مقاله اوتیسم pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اوتیسم pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اوتیسم pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اوتیسم pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اوتیسم pdf :

اوتیسم
Autism

مقدمه
یک قرن پیش اختلالاتی که امروزه در طیف اوتیستیک قرار دارند، از نظر دیگران نوعی مشکل انضباطی یا رفتار ضد اجتماعی قلمداد می‌شدند، چرا که به نظر می‌رسید افراد مبتلا به اوتیسم، با وجود برخورداری از توانایی‌های ه

وشی، بر تداوم رفتار‌های نامناسب خویش اصرار می‌ورزند. در آن زمان اطلاعات فعلی در مورد انواع و اجزای مختلف هوش وجود نداشت. امروزه می‌دانیم که هوش از مجموعه‌ای از توانایی‌های متنوع در تعامل با یکدیگر و محیط تشکیل شده است که به درجات متفاوت و در ترکیب‌های خاص در افراد مختلف جلوه‌گر می‌شود. در جهان ک

م نیستند افرادی که تجزیه و تحلیل هندسی را ساده‌تر از صحبت کردن می‌دانند.
اوتیسم درشکل کلاسیک یک بیماری ناتوان کننده است. اگرچه علل این بیماری ناشناخته است، اما شواهد علمی حاکی از آن است که ژنتیک در ایجاد آن نقش مهمی دارد. بسیاری از مبتلایان، دچار کم توانی ذهنی نیز هستند. اما اوتیسم چهره‌های متنوعی دارد، و علائم آن (مانند افزایش فشار خون) دارای طیفی است که افراد مبتلا، بسته به این که در کدام قسمت آن قرار داشته باشند، از درجات مختلف اختلال رنج می‌برند. اما آیا علائم اوتیست

یک را می‌توان توسط مقیاسی اندازه‌گیری کرد؟ در این صورت آیا مرزی مشخص بین حالت طبیعی و غیر طبیعی وجود دارد؟ آیا غیر طبیعی بودن این حالات همیشه مشکل زا است؟ سیمون بارون کوهن روان‌شناس دانشگاه کمبریج با ارائه فرضیه‌ای سعی کرده است به تمامی این سؤالات پاسخ دهد. او اوتیسم را عدم تعادل میان دو نوع هوش می‌داند، یعنی هوشی که برای درک دیگران استفاده می‌شود (همدلی کردن یا Empathizing)

 

و هوشی که برای درک اشیاء استفاده می‌شود ( نظم بخشیدن یا Systematizing). اگرچه اکثر افراد هر دو توانایی را دارند، اما مطالعات نشان می‌دهد که زن‌ها در همدلی کردن و مردان در نظم بخشیدن قوی‌تر هستند. طبق نظریه کوهن، اوتیسم صرفاً حالت تشدید یافته‌ای از الگوی هوشی مردانه است، یعنی اشتیاق شدید به نظام‌های قانونمند و ناتوانی در دست یافتن به احساسات و مقاصد افراد.
هر چند واقعیت ممکن است که پیچیدگی بیشتری داشته باشد، اما مفاهیم فوق چارچوب نظری جدیدی را در ارتباط با پسران، دختران و اوتیسم ایجاد می‌کند. بنا بر این نظریه، اوتیسم تنها یک بیماری نیازمند درمان نیست، بلکه نوعی الگوی ذهنی است که افراد می‌توانند انطباق با آن را بیاموزند. حتی گاهی اوتیسم می‌تواند هدیه ای برای فرد محسوب شود.
معرفی بیماری
اختلا لات طیف او تیسم (Autism spectrum disorders (ASDs) به عنوان یک گروه از نا توانی های رشدی به شمار می آیند که به وسیله یک نا هنجا ری در مغز ایجاد می شوند .
اوتیسم به معنای یک اختلال رشدی است که به صورت قابل ملا حظه ای برروی ارتبا طات کلامی (verbal) و غیر کلامی (non –verbal) و واکنش های اجتما عی افراد تا ثیر میگذارد . این اختلال عموما درسنین قبل از سه سالگی مشاهده می شود وبه صورت مخربی بر روی عملکرد یاد گیری و تحصیلی فرد سایه می افکند .بسیاری از افراد مبتلا به طیف اختلالات اوتیسم از روش های یاد گیری غیر طبیعی برخو دارند و روش توجه آنها به وقایع اطراف و همچنین واکنش آنها در جامعه با دیگران متفا وت است

کو دکان مبتلا به او تیسم ( autistic children) اغلب خجالتی و دور از اجتماع هستند و دلبستگی به دیگران ندارند.همچنین این کو دکان مایل به انجام کار های تکراری هستند .
تصور نمودن یک دنیای اوتیستی برای افراد سالم کار بسیار مشکلی است .جهان از دید گاه یک کودک مبتلا به اوتیسم به صورت یک مکان بینظم و پر هرج و مرج است اگر چه باور من این است که بسیاری از مردم میتوانند با یک محیط او تیستی ارتباط برقرار کنند چونکه بیشتر آنها در درون خودشان کم و بیش به این مشکل دچار هستند.
اپیدمیو لو ژی
محیط اطراف یک فرد (او تیستی) مملو از پارا مترها ی دوره ای گو ناگون است .طیف های گوناگون اختلا لات اوتیستی در همه نژاد ها و کلاس های اجتما عی مشاهده می شوند . در بسیاری از آمارها اعلام می شود که اختلال اوتیسم در 04/0% ( 5/4 مورداز هر 10000 تولد زنده ) وجود دارد.ولی بسیاری ها معتقدندکه اگر بخواهیم آمار واقعی این اختلال را بیان نماییم باید گفت که این آمار به 1% کل جمعیت ( یک نفر از هر صد نفر ) میرسد.میزان بروز این اختلال درافراد مذکر 5/3 برابر افراد مونث است .این نسبت در سایر اختلالات رشدی از قبیل دیس لکسیا (dis lexia)نیز مشاهده می شود .
اتیو لو ژی
1) ناهنجاری در بیوشیمی وساختارنرونی مغز. به نطر می رسد که برخی از نواحی مغز دارای رشد بالا و برخی دیگر دارای رشد کمتر از حد طبیعی می باشند .
2)وجود آلرژی و حساسیت :
در بسیاری از متون علمی پرهیز از برخی غذاها و مایعات س

بب بهبودی شرایط کودکان بیمار شده است . در لیست این مواد می توان انواع مختلف رنگها، چسب ها ، لاک ناخن ؛ اسپری مو و پودر رختشویی را نام برد .
برخی از بیماران تصور می کنند که با تماس با این مواد ، سمهای خاصی وارد خون آنها میشود . برخی از کو دکان اوتیستی از استعداد های خارق العاده ا

ی در برخی از رشته های علمی از قبیل ریاضیات ، هندسه ، موسیقی ، هنر ، حل جدول و قدرت حافظه بر خوردارند.
باید اعلام شود که همان گونه که در مورد افراد سالم نیز وجود دارد، رفتار یک فرد اوتیستی مرتبط با نحوه ادراک او از محیط اطراف است لذا او به خاطر ادراکات ناهنجارش از محیط واکنش های نا هنجار را از خود بروز می دهد.
عموما طیف اختلالات او تیسم را به سه بخش اختلال در تصور (imagination)، اختلال در ارتبا طات اجتماعی (social communication ) ، و اختلال در واکنش اجتماعی (social interaction) همراه با تمایل شدید برای انجام کار های تکراری و گاها رفتار های غیر طبیعی تقسیم بندی می نمایند .
علائم او تیسم
باید اعلام نمود که علایم اوتیسم در افراد مختلف دارای شدت و ضعف گوناگو نی است .به این معنی که در برخی از بیماران برخی از علایم بیماری بارزتر از بقیه بیماران است :ولی به طور کلی علایم مربوط به اوتیسم را می توان از جنبه های زیر مو رد بر رسی قرار داد .

مهارتهای اجتماعی (Social skills)
این بیماران معمولا نسبت به دیگران همانند افراد سالم واکنش نشان نمی دهند .اغلب آنها از تماس های چشمی(eye contact) با دیگران پرهیز می کنند و اغلب مایلند که تنها باشند .
آنها در درک احساسات دیگران مشکل دارند .و اغلب نمی توانند در باره احساسات خود صحبت نمایند . زمانی که دیگران با آنها صحبت می کنند توجه ای به آنها نشان نمی دهند .برخی از آنها علا قه ای به مردم نشان نمی دهند ولی برخی دیگر برعکس بسیار علا قه مند به مردم هستند اما نمی دانند چگونه با دیگران صحبت کرده و با آنها بازی نمی کنند وقادر به برقراری ارتباط با آنها نیستند .

اختلا لات زبان ، تکلم ، و برقراری ارتباط

استفاده از کلمات بدون توجه به معانی آنها
حدود 40 % کو دکان مبتلا به اوتیسم اصلا حرف نمی زنند .برخی دیگر مبتلا به عارضه اکو لا لیا (echolalia) (تکرار کردن حرفهایی که دیگران به آنها می زنند) می باشند .به طور مثال اگر شما به او بگو یید ” چرا نا هارت را نمی خوری ” او هم به جای آنکه جوابت را بدهد می گوید ” چرا ناهارت را نمی خوری “

ع شادی یا غمگینی تن صدای خود را بالا و پایین ببرند .این کودکان ممکن است از لحاظ فاصله مکانی به افرادی که با آنها صحبت می کنند خیلی نزدیک شوند و یا ممکن است به یکی از مو ضوعات صحبت خود بچسبند و رهایش نکنند . برخی از آنها می توانند به خوبی صحبت نمایند و لغات بسیار زیادی را می دانند ولی حوصله گوش دادن به حر فهای دیگران را ندارند .هم چنین ممکن است در باره افرادی که بسیار به آنها علا قه مند هستند خیلی زیاد صحبت نمایند .
– انجام حرکا ت تکراری، مقاومت در برابر تغییرات محیطی ویا مقاومت در برابر تغییرات روزانه کار ها ی معمولی ، و عدم پاسخ دهی به صورت غیر طبی عی نسبت یه تجارب حسی . ( 1)
آنها یک سری از کا رها را بارها و بارها تکرار میکنند . اگر عادات روزانه آنها تغییر نماید به شدت نا راحت می شوند .به عنوان مثال اگر کودک هر روز ابتدا دستش را شسته و سپس لباسش را می پوشد، در صورتی که از او خواسته شود که عکس اعمال فوق ر ا انجام دهد ، به شدت ناراحت خواهد شد .
اوتیسم یک ناتوانی رشدی در تمام عمر بوده و به طور تیپیک در اوایل دوران کو دکی ظاهر می شود ..دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در اوایل دو ان کودکی رفتاری را از خود نشان می دهند که به طور مخربی با فرآیندهای یاد گیر ی آنها در مواردزیر تدا خل می نما ید. (

1) .
روند رشد کودکان مبتلا به او تیسم ممکن است درزمینه های حرکتی (motor) شناختی (cognitive)،به تاخیر بیفتد .
از طرف دیگر برخی ازآنها ممکن است بتوانند به راحتی مسایل کامپیو تری ویا یک جدول را حل کنند ولی در انجام کارهای بسیار آسان مثل بر قراری دوستی با دیگران و صحبت با دیگران دچار مشکل شوند .
اختلال در روابط /مهارتها / و واکنش های اجنماعی
عدم درک احساسات و عواطف دیگران
قدرت بسیار ضعیف در درک و تعبیرحالات چهره (facial expression) و
زبان بدن (body language) دیگران
– فرد بیمار ممکن است به صورت بی ادب (rude)، پر خاشگر ، رک گو (forthri

ght) ، خجالتی ، بی فکر(thoughtless) ، نا بالغ از نسبت به سن تقویمی خود (immature) ، مشاهده شود. این افراد قادربه عملکرد کافی ومناسب برای بر قرار ی ارتباط با اجتماع نبوده و نهایتا قادر به ایجاد روایط دوستانه دیر پا نمی باشند.
– شرکت در فعالیتها و با زیهای ساده و تمایل به دوری گزینی از جمع .

بر قراری ارتباط
1)کودک در برقراری ارتباط با جنبه های مختالف دچار مشکل میشود . زبان کودک دارای آن قدرت طبیعی برای بر قراری ارتباط نیست و از محتوی و ساختار مناسبی بر خوردار نمی باشد. ضعف کودک هم در زمینه ابراز نظر و هم در زمینه درک نظرات دیگران از طریق کلامی مشهود است .
2)کودک در برخوردبا مردم ،اشیا و وقایع زندگی اش دچار مشکل می شود . اغلب کودکان در بر قراری یک ارتباط متناوب با دیگران دچار مشکل هستند .
3) کودک در هنگام مشاهده تغییرات ایجاد شده در اطراف خود ، به استرس شدیدی دچار می شود و اصولا مایل به سکون در محیط اطراف خویش است و از تغییر دادن شرایط و اشیا اطراف خویش نا خرسند می شود . ( 1) . تغییرات ایجاد شده در وقایع معمول زندگی سبب ایجاد وحشت در فرد می شود . این امر می تواند بروز حرکات تکراری در فرد را تو جیه نماید .
4)کودک علایق بسیار محدودی را نسبت به اطرافیان یا اشیا ی دور برش ابراز می کند و قادر به شرکت در فعالیت های ذهنی نیست . ( 1). این کو دکان نمی توانند بپذیرند که حالات رو حی –روانی دیگران با آنها متفا وت است و نمی توانند تصور کنند که افراد دیگر جامعه دارای عقاید ، دید گا ه ها و برنامه های خو دشان در زندگی هستند .
اگر به او بگو یید” آن کار را نکن ” یک بیمار اوتیستی نمی تواند درک کند که معنی “آن

” چیست عواطف کو دکان او تیستی مشابه با سایر افراد جامعه است .ولی این کو دکان نی توانند عوالم و عواطف خود را به آسانی و به صورت قابل فهم باز گو نمایند. علت این امر این است که آنها نمی توانند از ابزار زبان به اندازه کافی استفاده نمایند. آنها ممکن است بدون ایجاد آمادگی در دیگران با آنها شروع به صحبت نمایند.
5) کودک نسبت به محر ک ها ی شنیداری ، دیداری ،بویایی، و محرکهای حسی (tactile)، چشایی gustatory و محرک ها یkinesthetic، پاسخ های غیر طبیعی و تکراری و بی معنی را از خودنشان می دهد .و از لحاظ حس تعادل و تنظیم موقعیت بدن (proprioceptive) دچار مشکل می شود. ( 1) . به عبارت دیگر ، برخی از آنها در برخی از حواس پنج گانه بسیار حس

اس تر از حالت طبیعی بوده ودر برخی دیگر ازاین حس ها از حساسیت کمتری نسبت به دیگران بر خوردار می باشند.از این رو عکس العمل آنها نسبت به بقیه افراد در یک جمع در قبال یک محرک بو یایی ، شنوایی، چشایی، و.. با دیگران هما هنگ نبوده و عکس العمل آنها سبب ایجاد بی نظمی در جمع می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله آموزش پرورش و تولید میگو pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله آموزش پرورش و تولید میگو pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آموزش پرورش و تولید میگو pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آموزش پرورش و تولید میگو pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آموزش پرورش و تولید میگو pdf :

آموزش پرورش و تولید میگو

این مقاله اطلاعات کلی در مورد بیولوژی و تکثیر و پرورش میگوی آب شیرین ارائه می¬دهد. میگو در چرخه زندگی خود دارای چهار شکل مشخص است: تخم ، لارو ، پست لارو ، و بالغ.
در این مقاله به شرح مختصر هر یک از مراحل فوق و ویژگیهای آن ، خصوصاً ، کیفیت آب مورد نیاز ، وسایل و عملیات تفریخگاه (هچری)، تغذیه ، وسایل و روشهای پرور

ش ، استراتژی مدیریت استخرها ، انواع استخرها و روشهای پرورش ، بیماریها ، مشکلات پرورش میگوی آب شیرین پرداخته شده است.
بیولوژی میگوی آب شیرین

پراکنش
گونه¬های میگوی آب شیرین جنس Macrobrachium در سراسر مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان پراکنده¬اند. این¬گونه¬ها در اغلب آبهای شیرین داخلی شامل دریاچه¬ها ، رودخانــه¬ها، باتلاقها ، نهرهای آبیاری ، کانالها و استخرها و حوزه¬ها یافت میشوند. اغلب گونه¬ها در مراحل نخستین چرخه زندگیشان به آب لب شور نیاز دارند و بنا بر این در آبهایی یافت میشوند که مستقیم یا غیر مستقیم به دریا می¬پیوندند، هر چند بعضی از آنها چرخه زندگیشان را در دریاچه¬های داخلی آب شور یا آب شیرین کامل می¬کنند. بعضی از گونه¬ها ، رودخانه¬هایی با آب شفاف را ترجیح می¬دهند، در حالی که بعضی دیگر در آبهای بسیار گل¬آلود یافت میشوند.
چرخه زندگی :
برای رشد ، تمام میگوهای آب شیرین (مانند سایر سخت¬پوستان) بطور منظم اسکلت خارجی یا پوسته خود را می¬اندازند. این فرآیند به پوست اندازی موسوم است و با افزایش ناگهانی در اندازه و وزن همراه است. چهار شکل مشخص در چرخه زندگی میگوی آب شیرین وجود دارد: تخم ، لارو ، پست لارو ، و بالغ .
این جانوران همه چیز خوارند و جیره غذایی آنها در نهایت شامل حشرات آبزی و لاروهایشان، جلبکها ، دانه گیاهان ، حبوبات ، بذر و گیاهان ، میوه¬ها ، نرم¬تنان ریز و سخت پوستان ، گوشت ماهی و پس مانده¬های ماهی و سایر جانوران است. به علاوه ممکن است همجنس خوار باشند.

عملیات پرورشی که شامل موارد زیر است
مدیریت استخر
گیاهان امتداد دیواره¬های استخر ، فرسایش آنها را به حداقل می¬رسانند و زیر خط آب نیز غذا و زیستگاهی برای میگوها فراهم می¬کنند. به هر حال باید توجه داشت ک

ه رشد آنها نباید چنان زیاد شود که با برداشت کردن تداخل به وجود آید. از رشد گیاهان ریشه دار آبزی و جلبکهای کف¬زی نیز باید با اعمال مدیریتی جلوگیری کرد. استخرهای تازه باید آهک پاشی شوند. در عمل ، کاربرد استاندارد 1000Kg/ha سنگ آهک کشاورزی هر بار پس از تخلیه استخر پرورش میگوی آب شیرین توصیه میشود. پس از آهک دهی استخرها بیش

از میگودار کردن آنها پر میشوند. کود دهی در کشت میگوی آب شیرین به ندرت لازم میشود. در هر حال استخرهای ساخته شده در خاکهای شنی¬رسی ممکن است نیاز به کوددهی داشته باشند. اجرا کننده باید در طی مدت پرورش ، مراقب خوب نگه داشتن استخرها باشد . برای جلوگیری از فرسایش دیواره¬ها ، کنترل گیاهان ریشه دار آبزی ، تعمیر و نگهداری تجهیزات خروجی و ورودی آب به ویژه توریها بـاید مـراقـبت خـاصـی انجام گیرد. گیاهان Elodea spp. و Hydrilla spp. بستر خوبی برای میگوها می¬سازند.
میگودار کردن:
پست لاروها را میتوان بلافاصله پـس از پـر آب شـدن اسـتخرهـا در آنها ریخت . معمولاً پست لاروهایی که تنها 4-1 هفته سن دارند ( پس از دگردیسی ) برای میگودار کردن استخرها به کار برده میشوند که تا زمان برداشت در آن باقی می¬مانند. به محض ورود پست لاروها به کناره استخر باید دقت شود که در پی شناور کردن کیسه¬های انتقال در استخر به مدت 15 دقیقه قبل از خالی کردن آنها در آب به درجه حرارت استخر عادت داده شوند.
اختلاف PH استخر و کیسه انتقال نیز موجب مرگ و میر میشود. میزان میگودار کردن استخر به اندازه بازاری مطلوب و مدیریت استخر ، خصوصاً روش برداشت ، بستگی دارد. در جاهایی که اندازه مطلوب برای فروش حدود 70 گرم ( سرزده ) است و بسیاری از استخرها به علت ذخیره آب فصلی دچار محدودیت فصلی در حدود 8 ماه هستند ، پیشنهاد میشود میزان میگو 5 پست لارو در متر مربع (5000/ha) باشد.
تغذیه:

الف ) نوع تغذیه
کشت تجارتی موفق میگوی آب شیرین به غذای مکمل نیاز دارد. نوع این غذا بسیار متنوع است و مواد زیر را در بر دارد : مواد خام جانوری یا گیاهی ، مخلوطهای غذایی تهیه شده در کنار استخر و غذاهای ترکیبی . در بعضی جاها نیز از برنـج و محـصولات فـرعـی بـرنـج به صـورت مـخلوط با غذاهای دیگر استفاده میشود. ضریب غذایی 2:1-3:1 برای جیره های ترکیبی مورد انتظار است . ضریبب غذایی مواد تر همچون ماهیهای هرز به علت رطوبت بسیار آنها بالاتر است ( شاید 7:1-9:1 ) .
ب ) مقدار تغذیه :

تـوصـیه کلی و کار ساز برای مقدار تغذیه روزانه وجود ندارد زیرا این مقدار بستگی به اندازه و تعداد میگوها در استخر ، کیفیت آب و خاصیت غذا دارد. بهترین رهنمود برای مجریان استخر ، تغذیه تا حد تقاضاست . غذا به طور معمول در اطراف محیط استخر در محلهای کم عمق که منطقه خوبی برای تغذیه است پخش میشود. در بعضی از مواقع غذا به ” منطقه تغذیه ” در چند متری کناره محدود می¬گردد. در هر دو مورد مجری استخر میتواند ببیند چه مقدار غذا مصرف شده است. اگر هیچ غذایی در روز بعد باقی نماند ، مقدار غذا باید افزایش یابد. اگر مقدار زیادی غذا بماند ، مقدار آن را باید کاهش داد و یا حتی به مدت یک روز قطع کرد.
مقدار اولیه غذای پیشنهادی با استفاده از جیره خشک ، همچون غذای ترکیبی جوجه در یک استخر دارای 5 عدد در متر مربع باید در حدود 6/25 Kg/ha در روز باشد.
میزان تغذیه روزانه به تدریج از مقدار اولیه 6/25 Kg/ha در روز ، به هنگام برداشت بسیار افزایش می¬یابد. به عنوان مثال احتمال می¬رود که میزان غذا در روزهای پیش از برداشت یکجای تولید استخر 1250 Kg به حد بالای 37/5 Kg/ha در روز برسد.(پس از 8-6 ماه ).
برداشت :
زمان برداشت بستگی به میزان رشد و اندازه بازاری مطلوب و تا حدی تکنیک مدیریت استخر دارد. اصولاً در مدیریت استخر میگوی آب شیرین دو روش بسیار رایج وجود دارد. نخست ، تکنیک پرورش دسته¬ای که امکان می¬دهد جانوران تا اندازه بازاری متوسط یا تا هنگام تخلیه استخر به دلایل دیگر (مثلاً کمبود آب ، پایین بودن درجه حرارت) رشد کنند، و سپس تمام محصول برداشت میشود. تکنیک دیگر ، پرورش مداوم است به این ترتیب که معمولاً یکبار در سال با تراکمی بسیار بیشتر از پرورش دسته¬ای به میگودار کردن استخر می¬پردازند و معمولاً پس از 7-5 ماه بسته به میزان رشد ( درجه حرارت ) و اندازه قابل فروش محلی ، جانوران با اندازه

بازاری به وسیله پره در فواصل زمانی منظم دست¬چین میشوند. استخرها را معمولاً به طور کامل هر ماه یکبار و یا نصف استخر را ماهی دو بار برای جلوگیری از گل ¬آلودگی تمام استخر پره کشی می¬کنند.

عملیات پس از برداشت :
اغلب میگوهای آب شیرین ، در نزدیکی محل پرورش در یخ یا زنده فروخیرین خصوصاً در معرض صدمات آنزیمی پس از برداشت و مرگ هستند و بعضی پرورش دهندگان میگوها را در آب یخ فرو می¬کنند و آنها را در آب 65 درجه سانتیگراد به مدت 20-15 ثانیه نگه می¬دارند تا سفید شوند و سپس آنها را در یخ به فروشگاه حمل می¬کنند.

انواع استخرها و روشهای پرورش
استخرهای پرستاری :
بعضی پرورش دهندگان استخرهای پرستاری را برای پرورش پست لاروهای تازه دگردیسی یافته به کار می¬برند و جانوران در این استخر به مدت 2-1 ماه قبل از برداشت رشد می¬کنند. و در استخرهای تولیدی ذخیره می¬شوند. پست لاروها در استخرهای پرستاری با تراکم m2 /1000 نگهداری می¬شوند و دو ماه و نیم قبل از شمارش و انتقال به استخرهای پرورشی رشد می¬کنند.
پرورش در قفس و ماهیدان
کشت توأم : همراه با کپور ماهیان چینی ، تیلاپیا ، کفال و ش

یرماهی
کشت در تانک
میگودار کردن آبهای باز:
میگوی آب شیرین ممکن است در مخازن آب ، رودخانه¬ها و دریاچه¬ها ذخیره سازی شود، به ویژه در جایی که در پی صید بی¬رویه و عوامل فیزیکی ، شیلات آن رو به کاهش نهاده است.

وسایل پرورش که شامل موارد زیر است

استخر
استخرهای مستطیلی برای نوع برداشت ( پره کشی ) که معمولاً در استخرهای پرورش میگوی آب شیرین صورت می¬گیرد مناسب تر است . حداکثر عرض نباید بیش از مقداری باشد که برای کشیدن یک پره از یک انتها به انتهای دیگر ، لازم است. طول استخر تا حدی به توپوگرافی محل و تا حدی به اندازه استخر و طرح استخر انتخاب شده بستگی دارد. اداره استخرهای باندازه بین 0/2-1/6 هکتار مناسب تر است . با در نظر گرفتن 30 متر عرض ، یک استخر 6/0 هکتار 200 متر طول خواهد داشت. عمق متوسط 9/0 متر حداقل 75/0 و حداکثر 2/1 متر خواهد بود.
آب
هوادهی
وسایل متفرقه از قبیل تورها ، وسیله اندازه گیری کیفیت آب ، وسیله حمل و نقل ، انبار ، مواد شیمیایی و غیره .

نیازمندیهای محل پرورش که مشتمل بر موارد ذیل است
نزدیکی به مراکز فروش
آب:
معمولاً برای پرورش میگوهای آب شیرین از مرحله پست لاروی تا اندازه بازاری ، آب شیرین به کار می¬رود . اما کشت موفقیت آمیز آن با آب کم شور 0%25 – 0%10 نیز گزارش شده است . میزان رشد در آبهای سخت خیلی کمتر است و باید از آب با سختی کمتر از 150p.p.m استفاده شود.
توپوگرافی و خاک:
بهترین مکان برای پرورش میگو ، شیب ملایمی است ( کمتر از 2%) و استخرهای ساخته شده در آن را میتوان به طور طبیعی یا با احداث سد در اثر نیروی ثقل ، پر یا تخلیه کرد. در عمل بسیاری از استخرهای مطلوب در جاهایی وجود دارند که تنها روش عملی برای پر کردن و تخلیه استخر ، استفاده از پمپ است . هزینه عملیات پر کردن و تخلیه استخر را ویژگیهای محل تعیین می¬کند و این ویژگیها را باید قبل از انتخاب محل مورد توجه قرار داد. استخر نباید در جایی ساخته شود که در معرض عواملی همچون سیلاب ، طوفان ، لغزش زمین و غیره باشد . استخر در جایی باشد که خاک حاصلخیز دارد. استخر در خاکهای با توان بالقوه اسید سولفات بنا نشود. خاکهایی که خیلی شنی یا مخلوطی از سنگریزه و شن باشند ، نامناسبند ، مگر اینکه سطح آب ، بالا و مناطق اطراف همیشه آبدار باشد.
خاکهایی که شامل سیلت پارس یا مخلوطی از اینها با نسبت کمی شن باشد ، معمولاً خاصیت نگهداری آب خوبی دارد. محتوای رس نباید بیش از 60% باشد. خاکهای توربی مناسب نیستند.

عملیات تفریخگاه

تأمین تخم و تفریخ :
تخمهای میگوی آب شیرین در طرف زیرین شکم میگوی ماده بالغ ، حمل و به راحتی دیده میشوند. میگوهای بالغ در این مرحله ” ماده¬های باردار” نامیده می¬شوند. ماده¬های تخم دار مناسب برای تفریخگاه را میتوان از رودخانه¬ها ، استخرهای پرورشی یا مولدان نگهداری شده به دست آورد. آنها میتوانند در آکواریومها جفتگیری کنند. در شرایط طبیعی حداکثرهای (Peaks) فصلی در فعالیت مولدان معمولاً همراه با فصل بارندگی وجود دارد. اما ماده¬های تخمدار همیشه در یک استخر محتوی مولدان بالغ در دسترس هستند. تهیه مولدان تفریخگاه از استخرهای تولید آن از راه نگهداری یک استخر اختصاصی برای مولدان و یا از طریق ارتباط نزدیک با صاحبان استخرهای تولیدی ، صورت می¬گیرد و به دست آوردن ماده¬های تخمدار به

هنگام نیاز چندان مشکلی ندارد. ارزش تکی آنها پایین است به ویژه از آن رو که معمولاً پس از تفریخ تخمهایشان برای غذای انسان فروخته می-شوند. بنابراین صرفه¬جویی در تعداد ماده¬های تخمدار برای تفریخگاه ضرورتی ندارد. برای مصارف تفریخگاهی ، ماده¬های تخمدار باید به دقت انتخاب شوند. جانورانی باید انتخاب شوند که آشکارا سالم و فعالند ، رنگ آمیزی خوب دارند و توده¬های بزرگ تخم را حمل می¬کنند. ماده های بزرگتر معمولاً تخمهای بیشتری حمل می¬کنند. تعداد مورد نیاز برای تأمین ذخیره یک تانک لارو ، به حجم تانک و تعداد تخمهایی که هر ماده حمل می¬کند ، بستگی دارد. به هر حال اگر از تعداد زیادی ماده تخمدار استفاده شود ، پیش¬بینی دقیق در مورد تعداد تخمهای قرار داده شده در تانک لارو ضروری نیست. معمولاً این فرض مبنای عمل است که از هر یک گرم وزن ماده تخمدار 1000 لارو تولید می¬شود. هر یک از ماده¬های تخمدار 10-12 cm ( از منقار تا دنباله شنا) معمولاً ح

دود 30000-1000 تخم را حمل می¬کنند. از آنجایی که تخمهای بسیاری در اثر صدمات فیزیکی و مصرف بالغها در طی انتقال ماده¬ها ، از بین می¬روند و سایر تخمها عقیم می¬مانند، پیشنهاد میشود که سه ماده تخمدار با اندازه 10-12cm برای ذخیره هر متر مکعب حجم آب تانک لارو استفاده شود. بهتر است میگوهای با تخمهای خاکستری یا سیاه

رنگ انتخاب کنید و نه نارنجی رنگ . این تخمها در 3-2 روز تفریخ میشوند و اطمینان حاصل می¬شود که تانک لارو ، محتوی لاروهای همسال خواهد بـود ، همـجـنس خـواری نـیز کاهش یافته و در نتیجه عملیات تغذیه تسهیل می¬گردد. هنگام ورود به تفریخگاه ماده¬های تخمدار را باید با قرار دادن در آب شیرین تهویه شده که محتوی 0/2-0/5 p.p.m مس یا 15-20 p.p.m فورمالیس است به مدت 30 دقیقه به روش قرنطینه¬ای ضد عفونی کرد. سپس ماده¬ها به تانک لارو منتقل می¬شوند. ماده¬ها میتوانند از غذای مورد استفاده پست لاروها تغذیه کنند اما باید مواظب بود که از غذا اشباع نشوند زیرا که نتیجه این کار فقیر شدن کیفیت آب برای لاروهای تازه تفریخ شده است . غالب ماده¬های تخمدار در تمام مدت 3-2 روز اول تفریخ تخمها ، تغذیه نمی¬کنند.
توانایی تفریخ تخم در آب شور بهتر است تا در آب شیرین ، در بعضی از تفریخگاهها برای سهولت کار به تخمها در آب شیرین مجال تفریخ می¬دهند. پس از تفرییخ شوری را افزایش می¬دهند. در جاهای دیگر ماده¬ها را در آب لب شور 0%5 قرار می¬دهند. ماده های تخمدا

ر در مقابل شوک انتقال ناگهانی به شوری بیشتر ، مقاومت می کنندو میتوان آنها را بعد از ضد عفونی شدن مستقیماً به تانکهای لارو با آب شور پرورش لاروها (0%12) منتقل کرد.
محیط زیسست لاروها که شامل موارد زیر است
الف ) شوری
بعضی از تفریخگاهها همواره با بزرگتر شدن لاروها شوری را کاهش می¬دهند. ما توصیه می¬کنیم شوری پرورشی 0%12 تا زمان دگردیسی باقی نگهداشته

شود.
ب ) درجه حرارت
در یک دامنه حرارت انتخاب ، با افزایش درجه حرارت ، لارو سریعتر رشد و پوست اندازی می¬کند . دامنه درجه حرارت مطلوب 31-26 درجه سانتیگراد است . در حرارت زیر 26-24 درجه سانتیگراد لارو به خوبی رشد نخواهد کرد. همین طور درجه حرارت بالای 33 درجه سانتیگراد معمولاً کشنده است. از تغییرات ناگهانی در درجه حرارت آب باید جلوگیری کرد، زیرا که ممکن است موجب شوک و مرگ و میر شود.
ج ) اکسیژن محلول
اکسیژن در آب پرورش لارو باید در حد امکان نزدیک به نقطه اشباع نگهداشته شود. سیستم هوادهی فقط باید به مدتهای کوتاه ( مثلاً برای معاینه لاروها) خاموش گردد.
د ) نور
قرار گرفتن در معرض نور مستقیم ، احتمالاً برای لاروها مضر است. به ویژه در سیستم پرورشی با ” آب زلال ” به هر حال ضروری است که تا حدی به تانک لارو نور برسد. این نور باید نور آفتاب یا نوری با همان کیفیت طیفی باشد. به همین سبب توصیه می¬شود که 90% سطح تانک پوشیده شود.
هـ) بهداشت
بهتر است که هیچگاه از وسایل دستی برای بیش از یک تانک استفاده نشود. بنابراین هر تانک باید برای خود دارای تور ، لوله های سیفون ، فیلترهای یدکی و غیره باشد. آب نباید هیچگاه از یک تانک به تانک دیگر منتقل شود. تانکهای لارو باید همیشه با نیروی ثقل یا سیفون به خوبی زهکشی شوند. بعضی از تفریخگاهها تمام وسایلشان را در محلول پرمنگنات پتاسیم در PH=3 بین هر چرخه پرورش لارو ضدعفونی می¬کنند.
تغذیه لاروها
تفریخگاههای گوناگون ، انواع مختلف غذاها را به کار می¬برند که مهمترین آنها عبارتند از : ناپلی ( نوزاد ) میگوی آب شور ، تخمهای ماهی ، گوشت اسکوئید ، آرتمیای بال

غ یخ زده ، آرتمیای بالغ خرد شده ، گوشت ماهی ، فرنی تخم مرغ ، کرمها و غذاهای ترکیبی
بیشتر لاروهای میگوی آب شیــرین در اولین روز زندگی ( روز تفریــخ ) تغذیه نمی¬کنند. در هر حال بعضی از آنها تغذیه می¬کنند و بهتر است که مقداری B.S.N (نوزاد سخت پوستان کوچک ) در اولین روز نیز تهیه شود. از آن پس تا روز پنجم روزی دو بار در صبح و شام B.S.N داده می¬شود.
برداشت و نگهداری پست لاروها

در عمل ، بیشترین سازگاری جانوران با آب شیرین ، در تانک لارو حاصل میشود. هنگامی که اکثریت لاروها دگردیسی یافته اند ( حداقل در روز 28 ) تانکها را باید برگرداند تا سطح حدود 35cm تخلیه شوند و به تدریج با آب شیرین در طی مدت زمان 3-2 ساعت پر گردند. هوادهی نیز مانند همیشه باید در طی عمل پر کردن ادامه یابد. سپس لاروها را میتوان برداشت و منتقل کرد یا تانکهای لارو را میتوان تا 70cm ببا آب شیرین مجدداً پر کرد تا جانوران در آن نگهداری شوند. بهترین روش برداشت پست لاروها از تانکهای لارو کاهش سطح آب و استفاده از تورهای مخروطی (ساچوک) است.
انتقال لاروها
تانکهای انتقال ماهی که سیستم سرمادهی و هوادهی دارند ، برای انتقال لارو میگوی آب شیرین از تانکهای نگهداری تفریخگاه به محل استخر مناسبند اما این تانکها به ندرت در دسترس یا قابل تهیه¬اند. برای حمل در فاصله¬های تا یک ساعت به محل استخر میتوان از ظروف هوا دهی شده استفاده کرد. ظرف زباله صد لیتری محتوی 40 لیتر آب ، 30000 پست لارو را نگه ¬می¬دارد . در بین ظروف باید جداره¬هایی برای جلوگیری از حرکات زیاد آب در طی انتقال جا سازی شود. برای مسافتهای طولانی تر میتوان تکنیک مشابه تکنیک رایج برای انتقال ماهیهای آکواریومی را به کار برد، یعنی انتقال در کیسه¬های پلاستیکی محتوی آب و هوا یا اکسیژن که میزان انتقال 250- 125 پست لارو در لیتر عملی است.

نیازمندیهای محل تفریخگاه
آب
تأسیس تفریخگاه میگوی آب شیرین معمولاً نیاز به یک مکان ساحلی دارد، هر چند که راههای دیگری نیز وجود دارد. آب شیرین فراوانی نیز باید در دسترس باشد. بهترین محل از جهت ذخیره آب که اهمیت خاص فنی دارد جایی است که با حفر چاه از اعماق مختلف ، هم آب شیرین و هم آب شور از زیر زمین به دست آید.
تعدادی از تفریخگاه¬های معروف میگوی آب شیرین ، آب شور را از چاه¬های حفر شده در سنگهـای مرجانی که به طور طبیعی در زیر محلشان واقع است ، می¬کشند که به نظر می¬رسد یک منبع بدون آلودگی را فراهم می¬سازد. اگر چنین محلی در دسترس نباشد، باید جایی را انتخاب کرد که مستقیماً به ساحل شنی دسترسی داشته باشد. این ساحل باید در اندازه¬های مختلف شن مخلوط داشته باشد. بهترین حالت برای تأمین آب شیرین تفریخگاه ، منابع زیر زمینی است . آب لوله کشی نیز که دارای هوای بسیار است ، معمولاً مناسب است و باید حدود 48-24 ساعت قبل از استفاده ، برای آزاد شدن کلر ، دست نخورده باقی بماند آب چاه نیز باید هوادهی شود و با شیوه جاری کردن آبشاری ، میزان اکسیژن محلول در آب به حد یا نزدیک به اشباع برسد.
بسیاری از تفریخگاه¬های میگوی آب شیرین ، هم برای تأمین آب شیرین و هم آب شور از منابع سطحی ، استفاده می¬کنند، اما این کار ، توصیه شدنی نیست. این تفریخگاه¬ها آب دریا را از یک موج شکن غیر قابل تطبیق در دریا یا یک سیستم شناور قابل تطبیــق می¬کشند. یک توری درشت برای جلوگیری از ورود گیاهان و جانوران بزرگ لازم است. آب شـیرین نـیز اغـلب بـا نیروی ثقل یا پمپ از منابع سطحی همچون رودخانه¬ها یا نهرهای آبیاری تأمین می¬گردد. این عمل تفریخگاه را در معرض تغییرات شدید کیفیت آب و خصوصاً ترکیبات آب از نظر مواد شیمیایی کشاورزی قرار می¬دهد . شوری آب خور¬ها هم بطور روزانه و هم به طور فصلی متغیر است. اگر آب شیرین از دریا یا از صنایع سطحی کشیده شـود، بعـضی از اشکال تـصفیه ضـروری مـی¬گردد که مـعمولاً شامـل بعضی از انواع فیلتر شنی سنگریزه¬ای است. به علت مشک

لات فوق¬العاده و خطرات احتمالی ، محققان جای سازی تفریخگاه¬های میگوی آب شیرین را در مناطقی که فقط منابع آب سطحی در دسترس است ، پیشنهاد نمی¬کنند. به هر حال تجربه نشان می¬دهد که این مسئله مانع توسعه چنی

ن تفریخگاه¬هایی نخواهد شد. تعیین حداقل نیاز

مندیها باید در طی ارزیابی محل بر روی نقشه آبخیز و تجزیه آب خصوصاً برای آفت¬کش¬ها صورت گیرد.

آب شیرین و آب دریای مورد استفاده برای مقاصد تفریخگاهی هر دو باید دارای PH در دامنه تغییرات 5/8-7 باشند و درجه حرارت نیز باید تا حد امکان به دامنه مطلوب (30-28) درجه سانتیگراد محدود باشد. سولفید هیدروژن نباید وجود داشته باشد ، اگر از آب لوله کشی استفاده می¬شود باید کلر آن به وسیله هوادهی خارج گردد. پست لاروهای کوچک از بعضی از گونه¬های میگوهای دریایی در مقابل نیتریت و نیترات حساسیت بیشتری دارند، هم بر حسب مسمومیت حاد و هم مزمن ( دومی موجب رشد و توان کمتر می¬گردد) . به طور آزمایشی ما پیشنهاد می¬کنیم که مقدار نیتریت و نیترات آب ورودی تفریخگاه نباید بیش از P.P.m 1/0 (No2-N) و P.P.m20(NO3-N) باشد.
آب دریا باید تا حد امکان ، تغییرات روزانه و فصلی کمی داشته باشد در تفریخگــاه¬های آب شیـرین بهتــر اسـت از آب شیریــن دارای سختـی کل کمتـر از Ca Co3 10 P.P.m استفاده شود. تجزیه نمونه¬ای آب لوله کشی دو تفریخگاه موفق نشان می¬دهد که مقدار آهن و منگنز باید پایین باشد . واضح است که جایی که از آب سطحی استفاده می¬شود و منابع آب آن بر اثر آلودگی ناشی از تخلیه تانکرها ، پالایشگاه نفت ، دباغی، آفت-کشهای کشاورزی و حشره¬کش¬ها یا مثلاً کارخانجات شیمیایی در معرض خطر قرار می¬گی

رد، باید تفریخگاه ساخته شود.
هر چند مقدار زیاد آهن زیان¬آور به نظر می¬رسد ، پرورش موفقیت آمیز لارو میگو را با استفاده از آب چاه محتوی 15-20 p.p.m محلول آهن گزارش کرده¬اند.
کمیت آب شیرین و شور مورد نیاز برای تفریخگاه میگوی آب شیرین نه تنها به مقیاس عمل مورد نظر بلکه به شوری آب دریا نیز بستگی دارد. ظرفیت پمپاژ باید برای پر کردن تانک با آب لب شور در مدت یک ساعت برای تعویض آب در حداکثر سرعت ممکن

، کافی باشد. بنا بر این ، اگر چه هر تانک به طــور میانگین کمتر از 4 لیتر در دقیقه مصرف می¬کند ، ظرفیت پمپاژ و لوله¬های انتقال باید برای ذخیره حد

کثر تقاضای تقریبی 170 لیتر در دقیقه به ازای هر تانک 10m3 کافی باشد . به عبارت دیگر تا 180m3 آب 0 %12 برای هر 100000 پست لارو تولیدی ، بدون هیچ مشکلی مصرف می¬شود. به علاوه ، باید آب شیرین بیشتری برای برقرار داشتن تانکهای نگهداری پست لاروها ، منظور گردد. برای یک تفریخگاه با ظرفیت 5 تانک لارو 10m3 ، مصرف اضافی تا 42m3 در روز آب شیرین برای ذخیره تانک¬های نگهداری پست لاروها باید فراهم گردد. به طور متوسط مصرف آب لب شور با این اندازه (5 تانک 10m3 ) باید 20-30 m3 در روز باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بازگشت افکار و سنتهای جاهلی پس از رحلت پیامبر (ص( pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بازگشت افکار و سنتهای جاهلی پس از رحلت پیامبر (ص( pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بازگشت افکار و سنتهای جاهلی پس از رحلت پیامبر (ص( pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بازگشت افکار و سنتهای جاهلی پس از رحلت پیامبر (ص( pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بازگشت افکار و سنتهای جاهلی پس از رحلت پیامبر (ص( pdf :

بازگشت افکار و سنتهای جاهلی پس از رحلت پیامبر (ص(

عمر کوتاه تحول نبی اکرم (ص(
پیامبر اکرم (ص) طی بیست و سه سال رسالت خود کوشید که براساس ارزشهای متعالی اسلام، امتی نمونه و الگو تربیت کند و با توجه به وضعیت اسف بار و منحط عرب پیش از اسلام، توفیق بسیار در این راه کسب نمود. سابقه ی اسلام آوردن بیشتر مسلمانان یا به سال ششم هجرت و پس از صلح حدیبیه و یا به سال هشتم هجرت یعنی پس از

فتح مکه باز می گشت. مردم مناطق دورتر حجاز نیز غالبا پس از سال نهم با فرستادن نمایندگانی به نزد پیامبر (ص) اسلام خود را اعلام داشتند.بدیهی است که این مدت برای ایجاد تحول فرهنگی در میان یک ملت و سازندگی ایشان بر طبق معیارها و ارزشهای اسلامی بسیار کوتاه است و شاید به همین دلیل بود که پیامبر (ص) جهت تداوم تعلیمات خود بر ج

انشینی فردی که پرورده و تربیت شده ی مستقیم خویش بود، تأکید داشت. در این زمان اگر چه بیشتر مردم به اسلام گرویده بودند و گروه گروه به تبعیت از سران قبایل خود مسلمان شده بودند ولی نسبت به تعالیم و احکام آن جاهل بودند. اسلام گروهی اعراب که دسته جمعی به این دین گرایش پیدا کرده بودند و با تعبیر «افواج» در قرآن از آنها سخن ب

ه میان آمده است. ناشی از مشاهده ی پیروزیهای چشمگیر مسلمانان بود و ایشان از شناخت کافی اسلام برخوردار نبودند. دوره ای می بایست در پی عصر رسالت پدید می آمد که آموزه های دینی اسلام تعمیق و توسیع می گردید. شواهد بسیاری حاکی از آن است که توده ی مسلمان در این دوره حتی از ابتدایی ترین و بدیهی ترین دستورات اسلام نیز بی اطلاع بوده اند. داستان زیر نشان دهنده ی عدم آگاهی برخی از مردم نسبت به روشن

ترین احکام شرع یعنی حرمت خمر و نکاح مقت می باشد. «منظور بن زبان» پس از مرگ پدرش با همسر وی ازدواج کرد و هنگامی که در روزگار خلیفه ی دوم به سبب شراب خواری دستگیر شد، پس از اقرار، چهل بار سوگند یاد کرد که از حرمت هر دو کار بی اطلاع بوده است. این میزان ناآگاهی اگر از توده ی مردم دور از پیامبر (ص) امری پذیرفته شده باشد، در مورد صحابه ی نزدیک حضرت غیرقابل قبول می نماید. اما واقعیت آن بود که جانشینان پیامبر (ص) نیز نسبت به برخی از احکام اسلام آگاهی چندانی نداشتند.
در صحیح مسلم آمده است که مردی نزد عمر آمد و گفت: غسل بر من واجب شده و به آب دسترسی ندارم. عمر در پاسخ گفت که «نماز مگزار»، در همین وقت عمار یاسر که حاضر بود به عمر گفت: آیا به خاطر نداری که در فلان سریه که بر هر مردی غسل واجب شده بود، تو نماز نخواندی و من تیمم کردم و نماز گزاردم و پیامبر (ص) کار مرا تأیید کرد؟ عدم آگاهی نسبت به نص آیات قرآن و سنت پیامبر (ص) از یکی از نزدیک ترین صحابه ی آن حضرت امری غریب اما واقعی بود. موارد فراوان دیگری نیز از این دست داوریها و فتاوای ناصواب خلیفه ی دوم را در جلد ششم کتاب الغدیر می توان یافت .او خود بارها این جمله را بر زبان راند

ه بود که: «کل افقه من عمر حتی العجائز» یعنی همه کس حتی پیرزنان از عمر فقیه ترند، و یا می گفت «الا تعجبون من أمام اخطأ و امرأه أصابت، فاضلته»، آیا از پیشوایی که خطا کرده و زنی در طریق صواب بر او پیشی گرفته حیرت نمی کنید!
آغاز بازگشت به جاهلیت

شاید آغاز رجعت جاهلیت را بتوان از نخستین روز مرگ پیامبر (ص) دانست. رقابت در سقیفه ی بنی ساعده برای تعیین خلیفه با شعار قبیله ای آغاز شد. مهاجر و انصار هر یک خلیفه را از قبیله ی خود می خواستند. ابوبکر نیز با تکیه بر ارزشهای قومی و قبیله ای خلافت را به دست گرفت. احتجاج او برانصار آن بود که «پیامبر(ص ) از قریش بود و خلافت نیز باید در قریش باشد و عرب جانشینی پیامبر (ص) را در غیر قریش نمی پذیرد». از این پس قوم عرب بر همگان ترجیح داده شد. هیچ غیر عربی حق سکونت در مدینه را نداشت. وصلت با غیر عرب امری ناخوشایند تلقی می شد. هنگامی که سلمان فارسی دختر عمر را خواستگار

ی کرد، عبدالله بن عمر خشمگین شد و از عمر و عاص خواست که به حیله او را منصرف کند و او نیز چنین کرد.به تدریج همان اختلافات و کشمکشهای دائمی گذشته میان قبایل رقیب – مضر و ربیعه – تجدید شد. غیر عرب حتی اگر اسلام می آورد. از حقوق شهروند مسلمان برخوردار نمی گشت و همچنان ناگزیر به پرداخت جزیه بود. غیر عرب لایق مقام خلافت شناخته نمی شد و با آنکه پیامبر (ص) فرموده بود مولای هر قومی از آن قوم محسوب می شود، از زمان خلیفه دوم که آمیختگیهای قومی روی داد، سیاست تبعیض نژادی کمابیش آغاز گردید. تنها علی (ع) بود که موالی را در عراق به خود نزدیک کرد. با روی کار آمدن بن

ی امیه تعصبات جاهلی عرب بیش از پیش جلوه نمود. به واسطه فتوحات اسلامی و زیادی اسیران و بردگانی که به عنوان هدیه وارد قلمرو اسلام می شدند شماره موالی روبه فزونی نهاد. بنی امیه نسبت به موالی بسیار سخت می گرفتند، کارهای دشوار را به ایشان واگذار می کردند و در عین حال به تحقیر با آنان رفتار می نمودند. با افزایش تعدادشان معاویه تصمیم گرفت شماری از آنها را کشته و تعدادی را نگه دارد که البته احنف بن قیس او را منصرف کرد.
همچنین معاویه طی نامه ای به «زیاد» عامل خود در عراق نوشت: با عجمها و غلامهایی که تسلیم می شوند، به روش عمر بن خطاب عمل کن. خواری و ذلت آنها در این است که اعراب بتوانند از آنان زن بگیرند وارث ببرند اما آنها از این حقوق محروم باشند و سهم ایشان از بیت المال کمتر از عرب باشد. در جنگها آنها را پیشاپیش بفرست تا راه را آماده کنند و درختها را از سر راه بردارند. آنان را از امامت جماعت و حضور در صف مقدم نماز منع کن. هیچ یک از مرزهای مسلمین را به ایشان مسپار و آنان را فرماندار هیچ شهری مکن. غیر

عرب نباید قضاوت و حکمرانی مسلمین را در دست بگیرد. این شیوه و سیرت عمر درباره اینان بود و جزایش از امت محمد به ویژه بنی امیه بهترین جز است. اگر مولایی زن عرب می گرفت حاکم محل، آن زن را طلاق می داد، چنان که برای اعراب بنی سلیم در روحاء این اتفاق افتاد. همچنین هنگامی که امام سجاد (ع) کنیزکی را آزاد کرد و به عقد خود در آورد، مورد انتقاد و طعن شدید عبدالملک بن مروان قرار گرفت. این همه نشان دهنده ی آن است

که پس از پیامبر (ص) به ویژه از عصر امویان، جاهلیت نخستین بازگشتی دوباره نمود. با فاصله گرفتن جامعه از ارزشهای اسلامی و بازگشت تدریجی سنن جاهلی، نمودهای دیگر آن نیز پدیدار گشت. از جمله ی این نمودها، تحقیر و خوارداشت زن بود.
خصایص جامعه ی عصر جاهلیت در رابطه با زنان
اعراب جاهلی برای زن ارزش و مقامی قائل نبودند. محققان ایام مقارن با ظهور اسلام را بیشتر دارای خصایص جامعه ی پدر سالار دانسته اند.آیات قرآن نیز نشانگر وضعیت اسف بار زن در این روزگار است. سنت قساوت آلوده ی وأد (زنده به گور کردن دختران) در میان بسیاری از قبایل عرب رواج داشت. «هشام کلبی» کتابی مستقل با عنوان الموؤدات – دختران زنده به گور شده – داشته که نشانگر تداول این سنت در میان عرب بوده است. گویند «صعصعه بن ناجیه» جد «فرزدق» به تنهایی حدود سیصد دختر را از زنده به گورشدن نجات داد، که این خود نیز شاهد دیگری بر رواج وأد و عدم محدودیت این سنت در میان قبیله ای خاص بوده

است. گاه مردان با شنیدن خبر تولد دختر، خانه و زندگی را ترک می کردند. «ابوحمزه الضبی» هنگامی که همسرش دختری به دنیا آورد، دیگر به خیمه او نرفت و روز و شب را در خانه همسایه به سر می کرد. روزی از کنار خیمه همسرش می گذشت که شنید مادر برای دختر خود چنین می خواند:
مالابی حمزه لایأتینا یظل فی البیت الذی یلینا *** غضبان ألانلد البنینا تالله ما ذلک فی ایدینا
و انما نأخد ما أعطینا و نحن کالارض لزارعینا *** ننبت ما قد زرعوه فینا
پس بر سر عقل آمده و وارد خیمه شد و زن و فرزند را بوسی

د. در هنگام تولد دختر به تهنیت به پدر می گفتند: خداوند از ننگ او در امانت بدارد، هزینه ای او را کفایت کند و قبر را دامادت نماید. در این دوران زن شخصیت حقوقی نداشت و به منزله ی شی ء و کالایی بود که جزء لاینفک دارایی شوهر یا پدر خویش به شمار می رفت .عرب برای زن هیچ گونه حق و حرمتی قائل نبود از جمله شواهد این امر محرومیت ایشان از ارث و حتی حق الارث بودن آنان ،انواع ازدواجهای اجباری ،تعدد زوجات به نحوی بی حد و شرط، وجود اقسام طلاقهایی که اسلام از آن با عنوان «ضرار» یاد کرده و; می باشد. اعراب جاهلی نسبت به زن دیدگاهی منفی داشتند. ضرب المثلهای رایج در یک جامعه نشان دهنده ی فرهنگ آن جامعه می باشد. زن در میان عرب جاهلی به مکر و کید شناخته می شد و به مار مثل زده

می شد. اندیشه و فکر زن، سست و ضعیف، و نظر خواهی و مشاوره با وی نشانه ی حماقت بود: «من الحمق الاخذ برأی المرأه»، و چون می خواستند به سست رأیی فردی مثل بزنند، آن را به «رأی النساء» تشبیه می نمودند. دستورالعمل «شاوروهن و خالفوهن» که بعدها در عصر رجعت جاهلیت، حتی گاه به پیامبر (ص) نسبت داده می شد، در میان ایشان معمول بود. زن مظهر بی وفایی و بی مهری بود و اعتماد را نمی شایست. در لجاجت نیز چنان بود که می گفتند: «زن از کاری نهی نمی شود مگر آنکه آن را انجام می دهد». با ظهور اس

لام زن از مقام و موقعیتی والا برخوردار گردید. اسلام حقوق پایمال شده ی زنان را اعاده نمود. پیامبر (ص) می کوشید که دیدگاه مسلمانان را نسبت به زنان متحول کرده و ایشان را در خلقت مساوی با مردان معرفی کند. او ضرب و تحقیر زنان را امری ناشایست می دانست و مردان را از آن منع می نمود. پیامبر (ص) برای زنان شخصیت قائل شده و با ایشان مشورت می کرد و به رأی آنان عمل می نمود، نمونه ی آن مشورت وی با ام سلمه در جریان صلح حدیبیه بود. اسلام در حقوق اساسی و از آن جمله علم آموزی تمایزی میان زن و مرد قائل نبود. پیامبر (ص) می فرمود: «طلب العلم فریضه علی کل مسلم و مسلمه» علم آموزی بر هر مرد و زن مسلمانی واجب است. و در حدیث دیگری فرموده: «ما من مؤمن و لامؤمنه و لا حر و

ن و آزاد و بنده ای حقی واجب دارد و آن آموختن دانش وژرف اندیشی در آن است. پیامبر در حدیث دیگری به طور خاص به آموزش دختران اشاره می کند و می فرماید: «ایما رجل کانت عنده ولیده فعلمها فأحسن تعلیمها و أدبها فأحسن تأدیبها; فله أجران» هر کس دختری داشته باشد و او را

خوب تعلیم دهد و ادب آموزد; از جمله کسانی است که اجر مضاعف دارند. شرع حنیف به تعلیم زنان اهتمامی خاص داشت و خروج آنان را از منزل جهت علم آموزی مجاز و حتی ضروری می دانست. تأکید رسول خدا (ص) بر عدم ممانعت از حضور زنان در مساجد که در حقیقت مراکز تعلیم و تعلم در صدر اسلام بود، حاکی از این امر است. اما زنان به این حد نیز راضی نشده و برای درک محضر پیامبر (ص) و بهره گیری علمی از او سهمی برابر مردان می خواستند. پیامبر (ص) نیز روزی را به تعلیم ایشان اختصاص داده بود. زنان در محضر آن حضرت که صرفا برای آنان تشکیل می شد، گرد می آمدند و پیامبر (ص) آموزه های و حیانی خود را به ایشان می آموخت. علاوه بر این زنان در مجالس عمومی نیز شرکت می کردند و بهره های علمی

می بردند. بسیاری از علوم شرعی و احکام فقهی از طریق زنان مسلمان محفوظ مانده است. زنان و دختران پیامبر (ص) به عنوان نزدیک ترین افراد به ایشان، در علم اندوزی و ترویج دانش پیشگام دیگر زنان بودند.
پیامبر (ص) زن را نه عورت و مایه ی شرمساری بلکه لایق محبت و عشق ورزی می دانست و از او در کنار نماز یاد می کرد. اما در همین روزگار مردان مسلمان گرفتار رسوبات جاهلی نزد پیامبر (ص) می رفتند و از جسارت یافتن زنان شکایت می کردند و اجازه زدن ایشان را از حضرت می خواستند. کثرت روایات نقل شده از پیامبر(ص ) در تقبیح زدن زنان و منع مردان از آن، خود دلیلی بر رواج این امر در جامعه آن روز می باشد. با آنکه پیامبر (ص) همواره رعایت حال زنان را توصیه می کرد و زدن ایشان را کار اشرار می دانست. صحابی بزرگ عمر بن خطاب پس از سالها مسلمانی، هنگامی که آن حضرت از همسران خود دلگیر شده و از آنان کناره گرفته بود، نزد ایشان آمد و پس از آنکه حضرت را به ضرب و شتم زنان توصیه کرد، گفت: ای رسول خدا من جمیله بنت ثابت را چنان سیلی زدم که با صورت بر زمین افتاد، زیرا از من چیزی خواسته بود که قادر به انجامش نبودم. هنگامی که عمر به خواستگاری عاتکه بنت زید بن عمرو رفت، عاتکه ب

ا وی شرط کرد که از رفتنش به مسجد ممانعت نکند و نیز او را کتک نزند و عمر با اکراه شرایط وی را پذیرفت. عمر علاوه بر اینکه همسران خود را کتک می زد، در وقت مقتضی دیگر زنان مسلمان را نیز با تازیانه می زد. هنگامی که زنان در مرگ رقیه دختر پیامبر (ص) عزاداری می کردند، عمر آنان را با شلاق تنبیه کرد. او حتی پیش از نزول آیات حجاب بر حسب تعصب و غیرت شخصی خود زنان را به رعایت آن وادار می کرد.
روزی زنان قریش مشغول گفتگو با پیامبر (ص) بودند که

عمر اجازه ی ورود خواست. زنان همگی حجاب گرفتند. هنگامی که عمر وارد شد، پیامبر (ص) را دید که لبخند بر لب دارد، علت را جویا شد، حضرت فرمود: به این زنان که با شنیدن صدای تو حجاب گرفتند، می خندم، عمر خطاب به ایشان گفت: ای دشمنان خویشتن آیا از من حساب می برید و از رسول خدا خیر؟ زنان گفتند: آخر تو خشن تر و تندخوتر از رسول خدایی. زبیر صحابی دیگر پیامبر (ص) نیز نسبت به زنان بسیار خشن و سختگیر بود، اما می کوشید که پیامبر (ص) از آن مطلع نگردد. او زنان خود را کتک می زد و گاه چوب بر سر ایشان می شکست. ابن عمر صحابی دیگر پیامبر (ص) نیز به گفته ی خود، از ترس آن حضرت و نزول وحی الهی نمی توانست چنان که مایل بود با زنان خود رفتار کند. او پس از رحلت پیامبر (ص) به این خشونت جاهلی این گونه اقرار کرده است: «ما مردان در عصر پیامبر (ص) از بیم آنکه مبادا در مذمت مان آیه ای نازل شود، مراقب حرف زدن و رفتار خویش با زنان بودیم ولی همین که پیامبر (ص) درگذشت، دست و زبان به روی ایشان گشودیم ». گاه حتی خود زنان، مردان را به دیده ی برتر می نگریستند. هنگامی که آیه ی «النبی اولی بالمومنین من انفسهم و ازاوجه امهاتهم» (احزاب / 6) نازل شد، زنی خطاب به عایشه گفت: یا امه! و عایشه در پاسخ گفت: من مادر مردان شما هستم نه زنانتان. بسیاری از مردان که متأثر از غیرت عصر جاهلی بودند، حتی در عصر پیامبر

(ص) و با و جود تأکیدات فراوان وی مبنی بر حضور زنان در مسجد و عدم ممانعت مردان از آن، نسبت به خروج زنان خود از منزل، حساسیت نشان می دادند. عمر از رفتن همسر خود به مسجد، رضایت نداشت. اما تنها به خاطر دستور پیامبر (ص) او را از این کار نهی نمی کرد. زبیر نیز برای انصراف همسر خود از رفتن به مسجد، به حیله ای متوسل گردید. شبی هنگام رفتن همسرش به مسجد، به گونه ای ناشناس راه را بر او گرفت

و متعرض وی گردید زن که از این رفتار زشت که به گمانش بیگانه ای با او انجام داده، بسیار متأثر شده بود با خود گفت که زمانه عوض شده و مردم فاسد شده اند و دیگر برای نماز عشا به مسجد نرفت.
بعدها چنان شد که وقتی عبدالله بن عمر حدیث پیامبر (ص) «لاتمنعوا إماء الله أن یصلین فی المسجد» ترجمه: کنیزان خدا را از نماز گزاردن در مسجد ممانعت نکنید. را نقل می کرد، پسر وی بی توجه به فرمان رسول خدا (ص) گفت: اما من ایشان را از رفتن به مسجد باز می دارم .همچنین گویند که چون ابن عمر به نقل از پیامبر (ص) گفت که زنانتان را اجازه دهید شب هنگام به مسجد بیایند، پسرش به اعتراض گفت: به خدا قسم اجازه نمی دهیم به مسجد روند و آن را وسیله ی فریب و نیرنگ قرار دهند. بدین ترتیب زنان از مهم ترین تعلیم و تعلم – مسجد – به دور ماندند و از فرهنگ و معارف اسلامی محروم شدند. به زودی سنت پیامبر (ص) در مورد حضور زنان در مسجد، با وجود تأکیدات مکرر آن حضرت چنان مغفول

و متروک گردید که کسی باور نمی کرد، زنان در عصر ایشان به مسجد می رفته اند. تا جایی که مردی از انس بن مالک صحابی پیامبر (ص) می پرسد: آیا زنان در نماز جماعت رسول خدا(ص) حاضر می شدند؟ و انس پاسخ می دهد: شگفتا از این پرسش! اگر زنان به مسجد نمی رفتند چگونه پیامبر (ص) می فرمود: بهترین صف زنان، صف آخر و بدترین صف آنان صف اول؛ و بهترین صف مردان صف اول و بدترین صف ایشان صف آ

خر است. با توجه به اینکه پس از پیامبر (ص

) عمده سیاست گذار جامعه اسلامی، عمر بن خطاب بوده و سنت وی – به همراه سیره ی ابوبکر – حتی پس از مرگش با عنوان «سنت شیخین» در کنار «کتاب خدا» و «سیره پیامبر (ص)» مطرح می شده و خلفای بعدی موظف به رعایت آن بوده اند، آگاهی از دیدگاه و عملکرد وی نسبت به زنان ضروری می باشد.
زمانی که عمر به خلافت رسید با اقتدار بیشتری به ایده های خود جامعه عمل پوشاند.تأکید بر روشن نمودن دیدگاه عمر نسبت به زنان با توجه به سیطره سیاسی او بر جامعه پس از پیامبر (ص) امری ضروری و معقول است و با تبیین آن می توان دانست که زن در این دوره از چه پایگاه اجتماعی برخوردار بوده و به تبع آن می توان حدس زد که وضعیت علمی و فرهنگی او چگونه بوده است. عمر می گفت: «با زنان حدیث عشق مگویید تا دل ایشان تباه نشود، که زنان همچون گوشتند بر صحرا افکنده، نگاه دارنده ی ایشان خدای است.» عمر زنان را به زشتی توصیف می کرد و مردان را به زشت رفتاری با ایشان فرا می خواند. او می گفت: «زنان عورات اند، یعنی عیبهایند پس ایشان را زن بارداری که به نزد عمر فرا خوانده شده بود، از هیبت خلیفه جنین خود را سقط نمود. برخوردهای تند خلیفه تا آنجا پیش رفت که مردم از عبدالرحمن بن عوف خواستند به نزد خلیفه رفته و بگوید که دختران پشت پرده نیز از او ترسیده اند، دست از خشونت بردارد.
این تماما همان چیزی بود که در عصر جاهلیت

وجود داشت. یعنی تحقیر زنان، رفتار خشونت آمیز نسبت به ایشان و شخصیت انسانی قائل نبودن برای آنان و ; لذا وقتی علی (ع) به خلافت نشست در نخستین خطبه ی خود از متروک شدن و ارزشهای اسلامی و بازگشت جاهلیت پیشین این گونه یاد کرد: «الا و ان بلیتکم قد عادت کهیئتها یوم بعث الله نبیکم (صلی الله علیه و آله)

» آگاه باشید که محنت و بلای شما بازگشته است مانند محنت و بلای روزی (عصر جاهلیت) که خداوند پیامبر شما را برانگیخت (نهج البلاغه، خطبه 16، بند 2). بازگشت جاهلیت در تمامی ابعاد زندگی مسلمانان تأثیر خود را بر جای گذاشت. انحطاط منزلت زن در جامعه و نیز در خانواده در اثر اختلال در روند تعمیق فرهنگ اسلامی بعد از پیامبر (ص) از جمله پی آمدهای آن بود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله اساسنامه شرکت تعاونی مسکن کارکنان pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اساسنامه شرکت تعاونی مسکن کارکنان pdf دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اساسنامه شرکت تعاونی مسکن کارکنان pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اساسنامه شرکت تعاونی مسکن کارکنان pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اساسنامه شرکت تعاونی مسکن کارکنان pdf :

اساسنامه شرکت تعاونی مسکن کارکنان

آموزش و پرورش شهرستان مبارکه ثبت 95
ماده 1- نام شرکت: شرکت تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش مبارکه و نوع آن تولیدی است که در این اساسنامه به اختصار « شرکت » نامیده شده و حد اقل 51 درصد سرمایه آن بوسیله اعضاء تامین می گردد

تبصره : وزارتخانه ها , سازمانها , شرکتهای دولتی و وابسته یا تحت پوشش دولت , موسسات عمومی , بانکها , نهادهای انقلاب اسلامی و تعاونی میتوانند مطابق ماده 17 قانون بخش تعاونی اقدام به سرمایه گذاری در شرکت نمایند .
ماده 2 – هدف از تاٌسیس : تاٌمین مسکن برای اعضاء میباشد .
ماده 3 – موضوع و حدود فعالیت شرکت عبارتست از:
1- تهیه زمین با کاربری مسکونی از وزارت مسکن یا دیگر منابع مجاز و احداث خانه ویا آپارتمانهای مسکونی در آن و واگذاری خانه ها و آپا

رتمانها نقداً و یا به اقساط به اعضاء و همچنین ایجاد تاٌسیسات عمومی مورد استفاده مشترک آنان با رعایت ضوابط قانونی و قراردادهای منعقده با منابع واگذارنده زمین و اعضاء .
2- خرید واحدهای مسکونی آماده و یا نیمه تمام و تکمیل و فروش و یا اجاره دادن آنها به اعضاء .
3- واگذاری واحدهای مسکونی ملکی شرکت به صورت اجاره به اعضاء .
4- لوله کشی , کابل کشی , سیم کشی , تهیه و یاایجاد دستگاههای

تهویه و حرارت مرکزی , تعمیرات و دیگر خدمات مورد نیاز واحدهای مسکونی ساخته ویا تکمیل شده و واگذاری به اعضاء.
5- انجام فعالیت ها و امور دیگری که در قوانین ومقررات بخش تعاونی پیش بینی شده است .
تبصره 1 – شرکت میتواند برای اجرای تمام یا قسمتی از موضوع و حدود فعالیت مقرر در این ماده با رعایت مقررات قانونی و اساسنامه و قراردادهای منعقده از سرمایه و ذخائر موجود , پس انداز اعضاء برای تهیه مسکن , اعتبارات و سرمایه گذاریهای بخش های د

 

ولتی , عمومی , تعاونی , صندوق تعاون و اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر , هدایای نقدی و جنسی اعضاء و غیر اعضاء استفاده نموده و اقدام به اخذ اعتبارات و تسهیلات بانکی و انعقاد قرارداد مشارکت مدنی و یا قراردادهای ذیربط دیگر با بانکها نماید و در اینصورت مکلف است طبق قراردادهای منعقده به تکالیف و تعهدات خود در قبال منابع و مآخذ مذکور عمل نماید .
تبصره 2 – شرکت میتواند مصالح , وسایل , تجهیزات , ماشین آلات , تاسیسات , کارگاهها , انبارها و دیگر نیازمندیهای خود را به طریق مقتضی و مقرون به صرفه منجمله با سرمایه گذاری در موٌسسات تولیدی , تعاونیها , خرید سهام کارخانجات دولتی و یا وابسته به دولت و سایر موٌسسات اقتصادی تامین نماید .
تبصره 3 – انجام موضوع وفعالیت های مذکور در این ماده در رابطه با تهیه زمین و تفکیک آن و احداث واحدهای مسکونی و واگذاری آنها به اعضاء طبق مقررات آئین نامه ای خواهد بود که نمونه آن بوسیله وزارت تعاون تهیه و به تصویب مجمع عمومی عادی شرکت میرسد .
تبصره 4 – احداث خانه و یا آپارتمان و سایر اقدامات موضوع این ماده برای غیر اعضاء ( جز ارگانهای دولتی , عمومی , تعاونی , و یا اشخاص معرفی شده از سوی آنها که بطریقی در تامین زمین و یا سرمایه شرکت مشارکت نموده اند ) ممنوع می

باشد .
تبصره 5 – شرکت میتواند در موقع لزوم واحدهای عام المنفعه مورد نیاز را از قیبل مدرسه , مسجد , درمانگاه , داروخانه , کتابخانه , رستوران , باش

گاه , تعمیرات , انواع آموزشگاهها , نانوائی , خشکشویی به غیر واگذار نماید .
ماده 4 – حوزه عملیات شرکت :شهرستان مبارکه و حومه می باشد.
ماده 5 – مدت شرکت : از تاریخ تاسیس نامحدود است .
ماده 6 – مرکز اصلی و آدرس : شرکت آموزش و پرورش مبارکه خیابان دکتر شریعتی است و با تصویب هیئت مدیره میتوان اقدام به ایجاد شعب و دفاتر نمایندگی نموده و یا محل آنها را تغییر داد .
تبصره – تغییر نشانی شرکت پس از تصویب هیئت مدیره باید به مرجع ثبت شرکت اعلام شود تا نسبت به ثبت و آگهی آن در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران اقدام گردد یک نسخه از آگهی مزبور توسط هیئت مدیره به وزارت تعاون ارسال خواهد شد .
ماده 7 – سرمایه اولیه : شرکت مبلغ 00

0/330 ریال است که به 165 سهم 2000 ریالی منقسم گردیده است و مبلغ کلاً ریال آن نقداً توسط اعضاء پرداخت و مبلغ ;;;;;;;;;. ریال توسط دستگاههای موضوع تبصره ماده 1 اساسنامه تامین و معادل ;;;;;;;;;. ریال نیز به صورت آورده غیر نقد توسط اعضا / و دستگاههای موضوع تبصره ماده 1 تقویم و به شرکت تسلیم و مابقی در تعهد اعضا / و دستگاههای موضوع تبصره ماده 1 میباشد .
ماده 8 – هر یک از اعضاء شرکت باید ح

داقل معادل 3/1 مبلغ اسمی سهامی را که تعهد خرید نموده اند در موقع تاسیس شرکت پرداخت کنند .
تبصره – اعضاء مکلفند حداقل ظرف مدت ;;;;;;;;.. سال و به ترتیبی که مجمع عمومی عادی شرکت تعیین میکند مبلغ پرداخت نشده سهام تعهدی خود را تادیه کنند .
ماده 9- تعداد سهام اعضاء برابر است مگر آنکه مجمع عمومی عادی تصویب نماید که بعضی از اعضاء سهم بیشتری خریداری نمایند .
تبصره – حداقل و حداکثر تعداد سهام اعضاء میبایست با آئین نامه مصوب وزارت تعاون منطبق باشد .
ماده 10 – سهام شرکت با نام و غیر قابل تقسیم است و انتقال آن به اعضاء یا متقاضیان عضویت واجد شرایط جدید , با موافقت هیئت مدیره مجاز میباشد . در اینصورت مراتب نقل و انتقال و مشخصات منتقل الیه باید در دفتر سهام شرکت ثبت و به امضاء انتقال دهنده و انتقال گیرنده برسد .
ماده 11 – شرکت ظرف مدت یکسال از تاریخ ثبت یا افزایش سرمایه , حسب مورد به هر یک از اعضاء به میزان سهامی که خریداری یا تعهد نموده اند ورقه سهم صادر و تحویل خواهد نمود .
تبصره 1 – ورقه سهم باید متحد الشکل , چاپی و دارای شماره ترتیب بوده و نام شرکت و شماره ثبت آن و مبلغ اسمی هر سهم , تعداد سهامی که هر ورقه نماینده آنست در آن درج و به امضای مدیر عامل و یک نفر از اعضاء هیئت مدیره برسد . مادام که اوراق سهام صادر نشده است شرکت باید به اعضاء گواهینامه موقت سهم ک

ه معرف تعداد , مبلغ اسمی و مبلغ پرداخت شده است , تحویل نماید .
تبصره 2 – نشانی و تعداد سهام هر یک از اعضاء در دفتر سهام شرکت به ثبت میرسد .
ماده 12 – عضویت در شرکت با تصویب هیئت مدیره برای کارکنان و بازنشستگان آموزش و پرورش مبارکه که واجد شرایط زیر

باشند آزاد است :
1- تابعیت جمهوری اسلامی ایران .
2- عدم ممنوعیت قانونی و حجر و ورشکستگی به تقصیر .
3- عدم سابقه ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری.
4- عدم عضویت همزمان در تعاونی دیگر با موضوع و فعالیت مشابه .
5- درخواست کتبی عضویت و تعهد رعایت مقررات اساسنامه و پرداخت وجه نقدی یک سهم از سهام شرکت .
6- ارائه مدارک مورد نیاز .
تبصره – هیئت مدیره مکلف است در صورت عدم کفایت امکانات شرکت و نیز در مواردی که متقاضیان فاقد هر یک از شرایط مذکوره فوق میباشند , در خواست عضویت داوطلبان را رد کند .
ماده 13 – مسئولیت مالی اعضاء در شرکت محدود به میزان سهم آنان میباشد مگر آنکه در قرارداد ترتیب دیگری شرط شده باشد .
تبصره – مسئولیت دستگاههای عمومی تأمین کننده سرمایه شرکت به میزان سرمایه متعلق به آنان میباشد مگر در قرارداد ترتیب دیگری شرط شده باشد .
ماده 14 – کلیه اعضاء مکلفند به وظایف و مسئولیتهایی که در حدود قوانین و مقررات تعهد کرده اند عمل کنند .
ماده 15 – شرکت میتواند طلب خود را از عضو با اخطار کتبی مطالبه نماید و در صورت وصول نشدن و سپری شدن 30 روز از تاریخ اخطار نامه ، از کل م

طالبات وی از شرکت و در صورت عدم تکافو از بهای سهام وی برداشت کند و هرگاه مبالغ مذکور کفایت نکند شرکت برای وصول مازاد طلب خود به عضو بدهکار مراجعه خواهد کرد .
تبصره 1 – مطالبات منابع بانکی , دولتی و عمومی از شرکت در اعداد بستانکاریهای با وثیقه محسوب میشود . هیئت مدیره و سایر اعضاء شرک

ت نسبت به ایفای تعهدات متقبله در قبال مطالبات منابع مزبور مسئولیت تضامنی دارند .
منابع بانکی , دولتی و عمومی برای وصول مطالبات سر رسیده خود در صورتی به اعضائ شرکت مجتمعاً و یا منفرداٌ مراجعه خواهند کرد که بدوا” با اعضاء هیئت مدیره به عنوان مدیون اصلی رجوع کرده و موفق به وصول مطالبات خود نشده باشد .
تبصره 2 – کلیه امتیازات و اموالی که از منابع عمومی , دولتی و بانکها در اختیار شرکت قرار گرفته با انحلال آن باید مسترد شود . مسئولیت اعضاء شرکت در این مورد تضامنی است و اموال و مطالبات موضوع این تبصره نیز در اعداد بستانکاریهای با وثیقه محسوب می شود .
ماده 16 – خروج عضو از شرکت اختیاری است و نمیتوان آن را منع کرد .
تبصره – در صورتی که خروج عضو موجب ضرری برای شرکت باشد ، وی ملزم به جبران است .
ماده 17 – در موارد زیر عضو از شرکت اخراج می شود :
1- از دست دادن هر یک از شرایط عضویت مقرر در این اساسنامه .
2- رعایت نکردن مقررات اساسنامه و سایر تعهدات قانونی پس از دو اخطار کتبی توسط هیئت مدیره به فاصله 15 روز و گذشتن 15 روز از تاریخ اخطار دوم .
3- ارتکاب اعمالی که موجب زیان مادی شرکت شود و وی نتواند ظرف مدت یکسال آن را جبران نماید یا با اعمالی که به حیثیت و اعتبار شرکت لطمه وارد کند و یا با شرکت رقابتی ناسالم نماید .
تبصره 1-تشخیص موارد فوق بنا به پیشنهاد هر یک از مدیران شرکت و تصویب مجمع عمومی عادی خواهد بود به جز مورد مقرر در بند 2 این ماده که در صلاحیت تصویب مجمع عمومی فوق العاده است .
تبصره 2 – هیئت مدیره میتواند در موارد فوق ، با تشکیل مجمع عمومی و اتخاذ تصمیم پیرامون اخراج عضو , نسبت به قطع مزایا و یا اعمال محدودیت های

لازم در مورد عضو مربوطه اقدام نماید .
ماده 18 – در صورت فوت عضو ورثه وی که واجد شرایط و ملتزم به رعایت مقررات شرکت باشند عضو شناخته میشوند و در صورت تعدد بایستی مابه التفاوت افزایش سهم ناشی از تعدد خود را به شرکت بپردازند اما اگر کتباً اعلام نماید که مایل به ادامه عضویت در شرکت نیستند و یا هیچکدام واجد شرایط نباشند عضویت لغو می گردد .
تبصره – اگر تعداد ورثه بیش از ظرفیت شرکت باشد یک یا چند نفر به تعداد مورد نیاز با توافق سایر وراث , عضو شرکت شناخته میشوند و در صور

ت عدم توافق وراث , عضویت لغو میشود .
ماده 19 – در صورت لغو عضویت به سبب فوت ,استعفاء , انحلال , اخراج طبق اساسنامه و قرارداد منعقده , سهم و کلیه حقوق و مطالبات عضو به قیمت روز تقویم و به دیون شرکت تبدیل می شود که پس از کسر دیون وی به شرکت , به او یا ورثه اش پرداخت خواهد شد .
تبصره 1 – در صورت عدم تراضی عضو ( یا ورثه وی ) و شرکت در تعیین قیمت روز سهم , نحوه ارزیابی آن بموجب آئین نامه ای خواهد بود که بوسیله وزارت تعاون تهیه و ابلاغ می شود .
تبصره 2 – در صورتیکه ورثه تقاضا نماید که سهم عضو متوفی از عین اموال تعاون پرداخت شود وتراضی یا مصالحه ممکن نباشد , چنانچه عین قابل واگذاری بوده و موجب اخلال در فعالیت شرکت یا اضرار به دیگران نگردد آن قسمت از اموال تسلیم ورثه میشود .
ماده 20 – شرکت میتواند با توجه به قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران و با تصویب مجمع عمومی عادی , عضویت اتحادیه های تعاونی و اتاق تعاون و صندوق تعاون را بپذیرد .
تبصره – خروج از عضویت اتحادیه های تعاونی و اتاق تعاون و صندوق تعاون مستلزم تصویب مجمع عمومی عادی شرکت میباشد .
ماده21 – در صورت بروز اختلاف بین شرکت با سایر شرکتهای تعاونی , موضوع اختلاف برای داوری به اتحادیه مربوط ارجاع خواهد شد و چنانچه بین شرکت و اتحادیه اختلافی بروز نماید , موضوع اختلاف به اتاق تعاون مربوط جهت داوری ، ارجاع میشود

ماده 22 – ارکان شرکت عبارتست از :
1- مجمع عمومی
2- هیئت مدیره
3- بازرس یا بازرسان
1- مجمع عمومی :

ماده 23 – مجامع عمومی شرکت با تصمیم اکثریت اعضاء هیئت مدیره یا بر اساس درخواست مقامات یا اشخاص زیر بوسیله هیئت مدیره دعوت به تشکیل می شوند :
الف ) بازرس یا بازرسان شرکت
ب ) درخواست حداقل 5/1 اعضاء شرکت برای مجمع عمومی عادی و 3/1 اعضاء برای مجمع فوق العاده .

ج ) وزارت تعاون
تبصره – در صورتیکه هیئت مدیره ظرف مدت یکماه از تاریخ وصول درخواست کتبی مقامات فوق نسبت به دعوت مجمع عمومی اقدام نکند , مجمع با دعوت بازرس تشکیل خواهد شد . در صورت استنکاف بازرس یا بازرسان از دعوت مجمع عمومی , وزارت تعاون نسبت به تشکیل مجمع عمومی اقدام خواهد کرد .
ماده 24 – دعوت مجمع عمومی با قید دستور و روز و ساعت و محل تشکیل آن حداقل باید 15 روز و حداکثر 40 روز قبل از تشکیل جلسه بوسیله ارسال دعوت کتبی با پست سفارشی به آخرین اقامتگاه قانونی اعلام شده عضو به شرکت , انجام شود .
تبصره – در مواردی که کلیه اعضاء در مجمع حاضر باشند نشر آگهی و تشریفات دعوت الزامی نیست .
ماده 25- جلسات مجامع عمومی را در صورت رسمیت یافتن ، رئیس هیئت مدیره و در غیاب او یکی از اعضاء هیئت مدیره افتتاح میکند . در جلسه مجمع ابتدا یک رئیس و یک نائب رئیس و یک منشی و حداکثر سه نفر ناظر از میان اعضاء انتخاب خواهد شد .
تبصره 1- در مواردیکه مجامع عمومی از طرف مقامات مذکور در ماده 23 ( بجز هیئت مدیره ) دعوت و تشکیل میشود ، مسن ترین عضو حاضر در جلسه اعم از اصیل یا وکیل یا نماینده تام الاختیار ، مجمع را افتتاح میکند .
تبصره 2- در صورت رسمیت نیافتن جلسه مجمع عمومی ، مقام دعوت کننده مجمع صورتجلسه ای دایر بر عدم رسمیت آن تهیه و به امضای حاضرین میرساند .
ماده 26- کلیه اعضای شرکت میتوانند در مجامع عمومی حضور یابند و هر عضو صرفنظر از تعداد سهامی که دارد در مجمع فقط حق یک رأی خواهد داشت . در صورتیکه حضور عضوی در مجمع میسر نباشد ، میتواند حق رأی خود را بموجب وکالتنامه به عضو دیگر یا نماینده تام الاختیار خود واگذار نماید ، در این صورت هیچ عضوی نمیتواند علاوه بر رأی خود وکالت بیش از سه عضو دیگر را بپذیرد . وکالت نامه های موضوع این ماده باید از اعضاء اخذ و ضمیمه صورتجلسه مجمع گردیده در شرکت نگهداری شود .

تبصره – تأیید وکالتنامه های موضوع این ماده با هیئت مدیره است مگر در مواردی که دستور جلسه انتخاب یا رسیدگی به تخلفات مدیران باشد یا اینکه مدیران با دعوت به تشکیل مجمع عمومی مخالفت کرده باشند که در اینصورت تأیید وکالتنامه ها ب عهده بازرسان شرکت خواهد بود .
ماده 27- تصمیماتی که در مجمع عمومی با رعایت مقررات اتخاذ میگردد برای کلیه اعضاء اعم از حاضر و غایب نافذ و معتبر خواهد بود . این تصمیمات بطریقی که برای مجامع عمومی در این اساسنامه پیش بینی شده است باطلاع اعضاء و سرمایه گذاران خواهد رسید .
ماده 28- هر یک از اعضاء میتواند منتهی ظرف پنج روز قبل از تشکیل مجمع عمومی ، مورد یا موارد دیگری غیر از موضوعاتی که در دعوتنامه تشکیل مجمع قید شده است ، برای طرح در همان مجمع توسط مقامی که مجمع عمومی را دعوت کرده است پیشنهاد کند و مقام دعوت کننده مکلف است پیشنهاد مربوط را در جلسه مجمع طرح کند تا در صورت تصویب در دستور جلسه بعدی مجمع قرار گیرد و پیشنهاد طرح در هر موضوع جدید در جلسات مجمع از طرف هر یک از اعضاء موکول است به تصویب اکثریت اعضای حاضر در جلسه و اتخاذ تصمیم درباره موضوع یا موضوعاتی که علاوه بر دستور جلسه آگهی شده ، به مجمع پیشنهاد میشود ، به جلسه بعدی مجمع ، که نباید زودتر از بیست روز و دیرتر از سی روز ( با دعوت از اعضاء ) تشکیل گردد موکول خواهد شد .
ماده 29- ملاک تشخیص تعداد اعضای حاضر در جلسات مجامع عمومی ، ورقه حضور و غیابی است که حاضران در بدو ورود به جلسه ، اصالتا” و یا وکالتا” و یا ب

ه عنوان نماینده تام الاختیار عضو آن را امضاء می کنند . مقام دعوت کننده مجمع مکلف است ورقه حضور و غیاب اعضاء را همراه با وکالتنامه ها و نمایندگی های تام الاختیار مزبور جهت تطبیق

با اسامی حاضرین در جلسه و اعمال کنترل های لازم در اختیار هیئت رئیسه مجمع قرار دهد .
ماده 30- مجامع عمومی شرکت به دو صورت تشکیل خواهد شد : 1- مجمع عمومی عادی 2- مجمع عمومی فوق العاده
ماده 31 – مجمع عمومی عادی حداقل سالی یکبار ظرف 4 ماه

پس از پایان سال مالی شرکت تشکیل میشود و در موارد مقتضی می توان در هر موقع از سال مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده تشکیل داد .
ماده 32 – وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی بشرح زیر است :
1- انتخاب هیئت مدیره و بازرس / بازرسان برای مدت دو سال
2- رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره ترازنامه و حساب سود و زیان و

سایر گزارشهای مالی هیئت مدیره و گزارش بازرس/ بازرسان
3- تعیین خط مشی و برنامه شرکت و تصویب بودجه جاری و سرمایه گذاری و اعتبارات و وامهای درخواستی و سایر عملیات مالی به پیشنهاد هیئت مدیره

4- اخذ تصمیم نسبت به ذخایر و پرداخت سود و مازاد درآمد و تقسیم آن طبق اساسنامه
5- تصویب مقررات و دستورالعملهای داخلی تعاونی
6- تصویب نحوه تقویم آورده های غیر نقدی اعضاء و دیگر ضوابط راجع به آن
7- سایر وظایفی که این اساسنامه و قوانین و مقررات بر عهده مجمع عمومی قرار میدهد .
ماده 33- مجمع عمومی عادی با حضور حداقل نصف بعلاوه یک اعضاء یا وکلا و نمایندگان تام الاختیار آنان رسمیت پیدا میکند و در صورت عدم حصول حد نصاب مذکور ، آگهی دعوت مجمع باید حداکثر ظرف پانزده روز با رعایت ماده 24 اساسنامه با همان دستور قبلی منتشر شود .
جلسه با حضور عده حاضر رسمیت خواهد یافت .

ماده 34 – تصمیمات مجمع عمومی عادی , با اکثریت نصف بعلاوه یک آراء حاضر در مجمع اتخاذ می شود مگر در مورد انتخاب اعضاء هیئت مدیره که در دوره اول رأی گیری نصاب ، اکثریت مطلق آراء حاضر در مجمع عمومی است و در صورتیکه در دوره اول تمام یا بعضی از داوطلبان حائز اکثریت مطلق نگردند بلافاصله از بین دارندگان بیشترین آراء به تعداد دو برابر مورد

نیاز برای تکمیل اعضای اصلی و علی البدل هیئت مدیره با اکثریت نسبی

رأی گیری بعمل میآید .
تبصره – در صورتیکه در جلسه مجمع عمومی مذاکرات به اخذ تصمیم منتهی نشود جلسه بعنوان تنفس تعطیل میگردد و جلسه بعدی که منحصرا” برای تعقیب مذاکرات و ا

تخاذ تصمیم درباره دستور جلسه قبل تشکیل می شود نباید از جلسه او

ل بیش از یک هفته بطول انجامد ، در صورتیکه جلسه مجمع عمومی بعنوان تنفس تعطیل گردد هیئت رئیسه مجمع عمومی در جلسه بعد از تنفس ، همان خواهد بود که در جلسه قبل از تنفس انتخاب شده اند ، مگر اینکه یک یا چند نفر از آنان در مجمع عمومی حاضر نشده باشند که در اینصورت به جای اشخاص غایب افراد دیگری انتخاب خواهند شد .
ماده 35- مجمع عمومی فوق العاده برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به موارد زیر تشکیل می شود :
1- تغییر مواد اساسنامه ( در حدود قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران ) با تأیید وزارت تعاون
2- تصمیم گیری نسبت به عزل یا قبول استعفای هیئت مدیره
3- اتخاذ تصمیم راجع به انحلال یا ادغام شرکت
ماده 36- مجمع عمومی فوق العاده بنا به تقاضای کتبی حداقل یک سوم اعضای شرکت و یا اکثریت مطلق اعضای هیئت مدیره و یا بازرس و یا بازرسان با حضور حداقل دو سوم کل اعضا تشکیل میشود . در صورتیکه شرکت دارای بیش از پانصد نفر عضو باشد و مجمع عمومی فوق العاده در نوبت اول بحد نصاب مقرر نرسد , مجمع برای نوبت دوم دعوت به ت
تبصره – تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده با اکثریت 4/3 آراء اعضا حاضر در جلسه اتخاذ می گردد
ماده 37- صورتجلسات مجامع عمومی و تصمیمات متخذه در آن توسط منشی مجمع در دفتر مخصوص ثبت شده و به امضاء رئیس , نظار و منشی مجمع میرسد و رونوشت آن بوسیله رئیس مجمع به هیئت مدیره ابلاغ و نسخه ای از آن به وزارت تعاون ارسال میشود
تبصره – صورتجلسات مجامع بعنوان اسناد شرکت همواره باید در شرکت محفوظ بماند
2- هیئت مدیره
ماده 38 – اداره امور شرکت طبق اساسنامه بر عهده هیئت مدیره ای مرکب از 5 نفر عضو اصلی و تا یک سوم اعضاء اصلی اعضاء علی البدل می باشد که برای مدت دو سال با رای مخفی انتخاب می شوند . اخذ رای برای انتخاب اعضای اصلی و علی البدل در یک نوبت بعمل میآید . حائزین اکثریت بعد از اعضای اصلی به ترتیب علی البدل شناخته میشوند و انتخاب مجدد هر یک از اعضاء اصلی و علی البدل بلا مانع است .
تبصره 1 – در صورت استعفاء , فوت , ممنوعیت قانونی و یا غیبت غیر موجه مکرر هر یک از اعضای اصلی هیئت مدیره به تصویب هیئت مدیره یکی از اعضای علی البدل به ترتیب آراء بیشتر برای بقیه مدت مقرر به جانشینی وی بعنوان عضو اصلی هیئت مدیره در جلسات هیئت مدیره شرکت مینماند .
تبصره 2 – در صورتیکه بعلل استعفاء , فوت و یا ممنوعیت قانونی , هیئت مدیره از اکثریت مقرر در اساسنامه خارج گردد , مجمع عمومی بر اساس ماده 23 اساسنامه دعوت

خواهد شد تا نسبت به تکمیل اعضاء هیئت مدیره اقدام کند.
ماده 39- پس از انقضای مدت مأموریت هیئت مدیره در صورتیکه هیئت مدیره جدید انتخاب نشده باشد هیئت مدیره موجود تا انتخاب و قبولی هیئت مدیره جدید کماکان به وظایف خود در شرکت ادامه داده و مسئولیت اداره امور شرکت را بر عهده خواهد داشت
ماده 40- هیئت مدیره مکلف است بلافاصله بعد از انتخاب و اعلام قبولی

در اولین جلسه از بین خود یک رئیس , یک نایب رئیس و یک منشی انتخاب نموده و جهت مدیریت شرکت و اجرای تصمیمات مجامع عمومی و هیئت مدیره فرد واجد شرایطی را از بین اعضای شرکت و یا از خارج برای مدت دو سال بعنوان مدیر عامل شرکت انتخاب کند که زیر نظر هیئت مدیره انجام وظیفه نماید . وظایف و اختیارات و حقوق و مزایای مدیر عامل طبق آیین نامه ای خواهد بود که بنا به پیشنهاد هیئت مدیره به تصویب مجمع عمومی خواهد رسید
ماده 41- جلسات هیئت مدیره حداقل هر ماه یکبار بنا به دعوت رئیس یا نائب رئیس هیئت مدیره و یا مدیرعامل با حضور بیش از نصف اعضای اصلی هیئت مدیره تشکیل و رسمیت می یابد . برای اتخاذ تصمیم رأی اکثریت اعضاء حاضر در جلسه ضروری است . تصمیمات هیئت مدیره در دفتری بنام دفتر صورتجلسات هیئت مدیره ثبت میگردد و بامضای اعضای حاضر در جلسه میرسد .
تبصره – جلسه فوق العاده هیئت مدیره با دعوت کتبی رئیس و نائب رئیس هیئت مدیره , یا مدیرعامل و یا اکثریت اعضاء هیئت مدیره ( در صورت عدم اجابت درخواست کتبی آنان توسط مراجع فوق ) تشکیل میگردد
42 – خدمات اعضاء هیئت مدیره در ازاء عضویت در هیئت مدیره شرکت بلا عوض است ولی هزینه اجرای ماموریت هایی که از طرف شرکت در حدود بودجه مصوب مجمع عمومی عادی به آنان ارجاع میشود قابل پرداخت است و مجمع میتواند مبلغی از سود خالص را بعنوان پاداش به آنان بپردازد
ماده 43 – هیئت مدیره جز در مواردی که بموجب اساسنامه اتخاذ تصمیم درباره آنها در صلاحیت مجامع عمومی قرار داده شده در سایر موارد برای تحقق هدف ، موضوع و عملیات ش

رکت با رعایت قوانین و مقررات جاری و اساسنامه دارای اختیارات لازم جهت اداره امور شرکت بوده و منجمله عهده دار انجام وظایف ذیل است :
1- دعوت مجامع عمومی ( عادی ـ فوق العاده )
2- اجرای اساسنامه و تصمیمات مجامع عمومی و سایر مقررات مربوط
3- استخدام و یا اخراج کارکنان شرکت بر اساس مقررات قانونی و مصوبات مجمع عمومی و

نظارت و مراقبت در کار آنها
4- نصب و عزل و قبول استعفای مدیرعامل و نظارت بر عملیات وی و پیشنهاد میزان حقوق مدیرعامل به مجمع عمومی
5- قبول درخواست عضویت و اخذ تصمیم نسبت به انتقال سهام اعضاء به یکدیگر و اخراج عضو طبق مقررات اساسنامه و دریافت استعفای هر یک از اعضای هیئت مدیره
6- نظارت بر مخارج جاری شرکت و رسیدگی به حسابها و ارائه به بازرس / بازرسان و تسلیم بموقع گزارش مالی و ترازنامه به مجمع عمومی
7- تهیه و تنظیم طرحها و برنامه ها و بودجه و سایر پیشنهادات و ارائه به مجمع عمومی جهت اتخاذ تصمیم
8- تهیه و تنظیم دستورالعملهای داخلی شرکت و تقدیم آن به مجمع عمومی برای تصویب
9- تعیین نماینده یا وکیل در دادگاهها و مراجع قانونی و سایر سازمانها با حق توکیل غیر
10- تعیین نماینده از بین اعضای شرکت برای حضور در جلسات مجامع ع

مومی شرکتها و اتحادیه های تعاونی که شرکت در آنها مشارکت دارد
11- تعیین نماینده جهت ایفای وظایف عضویت شرکت در هیئت مدیره و یا بازرسی شرکتها و اتحادیه های تعاونی و مؤسسات دیگر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله اینترنت فرصت یا تهدید pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اینترنت فرصت یا تهدید pdf دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اینترنت فرصت یا تهدید pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اینترنت فرصت یا تهدید pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اینترنت فرصت یا تهدید pdf :

اینترنت فرصت یا تهدید

مقدمه
با ورود تکنولوژی های نوین ارتباطاتی واز جمله اینتنت در کنار مزایا و ویژگی های منحصر بفرد این پدیده به موازات گسترش وفراگیری آن و افزایش کاربران در هر محدوده سنی دغدغه ونگرانی های جـــــدید ی برای خانواده ها بوجود آمده است این نگرانی ها زمانی دوچندان می شود که والدین فرزندان خود را در معرض آسیب های جدی تری چون آزار روحی وجنسی و موارد چون اخاذی ببینند و اسف بار تر اینکه بدلیل عدم آشنایی بسیاری از آنا

ن با امکانات و قابلیت های این فنآوری و تحولات چشمـگیر آن زمانی متوجه جدی بودن خطر می شوند که بنحوی به آسیبی مبتلا شوند.
امروزه اینترنت به عنوان یکی از پر کاربردترین ابزارهای استفاده از خدمات الکترونیکی در کشــورهای پیشرفته و در حال توسعه به شمار می رود. به دلیل ســادگی و سرعت ارتباطات و تبادل اطلاعات در اینترنت همچنین عدم وجود محدودیت زمانی و مکانی شمـار کابران اینترنت روبروز در حال افزایش است .
بر هیچ کس پوشیده نیست که زندگی در دنیای کنونی بدون وجود اینترنت بزرگترین عقب ماندگی از نظر تکنولوژی بوده و لازمه برخورداری از آخرین دستاوردهای بشری داشتن بستر اینترنتی مناسب می باشد.
سوالی که مطرح است این است که با وجود تمامی فرصت های مفیدی

که اینتــرنت در اختیار کار بران قرار داده است آیا تهدید یا آسیبی هم متوجه کاربران است یا نه؟
مهمترین دلیل طرح این سوال این است که در فضای اینترنت با پرداخت هزینه نه چندان زیادی کاربران بدون اطلاع از شخصیت – سن – جنسیت – سواد – ملیت و نیت

واقعی طرف مقابل می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند و اینجاست که با اندکی تامل می توان دریافت اینترنت می تواند ایزاری پر مخــــاطره و دارای آسیب های مختلف باشد .
کودک یا نوجوانی که تجربه ای در مقابله با افراد سودجو که با نیات مختلف می باشند نداشته است چگونه می تواند در برابر این آسیب ها از خود مراقبت نماید؟
نوجوانی که در معرض خطرات اخلاقی و جنسی قرار داشته و کمتربن تجربه ای در این زمینه ندارد با مشاهده صحنه ها و تصاویر وفیلم های مستهجن و افتضاح چه وضعیتی پیدا می کند ؟
پدر ومادری که امکانات کامل کامپیوتری در اختیار فرزند خود داده اند به امید اینکه وسیله ای بـرای یرخورداری از تکنولوژی امروزی و پیشرفت او باشد آیا از این موضوع خبر دارد در طول زمان استفاده از اینترنت فرزندش با چه کسانی ارتباط داشته و سطح ارتباط وقرار ملاقات در چه اندازه ای بوده و از چه فیلم ها و تصاویری دیدن نموده است ؟ والبته اطلاعات کامپیوتری والدین اغلب در این زمینه کمتـر از فرزندان است.
به عنوان مثال اگر شخصی با اهدافی پلید به صورت مخفیانه سعی در نگاه کردن به داخل اتاق خــواب یا منزل شما را داشته یاشد و یا اینکه بخواهد از عکس ها و فیلم ها و اسناد بایگانی شده شما که اغلب در کامپیوتر خود نگهداری می کنید دیدن نماید چه حالی به شما دست می دهد ؟
واقعیت این است که در طول برقراری ارتباط اینترنتی شخص مقابل می تواند با بکار بردن حربه ها و عناوین و وسوسه های مختلف نه تنهاعکسهایی از فضای منزل و اعضای خانواده شما صیــد نماید بلکه با تکنیک های حرفه ای و با به در اختیار گرفتن آی پی کامپیوتر شما به کلیه اطلاعات درایـوها ی کامپیوتر شما دسترسی پیدا کند. در چنین حالتی چه حالی به شما دست می دهد؟ واین در صورتی است که طرف مقابل شما شخصی است که هیچ اطلاع درستی از مشخصات فـردی و ملیتی و شخصیتی او ندارید.
حاضرید چه اندازه پول بدهید تا عکسی کاملا خصوصی از اعضا

ی خانواده شما که در در دست کسی است و می خواهد از شما باج خواهی کند از انتشار آن در اینترنت صرفنظر نماید ؟ و راستی اگر از قصد خود منصرف نشود چه اتفاقی می افتد و مسیر زندگی شما را به چه جهتی می برد؟
چه بسیاز افرادی که ناخواسته و بدون آگاهی در دام چنین بلایایی گرف

تار شده اند و چه بسیار زندگی هایی که بدین واسطه به آشوب کشیده شده است.
توجه داشته باشید زمانی که در حضور شما اعضای خانواده اتان با خویشاوندانتان چت تصویری می نمایند این احتمال را بدهید که در غیاب شما فرزندتان با کس دیگری چت تصویری نماید . و بدانید در حین چت (جه تصویری جه متنی) طرف مقابل می تواند آیپی کام ،قضیه را جدی بگیرید
آنچه که والدین می باید در باره اینترنت بدانند!
یک مشاور حقوقی امور امنیتی، حریم خصوصی و فضای مجازی و حامی حقوق کودکان در نیویورک معتقد است که دور از خطر نگهداشتن کودکان در اینترنت به این معناست که به آنها بیاموزیم کاربری هوشمند و مسئول بوده و به فضای مجازی مانند یک “بازی” نگاه نکند. اینجا توصیه‌هایی برای ایمنی اینترنتی در هر گروه سنی ارایه شده است که توجه شما را به آنها جلب می‌کنیم.
به فرزندان خود بیاموزید که:
قبل از کلیک کردن به این فکر کنند که: با چه کسی در حال گفت‌وگو (chat) یا نامه‌نگاری هستند، در حال گفتن چه مطلبی هستند و از چه لحن و شیوه‌ای برا گفتن آن استفاده می‌کنند؟ آیا شخصی که در سمت دیگر این گفتگو قرار دارد متوجه شوخیهای آنها می‌شود؟
قبل از واکنش نشان دادن به موضوع آنلاینی که موجب ناراحتی آنان

شده است، میز کامپیوتر را ترک کرده و چند نفس عمیق بکشند.
از شایعه پراکنی، همکاری در اذیت و آزار دیگران و دادن اطلاعات خصوصی و گفت‌وگوهای خودمانی در اینترنت خودداری کنند.
قانون طلایی فضای مجازی را رعایت کنید: هرگز کاری را که در زندگی واقعی انجام نمی‌دهید، در اینترنت هم انجام ندهید.

 

خودتان هم موارد ایمنی را رعایت کنید:
وقتی از شما درخواست ID و PASSWORD می شود تحت هیچ شر

ایطی

جواب ندهید . دادن آی دی و پسورد به طرف مقابل در حکم افتادن در دام است که معمولا برگشتی ندارد. مگر اینکه به شخص درخواست کننده مانند دو پشم خود اطمینان داشته باشید و در اینصورت نیز دادن ID معمولا لازم است.
نرم‌افزار ضد spyware و adware را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.
از سلامت و به روز بودن firewall خود اطمینان حاصل کنید.
یک نرم افزار ضدویروس بر روی رایانه نصب کرده و آنرا به طور منظم به روز نمایید.
نکات ایمنی در سنین دبستان زیر هشت سال
از فناوری‌های فیلترینگ یا کنترل والدین parental control استفاده کنید. به جای فیلتر کردن سایت‌های “بد” هر موردی که با آن موافق نیستید را مسدود کنید.
درباره اینکه آیا فرزندتان واقعا به داشتن یک آدرس ای-میل یا سیستم‌های پیام رسانی نیاز دارد، فکر کنید. اگر پاسخ مثبت است، تمام ارتباطات به غیر از فهرست گیرندگان و فرستندگان مورد تایید خود را فیلتر کنید و مراقب باشید که فهرست دوستانش، طولانیتر از رقم سنش نباشد و شما همه آنها را در زندگی واقعی، بشناسید. IDو PASSWORD برایش تعریف کنید و حتما از آن اطلاع داشته باشید .
وب سایت‌های مورد علاقه آنها را در بخش نشانک یا Bookmark قرار دهید تا برای پیدا کردن آنها نام سایت را اشتباه تایپ نکرده و از سایت “بد” سر در نیاورد.
از موتورهای جست‌وجوی کودکان مانند Yahooligans و Ask Jeeves استفاده کنید.
زمان حضورشان در اینترنت را به نیم ساعت در روز محدود کنید، مگر اینکه در حال انجام دادن یک برنامه خاص درسی باشند.
فعلا اجازه اسفاده از بازی‌های اینتراکتیو (interactive) مانند X-Box Live یا شبکه آنلاین (Playstation) را به آنها ندهید. در عوض به سایت‌هایی چون Toontown بروید.
تا جایی که می‌توانید در کنارشان بنشینید و ببینید که در اینترنت به کجا می‌روند، چه چیزی برایشان جالب است و هر سوالی که فکر می‌کنید بپرسید و به تمام سوالات او پاسخ دهید.
به آنها بگویید که قبل از فرستادن هر مطلبی اعم از مشخصات ش

خصی یا مطالب دیگر از طریق ایمیل، IM یا قرار دادن آن در بلاگ و وب سایت، نظر شما را جویا شوند.
در اوقات فراغت به دنبال سایت‌های سالمی بگردید که بتوانید به او معرفی کنید. فهرستی از این سایت‌ها در WiredKids.org موجود است.
8 تا 10 سال
از ID و PASSWORD او باید شما هم اطلاع داشته باشید و احیا

نا با مقاومت در خور این سن مواجه می شوید برایش کاملا منطقی توضیح دهید که دانشتن این موضوع لطمه ای به استقلال او نمی زند مثل نظارتی پکه بر دوست های واقعی او باید داشته باشید. از خطرات اینترنت با حوصله و درایت کافی فرزندتان را مطلع کرده و آسیب های ناشی از آن را بطور واضح برایش بازگو نمائید. و اصلا یک قرار داد با فرزندتان داشته باشید ” لازمه استفاده از اینترنت صادق بودن طرفین است”
فضایی برای فرزندتان مهیا کنید تا اگر اشتباهی از او سرزد شما را جهت پیشگیری از عواقبش مطلع نماید.
اگر فرزندتان نمی‌تواند وارد سایت‌هایی که از طرف مدرسه معرفی شده یا سایت‌های مناسب با سن خود شود، میزان فیلترینگ کامپیوتر را کاهش دهید.
بعضی از وب سایت‌ها مانند MSN دارای این امکان هستند که هر صفحه برای باز شدن به اجازه والدین نیاز دارد و به این منظور ای-میلی به نشانی آنها می‌فرستد و در صورت پاسخ مثبت، صفحه را باز می‌کند.
اگر سرویس پیام فوری یا IM را فعال کرده اید، فهرست فرستندگان پیام را به اشخاص آشنا محدود کنید.
از یک برنامه ضد pop-up یا نوارابزاری مانند گوگل استفاده کنید.
برنامه ضد ویروس و منهدم کننده نرم افزارهای جاسوس را نصب و فعال کنید زیرا دانلودهای پر ویروس از همین سنین آغاز می‌شود.
موتورهای جست‌وجو را تغییر نداده و همچنان از Yahooligans و Ask Jeeves استفاده کنید.
مطمئن شوید که آنها به خوبی متوجه هستند چه اطلاعاتی قابل قراردادن در اینترنت هستند و کدام اطلاعات نباید در اختیار دیگران قرار بگیرند.
گفت‌وگوی آنلاین را با آنها تمرین کنید تا بیاموزند با غریبه های حاضر در فضای مجازی چگونه برخورد کنند.

درباره استفاده از نرم افزارهای نظارت فکر کنید. به این وسیله میتوانید آنچه انجام می‌دهند را بررسی کنید.
علاوه بر تهیه Back up از فایل‌ها، برنامه ضد جاسوسی کامپیوتر را مدام چک کنید. ممکن است فرزندتان هنگام کار اشتباها آن را پاک کرده یا از کار انداخته باشد.
گذشته از موارد درسی، زمان حضور او در اینترنت را با احتساب پیام‌ها و ایمیل‌ها به کمتر از 1 ساعت در روز محدود کنید.
سنین توصیه شده برای استفاده کودکان از کامپیوتر و اینترنت(اکامپیوتر و کودکان)
هیچ زمان مناسب یا نا مناسبی برای آشنا کردن کودکتان با کامپیوتر وجود ندارد،این اقدام بسیار مشابه تصمیم گیری است که برای خریداری اولین دوچرخه گرفته می شود و یامشابه تصمیمی است در باره اینکه فرزندتان چه وقت می تواند با دوستانش به بیرون از خانه رود.انتخاب به شیوه تربیتی والدین،ارزش ها و از همه مهمتر آمادگی کودک دارد. همانطور که به فرزندتان یاد می دهید که چگونه از کامپیوتر استفاده کند ،یا چگونه بطور آنلاین ارتباط بر قرار کند و چگونه از خودش محافظت کند
1- اعتیاد به اینترنت
اعتیاد از نظر لغوی به معنای عادت داشتن و در اصطلاح، به تکرار یک عمل به شکل مستمر اطلاق می شود. وقتی از اعتیاد سخن به میان می آید غالبا اذهان انسان ها متوحه اعتیاد به مواد مخدر می گردد، اما واقعیت غیر از این است.

«امروزه در جهان عده ی کثیری هستند که به تماشای تلویزیون و اینترنت و بازی های رایانه ای معتادند. مجله ی آمریکایی «بی ارادگی و اعتیاد جنسی» در یکی از شماره های خود نوشت: اتصال به سایت های اینترنتی هرزه نگاری محدود به کاربران خانگی نشده بلکه به یکی از معضلات جدی در محیط های کاری نیز بدل شده است. این مجله می افزاید: طی تحقیقات صورت گرفته درمورد تعدادی از شرکت ها، مشخص شد که کارمندان مرد، 62% از زمان صرف شده ی خود در پشت رایانه را به سایت های هرزه نگاری اختصاص داده اند.

در حال حاضر در بسیاری از کشورها و به ویژه کشورهای پیشرفته، امکان اتصال و دسترسی به اینترنت برای اغلب افراد فراهم شده است. حتی کودکان بسیاری در کشورهای مختلف جهان امروزه به اینترنت متصل هستند. بر اساس گزارش منتشر شده، 90% کودکان بین 5 تا 17 سال در ایالات متحده آمریکا به رایانه دسترسی دارند و 75% نوجوانان 14 تا 17 ساله به طور منظم از آن استفاده می کنند. ارزان بودن هزینه های اتصال و ناشناخته ماندن افراد در آن، موجب گسترش هرزه نگاری و استفاده از محصولات آن شده است.در حال حاضر هزاران سایت اینترنتی وجود دارد که حاوی تصاویر مستهجن است. هرزه نگاری در اینترنت و نیز سایر فن آوری های ارتباطی اثرات سوء و مخرب بسیاری در جامعه ایجاد می کند.
امروزه رابطه میان جرایمی چون: تجاوز، خودفروشی، سوء استفاده از اطفال و موارد بسیاری از این دست، با گسترش محصولات هرزه نگاری اثبات شده است. بر اساس آمار اداره ی تحقیقات فدرال آمریکا، حدود 81% مجرمان خشونت های جنسی مرتبا از محصولات هرزه نگاری استفاده کرده اند. این مسئله بر روابط زنان و مردان نیز تأثیرات مخربی گذاشته است. خ

ارج شدن روابط بین زن و مرد از یک رابطه انسانی و توأم با احترام به یک رابطه ی غیر انسانی و همراه با امیال شهوانی از جمله ی این تأثیرات است. در این باره انجمن روان پزشکان آمریکا گزارش می دهد که 20% معتادان به محصولات هرزه نگاری به دلیل اعتیادشان طلاق می گیرند یا جدا از زوج هایشان زندگی می کنند. بیشترین اثر مخرب هرزه نگاری بر قشر نوجوان و جوان جامعه است. وجود روابط جنسی خارج از عرف و اخلاق جامعه در محصولات ارائه شد

ه ی هرزه نگاران، روابط جنسی نامشروع و خارج از ازدواج را اشاعه می دهند و این مسئله موجب کاهش تمایل نوجوانان به امر مقدس ازدواج می شود.»(1)
2- اتاق های چت(2)
در اینترنت و دنیای مجازی آن، همانند دنیای واقعی که در آن افراد گوناگون، با فرهنگ ها و سلیقه های مختلف زندگی می کنند، افراد زیادی وجود دارند که شرور و خطرناک هستند. این گونه افراد از اینترنت برای بهره برداری های سوء و متأسفانه بیشتر برای امور جنسی از کودکان و نوجوانان استفاده می کنند.
در اغلب اتاق های چت، انبوهی از جوانان بین 12 تا 25 سال در حال گفت و گو هستند که تبادل اطلاعات شخصی در آن ها تشوق می شود. زمانی که کودک و نوجوان وارد خانه های گفت و گو(چت روم) می شود، با شمار کثیری از شکارچی هایی رو به رو می گردد که در کمین آنان هستند.
ما اصولا با ماهیت چت زدن و گفت و گو مخالف نیستیم، زیرا که افراد بسیاری هستند که در گفت و گوهای علمی و تخصصی و ارزنده مشارکت می کنند، اما روی سخن با آن دسته از کاربران اینترنتی است که عمدتا نوجوانان و جوانان هستند که در فعالیت ها و ارتباط هایی شرکت می کنند که بیشتر جنبه ی لذت جویی و دوست یابی دارد و بیشتر نگرانی ها نیز در همین زمینه است و متأسفانه اکثر این دوستی های اینترنتی به ملاقات های حضوری منجر می شود و به دنبال آن مشکلات عدیده ای به وجود می آید که در این مقال نمی گنجد.

رفتارها ودیگاههای نسل امروز برای بسیاری از مردم غیر قابل درک است جوان ونوجوان امروز چیزهایی را می پسندد که با سلیقه و ذایقه نسلهای پیشین تفاوتهای ماهوی و فاحش دارد
آرمانهای او بسیار متفاوت از ایده آلهای بزرگترهای اوست سطح اطلاعات و دانش و خصوصیات اخلاقی، رفتارهای اجتماعی و علایق و نوع تفکر این نسل آنچنان متفاوت از نسلهای پیشین است که او را در موقعیت ممتازی قرار داده است با این حال در رفتارهاو

دیدگاههای همین نسل نیز دگرگونیهای اساسی و ساختاری در حال شکل گیری است که بخش عمده آن متاثر از ورود و شیوع فناوری نوین ارتباطات یعنی اینترنت و ماهواره است در واقع یکی از نقاط افتراق و جدایی این نسل با نسلهای پیشین،آشنایی، بهره گیری و انس و الفت با این رسانه و فناوری ارتباطی است برای بسیاری از مسوولان ، روانشناسان اجتماعی،و حتی والدین درک مکانیزم پیچیده رفتارهای نسل جدید ،بسیار مشکل و طاقت فرسا است شاید به همین دلیل است که هنوز اتفاق نظر کاملی در مورد نحوه مواجهه و برخورد با این نسل در جامعه بوجود نیامده است یکی از تهدید و تحدید سخن می گوید و دیگری از آزاد گذاشتن آنها ، یکی بر کنترل و نظارت بیشتر تاکید می کند و دیگری بر توسعه امکانات و لوازم ارتباطی اصرار می ورزد
جوان و اینترنت
شناخت واقعی و عملی نیازهای نسل جوان امروز مستلزم بررسی ابعاد مختلف عوامل تاثیر گذار و اثر پذیری از فناور ی نوین ارتباطی است متاسفانه بخش عمده ای از مدیران و مسوولان و برنامه ریزان و تصمیم سازان ما یا نمی خواهند و یا نمی توانند به شناخت ای

ن فناوری بپردازند اینترنت ورایانه نه تنها میزان و سطح اطلاعات نسل جوان را افزایش داده بلکه بر تمایلات و گرایشات او نیز تاثیر گذاشته اند
مهمترین خصوصیت اینترنت آزادی انتشار اطلاعات است و این در تناقض با سیاست محدود سازی قرار دارد. اینترنت ضد سانسور است ، مروج دمکراسی است ،و با خود الگوی نوین زندگی مدرن را به ارمغان می آورد کاربر اینترنت هم دارای سطح تحصیلی بالاتری نسبت به سایر همسالان خود است وهم بر اثر استفاده از این رسانه به سطح بالاتری از دانش و اطلاعات ارتقا می یابد اینترنت حتی منجر به ایجاد یک طبقه نخبه در جامعه شده که با جهان خارج

به خوبی آشنایی دارد نه می شود به او دروغ گفت نه میشود به او عقیده ای را تحمیل کرد عملکرد برخی رسانه های داخلی نظیر مطبوعات ، رادیو و تلویزیون و حتی خبرگزاریها در مقابل کارکرد اینترنت رنگ می بازد
جوان امروز تنها بافشار دادن چند دکمه و کلید می تواند مستقیما با وقایع آنسوی مرزهای جغرافیایی اش تماس بگیرد ، نظر بدهد ،مشارکت کند ،اعتراض کند ، رشد نماید ، پیام بدهد، پیام بگیرد، نگاه او به رسانه ها ، به والدین ، به مدرسه و دانشگاه ،به گروه دوستان ، به مسوولان ، به سیاست ، به ایدئولوزی ،و به رفتارهای اجتماعی تفوتهای آشکاری پیدا کرده است ورود اینترنت و رایانه به زندگی نسل امروز حتی بر ساختارهای سیاسی و اجتماعی کشور نیز تاثیر گذاشته است و برخی از این ساختارهاسعی کرده اند خود رابا شرایط جدید تطبیقدهند ، این نسل ، نسلی است که رای می دهد ؛یا حتی اگر لازم بداند رای نمی دهد و با این رفتار خود سرنوشت سیاستمدارانو احزاب و نهادهای سیاسی را تعیین می کند پس باید به خواسته ها و آرمانها و تمایلات او توجه کرد
به قول یک روزنامه نگار اصولا انگیزه اصلی جنبش دوم خرداد دست

یافتن به آزادیهای فردی بود همانکه در بحث آزادیهای مدنی تعریف می شود این جنبش حاصل تغییرات دموگرافیک ناشی از افزایش جمعیت در اوایل دهه 60 است این افزایش جمعیت در سالهای 59 تا 63 صورت گرفت و باعث شد در سالهای 63 و 64 مساله اصلی کشور به موضوع شیر خشک و پوشک تبدیل شود ! در سالهای 67 و 68 مساله

اصلی کشور فضای آموزش دبستانی بود در همین سالها بود که بحث مدارس غیر انتفاعی جدی شد در سالهای 70 و 71 مساله اصلی کشور مساله نوجوانان شد در سالهای 75 و 76 این بچه ها به سن رای دادن رسیدند و جنبش دوم خرداد را آفریدند آنها وارد دانشگاه شند و درسالهای 78 تا 80 جنبش دانشجویی را تشکیل دادند این بچه ها هم اکنون و یا حداکثر تا یکی دو سال دیگر از دانشگاهها فارغ التحصیل می شوند و لشکر بیکاران را تشکیل خواهند داد از 3 4سال پیش همین بچه ها بودند که باعث شدند مسئولان و سیاستمدارن کشور دائما خودشان را جوانگرا نشان بدهند
اینترنت بازها همین بچه ها هستند ،همین گروه هستند که فوتبال را دوست دارندو تا زمانی که ما نخواهیم این تغییر اجتماعی را بفهمیم همیشه در تحلیلها و تفسیرهای اجتماعی راه به خطا خواهیم رفت ، گروه اجتماعی مورد بحث ما نه آنگونه که برخی داد و فغان بر آورده اند فاسدند و نه بیمار. اینها جوانانی هستند در حال رشد در شرایط جدید که تحمل محدودیتهای فراوان را ندارند اتفاقا بسیار با هوش و خود خواه هم هستند با دین هم ناآشنا نیستند هم پای اینترنت می نشینند هم در ماه رمضان روزه می گیرند و هم در ماه محرم سینه می زنند
چرا اینترنت رشد می کند ؟
زمانی در این کشور می توانستند با هر پدیده جدید تکنولوزیکی با پاک کردن صورت مساله به راحتی برخورد کنند که البته همان زمان هم این برخوردهشا تاثیر گذارو موفق نبود تجربه ویدئو مثال بارز این موضوع است در مورد ماهواره نیز وضع به همین صورت است اما امروز اتفاق دیگری رخ داده است . اینترنت هر روز فراگیرتر می شود تنها در ظرف یک سال یعنی از سال 1380 تا سال 1381 تعداد کاربران اینترنت از 8/1 به 2/3 میلیون نفر رسیده است با اینت

رنت نمی توان مانند ویدئو یا ماهواره برخورد کرد یعنی شیوه حذفی جوابگو نیست مگر اینکه بخواهیم همه کامپیوترها را در کشور جمع کنیم و مانند طالبان آنها را بر سر درختان به صورت منهدم شده آویزان کنیم! اینترنت بر کامپیوترو تلفن استوار است تجربه ممنوعیت ویدئو و ماهواه اکنون پیش روی ماست ویدئو آزاد شد و مجلس اصلاحات تحت فشارهمین نسل ج

وان مجبور به اصلاح قانون ماهواره شد که البته در فیلتر شورای نگهبان گیر کرده است
در مورد اینترنت اگر چه مسئولان اصلاح طلب با غفلت خود از این حوزه و رها کرده آن هیچ گونه قانونگذاری مشخصی نکردند اما در اولین برخورد مسئولان عالیرتبه کشور با این پدیده خوشبختانه با نگاه حذفی به آن نگریسته نشد اولین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت بهره گیری از پتانسیل و توسعه شبکه های رایانه ای و اطلاع رسانی در کشور تاکید کرده است در ماههای اخیر که سیاست فیلتر کردنFiltering برخی از سایتها اجرا شده است نیز بیشتر منع استفاده از سایتهای غیر اخلاقی برای جوانان و نوجوانان مد نظر بوده است
البته یکی از نگرانیهای مشترک والدین در همه جوامع نحوه استفاده کودکان از اینترنت است به همین منظور حتییک گروه دیده بان اینترنتی در انگلستان، به عنوان بخشی از تلاش های جاری برای مصون نگاه داشتن کودکان در شبکه جهانی کامپیوترها، سیستم جدیدی را راه اندازی کرده استاین سیستم به گونه ای طراحی شده است که به والدین امکان می دهد با مسدود کردن سایت ها و “گپ خانه” های (chatroom) خاصی که تصور می شود مورد استفاده افرادی است که از کودکان سوء استفاده جنسی می کنند، محتویات اینترنت را کنترل کنند.
از این فیلترها می توان برای منع دسترسی به سایت های سکسی، خشونت بار، نمایش دهنده مواد مخدر و تبلیغ کننده مشروبات الکلی استفاده کرد والدین می توانند این نرم افزار را به طور رایگان از سایت “آی سی آر ای” پیاده کرده و به دلخواه خود، دسترسی کودکان به سایت ها را کنترل کنند.
البته مسدود کردن سایتهای سیاسی در ایران به گفته برخی از مسئولان یک اشتباه بوده و در حال اصلاح آن هستند با این وجود باید اذعان داشت که سیاست مسدود سازی اگر چه در بسیاری از کشورها اعمال می شود اما یک امر مبنایی نیست و با استفاده از نرم افزارهای ضد فیلترینگAnti Filtering امکان دور زدن این سیاست وجود دارد . اینترنت محدود و سانسور نمی شود چون تکنیکهای خنثی سازی محدودیتها را نیز در خود دارد اینترنت مو

جی است که آغاز شده و تنها می توان بر آن سوار شد و موج سواری کرد ایستادن در مقابل این موج سهمگین مساوی تحمل هزینه های فراوان است اینترنت برای نسل جوان کشورهایی مثل ایران وسیله ای برای انتقال دانش فنی و فناوری نیز هست با بهره گیری از امکانات اینترنت می توان فاصله و شکاف علمی و اقتصادی ایران و کشورهای توسعه یافته را تا حد زیادی پر کرد باید به جای فکر کردن به محدود سازی که بازی موش و گربه را به یاد می آورد به فکر برنامه ریزی و تولید “دادهو محتوی ” contentدر این شبکه جهانی بود

چرا از اینترنت برای انتشار ذخایر غنی فرهنگی و ادبی ایران استفاده نمی کنیم؟ چرا از آن برای آموزش و پرورش ، تجارت ، بانکداری ، سرگرمی ، خدمت رسانی به مردم (دولت الکترونیکی) تبلیغات،حتی مسایل و آموزه های مذهبی و دینی ،روزنامه نگاری ،صنعت ، فناوری نوین در کشاورزی ، اقتصاد ، و دهها زمینه مثبت دیگر استفاده نمی کنیم ؟
به قول دکتر حسام الدین آشنا استاد دانشگاه در ایران بیشترین فعالیت را در حوزه اطلاع‌رسانی الکترونیک نه دانشگاه‌ها دارند و نه نشریات. بلکه بیشترین فعالیت را اتفاقا حوزه‌های علمیه داشته اند. بزرگ‌ترین سایت‌های ایران نه وابسته به دانشگاه‌ها است نه وابسته به موسسات دولتی و یا مطبوعاتی و هنری. بلکه وابسته به حوزه‌های علمیه است. اگر حجم اطلاعات و CDها و اطلاعات را با حجم تولیدات مقایسه کنید تفاوت عظیم آنرا خواهید دید. چون در حوزه‌ها میراث بزرگی وجود دارد که فقط احتیاج داشته تایپ شود و فرمت ساده‌ای به آن داده شود و در محیط اینترنت قرار بگیرد. اما در حوزه ‌دانش‌های تجربی، ما بخاطر عقب ماندگی‌های علمی بزرگی که داریم وقتی به حوزه اینترنت هم رسیده‌ایم دچار لکنت زبان جدی شده‌ایم.
اینترنت یک رسانه دو طرفه است یعنی تولید کننده محتوی فقط گوینده صرف نیست شنونده هم هست کاربر یا مخاطب محتوی در اینترنت نیز فقط شنونده صرف نیست او نیز قدرت انتشار مطلب در زمینه همان موضوع و حتی در ذیل همان مطلب را دارد اینترنت متعلق به دنیای دیالوگ است نه دنیای مونولوگ و کسانی که سخن گفتن در دنیای دیالوگ را فرا نگرفته اند قدرت وارد شدن در این دنیای جدید را ندارند کاربر اینترنت طیف نخبه کشور است چون داشتن لوازم اولیه برایمتصل شده به اینترنت و داشتن سطحی از سواد دیجیتالی و رایانه ای و از ج

مله تسلط نسبی به یک زبان خارجی او را فراتر از مخاطبان ماهواره و ویدئو قرار می دهد اینترنت تمام رسانه ها و مدیومهای قبلی را در دل خود دارد
هویت شبکه ای
دکتر محمد عطاران استاد دانشگاه معتقد است: با امکانات و گزینه های فراوانی که رسانه های عمومی ازجمله اینترنت درا ختیار جوانان می گذارند آنان دائما با م

حرک های جدید و انواع مختلف رفتار آشنا می شوند. این فضا هویت نامشخص و دائما متحولی را می افریند. خصوصا برای نسلی که درمقایسه با نسل قبل با محرک های فراوانی مواجه است. همچنین از طریق رسانه های جمعی، افراد خط مفروض میان فضای عمومی و خصوصی را تجدید سازمان می کنند و این امکانی است که جوانان فعالانه از آن استفاده می کنند
هویت واجد سه عنصر است. هویت شخصی، فرهنگی و اجتماعی که هر یک درتکوین هویت فرد نقش مهمی را ایفا می کنند. در مقایسه ها، هویت شخصی که ویژگی بی همتای فرد را تشکیل میدهد، هویت اجتماعی (نقش های احتماعی درونی شده و متنوع) و هویت فردی (درک و کاربرد نمادهای فرهنگی) در پیوند با گروه ها و اجتماعات مختلف قرار می گیرن

د. اینترنت صحنه فرهنگی و اجتماعی است که فرد خود را درموقعیت های متنوع نقش ها و سبک های زندگی قرار می دهد. در این فضای عمومی ، مهارت فرهنگی جدیدی لازم است تا با تنظیمات نمادین بتوان بازی کرد. سایت شخصی نمونه ای روشن است که چگونه کاربر اینترنت خود را برای مخاطبین جهانی معرفی می کند. برای بیان افکار، احساسات، علائق و آراء از متن مناسب، گرافیک ، صدا و فیلم استفاده می شود. میلر اهمیت و پیوندهای سایت شخصی را ذکر می کند و می گوید که به من بگو لینک هایت چیستند تا بگویم که چه شخصی هستی

یکی از جنبه های اینترنت ، ورود بی هویت در آن است نوجوانان در صحنه اینترنت برای ایفای هر نقشی، فرصت پیدا می کنند. البته خصیصه مثبتی در این کار هست، مجالی که برای بروز و ظهور نوجوانان پیدا می شود. اینترنت فضای آزاد گلخانه ای را ایجاد می کنند که معلمان و مراجع قدرت به ان دسترسی ندارند و بر آن تاثیر نمی گذارند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   86   87   88   89   90   >>   >