مقاله در مورد تقاطعهای غیرهمسطح pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد تقاطعهای غیرهمسطح pdf دارای 97 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد تقاطعهای غیرهمسطح pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد تقاطعهای غیرهمسطح pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد تقاطعهای غیرهمسطح pdf :

تقاطعهای غیرهمسطح

ملاحظات عمومی
چندین شکل تقاطع غیرهمسطح اصلی(اساسی) جهت تامین حرکت های چرخشی در یک محل دارای اختلاف سطح وجود دارد.نوع شکلی که در یک محل بخصوص استفاده می گردد بوسیله تعداد بازوهای چهارراه، حجم ترافیکی که مستقیم عبور می کند و حجمی که حرکت گردش خواهند داشت نوع ترافیک کامیون،توپوگرافی، فرهنگ، کنترل های طراحی و علائم گذاری مناسب تعیین می گردد.

در شرایطی که یک تقاطع غیرهمسطح بطور معمول جهت تطبیق با شرایط یک محل خاص طراحی می گردد بهتر است که طرح کلی خروجی های در راستای آزاد راه دارای درجاتی از یکنواختی باشند. علاوه بر این از نقطه نظر احتمالی راننده، تمام تقاطع ها دارای یک نقطه خروج باشند که در جلوی تقاطع هر کجا که کاربردی باشد مستقر گردد.
علائم گذاری و گردش بهره برداری مهمترین ملاحظاتی هستند که در طراحی تقاطع غیرهمسطح وجود دارند. علامت گذاری هر طراحی باید آزمایش گردد تا مشخص گردد که آیا یک جریان ترافیک امن وهموار را تامین کند یا خیر.
نیاز برای ساده سازی طراحی تقاطع غیرهمسطح از دیدگاه علامت گذاری و فهم راننده نباید بعنوان یک اغراق تلقی گردد.
برای جلوگیری از انتخاب مسیر غلط تمام تقاطع های آزاد راه ها بزرگراه های با کنترل

غیردسترس باید دارای رمپ باشند تا تمام جهت های اصلی را ساپورت کنند. به عنوان یک راه حل خاص حرکت از آزاد راه به آزاد راه در صورتیکه ترافیک مربوط به گردش کمتر باشد و بتوان آن را در آزاد راه جا داد ممکن است حذف استقرار عابرین پیاده ودوچرخه سواران نیز باید درانتخاب شکل یک تقاطع غیرهمسطح باید ملاحظه گردد.
برای راحتی بیشتر مثالهایی از اشکال تقاطع های غیرهمسطح در مباحث زیر برای موضوعات کلی برای تقاطع های سربازویی و یا بازویی وبرای طراحی بخصوصی که دارای دو یا چند ترکیب ساختار می باشند بررسی گردیده است.
اشکال عمومی تقاطع های غیرهمسطح بصورت مقیاسی ویا مثالهایی از امکانات موجود ن

شان داده شده است.

طراحی های سه بازویی
یک تقاطع غیرهمسطح با سه بازوی تقاطع که تشکیل شده است از یک یا چند تغییر ارتفاع در بزرگراه و یک راه یک طرفه برای تمامی حرکت های ترافیکی. وقتی که دو بازو از سه بازوی تقاطع غیرهمسطح تشکیل راه مستقیم را می دهند زاویه تقاطع یک زاویه تند نمی باشد عبارت تقاطع T شکل بکار می رود.هنگامی که تمام بازوهای تقاطع یک رفتار مستقیم دارند و یا زاویه متقاطع با بازوی سوم تقاطع کوچک است تقاطع ممکن است به عنوان یک تقاطع Y شکل شناخته شود. یک تمایز شفاف بین اشکال Y,T شکل خیلی مهم نیست. بدون توجه به زاویه تقاطع ورفتار حرکت مستقیم هر طرح اصلی تقاطع غیرهمسطح ممکن است برای یک تغییرات وسیع شرایط کاربرد داشته باشد. تقاطع های غیرهمسطح سه بازویی باید فقط در مکانهایی استفاده گردد که وسعت بخشیدن راه در آینده دریک گوشه از چهارگوشه که استفاده نمی گردد، غیرممکن است و یا اصلا مورد نظر نمی باشد. این مسئله به این دلیل می باشد که ایجاد تغییرات یا گسترش دادن تقاطع های غیرهمسطح سه بازویی در آینده بسیار دشوار می باشد.
شکل 10-9 طرحی از یک تقاطع غیرهمسطح سه بازویی که دارای یک اختلاف سطح می باشد را نشان می دهد. اشکال 10-9B , 10-9A طرح شیپوری که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد را نشان میدهد.
حرکات ترافیکی مستقیم از نقطه a به ‍c یک مسیر مستقیم قرار می گیرد. یک ضابطه برای انتخاب هر کدام از طرح ها بستگی به حجم حرکات گردش به چپ دارد، یعنی خطوط مستقیم ترافیک بیشتری را انتقال دهند ولوپ ها دارای حجم کمتری از ترافیک باشند. تقاطع های اریب بیشتر از تقاطع های راست گوشه مطلوب می باشد برای اینکه تقاطع های اریب دارای مسافت سفر کوتاهتری می باشند و دارای شعاع چرخش یکسان تری برای حجم ترافیک سنگین تر می باشند و زایه گردش کوچکتری برای گردش به چپ وجود دارد. در شکل 10-9A انحناء‌لوپ b-a قبل از

سازه شروع می شود که به راننده هشدار می دهد که انتظار یک شکست مهم را در انحناء داشته باشند.
مارپیچ های عبوری تشکیل یک تغییر سرعت یکنواخت وایجاد مانور لوپ و هم ایجاد سهولت در استفاده از سرعت بالا را می دهند.
قسمت دوکی شکل لوپ این امکان را فراهم می کند پیچش گردش به چپ حجم بالای ترافیک، یا به b، پهن و وسیع گرددکه باعث دست یافتن به سرعت بالاتری می گردد. خروجی لوپ رمپ در شکل 10-9b بخوبی در جلوی پل قرار گرفته است که باعث ایجد طول کاهش سرعت کافی در ب رمپ ها بسیار موثرند. انحنان گردش به چپ، b-a جلوتر از پل آغاز می گردد تا راننده بتواند پیش بینی لازم را داشته باشد.
نوع دیگری از تقاطع های تک پل سه بازویی، در شکل 10-9c نشان داده شده است که کمتر معمول می باشد که دارای لوپ هایی برای هر دو حرکات گردش به چپ می باشد. تقاطع غیرهمسطح نشان داده شده در شکل 10-9c دارای زمینه بسیار خوبی برای استفاده به عنوان پایه اولیه یک برگ شبدری نهایی می باشد. یک راه جمع کننده-پخش کننده ایجاد می گردد تا حرکات پیچش داخل راه اصلی حذف گردد. در مرحله دوم یک راه که به فرم یک چهار بازو در روبروی دسته T گسترش می یابد و رمپ های باقیمانده اضافه می گردند.
با توجه به ترافیک این نوع از تقاطع غیرهمسطح در مقایسه به انواع نشان داده شده در اشکال 10-9A , 10-9B نامرغوب تر می باشد بعلت اینکه هر دو حرکت گردشی به چپ از لوپ استفاده می کنند که باعث حرکت مارپیچ در مقابل همدیگر می شوند علاوه بر این رمپ لوپ های با شعاع کوچک به عنوان روش مناسب برای پایان دادن به آزاد راه به حساب نمی آیند. با وجود اینکه طرح برای تقاطع های غیرهمسطح در صورتیکه حجم گردش به چپها زیاد نباشند مناسب است اشکال نشان داده شده در شکل 10-9A,10-9B بیشتر ترجیح داده می شود در صورتیکه با شرایط مکان مورد نظر قابل پذیرش باشند برای شرایط مقایسه ای هزینه ساخت اشکال 10-9B,10-9A باید تقریبا یکسان باشند.
شکل 10-10 نوع پیشرفته تقاطع های غیرهمسطح T,Y را نشان می دهد که هر کدام دارای بیشتر از یک پل می باشند و یا دارای یک سازه با سه سطح متفاوت می باشند که تمام حرکت ها را بدون لوپ انجام می دهند.
این اشکال دارای هزینه بیشتری نسبت به اشکال تک سازه ای تک پل می باشند و فقط در شرایطی که تمامی عبور ومرور ماشینها بزرگ است کاربرد دارند.
در شکل 10-10A تمامی عبور و مرورها جهتی هستند سه پل ترکیب مورد نیاز است و حرکات مارپیچی دوری می گردد. این طرح برای یک تقاطع با آزاد راه دارای ترمینال برای یک آزاد راه ترمینال برای یک آزاد راه بزرگ دیگر مناسب می باشند.و
بعضی ارتباطات شاخه ای یا انشعابات اصلی مهم طراحی می گردند که در این فصل بررسی خواهد شد. مسیر این تقاطع غیرهمسطح ممکن است طوری تنظیم گردد که احتیاجات دسترسی به سمت راست راه کاهش یابد که یک تقاطع غیرهمسطح با پل دارای سه سطح مختلف را تشکیل می دهد بصورتیکه در شکل 10-10B نشان داده شده است.
بطور موثر نشان داده شده در شکل 10-10A ممکن است بر فرم نشان داده شده در 10-10 B

