سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله دانشگاه فرهنگیان و توسعه پایدار pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله دانشگاه فرهنگیان و توسعه پایدار pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله دانشگاه فرهنگیان و توسعه پایدار pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دانشگاه فرهنگیان و توسعه پایدار pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله دانشگاه فرهنگیان و توسعه پایدار pdf :

آموزش برای توسعه پایدار، رویکردی از آمـوزش اسـت کـه در جسـتجوی توانمندسـازی مردم برای پذیرش مسئولیت برای ایجاد یک آینده پایدار میباشد. این برنامـه کـه پیـرو تصویب قطعنامه 57/254 مجمع عمومی سازمان ملـل متحـد در سـال 2002 مبنـی بـر تعیین دهه 2005-2014 به عنوان “دهه آموزش برای توسعه پایدار” در یونسکو طراحی شد، شامل ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیستمحیطی اسـت کـه در همـه آنهـا، آموزش به عنوان رکن و ابزار اصلی به منظور تحقق اهداف برنامه در نظـر گرفتـه شـده است. دانشگاه فرهنگیان به دلیل ضریب تأثیر بسیار بـالای خـود در آگـاهی بخشـی و ارتقای قابلیت های مورد نیاز نهادها و سـازمانهای جامعـه از جملـه معلمـان و کارکنـان سازمان آموزش و پرورش و دیگر نهادها، ظرفیت لازم برای آغاز جنبش توسعه پایدار را دارد .بدین ترتیب، با ظهور الگـوواره پایـداری و تغییـر فرضـیات بنیـادین، نظـا مهـای آموزشــی معلمــان و مــدیران و دگــر کارکنــان نهادهــا، ادارات و در رأس آنــان دانشــگاه فرهنگیان و پردیس های تحت پوشش آن، نیز باید ساختارهای خود را در تمام بخشـها به ویژه در حوزه آموزش با شرایط جدید منطبق نمایند. هدف از این مقاله بررسی نقـش دانشگاه فرهنگیان و پردیس های استانی آن در آموزش توسعه پایدار است.در این مقالـه مفهوم توسعه پایدار، نقش نظام های آموزشـی بـه ویـژه دانشـگاه فرهنگیـان در توسـعه پایدار، رویکردهای آموزشی مورد نیاز و قابلیت های توسـعه پایـدار بررسـی و در نهایـت، توصیه هایی برای نهادینه کردن توسعه پایدارارائه شده است.

کلمات کلیدی: توسعه پایدار، آموزش ، آموزش عالی، دانشگاه فرهنگیان ، قابلیت های کلیدی.

مقدمه

هدف نهایی توسعه، بهبود سطح زندگی افراد جامعه از طریق کاهش فقر، بیکاری و نابرابری است.[1] تا اوایل دهه هشتاد میلادی با حاکم بودن الگوواره رشد، تصور بر این بود که تنها راه رسیدن به توسعه، افزایش رشد اقتصادی است. امروزه تعریف توسعه که تا به حال صرفاً جنبه اقتصادی داشت تغییر کرده و به نوعی جامع نگری با ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی روی آورده است که هدف اصلی آن »توسعه انسانی پایدار« است. در سال 1983 سازمان ملل متحد1 به منظور رفع مشکلات پیش آمده ، کمیسیون جهانی محیط زیست و توسعه 2 را ایجاد کرد که در گزارش نهایی خود با عنوان »آینده مشترک ما«، رویکرد جدید توسعه پایدار را مطرح ساخت. در این گزارش، توسعه پایدار بدین گونه تعریف شد: توسعه ای که نیازهای نسل کنونی را بدون در خطر قرار دادن توانایی نسل های آینده در رفع نیازهایشان ، برآورده می

1 – United Nations 2 – World Commission on Environment and Development

1

سازد . [2] آموزش عالی به دلیل ضریب تأثیر بسیار بالایی که دارد، دارای توانایی لازم برای آغاز حرکتی اساسی به سمت توسعه پایدار می باشد.[3] از دوران ظهور انقلاب صنعتی و و فرو ریختن دیوار بلند میان آموزش عالی و جامعه، دانشگاه ها با ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی متناسب با نیازها و خواست جامعه ، مصدر تحولات عظیم صنعتی ، اقتصادی واجتماعی و ; جامعه گردیدند .این تحولات، علاوه بر افزایش تولیدات و رشد اقتصادی و بهبود نسبی سطح رفاه ، موجب افزایش بیش از پیش استفاده از منابع ، تخریب محیط زیست ، فقر ، نابرابری های اجتماعی، ظهور جنگ ها و ناآرامی ها و ; نیز گردیده است که به نوبه خود،موجبات ناپایداری توسعه جوامع را فراهم ساخته است .هم اکنون دانشگاه های بسیاری در سطح جهان به دنبال تجدید نظر و اصلاح سیاست های پیشین خود برای اعمال اصول پایداری در سیاست ها و مدیریت خود می باشند تا قابلیت های ناپایداری را که سالها توسط آموزش عالی ترویج شده بررسی نموده و در نوع رابطه خود با جامعه تجدید نظر نمایند. این مقاله ضمن بررسی مفهوم توسعه پایدار ،ابتدا به ابعاد محیطی،اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می پردازد .سپس نقش سیستم های آموزشی به ویژه دانشگاه ها ، رویکردهای آموزشی مورد نیاز و قابلیت های توسعه پایدار به بحث گذاشته می شود .در نهایت ، توصیه هایی برای نهادینه نمودن توسعه پایدار ارائه می گردد.

مفهوم توسعه پایداری

از میان واژه ها و اصطلاحاتی که در چند دهه اخیر رواج یافته اند به مواردی برمی خوریم که به دلایل ابهام در معنا، تفسیر و عدم تناسب در کاربردها، کمتر مخاطبی توانسته است مفهوم آنها را به درستی درک کند، یکی از این اصطلاحات »توسعه پایدار« است. توسعه پایدار مفهومی است فراگیر با بار معنایی بسیار گسترده که همین ویژگی باعث شده است گروه های مختلف اجتماعی با اهداف کاملاً متفاوت آن را به کار ببرند. یکی از دلایل موفقیت رواج اصطلاح توسعه پایدار در این واقعیت نهفته است که افراد مختلف با اهداف کاملاً متفاوت می توانند آن را با بی دقتی به کار برند. تا همین چنددهه پیش برداشتی که از توسعه می شدصرفاً جنبه اقتصادی داشت و تقریبا” تمامی اندیشمندان و صاحب نظران درمان آلام بشر را در رشد روزافزون اقتصاد می انگاشتند و حصول رشد اقتصادی را به هر قیمتی از واجبات می دانستند. اما رفته رفته همین اندیشمندان دریافتند که تولید بیشترلزوماً نمی تواند ضامن رفاه و صلح وخوشبختی انسان ها باشد. چرا که رشد اقتصادی زمانی می تواند پیام آور خوش بختی و آرامش باشد که ضمن حفظ حرمت طبیعت و سایر موجودات، حاصل آن بصورت عادلانه در اختیارنسل حاضر و آینده بشر قرار بگیرد. به همین خاطر غالب متفکران وادی»توسعه« به سوی نوعی جامع نگری در تعریف این مفهوم، که شامل توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی است روی آورده اند. در این

تعریف انسان به عنوان محور اصلی توسعه مطرح بوده و هدف آن »توسعه انسانی پایدار« است که منظور از آن فراهم کردن زمینه های لازم برای آماده سازی انسان هاست تا ضمن مشارکت در فرآیند توسعه خود نیز از زندگی پایدار(مادی و معنوی) بهره مند شوند و همین اقبال را برای آیندگان نیز در نظر داشته باشند، از این دیدگاه پایداری، الگوواره ای است برای تفکر در مورد آینده، که در آن ملاحظات محیطی ، اجتماعی و اقتصادی به منظور ارتقاء کیفیت زندگی، در وضعیتی متعادل با یکدیگر قرار می گیرند.[2] این الگو واره با اصرار و تأکید، رشد کیفی را با محوریت محیط زیست و عدالت اجتماعی در کانون توجهات و پژوهش های خود قرارداده است. به تعبیر بهتر، در این رویکرد، انسان و محیط زیست او محور توسعه است و نه رشد اقتصادی با شاخص های کمی.[3] امروزه توسعه شعار همه کشورها است ولی متأسفانه بیشتر ممالک برای رسیدن به رفاه مادی(به اصطلاح وضعیت مطلوب) از روش های نامطلوب استفاده می کنند و به بهانه دستیابی به توسعه بی محابا از منابع محدود برداشت نامحدود می کنند که این خود از مصادیق ناپایداری توسعه تلقی خواهد شد. در سطوح ملی و بین المللی ناپایداری توسعه از علل و مصادیق گوناگونی نشأت می گیرد. علت عام و در عین حال اصلی ناپایداری توسعه در جوامع، فقدان بینش و نگرش آینده نگر به اصل توسعه، کمبود دانش و خردمندی درباره تعیین راهبردها، سیاستگذاری ها و

2

تصمیم گیری ها در سطوح مختلف مدیریتی و عملیاتی است. هزاره ی سوم سده ی تفکر و تعقل است با این حال، هنوز هم ناپایداری توسعه ناشی از نادانی و بی خردی نوع بشر به چگونگی زندگی سعادتمند است.

مفهوم پایداری را باید در اذهان و اندیشه های نیروی انسانی جوامع جست وجو کرد. شاید باور این حقیقت با همه ابعاد که فرآیند توسعه پایدار و تحقق همه ابعاد آن همان تربیت نیروی انسانی است که ریشه در آموزش دارد، هنوز برای بسیاری از کشورهای جهان مشکل باشد. بدیهی است تا وقتی نظام تربیت و آموزش نیروی انسانی و امر پژوهش در راس سایر نظام ها قرار نگیرد و متولیان این نظام تربیتی از مستعدترین، مدیرترین، داناترین و تواناترین نیروهای کشور نباشند، نمی توان به تحقق توسعه پایدار امیدوار بود. از همین رو بایستی عوامل اساسی در یک فرآیند پویای توسعه پایدار را به چهار عامل تقسیم کرد:

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد مبانی بتن pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد مبانی بتن pdf دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد مبانی بتن pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد مبانی بتن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد مبانی بتن pdf :

مبانی بتن

بتن اساسا از دو قسمت دانه¬های سنگی (Aggregates) و خمیر سیمان (Concrete) تشکیل شده است. خمیر سیمان که در واقع مخلوطی از سیمان پرتلند و آب می¬باشد.
– در اثر واکنش شیمیایی سیمان و آب روند سخت شدن ادامه یافته و در نتیجه دانه¬ها (ماسه و شن) را بصورت تود سنگ مانندی به یکدیگر می¬چسباند.
– دانه¬ها به دو گروه ریزدانه که تا ¼ اینچ (6میلیمتر) و درشت دانه که روی الک شماره 16 (118 میلیمتر) تقسیم می¬شوند.
– خمیر سیمان عموما حدود 25 تا 40% کل حجم بتن را تشکیل می¬دهد که حجم مطلق سیمان بین 7 تا 15% و حجم آب از 14 تا 21% است. مقدار هوای در بتن تا حدود 8% حجم بتن را تشکیل می¬دهد این اندازه به درشت ترین دانه بستگی دارد.

– برای مصالح و شرایط عمل آوردن (Curing) معین، کیفیت بتن سخت شده به مقدار آب در مقابل با مقدار سیمان بستگی دارد.
مزایای کاهش مقدار آب
1 افزایش مقاومت فشاری و مقاومت خمشی
2 افزایش قابلیت آب بندی (Water Tightness)
3. کاهش جذب آب (Absorption)

4 افزایش مقاومت نسبت به عوامل جوی
5 پیوستگی بهتر بین لایه های متوالی
6 چسبندگی بهتر میان میلگرد و بتن
7 کاهش تغییرات حجمی در اثر تر و خشک شدن

انواع سیمان پرتلند
– نوع 1 : برای استفاده عمومی ومناسب برای همه کارها
– نوع 2 : زمانی که احتیاطات علیه حمله سولفات ها مهم باشد
– نوع 3 : با مقاومت زودرس که مقاومت های بالا را در مدت کوتاهی می دهد

– نوع 4 : با حرارت هیدراسیون کم در جائی که میزان و حرارت تولید شده باید حداقل باشد
– نوع 5 : در بتن هائی که در معرض شدید سولفاتها قرار دارن (ضد سولفات)
– سیمان حباب زا (نوع A1، A2، A3) در برابر یخ زدن و آب شدن و همچنین پیوسته شدگی حاصل از اثرات مواد شیمیائی برای از بین بردن یخ جاده ها مقاومت بهبود یافته ای دارند.
سیمان پرتلند سفید تفاوت بنیادی آن در رنگ می باشد
اختلاط

ترتیب 5 ماد متشکله بتن در مخلوط کن نقش مهمی را در یکنواختی بتن خواهد داشت.
کنترل ترک
دو عامل اصلی برای ترک در بتن عبارتند از :
1 تنش بر اثر بارهای وارده (Control joints)
2. تنش بر اثر آب رفتگی در حین خشک شدن یا تغییرات دما (Restraint)
شیوه جلوگیری

1 درزهای کنترل مؤثرترین شیوه جلوگیری از ترک های غیر قابل رؤیت به شمار می آیند (Isolation Joints)
2. درزهای جداکننده دال را از قسمتهای دیگر سازه جدا می کنند و اجازه حرکت افقی و عمودی را در دال می دهد (Footings)
3. درزهای اجرائی جائی که کار بتن ریزی روزانه پایان می یابد، ایجاد می شوند; و مناطقی را که در دفعات مختلف بتن ریزی می شوند از یکدیگر جدا می سازند.

مواد افزودنی بتن (Admixtures)
1. مواد افزودنی حباب زا (Air-entraining )
2. مواد افزودنی کاهنده آب (Water Reducing)
3. مواد افزودنی کندگیرکننده (Retarding)
4. مواد افزودنی تسریع کننده (Accelerating)
5. پوزولانها
6 مواد کارائی ساز شامل روان سازهای اعلا (Super Plasticizers)
7. مواد متفرقه مانند مواد پیوند ساز، ضد رطوبت، کاهنده نفوظ پذیری، دوغاب ساز و گاز ساز
بتن ریزی و پرداخت

– تدارکات پیش از بتن ریزی
شامل متراکم کردن، درست شکل دادن، مرطوب نمودن سطح زمین ، بستن قالبها،قرار دادن آرماتورها و سایر اقلام کار گذاشته شده بطور محکم در محلهای خود.

قالبها باید بطور دقیق قرار داده شوند وخود یا آستر آنها با مصالحی ساخته شده باشد که سرانجام نمای مطلوبی را به سطح بتن سخت شده ارائه کنند.قالبهای چوبی باید قبل از بتن ریزی مرطوب شوند در غیر اینصورت آب بتن را جذب کرده و متورم می شوددر استفاده از قالبهای چوبی باید از بکار بردن میخهای خیلی بزرگ یا به تعداد خیلی زیاد اجتناب ورزید تا برداشتن قالبها آسان شود و آسیب پذیری کاهش یابد.و برای سهولت در برداشتن قالبها باید آنها را با یک ماده رها ساز مانند روغن یا لاک آغشته کرد.

هنگامی که بتن ریخته می شود،میلگردهای فولادی باید تمیز بوده وعاری از زنگ یا لایه اکسیده باشد. میلگردهای فولادی و سایر اقلام کار گذاشته که آغشته به ملات باشند، نیازی به .پاک کردن ندارند به شرطی که عملیات بتن ریزی در عرض چند ساعت پایان پذیرد.
ریختن بتن

بتن باید بطور پیوسته تا حد امکان در نزدیکی محل نهای خود ریخته شود.در اجرا دالها ، بتن ریزی باید در امتداد پیرامون انتهای دال آغاز شو د و هر پیمانه روی بتن ریخته شده قبلی تخلیه شود. عموما بتن در لایه¬های افقی با ضخامت یکنواخت ریخته شود وهر لایه باید قبل از ریختن لایه بعدی بطور کامل تراکم یابد. میزان بتن ریزی باید به اندازه کافی سریع بوده تا هنگام ریختن لایه جدید روی لایه قبلی ،آن لایه در حالت خمیری باشد . این امر باعث جلوگیری از خطوط جریان، درزها و سطوح سفحات ضعیف می شود که هنگام ریختن بتن تازه روی بتن سخت شده روی می¬دهد.

پیمانه های نخستین در هر مرحله بتن ریزی در دیواره ها و تیرهای اصلی باید در دو انتهای عضو ریخته شوند و سپس بتن ریزی های بعدی به سوی قسمت مرکزی پیش روند. در تمام حالات باید از جمع شدن آب در انتهاها، در گوشه ها جلوگیری شود.
-ارتفاع سقوط آزاد بتن نیازی به محدود شدن ندارد مگر اینکه جدائی درشت دانه ها رخ دهد که در آن صورت بتن از طریق بازشوهای پهلوئی موسوم به پنجره، که در اطراف قالبهای بلند و باریک وجود دارند، ریخته می شوند. در خارج بازشوها باید از یک مخزن قیفی شکل جمع شونده استفاده شود تا بتن امکان یابد آرام تر از کنا بازشو جریان یافته و تمایل به جدائی دانه ها کاهش یابد.

قبل از اینکه سطح بتن سخت شود بتن ریزی باید دوباره از سر گرفته شود تا بدینوسیله از ایجاد اتصال سرد جلوگیری به عمل آید.
متراکم کردن بتن
متراکم کردن عبارتست از نزذدیک ساختن ذرات جامد در بتن تازه به گونه ای که ریختن آن در قالبها و دور اقلام کار گذاشته شده و آرماتورها انجام گیرد و نیز محفظه های سنگی و هوای محبوس که بصورت حفره های هوائی اتفاقی یا تصادفی در بتن موجود است از بین برود.

تراکم بوسیله دست یا توسط روشهای مکانیکی صورت می گیرد. روش انتخاب شده بستگی به روانی مخلوط و شرایط بتن ریزی مانند، پیچیدگی قالب بندی و مقدار آرماتورها دارد. مخلوط های خمیری و روان را می توان بطور دستی با کوبیدن بتن با یک میله فولادی یا یک وسیله فولادی دیگر متراکم ساخت.
تراکم مکانیکی مناسب، بتن ریزی مخلوطهای سفت با نسبتهای آب به سیمان پایین و بتن های خوب حاوی درشت دانه های زیاد را امکان پذیر می سازد.
برداشتن قالبها( باز کردن آنها)

قالبها راتا مادامی که بتن به اندازه کافی مقاومت پیدا نکرده تا بتواند به طور رضایت بخشی تنشهای ناشی از بار مرده و نیز هر گونه بار اجرایی((construction load وارده را تحمل کند،نباید برداشته شود.بتن باید به اندازه کافی سخت شده باشد به نحوی که وقتی دقت معقولی در باز کردن قالبها انجام شود هیجگونه آسیبی به به سطوح نرسد.به طور کلی برداشتن قالبهای مقاطع نسبتا ضخیم را می توان 12 تا 24 ساعت پس از بتن ریزی برداشت.در اغلب شرایط ، برای زمان برداشتن قالبها بهتر است که متکی به مقاومتی از بتن بوده که بوسیله آزمایش تعیین می شود .

میله نوک تیز یا سایر ابزار فلزی را نباید جهت شل کردن قالبها میان بتن و قالب به زور گذاشته شود.اگر لازم باشد جدا کردن قالب از بتن با استفاده از گوه (wedge (انجام گیرد، فقط باید با گوه های چوبی بکار روند.
برداشتن قالبها باید از قسمتهای ساده آغاز شده وسپس به سوی قسمتهای پیش آمده پیشروی شود.این امر فشار وارد به گوشه های پیش آمده را کاهش می دهد.

لکه گیری، پاک کردن،وپرداختن سطوح قالب گیری شده
پس از برداشتن قالبها تمام برجستگیها،خطوط نشت،و پیش آمدگیهای کوچک باید به وسیله قلم زنی (chipping ( از بین برده شود.سطح بتن سپس باید سابیده یا مالیده شود. هر گونه باید پر شود.سطوح کرمو باید مرمت شده و تمام لکه ها باید پاک شوند . با دقت در عملیات اجرای قالب بندی و بتن ریزی ، تمامی این عملیات به حداقل می رسد.
بتن کرمو و دیگر بتن های معیوب باید کنده شوند تا مصالح خوب و سالم پدید آید.
اگر بتن معیوبی مجاور محل لکه گیری شده باقی بماتد ،ممکن است رطوبت به درون خلل و فرج راه یابد و به مرور زمان عوامل جوی موجب کنده شدن بتن مرمت شده شود. لبه ها باید به طور مستقیم و عمود بر سطح ، بریده یا قلم زنی شوند ،یسا مقدار کمی تو بریدگی داده شوند تا زبانکی را در کنار جای لکه گیری شده فراهم سازد.

پیش از اعمال بتن لکه گیری ، بتن اطراف باید برای چندین ساعت خیس نگه داشته شود.تمام سطوحی که بتن جدید به آنها پیوند داده می شوند،باید بوسیله برس دوغاب زده شوند.
تکه های کم عمق را با ملات سفت مشابه آنچه کهدر بتن بکار می رود ،می توان پر کرد.لکه گیری باید لایه به لایه انجام شود. به گونه ای که ضخامت هر لایه بیشتر از13 میلی متر نبوده و نیز هر لایه به صورت مضر س پرداخت شود تا پیوند آن به لایه بعدی بهتر صورت گیرد. لایه نهایی را با استفاده از تخته ماله به نحوی پرداخت کرد که با بتن اطرهف خود همگون باشد
عمل آوردن تکه های لکه گیری شده
پس از لکه گیری، عمل آوردن باید تا جایی که ممکن است زودتر آغاز شودتا از خشک شدن زود هنگام جلوگیری شود . کرباس تر،ماسه خیس، نایلون را می توان به کا برد.
عمل آوردن و حفاظت

عمل آوردن بتن تاثیر قوی روی خواص بتن سخت شده مانند دوام، مقاومت، آب بندی، مقاومت سایشی، ثبات حجمیو مقاومت در برابر یخ زدن وآب شدن دارد.
تمامی سازه های بتنی تازه ریخته شده، باید از خشک شدن سریع، از تغییرات شدید دما، و از آسیبهای ناشی از کارهای ساختمانی و عبور و مرور بعدی محفوظ بمانند.

عمل آوردن تا حد امکان باید بلافاصله پس از پایان کار بتنی آغاز شود.
عمل آوردن به دلایل زیر ضروری است :
نگهداری بتن تحت دمای ثابت و جلو گیری از افت رطوبت برای مدت زمانی که برای هیدراسیون مطلوب سیمان ونیز برای کسب مقاومت بتن لازم است.
بتن ریزی در هوای گرم
هوای گرم می تواند اشکالاتی زیر را در بتن تازه ایجاد کند :
– افزایش نیاز به آب
– افت سریع تر و شدیدتر اسلامپ
– افزایش سرعت گیرش
– افزایش امکان ترک های پلاستیک

– اشکالات در کنترل مقدار حبابهای هوا
– نیاز شدید به عمل آوردن سریع
تعاریف و مفاهیم:
پیمان: پیمان در واقع موافقت نامه ای است که مشخصات اصلی یک قرار داد مانند مشخصات دو طرف قرارداد ، موضوع پروژه ، مبلغ و مدت قرار داد ، احجام تقریبی کار در آن بیان شده است.
کارفرما : کارفرما شخصی حقیقی و یا حقوقی است که یک سوی امضا کننده پیمان است و عملیات موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمان ، به پیمانکار واگذار کرده است. نمایندگان و جانشینهای قانونی کارفرما در حکم کارفرما می باشند.
پیمانکار : پیمانکار شخصی حقیقی و یا حقوقی است که سوی دیگر امضا کننده پیمان است و اجرای موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک بدست گرفته است.
مهندس مشاور ، مهندس ناظر : مهندس مشاور شخصی حقیقی و یا حقوقی است که برای نظارت بر اجرای کار، در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان ، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می شود.

کار: کار عبارت است از مجموعه عملیات ، خدمات یا اقدامات مورد نیاز برای آغاز کردن ، انجام و پایان دادن عملیات موضوع پیمان است و شامل کارهای دائمی است که باقی خواهد ماند و به عنوان موضوع پیمان تحویل کارفرما می گردد.و کارهای موقتی است که به منظور اجراو نگهداری موضوع پیمان انجام می شود.
کارگاه (سایت) : محل یا محلهایی است که عملیات موضوع پیمان در آن اجرا می شود یا به منظور اجرای مفاد پیمان با اجازه کارفرما از آنجا استفاده می شود.
مصالح: عبارت است از مواد ، اجناس و کالاهایی است که در عملیات موضوع پیمان مصرف و یا نصب شده و در کار باقی می ماند .

تجهیزات: عبارت است از دستگاهها و ماشین آلاتی که در عملیات موضوع پیمان نصب شده و در کار باقی می ماند.
گزارشات کارگاه: گزارشاتی پریودیک از اقدامات انجام شده و پیشرفتهای حاصله و مشکلات و کمبود های احتمالی و پیشنهادات اصلاحی و سایر موارد مرتبط می باشد که به مهندسین مشاور ( کارفرما ) ارایه خواهد شد. این گزارشات شامل گزارشات روزانه ، گزارشات هفتگی ؛ گزارشات ماهیانه و یا سایر گزارشات توافق شده با کارفرما خواهد بود که ممکن است ( بر طبق توافق طرفین) شامل بخشهایی مانند :
– گزارش انجام کارها در دیسیپلینهای مختلف ( بطور روزانه )

– گزارش رسید و تحویل تجهیزات
– گزارش مصرف مواد و مصالح
– گزارش آزمایشات و نتایج آنها

– گزارش پرسنلی و ماشین آلات
– گزارش سوانح و حوادث قابل ذکر
– گزارش مکاتبات
و سایر گزارشات دیگر باشد

مراحل برنامه ریزی و کنترل پروژه را می تون به صورت تئوریک به شرح زیر تقسیم بندی نمود:

1ـ تحلیل پروژه
1-1-مروری براهداف و شرایط اجرایی پروژه
2-1- تفکیک پروژه و تهیه فهرست فعالیت ها
3-1- بررسی روابط بین فعالیتها و تهیه فهرست آن
4-1- ترسیم شبکه پروژه

2ـ برآورد مدت، هزینه و منابع اجرایی
1-2- برآورد حجم عملیات و منابع مورد نیاز فعالیت ها
2-2- برآورد مدت و اجرای فعالیت ها
3-2- برآورد هزینه های غیر مستقیم پروژه
4-2 تهیه بودجه تفصیلی پروژه

3ـ زمانبندی پروژه
1-3- زمانبندی شبکه پروژه
2-3- تهیه جدول مشخصات پروژه
3-3- بررسی شرایط نامناسب جوی
4-3- بررسی سایر مسایل و مشکلات احتمالی

4ـ برنامه ریزی منابع و شناخت رابطه زمان-هزینه
1-4- برنامه ریزی و تخصیص منابع
2-4- بررسی رابطه زمان-هزینه
3-4- تاریخگذاری پروژه

5ـ تهیه برنامه نهایی و اجرایی پروژه
1-5- صدور مجوز برای شروع پروژه
2-5- تهیه برنامه نهایی و اجرایی پروژه
3-5- تأمین منابع اجرایی پروژه

6ـ اجرای پروژه
1-6- هدایت و اجرای پروژه

7ـ ارزشیابی و نظارت پروژه
1-7- ارزشیابی پیشرفت اجرای فعالیت ها
2-7- ارزشیابی هزینه های اجرایی
3-7- مقایسه نتایج بدست آمده با پیش بینی ها
4-7- بهنگام کردن پروژه
5-7- تهیه گزارش های مدیریتی

8ـ تصمیم گیری مدیریت
1-8- ارزشیابی پیشنهادها
2-8- تصمیم گیری مدیریت و اعمال واکنش های مناسب و مقتضی
اما برای برنامه ریزی و کنترل پروژه در پروژه های عظیمی مانند پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی عملا بسیاری از مراحل کاری متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال در چنین پروژه هایی با ملیونها اکتیویتی عملا رسم CPM پروژه غیر ممکن خواهد بود.

نظارت و ساخت پروژه های ساختمانی همانند سایر پدیده های تکنیکی متشکل از اجزاء و متاثر از عوامل درون و برون زائی است که علی رغم تنوع در سازه ها و کاربرد مصالح از کلیت و شمولی یکسان برخوردار می باشد که می توان با تقویم اجزاء موثر فرم و استاندارد مورد نظر را تبین نمود،نظرات کارشناسان و مشاهدات در زمینه تنگناهای موجود در امر نظارت گویای این حقیقت است که در این جا سعی شده از این نظرات بصورت تقویم نظارت استفاده شود.
برای شروع کار هر پروژه پس از بررسی های اقلیمی و تعیین زمین مورد نظر ابتدا بر روی زمین آزمایش های لازم از نظر نوع زمین و تهیه نقشه براساس شکل و اندازه سازه توسط مهندسین انجام می شود.

• زمین مورد نظر پس از بررسی در صورت لزوم تا عمق مشخصی که در نقشه آمده است خاکبرداری شده و احتمالا خاک دستی و یا انواع دیگر خاک که استحکام لازم را ندارند برداشته شده و جای آن را با مصالح مناسب از قبیل شن و ماسه در لایه های حداقل 20 سانتیمتری تا سطح مورد نظر پخش و آبپاشی و با غلطک مناسب کوبیده شده و سپس از زمین کوبیده شده آزمایش به عمل می آید در صورت استحکام کافی مرحله بعد که ایجاد فنداسیون است شروع می شود.

• درحین انجام این مرحله،عملیات تجهیز کارگاه از قبیل سرویس های بهداشتی،حمام،انبار سیمان و محل زندگی کارگران و تهیه آب و برق موقت برای پروژه توسط مسئولین کارگاه انجام می شود،در ضمن تهیه وسایل ایمنی از قبیل کمربند ایمنی کارگران و کمک های اولیه از ملزومات کارگاه است، فنداسیون ساختمان که بر روی زمین کوبیده شده احداث میشود دارای شکل خاصی متناسب با سازه است که انواع مختلف دارد از قبیل فنداسیون های نواری – گسترده و یا سایر موارد در این سازه فنداسیون فولادی است که محاسبات آن توسط محاسب انجام شده و دارای 70 سانتیمتر ارتفاع و مقادیر مورد لزوم آرماتور است که در نقشه مشخص شده است و پس از اجرای یک لایه 10 سانتی متری بنام بتن مگر فنداسیون روی آن طرح ریزی می شود.

• پس از آرماتور گذاری مرحله قالب بندی است که جهت شکل دادن به بتن فنداسیون انجام میشود،در این مرحله باید از قالب فلزی یا تخته ای بدون درز استفاده کرد که هنگام لرزندن بتن توسط دستگاه ویبراتور،شیره بتن خارج نشود و در بتن بماند.

• پس از قالب بندی مرحله بتن ریزی شروع میشود که بر اساس دستور کار ناظر از بتن بیش از 250 کیلوگرم بر متر مکعب بر اساس نقشه و غالبا از بتن 350 کیلوگرم در هر متر مکعب استفاده می شود که بتن ساخته شده از شن و ماسه و مقداری سیمان و احتمالا مواد شیمیایی (در بعضی از نقاط کشور) که همه موارد قبل بر طبق اصول معینی با هم مخلوط می شوند، تشکیل می شود، شن(15 و 25) و ماسه(بدون خاک) و سیمان باید به مدت حداقل 3 دقیقه با مقدار مشخصی آب تصفیه شده خوراکی مخلوط شده و پس از اینکه به شکل مطلوب در آمد در درون قالب ریخته میشود.

• بتنی که در قالب ریخته می شود پس از 8 الی 10 ساعت که در نقاط گرمسیری با گونی خیس حفاظت میشود بمدت 14 روز آب داده می شود،بدین ترتیب که در 3 روز اول حداقل هر 4 ساعت یکمرتبه و در 3 روز بعد هر 12 ساعت یکمرتبه و در سه روز بعد هر 24 ساعت و در مراحل آخر هفته ای 3 مرتبه عمل آوری میشود که البته این موضوع از طرف پیمانکاران رعایت نمیشود و فقط بمدت 7 روز ، روزانه 3 مرتبه بتن آب داده می شود. در اثنای بتن ریزی از بتن نمونهائی در قالب های 20*20*20 جهت آزمایش برداشته میشود که این نمونه ها در زمانهای هفت و 14 و 28 روز با دستگاه شکسته و مقاومت آنها معین می شود در صورت داشتن مقاومت لازم اجازه ادامه کار توسط ناظر داده می شود ، البته در هنگام بتن ریزی اگر صفحات بیس پلیت آماده باشند در جای خود قرار می گیرند و اگر موجود نباشد از شابلن استفاده می شود بدین ترتیب که شابلن را تا زمان اینکه بتن خودش را بگیرد روی بلت ها قرار می دهند و پس از اینکه بتن مقاومت لازم را بدست آورد با قرار دادن بیس پلیت و نصب پیچ بلت ها فنداسیون آماده میشود.

• پس از آکس بندی صفحات بیس پلیت ستونهای فلزی که در حین بقیه کارها آماده شده اند با جرثقیل مناسب در مکان خود قرار گرفته و توسط جوشکار مستحکم میشود که طبق نظر ناظر و مطابق نقشه است. نکته قابل توجه در این مرحله با توجه به بادها و عوامل طبیعی لازم است هر ستون در جای خود محکم شده و حداقل در یک طبقه با پلها بصورت کلاف در آید که در صورت وزش بادهای شدید یا زلزله تخریب نشود در ادامه مراحل بقیه اجزاء اسکلت شامل تیرهای فرعی و اصلی و بادبندها مطابق نقشه در جای خود نصب میشوند. پس از اتمام کار اسکلت نسبت به حفظ فلزات از زنگ زدگی ستونها و آن قسمت از پل ها که در مجاورت بتن نیستند بوسیله ضد زنگ کاملا پوشانده میشود.

• پس از تحویل اسکلت توسط ناظر مرحله نصب تیرچه های بتنی و یا هر نوع دیگر، کار پوشش سقف ها شروع میشود که در این پروژه شامل تیرچه و بلوک سیمانی است. پس از نصب تیرچه و بلوک های سقفی و قالب بندی، بتن ریزی سقف با عیار مشخصی مطابق نقشه و دستور کار ناظر انجام میشود همچنین در این مرحله تمهیدات لازم جهت تاسیسات برقی و مکانیکی انجام می شود.

• آجر چینی دیوار ها پس از اینکه سقف استحکام لازم را بدست آورد شروع می شود در آجر چینی لازم است دیوارها مرتب قفل و بست شده و دوغاب ریزی شوند و در هر مرحله شاغولی بودن دیوار کنترل شود. اتصال دیوارها به ستونها توسط عوامل گوناگون باید تصویب شود در این پروژه با جوش دادن آرماتورهای 50 سانتی به ستونها به فاصله 70 سانتیمتر اتصال برقرار میشود.

• پس از اتمام دیوار چینی پلاستر دیوارها و سقف شروع میشود که در این مرحله نیز عمل آوری پلاستر با آبپاشی روی پلاسترها همزمان با پیشرفت کار بمدت 3 روز انجام میشود که همزمان با دیوار چینی، پنجره ها نیز نصب میشوند در همین مرحله چهار چوبهای فلزی نصب میشوند و تاسیسات برقی و مکانیکی در جای خود قرار می گیرند ضمن همین مرحله کف سازی ها و عایق کاری قسمت سرویس ها انجام میشود پس از نصب تاسیسات برقی و مکانیکی عملیات سفیدکاری انجام شده و در اثنای همین مرحله، کف قسمتهایی که سفید کاری شده فرش موزائیک یا سنگ میشود البته مرحله پله و نصب سنگ های آن که یکی از دقیق ترین کار ها در ساختمان است در همین مرحله است.

• شرح هر یک از عملیات دارای ریزه کاریهای زیادی است که عکس های موجود گویای همه موارد است از قبیل کنترل های لازم در هر مرحله که بصورت تقویم در آمده است که احتمالا از دید ناظر پنهان نماند. در ضمن همین کارها بام سازی ، شیب بندی ، عایق کاری بام و دست انداز بام انجام میشود. در بعضی موارد نما سازی ساختمان با توجه به نوع نما که در این پروژه آجر دوغابی است تقریبا پس از پایان آجر چینی شروع می شود. در نماسازی پروژه سعی بسیار می شد که نما به آجرهای دیوار کاملا بچسبد این کار با تعبیه میله های فلزی در دیوار یا ایجاد حفره در دیوار جهت درگیری نما و دیوار انجام می شد0 پس از نماسازی و سفید کاری مرحله نظافت، نقاشی و نصب شیشه و محوطه سازی ساختمان انجام می شود.
• با توجه به اینکه بندرعباس دارای هوای شرجی است از نزدیکی گچ و فلزات جدا باید جدا خودداری شود.

روی فلزات پس از پوشش تور سیمی و بتن ،عملیات سفید کاری انجام شود

دیسیپلینهای یک پروژه .
1- فعالیتهای سیویل (CIVIL STRUCTURE)
این بخش شامل کلیه فعالیتهایی از قبیل فعالیتهای ذیل می باشد:
1-1- انجام فعالیتهایی برای استفاده های موقتی از قبیل داربست بندی ، حصارهای موقتی دور یک محوطه ، نشانه گذاری ها ، انبار کردن و تخلیه آبهای زیر زمینی (DEWATERING) و آبهای زائد و غیره .

1-2- انجام فعالیتهای درزبندی شامل مواد پر کننده معمولی و شیمیایی و مواد درزهای انبساطی (EXPANSION JOINT MATERIAL) و فعالیتهایی از این دست .
1-3- کارهای بتنی از قبیل:
1-3-1- اجرای بتن ریزی شامل ریختن مواد ، اختلاط مواد و غیره .
1-3-2- اجرای مصالح تسطیح کننده بتن از قبیل آرماتور و شبکه مفتولهای فولادی ساخته شده .
1-3-3- اجرای شابلون (TEMPLATE) برای تجهیزات .

1-3-4- اجرای جاده ها ، خیابانها ، محوطه سازی ، کف سازی و درزهای جدا کننده کف ها ، جدولها ، پیاده رو ها ، پارکینگها و ; .
1-4- اجرای عایق های حرارتی و رطوبتی و ضد آب کردن کارها شامل دیوار و بام از قبیل فعالیتهایی مانند
– عایق بندی های جامد ( RIGID INSULATION)
– عایق بندی رطوبتی WATER PROOFING))
1-5- انجام کارهای بنایی و نازک کاری و نما سازی از قبیل:
1-5-1- آجر کاری و بلوک چینی

1-5-2- کاشی کاری و سرامیک کاری
1-5-3- کف سازی
1-5-4- موزاییک کاری
1-5-5- اجرای سقف کاذب

1-5-6- اجرای پوشش های آکوستیک
1-5-7- اجرای کف پوشهای لاستیکی و پلاستیکی
1-5-8- گچ کاری و سیمان کاری
1-5-9- اجرای کنیتکس و ;
1-5-10- رنگ آمیزی ساختمان و دربها و ; .
1-5-11- اجرای ناودانی ها .

1-6- اجرای تاسیسات بهداشتی ساختمان شامل فعالیتهایی از قبیل :
1-6-1- نصب لوازم بهداشتی از قبیل توالت، دستشویی ، سینک، سیفون و غیره با کلیه لوازم و متعلقات فرعی و لوازم مربوطه .
1-6-2- کارگذاری شیر آلات و اتصالات آنها و; .
1-6-3- اجرای چاهها و چاهکها و سپتیک تانکها .
1-7- کارهای مربوط به در و پنجره شامل فعالیتهایی از قبیل :
1-7-1- اجرای درهای کرکره ای ، اجرای درهای متحرک ریلی (SLIDING DOOR) و از این قبیل .
1-7-2- اجرای پنجره ها و نصب شیشه ها و توری برای پنجره ها و ; .
1-7-3- اجرای پارتیشنها .
2-2- فعالیتهای فلزی ( STEEL STRUCTURE)
شامل کلیه فعالیتهای فلزی در یک پروژه از قبیل

– اسکلت فلزی ساختمان های صنعتی و غیرصنعتی.
– تکیه گاههای فلزی
– تیرهای مهار کننده
– تیرهای تقویتی
– اجرای دیوار بندها ( WLLTIE) و بادبندها (BRACING)
– اعضای سازه های پیش ساخته جهت سکو ها (PLATFORM).

– کلیه سکوهای دسترسی ، نردبانها و سکوها برای تجهیزات و ماشین آلات .
– نردبانها(LADDERS) و حفاظهای نردبان ها (CAGE HOOP) و نرده ها (HANDRAIL)، پله ها (STAIR) و نردبانهای دسترسی حصارها (DIKE WALLS) و; .
– کلیه سایبانها (SHELTERS) شامل اجزای فلزی سقف ، پرلینها ، نردبانها، پلکانها ، پیچ و مهره ها و پوشش های سقف و; .
– کلیه حصارهای فلزی و فنس ها (FENCES) .

– کف های مشبک فلزی (GRATING) .
– مصالح پوشش مسقف (CLADDING MATERIALS).
– اسکلت های فلزی صنعتی مانند پایپرکها ( PIPERACK) وکیبلرکها (CABLE RACK) و پلهای ارتباطی فلزی (METAL DECK) و پلهای روی ترانشه ها و آبرو ها.
– اجرای نبشی های گوشه ها و ترانشه ها .
– اجرای کف سازیهای فلزی (CHEQUERD PLATE) .

– نشیمن گاهها (BRACKETS) .
– ورق گذاری های فولادی و ورق های فولادی داخل کار (INSERT PLAT)
– پیچهای پر مقاومت ( H.S.BOLT) و پیچهای معمولی .
2-3- فعالیتهای نصب تجهیزات مکانیکی (MECHANICAL)

کلیه تجهیزات و ملحقات آن مطابق لیست تجهیزات پیوست یک پروژه که نیاز به نصب دائم دارند به استثنای تجهیزات بتنی ، شامل کلیه تجهیزات ثابت و دوار همراه با قطعات منفصله و قطعات داخلی و جوشکاری تجهیزات (در صورت لزوم) ، تجهیزات اطفاء حریق با کلیه متعلقات و سایر دستگاههای سبک ، سنگین و نیمه سنگین از قبیل :
– پمپها (POMPS)
– مخازن (DRUMS).
– کمپرسورها ( COMPERESSORS)
– سیلوها (SILO)
– درامها (DRUMS)
– تاورها (TOWERS)

– راکتورها (REACTORS)
– مبدلهای حرارتی (HEAT EXCHENGER)
– فن ها و دمنده ها ( FAN & BLOWRES)
– پکیجها (PACKEGE)
– نصب داکتها (DUCTS)
و سایر تجهیزاتی از این دست.

2-4- فعالیتهای برقی ( ELECTRICAL)
شامل فعالیتهای الکتریکی از قبیل :
2-4-1- کابل کشیها مانند:
– کابلهای قدرت
– کابلهای کنترل
– کابلهای مخابرات
– کابلهای روشنایی

– کابلهای سیستم اطفا ء حریق و HEAT TRACING
2-4-2- نصب تابلوها مانند :
– تابلوهای کنترل
– تابلوهای توزیع برق U.P.S
– تابلوهای مبدل فرکانس
– تابلوهای توزیع فرعی
– تابلوهای روشنایی

– تابلوهای محلی
2-4-3- سیستم های تولید برق بلا انقطاع
2-4-4- سیستم های روشنایی شامل مواردی از قبیل :
– نصب چراغها مانند چراغ فلورسنت ، چراغهای ضد انفجار، چراغهای صنعتی ، چراغهای خیابانی و نورافکنها .
– تیر های چراغ (LIGHTING POLE)
– کلید و پریزهای نوع EX و نوع صنعتی .
– فتوسل
2-4-5- اتصالات زمین و محافظت از صاعقه شامل نصب قعاتی از قبیل:
– الکترود زمین
– سیم زمین( با روکش و بدون روکش)
– تکمه های فشاری
– شینه اتصال زمین ( GROUNDING BUSBARS)
– سیم کشی ها .
-2-4-6- لوله های حفاظتی جهت عبور کابل (CONDUIT) شامل لوله های فلزی و پلاستیکی.
2-4-7- ترانسفورماتور و رابط ثانویه ترانسفورماتور و تابلو (BUS.DUCT).
2-4-8- سیستمهای تلفن و فراخوان PAGING))
2-4-9- سیستم های مخابراتی بی سیم .
2-4-10- سیستم اعلام حریق .

2-4-11- سیستم HEAT TRACING .
2-4-12- سیستم حفاظت کاتدی
2-4-13- فعالیتهای مورد نیاز عملیات کابل کشی و سیم کشی مانند :
– نصب گلند (GLAND) و CABLE CONNECTOR.
– جعبه های ترمینال
– سینی های کابل و تریها (TRAY) .
2-5- فعالیتهای ابزار دقیق (INSTRUMENT )
شامل نصب:
2-5-1-ابزار دقیق محلی (FIELD INSTRUMENT) شامل نصب قطعاتی برای :
– اندازه گیری سطح مایع
– اندازه گیری سطح فشار

– اندازه گیری دما
– اندازه گیری دبی .
2-5-2-نصب شیر های کنترل ، شیر های ON/OFF شیر های اطمینان و شیرهای برقی
2-5-3-رگولاتورهای فشار
2-5-4-تجهیزات سیستم کنترل و کلیه ملحقات و سیستم های جانبی

2-5-5- تابلوها مانند تابلوهای سیستم کنترل و تابلو های پکیج
2-5-6- سیستم قطع اظطراری (ESD) با کلیه ملحقات و تجهیزات جانبی.
2-5-7- تجهیزات الکترونیکی محلی مشتمل بر نشاندهنده ها ، مبدلها و شمارنده ها .
2-5-8- کابلهای ابزار دقیق از قبیل :
– کابلهای سیگنال های دیجیتال
– آنالوگ
– فیلد باس ( FIELD BUS)
– RTD
– تروموکوپل
– کابلهای تغذیه ادوات ابزار دقیق
– کابلهای خاص
2-5-9- لوله های کابل (CONDUIT).
2-4-13- فعالیتهای مورد نیاز عملیات کابل کشی و سیم کشی مانند :
– نصب گلند (GLAND) و CABLE CONNECTOR.
– جعبه های ترمینال
– سینی های کابل و تریها (TRAY) .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی علل و عوامل حجاب زدگی دانشجویان جوان دختردانشگاه آزا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی علل و عوامل حجاب زدگی دانشجویان جوان دختردانشگاه آزاد مجمتع ولی عصر تهران و گناباد pdf دارای 166 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی علل و عوامل حجاب زدگی دانشجویان جوان دختردانشگاه آزاد مجمتع ولی عصر تهران و گناباد pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی علل و عوامل حجاب زدگی دانشجویان جوان دختردانشگاه آزاد مجمتع ولی عصر تهران و گناباد pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی علل و عوامل حجاب زدگی دانشجویان جوان دختردانشگاه آزاد مجمتع ولی عصر تهران و گناباد pdf :

بررسی علل و عوامل حجاب زدگی دانشجویان جوان دختردانشگاه آزاد مجمتع ولی عصر تهران و گناباد

فصل اول
مقدمه
با مطالعه در انسان های نخستین مشاهده می کنیم آنها از برگ درختان و پوست حیوانات برای پوشش بدن خود و محافظت از تغییرات جوی و موانع طبیعی بهره می گرفته اند،تا عصر حاضر که با استفاه از تکنولوژی لباس ها و پو شش های متنوعی را تولید و استفاده می کنند و این نکته بر اهمیت استفاده از پوشش می افزاید.
ادیان نیز از پوشش به عنوان حجاب یاد می کنند و استفاده از آن را متذکر و عاملی جهت امنیت زن و جامعه و کاهش فساد جامعه می دانند و زنان و مردانی که حجاب را رعایت
نمی کنند مورد نکوهش قرار می دهد.
حجاب پوششی است بین زن و مرد و زن طی آن زیبایی های جسمی خود را از مرد نامحرم می پوشاند در دین اسلام ،قرآن زنان را به حجاب توصیه کرده است(آیه 31 سوره نور).
بدحجابی پوششی است که علاوه بر اینکه شکل و جنس پوشش رعایت شده ولی نحوه ی استفاده از آن صحیح نمی باشد و زنی که از پوشش استفاده می کند ولی به علت نادانی و ناآگاهی یا تعمداً آن را رعایت نمی کند. دچار حجاب زدگی شده است. و حتی زنان دیگر از آن ها به عنوان بی عفت یاد می کنند که این خود نشان دهنده ی این است که حجاب در جامعه به عنوان ارزش پذیرفته شده است جزء فرهنگ ایرانی می باشد. طبق نظریه دورکیم در صورتی که فردی ارزش و هنجارهای جامعه ای را نادیده بگیرد جامعه را دچار تزلزل می کند و جامعه او را تهدید می کند.
حجاب زدگی در جامعه آثاری بر جای می گذارد که عبارتند از سست شدن بنیاد خانواده ، به خطر افتادن نسل آینده ،افزایش فساد و بی بند وباری و ; .
از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر حجاب زدگی می توان تبلیغات استعمارگران ،غرب زدگی ،خودنمایی و ;رانام برد.(Ham Mihan Forum .htm)
کتابها و مطالب و تحقیقات بسیاری در زمینه حجاب نوشته و تالیف شده است. که از آن جمله می توان به کتاب مسئله حجاب از آیت الله مرتضی مطهری،حجاب در عصرما از محمدرضا اکبری ،فرهنگ برهنگی برهنگی فرهنگی از غلامرضا حداد عادل،نام برد.

بیان مسئله
حجاب پوششی است که زن را ملزم می کند که بدن خود را از نگاه نامحرمان بپو شاند و زن و مردی که این حجاب را ر عایت نکنند دچار بد حجابی شده و جامعه و همین طور خودشان را دچار ناامنی می کنند. به مساله حجاب در همه ی ادیان الهی تاکید فراوان شده است. اسلام طرفدار آن است که زن در حضور بیگانه بدن خود را بپوشاند تا عزت و کرامتش درمقابل مرد بیگانه محفوظ بماند نه این که در مقابل مرد موجودی مبتذل باشد و در عین حال هرگز مجبور به کناره گیری از جامعه نمی شود.
در ایران از اواخر دوره ی قاجاریه به بعد زمزمه هایی توسط آزادی خواهان و متجددین برای آزادی زنان و رفع حجاب آنان آغاز شد.بعد از برقراری مشروطیت مدارس دخترانه باز شد و پای زنان ایران به فرهنگ باز شد و فکر آزادی زن به سبک غربی و رفع حجاب توسط زنان فرهنگ رفته توسعه یافت و به مرور انجمن های مختلف زنان به این منظور تشکیل شد.بعد از پایان سلطنت قاجاریه ،انگلیس برای تامین منابع خود در ایران توسط رضاخان،کشف حجاب بین زنان را انجام داد ولی بعد از انقلاب به وسیله حکومت جمهوری اسلامی ضرورت حجاب رسماً اعلام و برای جلوگیری از انواع توطئه ها وسوء استفاده ها،حتی مختصاتی نیز بدان قائل گردید تا از راه افراط و تفریط ها موضوع را به ابتذال نکشاند که از آن جمله سادگی پوشاک و حجاب بود آن هم به صورتی که بر جذابیت زن از نظر مرد بیگانه نه افزوده و غیر مستقیم عامل محرکی برای ایجاد و رواج فساد نگردد ولی به مرور زمان،بی سروصدا و به تدریج روسری های رنگارنگ و جذاب خارجی به طور فراوان مورد توجه و استفاده گروه خاصی از زنان قرار گرفت که در این راه احکام شرعی مورد دستاویز قرار گرفته است . در این اقدام گرچه ظاهراً قانون مراعات می شود اما از سوی دیگر یا افزودن بر جذابیت زن در نظر مرد این اهداف خنثی می شود زیرا حجاب سبب کاهش جرم و جنایت و فساد در جامعه می شود.( عسگریwww.bashgah.net,1384,)
بدحجابی به خصوص در ده تا پانزده سال اخیر رشد زیادی کرده است به گونه ای که به یک معضل اجتماعی تبدیل گردیده است. در ابتدا موضوع در حدی نبود که احساس خطر شود اما رشد پدیده بدحجابی در ایران روبه افزایش رفت ولی متولیانی که وظیفه شرعی و قانونی شان اجرای برنامه هایی برای علاج این پدیده بود هیچ اقدام را صورت ندادند ودر واقع اصلاً در این 28 سال هیچ اقدامی صورت نگرفته است که نتیجه هم بدهد.
طبق آمار ی که به دست آمده است فعلاً پدیده بدحجابی نیمی از جمعیت زنانه نه مردانه ویا این که فعلاً بخش زنانه ،را مورد توجه قرار داده است.زنان نیمی از جمعیت 70 میلیونی ایران را تشکیل می دهند.پدیده ی بدحجابی عمدتاً به سنین 15 تا 30 سال مربوط می شود چرا که کودکان و میانسالان و کهنسالان را با این مقوله کاری نیست. درهمان حال باید از رقم آنان 43 درصد جمعیت روستا نشین کشور را کم کرد و همچنین آمار دختران در شهر های کوچک هم باید از این آمار کم کرد و درنهایت عدد باقی مانده را میان حداقل 10 و حداکثر 15 شهر تقسیم نمود آنگاه در خواهیم یافت که ما در هر شهرستانی که بدحجابی در آن یک روند نامطلوب و غیر قابل تحمل است،با تعداد کمی افراد به نسبت آنچه تصور می شود مواجه می باشیم . در این جا به طور طبیعی به این نتیجه می رسیم که در شر ایطی که اکثریت قاطع افراد در جامعه و از جمله خانواده های افراد بد حجاب از این موضوع رنج می بر ند،دستگاههای مسئول در نظام می توانند برنامه ریزی کنند و دریک دوره ی زمانی نه چندان طولانی شاهد کاهش چشم گیر این پدیده باشند.( بنی حسwww.mnarjes )
طبق نظریه دورکیم: مجموعه اعتقادات و احساساتی که درمیان معدل اعضای یک جامعه مشترک است و این مجموعه را می توان وجدان جمعی یا مشترک نامید و وجدان جمعی در پهنه جامعه شایع و منتشر است .این و جدان،مستقل از شرایط و وضع افراد است.افراد گذرا هستند و وی ماندنی و از نسلی به نسل دیگر نیز دگرگون نمی شود و نسل های متوالی را به یکدیگر مربوط می کند.
طبق این نظر فرهنگ نیز نسل به نسل به افراد منتقل می شود و به نسل های بعد می رسد و به عنوان وجدان جمعی در جامعه محسوب می شود.منشأ همبستگی اجتماعی اشتراک عده ای از حالات وجدان درمیان کلیه اعضای یک جامعه است.
بنا بر نظر دورکیم حجاب یک هنجار اجتماعی است که وجدان جمعی آن را قبول دارند.در جوامع چنانچه حجاب و ارزش رعایت شود جامعه از همبستگی برخوردار می شود یعنی حجاب به عنوان یک وجدان جمعی مورد قبول قرار می گیرد ولی اگر حجاب رعایت نشود و تعدادی از آن تخطی کنند آن همبستگی از بین می رود.
در این تحقیق به بررسی و شناخت عوامل و آثار سوء حجاب زدگی در دانشجویان جوان دختر تهرانی و گنابادی پرداخته می شود.

اهداف پژوهش
الف) اهداف کلی:
بررسی و شناخت علل حجاب زدگی دانشجویان جوان دختر تهرانی و گنابادی به منظور آگاهی و ارائه راه کار جهت پیشگیری از آثار سوء اجتماعی آن در خانواده و جامعه.
ب) اهداف جزئی:
1- بررسی و شناخت رابطه بین سن و حجاب زدگی دانشجویان دختر .
2- بررسی و شناخت رابطه وضعیت تاهل و حجاب زدگی دانشجویان دختر.
3- بررسی و شناخت رابطه درآمد و حجاب زدگی دانشجویان دختر
4- بررسی و شناخت رابطه دانشگاه محل تحصیل و حجاب زدگی دانشجویان دختر
5- بررسی و شناخت رابطه استفاده از رسانه ها و حجاب زدگی دانشجویان دختر.

اهمیت موضوع پژوهش
الف) ضرورت و اهمیت نظری: این تحقیق تلاش خواهد کرد در حوزه حجاب زدگی دانشجویان جوان دختر تهرانی و گنابادی به این سوالات پاسخ دهد.
1- آیادر جامعه بالاخص دانشجویان حجاب زدگی وجود دارد؟
2- چرا در جامعه حجاب زدگی وجود دارد؟
3- به چه شکلی حجاب زدگی در جامعه توسعه می یابد؟
4- حجاب زدگی به چه میزان باعث تشنح در جامعه و خانواده می شود؟
5- عوامل اثر گذار در حجاب زدگی چه مواردی می باشد؟
ب) ضرورت و اهمیت عملی:سعی بر آن است که با استفاده از این تحقیق و اطلاعات ذکر شده درباره علت حجاب زدگی در خانواد ه و جامعه و آثار سوء آن در جامعه بکاهیم.

فرضیات :
1- به نظر می رسد بین سن و حجاب زدگی دانشجویان دختر رابطه وجود داشته باشد.
2- به نظر می رسد بین وضعیت تأهل و حجاب زدگی دانشجویان دختر رابطه وجود داشته باشد.
3- به نظر می رسد بین میزان در آمد و حجاب زدگی دانشجویان دختر رابطه وجود داشته باشد.
4- به نظر می رسد بین دانشگاه محل تحصیل و حجاب زدگی دانشجویان دختر رابطه وجود داشته باشد.
5- به نظر می رسد بین میزان استفاده از رسانه ها و حجاب زدگی دانشجویان دختر رابطه وجود داشته باشد.

تعریف نظری وعملیاتی متغیرها:
1- سال ورودی به دانشگاه :یعنی سالی که فرد در کنکور ورودی دانشگاه قبول شده و برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه می شود که در این جا منظور محقق از طبقات زیر خارج نمی باشد.
1) سال 81 و قبل از آن 2) از سال 81 تا 82 3) از سال 83 و بعد از آن
2- رشته تحصیلی : به آن شاخه ای که فرد هنگام قبولی در دانشگاه انتخاب می کند و در آن مشغول به تحصیل می شود گفته می شود که در این جا منظور محقق از طبقات زیر خارج نمی باشد.
1)مهندسی 2)علوم اجتماعی و روانشناسی 3)سایر موارد
3-سن :
نظری: تعداد سالهای عمری که فرد در زمان تولد تاکنون گذرانده است.
عملی : سن با معرفه هایی نظیر سال ،ماه و روز سنجیده می شود که این جا منظور محقق از سن ،تعداد سالهای عمر می باشد که از طبقات زیر خارج نمی باشد.
1) کمتر از 20 سال 2) از 20 تا 22 سال 3) از 22 سال به بالا
4- وضعیت شغلی:
نظری : منظور چگونگی پیشه و فعالیت مستمر و سازمان یافته فرد که دارای بعد اقتصادی است.
عملی : منظور از آن شامل طبقات زیر می باشد که اشتغال یا عدم اشتغال فرد در یکی از ارگانها لحاظ می باشد.
1) آزاد 2 )دولتی 3)بیکار ،خانه دار و سایر موارد
5- وضعیت تأهل:
نظری : منظور از تاهل این است که دو نفر زن ومرد با یکدیگر قانوناً ازدواج کرده و با یکدیگر زندگی کنند.
عملی : منظور محقق در این جا از وضعیت تاهل از دو طبقه زیر خارج نمی باشد.
1) مجرد 2) متأهل
6- اعضای خانواده :
نظری: اعضای خانواده کسانی هستند که یک خانواده را تشکیل می دهند که از معرفه های زیر خارج نمی باشد .
عملی : در این جا منظور محقق ازاعضای خانواده تعداد افراد خانواده است که در کنار هم زندگی می کنند که از سه طبقه زیر خارج نمی باشد.
1) چهار نفر وکمتر 2) از پنج نفر تا شش نفر 3) از هفت نفر به بالا
7- در آمد خانواده :
نظری: در آمد خانواده مقدار پولی است که هر ماه یک خانواده از یک منبع در آمد برای گذران زندگی دریافت می کنند.
عملی : در آمد خانواده در این پژوهش منظور مقدار پول دریافتی بابت حقوق و اضافه کاری است و یا در آمدی است که با واحد ریال (تومان ) محاسبه می شود که از طبقات زیر خارج نمی باشد.
1) کمتر از سیصد هزار تومان 2) از سیصد هزار تا چهار صد هزار تومان
3) از چهار صد هزار تومان به بالا
8- وضعیت مسکن:
نظری: منظور از مسکن در این جا یعنی مکانی که تعدادی از افراد در آن کنار هم زندگی می کنند.
عملی: این متغیر از معرفه هایی نظیر دیوار،اتاق،آشپزخانه و مالکیت و استیجاری مشخص می شود که در این تحقیق منظور محقق از وضعیت مسکن مالکیت می باشد که از سه طبقه زیر خارج نمی باشد.
1) شخصی 2) رهن و اجاره 3) سایر موارد

9- تماشای تلویزیون :
به افرادی که در طول شبانه روز تلویزیون و برنامه های آن را تماشا می کنند اطلاق می شود. که این متغیر با معرفه هایی نظیر ساعات تماشای تلویزیون ،دفعات تماشای تلویزیون ،مکان تماشای تلویزیون و برنامه های مورد مشاهده شده سنجیده می شود که منظور محقق در این جا ساعات تماشای تلویزیون می باشد.
1) کمتر از یک ساعت 2) از یک ساعت تا دو ساعت
3) از سه ساعت به بالا

خلاصه پژوهش
1-روش پژوهش :
در این تحقیق از معیارهای کلی ،اکتشافی و توصیفی استفاده شده است .در معیار اکتشافی به بررسی میزان گرایش به حجاب زدگی در دانشجویان دختر جوان دانشگاه آزاد تهران و گناباد پرداخته شده است .
2- جامعه آماری:
در این تحقیق شامل دانشجویان جوان دختر از دانشگاه آزاد مجتمع ولی عصرتهران و دانشگاه آزاد گناباد می باشد که به صورت طبقه ای 100 نفر دانشجوی دختر جهت پاسخگویی به پرسشنامه انتخاب شدند.
3- حجم نمونه :
شامل دانشجویان جوان دختر دانشگاه آزاد تهران به تعداد 50 نفر و دانشجویان جوان دختر دانشگاه آزاد گناباد به تعداد 50 نفر می باشد.روش نمونه گیری به صورت طبقه ای می باشد.
4- ابزار اندازه گیری(ابزارسازی):
ابزاراندازه گیری لیکرت و با استفاده از پرسشنامه می باشد و برای تحلیل داده ها از برنامه نرم افزارspss( تحلیل آماری) استفاده شد که در نتیجه جداول یک بعدی و دو بعدی و نمودارهایی را ارائه داد.
5-روش جمع آوری اطلاعات:
روش جمع آوری اطلاعات به طریق پیمایشی می باشد و براساس سوالاتی که در مورد موضوع تحقیق مطرح شد به آثار مکتوب موجود در کتابخانه مراجعه شد . اسناد مکتوب در این تحقیق شامل روزنامه ها ،مجلات،کتب و اینترنت می باشد.

6- روش تجزیه و تحلیل (آماری )اطلاعات:
شیوه سنجش و اندازه گیری متغیرها ،پرسشنامه و آزمون و تحلیل و تفسیر داده ها با کد گزاری و spss به لحاظ روش های آماری می باشد و مقیاس های اندازه گیری اسمی ،ترتیبی و رتبه ای می باشد .
محدوده مطالعاتی پژوهش:
این تحقیق در حوزه جامعه شناسی انحرافات و جامعه شناسی دینی و به صورت اسنادی و میدانی صورت گرفته است.

 

فصل دوم

ادبیات و پیشینه موضوع پژوهش

مقدمه:
مفهوم پوشش زن در اسلام این است که زن در معاشرت با مردان بدن خود را بپوشاند و به جلوه گری و خودنمایی نپردازد.
علت و فلسفه ایجاد حجاب حفظ آرامش و امنیت زن، تحکیم خانواده و احترام به زن و سلامت نسل آینده می باشد.
با بررسی و مقایسه حد و کیفیت حجاب در ادیان ملاحظه می گردد که حجاب د رادیان دیگر به نسبت اسلام از شدت بیشتری برخوردار بوده است و دین اسلام سعی در تسهیل کردن آن نموده است. پس به این ترتیب این اسلام نیست که حجاب را به وجود آورده بلکه آن را به شکلی قانونمند کرده تا به صورت متعادل با روحیه ی زن ها سازگار باشد.
وضعیت حجاب در کشور ما به نسبت کشورهای غربی از وضعیت بهتری برخوردار می باشد. ولی با این حال این وضعیت برای یک کشور انقلابی و اسلامی مناسب نیست و در این چند سال ارزشها و فرهنگ ما رشد چندانی نداشته اند.
زن ها به علت این که از لحاظ عاطفی احساس امنیت نمی کنند می خواهند با پناه بردن به بدحجابی احساس آرامش و امنیت نمایند. یا این که زنان با طرز لباس و آرایش های زننده و جلف که نمود بدحجابی می باشد می خواهند با اقدامات دولت مخالفت کنند که از عوامل اثرگذار در حجاب زدگی خانواده گروه دوستان، رسانه های جمعی، عدم نظارت دقیق اجتماعی، ضعف باورها و اعتقادات دینی و مذهبی، خودنمایی و ;. می توان نام برد.
حجاب زدگی در همه طبقات اجتماعی به چشم می خورد ولی در طبقات مرفه بیشتر می باشد و افرادی که از طبقات پایین جامعه دچار بدحجابی شده اند به علت ناآگاهی و نادانی دست به این کار زده اند. برای حل این معضل باید آگاه سازی و فرهنگ سازی، صورت بگیرد و نیز الگوهای بهتری برای مردم مدنظر قرار داد.

تعریف حجاب :
کلمه حجاب هم به معنی پوشیدن است و هم به معنی پرده و حجاب. بیشتر استعمالش به معنی پرده است. این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می دهد که پرده وسیله پوشش است و شاید بتوان گفت که به حسب اصل لغت هر پوششی حجاب نیست. آن پوشش حجاب نامیده می شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت می گیرد. (مطهری، 1373، ص 78).
پوششی را که اسلام برای زنان مقرر کرده بدین معنی نیست که از خانه بیرون نروند. مفهوم پوشش زن در اسلام این است که زن در معاشرت با مردان بدن خود را بپوشاند و به جلوه گری و خودنمایی نپردازد. (کوهستانی، 1383، ص 134).
بنابراین حجاب زن 1- حجاب، حافظ وقار، شخصیت، کرامت، اصالت و عظمت زن و حافظ زیبایی و منافع او برای شوهر است. 2- حجاب در اسلام مصونیت است نه محدودیت (همان منبع، همان صفحه)
تاریخ پوشش حجاب زنان به آفرینش اولین انسان های روی زمین یعنی آدم و حوا برمی گردد. بنابر مفاد آیات قرآن کریم آنان دارای لباس بوده اند اما بر اثر خوردن از شجره ممنوعه پوشش خود را از دست داده و بلافاصله به پوشاندن خود اقدام کرده اند. قبل از اسلام نیز در میان بعضی از ملل حجاب وجود داشته است. طبق شواهد تاریخی در ایران باستان نیز حجاب بوده است. در اسلام نیز از آغاز نزول قرآن آیات شریفه بیانگر وجوب حجاب در میان زنان مسلمان است و زنان نیز به رعایت این قوانین الهی اهتمام ورزیده اند و این سنت حسنه درمیان زنان مسلمان استمرار یافته است. دستورهای اسلام پیرامون آیات حجاب در احیای فرهنگ عفاف و پاکدامنی و سلامت خانواده و اجتماع بسیار مؤثر بود و تحول چشم گیری ایجاد شد به طوری که عایشه همسر پیامبر در ارتباط با این وضعیت چنین نقل می کند «مرحبا به زنان انصار همین که آیات سوره نور نازل شد یک نفر از آنان مانند گذشته بیرون نیامد و همه ی آنان سرخود را با روسری های مشکی پوشاندند» (جلیلی، 1383، ص 79).

تاریخچه و مرور اجمالی حجاب در تاریخ ادیان
باورها و اعتقادات در عرصه جهانی دو دسته اند که دارای منشأ الهی و آسمانی اند، مثل اعتقادات مربوط به یهود، مسیحیت و حتی از جهاتی زرتشتی و آئین مقدس در اسلام و دسته دیگر زائیده افکار فلاسفه، صاحب نظران، خیرخواهان، مصلحان و احیاناً سیاست بازان، مدعیان دروغین، جاهلان که ساخته دست بشرند مثل آئین کنفوسیوس، بودایی، برهمایی، بهایی و ;..
عقیده و باور ما این است که در ادیان الهی آن ها که به دور از تحریف و دست خوردگی هستند به حمایت از زن برخواستند و او را آفریده ای الهی که مورد احترام خداوند است معرفی کرده اند دلیل آن هم بسیار روشن است زیرا خدا را بالاتر و بزرگتر از آن می بیند که آفریده هایی چون زن و مرد داشته و یکی را بر دیگری بی حساب ترجیح دهد و یا به شکنجه و آزار و استثمار زن توسط مرد رضایت دهد. در مورد ادیان غیرالهی که انعکاسی از اندیشه و روحیه ی مردم است، مسئله ممکن است به صورت های دیگری باشد. ما ذیلاً به چند مورد از آن اها اشاره می کنیم.

1) ادیان غیرالهی
1-1) حجاب درآئین برهمایی :
برهمایی آئینی است که در هند، طرفداران بسیار دارد. مردم آن از نظر فکری افرادی کم توقع نسبت به زندگی، بی رغبت به مال و به دور از حرص نسبت به مقام و جاه خویشند. در این آئین زن شخصیتی مستقل ندارد، دارای وجودی تبعی و جزء مایملک پدر یا شوهر است. پدران و شوهران حق هرگونه دخالت و تصرف در فکر و اراده زن داشته واو حق نداشت از خانه خویش بی اجازه آن ها بیرون رود و نسبت به بیگانه آشنایی داشته باشد. حتی شوهر به علت بی عفافی همسر می توانست او را طلاق دهد. در این زمینه «ویل دورانت» در کتاب تاریخ تمدن می نویسد: در هند طبق قانون «مانو» شوهر می توانست همسرش را به علت بی عفافی طلاق بدهد.

مسأله ی سوزاندن زن به همراه جنازه ی شوهر و ریختن خاکستر او در رودخانه گنگ یا برهماپوترا در این آئین از روزگار قدیم وجود داشته و تا نیم قرن هم ادامه داشته است. علت این کار بدان خاطر بوده که برای زن پس از مرگ شوهر وظیفه و رسالتی قائل نبودند. عضوی زائد و بی حساب بود و برای زنده ماندن او توجیهی نداشته اند. مگر این که به نزد اقوام خود برود، وگرنه در خانه شوهر برای او جایگاهی نبود و زمانی که به نزد اقوام خود باز می گشت، باز هم حق نداشت هرگز با شکمی سیر زندگی کند ناگزیر می بایست به قناعت و کم خوری بپردازند و عبادت را پیشه خود سازد تا روزی که مرگش فرا رسد حق ازدواج مجدد از او سلب می شد حتی اگر مدت زندگی او با شوهر از سال نمی گذشت و او جوان بود. در

این زمینه ویل دورانت می گوید «رسم حجاب و یا پرده نشینی زنان شوهر کرده، بوسیله ایرانیان وارد هند شد و به همین جهت این رسم در نواحی شمال هند بیش از نواحی دیگر استحکام داشته است. شوهران تا اندازه ای برای محافظت همسران خود از دست درازی سایرین یک گونه رسم پرده نشینی شدیدی برقرار کرده اند. بنابرآن رسم یک زن آبرومند فقط می توانست چهره ی خود را به شوهر و فرزندانش نشان بدهد. و در ملأ عام نیز تنها پس از در بر کردن چادری سنگین می توانست راه برود. حتی پزشکی که او را درمان می کرد و نبضش را می گرفت باید از پشت پرده چنین می کرد. در بعضی محافل نشانه بی تربیتی بود که کسی از چگونگی وضع و حال همسر دیگری به پرسد یا در هنگام مهمانی با خانم های منزل صحبت کند.

در قانون نامه مانو به مردان چنین اخطار می شود «زن طبیعتاً میل دارد مرد را اغوا کند. لذا مرد نباید در یک جای خلوت با خویشاوندان نزدیک خود بنشیند و نباید به بالاتر از قوزک پای دختر عابر نگاه کند» (پارسا، 1377، ص 35).

2- 1)آئین کنفوسیوس :
«آئین کنفوسیوس» آئینی است، که در چین و ژاپن و ;. طرفدارانی دارد و خود کنفوسیوس مدعی نبوت و رسالت الهی نبوده و پیروان او هم چنین ادعایی ندارند. او را بشری عادی ولی خبره و صاحب نظر معرفی می کنند بعد معاد و قیامت، کیفر و حسابرسی وحی و قانون خدایی در آن وجود ندارد در این آئین زن انعکاسی از مرد و برای خدمت و جذب عطوفت شوهر آفریده شده است. گامهای او فساد آفرین، وجودش فسادآفرین است. دارای ارزش و شخصیت قابل اعتنایی نیست. اختیار او مطلقاً با مرد است و از خود اراده و اندیشه ای را نباید بروز دهد. او جزء مایملک مرد است. همانند کالایی در اختیار او، در انتخاب همسر و در ازدواج صاحب رأی و نظر نیست، تکلیف او را دیگران معین می کنند. همه گاه باید در اطراف

همسر باشد. برای این که دختران زودتر شوهر کنند و یا به جای دور نروند، پاهای آنان را به گمان خود زیبا و در حقیقت معیوب می کردند. او باید نسبت به مرد خضوع کند از او اطاعت و حرف شنوی کامل داشته باشد برای جلب عطوفت شوهر باید به دیرها پناه برده، دعا کند و از ارواح نیاکان که خدایان او هستند استمداد به طلبد خلاصه معتقدند زن برای لذت مرد آفریده شده و بهترین زن کسی است که نسبت به مرد خاضع تر باشد، پرحرفی زن، بیمار شدن او، عقیم بودن او، بی میلی شوهر نسبت به او، این حق را برای شوهر ایجاد می کند تا او را در معرض فروش بگذارد، مثلاً زن در آئین کنفوسیوس از چنین جایگاهی برخوردار است و موجودی بی اراده و خرد و فاقد ارزش و شخصیت قابل اعتنایی است، باید پرده نشینی را اختیار کند، به دیرها پناه برد تا به تواند از این طریق عطوفت خانواده شوهر را جلب نماید و دارای منزلت انسانی گردد. (پارسا، 1377، ص 32).

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بازتاب جهانی انقلاب اسلامی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بازتاب جهانی انقلاب اسلامی pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بازتاب جهانی انقلاب اسلامی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بازتاب جهانی انقلاب اسلامی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بازتاب جهانی انقلاب اسلامی pdf :

بازتاب جهانی انقلاب اسلامی
مقدمه
یک بررسی همه جانبه از آثار و بازتاب جهانی انقلاب اسلامی و استفاده از نظریه سطوح مختلف تحلیلی یا شیوه ای استقرائی نشان می دهد بازتاب انقلاب اسلامی بر دولتها و ملتها و میزان تأثیرگذاری انقلاب اسلامی ـ با توجه به نزدیکی و دوری فرهنگی و جغرافیائی جوامع مختلف با جامعه ایران ـ متفاوت بوده است. بر همین اساس بازتاب جهانی انقلاب اسلامی تحت عناوین مختلف می تواند مورد بررسی قرار گیرد که به آن اشاره می نماییم:

بر دولتها
مطالعات ما از عکس العمل دولتهای جهان که همگی عضو سازمان ملل اند اعم از دولتهای غربی، شرقی، جهان سوم و حتی دولتهای اسلامی، نشان می دهد که در مجموع دولتهای معاصر با پیروزی انقلاب اسلامی عموما از این تحول و رخداد عظیم تاریخی استقبال نکردند و با نوعی سرگردانی و حتی شگفتی به این پدیده نوظهور که برای هیچ کدام از آنها قابل پیش بینی نبود،

نظر می افکندند. از طرف دیگر هر کدام از آنها به طریقی نگران اثرات انقلاب بر جامعه خود و آینده ثبات نظام حاکم بر کشورشان بودند. اصولاً چون دولتها بیش از هر چیز به دوام خود می اندیشند و هر حرکت مردمی و رهایی بخش می تواند برای آنها نگران کننده و حتی خطرناک باشد، تمایل چندانی به این نوع حرکتها و انقلابها ندارند؛

به ویژه در شرایطی که این دولتها عموما دارای نظامهای سکولار بودند و جدایی دین از سیاست را به عنوان یک اصل ثابت و پابرجا پذیرفته بودند. انقلاب ایران که خمیر مایه اش از ایدئولوژی و مکتب دینی و اسلامی گرفته شده بود، طبیعتا نمی توانست برای آنها نگران کننده نباشد؛ زیرا که وضع موجود را در هم می ریخت و نظام و ارزشهای جدیدی را مطرح می کرد. برای همین به طور طبیعی رغبتی برای استقبال از چنین پدیده ای مشاهده نشد و اگر هم موارد بسیار معدودی دیده شد که انقلاب و نظام برخاسته از آن را به رسمیت شناختند، ناشی از نگرانی آنها از عواقب آن یا فشارهای مردمی و اجتماعی بود.

دولتهای غربی ـ به طور اعم ـ و ایالات متحده آمریکا ـ به طور اخص ـ نسبت به این انقلاب با خصومت و کینه برخورد کردند و تلاش زیادی در ناکام گذاشتن آن و حتی تزلزل و سرنگونی نظام برخاسته از آن به خرج دادند. این رویکرد ناشی از دو اصل بود:
1ـ وابستگی مطلق رژیم گذشته به غرب، به ویژه آمریکا و در واقع به خطر افتادن منافع غرب در ایران.

2ـ اصولاً انقلابهایی بر پایه ارزشهای دینی و اسلامی، نظامهای فکری سکولار ـ لیبرال غرب را به چالش کشیده، پیش بینیها و تئوریهای آنها را مخدوش می کرد.
اگرچه یکپارچگی و سیاست واحد دنیای غرب بعد از فروپاشی نظام دو قطبی دچار تزلزل شده است و اروپای متحد راه خود را در بسیاری از موارد ازجمله پذیرش واقعیتهای انقلاب اسلامی از آمریکا جدا و سیاستی جداگانه و به قول خودشان “تماس و گفتگوی انتقادی در عین همکاری تجاری” را پیشه کرده اند، نباید فراموش کرد که از لحاظ فکری،

فرهنگی و ایدئولوژیک همچنان میان دولتهای غربی وحدت نظری نسبت به واقعیتهای انقلاب اسلامی «به خصوص از نظر حاکمیت ارزشها و اصول اسلامی» وجود دارد و همین نکته است که ساموئل هانتینگتون را ترغیب کرد با ارائه تئوری برخورد تمدنها و طرح ستیز تمدن اسلام با تمدن غرب، اعلام دارد که «گسل میان این دو تمدن خونین است.» و بدین وسیله اشتراک نظر اروپا و امریکا را در رویارویی فرهنگی با انقلاب اسلامی تقویت بخشد.

در مورد دولتهای اسلامی می توان گفت بازتاب انقلاب اسلامی بر این دولتها که عموما پایگاه مردمی نداشتند و وابستگی جدی به جهان غرب و به ویژه آمریکا داشتند، به طور کلی اثر منفی داشت. به عبارت دیگر، می توان گفت هر دولتی که در اثر تحول ایران برای آینده خود احساس خطر بیشتری می کرده، بازتاب منفی انقلاب اسلامی بر آن دولت بیشتر بوده و عکس العملهای فوری این دولتها را نیز بر همین اساس می توان مشاهده کرد.

جالب اینکه هر دولتی که از اکثریت قوی تر شیعیان برخوردار بود یا دارای اقلیت نسبتا چشمگیری از شیعیان بود، به خاطر هراس از شورش و خیزش مردمی در این کشورها، عکس العمل تندتری نشان داد، به طوری که رژیم بعثی عراق که بر ملتی با اکثریت شیعه حکومت می کرد، با خصومت وصف ناپذیری با انقلاب اسلامی برخورد کرد و در نهایت هم جنگ بی رحمانه و بی امانی را علیه این نظام نوپا آغاز کرد که نه تنها طولانی ترین جنگ قرن بیستم شناخته شد؛ بلکه خسارات جانی و مالی هنگفتی هم برای هر دو ملت بر جای گذارد.

این شرایط با درجه کمتری در مورد بحرین و لبنان صادق است؛ البته حتی دولتهای اسلامی که دارای اقلیت شیعه هم بودند یا اصولاً شیعیان از موقعیت چشمگیری برخوردار نبودند، با این حال به خاطر ترس از نفوذ انقلاب اسلامی بر همه مسلمانان، مواضع منفی اتخاذ کردند، در عین حال با توجه به حاکمیت دولتهای گوناگون بر این کشورها، می توان چنین نتیجه گیری کرد که هر قدر این دولتها سیاست مستقل تری از غرب داشتند

و به عبارت دیگر نوعی روش انقلابی در پیش گرفته بودند، مانند دولتهای لیبی، الجزایر و یمن، در اوان پیروزی انقلاب اسلامی سیاستی دوستانه تر با ایران انقلابی اتخاذ کردند. در عین حال نباید این اتخاذ مواضع را به معنای استقبال از انقلاب تلقی کرد. حتی این دولتها نیز به تدریج با رشد اسلام گرایی میان جوامع خود، نه تنها رابطه خود را با ایران انقلابی محدود، بلکه بعضا به خصومت و دشمنی هم گرایش پیدا کردند.

از طرف دیگر نباید وضعیت جغرافیایی این دولتها و دوری و نزدیکی آنها با ایران انقلابی را نادیده گرفت؛ بدین معنا که هر قدر از نظر جغرافیایی به ایران نزدیک تر بودند و خطر صدور انقلاب و نفوذ آن را از طریق مرزهای خود میان مردم بیشتر احساس می کردند، مواضع سخت تری اتخاذ می کردند.
در جمع بندی از بازتاب انقلاب اسلامی بر دولتهای اسلامی می توان به جرأت ادعا کرد این دولتها نه تنها از انقلاب اسلامی استقبال نکردند؛ بلکه با نوعی برخورد منفی با این پدیده روبه رو شدند و این شرایط به رغم گذشت یک ربع قرن از پیروزی انقلاب اسلامی با درجات متفاوت همچنان ادامه دارد.

بر ملتها
چون انقلاب اسلامی، انقلابی مردمی و در واقع مردمی ترین انقلابها بود، طبیعتا توجه ملتها را بیشتر به خود جلب نموده و آنها را تحت تأثیر قرار داده است، لذا با نگرشی مثبت از آن استقبال کرده اند. این استقبال با درجاتی متفاوت عمومیت داشته است و بر خلاف دولتهای حاکم بر کشورها که برخوردی منفی با انقلاب اسلامی داشته اند

، ملتها با یک نسبت معکوسی از انقلاب اسلامی استقبال کرده اند؛ هر اندازه که ملت ایران در نیل به اهداف انقلابی خود با ملتهای دیگر وجه اشتراک داشته اند، به همان نسبت استقبال گسترده تر بوده است. از آنجا که اغلب دولتهای حاکم بنا به خواست صاحبان قدرت و طبقات خاص ـ نه بر اساس خواست عمومی ملتها بر اریکه قدرت تکیه زده بودند و شباهت زیادی میان رژیم شاهنشاهی و سایر دولتهای حاکم بر جوامع دیگر وجود داشت و دارد، بر اساس نوعی همدردی، خوشحالی خود را در عین شگفتی و به صورت عمومی ابراز می داشتند

. از طرف دیگر با توجه به غلبه بعد فرهنگی انقلاب اسلامی، ملتها و جوامعی که دارای وجوه مشترک فرهنگی بیشتری با ملت ایران بودند، تأثیر پذیری مثبت بیشتری داشته اند؛ بدین ترتیب که ملتهای مسلمان به ویژه شیعیان عموما خوشحالی خود را از پیروزی انقلاب اسلامی ابراز داشتند و در واقع انقلاب را متعلق به خود دانستند

. شاید بتوان گفت انقلاب اسلامی کمترین تأثیر را بر جوامعی گذارده باشد که ارتباط بسیار کمتری با ایران و انقلاب اسلامی داشته و در واقع آگاهی لازم را از آنچه که در ایران اتفاق افتاد، کسب نکردند یا امواج منفی تبلیغات رسانه های جمعی در غرب و کشورهای وابسته اجازه رسیدن واقعیتهای انقلابی را به آنها نمی داد؛ بلکه حتی عموما واقعیتها را نیز تحریف می کردند.

بازتاب انقلاب اسلامی بر ملتها در مجموع از گرایش و پذیرش ارزشها و آرمانهای انقلاب تا اتخاذ شیوه ها و روشهای اتخاذ شده ازجمله گسترش تظاهرات عمومی علیه نظامهای حاکم را می توان مشاهده کرد که در جای خود به آنها خواهیم پرداخت.
بر نظام بین الملل

انقلاب اسلامی زمانی شکل گرفت که نظام جهانی بر پایه غرب محوری، نزدیک به چهار قرن به عنوان امری بدیهی و تثبیت شده، توسط جامعه جهانی پذیرفته شده بود. هر نوع تحولی هم که در این نظام در ابعاد گوناگون فکری، فرهنگی، اقتصادی و گفتمانهای جدید مطرح می شد نشأت گرفته از غرب بود و هرگز غرب محوری را به چالش نکشیده بود. حتی انقلابهای بزرگ که خارج از جهان غرب به وقوع پیوست، مانند آنچه در چین (1949) یا کوبا (1959) رخ داد،

تابعی از نظامهای فکری و قانونمندیهای برخاسته از غرب بود؛ اما انقلاب اسلامی به عنوان تحولی جدید توانست نظام جهانی غرب محور را در ابعاد مختلف به چالش بکشاند. بر این اساس، می توان نتیجه گرفت پیروزی انقلاب اسلامی موجب تحولات عمیقی در جامعه جهانی و نظام بین الملل در ابعاد زیر شد:

1 ـ احیای اسلام؛ به عنوان یک مکتب جامع و جهانی
مهم ترین تأثیر انقلاب اسلامی احیای ارزشها و آگاهیهای اسلامی بود.
در واقع پیروزی انقلاب اسلامی نشان داد ادیان، به ویژه دین اسلام، با گذشت زمان و توسعه مدرنیزاسیون نه تنها به پایان راه خود نرسیده اند؛ بلکه بار دیگر به عنوان مهم ترین راه نجات بشریت از ظلم و بیدادگری مطرح می باشند و دنیایی را که با سرعتی زیاد

به سوی مادیات در حرکت بود، به ناگهان متوقف کرده، ضمن گشودن دریچه ای از قدرت معنویات و اعتقادات دینی و مذهبی به روی مردم ـ و به ویژه نسل جوان رویگردان از ایدئولوژیهای ماتریالیستی ـ آنان را به آغوش اسلام باز می گرداند. قرآن و آیات آن در دنیای بعد از انقلاب اسلامی معنا و مفهوم جدیدی پیدا کرد.

2 ـ فروپاشی نظام دو قطبی و ایجاد چالش برای نظامهای طراحی شده در غرب
به رغم اینکه انقلاب اسلامی در اوج تحکیم و تثبیت نظام دو قطبی ظهور کرد، در اولین گامهای خود نظام دو قطبی را به چالش کشاند و نه تنها قانونمندی آن را رعایت ننمود؛ علیه آن قیام کرد و در نتیجه دو ابرقدرت بزرگ رقیب در برابر این پدیده نو ظهور

، تضادهای خود را کنار گذاشتند و به رویارویی با انقلاب اسلامی پرداختند. انقلاب اسلامی حتی پس از فروپاشی نظام دو قطبی، همه تلاش غرب در مسیر ایجاد و شکل گیری نظامهای غرب محور، مانند نظام تک قطبی، جهانی سازی، برخورد تمدن ها و; را به چالش کشانده، خود طراح نظام جدیدی شده است که با معیارهای غربی نه تنها همخوانی نداشته، که در تضاد هم بوده است.

3 ـ تغییر گفتمان منازعات جهانی
منازعات جهانی عموما بر پایه منازعه میان دولتها و تشکیل اتحادیه ها و ائتلاف میان دولتهای متخاصم شکل می گرفت، به جریان می افتاد و خاتمه می یافت؛ گر چه گاهی عوامل ایدئولوژیک ـ مانند آنچه که در قرن بیستم میان دنیای کمونیسم و جهان سرمایه داری مطرح بود ـ نقش بالقوه ای در این منازعات پیدا می کرد؛ عموما منازعات بین المللی بر سر تقسیم منافع اقتصادی شکل می گرفت.

انقلاب اسلامی نه تنها گفتمان این نوع منازعات را تغییر داد، بلکه بازیگران اصلی در مخاصمات بین المللی را نیز از حوزه دولت ـ ملت خارج کرد. بر اساس گفتمان جدید منازعه اساسی میان دولتها با منافع و اهداف متفاوت نیست؛

بلکه میان صاحبان قدرت و زور با توده های مردم است و جنگ واقعی میان مستکبران با مستضعفان جهان می باشد. این گفتمان مرزبندیهای جغرافیایی، نژادی، قومی و حتی مذهبی در تخاصمات بین المللی را درهم ریخت و جنگ دولتها را به عنوان مستکبران با ملتها به عنوان مستضعفان مطرح کرد و اکنون تلاش غرب بر این است که این نوع منازعات را در پوشش مبارزه با تروریسم بعد از 11 سپتامبر 2001 یا برخورد تمدن ها تئوریزه کند.

4 ـ خیزش جهانی مستضعفان علیه مستکبران
پیرو تغییر گفتمان منازعات جهانی، صف بندی جهانی هم تغییر کرد. از یک طرف دولتهای حاکم عموما رقابتها و تخاصمات میان خود را کنار گذاشته اند و در مصاف با خیزش عمومی ملتها که مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و یک دل و یک صدا به مبارزه با صاحبان قدرت و زور برخاسته اند

و در قالب حرکتهای فردی یا جمعی وارد عرصه منازعات جهانی گردیده، موجودیت یافته و به نوعی شناسائی شده اند. نمونه آن حزب اللّه لبنان است که امروز به عنوان یک قدرت مطرح غیر دولتی در چنان جایگاهی قرار گرفته است که حرف اوّل و بالاتر از دولت لبنان را در منازعه با صهیونیسم بین الملل و دولت اسرائیل می زند.

5 ـ طرح اسلام سیاسی به عنوان گفتمان جدید
پیروزی انقلاب اسلامی بر پایه ارزشها و معیارهای اسلامی، برای اوّلین مرتبه در تاریخ مدرن، گفتمان اسلام سیاسی را در علوم سیاسی و روابط بین الملل مطرح نمود که خواهان بخشی از قدرت سیاسی آن است. این گفتمان در دنیای لائیسم و سکولاریسم مطرح می شد که دین نه تنها از سیاست جدا و به گفته مارکس افیون ملتها است، بلکه دوره آن نیز گذشته است و به تاریخ تعلق دارد. چیزی هم برای ارائه به دنیای مدرن ندارد. گفتمان اسلام سیاسی دریچه ای جدید به روی اندیشمندان و صاحب نظران سیاست باز کرد تا بدانند نه تنها دین اسلام می تواند سیاسی باشد؛ حرفهای جدیدی برای ارائه به جهان مدرن دارد و با گفتمان موجود نیز در تقابل است و می توان آن را به عنوان گفتمان برتر در دوران پسامدرن تلقی کرد.

6 ـ نفی نظام غرب محور
انقلاب اسلامی استراتژی غرب را در عمل به چالش کشید. خطر بزرگ از آنجا نشأت گرفت که این انقلاب کمال عظمت در سرزمینی پیروز شد که در حوزه نفوذ غرب بود و سیطره گفتمان غرب محور را به چالش کشید. اسلام گرایی در عصر پست مدرنیسم یک هسته در دنیایی چند

هسته ای است، لذا این تصور که اروپا (غرب) مدار حرکت عالم است، به تزلزل گرایید. در گفتمان مدرن، غرب در مرکز بود و تمدنهای غیرغربی در پیرامون قرار داشتند؛ اما با مرکز زدایی، تمدنهای غیرغربی از حاشیه به متن آمد. گفتمان بعد از انقلاب اسلامی و این تقابل، نه تنها غرب را از مرکز به حاشیه می کشاند؛ بلکه مدعی پیرامون زدایی غرب نیز می شود و به عبارت دیگر، گفتمان اسلام سیاسی و اسلام گرایی، گفتمان جهانی را که در طول دویست سال سازماندهی شده بود، زائد به حساب می آورد.

گفتمان جدید ضمن برتر دانستن غرب او لحاظ فنی و صنعتی بر جهان اسلام، آن را از نظر اخلاقیات در انحطاط و پرتگاه نابودی می بیند. بنابراین، این نبرد نفی فن آوری و پیشرفت مادی نیست، بلکه پاسخ “نه” به روحیه منحطی است که خروش فراگیر “علیه غرب عصیان کنید” در مغز و جان انسانها نفوذ می کند. در جهان اسلام، اسلام گرایان به گونه ای کاملاً روشن امکانات و تسهیلات ارتباطی و هنری دولتی را به خدمت می گیرند؛ اما بلافاصله از آنها برای رویارویی با جریانهای فکری که آغازگر آن امکانات و تسهیلات بوده اند، استفاده می کنند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مدلسازی و شبیه سازی توربین بادی مجهز به DFIG و STATCOM به منظور

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مدلسازی و شبیه سازی توربین بادی مجهز به DFIG و STATCOM به منظور بررسی عملکرد سیستم در شرایط خطا pdf دارای 133 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مدلسازی و شبیه سازی توربین بادی مجهز به DFIG و STATCOM به منظور بررسی عملکرد سیستم در شرایط خطا pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 


بخشی از فهرست مطالب پروژه مدلسازی و شبیه سازی توربین بادی مجهز به DFIG و STATCOM به منظور بررسی عملکرد سیستم در شرایط خطا pdf

    چکیده
    مقدمه
    فصل اول : مقدمه
    فصل دوم : مروری بر کارهای انجام شده
    انواع توربین بادی
    خصوصیات استاتیکی
    اجزای نیروگاه بادی
    انواع مختلف توربین های سرعت متغیر
    ژنراتور های سنکرون
    ژنراتورهای سنکرون با سیم پیچ میدان
    ژنراتور های سنکرون مغناطیس دایم
    ژنراتور القایی
    ژنراتورالقایی از دو سو تغذیه
    ژنراتورالقایی روتور قفسی
    انواع دیگر
    ژنراتور القایی ازدو سو تغذیه بدون جاروبک
    ژنراتور القایی دو سرعته
    انواع توپولوژی اتصال توربین های بادی در مزرعه
    سیستم های قدرت بادی مجهز به DFIG
    فصل سوم : مدل سازی و کنترل
    ژنراتور القایی از دو سو تغذیه
    مدل ماشین
    کنترل
    STATCOM
    مدل سازی وکنترل STATCOM
    crowbar
    محدود کننده جریان خطا
    راکتور های محدود کننده جریان خطا
    Is limiter
    محدود کننده جریان خطای حالت جامد
    محدود کننده جریان خطا ابر رسانا
    نوع مقاومتی
    نوع سلفی
    نوع راکتور DC
    فصل چهارم : شبیه سازی
    عملکرد بی وقفه توربین بادی
    سیستم قدرت نمونه
    نتایج حاصل از شبیه سازی
    اتصال کوتاه سه فاز بدون حفاظت مبدل سمت روتور
    اتصال کوتاه سه فاز با استفاده از روش انسداد و STATCOM
    اتصال کوتاه سه فاز با استفاده از FCL و بدون STATCOM
    اتصال کوتاه سه فاز با استفاده از FCL و STATCOM
    فصل پنجم : نتیجه‌گیری و پیشنهادات
    نتیجه‌گیری
    پیشنهادات
    پیوست ها
    ضمیمه
    منابع و ماخذ
    فهرست منابع فارسی
    فهرست منابع لاتین
    چکیده انگلیسی

 

  فهرست جدول¬ها

 

1-1 : هزینه های مربوط به ساخت یک توربین بادی دو مگا واتی

2-1 : ظرفیت نصب شده نیروگاه های بادی در چند کشورصنعتی

3-1 : رشد اندازه توربین های بادی

1-2 : شرکت های سازنده توربین های بادی

2-2 : مقایسه بین انواع توپولوژی اتصال توربین بادی درمزرعه بادی

1-3 : نصب STATCOM در آمریکا

 

فهرست نمودارها

1-1 : تغییرات سالیانه قیمت و نرخ تغییرات انرژی الکتریکی بادی

2-1 : ظرفیت نیروگاه های بادی نصب شده درجهان

3-1: ظرفیت نصب شده انواع نیروگاه های در اتحادیه اروپا در سال

 

 

فهرست شکل‌ها

1-1 : اجزای اصلی سیستم توربین بادی

1-2 : برش پره توربین

2-2: مدل سازی توربین بادی

3-2: نمودار ضریب قدرت

4-2: اجزای داخلی توربین بادی

5-2: ژنراتور سنکرون با سیم پیچی میدان

6-2 : ژنراتور سنکرون مغناطیس دایم

7-2 : PMSG با مبدل PWM

8-2 : ژنراتور القایی از دو سو تغذیه

9-2 : ژنراتور القایی ازدو سو تغذیه تمام کنترلی

10-2 : ژنراتور القایی روتور قفسی

11-2 : نحوه اتصال BDFM

12-2 : جزییات عملکرد BDFM

13-2 : انواع اتصال توربین بادی در مزارع بادی

14-2 : منحنی LVRT در شبکه آلمان

15-2 : منحنی LVRT در شبکه ایرلند

1-3 : ساختار DFIG

2-3 : نحوه اتصال مبدل سمت روتور و شبکه به ژنراتور

فهرست شکل‌ها

3-3 : مدارمعادل DFIG

4-3 : ساختار اصلی کنترل RSC

5-3 : ساختاراصلی کنترل GSC

6-3 : حلقه کنترل جریان مبدل سمت شبکه

7-3 : حلقه کنترل ولتاژ اتصال DC

8-3 : طراحی حلقه کنترل جریان برای ثابت نگه داشتن فرکانس سوییچینگ

9-3 : حلقه کنترل جریان مبدل سمت روتور با در نظر گرفتن دینامیک PWM

10-3 : حلقه کنترل سرعت DFIG

11-3 : شمای کلی و مشخصه V-I برای SVC

12-3 : شمای کلی و مشخصه V-I برای STATCOM

13-3 : ساختارکنترل STATCOM

14-3 : مدار مبدل منبع ولتاژ

15-3 : بلوک دیاگرام کنترلر جریان

16-3 : مدار های crowbar

17-3 : برخی اتصالات متداول CLR

18-3 : ساختار Is limiter

19-3 : ساختارهای نمونه ای از محدود کننده جریان خطا جامد

20-3 : ساختار نمونه ای ازمحدود کننده جریان خطای جامد

فهرست شکل‌ها

21-3 : مدار معادل محدود کننده رزونانسی سری موازی در زمان اتصال کوتاه

22-3 : ساختار دیگری ازمحدود کننده جریان خطای حالت جامد

23-3 : مدل یک سیم ابر رسانا در دماهاو جریان های مختلف

24-3 : تغییرات مقاومت ابر رسانا با تغییرات دما

25-3 : تغییرات مقاومت ابر رسانا با تغییرات چگالی جریان

26-3 : مدل مداری یک محدود کننده جریان خطای ابررسانای نوع سلفی

27-3 : تغییرات امپدانس محدودکننده با تغییرات چگالی جریان

28-3 : ساختار های مختلف محدود کننده جریان خطای ابر رسانای راکتور

29-3 : محدود کننده جریان خطای ابر رسانا نوع راکتور DC در حالت سه فاز

30-3 : محدود کننده بدون استفاده از ابر رسانا با مدار جبران کننده

1-4 : ساختار FCL مورد استفاده در مدار روتور

2-4 : سیستم قدرت نمونه

3-4 : جریان روتور طی اتصال کوتاه سه فاز بدون حفاظت RSC

4-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 20 مگاواری

5-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 20 مگاواری

6-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 20 مگاواری

7-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 20 مگاواری

8-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 50 مگاواری

فهرست شکل‌ها

9-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 50 مگاواری

10-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 50 مگاواری

11-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 50 مگاواری

12-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 70 مگاواری

13-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 70 مگاواری

14-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 70 مگاواری

15-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 70 مگاواری

16-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 100 مگاواری

17-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 100 مگاواری

18-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 100 مگاواری

19-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 100 مگاواری

20-4 : توان تزریقی STATCOM

21-4 : جریان روتور

22-4 : جریان روتور

23-4 : ولتاژ شین توربین بادی

24-4 : ولتاژ شین توربین بادی درحالت بزرگ شده

25-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 20 مگاواری

 فهرست شکل‌ها

26-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 20 مگاواری

27-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 20 مگاواری

28-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 20 مگاواری

29-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 50 مگاواری

30-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 50 مگاواری

31-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 50 مگاواری

32-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 50 مگاواری

33-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 100 مگاواری

34-4 : جریان روتور با استفاده از STATCOM 100 مگاواری

35-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 100 مگاواری

36-4 : ولتاژ شین توربین بادی با استفاده از STATCOM 100 مگاواری

37-4 : توان تزریقی STATCOM

 




مقدمه :
امروزه انواع زیادی از سیستم های توربین بادی در بازار رقابت می کنند که آن ها را به دو گروه اصلی می توان تقسیم کرد. گروه اول، توربین های بادی سرعت ثابت هستند که ژنراتور به طور مستقیم به شبکه متصل شده است. در واقع هیچ گونه کنترل الکتریکی برای این سیستم وجود ندارد.به علاوه تغییرات سریع در میزان سرعت باد به سرعت روی بار القار می شود( به علت تغییرات توان). این تغییرات برای توربین بادی که به سیستم قدرت متصل است خوشایند نیست و باعث ایجاد فشارهای مکانیکی روی توربین می شود و عمر توربین را کم می کند و نیز از کیفیت توان می کاهد. در توربین بادی سرعت ثابت فقط یک سرعت باد وجود دارد که توربین در آن سرعت بهینه کار می کند، از این رو توربین بادی سرعت ثابت اغلب خارج از عملکرد بهینه خود کار می کند و به طور معمول ماکزیمم توان از باد گرفته نمی شود. گروه دوم، توربین بادی سرعت متغیر هستند. در این نوع ژنراتور به طور مستقیم به شبکه متصل نمی شود. نوع سرعت متغیر توربین بادی قابلیت کنترل سرعت روتور را فراهم می کند، این کار به ما اجازه می دهد تا توربین بادی نزدیک نقطه بهینه خود کار کند. بیشتر توربین های بادی با بازه توان بیشتر از 5/1 مگا وات از نوع سرعت متغیرمی باشند. یکی از انواع توربین های سرعت متغیر، توربین های بادی مجهز به ژنراتور القایی از دو سو تغذیه است. امروزه اکثر توربین های بادی به ژنراتور القایی از دو سو تغذیه مجهز شده اند. . در این نوع، ژنراتور القایی روتور سیم پیچی از طریق استاتور به شبکه قدرت متصل می شود و روتور از طریق مبدل الکترونیک قدرت ac/dc/ac فرکانس متغیر با توان نامی در حدود 25-30 درصد توان نامی ژنراتور به شبکه قدرت متصل می شود.  مبدل الکترونیک قدرت شامل مبدل طرف روتور و مبدل طرف شبکه است که به طور پشت به پشت از طریق یک خازن اتصال dc به هم متصل شده اند. ایراد اصلی توربین های بادی سرعت متغیر به خصوص توربین هایی که به DFIG مجهز اند، عملکرد آن ها در طی بروز اتصال کوتاه در شبکه است. اتصال کوتاه روی سیستم قدرت حتی اگر از محل توربین بادی دور باشد باعث ایجاد افت ولتاژ در نقطه اتصال توربین بادی با شبکه قدرت می شود. این امر باعث افزایش جریان در سیم پیچ استاتور می شود. به خاطر کوپل مغناطیسی بین استاتور وروتور، این جریان در مدار روتور و مبدل الکترونیک قدرت دیده می شود، چون ظرفیت مبدل 25-30 درصد ظرفیت ژنراتور است این جریان منجر به آسیب دیدن مبدل می شود. تا پنج سال پیش، بیشتر اپراتور های شبکه نیاز نداشتند تا  توربین های بادی در هنگام اتصال کوتاه، شبکه را تغذیه کنند و هنگامی که یک حالت غیر عادی در ولتاژ شبکه شناسایی می شد، آن ها را از شبکه جدا می کردند. با افزایش ظرفیت انرژی بادی در سیستم قدرت در سال های اخیر و افزایش سهم آن ها در تامین توان در سیستم قدرت، از دست دادن ناگهانی و بزرگ توربین های بادی در طی بروز اتصال کوتاه در شبکه می تواند باعث خاموشی های وسیع و ناپایداری در سیستم قدرت شود. در این پروژه یک روش جدید برای عملکرد بی وقفه توربین بادی مجهز به ژنراتور القایی از دو سو تغذیه با استفاده از محدود کننده جریان خطا و STATCOM ارایه شده است.

 

بخشی از منابع و مراجع پروژه مدلسازی و شبیه سازی توربین بادی مجهز به DFIG و STATCOM به منظور بررسی عملکرد سیستم در شرایط خطا pdf

فهرست منابع فارسی
[1]    تحلیل ماشین های الکتریکی، پل سی کراس، ترجمه سید مرتضی سقائیان نژاد و حسن نیک خواجوئی. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان، دی 1376.
فهرست منابع لاتین
[2]    A. V. da Rosa, Fundamental of renewable energy processes, 2nd edition. Academic press in an imprint of Elsevier, 2009.
[3]    R. Fiestas, et al., “wind power 2008 sectors year book: analysis and data”, Spanish wind power association, 2008.
[4]    J. Marques, H. Pinheiro, H. A. Grundling, J. R. Pinheiro, H. L. Hey, “A Survey on Variable Speed wind Turbine System”, conference of federal university of santa maria, Brazil, 2002.
[5]    Global Wind Energy Council (GWEC). Available online: http:/www.gwec.net.
[6]    G. Shrestha, H. Polinder, D. J. Bang, J. A. Ferreira, “Review of Energy Conversion system for Large wind Turbines”, European Wind Energy Conference (EWEC),2008.
[7]    F. Blaabjerg, Z. Chen, power electronics for modern wind turbines. Morgan & claypool publisher, 2006.
[8]    S. Soter, R. Wegener, “Development of Induction Machines in Wind Power Technology”, IEEE Electric Machines and drives Conference, Antalya, 2007.
[9]    R. Pena, J. C. Clare, and G. M. Asher, “Doubly fed induction generator using bavk-to-back PWM converter and its application to variable speed wind energy generation” , Proc. Inst. Elect. Eng.-Elect. Power Appl., vol. 143, no. 3, pp. 231-241, May. 1996.
[10]    J. B. Ekanayake, L. Holdsworth, X. WU, N. JENKIS, “Dynamic Modeling Of Doubly Fed Induction Generator Wind Turbines” , IEEE Trans On Power System,Vol.18, No.2, May 2003
[11]    P. C. Roberts, R. A. Mcmahon, P. J. Tavner, J. M. Maciejouski, T. J. Flack, “Equivalent circuit for Brushless Doubly Fed Machine Including Parameter Estimation and experimental Verification”, IEE Proc-electr.Power Appl, vol.152, No.4, July 2005.
[12]    www.sabaniroo.com
[13]    L. M. de Alegria, J. L. Villate, J. Andreu, I. Gabiola, P. Ibanez, “Grid Connection of Doubly Fed Induction Generator Wind Turbines : A Survey”, European Wind Energy Conference (EWEC), 2004.
[14]    A. Mullane, G. Lightbody, R. Yacamini, “Wind Turbine Fault Ride through Enhancement”, IEEE Trans. On power sys, Vol.20, No.4, November 2005.
[15]    V. Akhmatov, “Analysis of dynamic behavior of electric power system with large amount of wind power”, Ph.D. dissertation, Tech. univ. Denmark, Kgs. Lyngby, Denmark, Apr.2003.
[16]    W. Qiao, G. K. Venayagamoorthy, R. G. Harley, “Real Time Implementation of a STATCOM on a Wind Farm Equipped With Doubly Fed Induction Generators”, IEEE Trans. On Industry appl, Vol.45, No.1, Feb 2009.
[17]    J. Morren, S. W. H. de Haan, “Ridethrough of Wind Turbines with Doubly Fed Induction Generator during a Voltage Dip”, IEEE Trans. On Energy Convers, Vol.20, No.2, June 2005.
[18]    R. G. de almeida, J. A. Pecas Lopes, J. A. L. Barreiros, “Improving Power System Dynamic Behavior Through Doubly Fed Induction Machines Controlled By Static Converter Using Fuzzy Control”, IEEE Trans. On power sys, Vol.19, No.4, November 2004.
[19]    W. Qiao, R. G. Harley, G. K. Venayagamoorthy, “Coordinated Reactive Power Control of a Large Wind Farm and a STATCOM Using Heuristic Dynamic Programming”, IEEE Trans. On Energy Convers. Accepted for future application.
[20]    A. D. Hansen, G. Michalke, P. Sorensen, T. Lund, F. Iov, “Co-ordinated Voltage Control of DFIG Wind Turbines IN Uninterrupted Operation During Grid Faults”, Wiley Interscience. Wind Energy, Aug 2006.
[21]    N. Joshi, and N. Mohan, “A novel scheme to connect wind turbines to the power grid,” IEEE Trans. Energy Convers., vol. 24, no. 2, June. 2009.
[22]    S. K. Salman, and B. Badrzadeh, “New Approach for Modelling DFIG for grid connection studies,” Eropean Wind Energy Conference (EWEC), 2004.
[23]    K. R. Padiyar, FACTS controllers in power transmission and distribution, first edition, June 2007.
[24]    C. Schauder and H. Mehta, “Vector analysis and control of advancsd static VAR compensator”, Proc. Inst. Elect. Eng.-Gener. Transm. Distrib., vol. 140, no. 4, pp. 299-306, Jul. 1993.
[25]    N. G. Hingorani, L. Gyugyi, Understanding FACTS: Concepts and Technology of Flexible AC Transmission Systems, New York, Wiley-IEEE Press, 1999

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >