مقاله شرکت مهندسی عمران در زمینه کلیه کارهای ساختمانی،راهسازی بن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله شرکت مهندسی عمران در زمینه کلیه کارهای ساختمانی،راهسازی بناهای،بتنی pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شرکت مهندسی عمران در زمینه کلیه کارهای ساختمانی،راهسازی بناهای،بتنی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شرکت مهندسی عمران در زمینه کلیه کارهای ساختمانی،راهسازی بناهای،بتنی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شرکت مهندسی عمران در زمینه کلیه کارهای ساختمانی،راهسازی بناهای،بتنی pdf :

: شرکت مهندسی عمران در زمینه کلیه کارهای ساختمانی،راهسازی بناهای،بتنی

آگهی تأسیس شرکت گروه مهندسین پرند کویر شرق (سهامی خاص)

تاریخچه شرکت:

خلاصه اظهارنامه و اساسنامه شرکت فوق که در تاریخ 4/8/78 تحت شماره 14470 در این دایره به ثبت رسیده برای اطلاع عموم آگهی می شود:

1- موضوع شرکت: شرکت مهندسی عمران در زمینه کلیه کارهای ساختمانی،راهسازی بناهای،بتنی و کلیه مستحدثات،خرید و فروش ماشین آلات ساختمانی و راهسازی و فعالیتهای رایانه ای در زمینه برنامه نویسی و نرم افزارهای مهندسی عمران و کلیه اموری که با موضوع شرکت در ارتباط باشد.
2- مؤسسین شرکت: آقایان سید محسن درهمی- سید محمدرضا وحیدی تورچی – سید احمد رضازاده – محمد خرمی – ابراهیم رحیم پور و هادی فیروزیان.
3- مدت شرکت از تاریخ ثبت بمدت نامحدود
4- مرکز اصلی شرکت: مشهد – بلوار سازمان آب- بلوار ارشاد- پلاک 18
5- سرمایه شرکت: مبلغ پنج میلیون ریال منقسم به هزار سهم پنج هزار ریالی با نام که تماماطی گواهی شماره 411/49056 مورخه 29/7/78 بانک ملت شعبه گوهرشاد پرداخت گردیده است.
6- اولین مدیران شرکت: آقایان سید محمد رضا وحیدی تورچی ،سید احمد رضازاده و سید محسن درهمی بسمت اعضاء اصلی هیئت مدیره برای مدت دو سال انتصاب گردیدند و آقای سیدمحمدرضا تورچی بسمت رئیس هیئت مدیره و آقای سیداحمد رضازاده بسمت نایب رئیس هیئت مدیره و آقای سید محسن درهمی بسمت مدیر عامل شرکت انتصاب شدند.

7- دارندگان حق امضاء: حق امضاء کلیه اوراق و اسناد بهادار و تعهدآور و رسمی و بانکی با امضاء ثابت مدیر عامل و متغیر رئیس یا نایب رئیس هیئت مدیره و مهر شرکت معتبر خواهد بود.
8- اساسنامه شرکت در 43 ماده و 3 تبصر به تصویب رسیده است.
9- روزنامه قدس جهت درج آگهی های شرکت تعیین گردید.

10- انحلال شرکت مطابق قانون تجارت و اساسنامه شرکت می باشد.
11- بازرس اصلی و علی البدل: آقای ابراهیم رحیم پور بسمت بازرس اصلی و آقای محمد خرمی بسمت بازرس علی البدل شرکت برای مدت یکسال انتخاب گردیدند.

صورتجلسه تغییر موضوع شرکت:

نام شرکت: پرند کهیر شرق
شماره ثبت شرت: 14470
سرمایه ثبت شده: 5میلیون ریال
صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت پرند کهیر شرق سهامی خاص ثبت شده به شماره 14470 در تاریخ 28/8/85 ساعت 10با حضور کلیه سهامداران در محل قانونی شرکت (در صورتی که مجمع در غیر محل قانونی شرکت تشکیل شده آدرس آن محل در قسمت محل قانونی نوشته می شود) تشکیل گردید.
الف- در اجرای ماده 101 لایحه اصلاحی قانون تجارت
1- آقای محمدرضا وحیدی تورچی به سمت رئیس جلسه
2- آقای فرید برهان علمی به سمت رئیس جلسه
3- آقای محمد خرمی به سمت ناظر جلسه

4- آقای علی هنری به سمت منشی جلسه انتخاب شدند.
ب- دستور جلسه: تغییر موضوع (یا الحاق مواردی به موضوع شرکت «ژ») مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نتیجه موضوع شرکت به نحو ذیل تغییر یافت.
ساختمان: دربرگیرنده امور پیمانکاری مربوط به ساخت ساختمانها و ابنیه اعم از چوبی،آجری،سنگی بتنی،فلزی و غیره.

آب : در برگیرنده امور پیمانکاری مربوط به بندها،سدها و ساختمان نیروگاه آبی سازه های هیدرولیکی و تونل های آب،مخازن آب وشبکه های توزیع آب،جمع آوری و انتقال فاضلاب،کانالهای انتقال آب و شبکه های آبیاری و زهکشی،سازه های دریایی و ساحلی،احداث حوضچه ها و استخرهای پرورش و تکثیر آبزیان و عملیات ساختمانی (سیویل) تصفیه خانه های آب و فاضلاب و نظایر آن.

رشته راه و ترابری : دربرگیرنده امور پیمانکاری مربوط به ساخت راه ها نظیر راههای اصلی و فرعی بزرگراهها،آزادراهها،راههای ریلی،باند فرودگاه سیستمهای انتقال هوایی پایه دار،تونل ها،پل ها، راههای زیرزمینی و سیستم های حمل و نقل (تهیه،نصب،نگهداری و تعمیر تجهیزات) و راهداری و عملیات آسفالتی و نظایر آن.

رشته تأسیسات و تجهیزات : دربرگیرنده امور پیمانکاری مربوط به خطوط انتقال آب،نفت،گاز، شبکه گازرسانی، تأسیسات مکانیکی و هیدرومکانیکی،سیستمهای سردکننده ساختمان،تأسیسات و تجهیزات ساختمان(آب- گاز- برق و فاضلاب) انتقال زباله،تأسیسات و تجهیزات تصفیه خانه های آب و فاضلاب و وسایل انتقال (آسانسور و پله برقی) سیستمهای خبر هشدار دهنده،تجهیزات آشپزخانه و سلف سرویس و رختشویخانه، سیستمهای ارتباطی،شبکه های رایانه ای

ساختمان،ماسه پاشی (سندبلاست) حفاظت کاتودی،پوشش (لاینیک) و نظایر آن و کلیه موضوعاتی که به شرکت مربوط می باشد.
و ماده 2 اساسنامه به شرح فوق اصلاح می گردد.
ج: به آقای سیدمحمدرضا وحیدی تورچی احدی از سهامداران وکالت داده می شود ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکتها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذیل دفاتر ثبت اقدام نماید.

عطف به موضوع شرکت مندرج در آگهی تأسیس و صورتجلسه تغییر موضوع شرکت : این شرکت در زمینه ابنیه فلزی،بتنی،تأسیسات برقی (پست های برقی) تاکنون فعالیت داشته است.
ابنیه فلزی : طراحی،محاسبه و تهیه نقشه های فازهای صفر تا اجرایی ابنیه مختلف فلزی (موارد اشاره شده در رزومه شرکت) و هم چنین مبادرت به پیمانکاری در امور فوق الذکر در پروژه های

مختلف شهری با کارفرمایان حقیقی و حقوقی مختلف که دارایی کاربریهای مسکونی (تعاونی مسکن فرهنگیان طرقبه در گلبهار- تعاونی مسکن فرهنگیان ناحیه 2 در الهیه پروژه است) و اشخاص حقیقی مختلف در مناطق 1،11،12 در ثامن شهرداری مشهد هم چنین سازه پیچ و مهره ای در خیابان راهنمایی.

ابنیه بتنی : همانند سوله های خاص نظامی در پادگان ثامن الائمه (ع) نیروی انتظامی – میدان جهاد)
تأسیسات برقی : سیستمهای برقی چناران و جاده سیمان مشهد (در دست احداث)

قرارداد کار ساختمانی

کارفرما :
پیمانکار :
موضوع قرارداد:

تعهدات کارفرما:
1- کارفرما متعهد می گردد تا مصالح مورد نیاز را بموقع آماده و تهیه کند در صورت نرساندن به موقع مصالح و لوازم مورد نیاز ملزم بر پرداخت مزد پیمانکار می باشد.
2- به موقع پرداخت کردن دستمزد پیمانکار.

تعهدات پیمانکار:
1- به نحوه احسن انجام دادن کار مورد قرارداد.
2- جبران خسارت هرگونه تعطیلی و تأخیر در انجام تعهدات.
3- حفظ ایمنی کار و رعایت اصول احتیاطی بعهده پیمانکار می باشد.
4- 20 درصد کل از دستمزد بعنوان حسن انجام کار نزد کارفرما تا پایان کار باقی خواهد ماند.
5- جریمه بکار گماردن کارگر خارجی به عهده پیمانکار می باشد و کارفرما هیچگونه مسئولیتی ندارد.
6- مدت قرارداد از مورخ ;;;;;.. شروع و در مورخه ;;;;;;;. به اتمام می رسد.