برتری داشته باشد که بدلیل وجود انحنای تند ذاتی در قسمت C-b در شکل 10-10B می باشد. با وجود اینکه معمولا برای مقایسه کامل هزینه ها احتیاج به آنالیز خاصی می باشد ولی معمولا اختلاف کمی در هزینه ها دارند. در بعضی موارد یک سازه دارای سه سطح مختلف پیچیده دارای هزینه ساخت کمتری می باشد.
شکل 10-10c یک تقاطع غیرهمسحط سه بازویی با یک طرح دسته کوزه دوبل را نشان می دهد ا مینیمم انحراف در مسیر مناسب می باشد ولی شعاع تقاطع نیز بطور قابل ملاحظه ای مهم است.
ترافیک ورودی خروجی به آزاد راه در تقاطع غیرهمسطح در سمت راست ورمپ ها معمولا بوسیله یک راه خطه انجام می گردد. این طرح از یک ترکیب سه تایی( اختلاف سطح سه تایی) استفاده می کند که حداقل دو تا از آناه دارای فاصله دو برابر راه می باشند. همانطور که در شکل 10-10B نشان داده شده است طرح اصلی میتواند طوری انجام گردد که هر دو رمپ های گردش به چپ با راه اصلی در یک نقطه برخورد کنند که بتوان یک پل اختلاف سه سطح را جایگزین یک ترکیب سه تایی به صورت نشان داده شده کرد.
شکل 10-10E یک نوع تغییر دیگر از شکل نشان داده شده در 10-10D,10-10c می باشد. راه های مجزا برای حرکات گردش به چپ بوسیله دو ترکیب( سازه) با دواختلاف سطح که رمپها را از راه اصلی مجزا می کند ایجاد گردیده است پلهای با اختلاف سطح باید با فضای کافی ایج اد گردند تا اجازه جابجایی به رمپ مجزا b-a بین آنها را بدهند و بنابراین از ایجاد سازه سوم در شکل 10-10c جلوگیری می کنند.این طرح ممکن است همانطور که در شکل 10-10f نشان داده شده است تغییر یابد. این طرح باعث ایجاد مسیر هموارتری در رمپ ها می گردد ولی عملکدر موفقیت آمیز به پیشین بخش مارپیچ که برای این دو حرکت به میزان کافی طولانی می باشد بستگی دارد.
شکل 10-11 یک تقاطع غیرهمسطح شیپوری در نقطه اتصال آزاد راه به راه اصلی محلی در یک بخش خارج شهری را نشان می دهد .یک سیمای منحصر به فرد از این شکل به این نحو است که راه محلی از روی یک راه آزاد راه و از زیر راه دیگر آن بخاطر شیب تند ناحیه عبور می کند.این طرح همچنین شعاع تند در لوپ را توضیح می دهد. طراحی براین اساس است که ترافیک سنگین تری توسط اتصال نیمه جهت دهنده حمل می گردد ولوپ دارای حجم سبک تری می باشد.

شکل 10-12 یک تقاطع غیرهمسطح بین دو آزاد راه در منطقه خارج شهری نشان می دهد.
طراحی جهت دهنده با شعاع بزرگ اجازه عمکلرد با سرعت بالا را برای عبور ومرور تامین می کند.جاده های کفاری یک عملکرد یک طرفه مناسب با اتصال از راه های تقاطع های غیرهمسطح که به میزان کافی امتداد دارند را تامین می کنند. فواصل جداسازی بین انشعابات اصلی و پایانه های رمپ که به دنبال آن می آیند باید به میزان کافی باشند تا یک عملکرد ترافیکی هموار را ایجاد نمایند. در این شکل سه ترکیب مجزا وجود دارد.
شکل 10-13 یک تقاطع غیرهمسطح سه بازویی جهت دهنده بین دو آزاده راه در یک گذرگاه

رودخانه را نشان می دهد. راه های گردش به طور قابل توجهی به نحوی طراحی می گردند که اجازه عملکرد با سرعت بالا را می دهند.
به انشعاب اصلی واتصالات شاخه ها در محل عبور رودخانه توجه کنید. یک ناحیه سه گوش خیلی وسیع تر در قسمت واگرایی نسبت به قسمت همگرایی جهت یک منطقه بهبود بخشید و یا امکان نصب یک تقلیل دهنده بوجود آمده است.
شکل 10-14 یک تقاطع غیرهمسطح از نوع شیپوری را نشان می دهد یک ورودی و خروجی دو خطه در پل در قسمت جلویی شکل هم سیستم خیابان محلی وهم حرکات آزاد راه به آزاد راه را تامین می کند.
تمامی حرکات تقاطع غیرهمسطح معمولا توسط این نوع تقاطع انجام می گیرد وخروجی ها بر روی منحنی ها بخوبی طراحی گردیده اند تا خروجی ها اشتباهی را کاهش دهند. خروجی در قسمت پایین در جلوی شکل بنحوی قرار گرفته است که از جلوی خط اصلی انحنا آغاز می گردد. قطعات سه گوش به طور قابل توجهی باطرح های مناسب طراحی گردیده اند.

طرح های 4 بازویی
تقاطع های غیرهمسطح با چهاربازویی متقاطع معمولا به 5 دسته از اشکال عمومی زیر تقسیم می گردند.
1-رمپ ها دریک گوشه از چهار گوشه
2-تقاطع های الماس شکل لوزی

3-تقاطع های داخل شهری تک جهتی
4-برگ شبدری های نیمه یا کامل دارای رمپ در دو یا سه گوشه
5-تقاطع ها با اتصالات جهت دهنده یا نیمه جهت دهنده
رفتارهای عملکردی وانطباق های هر یک از اشکال بصورت مجزا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.مثالهای واقعی از تقاطع های موجود و یا طراحی شده برای هر یک از انواع ارائه

خواهد گردید.

