سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحقیق مزیتهای کامپیوتر pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق مزیتهای کامپیوتر pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق مزیتهای کامپیوتر pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق مزیتهای کامپیوتر pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق مزیتهای کامپیوتر pdf :

همان گونه که می دانیم، عصر حاضر را قرن اطلاعات یا ارتباطات نامیده اند. در این زمینه نقش عمده و اساسی بر عهده کامپیوتر بوده است. پیشرفت کامپیوتر در دنیای امروز رشد علوم دیگر را نیز به ارمغان آورده است. در گذشته تنها متخصصان و محصلان علوم کامپیوتر از آن بهره می بردند؛ اما اکنون کامپیوتر در رشته های مختلفی چون پزشکی، مهندسی، علوم تربیتی و …. نقش اساسی دارد.
کامپیوتر چیست؟
به بیان ساده، کامپیوتر دستگاهی است که «اعمالی روی اطلاعات انجام میدهد.» به زبان علمی تر، کامپیوتر یک «پردازشگر اطلاعات» است. کامپیوتر اطلاعاتی را که داده (دی تا- data) نامیده می شود- همراه مجموعه ای از دستورها که برنامه خوانده می شود- دریافت می کند. برنامه، مشخص کننده آن است که چه کارهایی باید روی اطلاعات انجام گیرد. سپس کامپیوتر نتایج را نشان می دهد. داده هایی که وارد کامپیوتر می گردند، «ورودی» (این پوت- input) و نتایجی که خارج می شوند «خروجی» (اوت پوت- output) نام دارد.
مزیتهای کامپیوتر
در این جا به برخی از برتریهای کامپیوتر بر انسان اشاره خواهیم کرد:
سرعت: کامپیوتر ها بسیار سریع عمل می کنند. آنها داده ها را هزاران بار سریعتر از انسانها پردازش می نمایند.
کمیت: کامپیوتر بهترین وسیله کار با مقادیر با مقدار کمی از اطلاعات کار کند.
چند کاره بودن: کامپیوتر قادر است کارهای مختلفی را در یک لحظه انجام دهد؛ اما انسان در یک زمان مشخص حداکثر روی یک چیز تمرکز می کند.
حافظه: کامپیوتر مقادیر زیادی از داده ها را در فضایی کوچک ذخیره میکند و می تواند فوری به آنها دست یابد. انسان برای کسب اطلاعات به زمان نیازمند است ولی بسیاری از اطلاعات بدست آمده را به سرعت فراموش می کند.
دقت کامپیوتر: دستگاهی دقیق است: زیرا دستورها و داده های خود را ذخیره می کند: درحالی که انسان اغلب دچار اشتباه یا فراموشی می شود.
قابل پیش بینی بودن نتیجه کار کامپیوتر: کامپیوترها کارها را همواره و در هر بار به طور دقیق، به همان روشی که برنامه ریزی شده اند، انجام می دهند. لذا نتیجه کار کامپیوتر در هر بار یکسان است و می توان آن را پیش بینی نمود. اگر چه انسان در همه زمانها به طور یکسان انجام نمی دهند.
قابل اطمینان بودن: بر خلاف انسانها کامپیوتر هرگز گرسنه خسته یا از کاری منصرف نمی شود. کامپیوتر هیچ گاه برای استراحت یا رفتن به تعطیلات کار خود را متوقف نمی کند. البته کامپیوترها از کار می افتند و مدلهای بهتری جایگزین آنها می شود.
انسان ممکن است مرتکب خطایی شود اما میتواند در صدد جبران اشتباه خود برآید . انسان برخلاف کامپیوتر قادر است رفتارخود را بسرعت تغییر دهد بدون آنکه مجبور شود یااجزای جدیدی برخود بیفزاید.
ورودی و خروجی
کامپیوتر از دیسک و صفحه کلید برای ورودی و از صفحه نمایش (مونیتور- monitor) برای خروجی اطلاعات از آن وجود دارد. در این جا به برخی دیگر از دستگاههای ورودی و خروجی اشاره می کنیم.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق آشنایی با ابزار و وسایل کار در رشته اتومکانیک pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق آشنایی با ابزار و وسایل کار در رشته اتومکانیک pdf دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق آشنایی با ابزار و وسایل کار در رشته اتومکانیک pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق آشنایی با ابزار و وسایل کار در رشته اتومکانیک pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق آشنایی با ابزار و وسایل کار در رشته اتومکانیک pdf :


اتومبیل ، وسیله ای است که امروزه زندگی بدون آن غیرممکن شده است. اتومبیلها معمولاً دارای قسمتهای پیچیده ای می باشد که در قدیم بدین شکل نبوده است.
در واقع صنعت اتومبیل سازی از زمانی آغاز شد که موتورهای احتراقی، طراحی و ساخته شد. در ابتدا موتورهایی ساخته شد که به آنها موتورهای برونسوز می گفتند که در این موتورها سوخت در خارج از محفظه سیلندر می سوخت، با اختراع این موتورها صنایعی مثل کشتی سازی راه اندازی شد.


نمونه ای از این موتورها، مثل موتور بخار که توسط جیمز وات طراحی و ساخته شد و بخاطر اینکه این موتور مشکلاتی را دارا بود نمی توانستند از آن در صنایع اتومبیل سازی استفاده کنند.
از جمله مشکلاتی که این موتور دارا بود، اول وزن زیاد موتور و دوم جای زیادی را اشغال می کرد.

یک مخترع آلمانی بنام «اتو» بعد از مدتها موتور چهار زمانه احتراق داخلی را طراحی کرد و آن را ساخت که با ساخت آن در واقع صنعت اتومبیل سازی راه اندازی شد.
بعدها یک مخترع آلمانی بنام کالبنز اولین اتومبیل را طراحی و ساخت که با این کار صنعت اتومبیل سازی پایه ریزی شد و شروع به کار کرد.
بعدها در کشورهای فرانسه، آمریکا شروع به ساخت اتومبیل کردند. آخرین کشور که به رده ماشین سازان پیوسته است،کشور ژاپن می باشد.



یک اتومبیلی که ما امروزه از آن استفاده می کنیم از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است و برای اینکه حرکت بکند احتیاج به نیرو دارد نیرویی که برای حرکت اتومبیل ایجاد می شود توسط موتور یا مولد قدرت است که نیروی لازم را برای حرکت اتومبیل ایجاد می کند. موتور، دارای یکسری قطعات است که با یکسری هماهنگی با هم کار می کنند.
جدای از موتور،یک سری سیستم های است که روی موتور کار می کند، مثل سیستم سوخت رسانی، سیستم جرقه، سیستم روغن کاری ، خنک کاری، که همگی این موارد کارشان در رابطه با موتور است.
نیرویی که یک موتور ایجاد می کند، توسط یک سیستمی بنام سیستم انتقال قدرت بر چرخها منتقل می شود که اتومبیل بتواند حرکت کند سیستم انتقال قدرت از قسمتهایی تشکیل شده است، مثل کلاچ، جعبه دنده یا گیربکس، میل گاردان، دیفرانسیل ، پولوسا و .... می باشد.
قسمتهای بعدی ، قسمت الکتریکی می باشد که تشکیل برق اتومبیل را می دهند.
قسمت دیگر، قسمت هدایت اتومبیل هست، که شامل سیستم فرمان می شود و ترمزها.
قسمت دیگر شامل سیستم تعلیق و فنربندی است که آنها هم در اتومبیل های مختلف ، فرق می کند.
در صنعت تعمیر اتومبیل یکسری ابزار و آلاتی وجود دارد که می بایست با آنها آشنا بشویم.
یکسری ابزار وجود دارد که در تمامی صنعت ها و رشته ها از آنها استفاده می شود، مثل خانواده انبردستها، چکش، خط کش ، آچارها، که برای باز و بسته کردن پیچ و مهره از آن استفاده می شود.
قیچی های ورق بر که بریدن ورقه ها استفاده می شود. انبرکلاغی، آچار فیلتر بازکن، سیم بر، رینگ درآر، آچار شمع، فیلد، ترک متر، رینگ جمع کن، گوشی صدا یاب میکرومتر.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق ناصرالدین شاه و ترکمن pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق ناصرالدین شاه و ترکمن pdf دارای 159 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق ناصرالدین شاه و ترکمن pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق ناصرالدین شاه و ترکمن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق ناصرالدین شاه و ترکمن pdf :

ناصرالدین شاه وترکمن ( تنبیه سرخس 1267 ه.ق 1851 م)
این لشکر کشی آن چنان که از اهداف آن بود برای ایران عایدی نداشت .وسرخس نیز فتح نشد و این عدم توفیق را به واسطه بروز بعضی مشکلات جوی وسیاسی منطقه دانسته اند . گر چه می توانستند با کمی جرات به خرج ذادند کل ترکستان را فتح کنند ویا روشی بکار برند تا کل ترکمن به طرف قاجار برگردند چرا که خان خوارزم نیز ان جارا ترک کرده بود وترکمن ها از او چندان دلخوشی نداشتند وکوچک ترین محبتی ان ها را به طرف خود جلب می کرد روابط بعدی مردم سرخس با خان خیوه این موارد را تایید میکند.
انها از رفتن خان خوارزم نیز فهمیدن که خان برای انها نمی تو اند پشتیبان وتکیه گاه خوبی باشد وانها را در مقابل حاکم خراسان تنها گذاشته رفته بود که این با عث شد که ترکمن ها در فکر دفاع از خود با تکیه بردرایت خود باشند ولی اکنون باید در مقابل حسام السلطنه چاره ای می اندیشیدند
وقتی لشکر خوارزم از مرو بیرون شد و به سوی خوارزم رفت اهل سرخس جهت امان یافتن از لشکریان قاجار اظهار بندگی کردند و صد نفر از ریش سفیدان وکدخدایان معتبر سرخس را روانه ی مشهد کردند 1 تا بلکه از هجوم لشکر قاجار ممانعت بعمل اورند انها از شاهزاده خواستند که حاکمی از طرف خود برای انها تعیین کندحسام السلطنه نیز ضمن پذیرایی از آنها عباسقلی ، بیگلر بیگی مشهد را جهت حکومت سرخس مشخص کرده و با آنها روانه کرد 2و به بزرگان سرخس خلعت و امیدواری دادند.3
اما او پس از چند ماه حکومت در سر خس از ان جا فرار کرد و بهانه ی اواین بود که مردم سرخس با امیر احمد خان جمشیدی آدم خان رابطه دارند .4 در این واقعه جعفر آقای کلاتی با ترکمن ها یار شد ولی عملکرد بعدی ترکمن ها عدم صحت ادعای اورا ثابت می کند چون که بعداز فرار او از سرخس .
در سال 1268 ه ق 1852 م ارازخان با جمعی دیگر از ترکمانان سرخس وارد مشهد مقدس شده وتعهد خدمت کرد ند و چند تن از متعلقات خود را به نوا(( گروگان )گذاشت . همچنین ترکمن های مرو نیز اظهار بندگی کردند 5 که حسام السلطنه به آنها نیزخلعت داد


ا .اعتمادالسطنه ،محمدحسن خان ؛ مرات البلدان ، ص 1053و1073
2 خور موجی ، حقایق الاخبار ناصری ، ص92
3 وقایع اتفاقیه ، سال 68 نمره ی41 ، 19 محرم ص2
4 لسان الملک ، همان منبع، ص 1124
5 . وقایع اتفاقیه ، 14 محرم 1269 ،نمره ی91
درین دیدار اراز خان سرخسی با پنجاه نفر نزد حسام السطنه امدند و قرار شد که همیشه در مشهد بمانند و پنجاه نفر دیگر نیز مشغول خدمت باشند و صد نفر دیگر در قراولخانه ی انجا خدمت کنند 1
.درین سال که کار خراسان داشت سامان می یافت کار استر اباد برمراد نمی رفت چون که بیگربیگی استر آباد وجعفر قلی خان قراجه داغی میر پنجه به ترکمن های گرگان تاخته بودند و گوسفندان وشتران بسیار غارت کرده بودند و ترکمن ها شورش کرده بودند در جنگ های استر آباد رئیس ترکمنان ذوالنون نامی بود که در حین جنگ کشته شد وبقیه آنها به ماورا گرگان رود کوچ کردند وقراخان رئیس وریش سفید آتابای در دست بیگربیگی در اسارت بود گرچه قراخان از بندگان دربار بود.
جعفر قلی خان ومحمد خان برروی گرگان بندی درست کردند و در سلطان آباد که به حکم شاه درست شده بود لشکر گاهی ساختند.ولی ترکمانان آنجا را محاصره کردند وآخر سر جعفر قلی مجبور به برگشت به آق قلعه شد2 اما در امتداد گرگان قراول خانه ها ساختند ، به غیر از آن به دستور امیر کبیر آنها را تشویق به شهر نشینی و کشاورزی کردند3. رضا قلی خان که از سفارت خوارزم از راه استر آباد می آمد خود از کرده ی حکام محلی استر آباد نسبت به ترکمن اظهار تأسف می کند و ضعیت صحرا را بسیار متشنج می خواند4 به هر حال پس از کشته شدن ذوالنون که شخصی مذهبی بود و از طرف خان خوارزم جهت مقابله با لشکریان آمده بود.5 ترکمن ها پراکنده شدند و گروهی به حضور بیگر بیگی استر آباد آمده و اظهار خدمت نمودند وجعفر قلی خان قراجه داغی میر پنجه و سردار استر آباد محمد ولی خان آنها را که 12 نفر بودند به دارالخلانه ( تهران ) آوردند کسانی چون آدینه نظر خان از جعفر بای وقلی خان از آتابای ، بایلی خان دوجی ، ولی سردار دازی ، آدینه قلیچ سردار تاتار وقجق وبیک فولاد سلاق خدر نظرخان غراوی وبهلکه ، صاین قلی قانقرمه واباریش سفید بدراق وخضر ریش سفید یمرلی ونوبت بیگ بزرگ بایرام شالی که این افراد مورد الطاف شاهنشاهی شدند 6.
بدین طریق در گرگان آرامشی پدید آمد وچنین اطاعتی از ترکمن ها در طی سالیان دراز دیده نشده بود. 7

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

پرسشنامه محقق ساخته سنجش دست خط pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  پرسشنامه محقق ساخته سنجش دست خط pdf دارای 30 سوال می باشد و دارای تنظیمات کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پرسشنامه محقق ساخته سنجش دست خط pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

پرسشنامه محقق ساخته سنجش دست خط



با سلام
 آموزگار گرامی:
همانطور که استحضار دارید، کودک برای اینکه نوشتن را یاد بگیرد باید از هماهنگی حرکتی، توانایی جهت گیری دیداری، فضایی، افتراق بصری، حافظه دیداری، توانایی مرتبط کردن بدن با فضای اطراف، مفهوم نوشتن از راست به چپ و تشخیص برتری جانبی دست، برخوردار باشد. از این رو، پرسشنامه ای که در اختیار دارید برای اندازه گیری اختلالات نوشتاری توسط پژوهشگر طراحی گردیده است. به طور یقین پاسخ های دقیق و صادقانه شما در تکمیل پرسشنامه، امتیازهای دقیقی را که بیانگر نیمرخ اخلاقی شماست، به دست می دهد.

اختلالات کنترل حرکتی ( سؤال 1 تا 9)                              اختلالات ادراک بصری ( گویه 10 تا 17) 
 اختلالات حافظه بصری (18 تا 23)                                        اختلالات چپ دستی (گویه 24 تا 30)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نگرشی بر اقلیم کشاورزی سیبزمینی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نگرشی بر اقلیم کشاورزی سیب‌زمینی pdf دارای 212 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نگرشی بر اقلیم کشاورزی سیب‌زمینی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نگرشی بر اقلیم کشاورزی سیب‌زمینی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نگرشی بر اقلیم کشاورزی سیب‌زمینی pdf :

فصل اول
کلیاتی در راستای شناسائی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید.
طرح تولید رنگهای صنعتی و ساختمانی :
تمرکز روز افزون جمعیت جهان در شهرها و همچنین رشد عظیم جمعیت و افزایش فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی مربوط به آنها ، رشد پروژه های عظیم اقتصادی ، عمرانی و . . . که ملزم این تحولات است . الزاماً باعث رشد مصرف مصالح ساختمانی انواع رنگهای صنعتی و ساختمانی نیز می شود ، خواهد بود.
رنگهای صنعتی و ساختمانی در گروه کالاهای مصالح ساختمانی ، صنعتی قرار می گیرند ، بنابراین بازار مصرف بالقوه بسیار بالایی برای آنها وجود دارد ، لذا احداث واحدهایی جهت رفع نیازهای مربوطه ضروری بنظر می رسد .

رنگهای صنعتی و ساختمانی محدوده وسیعی از کالاها را در بر می گیرد که تنوع این تولیدات تفاوتهای بسیاری را در جنس ،‌شکل و خصوصیات آنها ایجاد می کند که بالطبع روشهای ساخت گوناگونی را طلب می کند .

از آنجا که تولید تمامی انواع رنگ صنعتی و ساختمانی به دلیل تفاوت روشهای ساخت آنها در یک واحد تولیدی صنعتی بویژه درچهارچوب صنایع کوچک امکان ندارد ، طرح حاضر احداث واحدهایی که عمده ترین انواع اینگونه کالاها را تولید می نمایند مد نظر دارد .

مهمترین ویژگی های تولید رنگهای صنعتی و ساختمانی ماهیت کارگاهی ، ناپیوسته و سیکلی بودن آن است . محصولات از مواد مختلفی تشکیل شده که هر یک از این مخواد به فراخور نیاز به روش مناسبی تهیه می گردد و در نهایت با Mix کلیه مواد با یکدیگر محصول نهایی آماده می گردد ، مواد به صورت ناپیوسته اما مداوم و سیکلی در یک یا چند مرحله تولید می شود و پس از ساخته شدن انبار می گردد .

در طرح حاضر جهت انجام محاسبات نمونه با توجه به حیطه فراگیری محصولات واحد ، هدف بهره گیری از حداکثر تنوع تولیدات به منظور برخوردار بودن واحد از حداکثر انواع ماشین آلات و تجهیزات تولیدی در چهار چوب حیطه فعالیت آن بوده است و بدینوسیله واحد بالقوه قادر به تولید طیف گسترده ای از رنگهای صنعتی و ساختمانی بر حسب انواع تقاضا خواهد بود ، اما در نهایت سرمایه گذاری های علاقمندان در این صنعت می تواند برای انواع محصولات و ظرفیت تولیدی مورد نظر خود به افزایش یا کاهش و یا حذف انواع و یا تعداد برخی از ماشین آلات و تجهیزات تولیدی اقدام نمایند این امر اگر با دقت کارشناسی انجام گیرد تاثیر بسیار ناچیزی در کارائی و شاخصهای اقتصادی واحد خواهد داشت .
تعیین ظرفیت واحد برای انواع مختلف محصولات نمونه انتخاب می شود ، بر اساس استفاده بهینه از توانایی های ماشین آلات و تجهیزات تولیدی موجود انجام گرفته و تضمین می کند اقتصادی ترین طریقه عملکرد واحد باشد .

مطالعات مالی و اقتصادی طرح با توجه به برآورد هزینه ها انجام خواهد شد و بر اساس نرخهای متداول موجود و استعلام بعمل آمده از صاحبان صنایع و سازندگان ماشین آلات انجام می شود وبا کمک نرم افزار کامپیوتری جمع بندی شده و ارائه خواهد شد که نتایج طرح حاکی از سودآوری بالای طرح ، حالت پایدار و شاخصهای مطلوب اقتصادی آن خواهد بود .
ـ مشخصات فنی محصول شکل ـ طبقه بندی ـ فرمول و . . .
ـ اصول اساسی
قدرت پوشانندگی و محافظت زمینه و یا تزئین زمینه دو خاصیت مهم یک روکش می باشد . بسته به اینکه کاربرد نهایی روکش کجاست یکی از دو ویژگی فوق ممکن است مهم تر از دیگری باشد . برای مثال ، حفاظت یک پل فولادی چندین میلیون دلاری در مقابل خوردگی خیلی مهمتر از عامل تزئین کنندگی آن است .
روکشهای تبدیل پذیر و تبدیل ناپذیر :
روکشها بسته به ماهیت خود معمولاً به حالت مایع بکار رفته وسپس به صورت یک فیلم جدید با درجه چسبندگی معین بر روی زمینه زیرین در می آیند . روکشها به دو گروه اصلی تقسیم می شوند : تبدیل پذیر و تبدیل ناپذیر .
روکشهای تبدیل ناپذیر آنهایی هستند که در طی فرآیند تشکیل فیلم در آنها برخی تغییرات شیمیائی اتفاق می افتد . تغییرات شیمیائی مزبور موجب تبدیل رنگپایه های پلیمری به یک شبکه سه بعدی می شوند . تغییرات فوق دائمی بوده و با حرارت و با اغلب حلالها نمی توان آن را به حالت اولیه برگرداند . شبکه شدن رنگپایه های پلیمری فوق ممکن است از طریق مکانیسم اکسیداسیون ( مثل روغنها با رنگهای الکیدی ) یا از طریق کاتالیزور ( مثل روکشها اوره ـ فرمالدئید ) و مواد پخت کنده آمینی ( مثل سیستهای اپوکسی ) و یا بطور ساده توسط پرتوهای UV انجام گیرد . در آینده همه انواع فیلمهای سخت مورد بحث قرار خواهند گرفت .
تشکیل فیل لاتکس :
روکشهای تبدیل ناپذیر آنهایی هستند که تشکیل فیلم آنها بوسیله واکنشهای شیمیائی یا هر گونه تغییر دیگری انجام نمی گیرد بلکه آنها از طریق تبخیر حلال یا مایعی که در آن پخش شده اند فیلم تشکیل می دهند و رنگپایه پلمیری را به صورت فیلم برروی زمینه بر جا می گذارد . تشکیل چنین فیلمهایی عموماً ماهیت پلاستیکهای گرما نرم را دارد . از لحاظ قدمت ، لاکهای نیتروسلولز مثالی از این روکشها هستند که با تبخیر حلال فیلم تشکیل می دهند . هر چه حلال بیشتر گردد غلظت رزین افزایش می یابد . در این مورد برای اینکه فیلم ماهیت یکوانختی داشته باشد سازگاری حلال باقیمانده با رزین مهم است ( رزین نباید در محلول رسوب کند ) . به مرور زمان و با تبخیر حلال یک فیلم نازک سفت و غلظ تشکیل می گردد . اینکه چه موقعی فیلم حاصل به آخرین حد سختی خواهد رسید به تمایل حلال برای ماندن در فیلم بستگی دارد . تشکیل فیلمی هموژن با مدت خشک شدن مناسب مشروط به انتخاب صحیح حلال است . بعداً گفته خواهد شد که حلالهای مختلف سرعتهای تبخیر و خواص حلالیتی متفاوتی دارند .

مفاهیم خاص دیگری در مورد تشکیل فیلم در رنگهای لاتکس می توان ملاحظه کرد . مکانیسم تشکیل فیلم توسط روکشهای امولسیونی ، با سیستمهای حلال مورد بحث در بالا کاملاً تفاوت دارد . یک لاتکس امولسیونی حاوی ذرات پلمیری کلوئیدی ( معمولاً در اندازه های کوچکتر از 5/0 میکرون ) است . که توسط یک امولسیون کننده پوشیده می شوند تا ذرات با

یکدیگر جمع نشده و بهم نچسبد . به عبارت دیگر رنگهای پایه لاتکسی پایدار می شوند . همچنین ذرات با اندازه های فوق حرکت بروانی از خود نشان می دهند . پس از بکاربردن بر روی رنگ لاتکس بر روی زمینه ، آب موجود شروع به تبخیر از فیلم مرطوب می کند . در نتیجه ذرات کلوئیدی پلیمر به مرور غلظ تر می شوند. سپس ذرات با یکدیگر تماس پیدا نموده و متراکم می شوند ، در این حالت کماکان مقداری آب موجود دارد که یا باید تبخیر گردد و یا جذب خلل و فرج ، سطح زیرین شود . در نهایت ذرات کاملاً به یکدیگر چسبیده و به فیلمی به هم پیوسته و بدون حفره خالی تبدیل می شوند .

 

هر چند که این فرایند در نگاه اول ساده به نظر می رسد ، ولی چندین عامل از به هم چسبیدن ذرات و تشکیل یک فیلم به هم پیوسته محافظ جلوگیری می کند . ابتدا باید خود پلیمر به اندازه کافی نرم بوده و دمای انتقال شیشه ای پایینی داشته باشد تا بتواند ذوب شود . بدین خاطر اکثر پلیمرهای پایه لاتکس به صورت کوپلیمر مورد استفاده قرار می گیرند که معمولاً نرم تر از هموپلیمرهای مربوطه هستند ( این موضوع بعداً‌مورد بررسی قرار خواهند گرفت ) . همچنین امکان افزایش مواد در هم آمیزنده ( نرم کننده های موقت ) به فرمول بندی رنگ

وجود دارد . به علت اینکه آب بخار شود ، مواد در هم آمیزنده فوق اثر نرم کنندگی خود را بر روی ذرات پلمیری افزایش می دهند و در کار چسبیدن انها به یکدیگر را تسهیل می کند .
نکته مهم دیگر دمای کاربردی روکش های لاتکس می باشد . در صورت پایین بودن دما ممکن است ذرات کلوئیدی سخت تر از آن باشند که به هم بچسبند. همچنین اگر تعدای از ذرات پلیمری لاتکس خیلی بزرگ باشند در تشکیل فیلم اشکال ایجاد می کنند .

بلاخره فرمول ویژه خود رنگ مهم است . وجود رنگ دانه زیاد در فرمول بندی رنگ در تشکیل فیلم پیوسته ، صاف ، و نرم مزاحمت ایجاد می کند . در واقع هر گونه نابرابری و عدم تناسب افزودنی ها در رنگ می تواند بر تشکیل فیلم لاتکس اثر گذارد .
فیلم رنگ چه ویژگی های باید داشته باشد ؟

کاربرد انواع روکش ها در موارد گوناگون خواص متنوعی از رنگ را مطرح می کند . به عنوان مثال رنگ هایی که در قسمت بیرونی منازل به کار می روند . باید اساساً سرعت جذب و رفع رطوبت توسط چوب را کاهش دهند تا بدین ترتیب چوب عمر بیشتری داشته باشد . این امر از تورم و انقباض چوب ، و از خم شدن آن و تأثیراتی از این قبیل ممانعت می کند . یک رنگ برای قسمت خارجی خانه نه تنها باید فیلمی با قابلیت انعطاف خوب داشته باشد بلکه باید در شرایط محیطی انعطاف خود را حفظ کند . به عبارت دیگر رنگ باید در برابر از دست دادن

نرم کننده ها ، یا ترد و شکننده شدن در نتیجه اکسیداسیون فیلم ، مقاومت باشد . یک فیلم رنگ قسمت خارجی خانه باید قادر باشد خود را با انقباض و انبساط های معمولی زمینه فوق دهد .

از طرفی دیگر رنگهای که برای روکش اتومبیل ها مورد استفاده قرار می گیرند باید ویژگی های دیگری داشته باشند . این روکش باید خیلی غیر قابل نفوذ باشد تا سطح آهن را از نفوذ اکسیژن وآب ( دوعامل تسریع کننده ای خوردگی) محافظت کند . همچنین فیلم باید سطح را از لحاظ الکتریکی عایق کند تا گالوانیزسیون و جریان الکتریکی مورد نیاز برای خوردگی کاهش یابد . آماده سازی سطح زمینه بسیار مهم است . در صورت تعمیر رنگ ماشین ، سطح ان باید از رنگ قبلی تمیز گشته و فلز آن لخت گردد . البته روکش های اتومبیل باید آهن زمینه در برابر برخورد با سنگریزه ها کار حفاظت را انجام دهد . ظاهر روکش نیز بسیار مهم است .رنگ باید قادر به حفظ ظاهر شفاف خود باشد و از پایداری فام خوبی برخوردار باشد . در مورد تجهیزات اصلی یک خط تولید ، سرعت خشک شدن محصول مهم است تا سرعت تولید حفظ گردد .

به طور کلی بیشتر فیلم های ایجاد شده توسط رنگ برای اینکه عمر سرویس دهی خوب داشته باشند باید تا حدودی سختی و انعطاف پذیری از خود نشان دهند . اگر رنگ پایه مصرف تنها یک هموپلیمر باشد دو خاصیت متفاوت فوق به خوبی مشاهده نخواهد شد . از این رو در خیلی از موارد کاربردی رنگ ، سیستم رنگ پایه مخلوط یعنی کوپلیمر ها یا ترپلیمرها ، مورد استفاده قرار می گیرند تا بین سختی و انعطاف پذیری فیلم هماهنگی بهتری حاصل شود .

رنگپایه ها :
رنگپایه اجزای پلمیری در فرمولبندی روکش هستند که فیلم را حفظ می کنند . در حقیقت رنگپایه ذرات رنگدانه را در فیلم با یکدیگر نگه می دارد . چنانچه روکشی رنگدانه یا رنگدانه یار نداشته باشد در این صورت رنگپایه روکشی براق و شاید هم شفاف ایجاد می کند . همانطور که در قسمتهای قبل گفته شد رنگپایه ها می توانند تبدیل پذیر ( قابل مقایسه با گرمای سختها ) یا تبدیل ناپذیر ( قابل مقایسه با گرما نرم ها ) باشند .

1- روغن های خشک :
روغن های خشک شونده :
به روغن های گفته می شود که اسیدهای چرب آنان که اغلب 18 گزینه هستند دارای بندهای دوگانه مجزا و مجاور هم بوده که بنابراین زمان خشک سریعی داشته و به روغن های سخت نیز معروفند از روغن های خشک شونده می توان تانگ یا چوب چینی ، اتیسیکا ، بذرک و کوچک آب داده و ساردین ( یا ماهی ) را نام برد .

نوع اسید چرب تعدا کربن
ـ پلامتیک 16
ـاستئاریک 18
ـ اولئیک 18
ـ ربسی نولئیک 18
ـ لینولئیک 18
ـ لینولئیک 18
ـ لبسائیک 18

روغنهای نیمه خشک شونده
ـ پلاتیک 16
استئاریک 18
اولئیک 18
لینولئیک 18
روغنهای طبیعی به مدت صدها سال به عنوان تشکیل دهنده فیلم و رنگپایه در ساخت رنگ مصرف می شدند . روغنهای خشک کن ، روغنهای گیاهی یا روغن ماهی هستند .
در تری گلیسریدهای فوق اسیدهای چرب اشباع شده ، اشباع نشده و پلی اشباع نشده وجود دارند . مثالهایی از انواع این اسیدها چرب عبارتند از :
کاپریلیک اسید
کاپریک اسید
لائوریک اسید
مایرنتیک اسید
پالمیتیک اسید
استئاریک اسید
روغنهای تری گلیسیردی که اسیدهای چرب اشباع شده زیاد دارند به هنگام قرارگیری در معرض هوا فیلم تشکیل نمی دهند و روغنهای خشک نشونده نلمیده می شوند . این روغنها در رنگها فقط به صورت مخلوط با روغنهای خشک کن مصرف می شوند . اسیدهای چرب اشباع نشده ، مخصوصاً پلی اشباع نشده ، به تنهایی عمل خشک کردن روغن را انجام داده و فیلم تشکیل می دهند ( اسید چرب پلی نشده اسیدی است که بیش از یک پیوند اشباع نشده دارد). روغنهای خشک کن از طریق تشکیل پیوندهای عرضی اکسیداسیون در بین اجزاء پلی اشباع نشده انواع ملکولهای تری گلیسرید ، فیلم تشکیل می دهند .

روغنهای خشک کننده به خاطر دارا بودن ساختار متفاوت فیلمهائی با خواص متفاوت تشکیل می دهند . روغن بذرک ، روغن تونگ ، روغن درخت گردوی آمریکایی ، و روغن ماهی مثالهایی از روغنهای خشک شونده هستند که مصرف عام دارند ، وقتی که یک خشک کن ( معمولاً صابون کبالت ، منگنز یا سرب ) به این روغنها افزوده می شود و در مقابل هوا قرار می گیرند به سرعت فیلم تشکیل می دهند .

2ـ رنگپایه های اولئورزینی :
این رنگپایه ها در ساخت جلاها بکار می روند و از پخت نمودن میزان معینی از روغن طبیعی خشک شونده با مقدار معینی از رزین در یک راکتور بزرگ بدست می آیند . فرآیند پخت جرم مولکولی را افزایش داده و مجب سازگاری روغن و رزین می گردد . بین روغن و رزین نوعی کوپلیمر تشکیل می شود . در ضمن این محصول در یک حلال رقیق و آبکی قابل حل خواهد شد . پس از فرآیند پخت ، محصول اولئورزینی توسط یک حلال رقیق می گردد . )

ـ طول روغن : بسیاری از خواص نهایی جلا با نسبت روغن به رزین تعیین می گردد . اگر نسبت روغن به رزین بالا باشد سرعت خشک شدن کند شده نرمی بیشتر می شود ، انعطاف پذیری بالا رفته و درخشندگی کاهش می یابد . چنانچه نسبت روغن به رزین کم باشد سرعت خشک شدن ،‌سفتی و نیز درخشندگی افزایش می یابد .
ـ انواع رزینها : در ساخت جلاهای اولئورزینی انواع گوناگونی از رزینها مورد استفاده قرار می گیرند . این رزینها عبارتند از :

ـ رزینهای پلی ترین .
ـ رزینهای پترولیوم
ـ رزینهای کومارن ایندن
ـ کلوفانهای صمغ

ـ کلوفانهای چوب
ـ کلوفانهای روغن تال
ـ کلوفانهای صابونی
ـ استرهای کلوفانی
ـ رزینهای فنولیک نوالاک
ـ رزینهای فنولیک بهبود یافته باکلوفان
3ـ آلکیدرزینها :
این رزینها از واکنش یک اسید چند ظرفیتی با یک پلی ال و یک اسید چرب یک ظرفیتی ( یا روغن ) بدست می آیند . کلمه آلکید از دو بخش ‹‹ ال ›› یعنی الکل و ‹‹ کیده ›› که از اسید گرفته شده تشکیل گردیده است .

معمولترین مثال برای آلکید رزین واکنش پلیمریزاسیون تراکمی گلیسرین ، انیدرید فتالیک واسید چرب میباشد . گلیسرین با سه گروه هیدروکسیل سه عاملی و انیدرید فتالیک دو عاملی شناخته می شوند . لذا واکنش پلیمریزاسیون تراکمی این دو ماده قبل از کامل شدن واکنش تراکمی می تواند ژل شود . ولی با افزایش یک اسید چرب یک ظرفیتی ، تشکیل پلیمری تقریباً خطی امکانپذیر می گردد . چنانچه میزان اسید چرب کافی باشد پلیمر فوق در حلالهای آلیفاتیک قابل حل می گردد . هر چند که در تولید آلکید رزینها انیدرید فتالیک به عنوان اسید چند ظرفیتی از بقیه اسیدها رایج تر است اما اسیدهای زیر نیز مورد استفاده قرار می گیرند

.
ـ ایزوفتالیک اسید
ـ ترفتالیک
ـ تری ملتیک انیدرید
ـ مالئیک انیدرید

عیب کاربرد الکیدها آن است که فیلم آنها فاقد مقاومت شیمیائی است . الکیدها و پلی استرهای اصلاح شده ، نمی تواند مقاومت قلیایی بالایی داشته باشند ( از طریق هیدرولیز تجزیه می شوند ) . آلکیدهای رایج بسته به حلالهای آلی که دارند ممکن است مسائل آلودگی محیط زیست نیز ایجاد کنند .
4ـ اکریلیکها :

این گروه رنگپایه از سال 1950 خیلی رایج شده است . یکی از دلایل کاربرد زیاد آنها شفافیت ذاتی ، پایداری و مقاومت در برابر زرد شدن می باشد . اکریلیکها هم در روکشهای پایه حلالی و هم در رنگهای لاتکس مقبولیت زیادی کسب کرده اند . پلیمرهای اکریلیک یکی از پر مصرف ترین رنگپایه ها در صنعت روکش هستند .
5ـ رزینهای وینیل :

در صنعت روکش معمولاً رزینهای وینیلی اشاره به پلی وینیل استات و پلی وینیل کلراید دارند . امروزه پلی وینیل استات در رنگهای لاتکس داخلی و بیرونی کاربرد زیادی دارد . اغلب هموپلیمرهای وینیل استات که از طریق فرآیند امولسیون پلیمریزه می گردند به تنهایی قادر به مجتمع نمون ذرات کلوئیدی لاتکس در دماهای معمولی در یک فیلم پیوسته نیستند . از این رو اکثر امولسیونهای پلی وینیل استات را که در صنعت رنگ مصرف می شوند با منومر نرم کننده دیگری مانند دی بوتیل مالئات ، 2ـ اتیل هگزیل اکریلات ، 8ـ بوتیل اکریلات ، دی بوتیل فومارات ، ایزو دودسیل اکریلات ، یا اتیل الکریلات صورت کوپلیمر در می آروند . کوپلیمر های وینیل استات ـ اتلین نیز که با پلیمریزاسیون تحت فشار تولید می شوند در رنگها مصرف می شوند .

6ـ رنگپایه استایرن ـ بوتادی ان :
این پلیمرها در مواردی مثل رنگهای لاتکس داخل خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند . منومر اصلی ‹‹ استایرن ›› می تواند بوسیله فرایند محلول ، امولسیون یا سوسپانسیون پلمیزه شود . درست همانند سایر پلمیرهایی که قبلاً توضیح داده شدند ( PMMA,PVAC, PVC ) . هموپلیمرهای استایرن به سختی قادر به تشکیل یک فیلم پیوسته از یک لاتکس هستند .
7ـ رزینهای پلی اورتان :

بسیاری از جلاها بر پایه این رزینها قرار دارند چون از لحاظ خصوصیات چقرمه اند ، قابلیت انعطاف دارند ، مقاومت زیاد در برابر خوردگی دارند ، به فیلم چسبندگی خوبی می دهند و در ضمن توانایی سفت شدن در حرارت بالا را دارند .

نوع تغییر یافته با روغن:
این نوع جلاها بر پایه پلی اورتان اصلاح شده با الکید قرار دارند . اینگونه سیستمها را اغلب ‹‹ پلی اورتان ـ آلکیدها ›› یا به طور ساده تر ‹‹ اورآلکید ›› نیز می نامند .
پری پلمیرهای پخت شونده با رطوبت :

اینها سیستمهای پلی اورتن تک بسته ای هستند که وقتی در معرض رطوبت موجود در هوا قرار می گیرند پخت می شوند .
ایزوسیاناتهای بلوکه شده :
در این سیستم ، یک پلی ال در سیستمی بسته با دی ایزوسیاناتی مثل TDIواکنش می دهد تا محصول افزایش با ایزوسیانات تشکیل شود .
8 ـ پخت های که رطوبت کاتالیست آنهاست :

این فرآیند شبیه سیستم تک بسته ای قابل پخت با رطوبت است که قبلاً توضیح داده شد ، با این تفاوت که در این سیستم یک کاتالیزور آمین نوع سوم مثل N و –N دی متیل اتانل آمین را درست قبل از استفاده افزوده می شود تا زمان پخت کوتاهتر شده و دانسیته پیوندهای عرضی افزایش یابد و مقاومت شیمیائی فیلم بهتر گردد .
9ـ سیستم های دو جزئی :

این سیستم ها ، سیستم پلی اورتان دو بسته ای می باشند . یکی از بسته ها حاوی ایزوسیانات با فراریت کم می باشد که ممکن است پلی ایزوسیان اورات باشد .
10ـ رزین های اپوکسی :

تقریباً نصف رزینهای اپوکسی تولید شده در امریکا در صنعت روکش مصرف می گردد . دلائل کاربرد زیاد رزین های اپوکسی ، مقاومت شیمیائی زیاد ، استحکام چسبندگی زیاد فیلم آنها و توانائی چقرمه شدن در عین انعطاف پذیری می باشد .
11ـ آمینورزینها :
این اصطلاح عموماً برای رزین های اوره ـ فرمالدئید ( U F ) و ملامین فرمالدئید ( MF ) به کار می رود که در صنعت روکش به عنوان رنگ پایه مورد استفاده قرار می گیرند . یکی از کاربردهای معمول این روکش ها در ظروف آشپزخانه و کابینت های فلزی ، قطعات فلزی و غیر می باشد .

12ـ رنگپایه های سلولزی :
این رنگ پایه ها اساساً در لاک ها مورد استفاده قرار می گیرند . علت مصرف آنها برای این منظور آن است که کلیه مزایای یک لاک را مثل سرعت خشک شدن در دمای معمولی و عمر نامحدود نشان می دهند .
حلالها :
1ـ مقدّمه :
یکی دیگر از مهمترین اجزائی فرمولبندی رنگها وروکشها حلالها می باشند . حلال محمل سیالی است که رنگپایه را در خود حل نموده و امکان تشکیل فیلمی مرطوب از رنگ پایه را بر روی سطح زمینه فراهم می کند ، سپس حلال تبخیر می شود و فیلم جامد محافظ را باقی می گذارد . در مورد روکش های تبدیل ناپذیر ، تشکیل فیلم منحصراً به تبخیر حلال بستگی دارد . البته در مورد روکش های تبدیل پذیر نیز حلالها به منظور اعمال رنگپایه بر روی سطح به کار می روند ؛ در هر حال فراریت حلال در اینجا یکی از شرایط ضروری جهت ایجاد یک فیلم سخت و محافظ و مفید می باشد .

2ـ خواص مهم :
شش خاصیت مهم زیرپارامتهای هستند که باید در انخاب یک حلال مد نظر قرار گیرند .
1- حلالیت
2- فراریت
3- بو
4- سمی بودن
5- آتشگیری
6- قیمت
ساختمان شیمیائی یک حلال قدرت انحلال رزین انتخابی را تعیین می کند .
3ـ حلالهای هیدروکربنی :

این گروه معمولترین حلالهایی هستند که در رنگها به کار برده می شوند . حلالهای هیدروکربنی سه دسته از ترکیبات را شامل می شوند : پارافین ها ، نفتنها و آروماتیک ها . اغلب حلالهای H.C ( هیدروکربنی ) که امروزه در صنعت رنگ سازی به کار می روند ماهیتاً آلیفاتیک هستند که معمولاً نرمال پارافین ها و ایزوپارافین ها را شامل می شوند . بعضی از حلالهای H .C نیز کسری از نفتنها ( پارافین های حلقوی ) و آروماتیک ها را دارند که قدرت حلالیت آنها را بهبود می بخشد ، ولی مسئله بو را زیاد می کنند .
4ـ حلالهای آروماتیک :
این حلالها اساساً حاوی اجزای آروماتیک مانند تولوئن و زایلن هستند . معمولاً این حلالها به صورت مخلوط با سایر حلالها مورد استفاده قرار می گیرند .

5ـ حلالهای استری :
این حلالها معمولاً بوی شیرین و مطبوع دارند ، مانند متیل استات ، اتیل استات و بوتیل استات . این حلالها معمولاً به انحلال رنگ پایه های مانند استات سولز کمک می کنند .
6ـ کیتونها :
این حلالها از قدرت حلالیت قوی تری برخوردارند . مثالهایی از این گروه می تواند متیل کتون (MEK ) ، متیل ایزوبوتیل کتون (MIBK ) واستن باشد .
7ـ الکلها :
این حلالها معمولاً در مخلوطهای حلالی مشترک بکار می روند ، متانول ( الکل چوب ) فرارترین آنهاست ( برای بسیاری از کاربردهای رنگ بسیار سمی و فرار است ) . وقتی این حلال با نیتروسلولز بکار می رود قدرت حلالیت خوبی نشان می دهد .
8ـ ترپن ها :
مصرف این حلایها به خاطر گران تر بودن رو به کاهش است . این حلالها اغلب از چوب درخت کاج بدست می آیند .

رنگدانه ها
1ـ مقدمه :
رنگدانه به منظور ایجاد رنگ مطلوب به امیزه افزوده می شود . رنگدانه های سفید با انعکاس تمام طول موجهای نور مرئی ظاهر سفیدی به آمیزه می بخشند . رنگدانه های سیاه تمامی طول موجها را بطور یکسان جذب می کنند . از طرف دیگر یک رنگدانه خاص ، از طریق جذب انتخابی و انعکس مقاومت طیف نور مرئی رنگ مطلوب را ایجاد می کند .
2ـ رنگدانه های سفید :

این رنگ دانه ها بدون رنگ هستند ، به عبارت دیگر هیچ طول موجی از نور را جذب نمی کنند . در حقیقت وقتی خیلی از ذرات این رنگدانه ها برای تشکیل یک ماده جامد با هم مخلوط می شوند و توده ای هموژن درست می کنند ، باید حالت روشن داشته باشند نه سفید . رنگ سفید ناشی از انعکاس نور و نفوذ نور منعکس شده به سطح تماس ذرات با زمینه پلمیری می باشد . هر چه ذرات کوچکتر باشند و بین ضریبهای شکست ذرات رنگدانه و زمینه پلمیری اختلاف بیشتری باشد شئی سفیدتر به نظر می آید .

3ـ رنگدانه های سیاه :
این رنگ دانه ها تمامی طول موجهای نور مرئی را جذب می کنند . معمولترین رنگدانه سیاهی که مصرف می شود دوده است . البته از لحاظ پخش شوندگی یکی از مشکل ترین رنگدانه ها می باشد .

4ـ رنگدانه قرمز ( طول موج nm610ـ700 ) :
اکسید آهن قرمز شاید معمولترین رنگدانه قرمز معدنی باشد که در رنگها مصرف می شود ، چون این رنگدانه معدنی پایداری حرارتی و نوری عالی نشان می دهد . ولی به خاطر داشتن وزن مخصوص نسبتاً بالا مسئله ته نشین شدن را دارد .
5ـ رنگدانه نارنجی ( طول موج nm610 ـ590) :
رنگدانه های نارنجی معدنی نیز مانند رنگدانه های قرمز معدنی ، پایداری نور بهتری دارند و به همین دلیل مصرف می شوند . این نوع رنگدانه های معدنی عبارتند از : نارنجی کروم و نارنجی مولیبدات ( مخلوطی از کرومات سرب ، مولبیدات سرب و سولفات سرب ) . عیب عمده این رنگدانه ها سمی بودن بسیار زیاد آنهاست که مصرف آنها را محدود می کند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   36   37   38   39   40   >>   >