امضاء کارفرما امضاء و اثر انگشت پیمانکار

سیستمهای مالی :
1- در قراردادهای صرفاً طراحی و تهیه نقشه ها و محاسبات سازه ای مورد نیاز با توجه به فرصت های موجود و توافق با کارفرمایان مختلف حقیقی و حقوقی مراحل مالی از پیش پرداخت تا تسویه حساب کامل طی پیشرفت تهیه نقشه ها
2- در قراردادهای نظارتی:
الف- نظارت شهرداری: به صورت مقطوع و حسب تعرفه های سازمان نظام مهندسی در ابتدای پرژه با مالکین تسویه حساب می گردد زیرا پروانه به همراه سند ملک جزو اسناد کامل انتقال به غیر است و ضمناً یک پروانه ساختمانی تا حداکثر سه سال دارای اعتبار می باشد و نمی توان مالک را وادار به ساخت و ساز در زمان مشخص کرد.

ب- نظارت اجرایی : با توجه به توفق با کارفرما ممکن است در به صورت درصدی از پیمان،یا مبلغ مقطوع ماهانه و یا مبلغ مقطوع کلی در رقم رفلکس باشد چنانچه مالک در برآورد ریالی پروژه مجبور به اعلام متمم ثابتی به مقامات بالاتر باشد (کارفرمایان دولتی یا حقوقی) رقم دستمزد رفلکس بوده ولی با توجه به پیشرت کار دریافت می گردد.
3- قراردادهای پیمانکاری:
دارای سه فرم زیر است:
الف- اجرا با مصالح که به تمام مبلغ پروژه اعم از دستمزد و با مصالح خریداری شده جهت پروژه اطلاق می گردد در صورت انعقا قرارداد با کارفرمایان دولتی ضریبهایی مانند تعدیل،بالاسری،ت

جهیز کارگاه و .. به آن تعلق می گیرد. در مراحل مختلف کار توسط پیمانکار بر حسب جداول فهرست ها صورت وضعیت تهیه شده وضرایب در آن اعمال می گردد. سپس این صورت وضعیت توسط ناظر یا ناظرین پروژه از نظر اهجام و مقادیر بررسی می گردد و در صورت تأیید به واحد مالی کارفرما ارائه می شود تا تسویه حساب گردد.

قالب بندی فلزی
مقدمه:
1- منظور از قالب فلزی در این فصل قالبی است که از ورق توأم با انواع پروفیلهای فولادی ساخته شده باشد.
2- در اندازه گیری قالب بندیها،سطوح بتن ریخته شده که در تماس با قالب است،ملاک محاسبه قرار می گیرد.

3- منظور از ارتفاع در ردیف های این فصل،به ترتیب زیر است:
3-1 در مورد دیوار در طبقه اول روی پی،ارتفاع متوسط دیوار نسبت به رقوم روی پی که دیوار روی آن قرار می گیرد،و در طبقات بعدی ارتفاع متوسط دیوار نسبت به کف همان طبقه.
3-2 در مورد تیر و دال (تاوه) ارتفاع متوسط قرار گرفتن پای شمعهای قالب بندی تا سطح زیرین تیر و دال.
4- در ردیف های این فصل،هزینه های پشت بند،چوب بست و داربست و باز کردن قالب و اجرای کامل کار در نظر گرفته شده است.

5- منظور از چوب بست و داربست در این فصل،مجموعه ای از قطعات فلزی یا چوبی یا مخلوطی از آن دو،به صورت افقی یا قائم یا مایل و یا قوسی است که برای نگهداری قالب و انتقال نیروهای ناشی از بتن ریزی از قالب به زمین یا سایرتکیه گاه ها به کار برده می شود.
6- منظور از پشت بند،پروفیلهای فلزی افقی،قائم یا مایل و یا قوسی است که از آنها برای نگهداری قالب در مقابل نیروهای ناشی از بتن ریزی به کار برده می شود پشت بند قالب فلزی می تواند از جنس چوب نیز باشد.

7- منظور از جدار خارجی در ردیف 60801،جدار خارجی دیوار،ستون یا تیری است که یک سوی آن به فضای باز ارتباط دارد و برای قالب بندی آن تمهیدات ویژه ای مانند بالکن چوبی یا فلزی موقت،جان پناه مناسب یا راه حلهای دیگری مورد نیاز باشد مبنای محاسبه ارتفاع این نوع سازه ها،تراز کف طبقه ای است که کار در آن انجام می شود این اضافه بها فقط به قالب بندی سطوح خارجی سازه های یاد شده تعلق می گیرد.

8- منظور از فاصله نگهدار در دیوارها،لوله فلزی یا پلاستیکی و میله دو سر رزوه و واشر و مهره به منظور مقابله با فشار بتن است که بهای آن در ردیف های قالب بندی دیوارها منظور شده است و چنانچه برای منابع آب،قیدهای مخصوصی برای جلوگیری از نفوذ آب مصرف شود اضافه بهای مربوط در ردیف 60802 پیش بینی شده است.

9- در ردیف های قالب بندی این فصل بهای ماده رهاساز(روغن و مانند آن) پیچ و مهره لازم،در قیمتها منظور شده است.
10- بهای انجام عملیات لازم برای تصحیح در گوشه قالبها،در قیمتهای این فصل منظور شده است.
11- در صورتی که بنا به تقاضای پیمانکار و تأیید مهندس مشاور از قالب چوبی با کوبیدن ورق فلزی در داخل آن استفاده شود بهای قالب بندی برابر 75 درصد ردیف های این فصل پرداخت می شود.
12- قالب بندی ستون پایه ها(پداستالها) با توجه به سطح مقطع،از ردیف های 060301،060804، قابل پرداخت است.

13- با پرداخت ردیف های 060901،060902،در ارتباط با درزهای انبساط و درزهای کف سازیهای بتنی،قالب بندی در وجه درز که مجاور یکدیگر قرار گرفته اند پرداخت نمی شود.
14- منظور از قالب لغزنده ردیف های 061001،061002،قالبی است که سطح بتن با سطح قالب،در طول اجرای سازه،دایماً در تماس باشد و تغییر مکان آن با لغزش انجام شود،بنابراین قالبهایی را که هر نوبت،از محل خود باز شده و دوباره در محل جدید بسته می شوند (قالب تکراری)نمی توان جزو قالبهای لغزنده به حساب آورد.

15- به قالب بندی سطوح داخلی دیواره آسانسورها و کانالهای عمودی تأسیسات اضافه بهای ردیف 060801،تعلق می گیرد ضمناً مبنای اندازه گیری ارتفاع در این نوع سازه ها مشابه دیوارهای جدار خارجی،کف طبقه ایست که کار در آن انجام می شود.
16- منظور از کف طبقه در این فصل،کف سازه ای طبقه است.

17- اضافه بهای ردیف 060805،قالب بندی سطوح شیب دار به ردیف 060701 قالب بندی پله ها تعلق نمی گیرد.

فهرست بهای واحد پایه رشته ابنیه سال 1385
شماره شرح واحد بهای واحد (ریال) مقدار بهای کل (ریال)
060101 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی متر مربع 65800
060102 تهیه وسایل و قالب بندی جداول به هر ارتفاع برای بتن ریزی درجا متر مربع 700،18
060201 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در دیوارهای بتنی که ارتفاع دیوار حداکثر 5/3 متر باشد. متر مربع 200،49

060202 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در دیوارهای بتنی که ارتفاع بیش از 5/3 متر متر مربع 59000
060203 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در دیوارهای بتنی که ارتفاع دیوار بیش از 5/5 متر و حداکثر 5/7 متر باشد. متر مربع 700،63
060204 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در دیوارهای بتنی که ارتفاع دیوار بیش از 5/7 متر و حداکثر 10متر باشد. متر مربع 500،72
060301 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در ستونها و شناژهای قایم با مقطع چهار ضلعی تا ارتفاع حداکثر 5/3 متر متر مربع 400،45
060302 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در ستونها و شناژهای قایم با مقطع چهار ضلعی که ارتفاع بیش از 5/3 متر و حداکثر 5/5 متر باشد. متر مربع 500،51

060303 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در ستونها و شناژهای قایم با مقطع چهار ضلعی که ارتفاع بیش از 5/5 متر و حداکثر 5/7 متر باشد. مترمربع 500،58
060304 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در ستونها و شناژهای قایم با مقطع چهار ضلعی که ارتفاع بیش از 5/7 متر و حداکثر 10متر باشد. متر مربع 600،66
060401 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تاوه ها (الها تا ارتفاع حداکثر 5/3 متر متر مربع 900،49

فهرست بهای واحد پایه رشته ابنیه سال 1385
شماره شرح واحد بهای واحد (ریال) مقدار بهای کل(ریال)
060402 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تاوه ها (دالها)که ارتفاع بیش از 5/3متر و حداکثر5/5 متر باشد. مترمربع 400،57
060403 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تاوه ها (دالها) که ارتفاع بیش از 5/5 متر و حداکثر 5/7 متر باشد. مترمربع 600،69

060404 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تاوه ها (دالها) که ارتفاع بیش از 5/7متر و حداکثر 10متر باشد. مترمربع 800،87
060405 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی برای سقفهای مرکب (COMPOSITE) مترمربع 500،39
060501 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تیرهای بتنی تا ارتفاع حداکثر 5/3 متر مترمربع 800،63
060502 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تیرهای بتنی که ارتفاع بیش از 5/3 متر و حداکثر 5/7 متر باشد. مترمربع 800،69
060503 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تیرهای بتنی که ارتفاع بیش از 5/5 متر و حداکثر 5/7 متر باشد. مترمربع 900،85
060504 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در تیرهای بتنی که ارتفاع بیش از 5/7متر و حداکثر 10متر باشد. مترمربع 500،110
060601 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در شناژهای افقی روی دیوار در هر ارتفاع. مترمربع 800،57
060701 تهیه وسایل و قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در پله های بتنی شامل تیر،تاوه،دست انداز،کف پله و مانند آن به طور کامل در هر ارتفاع و به هر شکل مترمربع 600،61
060801 اضافه بها برای قالب بندی جدار خارجی دیوارها،تیرها و ستونها با استفاده از قالب فلزی مترمربع 800،12
060802 اضافه بها به ردیف 060201،تا 060204 در صورتی که به جای بولت از فاصله نگهدارهای مخصوص یا صفحه آب بند استفاده شود. مترمربع 220،2
فهرست بهای واحد پایه رشته ابنیه سال 1385

شماره شرح واحد بهای واحد(ریال) مقدار بهای کل(ریال)
060803 اضافه بها به ردیف های قالب بندی با استفاده از قالب فلزی برای سطوح منحنی با استثنای ستونها مترمربع 300،17
060804 اضافه بها به ردیف های 060301، تا 060304 ولی با مقاطع منحنی و غیر چهار ضلعی مترمربع 100،30
060805 اضافه بها قالب بندی برای سطوح شیبدار با استفاده از قالب فلزی در صورتیکه شیب بیش از 5 درصد باشد. مترمربع 710،1

060806 اضافه بها به ردیف قالب بندی با استفاده از قالب فلزی در صورتی که عملیات قالب بندی زیر تراز آبهای زیر زمینی انجام شود و آبکشی با تلمبه موتوری در حین اجرای کار ضروری باشد. مترمربع 370،9
060901 قالب بندی درز انبساط در بتن با قالب فلزی، با تمام وسایل لازم به استثنای کف سازیهای بتنی برحسب حجم درز. دسیمتر مکعب 550،3
060902 تعبیه انواع درز کف سازی های بتنی در موقع اجرا با قالب فلزی با تمام وسایل لازم بدون پر کردن آن برحسب حجم درز. دسیمتر مکعب 360،2

061001 قالب بندی با استفاده از قالب فلزی،پشت بند،چوب بست و داربست،و سکوها و تمام تجهیزات لازم برای قالب های لغزنده قایم در صورتی که سطح مقطع سازه ثابت باشد. مترمربع
061002 قالب بندی با استفاده از قالب فلزی،پشت بند،چوب بست و داربست و سکوها و تمام تجهیزات لازم برای قالب لغزنده قایم در صورتی که سطح مقطع سازه متغیر باشد. مترمربع

ب- اجرای مدرن مصالح (دست مزدی):
در این نوع قراردادها تهیه مصالح با کارفرما بوده و پیمانکار فقط دستمزدهای مربوط را می پردازد لذا پرداختهای مالی دارای گردش ریالی کمتری است و معمولاً به صورت مرحله ای یا فاز به فاز با پیمانکار تسویه حساب می گردد این فازها یا گام بندی پروژه در قرارداد اولیه معین می شود.
ج- پیمان مدیریت (مدیریت پیمان):
تهیه مصالح و حتماً معرفی گروههای کاری با کارفرما یا با هماهنگی انجام می شود و مجری بکار گرفتن نیروها و استفاده صحیح از مصالح است این نوع قرارداد به قرارداد درصدی هم معروف است که از کل خرج کرد پروژه شامل مصالح و دستمزدها درصدی به پیمانکار با مجری پرداخت می گردد.

(مثلاً 125% ) چنانچه مصالح و یا پرداخت دستمزدها توسط خود کارفرما هم پرداخته شود باز هم مجری درصد خود را می گیرد. به علت اینکه هر چه مبلغ پروژه بیشتر شود سود پیمانکار هم بیشتر می شود این قرارداد معمولاً در مواقعی منعقد می گردد که کارفرما به مجری خود اعتماد کامل داشته باشد.سیستم مالی شرکت پرند استفاده از نرم افزار سکه می باشد.

پرداختهای کارگری به صورت لیست کارگری و خرید ها با فاکتور رسمی و مهر و امضاء فروشنده انجام می شود. پرداخت حقوق کارگری به صورت هفته ای (پنج شنبه ها) و نقدی است. پرداخت حقوق پیمانکاران جزء (بنا،جوشکار،..) به صورت مرحله ای یا فازی است که همیشه به صورت¬ علی¬الحساب و حداکثر،تا 80% مبلغ طلب آنها قابل پرداخت است.( با اخذ رسید پرداخت وجه و با هماهنگی مسئول کارگاه و تأیید ناظر پروژه).
دریافتها حسب ارائه صورت وضعیت به کارفرما (پس از تأیید ناظرین) انجام می شود. ثبت اسناد مالی رایانه ای است در هر مقطع پرداخت کارگری یا پیمانکاران جزء اس قسمت مالی راجع به مبلغ کل (برآورد اولیه) هر مبلغ پرداخت شده تاکنون استعلام می کنیم. از انواع قراردادها در یک پروژه ممکن است استفاده شود.
1- هزینه مهندس ناظر و نقشه کش
2- دستمزد معمار برمبنای درصدی طبق قرارداد پیمانکاری
قرارداد پیمانکار با مصالح و بدون مصالح می باشد که برای کیفیت کار من بدون مصالح را ترجیح می دهم. برای این که پرداختها با مشکل مواجه نشود صورت کارکرد در پایان هر هفته قسمت مالی شرکت چک شود. گروهها با هماهنگی معمار است (و شاید خودمان انتخاب کنیم) و قرارداد به صورت جداگانه بسته می شود.
حدوداً هزینه کار بر مبنای متر مربع زیربنا در حال حاضر از متری 1500000ریال تا 3000000 ریال و یابه بالاتر بسته به نوع تزئینات و خرید لوازم (شیرآلات،کلید پریز و چینی آلات ساختمانی و نوع دربها و یا سنگ ها سقف و کاشی سرامیک است)

خرید لوازم کیفیت بالا خیلی ربطی به دستمزد آن ندارد. یک نفر که معتمد است را به عنوان کارپرداز انتخاب می کنیم. هر پیمانکاری که پول بخواهد با تائید معمارو صورت وضعیت کار که حدوداً چقدر کار شده مبلغی از کار (طبق قرار داد) نزد کارپرداز می ماند بقیه آن توسط کارپرداز پرداخت و رسید دریافت می کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق بررسی وضعیت تغذیه سالم و رژیم های غذایی بیمارستانی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق بررسی وضعیت تغذیه سالم و رژیم های غذایی بیمارستانی pdf دارای 65 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق بررسی وضعیت تغذیه سالم و رژیم های غذایی بیمارستانی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق بررسی وضعیت تغذیه سالم و رژیم های غذایی بیمارستانی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق بررسی وضعیت تغذیه سالم و رژیم های غذایی بیمارستانی pdf :

1- تغذیه نیاز اصلی انسان است اما این نیاز در طول زندگی در طی رشد و تکامل وتغییر در وضعیت سلامتی تغییر می نماید .
علم تغذیه شامل مطالعه مواد مغذی و چگونگی دریافت آنها توسط بدن است . مواد غذائی به 6 دسته اصلی کربوهیدرات ها ، پروتین ها و لپیدها ، ویتامینها مواد معدنی و آب تقسیم می شود و سه دسته اول انرژی زا هستند و سه دسته دوم غیر انرژی زا ، انرژی یک غذا با واحد کیلو کالری ( Kcal) سنجیده می شود .
میزان متابولیسم پایه (BMR) انرژی است که فرد در هنگام استراحت به آن نیاز دارد و برای حفظ فعالیت های نگهدارنده حیات ، مانند ضربان قلب و ... ضروری است .
مواد غذائی
مواد غذائی انرژی زا
کربوهیدارت ها ترکیبات آلی هستند که جزو فراوان ترین وارزان ترین منبع انرژی می باشند هر گرم آنها 4 کیلو کالری انرژی تولید می کنند واحد سازنده کربوهیدارت ها ساکارید است و بر همین اساس به 2 گروه کربوهیدارت های ساده (مونوساکاریدها و دی ساکاریدها ) و کربوهیدارت های مرکب ( پلی ساکاریدها)تقسیم بندی می شوند .
گلوکز که یک مونوساکارید است که پرمصرف ترین کربوهیدارت است .
پروتئین ها
پروتئین ها جزء حیاتی هر سلول می باشند و هر گرم آنها نیز 4 کیلو کالری انرژی تولید می کند .همه پروتین ها از 22 واحد سازنده به نام آمینو اسید ساخته شده اند که 9 تای آنها ضروری هستند یعنی بدن قادر به ساخت آنها نیست .پروتئیها به 2 دسته کامل ( کیفیت بالا ) و ناقص ( کیفیت پایین ) تقسیم می شوند .
معمولاً پروتین های حیوانی کامل و پروتین های گیاهی ناقصند ، پروتئین ها تنها منبع نیتروژن بدن هستند و تعادل نیتروژنی هنگامی برقرار است که نیتروژن وارد شده به بدن و نیتروژن دفع شده از بدن برابر باشند . این تعادل هنگام مقایسه بین کاتابولیسم ( تخریب بافت ) و آنابولیسم ( ساخت بافت ) بکار می رود .
چربی ها
چربی ها انرژی زا ترین عنصر غذایی هستند و هر گرم آنها 9 کیلو کالری انرژی تولید می کنند این مواد از اسیدهای چرب و تری گلیسریدهاساخته شده اند اسیدهای چرب خود شامل دو دسته اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب غیر اشباع هستند همچنین آنها را ، به دو دسته اسیدهای چرب ضروری و غیر ضروری طبقه بندی می نمایند تنها اسید چرب ضروری برای انسان ها اسید لینولیک است که بدن قادر به ساخت آن نمی باشد .
کلسترول نیز یک چربی اشباع شده است و مهمترین ترکیب غشاء سلولی می باشد
مواد غذایی انرژی زا
آب
آب حیاتی تری و ضروری تر از غذاست . حدود 50 تا 70 درصد از وزن کل بدن را آب تشکیل می دهد آب در داخل سلول وجوددارد ومایع داخل سلولی (ICF) نام دارد .
باقیمانده مایع خارج سلول (‌ECF) خوانده می شود . روزانه حدود 3000 تا 5000 میلی لیتر آب وارد بدن می شود و تقریباً به همین میزان آب از بدن خارج می گردد آب جهت تولید ترشحات انجام واکنش های شیمیایی و ... کارکرد دارد .
ویتامین ها
ویتامین ها ترکیبات آلی که بیشتر به شکل کوانزیم فعال هستند وبرای متابولیسم بدن وجود آنها ضروری است ویتامین ها به 2 دسته محلول در آب (B.C) و محلول در چربی ( K.E.D.A) طبقه بندی می شوند . این مواد در اثر نور ، گرما و نیز درطی فرآوری مواد غذائی ممکن است از بین بروند اگر ویتامین ها بیش از نیاز مصرف شوند حالتی به نام هیپرویتامینوز ایجاد مینمایند که به صورت اختلالی در کارکرد بدن ظاهر می شوند .

مواد معدنی (‌مینرال )
مواد معدنی عناصر آلی ( مانند آهن ) یا غیر آلی ( کلرور سدیم ) هستند که در ساختار یا عملکرد بدن دخالت دارند این مواد به 2 دسته مواد معدنی بزرگ ( روزانه مصرف بیشتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر آنها ضروری است ) و کوچک ( کمتر از 10 میلی گرم در دسی لیتر نیاز روزانه به مصرف آنها وجود دارد ) تقسیم می شوند .
رژیم غذائی صحیح
در یک رژیم غذایی مناسب و صحیح تعادل و تنوع برقرار بوده و کلیه مواد مغذی ضروری در اندازه مناسب دریافت می شود که با پیروی از دستورات هرم غذایی توصیه شده توسط متخصصین تغذیه این امر میسر می شود . در این هرم غلات و حبوبات در پایه هرم، میوه و سبزیجات بالای این پایه ، گوشت و لبنیات در سطح بالاتر و چربی ها و شیرینی ها در قله هرم قرار دارند و در قرآن به اهمیت تغذیه با مواد غذائی گوناگون مانند :‌شیر ، خرما ، زیتون ، در آیات 24-23 سوره مریم ، 66-78 سوره نحل ... اشاره گردیده است .
عوامل موثر برتغذیه
عوامل موثر بر تغذیه عبارتند از : سن ، جنس ، وضعیت سلامتی ، مسائل اقتصادی ، عوامل فرهنگی ، روانی ، اجتماعی و ...

بررسی وضعیت تغذیه
بررسی مشکلات مربوط به تغذیه با تکیه بر موارد زیر انجام می شود .
الف – گرفتن تاریخچه غذائی ( رژیم غذائی ، عادات ، آداب تغذیه ..)
ب – محاسبه شاخص توده بدنی ( BMI) که از نسبت وزن (‌کیلوگرم ) بر مجذور قد ( سانتی متر ) بدست می آید .
اگر مقدار حاصله از 20 کمتر باشد فرد درمعرض بیماری های تنفسی ، گوارشی ، سل و ... است اگر این مقدار از 35 بیشتر باشد آنگاه شخص درمعرض بیمارزیهای قلبی ، دیابت شیرین ، پرفشاری خون ، و... است .
ج – آنتروپومتری یعنی اندازه گیری ساختار بدن شامل اندازه گیری دور ماهیچه قسمت توسط فوقانی بازو ، نسبت قد به مچ ، و ... می باشد .
معمول ترین مشکلات در ارتباط با تغذیه عبارتنداز : سوء تغذیه ، گرسنگی و چاقی چنانکه در قرآن می خوانیم که بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید ( سوره ‌اعراف آیه 31)

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی اقتصادی احداث بیوگاز دامی واحد دامپروری دانشگاه بیرج

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی اقتصادی احداث بیوگاز دامی واحد دامپروری دانشگاه بیرجند pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اقتصادی احداث بیوگاز دامی واحد دامپروری دانشگاه بیرجند pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اقتصادی احداث بیوگاز دامی واحد دامپروری دانشگاه بیرجند pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اقتصادی احداث بیوگاز دامی واحد دامپروری دانشگاه بیرجند pdf :

چکیده

در این مقاله احداث یک واحد بیوگاز در واحد دامپروری دانشکده کشـاورزی دانشـگاه بیرجنـد مـورد ارزیـابی اقتصادی قرار گرفته است. بدین منظور درآمدها (بیوگاز و کود تولیدی سالانه)، و هزینه های مربوطه (احـداث و نگهداری) برای یک دوره ی 20 ساله برآورد شده و نرخ بازگشت سرمایه و دوره ی بازگشت سرمایه، تعیـین گردید. نتایج نشان داد نرخ بازگشت سرمایه %8/37 و دورهی بازگشت سرمایه 9) 9/55 سال و 6 ماه) بـرآورد گردید. در نتیجه استحصال بیوگاز از این دامپروری در حال حاضر با توجه به قیمت گاز طبیعی و در دسترس بودن آن صرفه اقتصادی ندارد.

کلمات کلیدی: بیوگاز، دامپروری، نرخ بازگشت سرمایه، دوره بازگشت سرمایه

1

.1 مقدمه

سوخت های فسیلی رشد سریع اقتصادی جوامع بشری را به همراه داشته، اما انتشار آلاینده های ناشی از مصرف این سوختها، موجب افزایش گازهای گلخانهای، افزایش دمای کره زمین، بالا آمدن سطح آب دریاها، تغییرات آب و هوایی، آلودگی بسترهای طبیعی و تاثیرات ویرانگر زیست محیطی بر جوامع انسانی و اکوسیستمهای طبیعی شده است .[3]

منابع انرژی جهان به دو بخش اصلی و جایگزین تقسیم می شوند. منابع اصلی، مانند سوخت های فسیلی که به مرور کاهش مییابد و امکان تولید مجدد آن به زودی امکان پذیر نیست، و تمام انرژی های دیگر را انرژی جایگزین می نامند که خود به دو گروه تقسیم می شوند: انرژی های تجدیدشونده و انرژی های تجدیدناپذیر. انرژی های جایگزین تجدید ناشونده عمدتاً عبارتند از: سوخت های هسته ای و انرژی گرمایی زمین. منابع تجدیدشونده شامل انرژی خورشیدی، آبی، بادی، زیست توده و انرژی بیوگازاست .[2]

به دنبال بحران انرژی و جهش بهای نفت در دهه 70 میلادی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان راهبرد عمدهی غرب موردتوجه قرار گرفت. این راهبرد با پرداخت یارانه ی انرژی به تولیدکنندگان انرژیهای نو (پاک) در سالهای بعد به موفقیت قابلتوجهی دست یافت به گونهای که هماکنون سهم قابل توجهی از تولید انرژی در برخی کشورهای اروپایی از منابع انرژیهای تجدیدپذیر تأمین شده و تا سال 2030 برنامههای منظمی برای افزایش مداوم این سهم وجود دارد .[7]

در کشور ایران نیز اگرچه از منابع غنی نفت و گاز برخوردار است، اما با توجه به انتشار روزافزون آلایندههای ناشی از سوختهای فسیلی و تغییرات آب و هوایی ناشی از این آلایندهها از یک سو و حفظ این منابع برای نسلهای آینده از سوی دیگر، لزوم توجه به استفاده از انرژیهای نو و تجدید پذیر اجتناب ناپذیر است. یکی از مناسبترین انرژیهای تجدید پذیر که از زمانهای بسیار دورمورد استفاده بوده و علاوه بر تجدیدپذیر بودن با محیط زیست نیز سازگار میباشد، انرژی بیومس (بیوگاز) میباشد .[5] بیومس (زیست توده) اصطلاحی در زمینه انرژی است که برای توصیف یک رشته از محصولات که از فتوسنتز گیاهان به دست میآید، به کار میرود. بیوگاز از روش تخمیر بیهوازی زیست توده حاصل می شود. منابع عمده برای تولید بیوگاز، فضولات دامی، فاضلاب های شهری و صنعتی، زباله و زائدات کشاورزی می باشند.×اتحادیه اروپا زیست توده را اینگونه تعریف میکند: “زیست توده عبارت است از اجزا قابل تجزیه زیستی از محصولات، پسماندها و زائدات کشاورزی (شامل مواد گیاهی و دامی)، جنگلها و صنایع وابسته و همچنین زائدات صنعتی و شهری قابل تجزیه”. بیومس تنها منبع تجدید پذیر، کربن است و میتواند به سوختهای جامد، مایع و گازی مناسب تبدیل شود [6]

چندین فناوری در دسترس برای مدیریت زائدات زیستی وجود دارند همچون: کمپوست کردن، تبدیل زائدات و بیوگاز. در میان این سه مورد فناوری بیوگاز یک راه حل عالی است که نه تنها زائدات زیستی را به کود مفید تبدیل میکند، بلکه گازی تولید میکند که قابل احتراق است.

تولید بیوگاز از کودهای دامی یکی از راههای مدیریت زائدات دامی است که معضل مهمی در شهرها و روستاهای کشور است. باکتریها و موجودات ریز ذره بینی بیماریزا در طی تغییرات شیمیایی تخمیر گشته و بنابراین شانس شیوع بیماری کمتر است. همچنین تولید مگس و پشه بر روی توده های کودی از بین میرود. سوخت به دست آمده بدون دود، و گاز به دست آمده بی بو است. همچنین تخمین زده می شود که کود حاصله از این روش 50 غنی تر از کودی است که از طریق هوازی و به صورت کمپوست تولید می گردد، بعلاوه روش تخمیر بی هوازی مدت زمان لازم برای تخمیر را تقلیل می دهد و تجزیهی ترکیبات خیلی سریع تر صورت می گیرد.

در این مقاله احداث یک واحد بیوگاز کود دامی در دامپروری دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند با استفاده از تکنیکهای اقتصاد مهندسی مورد بررسی قرار گرفته است.

2

تئوری و پیشینه تحقیق
تعریف بیوگاز

مجموعه گازهای تولید شده از تجزیه و تخمیر فضولات حیوانی یا انسانی و گیاهی را که در نتیجه فقدان اکسیژن و فعالیت باکتریهای غیرهوازی، به ویژه متان زا در یک محفظهی تخمیر به وجود میآید اصطلاحاً بیوگاز مینامند .[9] بیوگاز عمدتاً مخلوطی از سه ترکیب به نام های متان، دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن است. قسمت اعظم این گازعموماً ازمتان و گازکربنیک تشکیل شده و ترکیبات مختلف آن بستگی به نوع مواد اولیهای دارد که برای تولید گاز مصرف میشود.

دستگاه بیوگاز وسیلهای است که میتواند تحت شرایط ویژه مواد فسادپذیر انسانی، حیوانی و یا گیاهی را در مخزنی که محفظه تخمیر نامیده میشود تجزیه نموده و در نتیجه یک سری عملیات شیمیایی و بیوشیمیایی قسمتی از مواد آن را که کاملاً تحت تأثیر عکس العملهای بیولوژیکی واقع میشوند به بیوگاز تبدیل نماید. حجم و فرم ساختمانی دستگاه تولید

کننده گاز بستگی کامل به میزان حرارت و زمان ماند مواد در مخزن تخمیر دارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مهارتهای سالم زیستن pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مهارتهای سالم زیستن pdf دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مهارتهای سالم زیستن pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مهارتهای سالم زیستن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مهارتهای سالم زیستن pdf :

مهارتهای سالم زیستن
یکی از مهمترین مهارت‌های سالم زیستن، مهارت تفکر نقاد است. منظور از تفکر نقاد آن است که فرد اطلاعات، گفته‌ها و نظرات و پیشنهادها را بررسی کند و هیچ اندیشه، پیشنهاد یا نظری را بدون ارزیابی نه رد کند و نه بپذیرد. در این شیوه تفکر برای دفاع و حمایت از هر عقیده‌ای شواهد و مدارک واقعی ارائه می‌شود و برای پذیرش عقیده دیگران نیز مدارک و شواهد درخواست می‌شود. در تعریف دیگری از تفکر نقاد گفته شده است که این نوع تفکر فرایندی است که درستی و اعتبار اطلاعات و عقاید را ارزیابی می‌کند. در جهانی که بمباران اطلاعات وجود دارد و دیدگاه‌ها، عقاید و سلیقه‌های متفاوت و متعددی به چشم می‌خوردکه بعضی از آنها ناسالم هستند‌، ضروری است انسان‌ها مجهز به توانایی‌هایی باشند که به آنها کمک کند راه درست را از نادرست تشخیص دهند و دریابند کدام رفتار ناسالم یا پرخطر و کدام مسیر سالم و بی‌خطر است.

یکی از مهارت‌های مهم سالم زیستن، مهارت تصمیم‌گیری است. همان طوری که در مثال‌های واقعی بالا مشاهده می‌کنید، کلیه موارد فوق با یک موقعیت تصمیم‌گیری روبرو بودند. ولی به دلیل عدم آگاهی و تسلط‌ بر این مهارت، تصمیم‌های نادرستی گرفته شد به گونه‌ای که به مشکلات متعدد دیگری ختم گردید.
مهارت تصمیم‌گیری یکی از مهارت‌هایی است که به افراد کمک می‌کند تا در موقعیت‌های مختلف، تصمیم‌گیری به اقدام یا انصراف از رفتارهای پرخطر را دریافته، عواقب و پیامد‌های اقدامی را قبل از انجام آن دریافته و بتوانند تصمیم‌ سالمی بگیرند که سلامت خود را تضمین کنند.
ممکن است سئوال شود در دو مثالی که ذکر شد افراد تصمیم به انجام رفتاری گرفتند و یا در زندگی روزمره افراد مختلف مدام در حال تصمیم‌گیری هستند. اما می‌دانیم و می‌بینیم که برخی از تصمیم‌گیری‌ها، تصمیم‌گیری‌های سالم و بی‌خطری نیستند. آیا روش‌های تصمیم‌گیری مختلفی وجود دارد؟ اگر چنین است کدام تصمیم‌گیری‌ها صحیح و کدام ناسالم است؟ بله روش‌های مختلف تصمیم‌گیری وجود دارد که فقط یکی از آنها سالم است و سایر انواع تصمیم‌گیری‌ها به گونه‌ای است که به مشکلات دیگری ختم می‌شود. در اینجا به طور خلاصه به تعدادی از انواع تصمیم‌گیری‌ها اشاره می‌شود:

انواع تصمیم‌گیری
1 تصمیم‌گیری احساسی: در این نوع از تصمیم‌گیری زیربنای تصمیم‌ها، احساس‌های آگاهانه و یا ناآگاهانه افراد است. احساساتی مانند ترس، شرم، خشم، احساس گناه یا عذاب وجدان، احساس مسئولیت بی‌دلیل یا غیرمنطقی یا افراطی و مطرودی از این دست، اساس و پایه تصمیم‌گیری قرار می‌گیرند. این در حالی است که احساس‌های انسان زودگذر است و نمی‌تواند مبنای تصمیم‌گیری باشد.
زیربنای تصمیم‌گیری باید تفکر آن هم از نوع تفکر نقاد باشد (تفکر نقاد آن است که فرد در مورد اطلاعات، گفته‌ها، نظرات و پیشنهادات ارزیابی و مطالعه کند و هیچ اندیشه و پیشنهاد نظری را بدون ارزیابی و مطالعه، نه روکند و نه بپذیرد). ناآگاهی از اصول تصمیم‌گیری و ضعف در توانایی تفکر نقاد و تصمیم‌گیری منجر به تصمیم‌گیری احساسی می‌شود. در مثال‌های بالا مشاهده شد که ندا از ترس این‌که دوستش را از دست بدهد، تصمیم گرفت که با دوستش همراه شود و اقدامی را آغاز کند که بسیار پر خطر بود.

2 تصمیم‌گیری اجتنابی: در این نوع تصمیم‌گیری فرد سعی می‌کند تا آنجا که امکان دارد تصمیم‌گیری را به تعویق بیاندازد. کار امروز را به فردا انداختن نمون مشخص این نوع تصمیم‌گیری است، معمولاً زیر بنای این تصمیم‌گیری ترس و اضطراب است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تصفیه بیولوژیکی پسآب صنعتی در پتروشیمی آبادان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تصفیه بیولوژیکی پسآب صنعتی در پتروشیمی آبادان pdf دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تصفیه بیولوژیکی پسآب صنعتی در پتروشیمی آبادان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تصفیه بیولوژیکی پسآب صنعتی در پتروشیمی آبادان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تصفیه بیولوژیکی پسآب صنعتی در پتروشیمی آبادان pdf :

تصفیه بیولوژیکی پسآب صنعتی در پتروشیمی آبادان

مقدمه:
دیر زمانی نیست که یکی از اهداف مهم واصلی در قانون تاًسیس شرکتها و کارخانجات صنعتی در ایران حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی آن تعیین شده است. به موجب این قانون کارخانجات صنعتی می بایست نظارت و دقت مضاعفی در خصوص جلوگیری از تخریب محیط زیست به هر نحو به عمل آورند. در غیر این صورت با برخوردهای جدی و شدیدی از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست روبرو خواهند شد.

مبحث اول:
مشخصه های فیزیکی،شیمیایی و زیست شناسی فاضلاب
فاضلاب را از روی ترکب فیزیکی ، شیمیایی و زیست شناختی (بیولوپژیکی) آن مشخص می کنند که به اختصار در ادامه به آن می پردازیم :
الف : مشخصه های فیزیکی (مواد جامد ، رنگ ، بو ، دما ، کدورت و چگالی)

الف-1 : مواد جامد :
عبارت است از مواد شناور ، مواد قابل ته نشینی ، مواد کلوییدی و مواد محلول است . در کل مواد جامد عبارت است از تمامی موادی که به شکل پسمانده تبخیر فاضلاب در دمای 103 تا 105 درجه باقی می ماند
الف-2 رنگ :نمایانگر وضعیت یا عمر فاضلاب است رنگ هر فاضلاب نمایانگر وضعیت کیفی آن نیز میباشد

الف-3 : بو :بوی فاضلاب معمولا” از گازهای حاصل از تجزیه مواد عالی یا گازهای محلول در آن و یا از مواد افزوده شده به فاضلاب ناشی می شود بو یکی از مهمترین مشخصه های فاضلاب است ک اختلالات و موانع زیادی در مسایل بهداشتی ، تشخیص بو و حتی مانع سرمایه گذاری در نقاط آلوده به فاضلاب می شود

الف-4 : دما :
عدم کنترل دمی فاضلاب های صنعتی و خانگی که معمولا” به دلیل واکنشهای زیست شناختی با افزایش رو برو است باعث ایجاد شوک به آبهای پذیرنده فاضلاب های فوق از لحاظ افت شدید اکسیژن محلول در خلال ماههای گرم میشود (چرا که اکسیژن در آب گرم کمتر از آب سرد حل میشود )

که ممکن است موجب مرگ ومیر در حیات آبی میشود
الف-5 :
کدورت : شاخصی است برای تعیین کیفیت فاضلاب ها و آبهای طبیعی از لحاظ مقدار مواد معلق اضافی و کلوییدی موجود در آن .

الف-6 : چگالی :
به دلیل امکان تشکیل جریانهای چگالی در مخازن ته نشینی و در سایر واحد های تصفیه خانه ، از مشخصه ای فیزیکی مهم فاضلاب تلقی میشود
ب : مشخصه های شیمیایی ( مواد آلی ، اندازه گیری محتوای آلی،ماده غیر عالی ، گازها)

ب-1 : مواد آلی :
شامل کربو هیدرات ها ، پروتویین ها ، پاک کننده ها و آلاینده های درجه اول استکربو هیدرات ها :
به طور گسترده در طبیعت یافت میشوند و دارای کربن ، هیدروژن و اکسیژن هستند (قند ، نشاسته،;;.)پروتیین ها :
اجزای عمده ارگانیسم های حیوانی هستند و به میزان کمتری در گیاهان یافت میشوند چربی :
انواع چربی ها از جمله ترکیبات آلی پایدار می باشند

و به راحتی به وسیله باکتری ها تجزیه نمی شوند و بیشتر باعث پوشاندن سطح آب و بروز مشکلات متعدد می شوند.پاک کننده ها:
پاک کنده ها یا مواد آلی سطحی ، مولکول های آلی بزرگی هستند که تا حدی در آب قبل حل هستند . این مواد اغلب در سطح تماس هوا با آب جمع می شوند . در جریان هوادهی فاضلاب این ترکیبات در سطح حبابهای هوا جمع می شوند وبدین ترتیب کف بسیار پایداری به وجود می آورند.

لاینده های درجه اول (PRIORITY POLLUTANTS)
آلاینده های درجه اول (هر دو نوع آلی و غیر آلی) را بر اساس آثار شناخته شده آنها در سرطلن زایی ، جهش زدایی ، آسیب رسانی به جنین و یا سمی بودن بسیار شدید دسته بندی کرده اند . بسیاری لز آلاینده های درجه اول آلی نیز تحت عنوان ترکیبات آلی فرار (VOC) طبقه بندی کرده اند.

ب-2: اندازه گیری محتوای مواد آلی :
BOD : (نیاز اکسیژن بیو شیمیایی) : پارامتر آلودگی آبی که بیشترین مور استفاده را دارد و هم برای فاضلاب و هم آبهای سطحی به کار میرود و نشان دهنده مواد آلی قابل تجزیه توسط میکرو ارگانیسم می باشدCOD :نیاز اکسیژن شیمیایی ، مانند BOD نشان دهنده مقدار مواد آلی موجود در فاضلاب است ولی با این تفاوت که فقط در آزمایشگاه و با استفاده از یک عامل اکساینده قوی شیمیایی در محیط اسیدی قابل اندازه گیری است

TOC : کل کربند آلی می باشد این نیز نمایانگر کل ماده آلی موجود در آب است ب-3 : ماده غیر آلی :
عبارت اند از قلیاها ، کلریدها ، فلزات سنگین ، نیتروژن ،ترکیبات غیر آلی سمی ،گوگرد و فسفر می باشد .

ب-4 : گازها :
گازهایی که عموما”در فاضلاب های تصفیه نشده یافت می شوند عبارتن از : نیتروژن(N2) ، اکسیژن(O2) ، کربن دی اکسید(CO2) ، هیدروژن سولفویید(H2S) ، آمونیاک(NH3) و متان(CH4)
سه گاز اول از گازهای عمومی جو هستند و در همه آبهایی که در معرض هوا باشند دیده می شوند و سه گاز آخر از تجزیه مواد آلی موجود در فاضلاب مشتق می شوند .

ج:مشخصه های زیست شناختی :موفقیت در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب ،به عنوان مثال قابلیت تجزیه مواد موجود در فاضلاب یا قابلیت ته نشینی آنها حاصل اختصاصات مرفولوژیکی و سنیتیکی لجن فعال یا بیبوفیلم میباشد کهاین اختصاصات مزبور ، به اجتماع میکروارگانیزمهای تک سلولی و پرسلولی در لجن بستگی دارد

انواع باکتری های بیماری زای رودده ای ، ممکن است در منابع آب یا در اضلاب وجود داشته باشد . باکتری های بیماری زایی که از طرق آب یا فاضلاب قابل انتقال هستند شامل : سالمونلا ، شیگلا ، کمپیلوباکتر ، اشرشیاکلی انتروپاتوژنیک ، ویبریوکلرا ، لپتوسپیرا و یرسینیا میباشند .

ویروس ها نیز از میکروبایی ستند که در فاضلاب ها وجود دارند . پروتوزوآی اتوژنیک در آب آشامیدنی و فاضلاب شامل :ژیاردا لامبیا ، انتامباهیسترلیتیکا و کریپتوسیوریدیوم سبب اسهال یا گاسترونتریت می شوند . همچنین نماتو ها ، جانداران آبزی مجود در آب شیرین ، شور و خاک می باشند . جلبک ها نیز از موجودات پرسلولی و گاهی تکسلولی فاضلاب ها می باشند که انواع جلبک هایی که در فاضلاب وجود دارند

میتوان به جلبک های سبز-آبی(CYANOPHYTA) ، مانند MICROCYSTIS VINIDIS و یا NOSTC CAMEUM و جلبک های سبز مانند SCENEDESMUSOBLIGUS و جلبک های زرذ-سبز مانند : CHLOROSACCUS FLUIDUS ، فلاژله ای گیاهی مانند EUGLENA VINIDIS ، جلبک های طلایی مانند : CHROMULINA ROSANOFFI ، جلبک های قهوه ای مانند BANGIA ATROPURPUREA

دیاتومه ها مانند : MELOSIRA VARIANS ، تک سلولی هایی انند آمیب ها ، مژکداران ،ساکتوریا و روتیفرها نیز در فاضلاب ها موجود میباشند که نقش عمده ای را در فع و انفعلات شیمیایی و تغییر ماهیت آب دارا هستند .

مراحل تصفیه پساب صنعتی در پتروشیمی آبادان
مقدمه :
امروزه با توجه به عوامل زیستی و محیطی بر زندگی و گستردگی صنعت و تکنولوژی و ساخت کارخانه های بزرگ تولیدی و شیمیایی جهت رفع نیازهای انسان و آلودگی های ناشی از آن، دستاندرکاران بهداشت ومحیط زیست را بر این داشته تا به فکر بهینه سازی اوضاع و شرایط پسابها و فاضلابهای صنعتی و شهری بر آیند و در جهت احیای زیستگاههای طبیعی و کاهش عوامل آلوده کننده مطالعات و کارهای فراوانی صورت دهند.

و لی متأسفانه اکثر سرمایه گزاران در بخش صنعت ، تولید کنندگان و شهر نشینان، بی توجه به خطرات و عواقب بسیار خطرناک ناشی از این آلودگی ها بر زندگی آنها نه تنها در صدد بر طرف کردن آن نبوده اند بلکه روز به روز به آن بی تفاوت تر بوده و سلامت این کره خاکی و تمام موجوداتی که در آن زندگی می کنند را به خطر انداخته و در معرض انقراض قرار داده اند .

با توجه به مطلبی که عرض شد لزوم ساخت تصفیه خانه هایی در جهت رفع آلودگی های صنعتی و شهری برای همگان مشخص گردیده است.
عمدتاً فاضلاب را به سه دسته تقسیم می کنند :
الف)فاضلابهای شهری: ترکیبی از فاضلابهای خانگی ،فاضلاب مراکز و مؤسسات اداری،تجاری و صنعتی و مراکز خدماتی از قبیل بیمارستانها می باشد.

ب)فاضلابهای صنعتی:در اثر فعالیتهای صنعتی و یا از منابع صنعتی و در طول مراحل مختلف تولید بوجود می آید و بعضاً خطرناک ترین نوع فاضلاب را تشیکل می دهند .
ج)هرزآبهای سطحی : مثل سیلابها و یا آبهای روان سطحی زمین و ورود مواد محلول و یا جامد آلوده شده و در نتیجه نوعی آب آلوده تشکیل می شود.

در واحد تصفیه پتروشیمی آبادان هر سه نوع پساب مورد تصفیه قرار گرفته و کمیت و کیفیت هر کدام به شرح ذیل می باشد :
الف) فاضلاب بهداشتی : عمدتاً مربوط به پساب انسانی در مجتمع و پساب خروجی از رستوران و آبدارخانه های مجتمع می باشد که دبی ورودی آن به واحد تصفیه حدود m3/h10 پیش بینی شده بود که متأسفانه بدلایلی با پیش بینی مغایر بوده و هم اکنون دبی حدود m3/h 25 می باشد .

ب) فاضلاب صنعتی : این نوع فاضلاب که پس از خروج از واحد تصفیه روغن و چربی به تصفیه خانه مرکزی می رسد عمدتاً از واحدهای تولیدی مجتمع مثل واحد 500 (واحد تولید EDC به روش مستقیم ) ، واحد 400 (واحد الفین) ،واحد 600(واحد تولید VCM )، واحد 1000( واحد تولید EDC به روش اکسی کلراسیون) و واحد 800 و 900 (واحد تولید تترامر DDB ) به سوی واحد تصفیه ارسال می شود.

در فاضلاب صنعتی ورودی به تصفیه خانه ، موادی از قبیل سولفیدها ،EDC ، VCM ، فنل ، بنزن و مواد جامد معلق یافت می شود که در مراحل مختلف اقدام به جداسازی ، و تصفیه این مواد می شود.

ج) هرزآبهای سطحی : این هرزآبها که شامل آبهای ناشی از شستشوی واحدها ، آبهای دور ریز برجهای خنک کننده ،و در مجتمع آبهایی که بار آلودگی قابل ملاحظه ای ندارند و در زمستان نیز آبهای ناشی از بارندگی می باشد .این نوع پساب ، پس از ارسال به حوضچه ای جهت تنظیم PH و نهایتاً جهت ارسال به خارج از مجتمع هدایت می شوند .

در تصفیه فاضلابها اهداف زیر مد نظر می باشد :تأمین شرایط بهداشتی برای زندگی مردم
پاک نگه داشتن محیط زیست
بازیابی فاضلاب ، (که در این مورد بیشتر فاضلاب شهری مد نظر است ) در جهت مصارف کشاورزی
عملیات تصفیه میکروبیولوژیکی پساب صنعتی معمولاً در سه مرحله اجرا می شود:مرحله مقدماتی: که شامل تصفیه فیزیکی که شامل فیلترکردن یا فیلتراسیون و اشغالگیری وجداسازی مواد معلق و جامد در پساب

مرحله ثانویه: که اصلی ترین مرحله تصفیه می باشد که در آن حوضچه هوادهی بعنوان یک رأکتور که کلیه واکنشهای شیمیایی تجزیه مواد آلی با استفاده از باکتریها ، مورد استفاده قرار می گیرد.

مرحله نهایی: که شامل زلال سازی ، نیترات زدایی ، ضد عفونی کردن و گذراندن فاضلاب از صافی برای ارسال نهایی به رودخانه و یا استفاده مجدد پساب تصفیه شده می باشد .

طبقه بندی روشهای تصفیه بیولوژیکی: روشهای تصفیه بیولوژیکی را میتوان بر اساس وابستگی میکرواورگانیزمها به اکسیژن طبقه بندی کرد:روش هوازی:که در آن تثبیت مواد زائد (تجزیه مواد آلی )بوسیله میکرو اورگانیزمها ی هوازی و باکتری های اختیاری انجام می گیرد.روش بی هوازی:که در آن میکرواورگانیزمهای بی هوازی و اختیاری دخالت دارند.روش هوازی ـ بی هوازی : که در آن هر سه دسته هوازی ، بی هوازی و دو زیستی فعالیت دارند .

تصفیه به روش هوازی متداول عبارتند از: روش لجن فعال شده که عمدتاً در تصفیه پساب شهرهای بزرگ و پسابهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد که در این روش دو کار اساسی صورت می پذیرد : الف) اکسیداسیون ترکیبات آلی کربندار، که در این مرحله از نخستین لحظات ،کار باکتری ها شروع شده و کربن موجود در ترکیبات ناپایدارآلی تبدیل به ترکیبات پایدار ،

نظیر CO2 شده و از حوزه عمل بیرون می روند .ب)اکسیداسیون ترکیبات آلی ازت دار که درآن مواد آلی که داری ازت می باشند توسط باکتریها به نیترات ها و نیتریت ها تبدیل می گردند.روش تصفیه پساب در مجتمع پتروشیمی آبادان به طریق لجن فعال و از نوع هوازی می باشد.

با اشاره کوتاهی که در مورد لزوم تصفیه فاضلابها و روشهای تصفیه بیولوژیکی داشتیم ،واحد تصفیه پساب بیولوژیکی پتروشیمی آبادان را مورد بررسی قرار داده و با مکانیزم کارکرد این واحد بیشتر آشنا خواهیم شد .
که شامل موارد ذیل می باشد :
سیستم حذف و تصفیه روغن
تصفیه خانه مرکزی
حوضچه تنظیم PH نهایی

بطور کلی واحد تصفیه پساب پتروشیمی آبادان از سه بخش تشکیل شده است :
سیستم حذف و تصفیه روغن (از پساب ورودی به تصفیه خانه )تصفیه خانه مرکزی
حوضچه تنظیم PH نهایی
1 سیستم حذف و تصفیه روغن (از پساب ورودی به تصفیه خانه ):که خود مشتمل بر :
API سپراتور قدیم

مخزن میانی
پمپهای انتقال پساب از مخزن میانی
مخزن اختلاط سریع
مخزن اختلاط آرام
API سپراتور جدید
مخازن افقی و عمودی ذخیره روغن

پمپ آبگیری و ارسال روغن مخازن افقی و عمودی(پمپ GA210 )سیستم فیلتراسیون روغن(فیلتر پرس)
که از موارد ذکر شده ، API سپراتور قدیم و جدید ، مخزن عمودی، مخزن افقی، پمپGA210 ، و سیستم فیلتر پرس عملیات تصفیه روغن را به عهده دارند .حال به تشریح هر کدام از موارد بالا خواهیم پرداخت .

1-1 API سپراتور قدیم :
کلیه پساب کارخانه ابتدا وارد این سپراتور(جدا کننده) می گردد.پساب ورودی به واحد با میانگین دبی حدود m3/h 86 و oil&G حدود 10000ppm می باشد . سپراتور قدیم شامل یک مخزن مکعب شکل افقی بزرگ است که پاروهایی در آن قرار گرفته است . این پاروها در امتداد عرض سپراتور به فاصله های تقریباً یکسان از یکدیگرقرار گرفته وسیله یک زنجیر بسیار بزرگ و به صورت دورانی طول API را طی می کنند،

بدین صورت که مواد وارد شده در سپراتور بعد از یک زمان ماند کوتاه فاز تشکیل می دهند و روغن و مواد سنگین و سبک از هم جدا می گردد . روغن و مواد سبک که در سطح سپراتور قرار گرفته اند در حرکت رفت پاروها جمع آوری می گردد و بوسیله اسکیمری که در انتهای سپراتور قرار گرفته و با پایین آوردن دسته آن، به داخل مسیر لاین 4 اینچی که به آن اتصال پیدا کرده

به سمت مخزن ذخیره روغن انتقال می یابد.بعد از آنکه پاروها با حرکت از ابتدا به انتهای سپراتور روغن و مواد معلق سطح را جمع آوری کردند، در انتهای سپراتور با یک حرکت دورانی به سمت کف سپراتور، این بار خلاف جهت حرکت قبلی و درکف سپراتور وظیفه جمع آوری مواد سنگینی که ته نشین شده اند را بعهده می گیرند و بعد از جمع آوری، به درون بسترهایی که درنزدیکی سپراتورها تعبیه شده درین گشته تا جهت انجام عمل فیلتراسیون آماده گردند.

2-1 مخزن میانی :
بعد از آنکه روغن و مواد جامد در سپراتورقدیم تا حدی گرفته شد ، پساب به مخزن میانی هدایت می شود . از آنجایی که این مخزن حد واسط بین دو سپراتور قدیم و جدید است ، به این نام (مخزن میانی) شناخته شده است.

حجم مخزن میانی حدود 20m/h است . با توجه به اینکه دبی پساب ورودی به سپراتور قدیم مقدار ثابتی نداشته و دائم در حال تغییر است ،بنابراین با قرار دادن یک مخزن در مسیر سیستم و انتقال آن به وسیله پمپ این مشکل نیز قابل حل شده است وبا داشتن جریان تقریباً ثابت می توان مراحل تصفیه را با دقت و کارایی بیشتری طی نمود.

3-1 پمپهای انتقال پساب از مخزن میانی( GA180 و GA180s):
این پمپها با لول سوئیچی که درون مخزن میانی قرار دارد در سرویس قرار گرفته و با توجه به لول مخزن ، پساب را انتقال می دهند.

4-1 مخزن اختلاط سریع :
قبل از آنکه پساب به API سپراتور جدید جریان پیدا کند ، به درون مخزن اختلاط سریع وارد می شوند . در این مخزن مواد چسبنده ای به نام پلی الکترولیت تزریق می شود.پلی الکترولیت در مخازن کوچکی لول گیری می شود و به وسیله یکی از دو پمپی که برای اینکار در نظر گرفته شده با ریت مشخص (120 lit/h ) و با غلظت 1/0 درصد تزریق می گردد

و کار آن لخته کردن مواد معلق و جامد و روغن هایی امولوسیونی است که در سپراتور قدیم گرفته نشده اند .البته ناگفته نماند که ریت تزریق پلی الکترولیت با توجه به مقدار مواد معلق جامد و روغن در پساب قابل تغییر است. MIXER یا همزن این مخزن با دور 120 دور در دقیقه باعث می گردد که سطح تماس مواد جامد درون پساب و پلی الکترولیت بیشتر گشته و در تشکیل بهینه فلوکه جهت جداسازی مواد معلق و جامد در مراحل بعدی تصفیه نقش اساسی ایفاء کند.

5-1 مخزن اختلاط آرام :
این مخزن با یکFLOUCCULATOR (میکسر با دور کند) با دور حدود 20 تا 30 دور در دقیقه ، بدین جهت در سیستم تعبیه شده است تا از تشکیل فاز دادن فلوکه ها ی بوجود آمده در مخزن اختلاط سریع جلوگیری به عمل آید و همچنین مواد معلق جامدی که هنوز در پساب شناور هستند ، به واسطه چرخش آرام میکسر، با بوجود آمدن فضای سطح تماس بیشتر، فلاکهای درشت تری تشکیل دهند و یا به فلوکه ها بچسبند .

6-1 API سپراتور جدید :
بعد از آنکه پلی الکترولیت در مخازن اختلاط سریع به پساب تزریق شد و در دو مخزن تشکیل لخته دادند، وارد سپراتور جدید می گردد. سپراتور جدید نیز همانند سپراتور قدیم شامل یک مخزن مستطیل شکل افقی بزرگ است، با این تفاوت که ساختمان سپراتور قدیم فلزی و سپراتور جدید بتونی است.کار API جدید جمع آوری روغن و مواد جامد لخته شده بعد از یک زمان ماند است .

پارویی که در سپراتور جدید مورد استفاده قرار گرفته با پاروهایی که در سپراتور قدیم به آنها اشاره شد فرق میکند .دو پارو در سپراتور جدید بکار گرفته شده که بر روی یک پل رفت و برگشتی نصب گردیده است . یکی از پاروها سطح روب و دیگری کف روب است و مکانیزم کارکرد آن به این صورت است که در زمانی که پل در قسمت ابتدایی سپراتور قرار گرفته و می خواهد حرکت رو به جلو خود را شروع کند

پاروی کف روب آن بر روی سطح مواد درون سپراتور قرار گرفته و روغن و مواد معلق و لخته شده بر روی سطح را جمع آوری کرده و به انتهای سپراتور هدایت می کند و در آنجا مانند سپراتور قدیم به وسیله لاین اسکیمر به درون مخزن روغن هدایت می شود . البته ناگفته نماند که در هنگام طی کردن مسیر از ابتدا به انتهای سپراتور پاروی کف روب در بالا قرار دارد . زمانی که پل می خواهد همین مسیر را بعد از یک زمان توقف برگردد ،

پاروی سطح روب به سمت بالا کشیده شده (بوسیله موتورهایی که بر روی پل نصب شده )و پاروی کف روب به سمت پایین و کف سپراتور با حرکت موتور و به آرامی رها شده تا جایی که با کف تماس حاصل کندو پل در این زمان حرکت برگشتی خود را آغاز می کند .با حرکت پل به سمت ابتدای سپراتور روغن و مواد سنگینی که در کف مخزن ته نشین شده جمع آوری و به وسیله سیفون و درین به درون بسترها برای عمل فیلتراسیون فرستاده می شود. این مرحله که آخرین مرحله در سیستم حذف روغن از پساب ورودی به واحد می باشد و تقریباً خروجی پساب آن در حالت عادی با Oil&G کمتر ازppm 50 خواهد بود .

7-1 مخازن افقی و عمودی ذخیره روغن :
بعد از روغن گیری از هر دو سپراتور ، روغن حاصله به همراه مواد معلق دیگر وارد مخزن عمودی ذخیره روغن می گردد. بعد از یک زمان ماند حدود 4 ساعته در این مخزن ، روغن و مواد سبک تر از آب جداشده و مخزن آماده آب گیری می باشد .بدین صورت که روغن که سبکتر است در بالا و آب در پایین مخزن قرار گرفته و از مسیر تحتانی مخزن آبگیری بعمل می آید .

بعد از آبگیری از مخزن عمودی ، روغنی که در مخزن باقی مانده به مخزن افقی انتقال پیدا کرده و در این مخزن نیز با زمان ماندی که به مخزن داده می شود ، روغن و آب تشکیل فاز داده و مجدداً مخزن آبگیری شده و روغن آن آماده ارسال به سیستم فیلتراسیون روغن خواهد بود .

8-1 پمپ آبگیری و ارسال روغن مخازن(پمپ GA210 ) :
این پمپ سه وظیفه اصلی را بر عهده دارد:
آبگیری از مخازن ذخیره روغن عمودی و افقی
ارسال روغن مخزن عمودی به مخزن افقی
ارسال روغن مخزن افقی به سیستم فیلتراسیون روغن
به دلیل اینکه این پمپ یدکی ندارد، لذا لازم است در نگهداری آن دقت مضاعفی داشت .

9-1 سیستم فیلتراسیون روغن (فیلترپرس) :
این سیستم که عمل تصفیه روغن API را بر عهده دارد را می توان در سه بخش مورد بررسی قرار داد که عبارتند از :
1-9-1 هدف از راه اندازی سیستم فیلتر پرس روغن:
جداسازی مواد جامد بصورت کیک قابل حمل
جداسازی آب و هدایت آن به کانالهای تخلیه
جداسازی روغن و هدایت آن به مخازن نگهدارنده جهت فروش

2-9-1 اجزاء تشکیل دهنده سیستم :
دو مخزن تغذیه مواد پساب به ظرفیت هر یک 6000 لیتر (FEED TANK )فیلتر پرس روغن که وظیفه جداسازی مواد امولسیونی ونیز جامد درون روغن را بعهده داشته و ظرفیت اسمی فیلترینگ آن 5000 Lit/h مواد روغنی می باشد .کمپرسور هوای فشرده جهت تأمین 7 بار فشار

سه مخزن DECUNTER به ظرفیت هر یک 10000 لیتر جهت جداسازی آب و روغن با زمان ماندگاری 7 ساعت برای تشکیل فاز
یک مخزن نگهداری روغن استحصالی از فیلترینگ و جداسازی به ظرفیت 6000 لیتر
شش عدد پمپ استیل جهت جابجایی و تزریق سیالات(سه عدد اصلی و سه عدد به عنوان یدکی)تابلو برق و فرمان

3-9-1 مکانیزم کارکرد سیستم :
بعد از حصول اطمینان از نرمال بودن وضع صفحات چدنی و کاور برزنتی مربوط به آنها جک هیدرولیک را در سرویس قرار داده تا با اعمال فشار به صفحات فیلتر پرس راه نفوذ روغن و مواد جامد از بین صفحات به بیرون کاملاً مسدودگردد.

در زمانی که جک در حالت اعمال فشار به صفحات می باشد فشار پرسینگ که به وسیله دو گیج نشان دهنده قابل مشاهده است باید محدوده فشاری بین 2200psi و2500psi داشته باشد. در غیر این صورت با فشار کمتر از این رنج روغن در بین صفحات محصور نمی گرددو فشار کمپرسور هوا ی که به مواد امولسیون اعمال می گردد باعث خارج شدن روغن از صفحات خواهد شد و فشار بیش از این محدوده نیز باعث از بین رفتن صفحات و خرابی جک می شود .

با در سرویس قرار دادن یکی از FEED TANK ها که از قبل با روغن درون مخازن افقی و عمودی و همچنین مواد حاصل از درین شدن هر دو سپراتور به بسترها شارژ گردیده، با فشار هوایی که از کپرسور هوا تأمین گردیده، مواد به فیلتر پرس تزریق می شود .

محتویات FEED TANK ها با گذشتن از صفحات ، مواد جامد آن به وسیله برزنت صفحات گرفته شده ودر بین صفحات محصور می گردد و فقط مواد مایع (مخلوط روغن و آب) از Valve هایی که در پایین صفحات تعبیه شده خارج گشته و بوسیله ظرف ناودانی شکلی ، به درون محفظه روغن هدایت می شود.با بالا آمدن لول مواد درون این محفظه ، پمپ شماره 3 که با لول سوئیچ عمل می کند در سرویس قرار گرفته و سیال را به درون یکی از سه DECUNTER انتقال می دهد.

تزریق مواد به فیلتر پرس تا زمانی که از Valve های زیر صفحات مایع خارج می شود ادامه خواهد داشت و در هر زمانی که خروج مایع از Valve ها قطع یا به حداقل رسید، FEED TANK مربوطه را از سرویس خارج کرده و شروع به هوادهی صفحات به طور مستقیم به وسیله کپرسور هواجهت خشک شدن مواد جامد محصور شده در بین صفحات به مدت دو الی چهار ساعت می نماییم و سپس جک هیدرولیک را از حالت فشار در آورده و با بر گشت جک به حالت اولیه تسمه نقاله را جهت هدایت کیکهابه درون ظرف مخصوص، در سرویس قرار داده و صفحات را یکی یکی تمیز می کنیم.

DECUNTER ها نیز پس از انتقال مخلوط روغن و آب به درون آنها به مدت 7 ساعت زمان ماندگاری به آنها داده می شود تا در این زمان تشکیل فاز دهند. سپس آب را درین کرده و پس از رسیدن به روغن خالص بوسیله پمپ شماره 2 ، به مخزن ذخیره روغن انتقال می دهیم .بعد از اطمینان کامل از عدم وجود آب در مخزن ذخیره روغن ،روغن حاصله به وسیله پمپ شماره 1 جهت بارگیری و فروش به واحد 400 انتقال می یابد.

2 تصفیه خانه مرکزی:که از بخشهای ذیل تشکیل شده است :
حوضچه متعادل سازی
پمپهای انتقال پساب حوضچه متعادل سازی(GA173 و GA173S )حوضچه هوادهی
مخزن تقسیم لجن(Distribution chamber )زلال کننده ها(کلاریفایرها)مخزن لجن برگشتی(SLUDGE TANK )مخزن کلر زنی
1-2 متعادل سازی:
بعد از آنکه در سیستم حذف و تصفیه روغن مراحل مقدماتی تصفیه انجام گرفت سرریز سپراتور دوم (با وجود روغن کمتر از( 50 ppm ) به این حوضچه وارد شده و برای مراحل بعدی تصفیه آماده می گردد.
در متعادل سازی ، موارد زیر انجام می گیرد :
تنظیم PHاخطلاط و یکسان سازی مواد
کاهش دما
خارج کردن گازهای فرار
لازم به ذکر است که اعمال فوق به غیر از تنظیم PH به وسیله یک هواده شناور صورت می پذیرد .(البته در یکسان سازی PHدر متعال سازی بی تأثیر نیست.)

دستگاه هوادهی که در متعادل سازی قرار دارد با GD175 شناخته شده و باید مدام در سرویس باشد و فقط در مواردی که سرریز سپراتور به متعال سازی قطع میگرددو یا مشکلی در هواده بوجود، از سرویس خارج می گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   91   92   93   94   95   >>   >