رمپ ها در یک گوشه:
تقاطع های غیرهمسطح بارمپ فقط در یک گوشه در تقاطع های با حجم ترافیک پایین کاربرد داد. در جایی که تقاطع غیرهمسطح به دلیل توپوگرافی خاص بوجود می اید وحجم ترافیک تاثیری در آن ندارد یک طراحی رمپ نزدیک به حداقل دو راهه معمولا جوابگوی تمامی ترافیک گردش خواهد بود. ترمینال های رمپ معمولا بصورت تقاطع T شکل اجرا می گردند.
محل های مناسب برای این نوع تقاطع خیلی محدود می باشند. یک محل معمول ممکن است در تقاطع یک بزرگراه خوش منظر یک بزرگراه دو خطه مربوط به یک بخش یا ایالت باشد که دارای حرکات گردشی سبک می باشد. ترافیک کامیون حداقل در منطقه وجود دارد ومنطقه وحفاظت محیط زیست بطور شاخص از اولویت برای ایجاد رمپ های اضافه برخوردار است.
در بعضی از تقاطعات غیرهمسطح ممکن است محدود کردن گسترش رمپ به یک گوشه به علت مسائل توپ گرافی عوارض شهری و یا دیگر محدودیت ها امر مناسبی باشد. حتی در شرایطی که حجم ترافیک نشان دهنده نیاز برای تسهیلات گردشی وسیع تری می باشد. در تقاطع های با رمپ فقط در یک گوشه یک درجه بالایی از مجرا سازی تنگه سازی در انتهای رمپ ها در فواصل میان ودر خطوط گردش به چپ در راه های مستقیم بطور معول مورد نیاز خواهد بود تا حرکات گردش را بخوبی کنترل کند.
در بعضی نمونه ها یک تقاطع غیرهمسطح تک گوشه ممکن است به عنوان اولین قدم در برنامه ساخت بنا نهاده گردد. در این موارد رمپ های اولیه باید طوری گردند تا به عنوان قسمتی از گسترش نهایی به حساب آیند. شکل 10-12A یک تقاطع غیرهمسطح تک گوشه در یک تقاطع بزرگراه ایالتی با یک راه خوش منظر که در مناطق کوهستانی خارج شهری قرار گرفته است را

نشان می دهد. قسمت اعظم شکل امتداد یافته رمپ بوسیله توپوگرافی تعیین گردیده است. ترافیکی ورودی به هر کدام از راه های سراسری بوسیله تابلوهای است کنترل می گردد. با وجود اینکه حجم ترافیک پایین است. ترافیک مربوط به حرکات گردشی سهمی مهمی از حجم کل را تشکیل می دهند.
شکل 10-12B یک تقاطع غیرهمسطح تک گوشه را نشان می دهد که به عنوان مرحله اولیه از برگ شبدری کامل یا نیمه راه دارا می باشد بدون اینکه نیاز به بازسازی یا تعمیر داشته باشد. مجراهای ساخته شده که استادانه درست گردیده است باعث ایجاد ایمنی و چشم انداز جذابی گردیده است.

تقاطع های غیرهمسطح الماسی(لوزی شکل)
ساده ترین وشاید معمول ترین نوع شکل تقاطع غیرهمسطح شکل لوزی است. یک تقاطع غیرهمسطح لوزی شکل هنگامی کامل است که دارای یک رمپ قطری یک طرفه از گوشه ها باشد.رمپ ها منحصر به پایانه های جریان آزاد ترافیکها در بزرگراه اصلی می باشند و گردش به چپ ها در شیب به راه های متقاطع محدود می گردند. تقاطع غیرهمسطح لوزی شکل در مقایسه با یک نیمه شبدری دارای چندین مزیت می باشد تمام ترافیک می توانند با سرعت نسبتا بالایی به راه اصلی داخل شوند و یا خارج گردند مانورهای گردش به چپ به ساخت سفر کمتری نیاز دارد و یک باند باریک اتصال در راه راست مورد نیاز است حتی بعضی اوقات فقط برای بزرگراه به تنهایی کافی می باشد.
تقاطع های غیرهمسطح لوزی شکل هم در مناطق داخل شهری وهم در مناطق خارج شهری کاربردی دارند. آنها بطور شاخص سازگار با تقاطع های اصلی فرعی که گردش به چپ ها در سطح راه فرعی متناسب است ومی تواند با حداقل دخالت در ترافیکی که به تقاطع از هر یک از جهت ها نزدیک می گردد جوابگو باشد.
در چهار راه در محل تقاطع راه که بوسیله پایانه ها شکل گرفته است بصورت هر یک از تقاطع T شکل در سطح عمل می کند و باید به نحوی که به طور مختصر در فصل 9 توضیح داده شده طراحی می گردد. به هر حال به دلیل اینکه این تقاطع ها دارای چهار بازو می باشند که دو تا از ا»ها یک طرفه می باشند مشکلی در کنترل ترافیک را جهت جلوگیری از ورود به مسیر اشتباه از تقاطع را ایجادمی کند. به همین دلیل یک میانه( حدفاصل میانی) باید در تقاطع ایجاد گردد تا تنگه سازی مناسب تسهیل گردد. در حالی که این میانه می تواند یک میانه رنگ شده باشد یک میانه بالا و پایین رفته با یک لبه شیبدار ارحج است. در بیشتر موارد علائم اضافی برای کمک به جلوگیری از استفاده تا مناسب از رمپ ها باید در طراحی تقاطع غیرهمسطح لحاظ گردد. مشکلات ورود

 

به مسیر اشتباه در فصل 9 و در بخش طراحی جهت کاهش ورود به مسیر غلط مورد بحث قرارگرفته است.
تقاطع های غیرهمسطح لوزی شکل معمولا احتیاج به چراغ گذاری در مکانهایی که خیابانهای متقاطع حجم ترافیک متوسط تا زیادی را تحمل می کند دارند. ظرفیت رمپ ها و خیابان متقاطع معمولا بوسیله کنترل با چراغ در پایانه رمپ ها تعیین می گردد. در این موارد عریض کردن راه ممکن است در روی رمپ ها و یا خیابان متقاطع در بخش تقاطع غیرهمسطح و یا هر دوی آنها مورد نیاز باشد. در حالیکه یک رمپ یک خطه ممکن است جوابگوی ترافیک آزاد راه باشد ممکن است که به دو یا سه خطه تبدیل می گردد و یا برای جا دادن ترافیک خیابان متقاطع تنگه سازی گردد و یا هر دو این مسائل انجام گردد تا ظرفیت مورد نیاز برای شرایط قسمت اختلاف سطح تامین گردد.این طراحی از افزایشی وسایل نقلیه انباشته شده در راستای رمپ و یا داخل آزاد راه جلوگیری می کند.
حرکات گردش به چپ در بسیاری از اشکال تقاطع های غیر همسطح لوزی شکل، همانطور که در شکل 10-16 نشان داده شده است معمولا نیاز به کنترل های چند فازی دارند.
شکل 10-16 تا 10-18 اشکال مختلفی از تقاطع های غیرهمسطح لوزی شکل را نشان می دهد. این تقاطع ها ممکن است دارای جاده های کناری باشند ویا نباشند. طراحی با منظور کردن جاده های کناری معمولا در مناطق پر از ساختمان معمول می بشاد اغلب به بخشی از این نوع تقاطع های غیرهمسطح در راستای آزاد راه بکار می رود. رمپ ها باید به جاده های کناری با حداقل فاصله (320ft)100m از تقاطع ارتباط داده شوند.مسافت بیشتر مطلوب تر خواهد بود چرا که باعث ایجاد طول مارپیچ کافی فضای کافی جهت انباشته شدن ماشین ها و خطوط گردشی در تقاطع می گردد . شکل 10-16c یک تقاطع غیرهمسطح خارج شهری لوزی شکل پهن شده است که دارای قابلیت تبدیل به یک برگ شبدری می باشد.

در یک تقاطع لوزی شکل بزرگترین مانع در عملکرد هموار ترافیک گردش به چپ در ترمینال تقاطع می باشد. مقدمات کار که ممکن است برای کاهش برخورد ترافیک مناسب باشد در شکل 10-18,10-17 نشان داده شده است. با استفاده از یک لوزی دو تکه ( هر تکه از رمپ ها به یک تقاطع مجزا که با هم در حدود یک بلوک فاصله دارند متصل گردیده است) همانطور که در شکل 10-17A نشان داده شده است برخوردها یا رسیدگی به چهار تقاطع بجای دو تا به حداقل می رسد که باعث کاهش

حرکات گردش به چپ در هر تقاطع از دو تا به یکی می شود . یک مشکل این نوع طراحی این است که ترافیک خروجی از آزاد راه نمی تواند به آزاد راه در همان تقاطع غیرهمسطح باز گردد. جاده های کندی که بصورت خطوط نقطه چین نشان داده شده است بستگی به طراح دارد.
شکل 10-17B یک لوزی دو تکه در اتصال یک جفت راه متقاطع یک طرفه با یک جاده کناری یک طرفه را نشان می دهد.
نتیجه آن ساده تر شدن طرح بندی وعملکرد هر دو تقاطع و ترمینال های در قسمت اختلاف سطح می باشد ترافیک خروجی از آزاده راه توانایی دسترسی آسان برای بازگشت به آزاد راه وادامه سفر در جهت یکسان را داراست.
شکل 10-17c یک تقاطع غیرهمسطح لوزی شکل با جاده کناری و راه های گردش کامل مجزای پیش بینی شده را نشان می دهد. این طرح در شرایطی که خیابان متقاطع دارای حجم ترافیک سنگینی می باشد و تقاضای قابل ملاحظه ای برای حرکات دوبرگردان می باشد بسیار مطلوب است راه های دارای گردش کامل در مجاورت خیابان متقاطع دارای عرض اضافی تهیه شده در زیرسازه(پل) و یا اگر خیابان متقاطع از روی آزاد راه عبور می کد در بالای سازه پل می باشند. به عنوان یک راه کار ترکیب های مجزا سازه ممکن است برای تامین حرکات دوربرگردان ایجاد گردد.
شکل 10-18 یک تقاطع غیرهمسطح لوزی شکل با بیش از یک سازه پل را نشان می دهد.طرح بندی در شلک 10-18A و تشکیلات متقاطع در شکل 10-18B بعضی اوقات بوسیله شرایط توپوگرافی و محدودیت های سمت راست القا می گردند. عملکرد اجرای تقاطع های غیرهمسطح در اشکال 10-18B, 10-18A دقیقا شبه همان نهایی است که در شکل 10-17A نشان داده شده است طرح بندی شکل 10-18B نیز همچنین ممکن است مورد استفاده قرا رگیرد تا حرکات پیچشی بین دو تقاطع غیرهمسطح با فواصل بسیار کم حذف گردد. این طرح بندی ها ممکن است در آینده بوسیله استفاده کردن از یک عملکرد یک طرفه بر روی خیابان متقاطع تغییر یابد کمتر نقص هر دو طرح در اشکال 10-18B, 10-18A به این نحو است که ترافیکی که از آزاد راه خارج می گردد نمی تواند بطور مستقیم به آن باز گردد و مسیر یکسان را ادامه دهد.فضای موجود بین تقاطع در ابتدای

امر توسط اضطرار شیب وطول کاهش سرعت و طول افزایش سرعت تعیین می گردد.
شکل لوزی با دو سطح یا سه سطح در شکل 10-18c که دارای یک سازه در سطح سوم می ابشد و 4 جفت رمپ دارد یک جریان ترافیک مستقیم بودن مزاحمت در دو طرف بزرگراه متقاطع ایجاد می کند. فقط حرکات گردش به چپ از سطح عبور می کند این طرح در مواردی که خیابان متقاطع حجم ترافیک بالایی را عبور می دهد و توپوگرافی اجازه می دهد کاربرد دارد. احتیاج به سمت راست راه نیز خیلی کمتر از طرح های با ظرفیت تقریبا یکسان می باشد. با وجود اینکه حجم بالای

ی از ترافیک مستقیم و گردشی جوابگو باشد یکی از معایب این تقاطع برای دوآزاد راه این است که بعضی حرکات گردشی بطور ذاتی با کاهش سرعت روبرو می شوند و با بطور کامل می ایستند.
در شرایط حجم های خیلی بالا از چراغ استفاده می گردد و تاثیرات آن بستگی به تعادل در حجم گردش به چپ دارد.
آنها بطور معمول برای ایجاد حرکت پیوسته در یک سری گردش به چپ ها زمانی که وارد آن ناحیه می شوند همزمان می باشند.
اشکال 10-20,10-19 مثالهایی از اشکال تقاطع های لوزی شکل را نشان می دهند که بعضا با کاربردهای معمول عرض متفاوت می باشند. شکل 10-19 یک آزاه راه که دارای یک تقاطع غیرهمسطح شکل با 3 اختلاف سطح در محل تقاطع با یک امکانات دسترسی کنترل شده دیگر است را نشان می دهد. در مناطق داخلی شهری جایی که یک خیابان متقاطع حجم بالایی از ترافیک را عبور می دهد یک تقاطع غیرهمسطح لوزی شکل 3سطح ممکن مناسب باشد.شکل 10-20 یک تقاطع غیرهمسطح پهن شده با پیش بینی ایجاد رمپ –لوپ در 4 گوشه آن را نشان می دهد.رمپ های لوزی شکل همچنین می توانند برای تبدیل به یک تقاطع غیرهمسطح برگ شبدری کامل تبدیل گردند. تقاطع غیرهمسطح نشان دا ده شده در شکل در حال حاضر در یک منطقه خارج شهری قرار گرفته است ولی منطقه به سرعت در حال پیشرفته می باشد. رمپ ها دارای عرض (14ft)4.2m می باشند وشیب آنها کمتر از 1 درصد می باشد. راه فرعی تشکیل شده است از یک بزرگراه چهار خطه با خطوط گردش به چپ در پایانه های رمپ لوزی کنترل ترکیبی تشکیل شده است از فقط یک تابلوی ایست برای ترافیک خروجی از رمپ که از آزاد راه وارد می شود.
ممکن است که استفاده از طرح رمپ های x در تقاطع های غیرهمسطح لوزی شکل در مناطق داخل شهری مفید باشد. به این طرح رمپ ورودی قبل از تقاطع اتفاق می افتد در حالیکه خروج بعد از خیابان متقاطع قرار خواهد گرفت.
این شکل همانطور که در شکل 10-21 نشان داده شده است می تواند رفتار جریان ترافیک را برا

ی راه های مستقیم در اطراف تقاطع لوزی شکل بهبود بخشد به هر حال انتظارات راننده باید مورد ملاحظه قرار گیرد.

سازه های غیرهمسطح(با اختلاف سطح)
انواع مختلفی از سازه ها( پل ها) برای جداسازی سطوح دو راه متقاطع یا یک بزرگراه و یک راه ریلی بکار می رود. با وجود اینکه خیی از ابعاد طراحی سازه ها نیز باید مورد ملاحظه قرار گیرد این بحث

فقط به طرح هندسی سازه های جداکننده سطوح محدود می گردد. بعضی از وجوه طراحی سازه ای بستگی به تاثیر آنها بر طرح هندسی راه دارد. این مبحث بطور وسیع به اختلاف سطوح بزرگراه ها می پردازد ولی بیشتر طراحی های هندسی این بخش قابل کاربردهای راه های ریلی نیز می باشد.
انواع سازه های جداساز
سازه های جداکننده سطوح بوسیله 3 نوع معمول شناسایی می گردند: نوع عرشه، سراسری، نیمه سراسری.
نوع عرشه معمول ترین نوع اختلاف سطوح می باشد به هر حال نوع های سراسری ونیمه سراسری برای سازه های ریلی مناسب می باشند در موارد بخصوصی که دهانه ها طولانی و تفاوت بین سطوح راه ها به شدت محدود است ممکن است از پلهای خر پایی استفاده گردد.

پلهای با شاه تیرهای سراسری در مقایسه با پلهای با عرشه سراسری محدودیت های عمودی را کاهش می دهند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بسیج مستضعفان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بسیج مستضعفان pdf دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بسیج مستضعفان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بسیج مستضعفان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بسیج مستضعفان pdf :

بسیج مستضعفان
تشکیل بسیج مستضعفین، ارتش بیست میلیونی به فرمان امام خمینی (ره) هوشیاری و درایت بی نظیر حضرت امام خمینی (ره) از جمله اساسی ترین عوامل در جهت خنثی سازی توطئه ها به حساب می آید که به برکت این دوراندیشی و هدایت انقلاب در مسیر اصلی خود، زمینه انقلاب دوم فراهم آمد و با سقوط لانه جاسوسی امریکا در تهران و برملاشدن ماهیت سلطه جو و تجاوزکارانه امریکا، شیطان بزرگ با ضربه ای سخت و جبران ناپذیر روبرو شد.

اسناد بدست آمده از لانه جاسوسی و اظهارات صریح حکام امریکایی مردم و رهبران کشور و بویژه حضرت امام را با این حقیقت آشکار مواجه ساخت که احتمال مداخله نظامی امریکا و هجوم وی به جمهوری اسلامی، امری بعید و غیرممکن نبوده و با توجه به سوابق این کشور در جهان لزوم آمادگی مردم جهت مقابله و رویارویی را در کوتاهترین زمان ممکن آشکار می ساخت.

بر این اساس امام امت در پنجم آذرماه سال 58، یعنی در مدتی کمتر از یک ماه بعد از انقلاب دوم، فرمان تاریخی تشکیل بسیج را صادر فرمودند:
یک مملکت بعد از چند سالی که بیست میلیون جوان دارد باید بیست میلیون تفنگدار داشته باشد و بیست میلیون ارتش داشته باشد و یک چنین مملکتی آسیب پذیر نیست و مردم دلسوخته و مسلمان پاکباخته که دل در گرو عشق به انقلاب و هدفهای والای آن داشتند، با آمادگی و قصد و اراده خلل ناپذیر جهت پاسداری از دستاوردهای انقلاب گروههای مقاومت مردمی را درپایگاههای بسیج و در آن زمان در مساجد سراسر کشور تشکیل دادند.

اولین تجربه آنها به صورت عملی یاری رساندن به سپاه و کمیته در قالب رویارویی با ضدانقلاب و خنثی سازی توطئه های آنها بود و از این راه نقش موثری در خدمت به انقلاب و اهداف الهی آن هم نشان دادند.

با هجوم و تجاوز ارتش عراق به کشور اسلامیمان در شهریور 59 این اعتقاد که یک سازماندهی جهت تشکیل بهتر نیروهای مردمی بوجود آید، قوت گرفت و از آن پس نیروهای مردمی صاحبان اصلی انقلاب اسلامی جهت حضور گسترده در جبهه گروه گروه به بسیج ملحق گردیدند و عملیاتهایی چون طریق القدس، حصر آبادان، فتح المبین، ثامن الائمه و الفجر 8 ، کربلای 5 و ;. از دستاوردهای عظیم این تشکل الهی بود.

اگر امروز توفیق این را داشته ایم که کشور اسلامیمان و ملت سلحشور آن را از گزند نابکاران و نااهلان تاریخ حفظ کنیم به یمن حضور گسترده بسیج بوده و لاغیر. چنان که رهبر فقید انقلاب اسلامی حضرت امام (قدس سره) فرمودند:
رحمت و برکات خداوند بر بسیج مستضعفان که بحق پشتوانه انقلاب است.
آری رزمنده بسیجی، ضمن توان رزمی بسیار بالا در نبرد نامنظم، جنگجوی قابلی دردفاع منظم بحساب می آید تا حدی که سلاحهای سنگینی چون توپ و تانکهای پیش رفته را به حرکت در آورده و روبروی دشمن قرار داده.

هدف از تشکیل واحد بسیج مستضعفین ایجاد توانایی های لازم در کلیه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی به منظور دفاع از کشور، نظام جمهوری اسلامی و همچنین کمک به مردم به هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه یا هماهنگی مراجع ذیربط می باشد.
بسیج جایگاهی ملکوتی است. مکانی برای درس چگونه زیستن انسانها، جایگاه عشق و صفا و صمیمت و در یک کلام، شهید جبهه ها و قهرمان یا مظلوم پشت جبهه هاست.
بیش از یکسال از صدور فرمان امام خمینی (رحمه الله علیه) مبنی بر تشکیل بسیج نگذشته بود که رژیم بعثی عراق در تحقق اهداف پلید نظام سلطه جهانی، هجوم همه جانبه خود را به میهن اسلامی ما آغاز کرد.
انقلاب اسلامی در آن اوضاع بحرانی ناشی از دگرگونی ها و تغییر و تحولات آن زمان، هیچ گونه، آمادگی لازم را برای مقابله با متجاوزان بعثی نداشت. ارتش جمهوری اسلامی ایران که با حمایت امام خمینی (رحمه الله علیه) توانسته بود جایگاه خود را پیدا نماید، در حال خودسازی و تثبیت نظم و انظباط بود. سپاه پاسداران هم که نهادی نوپا و برای حفظ امنیت شهرها به وجود آمده بود، فاقد هرگونه تجهیزات لازم و تجربه کافی برای مقابله با تجاوز خارجی بود.
از آن سو دشمن هم با ارتشی تا بن دندان مسلح و برخودار از پشتیبانی قدرتهای استعمارگر، کشور را مورد هجوم قرار داد. در این اثنا بود که نقش بسیج به عنوان یک نیروی جوشیده از متن مردم انقلابی، در صحنه دفاع مقدس ظهور پیدا کرد. دشمن که سودای فتح سه روزه را در سر می پروراند، در همان روزهای نخستین با مردمی مواجه شد که با دست خالی به دفاع از کیان مقدس نظام اسلامی خود برخاسته بودند و از ایثار خون خویش دریغ نمی کردند، جوانان سلحشوری که به فرمان امام (رحمه الله علیه) در پایگاههای مقاومت تحت نام “بسیجی” گرد آمده بودند و با کوچکترین اشاره ایشان به جبهه های نبرد می رفتند و تا آخرین قطره خون خویش ایستادگی و مقاومت می کردند.

در طول هشت سال دفاع، بسیج آن چنان درخشید که دشمنان اعتراف کردند که “قدرتی در بسیج نهفته است که می تواند با یکایک ارتش های کلاسیک جهانی مقابله کند”. بسیج علاوه بر حضور در خط مقدم نبرد وظیفه جذب، آموزش و سازماندهی نیروهای مردمی و اعزام آنها را به جبهه های نبرد برعهده داشت و در این مدت توانست جمیعت مؤمن و صاحب ارزشی را از امت حزب الله، در درون خود بپروراند و پایه ریزی ارتش مردمی را دنبال کند و سرانجام پس از هشت سال دفاع مقدس، بسیجیان مظلوم و سلحشور جبهه های توحید به همراه امت شهیدپرور، از این آزمایش الهی سربلند و پیروز بیرون آمدند.

از نوجوان 13 ساله تا پیرمرد 80 ساله در میان خیل عظیم شهدای بسیجی مشاهده می شود. امام راحل این چهره های مظلوم را به شایستگی تمام به تصویر کشیدند و فرمود:
شما آئینه مجسم مظلومیت ها و رشادت های این ملت بزرگ، در صحنه نبرد و تاریخ مصور انقلابید. شما فرزندان دفاع مقدس و پرچمداران عزت مسلمین و سپر حوادث این کشورید.
شرکت خواهران در بسیج:

جهاد در مکتب اسلام از فروع دین و از واجباتی است که استواری دین به آن بستگی دارد، زیرا اسباب سربلندی اعتلا و کمال و استقلال جامعه مسلمانان می شود و آن را در برابر دیگر ملل و دشمن متجاوز آبرو و عزت می بخشد. لذا به سبب آنکه دفاع در هر جامعه اسلامی حالت وجوب همگانی دارد، و چون مقدمه واجب نیز واجب می گردد و باید مسلمانان اعم از زن و مرد برای ایجاد زمینه آموزش و حفظ توانایی های دفاعی که خود مقدمه است، کوشش نمایند.

به این ترتیب بر زنان مسلمان نیز واجب است تا در جهات گوناگون، از جمله رزمی، نظامی برای مقابله با دشمن مهاجم به کشور اسلامی، آماده دفاع باشند.
بر همین مبنا آموزش نظامی خواهران نیز در بسیج آغاز شد و علاوه بر آن با فرموده های امام خمینی (ره) در سالروز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها نکات مبهم آن نیز تبیین گردید.
ایشان فرمودند:”حضرت زهرا سلام الله علیها مجاهده و مخاطبه با حکومتهای وقت داشت و آنها را محاکمه می کرده اند، شما باید از ایشان تبعیت کرده و به او اقتدا کنید تا در روز زن وارد شوید و اگر بپذیرید، هم باید در میدان تحصیل و علم و هم در میدان دفاع از اسلام مجاهده نمایید، که دفاع از اسلام از مهماتی است که بر هر مرد و زن و هر کوچک و بزرگی است. البته در آن محیطی که شما تعلیم نظام می بینید باید محیط آزاد و صحیح و همه جهات عفاف محفوظ گردد.”

مرکز بسیج خواهران مأموریت جذب، آموزش و سازماندهی بانوان کشور را بر عهده دارد و تاکنون توانسته است در امر آموزش خواهران در زمینه های نظامی امدادگری، عقیدتی، سیاسی و سوادآموزی، خدمات و اقدامات مؤثری انجام دهد

.

همچنین خواهران بسیجی در دوران دفاع مقدس در پشت جبهه ها نیز حضوری فعال داشتند و و تدارک

– سالگرد تشکیل بسیج مستضعفان، یادآور خاطره پرشکوه مجاهداتی است که در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی، زیباترین تابلوهای ایثار و فداکاری همراه با نجابت و فروتنی و توأم با شجاعت و رشادت را ترسیم کرده است. خاطره جوانمردان پاکدامن و غیوری که شیران روز و زاهدان شب بودند و صحنه نبرد با شیطان زر و زور را با عرصه جهاد با نفس اماره به هم آمیختند و جبهه جنگ را محراب عبادت ساختند. جوانانی که از لذات و هوسهای جوانی برای خدا گذشتند و پیرانی که محنت میدان جنگ را بر راحت پیرانه سر ترجیح دادند و مردانی که محبت زن و فرزند و یار و دیار را در قربانگاه عشق الهی فدا کردند؛ خاطره انسانهای بزرگ و کم ادعایی که کمر به دفاع از ارزشهای الهی بستند و از هیبت دروغین قدرتهایی که برای حفظ فرهنگ و ارزشهای جاهلی غرب به مصاف ارزشهای الهی آمده بودند، نهراسیدند.

ایل مو- هر کس که در دل برای سرنوشت خود، سرنوشت این ملت و آینده ایران اسلامی ارزش قائل است آن کسی که برای استقلال و هویت ملت خود ارزشی قائل است، آن کسی که از تسلط قدرتهای بیگانه بیزار است، آن کسی که برایش آینده این کشور و این ملت و آینده دنیای اسلام یک هدف بزرگ محسوب می شود، آن کسی که از رنج های ملت فلسطین دلش خون است ; آن کسی که مایل است بیش از یک میلیارد مسلمان دنیا قدرت عجیبی را تشکیل بدهند که بشریت را به سمت کمال هدایت کنند و خودشان در قله کمال قرار بگیرند، آن کسی که این احساسات و این درکها را دارد و حاضر است در این راه قدمی بردارد او بسیجی است.

از بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع خانواده های مکرم شهدای اراک 24/8/79
******
– وجود بسیج باید ما را وادار کند به شکر الهی، نشاط جوانان بسیجی باید ما را وادار کند به شکر الهی;
از بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع بسیجیان 29/7/79
******
– بسیج یعنی حضور بهترین و بانشاط ترین و باایمان ترین نیروهای عظیم ملت در میدان هایی که برای منافع ملی، برای اهداف بالا، کشورشان به آنها نیاز دارد، همیشه بهترین و خالص ترین و شرافتمندترین و پرافتخارترین انسانها این خصوصیات را دارند. بسیج در یک کشور، معنایش آن زمره‌ای است که حاضرند این پرچم افتخار را بر دوش بکشند و برایش سرمایه گذاری کنند.
از بیانات مقام معظم رهبری در جمع بسیجیان 29/7/79
******

– چرا در تبلیغات جهانی و رادیوها به بسیج اهانت می شود؟ بسیج را که در خور تشویق و تعظیم و تحسین است مورد اهانت و بی مهری قرار می‌دهند؟ چون نقش بسیج را در حفظ استقلال ملی، در حفظ غرور ملی در حفظ افتخارات ملی، در تأمین منافع ملی، و بالاخره از همه در اعلاء پرچم اسلام و نظام جمهوری اسلامی می‌دانند به جد با بسیج دشمنند، امّا دشمنی آنها فایده‌ای ندارد.
از بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع بزرگ بسیجیان 29/7/79
******
– انکار بسیج و بی احترامی به آن، یا نابخردانه است، یا خائنانه است. تا وقتی برای این کشور امنیت لازم است تا وقتی که این کشور و این ملت به امنیت احتیاج دارد. یعنی همیشه، چون همیشه احتیاج به امنیت هست، به نیروی بسیج به انگیزه بسیجی، به سازماندهی بسیجی و به عشق و ایمان بسیجی احتیاج است.
از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با گروه کثیری از سپاهیان و بسیجیان در مشهد 10/6/78
******
– بسیج یعنی نیروی کارآمد کشور برای همه میدانها.
از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با سپاهیان و بسیجیان 2/9/77
******
– ملتهایی که مردم در آن از نظر مسئولان آن کشور نقشی دارند، همه جا چیزی شبیه بسیج هست منتهی به این درخشندگی، به این فراگیری، به این زیبایی، به این فداکاری، من در جایی سراغ ندارم;
از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با سپاهیان و بسیجیان 2/9/77
******
– علت اینکه در کشور ما بسیج این طور درخشان شد و شکفت چه بود؟ ایمان عاشقانه، ایمان عمیق، ایمان توام با عواطف که از خصوصیات ملت ایران است، مثل بعضی از ملتهای دیگر، عواطف در این ملت جوشان است کلید بسیاری از مشکلات است. این ایمان با آن عواطف همراه شد و این رودخانه عظیم خودشان را به این دریای پهناور تبدیل کرد و مشکلات را در هر جایی که لازم بود از بین برد.
از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با سپاهیان و بسیجیان 2/9/77

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی اصول و مبانی شهرسازی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی اصول و مبانی شهرسازی pdf دارای 65 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اصول و مبانی شهرسازی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه بررسی اصول و مبانی شهرسازی pdf

2-2) مبانی نظری خاص

2-2-1   تعریف و تعیین معیارها و اهداف طراحی 

1-2-2-1   چشم انداز 

2-2-2-1  حوزه بندی سوات

3-2-2- 1  اهداف و راهبرد

2-2-2 ) تقسیمات کالبدی پیشنهادی محدوده

1-2-2-2  شبکه دسترسی پیشنهادی

2-2-2-2 تعیین محلات و نواحی در محدوده 

 

3-2-2-2تعیین مراکز محلات و نواحی محدوده 

 

2-2-3) تعیین سرانه ها و تراکم پیشنهادی در محدوده 

1-2-2-3  سرانه پیشنهادی

2-2-2-3  تراکم ساختمانی پیشنهادی

              تراکم اقتصادی

              تراکم سایه اندازی

              تراکم پیشنهادی

2-2-4 ) تعیین جمعیت پذیری در تقسیمات پیشنهادی محدوده ها 

2-2-6 ) الگوی توزیع کاربری ها 

 

 

تهیه طرح تفصیلی ناحیه 1:

3_1_ تهیه نقشه کاربری اراضی پیشنهادی 

3_2_ تهیه نقسه شبکه معابر پیشنهادی و مقاطع عرضی مربوطه 

3_3_ دفترچه ضوابط و مقررات پیشنهادی مربوط

3_3_1_ نحوه استفاده از اراضی و کاربری های مجاز و سازگار و ناسازگارو هم جواریها 

3_3_2_ تراکم های مجاز ساختمانی

3_3_3_ تفکیک و ابعاد قطعات

3_3_4_ دسترسی و معابر

3_3_5_ ضوابط مربوط به نماسازی

3_4_ تعیین پروژه های پیشنهادی موضعی و موضوعی

3_5_ برآورد مالی فیزیکی طرح 

 

 

2-2) مبانی نظری خاص

2-2-1   تعریف و تعیین معیارها و اهداف طراحی 

1-2-2-1   چشم انداز 

 

حوزه بندی

  در فرایند حوزه بندی محدوده مورد مطالعه جهت دستیابی به حوزه هایی که ویژگیهای غالب آنها نسبتا یک می باشد به چند حوزه مطابق نقشه دست می یابیم . طبق نقشه مذکور حوزه های شماره 1 و 2 و 3 براساس عوامل زیر تقسیم بندی شده است . 

1_ ریخت شناسی بافت 

2_ دانه بندی قطعات 

3_ دسترسی ها 

4_ اجتماعی – اقتصادی

5_ سازمان بصری – ادراکی 

6_ سازمان عملکردی 

  در نهایت طبق جدول سوات زیر به بررسی کل محدوده می رسیم .

3-2-2- 1  اهداف و راهبرد

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله ارزیابی الگوی بیان ژن کیتیناز در پاسخ به بیماری سفیدک پودر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ارزیابی الگوی بیان ژن کیتیناز در پاسخ به بیماری سفیدک پودری در گیاه جو pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارزیابی الگوی بیان ژن کیتیناز در پاسخ به بیماری سفیدک پودری در گیاه جو pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزیابی الگوی بیان ژن کیتیناز در پاسخ به بیماری سفیدک پودری در گیاه جو pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارزیابی الگوی بیان ژن کیتیناز در پاسخ به بیماری سفیدک پودری در گیاه جو pdf :

جو یکی از قدیمیترین غلات است که در مناطق معتدله دنیا کشت میشود و از نظر تولید رتبه چهارم را در جهان به خود اختصاص داده
است سفیدک پودری یکی از مهمترین بیماریهای خسارتزا در تولید جو میباشد. بنابرین آگاهی از وجود ژنهای مقاومت در بین ارقام

و گونههای اهلی جو و همچنین موثر بودن این ژنها در برابر جمعیتهای قارچ موجود بسیار با اهمیت است. یکی از ژن های درگیر در واکنش مقاومت در جو ژن کیتیناز است که از جمله گروه ژن های واکنش دفاعی می باشد و معمولا پس از حمله بیمارگر سطح بیان آن توسط سلولهای گیاهی افزایش می یابد. به منظور مطالعه الگوی بیان ژن کیتیناز از واکنش زنجیره ای پلیمراز استفاده شد. پس از آلودگی با بیماری سفیدک پودری در مرحله گیاهچه ای، نمونه برداری در زمان های مختلف 0-10) روز) انجام شد وصورتاستخراج RNA کل
گرفت. پس از سنتز cDNA، تغییرات میزان بیان ژن مذکور اندازه گیری شد. با توجه به نتایج به دست آمده میزان بیان ژن کیتیناز در رقم

مقاوم از تیمار شش ساعت پس از آلودگی تا 12 ساعت پس از آلودگی به طور قابل توجهی افزایش یافت. اگر چه در تیمار 10 روز مقداری کاهش نشان داد ولی به طور کلی نسبت به لاینهای حساس میزان بیان ژن افزایش یافت به طوریکه در تیمار 12 ساعت میزان بیان آن 11/18 برابر نسبت به شاهد افزایش داشت. در لاین های حساس ابتدا میزان بیان ژن کاهش یافت سپس تظاهر تاخیری را نشان داد که موجب شد میسیلیوم قارچ فرصت گسترش بیشتری را در سلولهای مزوفیل پیدا کند.

کلمات کلیدی: جو، سفیدک پودری، کیتیناز، بیان ژن، Real-time PCR

مقدمه
جو یکی از قدیمیترین غلات است که در مناطق معتدله دنیا کشت میشود و رتبه چهارم را در جهـان بـه خـود اختصـاص داده اسـت .(2) سـفیدک

پودری ( powdery mildew )، یکی از بیماریهای مهم برگی جو در جهان، بهخصوص در چین و سایر مناطق سردتر در آسیا، شمال اروپا،
و شرق آمریکا میباشد. قارچ عامل بیماری سفیدک پودری جو با نام علمـی Blumeria graminis f.sp. Hordei یـک بیـوتروف اجبـاری

است که قادر است تمام قسمتهای هوایی گیاه میزبان را آلوده سازد. در نتیجه اثر منفی روی فعالیت فتوسنتزی گیاه دارد. کـاهش عملکـرد میتواند به بالای 40 درصد برسد کاهش عملکرد مرتبط با کاهش اندازه دانه و تعداد در واحد سطح میباشد .(3) یکی از راه های مبارزه با ایـن عوامـل بیماریزا استفاده از ژنهای مقاومت میباشد که از نظر اثرات اقتصادی و زیست محیطی بسیار کارآمدتر از روشهای دیگر مثل مبارزه شیمیایی میباشـد.

مقاومت به بیماری در گیاهان شامل شناسایی حمله پاتوژن است که به وسیله فعالسازی پاسخ دفاعی دنبال میشود. تغییر در بیان ژن اولیـه بـرای فعـال شدن مکانیسمهای دفاعی مهم هستند و تغییرات رونویسی در چندین اثرات متقابل سازگار و ناسازگار گیاه- پاتوژن گزارش شدهانـد .(1) یکـی از ژن
های درگیر در واکنش مقاومت در جو ژن کیتیناز است که از جمله گروه ژنهای واکنش دفاعی می باشد و معمولا پس از حملـه بیمـارگر

سطح بیان آن توسط سلولهای گیاهی افزایش مییابد. تعدادی از ژنهای کیتینیاز متعلق به گونـه هـای مختلـف Streptomyces ماننـد: S. S. griseus ,(4 )coelicolor و .(4) S. olivaceoviridis جداسازی و ویژگی های آن ها تعیین شـده انـد. کیتینازهـا یـک گـروه اصـلی از گلیکوزیل هیدرولازها می باشند که قادرند اتصال (بتا 1 به (4 را در کیتین هیدرولیز کـرده و آنرا بـه ترکیبـات الیگوسـاکاریدی محلـول و

1

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق هلال احمر pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق هلال احمر pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق هلال احمر pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق هلال احمر pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق هلال احمر pdf :

بخشی از فهرست تحقیق هلال احمر pdf

فهرست مندرجات
• صلیب سرخ و هلال احمر بزرگترین سازمان بشر دوستانه دنیا
• بانیان این انجمن عبارتند بودند از:
• تشکیلات
• تاریخچه ورود ایران به کنوانسیون بین المللی صلیب سرخ
• ایران، تنها استثنای جهان
• تاسیس جمعیت شیر و خورشید سرخ
• اولین تجربه های جمعیت شیر و خورشید سرخ
• هلال احمر در ایران
• منابع

صلیب سرخ و هلال احمر بزرگترین سازمان بشر دوستانه دنیا
در سال 1863 انجمن سلامت عمومی ژنو توسط پنچ شهروند سوئیسی تاسیس شد. این افراد تحت تاثیر کتابی از هنری دونانت (Henry Dunant) که عقاید بشردوستانه وی را درباره پرستاری و مراقبت از بیماران و مجروحین جنگی بیان می کرد، اقدام به تاسیس انجمن خود نمودند. در کتاب دونانت پیشنهاد شده بود که خدمت به آسیب دیدگان و نظامیان زخمی، فعالیتی بی طرف محسوب گردد.
بانیان این انجمن عبارتند بودند از:
هنری دوفور (1787-1875) ژنرال سوئیسی که در سال اول فعالیت انجمن به عنوان رئیس انجمن، و از آن پس به عنوان رئیس افتخاری باقی ماند. گوستاو موینر (1826-1910) وکیل جوان و باهوش که تمامی عمر خود را در خدمت صلیب سرخ و گسترش سازمان صرف نمود. لوئیس آپیا (1818-1898) و تئودور ماینویر (1806-1869)، و هنری دونانت که پزشکانی با وسعت نظر بوده و سعی بر کاهش دردهای نوع بشر داشتند.
به واسطه تیزهوشی و درایت موینر، کمیته در اکتبر 1863 طی فراخوانی بین المللی از 16 کشور دعوت به عمل آورد تا نسبت به حصول توافقی براصول و باورهای کمیته در مورد حمایت از مجروحان جنگی، اقدام کرده و باورهای بشردوستانه خود را به رسمیت شناسند. کمیته همچنین اصول و باورهای خود را به دیگر ملل دنیا معرفی نمود و از آنها برای عضویت، دعوت به عمل آورد. سرانجام با تلاشهای بانیان و دیگر بشر دوستان، انجمن پنج نفره به جمعیت صلیب سرخ جهانی تبدیل شد.

کمک رسانی صلیب سرخ در جریان نا آرامیهای کنیا در آفریقا
در سال 1864 جامعه بین الملل طی کنفرانس ژنو به تصمیم گیری درباره قوانین برخورد با اسرا، زخمی ها و غیر نظامیان در جنگها می پرداخت. کنفرانس ژنو از توافق 1863 اعضای صلیب سرخ جهانی به عنوان مرجعی برای تعریف قوانین خود بهره برد. طی این قوانین، بی طرفی جامعه پزشکی در جنگها، حین کمک رسانی و مداوای مجروحین جنگی تعریف شد. در این معاهده بین المللی مصونیت نیروهای امداد رسان و پزشکی در میدانهای جنگ، از حملات نیروهای متخاصم نیز به تائید رسید.
همچنین در همین سال نشان صلیب سرخ رنگ بر روی زمینه سفید، ابتدا توسط 12 عضو و سپس توسط تمامی اعضا به رسمیت شناخته شد. با شروع به کار صلیب سرخ جهانی قانون دیگری نیز به مجموعه قوانین آن افزوده شد. این قانون به محافظت از مجروحین و اسرای جنگی در نبردهای دریایی می پرداخت.
صلیب سرخ، تاکنون در میادین جنگ، جان بسیاری را نجات داده و زخمهای بسیاری را مرحم بخشیده است. اعضای صلیب سرخ در این راستا، خود را از انجام سخت ترین و خطرناکترین ماموریتها، نیز معاف نکرده اند. بدین ترتیب صلیب سرخ جهانی دامنه فعالیتهای خود را آهسته آهسته گسترش داده است، بطوری که اکنون برنامه های منظم بشر دوستانه خود را در زمان صلح نیز به انجام می رساند.

کمکهای هلال احمر در جاده منتهی به فلوجه - عراق
تشکیلات
صلیب سرخ سازمانی اکیدا بی طرف است، و کلیه منابع و توانایی های خود را درجهت اهداف بشر دوستانه و کاهش آلام بشر به مصرف می رساند. کشورهای اسلامی جمعیتی به نام هلال احمر را که همانند صلیب سرخ بوده و ارتباطی نزدیک با آن دارد تاسیس کرده اند.
فدراسیون صلیب سرخ و هلال احمر از 181 عضو تشکیل می شود. دبیرخانه مرکزی در ژنو قرار دارد و بیش از 60 نمایندگی برای پشتیبانی و انتقال کمکهای بین المللی به مناطق جنگی و مصیبت زده، در سراسر دنیا فعال هستند. جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر با 97 میلیون داوطلب و 300000 کارمند سالانه به بیش از 230 میلیون نیازمند رسیدگی می کنند. جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر توسط اعضای داوطب خود در کشورهای عضو به طور جهانی عمل می کنند و تمامی اعضا هنگام وقوع حوادث مصیبت بار به کمک یکدیگر می شتابند و به درمان، اسکان آواره گان و پناهنده گان حوادث طبیعی و یا جنگها می پردازند.

اهداف
فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، بزرگترین سازمان بشر دوستانه دنیاست، که بدون هیچ تبعیضی از قبیل ملیت، نژاد، عقاید دینی و دیدگاههای سیاسی کمکهای خود را به بشریت ارائه می کند. هدف اصلی فدراسیون ارتقاء سطح زندگی مردم آسیب پذیر توسط بسیج نیروهای بشردوستانه است.
این نهاد بین الملل برنامه هایی بلند مدت و همچنین برنامه های ضرب العجلی در مواق بحرانی دارد:
• برپایی پناهگاههای اضطراری جهت تغذیه و امدادرسانی.
• کمپ های اضطراری برای تهیه آب آشامیدنی و سرویس های بهداشتی.
• یافتن اعضای خانواده های مصیبت زده.
• آموزش وسیع کمکهای اولیه و مراقبت های پزشکی در مواقع اضطراری.
• پیشگیری و ریشه کنی بیماری ها.
• پیشگیری از گسترش ایدز.
• تامین نیازهای خونی توسط جمع آوری و نگهداری خون در مواقع ضروری.
• ساماندهی به فعالیتهای داوطلبین.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   131   132   133   134   135   >>   >