کارآفرینی کارخانه صنعتی آلیاژ pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  کارآفرینی کارخانه صنعتی آلیاژ pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد کارآفرینی کارخانه صنعتی آلیاژ pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مندرجات

1-    فهرست محتویات
2-    خلاصه اجرایی
3-    مشخصات کارخانه
4-    مدیریت
5-    محصول
6-    جایگاه مشتری / بازار
7-    گنجایش و کشش مشتری / بازار
8-    رقبا
9-    برنامه فروش
 
2-خلاصه اجرایی :
این طرح تجاری به منظور کسب در آمد بیشتر جهت افزایش ظرفیت تولید و قبول سفارشات متعدد دیگری از شرکت ساپکو ( در کوتاه مدت ) و قبول سفارش مشتریان دیگری ( در دراز مدت ) که این افزایش ظرفیت درگرو افزایش زیر بنای تولیدی و اداری کارخانه و افزایش امکانات و تجهیزات و ماشین آلات امکان پذیر می باشد تهیه شده است .
کارخانه صنعتی آلیاژ بمنظور تولید قطعات خودرو تأسیس و در حال حاظر تولید منیفولد هوای پیکان و فروش آن طبق قراردادهای منعقد و سفارشات دریافتی به شرکت ایران خودرو انجام می پذیرد . این کارخانه تا به حال قریب به سه سال از فعالیت تولیدی در زمینه قطعه فوق گذارانده و قرارداد فی ما بین تا پایان آذرماه 80 خاتمه یافته و کلیه قطعات سفارشی منیفولد پیکان تا این تاریخ ارسال گردیده و در حدود یکماه قبل یعنی اوایل مهرماه سال جاری ( سال 80 ) قرارداد ساخت منیفولد هوای پژو   به تعداد 35000 قطعه بمدت حدود 16 ماه منعقد گردیده و در شرف تجدید قرارداد منیفولد هوای پژو 405 فراهم گردیده که در صورت انعقاد با شرایط خاص خودش ( پس از عقد قرارداد مشخص می گرد ) قابل اجراء می باشد و یکی از دلائل عنوان شده جهت افزایش ظرفیت امکان تولید همین قطعه ( منیفولد هوای پژو 405 ) می باشد .
کارخانه صعتی آلیاژ همزمان با انعقاد قرارداد ساخت منیفولد هوای پژو و    قرارداد جدیدی با شرکت ایران خودرو جهت ساخت منیفولد هوای انژکتوری پیکان 1600 تا مدت نا معلوم انجام پذیرفته است که در حال حاضر محصول اصلی این شرکت منیفولد هوای انژکتوری می باشد .
ظاهر این قطعات مشتری بجز شرکت ایران خودرو ندارد و لذا شرایط تثبیت وضع موجود و یا بهبود آن مستلزم ایجاد ارتباط منطقی و دقیقتری با مشتری می باشد که پیش بینی می شود در صورت تحقق این امور در آمد حاصل از قراردادها بتواند هزینه توسعه مکانی و تجهیزاتی کارخانه را تضمین نماید . البته لازم به یادآوری می باشد که تنها محل امکلن درآمد این کارخانه د رحال حاضر  قراردادهای جاری با ایران خودرو می باشد و کارخانه می باید درجهت حفظ این منابع با دقت و نکته سنجی بیشتری و لذا ریسک پذیری بسیار بالا می باشد و کلیه مدیران می باید به این امر و قوف کامل داشته باشند .
از طرفی تغییر در سیاستهای تولیدات ایران خودرو و بجهت شرایط زیست محیطی و مقرراتی که دولت هر چند گاهی بمنظور جلوگیری از تولید خودروهای آسیب رسان به محیط زیست ئوضع می نماید .
بشدت طرح های تجاری این کارخانه را آسیب پذیر می سازد که می باید به تدبیری خاص زمینه تولید قطعات دیگری که از نظر زیست محیطی مورد تأیید می باشد و یا تأثیری بر آن ندارد را در تولیدات آتی بلند مدت کارخانه فراهم می آوریم .

3-مشخصات کارخانه :
کاخانه صنعتی آلیاژ در سال 1361 بمنظور تولید قطعات آلمینیومی و عمدتاً قطعات خودرو و بالاخص قطعات مورد مصرف در موتور اتومبیل تأسیس و با فراز و نشیب های بسیار در حال حاضر با تولید محصولاتی که در خلاصه اجرایی توضیح داده شده به فعالیت تولیدی خود ادامه می دهد .
آدرس کارخانه : جاده قدیم کرج -جاه شهریار -درب اول خادم آباد -نصیر آباد نرسیده به دهشاد بالا -کاخانه صنعتی آلیاژ   
آدرس دفتر : در محل کارخانه             39235    -02642
شماره تلفن های کارخانه و دفتر :         39345
        شماره فکس                 325086 -0262
مدیر عامل کارخانه آقای عبدالله عزت آبادی پور و سهامداران این کارخانه با درصد سهام تعیین شده بشرح زیر می باشد :
آقای عبدالله عزت آبادی پور با 85 درصد سهام
آقای داود خاوری فرد با 15 درصد سهام
فضای کارخانه با مالکیت شخص و با توافقنامه استادی از طرف شرکت اوقاتف در اختیار سهامداران قرارداده شده است .

4-مدیریت :
آقای عبدالله عزت آبادی پور مدیریت عامل کارخانه می باشد که با درجه لیسانس متالورژی از دانشگاه علم و صنعت ایران و با بیست و شش سال سابقه در زمینه تولید قطعات آلمینیومی خودرو و مدیریت کل واحدهای مربوطه فعالیت دارند .
اقای داود خاوری فرد مدیریت داخلی کارخانه می باشند که با تحصیلا فوق دیپلم بمدت بیست و پنج سال سابقه فعالیت در زمینه های اشاره شده بالا فعالیت دارند .
آقای مجید خاوری فرد مدیریت بازرگانی که با تحصیلات لیسانس بیمه و امور بازرگانی به مدت ده سال سابقه فعالیت در زمینه بازرگانی این کارخانه را بعهده دارد .
آقای غلامرضا عدالتی صداقت مدیریت کیفی کارخانه را بعهده دارند . نامبرده با درجه لیسانس در رشته مکانیک از دانشگاه آزاد کرج بمدت 4 سال سابقه فعالیت در زمینه کنترل کیفی قطعات تولیدی را در کاخانه بعهده دارند  .
آقای اکبر لطفی نژاد مدیریت طراحی مهندسی را بعهده دارند و با درجه لیسانس طراحی مکانیک از دانشگاه امام حسین به مدت 1 سال سابقه فعالیت در این زمینه را در کارخانه بعهده دارند .
آقای اسدالله عزت آبادی پور مدیریت اداری و آموزش را بعهده دارند . نامبرده اخیراً عهده دار این مسئولیت شده اند و با پشتکاری که از وی انتظار می رود بتوانیم در صحت بهبود اداره سیستماتیک مدیریت کیفیت کارخانه اسفاده بهینه نماییم .
میزان تحصیلات و تجربیات کاری بقیه کارشناسان و همکارات مؤثر در اداره کارخانه در دفتر مدیریت ارشد در دسترس می باشد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق اسکارنی میر آرشیتکت برزیلی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق اسکارنی میر آرشیتکت برزیلی pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق اسکارنی میر آرشیتکت برزیلی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق اسکارنی میر آرشیتکت برزیلی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق اسکارنی میر آرشیتکت برزیلی pdf :

اسکارنی میر در پانزده دسامبر1907 در منطقه پر شیب تپه ریود جانروی برزیل بدنیا آمد. و از آن سپس در آن منطقه شروع به کار کرد. البته همراه با گهگاهی سرزدن به ایتالیا و فرانسه. در سال 1934 از دانشکده ملی بلاس آرتز در ریوجانرو فارغ التحصیل شد. این آرشیتکت نامی در طی دوران دانشجویی در اداره ‌ لوسیاکستا مشغول به کار بر روی نقشه های ساخت وزارتخانه ‌ملت که توسط آرشیتگت معروف فرانسوی لوکوربوزیر طراحی شده بود شد. در طول این پروژه بود که نی میر شهردار ثروتمند‌ترین ایالت مرکزی برزیل جزلینو کوبیشک که بعدها رئیس جمهوری برزیل شد را ملاقات نمود. این ملاقات در سال 1940 با شهردار وقت بلوهوریزنتال پایتخت ایالت میناس جریاس روی داد. وی از نی میر خواست که یک منطقه در جنوب شهر بنام پمپولا توسعه دهد. بنابراین وی نی میر را برای طراحی تعداد ساختمان بنام گروه پمپولا فرا خواند. این اولین کاری بود که وی بصورت تکی انجام داد یعنی وقتی که سی و سه سال بیشتر نداشت. ساختمان در سال 1943 کامل شد و بحث زیادی را ایجاد کرد که همچنین باعث شد برای اولین بار توجه جهانی به سوی اسکارنی میر جلب شود. با اینکه ساختمان های نی میر دارای شکل هنری است اما وی هدف عملی از یک شکل هنری و یا هر خمیدگی از ساختمانهایش را مهم می‌دادند و نقش هر یک از آنها را اغلب توصیف می‌کند. بعدها این شهردار به سمت ریاست جمهوری منصوب شد و در این منصب نی میر را به عنوان رئیس معماری برزیلیا معرفی کرد و باعث شد نی میر مشغول پروژه‌های متعددی شود. وی در طی پروژه‌ها جهانی دیگرش دوباره با لوکور بوزیر در نقشه کشی (طراحی) اداره ‌مرکزی سازمان ملل متحد در امریکا همکاری نمود. در سال 1947 شهرت جهانی او هنگامی که برای طراحی ستاد مرکزی سازمان ملل به امریکا سفر کرد به اثبات رسید. در سال قبل از آن وی دعوت نامه‌ای را برای تدریس در دانشکده یل دریافت کرده بود اما به هر حال به خاطر اعتقادات شدید وی به سوسیالیسم ویزای او این اجازه را به وی نمی داد. در سال 1950 اولین کتاب در مورد کارهای اسکارمیر در امریکا توسط استاموپاپاداکی منتشر شد. در طول دهه 1950 یک مرکز تحقیقات هوانوردی در نزدیکی سائوپائولو طراحی کرد. در پاریس، یک مرکز فرهنگی برای لوهور و ایتالیا،‌ اداره تألیفات مون دادوری در میلان و ساختمان اداره اف ای تی ای در تورین طراحی نمود. در الجزایر وی باغ وحش‌ها، دانشگاه کنستانتین و اداره امور خارجه را طراحی کرد. با این که دو نیمه بازنشسته است هنوز با گروه طراحان مشغول به کار است و مقدم معماران جوان را از تمام نقاط جهان گرامی می‌دارد و امیدوار است که احساسات زیبایی شناسی را در آنها القا کند. احساساتی که این اجازه را به وی داد تا بتواند برای پیدا کردن زیبایی در ایجاد اشکال معماری به تلاش برخیزد. اسم نی میر این آرشیتکت برزیلی یهودی به عنوان یکی از مهم‌‌ترین اسم‌های معماری مدرن قابل ملاحظه است. با اینکه وی یکی از حمایت کنندگان از فایده گرایی (سودگرایی) است آثار وی فاقد سودی است که اغلب توسط پست مدرنیزم انتقاد می‌شود. ساختمانهای میر دارای اشکال پویا و خمیدگی‌های هستند که باعث شده‌اند بسیاری وی را بیشتر به عنوان یک مجسمه ساز تحسین کنند تا یک معمار برخی از منتقدان این را یک نقیصه می دانند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی اثر جنس خاک بر پایداری و ظرفیت باربری دیوار حائل مسل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی اثر جنس خاک بر پایداری و ظرفیت باربری دیوار حائل مسلح به ژئوتکستایل pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر جنس خاک بر پایداری و ظرفیت باربری دیوار حائل مسلح به ژئوتکستایل pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر جنس خاک بر پایداری و ظرفیت باربری دیوار حائل مسلح به ژئوتکستایل pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر جنس خاک بر پایداری و ظرفیت باربری دیوار حائل مسلح به ژئوتکستایل pdf :

خلاصه
در این تحقیق اثر جنس و پارامترهای مقاومتی خاک بر ضریب اطمینان پایداری و ظرفیت باربری دیوارهای حائل مسلح به ژئوتکستایل (با طول های مختلف) مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، مطالعات پارامتریک با استفاده از روش اجزاء محدود و نرمافزار plaxis v8.2 انجام شده است. نتایج حاکی از آن است که جنس خاک اثر قابل ملاحظه ای بر رفتار دیوارهای حائل خاک مسلح داشته و افزایش پارامترهای مقاومتی خاک (زاویه اصطکاک داخلی و چسبندگی) موجب افزایش ضریب اطمینان پایداری و نیز ظرفیت باربری دیوار می شود. علاوه بر این، با افزایش طول ژئوتکستایل، در تمامی خاک ها توان باربری دیوار افزایش می یابد که این افزایش به خصوص در طول های اولیه و در خاک با پارامترهای مقاومتی پایین مشهود تر است.

کلمات کلیدی: خاک مسلح، ژئوتکستایل، توان باربری، ضریب اطمینان،plaxis

ٌ. مقدمه

امروزه استفاده از دیوار حائل به جهت گسترش مناطق شهری و صنعتی، کمبود زمین های مناسب و تراکم سازه های مختلف در فضای محدود، بیش از پیش رونق یافته است. از این میان دیوارهای خاک مسلح که معمولا دارای هزینه کمتر و سرعت بالاتر اجرایی و در عین حال رفتار بهتری نسبت به دیوارهای متداول وزنی یا بتن مسلح می باشند، بیشتر مورد توجه واقع شده اند. از مهمترین مزایای دیوارهای مسلح ژئوسنتتیکی، رفتار مناسب این دیوارها در برابر انواع بارها می باشد. یکی ازخصوصیات اصلی دیوارهای مسلح شده به ژئوسنتتیک ها توان باربری آنهاست. تسلیح خاک بوسیله عناصر کششی نظیر میلگرد و تسمه فولادی و یا ژئوتکستایل ها انجام می گیرد. گرچه ایده اولیه خاک مسلح جدید نیست ولی با ورود محصولات پلیمری ژئوسنتتیک با قابلیت کشسانی زیاد، استفاده از ان برای کاربرد های مختلف و از جمله تسلیح خاک توسعه پیدا کرد. در دنیای جدید استفاده از ژئوسنتتیک در سراسر جهان به عنوان یکی از روشهای اصلاح خاک پذیرفته شده است و بطور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد

در این تحقیق با استفاده از نرم افزار پلاکسیس و به روش اجزاء محدود، تاثیر جنس خاک بر پایداری و ظرفیت باربری دیوار حائل مسلح به ژئوتکستایل، مورد بررسی قرار گرفته است.

ٍ. مشخصات مدل

عملکرد خاک مسلح به دو طریق یکبار با اعمال بارگذاری استاتیکی یکنواخت بر روی یک پی نواری انعطاف پذیر مستقر بر خاک مسلح به ژئوتکستایل و به دنبال آن تعیین توان باربری پی، و یکبار با تعیین ضریب اطمینان پایداری دیوار مسلح شده با استفاده از روش C- reduction مورد ارزیابی قرار گرفته است ]ٌ.[ بر اساس پارامترهای معرفی شده در جدول ٌ مدلسازی بر روی دیوار حائل مسلح به ژئوتکستایل با استفاده از نرم افزار PLAXIS انجام گرفته و تاثیر پارامترهای مختلف در آن ارزیابی شده است.

جدول ٌ- محدوده تغییرات پارامترهای متغیر در مدلسازی
ردیف پارامتر نماد واحد مقدار
1 جنس خاک مطابق جدول ٍ

2 طول ژئوتکستایل L (m) 2,3,4,6,8

3 ارتفاع خاک مسلح Z (m) 2,4,6×

چهار نوع خاک مسلح بر روی زمین طبیعی از جنس رس در نظر گرفته شده است. مشخصات خاک مورد استفاده در مدلسازی و تحلیل در جدول ٍ آورده شده است ]ٍ.[ پی از نوع نواری بصورت انعطاف پذیر با ارتفاع ًَ سانتیمتر، سختی خمشی EI=8.96×104 kNm2/m ، سختی محوری EA = 1.68×106 kN/m و به عرض ثابت B = 2 m درنظر گرفته شده است. فواصل نصب ژئوتکستایل نیز ِ/ً متر در نظر گرفته شده است ]َ.[

جدول ٍ- مشخصات خاک های مورد استفاده در مدلسازی (شامل خاک مسلح و لایه بستر از جنس رس)
×پارامتر نماد واحد بستر رسی خاک مسلح
I II III IV
وزن مخصوص (kN/m2) 17 19 19 19 19
خاک
چسبندگی C (kN/m2) 34 0 0 20 40

زاویه اصطکاک o 30×
داخلی ( ) 0 40 30 30
زاویه اتساع (o) 0 10 0 0 0×

مدول الاستیسیته (kN/m2) ×
Eref 10000 25000 25000 25000 25000

نسبت پواسون ×
– 03 03 03 03 03

فصل ضریب Rint – – 0.8 0.8 0.8 0.8×
مشترک
َ. بررسی نتایج حاصل از مدل سازی

در این بخش، تاثیر پارامترهایی نظیر جنس خاک و طول المان ژئوتکستایل با توجه به سایر عوامل تاثیر گذار، بر پایداری و ظرفیت باربری دیوار حائل مسلح به ژئوتکستایل مورد مطالعه قرار گرفته است.

َ. ٌ. اثر جنس خاک بر ظرفیت باربری پی

جنس خاکریز بر میزان باربری لایه اثر بسزایی دارد.همانطور که در اشکال ٌ ، ٍ و َ مشاهده می شود می توان دید که در تمامی مدلسازی ها خاک II با زاویه اصطکاک داخلی 30 درجه و چسبندگی 0 کمترین ظرفیت باربری را دارد. با افزایش زاویه اصطکاک داخلی خاک به 40 درجه ظرفیت باربری افزایش می یابد اما افزایش میزان چسبندگی خاک (از مقدار 0 در خاک II تا 20 در خاک III و 40 در خاک (IV تاثیر بیشتری در افزایش توان باربری پی با شرایط درنظرگرفته شده دارد.

شکل ٌ – تغییرات توان باربری با افزایش طول ژئوتکستایل در شرایطz=2

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

رویکردی برای آنالیز متریک های فرآیند تولید نرم افزار pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  رویکردی برای آنالیز متریک های فرآیند تولید نرم افزار pdf دارای 170 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد رویکردی برای آنالیز متریک های فرآیند تولید نرم افزار pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب
چکیده    1
مقدمه    2
فصل اول: کلیات تحقیق    4
1-1بیان مسئله    5
1-2اهمیت و ضرورت تحقیق    6
1-3 اهداف تحقیق    7
1-4 پیشینه تحقیق..    6
1-5 روش کار تحقیق    9
1-6 تعاریف.    8
1-7 ساختار پایان نامه    10
فصل دوم: آشنایی با ادبیات موضوع    11
2-1 مقدمه    11
2-2 مهندسی نرم¬افزار    11
2-3 چرخه تکوین نرم¬افزار    13
2- 3- 1  چرخه حیات محصول    14
2- 3- 2 در صورت نبود چرخه حیات محصول    14
2-3-3 مراحل و فازهای چرخه حیات نرم¬افزار    17
2- 3 – 4 مدلهای چرخه حیات محصول    19
2- 3- 5 استانداردهای چرخه حیات نرم¬افزار    20
2 -4 کیفیت 29 2     2- 4- 1 مفهوم کیفیت30
2- 4- 2 کیفیت نرم افزار    30
2- 4- 3  اهمیت کیفیت نرم¬افزار    31
فصل سوم: متریک¬های نرم¬افزاری    32
3-1مقدمه    33
3- 2- 1 انواع متریک¬ها    34
3- 3 متدولوژی    39
3- 4 انواع محصولات نرم¬افزاری    41
3-5 روش¬های تولید نرم¬افزار    45
3- 6 انواع ساختارهای تشکیلاتی    46
3- 7 مستندات    48
فصل چهارم: الگوی پیشنهادی    52
4- 1 مقدمه    53
4- 2 اندازه¬گیری    54
4- 2– 1 فرآیند اندازه¬گیری    55
4- 3 اهداف الگوی پیشنهادی    57
4- 3-1  الگوی پیشنهادی    57
4- 3- 2  پیشنهاد سیکل متریک¬های نرم¬افزاری  بر طبق چرخه برنامه¬ریزی/اجرا/ بررسی/ اقدام اصلاحی    57
4- 3- 3  استاندارد  12207  ISO/IEC  به عنوان پایه الگو    62
4- 3- 4  ویژگیهای الگو    70
فصل پنجم: نتایج و ارزیابی    72
5- 1 مقدمه    73
5- 2 متریک¬های مدیریت    73
5- 3 متریک¬های ریسک    73
5- 4 وزن¬دهی به زیر متریک¬های تعریف¬شده    75
5- 5 روند ارزیابی، تحلیل و نمایش نتایج    80
5- 5-1  نمونه¬سازی سه پروژه جهت پایش متریک¬های پیشنهادی    80
5- 5- 2 نتایج بدست آمده از سه پروژه در خصوص متریک¬های ریسک    85
5- 5- 3 نتایج بدست آمده از سه پروژه در خصوص متریک¬های مدیریت    92
5- 5- 4 مقایسه سه پروژه در خصوص متریک¬های ریسک و مدیریت    93
فصل ششم: بحث و نتیجه¬گیری    94
6-1 مقدمه    95
6-2 دستاورد  پایان¬نامه    95
6-3 پیشنهادات آتی    97
پیوست الف    98
پیوست ب    116
پیوست ج    129
فهرست¬نام¬ها    159
منابع و ماخذ    166
چکیده انگلیسی167



فهرست شکل¬ها
شکل2-1: فاز¬های چرخه تولید نرم-افزار17
شکل2-2: ساختار استاندارد ایزو 12207:200828
شکل 3-1: حوزه¬های دانش مدیریت پروژه39
شکل4-1: بخش¬بندی یک فرآیند به فعالیت¬های برنامه-ریزی/اجرا/بررسی/ اقدام اصلاحی56
شکل4-2: پیشنهاد سیکل متریک¬های نرم¬افزاری بر طبق مدل برنامه¬ریزی/اجرا/بررسی/ اقدام اصلاحی58
شکل4-3: سطح اول الگوی پیشنهادی59
شکل4-4: سطح دوم الگوی پیشنهادی60
شکل4-5: سطح سوم الگوی پیشنهادی61
شکل4-6: وظایف، فعالیت اکتساب62
شکل4-7: وظایف، فعالیت عرضه63

 


فهرست جداول
جدول2-1: استاندارد¬های ایزو در مدیریت پروژه و کیفیت نرم-افزار24
جدول3-1: انواع محصولات نرم¬افزاری و ویژگی-هایشان45
جدول3-2: روش¬های تولید نرم¬افزار و ویژگی-هایشان47
جدول3-3: انواع ساختار¬های تشکیلاتی و ویژگی-هایشان49
جدول5-1: متریک¬های ریسک و وزن¬دهی به زیرمتریک-هایش77
جدول5-2: متریک¬های مدیریت و وزن¬دهی به زیر¬متریک-هایش78
جدول5-3: امتیازدهی به متریک ریسک پروژه 1 82
جدول5-4: امتیازدهی به متریک ریسک پروژه 283
جدول5-5: امتیازدهی به متریک ریسک پروژه 384
جدول5-6: امتیازدهی به متریک مدیریت پروژه 186
جدول5-7: امتیازدهی به متریک مدیریت پروژه 288
جدول5-8: امتیازدهی به متریک مدیریت پروژه 390


 
فهرست نمودار¬ها
نمودار 5-1: مقایسه 3 پروژه در امتیازدهی به متریک ریسک85
نمودار5-2: مقایسه 3 پروژه در امتیازدهی به متریک مدیریت92
نمودار5-3: مقایسه 3 پروژه در امتیازدهی به متریک¬های ریسک و مدیریت93


 
چکیده
کیفیت نرم¬افزار، شاخص حیاتی و مهمی برای تولید نرم¬افزارها است که ضمن بالا¬بردن
بهره¬وری، به ایجاد نرم¬افزارهای قدرتمند و شکست¬ناپذیر منجر می¬گردد. به طوری که می¬توان گفت تضمین کیفیت مهمترین اصل و برنامه در تولید نرم¬افزارها است.
راهکاری که به منظور تضمین کیفیت  نرم¬افزار و ارتقا آن پیشنهاد می¬گردد، مقوله¬ی اندازه¬گیری است. ما حصل فرآیند اندازه¬گیری بدست آوردن مجموعه¬ای از متریک-ها است.
متریک¬های نرم¬افزاری، کاربردی پیوسته از تکنیک¬های مبتنی بر اندازه¬گیری در فرآیند توسعه نرم¬افزار به منظور فراهم کردن به موقع اطلاعات مدیریتی معنادار به همراه بکارگیری این تکنیک¬ها در بهبود فرآیند هستند. بنابراین نیازمند استخراج متریک¬های مربوطه در راستای هدف مورد نظر هستیم.
در این پایان¬نامه، با مد نظر قرار دادن اهمیت وجود متریک¬های نرم¬افزاری، بهره¬گیری از مدل
فرآیند¬های چرخه حیات نرم¬افزار استاندارد بین-المللیISO/IEC 12207 و فرآیند اندازه¬گیری برنامه-ریزی/اجرا/ بررسی/اقدام اصلاحی، الگویی به منظور پایش فرآیند تولید نرم¬افزار ارائه شده است. همچنین نمونه زیر¬متریک¬هایی برای ارزیابی متریک¬های ریسک و مدیریت به عنوان عناصری ضروری جهت پایش فرآیند تولید نرم¬افزار ارائه و توسط تابعی مقادیر کیفی آن¬ها تبدیل به مقادیر کمی شده¬اند.
کلمات کلیدی: متریک¬های نرم¬افزاری، اندازه¬گیری، فرآیند تولید نرم¬افزار، استاندارد ایزو 12207

 

مقدمه
امروزه برای هر شرکتی که با موضوع فناوری اطلاعات و صنعت نرم¬افزار سروکار دارد، توسعه و بهبود کیفیت مراحل تولید نرم¬افزار و افزایش کارایی و بهره¬وری افراد درگیر با آن به امر مهمی تبدیل شده است. همزمان با قدرتمند شدن کامپیوترها، تقاضا برای نرم¬افزارهای قوی¬تر نیز افزایش یافته و به دلیل این که فناوری نقش بسیار حیاتی در پیشبرد کسب¬و¬کار ایفاد می¬کند، مشکلات
نرم¬افزار، مشکلات مهمی محسوب می¬شوند که بر روی عملکرد بسیاری از شرکت¬ها تاثیر گذارند. امروزه، بسیاری از شرکت¬ها دریافتند که اغلب مشکلات نرم¬افزاری، تکنیکی هستند و مهندسی
نرم¬افزار متفاوت با سایر مهندسی¬ها است؛ زیرا محصولات نرم¬افزاری فکری بوده اما محصولات سایر مهندسی¬ها و دیگر علوم ملموس و فیزیکی هستند. در مرکزیت هر مهندسی، اندازه¬گیری وجود دارد که روشی بر پایه استاندارد¬ها یا قرارداد¬های شناخته شده است. اگر به اندازه¬گیری کارایی سیستم، میزان کارآمد بودن سازمان یا شرکت یا حتی داده-هایی که مورد استفاده قرار می¬گیرند نپردازیم، مسلما امکان کنترل روند کار را نخواهیم داشت که در نتیجه، اعمالی که به منظور پیشرفت انجام می¬شوند تنها بر مبنای حدس و تخمین خواهند بود. چرا که تنها ثبت اطلاعات امروز است که امکان مقایسه را فراهم می¬آورد. همان¬طور که پاتریک هنری نیز با گفته¬ی خود، این مطلب را تایید می¬کند:
"  هیچ راهی را برای قضاوت در آینده نمی¬شناسم، مگر با استفاده از گذشته".
اندازه¬گیری را می¬توان در سرتاسر پروژه نرم¬افزاری به هدف بهبود بخشیدن فرآیند نرم¬افزاری، کنترل کیفیت، ارزیابی بهره¬وری و کنترل پروژه به کار برد. استفاده از اندازه¬گیری به مهندس نرم¬افزار در ارزیابی محصولات فنی یاری رسانده و وی را قادر به تصمیم¬گیری تاکتیکی به موازات پیشرفت پروژه می¬سازد. در این میان، متریک-های نرم¬افزاری گستره وسیعی از اندازه¬گیری¬ها را برای
نرم¬افزارهای کامپیوتری در بر می¬گیرند. می¬توان چنین بیان نمود که تلاش جهت بهبود فرآیند¬های یک سازمان، بدون ابزار مناسب اندازه¬گیری، متریک¬های صحیح و استانداردهای عملکرد، کاری بیهوده است.
لذا ارائه الگویی مطابق با استانداردها که بتوان با استناد و استفاده از آن به کنترل و پایش فرآیند تولید نرم¬افزار پرداخته و راهی را جهت رفع مشکلات ناشی از عدم توجه به این مقوله مهم بیان نمود، ضروری است.

 

منابع و ماخذ
]1[ ناصر¬مدیری، فاطمه¬کشاورز¬کوهجردی، " مفاهیم پیشرفته در مهندسی نرم¬افزار،" شابک: 3-1-91693-600-978، 1388
]2[   ناصر¬مدیری، فاطمه¬دوامی، عصمت¬علی محمد ملایری، " متریک¬های نرم-افزار،" شابک: 0-2-61693- 600-978، 1389
]3[ فاطمه دوامی، " ارائه چارچوب و چرخه حیات پروسه اندازه¬گیری نرم-افزار،"پایان¬نامه دوره کارشناسی¬ارشد، دانشگاه آزاد تهران شمال، زمستان 1389
[4] Habra Naji, et al. “A Framework for the Design and Verification of Software Measurement Methods”, Elsevier, The Journal of Systems and Software 81 633–648,2008.
[5] Raffo , David M. , “Software Project Management using PROMPT: A Hybrid Metrics, Modeling and Utility Framework “ , Elsevier, Information and Software Technology 47 1009–1017, 2005.
[6] Osmudson John S., et al. “ Quality Management Metrics for Software Development” , Elsevier Science, Information & Management 40 799–812, 2003.
[7] R. Pressman, “Software Engineering: A Practitioner’s Approach 5th Edition,” McGraw-Hill Science/Engineering/Math, ISBN: 0072853182, 2001.
[8] Baker Mark D. , “ Implementing an Initial Software Metrics Program ", IEEE , 1991.
[9] Hoffman Gabriel D. , “ Early Introduction of Software Metrics “ , IEEE , 1989.
[10] Somerville, “Software Engineering,” Pearson Education, ISBN: o321210263, 1999.
[11]Day, G. “The Product Life cycle: Analysis and applications issues,” Journal of Marketing, Vol 45, autumn 1981.
[12] Carlo Mazza, Jon Fairclough, Bryan Melton, Daniel de Pablo, Adriaan Scheffer, Richard Stevens, “ Software Engineering Standards”, Prentice-Hall International(UK) Ltd. First published 1994.
[13] ISO/IEC 12207:2008, International Standard, System and software engineering-Software life cycle processes
[14] ISO/IEC 15939:2007(E), International Standard, System and software engineering-Measurement process, 2007.
[15] P. Goodman “ Software Metrics: Best Practices for Successful IT Management,” Rothstein Associates Inc., 2004.
[16] A Guide ti the Project Management Body of Knowledge(PMBOK), An American National Standard, ANSI/PMI 99-001-2008, 2008.
[17] N. Fenton, and S. Pfleeger, “Software Metrics - A Rigorous and Practical Approach,” Brooks Cole Publishing Company, ISBN: 0534954291, 1998.
[18] R. V. Solingen, E. Berghout, "The Goal/Question/Metric method – a practical guide for quality improvement of software development," McGraw-Hill, London, England, 1999.
[19] G. Gorenflo, J.  W. Moran, “  The ABCs of PDCA for Public Health Foundation ‘ s website, 2010.
[20] Raghu Singh, “An Introduction to International Standard ISO/IEC 12207 Software Life Cycle,” FAA, Washington DC, April 26, 1999.
[21] M. Scotto, A. Sillitti, G. Succi, T. Vernazza, “ A relational approach to software metrics,”  In ACM Symposium on Applied Computing, 2004.
[22] Extreme Programming , (2007) Available from extremeprogramming.com
[23] DSDM , (2007) Available from dsdm.org
[24] Agile Alliance , (2006) Available from agilealliance.com
[25] J. Arlow and I. Neustadt. UML 2 and the Unified Process Second Edition: Practical Object-Oriented Analysis and Design. Addison-Wesley, 2005.
[26] Kruchten, Philippe, The Rational Unified Process – An Introduction, 3rd edition, Addison-Wesley, 2004 ISBN:0-321-19770-4
[27]U.S. Department of Housing and Urban Development, www. Hub.gov.


Monitoring Software Product Process Metrics

Abstract
Software  quality  is an important criteria in producing  softwares  which increases productivity and results in powerful and invincible softwares. We can say that quality assurance is the main principle and plan in software production.
Solution which is suggested for quality assurance and improvement of software is measurement. The result of measurement process is to acquire a set of metrics.
Software metrics are continuous usage of techniques based on measurement in software development process and products in order to provide timely and significant management information, with using these techniques in improvement of process and it’s products. Therefore we need derivation of respective metrics in order to achieve our goal.
Considering the importance of software metrics, utilization of international standard software life cycle process model(ISO/IEC 12207) and measurement process of Plan/Do/Check/Act in order to monitor software production cycle is presented in this thesis.
Further, presentation of sample submetrics for evaluating the risk and management metrics as essential elements for controlling software Development process and             a function has been derived for controlling qualitative values into quantitative ones.

Keywords: Software Metrics, Measurement, Software Development Process,
 ISO/IEC 12207

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله شیوع بالای دیابت و اختلالات تحمل گلوکز در جامعهی شهری بالا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله شیوع بالای دیابت و اختلالات تحمل گلوکز در جامعهی شهری بالای 02 سال تهران: ارایه ی یک راهکار مؤثر برای غربالگری دیابت پنهان pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شیوع بالای دیابت و اختلالات تحمل گلوکز در جامعهی شهری بالای 02 سال تهران: ارایه ی یک راهکار مؤثر برای غربالگری دیابت پنهان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شیوع بالای دیابت و اختلالات تحمل گلوکز در جامعهی شهری بالای 02 سال تهران: ارایه ی یک راهکار مؤثر برای غربالگری دیابت پنهان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شیوع بالای دیابت و اختلالات تحمل گلوکز در جامعهی شهری بالای 02 سال تهران: ارایه ی یک راهکار مؤثر برای غربالگری دیابت پنهان pdf :

مقدمه بالینی قابل توجهی دارند.4،3 بسیاری از افراد مبتلا به دیابت
تشخیص داده و لذا درمان نمی شوند و به طبع در معرض
تعداد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در سراسر جهان رو به عوارض ناشی از آن قرار میگیرند. همچنین اظهار شده است
افزایش است و به نظر میرسد این رشد ریشه در افزایش که با تعاریف جدید، دیابت در افراد بیشتری تشخیص داده
میانگین سن جوامع و تبعات زندگی مدنی و نیز افزایش نشده یا پنهان باقی میماند.6،5 دیابت پنهان ممکن است
شیوع چاقی داشته باشد.2 1، دیابت تشخیص داده نشده و هزینههای گزافی بر بهداشت عمومی تحمیل کند7 هرچند
اختلالهای تنظیم گلوکز هم طبق برخی گزارشها عواقب دانش ما دربارهی عوامل خطرساز برای دیابت پنهان چندان

483 مجلهی غدد درونریز و متابولیسم ایران دورهی نهم, شمارهی 4، اسفند 6831

زیاد نیست. هدف این مطالعه تعیین شیوع دیابت پنهان، دیابت آشکار و نیز اختلالهای تحمل گلوکز مشتمل بر اختلال قند خون ناشتا i(IFG)، اختلال تحمل گلوکز ii(IGT) و ابتلای همزمان به هر دوی اینها IFG/IGT در جمعیتی بزرگ از

تهرانیان بزرگسال بود. همچنین به دنبال آن بودیم تا تعداد افرادی را که باید غربالگری شوند iii(NNTS) تا یک فرد مبتلا

به دیابت پنهان شناخته شود تعیین کنیم تا به این وسیله فرایندهایی را بیابیم که براساس آن افراد به طور کاملاً مؤثر و هدفمند در برنامههای غربالگری قرار گیرند.

مواد و روشها

مطالعهی قند و لیپید تهران iv(TLGS) مطالعهای طولی

است به منظور تعیین عوامل خطرساز برای بیماری مزمن غیرمسری در جامعهی تهران که توصیف تفصیلی متدولوژی، فلسفه و طراحی مطالعه منتشر شده است.8 به طور خلاصه 50051 نفر از ساکنان منطقهی 31 تهران با سن بیش از سه سال که توزیع سنی و جنسی آنها مشابه پایتخت بود با روش نمونهگیری خوشهای تصادفی چند مرحلهای در فاز اول TLGS که مطالعهای مقطعی بین

سالهای 08-7731 بود شرکت کردند. درصد خام پاسخگویی 5/75% بود. کمیتهی تحقیقات پژوهشکدهی علوم غدد درونریز دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی شهید بهشتی طراحی مطالعه را مورد تأیید قرار داد و از شرکت کنندگان بعد از ارایه ی آگاهیهای لازم نسبت به اهداف ورود مطالعه رضایتنامه ی کتبی دریافت شد. از بین شرکتکنندگان بالای 02 سال (86301 نفر) آزمایش تحمل گلوکز خوراکی v (OGTT) برای آنها که سابقهی دیابت

نداشتند واز انسولین و داروهای ضد دیابت خوراکی استفاده نمیکردند انجام شد، در غیر این صورت تنها قند خون ناشتا vi(FPG) اندازهگیری شد. تقریباً 59% از افراد واجد شرایط OGTT، این آزمایش را به اتمام رساندند. دیابت آشکار به

کسانی نسبت داده شده که یا سابقهی مصرف انسولین و داروهای خوراکی ضد دیابت در 3 ماه گذشته را داشتند، یا

i- IFG: Impaired fasting Glucose ii- IGT: Impaired Glucose Tolerance iii- NNTS: Number needed to screeen iv- TLGS: Tehran Lipid and Glucose Study v- OGTT: Oral Glucose Tolerance test vi- FPG: Fasting Plasma Glucose

به پرسش »آیا هرگز پزشک به شما گفته است که بیماری قند خون دارید؟« پاسخ »بلی« داده بودند. 092 نفر از افرادی که آزمایش FPG نداده بودند و همچنین 955 نفر که OGTT را

کامل نکردند از مطالعه حذف شدند. در نهایت 9159 نفر با دادههای کامل قند خون ناشتا و 2 ساعته در تجزیه و تحلیل اخیر وارد شدند. اطلاعات بوم شناختی با استفاده از یک پرسشنامه معتبر و استاندارد جمعآوری شد. همهی شرکتکنندگان به صورت خصوصی و چهره به چهره توسط یک فرد آموزش دیده مصاحبه شده و به پرسشهایی دربارهی سابقهی خانوادگی دیابت (والدین و خواهر و برادر) دیابت نیز فشار خون و اختلالهای چربی و یا استفاده از داروهای مربوط پاسخ دادند.

شرح تفصیلی روش اندازهگیری قد و وزن و دور کمر vii(WC) قبلاً منتشر شده است. نمایهی تودهی بدن viii(BMI)

به صورت خارج قسمت وزن (کیلوگرم) بر مجذور قد (متر) محاسبه شد. فشار خون دو بار بعد از آنکه بیمار 51 دقیقه در وضعیت نشسته آرام گرفت، اندازهگیری و میانگین هر اندازهگیری به عنوان فشار خون بیمار گزارش شد.
از همهی افراد بعد از 41-21 ساعت ناشتایی نمونهی خون بین ساعتهای 9-7 صبح گرفته شد. از دستگاه اتوآنالیزور سلکترای 2 Vital Scientific, Spankeren)، هلند) برای اندازهگیریهای آزمایشگاهی استفاده شد. FPG در
روز نمونهگیری به روش کالریمتری آنزیمی با گلوکز اکسیداز اندازهگیری شد. برای انجام OGGT 5/28 گرم
گلوکز مونوهیدرات (معادل 57 گرم گلوکز بدون آب) به صورت خوراکی برای افراد تجویز و قند خون 2 ساعت بعد ix (2hPG) اندازهگیری شد. برای اندازهگیری لیپیدها از کیتهای کلسترول تام و تریگلیسرید (TG) استفاده شد

(شرکت پارس آزمون، ایران). با استفاده از روشهای کالریمتری آنزیمی TG با گلیسرولفسفاتاکسیداز و HDL کلسترول با رسوب دادن لیپوپروتئینهای B در اثر اسید
فسفوتنگستیک اندازهگیری شدند. ضرا ب تغییر بین و درون آزمونی برای HDL به ترتیب 2 و 5/0% و برای TG به ترتیب

6/1 و 6/0% بود.

فعالیت فیزیکی کم به صورت پرداختن به ورزش کمتر از 3 بار در هفته تعریف شد. چاقی شکمی به WC بیشتر از

vii- WC: Waist Circumference viii- BMI: Body Mass Index ix- 2hPG: 2-hours Plasma Glucose

دکترفرزاد حدائق و همکاران استراتژی غربالگری دیابت پنهان 583

201 سانتی متر در مردان و 88 سانتی متر در زنان اطلاق شد. بر طبق معیارهای انجمن دیابت آمریکا i(ADA) شرکت

کنندگانی که دیابت پیش از این در آنها تشخیص داده نشده بود به صورت زیر طبقهبندی شدند:
mg/dL 041mg/dL, 2h-PG< 001FPG< :طبیعی 1-

0022h-PG یا mg/dL 621FPG> :دیابت پنهان 2-

mg/dL 041mg/dL, 2 h-PG < 521-001IFG: FPG= تنها 3-
mg/dL 991-041mg/dL, 2h-PG= 001IGT: FPG< تنها 4-

mg/dL -041mg/dL, 2h-PG= 521-0015-IFG/IGT: FPG=

mg/dL 991

برای هر دو جنس آنالیز جداگانهای انجام شد. شیوع کل (با فاصلهی اطمینان 59%) دیابت آشکار و پنهان و نیز IFG به تنهایی، IGT به تنهایی و IFG/IGT توأم محاسبه شد.
شیوع کل و شیوع جنسی به دست آمده برای هر یک از وضعیتهای فوق با توجه به توزیع جمعیت جهان در سال

00029 مجدداً استاندارد شد. تفاوتهایی گروههای سنی با آزمون خی و در صورت نیاز با آزمون دقیق فیشر آزموده شدند. میانگین ±) خطای استاندارد) برای HDL کلسترول

متغیرهای آنتروپومتریک و فشارخون سیستولی و دیاستولی ارایه شد. همهی متغیرهایی که توزیع آنها چولگی (skewness) داشت به صورت لگاریتم طبیعی تبدیل شدند. با استفاده از مدل خطی عام ii (GLM) برای هر جنس

میانگینهای حاشیهایiii در متغیرهای پیوسته برای سن 6/14 سال در مردان و 5/93 سال در زنان تعدیل شدند. آنالیز کوواریانس iv(ANCOVA) برای ارزیابی معنیداری تفاوت بین افراد طبیعی (NGT) و افراد متعلق به دیگر گروههای

تحمل گلوکز مورد استفاده قرار گرفت. برای تعدیل مقایسههای متعدد در میان گروههای مختلف تحمل گلوکز از آزمون بونفرونیv استفاده شد. برای ارزیابی اثر عوامل خطر

شناخته شده برای دیابت پنهان11،01 از آزمون رگرسیون لجستیک استفاده شد که در آن افراد غیردیابتی به عنوان طبقهی مرجع در نظر گرفته شدند. حاشیههای پیشبینی شده در آزمون رگرسیون لجستیک برای تخمین شیوع دیابت

i- ADA: American Diabetes Association ii- GLM: General Linear Model iii- Marginal Means iv- ANCOVA: Analysis of CoVAriance v- Bon ferroni

پنهان در هر یک از گروههای عوامل خطرساز استفاده شد و سپس تعداد موارد مورد نیاز برای غربالگری برای تشخیص یک فرد مبتلا به دیابت پنهان به صورت عکس شیوع تخمین زده شدهی دیابت پنهان در هر گروه از عوامل خطرساز و نیز در مجموعهی عوامل خطرساز تعریف شد.21،7 سطح معنیداری آماری 50/0P< در نظر گرفته شد و مقادیر

گزارش شده همگی دو سویه هستند. همهی تجزیه و تحلیلها با نرمافزار SPSS نسخهی 0/51 برای ویندوز انجام شد.

یافتهها

9159 نفر (6004 مرد و 3155 زن) با میانگین سنی 5/41±5/34 سال در این مطالعه بررسی شدند. دیابت آشکار در 1/9% (778 نفر) تشخیص داده شد که نیمی از آنها دارو استفاده میکردند (834 نفر). دیابت پنهان در 9/4% از افراد تشخیص داده شد. به علاوه 3/7% از افراد به IFG تنها 7/66% IGT تنها و 7/4% به IFG/IGT توأم مبتلا بودند.
شیوعهای تعدیل شده برای سن مشابه شیوعهای خام بودند (نمودار 1).

12
10
__
8
_ 6 درصد

_ 4
2
0
IFG____ IGT ____ /IFGIGT _____ _____
____ _____
___ ____

نمودار 1- شیوع استاندارد شده (بر اساس جمعیت جهانی سال 0002) دیابت و سایر اختلالهای تحمل گلوکز در بزرگسالان تهرانی بالای 02 سال (برای جزئیات به متن رجوع شود)

تفاوت جنسی در شیوع دیابت آشکار و پنهان، IFG تنها، IGT تنها و IFG/IGT شیوع دیابت پنهان و نیز IFG/IGT در دو جنس تفاوتی نداشت. IFG در مردان (7/8%) شایعتر از زنان (3/6%) (1000/0(P< و IGT در زنان (6/7%) شایعتر از مردان (4/5%) بود (1000/0.(P< هرچند این تفاوتها در
همهی گروههای سنی معنیدار نبود (جدول 1). شیوع دیابت آشکار در زنان (0/01%) بیشتر از مردان (%1/8) بود

683 مجلهی غدد درونریز و متابولیسم ایران دورهی نهم, شمارهی 4، اسفند 6831

جدول 1- شیوع خام دیابت تشخیص داده شده و پنهان، IFG تنها، IGT تنها و IFG/IGT در بزرگسالان تهرانی بالای 02
سال.

گروه سنی-جنسی تعداد جمعیت IFG تنها IGT تنها IFG/IGT دیابت تشخیص داده شده دیابت پنهان
مردان
92-02 496 1/5 0/1 7/0 8/0 1/1
93-03 4501 8/9 4/4 7/1 6/1 8/2
94-04 577 1/11 9/6 6/4 2/5 9/6
95-05 506 2/11 0/7 3/7 3/9 7/41
96-06 736 5/8 2/8 4/9 6/8 3/02
07 142 1/7 7/11 2/6 9/41 1/91
کل 6004 (0/01-2/8) 1/9 (5/6-1/5) 8/5 (2/5-0/4) 6/4 (8/5-4/4) 1/5 (9/9-1/8) 0/9
زنان
92-02 1711 4/3 7/2 9/0 4/0 7/0
93-03 4641 4/5 9/6 6/2 1/2 0/3
94-04 1311 8/7 7/9 0/6 9/6 7/8
95-05 629 4/9 9/9 3/7 4/8 5/71
96-06 466 1/9 6/9 6/7 8/9 4/52
07 721 9/4 5/21 4/7 1/6 2/72
کل 3155 (3/7-9/5) 6/6 (3/8-9/6) 6/7 (2/5-0/4) 6/4 (5/5-3/4) 9/4 (2/01-6/8)4/9
کل جمعیت
9159 (2/8-2/7) 7/7 (3/7-3/6) 8/6 (0/5-2/4) 6/4 (4/5-6/4) 0/5 (8/9-6/8) 2/9

اطلاعات به صورت درصد بیان شده اند و اعداد داخل پرانتز بیانگر 59% فاصله اطمینان هستند. :NGT تحمل گلوکز طبیعی، :IFG قند ناشتای مختل، :IGT تحمل گلوکز مختل، :IFG/IGT ترکیب IFG و IGT

(5100/0.(P< شیوع سنی و جنسی دیابت پنهان و آشکار، IFG و IGT و IFG/IGT (استاندارد شده برای جمعیت جهان

در سال 0002).

شیوع سنی دیابت آشکار تا دههی هفتم و هشتم به ترتیب در مردان و زنان افزایش یافت. شیوع سنی دیابت پنهان در هر دو جنس با افزایش سن افزایش یافت (100/0(P< اما در مردان در سالهای 96-0631 و در زنان از هفتاد سالگی به بعد کاهشی مشاهده شد. شیوع IFG/IGT در هر دو جنس تا دههی هفتم افزایش یافت (100/0.(P< افزایش شیوع IGT با سن نیز در هر دو جنس مشاهده شد (100/0(P< در حالیکه شیوع IFG تنها در بین زنان (100/0(P< و نه مردان (51/0(P= با سن افزایش نشان داد

(جدول 1).

در بین مردان نسبت شیوع دیابت پنهان به شیوع دیابت کل تا دههی هشتم یکسان بود (04%) و سپس به 07% افزایش

یافت. در زنان تا دههی ششم 04%، دههی هفتم 03% و از هشتم به بعد 02% بود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   151   152   153   154   155   >>   >