مقاله در وجوب و فضیلت امر به معروف و نهى از منکر و نکوهش ترک آنه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در وجوب و فضیلت امر به معروف و نهى از منکر و نکوهش ترک آنها pdf دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در وجوب و فضیلت امر به معروف و نهى از منکر و نکوهش ترک آنها pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در وجوب و فضیلت امر به معروف و نهى از منکر و نکوهش ترک آنها pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در وجوب و فضیلت امر به معروف و نهى از منکر و نکوهش ترک آنها pdf :

دلیل به این مطلب ، بعد از اجماع امت اسلامى و عنایت عقلهاى سالم بر آن ، آیات و اخبار و آثار وارد شده است .
اما آیات ، قول خداى تعالى : (( و لتکن منکم امه یدعون الى الخیر و یاءمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر و اولئک هم المفلحون . )) در آیه فوق به طور وضوح ، وجوب آمده است ، زیرا کلمه (( ((والتکن )) )) امر است و ظاهر امر ایجاب است و در این آیه توضیحى است مبنى بر این که رستگارى منوط بر آن است ، زیرا به طور حصر بیان کرده و فرموده است : (( و اولئک هم المفلحون . )) و نیز در آیه آمده است که این عمل واجب کفایى است نه واجب عینى ، زیرا وقتى که گروهى اقدام کردند، از دیگران ساقط مى گردد، چون نفرموده است که همگى امر به معروف کنید، بلکه فرموده است : ((باید جمعى از میان شما دعوت به نیکى کنند.)) بنابراین هرگاه یک فرد و یا جمعى اقدام کنند، تکلیف از دیگران برداشته شده و رستگارى از آن کسانى خواهد بود که امر به معروف کرده اند ولى اگر تمام مردم از آن خوددارى کنند ناگزیر گناه متوجه تمام کسانى است که توانایى انجام آن را داشته اند.
خداى تعالى فرموده است : (( لیسوا سواء من اهل الکتاب امه قائمه یتلون آیات اللّه آباء اللیل و هم یسجدون ، یؤ منون باللّه و الیوم الا خر و یاءمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر و یسارعون فى الخیرات و اولئک من الصالحین . ))
در این آیه خداى متعال صالح بودن آنان را به صرف داشتن ایمان به خدا و روز واپسین گواهى نکرده است ، بلکه امر به معروف و نهى از منکر را نیز بر آن افزوده است .
خداى تعالى فرموده است : (( و المؤ منون و المؤ منات بعضهم اولیاء بعض یاءمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر و یقیمون الصلوه . )) مؤ منان را به انجام امر به معروف وصف کرده است . پس کسى که امر به معروف را ترک کند از جمع مؤ منان توصیف شده در این آیه خارج است .
خداى تعالى فرموده است : (( لعن الذین کفروا من بنى اسرائیل على لسان داوود و عیسى بن مریم ذلک بما عصوا و کانوا یعتدون ، کانوا لا یتناهون عن منکر فعلوه لبئس ما کانوا یفعلون . ))
این نهایت سرزنش است ، زیرا آنان را به علت ترک ((نهى از منکر)) سزاوار لعن و نفرین دانسته است .
و خداى تعالى فرموده است : (( کنتم خیر امه اخرجت للناس تاءمرون بالمعروف و تنهون عن المنکر. ))
این سخن دلیل بر فضیلت امر به معروف است ، زیرا بیانگر آن است که ایشان بدان وسیله بهترین امت بودند.
و خداى تعالى فرماید: ععع فلما نسوا ما ذکروا انجینا الذین ینهون عن السوء و اخذنا الذین ظلموا بعذاب بئیس بما کانوا یفسقون . ))
به این ترتیب بیان کرده است که ایشان به دلیل نهى از بدى نجات یافتند. و این خود نیز دلیل بر وجوب (نهى از منکر) است .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق سرب pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق سرب pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق سرب pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق سرب pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق سرب pdf :

سرب در حدود 6 تا 7 هزار سال پیش در مصر و بین النهرین کشف شده است. این فلز در شمار قدیمی ترین فلزهایی است که انسان آن را بکار برده است. به این فلز در زبان انگلیسی Lead در عربی رصاص و در زبان پهلوی سرب گفته می شود. در حدود 4000 سال پیش از میلاد مصری ها و سومری ها از سفید سرب برای آرایش استفاده می کردند. در قرون وسطی از سرب به گستردگی در مصالح ساختمانی استفاده می شده است. در ایران نیز سرب از اواخر هزاره سوم شناخته شده و چون ذوب کربنات های سرب آسان بوده است، معادن کربنات سرب زودتر مورد استفاده قرار گرفته اند.
در حال حاضر مهمترین کاربردهای آن در باطری ها، کابل ها و بلبرینگ ها می باشد. روی در سال 1746 بوسیله شیمیدان آلمانی بنام مارگراف کشف شده است. این فلز برای مدت 2000 سال بعنوان یکی از اجزاء آلیاژ برنج در اروپا و آسیا مصرف می شده است. در حدود 150 سال پیش از میلاد مسیح رومی ها از این فلز و آلیاژهای آن سکه تهیه می کردند. امروزه بیشترین کاربرد روی در صنعت گالوانیزه، ترکیب آلیاژها و الکترونیک است. معمولا سرب و روی با یکدیگر و با فلزاتی چون مس، طلا و نقره همراه می باشند. همچنین کانسارهای سرب و روی با درصدهای متنوعی از این فلزات شناسایی شده اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد پروژه درس نقشه برداری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد پروژه درس نقشه برداری pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد پروژه درس نقشه برداری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد پروژه درس نقشه برداری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد پروژه درس نقشه برداری pdf :

نقاط قرائت جلو قرائت عقب
A 2204 2755
T1 2301 0255
T2 2702 0456
T3 0404 0403
T4 0259 2404
T5 0703 2504

مجموع
8573 8777

-204

مقدمه:قرائت نقاط علامت گذاری شده که تعداد 6 نقطه می باشد،برای تحویل پرو‌‌ژه درس نقشه برداری درجدول بالا.

هدف:هدف ازانجام کاریادگیری نقشه برداری بطورعملی وتوسط دستگاه در محوطه ای که قبلا درنظرگرفته شده بود میباشد.
هدف اصلی درانجام این پروژه بدست آوردن اختلاف ارتفاع، وشیب سطح زمین
ومحوطه درنظرگرفته شده میباشد.

ابزاروتجهیزات:
1دوربین نقشه برداری
2شاخص
3سه پایه دوربین
4تراز

روش:ابتدا نقاطی راانتخاب کرده وبااسپری آنرا رنگ می کنیم.نقطه اول که انتخاب شده را A می نامیم ونقطه دوم را T1 .
دوربین رابین دونقطه قرار می دهیم،ابتدا نقطه اول راقرائت می کنیم که آنراقرائت جلومی گویند.بعدنقطه دوم راقرائت می کنیم که آنراقرائت عقب می گویند.
همینطورنقاط بعدی را نامگذاری کرده وجلومی رویم،وبه همینگونه دوربین رانیزبین نقاط بعدی قرارمی دهیم وعدد جلو وعقب آنهارانیزقرائت می کنیم.
درپایان اعداد راباهم جمع می کنیم وبعد ازهم کم می کنیم تااختلاف ارتفاع بین نقاط مورد نظربدست بیاید.

اعدادبرداشته شده:درجدول بالا بطورکامل یادداشت شده است.

مهرداد بهبودی

پروژه درس نقشه برداری

استاد: مهندس پارسا پژوه

دانشگاه آزاد اسلامی

88-

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی درحقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی درحقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی درحقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی درحقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نگرشی تحلیلی بر فرزند کشی درحقوق کیفری جمهوری اسلامی ایران pdf :

چکیده

با شنیدن واژه فرزندکشیمعمولاًقتل کودک به وسیله ی پدر به ذهن متبادر می شود. قتل فرزندان توسط پدران کهغالباً هم با خشونت و سنگدلی همراه است وجدان عمومی را آزرده و احساسات افراد جامعه را جریحهدار مینماید. اما همچنان که رابطه ابوت از بدو تولد یا حتی قبل از آن تا زمان مرگ بین ابوین و فرزند برقرار است لذا فرزندکشی اعم خواهد بود از قتل جنین، نوزاد، کودک و بزرگسال که البته نمود و بروز آن بیشتر در قتل نوزاد و کودک بوده و حساسیت افراد جامعـه را نیز برانگیخته و با توجه به آسیبپذیری و وابستگی کودکان بـه والدینشـان اهمیـت پـرداختن بـه موضـوع دو چنـدان میگردد.

از نظر عدالت قضایی، فرزندکشی نه اینکه به ظاهر نباید موجب انتفاء قصاص گـردد بلکـه از دیـد و منظـری دیگـر بایـد پذیرفت که فرزند در پناه پدر و جدپدری است و مأمن و تکیهگاه نمیتواند خود عامل قتل و از بین بردن امنیت باشد اگر از نظر فقه استدلال می شود که پدر سبب وجودی فرزند است چگونه پدر بتواند باعث قتل فرزند بشود؟ از منظر حقـوقی، چگونه پذیرفتنی است که مسبب ایجاد امنیت یا کسی که باید امنیت را برای فرزند مهیا کند بـا سـلب امنیـت- آن هـم مهمترین بخش آن یعنی جان- از مجازات مشابه که برای دیگران قائلیم مبرا نموده و او را آزاد نماییم؟

ما در این مقاله از منظر حقوق به موضوع فرزندکشی در حقوق کیفری ایران نگاه خواهیم کرد و مسایلی چون قتل فرزند توسط پدر و مجازات فرزندکشی که به اعتقاد خیلی ها باعث تجری پدران در قتل فرزند شده و اینکه چراقانوناًپدری کـه مرتکب قتل عمدی فرزند خود شده قصاص نمیشود و مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.

کلید واژه: فرزند کشی – ابوت – قتل – قصاص نفس – تجری – کودک – قتل مظلومانه – تعزیر

1

مقدمه

یکی از موانع تحقق و صدورحکم قصاص نفس در حقوق کیفری ایران، ابوت قاتل نسبت به مقتول است. قتل فرزند توسط پدر یا جدپدری، در جوامع امروزی جدای از مشکلاتی که بوجود می آورد در سالهای اخیر رونـد صـعودی پیـدا کـرده اسـت و پـدر یـا جدپدری در اثبات دلیل قتل عمد فرزند خود معاف بوده و همین اندازه که برای دادگاه رابطه ابوت قاتل نسبت به مقتـول احـراز گردد، قاضی مکلف به صدور رأی مبنی بر سقوط قصاص نفس می باشد. البته پرداخت دیه به ورثه مقتول و تعزیـر قاتـل از نظـر جنبه عمومی جرم به قوت خود باقی است.

یکی از قواعد مسلم فقه شیعه که مورد قبول جمهور فقهای اهل سنت نیز می باشد عدم قصاص پدر و جدپدری در صـورت قتـل فرزند است که مستند به منابع فقهی بوده و در قانون مجازات اسلامی به عنوان یکی از موانع قصاص آورده شده و در واقع مانعی در ثبوت قصاص نفس است. مجازات پدر یا جدپدری در صورت قتل فرزند دیه و تعزیر میباشد.

ماده 301 قانون مجازات اسلامی اشعار میدارد: »قصاص در صورتی ثابت می شود که مرتکب ، پـدر یـا از اجـداد پـدری مجنـی علیه نباشد;.« همان گونه که ملاحظه می شود در این ماده به بیان حکم پدر و جدپدری فرزندش را بـه قتـل رسـانده پرداختـه شده است.

ماده 612 قانون مجازات اسلامی-کتاب پنجم تعزیرات- مقرر می دارد: ((هرکس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته باشـد و یا شاکی داشته ولی از قصاص گذشت کرده باشد و یا به هر علت قصاص نشود در صورتی که اقـدام وی موجـب اخـلال در نظـم وصیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد دادگاه مرتکب را به حبس از سه تا ده سال محکوم می نماید)).

بنابراین مجازات فرزند کشی بنابر قواعد فوق تعزیر بدل از قصاص نفس و پرداخت دیه به سایر اولیاء دم است.

کشتن یک انسان از گناهان بزرگی است که در همه جوامع و ادیان سرزنش شده ولی با تمام قبـاحتی کـه عـرف و شـرع بـه آن نسبت میدهد، امروزه یکی از معضلات بزرگی است که خواه و ناخواه جامعه ما گرفتار آن میباشد.

از زشتترین قتلها میتوان به قتلهای خانوادگی اشاره نمود کهغالباً در آن افراد با روابط خویشاوندی نسبی یا سببی نزدیـک، اقدام به قتل یکدیگر مینمایند و از منحوسترین این قتلها فرزندکشی است که توسط پدر یا مادر و یا بـا مشـارکت هـر دو بـه وقوع میپیوند.[1]

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی همسرداری در سیره امام خمینی(ره) با رویکرد نوگرایی در

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی همسرداری در سیره امام خمینی(ره) با رویکرد نوگرایی در اندیشه و عمل pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی همسرداری در سیره امام خمینی(ره) با رویکرد نوگرایی در اندیشه و عمل pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی همسرداری در سیره امام خمینی(ره) با رویکرد نوگرایی در اندیشه و عمل pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی همسرداری در سیره امام خمینی(ره) با رویکرد نوگرایی در اندیشه و عمل pdf :

چکیده

»بررسی همسرداری حضرت امام خمینی(ره) با رویکرد نوگرایی در اندیشه و عمل«، موضوع ایـن مقالـه اسـت. هـدف از ایـن مطالعه، بیان مسائل و مبانی رفتاری ـ اخلاقی آداب همسرداری در سیره حضرت امام(ره) است؛ به گونهای که منتهی بـه ارائـه یـک شناخت قوی و مستحکم از همسرداری ایشان که دارای نوگرایی در اندیشه و عمل است، گردد.

این مطالعه مروری، سیری بر اسناد موجود در زمینه همسرداری در سیره حضرت امام(ره)، با تکیه بر منابع اصیل اسلامی است.

با مراجعه به منابع خاطرات و سیره آن بزرگوار و خاطرات فرزندان و نوه هـا و دیگـر نزدیکـان ایشـان سـعی گردیـد الگـوی آداب همسرداری اسلامی در سیره و آموزههای آن حضرت با رویکرد نوگرایی در اندیشه و عمل را تبیین نماید.

نتایج این تحقیق نشان می دهد از دیدگاه حضرت امام(ره)، همسر مناسب برای هر فرد کسی است که هـم فکـر و هـم کفـو وی باشد. اندیشه حضرت امام(ره) در زمینه همسرداری دارای نوگرایی است. امام(ره) با توجه به شناختی که نسبت به زن داشـت و بـه گوهری وجودی زن پی برده بود، شخصیت زن را تکریم کرده و به همسر خود ارج مینهاد. امام خواهان همسری فعـال و اصـولگرا بود؛ یعنی همسری که قرآن را به عنوان یک اصل در جای جای زندگی خویش به کار گیرد. برخورد ایشان با همسرشـان بـه خـوبی نشاندهنده این جمله آن حضرت است که میفرمایند: قرآن کریم انسانساز است و زنان نیز انسانساز هستند.

واژگان کلیدی: حضرت امام خمینی(ره)، همسرداری، خانواده، نوگرایی

 

کنگره ملی بررسی اندیشههای فرهنگی و اجتماعی حضرت امام خمینی(ره)
2

مقدمه

جهان هستی و خلقت بر زوجیت استوار شده اسـت، زوجیـت قـانون حیـات و بقاسـت. خداونـد متعـال

زوجیت را در متن زندگی انسان قرار داده و آن را موجب گسترش نسل بشر دانسته است: »واللّه جعَللَکم مْن أَنفُسکُم أَزواجاً« (نحل: (72؛ خداوند برای شما از جنس خودتان همسرانی قرار داد.

حساسترین انتخاب در طول زندگی انسان، انتخاب همسر است، که بـر اسـاس آن نهـاد خـانواده شـکل

می گیرد. در سایه تشکیل خانواده و روابط خوب میان زن و شوهر، کمال و رشد ویژهای به دست مـیآیـد کـه

شاید جایگزین نداشته باشد. حضرت رسول (ص) تشکیل زندگی مشترک را بزرگترین بنـای اسـلام قلمـداد

می نماید و آن را دارای برکات و ثمرات فراوانی میداند و میفرماید: هیچ بنایی در اسلام محبوبتر از تشـکیل خانواده نیست(صالحی، 1385، ص.(7

از مهمترین موضوعات ارکان خانواده، بحـث آیـین همسـرداری اسـت. در واقـع در تعریـف همسـرداری می توان گفت: مهارتی است که زن و شوهر (زوجین) با شناخت توانمنـدیهـا، تفـاوتهـا و حساسـیتهـای

یکدیگر بتوانند به نیازهای جسمی، عاطفی ، روانی وجنسی طرف مقابـل پاسـخ دهنـد. بـهطـوری کـه هـر دو

احساس رضایت خاطر نموده به آرامش نسبی دست یابند. در طول تاریخ بشری، به ویژه در اوایل قرن بیسـتم، متأسفانه شاهد رفتارها و طرز فکرهایی بودیم که در آن برخی سعی داشتند بنیاد خانواده را فسخ کننـد، روابـط خوب زن و شوهر را به هم بریزند و آن را طرد کنند؛ اما تـاریخ بـه خـوبی گـواه اسـت کـه در ایـن اندیشـه زهرآگین، چه فاجعهای برای بشر نهاده شده است!

سیره معصومان(علیهم السلام) و بزرگان، به ویژه وجود نورانی حضرت امام خمینی(ره) همـواره سـعی در

حفظ و گسترش این پیوند و حفظ روابط خوب میان زن و شوهر دارند ، که نشان دهنده اهمیت ذاتی و حیـاتی آن است.

امام خمینی(ره) در جایگاه فقیهی بزرگ و فیلسوف و عارفی عالی قدر و به عنوان رهبـر انقـلاب اسـلامی چنان به جایگاه زن و همسر در زندگی اهمیت می دادند که این مسئله نشان دهنده این جمله پیامبر(ص) اسـت

که زن را گرامی نمیدارد، مگر مرد بزرگوار (بااخلاق) و او را سبک نمیشمارد مگر مرد پست و لئیم.

برخورد و رفتار حضرت امام با همسرشان چنان است که آن را می توان نوعی نوگرایی در اندیشه و عمـل دانست و نشان دهنده این است که حضرت امام خمینی(ره) پس از معصومان که برگزیدگان خـاص الهـی انـد ، نسخهای بیمثال از شخصیتی جامع است که برای شناخت وی باید از زوایای متعددی به ارزیابی وی پرداخت.

این نوشتار بر آن است تا روشهای راهبردی و نیکوی همسرداری از دیدگاه امـام و نـوگرایی ایشـان در ایـن

زمینه را بیان نماید.

روش مطالعه

این مقاله از مقالات مطالعاتی و ترویجی است. در واقع این مقاله بر پایه جابه جایی ، تلفیق و ترکیب دانـش

موجود تهیه شده است و معمولاً به روشن شدن زوایای مسئلهای کمک مینماید.(حافظ نیا، 1387،ص(303

کنگره ملی بررسی اندیشههای فرهنگی و اجتماعی حضرت امام خمینی(ره)
3

این مطالعه مروری، سیری بر اسناد موجود در زمینه همسرداری در سیره حضرت امام(ره)، با تکیه بر منابع

اصیل اسلامی است. با مراجعه به خاطرات و سیره آن بزرگوار و خاطرات فرزندان و نوه هـا و دیگـر نزدیکـان ایشان، سعی گردیده است الگوی آداب همسرداری اسلامی در سیره و آمـوزههـای امـام بـا رویکـرد نـوگرایی

بررسی شود.

یافتهها (بررسی نحوه رفتار امام با همسرشان)

-1 محبت : حاکمیت روح عاطفی و نگاههای محبتآمیز در خانه

یکی از عوامل سعادت خانواده، که امید و حرکت را به ارمغان می آورد، محبـت زن و شـوهر بـه یکـدیگر است. انسان ها نیازهای عاطفی فراوانی دارند که نیاز به محبت و عشق یکـی از اساسـیتـرین آنهاسـت. زن و

شوهر باید هر کدام نسبت به همدیگر ابراز عشق و علاقه کنند و در ظاهر و باطن، خیرخواه یکدیگر باشند. به

دلیل آنکه زن موجودی عاطفی است و عواطف و احساسات او بر جنبه هـای دیگـرش غلبـه دارد. نیـاز او بـه

محبت بیش از مردان است و شاید به همین دلیل است که خداوند نسبت به زنان مهربـان تـر از مـردان اسـت؛ چنانکه رسول خدا(صلی االله علیه وآله)میفرماید: خداوند تعالی نسبت به زنان محبت ویـژهای دارد و آنـان را همواره مورد لطف و مهربانی قرار میدهد.

همه مردم تشنه دوستی و محبتند و دوست دارند محبوب دیگران باشند. اگـر محبـت دوطرفـه شـد بنیـان

زندگی زناشویی استوار میشود. (امینی، 1378، ص(27

خداوند بزرگ در قرآن مجید به محبت و علاقـه ای کـه در بـین زن و شـوهر وجـود دارد اشـاره کـرده و می فرماید: از نشانه های او این است که از جنس خود شما برای شما همسرانی آفرید، تا در کنار آنهـا آرامـش یابید و در میانتان مودت و رحمت قرار داد.(سوره روم(21/

حضرت امام(ره) نیز بر طبق همین اصل محبت با همسر رفتار میکرد.

خانم زهرا اشراقی نقل میکند: امام علاقه وافری به همسرشان داشتند، بهطوریکه از نظر امام همسرشان در یک طرف قرار داشت و بچه هاشان در طرف دیگر و این دوست داشتن با احترام خاصی همراه بـود. (رجـایی،

1384، ص (74

امام(ره) در هنگام خلوت و استراحت خویش خواهان این بودند که همسرشـان در کنارشـان باشـند؛ زیـرا

همسر مایه انس و الفت است و در کنار همسر بودن باعث آرامش است.

-2 احترام به همسر و خانواده

اگر انسان به همسر خویش احترام کند او هم در مقابل احترام خواهد گذاشت و رشته محبت در میـان زن و شوهر استوارتر و پیمان زناشویی بادوامتر خواهد شد.(امینی، 1378، ص(40

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >