مقاله در موردخرطوم کوتاه چغندرقند pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در موردخرطوم کوتاه چغندرقند pdf دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در موردخرطوم کوتاه چغندرقند pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در موردخرطوم کوتاه چغندرقند pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در موردخرطوم کوتاه چغندرقند pdf :

خرطوم کوتاه چغندرقند

Conorrhynchus brevirostris Gy11.
Syn.:
Temnorrhynchus brevirostrie Gy11.
(curculionidae, col.)
خرطوم کوتاه چغندر با آفت خال سیاه که از سال 1340 در مزارع چغندر ایران دیده شده است، به اسامی محلی که در اصفهان به آن سنگ‌برداری، در شیراز تحت عنوان خزوک و در کرمان به آن سنگ بردار گفته می‌شود.
شکل شناسی
حشره کامل این آفت سوسکی است باریک و دراز اندام به طول 10-16 میلیمتر.
رنگ عمومی بدن خاکی و پوشیده از پرزهای قهوه‌ای مایل بخاکستری می‌باشد. خرطوم آن کوتاه و در محل اتصال سینه به شکم خال‌های کوچک سفیدرنگی دیده می‌شود. تخم این سرخرطومی بیضی شکل و زرد رنگ است و طول آن در حدود یک میلیمتر می‌باشد. تخمها در زیر پولک سیاه رنگی که حشره ماده با ترشح بزاق خود ایجاد می‌کند قرار دارند و بهمین سبب آفت خال سیاه گفته می‌شود. لارو حشره قوسی شکل، بدون پا و سفید رنگ و سر آن قهوه‌ای یا زرد روشن است. اندازه لاروهای کامل به حدود 15 میلیمتر می‌رسد.
شفیره برنگ سفید و طول آن حدود 15 میلیمتر است، شکل شفیره شباهت زیادی به حشره کامل سرخرطومی دارد. شفیره‌ها درون گهواره‌های بیضی شکل گلی در داخل خاک پای بوته‌های چغندر تشکیل می‌گردند (دواچی، خیری، 1343 و خیری، 1345).
مناطق انتشار
سرخرطومی ریشه چغندر در تمام مناطق چغندرکاری ایران وجود دارد و شیوع آن بیشتر در خراسان، فارس، میاندوآب، اصفهان، کرمان و کرج مشاهده شده است.

طرز خسارت
این حشره فقط به چغندرقند و از بین علفهای هرز بیشتر به سلمهع شور و خرفه حمله می‌کند. نحوه خسارت بدین ترتیب بوده که به محض سبز شدن چغندرقند در بهار حشرات کامل ظاهر می‌گردند و دو برگ اولیه چغندر را که تازه سبز شده و سر از خاک بیرون آورده است مورد تغذیه قرار می‌دهند. طرز خسارت باین ترتیب است که سرخرطومی خود را به بوته جوان چغندر چسبانیده و از یک طرف شروع بخوردن برگ می‌کند، بطوریکه برگ بشکل داس در میآید. در بعضی از مناطق که آفت شدت دارد و تعداد سرخرطومی‌ها در واحد سطح زیاد است مزرعه را بکلی درو می‌کنند که احتیاج به واکاری پیش می‌آید.

طزر خسارت لارونیز بدین نحو بوده که از زیر خالهای سیاه که روپوش تخم است لارو زردرنگ کوچکی از تخم بیرون می‌آید که قسمت زیر برگ را جویده روی زمین می‌افتد و بتدریج داخل خاک بطرف ریشه چغندر می‌رود و شروع بخوردن از ریشه می‌کند در نتیجه باعث پژمردگی و زرد شدن و بالاخره خشکیدن بوته می‌گردد. برای از بین رفتن بوته جوان چغندر یک لارو هم کافی است ولی در بعضی سالها که آفت شدت دارد تا 14 عدد لارو هم روی یک ریشه دیده شده است. کرمهای این آفت چون پا ندارند نمی‌توانند در داخل خاک حرکت کرده و از ریشه‌ای به ریشه دیگر بروند و فقط همان ریشه مورد حمله را از بین می‌برند (خیری 1345).
زیست شناسی
این آفت زمستان را بصورت حشره کامل و لارو در زیر کلوخه‌ها و داخل خاک و ریشه‌های باقیمانده بسر می‌برد. چنانچه در زمستان هوا مساعد باشد آفت را بهمه شکل می‌توان دید. اوایل بهار که هوا گرم شد سرخرطومیها از پناهگاه زمستانی خود بیرون می‌آیند و بطرف مزارع چغندر که تازه سبز گردیده و دو برگی هستند می‌روند. موقع ظهور حشرات کامل در بهار بسته بشرایط آب و هوای هر منطقه‌ای فرق می‌کند. در آب و هوایی نظیر کرج تقریبا از نیمه دوم فروردین ماه است ولی بطورکلی موقع بروز این آفت وقتی است که چغندر تازه سبز شده باشد. حشرات کامل روزها از چغندرهای تازه سبز شده تغذیه می‌کنند و آن تعدادی که بصورت لارو باقیمانده بودند تبدیل به شفیره و سپس حشره کامل گردیده و بدنبال حشرات کامل اولی وارد زراعت چغندر می‌گردند و بهمین جهت است که پیدایش این آفت در مزارع چغندر تدریجی می‌باشد. سرخرطومی‌ها روزهای آفتابی و گرم فعالیت می‌کنند و در روزهای بارانی و ابری حرکت و تغذیه زیادی ندارند و در زیر کلوخه‌ها پنهان می‌گردند. حشرات کامل پس از مختصر تغذیه به جفتگیری و سپس تخمریزی را شروع می‌کنند. تخمها در اول بهار روی دو برگ اولیه و دمبرگها گذاشته می‌شود. باین ترتیب که سرخرطومی ابتدا با خرطوم خود حفره کوچکی در برگ ایجاد می‌کند و سپس برمی‌گردد و یک عدد تخم در داخل آن می‌گذارد و بعد روی آنرا با ترشح مخصوص دهان می‌پوشاند بطوریکه تخم بصورت یک خال روی برگها دیده می‌شود. رنگ خالها ابتدا سبز و بعد سیاه می‌گردند. تعداد خالهای سیاه روی هر بوته جوان چغندر بسته بشدت و ضعف آفت فرق می‌کند و گاهی تا 15 عدد و بیشتر هم دیده شده است. در حدود 10 روز بعد از داخل هر تخم کرم کوچک زرد رنگی خارج می‌گردد که یک الی دو روز در همان محل از برگ تغذیه و قسمت زیربرگ را سوراخ می‌کند و بعد بر روی زمین می‌افتد و داخل خاک بطرف ریشه چغندر می‌رود. لاروها وقتیکه به ریشه چغندر رسیدند اول برای خودشان لانه‌ای از گل شیبه کوزه در مجاورت ریشه درست می‌کنند و بتدریج از ریشه مزبور تغذیه می‌کنند و باعث نابودی بوته چغندر می‌گردند. دوره زندگی لارو حدود 70 روز طول می‌کشد که پس از آن در همان لانه تبدیل به شفیره می‌گردد. دوره شفیرگی قریب 15 روز طول می‌کشد تا حشرات کامل خارج گردند و اینموقع در آب و هوایی نظیر کرج تقریبا اوایل تیرماه است.

حشرات کامل با شکستن لانه‌های کلی از زیرخاک خارج می‌گردند و زیر کلوخه‌ها و بوته‌ها پنهان می‌شوند و چنانچه شرایط آب و هوایی مساعد باشد مجددا شروع به تخمریزی می‌کنند و تخمها در نسل دوم بیشتر روی دمبرگها و طوقه نبات قرار داده می‌شود. و لاروها پس از خروج از تخم روی خاک می‌افتند و داخل ریشه فرو میروند و تا چندین عدد لارو در داخل یک ریشه مشاهده شده است. البته چون ریشه‌های چغندر در دو نسل دوم و یا سوم آفت بقدر کافی رشد کرده است ممکن است بوته‌ها از بین نروند ولی وزن ریشه و مواد قندی آن بمقدار زیادی کاهش می‌یابد.

خرطوم کوتاه می‌تواند در شرایط مساعد تا سه نسل در سال تولید کند ولی در مناطق سردسیری یک نسل بیشتر ندارد و مهمترین خسارت در نسل اول بزراعت چغندر وارد می‌گردد (خیری، 1345).

بید چغندرقند یا لیتا
Scrobipalpa ocellatella Boyd
Syns.:
Lita ocellatella Boyd
Phtorimaea ocellatella Boyd
Gnorimoschema ocellatella Boyd
(Gelechiidae, Lep.)
آفت لیتای چغندرقند در ایران اولین دفعه وسیله افشار در سال 1315 از کرج و ورامین جمع‌آوری گردیده و سپس کربوخین و تقی‌زاده در سال 1317 و بعد دواچی در سال 1327 مقالاتی در مورد این آفت منتشر نموده‌اند (خیری و همکاران، 1359). تیمور آریائی نیز در سال 1342 این آفت را بعنوان رساله فوق لیسانس در دانشکده کشاورزی کرج مورد بررسی و مطالعه قرار داده است.
شکل شناسی
حشره کامل پروانه کوچکی است که طول بدن آن به 8/7 میلیمتر می‌رسد. بدن حشره از موها و کرکهای زیادی که اکثرا خوابیده میباشند پوشیده شده، بدین جهت این عامل سبب تغییر اساسی رنگ بدن حشره گردیده است. سر در حشرات ماده روشن و برنگ خاکستری زرد و در حشرات نر تیره است. شاخکها برنگ قرمز خاکستری و طولشان در حدود 4/4 میلیمتر است، عرض بدن پروانه با بالهای باز بین 10 تا 14 میلیمتر است. بالها در حشرات نر کوتاهتر از ماده می‌باشند. بالها بدن حشره را بشکل شیروانی می‌پوشانند. نر و ماده را از روی فرم شکل و تغییرات آن به آسانی می‌توان تشخیص داد، بدین ترتیب که شکم در نرها باریک و کوتاه تر در ماده‌ها قطورتر و عرض آن در حدود 2/1 تا 2 میلیمتر است. تخمها تخم‌مرغی شکل و رنگ آنها بلافاصله پس از تخمریزی روشن می‌باشد. طول متوسط تخم 45/0 میلیمتر و عرض آن 3/0 میلیمتر است. تخمها اکثرا بصورت چند عددی و در کناره رگبرگها و یا انتهای دمبرگ و جوانه‌های مرکزی بوته‌ها گذاشته می‌شوند و با چشم غیرمسلح بزحمت قابل رویت هستند. لارو در طی نشر و نمای خود پنج سن را می‌گذراند.
طول لاروسن یک در حدود 8/0 میلیمتر لاروسن پنج (کامل) حدود 5/11 میلیمتر است. سرلاروهای جوان سیاه است و بتدریج که مسن‌تر می‌گردد برنگ قهوه‌ای در می‌آید. بدن لارو دارای 13 مفصل قابل رؤیت است. پاهای سینه‌ای در سه مفصل سینه‌ای و پاهای شکمی در مفصل‌های سوم و چهارم و پنجم و ششم و دهم شکم قرار دارند.
در طول پشتی بدن لاروهای کامل 5 نوار دیده می‌شود. شفیره‌های تازه تشکیل شده برنگ زرد روشن هستند که بتدریج برنگ قرمز قهوه‌ای و قهوه‌ای تیره درمی‌آیند. رنگ شفیره قبل از زیاد شدن برنگ تیره تا سیاه است. شفیره نر کوچکتر از ماده می‌باشد و طول متوسط آن 2/5 میلیمتر است. در حالی که طول شفیره ماده تا 6/5 میلیمتر می‌رسد.

تشخیص شفیره‌های نر و ماده بر اساس استقرار محل منفذ جنسی کاملا میسر می‌باشد بدین ترتیب که منفذ جنسی در شفیره ماده در مفصل هشتم و در نرها در مفصل نهم قرار دارد. شفیره‌های آفت همیشه در داخل پیله ابریشمی سفید شکری تشکیل می‌گردند. اندازه پیله بطور معمول 5/6 5/8 میلیمتر می‌باشد (خیری و همکاران، 1359).
مناطق انتشار
این آفت تقریبا در تمام مناطق چغندر کاری ایران وجود دارد و طغیان آن بیشتر در چغندرکاریهای خراسان، فارس، کرمان، اصفهان، آذربایجان، کرمانشاه و کرج می‌باشد.

طرز خسارت
لیتا یک آفت مونوفاژ یک میزبانه بوده و فقط روی چغندر فعالیت دارد. ریونی (Rivnay,1962) می‌نویسد این آفت فقط روی گیاهان خانواده chenopodiaceae فعالیت دارد و در اوائل بهار اگر چغندر در مزرعه نباشد حشره روی علفهای هرز این خانواده تخمریزی می‌نماید. در بعضی منابع گیاهان زیر را نیز میزبان این آفت ذکر کرده‌اند:
1) Hyoscyamus alba
2) Beta maritime
3) Atriplex spp.
یکی از خصوصیات این آفت عدم گرایش بطرف نور می‌باشد. بدین معنی که لارو آفت همیشه با ایجاد پناهگاهی خود را درون آن مخفی می‌کند. در اوائل رشد و نمو گیاه که بوته‌های چغندر جوان هستند و بوته‌ها هنوز دارای جوانه‌های مرکزی زیاد نمی‌باشند دیده شده است که لارو در کنار پشتی برگها با ایجاد تونل و لوله کردن حاشیه برگ به گیاه صدمه وارد می‌کند تا اینکه خود را به جوانه‌های مرکزی برساند. بطورکلی محل زندگی و نشو و نمای لارولیتا در داخل جوانه‌های مرکزی می‌باشد. بدین ترتیب که لارو بلافاصله پس از خروج از تخم که اکثرا در پشت برگهای وسطی در

نزدیکی رگبرگها گذاشته می‌شوند خود را به قسمت مرکزی بوته چغندر میرساند و با چسبانیدن برگ بیکدیگر شروع به تغذیه می‌کند که در نتیجه اختلاط فضولات لاروها و شیره گیاه جوانه‌ها کاملا بهم چسبیده و سیاه تک تک یا دسته‌های کوچک 6 عددی در کنار برگها و دمبرگها و جوانه‌های مرکزی و طوقه (گردن) نبات و حتی بر روی خاک می‌گذارند. تخمها بسته به درجه حرارت 4 تا 8 روز بعد باز می‌شوند و لاروها بسته به اینکه تخم در کدام قسمت از بوته چغندر گذاشته شده.

پس از آن پروانه‌های نسل دوم خارج می‌گردند. رویهمرفته دوره زندگی یک نسل کامل این آفت در تابستان حدود 35 روز طول می‌کشد. تعداد نسل این آفت در سال متفاوت، بدین ترتیب که در اصفهان تا 6 نسل، مشهد 5 نسل، ارومیه سه نسل و شیراز 5 نسل در سال می‌باشد. آفت لیتا مخصوصا مناطق گرم و خشک است و در سالهای مرطوب و خشک زیان آن حداقل بوده ولی در سالهای خشک و گرم خسارت این آفت به منتهای شدت می‌رسد و روی همین اصل است که

صدمه آن در اوایل بهار زیاد جلب توجه نمی‌کند و از اوایل تابستان که هوا گرم و خشک است شدت می‌یابد (خیری، 1345).
مبارزه
خسارت آفت لیتا بظاهر مشخص نیست بطوریکه ممکن است بوته‌های چغندر صد در صد آلوده باشند و ظاهرا سالم بنظر برسند بنابراین باید از حدود اواسط اردیبهشت به بعد که لاروها جوانه‌های مرکزی را بهم می‌چسبانند و در آنجا مخفی می‌شوند، مزارع را معاینه و با مشاهده علائم خسارت مذکور سمپاشی را شروع کنند. چون در اینموقع علیه سایر آفات چغندر از قبیل کاراد رینا و غیره مزارع سمپاشی می‌شوند، این آفت در نسل اول از بین می‌رود ولی در نسلهای بعدی مخصوصا از اوایل تابستان که شرایط برای آن کاملا مساعد می‌شود و سمپاشی روی آفات چغندر نیز کم و تقریبا قطع می‌شود شدیدا خسارت وارد می‌کند. بنابراین باید در سالهای گرم و خشک مخصوصا سالهائیکه روی سایر آفات چغندرقند سمپاشیهای متعدد نمی‌شود مراقبت بیشتری بعمل آورد و مزارع را بطور مرتب بازرسی و معاینه کرد تا بمحض مشاهده بهم چسبیدن جوانه‌های مرکزی و قبل از اینکه کاملا سیاه گردند فوری اقدام به سمپاشی کرد. در مورد مبارزه شیمیایی علیه لیتانعیم (1355) سموم گوزاتیون 20% (3 لیتر در هکتار) دیمکرون 20% (3 لیتر در هکتار) و دیازینون 60% (5/1 لیتر در هکتار را مورد آزمایش قرار داده است و نتیجه معمولا کشاورزان چغندرقند را چندین روز قبل از بیرون آوردن از زمین و قطع کردن برگهای آنها بوسیله گوسفندان می‌چرانند و چون جوانه‌های مرکزی دارای برگهای نازکتری می‌باشند دام اکثرا از جوانه تغذیه کرده و در نتیجه تعدادی از لاروهای لیتا نیز از بین خواهند رفت.
ب- جمع‌آوری بقایای چغندر از مزرعه
جمع‌آوری و سوزاندن بوته‌های باقیمانده و سرهای قطع شده در پائین آوردن جمعیت لیتا که بصورت لاروهای سنین مختلف در جوانه‌های مرکزی و دمبرگهای بوته چغندرقند زمستان گذرانی می‌کنند اهمیت زیادی دارد.
ج- شخم عمیق
پس از برداشت محصول یکی از عوامل مؤثری که در تقلیل لاروهای باقیمانده لیتا در مزرعه چغندرقند نقش مهمی دارد شخم عمیق می‌باشد، زیرا بدینوسیله تعداد زیادی از شفیره‌های لیتا در اثر چرخها و پره‌های خیش نابود می‌گردند و ضمنا در اثر شخم لاروهای آفت در عمق خاک مدفون گردیده و از بین می‌روند.

د- از بین بردن لاروهای لیتا در سیلوهای کارخانه قند
از آنجائیکه تعداد زیادی از لاروهای لیتا با چغندرقند از مزرعه به سیلوهای کارخانه قند منتقل می‌گردند لذا ضروریست که در پایان سال سیلوهای خالی شده از چغندرقند را با یکی از حشره‌کشها مانند لیندین 25 درصد به نسبت 2 در هزار سمپاشی نمایند (خیری و همکاران، 1359).
شکل شناسی
سرخرطومی بزرگی است بطول 19 تا 20 میلیمتر، رنگ متن بدن سیاه و خرطوم آن بلند و استوانه‌ای شکل است. یالهای طرفین مشخص و یال میانی برجسته و به دو انتهای خرطوم نمی‌رسد. فرق سر در امتداد لبه جلوئی سینه مزین بیک هاله زرد مایل به قهوه‌ای می‌باشد.

فرورفتگی‌های جانبی یال میانی پوشیده از فلس‌های سفید و قهوه‌ای رنگ است. پشت سینه اول در جلو جمع و در طرفین پشت سینه اول برآمدگیهای نامنظمی دیده می‌شود که فواصل آنها از فلس‌های زرد مایل به سفید پوشیده شده است.
برجستگی طول و میانی پشت سینه اول در قاعده به یک فرورفتگی ختم می‌شود. فلسهای روی بالپوش برنگ سفید مایل بزرد و تراکم آنها در قسمت‌های جانبی زیادتر و بشکل لکه‌های سفید مایل به زرد مشاهده می‌شود. فاصله بین شیارهای طولی دوم و سوم بالپوش در قاعده وسیع و برجسته می‌باشد.
این سرخرطومی تاکنون از مناطق چغندرکاری زرند اطراف تهران و کرمان جمع‌آوری گردیده است.

طرز خسارت
تاکنون فقط خسارت حشرات کامل بر روی برگهای اولیه چغندر (کوتیلدون) مشاهده گردیده است.
زیست شناسی
این حشره در اردیبهشت ماه سال 1342 شدیدا بوته‌های جوان چغندر را مورد حمله قرار داده بوده است. از لحاظ تعداد در درجه اول اهمیت قرار دارد. در پرورشی که از این حشره توسط خیری در شرایط آزمایشگاهی و شرایط طبیعی بعمل آمده تخمریزی این حشره روی چغندر مشاهده نگردیده و فقط حشرات کامل تا اواخر زمستان شدیدا از بوته‌های چغندر تغذیه کرده‌اند. راجع به بیولوژی این آفت اطلاعات بیشتری در دست نیست.
Chromontus confluens farhs.
(curculionidae, col.)
شکل شناسی
طول سرخرطومی‌ها 12 میلیمتر و بدن آنها کشیده و دراز است. طرفین بالپوش تقریبا موازی می‌باشد. خرطوم در وسط دارای یال است. شیارهای طرفین که شاخکها در آنها قرار می‌گیرند بطرف زیر چشم خمیده شده‌اند. سومین مفصل شاخک بمراتب بلندتر از دومین مفصل آن است. رنگ عمومی بدن سیاه رنگ و سطح بدن از موها و فلس‌های روشن متراکمی پوشیده شده است بر روی سینه چهار نوار عریض سیاه رنگ وجود دارد و از این نوارها بر روی سطح بالپوشها نیز دیده می‌شود که در وسط آنها نوارهای سیاه کوتاه‌تری وجود دارد.
مناطق انتشار
این سرخرطومی تاکنون از چغندرکاریهای کرج، کرمان و مشهد (آبگوه و تربت حیدریه) جمع‌آوری شده است، ولی از لحاظ تراکم در درجه دوم اهمیت قرار دارد. مناطق انتشار خارجی این حشره آسیای مرکزی و قزاقستان است.

زیست‌شناسی
این آفت زمستان را بصورت حشره کامل بسر می‌برد و از اوایل بهار همراه با گونه‌های دیگر ظاهر می‌گردد. خروج حشرات کامل تا اواخر خرداد ماه طول می‌کشد و این حشرات از برگهای چغندر و علفهای هرزمانند، Salsola sp تغذیه می‌کنند. جفتگیری و تخمریزی از اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه به طول می‌انجامد و تخم‌ها را حشرات ماده معمولا بر روی قسمتهائی از ریشه که از خاک بیرون آمده است قرار می‌دهند و همچنین ممکن است تخم‌ها را روی دمبرگ‌ها نیز بگذارند. لاروها پس از خروج از تخم داخل خاک می‌شوند و از ریشه‌ها تغذیه می‌کنند. طبق مطالعات سایر دانشمندان محل زندگی این آفت اراضی رسی و دامنه کوهها بر روی علفهای هرز خانواده Salsolaceae می‌باشد. این سرخرطومی دارای زنبور پارازیتی است بنام Xemocrepis sp که طب

ق مشاهدات دانشمندان شوروی در سال 1946 بیش از 80% تخم‌های آفت را در مزرعه پارازیته کرده‌اند. این پارازیت هنوز از ایران جمع‌آوری نشده است و راجع به زیست‌شناسی این آفت اطلاع بیشتری در دست نیست.

Stephanophorus vagus Bede 1

(Curculionidae, col.)
شکل شناسی
حشره کامل سرخرطومی نسبتا بزرگ و سیاه رنگی است که طول آن در حدود 18 میلیمتر است. خرطوم آن بلند و استوانه‌ای است. یالهای جانبی خرطوم مشخص و یال میانی پهن برآمده است. فرورفتگی‌های جانبی یال میانی پوشیده از فلس‌های سفیدرنگ است. سینه اول در جلو خیلی جمع شده و پشت آن دارای برجستگی و فرورفتگی‌های نامنظمی است. طرفین پشت سینه اول پوشیده از فلس‌های سفید و پراکنده است. عرض قاعده بالپوشها بیشتر از عرض سینه اول است. بالپوشها پوشیده از فلس‌های سفید و متراکم می‌باشد. شانه‌های بالپوشها برجسته و سیاه رنگ است. ساق پا و پنجه‌ها پوشیده از موهای بلند سفیدرنگ است. زیر بدن سیاه رنگ می‌باشد.
مناطق انتشار
این سرخرطومی تاکنون از مزارع چغندرکاری اصفهان و کرمان جمع‌آوری گردیده است. منطقه انتشار خارجی این حشره افریقای شمالی، تونس، الجزایر و لبنان است.
زیست شناسی
این سرخرطومی نیز مخلوط با دیگر گونه‌های سرخرطومی از اوایل بهار در مزارع چغندر دیده می‌شود و از بوته‌های جوان چغندر تغذیه می‌کند و از لحاظ تراکم در درجه دوم اهمیت است. راجع به زیست‌شناسی این حشره هنوز مطالعه کافی بعمل نیامده است.

Menecleonus a مقاله در موردخرطوم کوتاه چغندرقند pdf ius Gy11.
(curculionidae, co1.)
شکل شناسی
حشرات کامل 14 تا 23 میلیمتر طول دارند و رنگ آنها خاکستری یا مایل بخاکستری است و فلس‌های پشت برنگ زرد مایل بخاکستری است. در روی سینه اول به خط روشن دیده می‌شود. این حشرات دراز اندام و ضخیم و سنگین می‌باشند. سینه اول باریک و طرفین آن در قسمت فوقانی تقریبا موازی است. عرض سینه اول کمتر از عرض قاعده بالپوشها است. حشرات بالغ عاری از یالهای زیری می‌باشند و یا اینکه بالهای مزبور بسیار کم رشد کرده‌اند.
مناطق انتشار
این سرخرطومی تاکنون از مزارع چغندر کاری کرج، اصفهان، کرمان و تربت حیدریه، (جلگه رخ) جمع‌آوری گردیده است. در کرمان از لحاظ تراکم در درجه اول اهمیت قرار دارد. مناطق انتشار خارجی این حشره آسیای مرکزی (پاکستان و افغانستان)، خاورمیانه، الجزایر و ترکیه است

.

زیست شناسی
این سرخرطومی در اردیبهشت ماه 1338 از ناحیه چغندرکاری کرج جمع‌آوری گردید. حشرات کامل شدیدا بوته‌های جوان چغندر را مورد حمله قرار داده بودند. در فروردین سال 1340 از اصفهان مخلوط با سایر سرخرطومی‌ها و بالاخره در خردادماه 1340 از برد سیر کرمان جمع‌آوری گردیده است. این سرخرطومی از لحاظ تراکم و میزان خسارت در کرمان در درجه اول اهمیت قرار دارد. این

حشرات معمولا از اوایل بهار در مزارع چغندر ظاهر می‌شوند و از برگهای جوان چغندر شدیدا تغذیه می‌کنند و در بعضی مواقع قسمت‌هایی از مزرعه را بکلی لخت می‌کنند. با مشاهداتی که در کرمان بعمل آمده حشرات ماده تخم‌های خود را روی طوق گیاه می‌گذارند و روی آن را با گل می‌پوشانند. لاروها پس از خروج به زمین می‌افتند و از ریشه چغندر تغذیه می‌کنند.
شکل شناسی
حشره کامل سرخرطومی است بطول 11 تا 12 میلیمتر و رنگ آن خاکستری می‌باشد. پوشش بدن حشره برنگ خاکستری با لکه‌های قهوه‌ای است. فلس‌های بالپوشها خیلی فشرده و اکثرا در انتها دو شاخه هستند. خرطوم آن بسیار پهن و یال میانی در انتها به دو قسمت منشعب شده است و یالهای طرقی خرطوم باریک و برجسته است. عرض سینه اول مساوی با عرض بالپوشها است . در روی دیسک نقاط برجسته و براقی دیده می‌شود.
مناطق انتشار
این حشره تاکنون از مزارع چغندرکاری کرج و تربیت حیدریه (جلگه رخ) جمع‌آوری شده است. منطقه انتشار خارجی این سرخرطومی در عراق و ترکیه و چین شمالی است.
زیست شناسی
این سرخرطومی در خردادماه 1340 به تعداد بسیاری از زیر بوته‌های چغندر در کرج جمع‌آوری گردیده و همچنین در سالهای بعد این حشره مخلوط با سرخرطومیهای دیگر چغندر تا اوایل شهریورماه در مزارع چغندر مشاهده و جمع‌آوری شده است و از لحاظ تراکم در درجه دوم اهمیت قرار دارد. با مطالعاتی که در کشورهای دیگر بعمل آمده است، اصولا این حشره روی گیاهان فامیل گل گاوزبانیان (Borraginaceae) زندگی می‌کند و میزبان اصلی این حشره علف هرز معروف به Heliotropum sp می‌باشد. تاکنون در ایران مطالعات کاملی درباره این آفت بعمل نیامده است.
Ulobaris 1oricat Boh.
(Curculionidae,co1.)

شکل شناسی
حشره کامل سرخرطومی است بطور 3 تا 5/6 میلیمتر، رنگ بدن قهوه‌ای روشن و پاهای آن روشنتر است. خرطوم و شاخکها شفاف است. پشت سینه اول مستور از نقطه‌های زیاد و در وسط آن یک نوار طولی صاف (بدون نقطه) دیده می‌شود. حاشیه جلو سینه اول یقه مانند و صاف است. ساق پاها پهن و صاف خارجی آن تقریبا هموار است. ساق پاهای جلو در طرف داخل دارای مژه‌های فلس مانند نسبتا بلند و پراکنده‌ای برنگ روشن است. در قسمت داخل و خارج ران پاهای جلو نیز مژه دیده می‌شود. روی سطح بالپوشها خطوط موازی فرو رفته از بالا به پائین دیده می‌شود و در فواصل آنها دنده‌های طولی چین‌دار قرار دارد. روی خطوط فرورفته و چین‌های بالپوش موهای فلسی شکل پراکنده‌ای دیده می‌شود. بالپوشها حلقه آخر شکم (pygidium) را نمی‌پوشانند. روی حلقه آخر شکم نقطه‌های بسیار دیده می‌شود. تخم کروی شکل و سفید رنگ است و قطر آن 8/0

میلیمتر است. لارو دوکی شکل خمیده و رنگ آن سفید است. اندازه لارو کامل 6 تا 7 میلیمتر و عرض کپسول سر آن به 2/1 تا 3/1 میلیمتر می‌رسد. سر لارو زرد رنگ و در فرق سر دو نوار برجسته پهن برنگ سفید تیره وجود دارد که دور آن را یک خط باریک قوسی شکل برنگ قرمز حنائی که در انتها دو شاخه می‌شود، احاطه نموده است. اطراف پیشانی را یک نوار باریک سفیدرنگی بشکل گنبد وارونه احاطه کرده است. رأس گنبد در امتداد نوار سفید وسط فرق سر قرار دارد. رنگ پیشانی قهوه‌ای و در وسط آن یک خط کوتاه برنگ قرمز حنائی دیده می‌شود. آرواره‌های بالا حنائی تیره و نوک آرواره‌ها سیاه است. در قسمت جانبی زیر چانه سه عدد مو قرار گرفته که دو عدد آن

نزدیک به کناره و موی سوم مقابل موی دوم و در داخل زیرچانه واقع است. شکم لارو دارای 9 حلقه است. حلقه نهم شکم در انتهای و زیر بدن لارو قرار گرفته و در وسط آن سوراخ کوچک مقعدی دایره‌ای شکل است و در د اخل آن شکافی بشکل ( ) وجود دارد. حلقه نهم شکم در حاشیه دارای 4 عدد چین خوردگی عمیق و از 4 قطعه متصل بهم (نیم حلقه پشتی و نیم حلقه‌های جانبی و نیم حلقه شکمی) تشکیل یافته است و نیم حلقه زیر شکم دارای یک جفت مو و نیم حلقه‌های جانبی و پشتی شکم هر یک بترتیب دو جفت مو دارد. شکل شفیره شلجمی و طول آن 3 تا 5/6 میلیمتر است. سر شفیره کاملا گرد و شاخکهای آن کوتاه است و به ابتدای قاعده زیر سینه اول نمیرسد. پیشانی عریض و در وسط دارای یک شکاف سطحی است

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق Bsi چیست pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق Bsi چیست pdf دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق Bsi چیست pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق Bsi چیست pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق Bsi چیست pdf :

احتمالاً‌ شما هم اگر یکی ار محصولات جدید psa، پژو و سیتروئن رو داشته باشید در برخورد با برخی مشکلات نام bsi به گوشتون خورده.
BSI مخفف عبارت Built-in Systems Interface هست که توسط گروه PSA در سال 2000 میلادی معرفی شد.
به عبارت ساده، BSI یک مرکز کنترل یا یک واحد اتصال داخلیه که امکان مدیریت و به اشتراک گذاری اطلاعات مربوط به ECU های یک اتومبیل رو ایجاد می کنه.



Multiplexing
Multiplexing یا MuX به انتقال اطلاعات گوناگون مربوط به اجزای برقی و الکترونیکی مختلف روی یک کانال یا Data-Bus گفته میشه.
با هر بسته اطلاعات که با خود داده های اطلاعات و ID (کد شناسایی) مربوطه رو حمل می کنه،‌ هر کنترل کننده ای که به Data-Bus متصل باشه میتونه اطلاعات مورد نیاز خودش رو درخواست و دریافت کنه.
لزوم چنین شبکه ای وقتی قابل درکه که تعداد ECU های نصب شده روی یک خودرو افزایش پیدا کنه.
روزهایی که تنها 2 یا 3 عدد ECU روی یک ماشین وجود داشت مدتها است که گذشته و روز معمولی ترین ماشینهای امروزی حدود 10 عدد و روی خودروهای مجهز تا 50 عدد ECU یافت میشه!
روش Multiplexing به خودروسازان اجازه میده تا با ساده کردن سیم کشی و اتصالات در کاهش وزن و افزایش فضا و البته پایین آوردن هزینه تولید توفیق داشته باشند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

تحقیق میزان برق مصرفی 35 خانوار pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق میزان برق مصرفی 35 خانوار pdf دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق میزان برق مصرفی 35 خانوار pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق میزان برق مصرفی 35 خانوار pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق میزان برق مصرفی 35 خانوار pdf :

بخشی از فهرست تحقیق میزان برق مصرفی 35 خانوار pdf

مقدمه
داده های خام
جدول فراوانی
نمودار میله ای
نمودار مستطیلی
نمودار چندبر فراوانی
نمودار دایره ای (کلوچه ای)
میانگین، واریانس و نمودار جعبه ای
نمودار ساقه و برگ
نمودار چند ضلعی اوجایو
منبع و مأخذ و تقدیر و تشکر

مقدمه:
مهمترین وظیفه ی مدیران و برنامه ریزان اتخاذ تصمیم به موقع است این امر زمانی فراهم است که اطلاعات کافی در زمینه موردنظر در دسترس باشد. فقدان اطلاعات کافی باعث می شود که تصمیم گیری بر اساس حدس، گمان، ادراکات کلی و عمومی صورت پذیرد.
به همین دلیل اطلاعات از شیوه های گردآوری اطلاعات و منابع آن، روشهای نمایش داده ها و بالاخره تجزیه و تحلیل داده ها به مدد شاخصهای آماری، برای کارشناسان و برنامه ریزان هر سازمان، امر اجتناب ناپذیری است.
اولین گام در انجام هر تحقیقی تعیین هدف و موضوع تحقیق می باشد. هدف من از گردآوری چنین تحقیقی مقایسه ی میزان برق مصرفی 35 خانوار در دو ماه مرداد و شهریور بر حسب کیلووات ساعت می باشد که در آن از نمودارهای مختلفی برای نمایش داده ها استفاده کرده ام تا نتیجه گیری با کمترین نقص و اشتباهی صورت پذیرد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله اصفهاندرمجموعه ی ملک pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اصفهاندرمجموعه ی ملک pdf دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اصفهاندرمجموعه ی ملک pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اصفهاندرمجموعه ی ملک pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اصفهاندرمجموعه ی ملک pdf :

مجموعه ی ملک در جناح غربی بازار اصفهان واقع است. کتیبه ی نمای داخلی سردر مجموعه از احداث آن در عصر مظفرالدین شاه قاجار، به سال 1322، خبر می دهد.
این مجموعه ترکیبی است از سه قسمت اصلی، تیمچه و سرا و بهاربند، و حجره هایی در پیرامون آنها. این سه قسمت در امتداد محوری شرقی- غربی در پی هم نشسته اند؛ و این محور، که محور تقارن هر سه قسمت نیز هست، بر مسیر راسته بازار عمود است. فضای مرکزی هر قسمت کانون تجمع حجره هاست. با آنکه عبور بازارچه ای از حدّ فاصل سرا و بهاربند اتصال آنها را قدری سست کرده است، ظرافت طرّاحی بازارچه به حدی است که ادراک پیوستگی سه قسمت مجموعه را ممکن می سازد.
تیمچه اولین و مهم ترین قسمت مجموعه است. در مسیر ورود از راسته بازار به تیمچه، جلوخانی با نمای گچ بری شده و سپس راهروی کوتاه و کم ارتفاع و متفاوت با بازار زمینه ی لازم را برای ورود به فضایی جدید فراهم می کند و در پی این راهرو، با گشادگی ناگهانی تیمچه رو به رو می شویم. قاعده ی کشکولی شکل فضا، که محور طولی آن عمود بر محور دالان ورودی است، حوضی که بر سر راه در وسط تیمچه قرار دارد، کیفیت و مصالح دیوارها، شکل و تزیینات و نورگیرهای سقف، کیفیت نورپردازی فضا – همه در خدمت این سخن نهایی، یعنی فضای میانه ی تیمچه، است؛ و کمتر کسی است که بتواند بدون مکث از این فضا بگذرد. پله های پای حجره ها نیز صورت سکو یافته اند و بیننده را به نشستن و تامل می خوانند.
فضای میانی تیمچه ارتفاعی معادل دو طبقه دارد و طاق گنبدین بر این ارتفاع افزوده است. این طاق سه قسمت دارد و هر قسمت رسمی بندی ظریفی دارد که به شمسه و روزن میان آن منتهی می گردد. اندازه روزن طاق میانی اندکی بزرگ تر و رسمی بندی آن مفصل تر است. در زیر این روزن، حوضی واقع شده که شکل آن از شکل قاعده ی فضا تبعیت می کند؛ و بدین ترتیب، فضا واجد مرکز شده است. رسمی بندیها، که از پایه های معدودی نشئت می گیرد و رفته رفته تکثر می یابد، در میانه ی راه در سطح طاق گسترده می شود و سپس به شمسه و روزن ختم می گردد؛ و این گونه، شبکه ای سه بعدی طاق و روزن و دیوار و کف را به هم می پیوندد. در بالای قوس حجره های میانه ی طاقها، با توجه به محل استقرارشان، مدوّر و بدون جهت است؛ و به همین سبب، شکل روزنهای مشبک جوانب طاق جهت دار و جناغی است. با این تدابیر، نور و مجاری آن را نیز به خدمت هندسه ی فضا درآورده اند. تزیینات فضا ترکیبی از آجر و کاشی است؛ ولی آنچه بیش از همه در بدو ورود جلب نظر می کند نمای چوبی پرکار حجره ها و کاربندی سقف است. تیمچه از طریق راهرو کوتاهی در مقابل دالان ورودی به صحن سرا مرتبط می شود.
سرا صحنی کوچک با قاعده ی مستطیل دارد که دیوارهای آن با تعبیه ی رواقی دو طبقه مجوّف شده است. بدین ترتیب، علاوه بر سبک کردن بصری حجم و بزرگ جلوه دادن صحن، راه مناسبی به حجره های فوقانی سرا و تیمچه و سایبانی در پیرامون صحن در هر دو طبقه فراهم کرده اند. مجموع این فضای مرکزی و حجره های پیرامون در مستطیل کاملی محاط می شود. بر خلاف معمول، زمین طرح شکلی منظم دارد و حجره ها تک لایه و کم عمق است. راه بیشتر حجره های طبقه پایین از فضای میانی است؛ و ورود به حجره هایی که در جناح غربی واقع شده اند و یک روی در سرا دارند از دو سو ممکن است. در طبقه فوقانی، رواقی دسترس به حجره های جناحهای شمالی و جنوبی و غربی را میسر ساخته و برای حجره های جناح شرقی، پلکانی مستقل، واقع در دالان ورودی، تعبیه شده است.
برای تحکیم هندسه ی حجم در این طرح، تدبیری نو اندیشیده اند: سقف رواق فوقانی در میانه ی هر ضلع صحن حذف گردیده و رواق فوقانی در محل محورهای تقارن نما به شکل هشت تهی شده است. با این تدبیر، بی آنکه در تقسیمات رواق و فضاها تغییر فاحشی پدید آید، از لحاظ بصری تغییر چشم گیری رخ نموده است. این تغییر به اختتام نما و حجم نیز کمک کرده است.
سقف چوبین و مسطح رواقها بر ستونهای استوانه ای سنگی نشسته است. در نمای رواقهای طبقه ی پایین، در بین هر دو ستون، قوسهایی کمانی هست. پنجره بندی نیز در طبقه ی پایین درشت تر و در طبقه ی بالا خردتر است. مصالح نما در طبقه ی پایین رواق آجر و کاشی و گچ با پنجره های چوبی و، در طبقه فوقانی، آجر و کاشی و گچ با پنجره های چوبی است. در وسط صحن، که بدون باغچه است، حوضی بیضی شکل و هماهنگ با شکل کشیده ی صحن قرار دارد.
سرا از طریق دالانی در ضلع غربی صحن به بازارچه ای مرتبط می شود. رو به روی سرا، در آن سوی بازارچه، بهاربند تیمچه ی ملک واقع است، با صحنی مستطیل شکل و باغچه ای در وسط، که حجره هایی در یک طبقه در پیرامون آن نشسته اند. گذشته از دالان پرکار ورودی، بهاربند کیفیت طرّاحی درخور توجهی ندارد و آثار دخل و تصرف بسیار در آن هویداست. صحن در یک گوشه (جنوب غربی) پخی دارد که در پس آن، حجره ای بزرگ با ارتفاعی بیش از دیگر حجره ها و با طاقی مدوّر واقع شده است؛ و حجم بیرونی این طاق در صحن بیش از هر چیز حلب توجه می کند.
اصفهان، مجموعه ی ساروتقی
بازار بزرگ، دروازه ی اشرف، کوچه ی بارو اشرف (گل بهار)
مجموعه ی ساروتقی در بازاری به همین نام قرار گرفته که امروزه به سبب انقطاع از مجموعه ی بازار اصفهان، از رونق گذشته افتاده است؛ اما نام و کیفیت بناها از اعتبار آن در عصر صفویان حکایت می کند. شاخص ترین نقطه ی بر جای مانده از این بازار چارسویی زیبا و اصیل، معروف به ((چارسوی ساروتقی))، است که قاعده ی آن از قاعده ی بازار گشاده تر و طاق آن بلندتر و کاربندی شده است. در شمال آن، درِ مجموعه مورد بحث واقع است و در جنوبش، نیم طاق سردر مانندی با مقرنس زیبای آجری. در کنج این نیم طاق، درِ کوتاه مسجد بسیار کوچکِ مجموعه قرار دارد. این طاق کتیبه ای کاشی به خط ثلث محمد رضا امامی دارد که از احداث بنا در سال 1056، در عهد شاه عباس دوم صفوی، حکایت می کند. بر کتیبه های نستعلیق طرفین در مجموعه نیز، همین تاریخ دیده می شود. میرزا تقی خان اعتمادالدوله، معروف به ((ساروتقی))، از رجال اصلاح طلب عهد شاه عباس اوّل و شاه صفی و شاه عباس دوم و آخرین سمت او وزارت اعظم بود که در همین سمت به قتل رسید. تاریخ کتیبه ی بنا با ایام صدارت او مطابقت می کند و از نام بنا معلوم می شود که مجموعه به امر و حمایت او احداث شده است. حتی با صرف نظر از این شواهد و تواریخ، رنگ و بوی بنا و کمال آن در کل جزء بهترین شاهد بر تعلق آن به عهد صفویان است. این کمال و پختگی، از انتظام کلی طرح و ترکیب و ترتیب فضاها گرفته تا اشکال و ابعاد و تناسبات، مجموعه را از بهترین نمونه های ابنیه ی بازار در ایران کرده است؛ و اگر چه از برادران و اجداد این طرح نمونه های زیادی بر جای نمانده است، می توان اثر آن را در بناهای بازار تا دو قرن بعد نیز مشاهده کرد. متاسفانه بخشهایی از بنا به کلی ویران شده و مابقی رو به ویرانی دارد. در نقاط متعددی از این بنا هم، تصرفات فاحش کرده اند. با توجه به اینکه بناهای بازار عموما به لحاظ موقعیت تجاری و ارزش اقتصادی زمین بیش از دیگر بناهای بازار عموما به لحاظ موقعیت تجاری و ارزش افتصادی زمین بیش از دیگر بناهای قدیمی در معرض تخریب عمدی و سهوی قرار دارد، و به خصوص اینکه مجموعه ی ساروتقی به جهات مختلف منحصر به فرد است، جا دارد برای حفظ آن تابیر جدی اندیشیده شود.
مسیر مستفیم بازار و عمود بودن محورهای طرح بر این مسیر یا توازی شان با آن، شکل کمابیش منظم زمین، مطابقت تاریخ کتیبه ی سرا و کتیبه ی مسجد، همچنین آنچه در متون آمده است معلوم می کند که مجموعه ی ساروتقی و بازار ساروتقی هم زمان طرّاحی شده اند. این مجموعه، که از جنوب به بازار مزبور و از شمال به کوچه ای محدود است، از یک سرای بزرگ و دو سرای کوچک و یک هشتی و دو دالان تشکیل شده است: سرای بزرگ نقطه ی نهایی مجموعه است که در منتهی الیه شمال آن قرار دارد؛ دالان، علاوه بر آنکه هشتی ورودی را به سرای بزرگ می پیوندد، ستون، فقرات طرح و متصل کننده ی همه ی بخشها به یکدیگر است؛ سراهای کوچک نیز در طرفین دالان قرار گرفته است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله بررسی شبکههای فشار ضعیف و 20 کیلوولت و راههای پیشگیری از ح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی شبکه‌های فشار ضعیف و 20 کیلوولت و راههای پیشگیری از حوادث آنها pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی شبکه‌های فشار ضعیف و 20 کیلوولت و راههای پیشگیری از حوادث آنها pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی شبکه‌های فشار ضعیف و 20 کیلوولت و راههای پیشگیری از حوادث آنها pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی شبکه‌های فشار ضعیف و 20 کیلوولت و راههای پیشگیری از حوادث آنها pdf :

حوادث ناشی از اینکه شبکه‌ها از دو نظر قابل بحث می‌باشد
1ـ خسارت سنگین که به تأسیسات بر اثر حوادث وارد می‌شود
2ـ خسارات نیروی انسانی مثل فوت، نقص عضو، معلولیت و سوختگی فصل مشترک بین این دو دسته خسارات خطای اپراتور می‌باشد.اگر بخواهیم انسانها را در برابر برق دسته‌بندی کنیم به دو دسته برخورد می‌کنیم: الف) عامه مردم که نسبت به برق آگاهی ندارند. ب) پرسنل شرکت برق و برقکاران صنایع که جانشان در گرو آگاهی و اطلاعات فنی و تمرکز حواسشان است. چون سال به سال شبکه ها گسترده‌تر می‌شود به همین نسبت خطرات آن نیز بیشتر می‌شود چون مردم باید مصداق کلمه برق خادم خوب و قاتل بی‌رحم را بشناسند و آموزش، سنگ بنای تکنولوژی و صنعت پیشرفته دنیای امروز است البته در مرحله اول تشکیل کلاسهای آموزشی و دانش شغلی که مطابق استانداردهای بین‌المللی باشد باید اجرا شود و در مرحله بعد نوبت به اجرای قاطعانه قوانین و انظباتات می‌رسد که نباید از هیچ خطایی هرچند کوچک چشم‌پوشی کرد. در تحلیل اتفاقات ناشی از برق بیشترین حوادث که در سالهای اخیر به طرز تأسف‌باری زیاد شده است مربوط به سیستم 20کیلوولت می‌باشد که بیشتر این حوادث در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل بوقوع پیوسته که این موضوع را ثابت می‌کندکه اصول وقوانین و اجرای دستورالعمل‌ها در این اوقات رعایت نمی‌شود . پیاده کردن سیستم‌های لاتین نیز ضایعات پرسنلی را بمراتب کمتر می کند چرا که اپراتور مجبور است برای حفظ جان خود هم که شده از مرغوبترین نوع وسایل ایمنی فردی و گروهی تست‌شده بنحو احسن استفاده کند و خود را در بهترین شرایط روحی و بدنی قرار دهد . نکته دیگر در این زمینه اجرای شبکه‌های زمینی و کابل‌های خودنگهدار و شبکه الی‌آرم به طریق اضافه‌کردن کراس آرم کمکی در زیراکس آرم اصلی در کوچه‌های هم‌عرض می‌باشد که فرد برقکار براحتی می‌تواند روی آن مستقر شود و طناب کمربند ایمنی خود را بر کراس آرم بالایی ببندد و به آسانی مشغول به کار شود و نیز نصب پایه‌های ترانسفورماتور بصورت دروازه‌ای و رفع خطرکردن از کراس آرم و سکوی کت اوت 20 کیلوولت از روی فضای پشت‌بامهای مجاور ترانسفورماتورها می‌باشد و داخل دیگر مربوط به عبور خطوط 20 کیلووات از پیچ و خم کوچه های هم عرض است که می‌توان بجای کراس آرم دِدِاند و مقره بشقابی از مقره‌های آویزی بدون کراس آرم با آرایش عمودی که به تیر بسته می‌شوند استفاده نموده جهت دستیابی به یک شبکه خوب باید در طراحی و انتخاب تجهیزات و سپس اجرای طرح ها از متدهای کاملاً فنی و اقتصادی بهره گیری کرد و با یک برنامه‌ریزی دقیق و مشخص و همراه با سرویس و نگهداری صحیح از حوادث و اتفاقاتی که منجر به خاموشی ناخواسته می‌گردد حتی‌الامکان جلوگیری شود. لذا جهت کاهش میزان خاموشی های قابل پیشگیری که خسارات جانی و مالی زیادی را در بر دارد موارد زیر توصیه می‌شود:
1ـ مطالعه وطراحی صحیح وبهینه روی شبکه توزیع
2ـ استفاده از تجهیزات مناسب واستاندارد شده بر اساس وضعیت هر منطقه
3ـ نوسازی بر روی شبکه ها بر اساس روشهای استاندارد شده از قبیل استفاده از جدول نصب وایستایی شبکه و پایه
4ـ بهینه نمودن روش تهیه نقشه های مسیر ها ونقاط مانوری توسط کامپیوتر و تشکیل بانکهای اطلاعاتی و آموزش دادن پرسنل مربوطه .
5ـ جمع آوری ومطالعه مداوم روی سیستمهای حفاظتی موجود روی شبکه‌ها و پستهای توزیع برق
6ـ بکارگیری امکانات وابزار آلات مناسب بمنظور ایمنی پرسنل وتجهیزات
7ـ استفاده از فیوز و المنتهای مناسب واستاندارد شده با در نظر گرفتن کردینه شبکه و انشعابات مربوطه
8ـ برنامه ریزی در جهت سرویس و آزمایش سالیانه روی تجهیزات و رله های عمل کننده
9ـ مطالعه وبکار گیری روشهای علمی جهت جلوگیری از فرسودگی تجهیزات شبکه
10ـ ارائه آموزشهای فنی و ایمنی تخصصی به پرسنل مربوطه و تامین جانی و مالی آنها
11ـ پاسخگو بودن مسئولین زیربط در کلیه موارد
12ـ بکارگیری دستورالعملهای لازم و اجباری ایمنی و فنی و تخصصی
13ـ استفاده از مجوز انجام کار مناسب قبل از شروع بکار گروههای تعمیراتی و نوسازی
14ـ وجود واحد کنترل‌کننده کار مطابق مجوز انجام کار
میزان امپدانس بدن در ولتاژهای فشار ضعیف
خطرهایی که در اثر برق گرفتگی پیش‌می‌آید به عواملی چون مقدار جریان، مدت عبور جریان امپدانس بدن، سطح تماس، ولتاژ و فرکانس بستگی دارد.
برق‌گرفتگی عمدتاً در دو مورد ممکن است پیش‌آید. 1ـ تماس شخص با سیم برق‌دار 2ـ تماس با جسم رسانایی که برق‌دار شده‌باشد که به دو صورت بوجود می‌آید یکی در مدار باز ولتاژ 220 ولت که معمولاً در محل کار و خانه وجود دارد و دیگر یک شیء فلزی که خوب زمین نشده باشد و در معرض میدان مغناطیسی ناشی از خطوط هوایی انتقال نیرو قرار گیرد.
امپدانس بدن:طی بررسیهای بعمل‌آمده وقتی مسیر جریان، موازی محور تقارن بدن باشد خطرناک‌ترین حالت می‌باشد که بصورت ورود از کف دست و خروج از کف پا می باشد و شدت جریان، مدت دوام فرکانس آن بر میزان این آسیبها تأثیر می گذارد. مقاومت کلی بدن تشکیل‌شده از مقاومت پوست و مقاومت داخلی بدن که عوامل بسیاری از جمله میزان رطوبت سلامت پوست، وضع جسمانی و مساحت سطح تماس در مقدار مقاومت کلی بدن تأثیر قابل ملاحظه‌ای دارد. مقاومت متوسط بدن در رطوبت کاهش می یابد و نیز در افراد عضلانی مقاومت نسبت به افراد چاق و افراد با پوست سالم کمتر است. در مدار فشار ضعیف و فرکانس معمولی مقاومت اصلی بدن همان مقاومت سطح تماس بدن و سیم برق است . حال آنکه در مدار فشار قوی چون ولتاژ فوراً باعث شکافتن پوست می‌شود تنها مقاومت داخلی بدن جریان را محدود می‌کند . با افزایش فرکانس پوست بصورت شنت خازنی درآمده و بیشتر جریان از سطح بدن عبور می‌کند و خطر مرگ ناشی از آسیب اعضا‌ء داخلی بدن کاهش می‌یابد‌،‌ بنابراین در ولتاژ DC مقاومت بدن بیشتر از ولتاژ AC است .
آستانه های جریان :

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   126   127   128   129   130   >>   >