تحقیق در مورد مقاومت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد مقاومت pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد مقاومت pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد مقاومت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد مقاومت pdf :

مقاومت مقاومت

هدف ازمایش : تعیین میزان مقاومت بوسیله نوار رنگی ومولتی متر
وسایل : مولتی متر ، مقاومت رنگی
تئوری آزمایش:

مقاومتهای الکتریکی که از آنها در مدارهای استفاده می شود به اشکال گوناگون ساخته می شوند . یکی از انواع مقاومت ها از جنس سرامیک یا چینی است که روی آن را با قشری از زغال پوشانده اند . اندازه چنین مقاومتی بستگی به ضخامت قشر زغال دارد که در حدود 001/. تا 10 میکرون است . دو طرف این مقاومت به سیم های قلع اندود مربوط شده لایه ای از لاک روی مقاومت را پوشانده است .

معمولا” مقدار مقاومت و حداکثر خطای ممکن ((تلرانس ))آن را به وسیله نوارهای رنگی نشان می دهند . اندازه مقاومت بر حسب اهم بوده به وسیله 4 عدد نوار مشخص می گردد که به صورت یک عدد دو رقمی و تعدادی صفر که در سمت راست قرار می گیرند و همین طور میزان خطای مربوط تعیین می شود.
در مقاومت هایی که با نوارهای رنگی مشخص می شوند ، مجموعه علائم دارای فاصله های مساوی از دو سر مقاومت نیستند و به طور وضوح به یک سر آن نزدیکترند . به منظور تعین مقدار مقاومت باید آن طوری در مقابل خود بگیریم که مجموعه نوارهای رنگی در طرف چپ قرار بگیرند .
با استفاده از جدول زیر رابطه رنگ و میزان مقاومت بدست میاید:

 

عدد رنگ رنگ نوار عدد رنگ رنگ نوار
5 سبز 0 سیاه
6 آبی 1 قهوه ای
7 بنفش 2 قرمز
8 خاکستری 3 نارنجی
9 سفید 4 زرد

رنگ درصد خطا
طلایی 5
نقره ای 10

اولین نوار رنگی از سمت چپ رقم اول و دومین نوار رقم دوم و سومین نوار تعداد صفرهای سمت راست این دو رقم را نشان میدهد . نوار چهارم نشان دهنده میزان خطا است که به صورت درصد نوشته می شود .
شرح ازمایش:
به عنوان مثال شکل زیر مقاومتی را نشان می دهد که رنگ های نوارهای آن از طرف چپ به ترتیب سبز،آبی،نارنجی هستند . اندازه مقاومت برابر است با
R=56*10^3 +& – 0.05*( 56000)
53800 < R< 58800

سبز
طلایی آبی
نارنجی
یعنی این مقاومت حداقل 53800 و حداکثر58800 اهم است . زیرا از سمت چپ اولین نوار که سبز است نماینده 5 ودومین نوار که ابی است نماینده 6 می باشد که مجموعا” عدد 56 را به وجود می آورند . سومین نوار که نارنجی رنگ است نماینده ( سه صفر) در طرف راست 56 است درنتیجه مقدار تلورانس در حدود 2800 می باشد . ادر خوادن نکاتزیر مورد توجه است::

1- مقاومت را باید طوری مقابل خود بگیریم که نوار طلایی یا نقره ای در طرف دست راست ما باشد .
2- در طریقه دیگر برای تعیین اندازه مقاومت با توجه به جداول ، پس از نوشتن دو رقم سمت چپ از روی نوارهای اول و دوم از طرف چپ عدد حاصل را در n10 ضری می نماییم . ( n عدد ما بازاء سومین نوار رنگی از سمت چپ می باشد )

تذکر : اگر نوار سوم سیاه باشد اندازه مقاومت برحسب اهم عددی دو دقمی است و نوار سیاه به آن معنی است که صفر جلوی عدد دو رقمی گذاشته نمی شود مقاومت های کمتر از 10 اهم با سه نوار مشخص می شوند که نوار سوم آنها به رنگ طلایی است . به کمک دو نوار دیگر ارقام اول و دوم را تعیین نموده به سبب وجود نوار طلایی در ردیف سوم از سمت چپ عدد دو رقمی حاصل را در 1/. ضرب می نماییم تا اندازه مقاومت معلوم شود .

در مورد مقاومت های کوچکتر از یک اهم حلقه سوم نقره ای است و به آن معناست که باید عدد دو رقمی حاصل از کدهای رنگی اول و دوم را در 01/. ضرب کنیم تا مقدار مقاومت به دست آید .
عنوان :مولتی متر
هدف : آشنایی با مولتی متر
وسایل: مولتی متر ، مقاومتهای رنگی ، سیم
تئوری: آهم متر(مولتی متر) دستگاهی است که به وسیله آن می توان چند کمیت مختلف را اندازه گیری کرد .
تمام مولتی مترها با جزئی اختلاف مانند یکدیگر هستند . در اینجا جهت آشنایی با ساختمان و طرزکار و نحوه قراردادن آن در مدارهای الکتریکی ، به شرح یکی از مدارهای مولتی متر می پردازیم .
مولتی متر دیجیتال از یک قاب متحرک تشکیل شده است که در داخل یک میدان مغناطیسی دائمی قرار گرفته و میزان چرخش آن را سیگنال نشان می دهد . وقتی جریان معینی از قاب عبور می کند ، صفحه دیجیتال متصل به آن تغییر کرده و مقدار جریان را نشان می دهد . روی صفحه آومتر قسمت های زیر مشاهده می شود :
1- صفحه دیجیتال
2- کلید انتخاب یا سلکتور .
3- ترمینال ها و دکمه های تنظیم کننده .

در مولتی متر مورد نظر روی صفحه ، برای کمیت های مختلف در چهار ردیف قوس های مدرج دیده می شود که که هر ردیف به درجات مختلف تقسیم شده است . روی صفحه علائم V برای اختلاف پتانسیل ، A برای شدت جریان ، برای مقاومت الکتریکی ، AC برای جریان متناوب و DC برای جریان مستقیم به کار رفته است .
معمولا” درجه بندی مربوط به مقاومت الکتریکی از راست به چپ و سایر درجه بندی ها از چپ به راست می باشد .

سلکتور کلیدی است که می تواند روی صفحه دایره شکل حول خود حرکت کند . در محیط دایره در جاتی است که حوزه کار دستگاه را نشان می دهد . اعدادی که کلید سلکتور مقابل آنها قرار داده می شود ممکن است کوچکتر یا بزرگتر از درجات قوس های مدرج باشند . در عمل حوزه کار انتخاب شده را برآخرین عدد قوس مدرج تقسیم نموده ، حاصل تقسیم را که ضریب قرائت نامیده می شود در عدد متقابل به عقربه ضرب می نماییم . باین ترتیب مقدار کمیت به دست می آید .
هنگام کار با دستگاه مولتی متر توجه به نکات زیر ضروری است :

1 – برای اندازه گیری شدت جریان باید دستگاه را به طور سری در مدار قرار داد .
2 – برای اندازه گیری اختلاف پتانسیل باید دستگاه را به طور موازی بین دو نقطه از مدار قرار داد .
3 – هنگام اندازه گیری مقاومت لازم است جریان برق را قطع کنیم . در غیر این صورت به دستگاه آسیب می رسد .

4 – دستگاه را با احتیاط جا به جا می کنیم و از وارد آمدن ضربه به آن و یا سقوط دستگاه جلوگیری می نماییم .
5 – پیچ تنظیم صفر دستگاه را نباید دستکاری کرد ، زیرا این بخش از دستگاه خیلی حساس است و ممکن است فنر مربوط به آن قطع و دستگاه خراب شود .
6 – همیشه هنگام اندازه گیری کمیت ها کلید سلکتور را روی بیشترین درجه قرار می دهیم و در صورت لزوم به تدریج آن را کاهش می دهیم تا به دستگاه لطمه ای وارد نشود .
7 – حتی الامکان کلید سلکتور را در جهت حرکت عقربه های ساعت می چرخانیم ، به علاوه چرخاندن سریع کلید سلکتور برای دستگاه خالی از ضرر نیست .
طرز کار مولتی متر دیجیتال :

الف ) اندازه گیری مقاومت :
کلید سلکتور را روی بیشترین پله (Range) مقاومت قرار می دهیم ، فیش سیاه رنگ را درون ترمینال (-) یا (com) مشترک و فیش قرمز به درون ترمینالی که مربوط به مقاومت یا (+) است قرار می دهیم . سر دیگر آنها را به طرز مناسبی به طرفین مقاومت مورد نظر وصل می کنیم و مقاومت را می خوانیم .
ب ) طرز اندازه گیری ولتاژ مستقیم :

سلکتور را برروی Dc آورده و فیش سیاه رنگ را درون ترمینال (com) و فیش قرمز را درون ترمینال (+) یا ترمینالی که مربوط به ولت است قرار می دهیم . سر دیگر آنها را به طور مناسب به قطبین مولد یا دو نقطه از مدار وصل می کنیم و ولتاژ را اندازه گیری می کنیم .
ج ) طرز اندازه گیری شدت جریان مستقیم DCmA

یکی از فیشها را به COM و دیگری را به mA وصل و دو سر فیش را هم به قطبین مولد یا دو نقطه از مدار متصل می کنیم و شدت جریان را اندازه گیری می کنیم . برای اندازه گیری شدت جریان های بیش از 300mA تا 10A فیش قرمز رنگ را درون ترمینال 10A قرار می دهیم .
د) طرز اندازه گیری ولتاژ متناوب ACV :

کلید سلکتور را روی ACV و یکی از فیشها را درون ترمینال COM و دیگری را به ترمینال مربوط به ولت وصل می کنیم .
هـ ) طرز اندازه گیری شدت جریان متناوب ACA

فیش سیاه رنگ را درون ترمینال (COM) و فیش قرمز را درون ترمینال مربوط به Ma وصل می کنیم .(( یا در صورت لزوم به ترمینال 10A وصل می کنیم . ))
شرح آزمایش :
در این آزمایش می خواهیم مقدار مقاومتهایی را ابتدا خودمان از روی مقاومت مورد نظر و سپس بوسیله اهم متر اندازه گیری کنیم پس این مقاومتها را یکبار به صورت سری و سپس به صورت موازی قرار می دهیم و مقاومت معادل آنها را اندازه گیری می کنیم .
به عنوان مثال داریم :
از سمت چپ به راست :

قهوه ای – مشکی – طلایی – طلایی 10 10 -1 (005) = 1
مقاومت دوم :
زرد – بنفش – قهوه ای – طلایی
47 10 1 (005) = 470
بوسیله اندازه گیری با اهم متر در مقاومت اول 1005
بوسیله اندازه گیری با اهم متر در مقاومت دوم : 462
حال این دو مقاومت را یکبار به صورت سری و یکبار به صورت موازی در مدار می بندیم در این حالت ما داریم :
به صورت موازی = 1004

و طبق فرمول نیز داشتیم :

به صورت سری داشتیم : R = 463
طبق فرمول زیر نیز داشتیم :

عنوان آزمایش: اسیلوسکوپ
هدف ازمایش :بررسی اسیلوسکوپ ، ترکیب عمودی دو ولتاژ
وسایل : اسیلوسکوپ، مولد AC
تئوری : اسیلوسکپ دستگاهی است که به وسیله آن می توان هر نوع پدیده متغیری را که قابل تبدیل به ولتاژ یا جریان باشد ، روی صفحه ای مشاهده کرده مورد مطالعه قرار داد . نظر به این اساس که کار اسیلوسکپ ، حرکت دسته ای از الکترون ها است که تقریبا” بی وزن بوده به سهولت می توان آنها را به حرکت درآورد و متحرک نمود ، لذا دستگاه تغییرات خفیف کمیت مورد نظر را مستقیما” نشان می دهد .

آنچه در صفحه جلوی دستگاه مشاهده می گردد و کار هر یک از آنها به ترتیب شماره کلیدها به شرح زیر می باشد :
1 – دستگیره که هم به منزله پایه مورد استفاده قرار می گیرد و هم برای حمل و نقل دستگاه . برای جا به جا کردن دستگیره باید قرصهای انتهایی را به طرف داخل فشار داده سپس دستگیره را چرخاند .

2 – موقعی که برق وارد دستگاه می شود این چراغ روشن می گردد .
3 – برای روشن کردن دستگاه به کار می رود . موقعی که به سمت راست پیچانده می شود دستگاه روشن می گردد .
4 – مخصوص تنظیم شدت روشنایی روی صفحه به منظور سهولت مشاهدات می باشد . وقتی به سمت چپ پیچانده شود تصویر ناپدید خواهد شد .
5 – برای کانونی کردن دسته اشعه است تا واضح ترین تصویر نسبت به میزان روشنایی به دست آید .

6 – برای جا به جایی موج کانال 2 در امداد محور افقی می باشد . وقتی بیرون کشیده شود قطبیت معکوس می شود .
7 – برای جا به جایی دامنه شکل موج کانال یک در امتداد محود عمودی می باشد .
8 – محل اتصال علامت ورودی کانال 2 یا ورودی افقی در حالت نمایش X-Y است .
9 – محل اتصال علامت ورودی کانال 1 با ورودی عمودی در حالت نمایش X-Y است
10 – اهرم سه وضعیتی ، برای کنترل علامت ورودی است .

AC – راه را برمولفه DC علامت ورودی می بندد .
مسیر سیگنال را باز کرده ورودی تقویت کننده عمودی را به زمین وصل می نماید . به این ترتیب خط صفری به دست می آید که از آن می توان به منزله مبنا در اندازه گیریهای DC استفاده کرد .
DC هر دو مولفه AC و DC علامت ورودی را عبور می دهد .
11- ولت بر قسمت – تضعیف کننده عمودی برای کانال 1 که تنظیم مرحله به مرحله حساسیت عمودی را امکان پذیر می سازد . وقتی پیچ (( تنظیم دقیق )) در وضعیت کالیبره قرار گیرد بهره عمودی را در 12 محدوده کالیبره از 5 میلی ولت تا 20 ولت بر قسمت می توان تغییر داد .
12- تنظیم دقیق – برای تنظیم دقیق تضعیف کننده عمودی کانال 1 ، .قتی تا منتها الیه در جهت حرکت عقربه های ساعت پیچانده شود ، تضعیف کننده عمودی کالیبره می شود . در حالت نمایش X-Y آن را برای تنظیم دقیق بهره عمودی به کار می گیرند .

13 –اهرم پنج وضعیتی – این اهرم آنچه را روی صفحه اسیلوسکپ نمایش داده می شود به شرح زیر کنترل می کند :
CH1 : فقط علامت وارد به کانال 1 را نشان می دهد .
CH2 : فقط علامت وارد به کانال 2 را نشان می دهد .

متناوب AC علامت های دو کانال متناوبا” نمایش داده می شود . (پایه زمانی بین 5/. ثانیه را میلی ثانیه توصیه می شود . )
مقطع : نمایش روی صفحه اسیلوسکپ با فرکانس در حدود 200 کیلو هرتز بین علائم دو کانال نوسان می کند . ( پایه زمانی بین 5/0 ثانیه و 1 میلی ثانیه توصیه می شود . )
مجموع : نمایش روی صفحه اسیلوسکپ حاصل جمع موج های دو کانال است . وقتی پیچ تغییر مکان CH2 بیرون کشیده شود ، موج کانال دو از موج کانال یک کم شده تفاضل دو موج روی صفحه ظاهر می شود .

14- 15 – کار کلیدهای 11 و 12 را برای کانال 2 انجام می دهند .
16 – کلید Dc AC اهرمی است که در سه وضعیت برای کنترل علامت ورودی بکار می رود ، AC راه را برمولفه DC علامت ورودی می بندد .
مسیر سیگنال را باز کرده ورودی تقویت کننده عمودی را به زمین وصل می کند و خط صفری حاصل می شود که از آن می توان به عنوان مبنا در اندازه گیری های DC استفاده کرد .
DC هر دو مولفه AC و DC علامت ورودی را عبور می دهد .

17 – برای تنظیم دقیق پایه زمانی است . وقتی تا منتها الیه جهت حرکت عقربه های ساعت پیچانده شود پایه زمانی کالیبره می شود .
موارد استفاده اسیلوسکپ :
اسیلوسکپ مورد استفاده زیادی دارد . در آزمایشگاه الکتریسیته از آن در موارد زیر استفاده می کنیم :
1- اندازه گیری ولتاژ مستقیم
2- اندازه گیری ولتاژ نوک به نوک و موثر جریان متناوب

3- اندازه گیری فرکانس

منحنی های لیساژو و موارد استفاده آن :
اگر دو نیرو در امتدادهای عمود برهم به جسمی وارد شوند و هر کدام یک حرکت نوسانی به جسم بدهند ، جسم تحت تاثیر این دو نیرو مسیری را طی می کند که به آن منحنی لیساژو می گویند .
هنگامی که شعاع الکترونی از میان صفحات یک خازن که به جریان متناوب متصل اند عبور می کند ، تحت تاثیر میدان الکتریکی حرکت نوسانی خواهد کرد که روی صفحه اسیلوسکپ به صورت یه خط مشاهده می شود . اکنون اگر به صفحات دو خازن افقی و قائم ولتاژ متناوب داده شود ، پرتو الکترونی در روی دو سطح عمود برهم حرکت نوسانی انجام می دهد .
اگر فرکانس های دو ولتاژ متناوب اعداد صحیح و نسبت آنها کسرهای یا برعکس باشد روی صفحه اسیلوسکپ شکل های ( )مشاهده می گردد .
از منحنی لیساژو در موارد زیر استفاده می کنیم :
الف – تعیین اختلاف فاز بین دو موج هم فرکانس – درصورتی که فرکانس های دو موج داده شده به کانال های اسیلوسکپ مساوی باشد منحنی لیساژو به صورت دایره و در حالت کلی به شکل بیضی خواهد بود . (شکل B) می توانیم پس از انتقال آن به مرکز از طریق قرار دادن اهرم های سه وضعیتی روی علامت و جابجا کردن نقطه روشن در امتدادهای افقی و قائم ، اختلاف فاز بین دو موج را از رابطه زیر محاسبه نماییم
ب- تعیین اندازه فرکانس مجهول از روی فرکانس معلوم
برای این منظور ورودی های اسیلوسکپ را به دو موج که فرکانس یکی از آنها معلوم است متصل می نماییم (یکی به کانال Y و دیگری به کانال X ) اگر بین دو فرکانس نسبت مطلوبی وجود داشته باشد منحنی لیساژو به شکل تقریبا” ثابتی روی صفحه ظاهر می شود .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :