مقاله رایگان تاریخچه ی ماشین آلات کشاورزی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله رایگان تاریخچه ی ماشین آلات کشاورزی pdf دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله رایگان تاریخچه ی ماشین آلات کشاورزی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله رایگان تاریخچه ی ماشین آلات کشاورزی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله رایگان تاریخچه ی ماشین آلات کشاورزی pdf :

تاریخچه گاو آهن
حدود هزاران سال پیش از میلاد، نوعی از گاو آهن به کار می رفت، الیشا 900 سال قبل از میلاد موفق شد، زمین را با دوازده گاو نر، شخم کند. همچنین در سال 1950 شخم به وسیله پنج گاو نر، در مشرق ترکیه مشاهده شده است.
گاو آهن چوبی ، با خیش آهنی ، که قرنها پیش به کار می رفته، هنوز در برخی نقاط جهان ، مورد استعمال دارد.
داچ در انگلستان به سال 1730 گاو آهن فرنگی را، رایج ساخت. گاو آهن«اسه گس» با برگردان فلزی، حدود سال 1756 اختراع گردید، گاو آهن نورفولک با سوک و برگردان فلزی، در سال 1721 به عنوان نمونه ساخته شد. جیمز اسمال نویسنده کتاب شخم در سال 1784 گاو آهن روترهام را عرضه داشت. در اواخر قرن هیجدهم، انگلیسیها، تمام گاو آهنهای خود را فلزی کردند.
توماس جفرسون، دانیل وبستر ، آغازگر اصلاح گاو آهن در آمریکا هستند.
دانیل وبستر و کارلس نیوبلد از برلینگتن نخستین گاو آهن چدنی را، تهیه کردند. در آن زمان، کشاورزان عقیده داشتند که چدن خاک را مسموم می کند، لذا از استعمال گاو آهن مزبور، خودداری می کردند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تاریخچه و قدمت استفاده از نمادهای عاشورا pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تاریخچه و قدمت استفاده از نمادهای عاشورا pdf دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاریخچه و قدمت استفاده از نمادهای عاشورا pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاریخچه و قدمت استفاده از نمادهای عاشورا pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاریخچه و قدمت استفاده از نمادهای عاشورا pdf :

تاریخچه و قدمت استفاده از نمادهای عاشورا
1-1.پیشینه تاریخی تعزیه
تعزیه از نظر لغت به معنی(اظهار همدردی, سوگواری و تسلیت) است, ولی به عنوان شکلی از نمایش ریشه در اجتماعات و مراسم یادکرد شهادت امام حسین(ع) در ایام محرم دارد و در طول تکامل خود بازنمایی محاصره و کشتار صحرای کربلا محور اصلی آن بوده و هیچ گاه ماهیت مذهبی اش رااز دست نداده است. از آنجا که شیعیان شهادت امام حسین (ع) را عملی مقدس و رهایی بخش می دانستند, اجرای مراسم محرم را نوعی تلاش به سوی نجات و فلاح به حساب می آوردند, بعدها نیز پنداشتند که مشارکت در نمایشهای تعزیه, خواه در ردیف بازیگران, خواه تماشاگران, آنان را از شفاعت حسین(ع) در روز قیامت بهره مند خواهد ساخت.
مردم فلات ایران, به طرز خاصی پذیرای مذهب تشیع بوده اند, بنابه یک افسانه ایرانی, دختر آخرین پادشاه سلسله ساسانی, در تهاجم مسلمانان به اسارت برده شد و به زوجیت حسین(ع) در آمد. مراسم سالانه سوگواری ماه محرم, از دیر باز با شکوه و سوگنوا همراهی می شد و تماشاگران, که در امتداد گذرگاهها صف می کشیدند, برسینه می زدند و در حالی که دسته عزاداران از کنارشان می گذشت فریاد می زند حسین حسین شاه شهیدان حسین.
در همان زمان که مراسم محرم در دوره حکومت صفوی رشد و توسعه می یافت شکل مهم و معروف دیگری از نمایش مذهبی پدید آمد که نقل نمایشی زندگی و اعمال, رنج و مرگ شهیدان شیعه بود. موضوع این نمایش در اساس, هرچند هم اندک, همیشه در ارتباط با واقعه کربلا بود, این داستانها از کتابی فارسی به نام روضه الشهداء یا (بهشت شهیدان) گرفته می شد و از اوایل سده شانزدهم به بعد در میان شیعیان به گونه ای گسترده انتشار یافت.
روضه خوانی, یا قرائت کتاب روضه الشهداء برخلاف اجتماعات محرم ساکن بود, نقال (ذاکر, مداح, … - م). معمولاً برمنبر یا سکویی بلند می نشست و تماشاگران, در پیش پا پیش به صورت نیم دایره گرد می آمدند.
بزودی خواندن روضه الشهداء برای طرح ماجرا و دستمایه نقالان حرفه ای که با خلاقیت درباره رنج و اعمال بعضی از قهرمانان شیعه فی الداهه سخن می راندند, آغاز می شد, نقال باانتخاب وقایع و تنظیم صدای خود می توانست احساسات تماگرانش را تهییج و متاثر سازد و در آنها وحدت احساس فراوان به وجود آورد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله توزیع فشار در کانالها pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله توزیع فشار در کانالها pdf دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله توزیع فشار در کانالها pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله توزیع فشار در کانالها pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله توزیع فشار در کانالها pdf :

توزیع فشار در کانالها
هدف از تعیین توزیع فشار در کانالها، مشخص نمودن نحوه تغییرات پارامتر فشار در عرض و در عمق در مقطع خاصی از کانال می باشد. با داشتن توزیع فشار در کانالها و یا با انتگرال گیری از نیروهای جزء فشاری می توان برآیند حاصل از این نیروهای فشاری را بر روی تاسیسات هیدرولیکی تعیین نمود . علاوه بر این اطلاع از چگونگی توزیع فشار در به کار بردن آگاهانه معادلات انرژی و اندازه حرکت در کانالها سودمند خواهد بود . در این قسمت روابط لازم در تعیین تغییرات فشار در سه حالت مختلف یعنی جریان های یکنواخت (موازی) ، جریان های متغیر تدریجی و جریان های با انحناء در صفحه قائم ارائه خواهد شد.

