مقاله بررسی روش های نوین حمل و نقل بتن pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی روش های نوین حمل و نقل بتن pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی روش های نوین حمل و نقل بتن pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی روش های نوین حمل و نقل بتن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی روش های نوین حمل و نقل بتن pdf :

چکیده:

حمل و نقل و ترانسپورت بتن در پروژه های بتنی از اهمیت والایی برخوردار می باشد. حمل و نقل بتن می تواند از مسیرهای نسبتا طولانی همچون مسیر بچینگ پلانت تا محل سایت پروژه و یا فاصله کوتاه تراک میکسر تا محل جایگزینی بتن در سایت تشکیل شده باشد. در هر صورت آنچه در ترانسپورت بتن مهم است، آن است که بتن در طول حمل یکنواختی خود را از دست نداده و اسلامپ آن تغییر نکند و نیز نسبت آب به سیمان بتن تقریبا ثابت بماند. بنابراین روش های حمل بتن باید مبتنی بر این اصل باشند که بتن کیفیت خود را حفظ نماید. از طرف دیگر سرعت انتقال باید به حدی باشد که بتن ریزی به صورت متوالی انجام شود و از گرفتن لایه قبلی اجتناب شود و حتی لایه زیرین نباید به مرز گیرش اولیه نزدیک شده باشد. عدم آلودگی به مواد مضر در طول حمل و عدم تبادل شدید حرارتی در این مدت، از اصول مهم انتقال بتن است.

در این مقاله سعی شده است روش های مختلف حمل و نقل بتن و محدوده کاربرد هر یک از آنها مورد بررسی قرار گیرد.

کلید واژه ها:

حمل و نقل بتن، روش های ترانسپورت بتن، تراک میکسر.

– 1 دانشجویکارشناسی ارشد ،دانشگاه آزد اسالمی ،واحد علوم وتحقیقات خوزستان –گروه عمران

1

International Conference on Civil Engineering Architecture & Urban Sustainable Development 18&19 December 2013, Tabriz , Iran

مقدمه

ایران کشوری است که به واسطه وجود معادن گوناگون سنگ و آهک، کارخانجات سنگ شکن و همچنین کارخانجات سیمان سازی در آن رواج زیادی دارد. از طرفی به دلیل شرایط جغرافیایی دارای مناطق مختلف آب و هوایی می باشد که در آن می توان از وجود سازه های بتنی بهره برد و از طرف دیگر وجود رودخانه های پر آب و نیز دانش فنی سد سازی باعث شده که با توجه به قیمت نسبتا ارزان سیمان در مقایسه با سایر کشورها، ساخت پروژه های بتنی و سدسازی و در کل ساخت بتن بالا باشد از این رو حمل و نقل صحیح بتن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

عدم استفاده از روش های مناسب حمل و نقل بتن و شیوه های غلط اجرایی در پروژه های بتنی، سبب شده که کاهش عمر سازه های بتنی با وجود منابع غنی ای که داریم را شاهد باشیم. لذا شناخت روش های نوین و صحیح حمل و نقل بتن یکی از نیازهای مهم در امر مهندسی عمران می باشد که در این مقاله سعی به توضیح آنها و موارد استفاده و روش انجام آن شده است.

ملاحظات کلی در انواع روش های حمل بتن

2

International Conference on Civil Engineering Architecture & Urban Sustainable Development 18&19 December 2013, Tabriz , Iran

در کلیه روش هایی که جهت حمل بتن استفاده می شود، می بایستی دقت کرد که وسایل و دستگاه های حمل و انتقال بتن، بدون نشتی و به قول معروف آب بند باشند تا در هنگام حمل شیره بتن از بین نرود. هنگام جابجائی بتن باید دقت شود که دانه ها از هم جدا نشود.

– حمل بتن حتی الامکان سریع باشد تا گیرش بتن صورت نگیرد و خشک نشود.

– بایستی طوری برنامه ریزی شود که در کار بتن ریزی وقفه ای ایجاد نشود. انتخاب روش حمل باید چنان صورت گیرد که در فاصله زمانی حمل، نسبت آب به سیمان، اسلامپ، میزان هوا و همچنین یکنواختی بتن دستخوش تغییرات قابل ملاحظه ای نگردد. در انتخاب روش حمل باید به مسئله جدا شدن مواد از یکدیگر، آب انداختن و یا

داخل شدن مواد خارجی به داخل بتن توجه خاص مبذول گردد. ( که این عیوب صورت نگیرد.)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله برخی نظریه های افلاطون pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله برخی نظریه های افلاطون pdf دارای 55 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله برخی نظریه های افلاطون pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله برخی نظریه های افلاطون pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله برخی نظریه های افلاطون pdf :

منابع تحقیق:
1- حکمت یونان
2- سقراط و افلاطون
3- از افلاطون تا ناتو

چکیده ای از زندگی نامه:
افلاطون (427-347 ق.م) فرزند یکی از خانواده های سرآمد آتن بود و توقع می رفت سیاستمدار شود. اما او مسحور سقراط شد و حکم مرگ او سخت بر دلش اثر نهاد. پس دنیای سیاست را واگذاشت تا رسالت اصلاحگری سقراط را پی گیرد.
در حدود 40 سالگی آکادمی را در آتن بنیان نهاد تا جوانانی که می بایست در آینده زمام امور شهر های یونان را در دست گیرند. از تحصیلات عالی بهره مند شوند. در تقدیر افلاطون می توان گفت بسیاری از فلاسفه او را به بزرگترین فلیسوف می دانستند و می دانند و حکیم سهروردی بنیان گذار حکمت اشراق برای او احترام خاصی قائل بوده و او را امام الحکمه و پیشوای حکمای اشراق می دانسته است.

آثار افلاطون
1- لاخس، خارمیدس- لوسیس، کریتون- ائوتوفرون، دفاعیه
2- پروتاگوراس، گورگیاس، منون
3- ضیافت و فایدون
4- جمهوری و فایدروس
5- تئایتتوس (حدود 367 ق.م )، پارمنیدس، تیمایوس
6- سوفسطایی و و سیاسی
7- فیلبوس و قوانین.

تعریفی از عالم مثل:
بجا و مفید است که اصطلاحاتی را که افلاطون به کار می برد ارزیابی کنیم.
نخست او از صور یا مثل (ایده یا ایدوس) سخن می گفت. این دو واژه در اصل معنایی نزدیک به «شکل» داشتند و درزمان افلاطون «ایده» به هیچ روی ربطی به «اندیشه» نداشت.
منظور افلاطون از مثل با تشبیهی که وی آن را برای اثبات مثل به کار برده است روشن می شود. غاری را در زیر زمین در نظر گیرید که در آن مردمانی را به بند کشیده،روی به دیوار و پشت به دهانه ی غار نشانده اند این زندانیان از دوره کودکی در آنجا بوده اند و پاهایشان چنان با زنجیر بسته شده که نه می توانند از جای خود بجنبند و نه سر خود را به چپ و راست بگردانند، بلکه ناچارند پیوسته رو به روی خود را تماشا کنند. در بیرون از غار، به فاصله ای دور، آتشی افروخته است که پرتو آن به درون غار می تابد، میان اتش و زندانیان راهی مرتفع و دیواری کوتاه وجود دارد شبیه پرده ای که شعبده بازان میان خود و تماشاگران می آویزند تا از بالای آن هنر خود را نمایش دهند.

در آن سوی دیوار کسانی هستند که اشیا بسیاری، از جمله پیکره های انسان و حیوان را که از سنگ و چوب ساخته شده، به این سو و آن سو می برند و همه ی آن اشیا از بالای دیوار پیداست. بعضی از آن افراد در حال آمدو شد با هم سخن می گویند و بعضی خاموشند.
مثل ما مثل آن زندانیان است که از خود و از یکدیگر جز سایه ای که در اثر آتش بیرونی از اشیاء به دیوار غار افکنده شده چیزی نمی بینند.
اگر بتوانند با هم صحبت کنند، موضوع گفتارشان چیزی جز سایه هایی که به دیوار نقش بسته نخواهد بود.
پس جز سایه ها به هیچ چیز دیگری باور ندارند.

اگر از بند آزاد و از درد نادانی رهایی یابند و به سمت دهانه ی غار روانه شود و به روشنایی آتش بیرون نگاه کند طبعاً از این تغییر وضع آزرده می شود و اگر وادارش کنند که مستقیم در خود روشنایی بنگرد، چشمان او به دردی طاقت فرسا مبتلا خواهند شد و از روشنائی خواهند گریخت.
حال اگر کسی دست او را بگیرد و با زور از آن راه مرتفع و ناهموار به بیرون از غار بکشاند و به روشنائی آفتاب برساند، تردیدی نیست که به رنج می افتد و خشمگین می شود و می کوشد خود را نجات دهد.

پس باید چشمان او به تدریج به روشنائی خو کنند تا به دیدن اشیاء گوناگون توانا شوند نخست سایه ها و تصاویر اشخاص و اشیا را که در آب می افتد بهتر از چیزهای دیگر تمیز خواهد داد. در مرحله ی دوم، خود آدمیان و اشیا را خواهد دید. پس از آن به تماشای آسمان و ستارگان خواهد پرداخت، ولی آن ها را هنگام شب بهتر مشاهده می کند، زیرا دیدگانش به روشنایی ماه و ستارگان زودتر عادت خواهند کرد و حال آنکه روشنائی خورشید چشم های او را رنج می دهد.
سر انجام در مرحله ی چهارم، خواهد توانست خورشید را در عین پاکی و تنهائی مشاهده کند.

اگر زندان غار را با عالم محسوسات و پرتو آتشی را که به درون غار می تابد با نیروی خورشید تطبیق کنیم و اشیا بیرون و انسان های در حال رفت و آمد را به عالم مثل تطبیق دهیم و خارج شدن آدمی از غار و تماشای اشیا گوناگون در روی زمین را سیر و صعود روح آدمی به عالم شناسایی بدانیم.
در پایان سیر و سلوک و پس از تحمل رنج های طاقت فرسا انسان مبدا همه ی مثل یعنی مثال نیک را می یابد. تصویر غار

آیا برای هر چیزی صورتی (مثالی) هست؟
این معنا در مورد مفاهیمی اخلاقی مانند عدالت و شجاعت، مفاهیمی ریاضی چون تساوی و قلیلی مفاهیم دیگر چون زیبایی صدق می کند اما در مواردی که نا کامل بودن جزئیات چندان آشکار نیست و نمی توان مشخص کرد و به نظر عجیب و غریب می آید.
پارمیندس چهار طبقه از عیون خارجی را در نظر می گیرد و می پرسد که آیا هر یک از اینها صورتی دارند یا نه در مورد طبقه ی نخست یعنی شباهت ووحدت و کثرت سقراط کاملاً مطمئن است. و در مورد طبقه ی دوم نیز، یعنی عدالت زیبایی و نیکی بهمچنین اما در مورد طبقه ی بعدی یعنی انسان، آتش و آب به تردید می افتد و سرانجام نمی تواند اذعان کند که برای چیزهایی مانند گِل و مو و کثافت صورتی وجود دارد
دلایل تردید او بیان نمی شود، اما احتمالا تردیدش مربوط به این است که افراد انسانی و افراد آتش همه به یکسان آتش و انسانند همچنانکه در ر ساله ی فایدون گفته می شود که همه ی ارواح به یکسان روح هستند.

پس در این موارد نمی توان درجه ی کمال قائل شد که صورت اوج و نهایت آن کمال باشد. و باز اندیشیدن به موی کامل و گِل کامل به نظر احمقانه می آید.پس می بینیم که میان صورت در مقام کلیات و صورت در مقام کمال مطلوب رخنه ای می افتد.

یک مثال
مثالی که طرح شده است این است که یک شخص هم می تواند بلند و هم کوتاه باشد اساسی را نادیده انگاشته است و آن میان واژگان اسنادی ساده و واژگان نسبی یا اعتباری ست واژگانی مانند بلند و کوتاه و سبک معنای مطلقی ندرند اما همواره یه یک مرجع قیاس اشاره دارند یک شخص یا بدین دلیل بلند خوانده می شود که از شخص مورد قیاس دیگری بلند تر است یا در قیاس با متوسط طول قامت انسان ها بلند است. اگر چنین مرجع قیاسی نباشد واژه تهی از معنا خواهد بود. این نشان می دهد که هیچ چیز در آن واحد هم بلند و هم کوتاه نیست. هر عین خارجی فقط نسبت به چیزهایی متفاوت دیگر چنین است .و مثلاً نمی توان گفت که فلان شخص در معنای مطلق هم بلند و هم کوتاه است و بنابراین تابع مستندات اصالتاً متضاد است و در نتیجه کاملاً واقعی نیست .

دانش و اعتقاد :
افلاطون تمایزی اساسی میان دو حالت شناختی متفاوت قائل بود .
این دو حالت را می توان دانش و اعتقاد (یا عقیده ) نامید .
آنچه ما می دانیم ( یعنی دانشی از آن داریم ) باید درست باشد ، اما آنچه بدان عقیده داریم ممکن است درست یا خطا باشد .
اما افلاطون همواره برای عقل سلیم ارزش قائل بود و سعی می کرد نظریه هایش را با آنچه بدیهی می نمود تطبیق دهد . بنابر این او این نظریه طبیعی را پذیرفت که دانش و اعتقاد ربط مستقیمی به هم دارند .
1- جهان معقول
به قول خود افلاطون فلسفه ی وی ناشی از حکمت سقراط است. از همان سبک استادش که مناظره و محاضره بوده، پیروی کرده و حتی نام دیالکتیک (جدل) را که به این روش اطلاق می شده برای فلسفه به معنای دانش اختیار کرده است در اولین رسالات افلاطون که اندیشه های وی به روشی درخشان عرضه میگردند، معمولا سقراط حکم سخن گوی اصلی را دارد و هم اوست که نظریه ی مثل را برای طرف مقابل خود بازگو می کند. حاجت به توضیح نیست که خواننده نباید فریب این روش خاص را که در واقع از مقوله ی صنایع ادبی ست بخورد. چون واضع نظریه ای مثل، افلاطون است نه سقراط و ارسطو این نکته را با صراحت تمام گفته است ولی در واقع منشا و خاستگاه نظریه ی مثل افلاطون در واقع افکار و عقاید سقراط بوده و شاید شور و حرارتی که اندیشه های افلاطون را به سوی خیر راهبری کرده در اثر فیض های شخصیتی سترگ سقراط بوده است و تعظیم و تکریم پارسایانه ای هم که افلاطون از استاد خود سقراط می کند نشانه ی قدر شناسی وی است.

همان طور که گفتیم ارسطو با صراحت و وضوح بسیار نوشته است که نظریه ی مثل ناشی از عقایدی ست که سقراط درباره علم داشته و هم او می گوید که افلاطون از طرفی به عقاید کراتیل و هرقلیطوس دل بسته بود و این دو معتقد بودند که محسوسات در معرض جریان و تحرک دایم قرار دارند و به همین علت علم نمی تواند به آن ها دست یابد و آنها را بشناسد و از سوی دیگر تحت تاثیر معتقدات سقراط می پنداشت که موضوع علم، جوهر اشیا است. اما سقراط منحصرا به اخلاقیات نظر داشت و صرفا در مسائل مربوط به آن غور می کرد و حال آن که افلاطون با تعمق در امور طبیعت دریافت که جوهر اشیا به حکم ثبات می تواند موضوع علم قرار گیرد. موضوع علم متمایز از مواضیعی است که صرفا به حس در می آیند و فرار و گذر او مواجند. حقیقت شیئ ء را افلاطون مثال نامید و گفت که اشیا محسوس در جنب مثل قرار دارند و اسمی که به آنها داده می شود برحسب مثال آنهاست. چون اشیا به اعتبار اینکه بهره ای از مثلند وجود دارند.

اما تایید این نکته که علم منحصرا به حقیقت و جوهر اشیا تعلق می گیرد و جوهر از مقوله معقولات است و همچنین تمایز تام حقیقت و جوهر از محسوسات، ذهن افلاطون را به نظریه ای کشاند که موسوم به فرضیه تذکر است و اساس اندیشه اصیل افلاطون به شمار می آید افلاطون در زمانی که در جنوب ایتالیا می زیست با آیین فلسفی فیثاغوری آشنایی به هم زد و تحت تاثیر آن به تغییر و اصلاحاتی عمیق در فلسفه سقراط دست زد. و این معنا در رسالاتی که افلاطون از رساله منون به بعد آورده مشهود است. سقراط پنداشته بود که علم در روح انسانی به ودیعه نهاده شده و می توان بی کمک گرفتن از خارج این علم را از بطن ذهن به بیرون کشید . افلاطون گفت اگرعلم در نهانخانه ذهن بشری پنهان شده، به این علت است که روح جاودانی ست و قبل از اینکه انسان چشم بر جهان بگشاید و تولد یابد وجود داشته و در حیات آن جهانی بر همه جواهر معرفت تام داشته است. چون به این دنیا می آییم خاطراتی از زندگی آن جهانیان در ذهن می ماند و افزایش دانشمان در این جهان در واقع تذکر و به یاد آوردن تدریجی همان خاطرات است. خلاصه کلام آنکه آنچه به آن علم می گوییم در واقع تذکر است .

اما به نظر افلاطون این علم فطری آن طوری که سقراط می پنداشت محدود به اخلاقیات و شناخت نیکویی نیست و ریاضیات هم در آن محلی و موقعی دارند در این مورد تاثیر افکار حکمای فیثاغوری از یک سو نظرات مردی به نام تئودور از اهالی سیرن که عالم هندسه بوده و افلاطون در سفری که از مصر به ایتالیا کرده بود. زمستان را نزد او گذرانده بود از سوی دیگر خوب محسوس است. در رساله منون افلاطون را می بینیم که برای اثبات نظر خود در باب تذکر متوسل به آوردن مثالی از علم هندسه می شود بدین قرار که سقراط را دست اندر کار بیرون کشیدن یکی از قضایای هندسه از ذهن یک غلام زرخرید میکند و آن قضیه بدین قرار است که: وقتی مساحت مربع A دو برابر مساحت مربع B باشد قطر مربع B ضلع مربع A است، چون این مطلب را فهمیدیم ناگزیر از پذیرفتن این حقیقت می شویم که این غلام قبل از شروع زندگی این جهانی خود به این قضیه علم داشته است و این مثال را می توان تعمین داد روح انسان در جهان آسمانی می زیسته و از آن متلذّذ می گشته، علم کاملی که انسان در زندگی این جهانیش دارد در واقع خاطره ای از آن جهان است.

بر این پایه می بینیم که جوهر واقعیتی است فوق حس، یعنی بوسیله حواس نمی توان بر آن معرفت پیدا کرد و روح انسانی در آن زمان که فارغ از قیود جسم بوده بر جواهر اشراف داشته است جوهر ماهیت غیرمادی دارد و نمونه بارز آن اعدادو اشکال هندسیند که ما بازایی در عالم ماده و طبیعت ندارند. در زمینه اخلاقیات حقیقت و زیبایی و خیر موضوع علم است، یعنی آن کمال اخلاقی که سقراط زندگی انسانی را متعلق بدان شمرد حقیقت واقعی دارد.

در عرصه ریاضیات تا آنجا که مولود ژرفنگریهای نظری است حقیقت مقدار و حقیقت تساوی موضوع علم است خلاصه کلام آن که واقعیت از آن این جواهر است و گرنه واقعیات محسوس حقیقتاً واقعیت ندارند و از مقوله عوارض و ظواهرند و آدمی در حیات آن جهانی به سیر و تامل در همین حقایق مشغول بوده است افلاطون در رساله موسوم به فیدون همین معنا را به طرزی شاعرانه آورده و می گوید روح، پر و بال زنان اوج گیرد و به آسمان لاجوردی صعود می کند و در آن سوی آسمان، مرغزاری با شکوه را گسترده می یابد و در آن جای ذرات را نظاره می کند و از منظر آن متلذذ می گردد. به محض اینکه روح به جهان محسوسات فرود آمد، کمال و جلالی را که در آن دنیا مشاهده کرده بود به خاطر می آورد و در معرفتی که بر محسوسات پیدا می کند آن خاطره مدخلیت دارد و این نکته را افلاطون در رساله فیدون به اثبات رسانیده است اما چون ما چیزهایی به ظاهر مادی را می بینیم و حکم به عدم تساوی کامل آنها می کنیم معلوم می شود که ما قبلا خود تساوی را که همان جوهر تساوی باشد دیده ایم و آن را معیار قرار می دهیم و چیزهای مساوی را با آن مقایسه می کنیم.

پس اگر از هنگامی که به دنیا آمده ایم به وسیله حواس پنجگانه مان چیزهای مساوی با هم را دریافته ایم، ناگزیر قبل از ولادتمان جوهرتساوی یا برابری فی حد ذاته را دانسته بوده ایم . پس برای ادراک چیزهای محسوس ناگزیر از معرفت یافتن بر جوهر ماورای حسی آن هستیم و این معرفت همان معرفتی است که روح پیش از آن که به قالب جسم در آید، از آن برخوردار بوده است.

بعد از اینکه فرضیه مربوط به تذکر را افلاطون در رساله منون آورد، متوجه تعمق در جوهر شد و کوشش کرد تا ثبات و تغییر ناپذیری وی را بنماید وحساب آن را از چیزهای محسوس جدا و آن را تنها موضوع علم معرفی کند. شاهد قول ارسطو که پیش از این یاد کردیم و در ان از کراتیل شاگرد هرقلیطوس که خود استاد افلاطون بود، سخن رفته، مناظره ای است که در رساله افلاطون به نام «کراتیل» آمده است. طرفداران هرقلیطوس برای اینکه صیرورت اشیا را بنمایانند زبان را به عنوان دلیل شاهد می آوردند و می گفتند که نامهایی که با آنها اشیا را می نامیم بر حرکت عام دلالت دارند افلاطون بعد از اینکه در رساله کراتیل این نظریه های عجیب مربوط به زبان را به باد تمسخر می گیرد، ثابت می کند که اشیا فی حد ذاته پذیرایی نوعی ثبات و دوامند.

درست است که چیزهای زیبا مدام تغییر صورت می دهند ولی این هم هست که جوهر زیبایی یا جمال فی حد ذاته لایتغیر می ماند در واقع چگونه می توان قبول کرد، آن چیزی که حقیقتا وجود دارد در معرض تغییر قرار گیرد؟ نه تنها وجود واقعی اشیا مستلزم دوام و ثبات انهاست بلکه این دوام و ثبات لازمه معرفتی هم هست که ما بر آنها داریم معرفت یافتن بر یک چیز مشروط به ثبات آن چیز است بنابراین اگر کاینات تغییر پذیر بودند و ثبات در آنها راه نداشت.اصلا حصول معرفت غیر ممکن بود. پس جریان و تغییر اشیا هر چه باشد ذوات و جواهر که موضوع عامند دگرگونی نمی پذیرند و ثابت و دائمیند و این نکته نتیجه مطالبی است که افلاطون در کراتیل پرورانده است اما افلاطون دوباره و با قوتی بیشتر در رساله ی فیدون معترض این نکته می شود و می گوید تنها محسوسات در معرض تغییرند و ذات و جوهر همواره همان است که بود .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد چادر شب بافی – استان گیلان pdf :

پیشگفتار:
تحقیق من در مورد چادر شب قاسم آباد است. قاسم آباد یکی از روستاهای دور افتاده استان گیلان است و چون این تحقیق یک کار میدانی بوده مسلما رفتن به یک چنین روستایی دور افتاده ای و
پیدا کردن فرد با تجربه ای در این زمینه خیلی کار راحتی نیست. با توجه به این که در مورد چادر شب آنچنان مطلب کتابی وجود ندارد. فکر می کنم این مطلب گواه مشکلات این تحقیق باشد.

مقدمه :
در قاسم آباد دو گونه دست بافت بسیار زیبا بافته می شود یکی از ابریشم است که از
هزار و چهارصد سال پیش، از چین به ایران آورده شد و در خود منطقه به عمل می آید و دیگری از پنبه است.

این گونه فرآورده ها برای مصرف محلی است و هیچ گاه برای داد و ستد بازرگانی عرضه
نمی شود. ابریشم طبیعی، چادرشب برای دوخت پرده و پوشش رخت و خواب تهیه می شود ولی آن را بیشتر زنان محلی می پوشند یا به دور کمرشان می بندند. دلیل این نوع پوشش زنان نوع کارشان است چون زنان گیلانی در کشاورزی ( چیدن چای، منشا و برداشت برنج ) مجبورند

ساعتها به شکل خمیده مشغول به کار باشند. آنها عقیده دارند این نوع بستن محکم چادر شب به کمر باعث می شود که هم کمرشان گرم باشد و هم از کمر درد جلوگیری می نماید. در ضمن زنان منطقه قاسم آباد در فصل مرکبات نیز مجبورند در مناطق سرد برای چیدن میوه به باغ مرکبات بروند و این نوع پوشش بدن آنها را گرم می کند.

منطقه بافت :
قاسم آباد یکی از دهات استان گیلان است که در شهرستان رودسر قرار دارد از شرق به بخش چابکسر و از غرب به بخش کلا چای مرتبط است از قسمت شمالی به دریای خزر و از قسمت جنوبی به سلسله جبال البرز ختم می شود. ده قاسم آباد شامل قسمت های پایین محله
( قاسم آباد سفلی ) و بالا محله ( قاسم آباد علیا ) بند بان ، خانه سر، ملک میان و شام محله
می باشد. بالا محله تقریبا دارای 150 خانوار سکنه دارد و در هر خانوار حداقل یک دستگاه دست بافی ( چادر شب بافی ) وجود دارد.

در حمله ( قاسم آباد سفلی) در حدود 10 نفر زن و دختر خانه دار به بافت چادر شب نقش دار با استفاده از گجین و ابریشم طبیعی و در حدود 60 نفر به بافت چادر شب معمولی و ساده مشغول هستند. اغلب دختران قاسم آباد چادر شب مرغوب را که با مخلوطی از گجین بافته می شود به منظور تهیه جهیزیه شان ( که به زبان محلی به نام « داشتی » خوانده می شود.) بافته و آماده می نمایند و این نوع محصول به ندرت برای فروش عرضه می شود. حدود 60% چادر شب در این منطقه بافت می شود.

1- گجین: ابریشمی است که از انتهای الیاف باقی مانده در پیله تهیه می شود و اصطلاحا ابریشم گجین نامیده می شود و مرغوبیت کمتری دارد.

چادر شب بافی
پارچه چادر شب باریک به عرض 31 سانتی متر و طول 2 متر است که نقش هایش را پود نمودار می کنند. چادر شب با تقسیم توپ پارچه به شش قسمت و دوختن آنها به یکدیگر تهیه میگردد.
در قاسم آباد کمتر خانه ای یافت می شود که دستگاه بافندگی دستی در آن نبوده و زن یا دختر خانواده به طرز کار آن آشنایی نداشته باشد. اهالی قاسم آباد از نظر حفظ آداب و رسوم محلی مخصوصا پوشیدن لباس محلی و برگزاری مراسم عروسی، افرادی سنت طلب هستند.

به طور متوسط بافتن یک چادرشب در حدود یک ماه طول می کشد زیرا زنان قاسم آباد در ساعات فراغت از خانه داری، پارچه بافی می کنند و در روز بیش از سه تا چهار ساعت وقت صرف آن نمی شود.

برای بافتن چادر شب که مخلوطی از گجین و نخ پنبه ای تابیده است یک کیلو گجین مصرف
می شود. علاوه بر قاسم آباد در گزافرود و بی بالان در دو کیلومتری کلاچای بافت چادر شب به صورت خانگی مرسوم می باشد. در گزافرود در حدود دویست خانوار دارای دستگاه بافندگی بوده
و در فصولی که فعالیت های کشاورزی راکد می شود به چادر شب بافی می پردازند. مهمترین

مشکل چادرشب بافی در این منطقه کمبود و گران شدن گجین می باشد. به علت گران شدن گجین استفاده از نخ کاموا برای ایجاد نقش های رنگی معمول شده که به اصالت و مرغوبیت چادر شب ها لطمه زیادی زده است.

نحوه تهیه نخ چادر شب و ابزار مورد استفاده در تولید آن
ابریشم خام ابریشمی است که مستقیما از پیله گرفته میشود و به وسیله چرخهای دستی و یا با ماشین به نخ تبدیل میشود و رنگ آن زرد یا کرم است. ابریشم پخته ابریشمی است که در اثر پختن ابریشم خام و گرفتن صمغ آن ابریشم خالص شده و این عمل را اصطلاحا قلیاب کشی یا کلیاب

کشی گویند و رنگ ابریشم پخته سفید است.ابریشم گجین ابریشمی است که از انتهای الیاف باقی مانده در پیله تهیه میشود و اصطلاحا ابریشم گجین نامیده میشود و مرغوبیت کمتری دارد .
چه کلافهای ابریشم خام به صورت خانگی تهیه شود و چه از بازار خریداری گردد آن را در مخلوطی از آب و خاکستر خیس میکنند. عمل شستن ابریشم خام جهت نرم و تمیز کردن نخها و آماده

نمودن آنها برای رنگرزی است. بعد از رنگ کردن، این کلافها را مرتبا باز و دوباره می پیچانند و هنگام این عمل با تاب دادن و یا در صورت لزوم با دولا کردن نخها بر دوام و یکنواخت بودن آنها می افزاید و سپس با این نخها قرقره « ماسوره » درست میکنند که برای تار و پود پارچه ابریشمی ( چادر شب ) به کار می رود.
ابتدا این کلافها را به روی کلافزنی قرار می دهند. نخ را از کلاف به روی دوک چرخ می پیچانند و سپس از آن به روی کلاف زن بزرگتری ( ابریشم تابزن ) منتقل می کنند.
این کارها باعث افزایش طول نخ می شود زیرا در حین عمل نخ هایی را که از قرقره های مختلف باز می کنند به هم گره می زنند. با یک پیچاندن مجدد به روی دوک چرخ که اغلب با دولا کردن
نخ ها همراه است. ماسوره هایی با اندازه های مختلف تهیه می کنند که ماسوره های کوچک برای پود پارچه و ماسوره های بزرگتر برای تار پارچه به کار می رود.

تهیه ابریشم تابیده از پیله های نا مرغوب بیشتر به روشی که در مورد سایر الیاف مانند پنبه و پشم رایج است شبیه می باشد. در این روش توده نخ به دست آمده از پیله های نا مرغوب را به کمک دوک به صورت رشته های تابیده در می آورند که دوک مورد استفاده ( کج دوک ) دارای دو سر برآمده می باشد. استفاده از دوک به جای چرخ ( چر ) جهت آزاد نگاه داشتن دو دست است که توسط آنها انبوه نخ های کم و بیش در هم پیچیده را از هم باز می کنند. عملیات بعدی در مجموع تقریبا شبیه عملیاتی است که در مورد ابریشم خام ذکر شد. تشکیل کلاف توسط « اچکاوزن »

صورت می گیرد. رنگ کردن و پیچیدن دور قرقره ها ، کلاف ها را بعد از رنگ کردن بر روی چرخ ریسندگی ( چر) منتقل و قرقره را درست می کنند. آخرین مرحله قبل از بافتن ابریشم درست کردن تارهای پارچه ( تانه کار ) است. این عمل با پیچاندن نخ های رنگارنگی که از قرقره های مختلف باز می کنند به دور میخ های چوبی انجام می گیرد. ( میخ های انتهایی را بالاتر قرار گرفته پیش چونگان و پس چونگان و میخ های وسطی را رجه می نامند.)
کشیدن تارها را همیشه به یک نفر متخصص می سپارند در صورتی که سایر عملیات مثل نخ کشی، پیچاندن و کاری زنانه و خانگی است. تارهای آماده شده 20 متر طول دارد و از 1600 نخ درست می شود که در سطح جدا از هم قرار می گیرد.

 

دستگاه مورد استفاده در چادر شب و نحوه بافت آن :
متدوال ترین دستگاه بافت دستی پاچال است. این دستگاه دارای دو ردیف نورد است و با پدال کار می کند. قسمت های مختلف دستگاه عبارتند از : تیر پاچال که دارای چهار ستون عمودی ( لنگه پاچال ) و دو چوب مورب عرضی یعنی چوب دست می باشد که برای استحکام تعبیر شده است روی دو ستون جلویی جولاهان نورد آخر یا پس نورد قرار گرفته که در آن میخ های کوچکی را
به نام (غیبد) برای وصل کردن تارها فرو می کنند. این تارها را سپس بالا برده و از روی

یک چوب ( سردار) که به انتهای ستونهای جلویی ثابت شده رد می کنند. ترکه های عرضی
( لاهه گزکن ) که به سردار وصل شده باعث کشیدگی و جدا ماندن دو لایه تارها می گردد. این لایه ها سپس از میان سوراخ های دو ردیف نورد( ورد ) رد شده و هر کدام به دو تیغه( ورد چوب ) وصل می شود. نوردها به یک طناب ( ماپاته ) بسته شده و از سقف آویزان هستند. در ضمن هر کدام از نوردها به یک پدال ( پاکتل ورد) وصل شده که بافنده روی نشینه پاچال می نشیند و به طور متداول آنها را پایین و بالا بردن به حرکت در می آورد. بعد از هر حرکت نوردها، بافنده ماکو را که قرقره (ماسوره) و نخ های پود ( وبج) را به همراه دارد از بین دو لایه تارها رد می کند و سپس نخ های پود را با شانه ای که در لابه لای تارها قرار دارد به هم می فشارد. پارچه چادر شب بافته

شده روی استوانه ای به نام پیش نورد و جلو نورد پیچانده می شود که مانند استوانه جولاهان میخ داراست. بافنده می تواند بدون بلند شدن از جای خود استوانه جولاهان را به وسیله ترکه ای (نورد گردن) بچرخاند. انتهای نوارهای پارچه بافته شده ( تخته) را به یکدیگر می دوزند و از آن چادر شب درست می کنند که زنان هنگام کار به دور کمر و هنگام حمل بچه به دور شانه خود می بندند. نوع دیگر از چادر شب را نیز به عنوان جهیزیه (داشتی) به دخترانشان می دهند و آن را سرمایه ای برای دختر می دانند که در وقت تنگدستی می تواند از طریق واسطه ها بفروشد.

 

رنگهای مورد استفاده در چادر شب :
رنگ اصلی زمینه چادر شبها معمولا قرمز است البته متن بنفش و سبز نیز به مفدار بسیار کم در منطقه قاسم آباد بافته می شود و رنگ های سفید، سبز، نارنجی، زرد، صورتی، آبی و قرمز در ترکیب های هماهنگ در آن استفاده شده است.
رنگها در چادر شب ها حاکی از محله خاص سلیقه خاص محلی است. ولی آن چیزی که در
رنگ های چادر شب قابل توجه است استفاده از رنگ های مکمل است که بسیار زیاد
در کارهایشان دیده می شود. مثلا در مورد رنگ زرد که اکثرا در کنار رنگ بنفش قرار
می گیردالبته گاهی نیز ازرنگ سیاه استفاده می کنند ولی در هر صورت رنگی که کنار زرد قرار می گیرد باید تیره باشد تا درخشندگی رنگ زرد مشخص شود و یا قرمز که اکثرا در کنار سبز استفاده می شود.

وقتی از زن بافنده سوال می کنم که چگونه رنگ ها را در کنار هم استفاده می کنید.
پاسخ می دهد که مادران ما به ما یاد داده اند که چگونه رنگ ها را در کنار هم استفاده کنیم این خود دارای قانون است. اگر در چادر شبی این اصول پیروی نشود یک استاد کار می تواند با دیدن کار متوجه شود که بافنده تازه کار بوده است. هیچ وقت یک استاد کار دو رنگ تیره را در کنار هم
نمی بافد و همینطور دو رنگ روشن را نمی توان در کنار هم بافت.

این ضعف کار است. یک استاد کار چادر شب بافی فرق تیره و روشن را به خوبی می داند و به خوبی واقف است که به کار گیری دو رنگ تیره در کنار هم باعث زشتی کارش می شود.
همانطوری که قبلا گفته شد بافنده چادر شب از رنگهای مکمل استفاده می کند آیا این یک آگاهی زاتی است.
وقتی سوال می کنم که چرا رنگها را این گونه یعنی (قرمز در کنار سبز، آبی در کنار نارنجی، زرد در کنار بنفش) قرار می دهید؟

پاسخ می دهد که خیلی زیباتر است. این رنگ ها با هم جورند. اگر کسی به این شکل استفاده نکند کارش اشتباه است. البته شاید به دلیل واکنش های چشم باشد مثلا اگر به مدت طولانی در معرض اشعه قرمز قرار گیرد به محض دور شدن از سطح قرمز فورا تصویری به رنگ سبز می بینید.
رنگهایی که در چادر شب استفاده می شود از رنگ های شیمیایی است. البته برای اینکه رنگ

ابریشم پخته ثابت شود از گیاهان استفاده می کردند. برای رنگ سیاه از پوست انار و نمک و یا پوست گردو و نمک برای ثبات سبز از مقدار کمی گردو همراه نمک برای ثبات زرد از نوعی علف که که از جنگل می چیدند و مقداری نمک و برای ثبات قرمز و آبی از نمک تنها استفاده می کردند.
در چادر شب ها هیچ گاه رنگ آبی کم رنگ و سبز کم رنگ و یا زرد کم رنگ و قهوه ای به کار دیده نمی شود. چون به این اعتقاد دارند که رنگ باید زیبا و درخشنده باشد و در بازار خریدار داشته باشد.

وقتی از بافنده سوال می کنم که نظرش در مورد چادرشب یزد چیست؟ پاسخ می دهد که آن یک رختخواب پیچ معمولی است. در این منطقه هیچکس این نوع چادرشب را نمی خرد. خود من نیز دوست ندارم همچین رنگی را ببافم. بافنده رنگها را درست به کار برده اما کارش بی رنگ است.

البته به نظر من دلیلش به خاطر شرایط آب و هوای دو منطقه است یکی به دلیل آن سرسبزی و آب و هوای معتدل رنگ های پرمایه و درخشان را دوست دارد و دیگری به دلیل آب و هوای گرم و خشک و کویری رنگ های کم مایه را دوست دارد.

طرح های چادر شب :
بیشتر این طرحها و اسامی از طبیعت گرفته شده اما به طور دقیق نمی دانند از چه وقت این اسامی برای فرمها انتخاب شدند ففط در مورد نقش قالی گل از زمانی که برای اولین بار قالی به این منطقه آورده شد. استادکاران از گلهای قالی

خوششان آمد و سپس از آن تقلید کردند و به همین دلیل اسمش را قالی گل گذاشتند.
طرح های دیگر عبارتند از‌ :
1- ماه ویریب دار: مانند ماه شب چهاردهم و به شکل کامل است و نام ماه را دارد. و هیچ وقت برای ما نشانه دریا نبوده است.

2- دریا گل: از دریا الهام گرفته شده.
وقتی به زن روستایی می گویم که ماه ویریب دار بیشتر شبیه دریا است تا خود دریا گل حرف مرا رد می کند و می گوید هیچ شباهتی بین این دو وجود ندارد. البته دریا در بعضی موارد از لحاظ رنگ نیز هیچ شباهتی به دریا ندارد مثلا از رنگ زرد استفاده می کنند و از او می پرسم
چرا اینطور است پاسخ می دهد رنگ آمیزی باید به چادر شب بیاید. او عقیده دارد زاویه های کنار لوزی مانند موج دریاست که به ساحل رانده می شود.

3- قالی گل: یک گل جدا از بقیه گلها.
4- اسبها و سواران : که بسیاری از محققان آن را با صفی از اسبها و سواران قالی پا زیر یک مقایسه کرده اند.
5- سلم دار: نقش درخت که در تصویر چادر شب نمایش داده شده از طرف بافندگان به نام
«سلم دار» یا زربین دار دار خوانده می شود. در روی جام های طلای بدست آمده از تپه مارلیک از این، درخت زندگی یاد می شود.

و همچنین از نقوش مرغ، غاز، اردک، چلچراغ ;.. تا آنتن تلویزیون نیز استفاده می کنند. و بسیاری از نقوش به کار رفته در چادرشب های قاسم آباد شباهت فوق العاده زیادی به ظروف
به دست آمده از تمدن مارلیک و تمدن املش دارد.
1- زربین: سرو کوهی از خانواده (سرویان) که منطقه رویش آن به موازات ساحل دریای خزر از رودبار گرفته تا گرگان کشیده شده است. زربین جز درختهای همیشه سبز است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق کارشناسی مشکلات ویژه یادگیری اختلال نقص در توجه (آموزش حرو

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق کارشناسی مشکلات ویژه یادگیری اختلال نقص در توجه (آموزش حروف) pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق کارشناسی مشکلات ویژه یادگیری اختلال نقص در توجه (آموزش حروف) pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق کارشناسی مشکلات ویژه یادگیری اختلال نقص در توجه (آموزش حروف) pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق کارشناسی مشکلات ویژه یادگیری اختلال نقص در توجه (آموزش حروف) pdf :

اختلال نقص در توجه یکی از مواردی است که در اغلب ناتوانیهای یادگیری همراه و بدون پرفعالیتی دیده می شود کودکی که مبتلا به این اختلال می باشد اصولاً علائمی از بی ثباتی در توانایی های شناختی مربوط به تکالیف تحصیلی و عملکردی متغیر را از خود نشان می دهد که اغلب موجب پریشانی معلم، والدین و حتی خود کودک می شود از نظر سبب شناسی و درمان بسیار اهمیت دارد که بدانیم اختلالات توجه در برخی موارد با فعالیت حرکتی زیاد بدن همراه می باشند.
به منظور تشخیص اختلال نقص در توجه می بایستی کودک ملاکهای بی توجهی (نظیر شکست در به انجام رسانیدن کارهایی که شروع کرده، شکست در گوش کردن، حواسپرتی، مشکل در تمرکز یا دقت در انجام یک بازی) و تکانش (از قبیل انجام اعمال قبل از تفکر، از کار به کاری دیگر پرداختن، مشکل در سازماندهی، نیاز به کنترل کننده، فریادهای ناگهانی در کلاس، مشکل در منظر ماندن) را داشته باشد.
برای تشخیص ADD همراه با پرفعالیتی، می بایست کودک علاوه بر حواسپرتی و علائم کنترل ضعیف تکانه ها، فعالیت زیاد را نیز داشته باشد. فعالیت حرکتی زاید ممکن است به صورت مشکل در یک جا نشستن یا مشکل در یک جا ماندن، راه رفتن و دویدن زیاد و راه رفتن در خواب مشاهده شود.
ناتوانیهای توجهی
یکی از فراوان ترین مشکلات در میان کودکان که موجب کاهش کارایی آنان در مدرسه می گردد در فقدان توجه است مشاهدات نشان می دهد که هنگامی کودک در تمرکز بر روی تکلیف طرح شده، با شکست مواجه می شود و نمی تواند سر و نگاهش را به سمت معلمی که در حال آموزش به اوست جهت دهد و یا در دنبال کردن دستورالعمل ها شکست می خورد از طرف دیگر ادامه کار بر روی یک تکلیف معین، تعیین جهت نگاه و سر، حالت چهره، مراقب و گوش به زنگ و اجرای دستورالعمل ها و موفقیت در عملکرد نشان دهنده رفتار توجه کودک است.
به هر حال وقتی کودک مبتلا به نقصان شدید توجه است این مشکل می تواند اثرات مخربی بر یادگیری او داشته باشد.
طبقه بندی کاستیهای توجهی
1- بیش فعالی که به وسیله فعالیت حرکتی بیش از حد مشخص شده است.
2- حواسپرتی بر حسب تمرکز بر روی محرک غیرمربوط یا نامناسب و داشتن مشکلاتی در تداوم توجه به مطالب مربوط، مشخص شده است.
3- بازداری زدائی یا تمایل به دادن پاسخ به آشفتگی درونی و بیرونی.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق تحلیل وضعیت اکوتوریسم در ایران pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق تحلیل وضعیت اکوتوریسم در ایران pdf دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق تحلیل وضعیت اکوتوریسم در ایران pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق تحلیل وضعیت اکوتوریسم در ایران pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق تحلیل وضعیت اکوتوریسم در ایران pdf :

بحث و نتیجه‌گیری:
آن‌چه که ما در ایران تحت عنوان اکوتوریسم بدان می‌پردازیم و همگی برای گسترش و معرفی آن به عنوان یک صنعت پایدار می‌کوشیم، اساساً با آنچه که حتی در واژه صنعت اکوتوریسم پایدار آمده است متفاوت است. چرا که اولاً هنوز یک صنعت نیست اگر ما نواحی شمال کشور را از سایر نواحی مجزا کنیم می‌بینیم که چرخه اقتصادی که با هزینه‌های گردش آغاز می‌شود با جوامع محلی ارتباط موثری برقرار نمی‌کند. گرشگران ما بخصوص برای سفر به مکان‌هایی که با محل سکونت آنان فاصله زیادی نداشته باشد، همه مایحتاج خود را از مقصد که همان شهر محل زندگیشان است تهیه می‌کنند. هرچند در اثر این چرخه اقتصادی افرادی منتفع می‌شوند ولی این افراد جدای از جوامع محلی هستند. در حالی که این جوامع محلی و ساکن در منطقه و در دامان طبیعت است که در صورتی‌که از لحاظ امرار معاش مشکلی نداشته باشند، می‌توانند نگهبان و محافظ دائمی طبیعت ما باشند. در وضعیت کنونی سفر گردشگران به مکان‌های طبیعی بالاخص مکان‌های بکر و دست‌نخورده‌ای که به طبع شرایط طبیعی شرایط سختی بر زندگی افراد بوی آن حاکم است باعث می‌شود که جوامع محلی را به جای آن‌که به لحاظ داشتن مواهب طبیعی ترغیب به ادامه زندگی بکند آنان را به یاد آنچه که نداشته اند وندیده‌اند و تجربه‌ نکرده‌اند می‌اندازند و آن‌ها را ترغیب به مهاجرت به شهرهای دیگر برای یافتن خواسته‌هایشان می‌کند. در اصل این عدم ارتباط موثر اقتصادی باعث می‌شود که نه تنها اکوریسم تبدیل به صنعت نشود بلکه در برنامه‌ریزی‌های کلان به عنوان یک عامل منفی در بحث‌های تمرکززدایی و جلوگیری از مهاجرت به شهرها به چشم بیاید.
در حالی که اگر برای اکوتوریسم تعریف درست و جایگاه ویژه‌ای را ارائه دهیم افزایش تقاضای کالا و خدمات منجر به افزایش فرصت شغلی در جوامع محلی شده و باعث می‌شود که در کنار لذتی که گردشگران از سفر خود می‌برند جوامع محلی نیز رونق اقتصادی قابل توجهی داشته باشند.
نکته حائز اهمیتی که در اینجا لازم است بدان اشاره شود این است که بانگاه اجمالی به اثرات مثبت توریسم ( و در طبع آن اکوتوریسم) درمی‌یابیم که اکثریت این اثرات مثبت پس از برقراری ارتباط بین جوامع محلی و گردشگران عینیت پیدا می‌کند بنابراین در صورتی که این ارتباط را برقرار نکنیم در اصل نیمی از اثرات مثبت توریسم را از دست داده‌ایم. حال اگر به اثرات منفی توریسم هم‌نگاهی داشته باشیم می‌بینیم که در رسیدن به این اثرات خیلی موفق بوده‌ایم.
عدم برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت‌های نامطلوب باعث گردیده است که خیلی از مناطق طبیعی و گاهاً مناطق حفاظت شده طبیعی ما از فشار جوامع توریسم مصون نمانند خیلی از این مناطق اکوسیستم‌های حساس و شکننده‌ای هستند که تحمل این فشار را نداشته و به راحتی تخریب می‌شوند.
نکته دومی که اکوتوریسم‌ ما را از صنعت اکوتوریسم پایدار جدا می‌سازد این است که ما اساساً اکوتوریست نداریم اکوتوریست کسی است که ضمن احترام به طبیعت برای جستجو زیبایی‌های طبیعت از جمله منابع طبیعی، حیات وحش پرندگان و مناظر زیبا قصد سفر می‌کند [نیازمند، مازیار، 1378] ولی طبیعت گردان ما نه به طبیعت احترام می‌گذارند و نه دنبال کشف ناشناخته‌های طبیعت هستند. تخریب محیط طبیعی به جای احترام به آن، واضح‌ترین اثری است که از گردشگران در طبیعت به جای می‌ماند. میزان حضور گردشگران ما در طبیعت را می‌توان از میزان زباله تولیدی آنان احساس کرد. مسأله تولید زباله و انتشار آن در طبیعت بقدری برای گردشگران ما عادی و طبیعی است که اصلاً متوجه عمل خود نیستند؛ چه رسد به این‌که بخواهند در مورد درست یا غلط بودن آن بیاندیشند.
این گردشگر را نمی‌توان بخشی از یک صنعت پایدار معرفی کرد در ایران افرادی که بدامان طبیعت می‌روند احساس می‌کنند که همه چیز حتی آن طبیعتی که برای دیدنش صدها کیلومتر رانندگی کرده‌اند در خدمت آنان است و می‌تواند مورد استفاده ویا گاهاً تجاوز متعارض آنان قرار بگیرد. ما حتی نتوانسته‌ایم در مورد مناطق و پارک‌‌های ملی که از لحاظ قوانین ملی و بین‌المللی دارای ارزش و ویژگی‌های قابل توجهی هستند نیز احترام به طبیعت را سرلوحه قرار دهیم. البته در این مورد فقدان قوانین و مقررات اجرایی نیز در این زمینه چشم‌گیر است. سازمان‌ها وارگان‌های مسئول وظیفه داشته‌اند که دانش‌های زیست محیطی را با فرهنگ گردشگری تلفیق کنند از لحاظ مباحث تئوری در دانشگاه‌ها هزاران مقاله و پایان‌نامه در مورد اثرات تخریبی انسان در طبیعت به نگارش درآمده است. ولی این تحقیقات در همان فضاهای دانشگاهی محبوس مانده و در بین مردم اشاعه پیدا نکرده است. در حالی که با آموزش‌ مردم عادی به عنوان عامل تخریب کننده، می‌توان تخریب‌ها را کاهش داد. در حقیقت ما در بین مردم فرهنگ احترام به طبیعت را ایجاد نکرده‌ایم در کنار این مشکل ما برای گردشگری هم فرهنگ سازی نکرده‌ایم. آنچه که در بین مردم تحت عنوان تورهای گردشگری رواج یافته است، بیش از آن‌که تحت تأثیر جاذبه‌های گردشی مکان مورد نظر باشد؛ تحت تأثیر تبلیغات قرار می‌گیرد به عنوان مثال در مقطعی از زمان علاقه سفر به نمک آبرود یا تورهای کاشان در بین مردم و بالاخص جوانان شایع شده بود اخیراً این علایق تحت تأثیر تبلیغات به سفرهای کویری و ... گرایش پیدا کرده‌اند اما آیا واقعاً این علایق و به طبع آن این سفرها تحت تأثیر هویت مکانی سفر است یا تحت مسائل دیگر نکته‌ای است که بایستی بدان اندیشید.
نکته سومی که در واژه صنعت اکوتوریسم پایدار بایستی بدان اندیشید پایداری است در تعریف اکوتوریسم آمده است که اکوتوریسم صنعتی است که در عین بازدهی و سودآوری اقتصادی متضمن لایه‌های عمیق‌تر توسعه است[پوریک، لیسا، 1379] اما آنچه که ما در ایران بدان رسیده‌ایم و در افق‌های افکار عمومی به آن خواهیم رسید فقط بازدهی و سودآوری چشم‌گیر اقتصادی است ما هنوز نتوانسته‌ایم برای دیگر لایه‌هایی که متضمن پایداری در اکوتوریسم باشد برنامه‌ریزی و یا اصولاً تفکری داشته‌ باشیم.
این‌ها در حالی است که به شرط برنامه‌ریزی مطالعه شده،‌منطقی و متناسب و توانمند اکوتوریسم توانایی این را دارد که یکی از سامانه‌های استرتژیک جوامع باشد و سه نسل گذشته، حال و آینده را به‌هم بپوند دهد [ داها، الهام، 1385] از سوی دیگر اکوتوریسم در ایران به عنوان یکی از پنج کشور برخوردار از بیشترین تنوع اقلیمی در جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های مهم تنوع زیستی کره زمین از مزیت نسبی افزونتری نسبت به دیگر شاخه‌های توریسم برخوردار است. [نیازمند، مازیار، 1378] ضمن این‌که در سال‌های آتی صنعت توریسم به شاخص اقتصادی کشورهای در حال توسعه تبدیل خواهد گشت. [بلمبکی بهنام و احمد براتی، 1383]
بنابراین لازم است که برای آینده اکوتوریسم برنامه‌ریزی کنیم. برنامه‌ریزی‌هایی که بر پایه مطالعات اصول علمی و راهکارهای عملی صورت پذیرد. این پروسه قبل از هر چیز به زمان نیاز دارد و نبایستی شتابزده عمل کرد این مهم نیست که برای ایجاد و اشاعه صنعت اکوتوریسم در ایران یا در نقطه‌ای از آن برای مدت زمانی پذیرای گردشگر خارجی و داخلی نباشیم مهم این است که در این مدت کارهای بنیادی و زیرساخت‌های لازم برای توسعه اکوتوریسم را در آن منطقه خاص فراهم کنیم [کهرم، اسماعیل، 1386] در حقیقت نحوه برنامه‌ریزی در مورد اکوتوریسم است که تعیین می‌کند. اکوتوریسم یک فرصت است یا یک تهدید؟

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   81   82   83   84   85   >>   >