مقاله مساله جنسیت و کار pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله مساله جنسیت و کار pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مساله جنسیت و کار pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مساله جنسیت و کار pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مساله جنسیت و کار pdf :

مساله جنسیت و کار

معرفی نامه: در این مقاله به بررسی موضوع جنسیت در کار پرداخته شده است. ابتدا تاریخ مختصری از تقسیم کار و نقش زنان ارائه می گردد. سپس به تفاوتهای کار زنان از نظر میزان اشتغال، شکاف دستمزد ، کار نیمه وقت ; و اثرات آنها پرداخته میشود . در ادامه آمارها و نمودارهائی از وضعیت اشتغال زنان در اروپا و آمریکا مطرح شده و مورد بررسی قرار میگردد. در نهایت نگاهی مختصر به وضعیت کار زنان در ایران میاندازیم .

کار موضوعی می باشد، که از ابتدای تکامل بشر مطرح بوده است . بطوریکه مارکس میگوید انسان را کار آفریده است . در واقع مهمترین عامل تکامل بشر را مارکس کار میداند .
و نقل قولی از ادوین تافلر از کتاب موج سوم او در مورد تاثیر کار در جنسیت : «یکی از باورهای غالبی مرسوم اینست که مردان را در سوگیری خود نسبت به مسائل ، عینی و زنان را ذهنی تعریف میکند. اگر در این ادعا کمی هم حقیقت وجود داشته باشد نه ناشی از واقعیت به اثبات رسیده بیولوژیکی بلکه ناشی از تاثیرات روانی شکاف نامرئی است.»
تافلر این شکاف نامرئی را ناشی از این میداند که در دوره پایان کشاورزی و آغاز انقلاب صنعتی زنان در خانه ماندند ولی مردان وارد جامعه شدند . در واقع مردان در کار مزدی شرکت کردند و این تاثیرات خاصی را در روحیه و روابط اجتماعی آنان داشته است .

تافلر میگوید: «مرد مسئولیت انجام کار پیشرفته را به عهده گرفت و زن عقب ماند تا نوع قدیمی تر و عقب افتاده تر کار را انجام دهد . مرد از آنجا که بود به سوی آینده حرکت کرد و زن در گذشته ماند.» او در بخشهای دیگر کتاب خود تفاوتهای جنسیتی ایجاد شده دیگری را نیز که ناشی از حضور مرد در جامعه بوده ، مطرح میکند . از جمله اینکه وقت شناسی مردان را ناشی از حضور مردان در جامعه و یادگیری تعاریف صنعتی زمان و نظم و وقت نشناسی زنان را ناشی از این عدم حضور میداند. این بیانگر نقش کار در شکل گیری جنسیتی است .

در اینجا نگاهی گذرا به تاریخ میاندازیم . از ابتدای تکامل بشر در جوامع مختلفی که در طول تاریخ وجود داشته از جمله گروههای شکارچی-گردآوری خوراک کار به نوعی دارای تقسیماتی بوده است. در این دوره طبق تحقیقات مردم شناسی تقسیم کار بیشتر بر حسب سن و جنس بود امر شکار با توجه به وضعیت بدنی و حالت جنگجوئی به عهده مردان و گردآوری و نگهداری خوراک بر عهده زنان و کودکانِ همراه آنان بود .

پس از این دوره که انسان شروع به تولید غذا می کند، ــ تقریبا حدود 8 تا 10هزار سال پیش ــ گروههای شکار و گرد آوری خوراک به دو دسته کوچ نشینان دامپرور و کشاورزان یکجا نشین تبدیل میشوند . در هردو این گروهها نیز زنان و مردان بطور یکسان فعال بودند و یا هستند، زیرا نمونه های آن هنوز در برخی از نقاط جهان هنوز وجود دارد.

بطوریکه می بینیم در طول تاریخ بشر زنان و مردان هر دو به همراه هم در عرصه کار حضور داشتند و حضور آنها تقریبا به یک اندازه و مساوی بود بجز در زمانهائی که زنان برای فرزندآوری برای مدتی فعالیت کمتری داشتند . اما با صنعتی شدن و انقلاب صنعتی به دلایل و شرایط خاصی که در حوصله این گفتار نیست، زنان مجبور شدند در خانه بماند و کار خانگی را انجام دهند و مردان بیشتر در عرصه اجتماع حاضر شدند .

تا اینجا تا حدودی نقش و اهمیت کار در شکل گیری برخی از ویژگیهای جنسیتی زنان و مردان مطرح شد . این نقش می تواند در عملکرده های هر دو جنس تاثیرات مختلفی داشته باشد . از جمله در تربیت فرزند یا نقشهای اجتماعی هر دو جنس مهم است .

همانطور که گفتم پس از انقلاب صنعتی حضور زنان در عرصه کار بسیار کم میشود . اما کم کم با رشد صنعت و سرمایداری و نیاز بیشتر به نیروی کار، کارخانه داران متوجه نیروی کار عظیم زنان میشوند که در خانه بوده و تقریبا بلااستفاده مانده است. بدین سان تلاشهائی برای کشاندن زنان به عرصه کار شروع میشود . بدین ترتیب، بتدریج درصد حضور زنان در جامعه بیشتر میشود .

آنتونی گیدنز در کتاب درسی جامعه شناسی خود در این مورد میگوید: «تاکنون در کشورهای غربی کار مزدی غالبا مردانه بوده، اما در طول چند دهه گذشته این وضعیت بطور ریشه ای تغییر کرده است . روز به روز زنان بیشتری به نیروی کار می پیوندند. امروزه بین 35 تا 60 درصد از زنانِ دارای سنین بین شانزده تا شصت ساله در اغلب کشورهای اروپائی دارای کار مزدی بیرون از خانه میباشند (گیدنز 2003 : 387).

گیدنز در مورد دلیل حضور بیشتر زنان میگوید: «یکی از دلایل آن کاهش نیروی کار در دوران جنگ جهانی اول بود ، در سالهای زمان جنگ، زنان بسیاری از کارهائی را که منحصرا در حوزه کارهای مردانه محسوب می شد، به خود اختصاص دادند. البته پس از بازگشت مردان از جنگ جای قبلی خود را بدست آوردند اما الگوی ثابت قبلی شکسته شد .
اگر در سال 1945 فقط 29 درصد نیروی کار را زنان تشکیل میدادند در حال حاضر این مقدار به 45 درصد نیروی کار رسیده است. در سال 1997 بیش از 75 درصد زنان بین سنین 25 تا 45 ساله از نظر اقتصادی فعال بودند، که این شامل شاغلین در کار مزدی و یا آنهائی که جویای کار بودند ، میباشد» (گیدنز 2003 : 390).

اما اگر چه حضور زنان در جامعه از نظر کمی بیشتر میشود، اما از نظر کیفی، بیشتر زنان در حوزه هائی از فعالیت اجتماعی قرار دارند که به عنوان کارهای سطح پائین محسوب میشود . مثل معلمی، پرستاری ، منشی گری ، همچنین کارهای نیمه وقت که معمولا کارهای سطح پائین ، موقتی و با مزد اندک میباشد.

گیدنز این نابرابری در اشتغال زنان و مردان را در سه حوزه جداسازی شغلی ، تمرکز در کار نیمه وقت و شکاف دستمزد میداند . «کارکنان زن بطور سنتی در شغلهای با دستمزد کم و کارتکراری متمرکز بودند . بسیاری از این شغلها بسیار جنسیتی شده هستند . بدین صورت که آنها به عنوان کار زنانه محسوب میگردند. منشگری، شغلهای نگهداری (مثل پرستاری، مددکاری و بچه داری) بطور وسیعی به عهده زنان بوده و به عنوان شغلهای زنانه محسوب میشود. جداسازی جنسیتی شغلی به این واقعیت اشاره دارد که مردان و زنان در انواع مختلفی از شغلها متمرکز شده اند که براساس فهم غالب از آنچه مناسب مرد و زن است، قرار دارد (گیدنز 2003 : 391).

به این سه مورد می توان ناامنی شغلی را نیز اضافه کرد. کیت پورسل (Kate Pursell) در مقاله با عنوان ناامنی جنسیتی کار (Gender employment insecurity) میگوید: در بریتانیا تقریبا نیمی از کارکنان مزدی زن هستند اما توزیع آنها متفاوت است . بیش از نیمی از کارهای نیمه وقت در دست زنان است . در رابطه با کار نیمه وقت، با توجه به نمودار زیر مشاهد می شود که در انگلستان در تمامی حوزه ها نسبت اشتغال موقت زنان بیشتر است . نمودار نسبت شاغلین کار نیمه وقت براساس جنسیت در بخشهای مختلف
(sourse:LFS 1996)

اشتغال موقت دارای ویژگیهای ناامنی شغلی، عمدتا غیر تخصصی و ساده، مزد کمتر، فقدان پرداختی های رفاهی و بیمه ; میباشد. که با توجه به بالا بودن نسبت اشتغال موقت زنان میتوان گفت ناامنی شغلی در کار زنان بیشتر است .

در بخش کارهای انعطاف پذیر نیز نسبت اشتغال زنان بیشتر است . با توجه به سرشت کار انعطاف پذیر که معمولا نیمه وقت بود و فاقد امنیت شغلی می باشد، میتوان نتیجه گرفت که کارهای موقت بیشتر به عهده زنان و کارهای دائمی بیشتر توسط مردان اشغال شده است.

کارهای انعطاف پذیر معمولا کارهائی است که با تغییر شیوه کار و اطلاعاتی شدن آن یک سری از کارها بسیار تخصصی شده و یکسری از کارها کاملا ساده و غیرتخصصی می باشد. معمولا حوزه هائی که کارهای ساده و تکراری دارد ، بیشتر کارهای نیمه وقت را پوشش می دهد که در این حوزه ها اقشاری که قبلا فعالیت کمتری در جامعه داشتند ، مثل زنان ، اقلیتها و یا کسانی که امکان کار تمام وقت نداشتند مثل دانشجویان ، بیشتر وارد این حوزه ها شدند . این حوزه ها معمولا امنیت شغلی کمتری دارند نیازی هم به مهارت ندارند .

در واقع با افزایش اقتصاد دانش محور (Knowledge economy) قطبی شدن کار هم بیشتر می شود . یعنی یک قطب بسیار مهارتی و یک قطب بسیار ساده ، در این نوع کار بحثهای فقدان تامین اجتماعی، بازنشستگی ، حمایتهای رفاعی فرزند آوری و غیره وجود ندارد.بدین معنا که در اقتصاد جدیدِ انعطاف پذیر این امکانات رفاهی مطرح نیست . در شکل کلاسیک که اتحادیه ها و حوزه هائی از نیروی کار برای دریافت امکانات اجتماعی حمایت می کرد در اینجا دیگر مطرح نمی باشد . با توجه به اینکه زنان بیشترین شرکت را در این اقتصاد جدید دارند . میتوان گفت که از نظر بحثهای تامین اجتماعی و بطور کلی امنیت اجتماعی بسیار ضعیف تر از مردان هستند .

همچنین الگوی فعالیت های زنان با مسئولیتهای خانگی شان نیز ارتباط دارد . این مسئولیتها نیز با سن فرزندان آنها متناسب است . در مقاله اش پورسل به میزان اشتغال و رابطه آن با تعداد فرزندان اشاره میکند . با توجه به آمارهای بریتانیا 4/74 درصد از کل زنان در این کشور از نظر اقتصادی فعال هستند. اما این میزان برای زنان دارای فرزند 10-5 ساله 9/70 درصد و برای زنان دارای فرزند 4 ساله یا کوچکتر 55 درصد است .

مهمترین مشکل زنان برای فعالیت اقتصادی تداخل کار بیرون با مسئولیتهای خانگی و داشتن فرزند است . فرزند آوری مسئله است که موجب می شود زنان در این دوره از شغل خود خارج شوند . بخشی از زنان پس از آنکه فرزندشان به سنی رسید که بتوانند همراه کار از او نگهداری کنند ، به کار باز میگردند ، که این خارج شدن از کار و ورود مجدد موجب می گردد، بخشی از تجربیات و پایه و موقعیت های شغلی خود را به طور کلی از دست بدهند .

این وقفه که در کار زنان بوجود میآید همچنین از نظر میزان مزد نیز به آنها صدمه می زند و شکاف دستمزد کار زنان و مردان را افزایش میدهد.

در مورد شکاف دستمزد نیز میتوان گفت: از ابتدای حضور گسترده زنان در کار مزدی آنان در کارهائی قرار داشتند که دارای مزد کمتر و به کارهای زنانه معروف بوده است. اگر چه در انگلستان این شکاف دستمزد در حال کم شدن است . «متوسط دریافتی زنان شاغل در بریتانیا کمتر از مردان است، اگر چه این اختلاف در سی سال گذشته کمتر شده است. در 1970 زنان در کار تمام وقت، در مقابل هر پوند دریافتی مردان 63 پنس دریافت میکردند. در 1999 این مقدار به 84 پنس رسید. در بین زنان شاغل در کار نیمه وقت این شکاف [دستمزد] از 51 پنس به 58 پنس در همان دوره زمانی کاهش یافت (گیدنز 2003 : 393).

گیدنز یکی از دلایل وجود و دوام شکاف دستمزد را جداسازی شغلی می داند. «جداسازی شغلی بر اساس جنسیت یکی از مهمترین عوامل دوام شکاف دستمزد بین زنان و مردان است. زنان حضور بسیار زیاد در بخش شغلهای مزد کم دارند .بیش از 45 درصد زنان مبلغی کمتر از 100 پوند در هفته، در مقایسه با 20 درصد برای مردان دریافت میکنند. علارغم برخی بهبودها زنان همچنان در توزیع درآمد در بخش پردرآمدها در نقطه پائین تری قرار دارند . ده درصد از مردان در هفته بیش از 500 پوند دریافت میکنند، که این نسبت در زنان 2 درصد است (گیدنز 2003: 393).

 

برای آنکه به تفاوت کار زنان و مردان بیشتر پی ببریم به مقایسه آمارها در رابطه با میزان دستمزد دریافتی زنان و مردان در آمریکا و اروپا می پردازیم . نمودار زیر درصد دریافتی زنان نسبت به مردان در سالها 1979 تا 2000 را در ایالات متحده نشان می دهد .

در سال 1979 فقط 49% از زنان آمریکائی در خانه کار میکردند . بقیه که کار بیرون را انتخاب کرده بودند . در کار تمام وقت فقط 63% مزد مردان را دریافت میکنند. در سال 2000 شمار زنانی که در بازار کار نیستند به 40% کاهش یافته است. دریافتی مزد برای آنهائی که کار تمام وقت انجام میدهند 76% مردان است .

نمودار زیر نیز نابرابری مزد را با توجه به گروههای سنی نشان میدهد. همانطور که در نمودار دیده می شود، در گروه های سنی پائین تر شکاف دستمزد کمتر است. این بخاطر تحصیلات بالاتر و عدم تاهل در گروهای مذکور است . در کارهای تخصصی تر معمولا نابرابری مزد کمتر است. در سالهای 1970 زنان معمولا در کارهای سنتی زنانه همچون معلمی و پرستاری مشغول بودند، که دریافتی اندکی دارد . در سالهای اخیر حوزه های تخصصی تر نیز حضور زنان را بطور وسیع تر تجربه میکند .

نمودار بعدی نابرابری مزد را با توجه به وضعیت ازدواج نشان میدهد. در گروه ازدواج نکرده کمترین شکاف مشاهد میشود . اما با ازدواج و ترک کار با افزایش وظایف خانگی و کار نیمه وقت ، نابرابری دستمزد بالاتر میرود ، و موجب افزایش شکاف دستمزد میگردد. این نشانگر افزایش نابرابری با افزایش روابط خانوادگی است. همچنین با ترک کار و بازگشت دوباره به کار بخشی از سوابق و تجربه کاری و مهارت از دست میرود که این عوامل نیز موجب افزایش اختلاف دستمزد و از دست دادن موقعیتهای شغلی برای زنان میگردد.

به هرحال وظایف فرزند آوری و پرورش بهینه فرزندان یکی از ضرورتهای مهم در وظایف زنان میباشد ، که کوتاهی در آن اثرات نامطلوب در وضعیت پرورشی و روحی فرزندان دارد . کنش متقابل کمتر در مادران شاغل با فرزندان ، با توجه به ساعات طولانی کار آسیب های جدی به فرزندان و خانواده ها وارد میکند . اما سیاستهای حمایتی اجتماعی می تواند با امتیازات خاصی که برای زنان در نظر میگرد ، موجب گردد ،که زنان ضمن حضور فعال در محیط کار وظایف مادری خود نیز به بهترین شکل انجام دهند .

