بررسی و مقایسه کارایی شیوه های انتخاب مدیران pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی و مقایسه کارایی شیوه های انتخاب مدیران pdf دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی و مقایسه کارایی شیوه های انتخاب مدیران pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 


((فهرست مطالب))

مقدمه         1
بیان مسئله و اهمیت موضوع         2
اهداف پژوهش و علت انتخاب موضوع        4
سئوالات تحقیق        5
فرضیات تحقیق        6       
اهداف سازمان آموزشی       8
مفهوم وتعریف مهارت های انسانی        8
محاسن تامین نیرو از خارج       10
شیوه های انتخاب       10
هدف روابط انسانی       11
موانع و مشکلات تغییر و نوآفرینی در سازمانها       12
پژوهش یا روش تحقیق       13
تجزیه و تحلیل داده های آماری      15   
خلاصه      20
نتیجه گیری       22
موانع و محدودیتهای تحقیق      23
پیشنهادها     24
منابع و مآخذ      26


مقدمه
مسئولیت و رسالت تحولات فرهنگی به طور مستقیم بر دوش آموزش و پرورش سنگینی می کند چرا که تمامی نیروهای از سیستم آموزش و پرورش تغذیه شده و به بازار جامعه وارد می شوند از اینرو آموزش و پروش در تمامی جوامع نقش و رسالت حیاتی به عهده دارد که عملکرد آن با نظام های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در تعامل می باشد و به تبیر دیگر آموزش و پرورش دارای اهداف معنوی و اقتصادی است و سعی دارد افراد را جهت تحقق آن اهداف، تربیت نماید.
اهمیت عمده نهاد آموزش و پرورش در نقش اجتماعی آن نهفته است چرا که ضمن آماده نمودن فرد جهت رفع نیازهای مادی و معنوی خود، او را در کمک به مرتفع نمودن حوای جمع نیز آماده        می کند. در این راستا مدارس به عنوان رکن اصلی سازمان عظیم تعلیم و تربیت در تحقق اهداف مذکور جامعه تلاش می کند که امروزه در زمره مهمترین عوامل ایفاگر نقش انسان سازی به شمار  می آیند و به عنوان یک واقعیت اجتماعی، ارتباط مستمر و همه جانبه با جامعه پیدا می کنند.
امروزه نظام آموزشی در هر جامعه ای، از نظر بودجه ای که به آن تعلق می گیرد و تعداد افرادی که در آن به فعالیت مشغولند و با آن سرو کار دارند، به وسیع ترین و فراگیرترین سازمان و تشکل مبدل شده است. کیفیت کار این نظام که خود ناشی از کیفیت مدیریت حاکم بر آن است به نوبه خود بر کیفیت جامعه و سازمان های درون آن اثر دارد.
در چند دهه اخیر به علت توجه به کیفیت آموزشی، مسائل برنامه ریزی و مدیریت و شیوه انتخاب آن که قبلاً مسائل پیش پا افتاده تلقی می شدند از اهمیت خاصی برخوردار شدند، در نتیجه جهت دستیابی به کیفیت و کمیت آموزش و پرورش، نیاز به برنامه ریزی در جهت تربیت و تامین مدیران شایسته و اثر بخش در سطوح مختلف آموزشی مورد تاکید فراوان و روز افزون است نظامهای آموزشی به مرور پی می برند که در شرایط پیچیده سازمانهای امروزی، بدون توجه به مدیریت و رهبری و شیوه انتخاب مدیران، قادر نخواهند بود پاسخگوی مسئولیتهای فراینده خویش باشند از این رو برای مقابله با مسائل و معضلات در آموزش و پرورش، ضروری است که نسبت به امر مدیریت و شیوه اتخاب مدیران سطوح مختلف حساسیت نشان داده و مطابق با اهداف برنامه ریزی نمود.
پژوهش حاضر به مقایسه کارآمدی مدیرانی که از معلمی ارتقاء یافته اند با مدیرانی که از مشاغل اداری آمده اند در سطح مقاطع تحصیلی راهنمائی و متوسطه شهرستان مرند می پردازد.
در واقع این پژوهش ارتباط بین شیوه های انتخاب مدیران (از معلمی به مدیری- از مشاغل اداری به مدیریت) و کارائی را مورد بررسی قرار می دهد. در این پژوهش، دو گروه مدیریت در پنج محور به برخورداری از مهارت انسانی، رضایت شغلی کارکنان، استقبال از تغییرات و نوآوریها اهمیت به آموزش کارکنان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مورد مقایسه قرار  می گیرند.

بیان مسئله و اهمیت موضوع:
نظر به اینکه آموزش و پرورش تربیت کننده نسلهای متخصص کارآمد جامعه بوده است و از طرفی نظام آموزشی مخصوصا مدیریت آموزش نقش محوری را در آن باز می کند شایسته است که به شیوه انتخاب مدیران و پی آمدهای آن توجه مبذول شود.
آموزش و پرورش که دارای اهداف معنوی و اقتصادی است و سعی دارد که فرد را در تحقق آن هدفها به فعالیت نهادی وا دارد، امروزه در بیشتر جوامع از اهمیت خاصی برخوردار است.
اهمیت عمده نهاد آموزش و پرورش در نقش اجتماعی آن نهفته است. این نقش با دادن یک سری دانستنی های ناشی شده از فرهنگ جمعی به فرد، برآورد می شود. بدین نحوه تعلیم و تربیت ضمن دادن آمادگی به شخص خهت رفع نیازهای مادی و معنوی خود، در کمک به رفع نیازهای جمعی نیز او را آماده می سازد. پس مدارس که به منزله رکن اساسی سازمان عظیم تعلیم و تربیت رسمی و به عنوان پرجمعیت ترین مرکز آموزشی، در تحقق اهداف مذکور کوشش می کنند، امروزه در زمره مهمترین عوامل ایفاگر نقش انسان سازی به شمار می رود و به عنوان یک واقعیت اجتماعی، ارتباطی مستمر با جامعه پیدا می کند.
نگاهی گذرا به مجموعه فعالیت های این مرکز، مسائل و مشکلات را آشکار می سازد که مهمتر از همه افت تحصیلی، و ترک تحصیل قبل از اتمام دوران کامل تحصیل، انفجار و تقاضا برای آموزش و پرورش، ناکارآیی فارغ التحصیلان این مرکز به عنوان محصول و بازده نظام آموزش و پرورش و ناتوانی اکثر مدیران در حل مسائل و مشکلات آموزشی است(1).
 با گسترش روز افزون علوم و فنون و پیچیده تر شدن شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه، این ضرورت بیش از پیش احساس می شود که برای برخورد مناسب با مسائل و مشکلات آموزشی و تلاش برای حل آنها باید با استفاده از شیوه های جدید و بدیع انتخاب مدیران و بهره برداری از حداکثر توانائی های علمی، شیوه های مدیریتی خود را تکامل و توسعه بخشید.(2)
مطالعه و پژوهش درباره مدیریت و شیوه های انتخاب آن از ضروریات جوامع در حال توسعه است و این ضرورت در مقوله تعلیم و تربیت دو چندان می شود زیرا اساس پیشرفت در گرو تربیت نسل کارآمدی است که سرنوشت امور را بدست می گیرند و تحقق اهداف آموزش و پرورش در گرو مدیریت و رهبری کارآمد است و بر اساس مطالعات و تحقیقات گذسته کارآمدی مدیران تحت تأثیر عوامل متعددی منجمله شیوه انتخاب، دانش تخصصی و مهارت انسانی می باشد و این امر می تواند وی را در برقراری ارتباطات انسانی و ایجاد محیطی مطلوب برای کار رضایت و توانمندی های شغلی، توانایی در ایجاد نوآوری و تغییر، تشویق و هدایت دبیران به شرکت در دوره های آموزشی و فراهم آوردن امکانات آموزشی مورد نیاز جهت رشد علمی و آموزشی ایشان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان نشان دهد(3).
در این پژوهش مسئله اینست که آموزش و پرورش از چه شیوه انتخاب مدیران استفاده کند که به نو مطلوب از شایستگس ها، استعدادهای کاری دبیران در جهت حل معضلات آموزشی استفاده کند. به عبارتی دیگر مسأله اینست که کارآمدی کدام گروه مدیریت (معلمی به مدیری- مشاغل اداری به مدیری) در زمینه برقراری روابط انسانی، افزایش رضایت شغلی، ستقبال از نوآوری و تغییرات، ایجاد زمینه آموزشی و پیشرفت تحصیلی بیشتر است.

 

منابع و مآخذ
1- عسگریان – مصطفی- سازمان مدیریت آموزش و پرورش- انتشارات امیر کبیر- 1369 ص 9.
2- امین فر- مرتضی- افت تحصیلی یا اتلاف در آموزش و پرورش- فصلنامه تعلیم و تربیت 1365 .
3- عمادزاده- مصطفی- مباحثی از انتقاد آموزش و پرورش (اصفهان)- جهاد دانشگاهی 1372 ص 52.
4- رضائیان- علی- مدیریت رفتار سازمانی- انتشارات دانشگاه تهران- 1372- ص 332.
5- رابینز- استیفن- رفتار سازمانی- دفتر پژوهش های فرهنگی- تهران77- ص10.
6- سعیدی- رحیم- فصلنامه مدیریت در آموزش و پرورش- دفتر بهبود مدیریت- دوره 4 شماره 15 ص 56.
7- سید جوادین- سید رضا- برنامه ریزی نیروی انسانی- انتشارات دانشگاه تهران- 1373 ص 182.
8- الوانی- سید مهدی- مدیریت عمومی- نشرنی- چاپ سوم- 1369- ص279.
9- میرکمالی- سید محمد- رهبری و مدیریت آموزشی- انتشارات رامین – صفحه 15
10- عسگریان – مصطفی – سازمان و مدیریت آموزش و پرورش – انتشارات امیرکبیر صفحه 9
11- اختری – عباس علی – مدیریت علمی مکتبی از دیدگاه اسلام سازمان تبلیغات اسلامی – 1369- صفحه 32
12- بست – جان- روش تحقیق در علوم تجربی- ترجمه نرگس طالقانی و حسن پاشاشریفی ، تهران انتشارات رشد- 1366- صفحه 33

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :