مقاله بررسی مسائل پیامکهای خبری و ارائه سیاستهای کاربردی در قبا
نوشته شده به وسیله ی علی در تاریخ 95/6/31:: 8:58 صبح

مقاله بررسی مسائل پیامکهای خبری و ارائه سیاستهای کاربردی در قبال آنها pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی مسائل پیامکهای خبری و ارائه سیاستهای کاربردی در قبال آنها pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی مسائل پیامکهای خبری و ارائه سیاستهای کاربردی در قبال آنها pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی مسائل پیامکهای خبری و ارائه سیاستهای کاربردی در قبال آنها pdf :
مقدمه
تلفن همراه به آدمی نزدیک شده ترین پدیده تجدد است؛ وسیله ای که نام آن، نشانه همراهـی دائمی است و حداقل سه حس دیدن و شنیدن و لمسکردن را همواره درگیر خود میکنـد. این ابزار که بودن ما، بدون وجود آن، رفته رفته کمرنگ میشود، از مجموعـهای امکانـات و ابزارهای جانبی ـ علاوه بر توان انتقال صوت یا تصویر ـ تشکیل شده که آنها نیز رفتهرفتـه جایگاه ویژه خود را یافته اند. پیامک، به عنوان ابزار، یکی از این مکمل های تلفنهای همـراه (و ثابت)، آن چنان سریع و همه جانبه جای خود را در ارتباطات میان فـردی و گروهـی بـاز کرده است که سرعت فراگیری آن بسیار بیشتر از سرعت انتقال یک پیامک از یک گوشـی به گوشی دیگر به نظر می رسد. این توسعه خیره کننده1، ناشی از متغیرها و تسهیل کننده هایی است که ناگزیر هزینه ها و آسیب هایی را نیز ایجاد کرده و البته توجه ناچیزی را نیز در میان نظریه پردازان ارتباطات یا جامعه شناسان برانگیخته است. مطابق تحقیقاتی که در ایران انجام شده، استفاده از پیامک ـ پس از کاربریهایی نظیر اطلاع از زمان یا بهکارگیری زنگ ساعت ـ مهمترین کاربری استفاده از تلفنهمراه در میان طبقات مختلف اجتماعی است.2
کاربردهای پیامکها را در اشکال مختلفی میتوان تقسیمبنـدی کـرد. در یـک روش، دو چارچوب فردی و عمومی می توان برای آنها درنظر گرفت: پیامکهای فـردی نوعـاً شـامل محتواهای شخصـی، عـاطفی، تفریحـی، تبریـک و تسـلیت، قـرار ملاقـات، طنزآمیـز3 و;
می شوند و هرچند ممکن است میان آنها با سطح عمومی نیز رابطه ای برقرار باشد، از آنجـا که رابطه ای یک به یک و بدل از چهره به چهـره بـر آنهـا حکـمفرماسـتنوعـاً، محتـوایی خصوصی و غیرفراگیر دارند. اما پیامکهای عمومی ـ که آنهانیز بعضاً محتوایی طنزآلود یـا طعنهآمیز دارند و بیشتر ذیل کارکردهای سیاسی این رسانه جای مـیگیـرد ـ بـه دو گـروه تقسیم میشوند:
1 پیامکهای تبلیغاتی ـ بازرگانی که هدف از ارسال آن، فروش کـالا یـا خـدمات اسـت و نوعی اسپم4 شمرده می شـودمعمـولاً. خـدمات دهنـدگان مخـابراتی راه کارهـایی بـرای مقابله بـا ایـن دسـته از پیامـک هـا پیشـنهاد مـی کننـد5 تـا حـریم خصوصـی افـراد در کانون تعرض قرار نگیرد.6
بررسی مسائل پیامکهای خبری و ارائه سیاست های کاربردی در قبال آنها 571
.2 پیامک های اطلاع رسان که هدف کلی از آنها انتقال پیام بـا محتـوایی سیاسـی، فرهنگـی، اقتصادی و; است . این نوع از پیامکها معمولاًدر پیِ اثرگذاری بر مخاطـب بـهمنظـور انجام دادنکاری یا اتخاذ رفتارند.
پیامک های اطلاعرسان را بر حسب ارائهدهندگان شان7 یا مخاطبانشان میتـوان دسـتهبنـدی کرد. از آنجا که موضوع مقاله حاضر، پیامک های خبری اسـت، ارائـه نـوعی تفکیـک میـان ارائه دهندگان می تواند کارسـازتر باشـد . در یـک نمـای کلـی، ارائـه دهنـدگان پیامـک هـای اطلاعرسان را براساس نوع سازمانشان در دو گروه میتوان بررسی کرد:
1 سازمان های رسانهای که از پیامک در مقام یک رسانه مکمل یا مستقل بهره مـیبرنـد. در این سازمان ها اصل بر گسترش نفوذ و اعتبـار در فضـای مجـازی اسـت و پیامـکهـا و تواناییهای ترکیبی حاصل از آنها ـ نظیـر تـوئیتر ـ یکـی از مهـمتـرین ابزارهـای ارتبـاطی شناخته می شود. این ابزار سبب توان تعاملی سازی، خاصـیتی منحصـربهفـرد داردو سـریعاً میتواند از رسانهای یکسویه به دوسویه و مشارکتی تغییر جهت دهد.
2 سازمان های عمومی. در این سازمان ها، ازپیامک معمولاً به دو صورت بهـره بـرداری می شود: روش اول به کارگیری پیامـک بـه مثابـه ابـزاری بـرای همـاهنگی و اطـلاعرسـانی درون سازمانی است، نظیر اعلام برنامه ها و سمینارها و تغییرات ساعت کاری و اطلاعیههـا و; یـا در برخی موارد تعیین زمان جلسات و وقتگیـری8 یـا افـزایش و جلـب مشـارکت عمـومی.9 روش دوم اطلاع رسانی از عملکرد سـازمان بـه خبرنگـاران و منـابع خبـری، کارشناسـان و مدیران مرتبط و; یا منتشر کردن اخبار در حوزه وظایف برای افراد مورد نظر است.10
در هر دو نوع سازمان مذکور، پیامک های اطلاع رسان در شکل پیامکهای خبری بهکـار گرفته میشود و معمولاً واحدی مستقل برای راهاندازی، اجرا و توسعه ایـن شـبکه بـه کـار گرفته میشود. در واقع پیامک خبری اینجا در سـاحت یـک رسـانه ارتبـاط جمعـی ظهـور می یابد که قابلیت جانشینی یا همنشینی با رسانههای دیگر را دارد و میتوانـد دیـدگاههـای عمومی را شکل دهد.11
در این مقاله با مفروض قرار دادن وجود رسانه مستقلی بهنام پیامک (پیامهای کوتاه در حـال حاضر، هم با استفاده از زیرساخت تلفنهمراه و هم اینترنت قابل بهرهگیـری و کـاربرد اسـت) و
671 ، سال دوم، شماره سوم، تابستان 0931
وجود دامنه اثر درباره آن، کوشیده میشود پـس از مـروری بـر تاریخچـه اجمـالی بـهکـارگیری پیامک در ایران، ویژگیهای مهم و مسائل شناختهشده آن، الگویی شود بـرای ایجـاد یـک گـروه پیامک خبری و سیاستهایی در مورد مهمترین مسائل مرتبط با آن ارائه گردد.
بیان مسئله
گسترش میزان استفاده، افزایش شمار کاربران و کارپردازان و از همه مهم تر حضور و تـأثیر پیامک در حریم خصوصی، لزوم سیاستگذاری در حوزه پیامـکهـای خبـری را ضـروری می کند؛ چرا که این پدیده به تأثیراتی گسترده در نظامهای سیاست، جامعه و فرهنگ کشـور انجامیده است. هم اکنون سهم هر ایرانی از پیامـک، بـین 2 تـا 2/3 پیامـک در روز بـرآورد می شود و چنین رسانهفراگیری حتماً نیازمند برنامه ریزی و سیاست گذاری مدون اسـت. از آ نجا که بسیاری از واحدهای رسانه ای در کشور، درگیر فرایندهای مرتبط با تولید محتـوا و انتشار پیامکهای خبریاند، این حوزه باید بهطور ویژه در کانون بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
فقدان سیاست های کاربردی در به کارگیری پیامـکهـای خبـری سـبب درهـمریختگـی فضای رسانه ای کشور شده است؛ زیراتقریباً تمام رسانه های دیداری-شنیداری، مکتـوب و دیجیتالی به یکی از اشکال در حال بهره گیری از قابلیتهای اطلاعرسانی پیامکها هستند و هنگامی که این قابلیت بهعنوان یک رسانه مستقل یا مکمل بهکار گرفته میشـود، پیامـدهای گستردهتری دارد.
اهمیت و جایگاه نحوه استفاده از پیامک ها در حوزه اطلاع رسانی تا بدان پایه بود که در گرماگرم حوادث بعد از انتخابات 88، در بازه زمانی نزدیک به دو ماه، امکان استفاده از این رسانه، دستخوش محدودیتهایی شد و همچنان نیز در مواقع حسـاس، چنـین رویکـردی نسبت به این رسانه جدید مورد توجه قرار میگیرد.
مسئله اصلی تحقیق را میتوان در دو سطح بررسـی کـرد: سـطح اول مسـئلهای بنیـادی است و ناظر به نبود سیاست های کلان نگرانه درباره نحوه بهکارگیری و پیگیری تبعـات آن و سطح دوم جنبههای عملیاتیکردن فرایند ارسال پیامک در رسانهها.
در صورت دستیابی به مجموعهای از تدابیر برای شناسایی و تعیین سیاستهای متناسب برای حل این مسائل، احتمالاً میتوان رسانه پیامک را به نحوی شایسته ساماندهی کرد.
بررسی مسائل پیامکهای خبری و ارائه سیاست های کاربردی در قبال آنها 771
تاریخچه پیامک
پیام کوتاه یا همان اس. ام. اس12 یک پروتکل استاندارشده بر مبادلـه پیـامهـای غیرمسـتقیم میان تلفن های همراه یا ثابت است که کار تحقیقات روی آن در اواخر دهـه 80 مـیلادی در آمریکا آغاز شد و سپس شرکت های آلمانی و فرانسوی روی این پروژه متمرکـز شـدند تـا سرانجام در 1992 نخستین مورد رسمی به کارگیری آن ثبت شد.13 این فناوری نیز بـه ماننـد بسیاری دیگر از فناوری های نوی در ابتدا کاربردی نظامی-امنیتـی داشـت و در دهـه 1920 میلادی اشکال ابتدایی آن در پلیس آمریکا به کار گرفته شد. این سامانه بر اساس ارسال هـر پیامک 140 بایتی 160) کاراکتر در حروف انگلیسـی) طراحـی شـده اسـت و از آن بـه دو شکلِ یک به یک یا یک به چند نیز می توان استفاده کرد.14 این حجم بهکارگیری کاراکترهـا در پیامکهای فارسی به حدود نصف 70) کاراکتر) کاهش مییابد.
در ایران و در مرداد 1994) 1373میلادی)، یک دهه پـس از آنکـه نخسـتین مکالمـه بـا تلفن همراه در انگلستان انجام شد، اولین مرحله راه اندازی شبکه تلفن همراه به وسیله شرکت ملی مخابرات صورت گرفت؛ در این مرحله 176 فرستنده و گیرنده و 24 ایستگاه رادیویی به 9 هزار و 28 مشترک، آن هم فقط در تهران، خدمات ارائه مـیدادنـد . امـا پیـام کوتـاه بـا خیریتأ نسبتاً طولانی در سال 81 (اویل 2003 میلادی ) راه اندازی شد؛ در این سـال شـمار مشترکان تلفن همـراه بـه 268 هـزار نفـر رسـیده بـود و عـلاوه بـر همـراهاول، نخسـتین و قدیمی ترین خدمات دهنده تلفن همراه در ایران، باید به شرکت های تالیـا، ایرانسـل و رایتـل نیز اشاره کرد که هریک سهمی در بازار مخابرات بیسیم در ایران را از آن خود کردهاند.
شمار مشترکین تلفن همراه از سال 1384 الی 151389
871 ، سال دوم، شماره سوم، تابستان 0931
از سال 83 شرکت ارتباطات سیار در راستای سیاست واگذاری خدمات به شرکتهـای خصوصی، خدمات ارزش افزوده تلفن همراه16 را تعریف کرد و این خدمات از سال 84 بـه سه اپراتور به نامهای: رهیاب، آتیهدادهپرداز و مگفا به ترتیب با سرشمارههـای 1000، 2000 و 3000 واگذار شد.
مطابق آخرین آمار موجود (اردیبهشت (1391، پیش بینی می شود تا زمستان 91، ضریب خدمات تلفن همراه نیز در ایران به 100 درصد و افزون بر 80 میلیون خط تلفنهمراه برسد. تا پایان سال 2010 میلادی شمار مشترکین تلفـن همـراه در ایـران بـه 67/5 میلیـون نفـر و ضریب نفوذ خدمات مخابراتی نیز تا پایان سال 2010 به 91 درصد رسیده بـود. ایـن آمـار رشدی 8 درصدی را در مقایسه با سال قبل نشان میدهد.17
وضعیت شبکه تلفن همراه تا خرداد 1389
ویژگیهای پیامک
زمان ـ مکان دوبعد اصلی در شناسایی هر موقعیتی هسـتند و فضـای مجـازی از آنرو بـا جهان واقعی متفاوت شده که این دو بعد را دگرگـون سـاخته اسـت. تلفـن هـای همـراه و بهناگزیر پیامکها این فاصله مکان ـ زمان را بهشکلی بارز کاهش و برخی طبقـهبنـدیهـای اجتماعی ناشی از دسترسی را تغییر داده اند. البته اینکه چرا یک رسانه انتخاب نمـیشـود و رسانه ای دیگر انتخاب می شود، به شرایط متفاوتی بستگی دارد؛ چراکه افـراد اولویـت هـای خود را دارند و به نظر میرسد اساس این انتخـاب بـه عـواملی غیـر از خصوصـیات عینـی رسانه و بیشتر به ارزیابی شخص از رسانه مربوط می شـود.18 ایـن مهـم بـه ویـژه در مـورد استفاده از پیام های کوتاه مهم است؛ زیرا ممکن است ارتباط برقرارشده در این رسانه، برای بسیاری بافتها مطلوبتر از دیگر رسانهها باشد.

کلمات کلیدی :