مقاله درآمدی بر شناخت مفاهیم منظر صوتی شهر از دیدگاه صاحبنظران p

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله درآمدی بر شناخت مفاهیم منظر صوتی شهر از دیدگاه صاحبنظران pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله درآمدی بر شناخت مفاهیم منظر صوتی شهر از دیدگاه صاحبنظران pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله درآمدی بر شناخت مفاهیم منظر صوتی شهر از دیدگاه صاحبنظران pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله درآمدی بر شناخت مفاهیم منظر صوتی شهر از دیدگاه صاحبنظران pdf :

چکیده

با رشد روزافزون شهر ها و شلوغ تر شدن آنها و استفاده بیش از حد از تکنولوژی و وسایل موتوری ، آلودگی های محیط زیست شهری نیز افزایش می یابد. آلودگی صوتی نیز به یکی از بزرگترین مشکلات شهر های رو به رشد تبدیل شده است . منظر صوتی از جمله مواردی است که اگر در شهر ها به آن توجه شود می تواند منجر به ایجاد کیفیات متفاوت گردد. در این تحقیق با استفاده از روش تحلیل محتوا به شناخت مفاهیم منظر صوتی شهر از دیدگاه صاحبنظران مختلف پرداخته شده است . بیشترین عاملی که اثر مخرب بر منظر صوتی یک فضای شهری می گذارد ترافیک موتوری است. کاربری هاو فعالیت های موجود در یک فضای شهری همچنین استفاده از عناصر طبیعی و مصنوع و توجه به فرهنگ و رسوم نیز از عوامل موثر در شکل گیری منظر صوتی مطلوب در شهر ها هستند.

واژگان کلیدی

صداهای ناخواسته ، منظر صوتی ، صداهای مطلوب

-1 مقدمه

با رشد روزافزون شهر ها و شلوغ تر شدن آنها و استفاده بیش از حد از تکنولوژی و وسایل موتوری ، آلودگی های محیط زیست شهری نیز افزایش می یابد. آلودگی صوتی نیز به یکی از بزرگترین مشکلات شهر های رو به رشد تبدیل شده است . این تغییرات فضایی اثرات مختلفی بر روی انسان ، فعالیت و سلامت وی می گذارد. به این دلیل ایجاد کیفیات فضایی در فضای شهری به وسیله ادراک حس شنوایی ( غنای حس شنوایی) به یکی از دغدغه های برنامه ریزان شهری ، طراحان شهر ، کارشناسان محیط زیست و روانشناسان محیطی شده است.

از طرف دیگر آگاهی و درک حس محیطی و به ویژه درک و تجربه ی مکان ، یک بعد اصلی و ضروری طراحی شهری می باشد. از اوایل دهه 60 موضوع ادراک محیط به عنوان مبحث میان رشته ای مورد توجه قرار گرفته است نگرانی های اولیه در مورد تصورات محیط با تحقیق و مطالعه در مورد نماها و معنای محیط برطرف شده است. به کمک مطالعات تجربی که در زمینه » حس مکان « و» محیط های قابل زندگی « در شهر انجام شده علاقه و توجه به مسائل ادراک محیط تقویت گردیده است (کرمونا،.(88 :1385

در طراحی شهری و معماری قوه شنوایی بیش از آنچه که تصور می شود دارای اهمیت است. از راه شنوایی می توان، جهت و فاصله منبع صوتی را تشخیص داد. گذشته از فاصله و جهت صدا، انسان قادر به تشخیص ساکن یا متحرک بودن منبع صوتی نیز هست. (به عنوان مثال صدای اتومبیلی که از جلوی فرد می گذرد). این تشخیص در حقیقت ترکیبی است از تشخیص جهت و فاصله و صدا. شنوایی می تواند همچنین اطلاعات دیگری در اختیار بگذارد که برای درک فضای معماری کمک می کنند. تشخیص جنس و خواص سطح و پوشش، اندازه فضا و اینکه آیا این فضا خالی است یا چیزهایی در آن قرار دارند و غیره. .( هال . (56 .1376

-2 طرح مسئله

با اینکه حس های انسان به غنای درک محیطی کمک می کند اما غیر از بینایی کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و به خوبی رشد نیافته اند. جان لنگ عقیده دارد توجه به صداهای محیط در محل های خاص می تواند در جهت مثبت افزایش یابد به عنوان مثال استفاده از صدای پرندگان ، حرکت برگ ها و سر و صدای کودکان از این جمله است. او عقیده دارد منظر صوتی و صدای محیط می تواند مانند منظر بصری آن طراحی و تنظیم گردد و این کار از طریق انتخاب مصالح نماها و بدنه های فضا و همچنین طبیعت اشیای موجود در فضا صورت گیرد. ( لنگ ، ( 227: 1994 صداهای مثبت و زیبا در محیط مانند صدای آبشار و فواره می تواند صداهای ناموزون مانند ترافیک را بپوشاند. ( کرمونا ، (169 :2003 با اینکه حس های انسان به غنای درک محیطی کمک می کند اما غیر از بینایی کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و به خوبی رشد نیافته اند.در اکثر فضاهای شهری ما این صداها با صدای ترافیک پوشش یافته اند و صداهای طبیعی موجود در محیط به گوش نمی رسند یا رو به انقراض اند.

-3 ادراک و احساس

در طراحی فضای شهری باید به این مساله توجه داشت که از حواس مختلف برای درک فضا بهره جست ، به طوری که طراحی فضای شهری برای درگیر ساختن حس های مختلف باشد بدین طریق که نه تنها حس بینایی بلکه حس شنوایی ، بویایی و حتی لامسه را نیز بر انگیزاند. با توجه به اهمیت شناخت جنبه های مختلف دو مفهوم ادراک و احساس در طراحی منظر صوتی شهر ابتدا به شناخت و تعریف مختصری از این دو می پردازیم .

ادراک در روانشناسی امروز به معنای “فرایند ذهنی یا روانی است که گزینش و سازماندهی اطلاعات حسی و نهایتا معنیبخشی به آنها را به گونهای فعال به عهده دارد.“

به عبارت دیگر، پدیده ادراک فرایندی ذهنی است که در طی آن تجارب حسی، معنیدار میشود و از این طریق انسان روابط امور و معانی اشیا را درمییابد .

مراحل ادراک : گزینش ، سازماندهی ، معنا بخشی . این عمل به اندازهای سریع در ذهن آدمی صورت میگیرد که همزمان با احساس به نظر میرسد. در این عمل، تجارب حسی، مفاهیم و تصورات ناشی از آن، انگیزه فرد و موقعیتی که در آن ادراک صورت میگیرد دخالت میکنند.(ایروانی، 1390، (10

احساس فعالیت گیرندههای حسی است که در پی تحریک بیرونی( یا درونی )و تاثر عضو حسی صورت می گیرد. احساس ارزش شناختی نداشته و به گونه ای منفعل حاصل می گردد و اساسی کاملا فیزیولوژیک دارد ( ایروانی ، ( 1390 ورفتارناشی از آن صرفا به صورت بازتاب انجام میگیرد.

شنوایی در انسان یکی از مهمترین حواس اوست ، زیرا همراه با زبان در ایجاد ارتباط اجتماعی ، نقش بارزی دارد. ( ایروانی، 1390 )شنوایی عمده ترین حسی است که ارتباط اجتماعی انسان را برقرار می کند حسی است که بعد از بینایی بیشترین اطلاعات یا موثرترین اطلاعات را از محیط و فضای پیرامون اخذ نموده و در ادراک انسان از محیط ایفای نقش می کند . ( نقی زاده ، ( 1390 در حالی که ادراک بصری با آنچه پیش روی ما است سرو کار دارد، ادراک شنوایی با تمامی فضایی که ما را احاطه کرده سرو کار دارد، هیچ گونه مرز مشخصی ندارد و بر فضا تاکید دارد. شنوایی به لحاظ اطلاعاتی ضعیف است ولی به لحاظ احساسی قوی. ما کاملا به وسیله صداهایی مانند فریاد، موسیقی، رعد و برق، صدای جریان آب و حرکت برگها در باد برانگیخته میشویم.

اطلاعاتی که انسان از طریق حس شنوایی از محیط دریافت نموده و بر چگونگی ادراک او از محیط تاثیر دارند عبارت اند از :
اصوات ناشی از وجود پدیده های طبیعی :
حرکت هوا (باد) با سرعت و جهات مختلف ، صدای رعد ، صدای حیوانات و آوای پرندگان

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله ضرورت بازاریابی تک به تک در کسب رضایت مشتری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ضرورت بازاریابی تک به تک در کسب رضایت مشتری pdf دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ضرورت بازاریابی تک به تک در کسب رضایت مشتری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ضرورت بازاریابی تک به تک در کسب رضایت مشتری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ضرورت بازاریابی تک به تک در کسب رضایت مشتری pdf :

ضرورت بازاریابی تک به تک در کسب رضایت مشتری

چکیده
در سالهای اخیر که امکان تولید انبوه زمینه افزایش عرضه نسبت به تقاضا را فراهم کرده است ، برای تولید کنندگان چاره ای جز جلب رضایت مشتری باقی نمانده است . در هر گوشه ای از جهان صنعتی امروز که اقتصاد رقابتی ، فضای انحصاری را در هم می شکند ، نگرش مشتری مداری و کسب رضایت مشتری ، قانون کسب و کار تلقی شده و عدم رعایت این قانون سبب حذف از صحنه بازار است . در این مقاله سعی شده به مفهوم رضایت مشتری و عوامل سازنده رضایت مشتری در سیستم بازاریابی تک تک و همچنین نمونه هایی واقعی از شرکتهایی که ایده بازاریابی تک تک در روابط بلند مدت با مشتری را در عمل به اجرا در آورده اند پرداخته شود .

مقدمه
هنر بازاریاب امروز “فروش یخچال به اسکیمو” نیست؛ بلکه اسکیمو را به عنوان یک مشتری خشنود، همواره در کنار داشتن است. امروزه بسیاری از مفاهیم، تئوری‌ها و کلاً ادبیات مدیریت بر محور “مشتری” بازنگری و بازنویسی شده‌اند. “مشتری تاج سرماست!” دیگر یک شعار نیست بلکه مشتری، محور فعالیتهای سازمان‌ها قرار گرفته است. “کیفیت” که یک مفهوم و دغدغه دیرپای مدیریت است نیز امروزه در رابطه با رضایت مشتری تعریف شده و گفته می‌شود: “کیفیت یعنی جوابگویی به نیازهای مشتری.”

در شرایط رقابتی تمام دغدغه شرکتها آن است که نه تنها مشتریان جدید را جذب کنند، بلکه مشتریان قدیمی خود را نیز نگه دارند. شاید به جرأت بتوان ادعا کرد که نگهداری مشتریان قدیمی برای شرکتها و مؤسسات بیش از جذب مشتریان جدید اهمیت دارد. دلیل این نکته نیز خیلی ساده است: هزینه فروختن به مشتری قدیمی کمتر از هزینه تلاش برای جذب مشتری جدید است. لذا برای موفقیت در نظام بازاریابی تک تک نه تنها از بازاریابی و فروش بلکه از تولید، تکنولوژی اطلاعات و مدیریت توزیع نیز باید بهره برد.

رضایت مشتری چیست؟
رضایت احساس مثبتی است که در هر فرد پس از استفاده از کالا یا دریافت خدمات ایجاد می‌شود. اگر کالا و خدمت دریافت شده از جانب مشتری، انتظارات او را برآورده سازد، در او احساس رضایت ایجاد می‌شود. در صورتی که سطح خدمت و کالا پایین تر از سطح انتظارات مشتری باشد، به نارضایتی‌اش منجر خواهد شد.

بازاریابی تک به تک چیست؟
بازاریابی تک به تک در یک جمله ایجاد و مدیریت بر رابطه فردی با تک تک مشتریان است. تفاوت بازاریابی سنتی با بازاریابی تک به تک در این است که در بازاریابی سنتی شاخص موفقیت، سهم بازار (market share) محصول است ولی در بازاریابی تک به تک شاخص موفقیت، سهم از تعداد مشتری (customer share) است. بازاریاب سنتی سعی دارد مشتریان بیش‌تری برای محصولات خود پیدا کند، حال آنکه بازاریاب تک به تک در پی پیدا کردن محصولات بیشتر برای مشتریانش است. بازاریاب سنتی محصولاتش را مدیریت می‌کند و مدیرانش، مسئول میزان فروش فعلی محصولاتش هستند. در حالیکه بازاریاب تک به تک مشتریان را مدیریت می‌کند و مدیرانش مسئول پاسخگویی به رشد ارزش‌های مورد انتظار این مشتریان طی زمانی که شرکت فعالیت می‌کند می‌باشند.

مباحث سازمانی نیز در این بین اهمیت دارند. بازاریابی سنتی می‌تواند با کمترین ارتباط با سایر واحدهای سازمانی و عملیات غیر بازاری انجام شود. استخدام مدیر بازاریابی برای اجرای فعالیتهای تبلیغاتی، پیشبردی و فروش تولیدات از طریق فروشگاههای خرده‌فروش یا سایر کانالهای توزیع در بازاریابی سنتی مطرح است.

بازاریابی تک به تک در پی حمایت از مشتریان در طول زمان، مدیریت بر یکسری تعاملات با مشتریان و سنجش میزان خرید مشتری از محصولات گوناگون است با توجه به اینکه بازاریابی تک به تک دارای ماهیتی یکپارچه است لذا باید فرآیندهای درون سازمانی به گونه‌ای باشد که امکان برخورد ویژه و انفرادی با تک تک مشتریان را به کلیه واحدها، بخش‌ها و عملیات سازمان بدهد. به همین دلیل است که می‌گوییم برای داشتن بازاریابی تک به تک باید هر شرکت تبدیل به یک مؤسسه تک به تک شود. فرآیند اجرای برنامه بازاریابی تک به تک دارای چهار مرحله زیر است:

1- مشتری خود را بشناسید: شما نمی‌توانید با کسی که نمی‌شناسید، ارتباط برقرار کنید. لذا شناخت فردی مشتریان حیاتی است. شناختی که به شما اجازه می‌دهد مشتری را با جزئیات کامل در تمام مکان‌ها، در بین تمام رسانه‌ها و در هر بخشی شناسایی کنید. اگر شرکتی نتواند حداقل مشخصه‌های مشتریان مهم را جمع‌آوری کند، نخواهد توانست برنامه‌های تک به تک را به اجر درآورد. به طور مثال برای یک خرده‌فروش لازم است برنامه‌ای تشویقی اجرا شود تا وی را وادار به خرید مستمر نماید. برای معاملات بین شرکتی ضروری است، اسامی و سمت‌های مدیران مؤثر در تصمیم‌گیری خرید فراگرفته شوند.

2- مشتریان خود را متمایز کنید: مشتریان از دو نظر تفاوت دارند. اول از نظر ارزش‌ آنها نزد فروشنده و دوم از نظر تفاوت در نیازهایشان. پس از شناسایی مشتریان ضروری است که آنها را متمایز کنید. این تمایز به شما امکان می‌دهد تا انرژی خود را صرف مشتریان با ارزش‌تر کنید و رفتار سازمان خود را جهت جلب نظر و رفع نیازهای مشتریان خود بهتر صرف کنید. همانگونه که مشخص است ما در اینجا از یک نظام ارزیابی مشتریان بر مبنای سوددهی آنها و شاخص رده‌بندی مشتریان صحبت می‌کنیم. اما این نکته نیز قابل ذکر است که ما در اینجا مشتریان را بر مبنای نیازهای متفاوتشان گروه‌بندی کرده و بر مبنای همین تفاوتها نیز عمل می‌کنیم.

کانو، دانشمند ژاپنی انواع نیازهای مشتری را به شرح زیر توصیف می‌نماید:
1- نیازهای پایه که اغلب ، مشتری آنها را اظهار نمی‌کند و توقع دارد که آن‌ها حتماً وجود داشته باشند و تأثیری در ایجاد رضایت نداشته، ولی نبودن آن‌ها نارضایتی شدیدی ایجاد می‌کند. بودن واکسن در یک مرکز بهداشتی درمانی یک نیاز پایه است.
2- نیازهایی که مشتری آن‌ها را اظهار می‌کند و تأمین آن‌ها نسبت مستقیم با درجه رضایت مشتری خواهد داشت. معطل نبودن در زمان ارائه خدمت نیازی است که مشتری معمولاً اظهار می‌نماید.

3- نیازهای خوشحال‌ کننده که مشتری انتظار آن را نداشته، ولی در صورت شناسایی آن‌ها و دادن پاسخ مناسب برای آنها رضایت شدیدی در مشتری ایجاد می‌گردد. همراهی نمودن مشتری به اتاق مربوطه از نیازهای خوشحال کننده محسوب می‌گردد.
کانو معتقد است که نیازهای خوشحال کننده توسط مشتری اظهار نمی‌شود و برای تولید کننده شناخته شده نیست و گوش دادن به صدای مشتری باعث شناختن آن‌ها می‌گردد.
3- با مشتریان خود تعامل داشته باشید: برای اجرای برنامه تک به تک، باید کارآیی و اثر بخشی هزینه‌های ارتباطات خود را با مشتریان بهبود بخشید. به عبارت دیگر نه تنها هزینه‌های ارتباطات خود را کاهش می‌دهید، بلکه از این طریق استفاده می‌کنید تا با تولید اطلاعات لازم روابط خود را با مشتری مستحکم‌تر و عمیق‌تر کنید.

شما می‌توانید با ارائه خدمات و مشاوره‌ها مشتریان خود را هدایت و راهنمایی کنید. چهار مدل مشاوره که پیشنهاد می‌شود به شرح ذیل است:
مدل پزشک: در این مدل که رویکرد متعارف و معمولی می‌باشد فرض می‌شود طرف مقابل نوعی بیماری دارد که باید درمان شود. مشاور در این مدل سعی می‌نماید که ماهیت بیماری را بفهمد و در جستجوی مغایرت‌ها از حالت نرمال باشد. در این مدل مشتری مانند بیماری رفتار می‌کند که توانمند نیست و در مقابل مشاور می‌تواند به واسطه داشتن بعضی دانش‌های تخصصی، درست و غلط را به روشنی تشخیص داده و مشتری را به سوی روشنی سوق دهد.

مدل کارآگاه: در این مدل فرض بر این است که چیز اشتباهی وجود دارد و نیازمند این است که افرادی این را پیدا کنند و بنابراین می‌توانند آن را تغییر داده و یا از بین ببرند. این مدل بر مبنای این رویکرد است که نشانه‌هایی در ارتباط با “قانون‌شکنی” وجود دارد که با یافتن آن، مشاور نظرات خود را در مورد جلوگیری از وقوع آنها اعلام می‌نماید و مسئله حل می‌شود. قوت این مدل در این است که روش سیستماتیک را در جمع‌آوری داده‌ها پیگیری می‌نماید.
مدل فروشنده: در این مدل فرض می‌شود که مشاور محصول یا خدمتی دارد که پاسخگوی یک سری از مسائل و مشکلات است. تصویری که می‌تواند به ذهن متبادر نماید فردی است با یک صندوقچه جادویی که برای هر مشکلی راهی دارد. مشاوران در این مدل انتظار ندارند که زمانی را برای تجزیه و تحلیل مسئله و طراحی جواب‌ها و راه‌حل‌های خاص برای نیازهای ویژه اختصاص دهند. به طور مثال ارائه‌دهندگان پکیج‌های کامپیوتری را می‌توان مثال زد. مسئله مهم در این مدل این است که راه‌حل‌ها با نیازهای خاص هر مشتری سازگار باشد.

مدل آژانس مسافرتی: در این مدل مشاور فرض می‌کند که مشتری قصد سفر دارد. مشتری ممکن است همیشه نداند که واقعاً کجا برود یا چگونه برود. بلکه، وظیفه‌ی مشاور است که مقاصد سفر را ارائه نموده و بهترین وسیله را برای رسیدن به مقصد در اختیار او قرار دهد. رویکرد آژانس مسافرتی برای مشاوره‌ بیش از ارتباط با ریشه‌ها و عوامل با نتایج و تأثیرات در ارتباط است. اغلب اوقات بسیار مهم است که گذشته را بشناسید و روی جاهایی که مشتری تجربه کرده است تمرکز نمایید.

هر ارتباط با مشتری می‌باید در راستای ارتباطات قبلی با همان مشتری باشد. هر صحبت با مشتری باید ادامه صحبت قبلی باشد. صحبت قبلی می‌تواند روز قبل، ماه قبل، در سایت اینترنتی مؤسسه و یا در محل دفتر مشتری صورت گرفته باشد.
این تعامل شامل برخورد ویژه و متمایز با مشتری است. در کنار آگاهی از تغییر نیازهای مشتریان، شما باید به متدولوژی مجهز باشید که با کمک آن بتوانید بازخور تعاملی با مشتری برقرار کنید. براساس اطلاعات دریافتی از این بازخورها، شما از نیازهای مشتری آگاه می‌شوید و می‌توانید به آن جواب دهید.

4- بعضی از رفتارهای سازمان خود را با مشتری تطبیق دهید: با وارد کردن مشتری به فرآیند ارتباط آموزشی، شرکت باید بعضی از رفتارهایش را به منظور تطبیق با نیازهای مشتریانش تغییر دهد. این تغییر می‌تواند به معنی تطبیق با تک تک مشتریان به هنگام تولید انبوه یک کالا و یا تطبیق بعضی ویژگی‌های خدمات با مشتری باشد. براساس اصول بازاریابی تک به تک، تحویل کالا یا خدمات باید براساس نیازهای ابراز شده مشتری در هنگام ارتباط با واحد فروش یا بازاریابی شرکت صورت پذیرد. در اجرای مراحل چهارگانه ضروری است که شرکتها فلسفه‌های خود را بازنگری کنند، نگرش‌های مدیران و کارکنان خود را تغییر دهند و حتی فرهنگ سازمانی خود را سازمان‌دهی مجدد کنند. از آن جا که عملکرد کارکنان و درک و تشخیص و ارج نهادن به میزان ادامه ارتباط بین کارکنان و مشتری، کلید رضایت‌مندی مشتری است لذا استخدام و تعلیم کارکنان شایسته و آگاهی که قابلیت و مهارت لازم به شکل منصفانه، حساس، منطقی، دوستانه و مفید را دارند، یکی از اقدامات مهم در رضایت مشتری است و این بدان معناست که اعضای یک واحد و سازمان از مدیر اجرایی گرفته تا یک کارگر ساده با یکدیگر همصدا شوند و هدف اصلی آنان ایجاد رضایت واقعی مشتری باشد. بنابراین برای اجرای مفهوم تک به تک ضروری است که شرکتها کل کسب و کار خود را از دیدگاه مشتری مورد بازنگری قرار دهند.

در دنیایی که میزان وفاداری مشتریان به کالاها و خدمات روز به روز کمتر می‌شود، تنها راه حفاظت از موقعیت رقابتی داشتن روابط مبتنی بر اعتماد با مشتریان است. در غیر این صورت، تنها راه باقیمانده برای فروشنده رقابت بر مبنای قیمت خواهد بود.
اما این به تنهایی کافی نیست بلکه به کارگیری تکنولوژی نیز لازم است. سه نوع تکنولوژی برای هر مؤسسه نیاز است تا بتواند به صورت بلندمدت و مستمر رابطه از هم‌آموزی با مشتری را برقرار سازد:
1- پایگاه داده‌ها برای ثبت معاملات هر مشتری و تعامل آن با شرکت.
2- وسایل ارتباط تعاملی نظیر سایتهای اینترنتی، اتوماسیون خرید و ابزار و روش‌های فروش لازم که به مشتری اجازه دهد خواسته‌هایش را ابراز کند.

3- تکنولوژی تولید انبوه سفارشی یا ترکیب دیجیتالی کالاها و خدمات که از بخش‌های از پیش تولید شده تشکیل شده‌اند و به شرکت اجازه می‌دهد تنوع مورد نظر مشتریان را با هزینه‌های معقول جواب دهد.
جان ساموئل، مدیر واحد بازاریابی تعاملی خطوط هوایی امریکن، این سه نوع تکنولوژی را برای ارائه خدمات ویژه به مشتری پیاده‌سازی کرده بدین ترتیب که: پس از ورود به سایت اینترنتی مشترکین برنامه AAdvantage می‌توانند صفحه مخصوص خود را بر مبنای فرودگاه مبدأ، مقصد، فرودگاههای ترانزیت، هتل، ترجیحات مربوط به اتومبیل کرایه، صندلی مورد نظر در هواپیما ایجاد کنند. آن‌ها حتی می‌توانند کارت اعتباری خود را ذخیره کنند و تلفن‌های تماس خود را اعلام کنند. در هر بار ورود به این سایت به شما خوش آمد گفته می‌شود و کل امتیازی که از سفر با این شرکت جمع‌آوری کرده‌اید نمایش داده می‌شود. در تمام مدت حضور در این سایت تمام اخبار و اطلاعات خاص و مورد علاقه شما به نمایش گذاشته می‌شود

و برنامه‌های تشویقی و ترویجی ویژه برایتان اعلام می‌شود و این برنامه‌ها بر مبنای الگویی است که از خریدهای قبلی شما به دست آمده‌اند. اگر مقصدی را برای پرواز مشخص کنید تمام پروازهای منتهی به آن مقصد به همراه تخفیفات به شما ارائه می‌شود یا اگر مرتب در مسیری معین پرواز می‌کنید تسهیلات خاصی که این هفته در آن مسیر ارائه می‌شود به وسیله این برنامه به شما اعلام می‌شود و در صورتی که قصد پرواز داشته باشید، رزرو جا برای شما انجام می‌شود.
نمونه دیگری از تلفیق هوشمندانه تکنیکهای بازاریابی و فروش با منابعی از تکنولوژی به روز و برتر در شرکت فرست یونیون به کار گرفته می‌شود.
جک آنتونینی، مدیر اجرایی بانک، برای تغییر محصول‌زدگی و جایگزینی آن با تمرکز فعالیتها بر مبنای مشتری، از نرم‌افزار کامپیوتری به نام انیمیشتین استفاده کرد. آنتونینی می‌گوید: ” ما اسم این نرم‌افزار را انیمیشتین گذاشتیم تا این نگرش را به مشتریان منتقل کنیم که با یک نابغه سروکار دارند.” این نرم‌افزار این امکان را به کارکنان بانک می‌دهد که در آن واحد تمام روابط خود را با هر مشتری مشاهده نمایند. همچنین میزان سوددهی هر مشتری و ارزش روابط با وی را نیز محاسبه می‌کند و به کارکنان فرصت تفکر بیش‌تر در روابط با هر مشتری را می‌دهد.

بانک معمولاً سعی می‌کند در عرض 48 ساعت پس از اینکه یک مشتری از هر یک از خدمات بانک استفاده کرد نظر او را در مورد کیفیت خدمات جویا شود. این نظرسنجی توسط تلفن یا پست انجام می‌شود. نتایج هر ماهه منتشر می‌شود و اگر مشکلی حاد و غیرمنتظره بود نتایج بلافاصله و خارج از نوبت به اطلاع مدیر مربوطه رسانیده می‌شود. آنتونینی می‌گوید: “ما مشتریان 5 ستاره داریم که سودآوری آنها برای بانک زیاد است و ما با آنها روابط فوق‌العاده مستحکم داریم در قیمت‌گذاری خدمات، محصولات مورد نیاز مشتریان و خدمات خاص برای آنها، دقت فوق‌العاده‌ای صورت می‌پذیرد. برای مشتریانی که در آینده جزء مشتریان ویژه درخواهند آمد، خدماتی ارائه می‌شود که متناسب با وضعیت و نیازهای مالی و اعتباری آنها باشد و یکی از این خدمات (capital management account) که به معنای حساب‌های مدیریت سرمایه است. در این نوع حساب‌ها مشتریان حداقل 15 هزار دلار نزد بانک می‌سپارند و مقداری کارمزد سالانه پرداخت می‌کنند. در مقابل این کمیسیون دریافتی، بانک برای کارت‌های اعتباری، اوراق بهادار و سهام تخفیف ارائه می‌نماید و ضمناً صندوق امانات مجانی، گزارشات کارکرد حساب که با توجه به نیاز مشتری طراحی شده‌اند و مشاوره‌های مجانی سرمایه‌گذاری ارائه می‌شود.”

به طور مثال اگر فردی کارت اعتباری بانک فرست یونیون را استفاده کند برای او وام مسکن با نرخ کمتر در نظر گرفته می‌شود و اگر این فرد درخواست وام خودرو کند، به دلیل آنکه وام دومی را از بانک درخواست کرده، نرخ‌های ترجیحی خاصی را اعمال می‌کند برای افراد جوانتر حداقل سپرده در حساب‌های cap به جای 15 هزار دلار فقط 5 هزار دلار است که کاملاً با نیازهای هر مشتری منطبق است. البته بانک انتظار ندارد هر مشتری که بانک این سرمایه‌گذاری را در ایجاد روابط با او کرده، حتماً به یک مشتری 5 ستاره تبدیل شود و یا روابط بلندمدت فقط با مشتریان بالقوه برقرار می‌شود. آنتونینی می‌گوید: “به طور مثال اگر پس از 2 سال متوجه شویم این مشتریان بالقوه به مشتریان 5 ستاره تبدیل نخواهند شد، مطمئناً به دنبال فرد جدید می‌رویم.” برای ایجاد روابط بلندمدت با مشتریان، بانک خدمات متنوعی را نیز به فرزندان مشتریان خود ارائه می‌کند نظیر ارائه‌ی مکانیزم‌های مالی برای فرزندان فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌ها، حسابهای جاری، دسترسی به بانکداری اینترنتی، کارت اعتباری برای مواقع اضطراری، حسابهای پس‌انداز کودکان و مواردی از این قبیل.

حال می‌خواهیم ببینیم چگونه یک سازمان از محصول جدید، محوری به مشتری مداری سوق پیدا می‌کند: ابتدا باید کارکنان را آموزش داد تا بتوانند در محیط کار تیمی انجام دهند. به منظور تسهیل ارتباطات و همچنین به کار بردن ابزار پیچیده‌ی اطلاعاتی برای گرفتن تصمیمات مشتری محور باید کامپیوترهای بیشتری خریداری شود چرا که ابزار اطلاعاتی به مدیران اجازه می‌دهد متوجه روندهایی که قبلاً نمی‌دیدند بشوند، روابط بالقوه را کشف کرده و ارتباطات پنهان را شناسایی کنند تجربه ثابت کرده است که دشوارترین مرحله این تغییرات خرید و راه‌اندازی تکنولوژی‌های مورد نیاز نیست، بلکه آماده‌سازی سازمان و کارکنان مشکل‌تر است. هدف سرعت بخشیدن به نحوه‌ی انجام کارها نیست، بلکه تغییر نحوه‌ی انجام کارهاست. در رسیدن به این هدف موانع فرهنگی و سازمانی وجود دارد.

تمرکز بر روی مشتری:
در بسیاری از شرکت‌ها هنوز مرزهای مشخص بین واحدهای سازمانی وجود دارد. مرزهایی که واحدهای بازاریابی، حسابداری، خدمات مشتریان و تولید را از هم جدا می‌کند واحد بازاریابی استراتژی‌های محصول را طراحی کرده و فعالیت‌های ترویج و ترفیع را هدایت می‌کند، بروشورها را چاپ کرده و به فعالیت‌های روابط عمومی می‌پردازد.

مدیران محصول سعی می‌کنند مطمئن شوند که محصول‌ها تحت نظارتشان فروش رفته. واحد خدمات مشتریان به سؤالات مشتریان پاسخ می‌دهد و به شکایت آنها رسیدگی می‌کند. برای این منظور هر گروه کاری هر ماه حداقل یکبار مشتری یا مشتریان داخلی را به گروه خود دعوت می‌کند تا به طور مشترک ستاده‌ی فرآیندهای گروه تأمین کننده را مورد ارزیابی قرار دهند این کار باعث می‌شود تا سدهای میان بخش‌ها شکسته شود تأمین کنندگان و مشتریان هر یک دیگری را رقیب خود نپندارند ضمن آنکه این نشست‌های مشترک بهبود هر فرآیند را به دنبال دارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد مقایسه ویژگی های مبتنی بر فیلترهای گابور و ارایه ر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد مقایسه ویژگی های مبتنی بر فیلترهای گابور و ارایه روشی جدید برای تعیین هویت نویسنده بر اساس دست نوشته فارسی pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد مقایسه ویژگی های مبتنی بر فیلترهای گابور و ارایه روشی جدید برای تعیین هویت نویسنده بر اساس دست نوشته فارسی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد مقایسه ویژگی های مبتنی بر فیلترهای گابور و ارایه روشی جدید برای تعیین هویت نویسنده بر اساس دست نوشته فارسی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد مقایسه ویژگی های مبتنی بر فیلترهای گابور و ارایه روشی جدید برای تعیین هویت نویسنده بر اساس دست نوشته فارسی pdf :

مقایسه ویژگی های مبتنی بر فیلترهای گابور و ارایه روشی جدید برای تعیین هویت نویسنده بر اساس دست نوشته فارسی

چکیده
اغلب تحقیقات انجام شده در زمینه تعیین هویت نویسنده بر روی زبان انگلیسی متمرکز بوده و تاکنون مطالعاتی در زمینه متون دستنویس فارسی گزارش نشده است. بنابراین در این مقاله روشی برای تعیین هویت نویسنده بر اساس متن دست نویس فارسی پیشنهاد شده که به صورت برون خط و مستقل از متن انجام می شود. بر اساس ایده مطرح شده در مطالعات قبلی، در روش پیشنهادی تصویر متن دست نویس به صورت یک بافت در نظر گرفته شده و پس از مرحله نرمال سازی، با کمک فیلترهای گابور ویژگی های متن استخراج می شود. ویژگی روش پیشنهادی

استفاده از بانک فیلتری است که با ساختار متون دستنویس فارسی و همچنین سیستم بینایی تناسب بیشتری دارد. علاوه بر این روش جدیدی جهت استخراج ویژگیها از خروجی فیلترهای گابور پیشنهاد شده که مبتنی بر ویژگی انرژی گابور و گشتاورهای هندسی است. همچنین برای اولین بار، روشهای مختلف استخراج ویژگی از خروجی فیلترهای گابور را برای مسئله تعیین هویت نویسنده مورد بررسی کامل قرار داده ایم. تمامی این روشها به همراه دو روش ماتریس هم وقوعی و روش Said که مبتنی بر فیلترهای گابور می باشد و برای متون انگلیسی پیشنهاد شده است، را پیاده سازی نموده ایم. نتایج اجرای روشها بر روی تصاویر دستخط 40 نفر که هیچ محدودیتی در نوع دستخط آنها وجود ندارد، نشان می دهد که روش پیشنهادی از کارایی بالاتری برای متون دستنویس فارسی برخوردار است.
واژه های کلیدی: تعیین هویت نویسنده، دست نوشته، فیلتر گابور چند کانالی، ماتریس هم وقوعی
1- مقدمه
در بین ویژگی های رفتاری دستخط افراد به راحتی قابل حصول است و علاوه بر این مطالعات نشان می دهند که افراد مختلف دارای دستخط های متفاوتی نیز می باشند. به همین دلیل تعیین هویت افراد به کمک متون دست نویس آنها، به عنوان یک موضوع تحقیقاتی در طی سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته و کاربرد آن در زمینه مسائل امنیتی، حقوقی، کنترل دسترسی به سیستمها و فعالیتهای مالی می باشد. هرچند که تعیین هویت بر اساس دستخط در مقایسه با ویژگیهای فیزیولوژیکی مثل الگوی عنبیه و اثر انگشت از دقت کمتری برخوردار است، اما این مسئله در جاهایی که اطلاعاتی بجز دستخط در دسترس نمی باشد و یا بعنوان مکملی جهت کارایی سیستمهای

امنیتی و یاری رساندن به افراد خط شناس، کاربرد مشهودتری دارد. در مسئله تعیین هویت هدف این است که با داشتن یک متن دستنویس، هویت نویسنده آن را مشخص کنیم. هدف این مقاله این است که با ترکیب روشهای پردازش تصویر و شناسایی الگو راه حلی ماشینی برای تعیین هویت نویسنده ارایه دهد. این روشها را می توان به دو دسته کلی زیر تقسیم کرد:
1- روشهای برون خط (off line): در این روشها فقط تصویر متن دستنویس در دسترس است و

ویژگیها با توجه به کل تصویر یا ساختار کلمه ها و نویسه ها استخراج می شوند. در این روشها بسیاری از اطلاعات دینامیکی که مربوط به طرز نوشتن افراد است، از دست می رود و این امر کار را نسبت به روشهای برخط مشکلتر می سازد. روشهای برون خط را می توان به دو گروه کلی وابسته به متن و مستقل از متن نیز دسته بندی کرد. در روشهای وابسته به متن، باید متن ثابتی توسط نویسنده نوشته شود تا بتوان هویت وی را مشخص نمود اما در روشهای مستقل از متن، با استفاده از هر نوع متنی هویت نویسنده آن مشخص می گردد.
2- روشهای برخط (on line): در این روشها علاوه بر ویژگیهای برون خط از اطلاعات دینامیکی مثل فشار قلم، ترتیب نوشتن، سرعت نوشتن، فرم ضربه های قلم و غیره نیز استفاده می شود. بنابراین بدلیل داشتن اطلاعات بیشتر، تعیین هویت با دقت بیشتری انجام می شود اما این روشها کاربردهای محدودتری را شامل می شوند.
فرض منحصر به فرد بودن دستخط افراد، بصورت علمی توسط Srihari بررسی شده است [2و1]. در این مطالعه 1000 نفر از بین جمعیت چندین ایالت مختلف آمریکا و بر اساس تفاوت سن، نژاد، تحصیلات و جنسیت انتخاب شدند و از آنها خواسته شد که متن مشخصی را سه مرتبه و بر روی یک کاغذ بدون خط و با خودکار مشکی بنویسند. سپس ویژگیهایی در سطح کل متن، پاراگراف، خط و کلمه از متون دست نویس استخراج شده و با کمک فاصله اقلیدسی تعیین هویت انجام می شود. از جمله کارهای انجام شده در زمینه تعیین هویت نویسنده، می توان به مواردی چون روش مبتنی بر ارزیابی اطلاعات [3]، استفاده از ویژگی کانتور اجزاء متصل [4]، روش مبتنی بر ویژگیهای لبه [5]، کدگذاری هیستوگرام نمای عمودی با کمک مورفولوژی (6) و روش مبتنی بر مدل مخفی

می باشند. چون هدف ما ارایه روشی خودکار جهت تعیین هویت نویسنده بوده و محدودیتی برای نوع دستخط های مورد بررسی قرار نداده ایم، بنابراین استفاده از روشهایی که نیازمند تقطیع خودکار و کامل متن به کلمات و حروف می باشند، مورد نظر نیست. بنابراین در این مقاله با استفاده از یک روش مبتنی بر بافت، متن دستنویس را به صورت تصویر بافت در نظر گرفته و مسئله تعیین هویت نویسنده به مسئله طبقه بندی بافت تبدیل می گردد.
2- روش پیشنهادی
در این روش از ایده مطرح شده در [8] استفاده شده و تصویر متن دست نویس بصورت یک بافت در نظر گرفته شده است. برای این منظور ابتدا مراحل نرمال سازی بر روی تصویر متن انجام شده و سپس ویژگیهای متن به کمک بانکی از فیلترهای گابور استخراج می شوند. با کمک این ویژگیها و یک طبقه بندی کننده هویت متن دست نویس ورودی تعیین می گردد. در ادامه به شرح هر یک از این مراحل خواهیم پرداخت.
2-1- نرمال سازی تصویر
روشهای تحلیل بافت را نمی توان مستقیماً برای تصویر متن دست نویس به کار گرفت و ابتدا باید تصویر را نسبت به تأثیر عواملی مثل فاصله خطوط، کلمات و غیره نرمال سازی نمود تا بلوکی یکنواخت از متن دست نویس مورد نظر حاصل شود. مراحل نرمال سازی تصویر متن عبارتند از:
(الف) به منظور استخراج خطوط و کلمات موجود در متن، معمولاً از منحنی نمای نیم رخ تصویر باینری استفاده می شود [9]. در این مقاله ما نسخه ای تغییر یافته از این الگوریتم که برای تصاویر سطوح خاکستری پیشنهاد شده [10]، را استفاده نموده ایم. ابتدا نمای نیم رخ افقی تصویر محاسبه شده و سپس با یک فیلتر پایین گذر گاسین هموارسازی می شود. هموارسازی ماکزیمم های محلی را حذف نموده و حساسیت به نویز را کاهش می دهد. در شکل 1 تصویر متن دستنویس، منحنی نیم رخ افقی و منحنی هموارسازی شده متناظر با آن را مشاهده می کنیم. در این منحنی قله ها متناظر با فاصله بین خطوط و دره ها متناظر با مرکز خطوط متن هستند که برای یافتن قله ها یا خطوط در متن می توان نقاط صفر در مشتق منحنی را محاسبه نمود. به دلیل خطی بودن کانولوشن، هموارسازی و مشتق گیری را می توان در یک مرحله انجام داد. پس برای یافتن خطوط متن کافی است منحنی نمای نیم رخ افقی را با مشتق تابع گاسین فیلتر نماییم.
***********
شکل 1: استخراج خطوط متن الف) تصویر متن ب) منحنی نیم رخ افقی ج) منحنی نیم رخ افقی پس از هموارسازی

(ب) هر یک از خطوط متن که در مرحله قبل پیدا شدند، باینری شده و سپس نمای نیم رخ عمودی مربوط به آن محاسبه می شود. با کمک این منحنی فاصله های بین کلمات را پیدا می کنیم و فاصله هایی که اندازه آنها از 5 نقطه بیشتر باشد را با مقدار 5 نقطه نرمال می کنیم. بنابراین فاصله کلمات حداکثر 5 نقطه خواهد بود و فاصله های کمتر از 5 نقطه نیز بعنوان فاصله های بین حروف در نظر گرفته می شوند. همچنین در صورتی که انتهای خط خالی باشد، با تکرار مجد فاصله بین خطوط و پر کردن خطوط در شکل 2-الف ارایه شده است.
(ج) در صورت خالی بودن بخش انتهایی تصویر، آنرا با تکرار مجدد خطوط ابتدایی تصویر به نحوی پر می کنیم که طول تصویر به اندازه مشخصی (در این مقاله 384 نقطه) برسد. در شکل 2-ب تصویر نرمال سازی شده نهایی ارایه شده است.
*******************
شکل 2: الف) نرمال سازی بین کلمات، فاصله خطوط و پرکردن انتهای خطوط ب) پرکردن بخش انتهایی (تصویر نهایی)
2-2- استخراج ویژگی
به منظور ارایه روشی کارا جهت تعیین هویت نویسنده، باید ویژگی هایی را در نظر گرفت که بیانگر تفاوت دستخط های مختلف می باشند. بنابراین در این مقوله استفاده از ویژگی های معرفی شده در مطالعات OCR مناسب به نظر نمی رسد زیرا هدف طراحی این ویژگی ها، تشخیص کلمات و حروف مستقل از تفاوت دستخطهای مختلف می باشد. به دلیل کارایی خوب فیلتر گابور در بحث تحلیل بافت و کاربردهای مشابه [12و11و8]، محاسبه ویژگیها را بر این اساس انجام دادیم. برای این منظور طراحی بانک فیلتر گابور را بر اساس نتایج تجربی و مطالعات انجام شده در زمینه نحوه

عملکرد سیستم بینایی انجام داده ایم وبرای استخراج ویژگی، یک روش جدید بر اساس گشتاورهای هندسی و انرژی گابور پیشنهاد کرده ایم. همچنین با استفاده از بانک فیلتر طراحی شده، سایر روشهای موجود برای استخراج ویژگی مبتنی بر فیلترهای گابور را بررسی و مقایسه نموده ایم. علاوه بر این ویژگی های مبتنی بر ماتریس هم وقوعی و روش ارائه شده توسط Said را به عنوان دو روش مقایسه ای دیگر مورد بررس قرار داده ایم.
2-2-1- استخراج ویژگی روش پیشنهادی
تحقیقات علم فیزیولوژی نشان می دهد که پردازش اطلاعات تصویری در سیستم بینایی، توسط مجموعه ای از مکانیسم های موازی به نام کانالها انجام می شود به طوریکه هر کانال برای یک

باند فرکانسی کم پهنا و با جهت مشخص تنظیم می گردد. به لحاظ ریاضی هر یک از این کانالها با یک جفت فیلتر میان گذر گابور مدل سازی می شوند. ما در روش پیشنهادی از فیلترهای گابور چند کانالی که در [13] معرفی شده اند، استفاده کرده ایم. ویژگی این فیلترها در نظرگرفتن یافته های تجربی در طراحی آنهاست و با رابطه زیر تعریف می شوند:
(1)

در این رابطه زوج مرکز فیلتر را مشخص می کند و پارامتر نیز انحراف معیار تابع گاسین است که اندازه محدوده پذیرش فیلتر را تعیین می کند. مقدار شکل کشیدگی توابع یا محدوده پذیرش را مشخص می کند و مثلاً برای مقدار 1= شکل توابع گابور در حوزه فرکانس بصورت دایره و برای مقادیر 1< به صورت بیضی خواهد بود. پارامتر طول موج تابع cos و مشخص کننده فرکانس مکانی /1 مربوط به کانال مورد نظر می باشد. پارامتر که مقداری بین 0 و را انتخاب می کند، جهت مربوط به کانال را تعیین می نماید. در واقع دو پارامتر و مشخص کننده مکان کانال مورد نظر در نقشه فرکانسی و پارامتر نیز تعیین کننده فاز است. پاسخ فیلتر گابور از کانولوشن تابع معرفی شده در رابطه (1) با تصویر بلوک مورد نظر به دست خواهد آمد:
(2)
در این رابطه پاسخ فیلتر گابور و f(x,y) نیز تصویر بلوک مورد نظر می باشد. بر همین اساس مقدار انرژی گابور که از ترکیب پاسخ یک جفت سلول ساده با اختلاف فاز 2/ بدست می آید، با رابطه زیر تعریف می شود:
(3)
انرژی گابور رفتار سلولهای پیچیده سیستم بینایی را مدل سازی می کند و به عنوان ویژگی مؤثر در بسیاری از روشهای تحلیل بافت مورد استفاده قرار می گیرد [13و8]. بر اساس نتایج تجربی، پهنای باند فرکانسی برای سلولهای ساده ی قشر بینایی در حدود 1 اکتاو است [14]، بنابراین ن

سبت که تعیین کننده پهنای باند فرکانسی است با مقدار ثابت 0/56 مقداردهی می شود به نحوی که براساس رابطه زیر پهنای باند کانال برابر 1 اکتاو شود:
(4)
بر اساس مطالعاتی که Wiesel , Hubel [15] انجام داده اند، سلولهای ساده در راستای جهت های خاصی با پهنای باند تقریبی ْ30 حساس هستند. بنابراین در روش پیشنهادی برای هشت جهت و همچنین سه فرکانس مکانی مقدار انرژی گابور را محاسبه نموده و 24 تصویر پاسخ بدست می آید. انتخاب فرکانسها و جهت ها باید به نحوی باشد که دامنه فرکانسی پوشش داده شود (شکل 3).

***********
شکل 3: دامنه فرکانس پوشش داده شده با 24 فیلتر انتخابی
در هر کانال، پاسخ های فیلترهای گابور ارایه کننده نواحی است که در راستای جهت و فرکانس کانال می باشند. یک معیار مهم برای تفکیک نمودن بافت های مختلف این است که ویژگیهای مربوط به شکل هر یک از این نواحی را استخراج نماییم. در این مقاله استخراج ویژگی از خروجی فیلترهای گابور را با استفاده از گشتاورهای هندسی انجام داده ایم. گشتاور مرتبه (p+q) برای ناحیه ی R از تصویر فیلتر شده ی E1 با رابطه زیر محاسبه می شود:
(5)
از پنج ماسک ارایه شده در شکل 4 برای محاسبه گشتاورها و استخراج ویژگی استفاده نموده ایم. این ماسک ها به هر 24 تصویر فیلتر شده اعمال می شوند و به ازای هر تصویر فیلتر شده E1، پنج تصویر گشتاور Mik (k=1,2,3,4,5) بدست خواهد آمد.

شکل 4: ماسکهای استفاده شده جهت محاسبه تصاویر گشتاورها
برای اینکه تصاویر گشتاوری که دارای آمارگان مرتبه دو یا شدت روشنایی یکسان می باشند، از یکدیگر متمایز شوند، یک تبدیل غیرخطی به تصاویرگشتاورها اعمال شده و سپس بردار ویژگی نهایی بر اساس قدرمطلق انحراف از میانگین تصویر حاصل به دست می آید:
(6)
Fik به عنوان kامین ویژگی است که از تصویر فیلتر شده E1 با اندازه n*m محاسبه می شود. نیز مقدار میانگین مربوط به تصویر گشتاور Mik است. تابع تانژانت هایپربولیک که برای تبدیل غیرخطی مورد استفاده قرار گرفته، شکلی لگاریتمی دارد و در مطالعات Farrokhnia , Jain نیز بعنوان آشکارساز حباب ها مورد استفاده قرار گرفته است [16]. پارامتر شکل لگاریتمی تابع tanh را کنترل می کند و بر اساس نتایج تجربی مقدار 0/25 را اختیار می کند.
2-2-2- انرژی گابور

انرژی گابور بعنوان یک ویژگی مفید در روشهای مبتنی بر فیلترهای گابور مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین فیلترهای گابور چند کانالی و ویژگی انرژی گابور در [11]، برای تعیین نوع زبانِ متون چاپی به کار رفته اند. Zhu از انرژی گابور برای شناسایی نوع قلم در زبان انگلیسی و چینی استفاده کرد [12]. در این مقاله مقدار انرژی گابور را برای بانک فیلتر طراحی شده محاسبه نموده و چون شکل هیستوگرام تصاویر پاسخ اغلب شبیه به یک تابع گاسین است [11]، بنابراین میانگین و انحراف معیار هر 24 تصویر انرژی گابور محاسبه شده و بردار ویژگی نهایی را تشکیل می دهند. برای هر تصویر بلوک ورودی یک بردار ویژگی 48 تایی بدست خواهد آمد.

