مقاله خودکشی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله خودکشی pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله خودکشی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله خودکشی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله خودکشی pdf :

خودکشی
خودکشی تلاشی آگاهانه به منظور خاتمه دادن به زندگی شخص توسط خودش می‏باشد که ممکن است این تلاش به اقدام تبدیل گردد یا فقط به شکل احساسی در فرد بماند .

تعریف خودکشی
خودکشی به عنوان یک رفتار، مرگی است که به دست خود شخص انجام می‏گیرد. به گفته اشنایدمن ”خودکشی عمل آگاهانه آسیب رساندن به خود است که می‏توان آن را یک ناراحتی چند بعدی در انسان نیازمندی دانست که برای مسئله تعیین شده او این عمل بهترین راه حل تصور می‏شود.“
بر مبنای تعریف مرکز مطالعات انستیتو ملی بهداشت روانی آمریکا، خودکشی تلاشی آگاهانه به منظور خاتمه دادن به زندگی شخص توسط خودش می‏باشد که ممکن است این تلاش به اقدام تبدیل گردد یا فقط به شکل احساسی در فرد بماند. این تعریف سه شکل مختلف این پدیده را مطرح می‏کند.
1) خودکشی به اتمام رسیده: به معنی عملی موفق که منجر به مرگ شود.

2) اقدام به خودکشی: به عملی ناقص گفته می‏شود که به مرگ منتهی نگردیده است.
3) افکار و تمایلات خودکشی: فکر و یا تمایل به خودکشی است که در ذهن فرد وجود دارد ولی به مرحله عمل در نیامده است.
آمارهای سازمان جهانی بهداشت، نشان می‏دهد که سالیانه حدود چهارصد هزار نفر به دلیل خودکشی موفق جان خود را از دست می‏دهند. خودکشی در ردیف دهمین علت مرگ و میر برای تمام سنین در بیشتر کشورهای جهان است. در حالیکه آمار مرگ میر بیماران خودکشی کرده در بین مردان سه برابر بیشتر از زنان است، ولی زنها چهار برابر بیشتر از مردها اقدام به خودکشی می‏کنند.

علل خودکشی
در زمینه علل خودکشی طبقه بندیهای متعددی وجود دارد، در این‌جا به یکی از این طبقه‌بندی‌ها اشاره می‌شود.
1) علل آسیب شناختی- روانی شامل بیماریهای جسمی، بیماریهای روانی همچون افسردگی.
2) علل اقتصادی شامل بیکاری، مشکلات اقتصادی، اخراج شدن از کار ورشکست شدن و از دست رفتن پایگاههای اجتماعی.
3) علل عاطفی شامل شکست در عشق، از دست رفتن شخص مورد علاقه، مرگ یا بیماری خطرناک یکی از نزدیکان، درگیریها و اختلالات خانوادگی.

عوامل پیشگیری کننده خودکشی
بر اساس نتایج بررسیهای مختلف می‏توان به برخی از عوامل پیش گویی کننده خودکشی اشاره کرد. بین خصوصیات همراه با خطر بالای خودکشی می‏توان از سن بالای 45 سال، جنس مذکر، الکلیسم، خشونت و تحریک پذیری، از دست دادن سلامت جسمی، افسردگی و بستری شدن قبلی در بیمارستان روانی نام برد. هم‌چنین اقدام و مبادرت قبلی به خودکشی، به عنوان یک ملاک قوی برای احتمال بروز مجدد خودکشی به شمار می‏رود. آشکارترین هشدار در خودکشی ابراز تمایل مستقیم است. بررسی‏ها نشان می‏دهد که تقریباً بیش از دو سوم کسانی که خودکشی می‏کنند قبلاً قصد خود را با دیگران در میان گذاشته و آنها را به انجام آن تهدید می‏نمایند. بنابراین یکی از راه‌های موفق پیشگیری از خودکشی توجه به ابراز این فکر از طریق دیگران کمک به حل مشکل آنان و راهنمایی آن‌ها جهت مراجعه به روانشناس یا روانپزشک است.

شیوه‏های مقابله با خودکشی
درمان افراد اقدام کننده به خودکشی عبارتست از:
1) مشاوره، راهنمایی و حمایت فرد
2) آموزش و درمان حل مسأله‏ای
3) روان درمانی فردی
4) مداخله خانوادگی
5) گروه درمانی
6) درمان دارویی
7) بستری کردن در بخش بیماران روانی
مهارتهای حل مسأله به فرد این امکان را می‌دهد که با بررسی راه‌حل‌های مختلفی که در پیش‌رو دارد، یکی آز آن‌ها را مؤثرتر تشخیص داده و در جهت حل مشکل آن را به‌کار بندد. به‌یاد داشته باشیم که خودکشی می‌تواند یک راه‌حل باشد، اما بدترین و آخرین راه حل مشکل است. همیشه برای حل همه مشکل‌ها راه‌حل‌های بسیاری ساده، ارزان و آبرومندانه وجود دارد که باید به آن‌ها فکر کنیم و با کمک مشاور آن‌ها را پیدا کنیم
خودکشی 2
کسی که حرف خود کشی را می زند به آن عمل نمی کند . اینطور نیست این یک باور غلط است . متخصصین بهداشت روان ( روانپزشک ، روانشناس) همیشه حرف بیمار را جدی می گیرند.
خود کشی به معنای خاتمه زندگی به دست خود فرد است ، اگر کسی دست به خود کشی بزند ولی زنده بماند به این رفتار اقدام به خود کشی می گوئیم. در حال حاضر در جهان بیش از یک میلیون نفر در سال خود کشی می کنند و 20 – 10 میلیون نفر دست به خود کشی می زنند . در غرب ( مغرب زمین) قربانیان اصلی خود کشی مردان مسن هستند. در ایران قربانی اصلی زنان جوان می باشند. نکته بسیار مهم اینست که خود کشی در بسیاری از موارد قابل پیشگیری است.

باور های غلط درباره خود کشی :
کسی که حرف خود کشی را می زند به آن عمل نمی کند . اینطور نیست این یک باور غلط است . متخصصین بهداشت روان ( روانپزشک ، روانشناس) همیشه حرف بیمار را جدی می گیرند.
افراد خود کش افراد ضعیفی هستند یا ایمان ندارند . کسی که خود کشی می کند در بسیاری از موارد دچار بیماریهای روانپزشکی از جمله افسردگی است، بنا براین ما با بیمار طرف هستیم و نه آدم ضعیف یا بی ایمان و بیمار نیاز به درمان دارد.

علل خود کشی :
1) بیماریهای روانپزشکی مثل افسردگی اساسی ، اختلال دو قطبی، الکلیسم، اعتیاد.
2) علل اجتماعی فرهنگی شامل تقلید، تحت تاثیر قرارگرفتن رسانه ها، ور شکستگی ، بیکاری ، اپیدمی خود کشی.
3) علل روانشناختی : شکست در عشق، کنکور یا هر شکست دیگر، استرس ها ( اختلافات زنا شویی)
عوامل پیشبینی کننده ( پیش گوئی )خود کشی:
جوان، متاهل و زن سن زیر 30 سال سابقه قبلی اقدام به خود کشی ، سابقه خانوادگی خود کشی ، افسردگی، احساس درماندگی و بی کسی ، تهدید یا ابراز خود کشی ، اعتیاد .

چطور حدس بزنیم عزیز ما در معرض خطر خود کشی است؟
اگر اخیرا” حرف از مرگ و مردن می زند و می گوید زندگی به چه درد می خورد ، آخرش که چی ، آخرش که باید رفت، آخرش که همه می میرند، ایکاش می مردم ، مرگ بهتر از زندگانی، خوش به حال آنهایی که مردند.
اگر به تازگی رفتار شخص عوض شده ، کم حرف و ساکت شده ، مرتب توی فکر یا توی خودش است، به تازگی خیلی مهربان شده است، اشیاء خود را می بخشد.
اگر تهدید به خودکشی کرده یا درباره خود کشی حرف می زند.
به سخنان او با دقت و همدلی گوش کنید مبادا اورا نصیحت کنید به او بگوئید درک می کنم که در موقعیت سختی گیر افتاده ای نگوئید مگر دیوانه شده ای ! مگر بچه ای! مگر می خواهی بری جهنم، جواب خدا را چی می دهی؟ بیماری افسردگی که از علل اصلی خود کشی است قابل پیشگیری و درمان است. حتما” فرد را به روانپزشک یا روانشاس معرفی کنید خودتان هم با او نزد دکتر بروید اگر فرد از مراجعه به دکتر خودداری کرد خودتان به دکتر مراجعه کنیدو راه حل بخواهید به یاد داشته باشید ” پیشگیری از خود کشی یک وظیفه همگانی است” ، فرد خود کش نباید تنها بماند و در صورت توصیه روانپزشک ممکن است نیاز به بستری شدن در بخش روانپزشکی یک بیمارستان باشد .

بحران خودکشی
آیا تاکنون با پیشامدهای ناکام کننده ای در زندگی مواجه شده اید، طوری که دلتان بخواهد به همه چیز خاتمه دهید؟ آیا تاکنون مرگ به عنوان راه حلی بهتر از مبارزه با زندگی برایتان مطرح شده است؟ بسیاری از مردم در دوره ای از زندگی خود به مرگ فکر کرده اند ولی تعداد بسیار کمی از آنها واقعاً به خودکشی عمل می کنند. بحران خودکشی تجربه ای مغشوش کننده, دردناک و سخت است. برای بیرون آمدن از بحران خودکشی, تعیین عوامل ایجاد کننده بحران, فهم احساسات شخص خودکشی کننده و مواجهه با افکار خودکشی گرا مسائل بسیار مهم و اساسی هستند.
چه چیزی به بحران خودکشی منجر می شود؟

یک بحران خودکشی معمولاً توسط یک تجربه آسیب زا و یا مجموعه ای از تجارب که احساس ارزشمندی شخص را پایمال می کنند, ایجاد می شود. این تجارب شامل یک فقدان اساسی, ناکامی در نیل به اهداف شخصی و یا مشکلات شخصی دراز مدت می باشند. زمانی که نظام مقابله ای شخص قادر به رویارویی با تجارب منفی زندگی نباشد, افسردگی و یأس ناشی از آن می تواند شخص را به افکار خودکشی آسیب پذیر نماید.

احساسات شخص خودکشی کننده
عموماً شخص در معرض خودکشی به دلیل احساس بیگانگی از تعاملات اجتماعی کناره گیری می کند. او در پس انبوه جمعیت احساس انزوا و تنهایی می نماید. نیروی لازم برای عملکردهای روزانه کاهش می یابد. احساس خستگی و نوسانات خلقی ایجاد می شوند. خواب, خوراک و عادات مراقبت از خود از نظم معمول خارج می گردند. شخص ممکن است بدلیل سخت و غیر قابل تحمل بودن الزامات زندگی از خوردن خودداری کند, در خواب مشکل داشته باشد, کلاس درس یا کار خود را فراموش کند و از آرایش ظاهری خود غفلت نماید. عواطف خشم, آسیب و غمگینی احساس ناامیدی و درماندگی فرد را در بر می گیرد.
شیوه های مواجهه با افکار خودکشی
در زیر چند راهبرد جهت مواجهه با معمای بحران خودکشی ذکر شده است. نکته کلیدی برای پیشرفت از طریق این حالت, برقرار کردن رابطه با یک شخص و مشارکت در یافتن راههای جایگزین جهت (توجیه) زندگی (زنده ماندن) است.
1) ترسها، ناکامی ها و نگرانی های خود را با والدین, دوست, همسر, استاد, مشاور یا یک روحانی در میان بگذارید. اگر شما راه حلی برای مشکلات ندارید به این معنی نیست که برای آن مشکلات دیگر هیچ راه حلی وجود ندارد. ابراز افکار و احساساتتان آغاز کننده فرایندی است که از طریق آن نیرو, امید و احساس ارزشمندی مجدداً ایجاد شده و به کشف راه حل های دیگر جهت حل و فصل بحران منجر می گردد. اگر افکار خودکشی پیش از چند روز طول کشید, کمک حرفه ای و تخصصی الزامی خواهد بود.

2) آنچه را که موجب ناراحتی شما می شود بطور مشخص بنویسید. علاوه بر این, چگونگی رویارویی تان با مشکلات را معین کنید. با مشخص کردن آنچه جهت مقابله با یک موضوع خاص انجام می دهید, دریچه ذهن خود را برای راه حلهای دیگر باز می گذارید.
3) افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنید. اگر شما بطور دائمی درباره نقائص, تقصیرها و بدبیاری های زندگی خود تعمق و تفکر نمائید، خود پنداره و نگرشی منفی در مورد آینده را درونی خواهید کرد. تمرکز بر اسنادها, توانایی ها و مشارکت های شخصی مثبت, نگرشی متعادل در مورد خود و توانایی هایتان ایجاد خواهد کرد. در بعضی اوقات جهت ایجاد احساس بهتر با خودتان حرف بزنید.
4) کسانی را که در صورت کشتن خودتان زندگی آنها آسیب خواهد دید, مشخص کنید. تعیین اینکه آیا کسی در زندگی خود به شما نیازمند است, کاری سخت است. بهرحال, ما همه در شبکه های اجتماعی درگیر هستیم و در هر لحظه از زمان شخصی وجود دارد که رابطه ای معنی دار با شما داشته باشد. در نظر داشته باشید که شما به حساب می آئید (برای دیگران مهم هستید), ارزشمندید و استحقاق این را دارید که چیزها را بهتر سازید.
زندگی در دوره هایی از زمان سخت می گردد, همه فراز و نشیب دارند. یک بخش از خوبی زندگی در این است که شما امیدوارید فردا بهتر از دیروز خواهد بود.
اگر شما از افسردگی, ناامیدی و افکار خودکشی در رنج هستید, مطمئن باشید که مراجعه به متخصصین بهداشت روانی برای شما بسیار کمک کننده خواهد بود.

پیشگیری از خودکشی!؟چرا مردم خودکشی می کنند؟
خصوصیت مشترک ما بین افرادی که اقدام به خودکشی می کنند داشتن این باور است که خود کشی تنها راه حل غلبه بر احساسات غیر قابل تحمل است .کشش خودکشی دراین است که نهایتا به این احساسات غیرقابل تحمل خاتمه می دهد .درتراژدی خودکشی ،آشفتگی ومشکلات عاطفی به حدی شدید می گردند که فرد را دریافتن راه- های مختلف حل مشکل خود ناتوان می سازند. رحالی که راه حل‌های دیگری نیز وجود دارند.
همه ما درطول زندگی احساس تنهائی ،افسردگی ،بی کسی ونا امیدی را تجربه می -کنیم .مرگ یکی از اعضای خانواده وشکست دربرقراری ارتباط از جمله مواردی هستند که اعتماد به نفس ما را تحت تأثیر قرارداده احساس بی ارزشی را در ما بوجود می -آورند.ورشکستگی‌های اقتصادی نیز از جمله مشکلات عمده‌ای هستند که بعضی از ما در طول زندگی کم و بیش با آن مواجه می‌گردیم. از آنجائی که ساختار هیجانی هر شخص منحصر به فرد می باشد هرکدام ازما در شرایط مختلف پاسخهای متفاوتی می‌دهیم .
درتشخیص این که آیا واقعا ٌفردی قصد خودکشی دارد لازم است این موقعیت بحرانی ،از دیدفردمورد ارزیابی قرارگیرد، چرا که ممکن است موضوعی که از دید شما از اهمیت کمی برخوردار است بنظر شخص دیگر بسیار مهم باشد ویا واقعه ای که شما برای آن اهمیتی قائل نمی‌شوید برای شخص دیگر بسیار ناراحت کننده و مهم تلقی گردد.
بدون توجه به ماهیت بحران ،اگر کسی احساس می کند که دیگر تحمل مشکلات را ندارد خطر اقدام به خودکشی ،به عنوان راه حل جذاب برای وی وجود دارد.

علائم خطر
حداقل 70 درصد کسانی که اقدام به خودکشی می‌کنند قبل از اقدام ،به گونه‌ای قصد خودشان را نشان می‌دهند .آگاهی از این نشانه‌ها وحاد بودن مشکلات فرد میتواند د ر پیشگیری از چنین تراژدیهایی کمک کننده باشد. اگر شما فردی را می شناسید که در برقراری یک ارتباط هدفمند ویا رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده درموقعیت پراسترسی قرار دارد و یا حتی به دلیل شکست درامتحان دچار مشکل می‌باشد لازم است درصدد یافتن سایر علائم بحران برآئید.
بسیاری از افراد غالبا با ابراز جملاتی همچون « دلم می خواهد خودم را بکشم »یا « نمی دانم چه مدت دیگر می توانم این فشارها ومشکلات را تحمل کنم » ،یا اینکه «من قرص‌هایم را برای روزی نگهداشته‌ام که کارها واقعا بدتر گردد» یا« اخیرا طوری رانندگی می کنم گوئی واقعا برایم اهمیت نداردچه اتفاقی برایم پیش بیاید.» دیگران را مستقیما از برنامه خود کشی خود مطلع میگردانند.بطور کلی وجود احساس افسردگی ، ابراز درماندگی ،تنهایی ونا امیدی شدید می تواند بیانگر افکار منجر به خودکشی درفرد باشد.گوش دادن به صحبتهای فرد که نشانه درخواست کمک از طرف اوست حائز اهمیت بسیاری است چرا که معمولا این گونه صحبتها تلاش نا امیدانه فرد جهت برقراری ارتباط ، دریافت کمک و درک مشکلاتش توسط دیگران می باشد.
بیشتر اوقات دررفتار بیرونی افرادی که به فکر خودکشی می افتند تغییراتی دیده می‌شود آنها ممکن است با بخشیدن اموال قیمتی خود ومرتب کردن کارهایشان خود را برای مرگ آماده کنند .آنها همچنین ممکن است از اطرافیان خود کناره گیری نموده الگوی خواب و خوراک خود را تغییر دهند ویا علاقه‌أشان را نسبت به فعالیتها یا ارتباطات گذشته‌اشان از دست بدهند.

چنین تغییرات ناگهانی وشدید می تواند به عنوان زنگ خطر تلقی گردد چرا که با این تغییرات فرد خود را درموقعیتی می بیند که بزودی مشکلاتش تمام خواهد شد و به آرامش دست خواهد یافت .

باورهای غلط وحقایقی راجع به خودکشی
باور غلط : فرد باید دیوانه باشد که حتی فکر خودکشی به سرش بزند .
ـ حقیقت : بیشتر مردم گاهگاهی درطول زندگی خود درمورد خودکشی فکر کرده‌اند. بسیاری از افرادی که خودکشی می‌کنند ویا اقدام به خود کشی حقیقت : اغلب مواقع عکس قضیه درست است ،کسانی که اقدام‌های قبلی خودکشی داشته‌اند بیشتر در معرض خطر خودکشی قرار دارند.برای بعضی از این افراد، خودکشی دردفعات دوم و سوم آسانتر می‌باشد.

باور غلط :کسانی که قصد جدی خودکشی دارند هیچ کاری را نمی‌توان برای آنها انجام داد .
ـ حقیقت :بیشتر بحرانها ی منجر به خودکشی ،محدود به زمان بوده و براساس افکار مبهم صورت گر فته‌لند .کسانی که اقدام به خودکشی می‌کنند به نحوی قصد فرار از مشکلات را دارند .درحالی که آنها می‌باید مستقیما با مشکلات برخورد نموده تا بتوانند راه حلهای دیگری را بیابند .راه حلهایی که با کمک افراد علاقمند به آنها درطول بحران مطرح شده و با حمایت آنها این افراد قادر خواهند بود دقیق تر راجع به مسائل فکر کنند.
باور غلط: صحبت راجع به خودکشی می تواند ایده خودکشی را در فرد بوجود آورد.
ـ حقیقت :بحران و آشفتگی‌های هیجانی ناشی از آن ،فکر راجع به خود کشی را در ذهن فرد مستعد ایجاد نموده است .علاقمندی وصحبت مستقیم راجع به خودکشی ،این اجازه را به فرد می‌دهد فشار یا ناراحتی صحبت درباره مشکلات خود را تجربه نماید که این امر می‌تواند منجر به کاهش اضطراب در وی گردد.این گونه صحبتها همچنین باعث می‌شود فردی که قصد خودکشی دارد کمتر احساس تنهایی یا انزوا داشته واحتمالا برای وی تسکین دهنده نیز باشد.
چگونه میتوان به فردی که قصد خودکشی دارد کمک نمود:
اغلب خودکشی ها را می توان با اقدام‌های بجا و مناسب در مورد افراد در معرض بحران پیشگیری نمود. اگر فردی راکه قصد خودکشی دارد می شناسید لازم است اقدامات زیر را انجام دهید :

ـ خونسرد باشید:دربیشتر موارد عجله‌ای درکار نیست .بنشینید و واقعا به صحبتهای فرد گوش فرا دهید وضمن درک،حمایتهای عاطفی خود را در مورد وی اعمال نمائید.
ـ بطور مستقیم راجع به خودکشی بحث نمائید. بیشتر افراد راجع به مرگ و مردن احساسات مبهمی داشته و آماده دریافت هرنوع کمکی هستند . از صحبت یا سؤال مستقیم راجع به خودکشی ،ترس و وحشتی بخود راه ندهید.
ـ فرد را به استفاده از روش‌های حل مسئله واقدامات مثبت تشویق وترغیب نمائید بخاطر داشته باشید فردی که در موقعیت بحران عاطفی قرار دارد نمی تواند منطقی ودقیق فکر کند. اورا از هر گونه اقدام

ـ از دیگر افراد کمک بگیرید.علیرغم اینکه شما قصد کمک را دارید،سعی نکنید با ایفای نقش مشاور تمام مسئولیت را خود برعهده بگیرید .درجستجوی افرادی که بتوانند در زمینه‌های تخصصی به شما کمک کنند برآیید ،حتی اگر به قیمت از بین رفتن اعتماد او به شما شود.اجازه دهید فرد مشکل دار بفهمد که شما برای وی اهمیت قائلید ونسبت به او چنان علاقمندید که قصد گرفتن کمک از دیگران جهت رفع مشکلات وی را دارید.
اطلاعات ارائه شده را می توان چنین خلاصه نمودکه:
بحران منجر به خودکشی موقتی است .غیر قابل تحمل ترین دردها و ناراحتی ها نیز می توانند تحمل گردند .کمک همیشه در دسترس شماست .
خیلی کسانی که خودکشی کرده‌اند افراد با هوشی بوده‌اند که در موقعیت بحران ، انتظار بیش از حدی از خود داشته وموقتا دچار آشفتگی وپریشانی احوال شده‌اند .
ـ باور غلط : کسا نی که یک بار اقدام جدی برای خودکشی داشته‌لند رغبتی برای اقدام مجدد ندارند

خودکشی یکی از جرائمی است که در اورپا و امریکا رقم بالایی را در میان سائر جرائم بخود اختصاص داده است. در امریکا هرساله حداقل 30000 جوان بدلیل آینده نامعلوم و زندگی بدون هدف دست به خودکشی میزنند. در کشور فرانسه هر روز 438 نفر بدلایل مختلف اقدام به خود کشی میکنند. اما سئوالی اینجاست چرا؟
آن لور دانشجویی از پاریس که برای مدت کوتاهی به انگلستان آمده بود قبل از خود کشی خود در رودخانه تایمز لندن یک نامه 13 صفحه ای از خود بر جای گذاشت که درآن نامه دلیل خودکشی خود را اعلام نموده بود. آن لور در قسمتی از نامه خود ا ینطور نوشته بود که من میخواهم به زندگی خود پایان دهم و تنها ترس من این است که بار دیگر خود را بر روی تخت بیمارستان ببینم .

یک مامور پلیس که در رابطه با این پرونده تحقیق میکرد عنوان داشت که مرگ آن لور یک موضوع شوکه کننده و مرموز برای دوستان ، خانواده و اطرافیان او میباشد. خانم آن لور دارای یک زندگی خوب و راحت در فرانسه بود اما بگفته یکی از دوستان او کامل گرایی در زندگی و یا بعبارت دیگر زندگی تمام عیار و بی عیب احتمالا موضوعی است که او را به طرف این عمل سوق داده بود بگونه ای که در انتها تصمیم به خودکشی نمود.
بسیاری از مردم اغلب در زمانی که کلافه میگردند و تصور میکنند که در بن بست گیر کرده اند آرزوی مرگ میکنند. ایشان بخاطر احساس بدی که در خود دارند تصور میکنند که مرگ میتواند برطرف کننده احساسات آنها باشد. اما حقیقیت این است که مرگ نمیتواند تبدیل کننده احساسات ما باشد چون آنها در درون ما هستند و نه در شرایط خارجی زندگی ما.حال بیائید به چند واقعیت در این زمینه نگاه کنیم .

خودکشی و تاثیر آن بر خانواده شما
مرگ هر فرد تاثیر بسزائی بر اطرافیان او می گذارد. مخصوصا بر جمع دوستان، خانواده و عزیزانی که به بیش از هرفرد دیگر به او نزدیک میباشند. خود کشی باعث میگردد خانواده و دوستان احسا س کنند که ایشان مسبب و عامل این موضوع بوده اند. بسیاری از خانواده ها پس از خودکشی عزیز از دست رفته خود هرگز نتوانسته اند به زندگی طبیعی خود بازگشت کنند. امروز تصمیم شما میتواند باعث ازبین رفتن خانواده یا دوستان نزدیک شما گردد ویا باعث تسلی و شادی آنها گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله اوصاف جهنم و جهنمیان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اوصاف جهنم و جهنمیان pdf دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اوصاف جهنم و جهنمیان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اوصاف جهنم و جهنمیان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اوصاف جهنم و جهنمیان pdf :

مقدمه (کتاب معاد در قرآن)
پس از مرگ به کجا می روم؟ آیا دوباره باز می گردم؟ آمدنم بهر چه بود؟ آیا باید در این باره بیندیشیم؟ آن چه واقع امر است انجام خواهد گرفت پس اندیشیدن من در این باره چه سودی دارد؟ تصور مرگ و حوادث بعد از آن ، زندگی انسان را تلخ می سازد چرا در این باره فکر کنم و عیش و نوش را ناقص کنم؟ آری، این قبیل پرسش ها در طول تاریخ مطرح بوده ذهن انسان ها را همواره مشغول ساخته و می سازد و درصدد یافتن پاسخ قانع کننده بوده است. از همن رهگذر دانشمندان و فیلسوفان کوشش کرده اند بدین پرسش ها پاسخ دهند تا وجدان حق جوی خود را قانع سازند و حاصل پژوهشهای خود را در اختیار دیگر انسان ها قرار دهند. پیامبران الهی معاد را باور داشته و اساس دعوت خود را بر آن استوار ساخته اند.

زندگی پس از مرگ در ادیان آسمانی یکی از عقاید قطعی به شمار می رود. صدها و هزارها کتاب به زبان های مختلف نگاشته شده است . پیامبر گرامی اسلام و امامان معصوم (ع) در راستای ترویج و تثبیت ایمان به معاد جایگاه بسیار والایی دارند. قرآن مجید بیش از همه ی کناب های آسمانی در این باره تأکید دارد و در آیات فراوانی به جنبه های گوناگون آن اشاره می کند. تدبر در آیات عمیق این کتاب آسمانی با استفاده از رهنمودهای احادیث پیامبران و امامان معصوم (ع) می تواند ما را در شناخت زندگی پس از مرگ که جهان غیب است و درک روشن و کامل آن برای ما و در این جهان غیر ممکن می باشد به مقدار درکمان کمک کند.

 

فصل اول : دوزخ (جهنم)
دوزخ (از نظر آیت ا; دستغیب )
دوزخ گودالی است بی پایان و آتشی است افروخته شده از غضب یزدان و زندان اخروی است که در آن انواع عذابها و اصناف شدتها و اقسام بلاها است که ادراک آن ها فوق فهم ماست و تحقیقاً مقابل و ضد بهشت است. چنانکه در بهشت انواع نعمتها و لذتها وجود دارد و ذره ای ناراحتی نیست ولی در جهنم انواع شدتها و ناراحتی ها موجود است و آسایش و راحتی در آن نیست.

دوزخ از نظر ابراهیم امینی در کتاب معاد در قرآن
دوزخ جایگاهی است در جهان دیگر که بزه کاران در آن جا به انواع عقوبت های کیفر می بینند. قرآن مجید از آن جا به عنوان جهنم و حجیم یاد می کند به آیات زیر توجه فرمایید:
1- «به کافران بگو: به زودی مغلوب می شوید و به سوی جهنم محشور خواهید شد، و جایگاه بدی است.» سوره ی آل عمران آیه ی 12
2- «خدا همه منافقان و کافران را در جهنم گرد می آورد.» سوره ی نساء آیه ی 140

3- «خدا به مردان و زنان منافق و کافران به آتش جهنم وعده داده و در آن جا جاودانه خواهند بود. همان، آنان را کفایت می کند و خدا آنان را لعنت کرده است و عذابی پایدار خواهند داشت» توبه آیه 68

4- «هرکس نزد پروردگارش گنه کار بیاید بی گمان داخل دوزخ شود که نه می میرد و نه زنده می ماند» طه آیه 74
5- «برای کافران‌آتشی جهنم آماده است، نه حکم مرگشان صادر می شود، نه در عذابشان تخفیف داده می شود. بدین نه هر ناسپاسی را کیفر می دهیم. «سوره فاطر آیه ی 36»
6- «پروردگارتان فرمود: مرا بخوانید تا اجابت کنم، آنان که از پرستش من سرباز می زنند با خواری داخل جهنم می شوند» سوره غافر آیه ی90
جهنم کمینگاه بزرگ ( تفسیر نمونه جلد 26)

در آیه ی 21 سوره نبأ «جهنم کمینگاهی است» در آیه ی 22 سوره ی نساء «محل بازگشت طیغانگران» آیه 23 همان سوره «مدتهای طولانی در آن می مانند» «مرصاد» اسم مکانی است به معنی جایگاهی که در آن کمین می کنند. و اگر به معنی «صیغه ی مبالغه» تفسیر کنیم خود دوزخ در کمین آن ها قرار دارد و هر کدام از طغیانگران به آن نزدیک شوند آن ها را به سوی خود می کشاند و در کام خود فرو می برد. «مآب» به معنی مرجع و محل بازگشت است ، و گاه به معنی منزلگاه و قرارگاه می آید، در این جا به همین معنی است «احقاب» در اینجا به معنی این است که مدتهای طولانی و سالیان دراز پی در پی می آید و می گذرد، بی آنکه پایان یابد، و هر زمانی که می گذرد زمان دیگری جانشین می شود.
آفریده شدن بهشت و جهنم

شیخ صدوق (ره) در امالی و در عیوهن اخبار الارضا و در توحید با استثنا از مردی روایت کرده است : به امام رضا (ع) عرض کردم: ای پسر رسول خدا از بهشت و جهنم برایم بگو. آیا خداوند آن دو را با هم آفریده است یا خیر؟

امام رضا (ع) فرمودند: بله! به راستی که رسول خدا (ص) در معراج، وارد بهشت شدند و جهنم را نیز دیدند. عرض کردم بعضی از مردم می گویند که بهشت و جهنم آفریده نشده . ایشان فرمودند : آن ها از ما نیستند و نیز آن ها نیستیم و هرکس بهشت و جهنم را انکار کرده، دست ولایت ما را قبول ندارد و تا ابد در آتش جهنم خواهد ماند.
خدای تبارک فرمودند : «هذه جهنم اللتی یکذب بها المجرمون، یطومون بینها و بین حمیم ان» سوره الرحمان آیه ی43 از کتاب تصویری از بهشت و جهنم.
آتش جهنم نمونه ی اول

«ابوبصیر می گوید: به امام صادق (ع) عرض کردم: یابن الرسول الله (ص) ! مرا (از آتش قهر خداوند) بترسان زیرا دلم سقاوت یافته است. امام صادق (ع) فرمود: «یا ابا محمد، خودت را برای یک زندگی طولانی آماده ساز. براستی که جبرئیل (ع) در حالی که چهره اش در هم بود ، نزد پیامبر آمد (و حال آنکه هر وقت نزد رسول خدا می آمد متبسم بود) رسول خدا (ص) فرمود: ای جبرئیل چگونه است که امروز با چهره ی درهم نزد من آمده ای؟ عرض کرد : یا محمد (ص) دمدین گاههای آتش جهنم نهاده شده است (از این جهت من سخت ناراحتم) رسول خدا فرمود: دمیدن گاههای آتش چیست یا جبرائیل ؟ عرض کرد: یا محمد (ص) همانا خدای عز و جل به آتش توجه فرمود بر آن به مدت هزار سال (از سالهای دنیا) دمید تا

(شعله اش از شدت حرارت) سفید شد، آنگاه هزار سال (دیگر) بر او دمید تا شعله اش سرخ گشت، آنگاه هزار سال دیگر در آن دمیده تا سیاه شد و اکنون جهنم یک سیاهی سراسر ظلمانی است بطوری که اگر قطره ای از ضریح (آب چرک و غفن و داغ) آن بر تمام نوشیدنی های اهل دنیا ریخته شود همگی از بوی بد آن به هلاکت می رسند. و اگر تنها یک حلقه از زنجیرهای دوزخ که عرض هفتاد ذراع است در دنیا آورده شود تمام دنیا از شدت حرارت آن ذوب می شود. و اگر پیراهنی از پیراهن های اهل آتش جهنم بین آسمان و زمین قرار گیرد تمام اهل دنیا از بوی آن بهلاکت می رسد.»

نمونه ی دوم : یکی از امور معراج نشان دادن بهشت و جهنم به پیغمبر (ص) است.
رسول خدا (ص) فرمود در لیله المعراج هر ملکی که بمن رسید خندان بود، بملکی رسیدم که عبوس و گرفته بود و روی من نخندید. از جبرئیل پرسیدم او کیست؟ گفت: او مالک دوزخ است از وقتی که آفریده شد، تاکنون همینطور است، بر روی کسی نخندیده است. پیغمبر فرمود: بجبرئیل گفتم: به او بگو سرپوش از جهنم بردارد. فرمود گوشه ای از سرپوش جهنم را عقب زدند دیدم شراره ی آن رو به بالا فوران زد بطوریکه ترسیدم مرا هم فرا گیرد. گفتم آنرا بگیرد.
آتش جهنم شعور دارد.

از ظاهر آیات شریفه معلوم می شود که آتش جهنم برخلاف آتش دنیا، دارای ادراک و شعور است چنانکه می فرماید روزی که به جهنم می گوییم آیا پرشدی از اهل عذاب پس در جواب ما می گوید آیا باز هم اهل عذاب هستند؟ یعنی مرا هم گنجایش و هم اشتیاق به زیادتی است.
و نیز آتش جهنم اهل عذاب را می شناسد و به آن ها حمله می کند و جاذبه دارد و نعره می زنند چنانچه می فرماید: چون ببیند آتش جهنم ایشان را از جائی دور؛ از آن آتش آواز جوشیدن از زیادی خشم و غریدن بشوند.

هر شراره ی آتش چون شتریست : راجع به شراره ی آتش جهنم یعنی جرقه هایش که به عدد ستارگان‌آسمان است. در قرآن مجید می فرماید:‌هر شراره اش بمانند قصری یا درختی بزرگی است و از دور مانند شتری زرد رنگ است (انها ترمی بشر کالقصر کانه جماله صفر)
درهای جهنم

امام باقر (ع) در تفسیر این آیه «وَ‌ اِنَّ موعِدَهُم اَجمعین;» فرمودند :
«به من چنینی خبر رسیده است – و خدا داناتر است – که همانا خداوند برای جهنم هفت در که (مراتب ) قرار داده است که بالاترینشان «جحیم» است. اهل این در که بر روی سنگ سختی می ایستد در حالی که مغز سرشان می جوشد مانند جوشیدن محتویات یک دیگ جوشان. دومین در که «لظی» نام دارد که‌(از شدت حرارت) پوست را می کند. آن کسی را که پشت کرد و از دستورات خداوند سرپیچی نمود فرا می خواند و همه آن ها را درون خود جمع می کند. سومین در که ، «سقر» است بقدری سوزان و عذاب آور است که هیچ کس را زنده باقی نمی گذارد، آن آتش بر آدمیان رو نماید و بر آن آتش نوزده فرشته موکلند. چهارمین مرتبه «حُطَمُه» است که شعله های آن مانند قصر کشیده می شود، گویی شتران زردرنگند، و آنچنان ساکنان و اهل خود را می کوبند و می سوزانند که این بیچارگان مانند سورمه می شوند، روح نمی میرد، آنگاه که مثل سورمه می شوند مجدداً به حالت اول برمی گردند. (و عذاب همواره تکرار می شود.)

پنجمین در که جهنم، «هاویه» است که در این مقام اهل آن فریاد می زنند: ای مالک دوزخ بفریاد ما برس مالک هم در پاسخ استغاثه آنها ظرفی زردرنگ آتشین که مملو است از صدید‌(آب داغ متعفی که) نوشانده می شوند و از پوست بدنشان مانند مس مذاب سرازیر می گردد و وقتی بلند می شوند تا از آن بیاشامند گوشت صورتشان از شدت حرارت آن می ریزد. و این همان قول خداوند متعال است که فرمود: «وَ اِن یَستعینوا یغاثوا;» و اگر دوزخیان فریادخواهی کنند ، در پاسخشان آبی جوشان مانند مس مذاب که صورت را پوست می کند خورانده می شوند و به «راستی» بد معامله ای است که به آن ها می شود. و کسی که در این درکه بیفتد سقوطش هفتاد سال بطول می انجامد و هرگاه پوستی از او می سوزد

پوست دیگر جای آن را می گیرد. ششمین در که «سعید» است که سهید خیمه (سراپرده) از آتش دارد، در هر خیمه سیصد قصر از آتش و در هر قصر سیصد خانه از آتش و در هر خانه سیصد نوع عذاب های آتشین است. در این خانه ها مارهای بزرگی از آتش و عقربهایی از آتش دغل و زنجیرهایی از آتش مهیا شده است. و این همان قول خدای تعالی است که فرمود : «اِنا اَعتَدنا للکافرینَ سَلاسِل و اَغلالاً و سَعیداً»

طبقه ی هفتم، «جهنم» نام دارد که در آن «خلق» است قُل اَعوذَ بِرَبِّ النّاس» و آن نام چاهی است که هنگامی که گشوده می شود شعله های آن بر افروخته می شود و این آتش از لحاظ عذاب شدیدترین آتش دوزخ است در این مرتبه کوهی وجود دارد از آتش زردرنگ که در وسط جهنم است و نیز بیابانی از مِش (روی) مذاب که در اطراف این کوه جریان دارد و عذاب آن آتشین است.»

کوهی به نام سکران
شیخ طبرسی در امالی با استناد از رسول خدا‌ (ص) روایت کرده است: حبیبم جبرئیل امین (ع) به من فرمود خدای تبارک و تعالی در جهنم، کوهی به نام «سکران» آفریده است و در دامنه ی آن کوه، سرزمینی به نام «غضبان» قرار دارد. در آن سرزمین، دره ای است که عمق آن صد سال راه است. و در آن دره صندوق هایی از آتش وجود دارد و در آن صندوق ها، جامه ها و زنجیرها و دست بندهایی از آتش برای اهل جهنم وجود دارد که در آن ساخته می شوند.

ویل : در تفسیر فرات با استناد از محمد بن احمد روایت شده است. امام علی (ع) فرمودند : روزی رسول خدا به من فرمودند: ای علی به راستی جبرئیل (ع) نزد من آمد و به من خبر داد که امتم بعد از من به تو خیانت و اهانت خواهند کرد، پس «ویل» بر آن ها باد و آن را سه بار تکرار کرد.
به ایشان عرض کردم : معنای ویل چیست به ایشان فرمودند: ویل سرزمینی است در جهنم که جایگاه تو و کسانی است که با خاندان تو جنگ می کنند و کسانی که در بیعت کردن با تو خیانت می کنند.

سخنانی از امام خمینی در توصیف دوزخ و عذابهای دوزخی :
جهنم و عذاب های گوناگون عالم ملکوت و قیامت صورتهای عمل و اخلاق خود توست. تو به دست خود خویشتن را دچار ذلت و زحمت کردی و می کنی، تو با پای خود، به جهنم می روی و به عمل خود جهنم درست می کنی، جهنم نیست جز باطل عمل های ناهنجار تو، ظلمت ها و وحشت های برزخ و قبر و قیامت نیست جز ظل ظلمانی اخلاق فاسده بنی انسان. (فَمَن یَعمَل مِثقال ذَرهٍ خیراً یَرَه * وَ مَن یَعمَل مِثقالَ ذَرَه شَرّ یَرَهُ)
علی (ع) از آتش دوزخ می ترسد.

انبیاء و بزرگان می ترسیدند و می لرزیدند ، مؤمن بهر اندازه عمل خوب هم داشته باشد باید خود را از عذاب دور نداند بایستی بین خود و جهنم یک پرده فضل خدا را مانع ببیند. از علی (ع) بالاتر سراغ داری؟ علی خود را وادار می کند که از عذاب بترسد روزی حضرت وارد خانه یتمی می شود تنور آتش می کند تا نان بپزد وقتی شعله آتش بلند می شود و سرخود را نزدیک می کند. بخود می گوید علی بچش مزه ی آتش را.

فصل دوم : نامها و صفات جهنمیان
صفات خداوند متعال، به یک اعتبار، دو نوع است: صفات رحمانیه و صفات قهریه و غضبیه . صفات رحمانیه مانند : رزاقیّت، غفاریّت، رحمانیّت و ; صفات قهریه مانند: جباریّت کبریائی، انتقام و ; مظهر و ظهور تامه و بالغه ی این اسماء و صفات در قیامت است.
نامها و صفات جهنم

النّار : و قالوا لَن تَمَسَّنا النّار الّا ایّاماً معدوده
و یهود گفت: آتش جهنم جز روزهای معدودی به ما نخواهد رسید.
اَشَدُّ العَذاب : وَ یَومَ القیامَه یُرَدّون اِلی اَشَدُّ العَذاب وَ ما اللهُ بغافلِ عَمّا تَحمَلون
و در روز قیامت (قوم فرعون) به شدیدترین عذاب گرفتار خواهند شد و خداوند از آن چه می کنید، غافل نیست.

عذابٌ خلد : ثُمَّ قیلَ لِلّذین ظَلَموا ذوقوا عذاب الخلد . (یونس 52)
سپس به کسانی که ستم کردند گفته شد : بچشید عذاب جاودان را.
جحیم : وَ لا تُسئلُ عَن اَصحابِ الجَحیم (بقره 119)
و از اصحاب جهنم هیچ سؤالی نمی شود.‌(زیرا آن ها از اساس کفر بودند)
تهدید شدگان به عذاب دوزخ

در قرآن کریم چند دسته از مردم به عذاب های دوزخ تهدید شده اند.
دسته ی اول کافران: کسانی که به خود و معاد و نبوت ایمان ندارند.
قرآن می گوید: «کسانی که کافر شدند و آیات خدا را تکذیب کنند آنان اهل دوزخند و در آن جا جاودانه خواهند بود.»
دسته دوم : مشرکان : کسانی که در پرستش، غیر از خدا را شریک قرار می دهند.

قرآن می فرماید: «کافران اهل کتاب و نیز مشرکان در آتش دوزخند و برای همیشه در آن جا خواهند بود. اینان بدترین انسان ها می باشند.
دسته سوم : منافقان : کسانی که در باطن ایمان ندارند ولی با زبان مدعی ایمان هستند. قرآن می گوید: « خدا به مردان و زنان منافق و کافران وعده آتش دوزخ داده است و در آن جا جاودانه اند. همین برایشان بس است. خدا آن ها را لعن کرده و در عذابی پایدار گرفتار خواهند شد.

گروه چهارم : ظالمان و ستم کاران هستند. قرآن می گوید: «آن گاه به ستم کاران گویند: عذاب جاوید را بچشید، آیا نه این است که در برابر اعمالتان کفر می بینید. »
گروه پنجم ، کسانی که انسان یا انسان هایی را بدون جرم به قتل می رسانند. قرآن می گوید: «هرکس مؤمنی را به عمد بکشد کیفر او جهنم است که در آن جاویدان خواهد بود، خدا بر او خشم گیرد و لعنت کند و برایش عذابی بزرگ آماده سازد. »

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق توصیه های تبلیغی قرآن pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق توصیه های تبلیغی قرآن pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق توصیه های تبلیغی قرآن pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق توصیه های تبلیغی قرآن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق توصیه های تبلیغی قرآن pdf :

بخشی از فهرست تحقیق توصیه های تبلیغی قرآن pdf

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
الف توصیه های فردی
1. اخلاص 5
2. شروع کار با نام خدا 5
3. قیام به خودسازی 5
4. شب زنده داری 5
5. تلاوت قرآن 6
6. پناه بردن به خدا 7
7. خواندن نماز شب 7
8. تعیین هدف 7
9. داشتن صداقت در هر کار 8
10. تسبیح و استغفار 8
توصیه های خانواده
1. مهربانی نسبت به خانواده 9
2. تذکر 9
1/2- پرهیز از وابستگی به دنیا 9
2/2- تعیین هدف 10
3/2- رعایت تقوای الهی 10
4/2- پرهیز از گناه 10
5/2- اطاعت از خدا و رسول 10
6/2- رعایت عفت در سخن گفتن 10
7/2- رعایت عفت در رفتار 11
8/2- رعایت حجاب 11
9/2- اداء نماز و زکات 11
توصبه های اجتماعی
1. استدلال منطقی 12
3. مجادله ی احسن 12
4. مقابله ی به مثل 12
5. صبر و شکیبایی 13
6. سلب اضطراب از خود و دوری از دلتنگ شدن 13
7. رعایت تقوا و احسان 14
9. عدم سازش با منافقان و کافران 14
10. گذشت و استغفار 15
11. مشورت در کارها 15
12. توکل به هنگام تصمیم گیری 15
13. تذکر 15
راهکارهایی برای مبلغان 17
فهرست منابع


بسم الله الرحمن الرحیم



چکیده

این مقاله به بررسی برخی از سفارش های خداوند در قرآن کریم به نبی اکرم (ص) می باشد و در سه بخش توصیه های فردی، خانوادگی، اجتماعی می باشد و در پایان راهکارهایی را برای همه ی مبلغان که در این زمان این وظیفه را به عهده گرفته اند آورده شده است.
منابع مورد استفاده در این تحقیق قرآن به عنوان سرلوحه و منبع اصلی و بعد متون اسلامی و تالیفات اندیشمندان شیعی است.
روش تحقیق ترکیبی، بنیادی، توصیفی و تحلیلی می باشد.
کلید واژه ها: پیامبر(ص) (نبی)، قرآن، تبلیغ، توصیه

مقدمه
(قد جاء کم من الله نور و کتاب مبین)
«مائده آیه 15»
نور معنوی (قرآن، پیامبر، اسلام) مربی دل و جان و موجب تکامل انسان است و آدمی در سایه ی این انوار الهی، که همگی از نور نامتناهی پروردگار سرچشمه می گیرند، به آخرین حد تکامل علمی و عملی می رسد.
نور حق پیوسته فروزان و روشنگر قلوب و ارواح بوده است و چنان نفوذ می کند که سرشت های پاک را در اندک زمانی تسخیر کرده و دامنه ی نفوذ خود را به دورترین نقاط گیتی می رساند.
نور الهی ابتدا توسط پیامبر اسلام (ص) دریافت شد و سپس به امامان بعد از ایشان منتقل شده است و گسترش آن در این عصر به عهده ی مبلغان دینی می باشد.
پس بر همه ی مبلغان گرامی لازم است در این راه تلاش کرده و به مقدار ظرفیت خود از این نور الهی بهره برداری کرده و با الگوپذیری از پیامبر (ص) و تعالیم قرآن نور حق را به قلوب آماده ی پذیرش منتقل کنند.
قرآن کریم، روشهای تبلیغی را در قالب توصیه هایی به پیامبر اکرم(ص) بیان کرده، که می تواند برای همگان خصوصاً مبلغان دینی راه گشا باشد.
در این مقاله به طور مختصر به این سفارشات تربیتی، در سه بخش توصیه های فردی، خانوادگی، اجتماعی پرداخته خواهد شد؛ امید است که مورد قبول حضرتش قرار گیرد.

الف- توصیه های فردی
تزکیه نفس که باعث نورانیت دل و روشنائی جان است از اهمّ وظایف پیامبر بزرگ اسلام (ص) بود، که آن حضرت در این زمینه تا مرز جان اقدام به پیاده نمودن آن وظیفه و مسئولیت کرد.
با استفاده از رهنمودهای قرآن مجید مراحل تربیت فردی را بیان می کنیم.
1. اخلاص
ابتدای هر کاری انسان باید نیت خود را خالص کند تا بتواند در آن هدف موفق و پیروز شود قرآن کریم در سوره مبارکه اخلاص این مسئله را یادآور می شود که ای پیامبر (ص)
ِبسمِ اللهِ الرَّحمن الرحیم قل هو الله الصمد (1) الله الصمد (2) لم یلد و لم یولد (3) و لم یکن له کفوا احد (4)
بگو خدا یکتاست ،‌ خداوند بی نیاز است ، نه زاده شده و نه زاییده برای او هیچ همتایی
نمی باشد.
2. شروع کار با نام خدا
خداوند در نخستین آیات وحی به پیامبر خود (ص) توصیه می کند که {إقرأ باسمِ ربک الذی خلق} با نام پروردگارت خواندن را آغاز کن که این کلام تو پشتوانه ای الهی یافته و تاثیر مثبتی بر مردم خواهد داشت.
3. قیام به خودسازی
در سوره های مزّمل و مدّثر به پیامبر (ص) توصیه می کند که
: } ای جامه به خود پیچیده به پا خیز{
دوران قیام و خودسازی و آمادگی برای انجام رسالتی عظیم است. رسالتی که توام با حقیقت است و بودن تو بر صراط مستقیم.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی علل وجود عیب خالی کردگی در سطح ورق و فویل آلومینیوم

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی علل وجود عیب خالی کردگی در سطح ورق و فویل آلومینیوم سری 8011 pdf دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی علل وجود عیب خالی کردگی در سطح ورق و فویل آلومینیوم سری 8011 pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی علل وجود عیب خالی کردگی در سطح ورق و فویل آلومینیوم سری 8011 pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی علل وجود عیب خالی کردگی در سطح ورق و فویل آلومینیوم سری 8011 pdf :

چکیده:

فویل های آلومینیوم به دلیل خواص منحصر بفردشان کاربردهای وسیعی در صنایع مختلفی نظیر صنایع بسته بندی مواد غذایی و صنایع دارویی، پیدا نموده اندچفیکی ازکاربرد های ویژه فویل آلومینیوم، بسته بندی مواد غذایی و دارویی بوده که به دلیل حفاظت عالی آن ها در برابر تاثیرات محیطی می باشدچفبا توجه به کم شدن تدریجیفضخامت ورق آلومینیوم در فرایند نورد امکان به وجود آمدن عیوبی در فرایند تولید وجود دارد، که مهمترین آنها عیب خالی کردگی سطح ورق می باشدچفخالی کردگی یک عیب متالورژیکی است که در ضخامت هایی پایین تر از حهلفمیکرومتر ظاهر می شود، وجود این عیب در کاربردهای حساسیفمانند صنایع نامبرده شده مورد قبول نبوده و کاربرد فویل را محدود میفسازدچفدر تحقیق حاضر نمونه هایی از ورق و فویل آلومینیوم للحهفاز ضخامت mفللف تا mحهلفجمع آوری شد چفبرای مطالعه ریز ساختار ورق و فویل آلومینیوم، از میکروسکوپ الکترونی روبشی با آنالیز EDSف استفاده شدچف نتایج حاصل از مطالعه و بررسی، نشان داد که عوامل متالورژیکی پیدایش خالی کردگی سطح ورق به عواملی نظیرفجدایش و حفرات ناشی از کاهش حجم آلومینیوم یا تهی شدن جاهای ناشی از کنده شدن ترکیبات ترد بین فلزیفمربوط می شوندچففف
فف
کلمات کلیدی: فویل آلومینیوم، خالی کردگی، آلومینیوم 8011، فرآیند ریخته گری دوغلتکی، تهی جاها

لنففمقدمهفففف

فویل آلومینیوم ورقی است نورد شده از آلیاژهای سری XXXل،ف XXXمفوفXXXهفکه بیش از هشفدرصد آلومینیوم داشته وفضخامت آن زیر m ححه فمی باشدچ ففویل آلومینیوم للحه فبه دلیل فداشتن خواص مکانیکی مطلوب وفقابلیت کشش عمیق و همچنین خصوصیاتی چون سمی نبودن، مقاومت در برابر اثرات محیطی و عدم نفوذ پذیری نسبت به اکسیژن، رطوبتفو نور، کاربرد فراوانی در صنایع بسته بندی مواد غذایی و دارویی و بهداشتیفدارد ]لنفت[چفففف

از شایعترین عیوبی که در فویل آلومینیوم در ضخامت فهای زیر mححهففبه وجود می آید عیب خالی کردگیفمیفباشد چفاین عیب به سوراخ های کشیده شده در جهت نورد گفته می شود که ابعاد متفاوتی دارند عمولاٌم با کم شدن ضخامت ابعاد آنهابیشتر می شود و تقریباٌ در برخی از موارد ابعادی در حدود mحل فتا cmحلفمشاهده شده استچفوجود این عیب به دلیل اینکه به عنوان محلی برای ورود هوا و نور و رطوبتفبه مواد غذایی می باشد، باعث عدم استفاده فویل در صنایع بسته بندی مواد غذایی و دارویی می گردند از دیگر مضرات آن کاهش کیفیت چاپ پذیری و لامینه کردن فویل می باشد ف]ت[چ فاز منابع بروز عیب خالی کردگیففففففف
می توان بهفجدایش فازی و اثرات ناشی از آن در زمینه آلومینیوم اشاره نمودچففف

جدایش فدر نتیجه راههای مختلف توزیع مجدد عنصر محلول در ساختار جامد حاصل می شودفکهفبه دو دسته ماکروسکوپی و میکروسکوپی تقسیم می شودچفجدایش میکروسکوپی یک پدیده کم دامنه است که در محدوده اندازه دانه تغییر می فکند اما هنگامی که فتغییر ترکیب، دامنه وسیعی داشته باشد آن را جدایش ماکروسکوپی می نامندفوفاغلب در طول فواصل بیش از قطر چند دانه اتفاق می افتد]ز[چفاز مهمترین عواملی که بر جدایش فازی تاثیر می گذارد اختلاف وزن مخصوص،فقابلیت انحلال وفنرخ

انجماد است]ز[چففف آهن و سیلیسیمفحلالیت کمی در آلومینیوم داشته پزحقحفدرصدژفو

همواره در آلیاژهای تجاری آلومینیوم حضور دارندچ فآهن میفتواند باعث افزایش استحکام در آلومینیوم شود اما چنانچه مقدار آن به بیش از حد حلالیت آن در آلومینیوم افزایش یابد، به عنوان ناخالصی اصلی و شاید مضرترین عامل تأثیرگذار بر خواص مکانیکی فویل آلومینیوم به حساب میفآیدازچف آنجا که حد حلالیت آهن در آلومینیوم بسیار کم است، عمدتاً به صورت ترکیبات بین فلزی در زمینه آلومینیوم ظاهر میفشودچ فدر حضور سیلیسیم این ترکیبات سهتاییف بوده و نوعاً فیا ف میباشندچفاین ترکیبات در زمینه به صورت باند های جدایش یافته ظاهر می شوند]ذ[چفجدایش فازی برای تولید ورق با ضخامت بالا چندان مضرفنمی باشد اما در ضخامت های پایین می تواندفمشکل ساز باشد]غ[چففف
اکثر فلزات در هنگام انجماد دچار کاهش حجم می گردند چفبه عنوان مثال آلومینیوم فخالص دارای تلنغج فانقباض ضمن انجماد استچ فاین کاهش حجم باید بگونه ای جبران گرددچفدر صورتی که مذاب اضافی وجود نداشته باشد به ناچار در قطعه حفره ای بوجود خواهد آمد که به آن حفره انقباضی می گویندچفاین حفراتفدر فرآیند ریخته گری دو غلتکی در خط مرکزیفورقفمیل به تشکیل دارند]ذ[چففف
تا کنون فعالیت هایی در جهت بهبود کیفیت فویل آلومینیوم از سری آلیاژهای XXXل فنظیر آلیاژ ححهل فتوسط Keles ف وdundar فبه انجام رسیده استمحققینچف فوق عمدتاً در خصوص مسائل کیفیت سطح فویل مانند مارک غلتک و پلیسه آلومینیوم و همچنین عیب حفره سوزنی که منشاء آن را به منابع متالورژیکی و مکانیکی مانندفاسپینل های منیزیمی، هیدروژن،فزبری سطح غلتک نسبت داده شده است ]ل[چفلیکن اطلاعات منتشر شده در مورد عیب خالی کردگی در سایر آلیاژهای آلومینیوم در دسترس نیستچف]ل[چفلذا در این تحقیق اثر جدایش فازی و حفرات ایجاد

Print to PDF without this message by purchasing novaPDF (http://www.novapdf.com/)

شده در ریز ساختار و رابطه آن با بروز این عیب در آلیاژ للحه فمورد بررسی قرار گرفته است

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله شناسایی الگوهای گردشی پدیدآورنده سیلابهای بزرگ در کارون p

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله شناسایی الگوهای گردشی پدیدآورنده سیلابهای بزرگ در کارون pdf دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شناسایی الگوهای گردشی پدیدآورنده سیلابهای بزرگ در کارون pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شناسایی الگوهای گردشی پدیدآورنده سیلابهای بزرگ در کارون pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شناسایی الگوهای گردشی پدیدآورنده سیلابهای بزرگ در کارون pdf :

چکیده

در این مقاله دادههای بارش و رواناب روزانهی حوضهی کارون تا شالو در سال آبی 1372-1371 و دادههای روزانه ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 هکتوپاسکال محدودهی 10 تا 60 درجهی شمالی و 10 تا 70 درجهی شرقی بررسی شده است. به کمک تحلیل مولفهی مبنا، تحلیل خوشهای و تحلیل همبستگی شش الگوی گردشی شناسایی شد. این الگوها به دو دسته پرارتفاع و کمارتفاع تقسیم میشوند. هر الگوی معین تمایل دارد در دوره معینی از سال ظاهر شود. الگوهای کمارتفاع و فرودها شرایط دینامیکی را برای ناپایداری فراهم میآورند و بیشتر در دورهی سرد سال دیده میشوند. الگوهای پر ارتفاع و فرازها شرایط دینامیکی را برای پایداری فراهم میآورند و بیشتر در دورهی گرم سال دیده میشوند. بررسی رابطهی این الگوها با رواناب و بارش کارون نشان داد که الگوهای کم ارتفاع ارتباط معناداری با بارش و رواناب نشان میدهند اما رابطه آنها با بارش قویتر است. یافتههای ما نشان میدهد که ناهنجاریهای ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 هکتوپاسکال میتواند ابزار سودمندی برای پیشبینی متغیر بارش و به تبع آن پیشبینی سیلاب باشد. با توجه به رفتار فصلی این ناهنجاریها، الگوهای کمارتفاع عمدتاً در زمستان دیده می شوند. الگوهای پرارتفاع عمدتاً در تابستان مشاهده میشوند و با بارش بسیار ناچیز همراه هستند.

کلیدواژهها : الگوهای گردشی، سیلاب، تحلیل مولفهی مبنا، تحلیل خوشهای.

مقدمه

در زمینهی سیلابشناسی تحقیقات گستردهای در جهان و ایران انجام گرفته است. در ایران نمونههایی از این پژوهشها بدین قرارند. دماوندینژاد منفرد ویژگیهای سیلابهای بخش میانی کارون را بررسیکرده مدلهای احتمال آنرا معرفی کرده است (دماوندینژادمنفرد،8731: 35).حیدری براساس روشی هواشناختی-هیدرولوژیک مدلیبرای پیشبینی سیلابهایکارون پیشنهاد کرده است (حیدری، 5731:27).

حجتیزاده هفت سیلاب فراگیر کارون، کرخه و دز را بررسی کرده و کوشیده است شرایط سینوپتیک پدیدآورنده آنها را شناسایی کند (حجتیزاده،1831:021).

(3991: 151)

غیاثی سیلابهای کارون را باهدف حفاظت زمینهای زیرکشتنیشکر در خوزستان بررسی کرده است (غیاثی، 5731:26). تقیخان کوشیده است تا با کمک بارش به پیشبینی سیلاب دست یابد (تقیخان،6:9731).برخوردار و چاوشیان موضوع پهنهبندی سیلاب را بررسی کردهاند (چاوشیان،9731: 4).حیدری کنترل سیل مخازن رودخانههای دز و کارون را مطالعه کرده است

(حیدری، 9731: 7).

با این حال سیلابهای بزرگ کارون از منظر الگوهای گردشی پدید آورنده آنها بررسی نشدهاند. الگوهای گردش هوا بهویژه در تراز 500 هکتو پاسکال و رابطهی آنها با سیلابهای بزرگ، موضوع تحقیقات اقلیمی بسیار فراوانی در جهان بوده است. مثلاً یارنال و فریکس سیلابهای حوضهی ساسکوانا را به این روش بررسی و الگوهای گردشی منجر به سیلاب را در این حوضه شناسایی کردند (یارنال و فریکس،4991:033).

یارنال رابطه الگوهای گردشی را با آبدهی حوضه لدینگ ریج بررسی کرد و

نشان داد که نظر کومری (2991:012) که معتقد است توالی الگوهای گردشی توانایی تبیین رویدادهای محیطی را دارند درست است. به بیان دیگر سیلاب را نه تنها با در نظر گرفتن الگوی گردشی در روز رخداد بلکه با بررسی الگوهای گردشی چندین روز پیش از بروز سیلاب بهتر میتوان شناخت. این واقعیت از یکسو نشان میدهد که الگوهای گردشی پیش از بروز سیلاب نقش مهمی در تعیین شرایط رطوبتی سطح حوضه دارند و به دلیل تعیین رطوبت پیشین در ضریب جریان حوضه نقش دارند و از سوی دیگر معرف این نکته است که در مطالعهی سیلابها و عوامل هواشناختی پدیدآورندهی آنها ناگزیریم سامانههای همدید بارانزا را از سرچشمه تا گورگاه آنها دنبال کنیم، تا بتوانیم شناخت کاملتری از رابطهی الگوهای گردشی با سیلابها بهدست آوریم.

دادهها و روش شناسی

برای شناسایی رابطهی الگوهای جریان هوا با سیلابها نیازمند سه مجموعه دادهی مختلف بودهایم. یکی دادههای ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 هکتوپاسکال، دوم دادههای بارش و سوم دادههای آبدهی رودخانه. چون در اینجا هدف ما شناسایی رفتار هیدرولوژیکحوضه در سیلابیترین سال کارون بوده است دادههای آبدهیروزانه کارون در ایستگاه آبسنجی شالو را در دوره 1374-1336 گردآوری و بر مبنای آن شاخص سیلاب روزانه و سالانه را محاسبه کردیم. این بررسی نشان داد که سال آبی72-1371 سیلابیترین سال کارون بوده است. بر این اساس دادههای بارش روزانه 124 ایستگاه باران سنجی گردآوری و نقشههای بارش روزانه حوضه از اول مهرماه 1371 تا 31 شهریور 1372 ترسیم و مشخصات آماری هر نقشه شامل میانگین مکانی بارش، انحراف معیار مکانی بارش و درصد گسترده بارش را محاسبه کردهایم.به این ترتیب خصوصیات بارش هر روز مشخص شد.

163

برای شناسایی روزهای سیلابی میانگین بلند مدت آبدهی رودخانه در هر روز را معادل جریان پایه در نظر گرفتیم و بر این اساس رواناب مستقیم را محاسبه کردیم. به این ترتیب زمان آغاز و پایان سیلابها مشخص شد. سپس ویژگیهای اساسی هر سیلاب مانند زمان پایه، زمان تا اوج، زمان فروکش، دبی اوج، ارتفاع رواناب مستقیم و حجم تخلیه برای هر سیلاب جداگانه محاسبه شد.

برای شناسایی الگوهای گردشی، دادههای ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 هکتو پاسکال برای GMT 1200 در طی اول مهرماه 1371 تا 31 شهریور 1372 برای قلمرو 10 تا 70 درجهی شرقی و 10 تا 60 درجهی شمالی با تفکیک مکانی 5/2* 5/2 از پایگاه داده NCAR استخراج

و پردازش شد. به این ترتیب نقشهی هر روز شامل ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 هکتو پاسکال بر روی یک ماتریس 29*21 بوده است.

در این بررسی از روش گردشی به محیطی استفاده شده است. به بیان دیگر نخست نقشههای ارتفاع ژئوپتانسیل را طبقهبندی کرده و الگوهای گردشی را شناسایی نمودیم و سپس مقدار آبدهی و بارش در طی حاکمیت هر یک از الگوهای گردشی را مشخص کردیم. برای طبقهبندی نقشهها ابتدا همه آنها استاندارد گردید تا الگوهای ارتفاع ژئوپتانسیل تراز500 هکتوپاسکال صرفنظر از شدت آنها به دست آیند. سپس دادههای استاندارد شده را به حالت S آرایش دادیم و یک ماتریس 525*563 شامل 525 پیکسل برای 365 روز سال فراهم آوردیم. سپس یک تحلیل مؤلفهی مبنا بر روی ماتریس همپراش اجرا کردیم و مؤلفههایی که بیش از یک درصد تغییرات را تبیین میکردند به عنوان مؤلفههای مهم نگه داشتیم. به این ترتیب تقریباً 13 مؤلفهی مهم شناسایی شد که در مجموع حدود 49 درصد تغییرات آرایش توپوگرافی تراز 500 هکتوپاسکال قلمرو مورد بررسی را تبیین میکردند (جدول 3). تحلیل مؤلفهی مبنا منجر به تجزیهی ماتریس زمان- مکان دادهها به دو ماتریس الگوهای زمانی (ماتریس نمرات به ابعاد(13* 365) و الگوهای مکانی (ماتریس بارها به ابعاد 13* 525) میشود. ماتریس بارها به کمک نرم افزار سرفر به نقشهی مؤلفهها و ماتریس نمرات در محیط اکسل به نمودار مؤلفهها تبدیل شد. چون الگوی توپوگرافی تراز 500 هکتوپاسکال در هر یک از روزهای سال ترکیبی از 13 مؤلفهی یاد شده است برای شناسایی شبیهترین ترکیبات و دستیابی به الگوهای گردشی یک تحلیل خوشهای بر روی ماتریس نمرات مؤلفهها انجام دادیم

و به این ترتیب شش الگوی گردشی متفاوت بهدست آمد. به این ترتیب الگوی گردشی هر یک از روزها معلوم شد. چون برای هر یک از روزها مقدار بارش و رواناب مستقیم نیز محاسبه شده بود امکان بررسی رابطه الگوهای گردشی با رواناب و بارش حوضه فراهم آمد. در بخش بعدی ویژگیهای بارش، رواناب و الگوهای گردشی را با تفصیل بیشتر بررسی خواهیم کرد.

رژیم جریان کارون

حوضههای غربی ایران شامل کرخه، دز و کارون سالانه بطور متوسط نزدیک به 42 میلیارد مترمکعب رواناب دارند. سهم کرخه از این رواناب نزدیک به 6 میلیارد مترمکعب، سهم دز نزدیک به 8 میلیارد مترمکعب و سهم کارون نزدیک به 01 میلیارد مترمکعب است. بنابراین کارون را میتوان پرآبترین رودخانهی کشور دانست. با این حال از دیدگاه توان آبدهی حوضهی دز با آبدهی ویژه1/61 لیتر بر ثانیه از کیلومترمربع آبخیزترین حوضهی غربی کشور است و پس از آن کارون با آبدهی ویژه 2/31 لیتر بر ثانیه از کیلومترمربع و کرخه با آبدهی ویژه4/4 لیتر بر ثانیه از کیلومترمربع قرار دارند.

این سه حوضهی غربی ایران با وجود اختلافاتی که از نظر حجم رواناب و توان آبدهی با یکدیگر دارند،بهدلیل همانندی رژیم بارش از رژیم جریان یکسانی برخوردار هستند.بررسیهای اولیه نشان میدهد که رژیم جریان این سه حوضه دارای چهار مرحلهی مختلف است. این مرحلههای چهارگانه را در مورد کارون بررسی میکنیم (تصویر 1). مرحلهی اول که میتوان آنرا مرحلهی آرامش نامید تقریباً06 روز طول میکشد و منطبق بر ماههای شهریور و مهر است. در این دوره نوسان آب بسیار کم است و آبدهی رودخانه بطور متوسط در اطراف 721 متر مکعب در ثانیه نوسان میکند. مرحلهی دوم دورهی خیزش است که حدود 331 روز طول میکشد و شامل ماههای آبان، آذر، دی، بهمن و نیمه اول اسفند است. در این دوره آبدهی کارون بین 021 تا 005 متر مکعب در ثانیه است و با رفتاری پلکانی رو به افزایش میگذارد. میانگین آبدهی حوضه در این دوره حدود 042 متر مکعب در ثانیه است. مرحلهی سوم 36 روز بطول میانجامد و شامل نیمهی دوم اسفند، فروردین و نیمه اول اردیبهشت است. در این دوره آبدهی در اوج قرار دارد و میتوان آنرا دورهی بالش نامید. در این دوره آبدهی رودخانه بین 005 تا حدود 048 متر مکعب در ثانیه نوسان دارد و به طو متوسط آبدهی حوضه حدود 036 متر مکعب در ثانیه است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   166   167   168   169   170   >>   >