتباط سطوح سازمان با یکدیگر تدوین گردیده است. طرح ساخت سازمانی شرکت تا مرحله تعیین سطوح سازمانی مشخص گردیده که در آن چارچوب کلی سازمان براساس سلسله مراتب طراحی شده است. ساخت سازمانی مالی شرکت با توجه به وظایف محوطه به امور مالی از یک طرف و حجم و تشابه عملیات از نظر ماهیت از سوی دیگر به 3 قسمت «حسابداری مالی» «حسابداری مدیریت» و «حسابداری کارخانه» به شرح پیوست شماره (2) تفکیک گردیده است.
2 . 3 ) نمودار سازمانی :

نمودار سازمانی رده های سازمانی در دوایر مختلف و تعداد مشاغل موجود در هر رده سازمانی را مشخص می نماید.
نمودار سازمانی امور مالی به پیوست (3) ارائه شده است. منظور از رده سازمانی تقسیم بندی مسئولیتهای مختلف هر سطح سازمانی براساس عامل سلسله مراتب و سطح گزارش دهی است. سطح سه گانه ساخت سازمانی به 6 رده تقسیم شده که به ترتیب از بالا به پاوین معاونت، مدیر، رئیس، سرپرست، مسئول و کارمند، کارگر می باشد.
مشاغل مالی موردنیاز در قالب ساخت سازمانی دارای موارد زیر می باشد :
– نوع شغل : که براساس ماهیت وظایف محوله به هر یک از دوایر تعیین می گردد.
– تعداد مشاغل : که مناسب با حجم فعالیت مشخص می شود.

– سطوح شغل : در سلسله مراتب و ارتباط هر یک از مشاغل در قالب سازمان شرکت.
3 . 3 ) رئوس وظایف :
رئوس وظایف قسمتهای امور مالی نشان دهنده مجموعه وظایف است که به منظور اجرای کامل سیستمهای طراحی شده توسط هر یک از قسمتهای امور مالی انجام می پذیرد. رئوس وظایف در پیوست (4) ذکر شده است.

4 3 ) شرح وظایف :
با تهیه ساخت و نمودار سازمانی امور مالی شرکت و تعیین رئوس وظایف سطوح و واحدهای سازمانی تشکیل دهنده وظایف محوله به هر یک از واحدها با توجه به حجم عملیات، اصول کنترلهای داخلی و صرفه و صلاح اقتصادی در خصوص تفکیک وظایف جهت هر یک از واحدها تهیه شده است.
جهت انعکاس اطلاعات مربوطه به شرح وظایف واحدهای مالی از فرم شرح وظایف واحدهای مالی استفاده شده است.
ساخت سازمانی امور مالی

اهم وظایف واحد حسابداری کارخانه :
1 ) کنترل کلیه اسناد انبار و جمع بندی ارسال به دفتر مرکزی ؛
2 ) اخذ اطلاعات تولید و تهیه صورت خلاصه ماهانه تولید و ارسال به حسابداری بهای تمام شده ؛
3 ) اخذ فلاپی از سیستم انبار و ارسال دفتر مرکزی ؛
4 ) تهیه گزارشات موردنیاز از تولیدات و انبار ؛

5 ) اخذ تنخواه کارخانه و انجام پرداخت ها براساس مجوزهای صدور ؛
6 ) تهیه صورت خلاصه پرداخت و ارسال به تهران ؛
7 ) کنترل کارکرد نیروی انسانی در کارخانه و ارسال به تهران جهت محاسبه حقوق ؛
8 ) سایر وظایف ارجاعی توسط مدیر امور مالی.

اهم وظایف سرپرست حسابداری بودجه و گزارشات
1 ) جمع آوری اطلاعات از دوایر مالی و عملیاتی و تنظیم روشهای عملیاتی، سرمایه ای، نقدی شرکت؛
2 ) انجام محاسبات تکمیلی صورتهای بودجه؛
3 ) ارائه نتایج بررسی های کمیته بودجه از برنامه های تفصیل تهیه شده به دوایر مالی و قسمتهای مربوطه؛

4 ) تهیه و تنظیم بودجه؛
5 ) پیگیری و توزیع دستوالعملهای بودجه به سایر دوایر؛
6 ) نگهداری سوابق بودجه؛

7 ) ارائه نرخهای استاندارد مورد لزوم و انجام همکاری با حسابداری بهای تمام شده؛
8 ) انجام اقدامات لازم در جهت تأمین اطلاعات اولیه مورد نیاز جهت تدوین بودجه از قسمتهای مختلف شرکت؛
9 ) تهیه و تنظیم گزارشات مدیریت منظم دوره ای براساس اطلاعات تکمیلی در حسابها و سایر اطلاعات مرتبط با عملیات شرکت و جمع آوری و ارائه آمار و اطلاعات مربوطه به منظور گزارش دهی مناسب به مدیریت شرکت براساس شرایط و نیازها؛
10 ) تجزیه و تحلیل گزارشات مدیریت و تهیه گزارشات توجیهی؛
11 ) تجزیه و تحلیل مغیرات ناشی از اعمال رویه های هزینه یابی استاندارد؛

12 ) نگهداری و تنظیم پرونده گزارشات مدیریت؛
13 ) سایر وظایفی که توسط رئیس حسابداری مدیریت تعیین می شود؛
اهم وظایف واحد حسابداری بهای تمام شده
1 ) جمع آوری استخراج اطلاعات لازم به منظور انجام محاسبات بهای تمام شده در مقاطع تعیین شده؛
2 ) انجام محاسبات بهای شده محصولات؛

3 ) انجام محاسبات برآورری مرتبط با انعقاد قراردادهای فروش و ارائه به کمیته فروش؛
4 ) انجام محاسبات بهای تمام شده ابزار و اثاثه تولیدی جهت مصرف داخلی؛
5 ) همکاری با واحد صدور سند دفترداری جهت دریافت اسناد حسابداری؛
6 ) محاسبه فروش در نقطه سر به سر؛

7 ) کنترل هزینه ها و تفکیک و گزارش هزینه های ثابت و متغیر؛
8 ) بررسی مستمر انحرافات و تحلیل آن؛
9 ) سایر وظایف ارجاعی توسط رئیس حسابداری مدیریت؛
اهم وظایف واحد صدور سند دفترداری
1 ) جمع آوری اطلاعات، اسناد و مدارک مربوطه جهت صدور اسناد حسابداری؛

2 ) اخذ، نگهداری و تنظیم دفاتر قانونی؛
3 ) کنترلعملیات واریزی در کتمپیوتر و ثبت در دفاتر قانونی؛
4 ) گشایش حسابها و نگهداری دفاتر قانونی براساس فهرست حسابهای مصوب و ضوابط قانونی؛
5 ) تهیه تراز و گزارشات لازم از حسابها؛

6 ) بایگانی اسناد و مدارک حسابداری و نگهداری از آنها و پاسخگوئی مدارک مربوطه؛
7 ) همکاری با سایر واحدهای حسابداری در جهت انتقال اسناد حسابداری و ارائه گزارشات؛
8 ) صدور اعلامیه های بدهکار/ بستانکار؛
9 ) آموزش کارکنان تحت سرپرستها؛
10 ) سایر وظایف مربوطه که توسط رئیس حسابداری مالی تعیین می شود؛
اهم وظایف واحد حسابداری انبار و اموال
1 ) کنترل و واریز اطلاعات مقداری انبار و بروز رسانی سیستمهای انبار مالی؛

2 ) واریز اطلاعات ریالی انبارها؛
3 ) صدور اسناد حسابداری انبار و انتقال به سستم حسابداری؛
4 ) تهیه گزارشات انبار؛
5 ) مشارکت در شمارش موجودی کالا سالانه بین دوره ای؛
7 ) شناسائی و مظارت بر پلاک کوبی و واریز به سیستم کامپیوتری و صدور اسناد دارایی ثابت؛
8 ) نظارت و کنترل نقل و انتقال و فروش دارایی ثابت؛

9 ) تهیه صورت استهلاک و صدور اسناد حسابداری و انتقال به سیستم حسابداری؛
10 ) همکاری با واحد بودجه در جهت محاسبه بودجه استهلاک؛
11 ) سایر وظیاف ارجاعی توسط رئیس حسابداری مدیریت؛
اهم وظایف رئیس حسابداری مالی
1 ) بررسی کلیه مدارک مربوط به فعالیتهای مالی، کنترل آن و تأیید اسناد حسابداری؛

2 ) تماس با مراجع دولتی در مورد مسائل بیمه، مالیات کارکنان و اشخاص ثالث و شرکت؛
3 ) نظارت فعالیتهای دریافت و پرداخت و نگهداری اسناد بهادار شرکت و همکاری در برنامه های نقدی؛
4 ) بررسی و پیگیری صورت مغایرت بانکی و مغایرت بانکی و مغایرت با سایر طرف حسابها؛
5 ) نظارت و همکاری در امر تشخیص حساب، صدور اسناد و ثبت دفاتر قانونی؛
6 ) بروز نگهداری حسابها و فعالیتهای مالی؛
7 ) کنترل تأیید کلیه مدارک پرداخت و اسناد حسابداری و مجوزها؛
8 ) پیگیری مطالبات شرکت از سایر اشخاص؛

9 ) کنترل مستمر و بررسی وضعیت وجوه نقد و وضعیت نقدی شرکت؛
10 ) تهیه صورتهای مالی نهایی و پاسخگویی به مراجع ذیصلاح، مالیاتی و غیره؛
11 ) بررسی و تأیید تراز آزمایشی؛
12 ) تصویب تقاضای ایجاد، حذف یا تغییر در حسابهای تفصیل؛

13 ) همکاری در تهیه صورت پیش بینی های کوتاه مدت گردش وجوه نقد و اعتبارات؛
14 ) همکاری با رئیس حسابداری مدیریت در تهیه گزارشات اداری و بودجه سالیانه؛
15 ) تماس با مراجع دولتی در مورد مسائل بیمه مالیات کارکنان، اشخاص ثالث و شرکتها؛

16 ) تهیه صورتها و اطلاعات مورد لزوم حسابرسان و مقامات مالیاتی، بیمه ای شرکت و جوابگویی آنها؛
17 ) بررسی و تأیید کلیه مدارک خروجی از حسابهای مالی؛
18 ) سرپرستی کلیه عملیات حسابداری مالی و نظارت بر اجرای کامل و صحیح روشهای پیشنهادی حسابداری؛
19 ) کنترل و تأیید ترازهای آزمایشی مربوط به دفاتر قانونی؛
20 ) تنظیم برنامه های آموزشی کارکنان تحت سرپرستی؛
21 ) بررسی مسائل و مشکلات ایجاد شده در دوایر تحت سرپرستی و اتخاذ تصمیمات و روشهای مناسب جهت رفع آنها؛

22 ) بررسی و تأیید تغییرات ضروری در تعداد پرسنل لازم و ارائه پیشنهادات لازم در زمینه مورد مزبور به مدیر امور مالی؛
23 ) نظارت و کنترل بر روابط قسمت حسابداری مالی، قسمتهای عملیاتی مختلف شرکت و ایجاد هماهنگی لازم؛
24 ) پاسخوگویی به مدیر امور مالی شرکت در زمینه مرتبط؛
25 ) رسیدگی کلیه اسناد مدارک مرتبط جهت پرداخت و صدور دستور پرداخت؛

26 ) رسیدگی اسناد خریدهای خارجی و نگهداری پرونده سفارشات خارجی بطور مستقل و کنترل با مدارک خرید؛
27 ) انجام سایر وظایف مرتبط، توسط مدیر امور مالی تعیین می گردد.
اهم وظایف رئیس ححسابداری مدیریت
1 ) جمع آوری اطلاعات از دوایر مالی، عملیاتی و تنظیم بودجه های عملیاتی، سرمایه ای و نقدی شرکت؛
2 ) جمع آوری اطلاعات از دوایر مالی؛ عملیاتی و تنظیم گزارشات مدیریت؛

3 ) تجزیه و تحلیل گزارشات و تهیه گزارشات توجیهی؛
4 ) تجزیه و تحلیل مغایرت ناشی از اعمال رویه هزینه یابی استاندارد؛
5 ) شرکت در کمیته بودجه و سرپرستی کلیه عملیات اجرای تهیه بودجه تا تصویب و ابلاغ کامل؛

6 ) جمع آوری اطلاعات، اسناد و مدارک مرتبط و قیمت گذاری آنها؛
7 ) نظارت بر ثبت عملیات حسابداری اموال و انبار و تأیید گزارشات مربوطه؛
8 ) نظارت بر ثبت و تهیه بهای تمام شده تولیدات و تأیید آنها؛

9 ) آموزش کارکنان تحت سرپرستی؛
10 ) تهیه گزارشات مربوط به حسابداری بهای تمام شده، اموال و انبار جهت مدیران ذیربط و پاسخگودی آن؛
11 ) همکاری در تهیه اظهار نامه مالی و صورتهای مالی نهایی؛
12 ) ایجاد مطالعات و بررسیهای لازم در خصوص کنترل هزینه ها و بررسی کارآیی واحدها؛

13 ) ایجاد هماهنگی بین عملیات دوایر مختلف حسابداری مدیریت با قسمتهای حسابداری مالی و سایر واحدها؛
14 ) ایجاد هماهنگی بین قسمت حسابداری مدیریت و کمیته شمارش موجودی؛
15 ) همکاری با امور برنامه ریزی و کنترل تولید مواد در خصوص استانداردهای ساخت؛
16 ) بررسی و تأیید و تغییرات ضروری در تعداد پرسنل و ارائه پیشنهادات لازم در این رابطه با مدیر امور مالی و بررسی سایر امور پرسنل؛
17 ) تأیید اسناد حسابداری صادره؛
18 ) انجام سایر وظایف که توسط مدیر امور مالی تعیین می گردد؛
اهم وظایف مدیر امور مالی

1 ) مشارکت در تصمیم گیریهای مربوط به حل مسائل و تعیین خط مشی شرکت از بعد مالی؛
2 ) مشارکت در تهیه برنامه های سرمایه ای و کنترل بر مصارف آن طبق برنامه های مصوب؛
3 ) بررسی و تصویب پرداخت های شرکت با توجه به آئین نامه ها و مجوزهای مالی؛
4 ) بررسی و تصویب اسناد حسابداری؛
5 ) مسئول نهایی اعمال کنترلهای ضروری برقراردادها و تعهدات و اجرای آنها؛
6 ) مسئول کنترل صورتهای مالی نهایی و گزارشات خارج از واحد مالی؛
7 ) بررسی و تصویب صورت حسابهای صادره و اعلامیه های بدهکار/ بستانکار؛

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد زندگینامه شهید مطهری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد زندگینامه شهید مطهری pdf دارای 56 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد زندگینامه شهید مطهری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد زندگینامه شهید مطهری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد زندگینامه شهید مطهری pdf :

زندگینامه شهید مطهری

استاد شهید آیت الله مطهری در 13 بهمن 1298 هجری شمسی در فریمان واقع در 75 کیلومتری شهر مقدس مشهد در یک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان می گشاید. پس از طی دوران طفولیت به مکتبخانه رفته و به فراگیری دروس ابتدایی

می پردازد. در سن دوازده سالگی به حوزه علمیه مشهد عزیمت نموده و به تحصیل مقدمات علوم اسلامی اشتغال می ورزد. در سال 1316 علیرغم مبارزه شدید رضاخان با روحانیت و علیرغم مخالفت دوستان و نزدیکان، برای تکمیل تحصیلات خود عازم حوزه علمیه قم می شود در حالی که به تازگی موسس گرانقدر آن آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی دیده از جهان فروبسته و ریاست حوزه را سه تن از مدرسان بزرگ آن آیات عظام سید محمد حجت، سید صدرالدین صدر و سید محمد تقی خوانساری به عهد گرفته اند.

در دوره اقامت پانزده ساله خود در قم از محضر مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (در فقه و اصول) و حضرت امام خمینی ( به مدت 12 سال در فلسفه ملاصدرا و عرفان و اخلاق و اصول) و مرحوم علامه سید محمد حسین طباطبائی (در فلسفه : الهیات شفای بوعلی و دروس دیگر) بهره می گیرد. قبل از هجرت آیت الله العظمی بروجردی به قم نیز استاد شهید گاهی به بروجرد می رفته و

از محضر ایشان استفاده می کرده است. مولف شهید مدتی نیز از محضر مرحوم آیت الله حاج میرزا علی آقا شیرازی در اخلاق و عرفان بهره های معنوی فراوان برده است. از اساتید دیگر استاد مطهری می توان از مرحوم آیت الله سید محمد حجت ( در اصول) و مرحوم آیت الله سید محمد اجتماعی و سیاسی نیز مشارکت داشته و از جمله با فدائیان اسلام در ارتباط بوده است. در سال 1331 در حالی که از مدرسین معروف و از

امیدهای آینده حوزه به شمار می رود به تهران مهاجرت می کند. در تهران به تدریس در مدرسه مروی و تألیف و سخنرانیهای تحقیقی می پردازد. در سال 1334 اولین جلسه تفسیر انجمن اسلامی دانشجویان توسط استاد مطهری تشکیل می گردد. در همان سال تدریس خود در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران را آغاز می کند. در سالهای 1337 و 1338 که انجمن اسلامی پزشکان تشکیل می شود .استاد مطهری از سخنرانان اصلی این انجمن است و در طول سالهای 1340 تا 1350 سخنران منحصر به فرد این انجمن می باشد که بحثهای مهمی از ایشان به یادگار مانده است.

کنار امام بوده است به طوری که می توان سازماندهی قیام پانزده خرداد در تهران و هماهنگی آن با رهبری امام را مرهون تلاشهای او و یارانش دانست. در ساعت 1 بعد از نیمه شب روز چهارشنبه پانزده خرداد 1342 به دنبال یک سخنرانی مهیج علیه شخص شاه به وسیله پلیس دستگیر شده و به زندان موقت شهربانی منتقل می شود و به همراه تعدادی از روحانیون تهران زندانی می گردد. پس از 43 روز به دنبال مهاجرت علمای شهرستانها به تهران و فشار مردم، به همراه سایر روحانیون از زندان آزاد می شود.

پس از تشکیل هیئتهای موتلفه اسلامی، استاد مطهری از سوی امام خمینی همراه چند تن دیگر از شخصیتهای روحانی عهده دار رهبری این هیئتها می گردد. پس از ترور حسنعلی منصور نخست وزیر وقت توسط شهید محمد بخارایی کادر رهبری هیئتهای موتلفه شناسایی و دستگیر می شود ولی از آنجا که قاضی یی که پرونده این گروه تحت نظر او بود مدتی در قم نزد استاد تحصیل کرده

بود به ایشان پیغام می فرستد که حق استادی را به جا آوردم و بدین ترتیب استاد شهید از مهلکه جان سالم بدر می برد. سنگینتر می شود. در این زمان وی به تألیف کتاب در موضوعات مورد نیاز جامعه و ایراد سخنرانی در دانشگاهها، انجمن اسلامی

کردن محتوای نهضت اسلامی پزشکان، مسجد هدایت، مسجد جامع نارمک و غیره ادامه می دهد. به طور کلی استاد شهید که به یک نهضت اسلامی معتقد بود نه به هر نهضتی، برای اسلامی کردن محتوای نهضت تلاشهای ایدئولوژیک بسیاری نمود و با اقدام به تأسیس حسینیه ارشاد نمود و با کجرویها و انحرافات مبارزه سرسختانه کرد. در سال 1346 به کمک چند تن از

دوستان اقدام به تأسیس حسینیه ارشاد نمود به طوری که می توان او را بنیانگذار آن موسسه دانست. ولی پس از مدتی به علت تکروی و کارهای خودسرانه و بدون مشورت یکی از اعضای هیئت مدیره و ممانعت او از اجرای طرحهای استاد و از جمله ایجاد یک شورای روحانی که کارهای علمی و تبلیغی حسینیه زیر نظر آن شورا باشد سرانجام در سال 1349 علیرغم زحمات زیادی که

برای آن موسسه کشیده بود و علیرغم امید زیادی که به آینده آن بسته بود در حالی که در آن چند سال خون دل زیادی خورده بود از عضویت هیئت مدیره آن موسسه استعفا داد و آن را ترک گفت.
در سال 1348 به خاطر صدور اعلامیه ای با امضای ایشان و حضرت علامه طباطبایی و آِیت الله حاج سید ابوالفضل مجتهد زنجانی مبنی بر جمع اعانه برای کمک به آوارگان فلسطینی و اعلام آن طی یک سخنرانی در حسینیه ارشاد دستگیر شد و مدت کوتاهی در زندان تک سلولی به سربرد. از

سال 1349 تا 1351 برنامه های تبلیغی مسجدالجواد را زیر نظر داشت و غالباً خود سخنران اصلی بود تا اینکه آن مسجد و به دنبال آن حسینیه ارشاد تعطیل گردید و بار دیگر استاد مطهری دستگیر و مدتی در بازداشت قرار گرفت. پس از آن استاد شهید سخنرانیهای خود را در مسجد جاوید و مسجد ارک و غیره ایراد می کرد. بعد از مدتی مسجد جاوید نیز تعطیل گردید. در حدود سال 1353 ممنوع المنبر گردید و این ممنوعیت تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.

اما مهمترین خدمات استاد مطهری در طول حیات پر برکتش ارائه ایدئولوژی اصیل اسلامی از طریق درس و سخنرانی و تألیف کتاب است. این امر خصوصاً در سالهای 1351 تا 1357 به خاطر افزایش تبلیغات گروههای چپ و پدید آمدن گروههای مسلمان چپ زده و ظهور پدیده التقاط به اوج خود می رسد. گذشته از حضرت امام، استاد مطهری اولین شخصیتی است که به خطر سران سازمان

موسوم به « مجاهدین خلق ایران » پی می برد و دیگران را از همکاری با این سازمان باز می دارد و حتی تغییر ایدئولوژی آنها را پیش بینی می نماید. در این سالها استاد شهید به توصیه حضرت امام مبنی بر تدریس در حوزه علمی قم هفته ای دو روز به قم عزیمت نموده و درسهای مهمی در آن حوزه القا می نماید و همزمان در تهران نیز درسهایی در منزل و غیره تدریس می کند. در سال

1355 به دنبال یک درگیری با یک استاد کمونیست دانشکده الهیات! زودتر از موعد مقرر بازنشسته می شود. همچنین در این سالها استاد شهید با همکاری تنی چند از شخصیتهای روحانی، «جامعه روحانیت مبارز تهران » را بنیان می گذارد بدان امید که روحانیت شهرستانها نیز به تدریج چنین سازمانی پیدا کند.

گرچه ارتباط استاد مطهری با امام خمینی پس از تبعید ایشان از ایران به وسیله نامه و غیره استمرار داشته است ولی در سال 1355 موفق گردید مسافرتی به نجف اشرف نموده و ضمن دیدار با امام خمینی درباره مسائل مهم نهضت و حوزه های علمیه با ایشان مشورت نماید. پس از شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی و آغاز دوره جدید نهضت اسلامی، استاد مطهری به طور تمام وقت درخدمت نهضت قرار می گیرد و در تمام مراحل آن نقشی اساسی ایفا می نماید. در

دوران اقامت حضرت امام در پاریس، سفری به آن دیار نموده و در مورد مسائل مهم انقلاب با ایشان گفتگو می کند و در همین سفر امام خمینی ایشان را مسؤول تشکیل شورای انقلاب اسلامی می نماید. هنگام بازگشت امام خمینی به ایران مسؤولیت کمیته استقبال از امام را شخصاً به عهده می گیرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن همواره در کنار رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی و مشاوری دلسوز و مورد اعتماد برای ایشان بود تا اینکه در ساعت بیست و دو و بیست دقیقه سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه سال 1358 در تاریکی شب در حالی که از یکی از جلسات فکری

سیاسی بیرون آمده بود یا گلوله گروه نادان و جنایتکار فرقان که به مغزش اصابت نمود به شهادت می رسد و امام و امت اسلام در حالی که امیدها به آن بزرگمرد بسته بودند در ماتمی عظیم فرو می روند.

((زندگی سیاسی شهید مطهری))

نقش ممتاز استاد شهید مرتضى مطهرى، در تحوّلات فکرى، سیاسى و اجتماعىِ نیم قرن اخیر ایران را نمى‏توان انکار کرد. این نادره زمان، که در اسلام‏شناسى و فنون مختلف اسلام و قرآن کریم کم نظیر بود، با اتکا به طهارت روح، قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیرش، تاریخ تحوّلات علمى، فکرى، سیاسى، اجتماعى و فرهنگى ایران معاصر را تحت تأثیر عمیق خود قرار داد و در هر بُعدى از ابعادِ مسائل علوم انسانى – با مبناى دینى – که وارد شد، چون خورشید تابان درخشید و ابعاد وجودى خود را بر زندگى سعادتمند بشرى گستراند.
مطهرى در اعتقاد به «توحید»، «نبوت» و خاتمیت آن و «معاد» و «امامت و رهبرى» عمیق و راسخ

بود و نیز به «عدل الهى» باورى از دل و جان داشت. «انسان و سرنوشتِ» او را مى«شناخت» و آنان را از «گرایش به مادیگرى» بر حذر مى‏داشت و «جهان بینى اسلامى» را براى آنان تبیین مى‏کرد. بر «آشنایى با قرآن» تأکید مى‏ورزید و خود با عشق به قرآن در «سیره نبوى و ائمه اطهار» سیرى عمیق مى‏نمود و با پیروى از مولاى خود، على(ع) «جاذبه و دافعه» عجیبى داشت. در «اصول

فلسفه» استادى کم نظیر بود و در «اخلاق» و «عرفان» با تکیه بر «آزادى معنوى»؛ «اسفار» اربعه را طى کرد و براى «انسان کامل» شدن، از «فطرت» پاک خود بهره گرفت. در «تعلیم و تربیت» اسلامى کوشا بود. «خدمات متقابل اسلام و ایران» را تشریح کرد. به «نبرد حق و باطل» باور داشت و در این «جهاد» مقدس «حماسه حسینى» را تکرار کرد.

معتقد به «نظام حقوق زن در اسلام» بود و بر «مسأله حجاب» تأکید داشت. با «نظرى به نظام اقتصادى اسلام» «مسأله ربا» را حل کرد. «نهضتهاى اسلامى در صد ساله اخیر» را مقدمه نهضت اسلامى ایران در بهمن 57 مى‏دانست. «پیرامون انقلاب اسلامى و جمهورى اسلامى» «گفتارها» داشت و به «امدادهاى غیبى» باورمند و به «قیام و انقلاب مهدى (عج)» امیدوار بود و در یک کلام «اسلام و مقتضیات زمان» را مى‏شناخت و «تفکّر اسلامى» را احیا کرد.

این همه، از استاد شهید، شخصیت جامعى ساخت که «حاصل عمر» امام شد. در این میان، شخصیت سیاسى و حیات اجتماعى این بزرگمرد، حدیثى خواندنى دارد. گروهى ناآگاه، او را به عافیت‏طلبى و به دور از سیاست متهم کردند. ساواک شاه او را «روحانى افراطى» مى‏شناخت و مبارزان مجاهد، او را مغز متفکر نهضت اسلامى مى‏دانستند.

))سیاست پذیری مطهری((
اینکه نقطه عزیمت استاد شهید به دنیاى سیاست از کجا و چگونه بوده، دقیقاً مشخص نیست، امّا مسلم است که او در سال 1316 شمسى براى ادامه تحصیل وارد قم شده و در همان ایام با بى‏نظیرترین شخصیت سیاسى – الهى قرن، در قالب ارتباطات حوزوى و استاد و شاگردى آشنا و شیفته او شده است. او خود دلدادگى و تأثیرپذیرى‏اش از حضرت امام را این گونه ترسیم مى‏کند:

«پس از مهاجرت به قم، گمشده خود را در شخصیتى دیگر یافتم; اگر چه در آغاز مهاجرت به قم، هنوز از «مقدمات» فارغ نشده بودم و شایستگى ورود در «معقولات» را نداشتم، اما درس اخلاقى که وسیله شخصیت محبوبم در هر پنج شنبه و جمعه گفته مى‏شد و در حقیقت درس معارف و سیر و سلوک بود، نه اخلاق به مفهوم خشک علمى، مرا سر مست مى‏کرد. بدون هیچ اغراق و مبالغه‏اى، این درس مرا آنچنان به وجد مى‏آورد که تا دوشنبه و سه شنبه هفته بعد خودم را به شدت تحت

تأثیر آن مى‏یافتم. بخش مهمى از شخصیت فکرى و روحى من در آن درس – و سپس در درسهاى دیگرى که در طى دوازده سال از آن استاد الهى فرا گرفتم – انعقاد یافت و همواره خود را مدیون او دانسته و مى‏دانم. راستى که او «روح قدس الهى» بود.» [2]
چنانکه خود استاد تصریح کرده است، بخش مهمى از شخصیت فکرى و روحى و علمى و اخلاقى او در ارتباط با حضرت امام شکل گرفته است. جالب است که تأثیر این درس اخلاق امام، منحصر به مطهّرى نبود. او حوزه را در آستانه تحول قرار داد و مورد حساسیت ویژه ساواک رضاخانى نیز قرار گرفت. [3]
ارتباط اینچنینى با امام، به علاوه استعداد ذاتى و خلاقیت روحى که در استاد وجود داشت، حدود سالهاى 1325 شمسى یک تحول روحى و فکرى عمیقى را در ایشان پدید آورد و با پایه‏ریزى یک طرح اساسىِ فکرى در او، زمینه‏ساز سیاست پذیرى و اندیشه ورزى استاد در حوزه فکر و عمل سیاسى شد:
«یادم هست در زمانى که در قم تحصیل مى‏کردم، یک روز خودم و تحصیلاتم و راهى را که در زندگى براى تحصیل انتخاب کرده‏ام، ارزیابى مى‏کردم، با خود حساب مى‏کردم که آیا اگر به جاى این تحصیلات، رشته‏اى از تحصیلات جدید را پیش مى‏گرفتم بهتر بود یا نه؟; آن ایام تازه با حکمت الهى اسلامى آشنا شده بودم و آن را نزد استادى (که بر خلاف اکثریت به اتفاق مدعیان و مدرّسان این رشته صرفاً یک سلسله محفوظات نبود، بلکه الهیات اسلامى را واقعاً چشیده و عمیق‏ترین

اندیشه‏هاى آن را دریافته بود و با شیرین‏ترین بیان، آنها را بازگو مى‏کرد) مى‏آموختم. لذت آن روزها و مخصوصاً بیانات عمیق و لطیف و شیرین استاد از خاطره‏هاى فراموش ناشدنى عمر من است; خلاصه یک طرح اساسى در فکرم ریخته شده بود که زمینه حل مشکلاتم در مسایل الهى بود; در این وقت فکر کردم، دیدم اگر در این رشته نبودم و فیض محضر این استاد را درک نمى‏کردم، همه چیز دیگرم چه از لحاظ مادى و چه از لحاظ معنوى ممکن بود بهتر از این باشد که هست. همه آن

چیزهایى که اکنون دارم داشتم و لا اقل مثل و جانشین و احیاناً بهتر از آن را داشتم. اما تنها چیزى که قطعاً نه خودِ آن را و نه جانشین آن را داشتم همین طرح فکرى بود با نتایجش، الآن هم بر همان عقیده‏ام.» [4]
این، اوج تأثیر پذیرى ایشان از امام است که براى او یک طرح اساسى فکرى به ارمغان آورده بود و همه نتایجى که از عمر با برکت مطهرى پدید آمد، حاصل این طرح فکرى است. [5] به همین خاطر حضرت امام نیز در اولین پیام به مناسبت شهادت استاد از ایشان به عنوان «فرزند بسیارعزیز» و «حاصل عمر» خویش یاد مى‏کند.

بدین ترتیب مطهرى در زمره روحانیان سیاست‏پذیر و البته متفاوت از انقلابیون دیگر، تحت رهبرى حضرت امام قرار مى‏گیرد و از این دوره ذهن او متوجه مشکلات اساسىِ فکرى، سیاسى، اجتماعى و فرهنگى جامعه شده، در متن تحولات قرار مى‏گیرد. از این زمان است که مطهرى در طرح اصلاحى حوزه، بعنوان پیش زمینه احیاى تفکّر اصیل اسلامى، با عده‏اى از علماى‏طراز اول حوزه؛ از جمله حضرت امام، مشارکت مى‏کند، با فداییان اسلام ارتباط برقرار مى‏نماید و پس از مهاجرت به‏تهران، نبض تفکّر اسلامى را در مجامع دانشگاهى، در قالب‏استراتژى فرهنگى در دست مى‏گیرد و این روند تا دم شهادت ادامه مى‏یابد

))زندگی سیاسی مطهری((
اکنون پس از معلوم شدن سیاست پذیرى مطهرى و پیوستنش به استراتژى مبارزاتى حضرت امام، زندگى سیاسى او را در دو حوزه اندیشه و عمل سیاسى‏ پى مى‏گیریم:
اول:مطهری در حوزه اندیشه سیاسی
مرحوم شهید مطهرى پیش از آنکه یک مبارز سیاسى به معناى رایج آن باشد، یک فیلسوف سیاسى و «قوه عاقله» نهضت اسلامى بود؛ لذا همانگونه که امام در آغاز نهضت از میان استراتژى‏هاى مبارزاتى، براى بستر سازى مناسب یک انقلاب همه جانبه، راهبرد فرهنگى و اندیشه‏سازى را برگزیده بود، مطهرى نیز از یک سو عقیده‏مند بود:

«ما که هنوز یک ایدئولوژى صحیح و مدوّن ارائه نداده‏ایم و جوانهاى خود را آموزش اسلامى نداده‏ایم و مفاهیم را روشن نکرده‏ایم;نتیجه عکس مى‏گیریم» [7] چرا که عصر کنونى، از نظر دینى و مذهبى؛ به ویژه براى جوانان، عصرِ اضطراب و دو دلى و بحران است، مقتضیات عصر و زمان، یک سلسله تردیدها و پرسش‏ها براى آنان به وجود آورده و روح حماسه را از آن سلب کرده است، لذا:
«از همه ضرورى‏تر اینکه در عصر ما باید علاقمندان و آشنایان به مفاهیم واقعى اسلامى سعى کنند بار دیگر «حماسه» را که رکنى از مفاهیم اسلامى بود، بدانها برگردانند. البته بازگردانیدن

«حماسه» به مفاهیم اسلامى نیازمند است به جهادى فکرى و قلمى و زبانى.» [8]
از سوى دیگر با زیرکىِ خود، آگاه بود در زمان و موقعیتى دست به مبارزه زده است که فشار اختناق بر فضاى سیاسى کشور حاکم است و سازمانهاى امنیتى با مانع تراشى جلوى پیشرفت کار و

موفقیت را خواهند گرفت، لذا باید دو جبهه را در مبارزه سامان دهد؛ یک جبهه در جلو و آشکار و دیگرى پشت جبهه که کارش مدد رسانى، فکر دادن و عقیده سازى به کسانى باشد که در صحنه مبارزه فعالیت مى‏کند. [9] از این رو، تصمیم گرفت پیش از هر اقدام آشکار و حساسیت برانگیز، وارد کارزار فکرى شده به پرسش‏ها پاسخ گوید و مشکلات فکرى موجود در این زمینه را با قلم و بیان خود حل کند. [10] او به همین منظور دو مسأله مهم «تدوین ایدئولوژىِ اسلامى» و «بر خورد با انحرافات فکرى» را در دستور کار خود قرار داد:

 

((تبیین ایدئولوژی اسلامی))
مطهرى مى‏دانست که اگر بنا باشد نهضتى مکتبى راه بیفتد، باید بر اساس فکر صحیح و ناب، از همان مکتب باشد؛ لذا پیش از آنکه به بناهاى سیاسى – اجتماعى اسلام بپردازد، تبیین زیر بناهاى ایدئولوژیکى اسلام را وجهه همّت خود قرار داد. از این رو، بر اساس مقتضیات زمان و به تناسب پرسش هایى که احیاناً مى‏توانست ذهن نخبگان، مبارزان و مردم را تحت تأثیر قرار دهد، آثار قلمى و ربّانى تولید کرد و در این راه از هیچ کوششى دریغ نکرد و براى این منظور اقداماتى را به قرار زیر انجام داد:

الف)تشکیل لجنه ای از فضلای قم
نخستین اقدامى که از شهید مطهرى براى تبیین اسلام اصیل ثبت شده مربوط به اجتماعى است از 18 نفر از فضلاى قم در سال 26 براى سامان دادن کار روحانیت در امور تبلیغ دینى بعنوان «بستر استراتژى فرهنگى» که مورد حمایت حضرت امام و مرحوم آیت اللّه بروجردى نیز قرار گرفت. قابل ذکر است که این اقدام، پس از آن صورت مى‏گیرد که تحوّل فکرى و روحى سابق الذکر براى استاد پیش آمده بود. شهید آیه الله بهشتى از این انجمن چنین یاد کرده‏اند:

«یادم است که در سال 1326 در قم با آقاى مطهرى و آقاى منتظرى و آقایان دیگر، علاوه بر درس و بحث و کارهاى طلبگى‏مان، همیشه به فکر سامان دادن به روحانیت و پربار کردن این نهاد اسلامى، اجتماعى بودیم. در همان سال یک حرکتى را در یک جمع 18 نفرى انجام دادیم که زمینه‏اى بود براى همکارى بیشتر و پر دوام‏تر; در آن روز باز صحبت از این شد که باید روحانیت براى مؤثرتر واقع شدن خودش تلاش کند.»

توجه به ترکیب افراد این انجمن که بعداً همگى از یاران نزدیک امام در مبارزه بودند، سمت و سوى انجمن را نمایان‏تر مى‏کند. ضمن آنکه مقاله پرارزش «مشکل اساسى در سازمان روحانیت» استاد مطهرى که در سال 1341 به همراه مقالاتى از دیگر اندیشمندان حوزوى انتشار یافت، حاکى از دغدغه دائمى مطهرى نسبت به این موضوع، بعنوان زیر ساخت هر حرکت اصلاحى دینى در جامعه است.
ب)انجمن بحث و انتقاد فلسفی
گسترش فوق العاده فلسفه مادى و انتشار آن با تبلیغات سیاسى و توجه روز افزون جوانان روشنفکر به آثار فلسفى دانشمندان مادى‏گرا، علّامه طباطبایى را بر آن داشت تا با اتکا بر تحقیقات گرانمایه هزار ساله فلسفه اسلامى با توجه به آراء و نظریات فلسفى جدید، یک دوره فلسفه را تدوین و از این طریق به مقابله با این موج ضد دینى بپاخیزد. بدین ترتیب به تشکیل انجمن بحث و

انتقاد فلسفى در موضوعات مبتلا به جامعه، مرکب از عدّه‏اى از فضلاى قم مبادرت ورزید که استاد شهید مطهرى نیز یکى از اعضاى تأثیر گذار این جلسه بوده‏اند. محصول این جلسه کتاب «اصول فلسفه و روش رئالیسم» بود که به تعبیر استاد نقش تعیین کننده‏اى در ارائه بى پایگى فلسفه مادى براى ایرانیان داشته است. از آنجا که فهم این کتاب بخاطر اختصار، دشوار مى‏نمود؛ علامه طباطبایى شرح آن را به مرحوم مطهرى واگذار کردند و استاد نیز آن را به شایستگى انجام داده و

جلد اول آن را با مقدمه و پاورقى خود و با شرح و بسط کافى، در سال 1332 منشر کردند و چهار جلد دیگر آن به تدریج منتشر شد. این کتاب نقش بسزایى در خنثى سازى فلسفه مادى، به ویژه ماتریالیسم دیالکتیک و جریانات حزب توده در دهه 30 و بعد از آن ایفا کرده، تأثیر ویژه‏اى در جلب جوانان تحصیلکرده به منطق اسلام به جاى گذاشت.

ج)عزیمت به تهران
این سؤال همیشه مطرح بوده است که شهید مطهرى با اینکه در قم مورد توجه اکثریت علما، فضلا و طلاب حوزه بوده، به چه دلیل به تهران مهاجرت کرد؟ آنچه مسلم است اینکه یکى از علل این مهاجرت، تنگناى مالى بوده است. در اوّلین سند ساواک راجع به شهید مطهرى از زبان ایشان نقل شده است که «چون از لحاظ مالى وضعم در قم خوب نبود حرکت به تهران کرده»ام‏ [13] و دوستان نزدیک ایشان نیز این امر را تأیید کرده‏اند. با این حال جناب حجه الاسلام و المسلمین آقاى دوانى در خاطرات خود از استاد، از جلسه‏اى در سال 1353 در دانشکده الهیات با حضور خود و شهید مفتح سخن گفته است که «استاد گفت: بر اثر شکست طرح آقاى خمینى براى اصلاح حوزه که من هم از فعّالین آن و شاگرد ایشان بودم، از اطرافیان آیت الله بروجردى ضربه خوردم; ناچار به تهران آمدم; از آن موقع تاکنون به جرم ارادت به آقاى خمینى نزد خودى و بیگانه صدمه دیده و

مى‏بینیم» [14] این امر نشان مى‏دهد که وضعیت قم براى فعالیت‏هاى استاد مساعد نبوده است، لذا به دنبال تأمین وضعیت مطلوب، آن هم با حفظ ارادت به امام خمینى(ره) راهى تهران مى‏شود.
فعالیت‏هاى فوق العاده استاد در تهران، ارتباط گسترده، دائمى و قوى با مجامع دانشگاهى، نخبگان و اقشار مختلف در تهران، نشان مى‏دهد که استاد مهاجرت به تهران را پل ارتباطى حوزه و دانشگاه قرارداده، تصمیم گرفت از این طریق راهبرد مبارزاتى خویش را پیاده کند. با شناختى که از مطهرى وجود دارد با عظمت روحى و استغناى طبعى که جزو ذات او بود، بعید به نظر مى‏رسد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله رایگان میرداماد pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله رایگان میرداماد pdf دارای 2 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله رایگان میرداماد pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله رایگان میرداماد pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله رایگان میرداماد pdf :

میرداماد
میر برهان‌الدین محمدباقر استرآبادی معروف به میرداماد، معلم ثالث و متخلص به اشراق، فیلسوف ، متکلم و فقیه برجسته دوره صفویه و از ارکان مکتب فلسفی اصفهان است . مهمترین شاگرد او ملاصدرا بوده است.
خانواده
میرداماد فرزند میر شمس‌الدین محمد استرآبادی مشهور به داماد و از سادات حسینی است. به این جهت پدر او را داماد می خوانده اند که با دختر علی بن عبد العالی معروف به محقق کرکی ازدواج نموده است و میرداماد این لقب را از پدر خود به ارث برده است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   101   102   103   104   105   >>   >