سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فلوچارت چرخه حسابدری شرکت های تولیدی و بازرگانی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  فلوچارت چرخه حسابدری شرکت های تولیدی و بازرگانی pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فلوچارت چرخه حسابدری شرکت های تولیدی و بازرگانی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فلوچارت چرخه حسابدری شرکت های تولیدی و بازرگانی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فلوچارت چرخه حسابدری شرکت های تولیدی و بازرگانی pdf :

چرخه حسابداری
چرخه حسابداری فرایندی مرحله به مرحله برای ثبت، دسته بندی و خلاصه سازی معاملات اقتصادی شرکت های تجاری می باشد. این چرخه اطلاعات مفید و سودمندی در قالب صورت وضعیتهای مالی از جمله صورت وضعیت درآمد، ترازنامه، صورت وضعیت جریان نقدینگی، و صورت وضعیت معاوضه های صاحبان سهام می دهد.

اصل مدت زمان شرکتهای تجاری را ملزم می سازد صورت وضعیت های مالی را به صورت دوره‌ای آماده سازند. بنابراین چرخه حسابداری یکبار در هر دوره حسابداری کنترل و متابعت می‌شود. چرخه حسابداری از ثبت و ضبط معاملات با افراد آغاز می شود و با آماده سازی صورت وضعیت‌های مالی و بستن حساب ها خاتمه می یابد.
مراحل اصلی چرخه حسابداری مراحل اصلی چرخه حسابداری در پایین آورده شده است. از مثالی بسیار ساده برای توضیح و شرح هر مرحله استفاده می کنیم.
تجزیه و تحلیل و ثبت معاملات از طریق ثبت های دفتر روزنامه

ارسال و انتقال ثبت های دفتر روزنامه به حساب های دفتر کل
آماده سازی ترازنامه آزمایشی قبل از اصلاحات(تعدیل نشده)
آماده سازی ثبت ها در پایان هر دوره
آماده سازی ترازنامه آزمایشی اصلاح شده
آماده سازی صورت وضعیت های مالی
بستن حسابهای موقت از طریق بستن حساب ها
آماده سازی ترازنامه آزمایشی بعد از بستن حساب ها

نمودار جریان

از راست: ثبت های دفتر روزنامه، حساب دفترکل، ترازنامه آزمایشی قبل از اصلاحات، اصلاح ثبت ها، ترازنامه آزمایشی اصلاح شده، صورت وضعیت های مالی، بستن حساب ها

، ترازنامه آزمایشی بعد بستن
تعاریفی از سیستم اطلاعاتی
o انواع راه ها وروش ها ی سازماندهی اطلاعات در دسترس . از جمع آوری داد

 

ه ها گرفته تا بازیابی اطلاعات و استفاده از آنها .
o فرایندی است که طی آن ورودی هایی با عنوان داده وارد سیستم می شود و بعد از پردازش بصورت خروجی ( اطلاعات ) جهت تصمیم گیری در اختیار تصمیم گیرندگان قرار می گیرد .
o تمام فعالیت هایی که به کمک رایانه صورت می گیرد را سیستم اطلاعاتی می گویند . از سیستم های سخت افزار پیچیده تا گزارش های جاری حسابداری .
نمونه ای از یک سیستم حسابداری برای واحدتجاری

سیستمهای حسابداری ازنظر وسایل پردازش در سیستم عامل اطلاعات به سه دسته تقسیم می شوند
1-سیستم حسابداری دستی 2-سیستم حسابداری مکانیکی 3-سیستم حسابداری کامپیوتری( الکترونیکی )

چرخه حسابداری
سیستم حسابداری باید بطور منظم تمام اطلاعات مالی مربوط به یک موسسه را اندازه گیری، ثبت، طبقه بندی و آثار اقتصادی آن را در صورتهای مالی تلخیص کند. فرایند حسابداری شامل یک سری مراحل پیاپی است که در هر دوره مالی تکرار می شود. این مراحل پیاپی را معمولا چرخه حسابداری، دوره عمل حسابداری و یا دوره پردازش اطلاعات حسابداری گویند. که به شرح ذیل می باشد:

نمودارگردش داده ها :

نمودارگردش عملیات

 

نمودار برنامه ساده برای فروشهای نسیه

چرخه پردازش معاملات و فعالیتها از 4 چرخه به شرح زیر تشکیل شده اند
1)چرخه درآمد
2)چرخه مخارج
3)چرخه تولید
4)چرخه تامین مالی

چرخه معاملات دریک سیستم اطلاعاتی حسابداری

چرخه درآمد
مجموعه ای از فعالیت های تجاری متناوب و فرآیند پردازش اطلاعات مربوط به تهیه و ارائه کالا و خدمات به مشتریان و دریافت وجوه حاصل ازفروش این کالا وخدمات است.

سه وظیفه ی اصلی سیستم اطلاعاتی حسابداری چرخه ی درآمد:
1- فعالیت های تجاری اصلی چرخه ی درآمد
2- تشریح اهداف کنترلی اصلی چرخه ی درآمد و تهدید ها
3-ارائه مدل سیستم اطلاعاتی حسابداری کارآمد

ساختار نمودارچرخه درآمد
4-1-وصول مطالبات

مرحله ی چهارم چرخه ی درآمد دریافت وجوه نقد از مشتریان است دو دایره در این مرحله مشارکت دارند
چرخه مخارج
یک مجموعه عملیات تکراری وعملیات پردازش داده های مربوط به خرید کالا وخدمات وپرداخت بهای آنهاست. این فصل برخرید مواد اولیه و کالای تکمیل شده وملزومات وخدمات تاکید دارد.

نمودار زمینه چرخه مخارج
فعالیتهای چرخه مخارج
یکی از وظایف اساسی سیستم اطلاعاتی حسابداری پشتیبانی اثر بخش از عملکرد فعالیتهای تجاری شرکت از طریق پردازش کارامد داده های معاملات و رویدادهای تجاری آن است.
پنج فعالیت اساسی در چرخه مخارج :
1درخواست خرید کالا 2سفارش کالا 3دریافت کالا 4تصویب صورتحساب خرید 5پرداخت بهای کالای خریداری شده
دفترکل وفعالیت های گزارشگری
1بهنگام کردن دفترکل:
2انتقال ثبت های اصلاحی

3 تهیه صورت های مالی :
سومین فعالیت سیستم گزارشگری ودفتر کل تهیه صورت های مالی است. شامل:
1تهیه صورت حساب سود وزیان
2تهیه صورت حساب سودوزیان انباشته
3تهیه ترازنامه
4تهیه صورت گردش وجوه نقد
5 تهیه یادداشت های همراه صورت های مالی

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نظام صنفی (اصناف) pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نظام صنفی (اصناف) pdf دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نظام صنفی (اصناف) pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نظام صنفی (اصناف) pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نظام صنفی (اصناف) pdf :

چکیده
- اهمیت و ضرورت نظامند کردن فعالیتهای اصناف موجب تدوین اولین قانون نظام صنفی در سال 1350 در قالب «اتاق اصناف» شد.
- بعد از انقلاب اسلامی اتاقهای اصناف منحل و«کمیته های امورصنفی» مسئولیت امور جاری اصناف را در سراسر کشور عهده دار شد.
- در سال 1359 «شورای مرکزی اصناف» در پرتو قانون نظام صنفی مشتمل بر 10 فصل، 85 ماده و بالغ بر 40 بند و تبصره به تصویب شورای انقلاب رسید.
- در سال 1361 شورای مرکزی اصناف منحل و «دو مجمع امور صنفی» ایجاد و بخش مهمی از اختیار شورای مرکزی اصناف به اتحادیه ها منتقل شد.
- در سال 1382 قانون مذکور با اصلاحات کلی مجدداً تدوین و به تصویب مجلس ششم شورای اسلامی رسید.
- قانون قبلی از نقاط ضعفی چون عدم تناسب وظایف و اختیارات اتحادیه ها ومجامع امور صنفی، مشکلات تشکیلاتی سازمانهای صنفی، فقدان پیش بینی بودجه لازم، عدم شفافیت اختیار مجامع و اتحادیه ها در رسیدگی به تخلفات صنفی، فقدان وجود تشکل کشوری برای اصناف، عدم پیش بینی توسعه منابع انسانی، و ضعف ابزارآلات حوزه صنفی و مداخلات زیاد سایر دستگاهها در حوزه اصناف مواجه بود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله مقدمه ای بر بیوتکنولوژی انتقال ژن در ماهی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مقدمه ای بر بیوتکنولوژی انتقال ژن در ماهی pdf دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقدمه ای بر بیوتکنولوژی انتقال ژن در ماهی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقدمه ای بر بیوتکنولوژی انتقال ژن در ماهی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقدمه ای بر بیوتکنولوژی انتقال ژن در ماهی pdf :

مقدمه:
یکی از زمینه های که امروزه بیوتکنولوژیست ها روی آن تحقیق می کنند ایجاد گونه های ترانسژنیک است. طبق تعریف ترانسژنیک موجودی است که، دارای DNA نو ترکیبی باشد. به طوری که در ژنوم آن موجود ژن نو ترکیب بیان می شود. بیان ژن خارجی یکی از جنبه های تولید ترانسژنیک و انتقال DNA به زاده های هدف بعدی می باشد. در این زمینه تکنیک میکرواینجکش در انتقال ژن به تخم مهره داران اولین بار به وسیله گوردون (Gordon) و همکاران در سال 1980 گزارش شد. در این تکنیک یک لوله مؤئین شیشه ای را برای وارد کردن DNA نو ترکیب به پیش هسته نریا با سیتوپلاسم تخم لقاح یافته موش به کار گرفتند. در همین سال میکروانجکش مستقیم DNA نو ترکیب در شرایط آزمایشگاهی جهت ایجاد حیوانات ترانسژنیک مورد استفاده قرار گرفته است. طوری که ژن را از این طریق وارد تخم های لقاح نیافته یا لقاح یافته

موجوداتی نظیر جنین توتیای دریایی،‌ موش،‌ قورباغه، مگس سرکه، خرگوش و خوک کرده اند (Brem 1988) در سال 1985 زئو (Zhu) و همکاران ژنی شامل پرتومتالوتیونین موش و ژن هورمون رشد انسانی را به ناحیه مرکزی صفحه زایای تخم های لقاح یافته ماهی طلایی تزریق کردند و قسمتی از این ژن را در DNA ماهیان مشاهده کرند. در همین سال روکونس (Rokkones) تکنیک میکرواینجکشن دو مرحله ای بر روی تخم آزاد ماهیان را شرح داده است. در این تکنیک ابتدا به کمک یک وسیله نوک تیز فلزی در قطب حیوانی سوراخی ایجاد شده و از طریق این سوراخ محلول حاوی DNA نو ترکیب به کمک پی پت ریز تخم شدند به طوری که به کیسه زرده وارد نشوند. پس از 14 روز پلاسمیدهای کامل را مشخص کردند. چوروت (Chourrout) و همکاران در سال 1986 روش فوق را بر روی قزل آلای قهوه ای رنگ به کار برند با توجه به وجود DNA خارجی همراه با ملکولهای DNA میزبان پیشنهاد شده که این ژن به داخل ژنوم ماهی وارد شده است. محققان به ورش دستی یا از طریق هضم آنزیمی از جمله با تریپسن

کوریون را برداشته و تزریق میکرواینجکشن انجام دادند. در همین سال اوزاتا (Ozata) ماهی کوچک مدوکا را به عنوان مدلی برای ترانسژنیک مطرح کرد. او پلاسمیدهای حاوی ژن کریستالین جوجه را به هسته تخم ها از طریق میکرواینجکشن وارد کرد. به علت کوریون سفت در تخم لقاح یافته تعدادی از ماهیان استفاده از میکرواینجکشن مشکل و مستلزم اتلاف وقت زیادی است. به همین منظور روشهایی جهت غلبه بر این مشکل به کار گرفته شده است. از جمله در سال 1988 بریم (Brem) و همکاران ژن هورمون رشد انسان را به کمک وکتور مناسب از طریق میکروپیل به صفحه زایای تخم های تیلاپیا تزریق کردند و رشد بچه ماهیان طی 90 روز بررسی شد. مشابه این

تحقیق توسط فلت چر (Fletcher) و همکاران در همین سال بر روی ماهی آزاد اتلانتیک انجام شد. همچنین تکنیکهای دیگر شامل الکتروپورشن (Electroporation) شلیک ذرات ژن Shatagun بر روی تخمک و طراحی لیپوزوم جهت ورود به زرده تخم انجام شده است. میکر واینجکشن نیاز به مهارت زیادی دارد و از طرفی سرعت آن کم و هزینه و تجهیزات آن زیاد است و مستلزم زحمات و زمان زیادی برای ایجاد تعداد زیادی از ما هیان ترانسژنیک است علاوه بر این از دیگر مشکلات آن این است که در تخم های القاح یافته اغلب ماهیان هسته به وسیله میکرسکوپ قابل روئیت نیست بنابراین DNA را به سیتو پلاسم تزریق می کنند.

در مجموعه تحقیقات انجام شده، میزان باقی ماندگی جنین هایی که مورد تزریق قرار گرفته اند بین 50 تا 80 درصد گزارش شده است. و کارآیی میزان بیان ژن بین 3 تا 70 درصد بوده است. باقی ماندگی جنین ها و کارایی بیان ژن وابسته به فاکتورهایی نظیر سیستم بافری، غلظت DNA و روش های مورد استفاده در تزریق می باشد. لذا در مراحل بعدی غلبه بر این مشکلات مورد توجه قرار گرفت به طوری که ضمن ساده کردن تکنک و کم کردن هزینه ها کارآیی را افزایش می دهند تا در عمل بتوان در تکنولوژی تکثیر و پرورش آبزیان تعداد زیادی از ماهیان ترانسژنیک را ایجاد کرد. بنابراین روش استفاده از اسپرم جهت انتقال ژن مطرح شد. اگر چه مفهوم بکارگیری اسپرم به عنوان یک ناقل مسئله جدیدی نیست بلکه در سال 1971 براکت (Brackett) با وارد کردن ژن خارجی به اسپرم خرگوش و در سال 1987 فریمن (Fareeman) بر روی ماکیان این تحقیق را انجام داده اند و در سال 1989 لویترانو (Lavitrano) این تکنیک را بر روی موش به کار گرفته است. در سال 1992 کهو (Khoo) تکنیک استفاده از اسپرم به عنوان ناقل را جهت وارد کردن ژنهای جدید به ماهی زبر به کار گرفت. همچنین در سال 1993 ایکسی (Xie) و همکاران جزئیات انتقال ژن از طریق اسپرم به کمک التروپورشن (Electroporation) بر روی ماهیان لوچ (Loach) و کاراس (Crucian) را شرح داده اند. در همان سال (سین) Sin و همکاران انتقال ژن به ماهی چنوک (Chinook) را با همین تکنیک شرح دادند. در این نوشتار جزئیات دستکاریهای ژنی در ماهیان با ذکر مثالهایی بررسی شده است.
1-1- به کار گیری پروموتر از ژن ماهیان
گزارشهای اندکی در ارتباط با تحقیقات به کارگیری پروموتر از ماهی در دسترس است. در ماهی قزل آلای رنگین کمان دو فرم مشابه از ژنهای متالوتیونین بنام B,A وجود دارد. اگر چه پروموترژن B قادر به بیان ژن گزارشگر در محیطهای کشت سلولی است. ولی درباره این ویژگی پروموترژن B در سلولهای ماهی اطلاعات کمی وجود دارد. به منظور طراحی و کتورهای مناسب برای ما هی و مطالعه تنظیم بیان ژن در داخل بدن و شرایط آزمایشگاهی پروموترن ژن B متالوتیونین ماهی قزل آلا جدا شد. پس از PCR نقش آن در بیان ژن در لاینهای سلولی انسان و ماهی توسط هونگ (Hong) به کار گرفته شد. به همین منظور وکتور بنام PtMTb – CAT که دارای 6/4 کیلوباز است

طراحی گردید. حدود 261 حفت باز وکتور مربوط به پروموترژن B متالتیونین قزل آلای رنگین کمان (tMTb) کیلو باز آن ژن کلرامفنیکل استیل ترانسفراز (CAT) و سیگنال پلی ادنیلاسیون ویروس SV40 و همچنین 7/2 کیلو باز آن قطعه ای مربوط به پلاسمید PUC18 بوده است همچنین طراحی آن بر پایه ساختمان pBL – CAT تکمیل شده بود. به طوری که طراحی BL پرایمری دارای سکانس اولیگونکلئوتیدی بر اساس ردیف نکلئوتیدهای سمت 5 از 250 تا 221 ژن MTb ماهی قزل آلا بوده و دارای محل ویژه ای جهت

برش توسط آنزیم EcoRI بوده است. همچنین در ساختمان پلاسمید ptMTb – CAT قطعه 261 جفت بازی پروموتر tMTb در جلوی ژن CAT در ساختمان CAT pBL- قرار گرفته است. در کنار این چهار وکتور دیگر طراحی گردید، که شامل pBL-CAT2-1 که در آن پروموتر تیمیدین کیناز (TK) ویروسی در بالا دست ژن CAT قرار داده شده بود. pBL-CAT3-2 بر اساس pBL-CAT2 که در آن پروموتر TK برداشته بود طراحی شد pTK-CAT2E-3 که در پلاسیمید PBL-CAT2 تعداد 72 جفت باز تکراری از اینهنسر SV40(Enhancer) به صورت دوبل به ابتدای ژن CAT اضافه شده بود. PhMT IIA-4 که تعداد 850 جفت باز دارای محل ویژه برش Hind III/NcoI از پروموتر آن متالوتیونین IIA انسانی (HmtIIA) به ژن CAT در ساختمان

pBL-CAT3 اضافه شده بود این وکتورها به روی 4 لاین سلولی ماهی و یک لاین انسانی به کار گرفته شدند. طوری که در آن سلولها با میزان 5/3 پیکومولار از DNA پلاسمید آلوده شدند جزئیات نتایج در جدول شماره یک آمده است.
جدول 1- سنجش فعالیت پروموتر در یک لاین سلولی انسان و چهار لاین سلولی ماهی

Cell lines Constructs
‍PSM A2 EPC RTH HepG2
0.43
n.b.c
100.00
0.55
0.43
(0)
0.40
(0)
0.96
13.26
(13.84)
5.66
(5.91) 0.52
n.b.c
100.00
0.74
4.53
(6.16)
11.62
(15.80)
3.71
99.28
(26.64)
98.12
(26.33) 0.27
3.67
100.00
0.5
10.95
(21.9)
1.02
(2.04)
3.68
139.00
(37.77)
106.67
(29.00) 1.16
3.14
100.00
1.40
39.11
(27.94)
7.18
(5.13)
14.11
480.69
(34.07)+227.48
(16.12) 0.13b
1.00
100.00
0.10
0.33
(3.30)
0.11
(1.10)
1.21
72.56
(69.20)
13.90
(11.50) pBL – CAT3
pBL – CAT2
pTK-CAT2E
ptMTb CAT
+zinc

+cadmium

phMTIIACAT
+zine

+cadmium

EPC (Carp epithelioma Papulosum) , PTH (Rainbaw trout hepatoma)
Hep (Human hepatoblastoma) , PSM (Xiphophorus interspecific melanoma) , A2 (xiphophorus xiphidium emryonal epitheloid )
جهت بررسی اثرالقاء فلزات بر روی ژن، لاین های سلولی ماهی آلوده با پلاسمید ptMTb- phMTIIA – CAT , CAT برای مدت 48 ساعت قبل از برداشت، تحت اثر ZnCI2 یا CdCI2 قرار داده شدند. سنجش CAT بر طبق روش فریدین ریچ (Friedenreich) در سال 1990 انجام شده که در آن فعالیت پروموتر به وسیله درصد تبدیل CAT با مقایسه استیل کلرامفنیل (3-Ac) و کلرامفتیکل (Cm) به شرح زیر تعیین شد.

 

پروموتر tMTb در تمام لاین های سلولی به جز لاین سلولی PSM فعال بوده است. بنابراین القاء ناشی از فلزات بر روی پروموتر tMTb بستگی به منشاء سلولها و نوع آنها دارد علاوه بر این در بین چهارلاین سلولی بیشترین القاء در فعالیت پروموتر در لاین سلولی RTH بوده است و لاینهای A2 , EPC در مراتب بعد قرار داشتند. این نتایج در کنار این حقیقت که در مهره داران سنتز عمده متالوتیونین در کبد اتفاق میافتد نشانگر این است که، این تکنیک میتواند روشی برای ابزار ژن متاتیونین در سایر انواع سلولها باشد. همچنین پلاسمید tMTb= CAT‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍p را به سیتوپلاسم یکی از دو سلول مرحله جنینی ماهی مدوکا از طریق میکرواینجکش تزریق کردند و مشاهده شد که ژن CAT در

تعداد محدودی از جنین ها براز شده است. تحقیقات هونگ و همکاران نشان داد که، پروموتر ماهی در سلولهای ماهی کارایی بیشتری از سایر سلولها نظیر انسان داشته استم. محدودیتهای زیادی در استفاده از پروموترهای چند گانه غیر متجانس (Heterologous) برای مطالعات ابزار ژن در شرایط زیستی و آزمایشگاهی در زمینه تولید ماهیان ترانسژنیک وجود دارد. با توجه به اینکه پروموتر tMTb نقش غیر محسوسی در بیان ذاتی ژن داشته است طوری که تحت اثر فلزات سنگین القاء شده و سبب ابزار ژن گزارشگر می شود. این پروموتر، برای ایجاد ماهیان ترانسژنیک با ژن ساختمانی شناخته شده و فهم عمل ژنهای جدید مناسب است.

2-1- بیان ژن هورمون رشد ماهی در باکتریچ
هورمون رشد یک پلی پپتید تک زنجیره است که به وسیله هیپوفیز پیشین تولید و ترشح می شود. در مهره داران اولین نقش هورمون رشد افزایش رشد سوماتیکی است علاوه بر این ماهیان استخوانی این هورمون در تنظیم شرایط اسمزی و تعادل الکترولیتی بدن و چندین عمل متابولیکی دیگر نقش دارد. ساختار ژن هورمون رشد و بیان آن، از مدلهای مهم برای مطالعه رابطه سا ختمان و عمل پروتئین و تنظیم بیان ژن است، طی تحقیقی که سال 1993 توسط سونگ (Song) و همکارانش انجام شد جداسازی

ژن هورمون رشد و تولید پلی پپتید آن به میزان بسیار زیاد در میکروارگانیسم ها بررسی شد. در سالهای اخیر در بسیاری از ماهیان این ژن از طریق cDNA کلون شده است. از جمله در یکی از فعالیتهای تحقیقاتی ژن هورمون رشد ماهی آزاد چنوک (Chinook salmon) از این طریق جدا و به باکتری اشیرشیاکلی تزریق شده است (Song 1993) در این تکنیک ابتدا cDNA هورمون رشد و جدا و کلون شد. cDNA 2/1 کیلو جفت باز بوده و در ساختار pSGH4 طراحی شد. سپس دو تا پروب الیگونکلئوتیدی و پرایمر برا‌ی آن ساخته شد.

طراحی پروبها و پرایمرها بر اساس ردیف اسیدهای امینه به روش باندهای فسفر دی استری روی فاز جامد انجام گرفت. پروب A بر اساس ردیف رزیدوهای 7-1 و پرب B بر اساس رزیدوهای 172-166 طراحی شدند و به وسیله الکتروفورز روی ژل اکریل آمید خالص گردیدند. همچنین طراحی پرایمرهای 1و2 بر اساس الگوی cDNA انجام شد. سپس آمپلی فیکاسیون ژن هورمون رشد به وسیله PCR انجام و محصولات PCR به وسیله الکتروفورز روی ژل آگاروز چک و با اتانل رسوب داده شدند و در قدم بعدی پلاسمید لازم برای بیان ژن طراحی گردید. و ژن مدیفای شده cDNA هورمون رشد به وسیه آنزیمهای برش دهنده Bam HI , Eco RI برش به ناقل پلاسمیدی که آن هم به وسیله همین آنزیمها برش شده بود منتقل شد.

سپس پلاسمید طراحی شده به باکتری Ecoli JM105 وارد گریدند نو ترکیب به وسیله پروب نشانه گذاری شده A مشخص شدند. کلونهای که ژن به آ‌نها وارد شده بود. به نام pmAK5 نامیده شدند. اگر چه جهت تأئید بیشتر مجدد این کلونها تحت اثر آنزیمهای برش دهنده قرار داده شدند و با پروب نشانه B هیربد شدند. سپس اشیرشیا کولی های Ecoli K12 – JM105 حاوی پلاسمید pmAK5 که دارای ژن هورمون رشد بودند در محیط کشت YT کلون شدند. پس از انکوباسیون باکتریها با ایزوپروپیل دی تیوگالاکتو پیرانوزید (IPTG) برای مدت 4 ساعت در دمای 37 درجه، سلولها جدا و در بافر لایملی (Laemmli 1971) حل و با SDS-PAGE و کماسی بررسی شدند. نتایج نشان داد که به طور تخمین میزان 10-6 درصد از مجموع تمام پروتئین سلولی در اشیرشیاکولی مربوط به ژن هومون رشد بوده است.

 

3-1- انتقال ژن به تخم ماهی از طریق میکروپیل با میکروپیپت
در سال 1998 بریم و همکاران در تحیقیقی ژن هورمون رشد انسان را از طریق میکروپیل به صفحه زایای ماهیان تیلاپیا انتقال دادند رشد ماهیان طی 90 روز بررسی شد. جهت تکثیر، تعداد 4 یا 5 ماهی ماده را در کنار یک ماهی نر قرار دادند به طوریکه در شرایط آ‌زمایشگاهی تخمک گذاری ماهیان ماده انجام و با اسپرم لقاح شدند. تخم های لقاح یافته 10 دقیه پس از تخمک گذاری در شرایط مصنوعی برداشته شدند. تمام تخم ها به انکو باتورهای ویژه با جریان آب و دمای منتقل شدند و تا زمان دست کاری نگهداری گردیدند. تزریق به تخم ها در زمانهای 10 دقیقه و 24-21 و 43-40 ساعت پس از تخمک گذاری انجام شد. ساختار پلاسمیدی که در انتقال ژن به تیلاپیا به کار

گرفته شد بنام 1- pXGH در تصویر 4 نشان شده است. این پلاسمید دارای 31/9 کیلوباز شامل 35/2 کیلو باز از قطعه ای از BPV-1 که دارای دو محل ویژه برش توسط آنزیمهای EcoRI , Bam H1 می باشد. تصویر 4- ساختمان پلاسمید pXGH-1 و جایگاههای مورد شناسایی آنزیمهای برش دهنده از طرف دیگر 46/2 کیلو باز آن از قطعه ای از پلاسمید pBR322 و 4 کیلو باز آن که دارای دو محل ویژه برش توسط Eco RI در دو انتهای خود می باشد مربوط به پروموترمتالوتیونین موش mMTI و ژن هورمون رشد انسان ‌hGH که به آن متصل کرده اند بوده است. اگر چه از این مقدار 8/1 کیلو باز آن مربوط به پروموترژن متالوتیونین موش و 7/1 کیلو باز آن مربوط به ژن ساختمانی

هورمون رشد انسان بوده است. در ژن هورمون رشد نواحی اگزون و انترون و ترتیبات غیر قابل ترجه در طراحی شده بود همچنین در سمت ژن هورمون رشد انسان قطعه ای به اندازه 5/0 کیلو از فاژ طراحی شده که دارای محلهای ویژه ای جهت برش توسط آنزیمهای برش دهنده بوده است. علاوه بر این برای قطعه ای از ژن hGH که در اثر برش توسط دو آنزیم Bg1 II , Pvn II ایجاد می شود پروب طراحی شده بود تزریق در یک پتری دیش پر از آب به کمک استریومیکروسکوپ (Wild M8) و دو پیپت انجام شد. تخم ها به کمک یک میکروپیپت نگهدارنده که سر آن به شکل فنجان طراحی شده بود مکش و تثبیت و از حرکت آنها به طرفین جلوگیری شد. سپس به کمک میکروپیپت دوم به قطر 5 میکرومتر محلول حاوی DNA از طریق میکروپیل به صفحه زایای تخم ها تزریق شد. مقدار تقریبی 106 کپی از DNA به کمک فشار هوا به هر تخم تزریق شده است. جزئیات تزریق و هچ تا مرحله 90 روز در جدول شماره 2 ذکر شده است.

جدول 2- تعداد تخمهای مورد تزریق، هچ شده و ما هیان پس از 90 روز
Number of in
Jected fish (n)
Surviving to 90
Days of age (n) Hatching rate of in
Jected eggs (controls) Hatched Injected Time of injection
(after spawning)
5(25%)
18(51%)
44(98%)

67(67%) 66%
77%
90%

(75%) 20
35
45

100 30
45
50

125 10 min
21-24 h
40-43 h
در پایان 90روز از تعداد 18 ماهی باقی مانده از تخم هایی که در فاصله زمانی 24-20 ساعت پس از تخم ریزی مورد تزریق قرار گرفته بودند فقط 3 تا از ماهیان سکانس ژن هورمون رشد را دارا بودند. یک قطعه از 44 ماهی باقی مانده از تخم هایی که در فاصله زمانی 43-40 ساعت پس از تخم ریزی مورد تزریق قرار داده شده بودند، ترانسژنیک شده و سکانس ژن را داشته است. تیلاپیا از جمله ما هیانی است که دارای کوریون سفت می باشد. به طوری که نمی توان کوریون آن را به راحتی با میکروپیپت سوراخ

کرد بنابراین نیاز به دستکاریهای دیگر می باشد. ساده ترین و ضروری ترین راه غلبه برسد کوریون، تزریق از راه میکروپیل است که این خود مستلزم نگهداری و تثبیت تخم می باشد. تخم را باید تا زمانی در زیر استریومیکروسکوپ چرخاند تا میکروپیل آن قابل روئیت شود. گاهی در یک آزمایش چندین تکرار لازم است تا میکروپیپت از راه مرکز میکروپیل وارد شود. اگر چه در این تحقیق که مورد دستکاری قرار داده شده اند در مقایسه با شاهد یکسان بوده است.
4-1- انتقال ژن از طریق اسپرم با انکوبه کردن آن در سیستم بافری

کهو (khoo) و همکاران در سال 1992 گزارشی در خصوص ورود ژن خارجی از طریق اسپرماهی زبرا و بررسی اینکه آیا این ژن به نسل های بعد منتقل می شود ارائه کردند. در این تحقیق اسپرم را از ماهیان بالغ به دست آودره و آن را در محلول حاوی پلاسمید نو ترکیب که دارای ژن گزارشگر مورد علاقه بود انکوبه کردند. سپس این اسپرم برای لقاح تخمکهای ماده مورد استفاده قرار داده شد. جنین هایی به دست آمده حاصل از لقاح اسپرم حاوی ژن خارجی و تخمک تا مرحله بلوغ مراقبت شدند همچنین ژنومیک DNA آنها استخراج و بررسی حضور ژن خارجی منتقل شده با تکنیک ساترن بلوت انجام شد ژن گزارشگر مورد علاقه در این تحقیق مشابه پلاسمی

د استفاده شده توسط جونگ (Chong) در سال 1989 پلاسمید pUSV – CAT بوده است. ساختمان این پلاسمید در تصویر5 دیده می شود ژن گزارشگر کرامفنتیل استیل ترانسفراز (CAT) انتخاب شد. زیرا محصول این ژن به سرعت و به سادگی مورد آزمایش قرار می گیرد و علاوه بر این آنزیمی مشابه این در سیستم آنزیمی یوکاریوتها وجود ندارد. پلاسمید PUSV – CAT دارای ترتیبات تکراری برای اتمام از ویروس روزساکروما Rous sarcoma و پروموتر ویروس SV40 در شروع بوده است. مزیت استفاده از ماهیان زبرا جهت این آزمایشات به دلیل دوره کوتاه ایجاد نسل در آنها می باشد. به طوریکه تخم ها در عرض 3 تا 4 روز هچ می شوند و در فاصله زمانی 3 تا 4 ماه ماهیان بالغ می گردند. همچنین تولید ماهیان و نگهداری و مراقبت از لارو آنها در شرایط آزمایشگاهی امکان پذیر است. لقاح تخمک های ماهی زبرا با سلولهای اسپرم که در معرض

پلاسمید نوترکیب قرار گرفته بودند انجام شد. جهت دست آوردن اسپرم نرهای بالغ به اندازه 4-3 سانتی متر و سن 4-3 ماه را تشریح کردند. سپس بیضه ها را جدا کرده و در 100 میکرولیتر بافر PBS قرار دادند. آنگاه آنها را در یک کاغذ پارافین قرار داده و به آرامی خرد کردند. سوسپانسیون هموژن تهیه شده از بیضه های را به اپندروفهای 5/1 میلی لیتری منتقل کردند. تکه های بافتی به وسیله سانتریفوژ با دور ‌g800 برای مدت یک دقیقه، در دمای اطاق جدا کردند. سپس محلول رویی را به اپندروفهای استریل دیگر منتقل کردند. به محلول رویی حاوی اسپرم 900 میکرولیتر از بافر PBS اضافه نمودند. در ادامه پس آنها را به مدت 3 دقیقه با دور 4000 سانتریفوژ کرده و محلول رویی را مجدداً جدا نمودند. این فرآیند را دو مرحله تکرار کردند. پس از شستشوی نهایی اسپرمها را در سپانسیون 25 میکرولیتری از بافر قرار دادند. به این سوسپانسیون آماده

پلاسمید pUSV-CAT که به فرمهای خطی و حلقوی بود اضافه شد. پس از مخلوط کردن برای این مدت 30 تا 40 دقیقه در دمای 22 درجه سانتی گراد انکوبه گردیدند. سپس تخمکهای رسیده را از ماهیان ماده به دست آورده، در یک پتری دیش به دو قسمت مساوی تقسیم کردند، یک قسمت به آرامی با 25 میکرولیتر از سوسپانسیون حاوی اسپرم که با یلاسمیدانکوبه شده بود و نصف دیگر آن را با اسپرم شاهد که تحت تیمارپلاسمید قرار نگرفته بود لقاح دادند. به کمک نمونه برداری از لاروها خا در سن یک هفتگی و برش باله سینه ای از ماهیان بالغ DNA استخراج و بررسی به روش ساترن بلوتینگ روی DNA با کلرامفنیل نشانه دار به عنوان سربستر انکو به شود فرم

استیله شده آن تولید خواهد شد که پس از جدا سازی بوسیله کروماتوگرافی قابل تشخیص است. نتایج نشان داد که، پلاسمید حاوی ژن گزارشگر CAT در ماهیان و زاده های نسل بعد آن ظاهر می شود. سنجش آنزیمی CAT روی ماهیان و زاده ها نشانگر عدم ابرازژن به پلی پیتید بوده است. از طرف دیگر استیورات (Stuort) و همکاران در سال 1990 روش میکرواینجکشن را با همین پلاسمید بر روی همین گونه ماهی به کار گرفتند در این تحقیق ابرازژن به پلی پییتید صورت گرفت بنابراین عدم بیان ژن به

علت خصوصیات ذاتی ماهیان یا عدم شرکت پروموتریلاسمید در رونویسی نمی باشد، اغلب باشد ممکن است ژنی که با استفاده از ناقل اسپرم وارد می شود تغییر کرده و ترتیب جدیدی پیدا نماید به طوری که ژن بیان نشود. این اختلاف در ابرازژن وابسته به دقایقی است که در مقدمه ژن خارجی (پروماتور) صورت می گیرد در میکرواینجکشن استیورات، DNA پلاسمید در مرحله میتوز به میزبان معرفی شده است. تعداد دیگر از محققان با به کارگیری پلاسمیدها و کار روی سایر ماهیان نیز عدم بیان ژن را گزارش کرده اند. یکی از دلایل عدم بیان ژن ناشی از این است که، پروموترو اینهنسر مورد استفاده در ماهی به عنوان نواحی شروع شناخته نمی شوند. به نظر نمی رسد که شکل خطی بودن یا حلقوی بودن DNA برای انتقال آمیز ژن در ماهی تأثیری داشته باشد بلکه هر دو شکل DNA اثرات مشابهی از خود نشان می دهند.

تصویر 5- دیاگرام پلاسمید pUSV-CAT در آن قطعه RSV LTR , CAT و نواحی پروموتر و اینهسنر SV40 نشان داده شده است جایگاه برش توسط آنزیمهای برش دهنده شامل (Kpn I) K , (Ps II) P , (Sal I)S می با شد در اثر برش توسط آنزیم Ps II دو قطعه 63/4 و 24/3 کیلو جفت بازی ایجاد می شود.
5-1- انتقال ژن از طریق اسپرم با الکتروپورشن در سیستم بافری
در سال 1993 سین (Sin) و همکاران انتقال ژن به ما هی آزاد چنوک را از طریق اسپرم به کمک الکتروپورشن انجام دادند. برای این منظور از پلاسمید pRSV-LacZ استفاده کردند (تصویر 6) این پلاسمید آن LacZ و ناحیه اتمام

(Rous sarcama virus) RSV و قطعه ای از ژن SV40 و دو ناحیه برش توسط آنزیمهای Pst I , Hind III داشته است. سلولهای اسپرم جهت الکتروپورشن در شرایط دمای سرد ناشی از آب یخ در طی آزمایش نگهداری شند. حدود نیم میلی لیتر اسپرم با نیم میلی لیتر از باز HEPES حاوی 10 میکروگرم پلاسمید مخلوط کرده و آنها را در معرض پالس میدان الکتریکی با قدرت های متفاوت قرار دادن جزیئات نتایج در جدول شماره 3 بیان شده است.

نتایج نشان داد، که در قدرت میدان 625 ولت بر سانتی متر و پالس 6/18 میلی ثانیه است نسبت ماهیانی که پلاسمید را دریافت داشتند 2 به 20 بوده است. همچنین در قدرت میدان 1150 و پالس 6/18 این نسبت 1 به 20 بوده است. اگر اسپرم دارای تحریک پذیری (Motility) باشد خواهد توانست غشاء سیتوپلاسمی تخمک ارتباط برقرار کرده و به آن نفوذ نماید. بنابراین سنجش تحریک پذیری اسپرم شاخص مناسبی جهت تشخیص توانایی آن در لقاح است. این تحریک پذیری ممکن است تحت تأثیر رقیق کننده ها قرار گیرد. بیلارد (Billard) در سال 1993 نشان داد که، رقیق کردن اسپرمها به نسبت به 1 به 100 برای داشتن 100 درصد اسپرم با تحریک پذیری مناسب جهت القاح لازم می باشد. با این وجود رقت انجام شده در این تحقیق به نسبت 1 به 1 شاید تخمین مناسبی نبوده است. از طرف دیگر موقعی که میدان قوی تر یا پالس

طولانی تر شود تحریک پذیری اسپرم کاهش می یابد. عین همین مسئله در زمینه الکتروپورشن روی کشت های سلولی گزارش شده است. همچنین قدرت یونی بافر هم روی توانایی زیست اسپرم مؤثر است. در این تحقیق اختلاف معنی داری بین میزان بافی ماندگی تخم هایی که تحت اثر میدان الکتریکی و پالس های مختلف قرار گرفته بودند با تخم هایی که تحت سیستم بافری بدون پالس قرار داده شدند مشاهده نشده است. بلکه از نظر باقی ماندگی مشابه بوده اند. همچنین رشد جنینی در تخم هایی که تحت تمیار بافری قرار داده نشدند با تخم هایی که تحت تمیار بافری قرار گرفته بودند و تخم هایی که تحت الکتروپورشن بوند یکسان بوده است. اختلافی که در نتایج الکتروپورشن با اسپرم گون های مختلف است. کارایی میزان ورود پلاسمید به سلول گیرنده در الکتروپورشن به نوع سلول پارامترهای مختلف دیگری بستگی دارد.

سین و همکاران گزارش کردند که ، در خصوص ورود یا عدم ورود DNA پلاسمید به میزبان اطلاعی ندارند اگر چه باندی از DNA پلاسمید با DNA میزبان را مشاهده کرند. ولی در عین حال باندهایی از DNA با وزن ملوکولی کم را هم مشاهده کردند. نظیر این پدیده روی ماهی لوچن توسط کوزلو (Kozlov) در سال 1989 گزارش شده است. علاوه بر این در ماهی قزل آلای 6 تا 12 ماه پلاسمید خارج کروموزومی گزارش شده است. اگر چه کهو در سال 1992 از پلاسمید خطی و حلقوی استفاده کرد و گزارش کرد که هر دوی اینها خارج کروزومی هستند جانگ (Chong) در سال 1989 DNA پلاسمیدهای خطی و سوپر کویل را به تخم های لقاح یافته مدوکا تزریق کرد و مشاهده

کرد که DNA پلاسمید خطی پس از 5 دقیقه به صورت به هم پیوسته می شود. از طرف دیگر زمانی که DNA سوپر کویل را تزریق کرد مشاهده کرد DNA پلاسمیدی در سه فرم سوپر کویل و حلقوی با یک شکست و واحدهای متعدد حلقوی وجود دارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تأسیس دیوان بین المللی محی زیست از منظر حقوق بین الملل pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تأسیس دیوان بین المللی محی زیست از منظر حقوق بین الملل pdf دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تأسیس دیوان بین المللی محی زیست از منظر حقوق بین الملل pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تأسیس دیوان بین المللی محی زیست از منظر حقوق بین الملل pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تأسیس دیوان بین المللی محی زیست از منظر حقوق بین الملل pdf :

مقدمه:

ما هنوز نتوانستهایم یا نخواسته ایم به بسیاری از سوالات راجع به محیط زیست پاسخ دهیم. چگونه باید از محیط زیست حفاظت کرد؟ نسل حیوانات در خطر انقراض را چگونه تحت مراقبت قرار دهیم؟ آیا جنگلهای بارانی بطور کامل در حال از بین رفتن هستند؟ لایه ازن چگونه باید ترمیم شود؟ ذوب یخهای قطبی چه بر سر سواحل و خشکیها خواهد آورد؟ ضایعات چگونه باید تخلیه و مدیریت شوند؟ (دبیرسیاقی، 1383، (27 و آیا اراده جمعی برای تغییر و بهبود وضعیت نامطلوب محیط زیست جهانی وجود دارد یا نه؟ آیا نیازی به تأسیس دیوان بینالمللی محیط زیست که مستقل از مداخلات سیاسی دولتها باشد ضرورت دارد یا نه؟ در این مختصر قصد داریم به این سئوالات پاسخ دهیم و آرمانهای بشری را در رابطه با طبیعت و محیط زیست به تصویر بکشیم.

همان طوری که از نام مقاله پیداست تأسیس دیوان بینالمللی محیط زیست قطعاً اولین قدم در عملیاتی و اجرایی کردن معاهدات و کنوانسیون بینالمللی زیست محیطی است.

باید این دیوان بینالمللی را بنیان نهیم تا قادر باشیم به بحرانهای جهانی آب و هوا، تخریب محیط زیست، جنگلتراشی، بیابانزایی و انقراض گونهها پایان داده و حفاظت از محیط زیست جدی را تلقی کنیم.
بنابراین اگر قصد داریم شاهد بلایایی چون زلزله و سیل و سونامیهای وحشتناک نباشیم باید به سوء استفاده از زمین و محیط زیست در همه جای دنیا پایان دهیم (حسن میری، 1388 ، .( 78 بررسی سوانح این سوال را مطرح میکند که چرا قواعد راجع به محیط زیست هنوز وصف آمره نیافتهاند و آیا امکان دارد تأسیس یک دیوان بینالمللی زیست محیطی که صلاحیت مقابله با متجاوزان به محیط زیست را در سطوح ملی و بینالمللی داشته باشد قادر است به این بیاعتنایی و منفعت طلبیها پایان دهد یا نه؟ فرصتی است که یافتههای خود را در قالب یک پژوهش ارائه کرده و افق درخشانی برای جامعه بینالمللی و ملل دنیا ترسیم نمائیم.

هزاران سال قبل دانشمندان پیشبینی کرده بودند که روزی خواهد رسید که انسان با از دست دادن قدرت پیشبینی و پیشگویی خود حیات بر روی کره زمین را منهدم خواهد کرد1 (کارسون، 1382، .(4 امروز همان روز موعود است. این موارد شامل مسائلی نظیر آلودگیهای هوایی فرامرزی، خطرات بالقوه آزمایشات و انفجار سلاحهای هستهای، ذوب یخسارهای قطب شمال و جنوب، انقراض گونههای گیاهی و جانوری و عدم کنترل و دفع صحیح ضایعات صنعتی است. (Brownlie, 1998, 283)

-1 آغاز عصر تخریب

در کتب مقدس به کرات خداوند انسان را اشرف مخلوقات خطاب کرده و او را از اسراف در استفاده از نعمات الهی پرهیز داده است اما انسانها همانند هیولا در این کره خاکی هر قدمی که برمیدارند با ویران کردن و صدمه به محیط زیست توأم است. معالتاسف هنوز هم بشر خطرناکترین مهاجم و متجاوز به محیط زیست انسانها است که از ایفای عدالت راجع به آن خودداری میکند. ما یکطرفه زمین و محیط زیست را آماج حملات و سوء استفادههای مکرر و لاینقطع خود کردهایم و آن را به سوی ویرانی پیش میبریم .(Dryzek, 2005, 210)

-1 این گفته آلبرت شوایتزر پزشک بشردوست آلمانی است که تمام عمر خود را وقف درمان بیماران سیاهپوست در قاره آفریقا نمود. به نقل از: کارسون،

1382، 4

همایش ملی حقوق نیب الملل رد آهنیی علوم روز

جنگ انسان با محیط پیرامون خود نبردی طولانی است که حاصل آن تخریب، قتل عام و کشتار عظیم جانوران، گیاهان، آب، هوا و منابع طبیعی است که در نهایت مرگ زودرس خود را بدنبال دارد. زمانیکه انسانهای غارنشین برای نخستین بار با طبیعت مواجه شدند خرابیهای آنها کم و ناچیز بود و ابزار و آلاتی هم که برای بهره کشی از طبیعت به کار می برد ابتدایی و بی ضرر بود.

انسانها با پیشرفت صنعت، شکوه و زیبایی زمین را از بین بردند و بتدریج رابطه دوستانه آنها با طبیعت قطع شد، بگونهای که ظرف مدت چند قرن 300 گونه از پرندگان و پستانداران به دست انسانها منقرض گردید و اکنون فقط سنگوارههای آنها را در موزهها نظارهگریم. چنانچه در سال 1914 فقط چند نمونه باقی مانده از کبوترهای مهاجری که روزگاری در آسمانها در دستههایی به عرض یک و بطول ده کیلومتر در پرواز بودند به پارک سینسیناتی آمریکا آورده شده و تحت مراقب قرار گرفتند 2 همین بی تفاوتی نسبت به حیوانات و گیاهان بود که زمینه تصویب کنوانسیون بینالمللی ممنوعیت تجارت گونههای گیاهی و جانوری در معرض خطر 1973 را فراهم آورد. (Divan, 2001, 598) شکار بیرویه حیوانات شمار زیادی از گونهها را منقرض کرده و عملیاتی نظیر معدن کاری، چوببری و اکتشاف انرژی، حیات بقیه را تهدید میکند. پژوهشگران محیط زیست تخمین میزنند انقراض جهانی گونهها با سرعتی بیش از 1000 برابر بیش از آنچه انسان تصور میکند اتفاق خواهد افتاد. در تاریخ این سیاره تاکنون پنج موج انقراض رخ داده از جمله انقراض دوره یخبندان در 250 میلیون سال پیش که تقریباً 70درصد همه حیوانات خشکی و 96 درصد جانوران دریایی در آن از بین رفتند و آخرین حادثه در دوره کرتاسه در 65 میلیون سال پیش بود که به حیات دایناسورها پایان داد.

دانشمندان بر این باروند که نمونهبرداری از جمعیت حیوانات نشان میدهد در حال ورود به ششمین موج انقراض بزرگ گونهها هستیم و این بار علت آن اصابت یک سیاره سرگردان3 یا آتشفشانهای بزرگ نیست بلکه خود ما هستیم.

-2 جراحتهای زمین

گفته شد که حفاظت از محیط زیست یک ساز و کار پیچیده است و تنها با تشکیل کنفرانسها و صدور قطعنامه یا تصویب قوانین داخلی و امضای کنوانسیونهای توصیه ای عملی نیست. سالها وقت، پول و نظارت لازم است تا رودخانه ای و یا تالابی که پر از مواد و زبالههای صنعتی گردیده را نجات دهیم. کشاورزی که مبتنی بر قطع درختان و سوزاندن و جنگل تراشی باشد پایدار نخواهد بود چرا که انسان قادر نیست از زمین خارج از تواناش بهرهبرداری کند و فاجعه ماحصل این سوء استفاده خواهد بود. نابودی جنگلهای استوایی در خط استوا و برزیل از آن جمله است.

در خارج از شهرها هر جا قدم میگذاریم با چهره زخم خورده زمین مواجه میشویم. سوء مصرف و شکار بیرویه جانوران و گیاهان باعث برهم خوردن توازن اکوسیستم خواهد شد. بهرهگیری از تکنولوژی مخابراتی و رادار امکان ردیابی محل اسکان و گشتزنی گروههای بزرگ ماهیان و آبزیان نظیر نهنگهای خاکستری و گوژپشت و دلفینهای آتلانتیک و کوسه نیزهای را توسط کشتیهای صیادی ژاپنی، آمریکایی و انگلیسی فراهم کرده است بطوریکه هم اکنون شاهد کاهش در ذخایر تا میزان انقراض ماهی روغن را در اقیانوسها بویژه اقیانوس اطلس هستیم.

-2 آیا با طبیعت دوست یا دشمن هستیم، ضمیمه علمی روزنامه اطلاعات، تاریخ 88/7/5، ص.5

– 3 نظریه انفجار بزرگ : (Big Bang) مطابق این نظریه کره زمین درنتیجه اصابت یک شهابسنگ بسیار بزرگ در حدود چهار میلیارد سال پیش بوجود آمده .

همایش ملی حقوق نیب الملل رد آهنیی علوم روز

بقدری مواد شیمیایی و سموم وارد آب شده که ماهیهای صید شده مسموم و خوردن آنها موجب مرگ میگردد.

فرسایش زمین موجب تبدیل زمین های کشاورزی به بیابان گردیده و با قطع درختان به گسترش سیلابها کمک میکنیم، آلودگی هوا را دامن زده و به توقف رشد گیاهان دامن میزنیم، دریا را تهی از ماهی کرده و تولید محصولات کشاورزی را با تغییرات اساسی (از گندم و جو به تنباکو و خشخاش) مواجه نمودهایم.

-3 انقراض گونههای جانوری

حداقل هشت میلیون گونه نادر حیات در این سیاره وجود دارد اما ناپایداری گونهها بدلایل مختلف روی میدهد .(Ferrey, 2001, 533) یکی از آنها کاهش خاویار است که بدلایلی نظیر تلاش برای استخراج ذخایر نفت و گاز، صید بیرویه، آلودگی رودخانهها و قاچاق آن در معرض نابودی کامل است.

بدین ترتیب دیگر ماهیان خاویاری مانند شیب، سوف ماهی، ماهیآزاد و فک نیز در حال انقراضاند. صندوق جهانی طبیعت به عنوان یک سازمان غیردولتی با هدف بقای حیات وحش در جهان این گزارش را تأیید کرد که شمار ماهیان سه گونه استروژن %70 درصد کاهش یافته است (والیات، 1388، .(22 صید ماهی کریل توسط کشتیهای غولپیکر ژاپنی و روسی در سواحل قطب جنوب با وسایل مدرن و پیشرفته صیادی باعث کاهش میزان این ماهی تا 90درصد شده است (دبیرسیاقی، 1383، .( 44 همچنین برداشت شن و ماسه از بستر رودخانهها نسل ماهیان آزاد را از لحاظ تخمریزی به خطر انداخته و هنوز هم فاضلاب روستاها و خانهها، شیرابههای زبالهها که در مسیر رودخانه رها میشوند از عوامل کاهش نسل ماهیان است (محمدی، 1388، .(25

برای محافظت از نسل موجودات در خطر باید به آموزش و فرهنگسازی روی آورد. بدون شک حفاظت فیزیکی و اجرایی کفایت نمیکند (اسلامی دهکری، 1388، .( 36 یکی از اقدامات موفق جهت نجات تنوع زیستی زمین اجرای برنامه اصلاح ژنتیکی ساختار جانداران4 میباشد .(Hutchinson, 2008, 10)

تحقیقات وسیع زیستشناسان در چند سال اخیر نقش پرندگان را در کنترل حشرات بطور قطعی ثابت کرده از جمله دارکوب انگلیسی که عامل کنترل کننده سوسک صنوبر انگلمن و کرم سیب است.

همین کارکرد از سوی پرندهای کوچکی بنام چرخ ریسک دیده شده که باعث کنترل جمعیت نسل کرمهای برگخوار است. اما وقتی سموم شیمیایی پا به میدان میگذارند تمام این معادلات بر هم میریزد. در عین حال با نابودی پرندگان، نسل حشرات در چشم بر هم زدنی آنقدر تکثیر مییابند که به فاجعه تبدیل میشوند مخصوصاً که دیگر پرندهای برای مقابله با آن وجود نخواهد داشت. این امر به اثبات رسیده که استفاده بیرویه از حشرهکشها دلیل اصلی کاهش نسل و زاد و ولد سینه سرخ و عقاب سرسفید آمریکایی بوده است.

همین طور شکار بی محابای حیواناتی چون فیل، شیر، بوفالو، ایمپالا، زیبرا، پوکو، ورتهارت، ویلدبیست، کروکودیل در افریقا، نسل این حیوانات ارزشمند را در معرض انقراض قرار داده است.

کوسهها نیز از دیگر آبزیان در معرض خطر انقراض میباشند. براساس گزارش اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت بیش از نیمی از کوسههایی که زیستگاه آنها اقیانوسهای جهان است به سوی نابودی گام بر میدارند.5

4- GMO

-5 کوسهها در معرض نابودی، فصلنامه حفاظت شکار و طبیعت، شماره 15، سال پنجم، بهار 1388، ص .48

همایش ملی حقوق نیب الملل رد آهنیی علوم روز

-4 تعهدات بینالمللی دولتها

هیچ مبحثی در حقوق بینالملل به اندازه ایفای تعهدات دولتها در زمینههای گوناگون خوشایند نیست .(Bothe, 1981, 101) برای تحقق همبستگی بینالمللی لازم است دولتها با حسن نیت ارزشهای بینالمللی را که نماد حمایت از حقوق بشر است بویژه در زمینه محیط زیست، ارج نهند.

درست است که حفاظت از محیط زیست بدون مشارکت جامعه بینالمللی، نهادهای دولتی و خصوصی، مردم و دولتها قابل تحقق نیست اما دولتها به عنوان تابعین اصیل و سنتی حقوق بینالملل جایگاه برجستهای در رعایت موازین محیط زیست دارند. دولتها متعهدند با همکاری با یکدیگر و به نحو مؤثر از ایجاد و انتقال مواد یا تأسیسات آلوده کننده از کشورهای مولد آلودگی به کشورهای دیگر اجتناب ورزند و هزینههای مبارزه با آلودگی را بپردازند.

آموزش عمومی مردم، تبادل اطلاعات بین کشورها و انتشار دستاوردهای علمی راجع به محیط زیست از اهم تعهدات دولتها در حوزه محیط زیست است. در این راستا میتوان از روح منشور سازمان ملل متحد و اصول حقوق بینالملل محیط زیست نیز الهام گرفت.

بدیهی است که حمایت از محیط زیست و خودداری از تخریب وآلودهسازی یک تعهد عینی برای دولتهاست. هم چنین دولتها باید از محیط زیست به طور منصفانه استفاده کنند به نحوی که برای تمام کشورها فرصت استفاده یکسان و مساوی از آن فراهم آید.

در عین حال آنها مکلفند شرایط طبیعی حیات را دچار تغییرات نامساعدی نکنند که به سلامت انسان و بهزیستی جمعی صدمه وارد کنند و تعهد عام همکاری در مسائل زیست محیطی نظیر اطلاعرسانی وقوع حوادث، مشورت برای یافتن راه حلها، مذاکرات و همکاری، یک ویژگی مشترک در تمام رویدادهای زیست محیطی است چرا که محیط زیست میراث مشترک بشریت6 محسوب میگردد و دولتها تنها ذیحق در استفاده از آن نیستند (زمانی، 1387، .(28 بدین ترتیب شورای امنیت در قطعنامه540 مصوب 1983 از دولتین متخاصم میخواهد از ارتکاب هر عملی که صلح و امنیت منطقه و حیات وحش و گیاهان را به خطر اندازد خودداری نمایند (ممتاز، 1378، .(10

هم چنین دولتها متعهدند تعهدات مربوط به خلع سلاح را بجا آورند (Barton, 1986, 102) و با گذر از مرحله مذاکره، نسبت به کاهش سلاحهای هستهای غیرمتعارف در همه سطوح با هدف غایی نابودی این گونه سلاحها اقدام نمایند و هر نوع آزمایش هستهای را متوقف نمایند (ظریف، 1375، (91 چرا که گستردگی خسارات انسانی و زیست محیطی ویژگی اصلی کاربرد سلاحهای کشتار جمعی است. یکی دیگر از تعهدات دولتها پیشگیری از ورود خسارات فرامرزی و تلاش در کاهش آثار خرابیهای زیست محیطی است. دولتها باید در اسرع وقت پیامدهای زیست محیطی طرحهای عمرانی را ارزیابی نمایند و هر گونه فعالیت مخرب را که بر سلامتی انسان، گیاه، زمین، هوا، آب و خاک تأثیر میگذارد متوقف سازند.

دولتها باید نگرانیهای زیست محیطی را در سیاستگذاری کلان و برنامه چشماندازها لحاظ نمایند. دولتها باید نسبت به احیاء پیمانهای چند جانبه منطقهای و بینالمللی که دچار رخوت شده است اقدام نمایند و به بیاعتباری یا کم اعتباری این توافقات پایان دهند و این آرمان عملی نخواهد شد مگر اینکه دولتها به تعامل با آژانسهای دستاندرکار محیط زیست متمایل شوند.

6- common heritage of mankind

همایش ملی حقوق نیب الملل رد آهنیی علوم روز

یکی از اهداف اعلامیه هزاره جدید در سال 2000 تضمین امکان تداوم محیط زیست بود که تلاش و وفاق کشورها را طلب میکرد. برای داشتن کشاورزی پررونق، آب آشامیدنی سالم، شیلات و حیات شاداب نیازمند احترام به محیط زیست هستیم. همه دولتها برای حفظ تنوع زیستی باید به کنوانسیون تنوع زیستی و تعهدات ژوهانسبورگ پایبند باشند. بدیهی است ارج نهادن به اجرای کنوانسیون زیست محیطی نظیر پروتکل کیوتو 1997 و کنوانسیون مربوط به تغییرات آب و هوایی سازمان ملل 2005 اولین گامها در راه موفقیت جنبش احیاء جهانی محیط زیست است (بعیدینژاد، 1384، .(284

بدون شک برای عملیاتی کردن مقررات حقوق بینالملل راجع به محیط زیست مجبوریم به پارهای از تعهدات بینالمللی دولتها جامعه عمل بپوشانیم. این ضرورتها عبارتند از:

– 1 تأسیس نهادهای بینالمللی بویژه نهادهای مشاوره و دیوانهای بینالمللی قضایی با هدف نظارت بر اجرای کنوانسیونهای عام و خاص زیست محیطی
– 2 بهرهگیری از ترتیبات منطقه ای برای حل و فصل اختلافات بینالمللی کشورها با موضوع محیط زیست و مواجهه فوری با تخریب و آلودگیهای فرامرزی

– 3 تأسیس نهادهای مدیریتی واحد برای اتخاذ تدابیر مشترک و قابل اجرا

– 4 استمساک از دیدگاههای مشورتی و اجرایی سازمانهای غیردولتی در تهیه اسناد زیست محیطی که با داشتن اطلاعات تخصصی قادرند مسیر حرکت دولتها را هموار و شفاف سازند.

– 5 افزایش صلاحیت سازمانهای بینالمللی دستاندرکار در حوزههای مشارکتهای علمی، جمعآوری یافتهها، تأسیس نهاد اداری متمرکز، ظرفیتسازی و بسترسازی فرهنگی (کیس، 1384، .(89

همان طور که قاضی ویرامانتری در نظریه مخالف خود در رأی مشورتی دیوان در سال 1996 اعلام کرد هدف عمده حفاظت از محیط زیست، حمایت از حیات و حقوق نسلهای آینده است (براون، ویس، 1386، .(179 همان نسلی که هر آنچه را که ما بکاریم آنها درو خواهند کرد و به راستی که ما کره زمین را از والدینمان به ارث نمیبریم بلکه آنرا از بچههایمان عاریه میگیریم (زمانی، 1387، .(58

-5 دیوان بینالمللی محیط زیست: فاصله آرمان تا واقعیت

اجلاس سال 2010 میلادی کپنهاگ که با حضور متخصصین محیط زیست، وزراء و نمایندگان سازمانهای غیردولتی زیر نظر سازمان ملل تشکیل شد در این راستا بود. به لحاظ پتانسیلهای متنوع در زمینه محیط زیست به بررسی تأثیرات دراز مدت تغییرات آب و هوایی پرداخت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله هویت شهری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله هویت شهری pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله هویت شهری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله هویت شهری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله هویت شهری pdf :

هویت شهری

مقدمه
منظر شعری در پی ارتقاء کیفیت محیط شعری است. کیفیت منظر شهری بوسیله ابزار فیزیکی و کالبدی حاصل می شود ولی اهداف عملکردی، زیباشناختی و هویتی هستند.
طی سالهای اخیر منظر شهری از اهمیتی روزافزون در ایران و دیگر کشورها برخوردار شده است که خود حاصل شدت یافتن مشکلات کیفی محیط شهری است. پدیده جهانی شدن و پیامد آن مقایسه ذهنی شهرها با هم و رقابت شهرها برای احراز هویت و تثبیت موقعیت نیز بر اهمیت توجه به کیفیت محیطی در شهرها افزوده است.

سیمای شهر – به مفهوم تجلی بصری – به خودی خود حائز ارزش نبوده بلکه تجربه و ارزیابی استفاده‌کنندگان است که تعیین کننده ارزش آن می باشد. بی تردید این تجربه تنها در سطح بصری انجام نشده و تنها در این سطح نیز باقی نمی ماند بلکه ویژگی های عملکردی و هویتی موجود بر تجربه بصری اثر گذار است و تجربه بصری خود بر ویژگیهای عملکردی و هویتی اثر می نهد.
هویت در روند ناگزیر جهانی شدن و نفوذ فرهنگی ؟؟ که از پشتوانه «تمدن» و «توسعه یافتگی» برخوردارند (دغدغه ملت هایی است که از رسانه‌های فرهنگی – تاریخی برخوردار هستند و واقعند که می بایست راستای توسعه عمومی خود را با مکنونات فرهنگ جامعه به گونه ای سازگار کنند که از طریق ارتقاء آن یارایی مقابله با آثار و تبعات ناخواسته این نفوذ قدرتمند امکان‌پذیر باشد.

مسأله این است که یکپارچگی فرهنگی جهان علی‌رغم ظاهر فریبنده‌اش بحران آفرین است و ما را از خود بیگانه می کند ما از طریق تمایزمان با دیگران هویت پیدا می کنیم و موجودیت ما با هویتمان گره خورده است.

دامنه معنای ما را فردیتمان، تا تعلقات در حوزه های گسترده‌تر تعیین می‌کند بر این باوریم که اگر مرز بین تمایزها مخدوش شود با جهانی بی‌معنا، ملال آور و افسرده مواجه خواهیم شد.
مقاله حاضر به بررسی نقش منظر شهری در کسب هویت می پردازد و مفهوم هویت را در متن، زمینه و حس تعلق گسترش داده و بررسی می‌کند که اهداف منظر فقط بایستی در متن هویت باشد یا می تواند محتوای هویت را هم شامل شود در انتها برای موضوع فوق خیابان شهید بهشتی تهران به عنوان نمونه موردی انتخای شده و به کیفیت‌های منظرین آن و پتانسیل‌های آن برای تبدیل شدن به یک فضای جمعی بررسی خواهد شد.

کلید واژه‌ها:
فضای جمعی، هویت، جهانی شدن، هویت‌های متضاد
پارادایم جهانی شدن
نوآوری‌های فنی به ویژه فن‌آوری اطلاعات باعث دگرگونی‌های شتابان در نواحی شهری دنیا شده است. وسائل ارتباطی جدید، فن‌آوری حمل و نقل و پشتیبانی جهان را به «دهکده جهانی» تبدیل کرده است. ایدئولوژی بازار آزاد آفرینش اقتصاد واحد جهانی را تربیت می کند. سازمان تجارت جهانی، بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و ; جریان آزاد سرمایه در سراسر دنیا را اشاعه می دهند جهانی سازی در اقتصاد چیزی جز عریان شدن سرمایه داری نیست. شرکت های فرا ملیتی در حال شکل گرفتن هستند سرمایه های مالی در سراسر جهان با سرعت هر چه تمام‌تر به زیان اقتصادهای ملی جابجا می شوند. شهرها در کانون دگرگونی‌های جغرافیایی تولید قرار دارند. لایه های نفوذ اندیشه جهانی را به طور آشکار می توان در شانگهای دید منظر شهر شانگهای به دو هویت مستقل تقسیم شده است: بومی و جهانی.

دکتر سید امیر منصوری جهانی شدن را پارادایمی مدرن و باعث کشمکش میان قدرتمندان و جامعه روشنفکران می داند.
هویت به عنوان پادزهر جهانی شدن در شکل بخشی به نگاهی نو در باب شهر به مراتب می تواند بسیار تأثیرگذارتر از دولت و احزاب سیاسی باشد.
حال با توجه به روند جهانی سازی و تأثیرگذاری آن از منظر شهر گرفته تا دنیای رسانه وقتی تا نحوه پوشش چگونه می توان با کیفیتی به نام منظر شهری که خود ایجاد هویت می نماید با پارادایم جهانی شدن مقابله کرد. پاسخ این سئوال با پرداختن به مقوله هویت شهر مشخص خواهد شد.

هویت
لغت نامه ها یا فرهنگ های فارسی تقریباً به نحوی مشابه به تعریف مفهوم هویت پرداخته اند و جامعاً هویت شهری نیز سخنی به میان نیاورده‌اند برای مثال فرهنگ آموزگار در صفحه 870 بیان می دارد که: «هویت به ضم‌ها و به کسر واو و به فتح یا با تشدید شناسایی، نام و نشان، شناسنامه (1333). لغتنامه گرانسنگ و ارزشمند دهخدا نیز به ریشه هویت یعنی هو اشاره دارد اما تعریف هویت و آگاهی چند فراتر برده است. نخست آنکه هویت را با مفهوم غایت پیوند زده و از بحثی قدیمی در فلسفه اسلامی و عرفان ایرانی اسلامی یاد کرده است که به معنای غایت جوهر یا واجد تمامی صفات مثبته بودن است. چه صفات مثبتی که به ذهن انسان خطور می کند و چه صفات مثبتی که حتی انسان از درک آن به آن عاجز است و تنها اولیای زمان آنهم گاه و از طریق کشف و شهود و فقط به برخی از آن صفات از طریق انتزاع و اندیشیدن دست می یابند. بدیهی است که هویت در این معنا صرفاً در وجود حضرت باری تعالی خلاصه می شود و بس.

از این روی از نظر بسیاری از اندیشمندان نحله‌های گوناگون مذهبی در جوامع گوناگون البته هر یک به زبانی و به شکلی هویت خارج از وجود باریتعالی و رفیق اعلی، ناتمام، مجازی و اعتباری است نه جوهری.
در واقع با اشاره به مفهوم غایت در تعریف دهخدا و توضیحات دیگر معلوم می گردد که اولاً مفهوم هویت مانند بسیاری از مفاهیم فلسفی و اجتماعی و انسانی مفهومی انتزاعی، سهل و ممتنع می باشد و از سوی دیگر در حال شدن دائمی است.

لذا همواره باید از طیفی یاد کرد که در یک سوی آن هویت در نازل‌ترین معنا یعنی نام شیء یا انسان و در سوی دیگر طیف معانی بی پایان هویت قرار دارد و تمامی بحث‌های هویت صرف نظر از پسوند و پیشوندهایی که بدان افزوده می شود بر روی این طیف قرار دارند. پس می توان اشاره کرد که بر کنار از مفهوم غایت هویت تمامی معانی و توصیف های هویت نسبی می باشند.

دهخدا در عین حال هویت را شاخص جدا شدن، در نسخ خاصی قرار گرفتن و متمایز گردیدن نیز می داند. برای مثال مفهوم انسان با جدا کردن این موجود پیچیده از سایر موجودات به او تشخیص می‌بخشد. تشخص نیز به زعم دهخدا عامل تمایز است که با نام دادن آغاز می شود. اما خارج از مفاهیم فلسفی و بحث هایی از این دست تشخص با کسب ویژگی هایی فراتر از نام ره می سپرد. جمله «فلانی آدم متشخصی است» به جایگاه، پایگاه اجتماعی، طیف اجتماعی و ویژگی های فردی دلالت دارد که در واقع مفهوم تشخص به معنای متمایز بودن را بر روی طیف از قطب حداقلی به سوی قطب حداکثری می غلطاند و به پیش می‌برد.

هویت شهری
با توضیحاتی در باب هویت راه جهت ورود به بحث هویت در شهرها هموار می گردد و در واقع هویت شهری ویژگی خاص هر شهر است که سازنده هویت آن مکان شهری است. حال این سئوال مطرح می شود که هیاهوی بسیار در باب فقدان هویت یا بی هویتی شهر ایرانی به چه معنا است؟ آیا اساساً شهر بی هویت وجود خارجی دارد؟ کمتر متفکری یافت می شود که در کنار تأکید بر بی هویتی برای خواننده روشن سازد که چه چیزهایی مفقودند که چنین رنگی را مجاز می سازند چند نکته محوری را که پرسش هایی اساسی مرتبط با موضوع هویت شهری مستند بیان کرده‌اند، مقالات متعدد در باب هویت شهری.

1- هویت شهری مقوله‌ای کالبدی است.
2- هویت شهری ناشی از شکل کلی و فرم شهر است.
3- هویت شهری چیزی جز خاطره جمعی افراد ساکن یک شهر نیست و شهر بدون خاطره فاقد هویت است.
4- هویت شهری نه مقوله ای مادی یا بصری بلکه معنوی و احساسی است.
5- آنچه هویت شهری را پدید می آورد هماهنگی اجزاء و عناصر شهری است که کلیتی هماهنگ پدید می آورند.

6- هویت شهری از مقوله های زیباشناسی است شهر یا هویت شهری با منظر شهری زیباست.
7- هویت شهری انعکاس مثبت کلیت شهر در ذهن مشاهده کننده است.
8- هویت شهر بر اساس شاخص عملکرد شهر شناخته می شود.
9- هویت شهری زاده تعاملات اجتماعی در درون کالبد شهری است که فرم و شکلی ویژه خود دارد.

10- هویت شهری محصول تکثر، چند قومی و چند فرهنگی بودن است.
11- هویت شهری تاریخ یک ملت منعکس در جسم و روح شهر است.
12- ما هویت شهر نداریم بلکه هویت های گاه متضاد شهری را داریم که محصول تفاوت طبقاتی است.

بیش از این نیز می توان در باب هویت شهری سخن گفت لیکن همین تعداد نیز برای درک سهل و ممتنع بودن هویت شهر کافی است. در ضمن هویت شهر هیچکدام از موارد یاد شده به تنهایی محسوب نمی شود بلکه هم آنها با هم در سنتزی تام و تمام هستند.
هویت همانی که از کنار هم گذاردن هویت های متعدد در مراتب مختلف به کف می آیند چنین هویت های متعددی گاه متضاد و در هم آمیخته اند و در لحظات تاریخی ویژه ای سر بر می آورند و به عنوان هویت ملی خود را نشان می دهند. 22 بهمن 1357 (روز پیروزی انقلاب اسلامی)

در عرصه شهری احساس تعلق به محله که برای سالها مفاد هویت قومی، عشیره ای و قبیله ای است سبب تضعیف هویت یکپارچه شهری شده است حال این سئوال مطرح می شود که برای کلان‌شهری مثل تهران هویت شهر وجود دارد یا هویت های متضاد شهر که محصول تفاوت طبقاتی است.

در عین حال مفاهیمی که به عنوان مترادف هویت و یا به عنوان صفت‌های عرصه شهری به کار می روند مفاهیمی چون ریشه دار می‌باشد، القاء کننده تاریخ، آرامش بخش، دارای اغتشاش، خوانا، ناخوانا، مردم وار، ضد مردمی، نوکیسه واری تماماً دو شقی های مربوط به هویت می باشند که گویای دو عنصر مهم یعنی مکان و تاریخ در بحث هویت شهری به شمار می روند.
دکتر پرویز پیران یکی از اشتباهات اساسی در نوشته های متخصصان و متفکران ایرانی را عدم تصور از بعد منفی دو وجهی ها یا دو شقی ها که دال بر فقدان هویت شهری است، می تواند.

عناصر منفی شکل دهنده هویت شهری مبنای برای بازخوانی و باز تعریف واقعیت شهری و واقعیت اجتماعی است. فضا بر پایه فرایندهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی پرستیز تاریخ و خاطره جمعی و بر پایه ارزش ها و هنجارهای اجتماعی خلق می شود و تحت تأثیر همین فرایندها دوباره و چند باره خلق می شود و دگرگون می شود جالب اینکه فضا در این خلق شدن و دگرگون شدن خود به نیرویی تبدیل می شود که به فرایندهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی شکلی ویژه می بخشد و یا چنین فرایندهایی را محدود کرده بر آنها اثر می گذارد و رابطه ای پویا و دیالکتیک فعال می شود.

قطبی شدن شدید شهرها (اقلیتی ثروتمند و اکثریتی تهیدست) بحث تنوع هویت های شهری را وارد مرحله ای تازه ساخته است گرچه همواره هویت شهری متکثر بوده است لیکن برنداز هویت های متکثر شهری هویت عام یکپارچه شهری نیز وجود داشته است.
امروزه با هویت های متضاد شهری که عرصه ستیز خفته و در آینده آشکار شهری هستند حداقل در جوامع فراصنعتی روبرو خواهیم شد. جنبش‌های اجتماعی شهری با هدف حفظ هویت مکانی آن هم در مقابل شرزگی و حرص بی پایان سرمایه داری شاخص آغاز چنین فرایندی است.
در غرب جنبش های جدید که جانشین جنبش کارگری شده اند سرآغاز تعریف و بازتعریف هویت شهری و هویت های مکان محور در مقابل هویتی است که جهانی سازی از بالا برای شهرها رقم می زند.

هویت شهری در پی سلسله مراتبی از هویت فردی، هویت محله‌ای، هویت عرصه خصوصی وجود دارد حتی عضویت ها و تعاملات با دیگران مقوله هویت را تا سطح ملی و جهانی در بر می گیرد تمامی هویت های نام برده در دو بستر کلان یعنی ساختار ویژه جامعه در هر زمان و مکان مفروض و عنصر تاریخ که ظرف خاطره جمعی و فردی است، را در بر می‌گیرد.
پس هویت حاوی تضاد و روابط و فرایندهای دیالکتیکی است هویت همیشه در شدن و گذری دائمی است و به مانند رودخانه‌ای خروشان هر بار شنا کردن در آن متفاوت است.

دکتر سید امیر منصوری شهر را موجودی زنده در حرکت زمان ظرف زندگی جامعه می داند پس لزوماً اگر شهر در حال تغییرات نمی تواند هویتی ایستا داشته باشد بلکه هویتی پویا دارد و اگر به این نکته نیز واقف باشیم که شهر محصول فرهنگ می باشد پس هویت شهر محصول وقایع تاریخ می تواند باشد به طور مثال دلیل تشخص دانشگاه تهران و ورودی آن کالبد فضای شهری آن نمی باشد بلکه اتفاقات زمان انقلاب (جنبش دانشجویی و سهم دانشگاه تهران در این جنبش است.)

به همین دلیل مفهوم هویت شهری را باید همواره در قالب سه مفهوم دیگر نگریست: متن (Context) ، محتوا (Content) و احساس تعلق خاطر (Commitment). در شهری اینجا و آنجا شکل می گیرد که خود متن های گوناگون دارد. بیرون شهر، کوی و برزن و بازار، سوق و سه راه و میدان، خانه و اطلاق و پتو، شاه نشین و ; . در این مکانها رویدادها آرمیده‌اند. همان رویدادها که خاطر شده اند.

در این مکانها فرایندها شکل می گیرند رفتار و روابط اجتماعی اتفاق می‌افتد و خاطره آنها در متن درجه می شود و کم کم وابستگی دلبستگی و حق تعلق بوجود می آید.

هویت شهر به عنوان هدف منظر شهری
با توجه به توضیحات داده شده در مورد مقوله هویت شهر و با علم به اینکه هویت شهر در سه مفهوم (متن، محتوا و احساس تعلق) بوجود می‌آید پس می توان نتیجه گرفت منظر شهری برای رسیدن به هدف هویت شهر (علاوه بر اهداف کارکردی و زیباشناسی) علاوه بر ایجاد کیفیت در متن بوسیله تغییرات کالبدی بایستی برنامه ریزی برای حضور مردم را هم در نظر داشته باشد تا بتواند محتوا و احساس تعلق را رقم بزند چون از آنجایی که هویت شهر پویا است نمی توان قطعه با تغییراتی ایستا هویت شهر را نشان داد.

حضور مردم و هم نشینی هویت های متضاد باعث بروز هویت شهر می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >