سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله ترجمه انتقال و سرمایه گذاری نیروی برق pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ترجمه انتقال و سرمایه گذاری نیروی برق pdf دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ترجمه انتقال و سرمایه گذاری نیروی برق pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ترجمه انتقال و سرمایه گذاری نیروی برق pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ترجمه انتقال و سرمایه گذاری نیروی برق pdf :

انتقال و سرمایه گذاری نیروی برق

لوئیس بارینگو، و آنتونیو جِی. کونجو

چکیده
این مقاله به بررسی سرمایه گذاری نیروی باد و تقویت انتقال می پردازد. مدل پیشنهادی یک برنامه ریاضی با محدودیت های تعادل (MPEC) است که درصدد است تا پروژه های باد بهینه را برای توسعه و تقویت های شبکه ای مورد نیاز شناسایی کند. مطابق دیدگاه عملگر انتقال/سیستم، این MPEC تلاش میکند تا پرداخت های مصرف کننده را به حداقل برساند و توسط شرایط سرمایه گذاری و تعادل بازار در شرایط عملکردی مختلف محدود می گردد. تصور می شود که مجموعه ای از کمکهای مالی به پیشرفت سرمایه گذاری مستقل بر نیروی باد کمک میکند. یک مثال و دو مطالعه موردی، خصوصیات این مدل پیشنهادی را توصیف میکنند.
کلمات کلیدی: بازار برق، برنامه ریاضی با محدودیت های معادل (MPEC)، سرمایه گذاری انتقال، سرمایه گذاری نیروی برق

نمادگذاری ها
نمادگذاری های اصلی بکار رفته در این مقاله بشرح زیر است، و در صورت نیاز نمادهای دیگری نیز تعریف می گردد.
مقادیر ثابت:
پذیرندگی خط k
قیمت پیشنهاد شده توسط بلوک تولید b ام از واحد تولید i ام
بودجه برای سرمایه گذاری در خطوط انتقال
بودجه برای سرمایه گذاری بر نیروی برق
هزینه سرمایه گذاری برای خط k
هزینه سرمایه گذاری محاسبه شده سالیانه برای برای خط k
هزینه سرمایه گذاری نیروی باد در باس n
هزینه سرمایه گذاری محاسبه شده سالیانه نیروی باد در باس n
نیروی مصرف شده توسط تقاضای i ام در سناریوی w و بلوک تقاضای t
توان انتقال خط k
حد بالایی بلوک تولید b ام از واحد تولید i ام
شدت باد در باس n در بلوک تقاضای t و سناریوی w
تعداد ساعات در بلوک تقاضای t
باس ارسال-انتهایی خط k
باس دریافت-انتهایی خط k
کمک مالی محاسبه شده سالیانه برای سرمایه گذاری نیروی باد در باس n
وزن سناریوی w در بلوک تقاضای t
قدرت تا بلوک l ام توان باد که می توان آنرا در باس n نصب کرد (که بلوک 1 برابر با 0 خواهد بود).

متغیرها:
جریان قدرت در خط k در بلوک تقاضای t و سناریوی w
نیروی تولید شده توسط بلوک تولید b ام از واحد تولید i ام در بلوک تقاضای t و سناریوی
نیروی باد تولید شده در باس n در بلوک تقاضای t و سناریوی w
متغیر باینری که برابر با 1 خواهد بود اگر بلوک نیروی باد l ام، نیروی باد نصب شده در باس n را تعیین کند، و در غیر اینصورت 0 خواهد بود.
متغیر باینری که برابر با 1 خواهد بود اگر خط آینده k ساخته شود و در غیر اینصورت 0 خواهد بود.
نیروی باد ایجاد شده در باس n
زاویه ولتاژ در باس n در بلوک تقاضای t و سناریوی w

شاخص ها و سری ها:
سری شاخص های تقاضاهای واقع در باس n
سری شاخص های واحدهای تولید واقع در باس n
سری شاخص های بلوک های نیروی باد در باس n
سری شاخص های سناریوهای مربوط به بلوک تقاضای t ام
سری شاخص های بلوک های واحد تولید i ام
سری شاخص های واحدهای تولید
سری شاخص های همه خطوط انتقال (موجود و آینده)
سری شاخص های خطوط انتقال آینده
سری شاخص های باس ها
سری شاخص های بلوک های تقاضا

1- مقدمه
A- محرک و راهکار
بخاطر اینکه سرمایه گذاری نیروی باد عموماً توسط سرمایه گذاری انتقال محدود می گردد، ما این دو مسئله وابسته را با هم بررسی میکنیم و از این پس آنرا مسئله نیروی باد بعلاوه سرمایه گذاری انتقال می نامیم.
هدف ما اینست که جالب ترین پروژه های نیروی باد و تقویت های انتقال مورد نیاز را شناسایی کنیم که منجر به حداقل پرداخت برای مصرف کننده و هزینه های سرمایه گذاری برای بودجه های انتقال و سرمایه گذاری نیروی باد می گردد.
در اغلب بازارهای برق، توسعه انتقال توسط یک نهاد عمومی با نام اپراتور سیستم انتقال (TSO) یا اپراتور انتقال منطقه ای (RTO) با هدف تسهیل تجارت انرژی معین می گردد. در اغلب بازارهای اروپا و خصوصاً در بازار شبه جزیره ایبریا به این صورت است.
در اغلب بازارها با نفوذ زیاد نیروی باد (بعنوان مثال آلمان یا اسپانیا)، کمک های مالی زیادی به سرمایه گذاری باد اختصاص داده میشود. اگر کمک های مالی برای سرمایه گذاری باد توسط سرمایه های عمومی تأمین گردد، یک نهاد عمومی وظیفه شناسایی و توسعه ساخت تاسیسات نیروی برق را در اغلب محل های مناسب، با در نظر گرفتن تنگناهای (محل های دشوار برای رفت و آمد) احتمالی شبکه به عهده خواهد داشت. برنامه ریز (در نقش خود بعنوان TSO) در واقع تسهیلات انتقال را ایجاد میکند و سرمایه گذاری باد را در مناسب ترین محل ها توسعه میدهد. این در واقع شرایط TSO بخش اسپانیایی بازار برق شبه جزیره ایبریا است.
نیازی به گفتن نیست که برنامه ریز تشخیص میدهد که تجارت برق به دور یک بازار برق می چرخد و بنابراین این محیط بازار بصورت صحیح در مدل تصمیم گیری برنامه ریز نشان داده میشود. بنابراین هدف برنامه ریز اینست که سرمایه گذاری های بهینه را در تسهیلات انتقال و تاسیسات تولید باد شناسایی کند، و در عین حال سنجش رفاه اجتماعی (برای مثال، پرداخت کلی منفی مصرف کننده) مشروط به محدودیت های سرمایه گذاری، بودجه های سرمایه گذاری، و تخلیه بازار در شرایط عملکردی متنوع در افق برنامه ریزی را به حداکثر برساند. تخلیه بازار برای هر شرایط عملکردی موجود بصورت یک مسئله بهینه سازی نشان داده میشود که تصمیمات عملیاتی را شناسایی میکند که رفاه اجتماعی را به حداکثر می رساند. بنابراین مسئله برنامه ریز توسط مجموعه ای از مسائل بهینه سازی (هر کدام در یکی از شرایط عملکردی بازار) محدود می گردد.
ما عملکرد تابع برنامه ریز را بعنوان پرداخت کلی مصرف کننده انتخاب میکنیم چون سرمایه گذاری باد، قیمت های بازار را پایین می آورد و ما با استفاده از این تابع هدف بطور مؤثر این تأثیر را شناسایی میکنیم. چون هزینه های سرمایه گذاری مربوط به برنامه ریز نیز هستند، بنابراین ما هزینه های سرمایه گذاری را به تابع هدف اضافه میکنیم که به حداقل مقدار برسد.
هدف این مقاله اینست که پرداخت مصرف کننده را به حداقل برساند. البته ما باید در چارچوب مدلسازی، هزینه های سرماه گذاری را در خطوط انتقال و نیروی باد ترکیب کنیم. چون تصور میشود که تولید کننده های نیروی باد با قیمت صفر ارائه می گردند، بنابراین اگر هزینه های سرمایه گذاری به تابع هدف اضافه نشود، راه حل بهینه شامل ایجاد همه تاسیسات ممکن برای تولید نیروی برق خواهد بود، که یک راه حل واقع گرایانه نیست.

شکل 1- منحنی های بار و مدت زمان استمرار باد

راه حل بهینه مسئله تصمیم گیری برنامه ریز باعث میشود که تصمیمات سرمایه گذاری انتقال بصورت واقعی انجام شود و طرح های سرمایه گذاری باد در بین سرمایه گذاران مستقل سود گرای باد توسعه داده شود. وقتی که تاسیسات باد ساخته شدند، هزینه های سرمایه گذاری نیروی باد توسط کمک های مالی و فروش تولید نیروی باد در منبع بازیابی می گردد.
وقتی که جالب ترین پروژه های باد از لحاظ اجتماعی شناسایی شدند، سرمایه گذاران مستقل ممکن است آنها را قبول کنند. تأثیر کمکهای مالی در جالب سازی این پروژه های نیروی باد بصورت جامع و با استفاده از مدل پیشنهادی تحلیل می شود.
همانطور که در مدلهای توسعه توان متداول است، ما نیز راهکار ثابتی را اتخاذ میکنیم که بر سال هدف آینده متمرکز است. در این سال هدف، بار در هر گره توسط یک منحنی ثابت و دقیق استمرار بار توصیف می گردد که از تعدادی از بلوک های تقاضا تشکیل شده است. عدم اطمینان بار با در نظر گرفتن سطوح مختلف بار در هر بلوک تقاضا توصیف می گردد (شکل 1). عدم اطمینان تولید باد نیز با در نظر گرفتن شدت های مختلف نیروی باد در هر بلوک تقاضا نشان داده میشود (شکل 1).
توصیف پیشنهادی بار و عدم اطمینان تولید باد منجر به تعدادی بلوک های تقاضا و تعدادی سناریو در هر بلوک تقاضا می گردد که باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا همه ترکیبات ممکن تقاضا و تولید بار را برای سال هدف و در سراسر گره های سیستم انرژی الکتریکی در نظر گرفته شده نشان دهند.
مدلسازی بار و تولید باد بترتیب از طریق منحنی های بار و استمرار باد، راهکار مناسبی را برای مسئله سرمایه گذاری تشکیل میدهد (مانند راهکاری که در این مقاله پیشنهاد شده است). البته این مدلسازی ممکن است اجازه نمایش دقیق عملکرد واحدهای ذخیره یا محدودیت های عملیاتی مانند حداقل زمانهای بالا و پایین واحدهای قراردادی را به ما ندهد. با این وجود، تا حد معینی، عملکرد واحدهای پمپ-ذخیره را میتوان در یک چارچوب منحنی استمرار باد نشان داد.
مدل سرمایه گذاری پیشنهادی بصورت یک MPEC تصادفی ساخته میشود که تلاش میکند تا سطح سرمایه گذاری باد بهینه را در هر گره (در گره های انتخابی) و تقویت های انتقال بهینه (در کریدورهای انتخابی) را شناسایی کند که توسط شرایط و حدود سرمایه گذاری، و توسط تعادل بازار در هر سناریو محدود می گردد. MPEC تصادفی را میتوان بصورت یک مسئله برنامه نویسی خطی ترکیبی-صحیح (MILP) دوباره قالب ریزی کرد که با استفاده از حل کننده های branch-and-cut موجود قابل حل می باشد.
B- بازبینی مقالات و کمک های این مقاله به مقالات موجود
تعداد زیادی از کارهای گزارش شده در مقالات فنی بطور همزمان ایجاد و سرمایه گذاری انتقال را بررسی نمی کنند. مثالهایی از این مورد منابع 6 تا 9 است. در منبع 6 مسئله سرمایه گذاری بصورت رخدادهای تصادفی تقاضاها، دسترس پذیری واحدهای قدرت، و عوامل توان انتقال خطوط مدلسازی می شود. منبع 7 برای هماهنگ سازی تولید و توسعه انتقال با استفاده از محرک هایی برای سرمایه گذاران برای بازیابی هزینه های سرمایه گذاری خود، یک راهکار تکرار شونده را پیشنهادی میکند. در منبع 8 روابط متقابل بین تولید کنندگان، شرکت های انتقال، و ISO در یک بازار رقابتی شبیه سازی می گردد که در آن، تصور می شود که مکانیزم پرداخت توان ، سرمایه گذاری عاملان را افزایش میدهد. در این منبع، از روش مونت کارلو برای شبیه سازی وقفه های تصادفی واحدهای تولید و خطوط انتقال استفاده میشود. و در نهایت، منبع 9 از مدل بهینه سازی چهار-سطحی برای تعیین توسعه انتقال بهینه با پیش بینی طرح های توسعه تولید استفاده میکند. باید توجه داشت که منابع ذکر شده بالا با در نظر گرفتن منابع تولید قراردادی به مسئله سرمایه گذاری نزدیک میشوند و مدلهایی را ایجاد میکنند که بعلت ماهیت نامطمئن این منابع برق، نمیتوان آنها را بطور مستقیم برای مسئله سرمایه گذاری تجدید شدنی اعمال کرد.
مسئله سرمایه گذاری باد با در نظر گرفتن یک شبکه انتقال ثابت، در منبع 1 و منابع 10 تا 13 بررسی شده است. منبع 1 مدلی را برای بدست آوردن سرمایه گذاری بهینه باد از یک تولید کننده نیروی باد پیش بینی شونده در یک بازار برق منبع-مبنا ایجاد میکند. منبع 10 روشی را برای توزیع بهینه توان باد، به حداکثر رساندن نفوذ نیروی باد و حفظ امنیت شبکه بیان میکند. منابع دیگر مانند 11 و 12 مسئله سرمایه گذاری نیروی باد بهینه را در شبکه های توزیع با هدف به حداقل رساندن تلفات انرژی حل میکنند. منبع 13 تکنیکی را برای طراحی بهینه محرک ها برای توسعه سرمایه گذاری نیروی برق فراهم می سازد.
با توجه به مسئله سرمایه گذاری انتقال در محیط بازار، بهتر است به منابع 12 و 15 اشاره کنیم. منبع 14 یک مسئله MILP را برای حل مسئله سرمایه گذاری انتقال پیشنهاد میکند، درحالیکه منبع 15 یک مدل دو-سطحی را ارائه میدهد.
ما برای بررسی همزمان نیروی باد و مسئله سرمایه گذاری انتقال، یک مدل دو-سطحی را در این مقاله در نظر گرفته ایم. سابقه کاملی از مدل های دو-سطحی را میتوان در منبع 16 پیدا کرد.
در چارچوب بالا، کمک های این مقاله به مقالات موجود 4 مورد است:
1) فراهم سازی یک MPEC تصادفی برای حل مسئله سرمایه گذاری انتقال به اضافه نیروی باد در محیط بازار
2) برای فرمولبندی مسئله MPEC در گزینه 1 بصورت یک مسئله MILP
3) تحلیل و تعیین کیفیت تأثیر کمکهای مالی بر روی سرمایه گذاری نیروی باد
4) فراهم سازی و بحث در مورد نتایج کامل از یک مثال توضیحی و دو مطالعه موردی.
C- ساختار مقاله
ادامه این مقاله بدین شرح است: در بخش 2 مدل دو-سطحی پیشنهادی، تبدیل آن به MPEC ، و مسئله MILP معادل آنرا توصیف میکنیم. در بخش های 3 و 4 نتایج بترتیب یک مثال توضیحی و دو مطالعه موردی را بیان میکنیم. در بخش 5 نتیجه گیری را بیان میکنیم. و در نهایت در قسمت ضمیمه فرآیند دقیق خطی سازی را توضیح میدهیم.
2- فرمولبندی مدل
A- مدل دو-سطحی
مسئله سرمایه گذاری در نیروی باد و در توان انتقال را میتوان با استفاده از یک مدل دو-سطحی فرمولبندی کرد. این مسئله دو-سطحی از یک مسئله سطح بالایی و مجموعه ای از مسائل سطح پایین تشکیل شده است. مسئله سطح بالایی تصمیمات سرمایه گذاری با هدف به حداقل رساندن پرداخت مصرف کننده و هزینه های سرمایه گذاری را نشان میدهد. مسائل سطح پایینی تخلیه بازار تحت بار زیاد و شرایط تولید نیروی باد را نشان میدهند. فرمولبندی مسئله بصورت زیر است:

مشروط به

که

مشروط به

توجه داشته باشید که متغیر دوتایی همراه با هر محدودیت مسائل سطح پایینی (2) بصورت یک علامت دو نقطه نشان داده میشود.
تابع هدف (1a) مسئله سطح بالایی (1) پرداخت کلی مصرف کننده (گزینه اول) و هزینه های سرمایه گذاری در توان نیروی باد (گزینه دوم) و خطوط انتقال (گزینه سوم) را نشان میدهد. مقداری که هر مصرف کننده باید پرداخت کند بصورت مصرف قدرت در هر بلوک تقاضا، و سناریوی افزایش یافته توسط قیمت تخلیه بازار مطابق محاسبه می گردد. ما فرض میکنیم که قیمتی که هر مصرف کننده باید پرداخت کند ( ) قیمت حاشیه ای موقعیتی (LMP) باسی است که مصرف کننده در آن قرار دارد. LMP ها برای هر سناریو و بلوک تقاضا بصورت متغیر دوتایی همراه با محدودیت های تعادل (2b) در مسئله سطح پایینی مطابق (2) محاسبه می گردد. عامل اجازه قیاس پذیر کردن پرداخت سالیانه مصرف کننده و هزینه های سرمایه گذاری سالیانه را میدهد. تصور می شود که کمک مالی سرمایه گذاری نیروی باد را توسعه میدهد. توجه داشته باشید که ما فرض میکنیم که کمکهای مالی درصدهای ثابتی از هزینه های سرمایه گذاری هستند. یک طرح کمک مالی متفاوت را میتوان به آسانی در مدل پیشنهادی ترکیب کرد.
محدودیت های (1b) و (1c) بیان میکنند که نیروی باد فقط در بلوک های مجزا موجود است. محدودیت های (1c) بیان میکنند که فقط یک بلوک نیروی باد الزامی است و تعیین میکند که نیروی باد باید در هر باس از سیستم نصب شود. برای مثال اگر نیروی باد موجود در بلوک های 50-MW موجود باشد، مقادیر ثابت بصورت خواهند بود و غیره. اگر نیروی باد بهینه ای که باید نصب شود 100 MW باشد، متغیرهای بصورت و خواهند بود. محدودیت های (1d) متغیرهای باینری را تعریف میکنند که بیان میکند که اگر خط آینده k ساخته شود، و نه . و در نهایت محدودیت های (1e) و (1f) سرمایه هایی را برای سرمایه گذاری بترتیب در توان نیروی باد و خطوط انتقال اعمال میکنند.
تابع هدف (2a) از هر مسئله سطح پایینی (2) که مسئله سطح بالایی را محدود می سازد، نشاندهنده بیشینه سازی رفاه اجتماعی است. چون ما فرض میکنیم که تولید کننده های قدرت هزینه های حاشیه ای را به دنبال دارند و بارها در هر سناریو و بلوک تقاضا ثابت هستند، بنابراین بیشینه سازی رفاه اجتماعی معادل با کمینه سازی هزینه تولید است. همچنین، توجه داشته باشید که تولید کنندگان باد با قیمت صفر ارائه می شوند.
محدودیت های (2b) تعادل قدرت را در هر باس از سیستم اعمال میکنند. محدودیت های (2c) تولید قدرت باد را برای دسترس پذیری نیروی باد در هر باس برای هر سناریو و بلوک تقاضا محدود می سازند. توجه داشته باشید که تولید باد کاهش داده میشود اگر نیاز به برآورده سازی محدود توان شبکه وجود داشته باشد. این مسئله از طریق معادله (2c) در مدل پیشنهادی وارد می گردد. محدودیت های (2d) و (2e) جریان قدرت را بترتیب از طریق خطوط موجود و آینده و با استفاده از یک مدل dc بدون تلفات تعریف میکنند. این جریان های قدرت توسط محدودیت های (2f) محدود به توان های انتقال خط می گردند. محدودیت های (2g) تولید قدرت هر بلوک تولید را به اندازه آن محدود می سازند. و در نهایت، محدودیت های (2h) و (2i) حدود زاویه را اعمال میکنند و زاویه ولتاژ را در هر باس مرجع ثابت می سازند.
مدل سرمایه گذاری نیروی باد و انتقال (2)-(1) را میتوان توسعه داد تا تکنولوژی های تولید دیگر را در نظر بگیرند. برای انجام اینکار، محدودیت های (2c) را باید تغییر داد تا خصوصیات منابع تولید مورد مطالعه را نشان دهند، درحالیکه تابع هدف (2a) باید هزینه های پیشنهادی تاسیسات جدید (بجای تاسیسات باد) را ترکیب کنند تا در سیستم ایجاد گردند، چون تصور می شود که تولید کننده های باد با قیمت صفر ارائه می گردند.
B- مسئله MPEC
مسئله سطح بالایی (1) و مجموعه مسائل سطح پایینی (2) بیان شده در قسمت قبلی را باید با هم حل کرد. بنابراین باید مسئله دو-سطحی (2)-(1) را به یک مسئله یک-سطحی (MPEC) تبدیل کرد. توجه داشته باشید که برای مقادیر ثابت متغیرهای بهینه سازی مسئله سطح بالایی، مسائل سطح پایینی (2) بصورت پیوسته و خطی (و بنابراین بصورت محدب) هستند. بنابراین دو راه برای بدست آوردن MPEC وجود دارد:
1) فرمولبندی KKT: برای جایگزین سازی هر مسئله سطح پایینی با شرایط کاروش-کوهن-تاکر (KKT)
2) فرمولبندی اصلی-دوگانه: برای جایگزین سازی هر مسئله سطح پایینی با محدودیت های اصلی آن، محدودیت های دوگانه آن و برابری قضیه دوگانگی قوی (SDT)
هر دو گزینه به یک اندازه معتبر هستند. البته استفاده از شرایط KKT نیازمند برطرف سازی تعداد زیادی از محدودیت های مکمل است (یکی برای هر محدودیت نابرابری مسئله 2). این محدودیت های مکمل، غیر خطی هستند و مسئله را بصورت کلی غیر قابل کنترل می سازد، اگر تعداد زیادی از سناریوها و بلوک های تقاضا در نظر گرفته شوند. بنابراین فرمولبندی اصلی-دوگانه بصورت زیر در نظر گرفته میشود:

مشروط به

توجه داشته باشید که محدودیت های اصلی (3c)، محدودیت های دوگانه (3d)-(3m) ، و برابری SDT(3n) بعنوان محدودیت های مسئله سطح بالایی (1) برای اجرای مدل MPEC برای مسئله نیروی باد و سرمایه گذاری انتقال شامل شده اند.
C- مسئله MILP
مسئله (3) که در بخش قبلی بیان شد شامل غیر خطی بودن در محدودیت های و است. این محدودیت های غیرخطی را میتوان با استفاده از تکنیک استفاده شده در ضمیمه، به محدودیت های خطی دقیق تبدیل کرد.
در نهایت، مسئله نیروی باد و سرمایه گذاری انتقال را میتوان بصورت مسئله MILP زیر فرمولبندی کرد:

مشروط به

که و M مقادیر ثابتی هستند که به اندازه کافی بزرگ هستند و و متغیرهای پیوسته کمکی هستند که برای استنباط عبارت های خطی استفاده می گردند.

شکل 2- سیستم تست شش-باسی گارور

3- مثال توضیحی
A- داده ها
مدل پیشنهادی با استفاده از سیستم تست شش-باسی گراور توصیف می گردد که در شکل 2 نشان داده شده است. این سیستم انرژی الکتریکی شامل 6 باس، 2 واحد تولید، 5 تقاضا، و 6 خط انتقال است. البته باس 6 در ابتدا به سیستم متصل نیست.
جدول 1 واحد تولید و داده های تقاضا را نشان میدهد. ستون های دوم و سوم بترتیب بلوک های قدرت پیشنهاد شده به بازار و قیمت های پیشنهادی مطابق آنها را برای هر واحد تولید نشان میدهند. این پیشنهادات در سراسر افق برنامه ریزی بصورت ثابت فرض می شوند. ستون چهارم بار اوج را در هر باس از سیستم نشان میدهد.
نیروی باد در بلوک در باس های 4 و 6 تا 1000 MW در هر باس موجود است. هزینه سرمایه گذاری نیروی باد محاسبه شده سالیانه به اندازه 10 درصد هزینه سرمایه گذاری کلی است، که برابر با 1 میلیون دلار برای هر MW است. تولید کنندگان نیروی بادبا قیمت صفر ارائه می گردند.

 

جدول 1- واحد تولید و داده های بار برای سیستم تست شش-باسی گراور

 

جدول 2- سناریوهای تقاضا و باد برای هر بلوک تقاضا

جدول 3- نتایج سیستم شش-باسی و مقادیر مختلف کمک مالی نیروی باد

داده های تعریف کننده خطوط موجود و آینده بر مبنای داده های منابع 15 و 17 است. هزینه ساخت خط بصورت برابر با ، با هزینه سرمایه گذاری سالیانه برابر با 10 درصد هزینه کلی فرض می شود. خطوط آینده فرض شده و هستند.
در نهایت، شکل 1 منحنی های بار و استمرار باد را نشان میدهد که سناریوها و بلوک های تقاضا را تعریف میکند. شکل 1 بر مبنای داده های تاریخی بازار برق شبه جزیره ایبریا است. ما 5 بلوک تقاضا را برای تنظیم منحنی استمرار بار در نظر می گیریم (طرح پایینی شکل 1). فرض میشود که برای هر بلوک تقاضا، سه سطح تقاضا و شش شدت باد (شکل 1) بار و عدم اطمینان باد را توصیف میکنند و این منجر به 18 سناریو در هر بلوک تقاضا و 90 سناریوی باد و بار کلی در سراسر سال هدف می گردد. شرایط بار و باد برای هر سناریو در جدول 2 بیان شده است. در هر سناریو، سطوح تقاضا و شدت های نیروی باد، بترتیب بار اوج و توان نیروی باد نصب شده را افزایش میدهند، و تقاضای واقعی و حداکثر تولید نیروی باد را برای هر سناریو بدست می آورند. بخاطر سادگی، فرض میشود که همه سناریوها در یک بلوک تقاضا دارای وزن یکسانی (18/1) هستند. با اینکه این مدل میتواند الگوهای مختلف باد و بار را بعلت عدم وجود داده در موقعیت های مختلف مطابقت دهد، با اینحال ما الگوی باد و بار یکسانی را در همه باس ها فرض میکنیم، یا بعبارت دیگر، وابستگی بین باد و بار در سراسر سیستم یکسان است. همچنین، ما فرض کردیم که شدت نیروی باد در باس 6 ، در مقایسه با باس 4، 10 درصد بالاتر است (شدت های باد در باس 6 به اندازه مقادیر ستون پنجم جدول 2 ضرب در عامل برابر با 11 است). البته توجه داشته باشید که اگر داده های نیروی باد در موقعیت های مختلف موجود بودند و در مدل استفاده می شدند، نتایج واقع گرایانه تری را میتوانستیم بدست آوریم.
B- نتایج
نتایج این مثال توضیحی و مطالعه موردی (بخش 4) با استفاده از تحت GAMS در یک سرور با سیستم عامل لینوکس با چهار پردازنده و رم 250 گیگابایت بدست آمده است.
ابتدا ما در این مورد بحث میکنیم که مقادیر مختلف کمک مالی سرمایه گذای نیروی بار چطور تصمیمات سرمایه گذاری بهینه را تغییر میدهد. نتایج در جدول 3 بیان شده اند. ستون اول نشاندهنده درصد هزینه نیروی باد است که توسط کمک مالی پوشش داده میشود. ستون دوم خطوط آینده را نشان میدهد که باید ساخته شوند. ستون های سوم و چهارم بترتیب توان نیروی باد بهینه برای نصب شدن در باس های 4 و 6 را نشان میدهند. و ستون های 5 و 6 بترتیب مقدار بهینه تابع هدف (4a) و زمان CPU مورد نیاز را نشان میدهند.
توجه داشته باشید که برای کمک مالی سرمایه گذاری نیروی باد کمتر یا برابر با 10 درصد هزینه سرمایه گذاری نیروی باد، نه خطوط انتقال اضافی و نه توان نیروی باد بصورت بهینه ساخته میشوند. همچنین توجه داشته باشید که اگر هیچ نیروی بادی در سیستم نصب نگردد، توان انتقال کافی وجود خواهد داشت.
وقتی که مقدار کمک مالی سرمایه گذاری افزایش می یابد، به تاسیسات باد جالب در باس های 4 و 6 تبدیل میشود. توجه داشته باشید که شدت باد در باس 6 نسبت به باس 4، 10 درصد بالاتر است و اینکه باس 6 در ابتدا به سیستم متصل نیست. تصمیمات سرمایه گذاری بهینه، توان باد کمتری را در باس 6 در مقایسه با باس 6 دارا هستند، چون باس 4 ارتباط بهتری با بارهای سیستم دارد و به کاهش پرداخت مصرف کنده بدون ایجاد هیچگونه خط اضافی کمک میکند. همچنین، توجه داشته باشید ه یک بار در باس 4 واقع شده است، که می تواند بصورت مستقیم با استفاده از تولید نیروی باد این باس کامل گردد.
ما سپس این را تحلیل میکنیم که افزایش سطوح بار چطور تصمیمات سرمایه گذاری را اصلاح میکند. ما فرض میکنیم که کمک مالی ثابت و برابر با 10 درصد هزینه سرمایه گذاری نیروی باد است. ما همچنین بودجه سرمایه گذاری در نیروی باد را به 1500 میلیون دلار محدود می سازیم.

جدول 4- نتایج سیستم شش-باسی و سطوح بار مختلف

جدول 5- داده های خط آینده برای IEEE RTS

نتایج IEEE RTS

با توجه به سرمایه گذاری انتقال، خطوط آینده ای که ما در این مورد در نظر می گیریم بدین شرح است: و . یودجه سرمایه گذاری در خطوط انتقال به 200 میلیون دلار محدود می گردد.
نتایج در جدول 4 نشان داده شده است. ستون اول نشاندهنده درصد افزایش بار با توجه به حالت مبنا است. ستون دوم خطوطی را نشان میدهد که باید ساخته شوند. ستون های سوم و چهارم بترتیب توان نیروی باد بهینه برای نصب در باس های 4 و 6 را نشان میدهند. و ستون های 5 و 6 بترتیب مقدار بهینه تابع هدف (4a) و زمان CPU مورد نیاز را نشان میدهند.
توجه داشته باشید که اینکار بهینه نخواهد بود که هیچ توان نیروی بادی را برای کمک مالی سرمایه گذاری نیروی باد در نظر گرفته شده و مقدار اصلی بار ایجاد کنیم. البته وقتی که در سیستم افزایش می یابد، قیمت های بازار افزایش می یابد و در نتیجه پرداخت مصرف کننده نیز افزایش می یابد. چون تولید نیروی باد با قیمت صفر ارائه میگردد، بنابراین به کاهش قیمت های بازار کمک میکند. بنابراین برای افزایش بار بیشتر از 5 درصد، سرمایه گذاری نیروی باد جالب می گردد.
این مسئله حائز اهمیت است که هزینه های سرمایه گذاری انتقال خیلی پایین تر از هزینه های سرمایه گذاری نیروی باد هستند (برای مثال، هزینه سرمایه گذاری انتقال 1086 درصد هزینه سرمایه گذاری نیروی باد برای حالت 20 درصد افزایش بار است)، و بنابراین تصمیمات سرمایه گذاری انتقال بهینه با تصمیمات سرمایه گذاری نیروی باد مطابقت خواهد داشت.
4- مطالعات موردی
برای تحلیل بیشتر مدل MPEC پیشنهادی، نتایج سیستم تست قابلیت اطمینان (RTS)IEEE و سیستم تست 118-باسی IEEE در این بخش مورد بحث قرار می گیرد.
A- مطالعه موردی IEEE RTS
IEEE RTS شامل 24 باس، 32 واحد تولید، و 38 خط انتقال است. داده هایی که این سیستم را تعریف میکنند بر مبنای منبع 22 هستند. برای بدست آوردن نتایج واقع گرایانه تر، بارهای اوج و سطوح تولید به اندازه دو برابر مقادیر بیان شده در منبع 22 فرض می شوند.
توان نیروی باد را میتوان در بلوک های 100-MW در باس های 4 و 7، با حداکثر توان نیروی باد ساخت که میتوان آنرا در هر باس برابر با 1200 MW نصب کرد. هزینه های سرمایه گذاری نیروی باد برابر با هزینه های بیان شده در مثال توضیحی (بخش 3) است. توجه داشته باشید که قیمت پیشنهاد نیروی باد به اندازه صفر فرض میشود. بار اوج در این باس ها 50 درصد پایین تر از مقادیر بیان شده در منبع 22 در نظر گرفته شده است. بعلاوه، توان خطوط انتقال 4-2 و 9-4 محدود به 50 MW است (که مقدار اصلی آن برابر با 175 MW است)؛ و خط 8-7 بررسی نمی شوند. این فرضیات نشاندهنده موقعیت بعضی از سیستم های انرژی الکتریکی هستند که تولید نیروی باد فاصله زیادی با مراکز بار دارد.
داده های خطوط انتقال کاندید در جدول 5 بیان شده است. هزینه های سرمایه گذاری سالیانه خطوط انتقال برابر با 10 درصد هزینه های کلی بیان شده در جدول 5 است.
بودجه های سرمایه گذاری در این مطالعه موردی بصورت نامحدود فرض میشوند.
شرایط بار و باد با استفاده از منحنی های بار و استمرار باد نشان داده میشوند (شکل 1 و جدول 2). فرض میشود که الگوهای بار و باد در همه باس های سیستم یکسان هستند، و فرض میشود که شدت باد در باس 7 ، 20 درصد بالاتر از باس 4 باشد.
جدول 6 تصمیمات سرمایه گذاری بهینه را برای مقادیر مختلف کمک مالی نیروی باد نشان میدهد. ستون اول نشاندهنده درصد هزینه نیروی باد پوشش داده شده توسط کمک مالی است. ستون دوم خطوط آینده را نشان میدهد که باید ساخته شوند. ستون های 3 و 4 بترتیب توان نیروی باد بهینه برای نصب شدن در باس های 4 و 7 را نشان میدهند. و ستون 5 مقدار بهینه تابع هدف (4a) را نشان میدهد.
میانگین زمان CPU مورد نیاز برای حل هر یک از موارد در جدول 6، 1437 دقیقه است.
توجه داشته باشید که برای کمک های مالی کمتر از 25 درصد هزینه سرمایه گذاری نیروی باد، ساخت توان نیروی باد کار بهینه ای نیست. برای مقادیر بین 25 و 40 درصد، بهتر است که توان نیروی باد فقط در باس 7 ساخته شود، که بالاترین شدت باد را دارد. البته کمکهای مالی بالاتر از 55 درصد هزینه سرمایه گذاری نیروی باد، ساخت توان نیروی باد بالاتر در باس 4 نسبت به باس 7 را را بهینه می سازد چون تولید نیروی باد در باس 7 فقط توسط بار در این باس مصرف می گردد، بخاطر اینکه جدا شده است و ایجاد خطوط انتقال اتصال دهنده این باس به سیستم، تابع هدف (4a) را کاهش نمی دهد.
با توجه به سرمایه گذاری انتقال، توجه داشته باشید که بخاطر اینکه توان انتقال اولیه نسبتاً محدود است، بنابراین ساخت بعضی از خطوط آینده تقریباً برای همه موردها کار بهینه ای است. ایجاد یک خط انتقال بین باس های 4 و5 پرداخت مصرف کننده و تابع هدف (4a) را کاهش میدهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور pdf :

روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور

فهرست مطالب

روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور
هدف
دامنه کاربرد
تعیین مقدار فسفر

روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور
1 – هدف
هدف از تدوین این استاندارد ارائه روشهای تعیین مقدار فسفر در خوراک دام و طیور به طریقه اسپکتروفتومتری و تیتریمتری می‏باشد .
2 – دامنه کاربرد
روشهای ارائه شده در این استاندارد برای تعیین مقدار فسفر در خوراک دام و طیور کاربرد دارد .
3 – تعیین مقدار فسفر
3 – 1 – تعیین مقدار فسفر به دو روش زیر انجام می‏گردد :
3 – 1 – روش اندازه‏گیری فسفر به طریقه اسپکتروفتومتری :
این روش برای فرآورده‏هائی که مقدار فسفر آنها پائین است بکا

ر می‏رود . و در برخی از مواردی که فسفر فرآورده زیاد است می‏توا

ن از روش تیتریمتری استفاده نمود .

3 – 1 – 1 – اصول : خاکستر کردن بخش آزمودنی بوسیله احتراق خشک و انحلال خاکستر در اسید ( در مورد خوراک دام متشکل از مواد آلی ) و یا به روش هضم کردن و انحلال در اسید ( در مورد خوراک دام متشکل از مواد معدنی یا مایع .) تأثیر دادن معرف مولیبد و وانادات روی محلول حاصل و اندازه‏گیری جذب محلول زرد متشکله بوسیله اسپکتر

وفتومتر در طول موج 430 نانومتر .
3 – 1 – 2 – معرفها : تمام معرفها باید از نوع آزمایشگاهی و آب مصرفی باید آب مقطر و یا آب معادل آن از نظر خلوص است .
3 – 1 – 2 – 1 – کربنات کلسیم
3 – 1 – 2 – 2 – اسید کلریدریک با غلظت 6 ملکول گرم در لیتر
3 – 1 – 2 – 3 – اسید نیتریک با غلظت 1 ملکول گرم در لیتر
3 – 1 – 2 – 4 – اسید نیتریک با وزن مخصوص 1/38 گرم در میلی لیتر در حرارت 20 درجه سلسیوس
3 – 1 – 2 – 5 – اسید سولفوریک با وزن مخصوص 1/48 گرم در میلی لیتر در حرارت 20 درجه سلسیوس
3 – 1 – 2 – 6 – معرف مولیبدووانادات 1
در یک بالن ژوژه یک لیتری 200 میلی لیتر محلول هپتامولیبدات آمونیم (3 – 1 – 2 – 7) و 200 میلی لیتر محلول مونوواندات آمونیم (3 – 1 – 2 – 8) و 135 میل لیتر اسید نیتریک (3 – 1 – 2 – 4) و مقدار کافی آب مقطر ریخته به حجم برسانید .

3 – 1 – 2 – 7 – محلول هپتا مولیبدات آمونیم 2
در یک بالن ژوژه یک لیتری 100 گرم هپتامولیبدات آمونیم وارد کرده و به آن 10 میلی لیتر آمونیاک ( با وزن مخصوص 0/91 گرم در میلی لیتر در 20 درجه سلسیوس حرارت ) بیافزائید و با آب مقطر حجم آن را به یک لیتر برسانید .
3 – 1 – 2 – 8 – محلول مونو وانادات آمونیم 3

2/35 گرم مونو وانادات آمونیم را در 400 میلی لیتر آب مقطر داغ حل کنید . محلول را دائمأ با حرکت دورانی چرخانده به آهستگی 20 میلی لیتر اسید نیتریک رقیق (7 میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ (3 – 1 – 2 – 4) به اضافه 13 میلی لیتر آب مقطر ) به آن بیفزایید و با آب مقطر حجم آن را به یک لیتر برسانید .
3 – 1 – 2 – 9 – محلول استاندارد فسفر که حاوی یک میلی گرم فسفر در میلی لیتر است در یک بالن ژوژه یک لیتری مقدار 4/394 گرم فسفات دی هیدروژن پتاسیم که قبل از توزین در حرارت 103 درجه سلسیوس خشک شده است را در مقداری آب مقطر حل کرده و حجم آنرا به یک لیتر برساند .
3 – 1 – 3 – دستگاهها و لوازم
3 – 1 – 3 – 1 – بوته سیلیسی یا چینی برای خاکستر کردن
3 – 1 – 3 – 2 – کوره الکتریکی قابل تنظیم در حرارت 550±20 درجه سلسیوس
3 – 1 – 3 – 3 – بالن کپلدال به گنجایش 250 میلی ل

یتر
3 – 1 – 3 – 4 – بالن ژوژه‏ای 500 و 1000 میلی لیتر
3 – 1 – 3 – 5 – اسپکتروفتومتر مجهز به سل‏های4با قطر 10 میلی متری مناسب برای اندازه‏گیری در طول موج 430 نانومتر

3 – 1 – 3 – 6 – لوله‏های آزمایش شیشه‏ای سر سمباده‏ای 25 تا 30 میلی لیتر
3 – 1 – 3 – 7 – حمام شن
3 – 1 – 3 – 8 – بشر به ظرفیت 250 میلی لیتر
3 – 1 – 3 – 9 – پی پت‏های مدرج
3 – 1 – 3 – 10 – ترازوی حساس آزمایشگاهی
3 – 1 – 4 – طرز عمل : بر حسب طبیعت یا جنش نمونه یک بخش آزمودنی را بردارید و به یکی از دو روش زیر عمل نمائید :
الف : خاکستری کردن به روش خشک : که در مورد نمونه حاوی مواد آلی عاری از فسفاتها است :
در حدود 2/5 گرم از نمونه را با دقت یک میلی گرم در یک کپسول وزن کنید . بخش آزمودنی حاصل را با دقت و کاملا ” با یک گرم کربنات کلسیم مخلوط کنید . این مخلوط را در کوره الکتریکی در حرارت 550±20 درجه سلسیوس تا بدست آمدن خاکستر سفید یا خاکستری رنگ بسوزانید ( وجود مقدار جزئی زغال در خاکستر حاصله مزاحمت ایجاد نمی‏کند .)
خاکستر را در بشر 250 میلی لیتری منتقل نمائید بآن 20 میلی لیتر اسید کلریدریک و 10 میلی لیتر اسید نیتریک بیافزائید و به مدت 2 تا 5 دقیقه بجوشانید محلول حاصله را در یک بالن ژوژه 500 میلی لیتری بریزید و چند مرتبه بشر را با آب مقطر داغ بشوئید سپس آنرا به حجم رسانده , مخلوط کرده و صاف نمائید .
ب – خاکستر کردن به روش مرطوب : این روش در مورد ترکیبات معدنی و مواد مایع دامی کاربرد دارد .
یک گرم یا بیشتر از نمونه را با تقریب یک میلی گرم وزن کنید و

آنرا به بالن کیلدال بریزید و بآن 20 میلی لیتر اسید سولفوریک بیافزائید مخلوط کنید تا نمونه کاملا به اسید آغشته شده و از چسبیدن ذرات نمونه به جدار بالن پیشگیری شود . حرارت دهید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید در محلی آرام قرار دهید و بگذراید خنک ش

ود سپس 3 میلی لیتر اسید نیتریک (3 – 1 – 2 – 4) بیفزایید و به ملایمت حرارت دهید و بگذارید سرد شود آنگاه مقدار بیشتری اسید نیتریک اضافه کرده و حرارت دهید تا بجوشد این عمل را آنقدر ادامه دهید تا محلول حاصله بی رنگ شود . آنگاه سرد کنید , کمی آب مقطر بآن بیفزایید و آنرا بهمراه با آبهای شست و شوی بالن کیلدال با آب مقطر داغ در یک بالن ژوژه 500 میلی لیتری بریزید . بگذارید سرد شود و حجم آنرا با آب مقطر تکمیل , مخلوط و صاف نمائید .
3 – 1 – 5 – تشکیل رنگ و اندازه‏گیری جذب آن :
مقدار مشخصی از محلول صاف شده حاصله از روش خشک یا مرطوب را آنقدر با آب مقطر رقیق کنید تا غلظت فسفر در هر میلی لیتر از 40 میکرو گرم در میلی لیتر بیشتر نباشد .
بوسیله پی پت 10 میلی لیتر این محلول را در یک لوله آزمایش وارد کنید و با یک پی پت دیگر بآن 10 میلی لیتر معرف مولیبدو وانادات (3 – 1 – 2 – 6) بیافزائید و آنرا مخلو

ط کرده بگذارید 10 دقیقه در حرارت 20 درجه سلسیوس آرام قرار گیرد .
بخشی از محلول حاصله را در سل اندازه‏گیری بریزید و جذب آنرا در اسپکتروفتومتر در طول موج 430 نانومتر اندازه بگیرید و به عنوان شاهد از محلول حاصل از افزودن 10 میلی لیتر معرف مولیبدو وانادات (3 – 1 – 2 – 6) به 10 میلی لیتر آب مقطر استفاده کنید . برای دقت بی

شتر ضروری است که آزمایش در دو تکرار همزمان صورت گیرد .
3 – 1 – 6 – تهیه منحنی استاندارد : با استفاده از محلول استاندارد فسفر (3 – 1 – 2 – 9) و بوسیله پی پت‏های مدرج (3 – 1 – 3 – 9) محلول‏هائی تهیه کنید که به ترتیب حاوی 5, 10, 20, 30, 40, میکرو گرم فسفر در میلی لیتر باشد .
3 – 1 – 6 – 1 – بوسیله یک پی پت 10 میلی لیتر از هر یک از محلولهای فوق را در یک دسته مرکب از 5 لوله آزمایش (3 – 1 – 3 – 6) به ترتیب وارد کنید و بهر کدام بوسیله پی پت دیگری 10 میلی لیتر معرف مولیبدو وانادات (3 – 1 – 2 – 6) بیافزائید مخلوط کنید و بگذارید مدت 10 دقیقه در حرارت محیط باقی بماند جذب هر یک از محلولهای فوق را بر طبق دستورالعمل (3 – 1 – 5) اندازه بگیرید .
3 – 1 – 6 – 2 – در دستگاه مختصات جذبهای قرائت شده را در برابر غلظت فسفر محلولهای استاندارد (3 – 1 – 6) برحسب میکرو گرم در میلی لیتر قرار دهید و نقاط حاصل را بهم وصل نمائید تا منحنی سنجش بدست آید .
برای غلظتهای صفر تا 40 میکرو گرم در میلی لیتر این محنی باید خطی باشد .
3 – 1 – 6 – 3 – آزمون شاهد : بهمراه آزمایش اصلی یک آزمایش شاهد با بکار بردن همین روش و همین مقادیر , تمام معرفها بدون مصرف بخش آزمودنی انجام دهید و جذب آنرا اندازه بگیرید .
3 – 1 – 7 – تفسیر نتایج :
3 – 1 – 7 – 1 – روش محاسبه و فرمول

مقدار درصد وزنی فسفر در نمونه برابر است با

که در آن
X = عبارتست مقدار فسفر بر حسب میکرو گرم در میلی لیتر بخش

مشخص رقیق شده محلول آزمایشی که از روی منحنی سنجش (3 – 1 – 6 – 2) قرائت گردیده است .
m = عبارتست از وزن سنجش آزمودنی بر حسب گرم
F = عبارتست از ضریب رقت محلول آزمایشی (3 – 1 – 5)
3 – 2 – روش اندازه‏گیری فسفر به طریقه تیتریمتری
3 – 2 – 1 – مواد و معرفهای مورد نیاز :
3 – 2 – 1 – 1 – اسید نیتریک غلیظ با وزن مخصوص 1/42
3 – 2 – 1 – 2 – اسید نیتریک (1+1)
مخلوطی از حجمهای مساوی اسید نیتریک غلیظ و آب تهیه کنید .
3 – 2 – 1 – 3 – محلول مولیبدات آمونیم مادر :
200 گرم از پودر مولیبدات آمونیم را وزن کرده و در داخل یک بالن ژوژه یک لیتری قرار دهید و بآن 800 میلی لیتر آب مقطر اضافه نموده و آن را به مدت 25 دقیقه به خوبی تکان داده تا مولیبدات آمونیم کاملا ” در آب حل شود , سپس بتدریج محلول هیدرواکسید آمونیم 25 درصد ( وزن به حجم ) بآن اضافه کنید تا محلول شفاف بدست آید ( معمولا ” حدود 140 – 100 میلی لیتر محلول هیدرو اکسید آمونیم مورد احتیاج است .)
دقت نمائید که از علاوه کردن مقدار اضافی هیدرو اکسید آمونیم خودداری شود سپس مخلوط را به حجم یک لیتر برسانید . در صورت لزوم محلول بدست آمده را روی کاغذ صافی چین دار صاف نمائید این محلول را محلول مادر نامیده و نگهداری کنید .
3 – 2 – 1 – 4 – اسید نیتریک رقیق شده 2 درصد ( وزن به حجم .)
3 – 2 – 1 – 5 – محلول نیترات پتاسیم 3 درصد ( وزن به حجم .)

3 – 2 – 1 – 6 – محلول استاندارد هیدرو اکسید سدیم نرمال
3 – 2 – 1 – 7 – محلول استاندارد اسید نیتریک نرمال
3 – 2 – 1 – 8 – محلول معرف فنل فتالئین :
0/1 گرم از فنل فتالئین را در 100 میلی لیتر الکل 60 درصد حل کنید .
3 – 2 – 2 – روش کار :
یک گرم نمونه را دقیقأ ” وزن کرده در داخل بوته چینی یا سیلیسی قرار داده و آن را در حرارت 600±20 درجه سلسیوس خاکستر نمائید تا جائی که خاکستر بدست آمده عاری از کربن باشد . به خاکستر بدست آمده 40 میلی لیتر اسید کلریدریک (3 + 1) و چند قطره اسید نیتریک غلیظ اضافه نموده و آن را در اجاق قرار داده تا بجوشد سپس آن را به یک بالن ژوژه 250 میلی لیتری منتقل کرده و پس از خنک شدن آن را با آب مقطر به حجم برسانید و کاملا مخلوط نمائید .
10 میلی لیتر از محلول تهیه شده فوق را در یک بشر 150 میلی لیتری ریخته و در یک بشر خشک دیگر 10 میلی لیتر از محلول مولیبدات آمونیم مادر ریخته و فورا 10 میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ بآن اضافه نمائید و هنگام اضافه بشر را بچرخانید تا کاملا مخلوط شود . این مخلوط باید سریع و تازه تهیه شود . سپس این مخلوط بدست آمده را به سرعت به بشر اول که حاوی 10 میلی لیتر از محلول نمونه مورد آزمون می‏باشد اضافه کرده و آنرا هم

بزنید و بگذارید یک شب بماند تا رسوبی ته نشین گردد .
سپس آنرا بر روی کاغذ صافی واتمن شماره 42 صاف

نمائید . حتی المقدور سعی شود محلول رویی صاف شود و رسوب داخل بشر باقی بماند
پس از آنکه تمامی محلول بر روی کاغذ صافی ریخته شد رسوب را دوباره با محلول اسید نیتریک رقیق شده و سپس با محلول نیترات پتاسیم شست و شو دهید و صاف نمائید بطوریکه محلول حاصل از شست و شو عاری از اسید باشد ( برای اطمینان می‏توان مقداری از محلول خارج شده از شست و شو را جمع آوری نمود و در یک لوله آزمایش ریخته و بآن چند قطره فنل فتالئین و یک قطره محلول هیدرو اکسید سدیم نرمال اضافه کرد . اگر رنگ صورتی با یک قطره محلول سود ظاهر گشت نشان دهنده آن است رسوب عاری از اسید است ) سپس رسوبهای روی کاغذ صافی همراه با کاغذ صافی به بشر محتوی رسوب منتقل نموده و با استفاده از بورت مقدار معینی از محلول استاندارد هیدرو اکسید سدیم نرمال به بشر اضافه کنید تا رسوب کاملا ” حل شود . و سپس 6 میلی لیتر اضافی نیز بآن بیافزائید .
دقت کنید که رنگ زرد رسوب روی کاغذ صافی مشاهده نگردد .
مجموعه محلول استاندارد هیدرو اکسید سدیم مورد استفاده را یادداشت نمائید , سپس 10 قطره معرف فنل فتالئین به آن افزوده با محلول استاندارد اسید نیتریک نرمال تیتره نمائید و میزان فسفر را طبق فرمول زیر محاسبه نمائید .

که در این فرمول
A = حجم محلول استاندارد هیدرو اکسید سدیم بکار رفته بر حسب میلی لیتر
N1 = نرمالیته استاندارد هیدرو اکسید سدیم

B = حجم محلول استاندارد اسید نیتریک مصرف شده بر حسب میلی لیتر
N2 = نرمالیته استاندارد اسید نیتریک
W = وزن نمونه مورد آزمایش بر حسب گرم
M = درصد رطوبت نمونه
1- Molybdo vanadate reagent
2- molybdate solution Amonlumhepta

3- solution Amonium mono vanadate
4- CELL

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله انواع مهاجرت pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله انواع مهاجرت pdf دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله انواع مهاجرت pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله انواع مهاجرت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله انواع مهاجرت pdf :

انواع مهاجرت

حرکات مکانی جمعیت با پیشرفتهای تکنولوژی و توسعه اقتصادی جوامع نسبت به گذشته افزایش یافته است. وسایل مکانیزه حمل ونقل در جابه جایی انسانها نقش چشمگیر داشته و به خصوص اینکه سرعت و اسایش در وسایط نقلیه به جابه جایی انسان شتاب بیشتری داده و تحرک افزاینده ای برای انسان فراهم اورده است.مهاجرت و یا به عبارت دیگر حرکت در فضای زیستی تنها مختص انسان نیست و حتی برخی از حیوانات نیز اقدام به مهاجرت می نمایند.(اصول و مبانی جغرافیای

جمعیت-پروفسور کلارک-1373)
متاسفانه اتفاق نظر کلی در مفهوم مهاجرت بین صاحب نظران وجود ندارد ولی به طور کلی شاید بتوان مهاجرت را از دیدگاه جغرافیای جمعیت تعریف نمود که(مهاجرت عبارت است از جابه جایی بین دو واحد جغرافیایی و یا به عبارت دیگر ترک یک سرزمین و اسکان در سرزمین دیگر)بدیهی

است مهاجرت برای انسانهایی مطرح می شود که استقررار یافته اند و برای مدتی نسبتا طولانی در مکانی ساکن بوده و احتمالا در این مدت تصمیم قطعی برای مهاجرت نداشته اند،در یک مقطع زمانی انگیزه ای اعم از اقتصادی و اجتماعی و یا سیاسی انها را به ترک سرزمین اصلی و اقامت در سرزمین دیگر والی دارد که معمولا قصد بازگشت در ان مطرح نیست بنابراین کوچ نشینها،دوره گردان،کولی ها،توریست ها،افرادی که برای کار،درس،معالجه وغیره به سرزمینهای دیگر مس

افرت می نمایند،مهاجر نبوده و نمی توان انها را در زمره مهاجران به حساب اورد.در این صورت اصطلاح مهاجرت فصلی،موقت و غیره از دیدگاه جغرافیای جمعیت مورد قبول نیست.اصطلاح دیگری که بتواند حرکتهای بی شمار فضایی جمعیتها را در بر گیرد نیز وجود ندارد و اغلب اصطلاح مهاجرت برای جابه جایی انسانها و یا حیوانات در هر شکلی که باشد به کار برده می شود.(اصول و مبانی جغرافیای جمعیت-پروفسور کلارک-1373)

گر چه نمی توان مهاجرت را همواره اقدامی انتخابی تلقی کرد و این وضع درباره مهاجرتهای اضطراری بر اثر عواملی رخ می دهد که خارج ار خواست و اراده فرد بوده و بر وی تحمیل می شود،در اغلب موارد می توان مهاجرت را نوعی انتخاب از طرف مهاجر اصلی دانست.در اینجا تفکیک بین مهاجر اصلی و افرادی که همراه وی از محل اقامت

خود به محل جدید عزیمت می کنند،ضروری است و چه بسا در مواردی بین خواست و انتخاب این دو گروه همسانی کامل وجود نداشته باشد.افرادی که خود تصمیم گیر اصلی مهاجرت نباشند و به دنبال مهاجر اصلی یا بر اثر مهاجرت وی اقدام به مهاجر

 

ت می کنند(مهاجران تبعی)نامیده می شوند.تعداد مهاجران تبعی معمولا

بیش تر از مهاجران اصلی است.(مهاجرت-دکتر زنجانی-1380)
پی یر لروی در کتاب استعمار،مهاجرت را یک اقدام اجتماعی-اقتصادی مطابق با فطرت و نیازهای طبیعی انسان می داند و متفکر دیگری ان را پذیرش موقت یا دائم یک کشور،یک اقلیم،یا یک

ناحیه به شمار می اورد که مختص انسان هم نیست.
رولان پرسا در تحلیل حرکات مهاجرتی به سه نکته توجه می کند:1-دائمی یا طولانی بودن مدت اقامت در محل جدید،2-وجود فاصله مکانی بین دو محل،3-وجود فاصله زمانی و زمان انجام مهاجرت.او با توجه به دائمی یا طولانی بودن مدت اقامت در محل جدید تمایزی بین مهاجرت و تحرک مکانی قائل می شود و ان را از حرکاتی چون کوچ،مسافرت و حرکت اونگی جدا می کند. فاصله مکانی در مهاجرت با عبور از مرز تقسیمات سیاسی مشخص می شود که عبور از ان به مهاجرتهای بین المللی و مهاجرتهای خارجی تقسیم می شود که مهاجرت بین المللی بین دو کشور مستقل انجام می شود ومهاجرت خارجی بین دو سرزمین انجام می شود که حداقل یکی از انها کشور مستقل نیست.درمهاجرت داخلی هم فرد محل

اقامت خود را داخل یک کشور تغییر می دهد.در حال حاضر در هیچ یک از انواع مهاجرتها اعم از مهاجرتهای داخلی ان و انواع ان و مهاجرتهای خارجی ،فاصله مکانی طی شده بین مبدا مهاجرتها و مقصد مهاجرت تعیین کننده نبوده و انچه مهم است عبور از مرزهای جدا کننده مراکز جمعیتی و مدیریتی است.حتی عزیمت از روستایی به روستای دیگر که در نزدیکی هم قرار دارند نیز مهاجرت محسوب می شود حتی اگر یک رودخانه مرز انها باشد.اما جابه جایی عشایر مهاجرت محسوب نمی شود.
زمان انجام مهاجرت معمولا بر حسب سال مطالعه می شود.مهاجرانی که محل تولد و محل اقامت معمولی انها یکسان نیست مهاجر طول عمر محسوب می شود.انها حداقل یک بار در عمر خود مهاجرت کرده اند.مهاجران بر حسب طول مدت مهاجرت طبقه بندی می شوند.
افرادی که از یک زمان تا زمان دیگری مهاجرت کرده باشند،مه

اجران ان دوره گفته می شوند.بعضی دانشمندان به کسی مهاجر گویند که حداقل یک سال در محل جدید استقرار یافته باشد اما بعضی حتی یک روز را به ع

نوان مهاجرت می پذیرند.برخی از محققان ملاکهای تربیتی خاصی را وسیله تشخیص مهاجر و غیر مهاجر قرار داده اند مثلا بلان در تعریف مهاجران افرادی را که بیش از نیمی از دوران اصلی اموزش و شکل گیری زیر بناهای فکری و فرهنگی خود را در جای دیگر گذرانده اند مهاجر محسوب داشته.(مهاجرت-دکتر زنجانی-1380)

انواع مهاجرت و طبقه بندی آن:

مهاجرت در بحث کلی به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:1-مهاجرت بین المللی،2-مهاجرت خارجی،3-مهاجرت داخلی.در بحث مهاجرت داخلی سه موضوع بررسی می شود:1-مهاجرت داخل شهرستانی،2-مهاجرت بین شهرستانی،3-زمان انجام مهاجرت.مهاجرت داخل شهرستان به چهار دسته کلی تقسیم می شود:1-مهاجرت روستا به روستا،2-مهاجرت روستا به شهر،3-مهاجرت شهر به شهر،4-مهاجرت شهر به روستا.مهاجرت بین شه

رستانی هم بر حسب اینکه داخل استان انجام می شود یا بین چند استان انجام شود به دو دسته داخل استانی و بین استانی تقسیم می شود که این دو دسته هر کدام به چهار شکل روستا به روستا،روستا به شهر،شهر به روستا وشهر به شهر انجام می شوند که در ادامه به توضیح بیشتر این مهاجرتها می پردازیم.
اگر چه مهاجرت هااز تنوع بسیار چشمگیری برخوردار می باشند ولی می توان انها را در چهارچوب تعریف مهاجرت در رابطه با هدف،مدت،فاصله،مسیر،حج،اجباری،اخراجی،ازاد،برنامه ریزی شده به موازات مهاجرتهای داخلی،خارجی،بین ناحیه ای،بین المللی،قاره ای و بین قاره ای مطرح می شود.
در سالهای اخیر گرایش فزاینده ای به طبقه بندی مهاجرتها از نظر داخلی(درون مرزی)و یا خارجی(برون مرزی)و یا بین المللی وجد داشته،زیرا شناخت نوع مهاجرتها به اگاهی از حرکات جمعیت در داخل مرزها و یا خارج ان در حل مسائل سیاسی و

برنامه ریزی های کلی و ناحیه ای کمک می کند.اگر چه تقسیم مهاجرتها به داخلی و خارجی به طبقه بندی مهاجرتها اعتبار بخشیده،ولی این مهاجرتها کاملا از نظر علل ویژگی ها و پیامدها با یکدیگر متفاوت هستند و این تتقسیم بندی جغرافیدانان جمعیت را قانع نمی سازد،جغرافیدانان جمعیت اگر چه به بررسی افزایش و کاهش ماجرتها و اثرات اجتماعی و اقتصادی ان توجه دارند ولی انان به اثرات محیط بر مهاجرتها و پیامدهای ان در نواحی عزیمت

 

و مقصد ارزش زیادی قائل هستند.(اصول و مبانی جغرافیای جمعیت-پروفسور کلارک)
به طور کلی ملاک های دسته بندی مهاجرت عبارتند از:زمان،خواست و اراده،شکل مهاجرت.

زمان:
با ملاک قرار دادن زمان به عنوان مشخص کننده مهاجرت،مهاجرت به دودسته تقسیم می شود:
الف)مهاجرتهای قطعی(دائمی):مهاجرتن در ان قصد یا امکان بازگشت به محل قبلی خود را ندارند.یا خود مهاجر تصمیم گیرنده است یا به علت عوامل طبیعی یا سیاسی امکان بازگشت به محل قبلی را ندارند.بعضی جغرافیدانان جمعیت اعتقاد دارند اگر مدت اقامت در مقصد بیش از یک سال باشد،مهاجرت دائمی است.

ب)مهاجرت به قصد بازگشت(موقتی):نمونه این مهاجرت،مهاجرت فصلی است گه در ان افراد در فصل معینی از سال که معمولا بعد از برداشت محصول کشاورزی است به مناطقی که در ان امکان کار و فعالیت دارد مهاجرت می کنند و دوباره در فصل کار ب

ه محل قبلی خود باز می گردند.بعضی محققان دت اقامت کمتر از یک سال را مهاجرت موقتی به حساب می اورند.این نوع مهاجرت معمولا به صورت انفرادی است.(مهاجرت-دکتر زنجانی-1380)
ولی بهید قبول کرد که مهاجرت در رابطه با زمان قرار نمی گیرد بلکه انگیزه و قصد مهمترین عامل د مهاجرتت محسوب می شود،هم چنانکه قبلا اشاره شد مهاجرت عبارت است از ترک سرزمین اصلی و اقامت در سرزمین دیگر بدن قصد بازگشت.بنابراین تفاوت فاحشی بین مهاجرت و توریست ظاهر می شود زیرا توریست به افرادی اطلاق می شود که به قصد بازگشت ولو طولانی بدون داشتن شغلی در یک کشور و یا یک ناحیه به غیر از سرزمین اصلی خود به سر می برد.(اصول و مبانی جغرافیای جمعیت-پروفسور کلارک-1373)
مهاجران طولانی مدت:علاوه بر مهاجران فصلی و کوتاه مدت، گر

وهی از مهاجران به مهاجرتهای دراز مدت تری می پردازند.وجه بارز تر این نوع مهاجرتها عزیمت نیروی کار از مقطه ای به نقطه دیگر یا مهاجرت به قصد تحصیل و نظایر ان است که مدت زمان زیادی را می طلبد.نمونه ای از این نوع را می توان در اغلب کشورهامهاجر بخواهد یا شرایط محل کار اجازه دهد مهاجرت ادامه یافته و طولانی تر می شود.این مهاجرتها سرانجام یا با بازگشت مهاجران خاتمه می یابد و یا به دلیل علقه هایی که در طول زمان ایجاد می شود به مهاجرت های قطعی و بدون بازگشت تبدیل می شود.
در بررسی های مهاجرتی به اصطلاحاتی نظیر مهاجرت ویژه و ناویژه و یا درجه میزان مهاجرت بر می خوریم که این اصطلاحات به بررسی مهاجرتی شکل کمی می دهد.مهاجرت ویژه عبارت است از تفاضل وارد شدگان و خارج شدگان به یک واحد ج

غرافیایی می باشد،در صورتیکه مهاجرت ناویژه مجموع واردشدگان و خارج شدگان را شامل می گردد به عبارت دیگر مهاجرت ویژه نقشی در کمیت

جمعیت ساکن دارد و مهاجرت ناویژه حرکات جمعیت را دریک ناحیه و یا یک کشور مشخص می نماید.درجه و میزان مهاجرت عبارت است از نسبت تعداد مهاجرین به تعداد جمعیتی که می توانند در معرض مهاجرت احتمالی قرار بگیرند به عبارت دیگر نسبت تعداد مهاجرت ناویژه به کل جمعیت ضربدر 1000 را درجه و میزان مهاجرت می نامند.که ممکن است این درجه و میزان را برای مهاجران داخلی و خارجی،زن،مرد،یا هر گروه سنی محاسبه نمود.

خواست و اراده(ماهیت مهاجرت)
از این نظر مهاجرتها به دو دسته تقسیم می شوند:
الف)مهاجرتهای ارادی و خود خواسته
ب)مهاجرتهای اجباری
در حالت اول مهاجرت به دنبال اراده مهاجر انجام می شود.
مساله خواست در مهاجرتها بیشتر ناظر بر مهاجرتهای انفرادی است.در این باره به نظر سرپرست خانواده توجه می شود.معمولا در مهاجرتهای گروهی،مهاجران به دو دسته مهاجران اصلی و تبعی تقسیم می شوند.((مهاجران تبعی))تابعی از مهاجرا

ن اصلی هستند.
مهاجرتهای اجباری به مهاجرتهایی گفته می شود که در ان اراده مهاجر تاثیری در انجام یا عدم انجام مهاجرتها ندارد،نظیر انتقال بردگان از سرزمینی به سرزمین دیگر.

شکل مهاجرتها:

از نظر شکل مهاجرتها به دو دسته تقسیم می شوند:
الف)مهاجرتهای فردی:به جابه جایی های افراد چه به صورت انفرادیو چه به صورت خانواری یا تعدادی از اعضای خانوارها با هم گفته می شود.
ب)مهاجرتهای توده ای:انبوهی از انسانها را شامل می شود و اغلب جنبه استعماری دارد.مهاجرتهای توده ای در مواردی جنبه سیاسی می یابند.این مهاجرت در عین حال می تواند پیروان مذهب خاصی را در بر گیرد که نمونه بارز ان مهاجرت مسلمانان هند به پاکستان است.(مهاجرت-حبیب الله زنجانی)

انواع مهاجرت:

مهاجرتهای اختلافی:
با توجه به اینکه در عملکرد مهاجرتها اعم از مهاجر و پی

امدهای اقتصادی و اجتماعی ان تفاوتهایی وجود دارد.بنابراین می توان این عملکردها را تحت عنوان مهاجرتهای اختلافی مورد بررسی قرار داد.جریانات مهاجرتی به مقدار زیادی در رابطه با انتخاب و نسبت به ویژگی و درجه تخصص افراد،ساختمن سنی

و غیره تفاوت دارد.یکی از ویژگی های مهم مهاجرتی سن است.
درمهاجرتهای داخلی و خارجی برتری معمولا با جوانان است و مهاجرت انان به منظور دستیابی به شغل صورت می گیرد.جوانان خود را ساده تر از بقیه با شرایط محیط جدید مطابقت می دهند.
در کشورهای پیشرفته در میان مهاجرین داخلی در مسافتهای کوتاه تداد زمان قابل توجه می باشد.در حالیکه مهاجران داخلی در فواصل بلند را غالبا مردان تشکیل می دهند.از سوی دیگر در کشورهای در حال توسعه چه در مهاجرتهای داخلی چه بین المللی اکثریت مهاجران را مردان تشکیل می دهند.
در کشورهای توسعه یافته وضعیت تاهل مهاجران نیز تغییر یافته است.زمانی مهاران مردان بودند ولی امروزه درکشورهای در حال توسعه این حالت وجود دا

رد اکنون در کشورهای پیشرفته اعظم مهاجرتها به صورت خوانوادگی است.برای دستیابی به مسکن،مدرسه و شرایط شغلی بهتر انجام می شود.
هم چنین طبقات متخصص نسبت به طبقات کارگر گرایش

بیشتری به مهاجرت دارند.افراد بیکار نیز بیش از شاغلین تمایل به مهاجرت نشان می دهند.انتخاب مهاجرت از عوامل نژادی،ملیت،میزان تحصیلات تاثیر می پذیرند و معمولا روند مهاجرت به شرایط مقصد بیش از شرایط مبدا بستگی دارد.(اصول

و مبانی جغرافیای جمعیت-پروفسور کلارک)

مهاجرتهای فصلی:
در پایین ترین سطح مراحل اقتصادی گروههای کوچنده و جمع اوری کننده غذا قرار دارند که به وسیله شکار و ماهیگیری یا جمع اوری خوراک ز

ندگی می کنند و غالبا در مهاجرتهای فصلی به سر می برند.گروههایی از انها عبارتند از:تیرادل فوگینها-اندامنها-اسکیموها-شکارچیان گوزن سیبریه-پیگمه ها-سمانگ ها-سکائیها د مالزی و واها.
کوچ نشینی شبانی عبارت است از حرکتهای گروههای انسانی که به همراه گله ها یا رمه های خود به منظور یافتن چراگاه صورت می گیرد.معمولا بر روی یک عرض وسیع جغرافیایی به سر می برند.ویژگی های جوامع چادرنشینی،ابعاد گروه های ان،فواصل،زمان و مسیر مهاجرتها و نوع دامها عمدتا نسبتت به شرایط جغرافیایی و محیطی متفاوت است.اختلاف عمده میان کوچ نشین و رمه گردان ونیمه کوچ نشین اصولا در رابطه با زمانی نی

ست که عمل کوچ انجام می شود،بلکه در رابطه با نوع عملکرد و شکل بهره وری انان از زمین و دام است.
کوچ نشینان در معاملات بازرگانی و اشتغالات فصلی جهت جمع اوری محصول وارد می شوند.جمع اوری محصول موجب تحریک مهاجرتها در بسیاری

از قسمتهای جهان به ویژه نقاطی که کشت تجاری در ان جا رواج دترد می گردد.(اصول و مبانی جغرافیای جمعیت-پروفسور کلارک)

مهاجرتهای دوره ای:
بسیاری از مهاجران برای دوره های چند ساله دور از موطن اصلیشان می نامند و سپس مراجعت می کنند.هدف اصلی انها پس انداز کافی جهت ارسال به زادگاه و نزد خانواده خود و پایه ریزی شرایط بهتر زندگی جهت بازگشت می باشد.
شکل دیگر مهاجرت دوره ای،مهاجرت زمین به زمین استکه در نظامهای اجاره داری و سهم بری رایج است.روز اول سال نو در قسمتهای زراعی جنوب ایالات متحده به عنوان روز حرکت تلقی می شود .ایش کاری نیز در نواحی مداری نوع دیگری از جابه جایی است و ان شامل زراعت بر روی قطعه ای زمین است که برای دوره ای چند ساله و تا جایی که خاک امکان باروری داشته باشد انجام می گیرد.

مهاجرتهای روستایی-شهری،شهری-روستایی،بین شهری
مهاجرت از روستا به نواحی شهری مهمترین شکل مهاجرت داخلی محسوب می شود.این جابه جایی ها نقش اساسی در توسعه اقتصادی و افزایش درامد سرانه بازی می کند.
اصولا مهاجرتهای روستایی-شهری پاسخی به محرکهای اقتصادی است.در نواحی که عزیمت انجام شده عواملی از قبیل فشار جمعیت،نوسازی کشاورزی مخصوصا مکانیزاسیون و شیوه های تولیدات تجاری به همراه نظامهای در هم ریخته سنتی از عوامل عمده ((دافعه)) محسوب می شوند،این در حالی است که افزایش سریع فرصت

های شغلی اغلب به همراه بهبود شرایط کار در نواحی شهری از عوامل عمده((جاذبه)) به شمار می روند.مشاغل اصلی جذب مهاجرین عبارتند از:کار در کارخانه ها،مغازه ها،ادارات،ساختمان سازی و خدمات عمومی و برخی م

شاغل کازب و غیر تولیدی.
شهرها همچنین با تسهیلات عام المنفعه و امکانات سرگرم کننده خود مطبوعیت های اغوا کننده ای را عرضه می دارند.مشکلات هزینه زندگی بسیار دیر درک می شوند.
مهاجرت از نواحی روستایی ممکن است به منظور رهایی از فشار جمعیت به سوی کم جمعیتی و گاهی با متروک شدن و رهاسازی روستاها توام باشد.مهاجرتهای روستا-شهری اثرات زیان اور ساختار سنی و جنسی غیر متعادل،کاهش رشد جمعیت و فعالیتهای اجتماعی،عقب نشینی از زمینهای حاشیه ای و ; را به همراه دارد.
روند خروج از مراکز شهرهای بزرگ بهای زمینها در مراکز این شهرها و بهبود سیستم حمل و نقل هماهنگ می شود.امروزه حلقه مرکزی و

حلقه حومه ای در حال از دست دادن مهاجران هستند،در حالیکه((حلقه کمربند سبز)) و حلقه حومه خارجی(بیرونی) انان را به سوی خود جلب می کنند.مهاجرت الزامی به شهرکهای جدید به حرکتهای گریز از مرکز کمک کرده است،
عامل اصلی در تصمیم به مهاجرت بین شه

ری بهره مکانی است که توسط ((سیمونز)) عنوان گردیده و عبارت از میزان جذابیت یا عدم جذابیت یک ناحیه نسبت به سایر نواحی است که توسط شخص تصمیم گیرنده مشخص می شود.

مسافرت به منظور کار و فراغت
عوامل اقتصادی در مقیاس وسیع،استقرار صنایع و تجارت در نواحی مختلف موجب پراکندگی سکونتگاهها،که در نتیجه منجر به افزایش وسایل مسافرتی گردیده است.اختلاف فاصله بین محل کار و سکونت افراد موجب می گردد تا مسافرتهای زیادی به صورت روزانه از محل زندگی به محل کار انجام پذیرد.
الگوهای مسافرت به محل ک

ار، بسیار پیچیده و از علل بسیاری ناشی می شوند:
1-کار نیمه وقت کشاورزان در فعالیتهای شهری.
2-تمایل بسیاری از کارگران

شهری به زندگی در روستاها.
3-هزینه بالای مسکن در نواحی شهری.
4-تفکیک عملکردها در نواحی سکونتگاهی شهری.
5-تنوع مشاغل در یک جامعه با پراکندگی محلهای اشتغال به ویژه اختلاف میان ساختارهای شغلی کارگران زن و مرد.
این جابه جایی ها در شهرهای بزرگ به صورت محوری،محیطی یا متقاطع انجام می گیرد.

مهاجرتهای درون ناحیه ای:
مهاجرتهای درون ناحیه ای از نواحی روستایی و شهری یک منطقه به نواحی شهری منطقه دیگر بوده است.در اینجا به دو مورد مهاجرتهای استعماری و جریانات عمومی جمعیت بیشتر تاکید می کنیم.مهاجرتهای استعماری ممکن است به صورت خود به خودی یا طراحی شده باشند.
جریانهای مهاجرتی از یک بخش کشور به بخش دیگر و از نواحی نا مناسب به سرزمینهای مناسب تر هنوز هم رواج دارد.این جابه جایی ها به طور نسبی با رشد شهرها در ارتباط است.

مهاجرتهای بین المللی:
این مهاجرتها از نظر جمعیتی پر اهمیت تر از مهاجرتهای داخلی است.به طوری که منجر به کاهش یه افزایش چشمگیری در جمعیت

کشورها می گردد.در برخی از کشورها میزان افزایش جمعیت از روند مهاجرتی سود می برد.اما حکومتهای پایبند به اصول بنامه ریزی اقتصای تلاش بیشتری را جهت کنترل مهاجرتهایی که می توانند بر روی عوامل اجتماعی و

اقتصادی تاثیر گذارند،به کار می گیرند.عموما تنوع زییاد اطلاعات مربوط به مهاجرتهای بین المللی امر مقایسه را بسیار دشوار می سازد.مشکل دیگر در مورد مهاجرتهای بین المللی براورد تعداد مهاجرتهای خارجی در اینده است.(اصول و مبانی جغرافیای جمعیت-پروفسورکلارک)

علل و ویژگی های مهاجرت:
به منظور بررسی علل مهاجرتها،جغرافیدانان با مشکل مواجه می شوند.زیرا قاعدهای منسجم برای مهاجرت وجود ندارد.دو عامل((دافعه)) و((جاذبه)) در مبدا و مقصد مهاجران نقش مهمی ایفا می کنند به طوری که گاهی انگیزه های ساده را تشدید می نماید.
بوگ به سه مورد انگیزه مهاجرت،عوامل موثر در انتخاب مقصد و شرایط اجتماعی اقتصادی در مهاجرت اشاره می نماید.این عوامل به طور خلاصه به شرح زیر می باشد.
1)انگیزه های مهم مهاجرتی:
تحصیلات،تاهل،تجرد،عرضه مشاغل و فرصتهای شغلی،کار مهاجرتی،مرگ وابستگان،خدمت سربازی،بلایای طبیعی،فشارهای سیاسی-نژادی و مذهبی،حرکتهای اجباری.
2)عوامل موثر در انتخاب مقصد:
حضور وابستگان و دوستان و تمایل ب

ه زندگی با انان،جذابیت فیزیکی محیط،وسایل تفریح و اسایش،کمک هزینه،شهرت.
3)شرایط اجتماعی-اقتصادی موثر در مهاجرت:
سرمایه گذاری های پر اهمیت و کسادی یا پایین رفتن امور تجاری،مقررات رفاه اجتماعی،سطح زندگی،سیاستهای مهاجرتی.
موارد فوق به هیچ وجه کامل نیست

زیرا عوامل دیگری نظیر فشار و رشد جمعیت،عدم و یا وجود زمین در مناطق مبدا یا مقصد،جنگ را نیز می توان به ان افزود.جغرافیدانان هم چنین به اثر تغییرات اقلیمی و گیاهی،نوسانات و مغایرتها که بسیاری از مهاجرتها را از زندگی ساده روستایی گرفته تا مهاجرت به منظور باز نشستگی را در بر می گیرد،توجه دارند.در اینجا لازم است به عامل فاصله اشاره نمود.زیرا حجم مهاجرتها بطور معکوس در رابطه است،این امر به عنوان قانون فاصله معکوس شناخته می شود که توسط((زیف)) مطرح شده است.
ارزیابی اثرات نسبتا پیچیده عوامل موثر بر تصمیم مهاجر ساده نیست و تصمیم به مهاجرت نیز لزوما همیشه منطقی نمی باشد،در واقع بسیاری از مهاجران به ویژه همسران و فرزندان عملا تصمیم گیرنده نیستند.جریانات مهاجرتی نسبت به تغییر انگیزه حساس هستند.
مطمئنا نباید تصور نماییم که مهاجرت جریانی یکطرفه است،هر جریان مهاجرتی دارای روندی معکوس می باشد.بسیاری از مهاجران فقط بطور موقت مایل به اقامت در مقصد هستند و بسیاری نیز برای بازگشت به زادگاه خود پول

کافی پس انداز می کنند.اما اگر در مقصد عوامل فشار از مبدا بیشتر باشد،مهاجرت معکوس شکل می گیرد.

عوامل تعیین کننده مهاجرتهای بین المللی:
بسیاری از عوامل تعیین کننده مهاجرتهای بین المللی، نظیر مهاجرتهای داخلی علل اقتصادی است.مطالعات سالانه نوسانات مهاجرحصولات و با دوره های افزایش اشتغال و شتاب توسعه اقتصادی را در کشورهای مبدا و مقصد نشان می دهند.اگر چه شاخصها و اظهاراتی که تا کنون پیرامون محرکهای اقتصادی مهاجرتها عنوان شده بندرت ثابت مانده اند،ولی می توان اختلاف سطح زندگی میان کشورهای مهاجر پذیر و مهاجرفرست از محرکها عمده اقتصادی دانست که موجب تحریک جریانات مهاجرتی بوده است.کشورهای با سطح زندگی بسیار پایین بندرت می توانند منشا جذب مهاجرین بتشند،اما موقعیتهای اقتصادی می تواند موجب جلب مهاجرین از کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر گردند.
فاکتورهای جمعیتی عوامل اصلی تعیین کننده مهاجرتهای بین المللی هستند.قسمت عمده ای از مهاجرتهای بین المللی ناشی از فشارهای جمعیتی است،که این عامل در قرن 19 انگیزه مهاجرت از ایرلند محسوب می شده است.
عوامل جمعیتی خصوصا بر سیاستهای مهاجرت تاثیر می گذارند،بطوری که اثر ان بر مهاجرتهای خارجی خیلی بیشتر از مهاجرتهای داخلی است

.
سیاست انتخاب مهاجر به وسیله کشورهای مهاجرپذیر در اوایل قرن 20 رایج شد.این کشورهای مهاجرپذیر ورود برخی از گروههای قومی را که نا مطلوب تشخیص می دادند محد.د ساخته بودند.هم اکنون سیاست مهاجرت انتخابی در کش

ورهای مهاجرپذیر با شدت بیشتری نسبت به گذشته اجرا می شود.

پیامدهای مهاجرتهای بین المللی:
اثرات مهاجرتهای بین المللی به ویژه تغییرات حاصل در ساختمان جمعیت و تحول در اوضاع اقتصادی کشورهای مهاجرفرست و مهاجرپذیر بی شباهت به تاثیر این عوامل در مهاجرتهای داخلی نیست.در کشورهای کوچک و پر جمعیت در حال توسعه،مهاجر فرستی ممکن است به عنوان یک سوپاپ اطمینان عمل کرده و به توسعه اقتصادی کمک نماید،حتی در برخی کشورهای توسعه یافته مهاجرت توانسته بیکاری را کاهش داده و موجب بالا رفتن سطح عمومی زندگی شود.
مهاجرتهای بین المللی همچنین در افزایش میزان

دستمزدها،در امد سالانه تاثیر می گذارد.
پیاندهای اجتماعی مهاجرتهای بین المللی نیز قابل بررسی است.این درست است که مهاجرین غالبا احساس بی ریشگی می کنند.اما این بیشتر

به یکپارچگی و جذب انان به زندگی اجتماعی مربوط است.نتیجه اینکه معمولا کشورهای مهاجرپذیر تلاش می کنند تا بر خلاف تمایل طبیعی مهاجران با ملیتهای خاص به جمع شدن پیرامون یکدیگر اجازه نداده و انان را پراکنده سازند و حتی الامکان از تش

کیل کلوپها و اجتماعات با قومیتها،گرایشهای ایدئولوژیک ومذهبی خاص به عمل اورند ولی علی رغم این خواسته ها اغلب در کشورهای مهاجرپذیر تشکیلاتی به وجود می اید و گاهی نیز موجب برخوردهایی با بومیان می شود.(اصول و مبانی جغرافیای جمعیت-پروفسور کلارک)
مهاجرت طی زمان:
در نگرش تاریخی به مهاجرت حداقل باید چهار دوره را از هم تفکیک کرد:
1مهاجرت پیش از تاریخ یا دوره پیش تاریخی.
2مهاجرت از هزاره اول پیش از میلاد تا کشف امریکا د

ر اواخر قرن 15
3مهاجرت از کشف قاره امریکا تا جنگ جهانی اول.
4مهاجرت دربعد از جنگ جهانی اول یا مهاجرت در دوران معاصر.

مهاجرت دوره پیش از تاریخ:
این دوره از زمان پیدایش انسان تا ظهور نخستین سلسله

های حکومتی و کشمکش های نظامی طول می کشد.در این دوره انسان مقهور طبیعت بوده.
دو جریان عمده در این میان بیش از همه قابل ذکر است:

الف)مهاجرت اریایی ها:
انچه که با عنوان مهاجرت اریایی ها از ان نام برده می شود،مهاجرت یک قوم در زمان معینی نبوده بلکه جریانات متعددی را شامل می شده است که برخی، اغاز انرا خروج اقوام اریایی از سرزمین اصلی خود و استقرار انان در نواحی ماوراءالنهر می دانند.

ب)مهاجرت بنی اسرائیل:
انچه درباره مهاجرت قوم بنی اسرائیل گفته شده اغلب از کتب مذهبی به ویژه تورات نقل شده است. یهودیان در 2200 ق.م. از شهر اور واقع در سومر مهاجرت کرده ودر فلسطین مستقر شدند.

مهاجرت از هزاره اول قبل از میلاد تا کشف قاره امریکا:
ویژگی های عمده مهاجرت در این دوره اثر پذیری ان از ((سلطه)) و اثر گذاری ان بر((سلطه)) است.
مهاجرت در این دوره شکل سازمان یافته و مشخصی نداشته و به صورت مقطعی از سرزمینی به سرزمین دیگر جریان داشته است.

مهاجرت از کشف قاره امریکا تا جنگهای جهانی:
توسعه دریانوردی به ویژه در قرون 14 و 15 میلادی به کشف جزایر متعددی در افریقا،جنوب شرقی اسیا و اقیانوسیه منجر شد و دست اندازی ا

روپاییان به این جزایر و سرزمینهای مجاور انها را به دنبال اورد.اغلب این نواحی،زمین و اب وهوای مساعدی برای کشاورزی داشتند.
با کشف امریکا،به موازات افزایش تعداد مهاجران اروپایی،نیاز به نیروی کار در مشاغل سخت و دشوار نیز افزایش یافت.چه اروپاییان در ااغاز می بایست سلطه خود را بر سرزمینهای جدید می گستراندند.همین امر،تجارت برده و انتقال

سیاهان از قاره افریقا را شتاب داد.جریانی که تا پایان دوران استقرار و سلطه اروپاییان و بازسازی ایالتهای مختلف امریکا به شدت ادامه یافت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات درتوسعه آموزش و دانش با تاکی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات درتوسعه آموزش و دانش با تاکید برنقش کتابخانه های مجازی pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات درتوسعه آموزش و دانش با تاکید برنقش کتابخانه های مجازی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات درتوسعه آموزش و دانش با تاکید برنقش کتابخانه های مجازی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات درتوسعه آموزش و دانش با تاکید برنقش کتابخانه های مجازی pdf :

نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات درتوسعه آموزش و دانش با تاکید برنقش کتابخانه های مجازی

چکیده:
عصرحاضر را باید تلفیقی ازارتباطات و اطلاعات دانست. عصری که بشر درآن بیش ازگذشته خود را نیازمند به داشتن اطلاعات و برقراری ارتباط برای کسب اطلاعات مورد نیازمیباشد.امروزه با دراختیارداشتن فناوری اطلاعاتی و ارتباطی مختلف و پیشرفته،امکان برقراری سریع ارتباط و تبادل سریع اطلاعات بیش ازپیش میسرگردیده است. افراد درهرکجا که باشند میتوانند آخرین اطلاعات مورد نیاز خودرا درهرزمینه ای دریافت میکنند. اما بی شک- بیشترین تاثیر پدیدآمدن فناوریهای

اطلاعاتی و ارتباطی برمحیطهای آموزشی بوده است. کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات درآموزش سبب شده است تا محیط آموزشی به سوی مجازی شدن سوق پیدا کند.این امرسبب میشود تا ارتباطات میان افراد به منظورآموزش و گسترش دانش به گونه ای فزاینده ازطریق رایانه امکان پذیرشود. با ظهور و گسترش اینترنت- این رسانه به عنوان یک مکمل جهت تامین نیازهای اطلاعاتی و آموزش مورد استفاده قرارگرفت. با توجه به نقشی که کتابخانه ها باید درامرآموزش ایفا نمایند بدیهی است با دارا بودن امکانات پیشرفته تر-منابع اطلاعاتی بسیار غنی تری را نسبت به گذشته فراهم میکنند و جهت آموزش افراد دراختیار آنها

قرارمیدهند. فراهم کردن وب سایتهای اینترنتی و پایگاههای اطلاعاتی- کتابخانه ها را به یک محیط مجازی و دیجیتالی جهت تبادل اطلاعات تبدیل کرده است که نقش آموزشی آن بیش ازپیش دراین محیط نمایان میشود. این مقاله درصدد آن است تا پس ازارائه تعریفی جامع ازفناوری اطلاعاتی و ارتباطی- مساله آموزش مجازی و ازراه دورو نقش فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی دراین آموزش را مورد بررسی قراردهد و با تاکید برآموزش سیستمی- انواع آموزش به صورت مجازی را بیان کند. مسلما برای آموزش اف

 

راد به صورت مجازی و توسعه دانش آنها- نیازمند منابعی خواهیم بود که این منابع جزازطریق کتابخانه ها قابل تامین نیستند. کتابخانه ها میتوانند با تهیه منابع الکترونیکی و تحویل آنها به اعضای جامعه اطلاعاتی نقش عمده ای درآموزش و گسترش دانش داشته باشند.

مقدمه
انسانها از اولین لحظات زندگی درحال تلاش و تکاپو هستند. دلایل مختلفی برای این تلاش وجود دارد. عده ای درجستجوی نان و عده ای درصدد کسب نام هستند.عده ای مجموعه ای ازخواسته ها را می طلبند. نقطه مشترک تمام این تلاشها نیازاست و این تکاپو جهت تامین نیازها صورت میپذیرد.نیازاست که شخص را به تحرک وا میدارد و به کارهای فرد جهت میدهد.
هرخدمتی که ارائه شود و هرنیازی که تامین گردد یک محصول است که میتواند شامل عقاید-مکانها-خوراک-پوشاک و اطلاعات باشد. یکی ازاساسی ترین نیازهای بشر دسترسی به اطلاعات است. تا اطلاعات وجود نداشته باشد- امکان تامین هیچ یک ازنیازهای بشری وجود ندارد. پس به گونه ای میتوان عنوان کرد که اطلاعات مادر تمام نیازهای بشری میباشد. اطلاعات عنصری است که همواره با بشر همراه بوده است- ولی به دلیل محدود بودن نیازهای بشر چندان مورد توجه قرارنداشت. با برقراری ارتباط میان جوامع و پدید آ

مدن نیازهای مختلف و ابداعات گوناگون-اطلاعات نیز اهمیت پیدا کرد تا آنجا که بشر وارد دوره ای شد که آنرا عصراطلاعات نامید(3).
اطلاعات با زندگی بشر آمیخته شده و پدیده ای

اجتماعی میباشد. علت اطلاق اصطلاح “عصر اطلاعات” به دوره حاضر به دلیل گستردگی میزان اطلاعات و سرعت تبادل آنها ازطریق محملهای اطلاعاتی مختلف میباشد. دراین دوره-بشر بیش ازپیش خود را نیازمند به داشتن اطلاعات و برقراری ارتباط با جوامع دیگربرای کسب اطلاعات میداند. این حجم گسترده اطلاعات و چگونگی تبادل آن- جامعه امروزرا درآستانه ورود به فرهنگی قرارداده است که درآن آموزش-اطلاعات و دانش محورهای اصلی پیشرفت جامعه خواهند بود. امروزه اطلاعات جایگزین تمامی عناصرتعیین کننده شده و نیز انقلاب صنعتی شده است. دراین مقاله، پس ازتعریف اجزای اصلی دریک فرایند آموزشی، انواع یادگیری درمحیط الکترونیکی معرفی خواهند شد و نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات و نیزکتابخانه های مجازی، درامریادگیری، مورد بحث قرارخواهدگرفت.

تعریف اطلاعات
اطلاعات عبارت است از داده های شکل گرفته و تغی

یر یافته به طوری که معنی دار و مفید باشند.
اطلاعات با بشر آمیخته شده و پدیده ای اجتماعی است به دلیل آنکه انسانها سبب انتقال اطلاعات میشوند. تقسیم کارمیان انسانها به منظورتامین نیاز ارتباطات میان انسانها زمینه سازانتقال اطلاعات بین افراد است. اطلاعات آن چیزی است که بتواند درسیستم ذهنی دریافت کننده دگرگونی ایجاد کند و ازبی نظمی بکاهد. حاصل

این دگرگونی درسیستمهای انسانی- پدید آمدن دانش و توانایی تصمیم گیری است.

تعریف دانش
هرفرد درهرلحظه اززمان دارای ساختی ذهنی است که دانش اورا تشکیل میدهد. این دانش به تدریج و درطول زمان ازطریق جذب پاره های مختلف اطلاعاتی به دست آمده است و چون افراد-پیوسته ازمحیط پیرامون خود –آگاهانه یا ناآگاهانه-اطلاعات کسب میکنند این دانش درحال افزایش و گسترش است. به این ترتیب میتوان گفت که دانش ترکیبی سازمان یافته ازاطلاعات میباشد.درصورتی که پیشداشته های فرد با یافته های نو ترکیب شود دانسته پدید می آید. هرچه که برای فرد چیز تازه ای داشته باشد دانش خواهد بود. اطلاعات باید ازمجراهای مختلف بگذرد و جذب ذهن شود. پس کسب دانش باید تدریجی باشد تا کاملا درترکیب ذهن جای بگیرد.
دانش را به دودسته تقسیم میکنند:
• دانشی که خودش را می شناسیم.
• دانشی که میدانیم درکجا میتوانیم اطلاعاتی راجع به آن پیدا کنیم.
دردنیای امروز- مورد دوم اهمیت فراوانی پیدا کرده است و بیاموزیم که چگونه بیاموزیم بیانگراین مطلب است.. کسب دانش میتواند به طرق مختلفی صورت بگیرد. اما به طورکلی ازدوطریق میتوان به کسب دانش پرداخت، به صورت رسمی و محدود دریک مکان و زمان خاص و برنامه ای منظم یا اینکه غیررسمی، بدون اینکه نیازباشد درمکان و زمان خاصی افراد گردهم جمع شوند و دانش مورد نیازخودرا به دست آورند.این نوع کسب دانش،یادگیری مادام العمرهم نامیده شده است. بنابراین میتوان گفت هدف نهایی بشر ازکسب دانش، یادگیری میباشد. اما باید دید که فرایند یادگیری چیست.

 

تعریف یادگیری
تحولات و دگرگونی هایی که درزندگی بشر رخ داده است، به دلیل آموزش و یادگیری میباشد.شکی نیست که اهمیت یادگیری دررشد آدمی، بسی فراترازچشم انداز اندیشه های اوست.چون محیط زندگی آدمی همواره درمعرض تغییراس

ت، انسان برای غلبه براین دگرگونی ها ناچار است یادبگیرد.
یادگیری به طورکلی، فعالیتی دگرگون کننده است و افراد را برای مقابله با رویدادهای محیطی آماده می سازد. یادگیری درواقع هم یک رشته فرایند است و هم فرآورده تجربه هاست. یادگیری درحقیقت، دارای مفهوم بسیارگسترده ای است که درقالبهایی چون نگرشهای نو، حل مساله، کاربرد معلومات دراستدلال، تفکر و ; به وجود می آید. تعاریف گوناگونی برای یادگیری ارائه شده است.اما بسیاری ازمحققان معتقدند که(( یادگیری تغییری است که براثرتجربه یا آموزش دررفتارموجود زنده پدید می آید.)) یادگیری، تغییری است که دراثرتدریس مطالب و مهارتهای گوناگون دررفتار یادگیرندگان ایجاد میشود. ممکن است این رفتار درکوتاه مدت قابل مشاهده باشد و یا این رفتار ممکن است درکوتاه مدت غیرقابل مشاهده باشد(2).به هرحال، این آموخته ها درطول زندگی موجب تغییر دررفتار و بینش یادگیرندگان می شوند. همانطورکه ذکرشد، انسانها برای دستیابی به نیازهای مختلف به کسب اطلاعات و دانش می پردازند و می آموزند. بنابراین دریادگیری باید این اختلاف درنیازها و سلایق و تفاوتهای یادگیری را درنظرگرفت. نباید انتظارداشت که افراد به طوریکسان، مطلبی را یادبگیرند. باید به انگیزه های یادگیرنده نسبت به مواد آموختنی توجه کرد. بدون شک، حالت ایده آل یادگیری، یادگیری مطلوب است. برای اجرای یادگیری مطلوب هم ابزارها و منابع متنوعی وجود دارند که با پیشرفت فناوری برتعداد آنها افزوده میشود. باید درنظرداشت که میزان موفقیت هرجامعه، وابسته به توان یادگیرندگانی دارد که درگیرفرایند یادگیری همیشگی هستند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات
تعریف
فناوری اطلاعات، عبارت است از فناوریهایی که فرد را درضبط،

ذخیره سازی، پردازش،بازیابی، انتقال و دریافت اطلاعات، یاری می دهند. این اصطلاح شامل فناوریهای نوین مانند رایانه، انتقال ازطریق دورنگار، و دیگر وسائل ارتباطی میشود.فناوری اطلاعات، روش کارمارا دگرگون کرده، امور اقتصادی و اجتماعی، و حتی نحوه تفکر مارا تغییر داده است.
امروزه، فناوری اطلاعات درمقایسه با وسائل ارتباط جمعی دامنه ای به مراتب وسیع تر دارد و امکاناتی را برای تغییر و پیش بینی و دورنمای تازه ای را درزمینه توسعه ارائه میکند. فناوری اطلاعات موجب پخش سریع نظرات، بهبود درآموزش، علوم، مراقبتهای بهداشتی و فرهنگ میشود.
فناوری اطلاعات ماشین کار تلقی میشود و ارتباطات محصول آن است. فناوری اطلاعات و ارتباطات به یکدیگروابسته هستند. بدون فناوری اطلاعات و ارتباطات، ارتباط درسطح بین المللی و بین افراد غیرممکن خواهد بود.
امروزه با دراختیارداشتن فناوری اطلاعاتی و ارتباطی مختلف

و پیشرفته،امکان برقراری سریع ارتباط و تبادل سریع اطلاعات بیش ازپیش میسرگردیده است. افراد درهرکجا که باشند میتوانند آخرین اطلاعات مورد نیاز خودرا درهرزمینه ای دریافت میکنند. اما بی شک- بیشترین تاثیر پدیدآمدن فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی برمحیطهای آموزشی بوده است. کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات درآموزش سبب شده است تا محیط آموزشی به سوی مجازی شدن سوق پیدا کند.این امرسبب میشود تا ارتباطات میان افراد به منظورآموزش و گسترش دانش

به گونه ای فزاینده ازطریق رایانه امکان پذیر میشود.

یادگیرنده باید دریادگیری مشارکت فعال داشته باشد و درباره اطلاعاتی که به دست می آورد یا منتقل میکند بحث کند و فناوری اطلاعات و ارتباط این امکان را برای یادگیرندگان فراهم کرده که بتوانند به تبادل اطلاعات بپردازند.
مادامیکه فناوریها درحال تغییرماهیت کاری و تجاری هستند، نحوه ارائه آموزش را دچارتحول میکنند و ازآنجا که نحوه یادگیری افراد به گونه ای متفاوت است، باید چند اصل را درنظرگرفت:
• آموزش باید براساس یادگیری افراد بنا شده باشد، زیرا وقتی که سخن ازیادگیری است، یک شیوه یکسان برای همه افراد وجود ندارد و نمیتوان همه را دریک سطح درنظرگرفت و به آنها آموزش داد.
• آموزش باید براساس رسیدن به هدف خاص، طرح ریزی شود و برنامه اجرایی آن نیز ازروش تکاملی استفاده شود.
• باید ازآخرین فناوریهای روزجهت هرچه سودمندترکردن برنامه های اجرایی و دستیابی به نتایج مطلوبتر بهره برد.

نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات دریادگیری
فناوری اطلاعات و ارتباطات درمدت زمان کوتاهی که ازپیدایش آن میگذرد توانسته است تغییرات فراوانی را درنحوه زندگی بشر به وجود آورد. یکی اززمینه هایی که سهم عمده ای ازاین تغییرات را به خود اختصاص داده است، یادگیری است.نقش فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی درچرخه یادگیری بسیاراهمیت دارد.دریادگیری به شیوه سنتی، فرد مجبور که به طورمداوم بخواند و بنویسد و ارتباط تقریبا یک طرفه بود. اما با کارگیری فناوری اطلاعاتی و ارتباطی دریادگیری، فرد علاوه براین مهارتهای پایه نیازمند داشتن مهارت دراستفاده ازفناوریهای اطلا

عاتی و ارتباطی میباشد. یادگیری های مبتنی برفناوریهای نوین اطلاعاتی، با ایجاد تغییرات بنیادین درمفاهیم آموزش سنتی، توانسته است بسیاری ازناکارآمدیهای نظامهای آموزشی را رفع کرده و دگرگونی های اساسی را درآموزش به وجود آورد. با است

فاده ازدنیای مجازی دریادگیری، میتوان به روشهای نوین و کارامدی ازیادگیری دست یافت. علت کاربرد فناوری اطلاعاتی و ارتباطی دریادگیری، آموزش بهتر و سریعتر میباشد.کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات درآموزش، نوع جدیدی ازیادگیری را به وجود آورد، به طوریکه یادگیری تنها به صورت حضوری انجام نمیشود. زیاد ضرورتی ندارد که یادگیری حضوری و رودررو باشد و انتظارمیرود که یادگیری درمحیطهایی غیرازکلاس، امکان پذیرباشد، به نحوی که بتوان اطلاعات را به راحتی با سایریادگیرندگان به اشتراک گذاشت. این تحول سبب تغییر نقش معلم و نیز نقش کتابخانه ها شده است. به این ترتیب، نوع جدید یادگیری، یادگیری الکترونیکی نام گرفت(6).

مفهوم یادگیری الکترونیکی

همانگونه که فناوری اطلاعات و ارتباطات دربسیاری ازفرایندهای کاری روزمره همانند بانکداری الکترونیکی، تجارت الکترونیکی،پست الکترونیکی، دولت الکترونیکی و ; مورد استفاده قرارمیگیرد، حوزه یادگیری الکترونیکی یا E-Learning از این نوع فناوری بهره برده است. حذف محدودیتهای مکان،زمان و سن یادگیرنده که روزگاری دسترس ناپذیربه نظرمی رسیدند، امروز دیگر محدودیتهای بزرگی به نظرنمیرسند. ازطرفی باید توجه داشت که به وجود آمدن نیازهای گسترده و جدید درمیان جوامع با ادامه استفاده ازروشهای سنتی نظام آموزشی

قابل تامین نیست. یادگیری مبتنی بررایانه، یادگیری مبتنی

برفناوری اطلاعاتی، کلاس مجازی، کتابخانه های مجازی و ; راه را برای پیدایی شیوه های نوین آموزش، هموار ساخته اند.
به لحاظ لغوی، به مجموعه فعالیتهای آموزشی که با استفاده ازابزارهای الکترونیکی اعم ازصوتی، تصویری، رایانه های شبکه ای، مجازی صورت بگیرد یادگیری الکترونیکی گفته میشود.
یادگیری الکترونیکی، نظامی مبتنی برفناوری اطلاعاتی و ارتباطی ( همانند سخت افزار، نرم افزار و شبکه های رایانه ای) به منظورایجاد، نگهداری، توسعه و دردسترس قراردادن

مواد مطالعاتی/آموزشی برای دانشجویان میباشد که فعالیتهای مطالعاتی/آموزشی را هدایت میکند و ارزیابی دانشجویان را بدون نیاز به وجود محلی برای یادگیرندگان و معلمان امکان پذیرمیکند.
مدلهای یادگیری درمحیطهای الکترونیکی وب
گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات، باعث تغییر چگونه، چه، چه کسی، کجا، چه وقت و چرایی یادگیری ها شده است. اختراع رایانه و اینترنت، نه تنها سرعت انتقال دانش را بالا برد، بلکه روش انتقال دانش را نیز ازفردی به فرد دیگر تغییرداد. پیش بینی اینکه، فناوری چگونه طی 5 تا 50 سال آینده یادگیری را تحث تاثیر قرارخواهد داد، دشوار میباشد. نمودار زیر، سیرتحولات کاربرد فناوری دریادگیری از5000 سال پیش تا 50 سال آینده را نشان میدهد. (تصویرشماره یک)

اینترنت، اینترانت و کلیه روشهای ارتباطی بی سیم[3]، باعث ازمیان برداشته شدن موانع زمانی و مکانی شده است. اینترنت به عنوان یک وسیله ارتباطی سبب شده تا یادگیرنده بتواند با معلمان خود درارتباط باشد. اغلب مدلهای یادگیری درکلاس سنتی یا درخانه هستند که درچهار مرحله آمده اند:
مکانهای متفاوت:
1- تلفن، ویدئو کنفرانس؛ تالارهای گفتمان شبکه ای
2- تبادل پست الکترونیکی
مکانهای مشابه:
3- تدریس درکلاس، گروههای بحث، تدریس خصوصی درخانه

4- تابلوهای اعلانات، گردهمایی ها
دراین حالت، مدلهای اول و چهارم به صورت همزمان و مدلهای دوم و سوم به صورت ناهمزمان انجام میشوند(5).

مدلهای مختلف فضاهای یادگیری

 

چهارمدل برای فضاهای یادگیری پیش بینی شده است که عبارتنداز:
1-مدلهای یادگیری شبکه ای
دراین مدل، اولین مساله تغییر درمحیط یادگیری است، که به صورت خاص مربوط به تغییر فعالیتها و محیط کلاسی به کمک ابزارهای ارتباطی موبایل و بی سیم است. این امر باعث تغییر درمحیط کلاس، به خصوص نقش معلم میشود. این مساله به مدل یادگیری درکلاسهای آینده نیز مرتبط میشود.
مساله دوم تغییردرهدف ازآموزش است. یعنی چیستی و چرایی آموزش درقرن جدید نسبت به گذشته متفاوت است. هدف آموزش باید ورای یاددادن کلیات دانش به یادگیرندگان باشد. آموزش باید به یادگیرندگان، اجازه تحصیل مهارتهای صحیح فردی مدیریت انگیزه ها و توانایی جستجو و یکپارچه سازی اطلاعات برای حل مسائل را بدهدWhiataker,1995)).
2-یادگیری درکلاسهای آینده
دراین مدل، محدودیت مکانی و زمانی ازمیان برداشته میشود و مفهوم کلاس توسعه پیدا میکند. دراین کلاسها ازتخته سفیدهای الکترونیکی استفاده میشود و سطح تعامل میان یادگیرندگان و معلم بسیار بالا میباشد. اتصال به کلاس ازطریق رایانه صورت میگیرد و معلم بهتر میتواند فعالیتهای یادگیری را به صورت مشارکتی طراحی کند. یادگیرندگان یک تیم را تشکیل میدهند و دریادگیری مشارکت میکنند. دراین مدل یادگیری، استفاده ازکتابها و مجلات الکترونیکی و وب سایتهای مختلف مورد نیاز، ضروری می نماید.
3-یادگیری ساختاردانش و توانایی حل مشکل
هدف ازآموزش، تبدیل دانش آموز یا بهتربگوییم شهروند به فردی با قدرت تصمیم گیری بالا و حل کننده خلاق مشکلات است که توان انطباق یافتن با قرن 21 را داشته باشد.افزون براین، با توجه به رقابت غیرقابل اجتناب جهانی، هرکشوری مجبوراست نظام آموزشی خودرا طوری تغییردهد که تمامی شهروندانش بتوانند آموزشهای جدید را درکل مدت حیات یادبگیرند یا دانش قدیمی خودرا روزآمد کنند.
این مدل درکشورهای آسیایی نظیرتایوان، هنگ کنگ، سنگاپور اجرا شده و درنظام آموزشی آنها اصلاحات اساسی به وجود آورده است. دراین مدل یادگیری، علاوه برآموختن مهارتهای پایه همانند نوشتن و خواندن، توانایی حل مشکل ومهارتهای عرضه تخصص خود دراجتماع، نیز

آموزش داده میشود و سبب گسترش اهداف آموزشی شده است. پس به طورکلی، محتوا و اهداف آموزشی دچارتحول میگردد. تفاوتهای فردی و به کارگیری هوش و خلاقیت پس ازآموزش کلیات دانش مورد توجه قرارمیگیرند.
4-یادگیری مبتنی برجامعه
آخرین مدل یادگیری، به صورت یادگیری مبتنی برجامعه میباشد. همانطورکه درعالم واقعی با جوامع سروکارداریم، کاربران اینترنت؛ اقدام به ایجاد جوامعی نموده اند که دارای زبان، عدات و فرهنگ خود هستند. Wallcace,1999)) . برای این مساله و ایجاد یک جامعه شبکه ای و وارد کردن فعالیتهای آموزشی درآن، لازم است که به این حالت ازآموزش، یادگیری مبتنی برچامعه اطلاق شود.
همانطورکه اینترنت و سایر شبکه های ارتباطی وارد زندگی روزمره ما میشوند، لازم است کاربران این شبکه ها را درسنین پائین طوری تربیت نمائیم که خودرا شهروند شبکه ای احساس کنند. برای تامین این مساله باید یک جامعه شبکه ای ایجاد کنیم و سپس فعالیتهای یادگیری را برای آنان به گونه ای نهادینه کنیم که تحت یادگیری مبتنی برجامعه باشد. یک شهروند شبکه ای میتواند یک معلم، یک دانش آموز، والدین یا هرکس دیگری باشد که ازطریق شبکه های جامعه مدار به یادگیری میپردازد.
به طورکلی محیط یادگیری شبکه ای دارای دولایه است. لایه اول زیرساخت شبکه و سخت افزاراست و لایه دوم، ابزارهای نرم افزاری همانند مرورگرها، میباشد. ساختارلایه ای یادگیری شبکه ای به صورت زیرمیباشد:

ارزیابی نظریه
آموزش هوشمند
زمینه یادگیری
مدلهای فعالیت یادگیری
محتوای منابع
ابزارهای اصلی
زیرساختهای شبکه و سخت افزار

بنابراین با به کارگیری این لایه های اساسی، فعالیتهای یادگیری درشبکه میتوانند به گونه ای طراحی شوند که یادگیرندگان بتوانند ابزارهای نرم افزاری را با یکدیگرمبادله کنند و به

محتوای منابع مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. علاوه برسخت افزار و محتوای

منابع، فعالیتهای یادگیرنده نیز مورد توجه قرارمی گیرند. دربخش زمینه یادگیری، روشهای آموزش یادگیرندگان مورد ارزیابی قرارمی گیرند و اطلاعاتی درباره سودمندی تمام نظام یادگیری شبکه ارائه می دهند و نظریه هایی را درباره رفتاریادگیری شبکه ای فراهم می سازند.

محیطهای آموزشی و یادگیری مبتنی بر فناوری اطلاعات
نظامهای آموزشی و یادگیری مبتنی برفناوری اطلاعات، هرروزدرآموزش مادام العمر انسان، اهمیت بیشتری می یابد. شبکه های پرسرعت از آموزش ازراه دورپشتیبانی میکنند و بعلاوه جریان آموزش و یادگیری، انعطاف پذیرترمیشود.
انواع آموزش و یادگیری مبتنی برفناوری اطلاعات
برای آموزش و یادگیری مبتنی برفناوری اطلاعات، چهار شیوه درنظرگرفته شده است. این روشها عبارتنداز:
1- خود یادگیری[4]
دراین حالت، محیط آموزشی شامل یک رایانه و نرم افزار و نیز سه عنصرزیرمیباشد:
• انتقال منابع چندرسانه ای
• مشاوره جویی ازموادآموزشی
• مجموعه نتایج آزمون
برای درک خودیادگیری، نرم افزارآموزشی میتواند به صورت پیوستهOnline))، ناپیوسته

Offline)) یا مجموعه ای ازایندو تهیه شود. درحالت نا پیوسته، نرم افزارازطریق لوحهای فشرده ارائه میشود که ازمواد آموزشی قابل کنترل تشکیل شده است. درحالت پیوسته، رایانه یادگیرنده به یک پایگاه اطلاعاتی یا شبکه آموزشی متصل میشود.درحالت سوم، تحویل موثر مواد آموزشی میتواند هم به صورت پیوسته و هم به صورت ناپیوسته باشد. لوحهای فشرده به عنوان ضمیمه میتوانند ازطریق وب سایتهای اینترنتی ارائه شوند.

یادگیرنده ای که به تنهایی می آموزد میتواند ازمواد آموزشی مشاوره کسب کند. یعنی توضیحات بیشتر و مجموعه ای پاسخهای صحیح باید با مواد آموزشی ادغام شوند. دراین نوع یادگیری، فرد باید با استفاده ازمنابعی که دراختیاردارد به کسب دانش بپردازد و به مجموعه ای ازسوالاتی که درپایگاههای اطلاعاتی قراردارند پاسخ دهد و بلافاصله واکنش نظام را ببیند. درصورت خوب یا بد بودن نتایج آزمون یادگیرنده، نظام رایانه ای خیلی سریع واکنش نشان میدهد. پس دراین نوع یادگیری، وجود یک ارتباط مبتنی براینترنت جهت کسب منابع روزآمد ضروری میباشد.
2- یادگیری ازراه دور
دراین حالت، یک یاددهنده ازراه دور، یک یا چند یادگیرنده را کنترل میکندو درصورت درخواست یادگیرندگان، برای حمایت ازآنها فعال میشود. عناصرتشکیل دهنده این نوع یادگیری به این شرح میباشند:
• اتصال به یک یاددهنده
• نظارت بریک یا چند دانشجوی دوردست

• پاسخ به درخواست یادگیرندگان های یادگیرندگان
• مجموعه ای ازنتابج
تفاوت یادگیری ازراه دور با خودگیری دراین است که یک نفر به عنوان یاددهنده دراین نظام وجود دارد و خود او نیزنیازمند آموزش است، لازم است نیازهای یادگیرندگان را به خوبی بشنانسد تا بتواند به آنها پاسخ لازم را ارائه نماید.نمونه هایی ازاین نوع یادگیری، نظامهای ویدئو کنفرانس یا نشست شبکه ای [5] میباشد. آنها امکان برقراری ارتباط دیداری-شنیداری کاربران و به اشتراک گذاشتن مدارک مورد نیاز آنها را باهم فراهم میسازد. افراد ازطریق پست الکترونیکی نیز میتوانند با هم درارتباط باشند.
3- کلاس مجازی[6]
درکلاس مجازی، یک معلم و چند یادگیرنده به صورت همزمان ولی درمکانهای متفاوت با هم درارتباط هستند.دراین نوع یادگیری، مکانها ازطریق ابزارهای ارتباطی به هم مرتبط هستند، معلم با دانشجویان صحبت میکند، معلم منابع اضافی را انتخاب میکند، معلم، این منابع اضافی را برای دانشجویان ارسال میکند و تعاملات دانشجویان را مدیریت میکند. برای درک یک کلاس مجازی، یک محیط آموزشی مبتنی برفناوری اطلاعاتی باید برمبنای ساختارچندردیفه باشد. چراکه کاربران بسیاری ممکن است درپایانه های مختلفی کارکنند و نظام یادگیری مبتنی برفناوری اطلاعاتی، باید سخت افزار و نرم افزار مستقلی باشد. دراین نظام، یک خادم برای دستیابی به مواد آموزشی وجود دارد. تصویر زیریک کلاس مجازی را نشان میدهد. شماره های

1،2،3،4 به عنوان یادگیرندگان و شماره 5 به عنوان معلم فعالیت میکنند. آنها ازشماره 6 به عنوان یک پایگاه اطلاعاتی جهت به دست آوردن منابع آموزشی مور

د نیازخود استفاده میکنند.ازجهت فلشها میتوان دریافت که تمام حاضران دراین کلاس، بایکدیگر درتعامل هستند و به تبادل اطلاعات با هم میپردازند و همگی ازشماره شش به عنوان منبع مواد آموزشی سودمیبرند(7). (تصویرشماره دو)

4- یادگیری گروهی[7]
این نوع یادگیری مشابه کلاس مجازی است با این تفاوت که کل جریان را فرد خاصی مدیریت نمیکند. یادگیرندگان به صورت همزمان اما ازمکانهای مختلف باهم دیدارمیکنند و باهم به یادگیری میپردازند. عناصرمورد نیازاین نوع یادگیری مشابه همان مواردی است که درکلاس مجازی بود. برای یادگیری گروهی، ارتباط درسطح بسیارگسترده ای باید به وجود آید، زیرا هریادگیرنده باید با سایرافراد گروه به تبادل اطلاعات بپردازد.
محیط آموزشی الکترونیکی باید کیفیت آموزش را ارتقا دهد. یعنی یادگیرندگان باید بتوانند ازهرجا و هرزمان اقدام به فراگیری کنند. مساله دیگر این است که تعامل یادگیرنده با محتوای آموزشی و تاثیر گذاشتن برسرعت فراگیری، باعث رشد یادگیرنده میشود. یادگیرنده، جریان یادگیری را با تقاضاهای فردی خود هماهنگ میکند که باعث افزایش انگیزه های او میشود.یک نظام آموزشی مبتنی برفناوری اطلاعاتی باید بتواند محتوای آموز

شی و ابرداده ها را تولید و بازبینی کند، دوره های آموزشی را ارائه و کنترل کند، قسمتهای مختلف دوره آموزشی را ازطریق سازوکارهای بازیابی تولید نماید و به عنوان نفش کتابخانه، منابع آموزشی را انتخاب کند و زمینه مشاوره یادگیرندگان با آنرا فراهم گرداند.
به این ترتیب مشاهده میشود که ما درمحیط یادگیری ال

کترونیکی و به خصوص محیط یادگیری مبتنی برشبکه؛ به مجموعه ای ازمنابع مورد نیازیادگیرندگان؛ جایی که این منابع؛ انتخاب و گردآوری شده باشند؛ ابزارهای ارتباطی و یک یاددهنده که کارمدیریت یادگیری را برعهده بگیرد نیازمندیم(8)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله رهبری و مدیریت آموزشی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله رهبری و مدیریت آموزشی pdf دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله رهبری و مدیریت آموزشی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله رهبری و مدیریت آموزشی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله رهبری و مدیریت آموزشی pdf :

رهبری و مدیریت آموزشی

هدف کلی:
زمینه سازی برای شناخت علمی

مدیریت و رهبری در آموزش و پرورش و تفکر درباره مسائل آن
پیشگفتار
– نقش مدیریت و رهبری در زمینه های فعالیت اجتماعی
– نیاز به مدیریت و رهبری در آموزش و پرورش اهمیت بیشتری دارد

ضرورت و اهمیت مدیریت آموزشی
– طرح نظرات و اندیشه های جدید
– نیاز به بهبود کفیتعملکردها و نتایج آموزش وپرورش
مدیریت آموزشی در جهان –< نقش رهبری آموزشی
مدیریت آموزشی در ایران –< فعالیت خارج ازمؤسسات آموزشی
تحول اندیشه های مدیریت در سه مرحله اتفاق افتاده است
1- مرحله فنی

2- مرحله انسانی
3- مرحله ادراکی
مهارت فنی (مرحله اول)

مهارت انسانی (مرحله دوم)

مهارت ادراکی (مرحله سوم)

در نظام آموزشی ما عدم علاقه به تفکر در مورد فعالیت آموزشی،احساس عدم نیاز به آموزش،تعلیم و تربیت امری عادی،نمایان است
مدیریت در نظام آموزشی ما:

 

نیاز آموزش و پرورش امروز

مدیر آموزشی علاوه بر مهارت های سه گانه باید بتواند وظایف خود را در یک زمینه کلی شامل:
– زمینه اجتماعی
– فرهنگی
– سیاسی و اقتصادی
ملاحظه کند .

اصول: احکامی که از مدلها و نظریه ها اخذ می شوند
– این اصول باید با اصول ارزشی و اخلاقی جامعه هماهنگ باشد.
عوامل اصلی آموزش و پرورش در جوامع ابتدائی
1- زندگی خانوادگی
2- کار گروهی
3- مراسم دینی
« نظام آموزش و پرورش »
الگوی کلی نهادها،مؤسسات و سازمانهای رسمی جامعه که چندین وظیفه را برعهده دارند اصطلاحا نظام آموزش و پرورش نام دارند.
عمده ترین این وظایف عبارتند از:
1- انتقال فرهنگ وشکوفائی آن
2- پرورش همه جانبه فرد در جامعه

الف:

ب:

ج:

ضرورت و اهمیت مدیریت آموزشی
– رشد تقاضا برای آموزش و پرورش
– افزایش تعداد شاگردان
– ضرورت استخدام معلمین بیشتر.
– فراگرد آموزش و پرورش و انسان
– پیچیدگی انسان،فرآیند آموزش و پرورش را دشوار کرده است
مدیریت فعالیتی است که :
در یک موقعیت سازمان یافته ، برای هماهنگی و هدایت امور و در جهت اهداف معین صــورت می گیرد.

مدیران آموزشی باید:
1- راه حل خلاق ارائه دهند
2- اقدامات پیشگیرانه بعمل آورند
3- پویا باشند
امروزه مدیران آموزشی :

1- فقط با مسائل جزئی سرکار دارند
2- درگیر فعالیتهای اداری هستند
مدیر آموزشی چگونه به نگرش آگاهانه در کار خویش دست می یابد؟

اقدام برای تربیت مدیران آموزشی نباید هدف باشد بلکه هدف باید بهبود بخشیدن کیفیت شرایط آموزش و پرورش باشد.

زمینه فرهنگی-اجتماعی مدیریت نظام آموزشی
تحلیل وظایف و مسئولیتهای سازمانهای رسمی از دید پارسونز

در سطح فنی مشخص می شود :
1- چه افرادی؟
2- چگونه؟
3- با چه وسایلی؟
4- در جهت چه اهدافی؟
باید آموزش ببینند
بخش عمده کارکردهای مدیریت آموزشی در مدرسه و کلاس درس توسط ماهیت وظایف فنی مشخص می شود .
همه اقدامات سطح فنی زیر نظر سطح «اداری» قرار دارند
سطح اداری :
– اداره کننده امور داخلی سازمان
– میانجی سازمان و جامعه
واحدهای سازمانی مسئول وظایف اداری کدامند؟
کلیه واحدهای اجرایی و ستادی اداره کننده آموزش و پر

ورش
مدیریت آموزشی در سطح اداری دارای چه ویژگیهایی است؟
– دارای شباهت تام با مدیریت های دیگر
– دارای وظایف کارکردهای عمومی مدیریت

وظایف و مسئولیتهای سطح نهادی
– تعیین فلسفه و اهداف آموزش و پرورش
– القای اعتقادات،ارزشها و هنجارهای جامعه

در نظامهای آموزشی متمرکز،هدایت وکنترل نهادی به وسیله:

در نظامهای آموزشی غیرمتمرکز،از طریق

کارکردهای آموزش و پرورش
وظایف و کارکرها
1- آشـــکار
2- نـــهان
هدف گذاری نظامهای آموزشی عمدتا مبتنی بر کارکردهای آشکار است

« نظام آموزشی و فرهنگ »
فرهنگ دلالت دارد بر نحوه و روش زندگی که هر جامعه ای برای رفع نیازهای اساسی خود اختیار می کند.

در هر جامعه ای،نظام آموزشی در درجه اول به منظور فرهن

گ پذیری به وجود می آید،
فرهنگ پذ یری= جریان هماهنگ کردن فرد با فرهنگ جامعه
نظام آموزشی و فرهنگ در چه زمینه هایی به امر فرهنگ پذیری کمک می کند؟
– یادگیری عادات و رسوم

– زبان،کسب و کار
– ارزشهای جامعه
هدفهای آموزش و پرورش مشتق از:

هستند .
فرهنگ:
1- عناصر ثابت و پایا
2- عناصر مورد اختلاف
عناصر پایا:

1- طرز لباس پوشیدن
2- طرق استعمال زبان
3- آداب معاشرت

عناصر نایگانه و مورد اختلاف:

1- نوآوریهای فرهنگی
2- شیوه های نوظهور رفتار و کردار

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   46   47   48   49   50   >>   >