البته این نابرابری در گروههای نژادی و قومی بیشتر است. بویژه ناامنی شغلی که در زنان سیاه پوست ایالات متحده بیشتر است . نمودار زیر تفاوت میزان بیکاری زنان سیاه پوست را نسبت میزان کل بیکاری در ایالات متحده در ماههای مختلف سال 2003 نشان میدهد.

خط قرمز نوسانات نرخ بیکاری زنان آفریقائی تبار و خط سیاه نرخ بیکاری کل را در ماههای ژانویه 2003 تا فوریه 2004 نشان میدهد. نرخ بیکاری کل در این سال در حدود 6% می باشد درحالیکه نرخ بیکاری زنان آفریقائی تبار در ماههای مختلف بین 8 تا 10% در نوسان بوده است .

در اینجا به بررسی برخی آمارهای مربوط به جامعه اروپا که از گزارش کمیته های اروپائی به مجمع پارلمان اروپا در مورد وضعیت اشتغال با توجه به جنسیت میباشد ، میپردازیم.

نمودار فوق شکاف مطلق جنسیتی در اشتغال را نشان میدهد. خطوط پر رنگ تر مربوط به سال 2002 و خطوط کمرنگ سال 1998را نشان میدهد . حد بالائی میله ها درصد اشتغال مردان و حد پائینی میله درصد اشتغال زنان را نشان میدهد . تفاضل این دو حد نشانگر شکاف میزان اشتغال زنان و مردان است . این میزان برای 15 کشور اتحادیه اروپا در سال 1998 برابر 19/6درصد و در سال 2002 برابر 17/2درصد است، که تقریبا دو درصد کاهش را نشان می دهد . در کشورهای حنوبی اروپا مانند ایتالیا و اسپانیا این میزان بسیار بالا است. در حدود 30درصد و در کشورهای شمالی اروپا مانند فنلاند، سوئد بسیار پائین است، کمتر از 5 درصد که اختلاف بسیار زیاد کشورهای جنوبی و شمالی اروپا در رابطه با میزان اشتغال زنان را نشان می دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله نقش اسطوره در ادبیات ایران pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله نقش اسطوره در ادبیات ایران pdf دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش اسطوره در ادبیات ایران pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش اسطوره در ادبیات ایران pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش اسطوره در ادبیات ایران pdf :

نقش اسطوره در ادبیات ایران

نقش اسطوره ها در ادبیات
اسطوره‌ها قدمتی به اندازه عمر بشر دارند. در سرتاسر زمانها و مکانها انسان سعی کرده است برای خود اسطوره‌ای پیدا کند و حتی بسازد. با گسترش شهرنشینی و بعد از آن صنعتی‌شدن جوامع آنچه که تغییر کرد وضع زندگی افراد بشر بود و این اسطوره‌ها بودند که از نسل‌ها قبل باقی ماندند. در دنیای جدید که هر روز ارتباط انسان با سنت و پیشینه فرهنگی وی تضعیف می‌شود این اسطوره‌ها هستند که قادرند این ارتباط معنوی را حفظ کنند اما ممکن است دیگر به آن شکل سنتی نباشد و در قالبی جدید و امروزی بازتولید شوند.

این نیاز بشر است. با این اوصاف اسطوره‌سازی و اسطوره‌شناسی در زمینه کودکان و نوجوانان از اهمیتی دوچندان برخوردار است زیرا نسل جدید پشتوانه و به‌وجودآورنده جوامع آینده هستند و انتقال پیشینه فرهنگی به آنها تضمین‌کننده بقای فرهنگی جامعه است. در این گزارش سعی بر آن است تا با بررسی تعاریف اسطوره‌ از دیدگاه‌های مختلف به دلایل ضعف اسطوره‌پردازی در ادبیات کودک و نوجوان کشورمان بپردازیم.

تا کنون تعریف دقیقی از اسطوره ارائه نشده است. دانشنامه ویکی پدیا (wikipedia) در تعریف اسطوره به نقل از «میرچاالباده» دین‌شناس رومانیایی، این چنین می‌نویسد: اسطوره نقل‌کننده سرگذشت قدسی و معنوی است، راوی واقعه‌ای است که در زمان نخستین رخ داده است. در نظر «یونگ» و «فروید» اسطوره‌شناسی دانشی است که از فرافکنی نمادین تجربیات روانی نوع بشر به وجود آمده است.

«روح‌الله مهدی پورعمرانی»، پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان، در تعریف اسطوره می‌گوید: معمولاً برای کهن الگوها و اسطوره‌ها تعاریف ناروشنی وجود دارد. اسطوره یک موجود انسانی است که در یک ابرمرد یا ابرزن نمود یافته است.

با توجه به تعاریف اسطوره، بزرگان دینی و پیامبران را نمی‌توان در غالب اسطوره‌ تعریف کرد، بلکه شاید بتوان در مورد آنها لفظ «اسوه»‌ را به کار برد. «اسوه»‌ نیز مانند اسطوره شخصیتی است که در همه زمینه‌ها انسانی کامل است با این تفاوت که مصون از خطاست.
«مهدی پورعمرانی» نیز این مطلب را تأیید می‌کند و می‌گوید: برخی اسطوره‌ها و شخصیت‌های مذهبی مصون از اشتباه بوده‌اند. بنابراین شخصیت‌های دینی نیز تمام ویژگی‌های اسطوره را دارند با این تفاوت که مصون از خطا و اشتباه‌اند.

کارکردهای روانشناختی اسطوره
«شهرام اقبال‌زاده» پژوهشگر ادبی و دبیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در این زمینه می‌گوید: برخی از نظریه‌پردازان روانشناسی (یونگ و;) معتقدند «ناخودآگاه قومی و ملی» در کارکرد اجتماعی، فرهنگی و روانی آن ملت تأثیر دارد و از آن تحت عنوان «کهن الگو» یاد می‌کنند. اسطوره‌ها کهن‌الگوهای هر ملت‌اند که در ناخودآگاه آن ملت تأثیر دارند.
همچنین کارکرد روان‌شناختی اسطوره‌ها را می‌توان در قالب همزادپنداری توضیح داد، چون انسان‌ها دارای یک سری ضعف‌ها و سرخوردگی‌های طبیعی در زندگی می‌شوند از طریق اسطوره‌ها و اسطوره‌پردازی سعی در برطرف‌کردن نقص‌های خود دارند و شخصیت خود را در چارچوب اسطوره به‌وجودآمده تعریف می‌کنند.

نقش اسطوره در ادبیات کودک و نوجوان
نقش اسطوره در ادبیات کودک و نوجوان را در دو زمینه می‌توان بررسی کرد. اول زمینه روان‌شناختی، دوم زمینه فرهنگی.
در زمینه اول آنچه اهمیت دارد و اکثراً مورد توجه قرار می گیرد همان همزادپنداری کودک با اسطوره است. به عبارتی اسطوره به نوعی نقش روان‌درمانی برای کودک دارد و کودک می‌تواند نقص‌ها، ضعف‌ها و شکست‌های خود را در قالب اسطوره تخلیه نماید.

در زمینه دوم، انتقال مواریث فرهنگی و پشتوانه‌های تاریخی یک سرزمین به نسل‌های بعد مورد توجه قرار می‌گیرد که به نوعی تداوم فرهنگی یک جامعه را ممکن می‌سازد. از طرف دیگر القای اسطوره‌های سرزمینی به کودکان از طریق ادبیات به تقویت «ما»ی فرهنگی و به طور کلی انسجام فرهنگی- اجتماعی جامعه کمک می‌کند.
شخصیت‌های دینی که با عنوان «اسوه» از آنها یاد می‌شود علاوه بر این دو کارکرد، نقش دیگری نیز در زمینه شخصیت‌سازی افراد و به ویژه کودکان بازی می‌کنند و آن ارائه الگویی از یک انسان کامل است. توجه به این شخصیت‌ها در زمینه ادبیات کودک و بازنمایی آنها به نحوی مناسب در این چارچوب می‌تواند نقشی مؤثر در زمینه رشد معنوی و «جامعه‌پذیری دینی» کودک داشته باشد.

اقبال‌زاده در مورد نقش اسطوره در ادبیات کودک می گوید: در ادبیات کودک جنبه تخیل کودک قوی است و چون کودک کمال و قدرت را دوست دارد اگر بتوانیم این پیوند را با تاریخ برقرار کنیم مورد توجه قرار می‌گیرد. در غرب از بن‌مایه‌های اسطوره‌ای کمک می گیرند و به صورت خلاق استفاده می‌کنند.
چرا در ادبیات کودک اسطوره‌سازی نداشته‌ایم؟

این موضوع، موضوعی کلی و پیچیده است و با توجه به زاویه‌ای که به آن نگاه می‌شود نتیجه‌گیری‌های متفاوتی می‌تواند در بر داشته باشد.
محسن مؤمنی، نویسنده و رئیس مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در این زمینه می‌گوید: «در گذشته فکر غلطی به نویسندگان ما القا شد که متأسفانه پاک‌کردن این فکر غلط بسیار سخت است. فکر غلط این بود که امروزه دوران قهرمان‌ها و پهلوان‌ها تمام شده و داستان امروزی باید خالی از این چیزها باشد. اما اینگونه نیست. در این زمینه آن طور که باید و شاید کار نشده که دلیل آن شاید همین فکر غلط باشد. از سوی دیگر ما در کشوری زندگی می‌کنیم که خیلی قهرمان داریم. شاید از فرط زیادی به راحتی از کنارشان می‌گذریم و متأسفانه در رسانه‌ها نیز به آنها پرداخته نمی‌شود.

از سوی دیگر «شهرام اقبال‌زاده» این مسأله را به زمینه‌های اجتماعی- فرهنگی گذشته مرتبط می‌داند و می‌افزاید: دلیل این امر شاید یک نوع سرگشتگی فرهنگی باشد. بعد از مشروطیت که ما ایرانی‌ها با فرهنگ غرب آشنا شدیم، دچار سرگشتگی شدیم و واکنشمان در زمینه فرهنگ غرب یا به صورت طرد بود یا شیفتگی.
تنها گروه اندکی بودند که به پیشینه فرهنگی توجه داشتند. جریان فرهنگی و ادبی دچار افراط و تفریط شد.
ادبیات باید هویت ملی داشته باشد تا جهانی شود. ما باید از دستاوردهای غرب آگاهانه و با تأکید بر پیشینه تاریخی خودمان استفاده کنیم، یعنی نگاه انتقادی به گذشته و امروز داشته باشیم.

وی با ذکر مثالی بیان می‌کند: چرا ایرانی ها می‌خواهند کالای خارجی بخرند؟ شاید بگویید چون کیفیت کالاهای خارجی بهتر است. اما نه. دلیل آن این است که به خودباوری نرسیده‌ایم. در زمینه اسطوره نیز همین‌طور است. بیشتر نویسنده‌ها مجذوب غرب‌اند و به نیازهای مخاطب توجه ندارند و نوعی خلأ بین مخاطب و نویسنده وجود دارد. رسانه‌ها نیز تأثیر دارند. اکثر رسانه‌های ما تحت تأثیر موج فرهنگی غرب‌اند. رسانه‌ها به میزانی که به هری پاتر و ستاره‌های فوتبال غربی می‌پردازند به اسطوره‌های ایرانی توجه ندارند. دلیل دیگر این است که نویسنده‌های ما کم می‌خوانند، نیازهای نسل جدید را نمی‌شناسند و از پیشینه تاریخی و ادبیاتی کشور آگاهی کافی ندارند تا بتوانند آن را در قالب داستان برای کودکان بیان کنند.

«مهدی پورعمرانی» نیز دلیل اصلی را در کم‌کاری نویسندگان می‌داند و می‌گوید: «کم‌کاری نویسندگان ایرانی در زمینه تولید آثار باعث شده بسیار از مصرف‌کنندگان ایرانی به سمت ادبیاتی کشیده شوند که با فرهنگ ما همخوانی ندارد. کم‌کاری نویسندگان باعث شده که اسطوره‌های ما کمرنگ شوند.

چرا اسطوره‌های خیالی غرب رونق یافت؟
در اینجا این سؤال پیش می‌آید که چرا اسطوره‌هایی نظیر «مرد عنکبوتی» یا «هری پاتر» در جامعه‌ای مانند ایران که هیچ سنخیتی با بسترهای این داستان ندارد رونق یافت؟ دلیل آن پرداخت قوی این اسطوره‌هاست، ضعف ما یا هر دو؟

«مؤمنی»‌ در این مورد می‌گوید: «دلیل اینکه اینگونه آثار با اقبال زیاد روبرو شد این است که آنها به یک نیاز پاسخ داده‌اند. این داستان‌ها به نیاز نوجوانان در زمینه قهرمان‌پروری پاسخ داده‌اند. به این نیازها از مدت‌ها پیش توجه نمی‌شد. موقعیت داستان‌های تخیلی غربی به دو دلیل بوده است اول اینکه به یک نیاز در قالب امروزی پاسخ داده‌اند و دیگر اینکه این داستان‌ها در قالب‌ها مختلف اعم از رمان، انیمیشن، بازی رایانه و; مطرح می‌شوند.

دکتر «نعمت‌الله فاضلی» انسان‌شناس، در مقاله‌ای که با عنوان «تحلیل جامعه‌شناختی هری‌ پاتر در ایران» در پایگاه اطلاع‌رسانی خود منتشر کرده است، می‌نویسد: «هری پاتر قهرمان داستان‌های تخیلی رولینگ به اسطوره‌ها می‌پیوندد; استقبال بی‌نظیر و همگانی از هری‌ پاتر را می‌توان حاصل سرخوردگی‌های همگانی انسان‌ها از جهانی دانست که با تأکید صرف بر محسوسات و پدیده‌های عینی، خط بطلان بر تمام احساساتی کشیده است که گاه و بی‌گاه بر جان انسان‌های سرگشته این قرن آهنی عارض می‌شود و الگوهای استدلالی و منطقی وی را زیر سؤال می‌برد. دنیای جادویی هری پاتر فرصتی است برای پشت‌سرگذاشتن ناتوانایی‌های بشری. این دنیا پاسخی است به نیاز جامعه غربی.»

وی در این مقاله در مورد این که چرا این اثر در ایران مورد توجه قرار گرفته، می‌نویسد: «جدا از تأثیرات رسانه‌ای غرب در تبلیغ این کتاب، بی‌شک در جامعه ما نیز نیازی درونی به این دنیای تخیلی بوده است که این کتاب این چنین مورد استقبال عموم قرار گرفته است; نوجوانان ایرانی با ورود به این دنیای تخیلی، سرخوردگی‌های خود را در دنیای واقعی که ناشی از بی‌قدرتی در مقابل نیروهای ماوراءالطبیعی است جبران می‌کنند و همراه با قهرمان کتاب و با استفاه از قدرت نامحدود جادو به جنگ مشکلات و سختی‌ها می‌روند.»

با توجه به آنچه گفته شد، افزایش خودباوری ملی، تغییر نوع نگرش به غرب و توجه به ظرفیت‌های فرهنگ خودی از سوی نویسندگان ایرانی، شناخت مخاطبان و نیازهای آنها و توجه بیشتر نویسندگان به این حوزه می‌تواند از جمله مواردی باشد که باعث پررنگ‌ترشدن نقش اسطوره در ادبیات و به خصوص ادبیات کودک و نوجوان کشور شود.
نقش اسطوره در ادبیات کهن

به طورکلی درباره‌ی آثار «هومر» و «فردوسی » و نیز از اسطوره‌ها و برگزیدگان دو ملت سخن بسیار گفته شده‌است تا در ورای آن؛ « بزرگی»؛« شرافت»؛«جوان مردی»؛«انسان دوستی»؛«گذشت»؛«میهن پرستی» و بسیاری دیگر از محسنات انسان‌ها مورد ستایش قرار گیرد.آن چه در ادبیات کهن ؛ به خصوص درآثار ماندگار و جاودانی چون «ایلیاد» و «ادیسه»ی هومر و«شاهنامه»ی فردوسی به نحو بارزی به چشم می‌خورد؛ روح حماسی؛ سلحشوری و فداکاری؛ جنبه‌ی اساطیری؛ نوع نگاه و دید انسان‌ها به جهان؛ همراه باجنبه‌های تغزلی؛ عاشقانه و غنایی آن‌هاست.به عبارتی؛ آن چه ازآن به عنوان «فلسفه زندگی» نام برده می‌‌شود. وجه تمایز چنین آثاری است که ضرورت مطالعات و تعمق آن‌ها را دوچندان می‌کند. بی شک با یافتن وجوه مشترک تفکر بینش واندیشه‌ی انسان‌ها در شرایط و دورانی خاص که دراین جا؛ دو خاست‌گاه اندیشه‌ای شرق وغرب است؛ می‌توان به روح ملت‌ها دست یافت وهم‌بستگی بشر را رقم زد. چه؛ این آثار نه تنها در زمره‌ی آثار بزرگ و جاویدان ادبیات ملی هر کشوری محسوب می‌‌شوند؛ بلکه تداعی کننده‌ی روح جمعی مردم آن سرزمین نیزهستند که در ادبیات و آثار فکری و فلسفی هر قوم و ملتی نمود عینی پیدا کرده‌اند.
این بینش اساطیری اما؛ با این که کاری با امورعقلی ندارد؛ گویی فریادی است رسا و بلند.

چرا که تاحدی به سبب همین اسطوره پردازی است که «وحدت» یک قوم حفظ می‌شود و شخص؛ هویت و اصالت و مفهوم ملی و اجتماعی می‌یابد و از همه مهم‌تر باعث می‌شود تا حرکتی لازم درهر قوم و ملتی به وجود آید.دراین میان اما؛ اسطوره‌های حماسی از جای‌گاه خاصی برخوردارند. خاست‌گاه چنین اسطوره‌هایی هرچند توام با تمام مشخصاتی است که ذکر شد و نیز در ادامه خواهد آمد؛ منشا اجتماعی نیز دارد. ازاین جهت است که می‌بینیم هرگاه قومی مورد تاخت وتاز دشمن قرارگرفته؛ هرگاه موجودیت و هویت فرهنگی و اجتماعی آن به خطر افتاده؛ آن قوم به اسطوره سازی پناه برده‌است تا بدین وسیله خلا ناشی از نبود یک منجی را که بتواند از انحطاط و اضمحلال ارکان فرهنگی؛ ملی؛‌ سیاسی؛ اقتصادی و اجتماعی آن قوم جلوگیری کند سامان ببخشد.سامسون» قهرمان افسانه‌ای قوم یهود که درتورات آمده؛ به این سبب ظهورمی‌کند تا علیه نیروهای متجاوز و سرکوب‌گر؛ سدی شود و«اورشلیم» و قوم «بنی اسراییل» را نجات دهد. یا«نیبلونگن»ها بزرگ‌ترین حماسه‌ی مردم «ژرمن»؛ به عقیده‌ی بسیاری عکس العمل اروپای شمالی در برابر شکست و منکوب شدن مردم این سرزمین‌ها به دست «هون‌های سفید» است .

ایلیاد و «ادیسه» نیزکه در قرون نهم و هشتم ق.م به طور پراکنده سینه به سینه جریان داشت به واسطه‌ی جنگ‌های خونین و ویران‌گر یونانیان به‌وجود آمده‌است.همان طورکه شاهنامه هم مبارزات ایرانیان را با بیگانگان به تصویر می‌کشد و در واقع ادعانامه‌ای است علیه تسلط ترکان غزنوی برسرنوشت اقوام ایرانی که در جنگ‌های ایران و توران متجلی می‌شود و;نیز داستان «ضحاک» و«فریدون » که مقابله‌ای دیگر به حساب می‌آید. می‌دانیم اساساً حماسه؛ تحقیر مرگ است و مرگ را باغرور درآغوش گرفتن به خاطر یک آرمان؛ خود حماسه‌ای است بس شگرف وعظیم. ازطرفی؛ ازآن جا که هر قومی آمال و آرزوهای خود را در این پهلوانان اساطیری می‌بیند؛ چنین برداشتی زندگی را نیز مورد ستایش قرار می‌دهد و لذت بردن؛ شادی و سرخوشی را ارج می‌نهد.

یک انسان معمولی وقتی درمقابل مصایب قرار می‌گیرد خود را می‌بازد. حال اگر از آینده وسرنوشت خود نیز با خبر باشد؛ به طور حتم دچار پریشانی خاطر می‌گردد؛ این موضوع برای قهرمان اسطوره‌ای؛ به نحو دیگری جلوه می‌کند. او در این حالت حتا به خود اجازه‌ی بازگشت نداده و تن به خطر می‌دهد. ازاین روست که می‌بینیم در ایلیاد «هکتور» پهلوان تروا؛ بااین که از فرجام زندگی خود مطلع است و با این که از رای و اراده‌ی خدایان بوالهوس؛ نیک خبر دارد و می‌داند که از جنگ تن به تن با«آشیل» زنده بیرون نخواهد آمد؛ اما دلاورانه قدم به پیش گذاشته به مقابله با حریف می‌شتابد. یا درشاهنامه؛ «رستم» که خود از رویین تن بودن «اسفندیار» اطلاع دارد و خوب می‌داند که یک انسان خاکی هرچند نیرومند و پرزور باشد؛ بدون اتکا به نیروهای فوق بشری قادر نخواهدبود اسفندیاررا مغلوب کند؛ با وجود این تن به خفت و اسارت نمی‌دهد و نبرد با جوان برومندی چون اسفندیار و کشته شدن به دست اورا به تسلیم شدن بدون قید و شرط ترجیح می‌دهد.

که گوید برو دست رستم ببند
نبندد مرا دست چرخ بلند
که چرخ ار بگوید مرا کاین بنوش
به گرز گرانش بمالم دوگوش

آن چه از شاهنامه برمی‌آید؛ رستم در دوران سلسله‌ی «پیشدادی» متولد می‌شود. البته تولد؛ مرگ و طول زندگی او در شاهنامه روشن نیست. به ظاهرکه باید عمرنوح داشته باشد؛ زیرا سلطنت چندین پادشاه را به خود می‌بیند. طبق گفته‌ی شاهنامه، پدربزرگ رستم یعنی «سام» سپهسالار ارتش «منوچهر»؛ پنجمین پادشاه پیشدادی است. پس از قتل «نوذر» هشتمین پادشاه پیشدادی به دست پادشاه توران0(افراسیاب)؛ دشمنی دیرین ایران و توران تجدید می‌شود. دراین دوران «زال» سپهسالار سپاه است و در اواخر این دوران «رستم»به جای پدر؛ فرماندهی نیروهای ایرانی علیه تورانی‌ها را به عهده می‌گیرد. «گرشاسب» آخرین پادشاه سلسله‌ی پیشدادی است و با مرگ او سلطنت در خاندان پیشدادی به پایان می‌رسد.

«رستم» ازطرف پدرش ماموریت می‌یابد تا«کیقباد» را یافته و او را به سلطنت برساند.به این ترتیب سلسله‌ی «کیانیان» می‌آغازد. در این دوران است که داستان‌های پهلوانی «رستم» و هم چنین ماجراهای دیگری از عشق؛ فداکاری‌‌ها؛ ایثارها؛ تعهدات وطن پرستی و;به وقوع می‌پیوندد و حماسه‌ها یکی بعد از دیگری شکل می‌گیرند. نبرد«رستم » و «اسفندیار»؛ «گذرازهفت خوان» و«نبرد با دیو سفید» که درهمه‌ی این‌ها رهبری سپاه ایران در برابر توران به عهده‌ی اوست؛ آن چیزی است که درشاهنامه به نحو خارق‌العاده‌ای به نظم کشیده شده است. قوه‌ی تخیل فردوسی درخلق این نبردها چنان عظیم است که از این نظر شاید بتوان تنها چند رقیب برای او ذکر کرد که درغرب بتوانند با او برابری کنند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله کشور نروژ pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله کشور نروژ pdf دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کشور نروژ pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کشور نروژ pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کشور نروژ pdf :

در کشور نروژ راه حلهای فن آوری ابتدایی همیشه برای حداقل رساندن و کنترل‌رهایی از آلودگیها در اثر معادن غیر قابل استعمال سولفید وسیله‌ای ارجح بوده است. این برآورد و ارزیابیها شامل راه حلهای متنوع، رسوبات زیرآب، جبران گذشته و بهره وری از بخش کثیر آبهای طبیعی می باشد. معیار اصلی این قبیل راه حلها، علاوه بر تاثیر کم و هزینه نگهداری، همیشه مورد استفاده بوده. به طبیعی واکنشهای موادشیمیایی زمینی به منظور نزدیک آمدن هرچه ممکن به یک وضعیت ثابت شیمیایی رخ می دهند. به هرحال، پیچیدگی سیستم معمولاً پیش بینی نتیجه درست از یک راه حل مشخص را مشکل می سازد و باعث تعجب بسیاری خواهد شد. تاکنون بعضی وقتها، ترجیحات بار راه حلهای فن آوری و مقدماتی جدید اقداماتی انجام می شد که مجبور به بهبود بخشیدن و رفع عیوب می بود. این برگه توصیف به جد و جهد می کند. مثال خوبی از یک راه حل مبنی بر بهره‌گیری به طور طبیعی از فعل و انفعالات موادشیمیایی زمین در معدن غیر مستعمل kken L در نروژ مرکزی کشف شده (که در فهرست شماره یک مشخص است) جائیکه یک معدن همچون یک “ گیاه درمانی “ به منظور جابجایی مس از گنداب سطح اسیدی استعمال شده است. همچنین در بخشهای بعدی به تفضیل شرح داده خواهد شد که تاکنون اقدامات چاره ساز در معدن kken L انجام شده و یک موفقیت بزرگ در نظر گفته شده. به هر حال در طی دوسال اخیر صادرات مس اضافه اتفاق افتاده و پیشرفت آینده نیز نامعلوم است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

بررسی صنعت لاستیک سازی pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی صنعت لاستیک سازی pdf دارای 117 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی صنعت لاستیک سازی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه بررسی صنعت لاستیک سازی pdf

صنعت لاستیک در ایران

صنعت تایر سازی:‌

شرکت تولیدی کیان تایر

بخش های مختلف کارخانه:‌

سالن تولید تایر

آشنایی مختصر با قسمتهای مختلف کارخانه

3ـ آزمایشگاه شیمی ( مواد اولیه)

5ـ محل توزیع مواد اولیه

6ـ بنبوری ها

7ـ میل ها

8ـ اکسترودرها یا تیوبرها:‌

9ـ کلندر

10ـ بیدسازی

11ـ قسمت برض لایه

12ـ بندسازی

13ـ قسمت تایرسازی

14ـ قسمت پخت

15ـ قسمت تعیین وضعیت

16ـ قسمت تیوپ سازی

17ـ روکش نو

18ـ قسمت انبار تایرها و تیوپ خت

19ـ انبار قطعات و ابزار آلات

20ـ نیروگاه

21ـ بویلرها

آشنایی با تایر و اجزای آن

تاریخچه

انواع تایر

الف) از نظر مصرف

تایرهای مورب الزاویه

تایرهای مورب الزاویه بلت دار

تایرهای رادیال

اجزای مختلف تایر:‌

طوقه

فیلتر

تیوپ اسزی

روکش

1ـ قسمت

الف ) بنبوری

قسمت تغذیه، قسمت اختلاط، قسمت نیروی محرکه

1ـ قسمت تغذیه

2ـ قسمت اختلاط

ب ) اکسترودر

الف ) کلندر

ب) لایه سازی

ج) بید فرم یا بیدسازی

ماشین های تایر سازی

کیورینگ تیار

آشنایی با مواد اولیه مصرفی در لاستیک

1ـ نخ تایر: ( Tire cord)

1ـ وزن

3ـ تعداد رشته های نخ

4ـ ضخامت نخ ( Gage)

5ـ تعداد نخها در واحد اینچ (E.P.I)

نخ دیون

نایلون

نایلون

نایلون

مقایسه نایلون 6 و

2ـ پلیمر

مقدمه ای بر شیمی پلیمر

انواع پلیمر ها عبارتند از

الف) کائوچوی طبیعی ( Natural rubber)

ب ) کائوچوی مصنوعی

خواص فیزیکی SBR

کائوچوی پلی بوتادی آن ( PBR یا BR )

خواص فیزکی PBR

کائوچوی اکریلونیتریل دی بوتادی ان ( NBR)

کائوچو بیوتیل IIR

خواص فیزیکی IIR

کائوچوی EPDM

خواص فیزیکی EPDM

کائوچوی کلروپرن ( CR ) یا نئوپرن

خواص فیزیکی CR

کائوچوی پلی ایزوپرن مصنوعی IR :‌

خواص فیزیکی

فیلترها

دوده

روشهای تهیه دوده

نام گذاری دوده ها

دوده های مصرفی در صنعت تایرسازی

پرکننده های غیر سیاه

تسریع کننده ها ( Accelerators)؛

کند کننده ها ( Retarders)

آزمایشگاههای شیمی و موا اولیه

آزمایشگاه خواص مکانیکی و فیزیکی کامپاند

دستگاه های آزمایشگاه خواص فیزیکی و مکانیکی

بنبوری و میل آزمایشگاهی

آزمایشگاه با دستگاه رئومتر

دستگاه ویسکامتری مونی ( money viscometer)

آزمایش با دستگاه Instron ( کشش)

آزمایش تقابل

بلادر

بررسی واکنش پخت

نحوه ساخت تیوب

آزمونهای کیفیت محصول نهایی

ب) آزمونهای جاده

ج) آزمونهای تیار در حال سکون

دستور کار اندازه گیری فسفات آب

1ـ محلول اسیدی قوی

2ـ محلول مولیبدات

3ـ محلول اسید آمینونفتول سولفوتیک

محلول  ید 1/0 نرمال

دستور کار تعیین قابلیت آب:‌

دستور کار تعیین سختی موجود در اب

تعیین عدد اسیدی برای نمونه های کم رنگ

اندازه گیری آهن موجود در اب

دستور کار:‌

دستور کار اندازه گیری سیلیس در آب

روش اندازه‌گیری کلر

روش تیتراسیون

تعیین درصد رطوبت Santocure و مواد وابسته

روش کار

اندازه گیری اکسیژن محلول در آب

روش ساخت محلولهای مورد نیاز

روش کار

محاسبات

کار با ویسکومتر سیبک

واحد تاسیسات و انرژی

1ـ برق

3ـ هوای فشرده

الف) سمنت

آزمون T.S

1ـ سمنت زیر ترد

2ـ سمنت اسپلایس

3ـ سمنت ولو

ج) محصولات متفرقه

2ـ مواد شوینده ( Supex)

3ـ ملدلوب

4ـ روغن دست

 
مقدمه

تولیدات از انواع کائوچوهای طبیعی و مصنوعی تشکیل می شود که بخش عمده کائوچوی طبیعی از درختزارهای هوا و برازیلنس ( Hevea Nrasiliensis) بدست می آید، لیکن کائوچو را می توان از مرتب به 50 نوع درخت،‌بوته یا انواع دیگر رسنتی ها از جمله گیاه قاصدک تهیه نمود که شیرابه آن همان لاتکس لاستیک می باشد.
بهرحال بخش عمده درختانی که لاتکس تراواش می کنند در مناطق استوایی یا نیمه استوایی واقع هستند. نمونه هایی از لاستیک در نهشتهای معادن زغال سنگ قهوه ای ( لیگنت) آلمانی مربوط به دوره ائوسن کشف شده که قدمت آنها به 55 میلیون سال پیش می رسد. هنگامی  که این نمونه ها در سال 1924 کشف گردیدند، نه تنها به خاطر عتیقه بود نشان جلب نظر کردند بلکه به این خاطر که بعد از استخراج با استن، این نمونه ها حاوی 2% گوگرد ترکیب شده بودند، گوگردی که بوسیله آمیندهکاران ( Compouters) ما قبل تاریخ به آنها اضافه نشده، بلکه از طریق مواد مجاور آنها، در نمونه های لاستیکی نفوذ کرده بود.جالب تر این که این نمونه ها هنوز میزان قابل توجهی از کشسانی (Elasticity  )  خود را حفظ کرده بودند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :

مقاله ساختارشبکه سوییچ نرم افزاری pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ساختارشبکه سوییچ نرم افزاری pdf دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ساختارشبکه سوییچ نرم افزاری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ساختارشبکه سوییچ نرم افزاری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ساختارشبکه سوییچ نرم افزاری pdf :

ساختارشبکه سوییچ نرم افزاری

شبکه سوییچ نرم افزاری مانند شبکه PSTN شامل اجزای اصلی شبکه دسترسی (Access)، سوئیچ وشبکه ارتباطی است.
1- شبکه دسترسی
شبکه دسترسی درحقیقت نقطه اتصال کاربران درشبکه است ووسیع ترین وپرهزینه ترین بخش شبکه را دربرمی گیرد. این بخش امکان تبدیل فرمت داده (صوت، دورنگاریا داده) وپروتکل‌های لازم برای اتصال به شبکه را فراهم می‌آورد. این بخش درشبکه سوییچ نرم افزاری، درواره ی رسانه (MG) نامیده می‌شود.
2- بخش سوئیچینگ
بخش سوئیچینگ درحقیقت بخشی است که واژه سوییچ نرم افزاری به آن اطلاق می‌شود وتمامی یا بخش عمده ای از هوشمندی شبکه را تشکیل می‌دهد. سوییچ نرمی افزاری عمل کنترل مکالمه را چه بصورت نقطه به نقطه از طریق پروتکل هایی مثل SIP و H323 ویا از طریق MG فراهم می‌آورد. بخش سوئیچینگ معمولاً عناصرMGCP، درواره ی سیگنال دهی (SG)، سرویس دهنده رسانه (MS) وسرویس دهنده کاربرد (AS) را دربرمی گیرد.
MGCP درحقیقت بخش اصلی سامانه است که کنترل مکالمه وخدمات را انجام می‌دهد. SG آلمانی از شبکه است که امکان اتصال شبکه سوییچ نرم افزاری را با شبکه SS7 وشبکه IN را فراهم می‌آورد.
سرویس دهنده کاربردوظیفه ارائه انواع خدمات را مانند خدمات شبکه IN فراهم می‌آورد. سرویس دهنده رسانه وظیفه پخش وضبط صدا وپیغام وپخش بوق وجمع آوری DTMF را برای ارتباط با کاربردارد.
3- شبکه ارتباطی
شبکه ارتباطی درفناوری سوییچ نرم افزاری یک شبکه IP است اما برای ایجاد کیفیت خدمات مناسب پروتکلهای مختلفی بکارگرفته می‌شود. مهمترین پروتکل هایی که به عنوان مبنای دیگرپروتکل ها بکارگرفته می‌شود پروتکل RTP است. RTP یک پروتکل برمبنای UDP است که عدم از دست رفتن بسته‌های داده وترتیب دریافت آنهارا تضمین می‌کند.
مدیریت یک شبکه سوییچ نرم افزاری از طریق آلمانی بنام سامانه مدیریت شبکه (NMS) انجام می‌شود. NMS امکان شکل دهی وپایشگری عناصرشبکه را ازطریق شبکه IP فراهم می‌آورد.
بطورکلی فناوری سوییچ نرم افزاری با امکان ارائه انواع خدماتهای متنوع رفته رفته جایگاه خودرا به عنوان نسل بعدی شبکه‌های تلفنی وداده بدست می‌آورد وبنظرمی رسد درهرحال دیریا زود حرکت به سمت فناوری سوییچ نرم افزاری گزیرناپذیراست.
درمورددوسؤال آخریعنی سطح هزینه فناوری سوییچ نرم افزاری ومناسب بودن یا نبودن آن برای استفاده درایران باید گفت که این دومورد مستقل از یکدیگرنیستند ودرواقع چون سوییچ نرم افزاری ماهیت نرم افزاری دارد وباید بتواند با سخت افزارهای استاندارد ساخته شده توسط تولید کنندگان مختلف کارنماید، از نظرسطح فناوری ساخت برای کشورهایی مثل ایران بسیارمناسب است. ازطرف دیگربا فراوان شدن وارزان شدن فیبرهای نوری امکان ارتباط نوری درشهرها وشهرک ها تازه تأسیس ویا روستاهایی که تا کنون امکانات مخابراتی نداشته اند، سهل وآسان گردیده است. لذا به نظرمی رسد کشورهایی مثل ایران گزینه مناسبی باشند تا با شروع از نواحی مذکور، خدمات تلفنی را به صورت VOIP ارائه داد.
این طرح علاوه برفراهم کردن ارتباطات تلفنی امکان استفاده از شبکه جهانی اینترنت وهمینطورکانالهای تلویزیونی کابلی را برای آن ناحیه فراهم می‌کند.
مقدمه:
شبکه‌های مخابراتی جهت انتقال سیگنالهای مخابراتی از یک نقطه به نقطه دیگرمی باشند. اجزا اصلی یک شبکه نودها یا مراکز سوئیچ ولینکهای انتقال می‌باشند. پیچیدگی یک شبکه تابعی از حجم ترافیک مخابراتی منتقل شده، تعداد نودها وتعداد لینکها می‌باشد اما یک شبکه تلفنی تسهیلاتی را برای مخابرات صوتی فراهم می‌کند. چنین ارتباطی با شبکه‌های کوچک محلی صدسال پیش آغاز گردید. با پیشرفتهای بوجود آمده تغییرات بسیارزیادی دراین شبکه ها ایجاد گردید. هدف از این دوره آشنایی مقدماتی با اصول سوئیچینگ می‌باشد.
شبکه‌های مخابراتی را درحالت کلی می‌توان بصورت زیردسته بندی نمود:
1- شبکه (public switching telephone network) PSTN
2- شبکه (public lan mobile network) PLMN
3- شبکه (TV broadcasting network) TVN
4- شبکه (public data network) PDN
5- شبکه (Cable video network) CVN
شبکه‌های مخابراتی Telecommunication network:
شبکه‌های مخابراتی برای انتقال سیگنالهای مخابراتی از یک نقطه به نقطه دیگربکارمی روند واجزاء اصلی آن شامل:
– شبکه دسترسی access
– شبکه سوئیچ
– شبکه انتقال
می باشد.
مفهوم سوئیچ
طبق توصیه نامه اتحادیه جهانی مخابرات کتاب آبی سال 1988 و ITUT سوئیچ برآوردن درخواستهای ارتباطی کاربران از طریق برقرارکردن هرورودی به هرخروجی مطلوب از میان تعداد زیادی ورودی وخروجی‌های سیستم برقرارکننده ارتباط به منظورانتقال پیام درمدت مورد نظرگفته می‌شود. (شکل 1-1)
شکل 1-1
ضرورت احداث مراکز سوئیچ
درشکل 1-2 چگونگی ارتباط چهارمشترک را بدون شبکه سوئیچینگ نشان می‌دهد. همانطورکه از شکل مشخص است برای ارتباط تمامی مشترکین با هم نیاز به 6 کابل ارتباطی مجزا می‌باشد. با یک محاسبه ساده به این نتیجه می‌رسیم که برای n مشترک نیازمند کابل ارتباطی می‌باشیم که این امربا افزایش مشترکین مقرون به صرفه نیست ومشکلات متعددی دارد.
شکل 1-2
دلایل ایجاد مراکزسوئیچ
1- اهداف اقتصادی وکم کردن هزینه ها
2- لزوم ایجاد امکانات ارتباط برای همه
3- عدم نیاز به ارتباط برای همه بصورت همزمان
4- کنترل ونحوه ارتباط
5- متمرکز کردن همه امکانات دریک نقطه
شبکه‌های سوئیچ به سه دسته ذیل تقسیم می‌شوند:
1- سوئیچ مداری
از ابتدای برقراری مکالمه تا انتها یک مسیردراختیاراین ارتباط می‌باشد ودرپایان این مسیرآزاد می‌شود وبه دودسته سوئیچ آنالوگ ودیجیتال تقسیم می‌شود وسوئیچ دیجیتال شامل ساختارکنترل متمرکز وگسترده می‌باشد.
2- سوئیچ پیامی
به استاندارسازی نرسیده است.
3- سوئیچ بسته ای packet switching
اطلاعات درداخل بسته‌های استاندارد قرارمی گیرند وبسته بسمت گیرنده ارسال می‌شوند ودرگیرنده این بسته ها بازیابی می‌شوند. چون اطلاعات بصورت بسته ای هستند دراین روش سرعت بیشتروامکان تبادل حجم بیشتروجوددارد.
انواع شبکه‌های انتقال به سه دسته زیرتقسیم می‌شوند:
1- شبکه انتقال شهری LOCAL
2- شبکه انتقال بین شهری NATIONAL
3- شبکه انتقال بین الملل INTERNATIONAL
ارتباط شبکه ها
ارتباط شبکه ها با هم به دوطریق امکان پذیراست:
1- بصورت مش
دراین روش ارتباط، هرمرکز با مرکز مقابل خودارتباط مستقیم دارد ودرسطح شبکه‌های کوچک مطرح است.
2- ارتباط شبکه بصورت ستاره
دراین روش کاربران یک شهربه مرکز local متصل هستند وارتباط بین مرکز محلی به یکی از سه روش زیرامکان پذیراست:
الف) با استفاده از ارتباط بصورت مش هردومرکز با یک یا چند لینک ارتباطی بهم متصل می‌شوند، این روش برای شهرهایی که تعداد مراکز محلی زیاد وشهروسیع می‌باشد امکان پذیرنیست واز لحاظ اقتصادی مقرون بصرفه نیست.
ب) ارتباط مراکز محلی از طریق شبکه ستاره که دراین روش همه مراکز به یک مرکز transit متصل می‌شوند وارتباط برای مراکز بین شهری نیز از طریق مرکز transit صورت می‌گیرد.
ج) روش مختلط compound دراین روش مراکز محلی بصورت ستاره بهم وصل شده وهردویا چند مرکز مجاوربصورت مش نیز با همدیگرارتباط خواهند داشت، دراین روش هردومرکز یک ارتباط مستقیم ویک یا چند مسیرغیرمستقیم خواهند داشت.
شکل 1-3 روش مختلط
کد شناسایی (Office code)
فرض کنید کد شناسایی مرکز یک رقمی باشد این کد می‌تواند شامل ارقام 2 تا 8 باشد لازم بذکراست که 0 مخصوص بین الملل، 1 مخصوص مرکز خدمات و9 نیز استفاده نمی گردد. پس فرضاً برای یک مرکز 4 شماره ای با کد یک رقمی می‌توان 7 مرکز 10000 شماره ای داشت.
اکنون مرکز 4 رقمی با کد شناسایی دورقمی را بصورت زیردرنظرمی گیریم:
AB ****
رقم B می‌تواند شامل بازه 1 تا 8 باشد پس حداکثرمشترکین
7 * 8 * 10000 = 560000
اگرکد سه رقمی باشد
ABC ****
7 * 8 * 10 * 10000 = 5600000
وبرای کد چهاررقمی
7*8*10*10*10000 = 56000000
سازمان جهانی مخابرات نواحی شماره گذاری دردنیا را بشرح ذیل اعلام کرده است:
ناحیه جهانی رقم بین الملل
اختصاص نیافته 0
آمریکای شمالی 1
آفریقا 2
اروپا 3
اروپا 4
آمریکای جنوبی 5
استرالیا 6
شوروی سابق 7
خاوردور 8
آسیا وخاورمیانه 9

لازم به ذکراست که درایران هشت SC بشرح زیرداریم:
بابل 1، تهران 2، اصفهان 3، تبریز 4‌، مشهد 5، اهواز 6، شیراز 7، وهمدان 8 می‌باشد.
به مراکز بالای 10k پرظرفیت می‌گوییم.
مراکز خصوصی:
مراکز خصوصی به دوصورت مطرح می‌باشند:
1- PBX = Private branch exchange
دراین حالت شارژینگ بصورت محلی صورت می‌گیرد وارتباط از طریق خط تلفنی صورت می‌گیرد.
شکل 1-4 شبکه PBX
2- PABC = private auto branch exchange
دراین حالت ارتباط می‌تواند از طریق یک لینک PCM باشد وبصورت اتومات عمل می‌کند.
شکل 1-5 شبکه PABX
مراکز remote:
1- ELU حداکثر720 شماره دارد.
2- RLU حداکثر3200 شماره دارد.
3- RSU زیر10k می‌باشد.
لازم بذکراست که درموارد یک ودوشارژینگ گیری درlocal است ودرRSU شارژینگ local یا خود مرکز صورت می‌گیرد.
درتهران برای هرمنطقه یک ترانزیت داریم.
پس از گرفتن کد، سیستم سراغ rout block (که مجموعه روتهایی است که مکالمه را از مبدأ به مقصد می‌رساند) میرود درداخل روت بلاک روت مستقیم alternative , diret roure (معولاً 16 عدد) بررسی می‌گردد.
کارت مشترک Subscriber Line Unit
کلاً دونوع مشترک آنالوئگ ودیجیتال داریم. وظایف کارت مشترک آنالوگ بصورت کلمه borscht می‌باشد که داریم:
B – تغذیه باتری
O – حفاظت درمقابل اضافه ولتاژ
R – زنگ با فرکانس 25HZ
S – نظارت که قسمت کنترلی خط است وکارش نظارت برگذاشتن وبرداشتن گوشی می‌باشد.
C – کدینگ
H – هایبرید
T – تست
شکل 1-6 SLU
اگرگوشی روی تلفن باشد جریان 5mA واگر گوشی برداشته شود جریان 40mA است.
کارت مشترک دیجیتال
بصورت کلمه borset می‌باشد که تفاوتش با مشترک آنالوگ دراین است که هایبرید لازم ندارد ولی نیازمند مدارecho canceller است ومداربالاسینگ دارد تا دامنه ولتاژ درمسیرارسال ودریافت یکسان باشد تا اکوبوجودنیاید.
شکل 1-7 کارت مشترک دیجیتال
دیاگرام کابل کشی تا مرکز
شکل 8-1 دیاگرام کابل کشی تا مرکز
تجهیزات مراکز سوئیچ
1- مدارات ورودی وخروجی (مشترک وترانک)
رابط بین دومرکز سوئیچ را ترانک گویند که شامل ترانهای ورودی، خروجی ودوطرفه می‌باشد. ترانک آنالوگ 4 سیمه است ولی درترانک دیجیتال از روش PCM استفاده می‌گردد.
2- مدارات مربوط به سیگنالینگ
3- مدارات تولید منابع (زنگ، فرکانسهای خاص و;)
4- مدارات مربوط به کنترل
5- مدارات ایجاد کننده سوئیچینگ
6- مدارات تست ونگهداری سیستم
نحوه ارتباط مشترک با سوئیچ
شکل 9-1 نحوه ارتباط مشترک با سوئیچ
دوشماره equipment , directory بصورت زیروجود دارد:
1- شماره دایرکتوری = office code ****
2- شماره تجهیزات (E N) شماره ای است که مشترک را بسمت سوئیچ هدایت می‌کند = *********
دورقم اول مخصوص شماره سوئیچ، دورقم بعد جهت متمرکز کننده، دورقم بعد جهت شماره LM، رقم هفتم جهت شماره ردیف کارت ودورقم آخرجهت شماره شیاری که کارت داخل آن قرارمی گیرد.

E N دوشماره فیزیکی ولاجیک دارد.
شماره لاجیک شماره ای است که پروسسوراختصاص می‌دهد که یا فیکس است ویا هرزمان که مراجعه می‌کند شماره را اختصاص می‌دهد وشماره فیکس آن درdeta base سیستم مشخص گردیده است.
وظیفه LMC چیدن تایم اسلاتهای مربوط به مشترکین کنارهمدیگرمی باشد.
حتی زمانی که سیستم کارنمی کند سکوت ارسال می‌گردد.

Consentrator: تمرکز می‌کند وفعالها را می‌فرستد.
سیکل یک مکالمه داخل مرکز

برداشتن گوشی 1
2 بررسی وضعیت مشترک
3 معلوم شدن شماره لاجیک
Dial tone 4
Address digit 5
6 برقراری مکالمه
(وضعیت مشترک درپایگاه داده ذخیره شده
وازروی EN , DN بدست می‌آید)
7 زنگ برای مقصد ارسال می‌گردد وآنهم RING BACK برای مبدأ می‌فرستد
8 گوشی گذاشته می‌شود.
9 Clear backward را مقصد می‌فرستد
ومبدأ Clear forward می‌فرستد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :
<   <<   121   122   123   124   125   >>   >