2-2-3- تبدیل فوریه انرژی گابور
Tan [17] مجموعه ای از ویژگی هایی را پیشنهاد نمود که بر اساس تبدیل فوریه انرژی گابور محاسبه شه و نسبت به چرخش نیز حساس نمی باشند. با کمک این ویژگیها، نوع زبان در متون چاپی تشخیص داده می شود. در این روش ابتدا انرژی گابور محاسبه شده و سپس مقدار متوسط برای تصویر انرژی گابور با رابطه زیر محاسبه می گردد:
(7)
تصویر انرژی گابور و مساحت تصویر انرژی گابور است. برای یک فرکانس ثابت ، تبدیل فوریه یا بسادگی محاسبه شده و ضرایب فوریه به عنوان ویژگی بکار می روند. اگر تعداد جهت ها در یک فرکانس مشخص برابر M باشد، آنگاه حداکثر تعداد ویژگیهای مستقل با توجه به گسسته بودن تابع ، برابر M/2+1 خواهد بود. این ویژگیها برای بانک فیلتر پیشنهادی محاسبه شده و برای هر تصویر بلوک ورودی 15)5*3) ویژگی بدست خواهد آمد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله علوم طبیعت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله علوم طبیعت pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله علوم طبیعت pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله علوم طبیعت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله علوم طبیعت pdf :

علوم طبیعت

از نظر انواع موجودات زنده مورد مطالعه ، دانش بوم شناسی به بوم شناسی گیاهی ، جانوری و انسانی تقسیم می‌شود. موضوع بوم شناسی گیاهی بررسی روابط بین گیاهان مختلف با خود و با محیط پیرامون آنهاست.

مقدمه
هر موجود زنده‌ای برای برخی از فرآورده‌ها و فرایندهای زیستی اساسی بطور انکارناپذیری به محیط زیست خود و بویژه به موجودات زنده دیگر وابسته است. لازمه بقا ، همبستگی گروهی است و بررسی چگونگی این همبستگیها مورد توجه دانش اکولوژی است. دانش اکولوژی مجموعه شناختهایی است که انسان درباره اثرات محیط بر روی موجودات زنده ، اثرات موجود زنده بر روی محیط و ارتباطات متقابل بین موجودات زنده دارد.

وقتی موجود زنده‌ای از لحاظ بوم شناسی مورد مطالعه قرار می‌گیرد، هدف این است که معلوم شود، چرا موجود مورد نظر در محیطهای خاص و تحت شرایط معینی زندگی می‌کند؟ شرایط محیطی چه اثراتی بر موجود زنده دارند؟ و موجود زنده به نوبه خود چه تحولاتی در محیط پدید می‌آورد؟ طبیعی است که خود انسان به عنوان یک موجود زنده ، متاثر از عوامل محیط و موثر بر روی عوامل طبیعت در چارچوپ مطالعات اکولوژی از توجه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

تعریف جامعه گیاهی
کوچکترین واحد اجتماعات گیاهی را جامعه گیاهی می‌نامند. یک جامعه گیاهی مانند سایر جامعه‌ها از افراد متعددی تشکیل یافته است که در بعضی صفات با یکدیگر شباهت دارند و همین اشتراک منافع و وجود صفات مشترک سبب شده است که در شرایط واحد برویند و به طریق همزیستی معنوی با یکدیگر زندگانی کنند. بنابراین دو اجتماع گیاهی که از لحاظ سیمای ظاهری و ترکیب و صفات بوم شناختی (فراوانی ، بارز بودن یا غلبه ، تراکم ، اهلیت ، توانایی زیستی ، طبقه بندی ، وابستگی و ;) با یکدیگر مشابه باشند، جامعه گیاهی واحدی را تشکیل می‌دهند.

تعریف جامعه شناسی گیاهی
دانشی که اجتماعات گیاهی را مورد بررسی قرار می‌دهد و درباره صفات مختلف آنها ، تغییرات حاصل از نفوذ شرایط محیط در اجتماعات مذکور و همچنین تکامل این اجتماعات بحث و گفتگو می‌کند، جامعه شناسی گیاهی نامیده می‌شود. دانش جامعه شناسی اعم از اینکه جامعه مورد نظر انسانی یا جانوری یا گیاهی باشد، هیچ گاه با یک فرد از آن اجتماع سروکار ندارد، بلکه با گروه و توده افراد در ارتباط است.

صفات بوم شناسی
صفات بوم شناسی عبارتند از: فراوانی ، بارز بودن ، تراکم ، اهلیت ، توانایی زیستی ، طبقه بندی ، وابستگی و غیره.

صفات مختلف بوم شناختی ، جامعه‌های گیاهی را از یکدیگر مشخص می‌کند و سبب تمایز آنها از یکدیگر می‌شود. مثلا فراوانی ، تعداد افراد یک گیاه در واحد سطح است و غلبه معرف پوشش و سطحی است که گیاه اشغال کرده است. بنابراین فراوانی و غلبه یک گونه گیاهی ، در جامعه‌های مختلف متفاوت است و یک گیاه ممکن است فراوان باشد، ولی پوشش زیاد نداشته باشد. بالعکس گیاه دیگر هر چند به فراوانی نوع اول نباشد، ولی ممکن است پوشش زیادی داشته باشد و از لحاظ غلبه بر او پیشی بگیرد.
بطور کلی در یک جامعه گیاهی یک یا دو گیاه غالب وجود دارد. گیاهان غالب ممکن است یک ساله ، چند ساله ، درختچه و یا درخت باشند که به نسبت بیشتری از محیط خود بهره‌مند می‌شوند. نامی که به یک جامعه گیاهی داده می‌شود، از گیاهان غالب آن جامعه گرفته شده است. مانند جامعه راشستان و بیدستان.
وابستگی گیاهان به جامعه‌های مختلف یکسان نیست. مثلا بعضی از گیاهان در جامعه‌های مختلف دیده می‌شوند و گیاه هر منطقه‌ای محسوب می‌گردند. در حالی که بعضی دیگر در جامعه‌های محدودتری ظاهر می‌شوند، لذا نمی‌توانند خود را با محیطهای مختلف و عوامل گوناگون سازش دهند و ناچار در همه جوامع دیده نمی‌شوند. بعضی دیگر فقط به جامعه خاصی بستگی دارند و در شرایط محدودی که در آن جامعه برایشان فراهم است، ظاهر می‌گردند. در چنین حالتی این گیاهان معرف آن جامعه محسوب می‌شوند.

عوامل پراکنش گیاهان
شرایط مختلف محیط در همه نقاط سطح زمین به یک میزان فراهم نیست و از این رو در نقاط مختلف ، گیاهان متفاوتی دیده می‌شوند. بطور کلی عوامل اکولوژی عبارتند از : عوامل آب و هوایی یا اقلیمی ، عوامل خاکی ، عوامل زیستی. این است که ترکیب و سیمای رستنیهای مختلف در هر گوشه جهان مشخص است و با نقاط دیگر تفاوت فاحش دارد. به عنوان مثال اختلاف تابش نور خورشید در عرضهای جغرافیایی مختلف در ترکیب و سیمای مدارات مختلف تغییراتی ایجاد می‌کند. بطوری که سیمای جنگلهای استوایی کاملا با سیمای جنگلهای معتدل فرق می‌کند.
با این حال اگر شرایط محیط در دو نقطه مساوی و یکنواخت باشد، نیز ممکن است در ترکیب رستنیهای آن دو نقطه اختلاف شدید مشهود گردد، زیرا موانع طبیعی بسیاری می‌توانند از پراکنش گیاهان در نقاط مناسب جلوگیری کنند. عوامل طبیعی مانند اقیانوسها ، کوهها و بیابانها مانع کلی پراکندگی گیاهان در دو محیط مشابه‌اند و اگر این سدهای طبیعی ، قاره‌ها و خشکیها را از یکدیگر جدا نمی‌ساخت، شاید پراکنش بسیاری از گیاهان مختلف جهان سریع‌تر صورت می‌گرفت.

عوامل آب و هوایی
گیاهان تحت تاثیر آب و هوا قرار گرفته و شکل زیستی خاصی می‌یابند، یعنی شکل و سیمای ظاهری آنها تا حدی تابع آب و هوای محیطشان می‌شود و در این صورت می‌توانند کم و بیش از تقسیمات کلی آب و هوایی موثر واقع شوند. بدیهی است درختان و جنگلها همواره بر اثر تعریق ، مقدار متنابهی بخار آب دفع می‌کنند و بر مقدار بخار آب جو به میزان قابل ملاحظه‌ای می‌افزایند. در این صورت مناطق جنگلی همواره در اثر باران مشروب می‌شوند و دارای آب و هوای مرطوب‌اند. هر قدر تعداد درخت در محیطی کمتر باشد و به جای آن بوته‌های گیاه و چمنزار سطح خاک را بپوشاند، به همان نسبت از بارندگی محیط و رطوبت زمین کاسته می‌شود.

دما و بارندگی از عوامل اقلیمی مهمی هستند که ظهور گونه‌های مختلف گیاهی و رویش آنها را تعیین می‌کنند. دما بر فعالیتهای تعرق ، تنفس ، رویش ، رشد و تولید مثل تاثیر می‌گذارد. بارندگی سالیانه عامل اصلی در تعیین انتشار گیاهان است. بطور کلی جنگلها ، نواحی پرباران را اشغال می‌کنند. صحراها در نواحی کم باران دیده می‌شوند و علفزارها در نواحی دارای بارندگی متوسط وجود دارند. نور سومین عامل اقلیمی مهمی است که در رشد گیاه ، گل دادن و فتوسنتز آن تاثیر بسزایی دارد. بسیاری از گونه‌ها نیازهای نوری نسبتا معینی دارند. برخی از آنها مانند رستنیهای کف جنگل ، برای رشد به نور کم و بعضی دیگر مانند درختان به نور زیاد دارند.

عوامل خاکی
عواملی که در پراکنش ، رشد و بقای گیاه تاثیر می‌گذارند، عبارتند از: دمای خاک ، مقدار آب ، اکسیژن ، مواد آلی ، مواد کانی و درجه اسیدی خاک. دمای خاک در رشد گیاه بویژه از لحاظ تاثیر در جذب آب و مواد کانی ، عامل موثری به شمار می‌آید. در دماهای پایین ، دراز شدن ریشه متوقف گشته، سبب کندی نفوذ آن به طبقات واجد آب و مواد کانی می‌شود، لذا میزان جذب آب و مواد کانی کاهش می‌یابد. باکتریها نیز در خاک سرد غیر فعال‌اند. بنابراین مواد کانی به اندازه کافی در دسترس ریشه قرار نمی‌گیرد. در این صورت کشتکاران ناگزیرند از کودهای نیتروژن‌دار استفاده کنند. دمای پایین خاک و هوا ، همراه با بادهای شدید ، سبب کوتاه ماندن گیاهان نواحی کوهستانی می‌شوند.

عوامل زیستی
گیاهان در طبیعت همراه با سایر موجودات زنده ، اعم از جانور و گیاه ، زندگی می‌کنند و از این رو هر یک از آنها کم و بیش در زندگی موجودات دیگر تاثیر دارد. بطور کلی طبیعت میدان تنازع بقاست و ضعیف همواره مغلوب قویتر از خود می‌شود. جانوران و پستانداران گوشتخوار ، پستانداران علفخوار را طعمه خود می‌سازند و علفخواران از رستنیها و گیاهان وحشی تغذیه می‌کنند و کمک آنها به جامعه گیاهی فقط ریختن فضولات و تقویت جزئی خاک است.

خرگوش و موش و مورچه خسارات زیادی به جامعه‌های گیاهی وارد می‌سازند، ولی در اثر احداث راهروهای زیر زمینی خاک را تهویه می‌کنند و یا آنکه در پراکندگی دانه‌ها و سایر فعالیتها بوم شناسی موثرند. بنابراین جانورانی که در جامعه گیاهی زیست می‌کنند، هر در وضع محیط زیستی خود موثرند و اثرات سودمند یا زیانبخش بر روی آن جامعه باقی می‌گذارند و حالت تعادل را برقرار می‌سازند، بطوری که از بین رفتن یکی از آنها موازنه طبیعی آن جامعه را بر هم می‌زند و دگرگون می‌سازد.

تنازع بقا یکی از مسائل مهم زیستی جهان گیاهی و از خواص عمومی جوامع گیاهی به شمار می‌رود و در بین افراد یک گونه و یا گونه‌های مختلفی که در مجاورت یکدیگر می‌رویند و دارای نیازهای مشترک‌اند و به وجود دیگری نیاز ندارند، حکمفرماست. بنابراین تنازع بقا از مشخصات جامعه‌های گیاهی است.هنگامی که گیاه در شرایط مناسب می‌روید و در معرفی کمبود مواد غذایی و عواملی مانند نور و هوا واقع نشده است، یعنی ریشه آن به راحتی از آب و مواد غذایی استفاده می‌کند و ساقه و برگ آن نیز از نور و هوا بهره‌مند می‌گردد و بطور کلی مزاحمتی برای گیاه مجاورش فراهم نمی‌سازد، مسئله تنازع بقا مفهومی ندارد.
ولی پس از آنکه تعداد افراد رو به افزایش گذاشت و گیاهان مختلف با یکدیگر تماس نزدیک حاصل کردند و به عبارت دیگر ، اصطکاک منافع بین آنها ایجاد شد، گیاه قویتر ، گیاه ضعیفتر را حتی اگر از افراد همان گونه باشد، در مضیقه می‌گذارد و از شرایط زندگی و حق حیات محروم می‌سازد تا حدی که باعث از بین رفتن آن می‌شود. بنابراین تنازع بقا معرف کمبود مواد و عوامل مورد نیاز برای زندگی گیاه است و نشانگر آن است که آب و نور و مواد غذایی به حد کافی در اختیار کلیه گیاهان دیگر قرار ندارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد ترویج کشاورزی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد ترویج کشاورزی pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد ترویج کشاورزی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد ترویج کشاورزی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد ترویج کشاورزی pdf :

ترویج کشاورزی

مقدمه:
امروزه با مطرح شدن مقوله پایداری در تمامی موضوعات مربوط به انسانها ، پایداری در بخش کشاورزی نیز مورد توجه بسیاری از اندیشمندان، سیاستگزاران و کشاورزان قرار گرفته است. کشاورزی پایدار در واقع سیستمی است که به سطح دانش بالا و مدیریت تخصصی نیاز دارد و رهیافتی است که در بلند مدت به کشاورزان کمک می کند تا تولید و سودمندی خود را

حفظ و یا افزایش دهند. تا به امروز راهکارهای مختلفی برای حصول به اهداف کشاورزی پایدار و مواجهه با چالشهای پیش روی آن بیان شده است، اما آنچه که امروزه بیشتر کشورها و بخصوص کشورهای اروپایی مدنظر دارند مدیریت تلفیقی مزرعه می باشد که نوید بخش غذای سالمتر، با کیفیت و ارزش غذایی بالاتر و مراقبتهای زیست محیطی بیشتر می باشد.

(Anonymous,2002) هم اکنون این رهیافت در بسیاری از کشورهای اروپایی پذیرفته شده و به نظر بسیاری از متخصصان، یک راه حل عملی برای مسائل و مشکلات کشاورزی در قرن 21 می باشد از طرفی با توجه به مشکلات پیش روی کشاورزان ایران از جمله مصرف نادرست کودهای شیمیایی، از بین رفتن مقادیر زیادی از محصولات در اثر آفات و بیماریها، کاهش منابع و نهاده های مورد نیاز و عدم توجه به مسائل زیست محیطی و همچنین لزوم توجه اولویتهای جهانی از جمله جهانی شدن بازار محصولات و توجه به خواسته های این بازارها

مبتنی برارگانیک بودن محصولات و پایداری در تولید و قابل تامین بودن آنها، اهمیت توجه به روشهای پیشنهادی در این رهیافت بیشتر نمایان می شود. این مقاله ضمن بیان مفهوم ، مزایا و اصول این رهیافت به معرفی برخی شیوه های کاربردی آن می پردازد.

 

کشاورزی پایدار
نورمن و همکاران به نقل از جامعه زراعی آمریکا در سال 1989 کشاورزی پایدار را چنین تعریف کردند: کشاورزی پایدار درتمام دوران باعث بهبود محیط زیست و استفاده بهینه از منابع موجود شده و در تامین نیازهای غذایی انسان و ارتقاء کیفیت زندگی کشاورزان و جوامع بشری نقش مهمی دارد و باعث پویایی اقتصادی می شود. دیبرتین و پاجولیز به نقل از شورای علمی کانادا کشاورزی پایدار رااین چنین تعریف کرده اند: کشاورزی پایدار سیستمی است که تامین نیازهای جامعه را از لحاظ مواد غذایی مدنظر داشته و بر حفاظت منابع طبیعی و بهبود کیفیت محیط زیست برای نسلهای آتی تاکید دارد.

کشاورزی پایدار یک نظام سودمند، پایدار و متکی بر حفظ منابع طبیعی است و سودمندترین نحوه استفاده از انرژی خورشید و تبدیل آن به محصولات کشاورزی، بدون تخریب حاصلخیزی خاک و کیفیت محیط زیست را توصیه می کند. کشاورزی پایدار دیدگاهی ماورای اقتصاد تولید صرف را مدنظر داشته و در آن همبستگی بین اقتصاد تولید، ثبات اکولوژیکی و کیفیت محیط زیست به صورتی جامع نگریسته می شود (محبوبی، 1373).یک برنامه کشاورزی پایدار موفق در برگیرنده هفت هدف زیر می باشد:
1 فراهم کردن امنیت غذایی همراه با افزایش کمی و کیفی آن، ضمن در نظر گرفتن نیازهای نسلهای بعدی؛

2 حفاظت از منابع آب، خاک و منابع طبیعی؛
3 حفاظت از منابع انرژی در داخل و خارج مزرعه؛
4 حفظ و بهبود سودآوری کشاورزان؛
5 قابلیت پذیرش از سوی جامعه؛
6 حفظ نیروی حیات جامعه روستایی؛

7 حفظ تنوع زیستی (Mahler et al, 1997)

چالشهای پیش روی کشاورزان پایدار در جهان و ایران
مالرو و همکاران (1997) سه چالش اصلی پیش روی کشاورزان پایدار را رشد جمعیت، تولید موادغذایی و تقاضای انرژی می دانند و خاطرنشان می سازند که تنها راه حصول به کشاورزی پایدار کنترل این سه عامل است.

1ـ رشد جمعیت: افزایش جمعیت انسانها باعث استفاده بیشتر آنها از محیط و منابع طبیعی می شود. جمعیت جهان هر یازده سال یک میلیارد نفر افزایش می یابد و هر 60 سال دو برابر می شود، تا سال 2070 میلادی جمعیت جهان به 12 میلیارد نفر می رسد.

2تولید موادغذایی: با افزایش جمعیت، نیاز به غذا نیز افزایش می یابد. همین امر باعث استفاده بی رویه از زمینهای زراعی و کودهای شیمیایی شده و مسائل زیست محیطی را بوجود می آورد. از طرفی آمار نشان می دهد که مقدار زمین در جهان در سال 1950 از 5/0 ایکر برای هر شخص به 28/0 ایکر در سال 2000 کاهش می یابد. همچنین میزان رشد بازده محصولات در دهه های گذشته نیز کاهش یافته است. این عوامل باعث شده که دستیابی به کشاورزی پایدار مشکل شود.
همانگونه که ذکر شد مقدار رشد بازده محصولات نیز در حال کاهش است. بازده محصولات بین سالهای 1960 ـ 1950 حدود 40 درصد افزایش داشته در صورتیکه بین سالهای 2000 ـ 1990 بازده تنها 5 درصد افزایش داشته است.

 

3ـ تقاضای انرژی: با افزایش جمعیت و نیاز بیشتر به موادغذایی، نیاز به انرژی نیز بیشتر می شود و برای تامین این انرژی عمدتاً از سوختهای فسیلی استفاده می شود و محدودیت این سوختها و استفاده بی رویه از آنها می تواند برای حصول اهداف توسعه پایدار کشاورزی مشکل ساز باشد (Mahler et al, 1997)

در ایران نیز علاوه بر افزایش جمعیت، نیاز به تولید موادغذایی بیشتر و افزایش تقاضای انرژی، به عنوان چالشهای پیش روی کشاورزی پایدار مطرح هستند. تحقیق چیذری و همکاران (2000) نشان داد که دانش پایین کشاورزان درباره کشاورزی پایدار، مشکل فرسایش خاک, کمبود آب و نامناسب بودن وضعیت اقتصادی آنها، از مشکلات پیش روی کشاورزی پایدار در ایران است. کرمی (1995) نیز بیان می کند که وضعیت بداقتصادی کشاورزان باعث شده که مسائل زیست محیطی را در نظر نگیرند و آن را به عنوان چالشی برای حصول اهداف کشاورزی پایدار در ایران معرفی می کند.

 

رضوی (1379) مسأله جمعیت و روند افزایش آن را چالش عمده فراوری توسعه پایدار کشاورزی و روستایی در جهان می د اند و چالشهای ویژه پیش روی توسعه پایدار کشاورزی روستایی در کشور ایران را بدین شرح معرف می کند: تخریب کیفیت منابع آب، پوشش گیاهی و فرسایش شدید منابع آب و خاک, الگوی نادرست مصرف و مساله ضایعات، مطرح شدن تجارت آزاد و لزوم آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی و منطقه ای، مساله امنیت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، بیکاری در مناطق روستایی و ضعف مدیریت توسعه روستایی.

مدیریت تلفیقی مزرعه
مدیریت تلفیقی مزرعه یک سیستم زراعی جامع نگراست که ضمن حفظ محیط زیست و مسئولیت پذیری در قبال آن، باعث تولید سودآور محصول می شود. مدیریت تلفیقی مزرعه با تلفیق فرایندهای طبیعی سودمند و فنون مدرن کشاورزی کار می کند و نظارت و مراقبتهای زیست محیطی را به خوبی مدنظر قرار می دهد. هدف مدیریت تلفیقی مزرعه این است که احتمال خطرات وارد بر محیط زیست را کاهش داده و در عین حال کیفیتهای مناسب و مهم زیست محیطی را ایجاد و از آنها مراقبت کند (LEAF, 2002a) . در واقع مدیریت تلفیقی مزرعه مترادف کشاورزی پایدار است بگونه ای که کشاورزان با کمک مدیریت تلفیقی مزرعه, فعالیتهای خود را ارزیابی می کنند و احتمال خطرات وارد بر موادغذایی و محیط زیست را کاهش می دهند (LEAF, 2001).

اصول مدیریت تلفیقی مزرعه عبارتند از:
– تعهد به کشاورزی خوب و توجه به حیات وحش
– مدیریت کارآمد خاک و کاربرد فنون مناسب کشت
– استفاده از تناوبهای صحیح زراعی
– حداقل اتکا به موادشیمیایی و کودها

– انتخاب مناسب و دقیق نوع خاک
– نگهداری و حفظ فضاهای سبز و محیط روستایی
– افزایش سکونتگاههای حیات وحش
– تعهد به اخلاق گروهی برای ارتباطات، کارآموزی و مشارکت (LEAF, 2002a)

مزایای مدیریت تلفیقی مزرعه

1ـ سودآوری
مدیریت تلفیقی مزرعه شامل فعالیتهای می شود که از هدررفتن منابع و محصولات جلوگیری و کارآیی انرژی را افزایش می دهد و در ضمن با تولید محصولات دارای کیفیت مناسب و در نظرگرفتن مسائل زیست محیطی کار کشاورزی، محصولات آن در مدت زمان کوتاهی موقعیت مناسبی در بازارهای محلی و جهانی پیدا خواهند کرد. مطالعات انجام شده در اروپا نشان داده است که می توان ضمن کاهش نهاده ها و حفاظت از محیط زیست، سودآوری کار کشاورزی را حفظ و حتی در برخی شرایط آن را افزایش داد؛ مدیریت تلفیقی مزرعه نه فقط از طریق افزایش محصول بلکه با کاهش هزینه ها می تواند سودآوری را افزایش دهد (Anonymous. 2002)

 

2ـ حفظ محیط زیست
فعالیتهای مربوط به تولید و مصرف انسانها باعث تخریب محیط زیست شده است، برای مثال افزایش سطح بیابانها و کاهش حاصلخیزی خاک در نتیجه کشت بیش از حد در زمین است و یا آلوده شدن خاک و آبهای زیرزمینی در نتیجه بقایای کشاورزی، صنعتی و شهری می باشد. اما باید در نظر داشت که تولید پایدار کشاورزی به حفظ کیفیت آب، خاک و هوا وابسته است.مدیریت تلفیقی مزرعه شرایطی را فراهم می کند که در آن استفاده بی رویه از منابع طبیعی و فشار بر خاک جلوگیری شده و در عین حال موادمصنوعی و شیمیایی موردنیاز در حدی و به طریقی مورداستفاده قرار می گیرند که کمترین اثرات نامطلوب زیست محیطی را به همراه داشته باشند. تحت این سبک مدیریتی، بین انسان و طبیعت هماهنگی و تعادل ایجاد می شود و در واقع از پیدایش و گسترش تضاد بین اهداف تامین غذای انسانها و حفظ منابع طبیعی جلوگیری شده و باعث می شود این دو همدیگر را تکمیل کنند.

3ـ ترجیح بازار
امروزه بازار، متقاضی محصولاتی است که ضمن دارا بودن کیفیت، طعم و رنگ مناسب و مطبوع، از سلامتی برخوردار باشد و مراقبتهای زیست محیطی نیز در ضمن تولید آن در نظر گرفته شده باشد. مشتری خواهان محصولاتی است که بتواند در موقع نیاز به آن دسترسی داشته باشد و از پایداری مناسب برخوردار باشد (Uk Agriculture., 2002).
کسب کیفیتهای بازارپسند و تولید پایدار تنها با استفاده از روشهای پایدار مقدور است و مدیریت تلفیقی مزرعه روشهایی را پیشنهاد می دهد که پایدارند. در واقع مدیریت تلفیقی مزرعه اولویتهای بازار را مدنظر قرار داده و سعی می کند اهداف و روشهای خود را تا حد امکان مدنظر قرار داده و سعی می کند اهداف و روشهای خود را تا حد امکان مطابق آنها سازد.

4ـ توجه به اولویتهای جهانی
طی سالیان متمادی، فعالیتهای انسانی باعث بوجود آمدن مشکلاتی شده که زندگی جهانیان را با تهدید مواجه کرده است و حل این مسائل مقدور نخواهد بود مگر با اتخاذ مدیریت صحیح برای استفاده از منابع و ارتباط صحیح انسانها با طبیعت در تمامی جوامع. مشکلاتی مانند گرم شدن هوای جهان وخطر انقراض برخی گونه های گیاهی و حیوانی، از این قبیل

مشکلات هستند که ذهن جهانیان را مشغول ساخته و مدیریت تلفیقی مزرعه راه حلهایی برای آنها ارائه داده است. برای مثال مدیریت تلفیقی مزرعه نوعی سیستم گردش زراعی را پیشنهاد می دهد که ضمن کاهش مصرف انرژی باعث ایجاد زیستگاه زمستانی برای پرندگان مزرعه و حفظ گونه های زیستی می شود. از اولویتهای دیگری که می باید به آن پرداخته شود فقر و گرسنگی است که بسیاری افراد و بخصوص روستائیان کشورهای در حال توسعه از آن رنج می برند و مدیریت تلفیقی مزرعه ضمن توجه به افزایش محصول، موضوع عدالت برخورداری از منابع را نیز برای کاهش فقر و گرسنگی ضروری می داند و برای حصول آن ، برنامه ریزی می کند.

دیدگاههای مدیریت تلفیقی مزرعه درباره کار در مزرعه

1ـ موادمغذی خاک
کاهش شدید موادمغذی خاک یکی از مهمترین تهدیداتی است که تولید غذا را به مخاطره انداخته است. کاربرد موادمغذی نیز به علت قیمتهای بالای آنها برای برخی کشاورزان و بخصوص روستائیان کشورهای در حال توسعه که برای تامین نیازهای غذای خود مجبورند فشار بیشتری بر خاک وارد کنند، مشکل است. از طرفی استفاده زیاد از مواد مغذی فقط هزینه بر و اسراف نیست بلکه می تواند منجر به حساس شدن گیاه به آفات و بیماریها شود. لذا یکی از راه حلهایی که به نظر مفید می رسد استفاده از بقایای گیاهی و جانوری موجود در

خاک، خردکردن و ادغام آنها برای حفظ حاصلخیزی خاکی می باشد. همچنین تعادل فسفر و پتاسیم خاک را نیز می توان با تناوب زراعی محصولات مختلف حفظ کرد. از طرفی امروزه به خوبی مشخص شده که استفاده از منابع غذایی گیاهی و ارگانیک موجود در محل هیچگاه نخواهد توانست غذای موردنیاز جهانیان را تامین کند. لذا بکارگیری روشهای سنتی و استفاده از موادمغذی ارگانیک ومواد خام گیاهی در مزارع تنها در صورتی می تواند تامین نیازهای غذای جمعیت روبه رشد جهان را تضمین کند که با فناوریهای کودهای مغذی ادغام شود. اصلاح

کننده های خاک می بایست تحت یک مدیریت صحیح در محل و زمان مناسب و نیز همانند روشهای آبیاری و مصرف آفت کشها بر مبنای مدلهای چرخش موادغذایی بکار گرفته شوند.

2ـ تناوب صحیح زراعی
تناوب محصولات متنوع منافع زیادی دارد. کشت محصولات مختلف در یک تناوب صحیح به کاهش حشرات مضر، بخصوص حشراتی که در خاک هستند از قبیل نماتدها و ریشه خوارها کمک می کند. تناوب صحیح همچنین مشکلات مربوط به علفهای هرز را کاهش و قابلیت مزرعه را برای بکارگیری روشهای مختلف کنترل علف هرز افزایش می دهد. یک تناوب خوب شامل کشت غلات، گیاهان پهن برگ و همچنین چمنها یا یک گیاه لگومینوز می شود. در انتخاب محصولات در تناوب همچنین می بایست حمل و نقل، نوع خاک و بازار را مدنظر قرار داد.

3ـ حاصلخیزی خاک
افزایش جمعیت و تلاش برای تغذیه آنها بخصوص درمناطق فقیرنشین، در نهایت باعث وارد آمدن فشار بر خاک می شود. لذا روش مدیریت خاک در آینده اهمیت بیشتری پیدا خواهده کرد. خاک ورزی باید متناسب با نوع خاک، نوع محصول، توپوگرافی، خطر فرسایش و جو باشد. فنون خاک ورزی حداقل مزایای زیادی نسبت به شخم و خاک ورزی مرسوم دارد که عبارتند از:

• کاهش مصرف انرژی
• کاهش معدنی شدن و آبشویی نیتروژن
• بهبود خصوصیات فیزیکی خاک
• قابلیت استفاده از استراتژیهای مختلف کنترل علف هرز
• کاهش خطر فرسایش خاک
افزایش جمعیت فلور و فون مفید خاک

با توجه به آنچه در بالا اشاره شد، مدیریت تلفیقی مزرعه در پی آن است که هر چه بیشتر فونی را بکار گیرد که طی آن تخریب بافت خاک کمتر شده و حاصلخیزی و ساختار خاک برای مدت بیشتری حفظ شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   206   207   208   209   210   >>   >