توزیع فشار در جریان های یکنواخت (موازی)
کانالی که با هر سطح شیب دار و سطح مقطع دلخواه را در نظر گرفته و فرض می کنیم که در این کانال جریان یکنواخت برقرار است. جهت به دست آوردن توزیع فشار در مقطع خاصی از این کانال مطابق شکل 1-9 الف ، ستونی از آب به عمق h (در صفحه عمود بر جهت عمومی جریان) و سطح مقطع dA را در نظر گرفته و تغییرات فشار در امتداد این ستون را مورد بررسی قرار می دهیم.

در صورتی که معادله حرکت برای جرم این ستون و در جهت عمود بر خطوط جریان نوشته شود با توجه به این که خطوط جریان موازی هستند (حریان موازی) مؤلفه شتاب در جهت عمود بر خطوط جریان نمایش داده شده وجود نداشته و لذا :
مؤلفه وزن در جهت عمود بر خطوط جریان = نیروی فشار
(1-7)
P در این رابطه ، که به قانون تغییرات هیدرواستاتیکی فشار موسوم است بر مبنای فشار نسبی بیان گردیده است و h تغییرات عمق را در موضع مورد نظر در صفحه أی عمود بر جهت عمومی جریان نمایش می دهد . و نیز به ترتیب وزن مخصوص آب و زاویه شیب کانال می باشد . در صورتی که تعیین مقدار فشار در کف کانال مورد نظر باشد با قراردادنd به جای h می توان از رابطه زیر برای به دست آوردن فشار استفاده نمود :
(1-8)
در شکل 1-9 ب، نحوه تغییرات فشار در جریان یکنواخت ترسیم گردیده است که براساس آن ، فشار مربوطه به صورت خطی از صفر تا مقدار تغییر می نماید . با توجه به موارد ذکر شده در صورتی که پیزومترهای فرضی در مقطع جریان در موضع مورد نظر از کانال قرارداده شود سطح این پیزومترها منطبق بر سطح آزاد نخواهد بود. نکته ای که در این رابطه قابل ذکر است این است که در صورتی که شیب کف کانال کم باشد(کم بودن کانال شیب امری است نسبی است و در این مورد زاویه 60 < به عنوان شیب کم در نظر گرفته می شود. این زاویه شیبی در حدود ده درصد را مطرح می کند که در مسایل عملی چنین شیب زیادی کمتر پیش می آید)

می توان را تقریباً معادل یک در نظر گرفت و در نتیجه در کانال با شیب کم روابط 1-7 و 1-8 به صورت زیر در خواهند آمد :

لذا در کانال با شیب کم است که می توان خط تراز هیدرولیکی (سطح پیزومتری) را منطبق بر سطح آزاد در نظر گرفت .

توزیع فشار در جریان های متغیر تدریجی
با توجه به ویژگی هایی که از جریان متغیر تدریجی ذکر گردید ، توزیع فشار در این حالت نیز از قانون تغییرات هیدرواستاتیکی فشار تبعیت خواهد کرد. و روابط 1-7 و 1-8 در این حالت نیز صادق می باشند. فرض بر قرار بودن قانون تغییرات هیدرواستاتیکی فشار در جریان های متغیر تدریجی یکی از فرضیات اساسی در به دست آوردن معادله حاکم بر این گونه جریان ها می باشد که در فصل پنجم توضیح داده خواهد شد.

توزیع فشار در جریان های با انحناء در صفحه قائم
در مطالعات چگونگی تغییرات فشار در قسمت تاج سر ریزها و یا در انحناء پای سر ریزها با توجه به انحناء شدیدی که جریان در این مواضع به خود می گیرد دیگر نمی توان از رابطه 1-7 استفاده نمود بلکه باید تصحیحاتی که در برگیرنده تاثیر انحنای جریان باشد اعمال گردد. بدین منظور نخست جریانی با تقعر به سمت بالا را در نظر گرفته (شکل 1-10) و تغییرات فشار را در مقطعی که کاملاً در صفحه قائم قرار داد مورد بررسی قرار می دهیم . از آنجایی که هندسه دقیق جریان و نیز نحوه تغییرات سرعت در این موضع روشن نمی باشد بررسی چگونگی تغییرات فشار نیاز به فرضیاتی دارد.

مطابق شکل 1-10 الف، ستونی از آب به عمق مقطع dA در مقطع مورد نظر انتخاب کرده معادله حرکت در جهت عمود بر خطوط جریان نوشته می شود :

(1-9) یا
در روابط فوق ، شتاب جانب به مرکز ، r شعاع انحناء ، V سرعت یکنواخت و متوسط جریان در مقطع مورد نظر و h’ ارتفاع معادل فشار بر حسب ستون آب می باشند .
چنانکه رابطه 1-9 دو فرض اساسی در نظر گرفته شده است که یک فرض مربوط به توزیع یکنواخت سرعت در مقطع می باشد و دیگری شعاع انحناء را در ستون آب انتخابی یکسان و ثابت در نظر می گیرد در این روش که توسط Chow ارائه گردیده پیشنهاد می شود که در صورتی که فشار در کف کانال مد نظر باشد در رابطه 1-9 بجای d ,h عمق جریان و به جای r شعاع انحناء کف کانال قرار داده شوند ولی منطقی به نظر می رسد که در هر عمق از جریان شعاع انحناء مربوط به نصف آن عمق به عنوان شعاع انحناء در رابطه 1-9 قرار داده شود.
شکل 1-10 ب چگونگی تغییرات فشار حقیقی را نسبت به تغییرات هیدرواستاتیکی فشار نشان می دهد. در این شکل ارتفاع صعود آب درون یک پیزومتر فرضی نیز دیده می شود

در شکل 1-11 حالتهای کاملی با انحناء در صفحه قائم ، شامل جریان محدب در صفحه کاملاً قائم و نیز جریان های محدب و مقعر در صفحه دارای شیب نشان داده شده اند که روابط ارائه شده در هر قسمت به صورت کاملاً با رابطه 1-9 قابل استخراج می باشند.

بررسی معادلات اساسی حاکم بر حرکت سیالات
در توضیح قوانین حاکم بر حرکت سیالات و به کار بردن این قوانین در کانال‌ها، نکات زیر لازم به توضیح می‌باشند:
الف- در به دست آوردن معادلات اساسی، علی‌رغم توزیع غیر یکنواخت سرعت در مقطع، تغییرات عرضی سرعت در نظر گرفته نمی‌شود و در نتیجه محاسبات بر مبنای سرعت متوسط در مقطع صورت می‌گیرد که این به معنی تحلیل یک بعدی از جریان می‌باشد. سپس با در نظر گرفتن توزیع سرعت واقعی در مقطع تصحیح مربوط به یک بعدی فرض نمودن جریان در معادلات وارد می‌گردد. در تحلیل یک بعدی از جریان، در هر مقطع از جریان یک سرعت ثابت و فشار ثابت در نظر گرفته می‌شود.

ب- با توجه به این که در مکانیک سیالات با جریان پیوسته‌ای از سیال در یک حوزه‌ی وسیع روبه‌رو هستیم لذا تحلیل مسائل سیالات و بررسی مشخصات جریان در محدوده‌ی خاصی از حوزه‌ی جریان و با استفاده از حجم ثابتی در فضا صورت می‌گیرد که موقعیت و شکل این حجم در فضا ثابت در نظر گرفته می‌شود و عبور پیوسته جرم سیال به داخل این حجم وجود دارد. چنین حجمی کنترل (Control Volume) نامیده می‌شود.

حجم کنترل شبیه ترسیمه‌ی آزاد در مکانیک جامدات می‌باشد که در انتخاب مناسب آن باید دقت نمود. مرزهای حجم کنترل سطوح کنترل (Control Surface) نامیده می‌شوند. این سطوح در نقاط تماس با مرز جامد منطبق بر مرز جامد و در نقاط تماس با جریان سیال، عمود بر جهت عمومی جریان سیال، عمود بر جهت عمومی جریان سیال انتخاب می‌شوند. شکل 1-13 یک حجم کنترل انتخابی در حوزه‌ی جریان سیال را نشان می‌دهد.

 

با انتخاب مناسب حجم کنترل می‌توان در هر لحظه اثر جرم سیال قرار گرفته در درون حجم کنترل را بر روی حجم کنترل و یا اثر متقابل حجم کنترل بر روی جرم سیال را پیدا نمود. این اثرات خواصی از جریان هستند که در تحلیل‌های مکانیکی مدنظر قرار می‌گیرند.

در تحلیل جریان با استفاده از حجم کنترل این مطلب وجود دارد که معادلات اساسی و یا معادلات بقاء به جرم خاص و معینی از سیال اطلاق می‌شوند و یا به عبارت دیگر معادلات بقاء در هر لحظه برای سیستم، که می‌تواند جرم قرار گرفته درون حجم کنترل باشد، قابل بیان هستند، ولی روابط بیان شده برای سیستم را می‌توان توسط قضیه‌ای موسوم به قضیه‌ی انتقال رینولدز به حجم کنترل انتقال داد و در هر لحظه و در محدوده‌ی خاصی از جریان سیال نتیجه‌ی لازمه را در پیدا کردن

مشخصات مکانیکی جریان که در تحلیل‌های مهندسی لازم می‌آید به دست آورد.
رابطه‌ی بین سیستم و حجم کنترل به صورت زیر نوشته می‌شود.
= تغییراتN در واحد زمان مربوطه به سیستم
(N ورودی در واحد زمان از سطوح کنترل –N خروجی در واحد زمان از سطوح کنترل) + تغییرات N در داخل حجم کنترل)
(N ورودی در واحد زمان از سطوح کنترل –N خروجی در واحد زمان از سطوح کنترل) +
(1-11)
در رابطه‌ی 1-11 ، N یک کمیت نسبت داده شده به جرم خاص نظیر اندازه‌ی حرکت یا انرژی می‌باشد. در صورتی که مقدار خاصیت N در واحد جرم به نمایش داده شود رابطه 1-11 در مکانیک سیالات به رابطه‌ی زیر تبدیل می‌گردد:
(1-12)

عبارت اول در سمت راست رابطه‌ی 1-12 که در آن انتگرال روی حجم کنترل تعریف گردیده است، بیانگر تغییرات N در داخل حجم کنترل در زمان بوده که در جریان‌های غیردائمی ظاهر می‌شود.
عبارت دوم که در آن انتگرال روی سطح تعریف شده است بیانگر تغییرات N در روی سطوح کنترل می‌باشد که در جریان‌های دائمی و غیر دائمی وجود خواهد داشت.
با انتخاب دلخواه N و استفاده از رابطه کلی 1-12 ، می‌توان معادلات اساسی حاکم بر جریان سیالات را استخراج نمود:

1- رابطه پیوستگی : این رابطه بیان گر قانون بقای جرم برای یک سیستم می‌باشد. لذا در این حالت و بوده و با توجه به این که می‌باشد، با استفاده از رابطه‌ی 1-11 می‌توان نوشت:

(جرم ورودی در واحد زمان از سطوح کنترل- جرم خروجی در واحد زمان از سطوح کنترل)+
یعنی:
تغییر در داخل حجم کنترل در واحد زمان خروجی در واحد زمان از حجم کنترل ورودی در واحد زمان به حجم کنترل

(1-13)
رابطه 1-13، برای یک حجم کنترل به خوبی قابل درک می‌باشد و در صورتی که جریان دائمی باشد عبارت سمت راست برابر صفر است و این رابطه نشان می‌دهد که جرم ورودی در واحد زمان به حجم کنترل معادل جرم خروجی در واحد زمان از حجم کنترل می‌باشد.

2- رابطه اندازه حرکت : در استفاده از رابطه 1-11، یا رابطه 1-12، جهت استخراج معادله اندازه حرکت کمیت‌های برداری و انتخاب می‌شوند. با توجه به قانون بقای اندازه حرکت خطی می‌توان نوشت:
(1-14)
در رابطه 1-14، به جای اندازه حرکت خطی سیستم انتخاب گردیده و برآیند نیروهای خارجی وارد بر جرم داخل حجم کنترل می‌باشد. این نیروها می‌توانند شامل اثرات نیروهای سطحی یعنی نیروهای فشاری و مماسی و نیروهای جسمی نظیر وزن باشند.
با به کار بردن رابطه 1-11، می‌توان نوشت:
(1-15)
و یا
(1-16)
عبارت اول در سمت راست رابطه 1-16، تغییرات اندازه حرکت در داخل حجم کنترل در واحد زمان بوده که فقط در جریان‌های غیردائمی ظاهر می‌شود. در حقیقت این عبارت ناشی از شتاب موضعی ذرات سیال می‌باشد.
عبارت دوم در سمت راست رابطه مذکور، تغییرات اندازه حرکت بر روی سطوح کنترل را نشان می‌دهد که در جریان‌های دائمی و غیر دائمی وجود داشته و ناشی از شتاب جابه‌جایی ذرات سیال می‌باشد.

3- رابطه انرژی : مطابق قانون اول ترمودینامیک در مورد یک سیستم می‌توان نوشت:
(1-17)
رابطه فوق نشان می‌دهد که در صورتی که از گرمای داده شده به سیستم (+) کار انجام شده توسط سیستم (+) کاسته گردد، تغییر در انرژی کلی سیستم به دست می‌آید. انرژی کلی سیستم متشکل از انرژی پتانسیل، انرژی جنبشی و انرژی داخلی (ناشی از وضعیت قرار گرفتن مولکول‌ها) می‌باشد.

در صورتی که رابطه 1-12 در ارتباط دادن تغییر لحظه‌ای خواص سیستم به حجم کنترل به کار رود و در نظر گرفته شود:
(1-18)
رابطه 1-18، برای حرکت کلیه سیالات اعم از تراکم‌پذیر و تراکم‌ناپذیر و با در نظر گرفتن کلیه اشکال انرژی یعنی انرژی‌های مکانیکی و حرارتی نوشته شده است.
در جریان‌ دائمی یک سیال تراکم‌ناپذیر، قدری از انرژی مکانیکی به صورت گرما از محیط خارج می‌شود و با توجه به این که این انرژی بازگشت‌ ناپذیر باشد به عنوان افت انرژی در نظر گرفته می‌شود.

بررسی بیشتر روی معادله انرژی نشان می‌دهد که در جریان دائمی سیال تراکم‌ناپذیر برای حجم کنترل انتخابی می‌توان نوشت :
انرژی ورودی در واحد زمان به حجم کنترل – افت انرژی در واحد زمان = انرژی خروجی در واحد زمان از حجم کنترل
(1-19)
در رابطه‌ی (1-19) منظور از انرژی‌های ورودی و خروجی، انرژی مکانیکی می‌باشد و با توجه به این که این انرژی‌ها در روی سطوح کنترل تعریف می‌شوند، کار نیروی فشاری در روی سطوح کنترل تعریف می‌شوند، کار نیروی فشاری در روی سطوح کنترل نیز به عنوان انرژی معادل فشار در این عبارات در نظر گرفته می‌ش

 

ود. بدیهی است افت انرژی شامل انرژی از دست رفته از توده سیال به صورت گرما می‌باشد.
در پایان لازم به ذکر است که روابط پیوستگی، اندازه‌ی حرکت و نیز انرژی مطرح شده در این قسمت به معادلات انتگرالی در تحلیل جریان موسوم هستند که در تحلیل بسیاری از مسایلی عملی هیدرولیک کاربرد دارند.
کاربرد روابط اساسی حاکم بر حرکت سیالات در جریان آب در کانال‌های باز
رابطه‌ی پیوستگی حجم کنترل انتخابی محصور بین دو مقطع 1 و 2 از شکل 1-14 الف را که نشان‌دهنده‌ی جریان دائمی در یک کانال باز است در نظر می‌گیریم.

حجم جریان یافته در واحد زمان از مقطع 1 و یا 2 از حاصل‌ضرب سرعت در مساحت مقطع جریان به دست می‌آید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله تاثیر فضای اموزشی بر دانش اموزان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله تاثیر فضای اموزشی بر دانش اموزان pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاثیر فضای اموزشی بر دانش اموزان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر فضای اموزشی بر دانش اموزان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاثیر فضای اموزشی بر دانش اموزان pdf :

تاثیر فضای اموزشی بر دانش اموزان

مقدمه
کارشناسان تربیتی شرایط متعادل فضای آموزشی لازم برای هر ثبت نام را بین 5 تا 3 متر مربع عنوان کرده اند در صورتی که در بعضی مدارس از فضای آموزش از یک متر مربع کمتر است . وسایل و تجهیزات نیز باید در شرایط متعارف و قابل قبول باشد وقتی که تندرستی و سلامت روان و تحقق بخشیدن به دیگر ابعاد تربیت انسان به عنوان هدفها و وظایف مدرسه مطرح می شود چگونه می توان از ساختمان های غیر بهداشتی و فاقد شرایط و وسایل لازم برای زیست گروهی عنوان مدرسه استفاده کرد و دوباره بازده کار نگران نبود مسائل فوق ما را بر آن داشت تا مقایسه ای بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب در فضای آموزشی مدارس ابتدایی دخترانه داشته باشیم .

اهمیت و ضرورت تحقیق
اگر نگاهی گذرا به فضای آموزش در گذشته داشته باشیم حاکی از این می باشد که فضای آموزش در قدیم بسیار ابتدایی و درسطح منازل و واحد هایی به دور از نور کافی برای این امر تشکیل شده بود . فضای تدریس را رطوبت فرا گرفته بود که این امر ( تدریس ) با کمبود های زیادی که باعث بوجود آمدن امراض در متعلمین می شد مواجه بودند و دانش آموزان در آن فضا نمی توانستند با آرامش به تعلیم بپردازند .

باید دانست که راحتی دانش آموزان در مدر سه از جمله عوامل مهم در پیشرفت آموزشی است . انها این راحتی را در زمانی که تجهیزات محل آموزشی با ابعاد بدنی و روانی متناسب احساس خواهند کرد پی سازگار ساختن تجهیزات باید متناسب با اندازه های بدن و روان باشد از این مسئله چرا که هر گونه اشتباه در این امر علاوه بر تاثیر بر برنامه های آموزشی در پیشرفت جسمی دانش آموزان نیز تاثیر خواهد گذاشت تا همچنین مجموعه بتواند ا زراهنمایی پرورش و نهایت در برنامه ریزی های مربوط به عنوان سندی مورد استفاده قرار گیرد و در این راستا به کاستی ها و نقاط قوت خود در این زمینه پی ببریم سپس کوشش بر این است که با بررسی بین وضعیت موجود وضعیت مطلوب و یا در نظر داشتن نیازهای واقعی جامعه و مقررات اقتصادی راه حل مناسبی برای تهیه ضوابط و معیارهایی که منتج به ایجاد فضاهایی مطلوب با عملکرد صحیح می گردد یافت شود تا شاید نیاز مبرم جامعه از دیدگاه مطالعه و تحقیق پاسخگو باشد .

اهداف تحقیق :
آشنایی با تاثیرات فضای آموزشی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دخترانه مقطع ابتدایی

بیان مسئله :
تاثیر فضای آموزشی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دخترانه مدارس ابتدایی

فرضیه های تحقیق :
1- به نظر می رسد بین وضعیت موجود فضای آموزشی مدارس دخترانه ابتدایی و استانداردهای جهانی رابطه معنا داری وجود ندارد .
2- احتمالا که اصول بهداشتی در مدارس دخترانه رعایت نمی شود .

انواع متغیرها
– مدرسه شاداب ( متغییر مستقل ) تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی ( متغیر وابسته )
– بازی ( متغیر مستقل ) تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی ( متغیر وابسته )
– نمایش خلاق ( متغیر مستبقل ) تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی ( متغیر وابسته )

– نقشه های مفهومی در فرآیند یاددهی و یادگیری ( متغیر مستقل ) تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ( متغیر وابسته )
– عوامل جذاب سازی محیط آموزشگاه ( متغیر مستقل ) تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ( متغیر وابسته )

تعاریف عملیاتی واژه ها :
تعریف فضای آموزشی : کلیه فعالیتهای داخل ساختمان و بیرون آن به صورت برنامه هفتگی مشخص شده و به فضای آموزشی ترجمه می شود .
تعریف وضعیت : یعنی شکل و طرز از نظر اصطلاحی وضعیت مطولب وضعیتی که با استانداردهای یونسکو مطابقت داشته باشد .
تعریف آموزش : آموزش از نظر لغوی منسوب به آموزش و آنچه مربوط به تعلیم و تربیت است و به معنی طالب علم و دوستدار آموزش از نظر اصطلاحی فضای آموزشی به کلیه ساختمانهایی که به نحوی ارتباط با مسائل آموزش و پرورش دارند اطلاق می شود که شامل ساختمانهای کلاس – قسمت اداری ، قسمت ورزش ، ساختمانهای تربیتی – آمفی تاتر ، سالنهای امتحانات و ; می باشد .
« مدرسه ی شاداب مدرسه ای برای زندگی »
آدمی برای رشد و تعالی فطرتا به نشاط و شادابی نیاز دارد . هیچ چیز مانند کسالت و سستی و بی میلی آدمی را از سیر به سوی کمال باز نمی دارد . بهترین شکل تربیت ، اگر با میلی و تحمیل همراه باشد بی نتیجه خواهد ماند . شاید به همین دلیل است که در آموزه های دینی خواسته شده است که افراد ، عبادات مستحب را هنگامی که میل و رغبت دارند ، انجام دهند ، شکوفایی اندیشه ها و بروز استعدادها و توانایی ما هم تنها هنگامی امکان پذیر می شود که محیط تربیت ، آمیخته به علاقه و تمایل و نیازهای فراگیران باشد . در برخی کشورهای توسعه یافته ، سرآغاز آموزش و پرورش را « آموختن شوق زندگی به دانش آموزان » می دانند . در واقع نظامهای آموزشی باید دانش آموزان را نه برای امرار معاش ، بلکه برای زندگی خلاقانه و انسانی آماده سازند تا بتوانند به نیازها ، امیدها و علایق جامعه پاسخ دهند .

یادگیری قبل از آنکه یک رنج باشد ، می تواند به فعالیت با نشاط تبدیل شود ( حاجی حسین نژاد ، 1382 ) در گزارشی درباره آموزش و پرورش کشور ژاپن معلمان مهمترین وظیفه خود را چنین بیان کرده اند : « ما تصور می کنیم که اگر در مدرسه برای دانش آموزان زندگی شوق انگیزی ایجاد کنیم ، مهمترین کار را انجام داده ایم . کوشش می کنیم به کودکان بیاموزیم چگونه یاد بگیرند و از مدرسه و کلاس درس لذت ببرند . لذت بردن از فرآیند یادگیری به اندازه خود یادگیری و نتیجه آن برای ما ارزشمند است . با این روش ما به دانش آموزان می آموزیم که چگونه به یادگیری علاقمند شوند و آن را به خارج از کلاس و مدرسه گسترش دهند ( سرکار آرانی 1372 )

بازی بهترین وسیله آموزش :
شاید بارها برای معلمین محترم این اتفاق افتاده باشد که ساعتها درباره یک موضوع درس ، مخصوصا نکات دستوری ، توضیح داده اند ، اما دانش آموزان آن را متوجه نشده و به صورت کاربردی و مفهومی یاد نگرفته است .
یا بارها معلم به دانش آموزان یادگیری شکل کلمات و دیکته لغات جدید را توصیه کرده اما دیکته آنها رضایت بخش نبوده است . با ابداع یک بازی زیرکانه و گنجاندن ماهرانه این مطالب طی بازی می توان ، فرآیند یادگیری را به طرز شگفت آوری آسان کرد و سرعت بخشید و یادگیری را برای آنها لذت بخش ساخت ؛ به ویژه اگر به صورت گروهی و به شکل مسابقه بین چند گروه درکلاس انجام شود .
« نمایش خلاق »
شیوه ای که می خواهیم از آن بگوییم ، پس از چند دهه تجربه محققان و معلمان و کشورهای مختلف تایید شده است ؛ شیوه ای که خود کودکان از خردسالی و به شکلی غریزی ، به کمک آن ، پیچیده ترین و بزرگترین مسائل را برای خود آسان و قابل فهم و جذاب کنند . چرا باید کودکان در دوره ابتدایی به سختی بکوشند تا مفاهیم ناآشنای ریاضی ، علوم ، جغرافیا ، علوم اجتماعی ، تاریخ و ;. را به خاطر بسپارند ؟ با نمایش خلاق ، همه این مفاهیم به عینیت در می آید و ملموس می شود .
به عنوان مثال ، یکی از خانم معلمها با بچه ها قرار گذاشته بود که : « من خورشیدم و شما دانه اید » هر روز وقتی معلم به طرف کلاس می آمد بچه ها زیر میز می رفتند و با ورود او ، به شکل دانه های در حال رشد ، از زیر میز آهسته قد می کشیدند و بالا می آمدند . علاوه بر مفهوم زیبایی که در این بازی ساده نهفته است معلم هر بار یکی از مفاهیم درس علوم ( گیاهان ) را در خلال آن به بچه ها می آموخت . معلم دیگری برای آموزش منظومه شمسی از نمایش خلاق استفاده کرده بود . یکی از بچه ها خورشید می شد و با حرکت دست نور می تاباند و دانش آموز دیگری در نقش کره زمین ، برای نشان دادن حرکت وضعی ، دور خود و برای حرکت انتقالی به دور خورشید می چرخید !

اگر به من بگویی ، فراموش خواهم کرد .
اگر به من نشان دهی به خاطر خواهم سپرد .
اما اگر مرا عملا درگیر کنی ، خواهم فهمید .

با نمایش خلاق ، دانش آموزان ، خود وارد تدریس می شوند و در بطن موضوع قرار می گیرند . به این ترتیب آنها هم بازی کرده اند و سرگرم شده اند هم مفهومی انتزاعی برایشان ملموس شده است و هم آن درس بی شک ، تا مدتی طولانی در خاطرشان خواهد ماند . اینها همه در حالی است که نمایش خلاق ، هیچ امکاناتی نمی خواهد . امروزه جدایی شیوه های نمایش از برنامه درسی مدارس کشورهای پیشرفته ، دیگر ممکن نیست محققان به مزایای دیگر این شیوه نیز پی برده اند : 1- دانش آموزان با شیوه های غیر مستقیم و شیرین مفاهیم مرتبط با دین ، فرهنگ ، ادبیات و تاریخ کشورشان را می شناسند و با آن انس می گیرند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله زمان سنجی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله زمان سنجی pdf دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله زمان سنجی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله زمان سنجی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله زمان سنجی pdf :

زمان سنجی

مقدمه :
اندازه گیری حجم کاری یک ماشین در مدت زمانی معین برای مدیران تولید امری ساده خواهد بود . در صورتیکه این مسئله در مورد نیروی انسانی متفاوت بوده و یافتن زمان عادلانه انجام کار بسیار دشوار ومتأثر مختلفی می‌باشد . منجمله این سؤال همیشه مطرح بوده که یک انسان متوسط چنانچه مقدار متوسطی از نیروی کار خود را طرف انجام کار معینی در شرایط متوسطی بنماید چهمقدار از کار را باید در یک زمان معین انجام دهد .

در حقیقت در زمان سنجی در پی یافتن زمان استاندارد انجام کارها هستیم به نحوی که هر کارگر متوسطی قادر باشد در مدت زمان استاندارد کار مربوطه را به انجام برساند .

اهداف زمان سنجی :
مدیران بخش های تولیدی و غیرتولیدی بدلایل گوناگون اقدام به دست یابی به اطلاعات حاصله از زمان سنجی می نمایند . زیرا بدون آگاهی از ظرفیت کار واحد تولیدی میزان کار نیروی انسانی تهیه طرح ها و برنامه های تولیدی و هماهنگی مراحل عملیات در خطوط تولید تقریباً غیرممکن می نماید . در زیر
عمده موارد استفاده از اطلاعات زمان سنجی بیان می شود :
1-بهبود در برنامه ریزی عوامل تولید و افزایش کارآیی
بر طبق مطالعات و آزمایشات تیلور درکارخانه فولادسازی بتهلم و تجربیات بعدی مشخص شده است ، در واحگدهائی که وظایف افراد و حجم کاری که بایددر مدت زمان معین انجام دهند معلوم می باشد. از راندمان و کارائی بیشتری نسبت به کارخانجاتی که روش انجام کار و زمان لازم برای انجام آن به عهده خود کارگران محول شده است برخوردارند .

2-ارزیابی و کنترل
با آگاهی دقیق و صحیح از میزان کاری که در هر واحد تولیدی باید انجام گیرد مدیران را قادر می سازد تا کارائی واحدها را مورد سنجش قرار داده و علل عدم دسترسی به اهداف تعیین شده را بررسی نمایند .

3-مقایسه و انتخاب کارها از نظر زمانی
در اغلب موارد امور تولیدی را می توان به شیوه های مختلفی انجام داد .
آگاهی از مدت زمان انجام کار وسیله ای مطمئن برای مدیران است تا بتوانند بهترین شیوه انجام کار را انتخاب نمایند .

4-موازنه خطوط تولید
بدون اطلاع از زمان لازم برای ساخت هر یک از اجزاء کاری طراحان سیستم های تولید قادر نخواهند بود تا ایستگاه های کاری وتعداد کار انجام شده در هر ایستگاه را تعیین و نهایتاً اقدام به موازنه خطوط مونتاژ یا تولید بنمایند.

5-برقراری سیستم های تشویقی مناسب و عادلانه
با استفاده از اطلاعات حاصله از زمان سنجی و آگاهی ازحجم و میزان کاری که هر یک از واحدها و افراد باید انجام دهند ،‌ معیار کمی دقیقی در اختیار مدیران قرار می گیرد که به استناد آن می تواند سیاست های پردازش های تشویق و تنبیه را بدون بوجود آوردن مشکلات در سازمان به اجراء در آورند. زیرا معیارها از قبل تدوین شده ، افراد و مدیران بر آنها واقف هستند .

روش های زمان سنجی :
برای اندازه گیری زمان روش های گوناگون ابداع و در صنایع مورد استفاده قرار گرفته است که هر یک دارای معایب و محاسنی می باشد . این روشها را با توجه به اهداف موردنظر و ویژگی های کار باید مورد بررسی قرار داده و انتخاب نمود .

عامل اصلی در تعیین روش یا روش ها دست یابی به اهداف موردنظر یا کمترین هزینه و درکوتاهترین زمان ممکنه می باشد .
در زیر به توضیح چند روش عمده زمان سنجی می پردازیم :
1-روش تخمینی
2-روش اندازه گیری زمان
3-روش نمونه برداری
4-روش داده های استاندارد

1-روش تخمینی
این روش یکی از ساده ترین و قدیمی ترین روش های موجود برای تعیین زمان لازم جهت انجام کار می باشد . در این روش با مراجعه به مدیر ،‌ سرپرست یا کارگران مدت زمان انجام کار موردنظر را جویا می شوند . اگرچه این روش بسیار ساده ، سریع و کم هزینه می باشد . ولی دارای معایب متفاوتی است . از آن جمله بندرت می توان دو فردی که کار مشابهی را انجام می دهند یافت تا نسبت به مدت انجام یک کار هم عقیده باشند . زیرا با توجه به تصور آنها از زمان سنجی در واحد ممکنست عکس العمل های متفاوتی نشان داده گاه مدت انجام کار را طولانی تر و یا کوتاهتر ابراز نمایند .
این روش فقط زمانی می تواند مورد استفاده قرار گیرد که تجربیات قبلی در مورداین کار موحود باشد.
یکی دیگر از شیوه های محاسبه مدت زمان انجام یک کار در روش تخمینی ، تعیین میزان تولید در یک مدت زمان مشخص مثلاً یک شیفت کاری می باشد . سپس با تقسیم این دو مقدار بریکدیگر زمان لازم برای ساخت یک واحد رامحاسبه می نمایند . در این روش ازکارگران خواسته می شود تا زمان آغاز و پایان کار خود را بر روی فرمی ثبت کرده و آنگاه در پایان کار تعداد قطعات ساخته شده را شمارش کرده و آنرا بر روی همان فرم بنویسند .

روش اندازه گیری زمان :
روش اندازه گیری زمان متداول ترین و مناسب ترین روش اندازه گیری می‌باشد . در این روش اجزاء کار مورد مشاهده و زمان سنجی قرار گرفته و زمان لازم جهت ساخت هر یک از آنها محاسبه می شود .این روش نسبت به روشهای قبلی دقیق تر بوده و کمتر برداشت های شخص در تعیین مدت زمان نقش ایفا می کنند .
مشخصات زمان های مورد استفاده در این روش عبارتند از :

1-زمان مشاهده
زمان مشاهده عبارتست ازمدت زمان انجام یک کار بدون در نظر گرفتن مهارت و کارائی کارگر و عواملی نظیر تأخیرات اجتناب پذیر و اجتناب‌ناپذیر که در محیط های کاری حادث می شوند . مدت زمان مشاهده با توجه به مهارت کارگر و عوامل دیگر ممکنست از مدت انجام همین کار بوسیله یک فرد متوسط کوچکتر و یابزرگتر باشد . از این نظر نمی توان آنرا بعنوان استاندارد انجام کار مورد استفاه قرار داد .

2-زمان نرمال
مدت زمان نرمال یا سرعت نرمال انجام کار عبارتست از مدت زمانی که در آن یک کارگر متوسط قادر باشد کار مشخصی را در طول روز انجام دهد .

بنابراین باید زمان مشاهده بدست آمده در مرحله بالا را با اندکی تغییر تبدیل به زمانی نمود که یک کارگر متوسط قادر به انجام کار مزبور باشد . برای بدست آوردن زمان نرمال می توانیم از قاعده زیر استفاده نمائیم . یعنی بر مقدار زمان مشاهده فاکتور ضریب عملکرد را اثر داده و زمان نرمال را بدست آوریم .
زمان نرمال = زمان مشاهده * ضریب عملکرد
فرض کنید زمان مشاهده کاری برابر 75/0 دقیقه باشد و فرد مورد زما سنجی دارای کارائی با 120 درصد باشد . زمان نرمال انجام همین کار بوسیله فرد متوسط عبارت خواهد بود از :
زمان نرمال = 75/0*20/1=90/0

زمان استاندارد :
بعد از بدست آوردن زمان نرمال چنانچه بخواهیم مدت زمان واقعی انجام کار
را جهت تعیین یک استاندارد معتبر بدست آوریم باید عوامل غیر کاری که در محیط کار بوقوع می پیوندند ، و اجتناب ناپذیر هستند را به این مدت زمان اضافه نمائیم . زمان استاندارد را می توان با اضافه کردن مقدار مجاز به زمال بدست آورد .

زمان استاندارد = زمان نرمال + اضافات مجاز
زمان نرمال انجام کاری برابر با 12 دقیقه باشد . چنانچه میزان تأخیرات اجتناب ناپذیر و اضافات مجاز برابر 30 درصد مدت زمان انجام کار باشد ، زمان استاندارد آن عبارت خواهد بود از :
زمان استاندارد (دقیقه) 6/15=30/1*12
تأخیرات اجتناب ناپذیر در محاسبه زمان های نرمال و استاندارد منظور نمی‌گردد . زیرا این تأخیرات ضروری نبوده و باید در مرحله حرکت سنجی و بهبود روها حذف گردند .

مراحل زمان سنجی در روش اندازه گیری زمان :
زمان سنجی بوسیله روش اندازه گیری زمان نیازمند آماده سازی و تهیه مقدماتی می باشد . قدم های لازم جهت انجام این روش از زمان سنجی بطریق
زیر می باشد :

1-تعیین روش استاندارد جهت انجام کارها
این عمل که بوسیله روش حرکت سنجی انجام می گردد در آن روش استاندارد انجام کارها را مشخص نموده نحوه استقرار محل کار ، ابزار و ترتیب توالی عملیات را تعیین می کنند .

2-تفکیک کار به عناصر
جهت ساده تر شدن زمان سنجی باید قبل از آغاز ، عمل را به عناصر مشخص تقسیم
و تثبیت نمایند . تا زمان سنج بتواند براحتی هر عنصر کاری را اندازه‌گیری نماید .

3-انتخاب کارگر مناسب و توجیه افراد
کارگر مناسب برای زمان سنجی فردی است که دارای مهارت کافی در انجام کار بوده همچنین از حس همکاری و تشریک مساعی برخوردار باشد . پس از انتخاب کارگر مناسب باید او را با اهداف زمان سنجی آشنا نموده و متقاعد

ساخت که این عمل هیچ گونه مغایرتی با منافع او و سایر کارگران ندارد .

4-انتخاب محل مشاهده
محل قرار گرفتن زمان سنج باید به نحوه‌ای انتخاب گردد که زمان سنج بر حرکات فرد مورد بررسی مسلط بوده و بتواند آنها را به دقت مشاهده نماید .

5-ثبت زمان انجام کار
این مرحله یکی از حساس ترین مراحل انجام کار بوده و زمان سنج بوسیله مشاهده کار آنرا بوسیله کرنومتر اندازه گیری و بر روی فرمهای از پیش تهیه شده ثبت می کند.

6-تعیین تعداد دفعات زمان سنجی
تعداد دفعات زمان سنجی بستگی کامل به نوع کار و اهداف زمان سنجی دارد، داشته روشهای تعیین تعداد دفعات زمان سنجی در قسمت بعدی توضیح داده خواهد شد .

تفکیک کار به عناصر درونی آن :
قبل از آغاز زمان سنجی به منظور سهولت کار را به عناصر درون آن تقسیم می نمایند . هر عنصر کاری عبارت از یک بخش متمایز از یک کار معین می‌باشد .
هدف از تفکیک کار به عناصر تشکیل دهنده آن عبارتست از :
1-تفکیک زمان های مؤثر از زمان های غیرمؤثر

2-سطح عملکرد یک کارگر در مدت زمان انجام یک کار ممکنست به دلایل مختلف متفاوت باشد .
3-مقادیر زمانی کارهای تکراری را می توان بعنوان زمان استاندارد در قسمت های دیگر بکار گرفته یا مورد مقایسه قرار داد . مجموعه عناصری را که تشکیل یک کار کامل را می دهند در زمان سنجی اصطلاحاً یک سیکل کاری نیز می خوانند .

انواع عناصر :
1-عناصر تحت کنترل ماشین
شامل عناصری است که متصدی کار با ماشین در مدت زمان انجام عمل
هیچگونه دخالتی نمی تواند داشته باشد . مانند زمان لازم برای برش یک قطعه بوسیله ماشین که متصدی کار با این ماشین هیچ گونه کنترلی بر روی تندی و یا کندی عمل ماشین ندارد .

2-عناصر تحت کنترل انسان
این عناصر شامل بخش هائی است که مجری کار با توجه به دلایل گوناگون می تواند بر مدت زمان انجام آن اثر گذارد . مانند مونتاژدو قسمت از کاری که مدت زمان انجام آن بستگی به میزان مهارت کارگر و عوامل متعدد دیگر می‌تواند تندتر و یا کندتر انجام پذیرد .
در زمان سنجی باید حتماً عناصر تحت کنترل انسان و تحت کنترل ماشین تفکیک و بطور مجزا زمان سنجی گردد .

عناصر تکرار :
عناصر تکراری شامل آن دسته از عناصری می باشند که در هر سیکل کاری عیناً تکرار می گردند . مانند مونتاژ دو قطعه بر روی هم .

عناصر غیرتکراری :
این عناصر بر خلاف عناصر تکراری و در هر سیکل کاری اتفاق نمی افتد . بلکه در فواصل مشخصی از کار حادث می شوند . بعنوان مثال ماشین باید بعد از تولید هر 15 قطعه تنظیم مجدد گردد .

عملیات ضروری و غیرضروری :
در زمان سنجی باید عملیات ضروری از عملیات غیرضروری مجزا گردیده و جداگانه محاسبه شوند . عملیات غیرضروری در حقیقت در انجام کار نقشی را ایفاء نمی کنند و در عمل کارگران ماهر تعداد عملیات غیرضروری که انجام می دهند بسیار کمتر از کارگران غیرماهر است .

ابتدا و انتهای مشخص :
هر عنصر کاری باید دارای یک ابتدا و یک انتهای مشخص باشد . که زمان‌سنجی می تواند آن را به راحتی تشخیص دهد . نقاط ابتدا و انتهای یک عنصر را نقاط انفصال نیز می خوانند که معمولاً بوسیله تغییر در اتصال و با یک صدای مشخص مانند توقف ماشین و غیره ; برای زمان سنجی قابل
تشخیص می باشد .

مدت زمان هر عنصر :
مدت زمان وقوع هر عنصر باید‌آنقدر بزرک باشد که قابل اندازه گیری باشد . این مدت بستگی به مهارت زمان سنج و ابزار مورد استفاده او دارد . ولی بطور تجربی می توان یافت که چنانچه مدت زمان انجام عنصر کمتر از 4% دقیقه باشد اندازه گیری دقیق آن خالی از اشکال نیست .

شیوه های اندازه گیری زمان :
بعد از تهیه و آماده سازی مقدمات کار زمان سنج با دراختیار داشتن کرنومتر یا ساعت‌های الکترونیکی به دو شیوه زیر می توانید اجزاء کار را اندازه گیری نمود .
1-روش مداوم
در روش مداوم زمان سنجی در آغاز عمل کرنومتر را بکار انداخته و آنرا هیچگاه تا پایان عملیات متوقف نمی نمایند . در این روش زمان سنجی بعد از پایان هر جزء کار مدت آنرا بر روی کرونومتر مشاهده و سپس بر روی فرم مخصوص زمان سنجی یادداشت می نمایند .
بطور مصال نتیجه زمان سنجی یک عمل که دارای پنج جزء کاری می باشد ، بشکل زیر می باشد :
اجزاء زمان (دقیقه) زمان هر جزء (دقیقه)
1 17/0 17/0
2 49/0 32/0
3 02/1 53/0
4 23/1 21/0
5 18/2 95/0
استفاده از این روش برای عملیاتی که زمان انجام آنها کوتاه می باشد مناسب‌تر است .

محاسن روش مداوم
در این روش زمان سنجی دقیق تر انجام می پذیرد زیرا زمان سنج مجبور نیست بعد از اندازه گیری هر جزء کار کرونومتر را متوقف کند و مجدداً آنرا برای محاسبه جزء دیگر بکار بیندازد . این خود سبب می شود تا زمان سنج مدت زمان لازم برای شروع و متوقف کردن کرونومتر رااز دست ندهد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   161   162   163   164   165   >>   >