تحقیق چرا تاریخ؟ (ضرورت تاریخ) pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق چرا تاریخ؟ (ضرورت تاریخ) pdf دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق چرا تاریخ؟ (ضرورت تاریخ) pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق چرا تاریخ؟ (ضرورت تاریخ) pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق چرا تاریخ؟ (ضرورت تاریخ) pdf :

تاریخ چون نشان می‌دهد که مردم پیش از ما چگونه زندگی می‌کرده‌اند این فایده را دارد که ما را در زندگی کمک می‌کند و راهنمایی. از جمله مخصوصاً برای جوانان این فایده را دارد که آن‌ها را زودتر از معمول به سطح عصر خویش می‌رساند، پنجره‌ها را بر روی آن‌ها می‌گشاید، و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا عواملی را که در جهان آن‌ها حاکم بوده است و هنوز هست بهتر بشناسند؛ آن‌چه را در خور ترک و طرد است از آن‌چه شایسته‌ی حفظ و نگهداری است تمیز دهند. یک فایده‌ی عمده‌ی تاریخ بی‌شک همین است که به انسان کمک می‌کند تا خود را بشناسد، خود را از دیگران تمیز دهد و با مقایسه با احوال دیگران انگیزه‌ها و اسرار نهفته‌ی رفتار خویش را، چنان‌که هست و چنان‌که باید باشد- دریابد. انسان، خواه وجود وی عبارت باشد از آن‌چه می‌اندیشد و خواه عبارت باشد از آن‌چه انجام می‌دهد، در ضمن مطالعه‌ی تاریخ و در طی بررسی احوال کسانی که اهل‌نظر یا اهل‌عمل بوده‌اند، بهتر می‌تواند رسالت خود را ارزیابی کند و در ارتباط با دیگران حق خویش و مسئولیت خویش را بشناسد.
توجه به تاریخ و دگرگونی‌های آن، این فرصت را به انسان عرضه می‌کند که از آن‌چه دیگران انجام داده‌اند درس بگیرد و عبرت. این عبرت که قرآن هم در دنبال بعضی قصه‌ها، انسان را بدان دعوت می‌کند، و پیغمبر به موجب روایت مؤلف مروج‌الذهب صحف موسی را که تاریخ گذشته‌ی یهود است، عبارت از آن می‌داند، در نزد مسلمین از قدیم فایده‌ی عمده‌ی تاریخ محسوب بوده است و از این‌که ابن‌خلدون تاریخ خود را کتاب‌العبر نام می‌نهد پیداست که تا چه حد به تجربه‌ی تاریخ اهمیت می‌دهد. ظاهر آن است که اهمیت تجربه در نزد مسلمین مبنی بر این تصور باشد که رویدادهای تاریخ اگر در جزئیات هم با یکدیگر اختلاف دارند، اسباب و موجبات آن‌ها و تدابیری که برای برخورد با آن‌ها می‌توان اتخاذ کرد تفاوت چندانی ندارد و گذشته‌ی یک قوم و یک فرد برای قوم دیگر و فرد دیگر می‌تواند تجربه‌ای سودمند باشد. در واقع تاریخ تجربه‌ی گذشته را به تجربه‌ی کنونی ما می‌افزاید و زندگی ما را پرمایه‌تر می‌کند. اتکاء بر تجارب گذشته غالباً اخذ تصمیم را در زندگی روزانه آسان می‌کند.
در واقع آشنایی با تاریخ انسان را از بسیاری فریب‌های حقارت‌آمیز، از بسیاری دلخوشی‌های بی‌حاصل نگه می‌دارد، و نگاه انسان را، آن مایه قدرت تعمق می‌بخشد که در ورای حوادث، آن‌جا که چشم عادی چیزی نمی‌بیند، نفوذ کند و زندگی محدود و کوتاه خویش را- از طریق تاریخ- با زندگی گذشتگان، با زندگی دراز گذشته‌ی انسانیت پیوند دهد و آن را عمیق‌تر و پرمعنی‌تر کند. بدین‌گونه، با یادآوری اشتباه‌های بزرگ گذشته، با تذکار جنایت‌ها و بدبختی‌های گذشتگان، تاریخ می‌تواند انسانیت را از تکرار آن‌ها و لااقل از این‌که با عمد و اختیار خویش به نظایر آن‌ها دچار آید باز دارد. به‌علاوه، هر کس- هر حرفه‌ای که دارد- می‌تواند از تاریخ برای توسعه و تکمیل کار خویش استفاده کند...
عقلانیت rationality
یکی از خدمات ماکس وبر به جهان جامعه‌شناسی، ارائه نظریه‌ای درباره‌ی تغییرات اجتماعی است که بنیان و اساسش بر ایده‌ها استوار است. وبر بر این باور بود که نوعی عقلانیت ویژه و منحصر بفرد، در اندیشه‌ی مغرب زمین، باعث ظهور و رشد نظام سرمایه‌داری شد. ماکس وبر، برای درک دگرگونی و تغییر جوامع غربی از فئودالیسم به سرمایه‌داری، متوسل به مطالعات خود درباره‌ی جوامع شرق شد. او در مطالعات خود، درباره‌ی شرق، به این نتیجه رسید که عقلانیت جوامع آسیایی از عقلانیت جوامع غربی متفاوت است. همان‌طور که تاریخ‌نگار آلمانی ولفگانگ مومسن اشاره می‌کند، وبر به این نتیجه رسید که این شیوه‌ی عقلانیت، برای تمدن‌های آسیایی، به هیچ‌وجه بی‌اهمیت و به معنی عدم عقلانیت نیست؛ بلکه این عقلانیت با فرضیات و مقدماتی کاملاً متفاوت از عقلانیت مغرب زمین مدرن آغاز می‌شود و بر این اساس، تأثیر کاملاً متفاوتی بر ساختار اجتماعی آن‌ها می‌گذارد. (Mommsen, W., 1989:161).

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله اثر ناخالصی ها بر روی مس pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اثر ناخالصی ها بر روی مس pdf دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اثر ناخالصی ها بر روی مس pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثر ناخالصی ها بر روی مس pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اثر ناخالصی ها بر روی مس pdf :

نوارهای مسی در عملیاتهای شکل دهی مورد استفاده قرار می گیرند . تمپر ( درجه نوردکاری سرد ) تاثیر کمی بر روی حد فنجانی شدن ( حد عمیق کششی ) دارد ولی اثرات جدی بروی شکل دادن کشیدنی دارد ( به فرو رفتگی های ایجاد شده در آزمایش اریکسن ، گلویی شدن در شکل دادن کشیدنی مراجعه کنید ) و دیگر موارد .
در جدولهای (6-1) ترکیب بعضی از آلیاژهای تجاری مس داده شده است .
Effect of other elements in copper ::7-4
عناصر مورد بحث ، ناخالصیها ، اکسیژن زداهای باقیمانده یا عناصری که عملاً بدلیل خاصی برای بالا بردن بعضی خواص به مس اضافه شده اند در مس می یاشند.
ارسنیک ، آنتیموان ، سیموت ، آهن ، سرب ، کادیم ، کبالت ، نیکل ، نقره ، سولفور ، سلنیم ، تلور عنوان ناخالصی طبقه بندی می شوند . با وجود اکسیژن بطور عمدی کنترل می شود اما این عنصر ممکن است بعنوان ناخالصی طبقه بندی شود اما شاید صحیح تر این باشد که به عنوان آلیاژ ساز طبقه بندی شود .
بعضی از عناصر که در موارد خاصی به عنوان ناخالصی حضور می یابند در موقعیتهای دیگر به عنوان عناصر الیاژسازی ظاهر می شوند مانند نقره ، سرب ، تلور .
عناصر فسفر ، لیتیم ، بور ، کلسیم می توانند بعنوان اکسیژن زدا مورد استفاده قرار گیرند اما هیچکدام در حد تجاری و قابل توجهی مورد استفاده واقع نمی شود .


ارسنیک ، برلیم ، کادیم ،کبالت ، کرم ، سرب ، نیکل ، فسفر ، سیلیسم ، نقره ، تلور ، قلع ، روی ، و زیرکونیم به طورعمدی به مس اضافه می شوند .
حضور این عناصر در جدول 7 نشان داده شده است .
ARSENIC::1-7-4
ارسنیک بطور طبیعی در بعضی سنگهای معدنی مس ظاهر می شود و ممکن است اجازه داده شود که بعد از عمل تصفیه در مس باقی بماند یا بطور عمدی در غلظتی به میزان 3/0 % به مس اضافه شود .
بعضی وقتها این عنصر به اندازه 5/0% به مس اضافه شده است که تحت عنوان مس ارسنیکی به فروش می رسد و در لوله های مبدلهای حرارتی و لوله های کندانسرها مورد استفاده واقع می شود ( تکنولوژی مبدلهای حرارتی را ببینید ).
ارسنیک استحکام خمشی را تحت شرایط کارسرد کمی افزایش مس دهد و دمای تبلور را بالا می برد . نقره که به مس ارسنیکی افزوده می شود به بالا رفتن دما تبلور مجدد کمک می کند .
آرسنیک اثر زیان آور قابل بر روی هدایت الکتریکی مس حتی در حضور اکسیژن دارد (به شکل 6 نگاه کنید)
حضور اکسیژن مشخصه های ریخته گری مس ارسنیکی را بهبود می بخشد . از طرفی ارسنیک موجب بهبود خصوصیات کاری مس اکسیژن دار می شود .
اثرمفید ارسنیک بروی خواص کارسرد مس اکسیژندار بدلیل تاثیر ارسنیک بروی ساختمان آلیاژ تلقی می شود .
اکسیدمس بطور طبیعی به شکل یک یوتکتیک که کریستالها یادانه های نرم را احاطه می کند . هنگامیکه غلظت ارسنیک از مقدار ( 1/0 )% افزایش می یابد یوتکتیک بوسیله ذرات کروی نسبتا بزرگی و منفردی جانشین می شود و دانه های جداگانه واقع می شوند . اجزاء تشکیل شده جدید احتمالا محصول واکنش انجام شده بین ارسنیک و اکسید مس هستند که ممکن است این مواد ارسنات مس یاشند . این ترکیب فعال نوری است و شکلهای تداخلی خاصی هنگامیکه تحت نورپلاریزه به آن نگاه می کنیم تشکیل می دهد. مشابه آن برای سیستمهای مس- اکسیژن-آنتیموان خاصیت فعالیت نوری گزارش شده است .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد سیر تحول خط ایران pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد سیر تحول خط ایران pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد سیر تحول خط ایران pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد سیر تحول خط ایران pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد سیر تحول خط ایران pdf :

سیر تحول خط ایران

پیشگفتار:

دیرزمانی است که مردم جهان به اهمیت پیدایش خط والفبای آن پی برده، خواسته اندبدانند،کی وکجاوچگونه اختراع شده است.ولی باوجودتحقیقات وآراء مختلف این بحث هنوزبه مرتبه قطعیت نرسیده وتحقیقات همچنان ادامه دارد.

باشگفتی مشاهده می کنیم علیرغم دگرگونی ورشدوتحولات خط درطول تاریخ بازهم امروزدرزندگی روزمره ازانواع سیاق های موجوددرطول تاریخ خط،استفاده  می شود. سرزمین پهناورایران نیزکه ازدوران باستان مصرتمدن های گوناگون ونقطه تلاقی فرهنگ های مختلف ودرنتیجه جایگاه زبانهای مختلف منسوب به شاخه های مستعدوباخطوط متنوع بوده است،ازاین قاعده مستثنی نیست،لیکن تحقیقات وپژوهشهای ما دراین زمینه بسیارناقص ومختصراست وکفاف سطح معاصراین علم را نمی دهد از این روجای پژوهش که حاوی تاریخچه خطوط اسلامی می باشد، همواره خالی بوده است.

گردآوری این تحقیق انگیزه هایی چون جلوگیری ازفراموشی وازمیان رفتن زحمات هنرمندان پیشین، دردسترس نبودن کتب وتحقیقات برای بهره جویی هنرجویان وعلاقه مندان وآگاه شدن اساتیدودانشجویان و علاقه شخصی به پیدایش وسیه  تحول خط می باشد و اینکه بدانیم منشأخط نوشتاری امروزه ازکجاست.

 

 

 

مقدمه:

در روایت است که پیامبر(ص) فرمودند:«نخستین خط خداقلم بود و بفرمود تا همه بودنیهارا به رستاخیز بنویسند.»بدین ترتیب،نوشتن دارای منشأ الهی است.

سرنوشت انسان از همان روز ازل نوشته شده و تغییرناپذیری اش درحدیث پیامبر(ص) بیان شده است آنجاکه می فرماید:«قدرفع القلم».

نعمت داشتن “زبان واندیشه”وبه دنبال این دو،دستیابی انسان به«خط وکتابت» بارزترین ویژگی برتری انسان نسبت به سایرموجودات است.خط ونوشته را شاید بتوان مهمترین اختراع بشر در طول تاریخ دانست چراکه نوشته ها، مجرای انتقال اطلاعات،ثبت وضبط تاریخ هستند. 

درمیان ملل متمدنه،خط منحصراًوسیله ی نمایش وضبط و تفهیم مقاصد و افکار است و استثناء ذوق لطیف ایرانی توانسته است ازآن، مانندسایرآثارصنایع ظریفه نیزاستفاده کند و اینک قرنهاست که خط ایرانی یکی ازمظاهرهنری ظریف ملی میباشد. ابن خلدون محقق تونسی تعریف جامع وکاملی ازخط نموده است. او     می نویسد: خط عبارتست ازنشانه هاواشکالی از حروف که این شکلها کلمات شنیدنی رانشان میدهد و دلالت برنیات درونی انسان دارد. بنابراین خط نسبت به کلمات یانشانه های لغوی درمرتبه دوم قرارداردواین فن ازهنرهای شریف است.

قبل ازظهوراسلام زبان وخط ایرانی،پهلوی بودوکتب علمی،سیاسی وادبی باآن نوشته می شدوفقط کتابهای دینی به خط اوستایی نگاشته می شد.ولی پس ازظهوراسلام،شهرهای ایران یکی پس ازدیگری خط عربی را (که دراوایل اسلام خط کوفی بود)اقتباس کردند و ازآن پس ایرانیان به خط کوفی وسپس به خط نسخ    می نوشتند. دراین رهگذرزبان فارسی نیز با برخی ازلغات عربی درآمیخت،درنتیجه زبانی موسوم به فارسی دری به وجودآمد.

قابل ذکراست که این دگرگونی به دلیل وسعت خاک ایران،درهمه جابه یک گونه ویک زمان صورت نگرفت.

چنانکه دربرخی ازنقاط ایران نظیرناحیه ی طبرستان که تعصب ویژه ای نسبت به حفظ شعایرملی خویش داشتند،درقرن دوم وسوم هجری نیزحتی ازخط پهلوی استفاده میکردند.بزرگترین سنداین دوران سکه های اسپهدان طبرستان است.آنها خط پهلوی را برروی سکه های خودضرب میکردند. آثاردیگری نیز وجود داردکه بیانگر استفاده ازخط پهلوی درقرن چهارم ه.ق است.مثل کتیبه های برجهای لاجیم و رسکت  در مازندران که به خط پهلوی می باشد.

این نکته مسلم است که خط ازآغازپیدایش خوددرطی قرون واعصاربتدریج تحولات ودگرگونی های پیاپی دیده وراهای صعب ودشوارپیموده تابصورتهای کنونی درآمده است واین موضوع بستگی به تحولات وپیچ وخمهای تاریخ بشری واحتیاجات ورویدادهای مهم داشته است،ازقبیل تأسیس تمدنها،روی کارآمدن سلسله ها و انقراض سلسله های دیگر، مهاجرتهای اقوام،روابط بین آنها و ظهورادیان کتب مقدسه.

 

 

محققان، سیرتکاملی خط رابه صورت زیرتقسیم بندی کرده اند:

  • خط تصویری

2- خط صوتی یامفهوم نگار  

   3- خط هجایی یاسیلابی  

4-  خط الفبایی  

دراین تحقیق به بررسی چگونگی پیدایش خط درایران خواهیم پرداخت.

 

سیر تحول خط ایران

ازمطالعه کتب ومقالات راجع به تاریخ الفباوچگونگی پیدایش حروف مسلم شده است که همه خطوط حرفی جهان ازیک اصل مشترک بوجودآمده است.ازاختلاف نظر بسیارمیان محققان مشاهده می شودکه صاحبان نظریه های مختلف گروهی طرفداراصل آریایی وسومری،عده ای جانبداراصل مصری،جمعی قائل به اصل سامی وبابلی،وبعضی تابع نظریه های دیگروبالأخره برخی طرفدارمأخذالهی ووحی شده اند.

پیچیدگی وابهامآغاز اختراع یکی ازنویسندگان دائرت المعارف بریتانیا راواداشته است که این حقیقت رااظهارنمایند:

400سال است که دانشمندان جهان برکشف این مهم فرهنگی همت گمارده اندولی هنوز ازحقیقت دورمانده اندوچون مانمی توانیم ازروی تاریخ صحیح وحدس تاریخی،تاریخ دقیق ظهورالفباراتعیین نمایدپس ناچاربایدبه موجب مدارک صحیح که ازکتب آسمانی استفاده می شوداعتراف نماییم که این موضوع ازاختراعات بشری نبوده وازالهامات آسمانی بوده است که بوسیله پیامبران به مردم تعلیم داده شده است.[1]

اسحاق تیلوردرسال 1883میلادی دوجلدکتاب مفصل درباره ی الفبانوشت که ازحیث جمع آوری خطوط جهان وترتیب جدولهاقابل توجه وهمیشه مورداستفاده است وچون اکثرمباحث کتاب باحدسهاواحتمالات برگزارشده خودمؤلف آنرا«حدس درخشان»خوانده واین اولین کتاب برای تاریخ پیدایش الفباست.

تیلوراصرار به کشانیدن تاریخ خط به اقوام بیلبک[2] داشته است.

هردوت  منشأالفباراسرزمین پارس کناره ی خایج فارس می داند.دسته ای اختراع الفبارابه پیامبرایرانی زرتشت نسبت داده اندوبه قطع ویقین گوندکه پیدایش الفبا از خاورزمین بوده، درحدود  5 تا  6 هزار سال قبل از میلاد و تقریباً در یک زمان علائم نگارش درمصروبین النهرین ودره ی سندقدم به عرصه ی وجودگذارده است.

درسال 1927میلادی وادل استادسابق دانشگاه لندن کتاب خودرابنام«اصل آریایی الفبا»منتشرکردواین کتاب کاملاًمخالف حدسیات اسحاق تیلوروهم مسلمان اوست. وادل دراین کتاب کوشیده است ثابت کندکه الفبا از روی خط سومریهاکه بنابه دلایل او قومی آریایی بوده اندگرفته شده است.[3]

تااوایل قرن 19اهل تحقیق رانگان چنان بودکه اصل وریشه ی خطهاازسه خط برخاسته است وآن سه:خط چینی،خط هندی وخط سامی است ومعتقدبودندکه خطقدیم مصری(هیریوغلف)وخط میخی ازاصلی دیگراست که اززبانهای قدیم محفوظ مانده است.ولی بعدهابه این عقیده گرویدندکه تمام خطهاازروی خط فنقی(کنعانیان)گرفته وساخته شده وتنهاخط مصری وچینی باقی مانده خط نگاری قدیم است.

عقیده دیگرنیز پیداشد که گفته خط فنیقی ازخط مصری که به تدریج ازصورت نگاری ونقشی خارج شده بوداستخراج وصورت الفبایی بدان داده شد.

عقیده دیگر می گویدکه خط فنیقی مأخذ ازخودمیخی است که آنرااصلاح کرده وبصورت الفبایی درآورده اندوهرکس درعقیده خودمتوسل به قرائن وشباهت حروف ومرجحات دیگر می شودوآنچه مسلم است آن است که خط فنیقی قدیمی ترین وسهل ترین خطهای الفبایی دنیای قدیم بوده، خط عبر، شریانی، نبطی، عربی، مسند، آرامی، پهلوی، یونانی، لاتین، سنسکریت، سغدی، ایغوری، حبشی و سایر خطهای موجود دنیا غیر از چینی از آن خط عاریت و تقلید شده است و اینکه آن خط ازچه خطی گرفته شده وآیااصل آن ازخط میخی  یا سومری است،تردیداست.[4]

 جدیدترین مقاله ای که راجع به اصل خطوط جهان بنظررسیده مقاله ای است که دو سه سال پیش درآخرین چاپ دایره المعارف آمریکا به طبع رسیده است.نویسنده مطلع وتوانای این مقاله مثل بسیاری ازدانشمندان دیگرازنظریه اسحاق تیلور طرفداری کرده ونظریات وحدسیلت مخالفان را با اختصار ذکر و روی هم رفته رد کرده است، ولی ازروی لکال الضاف و اطلاع تصریح کرده که بررسی این موضوع مهم تاکنون صورت لکال به خودنگرفته و باید درآینده راجع به این قسمت ازتاریخ تمدن جهان بررسی دقیق کردتاحقیقت روشن گردد.[5]

مردم ایرانی که ازسرزمین«ایرانَ ویجَ»بیرون رانده وبرای پیداکردن چراگاه وخورش به سوی خوارزم وایران رهسپارشدند.آن قوم نه خطی داشتندونه دارای کتابی وشریعتی بودندوبه جزپرستش قوای طبیعی وستارگان کیشی نداشتندواز این رودارای تربیت شهرنشینی که خط سرآمدآن است نبودند.دیگرمی بینیم که خطهای پذیرفته شده این اقوام نیزخطهای ملل سامی بوده است یعنی همان خطی که سایربرادران آریایی ماچون هند،یونان،روم،ژرمان وسایر شاخه های نژاد سفید آنرا تقلیدکردند.[6]

اشتغال به کارهای کشاورزی وکوه گردی آنهارابی نیازازاین داشته بودکه چون مردمان تاجرپیشه وسوداگرسایرکشورهای قدیمه شرق فکراختراع واقتباس خط برآیند.بنابراین بدو ورودبه هرسرزمینی فاقدخط بودندلیکن به هرجا که را میافتند یا از ساکنین بومی یا ازهمسایگان فراگرفتند.[7]

همانطورکه کشورهای باستانی ازقبیل یونان،چین،مصربرای پیذایش خط خودافسانه هایی دارنددرتواریخ قدیمه همچنین اسطوره های ایران،پیدایش خط رابه تهمورث برادرجمشیدوپادشاه پیشدادی نسبت می دهند.درتاریخ ملعبی که ترجمه ای است ازتاریخ طبری نیزبه این موضوع اشاره شده ودرفارسنامه ابن بلخی ومجعل التواریخ وشاهنامه فردوسی نیز این داستان آمده است.[8]

این افسانه چنین است که چون این پادشاه کشوردیوان رامسخرنمودآنهارادرحبس وبندخودمقیدساخت وآنان ازتهمورث امان خواستندودرازاگفتندسی جوررسم الخط رایادخواهیم داد.تهمورث آنها را زنهار داد وآنها خط نوشتن وچند هنر دیگر را تهمورث آموختند.[9]

بالحجله آنچه ازمنابع صحیح وقراین روشن ،ثابت وشواهدحسی بدست می آید آن است که ایرانیان(مادی ها)درطول مدتی که یوغ بندگی ورعیتی ملل مختلف سامی(آشور)رابه گردن داشتند،به خط آشوری که خط میخی است آشنا شدند و سپس که گردن از قید ذلت و بندگی آنان برتافتند ودولتی مستقل از خود برقرار ساختن خط میخی راتکمیل کردندوازاین رو می بینیم که دربدرتشکیل دولت هخامنشی این خط مانندخط ملی مورد استعمال پادشاهان بزرگ چون کورش، داریوش، خشایارشاه،و;.است ودرسنگها، مهرها، فلزها، گل پارها، دیگرکتیبه ها و نوشته های آن را بکار بردند.

سپس نیزخبرداریم که خط دیگری که آن هم ازخطهای مردم سامی است، مورد استعمال ایرانیان قرارگرفته به خط پهلوی مشهورگردید.[10]

ازساکنین قدیم و بومی ایران قبل از ورود آریا هاقدیمی ترین آثارخطی که البته بطور اشکال و نقاشی درایران مرکزی دیده شده فقط روی لوحه خشتی و مهرهایی است که ضمن اشیاء طبقه چهارم تپه سیلک کاشان پیدشده.تاریخ این اثرراکاوش کنندگان تپه سیلک(هیئت علمی فرانسوی درسال1934 م)مربوط به اوایل هزاره سوم پیش ازمیلاد(3000تا2800 ق.م)می دانندواین

بعداززمانی است که آن خط موردهجوم ایلامی هاقرارگرفته وشهررابه کلی سوزانده بودندومی رساندکه دراین تاریخ خطی بصورت اشکال رایج گردیده که شایدپس ازمراجعت ایلامی ها ومتروک ماندن تپه نام برده خط نیزفراموش شده باشد:زیراتازمان هخامنشیان ضمن کاوشهایی که تااین تاریخ درنقاط مختلف ایران به عمل آمده جز این علائم اثردیگری که معرف خط باشدیافت نشده است.

[1] – (نقل ازمجله مهرشماره5سال42)

[2] -بیبلوس نام قدیمی قریه ای است در شمال بیروت که اکنون به نام جبیل معروف است.

[3] -اطلس خط صفحه 29و30و31

[4] -بر گرفته از اینترنت

[5] اطلس خط صفحه 31

[6] -بر گرفته از اینترنت

[7] -پیدایش و سیر تحول هنر خط صفحه 11

[8] -اشنایی با میراث فرهنگی و هنری ایران صفحه 31

[9] -پیدایش و سیر تحول هنر خط صفحه 13

[10] بر گرفته از اینترنت

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله عدسی چشم pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله عدسی چشم pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله عدسی چشم pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عدسی چشم pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله عدسی چشم pdf :

عدسی چشم

Crystalin Lens
تعریف چَشم:
چَشم یا چـِشم عضو بارز اولین حس از حواس پنجگانه یعنی بینایی است. در زبان پهلوی هم این واژه به همین گونه به کار می‌رفته‌است.
انواع گوناگونی از اندام‌های حساس به نور در موجودات زنده یافت می‌شود. ساده‌ترین انواع چشم‌ها تنها توان تشخیص وجود نور در پیرامون را دارند در صورتی‌که چشم‌های پیچیده‌تر قادرند شکل‌ها و رنگ‌ها را نیز از هم بازشناسند.

عدسی چشم :
عدسی عضوی است محدب الطرفین ، قابل انعطاف، بدون رگ و شفاف با قطر 9 میلیمتر و ضخامت 4میلیمتر که ما بین مایع زلالیه و زجاجیه چشم قرار دارد. و توسط زنولها به شیارهای بین جسم مژگانی اتصال دارد.عدسی در پشت مردمک واقع شده است و عمل تطابق و متمرکز کردن نور بر روی شبکیه را انجام می‌دهد.
در هنگام مطالعه، عدسی با تغییر انحنا خود این امکان را ایجاد می‌نماید که بتوانیم اجسام نزدیک را بخوبی ببینیم. این قابلیت از سن 40 تا 45سالگی به بعد، کاهش

می‌یابد و بنابراین پیر چشمی عارض می‌گردد، بدین معنا که برای دید نزدیک و مطالعه نیاز به عینک جداگانه خواهد بود. هرگاه فردی به نزدیک نگاه می‌کند، انقباض عضله سیلیاری، کشش عدسی را کم می‌کند و لذا عدسی کروی‌تر شده و قدرت انکساری بیشتری پیدا می‌کند و تصویر جسم نزدیک را بر شبکیه می‌اندازد (عمل تطابق). در نگاه به دور عکس این حالت اتفاق می‌افتد. با پیر شدن و کاهش حالت ارتجاعی عدسی ، قدرت تطابق آن کاهش می‌یابد و فرد تار می‌بیند.این همان حالتی است که به آن پیر چشمی گفته می شود.

عمل عدسی در چشم :
عدسی (بعد از قرنیه) دومین قدرت چشم است. عدسی در پشت مردمک واقع شده است و عمل تطابق و متمرکز کردن نور بر روی شبکیه را انجام می‌دهد. در هنگام مطالعه، عدسی با تغییر انحنا خود این امکان را ایجاد می‌نماید که بتوانیم اجسام نزدیک را بخوبی ببینیم. این قابلیت از سن 45-40 سالگی به بعد، کاهش می‌یابد و بنابراین پیر چشمی عارض می‌گردد، بدین معنا که برای دید نزدیک و مطالعه نیاز به عینک جداگانه خواهد بود. هرگاه فردی به نزدیک نگاه می‌کند، انقباض عضله سیلیاری، کشش عدسی را کم می‌کند و لذا عدسی کروی‌تر شده و قدرت انکساری بیشتری پیدا می‌کند و تصویر جسم نزدیک را بر شبکیه می‌اندازد (عمل تطابق). در نگاه به دور عکس این حالت اتفاق می‌افتد. با پیر شدن و کاهش حالت ارتجاعی عدسی ، قدرت تطابق آن کاهش می‌یابد و فرد

بیماریهای عدسی چشم :
پیر چشمی با کاهش قدرت تطابق عدسی، باعث کاهش توانایی فرد در اجرای اعمال نزدیک می‌شود.
آب مروارید یا کاتاراکت که یکی از شایعترین بیماریهای چشم می‌باشد بعلت کدر شدن عدسی چشم اتفاق می‌افتد. در آب مروارید، کدورت عدسی باعث تاری دید دور و نزدیک می‌شود.

در رفتگی عدسی که با تاری دید شدید مشخص می‌شود.
همچنین کاهش تطابق عدسی چشم می‌تواند باعث عیوب انکساری چشم (دوربینی، نزدیک بینی و ;)

اب مروارید بیماری شایع عدسی چشم :
آب مروارید چیست؟
آب مروارید عبارت است از کدر شدن عدسی چشم که بصورت طبیعی شفاف است. مانند پنجره ای که بخار آب آنرا تار کرده باشد، آب مروارید نیز باعث تاری دیده میشود. عقاید غلطی درباره آب مروارید وجود دارد، اما باید گفت که
انواع آب مروارید:
1– کاتاراکت هسته ای یا نوکلئار: که کدورت عمدتا درقسمت های مرکزی عدسی قرار داشته و حاصل تغییرات طبیعی سن است.
2 – کاتاراکت قشری یا کورتیکال: که کدورت عمدتا در قسمت های محیطی عدسی است و تدریجا به قسمت های مرکزی کشیده می شود. بسیاری از دیابتی ها به این نوع کاتاراکت گرفتار می شوند.

3 – کاتاراکت زیر کپسولی یا ساب کپسولر: که در قسمت پشتی عدسی شروع می شود. افراد دیابتی، دوربینی بالا، مبتلایان به رتینیت پیگمانتر، و مصرف کنندگان دارو های استیروئیدی ( کورتون) معمولا به این نوع مبتلا می شوند.

آب مروارید:
1 پرده ای بروی چشم نیست
2 بر اثر استفاده بیش از حد از چشم بوجود نمی آید
3 سرطان نیست
4 از یک چشم به چشم دیگر سرایت نمی کند
5 سبب کوری قابل برگشت نمی شود
علائم شایع آب مروارید عبارتند از:
1 تار شدن دید چشم که بدون درد است
2 حساسیت به نور
3 تغییرات مکرر نمره عینک

4 دو بینی در یک چشم
5 احتیاج به نور بیشتر برای مطالعه
6 کاهش دید در شب
7 محو شدن یا زرد شدن رنگها
آب مروارید ممکن است سبب تاری یا عدم وضوح دید شود
مقدار و شکل کدر شدن عدسی متفاوت است. چنانچه کدر شدن عدسی نزدیک مرکز عدسی نباشد ممکن است شما از وجود آب مروارید آگاه نباشید.
علل آب مروارید کدامند؟

شایعترین شکل آب مروارید ناشی از افزایش سن است. سایر علل آب مرواریدعبارتند از:
سابقه خانوادگی ابتلا به آب مروارید
مشکلات طبی مانند بیماری قند (دیابت)
ضربه به چشم
مصرف طولانی داروها مانند کورتن

قرار گرفتن طولانی مدت و بدون محافظت در مقابل نور آفتاب
سابقه جراحی چشم
چگونه آب مروارید تشخیص داده میشود؟

معاینه دقیق توسط چشم پزشک میتواند وجود و وسعت آب مروارید، و همچنین هر گونه مشکل دیگری که باعث کاهش دید یا ناراحتی می شود را مشخص کند. ممکنست علل دیگری علاوه بر آب مروارید بویژه مشکلات پرده شبکیه و یا عصب بینایی باعث کاهش دید شود. چنانچه این مشکلات وجود داشته باشد، بعد از عمل آب مروارید ممکنست دید کامل به دست نیاید. در صورتیکه این مشکلات شدید باشد، حتی عمل آب مروارید نیز ممکنست باعث بهبود دیده نشود. چشم پزشک میتواند به شما بگوید که چقدر احتمال دارد این مشکلات در چشم شما وجود داشته باشد.
آب مروارید با چه سرعتی ایجاد میشود؟

سرعت ایجاد آب مروارید نزد افراد مختلف فرق میکند و حتی ممکنست بین دو چشم نیز متفاوت باشد. اغلب آب مروارید هائی که با افزایش سن ایجاد میشوند در طی چند سال بتدریج بوجود می آیند. سایر آب مرواریدها بخصوص در افراد جوان و یا در بیماران مبتلا به بیماری قند ممکنست بسرعت و در طی چند ماه باعث کاهش دید شوند. بنابراین پیش بینی دقیق سرعت پیشرفت آب مروارید امکانپذیر نیست.

آب مروارید چگونه درمان میشود؟
تنها راه درمان آب مروارید جراحی است. بهر حال چنانچه علائم آب مروارید خفیف باشد تغییر نمره عینک ممکنست موقتا مشکلات شما را حل نماید. هیچگونه دارو، روش تغذیه، ورزش یا وسائل نوری وجود ندارد که باعث درمان یا جلوگیری از آب مروارید شوند. دوری از نور خورشید ممکن است به جلوگیری یا کند شدن پیشرفت آب مروارید کمک کند. عینکهای آفتابی که نور ماورا بنفش را جذب می کنند یا عینکهای طبی با یک پوشش ضد اشعه ماورا بنفش باعث حفاظت چشم می شوند.
چه موقع بایستی جراحی انجام شود؟

هنگامیکه آب مروارید بحدی باعث کاهش دید شود که مانع انجام فعالیتهای روزانه بشود. این عقیده که آب مروارید بایستی جهت عمل “رسیده” باشد درست نیست.
وقتی که آب مروارید ایجاد می شود عدسی چشم ضخیم و کدر می گردد. نور نمی تواند از آن به آسانی عبور کند و به این ترتیب باعث تاری دید می شود.
جراحی آب مروارید هنگامیکه نیازهای بینایی شما آن را ایجاب کند می تواند انجام شود. شما باید ببینید که آیا دید شما در حدی است که بدون هیچ ناراحتی کارتان را انجام دهید یا خیر؟ بدون خطر رانندگی کنید؟ آیا می توانید براحتی بخوانید و تلویزیون تماشا کنید؟ آیا شما می توانید فعالیتهای روزانه مثل پخت و پز، خرید، کارهای منزل، خوردن داروهایتان را بدون مشکل انجام دهید.

بر اساس مشکلاتتان، شما و چشم پزشکتان می توانید با هم تصمیم بگیرید که چه موقع جراحی لازم است.
انتظار شما از عمل آب مروارید چه باید باشد؟
سالانه بیش از دهها میلیون عمل آب مروارید در کشورهای پیشرفته جهان انجام می شود که حدود 95% این عمل ها بدون عارضه است. در کشور ما نیز سالانه بیش از 100,000 عمل آب مروارید با بهره گیری از روشهای مختلف انجام می شود.

در طی عمل آب مروارید که معمولاً با بی حسی موضعی انجام می شود، عدسی کدر از داخل چشم بیرون آورده می شود. در اغلب موارد بجای عدسی طبیعی یک عدسی یا لنز داخل چشمی دائمی قرار داده می شود. این لنز برای همیشه در چشم شما باقی می ماند و خراب یا فاسد نمی شود. چشم پزشک این جراحی ظریف را با میکروسکوپ و وسائل ظریف و تکنولوژی مدرن انجام می دهد. گذاشتن یا پیوند عدسی مصنوعی توسط جراح ورزیده عوارض بیشتری را به بیمار تحمیل نخواهد کرد بلکه باعث می شود دید بیمار بعد از عمل بسیار خوب باشد و به عینکهای ضخیم و سنگین که مشکلات فراوانی ایجاد می کنند نیاز نداشته باشد.
در نزدیک به یک پنجم بیمارانیکه عمل آب مروارید می شوند کپسول طبیعی که نگهدارنده عدسی داخل چشمی است کدر می شود و جراحی لیزر برای باز کردن این کپسول کدر شده لازم است تا دید مجدداً بهبود یابد.

بعد از عمل آب مروارید شما می توانید تمامی کارهای خود بجز فعالیتهای سنگین را انجام دهید. شما بایستی قطره های تجویز شده توسط جراح را بدرستی و در موقع مقرر استفاده کنید. چندین ویزیت بعد از عمل برای کنترل کردن وضعیت بهبود چشم شما لازم است.
جراحی آب مروارید یک عمل بسیار موفقیت آمیز است. در بیش از 90% موارد دید بهبود می یابد مگر اینکه مشکلی در قرنیه، پرده چشم یا عصب چشم شما وجود داشته باشد. مهم است بدانید که ممکنست عوارض در طی عمل جراحی یا بعد از آن پیش بیاید که باعث کاهش دید شود. مانند هر عمل جراحی نتیجه صد در صد را نمیتوان تضمین نمود.

توصیه های پس از عمل جراحی:
پس از عمل جراحی آب مروارید نکات زیر باید رعایت شود و تا ویزیت بعدی از انجام کارهای زیر خودداری نمایید.
1- استفاده از مواد آرایشی برای چشم و اطراف آن
2 – شستشو و استحمام چشمها
3 – ورزش و فعالیتهای سنگین و بلندکردن اجسام سنگین

4– مالش و دست زدن به چشمها
5 – سرفه کردن و عطسه کردن
6 -زورزدن در هنگام اجابت مزاج
7 – تغییر ناگهانی وضعیت سر
8 – خم شدن سر تا زیر کمر و سجده نمودن. به مدت 3 تا 4 هفته در هنگام نمازخواندن به سجده نروید بلکه مهر را به پیشانی خود بگذارید.
9 – خوابیدن به طرف شکم و یا چشم عمل شده

10 – شستن سر و صورت با شامپو بعد از ویزیت روز اول پس از عمل جراحی و با صلاح پزشک بلامانع است .
11 – در صورت داشتن بینائی کافی رانندگی و تماشای تلویزیون و کار با کامپیوتر تا جائی که شما را خسته نکند، بلامانع است.
12 -بعد از آنکه به شما اجازه استحمام داده شد از ورود آب به داخل چشم به مدت تاهفته خودداری کنید. در موقع استحمام از مالش چشم ها جداُ بپرهیزید.
نتیجه:

آب مروارید علت شایع کاهش دید بخصوص در افراد مسن است اما قابل درمان می باشد. چشم پزشک علاوه بر اینکه می تواند به شما بگوید که آیا کاهش دید شما ناشی از آب مروارید است و یا علت دیگری دارد. در تصمیم گیری در مورد عمل جراحی نیز به شما کمک می کند.
روش های مختلف عمل جراحی آب مروارید
1- عمل آب مروارید به روش داخل کپسولی یا اینترا کپسولار کاتاراکت اکسترکشن
2-عمل آب مروارید به روش خارج کپسولی یا اکسترا کپسولار کاتاراکت اکسترکشن
درعمل آب مروارید به روش داخل کپسولی؛ عدسی به همراه کپسول احاطه کننده آن از چشم خارج می شود و در نتیجه جائی برای کارگذاری لنز داخل چشمی باقی نمی ماند. این روش در حال حاضر تقریبا کنار گذاشته شده و فقط در موارد خاصی؛ مثلا زمانی که لنز دچار نیمه در رفتگی است و امکان حفظ کپسول عدسی وجود ندارد، بکار می رود

در عمل آب مروارید به روش خارج کپسولی؛ پس از باز کردن قسمت قدامی کپسول عدسی، محتویات آن خارج شده و در نتیجه از محفظه کپسول عدسی میتوان به عنوان محل کارگذاری لنز داخل چشمی استفاده کرد. این روش خود به دو شکل : 1- با برش بزرگ و 2- با برش کوچک ؛ انجام می شود در عمل آب مروارید به روش خارج کپسولی با برش بزرگ؛ محل اتصال قرنیه به صلبیه ( لیمبوس) حدود 9 تا 11 میلی متر باز می شود و پس از باز کردن کپسول قدامی، هسته عدسی خارج می شود و پس از شستن مواد باقیمانده عدسی، لنز داخل چشمی کار گذاشته می شود و محل برش با 6 تا 9 عدد بخیه بسته می شود . حدود دو تا سه ماه بعد بخیه ها برداشته می شوند. پس حدود دو تا سه ماه طول می کشد تا بینائی به حد نسبتا طبیعی برسد.بنابراین عیب اصلی این روش را می توان در طولانی بودن دوره نقاهت آن دانست. از آنجایی که با این روش معمولا مقداری آستیگماتیسم ایجاد می شود؛ ممکن است بینایی صد در صد نشده و برای اصلاح آن نیاز به عینک دور باشد . هم اکنون در اکثر شهر های ایران این روش مرسوم است؛ لذا ما از آن به عنوان “روش مرسوم عمل آب مروارید “نام می بریم.

درعمل آب مروارید به روش خارج کپسولی با برش کوچک؛ از برش حدود میلی متری برای خارج کردن محتویات عدسی استفاده می شود. به این معنی که هسته عدسی در داخل چشم خرد شده و سپس از طریق ساکشن از چشم خارج می شود.
این روش خود به دو نوع است. 1- تکنیک فیکو امولسیفیکیشن: که برای خرد کردن هسته عدسی از انرژی” ماوراء صوت (اولتراسوند)” کمک می گیرد. 2-تکنیک فیکو لیزر: که برای خرد کردن هسته عدسی از انرژی “لیزر” کمک می گیرد.

هم اکنون در تمام دنیا در بیش از 97درصد موارد از انرژی ماوراء صوت استفاده می شود ؛ زیرا این روش قدرت و کارایی بهتری دارد. بخصوص زمانی که آب مروارید پیشرفته بوده و در نتیجه هسته عدسی سفت باشد روش” فیکو لیزر” قابل انجام نیست. در ایران نیز تقریبا در صد در صد موارد از روش” فیکوامولسیفیکیشن اولتراسوند” ( اصطلاحا به آن “فیکو” می گویند) استفاده می شود؛ ولی از آن جائی که در تصور عموم، لیزر دقت بالایی دارد، این روش بنام روش لیزری مطرح می شود. البته ذکر این نکته ضروری است که گاها پس از گذشت مدتی از عمل آب مروارید ممکن است کپسول عدسی کدر شده و باعث تاری دید شود که ما بطور معمول از انرژی لیزر برای باز کردن کپسول ( و مسیر دید) استفاده می کنیم که به این کار ” لیزر کپسولوتومی” می گوئیم

تقریبا بطور همزمان تحول مهم دیگری در طراحی و کیفیت لنزهای مصنوعی داخل چشمی بوقوع پیوست واستفاده از عدسی های مصنوعی تاشونده مرسوم شد.اخیرا لنز هائی طراحی شده اند (موسوم به لنز های با خاصیت تطابق) که با مکانیسم های مختلفی دید نزدیک را نیز تا اندازه قابل توجهی بهبود می بخشند و در نتیجه فرد علاوه بر بینائی خوب دور ، بدون نیاز به عینک مطالعه، نزدیک را هم خوب می بیند.
بنابراین بارزترین حسن عمل جراحی آب مروارید با برش کوچک، کاهش میزان آستیگماتیسم ایجادشده در اثر عمل جراحی و دوره نقاهت و بازگشت بینایی بسیار کوتاه است.

اگر هر دو چشم به آب مروارید مبتلا باشد پزشک آنها را در یک زمان جراحی نمی کند. هر چشم باید به طور جداگانه تحت عمل جراحی قرار گیرد. در صورتیکه وضعیت اورژانس نباشد بهتر است حدود هفته بین دو عمل فاصله باشد. گاهی از اوقات در بیماران مبتلا به بیماری قند جهت معاینه شبکیه و درمان ضایعات ناشی از بیماری انجام عمل آب مروارید ضروری است.
از نظر بی هوشی نیز با پیشرفت تکنولوژی عمل، دیگر نیازی به بی هوشی عمومی وجود ندارد و با تزریق بی حسی و یا حتی ریختن قطره بی حسی عمل جراحی امکان پذیر است.

پیشرفته ترین روش عمل جراحی در دنیا عمل فیکو با استفاده از قطره بی حسی و بدون نیاز به تزریق آمپول بی حسی و یا بی هوشی عمومی است . در این روش مدت زمان عمل حدود ده دقیقه است و نیازی به پانسمان چشم نیست و بیمار بلافاصله پس از عمل مرخص می شود و از روز بعد به کار و زندگی عادی برمی گردد.همه بیماران عمل شده توسط اینجانب با این روش عمل می شوند.
عمل جراحی آب مروارید به طور کلی به دو شکل انجام می شود

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق در مورد بررسی وضعیت فارغ التحصیلان مراکز پیش دانشگاهی شهرس

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد بررسی وضعیت فارغ التحصیلان مراکز پیش دانشگاهی شهرستان نیشابور pdf دارای 55 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد بررسی وضعیت فارغ التحصیلان مراکز پیش دانشگاهی شهرستان نیشابور pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد بررسی وضعیت فارغ التحصیلان مراکز پیش دانشگاهی شهرستان نیشابور pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد بررسی وضعیت فارغ التحصیلان مراکز پیش دانشگاهی شهرستان نیشابور pdf :

شمارش پاسخ ها درترکیب چند متغیر
جهت بررسی روابط بین رنگ ماشین و ناحیه جغرافیایی نمی توانید به روش فصل های قبل عمل کنید. زیرا میانگین گرفتن از رنگ یا ناحیه جغرافیایی، بی معنا است. وقتی می خواهید رابطه بین دو متغیر با مقادیر یا حالات محدود را بررسی نمایید (که گاهی متغیر های حالتی – variable categorical – نامیده می شوند) ممکن است از جدول متقاطع crosstabulation استفاده نمایید. جدول متقاطع جدولی است که جهت نمایش تعداد ترکیب های مختلف مقادیر دو متغیر استفاده می شود. برای مثال، می توانید تعداد پسران یا دخترانی که در هر یک از حالات سطح قبولی وجود دارند را بشمارید یا توزیع رنگ اتومبیلها را در نواحی مختلف کشور مشاهده نمایید.

در این فصل از جدول متقاطع جهت مشاهده رابطه بین نوع مرکز و سطح قبولی که به صورت سه حالتی اندازه گیری شده است، استفاده خواهیم کرد.

سطح قبولی و نوع مرکز
در این مطالعه سطح قبولی مراکز به صورت دامنه ای از مقادیر که دربرگیرنده سطح قبولی مراکز است، استفاده شده است. یعنی از چارک های سطح قبولی استفاده شده است. از شکل 1-3 که شامل جدول فراوانی چهار حالت درآمد است مشاهده می نمایید که همان گونه که انتظار می رود تقریباً 25% نمونه ها در هر یک از چهار گروه سطح قبولی قرار دارد.
Cumulative Percent

Valid Percent
Percent
Frequency

227
500
773
1000 227
273
273
227
1000 227
273
273
227
1000 5
6
6
5
22 1125 or less Valid
11 to 32.50
33 to 73.75
74 or more
Total

شکل 1-3 : جدول فراوانی چارک های سطح قبولی سال 83-82
جهت بررسی رابطه بین سطح قبولی و نوع مرکز، می توانید در هر یک از حالات سطح قبولی تعداد مراکزی که “دولتی و هنر” و “غیر انتفاعی” و “خاص” هستند را بشمارید. شکل 2-3 حاوی همین اطلاعات است. گروههای سطح قبولی ستونهای جدول را تشکیل می دهد.

ردیف ها نیز نوع مرکز می باشد. برای هر یک از ترکیب های مقادیر دو متغیر خانه ای در جدول ظاهر می شود. اولین خانه در بالا و چپ جدول مربوط به مراکز “دولتی و هنر” در پایین ترین گروه سطح قبولی است.

1 مرکز در این گروه قرار دارد. خط دوم در ستون اول مربوط به مراکز “غیرانتفاعی” در پایین ترین گروه سطح قبولی است. تعداد مراکز این خانه 4 مرکز می باشد. به همین ترتیب خانه ردیف چهارم از ستون چهارم شامل 1 مرکز از مراکز “خاص” است

که در گروه بیشترین سطح قبولی قرار دارد.
در سمت راست و پایین جدول مقادیر جمع قرار دارند که به آنها جمع های حاشیه ای (marginal totals) می گوییم زیرا در حاشیه های جدول قرار دارند. حاشیه های جدول همان اطلاعات جدول فراوانی را برای دو متغیر نشان می دهند

. در حاشیه راست جدول ستونی که دارای برچسب Total می باشد جمع کل مراکز راکه هر یک از انواع مراکز را انتخاب کرده اند را نمایش می دهد. به همین ترتیب، جمع ستون اول 5 می باشد که سطح قبولی مراکزی است که در گروه کمترین سطح قبولی قرار می گیرند. آخرین عدد جدول (22) جمع کل نمونه های جدول می باشد.

Count
Total
The total number of acceptances
74 or more 33 to 73.75 11 to 32.50 11.25 or less
7
7
8
22 4

1
5 1

5
6 1
3
2
6 1
4

5 The type governmental,art
of center nonprofit
private
Total

شکل 2-3 : جدول متقاطع نوع مرکز بر حسب سطح قبولی
آیا جمع های حاشیه ای که از یک جدول متقاطع به دست می آید همیشه برابر با مقادیری است که از جداول فراوانی هر یک از متغیرها به دست می آ ید؟

اگر مقادیری از هر یک از دو متغیر جدول نامعلوم باشد پاسخ نامنفی است. برای مثال جدول متقاطع در شکل 2-3 تنها شامل نمونه هایی است که مقادیر آن برای هر دو متغیر نوع مرکز و سطح قبولی نامعلوم نباشد. بنابراین جمع های حاشیه ای متغیر سطح قبولی براساس نمونه هایی محاسبه شده است که مقادیر آنها برای هر دو متغیر سطح قبولی و نوع مرکز معلوم باشد. وقتی یک جدول فراوانی برای متغیر سطح قبولی تشکیل می دهید تنها نمونه هایی از درصدهای صحیح حذف می شوند که مقدار آن برای متغیر سطح قبولی نامعلوم نباشد.

اگر به مقادیر جدول متقاطع توجه نمایید، ملاحظه می نمایید که 1 مرکز از مراکزی که در پایین ترین سطح قبولی قرار دارند از نوع “دولتی و هنر” می باشد. از گروه دوم سطح قبولی 1 مرکز، گروه سوم سطح قبولی 1 مرکز و گروه با بیشترین سطح قبولی 4 مرکز از نوع “دولتی و هنر” می باشند. آیا تنها با این اعداد می توانید بگویید

که رابطه سطح قبولی و مراکز “دولتی و هنر” چیست؟ البته که خیر. زیرا نمی توانید تنها تعداد را با هم مقایسه نمایید. برای مقایسه گروهها به جای تعداد باید درصدها را با هم مقایسه نمایید. یعنی می باید در هر یک از گروههای متغیر سطح قبولی درصدی از مراکز را که در حالات مختلف نوع مرکزقرار دارند بررسی نمایید.

درصد های ردیف و ستون
شکل 3-3 علاوه بر تعداد، حاوی درصدهای ستون نیز می باشد. از روی جمع هر یک از ردیف ها ملاحظه می نمایید که در مجموع 8/31% از نمونه ها در مراکز “دولتی و هنر” هستند. همچنین ملاحظه می نمایید که 20% از گروه کمترین سطح قبولی، 7/16% از گروه دوم سطح قبولی، 7/16% از گروه سوم سطح قبولی و 80% از گروه بیشترین سطح قبولی درمراکز “دولتی و هنر” دارا هستند. به نظر می رسد که بیشترین سطح قبولی مربوط به مراکز “دولتی وهنر” می باشد.

Total
The total number of acceptances
74 or more
33 to 73.75
11 to 32.50
11.25 or less

7
318%
4
800%
1
167%
1
167%
1
200%
The type governmental,art Count
of center % within The total
number of acceptances
7
31.8%
3
50.0%
4
80.0%
nonprofit Count
% within The total
number of acceptances
8
36.4%
1
20.0%
5
83.3%
2
33.3%
private Count
% within The total
number of acceptances
22
100.0%
5
100.0%
6
100.0%
6
100.0%
5
100.0%
Total Count
% within The total
number of acceptances

شکل 3-3 : جدول متقاطع با درصدهای ستون
درصد هایی که برای مقایسه مورد استفاده قرار گرفتند را اصطلاحاً درصدهای ستون (column percentages ) می نامند زیرا تعداد هر یک از خانه های جدول را به صورت درصدی از جمع ستون بیان می کند. یعنی برای هر یک از گروه های سطح قبولی، توزیع نوع مرکز را بیان می کند. در هر یک از ستونها جمع درصدهای ستون برابر با 100% می شود. از شکل 3-3 می توانید متوجه می شوید که 20% مراکز با کمترین سطح قبولی از نوع “دولتی و هنر” هستند در حالی که 80% مراکزی که بیشترین سطح قبولی را دارند از نوع “دولتی و هنر” هستند .

درصد مراکزی که از نوع ” غیرانتفاعی” هستند بیشترین مقدار را در مراکز با کمترین سطح قبولی دارد. ( 0/80% )

همچنین می توانید درصدهای ردیف را برای یک جدول محاسبه نمایید. درصدهای ردیف (row percentages ) به شما می گوید که چند درصد از کل نمونه های یک ردیف در هر یک از ستون ها قرار دارند. در هر یک از حالات نوع مرکز این درصدها به شما می گوید که چند درصد از نمونه ها در هر یک از انواع متغیرسطح قبولی قرار می گیرد. (همچنین می توانید درصدهای کل (total percentages) را محاسبه نمایید. یعنی تعداد هر خانه به صورت درصدی از کل نمونه های جدول محاسبه می شود.) شکل 4-3 حاوی درصدهای ردیف می باشد.

Total
The total number of acceptances
74 or more
33 to 73.75
11 to 32.50
11.25 or less

7
1000%
4
571%
1
143%
1
143%
1
143%
The type governmental,art Count
of center % within The total
number of acceptances
7
100.0%
3
42.9%
4
57.1%
nonprofit Count
% within The total
number of acceptances
8
100.0%
1
12.5%
5
62.5%
2
25.0%
private Count
% within The total
number of acceptances
22
100.0%
5
22.7%
6
27.3%
6
27.3%
5
22.7%
Total Count
% within The total
number of acceptances

شکل 4-3 : جدول متقاطع با درصدهای ردیف
از روی درصدهای ردیف ملاحظه می نمایید که 3/14% مراکز “دولتی و هنر” در گروه کمترین سطح قبولی، در گروه دوم و سوم سطح قبولی نیز 3/14% و 1/57% در گروه چهارم سطح قبولی می باشد. برای هر یک از ردیف ها جمع درصدهای ردیف 100% می شود.

چطور می توانیم بگوییم که آیا یک جدول دارای درصدهای ردیف یا ستون می باشد؟ اگر مقادیر ستونی که برچسب آن Total می باشد همگی 100% باشد، جدول مورد نظرحاوی درصدهای ردیف می باشد که جمع هر یک از ردیف ها 100% می شود. اگر مقادیر ردیفی که دارای برچسب Total می باشد همگی 100 باشند، آن جدول دارای درصدهای ستون می باشد.
برای هر جدولی باید تعیین نمایید که آیا درصد های ستون , می تواند پاسخ سؤ ال مورد نظر شما را بدهد .

در صورتی که بتوانید یکی از متغیرها را به عنوان متغیر وابسته و دیگری را به عنوان متغیر مستقل در نظر بگیرید . این کار به سادگی امکان پذیر است . یک متغیر مستقل (independent variable ) متغیری است که تصور می شود بر روی متغیر دیگر که متغیر وابسته ( dependent variable ) است اثر بگذارد. برای مثال اگر در حال مطالعه بروز سرطان ریه در سیگاری ها و غیر سیگاری ها هستید، سیگار کشیدن متغیر مستقل می باشد. سیگار کشیدن براینکه فردی سرطان ریه بگیرد (متغیر وابسته) اثر می گذارد. به همین ترتیب، اگر در حال مطالعه سطح قبولی مراکز در دو جنس پسر و دختر می باشید، جنس متغیر مستقل است زیرا بر سطح قبولی مراکز تأثیر می گذارد. هنگامی که توانستید یکی از متغیرها را به عنوان مستقل و دیگری را به عنوان وابسته تشخیص دهید، حال باید درصدها را به گونه ای محاسبه نمایید که جمع درصدها در هر یک از حالات متغیر مستقل 100% بشود. به عبارت دیگر، آنچه که می خواهید ملاحظه نمایید این است که تعداد مراکز در هر یک از حالات متغیر مستقل برابر شود . اگر جمع درصدها برای هریک از حالات متغیر مستقل 100% شود مثل آن است که در هر حالت 100 نمونه داشته باشیم. برای مثال می خواهید 100 سیگاری و 100 غیر سیگاری داشته باشید.

حال می توانید بروز سرطان ریه را در هر یک از این دو گروه با هم مقایسه نمایید. در مثالی که دنبال می کردیم، نوع مرکز متغیر مستقل و سطح قبولی متغیر وابسته می باشد. یعنی می خواهید در هر گروه نوع مرکز 100 نمونه داشته باشید. از آنجایی که در شکل 4-3، نوع مرکز متغیر ردیف می باشد، از درصد ردیف استفاده شده که جمع آن برای هریک از حالات نوع مرکز برابر با 100% است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   86   87   88   89   90   >>   >