تحقیق در مورد ابرسازی گلیکوژن pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد ابرسازی گلیکوژن pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد ابرسازی گلیکوژن pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد ابرسازی گلیکوژن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد ابرسازی گلیکوژن pdf :

ابرسازی گلیکوژن

فهرست مطالب
عنوان صفحه
1- مفهوم ابرسازی گلیکوژن و پایه های زیستی و شیمیایی آن 3
2- پر کردن محتوای گلیکوژن عضله یا بیش جبرانی گلیکوژن 5
3- احتیاط لازم جهت بازسازی منابع گلیکوژن 12
4- خلاصه مطالب 15
5- منابع و مأخذ 20

مفهوم ابر بازسازی گلیکوژن و پایه های زیستی و شیمیائی آن
مفهوم پرباری گلیکوژن یا ابر بازسازی (Super Compensation) بیشتر از هر مفهوم علمی و پژوهشی دیگر در سالهای اخیر مورد بهره برداری مربیان و ورزشکاران ، بویژه ورزشکارانی که در رویدادهای استقامی (بیشتر از 90 دقیقه) یا در رقابتهای چند رشته ای شرکت می کنند، بارگیری کربو هیدرات توصیه می شود.

پرباری گلیکوژن یک پدیده متکی به ورزش تغذیه است که پی آمد آن افزایش یافتن محتوای گلیکوژن ماهیچه ها در دوره بازگشت به استراحت و رسیدن آن به کمیتی بالاتر از حد استراحتی پیش از ورزش است. این پدیده به حدی مؤثر و قوی است که د ر نخستین بررسی پژوهشی معلوم شد که با استفاده از این روش ویژه ، می توان محتوای گلیکوژن ، ابتدا گلیکوژن ماهیچه را تا 2 برابر معمول هم افزایش داد. برای وقوع پدیده ابر بازسازی گلیکوژن ماهیچه را تا 2 برابر معمول هم افزایش داد. برای وقوع پدیده ابر بازسازی گلیکوژن ماهیچه را تا 2 برابر معمول هم افزایش داد. برای وقوع پدیده ابر بازسازی گلیکوژن، ابتدا گلیکوژن ماهیچه را با کار کردن روی دوچرخه کارسنج، به روش متناوب کار شدید – استراحت، بطور کامل تهی و مصرف می کنند.

سپس در دوره بازگشت به استراحت که بدون حرکت می باشد، به فرد مورد آزمون غذای کاملاً سرشار از قندها می خورانند. این برنامه غذائی ممکن است برای 2 تا 3 روز ادامه یابد. در پایان، اندازه گیری مقدار گلیکوژن ماهیچه ها نشان می دهد که با این روش، محتوای گلیکوژن به دو برابر مقدار پیش از ورزش می رسد.

با استفاده از یک دوچرخه کارسنج و دو ورزشکار می توان همزمان پدیده ابر بازسازی گلیکوژن در پای رکاب زننده و پای استراحت داشته یک فرد را هم بررسی و مقایسه کرد. برای این منظور، مطابق شکل پایین ، یکی از دو فرد با پای راست و دیگری با پای چپ روی یک دوچرخه کارسنج، رکاب می زند و به این ترتیب، در یک فرد ماهیچه های پای راست و در دیگری ماهیچه های پای چپ سرانجام، به درماندگی کامل می رسد که این خود به معنی تهی شدن کامل گلیکوژن ماهیچه ای خواهد بود. سپس ماهیچه پهن پهلوئی ران در هر فرد مورد آزمون نمونه برداری سوزنی برای تعیین کردن مقدار گلیکوژن آن، قرار می گیرد. در روزهای اول تا پنجم از دوره استراحت کامل و بازگشت به حد استراحتی، غذاهای سرشار از قندها تجویز شده و همه روزه محتویات گلیکوژن ماهیچه مورد نظر اندازه گیری می شود. نتایج این گونه پژوهش در شکل پایین ترسیم شده است.

 

شکل : نمایشی از روش کلاسیک بررسی تأثیر تهی شدگی زیاد ورزشی گلیکوژن بر میزان و مقدار بازسازی شده این ماده قندی مرکب. این تأثیر به ابر بازسازی گلیکوژن موسوم است. برای شرح بیشتر به متن مراجعه شود. بر پایه اطلاعات مأخذ شماره 3 رسم شده است. مربع سمت راست از مأخذ شماره 25

کاهش شدید گلیکوژن ماهیچه ای گذرگاههای زیست ساختاری آن را فعال می کند. در این گونه موارد، میزان ورود گلوکز از خون به ماهیچه ها هم افزایش می یابد. با فراهم بودن گلوکز، از راه تغذیه زیاد کربوهیدراتها و فعال بودن مسیرهای سازنده گلیکوژن، پدیده ابر بازسازی رخ خواهد داد. جالب تر اینکه اگر فرد در دوره استراحت ابتدا به مدت سه روز غذای چرب و پروتئین مصرف کند و بعد به غذای قندی یا کربوهیدراتی روی آورد، بازسازی گلیکوژن بسیار بیشتر از پدیده های اولیه ابر بازسازی خواهد بود. مکانیسم این جبران سازی فوق العاده چندان روشن نیست، اما مصرف چربیها می تواند مسیر متابولیسم گلوکز را به سوی ساخته شدن بیشتر گلیکوژن تغییر دهد. گذشته از این، کاهش شدید ورزشی گلیکوژن و سپس مصرف کربوهیدرات زیاد میزان ذخیره سازی گلیکوژن را بسیار بیشتر از معمول افزایش می دهد.

پرکردن محتوای گلیکوژن عضله یا بیش جبرانی گلیکوژنی
مقدار گلیکوژن دوباره سازی شده در عضله مخطط را می توان به وسیله پیروی از یک یا چند رژیم غذایی و یا روشهای تمرینی ذیل افزایش بخشید :
1- اولین نوع از این روشها اجرای صحیح برنامه غذائی ساده ای است که هم اکنون شرح داده شد. اگر ورزشکاران استقامتی که چندین روز در یک رژیم غذائی عادی مخلوط قرار داشته برای 3 یا 4 روز به مصرف غذاهای پر کربوهیدرات بپردازند، می توانند ذخائر گلیکوژنی عضلات خود را از 15 گرم به حدود 25 گرم در هر کیلوگرم عضله برسانند. در هنگام دوران رژیم غذائی پرکربوهیدرات می باید از اجرای تمرینات شدید خسته کننده احتراز نمود. زیادی گلیکوژن در ساعات اولیه دوره بازگشت به استراحت، در ماهیچه ها بازسازی خواهد شد. این وضعیت در پی ورزشهای استقامتی مشاهده نمی شود.

 

شکل . تأثیرات یک رژیم غذائی محلوط شامل یک رژیم غذائی کم کربوهیدرات و یک رژیم غذائی پرکربوهیدرات روی محتوای گلیکوژنی اولیه عضله 4 سر و طول مدت تمرین توسط یک دوچرخه کارسنج. هر اندازه محتوای گلیکوژنی اولیه عضله زیادتر باشد، مدت تمرین انجام شده طولانی تر است (بر اساس داده های Bergstrom و همکاران).

 

2- دومین روش پرکردن عضله با گلیکوژن ترکیبی از تمرین و رژیم غذائی است. در این روش ابتدا عضلاتی که می باید پر شوند، توسط تمرین از ذخائر گلیکوژن تخلیه می گردند، سپس فرد مورد نظر برای چند روز از یک رژیم غذائی پرکربوهیدرات پیروی می کند. نشان داده اند که این ذخائر گلیکوژن عضله را به دو برابر افزایش می دهد. مثالی از این مورد در شکل پایین آورده شده است. مجدداً تأکید می شود که در این روش در مدت زمان رژیم غذائی پرکربوهیدرات، نمی باید به تمرینات طاقت فرسا دست زد.

گلیکوژن ذخیره شده می تواند بدین وسیله افزایش یابد
که ابتدا عضله از طریق تمرین از گلیکوژن تخلیه شده
سپس برای 3 روز یک رژیم غذائی پرکربوهیدرات
مورد استفاده قرار گیرد.
(بر اساس اطلاعات Bergastrom و Huttmal)

3- روش سوم جهت پر کردن ذخائر گلیکوژن عضله مستلزم یک برنامه تمرین و دو رژیم غذائی ویژه است. مجدداً یادآوری م گردد که این برنامه تمرین به منظور وسیله ای جهت تخلیه گلیکوژن از عضله مورد استفاده قرار می گیرد. سپس فرد آزمودنی یک رژیم غذائی دارای کربو هیدرات خیلی کم و چربی و پروتئین زیاد را برای مدت سه روز دنبال کرده ( ) و متعاقب آن یک رژیم غذائی پرکربوهیدرات را برای 3 روز دیگر دنبال می کند( ) و تمرینات شدید و خسته کننده را می توان

هنگامی که آزمودنی در دوره رژیم غذائی پرچربی و پروتئین قرار دارد نه هنگامی که دوره رژیم غذائی پرکربوهیدرات را می گذراند به اجرا در آورد. نشان داده اند که این روش می توانند سبب افزایش ذخائر گلیکوژنی (در عضلات تخلیه شده) تا سطح نزدیک به 50 گرم در هر کیلوگرم شود. تصور می رود که این روش می تواند منجر به مقدار 700 گرم گلیکوژن ذخیره شده یا kcal 2800 انرژی آماده گردد. مقدار متوسط گلیکوژن در همه عضلات بدن در حدود 400 گرم می باشد .

نمونه هائی از رژیم غذائی پرکربوهیدرات و کم کربو هیدرات که برای این روش مناسب بوده و مورد نیاز سایرین نیز می باشند در جدول پایین صفحه آمده اند.
4- هنگام بارگیری کربوهیدرات، ورزشکاران باید مایعات مصرفی خود را دست کم تا 1 لیتر در روز افزایش دهند، چون برای ذخیره شده هر پوند (450 گرم) کلیکوژن، تقریباً 3 پوند (1350 گرم) آب لازم است. به هر حال این آب اضافی در جلوگیری از هیدراسیون در هنگام فعالیت طولانی مدت سهیم است.

این موضوع به نوبه خود، فعالیت گلیکوژن سینتاز را که آنزیم مسئول ساختن گلیکوژن است افزایش می دهد.
چون فعالیت گلیکوژن سینتاز زیاد شده است، بنابراین افزایش مصرف کربوهیدرات منجر به ذخیره سازی بیشتر گلیکوژن عضله خواهد شد. شدت و حجم تمرین در این دوره 6 روزه باید به نحو قابل ملاحظه ای تقلیل داده شود تا از تخلیه بیشتر گلیکوژن عضله جلوگیری شود، با این کار ذخایر گلیکوژن عضله به دو برابر مقدار طبیعی خود می رسد. اما همین کار برای بسیاری از ورزشکاران زبده تا حدی غیرعملی است. ورزشکاران به طور کلی در طول 3 روزی که کربوهیدرات کمتری

مصرف می کنند، در می یابند که تمرین مشکل است. علاوه بر این، آنها غالباً تحریک پذیر بوده و نمی توانند مهارتهای ذهنی را اجرا کنند و به طور بارزی علائم کاهش قند خون مانند ضعف عضلانی و از دست دادن هوشیاری را نشان می دهند. همچنین جلسات تمرین تا سرحد واماندگی که هفت روز پیش از مسابقه برای تخلیه ذخایر اجرا می شود، ارزش تمرینی کمی دارند و می توانند بیشتر از افزایش ذخایر گلیکوژن به آن لطمه وارد کنند. بعلاوه، ورزشکاران با انجام چنین تمرینات خسته کننده ای خود را در معرض بروز آسیبها و عوارض بیش تمرینی قرار می دهند.

برخی محققین به دلیل همین محدودیتها، پیشنهاد می کنند که مراحل تخلیه ذخایر و مصرف کربوهیدرات کم از برنامه آستراند حذف شود و به جای آنها ورزشکار از یک هفته پیش از مسابقه به تدریج از شدت تمرین کم کند و تا سه روز مانده به مسابقه غذای معمولی که 55% کالریهای آن از کربوهیدرات است، استفاده کند. در سه روز آخر، تمرین باید در حد گرم کردن 10 تا 15 دقیقه ای در روز خلاصه شده و از رژیم غذایی پرکربوهیدرات استفاده شود. با پیروی از این برنامه، همان طور که در شکل پایین نشان داده شده است، گلیکوژن به حدود 200 میلی مول در هر کیلوگرم عضله افزایش خواهد یافت که دقیقاً همان میزان بدست آمده با برنامه آستراند است و ورزشکار برای مسابقه آماده تر خواهد بود.

رژیم غذایی در آماده کردن کبد برای رفع نیازهای تمرین استقامتی نیز اهمیت دارد. هنگامی که شخص برای تنها 24 ساعت از کربوهیدرات ها محروم شده و حتی استراحت می کند؛ ذخایر گلیکوژن کبد به سرعت رو به کاهش می گذارد. گلیکوژن کبد تنها با یک ساعت تمرین شدید حدود 55% کم می شود. از این رو، تمرین شدید به همراه رژیم کم کربوهیدرات می تواند ذخایر گلیکوژن کبد را تهی سازد. با این حال، با یک غذای کربوهیدراتی ذخایر گلیکوژن به سرعت به حالت اولیه برمی گردد. بدیهی است، برنامه غنی از کربوهیدرات در روزهای پیش از مسابقه سبب خواهد شد تا ذخایر گلیکوژن کبد به حداکثر خود برسد و در نتیجه خطر کاهش قند خون در مسابقه بسیار تنزل یابد.

 

دو برنامه برای بارگیری گلیکوژن عضله، داده ها از :
Astrand (1979) and shernan et al . (1981)
در بدن به ازای هر گرم گلیکوژن حدود 6/2 گرم آب ذخیره می شود. در نتیجه، افزایش یا کاهش گلیکوژن کبد و عضله به طور کلی سبب تغییر بدن از 1 تا 3 پوند (45/0 تا 36/1 کیلوگرم) می شود. برخی محققین پیشنهاد کرده اند که اگر وزن ورزشکار صبح زود، پس از برخاستن از بستر و تخلیه مثانه و پیش از صرف صبحانه ثبت شود، می توان از ذخایر گلیکوژن و کبد آگاهی یافت. کاهش ناگهانی وزن بدن نشانه اشکال در جایگزینی گلیکوژن ، کمبود آب بدن و یا هر دو با هم است.

ورزشکارانی که روزهای متوالی در تمرین و مسابقات خسته کننده شرکت می کنند، باید به سرعت و تا حد امکان به جایگزینی ذخایر گلیکوژن و کبد خود بپردازند.

علی رغم این که، گلیکوژن کبد پس از 2 ساعت تمرین با شدت 70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی به طور کامل تخلیه می شود، چند ساعت وقت لازم است تا پس از مصرف غذای پرکربوهیدرات مجدداً پر شود. از طرف دیگر، دوباره سازی گلیکوژن عضله فرایند کندی است که چندین روز طول می کشد تا پس از یک وهله ورزش تا سرحد واماندگی مانند ماراتن به حالت طبیعی برگدد. (پایین)

شکل 11-15 – دوباره سازی گلیکوژن عضله فرآیند کندی است و چند روز وقت لازم است تا ذخایر گلیکوژن عضله پس از تمرین تا سر حد واماندگی به حالت طبیعی برگردد.

پژوهشهای انجام شده در اواخر دهه 1980 آشکار کرد، هنگامی که آزمودنیها حداقل 50 گرم (حدود 7/0 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن) گلوکز در هر 2 ساعت پس از تمرین خوردند، دوباره سازی گلیکوژن عضله سریعتی انجام شد (5 و 19). آزمودنیهایی که از این مقدار بیشتر خورده بودند، هیچ گونه افزایشی را در جایگزینی گلیکوژن عضله نشان نداده اند. مقدار دوباره سازی گلیکوژن عضله در 2 ساعت اول پس از فعالیت 7% تا 8% در ساعت است ( 7 تا 8 میلی مول به ازای هر کیلوگرم عضله در ساعت) که قدری سریعتر از مقدار طبیعی 5% تا 6% در ساعت می باشد (18). از این رو، ورزشکار باید پس از یک فعالیت استقامتی تا سر حد واماندگی، در حد امکان کربوهیدرات کافی مصرف کند.

احتیاط لازم جهت بازسازی منابع گلیکوژن
هنگامی که سعی در پر کردن عضلات از گلیکوژن بعمل می آید می باید تا اندازه ای مراعات احتیاط بشود. از بین روشهای توضیح داده شده فوق، دنبال کردن سومین روش بویژه بر مبنای هفتگی، کار بس دشواری است. بعلاوه در این روش که تمرینات ورزشی وسیله ای جهت تخلیه گلیکوژن بوده و رژیم غذائی چربی و پروتئین را در پی دارد، سبب احساس خستگی می شود. لذا برای رقابت های هفتگی هر یک از دو روش اول پیشنهاد شده و دشوارترین روش پر کردن عضلات با گلیکوژن می باید برای رقابت های مهمترین چون مسابقات قهرمانی ( کشوری، قاره ای، جهانی، المپیک و غیره) ذخیره گردد.

احتیاط دیگری که می باید در پر کردن عضلات با گلیکوژن از پیش رعایت نمود و اخیراً بدان اشاره گردیده است، امکان کاهش مصرف نیاسین هنگام رژیم غذائی پرکربوهیدرات می باشد. نیاسین ویتامینی که در بدن به عنوان یک کوآنزیم جهت دستگاه اکسیژت عمل می کند. در همین تحقیق یک کاهش VO2 بیشینه ( در حدود 8 الی 10 درصد) متعاقب رژیم غذائی پرکربوهیدرات نیز مشاهده گردید. چنین نتیجه گیری گردید که کاهش مصرف نیاسین هنگام مرحله پر کردن عضله

با گلیکوژن ممکن است مانع توان هوازی بیشینه گردد. ضمن اینکه احتمال چنین موردی وجود دارد با این حال تحقیق بیشتری جهت بررسی آن ضروری است.
اصولاً هر روش از روشهای فوق که مورد استفاده قرار گیرد، پر کردن ظرفیت گلیکوژن عضله منجر به افزایش ذخیره آب عضله می گردد. لذا همراه پر کردن گلیکوژن عضله، غالباً یک احساس سفتی و سنگینی بدنی به فرد دست می دهد. برای مثال، افزایش ذخائر گلیکوژنی در 20 کیلوگرم عضله از 15 گرم در هر کیلوگرم به

40 گرم در هر کیلوگرم به معنی افزایش 1 پوند گلیکوژن، و افزایش 3 پوند آب و یا بر روی هم 4 پوند در وزن فرد می باشد. در مورد برخی از ورزشکاران، این مقدار اضافه وزن جهت ایجاد یک احساس سنگینی و سفتی بدن که می تواند به جای بهبود عملکرد ورزشی آن را بدتر نماید کافی است، چه احساس مذکور منجر به گرفتگی عضلانی و خستگی زودرس می گردد. این موضوع از جمله مواردی است که چرا پر کردن گلیکوژن عضله برای قهرمانان سرعتی و غیر استقامتی توصیه نمی گردد. البته، دلیل دیگر آن است که ذخائر گلیکوژنی به طور طبیعی، سبب محدودیت فعالیتهای خیلی شدید، کوتاه زمان نخواهد شد.

یکی از جنبه های پر کردن عضله از گلیکوژن که همه مربیان می باید نسبت به آن احتیاط ویژه ای را از خود نشان دهند، امکان تأثیرات مضر جانب

ی آن می باشد. پاره ای از گزارشهای کلینیکی در قهرمانانی که به طور مداوم به پر کردن ذخائر گلیکوژنی عضله می پردازند حکایت از بیماری میوگلوبینوریا (میوگلوبین در ادرار) درد قفسه صدری، و تغییرات الکتروکاردیوگراف مشابه آنچه که در بیماران قلبی مشاهده می شود دارد. این قبیل تأثیرات جنبی ذاتاً بسیار خطرناک می باشند (میوگلوبینوریا ممکن است به جلوگیری عمل کلیه ها منجر گردد) : در صورتی که ورزشکار دچار چنین ناراحتی شود، باید هرچه زودتر تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرد.خلاصه ای از روشهای پر کردن گلیکوژن عضله در شکل پایین آمده است.

خلاصه مطالب
مفهوم پرباری گلیکوژن یا ابرسازی (super compensation)
پرباری گلیکوژن یک پدیده متکی به ورزش تغذیه است که به دنبال آن محتوای گلیکوژن عضله د دوره بازگشت به حالت اولیه افزایش می یابد و به کمیتی بالاتر از حد استراحتی پیش از ورزش می رسد.
1- در بدن یک فرد فیزیولوژیک با تغذیه مناسب و کافی، مقدار گلیکوژن که برای ادامه حیات به مدت یک روز احتیاج دارد که ذخیره و حمل می شود، در کبد 100 گرم و در عضله 200 گرم است.
2- پاسخ گلیکوژنی به تمرینات استقامتی : بالاترین مقدار گلیکوژن در تارهای تند تنش با ft وجود دارد ولی به طور کلی فعالیت محتوا تمام تارها را افزایش می دهد. تمرینات افزایش دهنده VOx بیشنه ای ذخیره گلیکوژن عضله را افزایش می دهد و چون ارتباط پایداری چه در زمان و چه در الگوی تمرین، بین این دو وجود ندارد به همین خاطر ادامه تمرینات طولانی تر و سنگین تر بدون آنکه بتواند VOx را از حدی معین افزایش دهد، همچنان بر روند ذخیره بیشتر گلیکوژن موثر خواهد بود. در فعالیت استقامتی محتوای تارهای St زودتر تخلیه می شود و حتی اگر شدت کار بالا ود به روند تخلیه گلیکوژن تار ft هم اضافه می شود و تارها ft کم کم تخلیه خواهند شد.

در بسیاری از ورزشها گلیکوژن می تواند منبع مهم و مناسبی برای مراحل پایانی کار به حساب بیاید.
در روشهای مزمن استقامتی بخاطر افزایش اکسیداسیون عضله و زیاد شدن توانایی عضلات در مصرف چربی ما صرفه جویی گلیکوژن را پیشنهاد می دهیم. یعنی برای انجام فعالیت استقامتی عضله ها چربی بیشتری نیست به گلیکوژن استفاده می کنیم و گلیکوژن در صورتی که شدت کار ایجاب کند به موقع و در مراحل پایانی یک مسابقه طولانی که ما در اصطلاح «کندن» می گویم مورد استفاده عضله قرار می گیرد.

در ورزشهای استقامتی زیر بیشنه ای، کاهش اصلی گلیکوژن ماهیچه ای متوجه تارهای کند تنش است به همین دلیل صرفه جویی گلیکوژن در st بیشتر از ft است . زیرا فعالیت هوازی و آنزیمی بیشتری دارند. همچنین میزان تهی شدن گلیکوژن گلیکوژن در مردها بیشتر از زنها است.
برای بیش جبرانی گلیکوژن ما سه روش داریم :

1- اگر ورزشکار استقامتی یک برنامه غذایی ساده داشته باشد و برای 3 یا 4 روز غذایی پرکربوهیدرات مصرف کند ذخایر گلیکوژن او از 15 گرم به 25 گرم می رسد و این فرد نباید در این رژیم غذایی حرکات و کارهای سنگین انجام دهد.

2- پر کردن گلیکوژن در عضله به وسیله ترکیبی از تمرین و رژیم غذایی :ابتدا عضلاتی که باید گلیکوژن پر شوند را به وسیله ی تمرین تخلیه کرده و سپس به مدت چند روز یک رژیم غذایی پرکربوهیدرات مصرف می کنند این روش ذخایر را تا 2 برابر افزایش خواهد دارد. (نمودار 1 صفحه 219)

3- پر کردن ذخایر گلیکوژن نیاز به یک برنامه تمرین و دو رژیم غذایی ویژه دارد : این تمرین گلیکوژن را تخلیه کرده و فرد بعد از آن یک رژیم غذایی دارای کربوهیدرات کم و چربی و پروتئین زیاد را برای مدت 3 روز دنبال می کند ( این موضع باعث فعال شدن گلیکوژن سنتاز می شود این آنزیم مسئول ساختن گلیکوژن است) و به دنبال آن رژیم غذایی پرکربوهیدرات را به مدت 3 روز دنبال می کند (زیرا فعالیت گلیکوژن سنتاز زیاد شده بنابراین افزایش مصرف کربوهیدرات منجر به ذخیره شده گلیکوژن می شود.)

ما تمرینات خسته کننده را می توانیم در رژیم غذایی چربی دار استفاده کنیم و حق اجرای این تمرینات در رژیم غذایی کربوهیدرات را نداریم. این روش می تواند افزایش ذخایر را تا 50 گرم در هر کیلوگرم برساند یعنی مقدار متوسط گلیکوژن در همه عضلات که 400 گرم است را به 700 گرم می رساند.
البته ما باید برای پر کردن عضله از گلیکوژن احتیاط لازم را در نظر بگیریم.

1- در همه این روشها، روش سوم کار دشوارتری است زیرا این روش که می خواهد گلیکوژن را تخلیه کند و رژیم غذایی آن از چربی است، احساس خستگی زیاد است. در رقابتهای هفتگی از روش 1 و 2 استفاده می شود ولی در رقابتهای مهم تر چون مسابقات قهرمانی از روش سوم استفاده می کنیم. (ولی کلاً این روش (سوم) را که دکتر استراند معرفی کرده بود را بهتر است حذف کنیم و به جای این کار یک هفته قبل از مسابقه به تدریج از شدت تمرین کم کنیم و تا سه روز مانده به مسابقه از غذایی معمولی که 55% کالری آن از کربوهیدرات است استفاده کنیم و در سه روز آخر باید تمرین حالت گرم کردن 10 – 15 دقیقه باشد و مواد کربوهیدراتی مصرف کنیم.)

2- ما باید نیاسین را از رژیم غذایی پرکربوهیدرات حذف کنیم زیرا نیاسین یک ویتامینی است که در بدن به عنوان یک کوآنزیم (عمل یک آنزیم را تسهیل می کند. این کو آنزیم نیاسین به عنوان گیرنده هیدروژنی جهت برخی از واکنشهای اکسید کننده چرخه کربس عمل می کند.) جهت دستگاه اکسیژن عمل می کند. در یک تحقیق که انجام دادند فهمیدند که کاهش VOx هم به همراه رژیم غذایی کربوهیدرات هم دیده شده و این چنین نتیجه گیری می شود که کاهش مصرف نیاسین هنگام پر کردن عضله با گلیکوژن ممکن است مانع توان هوازی بیشینه شود.

3- کلاً هر 3 روش که ذخایر گلیکوژن را زیاد می کند، آب عضله را هم زیاد می کند. به همین دلیل انسان احساس سنگینی بدن و سفتی را احساس می کند و در بعضی از ورزشکاران ممکن است این اضافه وزن دچار مشکل شود و عملکرد او را پایین آورد. و منجر به گرفتگی عضله و خستگی گردد. به همین دلیل است که ما از این روشها برای افراد سرعتی استفاده نمی کنیم.

دلیل دیگر این که ذخایر گلیکوژنی به طور طبیعی سبب محدودیت فعالیت های خیلی شدید، کوتاه زمان نخواهد شد.
در صورت بیش جبرانی بیش از حد گلیکوژن ممکن است فرد دچار بیماری میوگلوبینوریا یا میوگلوبین در ادرار شود، درد قفسه سینه و تغییرات الکتروکاردیوگراف از علائم دیگر است. حتی بیماری میوگلوبینوریا ممکن است جلوگیری کند از عمل کلیه ها.

منابع و مأخذ
1- فیزیولوژی ورزشی جلد دوم ، تألیف فاکس و مایتوس ترجمه دکتر اصغر خالدان دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران
2- فیزیولوژی ورزشی و فعالیت بدنی جلد دوم ترجمه : دکتر ضیاء معینی – دکتر فرهاد رحمانی نیا – دکتر حمید رجبی – دکتر حمید آقا علی نژاد – دکتر فاطمه سلامی.

تألیفجک . اچ . ویلمور – دیوید . ال . کاستیل ، چاپ سوم 1384
3- راهبردهای تغذیه ای در فعالیت های ورزشی و کنترل وزن .
تألیف : دکتر عباسعلی گائینی دانشیار دانشگاه تهران ، چاپ 1384
4- کتاب فیزیولوژی ورزشی جلد اول . تألیف : دکتر حسین سند رگل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد بررسی نظام پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد در بیمارستان ح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد بررسی نظام پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد در بیمارستان حضرت رسول سال 1382 pdf دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد بررسی نظام پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد در بیمارستان حضرت رسول سال 1382 pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد بررسی نظام پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد در بیمارستان حضرت رسول سال 1382 pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد بررسی نظام پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد در بیمارستان حضرت رسول سال 1382 pdf :

بررسی نظام پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد در بیمارستان حضرت رسول سال 1382

چکیده
مقدمه: روزبروز دولتهای جهان جهت فراهم کردن خدمات بهداشت-درمان بطور مؤثر، کارا و کافی با فشارهای زیادی روبرو می شوند. تحولات و کوشش¬های توانمندسازی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه روشهای مشابهی را برای رسیدن به نظامهای بهداشت-درمان با عملکرد بهتر می¬پذیرند. همه این روشها بر پاسخگو بودن بعنوان یک عنصر اساسی در اجرای تحولات بهداشت-درمان و بهبود عملکرد سیستم تاکید می¬کنند. لذا این پژوهش بمنظور بررسی نظام پاسخگوئی عملکرد در بیمارستان حضرت رسول صورت گرفته است.

روش پژوهش: این پژوهش به صورت مقطعی انجام گردید. پس از جستجوی موضوعی در کتب و مقالات کتابخانه¬ای و اینترنتی بر اساس اصول استخراج شده از چارچوبهای کشورهای امریکا و کانادا، نظام پاسخگوئی عملکرد را به سه بخش، شامل؛ “ملزومات نظام پاسخگوئی عملکرد”، “اجزاء نظام پاسخگوئی عملکرد” و “فرهنگ پاسخگوئی عملکرد و میزان آمادگی کارکنان برای استقرار نظام پاسخگوئی عملکرد” تقسیم کرده و به منظور اندازه¬گیری آنها پرسشنامه و چک¬لیست تهیه گردید. پس از تعیین اعتبار و ثبات بین 30 نفر از کارکنان که در بخشهای مختلف بیمارستان مورد مطالعه بودند، توزیع گردید. در نهایت بر اساس اطلاعات جمع¬آوری شده چارچوبی برای نظام پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد پیشنهاد گردید.

یافته¬ها: یافته¬های پژوهش در 17 جدول ارائه گردیده است. این یافته¬ها نشان داد که از مجموع آیتمهای مربوط به ملزومات و اجزاء نظام پاسخگوئی عملکرد 50% (29 آیتم از 57) موجود بود. بر اساس امتیازدهی انجام شده؛ فرهنگ و نگرش کارکنان نسبت به پاسخگوئی، امتیاز 74% را کسب نمود. در نهایت بر اساس یافته¬های مذکور و چارچوبهای پاسخگوئی عملکرد دو کشور امریکا و کانادا یک جدول مقایسه¬ای ارائه گردید.
بحث و نتیجه¬گیری: بر اساس یافته¬های پژوهش و فراوانی آیتم¬های اندازه¬گیر

ی شده می¬توان احتمالا گفت علیرغم وجود شفافیت و وضوح در نقش¬ها و مسؤولیت¬ها، یکی از دلایل کمبود تعهد به اجرای برنامه استراتژیک پائین بودن مشارکت ذینفعان و مشتریان و همچنین نبود سیستمی برای بهبود عملکرد بود. با توجه به اینکه بر اساس پرسشنامه اینگونه استنباط گردید که نگرش کارکنان نسبت به پاسخگوئی عملکرد نسبتا مثبت بود. با مقایسه این نتیجه حاصل شده با مشکل مربوط به نبود سیستم بهبود عملکرد در بیمارستان تحت مطالعه احتمالا می¬توان چنین استنباط کرد که با استقرار نظام پاسخگوئی عملکرد در این بیمارستان مشکل بهبود عملکرد نیز حل می¬گردد. در پایان بر اساس یافته¬های پژوهش و مقایسه آنها با چارچوبهای کشورهای امریکا و کانادا چارچوبی برای پاسخگوئی عملکرد پیشنهاد گردید.

کلید واژه¬ها:
پاسخگوئی، عملکرد، چارچوب، نظام، سیستم بهداشت و درمان، بیمارستان.
Abstract
Introduction:Every day the Governments throughout in the world face whit lots of pressures while trying to provide effective, efficient and sufficient health care services, All the efforts and reforms in empowering the developed and developing countries prefer the same approaches in achiving health care systems with high performance. The focal point of these approaches is accountability as an essential component in the reform of health care and improvement in the performance of the system. Therefore this research is done to review the performance accountability system in Hazrat Rasool hospital.
Research Methodology: The research was done cross sectional. After searching the subject in books and articles and also Internet,the researcher devided the performance accountability system to three parts according to some principles adopted from the

same system in the United States and Canada, include; the requirements performance accountability system, the components of performance accountability system and the amount of staff readiness, from cultural point of view, to establish the performance accountability system . In order to measure the aforementioned factors a questionaire and a checklist were prepared and distributed among 30 staff from different wards of the hospital. It was done after determining their validity and reliability. Finally,according to

the collected information, a framework for performance_based accountability system was proposed.
Findings: The findings of the research are presented in 17 table,.according to which 50% (29 items out of 57) of the total items related to the requirements and components of performance accountability system was available. According to the questionnaire, the score of culture and attitudes of the staff towards accountbility was 74%. At the end, a comparative table is presented which is based on the said findingsand performance accountability frameworks in the United States and Canada..
Conclusion: According to the findings of this research and the frequency of the measured items, one can infer that the implementation of performance accountability system in this hospital, will lead to the improvement of performance and decision making and finally the human resources management.
Key words:
Accountability, Performance, System, ّFramework , Health Care System & Hospital.
مقدمه
روزبروز دولتهای جهان جهت فراهم کردن خدمات بهداشت-درمان بطور مؤثر، کارا و کافی با فشارهای زیادی روبرو می شوند. تحولات و کوششهای توانمندسازی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه روشهای مشابهی را برای رسیدن به نظامهای بهداشت-درمان با عملکرد بهتر می¬پذیرند. از جمله؛ کوچک¬سازی، خصوصی¬سازی، رقابت در عرضه خدمات، سنجش عملکرد و مشارکت مردم. همه این روشها بر پاسخگو بودن بعنوان یک عنصر اساسی در اجرای تحولات بهداشت-درمان و بهبود عملکرد سیستم تاکید می-کنند. متاسفانه در بیمارستانهای کشور، مشخص نبودن مسؤولیت¬ها و نقش¬های افراد و نداشتن اختیارات متناسب با مسؤولیت¬های واگذار شده، باعث دوباره کاری وکاهش کارائی و اثربخشی خدمات ارائه شده می¬شود. در نتیجه؛ فعالیتهای کارکنان بطور ضعیفی انجام می¬شود و هدف اصلی بیمارستان که ارائه خدمت به بیماران و رضایت آنان می باشد، تامین نمی¬شود، بنابراین به دلیل محدود بودن منابع، افزایش انتظارات مشتری و اهمیت کیفیت خدمات ارائه شده و تاکید براجرای طرح تکریم ارباب رجوع (بخشنامه شماره 8540/13ص مورخ 10/2/81 شورایعالی اداری) بخصوص در بیمارستانها که بیماران مشتریان آنها می باشند و کیفیت خدمات با جان انسانها ارتباط دارد، مشارکت افراد جامعه و کلیه ذینفعان در برنامه¬ریزی برای کاربرد این منابع محدود، یک امر اجتناب ناپذیر می¬باشد. لذا سیستم پاسخگوئی در برابر عملکرد، با در نظر داشتن انتظارات عملکردی مشتریان داخلی (کارمندان بیمارستان) و مشتریان خارجی (بیماران) و منابع موجود و با برقراری ارتباطات لازم برای تضمین اجرای برنامه¬ها، نیاز حیاتی مذکور را در بیمارستانها برآورده می¬سازد. ولی متاسفانه در بیمارستانها پاسخگوئی در برابر عملکرد فقط در گزارش-دهی سالانه و پاسخگوئی سنتی که همان جریان یکطرفه اطلاعات در سلسله مراتب اداری می¬باشد، خلاصه شده است و نظام پاسخگوئی در برابر عملکرد بطور سیستماتیک وجود ندارد، در ضمن مطالعات محدودی که در ایران در این زمینه انجام شده است، بیشتر نظام پاسخگوئی را در شکل سنتی آن و در مراجع قانونی مورد مطالعه قرار داده است، قبل از انقلاب صنعتی، پاسخگویی معمولاً از طریق تماس شخصی و مشارکت مستقیم در فرایندهای عمومی نظارت تقویت می¬شد. صنعتی شدن باعث ایجاد فرایندهایی شد که از طریق آن مشخص شد که خدمات بیشتری باید توسط دولت ارائه شود. به عنوان یک نتیجه صنعتی شدن، دولتها در اندازه و پیچیدگی رشد کردند و فاصله¬شان از شهروندانی که به آنها خدمت ارائه می¬دادند بیشتر شد. جنبش تحولات مدیریت عمومی از اواخر سال 1900 منجر به تشخیص این مطلب شد که روشهای قدیمی تقویت پاسخگویی کافی نمی-باشند.. بدین ترتیب در سال 1976 نیاز به استقرار پاسخگویی برای عملکرد برنامه¬های دولت تشخیص داده شد و

روشهایی برای اجرای ارزیابی¬های ضروری برای استقرار پاسخگویی به کار گرفته شد.
بعلاوه پاسخگوئی صریحا به اینکه «پاسخگوئی برای چه» نیز مربوط می¬شود. پاسخ به این سؤال را می¬توان در سه مقوله عمومی طبقه بندی کرد. اولین تصور متداول درک شده از پاسخگوئی را پاسخگوئی مالی تشکیل می¬دهد. تاریخچه این مقوله به پذیرش قوانین، مقررات و آئین نامه¬های مربوط به کنترل و مدیریت مالی رسیدگی می¬کند. نوع دوم، پاسخگوئی برای عملکرد است که تاریخچه آن وسیعتر است و شامل تحولات مدیریت بخش عمومی، سنجش عملکرد و ارزیابی و بهبود عرضه خدمات می¬باشد. مقوله سوم بر پاسخگوئی سیاسی/دموکراتیک متمرکز اس

ت، که تاریخچه آن از مقوله¬های تئوریکی و فلسفی درباره ارتباط بین دولت و مردم، تا بحث های نظارت، مشارکت گسترده مردم، موضوع برابری، شفافیت و باز بودن، مسؤولیت پذیری و ایجاد اعتماد کشیده می¬شود. در سال-های اخیر، مجموعه جدیدی از معیارها، تمرکز جدیدی را بر مسائل پاسخگوئی مدرن ایجاد می¬کند. این انتقال به یکسری از تغییرات استراتژیک در مدیریت منجر شده است. بطور واضح اصلاحاتی در انتقال سیستم پاسخگوئی از “سیستم مبتنی بر پذیرشٍ” بر “سیستم مبتنی بر عملکرد” صورت گرفته است. به هر حال در نواحی دیگر خدمات عمومی بسیاری از تغییرات ساختاری باید با توجه به تحولات اداری ایجاد شود. ناحیه اصلی که باید در ابجاد یک چارچوب “پاسخگویی مبتنی بر عملکرد” توسعه یابد، گردانندگان اصلی سازمانهای مدیریت می¬باشد که باید به دو مسأله اصلی توجه نمایند؛ که آنها عبارتند از:
1 – مشارکت در مورد انتقال از تمرکز بر بازرسی به تمرکز بر راهنمایی
2 –هماهنگی بین گردانندگان مدیریت در پیگیری تحولات برای پاسخگویی و سیستم مدیریت عملکرد
سیستم مدیریت کنونی نسبت به دهه پیش تغییرات بسیاری کرده است که بر اساس آن کیفیت و کارایی خدمات بعنوان یک نتیجه این تغییرات بهبود یافته است. اما قسمت اعظم این تغییرات هنوز به انجام نرسیده است. تحلیل عملکرد کنونی نشانگر نیاز به ایجاد پاسخگوئی مؤثرتر در سیستمهای مدیریت می¬باشد. Artley’s (2001)، پاسخگویی را اینچنین تعریف می¬کند: ” پاسخگویی الزام افراد، گروهها و aسازمانها به این امر است که اختیارات خود را به فعل در آورده و مسؤولیت¬های واگذار شده را به انجام برسانند. این الزام از سه جنبه حائز اهمیت است:
• جوابگویی و توضیح کارها (دلیل انجام کارها ) که در رابطه با اختیارات و مسؤولیت¬ها انجام می-.گیرد.
• گزارش¬دهی از نتایج اقدامات انجام شده

• تقبل عواقب ناشی از پیامد این اقدامات
در نتیجه پاسخگویی شامل موارد ذیل می¬باشد:
• توانایی شناسایی قاطعانه افرادی که مسؤول کارهای خاص هستند.
• وابستگی گسترده به توانایی برای داشتن قدرت شناخت قوی
• مستلزم توانایی برای پایش، ثبت و ممیزی وقایع
• هر کسی که به اطلاعات دسترسی دارد باید برای اقداماتش پاسخگو باشد.

Yadof Mark استاد دانشگاه تگزاس، پاسخگویی را به صورت زیر تعریف می کند:
“پاسخگویی با شبکه¬ای از فعالیتهای مرتبط با یکدیگر نه فعالیتها به تنهایی پیوند دارد؛ که عبارتند از:
1 ارزیابی یادگیری
2 بهبود کیفیت و برنامه
3 پذیرش قوانین و مقررات (2002).”
یک سیستم پاسخگویی باید مبتنی بر اصول بهبود مستمر باشد که مستلزم این است که سازمانها پیشرفتشان را در جهت ارضای نیازهای کارکنان، جوامع و دولت گزارش کنند. همچنین مستلزم تعهد، زمان و آموزش همه کسانی که در سازمان کار می¬کنند،‌ می¬باشد. این بهبود مستمر زمانی نتیجه می¬دهد که سازمانها رهبرانی دارای استقلال، مسؤولیت و منابع مورد نیاز برای گرفتن تصمیمات سازمانی به کار گیرند. این اصول یک سری مفاهیم اساسی همیشگی و بدیهی هستند که تصمیم گیری را تسهیل می¬کنند. لذا توسعه چارچوب پاسخگویی عملکرد باید از طریق اصول زیر پیگیری شود:
• باز بودن و شفافیت
• تناسب افزایش اختیار با افزایش پاسخگویی
• ثبات (سازگاری)
• قابلیت مقایسه و برابری
• جامعیت
• انتظارات موازی
• شناسایی نقش کلیدی مدیر
• همکاری و وابستگی متقابل
• سازمانهای یادگیرنده
Eva Baker & Robert Linn (2000) معتقدند تئوری عملی که بر پذیرش سیستمهای پاسخگوئی تأکید می¬کند، از این ایده نشأت می¬گیرد که «دانش قدرت است.» این ایده بر این فرض استوار است که افراد، هنگام حصول نتایج، برای ایجاد نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف عمل می¬کنند. این اقدامات به هفت شرط ذیل وابسته است:
1) نتایج گزارش شده صحت داشته باشد.
2) نتایج به صورت معتبر تفسیر می¬شوند.

3) افراد متمایل به کار گروهی هستند.
4) اقدامات جایگزین برای بهبود موقعیت شناخته شده و معتبر هستند.
5) افراد و گروه¬ها دانش خود را برای به کارگیری روشهای جایگزین پردازش می¬کنند.
6) اقدامات انتخاب شده به طور کافی به کار برده می-شوند.
7) اقدامات منتخب نتایج را بهبود می¬دهند.
لذا، با توجه به مسائل فوق، در این پژوهش ضمن بررسی سطح پاسخگوئی در بیمارستان

منتخب بر اساس ملزومات مورد نیاز یک نظام پاسخگوئی در برابر عملکرد، یک چارچوب برای نظام پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد بر اساس تحلیل بررسی انجام شده، ارائه می¬شود.
قرار است در این چارچوب پاسخگوئی بر اساس اهداف، رسالتها و دورنما با توجه به ارزشهای سازمانی برای ایجاد تعهد در افراد، نقش¬ها و مسؤولیت¬های افراد و انتظارات عملکرد مشخص شده و بر آن توافق می¬شود و برای تقویت تعهد نیز محرکهایی قرار داده¬ می¬شود. سپس بمنظور استقرار پاسخگوئی تعادل بین قابلیت¬ها و تعهدات ایجاد می¬شود. که این قابلیت¬ها شامل؛ ارتباطات دو طرفه پاسخگوئی، اختیارات متوازن با مسؤولیت¬ها، منابع موردنیاز برای برآوردن انتظارات عملکرد می-باشد. پس از ایجاد تعادل بین قابلیت¬ها و تعهدات، عملکرد مورد پایش قرار گرفته و نتایج عملکرد گزارش می¬شود و با عملکرد موردانتظار بیماران و ذینفعان مقایسه و در صورت نیاز برای بهبود عملکرد اهداف اصلاح می¬شود.
روش پژوهش:
این پژوهش به صورت مقطعی انجام گردید. برای جمع¬آوری داده¬ها در این پژوهش، ابتدا جستجوی موضوعی در کتب و مقالات کتابخانه¬ای و اینترنتی صورت پذیرفت. پس از جمع¬آوری اطلاعات اولیه، آنها را بر اساس اهداف پژوهش طبقه بندی نموده و اصول و مبانی موجود در هر قسمت استخراج گردید. بر اساس اصول استخراج شده پرسشنامه و چک¬لیست تهیه گردید. سپس با استفاده از نظرات متخصصین تعیین اعتبار گردید و با استفاده از روش آزمون باز آزمون، ثبات آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. پرسشنامه پس از تعیین اعتبار و ثبات بین 30 نفر از کارکنان که در بخشهای مختلف بیمارستان مورد مطالعه بودند، توزیع گردید. در نهایت بر اساس اطلاعات جمع¬آوری شده از پرسشنامه و چک¬لیست و مقایسه آنها با چارچوبهای پاسخگوئی دو کشور امریکا و کانادا، چارچوبی برای نظام پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد پیشنهاد گردید.
یافته¬ها
جمع¬بندی کلیه اطلاعات استخراج شده از چک¬لیست نشان می¬دهد که از مجموع 57 عامل مربوط به ملزومات نظام پاسخگوئی عملکرد در بیمارستان حضرت رسول، 29 عامل (50%) موجود بوده است. اطلاعات بدست آمده طبق جدول ذیل (جدول شماره 1) ارائه می¬گردد.

جدول شماره (1): وضعیت نظام پاسخگوئی عملکرد در بیمارستان حضرت رسول
آیتمها تعداد آیتمها آیتمهای موجود درصد
برنامه¬ریزی استراتژیک 4 3 75%
اندازه¬گیری عملکرد 6 2 33%
محرکها 4 2 50%

نقشها و مسؤولیتها 9 8 89%
تناسب قابلیتها و انتظارات عملکرد 9 5 55%
پایش و گزارش¬دهی عملکرد 14 5 36%
مشارکت ذینفعان 7 3 43%
بهبود عملکرد 4 1 33%
میانگین کل 57 29 50%

أیتمها همان به معنی اقلام یا موارد می¬باشد.

جمع¬بندی کلیه اطلاعات استخراج شده از پرسشنامه نشان می¬دهد که از مجموع افراد مورد مطالعه (30=n )، تعداد 13 نفر (44%) گزینه زیاد، تعداد 11 نفر (36%) گزینه متوسط، تعداد 6 نفر (20%) گزینه کم را انتخاب نموده¬اند. در ضمن برای رتبه¬بندی متغیرهای فوق و مقایسه آنها با داده¬های حاصل از چک¬لیست، برای گزینه زیاد امتیاز 3، گزینه متوسط امتیاز 2 و گزینه کم امتیاز 1 در نظر گرفته شد. با توجه به این امتیازات، داده¬ها مورد تحلیل قرار گرفت که اطلاعات بدست آمده طبق جدول ذیل (جدول شماره 2) ارائه می-گردد.

جدول شماره (2): نمرات متغیرهای پرسشنامه

آیتم¬ها
زیاد متوسط کم امتیاز
فراوانی ارزش(3) فراوانی ارزش(2) فراوانی ارزش(1) جمع درصد
شفافیت 17 51 10 20 3 3 74 82%
وضوح 10 30 14 28 6 6 64 71%
برابری 1 3 12 24 17 17 44 49%
مشارکت کارکنان و بیماران 5 15 16 32 9 9 56 62%
اعتماد و مالکیت 11 33 13 26 6 6 65 72%
ظرفیت برای عملکرد 20 60 10 20 0 0 80 89%
نگرش کارکنان در مورد پاسخگوئی 27 81 1 2 2 2 85 94%
جمع 91 273 76 152 43 43 468 74%

سقف امتیاز ممکن برای هر آیتم “90” بوده است. ( در جمعیت مورد بررسی که 30 نفر بوده¬اند، برای گزینه زیاد امتیاز 3، متوسط 2 و کم 1 احتساب گردیده بود.)
بر اساس مرور بر مطالعات انجام گرفته، مشخص گردید که کشورهای کانادا و امریکا در زمینه پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد مطالعات گسترده¬ای را انجام داده¬اند. بنابراین پس از جمع¬بندی کلیه چارچوبهای این دو کشور، نقاط مشترک چارچوبهای مدیریت منابع انسانی، پانل بهره¬وری خدمات بعنوان چارچوب پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد کشور ایالت متحده امریکا و چارچ

وبهای تورونتو و آنتاریو بعنوان چارچوب پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد کشور کانادا در نظر گرفته شده است. بر اساس نتایج پژوهش حاضر در مورد وضعیت پاسخگوئی عملکرد در بیمارستان حضرت رسول و مقایسه آن با چارچوبهای کشورهای کانادا و امریکا که در جدول شماره (3) ارائه می¬گردد، چارچوبی برای پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد در سیستم بهداشت درمان ایران ارائه می¬گردد.
جدول شماره (3): مقایسه چارچوب پاسخگوئی کشورهای کانادا و امریکا با وضعیت کنونی کشور ایران در این زمینه
اجزاء کانادا امریکا ایران
برنامه-ریزی استراتژیک تعیین رسالت و اهداف تعیین رسالت و اهداف مشخص بودن رسالت 75%
توافق بر اهداف تعیین شده ابلاغ رسالت
ابلاغ اهداف به کارکنان برنامه¬ریزی عملکرد مشخص بودن اهداف کلی
توافق کارکنان در مورد اهداف کلی
ایجاد تعهد تعیین نقش¬ها و مسؤولیت¬ها توافق بر عملکرد
تعیین نقش¬ها و مسؤولیت¬ها 89%
محرک¬ها و پاداش¬ها برقراری محرک¬ها اقداماتی برای تشویق عملکرد محرک¬ها و پاداش¬ها 50%
ارزشهای مشترک تعهد به ارزشها ارزشهای مشترک و فرهنگ پاسخگوئی 94%
ظرفیت سازی توسعه ارتباطات دوطرفه توسعه ارتباطات دوطرفه توسعه ارتباطات دو طرفه ;;;
ایجاد ظرفیت برای عملکرد ایجاد ظرفیت برای آموزش و بهبود ایجاد ظرفیت برای عملکرد 89%
ایجاد ظرفیت برای پاسخگوئی تناسب بین انتظارات عملکرد و قابلیتها 55%
اندازه-گیری عملکرد تعیین شاخصهای عملکرد تعیین شاخصهای عملکرد تعیین شاخصهای عملکرد 33%
تعیین شاخصهایی برای اطلاعات مورد نیاز برای گزارش-دهی توسعه روشهایی برای جمع آوری و انتشار داده های سنجش اندازه گیری عملکرد کارکنان بر اساس شاخصهای تهیه شده

جمع¬آوری داده¬های مورد نیاز پاسخگویی برای هر شاخص برقرار شده
پایش وگزارش-دهی پایش و ارزیابی حصول نتایج طراحی سیستم اطلاعات برای پشتیبانی از جمع آوری و گزارش اطلاعات مشخص بودن مسؤولیت پایش عملکرد و گزارش دهی 33%
تعیین نیازهای اطلاعاتی توسعه فرایند مشارکتی برای ارزیابی داده ها
وجود دوره زمانی مشخصی برای پایش گزارشها و گزارش¬دهی
گزارش¬دهی برقراری داده¬ها و گرفتن نتایج و تحلیل و تعیین اعتبار نتایج مشخص بودن ساختار و مسیر ارتباطی گزارش دهی

شناسایی موفقیت و در صورت نیاز بهبود اهداف فراهم کردن بازخورد برای صاحبان فعالیتها / فرایند برای بهبود مستمر وجود دوره زمانی مشخصی برای گزارش-دهی
اقدامات اصلاحی بر اساس یافته¬ها برای بهبود سیستم بهبود عملکرد

همانطور که در جدول مشاهده می¬گردد، تعیین رسالت و اهداف که در هر دو چارچوب بدان اشاره شده است، در ایران نیز انجام گرفته است. از آنجائیکه برنامه¬ریزی استراتژیک از ملزومات نظام پاسخگوئی عملکرد است و جزء عناصر مستقیم پاسخگوئی نمی¬باشد، با اینکه در چارچوب امریکا به برنامه¬ریزی عملکرد اشاره کرده است، ولی این قسمت در پژوهش انجام شده مورد بررسی قرار نگرفته است. اما آنچه که تحت عنوان توافق بر اهداف در چارچوب کانادا وجود دارد، در کشور ایران موجود نمی¬باشد.
در قسمت مربوط به ایجاد تعهد، تقریبا هر دو چارچوب امریکا و کانادا ، اصول مشابهی دارند. در بیمارستان حضرت رسول نیز بدلیل اجرای ISO و دریافت گواهی فوق-الذکر، در قسمت نقش¬ها و مسؤولیت¬ها، مستندات مشخص و شفافی دارند. همچنین بر همین اساس ارزشهای مشترک سازمانی نیز در حد بالایی احصاء می¬گردد. در این قسمت تنها نقطه ضعف موجود مرتبط نبودن پاداشها (نقدی و غیر¬نقدی) با عملکرد می¬باشد.
در قسمت ظرفیت¬سازی نیز با وجود تاکید هر دو چارچوب بر توسعه ارتباطات دوطرفه، در بیمارستان تحت بررسی این ارتباطات مشاهده نگردید. در مورد ایجاد ظرفیت برای عملکرد کشور کانادا (ایجاد ظرفیت برای آموزش کشور امریکا) بر اساس سنجش ارزشهای کارکنان با توجه

به وضعیت کنونی بیمارستان، این عامل امتیاز بالایی را کسب نموده است.
در مورد اندازه¬گیری عملکرد نیز، شاخصهای فرایندی در بیمارستانهای تحت مطالعه وجود داشت. اما شاخصهای تفکیک شده¬ای برای عملکرد در این بیمارستان تهیه نگردیده است. همچنین در این سیستم هیج نوع اندازه-گیری و یا ارزیابی بر اساس شاخصهای موجود انجام نمی-گیرد.
همانطور که در قسمت پایش و گزارش¬دهی مشاهده می¬گردد، سیستم اطلاعاتی این

بیمارستان در مقایسه با دو کشور امریکا و کانادا، شامل؛ شاخصهایی برای اطلاعات مورد نیاز برای گزارش¬دهی، روشهایی برای جمع آوری و انتشار داده های سنجش، توسعه فرایند مشارکتی برای ارزیابی داده ها و تعیین نیازهای اطلاعاتی، نابسامان به نظر می¬رسد.
بحث و نتیجه¬گیری
آیتم¬های موجود مربوط به ملزومات و عناصر نظام پاسخگوئی عملکرد در بیمارستان حضرت رسول به ترتیب فراوانی در ذیل آورده می¬شود:
1 نقش¬ها و مسؤولیت¬ها
2 برنامه¬ریزی استراتژیک
3 تناسب قابلیت¬ها و انتظارات عملکرد
4 محرک¬ها
5 مشارکت ذینفعان
6 پایش و گزارش¬دهی عملکرد
7 اندازه¬گیری عملکرد
8 بهبود عملکرد
نگرش کارکنان در مورد پاسخگوئی عملکرد در بیمارستان مورد بررسی به ترتیب فراوانی در ذیل آورده می¬شود:
1 نگرش کارکنان در مورد تاثیر پاسخگوئی بر بهبود عملکرد
2 ظرفیت برای عملکرد
3 شفافیت
4 اعتماد و مالکیت
5 وضوح
6 مشارکت کارکنان و بیماران
7 برابری
بر اساس یافته¬های پژوهش و فراوانی آیتم¬های اندازه-گیری شده می¬توان احتمالا گفت علیرغم وجود شفافیت و وضوح در نقش¬ها و مسؤولیت¬ها، یکی از دلایل کمبود تعهد به اجرای برنامه استراتژیک پائین بودن مشارکت ذینفعان و مشتریان و همچنین نبود سیستمی برای بهبود عملکرد بود. با توجه به اینکه بر اساس پرسشنامه اینگونه استنباط گردید که نگرش کارکنان نسبت به پاسخگوئی عملکرد نسبتا مثبت بود. با مقایسه این نتیجه حاصل شده با مشکل مربوط به نبود سیستم بهبود عملکرد در بیمارستان تحت مطالعه احتمالا می¬توان چنین استنباط کرد که با استقرار نظام پاسخگوئی عملکرد در این بیمارستان مشکل بهبود عملکرد نیز حل می¬گردد. در پایان بر اساس یافته¬های پژوهش و مقایسه آنها با چارچوبهای کشورهای امریکا و کانادا چارچوبی برای پاسخگوئی عملکرد پیشنهاد گردید.
بر اساس جدول شماره (3) ، نقاط قوت و ضعف سیستم پاسخگوئی بیمارستان حضرت رسول در ذیل آورده می¬شود: (سپس بر این اساس چارچوب پاسخگوئی عملکردی برای این سیستم پیشنهاد می¬گردد.)
نقاط قوت:
شفافیت و وضوح نقش¬ها و مسؤولیت¬ها
امکان توسعه ظرفیت عملکرد
امکان عملی شدن و متعهد نمودن کارکنان به ارزشهای مشترک سازمان

نقاط ضعف:
کمبود توافق بر اهداف
کمبود روشهای پاداش¬دهی بر اساس عملکرد
پائین بودن میزان مشارکت مشتریان (داخلی و خارجی) و ذینفعان
شکل نگرفتن ارتباطات دوطرفه
عدم تناسب بین قابلیتها و انتظارات عملکرد

ساختار و سیستم اطلاعاتی نامناسب
چارچوب پیشنهادی برای پاسخگوئی مبتنی بر عملکرد
چارچوب پاسخگوئی پیشنهادی شامل 6 فاز است. شکل (1) نشان می¬دهد که عملکرد این چارچوب چگونه می¬باشد.
فاز اول- تعیین رسالت، دورنما و اهداف
یکی از سؤالاتی که در نظام پاسخگوئی باید جواب داده شود، “پاسخگوئی برای چه؟” می¬باشد. از آنجا که نهایتا هر سازمانی از جمله بیمارستان برای نیل به رسالت و اهداف خود پاسخگو می¬باشد، لذا باید این اهداف بصورت روشن و مکتوب مشخص گردد.
فاز دوم- ایجاد تعهد
بعد از تعیین اهداف، برای اینکه اهداف تعیین شده ضمانت اجرائی داشته باشند، باید کارکنان را متعهد نمود. در این راستا، ایجاد شفافیت ضروری است. بدین منظور در ذیل راههای ایجاد شفافیت و تعهد آورده می-شود:
تعیین ارزشها و توجیه فرهنگ پاسخگوئی
تعیین نقش¬ها و مسؤولیت¬های کارکنان
تعیین انتظارات عملکرد و توافق بر آن
تعیین محرکهایی جهت تعهد به عملکرد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله جهانگردی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله جهانگردی pdf دارای 130 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله جهانگردی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله جهانگردی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله جهانگردی pdf :

جهانگردی

سلام به شما که معنای وسیع عطوفتید و راز جاری اشک ، شما که نامتان امید زیستن است و لبخندتان مرهمی برای زخمهای کهنه ام ، بوسه می نهم به دستان پر از مهر و محبت و پر رنج شما و تقدیم می کنم گلهای سرخ باغ عشق را به شما که تندیس عشق ، گنجینه مهر و مظهر محبتید . سوگند به خداوندگار زمین و آسمانها و سوگند به تابندگی دلهای شما با تمام وجود دوستتان داریم .

با تقدیم و سپاس فراوان از شما استاد گرامی سرکار خانم اشرف السادات حسینی که اسوه ایثار و فداکاری و گذشتید شما که تمام جان و عمر و زندگی خود را به آسانی در اختیار ما گذاشتید تا به ما نیز درس زندگی دهید و خوشحالیم از این که توانستیم این ترم از معلومات و تجربیات ارزشمند شما بهره مند شویم و امیدواریم بتوانیم در مراحل بعدی زندگی و کار به نحو شایسته ای از آنها استفاده کنیم و همچنین از جانب آقای جاوید مدیر عامل آژانس پیشگامان پرواز و همچنین آقای ملک زاده مدیر عامل آژانس زرین نما و آقای ابولحسنی مدیر عامل آژانس قالیچه کمال تشکر و قدردانی را داریم .

چکیده مطالب پروژه :
ضمن تشکر و قدردانی از استاد گرامی و دست اندرکاران دانشکده سماء کرج ، در فرهنگ عامه مردم ایران ، سفر و مسافرت جایگاه ویژه ای در بابت گسترش اطلاعات ، آگاهیها و شناخت دارد. « مرد پخته» در این فرهنگ به انسان جهان دیده اطلاق می گردد و به سیر و سفر به اطراف و اکناف جهان پرداخته و از هر قوم و ملتی شناخت و نشانه ای در ذهن خود دارد این انسان جهان دیده به صفاتی همچون صبوری ، متانت ، افتادگی ، علم و اطلاعات وسیع برخوردار است ، طبیعتاً او حرفهای تازه وشنیدنی برای گفتن دارد .

مرز و بوم ایران عزیز ما نیز بستر مناسبی برای بروز و ظهور ، این نمادهای فرهنگی است به لحاظ طبیعی ، ما از آب و هوا و شرایط اقلیمی متنوعی در هر گوشه از مملکت خود برخورداریم ،‌که در هر فصل گوشه ای از آن ، جذب کننده انسانهای خوش ذوق است . فرهنگ غنی و قدمت و تنوع فرهنگی ایران نیز شایستگی سیر و سفر در آن را دو چندان نموده است . اقوام و ملیتهای فراوان با تنوع زبانی و فرهنگی ، هر یک جاذبه هایی را برای شناخت و تعمق در آنها فراهم نموده است که می تواند بستر مناسبی برای سیر و سفر ملل دیگر باشد . آثار باستانی به جای مانده از همین اقوام و ملیتها ، جاذبه هایی برای این تبادل فرهنگی و ارتباطات فرا ملیتی است .

علم مدیریت جاذبه های توریستی ، غنای فرهنگی و تاریخی و تنوع اقلیمی یک کشور را منابع ملی آن کشور دانسته و بهره برداری از این منابع را در گرو یک تلاش سیستماتیک ، علمی و باثبات می داند تلاشی که نتیجه سیاست گذاری صحیح مسئولین و متصدیان اداره آن کشور است .
جهانگردی در دهه های اخیر توسعه فزاینده ای یافته است و بخش عمده ای از درآمد پاره ای از کشورها را به خود اختصاص داده است . برای بهبود ارائه خدمات در این بخش فنون و دانش های گوناگونی گردآوری شده اند تا جائیکه لقب « صنعت » را به خود تخصیص داده است . در این وادی علم مدیریت مهمترین دانشی است که جهانگردان را ارتقاء می بخشد .

دانشمندان معتقدند که با نگرش سیستمی یه علوم مختلف ، تخصصهای جدیدی حاصل می شود که آنها را علوم بین رشته ای نامیده اند در این راستا مدیریت ،‌ علمی است که امکان ادغام با اغلب علوم و فنون را داراست و پروژه حاضر نمونه ای کوچک از این پدیده مهم به شمار می آید .

هدفهای کلی سازمان :
1 ـ انتقال زایی در صورتی که دفاتر خدمات مسافرتی به گونه ای مناسب و با شرایط خوب به کار خود مشغول شود می تواند در قسمتهای مختلف جامعه از قبیل : هتلها ، مراکز خرید ، مکانهای تاریخی و گردش گری ، رستورانها و … باعث رونق و فعالیتهای مالی بیشتر شود .
2 ـ کسب در آمد و منافع شخصی در مؤسسات خصوصی یکی از اهداف بزرگ و مهم آژانس ها می باشد .
3 ـ داشتن نقش در توسعه اقتصادی کشور و صنعت جهانگردی .

اهداف جزئی :
1 ـ شناخت فرهنگی : ممکن است جهانگرد در پی شناخت فرهنگ ، آداب و رسوم ، سنتهای یک گروه ، جامعه در یک منطقه باشد . سازمان جهانگردی باید بتواند این را برآورد ساخته و کسانی را که چنین مقصودی از جهانگردی دارند ، ارضاء کند .
2 ـ شناخت تاریخ : بازدید از بناهای باستانی ، آثار تاریخی ، موزه ها و شناخت تاریخ یک کشور از دیگر مقاصد جهانگردان است در این زمینه نیز سازمان جهانگردی باید جوابگو باشد .

3 ـ زیارت اماکن مقدس و مذهبی : بسیاری از مردم بویژه در مشرق زمین خواهان زیارت اماکن مقدس خود هستند و برآوردن این هدف که گروه کثیری را در بر می گیرد از جمله وظایف سازمان جهانگری خواهد بود .

4 ـ سرگرمی و ورزشی : این هدف نیز خواست گروههایی که جهانگردی را از زاویه تفرج و سرگرمی ، ورزش و فعالیتهایی چون کوه نوردی ، اسکی و … می بینند . سازمان جهانگردی با فراهم آوردن امکانات مناسب می تواند این نیاز را برآورده ساخته و موجبات توسعه جهانگردی در منطقه را نیز میسر می سازد .

5 ـ هدفهای تجاری و تخصصی : بعضی افراد مایلند درکنگره های علمی ، المپیادهای تخصصی و نمایشگاهها مصنوعات جدید شرکت جویند . آنان نیز مطابق تعریف سازمان ملل جهانگرد محسوب می شوند . سازمان جهانگردی باید قادر باشد تا در این مورد نیز نکات امکانات و اطلاعات لازم را بوسیله واحدهای خود برای علاقه مندان فراهم آورد و این گروه از هدفها را برآورده سازد .

بیان مسئله :
نبود کار و نقش صنعت جهانگردی در ایجاد اشتغال در یک کار مولد چه می تواند باشد .
در صورتی سازمان جهانگری آگاهیهای مناسب و گسترده ای را در اختیار جهانگردان و گردش گران در زمینه مکانهای زیارتی ، تفریحی ، هنری و تاریخی و استراحتگاهها و … قرار دهد . هتلها می توانند پذیرای مسافران و جهانگردان بیشتری باشند که در این صورت هتلها باعث ایجاد اشتغال می شوند و میزان رفت و آمد و مسافرتها در کشور افزایش پیدا می کند . همین طور دیدن از مراکز هنری و تاریخی و موزه ها فزاینده می شود و خرید از کالاها و محصولات سنتی و

هنری کشور افزایش می یابد که افزایش متقاضیان باعث سیر صعودی تولید می شود که در اشتغال نقش مؤثری دارد و در تمام این مراحل « ارز » وارد کشور می شود که می تواند تأثیر به سزایی در میزان سرمایه گذاری در بخش اشتغال زایی داشته باشد . که این رویدادها موجب رونق اقتصادی و پیشرفت صنعت کشور می شود .

ضرورت تحقیق :
در این پروژه سعی شده است تا به نقش صنعت جهانگردیو دفاتر خدمات مسافرتی در پیشرفت کشور و اشتغال زایی اشاره کرد و نشان داد که این صنعت تا چه اندازه ای می تواند موجب کسب درآمد برای کشور و ارتقای سطح فرهنگی و دانش مردم یک جامعه شود . در کشورهای صنعتی امروزه بخش اعظمی از درآمدهای آنها حاصل صنعت جهانگردی می باشند مثل کشورهای فرانسه ، انگلیس ، چین و ایتالیا و …

محدودیتهای جهانگردی :
موانع جهانگردی در مقاصد و اهداف جهانگردان مؤثر واقع می شود و از علاقه آنان به سیر و سفر می کاهد توجه به این موانع و محدودیتها و سعی در از میان بردن یا کاهش آنها از وظایف مهم سازمان جهانگردی است .

 

برخی از محدودیتها عبارتند از :
1 ـ هزینه ها جهانگردی : هزینه یکی از موانع اصلی سیر و سفر به شمار می رود برای کاهش اثر منفی این عامل به انگیزه ها باید سفرهای مختلفی را برای سطوح مختلف درآمد طراحی و اجرا نمود . طبقات متوسط و کم درآمد گاهی از نظر تعداد بیش از طبقات پر درآمد بوده و بازار جهانگری را پر رونق می سازد . توجه به این گروه و برنامه ریزی سفرهای ارزان از زمره وظایف سازمان جهانگردی است .

2 ـ کمبود وقت : کمبود وقت نیز عامل بازدارنده دیگری در سیر و سفر است اما ببینیم کمبود وقت به چه معناست؟ آیا ممکن است وقت نداشته باشد ؟ مسلماً همه ما از زمان یکسانی بهره مندیم ، منتها اهمیت کارمان به گونه ای است که به ترتیب اهمیت این ظرف زمانی را پر می کند و برای استراحت و تفریح وقتی باقی می گذارد یا نمی گذارد . انگیزه جهانگردی اگر باقی باشد وقت ما را آزاد کرده و اولویت سیر و سفر را در حدی قرار می دهد که در ظرف زمانی ما جایی به خود اختصاص می دهد . بدین ترتیب باز به این نکته می رسیم که باید انگیزه ها تقویت شوند تا موانع کم رنگ گردد .

3 ـ محدودیت جسمانی : محدودیتهای جسمانی و ضعف بدنی می تواند عامل محدود کننده در سیر و سفر باشد اما سازمانهای جهانگردی باید بتوانند سفرهای کوتاه و راحتی را برای این دسته افراد نیز فراهم آورند و بر این محدودیت فائق آیند .

4 ـ وضعیت خانواده : والدین بچه های کوچک و خردسال غالباً می توانند به جهانگردی بپردازند همین طور افراد مجرد یا بیوه ها به علت تنها بودن ممکن است تمایلی به سفر نشان ندهند برنامه ریزی سفرهای خاص برای این گروه ها از شدت این مسئله می کاهد .

5 ـ بی علاقگی به علت ناآگاهی : عدم آگاهی از جاذبه های جهانگردی یکی از موانع به شمار می آید که باید با آگاه ساختن جاذبه ها و نقاط دیدنی آن را از میان برداشت .
6 ـ احساس نا امنی : در صورتی که افراد احساس نا امنی در مورد محلی که به آن می روند داشته باشند این امر خود مانعی به شمار می آید ایجاد همکاری سازمانهای حفاظتی و امنیتی با سازمان جهانگردی و وجود نماینده آن سازمانها در تشکیلات جهانگردی شاید بتواند از اثر منفی این عامل بکاهد .

مستندات تحقیق :
تاریخچه مسافرت و جهانگردی :
با وجود اینکه واژه یا مفهوم مسافرت و جهانگردی به قدمت تمدن است و برسی تاریخچه صنعت مذبور گویای این است که مسافرت همیشه با تجربه های خوش آیند همراه نبوده است . برای ارج نهادن به محیط نوین جهانگردی و درک مسله ها یا چالشهایی که پیش روی صاحبان این صنعت قرار دارد ، در حالی که جمعیت کره زمین که به هزاره جدید پای می نهد مروری گزرا برروند تاریخ این صنعت از اهمیت خاصی بر خوردار است .

قرون وسطی :
سده پنجم یا چهاردهم میلادی را قرون وسطی می نامند در این دوره مسافرت و تجارت رونق خود را از دست داد زیرا جاده ها تقریبا از بین رفته و شرایط مسافرت بسیار مشکل و حتی خطر ناک شده بود در طی این دوره ، کلیساهای مسیحی نخستین انگیزه را برای مسافرت به وجود آوردند دیکر به صو معه های زیادی در نقاط مختلف پراکنده بود و راهبان و کشیشان مسیحی مردم را تشویق به زیارت این مکانها می کردند در سده چهاردهم مسافرت به قصد زیارت به

صورت یک پدیده انبوه ، سازمان یاصر در امد که شبکه بزرکی از سازمانهای خیریه با مقامات و افراد متعلق به طبقات بالای جامعه آن را تشویق می کردند . مسیحیان به بیت المقدس ورم مسافرت می کردند و با وجود اینکه این مسافرت ها اساس و رنک مذهبی داشت مسافرتهای تفریحی و اجتمایی هم به حساب می آمدند .

جهانگردی در زمان کنونی :
مجموعه ای از تمایلات ، حرکت ، دسترسی یافتن به امکانات و توانایی های مالی (به روی هم ) مسافرت توده ها را امکان پذیر ساخت تکنولوژی های نوین مثل خطوط هواپیمایی کامپیوتری ، آدم آهنی ، ارتباطا ت ما هواره ای باعث شد که سده بیستم شیوه زندگی ، کار بازی و تفریع افراد را دگرگون سازد . پیشرفت تکنولوژی باعث شد که به دلایل متعدد بر میزان مسافرت گردش و جهانگردی افزوده شود این پدیده توانست زمان تفریح را افزایش دهد در آمدها را بالا ببرده ارتباطات را تقویت کند و شیوه های کار آمدی از حمل و نقل ارا نماید .

در حالی که دنیا به هزاره بعد توجه می کند تردیدی نیست که صنعت جهانگردی و مسافرت به صورت یکی از بخشهای پر رشد در سیستم اقتصاد جهانی در می آید اگر چه سیستم اقتصادی در برخی از دوره ها دچار رکود می شود ، جزرو مدهای سیاسی به وجود می آید ، جنگ و نوسان قیمت سوخت بر سیستم اقتصادی جهان اثراتی شگرف می گذارد ، ولی باز هم مسافرت و گردش در سطح جهان به صورت یکی از بزگترین منابع در آمد به حساب می اید .در دنیا بودجه ای که به مسافرت و توزیع تخصص می یابد . سه برابر بودجه ای است که صرف امور دفاعی می شود . گردش و جهانگردی دیگر به تعداد انگشت شماری از

خانوادهای مرفع و ثروتمند تعلق ندارد و اکنون میلیونها نفر به دیدن مکانهای تازه می روند در پی تغییر در محیط خود هستند و در صد کب تجربیات جدید و معقول می باشند . در حالی که عصر جدیدی از گردش ، مسافرت و جهانگردی سیر تکاملی می پیماید ، تعداد زیادی از عوامل برون زا به آن اثر می گذارد . این عوامل برون زا عبارتند از : پیشرفت وتوسعه اقتصادی و مالی ، پیشرفت در زمینه تکنولوژی و نو آوری مسائل مربوط به محیط زیست و عوامل بازاریابی که به بخش عملیاتی مسافرت و جهانگردی و نیز محصولات ذیربط اثر می گذارند .

مفهوم جهانگردی :
شاید همه ما از واژه « جهانگردی » تصویر کم و بیش یکسانی در ذهن داشته باشیم . تصویری از مارکوپولو ، ابن بطوطه ، ناصر خسرو و …. که جهان را گشتند و از خود سفرنامه ها و سیاحتنامه هایی به جای می گذارند . مقصود این سیاحان نام آور عمدتاً کشف نقاط نادیده جهان و سفر به ناشناخته ها بود اما امروزه جهانگردی به مفهوم دیگر مطرح است و جهانگردان مقاصد و اهداف دیگری دارند . آنان دیگر به سفرهای طولانی نمی روند ، سفرنامه نمی نویسند و قصد کشف

جائی را ندارند . جهانگردان امروز برای تفریح و تفرج ، سیاحت و زیارت و گذراندن اوقات فراغت و استراحت ، آشنائی با سایر فرهنگها ، بازدید ابنیه تاریخی و باستانی به سفر می روند و گاهی نیز نقاطی را برای سفر بر می گزینند که قبلاً آنها را بارها دیده اند . هدف ، صرفاً جستجو و اکتشاف نیست . جهانگردان یک گروه خاص و استثنائی می باشند . امروزه جهانگردی عمومیت یافته و مقوله تازه ای مطرح گردیده است .

قبل از پرداختن به تعاریف « جهانگردی » باید یادآور شد که لفظ توریسم (Tourism) در لغت به معنای گشت و گذار در جهان و سیر آفاق است و سفرهای داخلی را در بر نمی گیرد اما برای سهولت ، واژه جهانگردی را در این پروژه معادل توریسم قرار داده و معنای سیر و سفر داخلی و خارجی را از آن استفاده کرده ایم .

جهانگردی در ایران :
در سال 1999 میلادی آماری که به دست آمده چنین بود . حدود 23000000 نفر جهانگرد به سرتاسر دنیا سفر نموده اند که سهم ایران 1700000 نفر بوده است . در سال 1380 این رقم به 1900000 نفر افزایش یافت و این در حالیست که کشور ما از نظر جاذبه های توریستی از بین 10 کشور اول دنیا ، در رده پنجم قرار دارد . با کمی تأمل می توان دریافت که کشورما تا چه اندازه ای در زمینه جذب توریست ناتوان است .

ایران با جاذبه های توریستی زیادی که دارد متأسفانه از نظر جذب درآمدهای ارزی جهان در رده هشتادونهم قرار گرفته ، در حالی که ترکیه با این که اماکن دیدنی چندانی در اختیار ندارد در ردیف هفدهم واقع شده است . از این قیاس به خوبی می توان به ضعف این صنعت در کشور پی برد .

ورود هر توریست به ایران از ابتدا : حمل و نقل ، اقامت ، خوراک ، بازدید ، خرید آنان از محصولات ایرانی و …. می تواند در آمد قابل توجهی را عاید کشور کند که به طور تقریبی در ازای ورود هر توریست بین 3 تا 5 شغل دائم و 5 تا 8 شغل موقت در جامعه ایجاد می گردد . درآمدی که از ورود یک جهانگرد عاید کشور می شود ، می تواند بسیار بیشتر از درآمدی باشد که از فروش یک بشکه نفت تحصیل می شود .

جهانگردی در دهه های اخیر توسعه فزاینده ای یافته است و بخش عمده ای از درآمد پاره ای از کشورها را به خود اختصاص داده است . برای بهبود ارائه خدمات در این بخش فنون و دانش ها گوناگون مجتمع شده اند تا حالیکه جهانگردی لقب و صنعت ارائه خود تخصیص داده است در این وادی علم مدیریت مهمترین دانش است که جاهانگردی را ارتقا می بخشد .

دانشمدان معتقدند که با نگرش سیستمی به علوم مختلف ، تخصصهای جدیدی حاصل می شود که آنها را علوم بین رشته ای نامیده اند در این راستا مدیریت ، علمی است که امکان ادغام با اغلب علوم و فنون را داراست و پروژه حاضر نمونه ای کوچک از این پدیده مهم بشمار می آید

ادبیات تحقیق :
در فرهنگ لغت ، جهانگردی را ، در نقاط عالم سفر کردن ، شناخت ، مسافرت برای تفریح و سرگرمی و سفری که در آن مسافر به مقصدی رفته و سپس به محل سکونت خود باز می گردد تعریف کردند در یکی از نخستین کتبی که در مورد جهانگردی در سال 1933 انتشار یافت جهانگرد به کسی اطلاق شده است که دو شرط در مورد او مصداق داشته باشد ، اول آنکه از محل اقامت خود برای مدتی کمتر از یکسال دور بوده و دوم آنکه در محل جدید کسب درآمد ننماید . در سال 1936 در کتاب صنعت جهانگردی بعنوان فردی که با اهداف و کاری غیر از آنچه در موطن خود دارد ، به کشور دیگری وارد شده و در آنجا بخشی از درآمد خود را هزینه می کند ، تعریف شده است .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله اثرات آلاینده های ورودی به اکوسیستم اقیانوس ها pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اثرات آلاینده های ورودی به اکوسیستم اقیانوس ها pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اثرات آلاینده های ورودی به اکوسیستم اقیانوس ها pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثرات آلاینده های ورودی به اکوسیستم اقیانوس ها pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اثرات آلاینده های ورودی به اکوسیستم اقیانوس ها pdf :

چکیده

اقیانوس ها در حدود %71 از سطح زمین را به خود اختصاص داده اند که متأسفانه در دهه های اخیر به عنوان مدفن آلاینده های مختلف از جمله آلاینده های نفتی، فلزات سنگین، آفت کش ها و حتی آلودگی های حرارتی و غیره قرار گرفته اند که این آلاینده ها به نوبه ی خود مختل کننده ی زندگی موجودات اقیانوسی شده اند. در بروز این آلودگی ها انسان نقش به سزایی داشته است که به صورت مستقیم و گاه غیر مستقیم منجر به ایجاد یا تشدید آلودگی شده است. در این مطالعه عمده ترین آلاینده های اقیانوسی و راه های ورود آنها به آقیانوس ها از جمله زباله های انسانی، نفت، DDT، PCBs، کشاورزی، حرارت، جیوه، پلاستیک، سیستم فاضلاب و تخلیه طوفان مورد بررسی قرار گرفته است. و در نهایت راهکارهای مناسب جهت کاهش آلودگی آقیانوس ها ارائه می گردد.

واژههای کلیدی: اقیانوس، آلودگی، آلاینده، حیات اقیانوسی، DDT

-1 مقدمه

اقیانوس ها و دریاها بیش از 361 میلیون کیلومتر مربع از 515 میلیون کیلومتر مربع سطح کل زمین، یعنی نزدیک به %71 سطح آن را می پوشانند. به عبارت دیگر حدود سه چهارم سطح کره ی زمین را آب پوشانده است. این مجموعه پرحجم و وسیع به دنیای اقیانوسی مرسوم است. پراکندگی ناموزون خشکی ها و برآمدگی های مختلف در زیر آب، دنیای اقیانوس را به چند اقیانوس و چندین دریا به شکل های مختلف تقسیم کرده است. اقیانوس ها وسیع و عمیق هستند به همین دلیل آب اقیانوس ها دارای ویژگی های مشترک بوده و دامنه تغییرات در آنها خیلی کم و تدریجی است. 1

اقیانوس های زمین کارکردهای زیادی داشته خصوصاً بر دما و هوا تأثیر می گذارند. اگر اقیانوس وجود نداشت و همه زمین خشکی بود، اثر گلخانه ای، دمای زمین را بسیار بالا می برد. این چرخه آب است که مانع می شود تا زمین به خاطر اثر گلخانه ای خیلی گرم نشود. اگر زمین جو کنونی خود را داشت ولی اقیانوس نداشت و انرژی تابشی معادل همین انرژی ای که حالا به زمین می رسد را دریافت می کرد، دمای سطح زمین به 67 درجه سانتی گراد می رسید؛ اما این اتفاق نمی افتد چون اقیانوس ها بیشتر گرمایی که از خورشید به زمین می رسد را ذخیره می کنند.
اقیانوس که پیوسته در حال حرکت است، این انرژی گرمایی را در سراسر کره زمین پخش می کند. این کار باعث می شود خشکی های زمین و نیز هوا در طول زمستان گرم و در طول تابستان خنک شوند. به عبارتی اقیانوس ها دمای زمین را معتدل نگه می دارند. اقیانوس های زمین همه به هم متصل اند.

به طور کلی، آلودگی هنگامی که متمرکز و غلیظ تر شود خطر بیشتری برای محیط ایجاد می کند. تعداد زیادی از آلاینده های مختلف زندگی روزمره ی ما را احاطه کرده اند (به عنوان مثال جیوه، مواد رادیو اکتیو) اما از آنجایی که غلظت پایینی دارند، بدن ما به راحتی قادر به ترمیم و جبران آسیب های ناشی از آنها می باشد. برای آلاینده هایی که ما ایجاد می کنیم سطح میزانی وجود دارد که آسیب ناشی از آنها در زیر این سطح قابل تحمل می باشد و نیز این سطح میزان برای هر آلاینده دیگری که غلظت اش در حد کافی باشد جوابگو است.

-2 مواد و روش ها

1-2 نمونه هایی از آلودگی اقیانوسی
1-1-2 زباله ها:

در واقع اقیانوسها به مکان بزرگی برای تجمع زباله های دور ریختنی تبدیل شده است زیرا در آنجا مکانیزم های مختلفی جهت شکستن و گسستن پیوند بین آلاینده ها رخ می دهد. همان طور که می دانید آب یک حلال عمومی است و به طور طبیعی مواد را در خود حل می کند. امواج و جریان های اقیانوسی به حرکت و جابجایی زباله کمک می کند، بدین ترتیب آلاینده ها را پخش و غلظت آنها را کاهش می دهد. دلیل دیگری که اقیانوس را به مکان عظیمی برای زباله های انسان تبدیل نموده، بزرگی آنهاست. بدین معنی که مولکول های آب بسیاری وجود دارد که می توانند زباله ها را در سطح عظیمی در خود حل کنند. با پخش این آلودگی ها در سطح آبها می توان گفت که آب اقیانوس ها باعث رقیق شدن و کاهش اثر آلاینده ها می شود. در صورتیکه اقیانوس ها نه تنها باعث رقیق شدن آلودگی نمی شوند بلکه قادر به متمرکز کردن آنها در سطوح بالاتر و رساندنشان به ما نیز خواهند شد.

2-1-2 د.د.ت

استفاده از این آفت کش در دهه 1975در ایالت متحده بسیار رایج بوده که البته بعداً خطرات ناشی از آن برآورد شد. با شسته شدن محصولات کشاورزی و سرازیری در رودخانه و سپس اقیانوس عمل «Bioaccumulated » یا تجمع زیستی رخ می داد. در یکی از نمونه های معروف، جمعیت پلیکان های قهوه ای در جنوب کالیفرنیا به سرعت کاهش یافت و این زمانی بود که غلظت DDT در مواد غذایی شان بالا بود و باعث شکسته شدن تخم هایشان می شد، زیرا DDT مهار کننده کلسیم بود و کربنات کلسیم را در پوسته تخم تضعیف کرده و در نتیجه منجر به شکستگی تخم و از بین رفتن جنین پرنده می شد.

در سال 1971، انجمن پژوهشی و آکادمی بین المللی علوم گزارش نمود که اقیانوس ها حاوی 25 درصد از کل ماده DDT که تا به حال استفاده شده، هستند زیرا DDT به راحتی به دریاچه و رودخانه ها راه می یابد و این راهیابی به طرق زیر می باشد:

DDT .1برای مبارزه با حشرات سطح آب ها، می تواند مستقیماً وارد آب گردد.
DDT .2ممکن است تصادفاً در طی پخش توسط هواپیما بر روی جنگل ها یا برای کنترل آفات زراعی به آبها افزوده شود. DDT .3 توسط باران از اتمسفر به سطح زمین انتقال می یابد.

DDT .4 باقی مانده در سطح زمین ممکن است از خاک به آب برسد.

بنابراین برای رفع این مشکل بهتر است از ترکیبات دیگری به جای آن برای آفت کشی استفاده شود به گونه ای که پس از استفاده در محیط باقی نمانند. 1

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق حسین منصور حلاج pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق حسین منصور حلاج pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق حسین منصور حلاج pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق حسین منصور حلاج pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق حسین منصور حلاج pdf :

ابومغیت عبدالله بن احمد بن ابی طاهر مشهور به حسین بن منصور حلاج از عارفان نامی ایران در قرن سوم و دهه اول قرن چهارم هجری است. وی از مردم بیضای فارس بود. ولادت او در آن سامان به احتمال در سال 244 هجری اتفاق افتاده است.
پدر حلاج بنظر میرسد که به کار پنبه زنی مشغول بوده و به مناطق نساجی ایالت خوزستان که در آن وقت از تستر(شوشتر حالیه) تا واسط(شهری در کنار دجله، بین بصره و کوفه) امتداد داشته، مسافرتی کرده و پسر را با خود همراه برده است.
حلاج در دارالحفاظ واسط به کار فراگرفتن علوم مقدماتی پرداخته و تا سن دوازده قرآن را از بر کرده است و سپس در پی فهم قرآن ترک خانواده و خانمان گفته و مرید سهل بن عبدالله تستری شده است و سهل تستری به او اربعین کلیم الله (چله نشستن بر طریق موسی پیغمبر) را آموخته است.
حلاج از آنجا به بصره رفته و در بصره در مدرسه حسن بصری شاگردی کرده و از دست ابوعبدالله عمرو بن عثمان مکی خرقه تصوف پوشیده و به طریقت مأذون گردیده است.
حسین در آنجا دختر ابویعقوب اقطع بصری را به زنی گرفت و چون عمروبن عثمان مکی با این وصلت موافقت نداشت گاه به گاه بین عمرو مکی و اقطع بصری اختلاف می بود. جنید بغدادی(نهاوندی) به حلاج پند میداد که شکیبا باشد. حلاج به اطاعت جنید چندی طاقت آورد و شکیبائی کرد تا اینکه سرانجام به تنگ آمد و به مکه رفت.
حلاج در سال 270 هجری به سن بیست و شش برای انجام فریضه حج نخستین بار به مکه رفت و در آنجا کلماتی می گفت که وجد انگیز بود و حالی داشت. در مراجعت از مکه به اهواز به اندرز دادن مردم پرداخت و با صوفیان قشری و ظاهری به مخالفت برخاست و خرقه صوفیانه را از سر کشید و به خاک انداخت و گفت که این رسوم همه نشان تعلق و عادت است.
حلاج از آنجا به خراسان (مرکز نهضت عرفان ایرانی) رفت و پنج سال در آن دیار بماند، پس از پنج سال اقامت در مشرق ایران به اهواز بازگشت و از اهواز به بغداد رفت، و از بغداد برای بار دوم با چهارصد مرید، بار سفر مکه را ببست و دومین حج را نیز گذراند، در این سفر بود که بر او تهمت نیرنگ و شعبده بستند.
پس از این سفر به قصد جهانگردی و سیاحت به هندوستان و ماوراءالنهر رفت تا پیروان مانی و بودا را ملاقات کند، در هندوستان از کناره رود سند و ملتان به کشمیر رفت، و در آنجا به کاروانیان اهوازی که پارچه های زربفت طراز و تستر را به چین میبردند و کاغذ چین را به بغداد می آوردند، همراه شد و تا تورقان چین، یکی از مراکز مانویت، پیش رفت. سپس به بغداد بازگشت و از آنجا برای سومین و آخرین بار به مکه رفت و در این سفر در وقوف به عرفات از خدا خواست که " خدایا رسوایم کن تا لعنتم کنند ".
چون از مکه به بغداد برگشت، چنین می نماید که در طریق ارشاد و حقیقت برخلاف مصلحت ظاهری، قدم گذاشته و کلماتی گفته که تعبیر به ادعای خدائی کرده اند، و از همین جاست که حسین بن منصور در نظر پاره ای از مشایخ تصوف مقبول و در نظر بعضی دیگر مطرود است؛ در جامع بغداد فریاد کشید ( مرا بکشید تا من آرام یابم و شما پاداش یابید).
در شورش بغداد به سال 296 هجری حلاج متهم شد و از بغداد به اهواز رفت و در آنجا سه سال در خفا میزیست. سرانجام او را یافتند و به بغدادش بردند و بزندان انداختند. مدت این زندان نه سال بطول انجامید و در آخر در جلسه محاکمه ای که با حضور (ابوعمرو حمادی) قاضی بزرگ آماده بود، ابو عمرو خون حلاج را حلال دانست و ابومحمد حامدبن عباس وزیر خلیفه المقتدر، به استناد گفتار ابوعمرو، حکم قتل او را از المقتدر گرفت و عاقبت به سال 309 هجری نزدیک نوروز، هفت روز مانده به آخر ماه ذی القعده، او را به فجیع ترین وضع شلاق زدند و مثله کردند و بدار کشیدند و سربریدند و سوختند و خاکسترش را به دجله ریختند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >